In deze verordening en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze verordening en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:"

Transcriptie

1 Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2016; gelet op de artikelen 87, 108 en 149 van de Gemeentewet; gelet op de artikelen 82, 82a, 82b en 82c van de Wet personenvervoer 2000; gelet op artikel 3 van de Uitvoeringsregeling kwaliteit taxivervoer 2011; gelet op de artikelen 2 en 2a van de Wegenverkeerswet 1994; gelet op artikel 6.1 van de Wet milieubeheer; overwegende dat de Wet personenvervoer 2000 de raad de bevoegdheid geeft regels te stellen ter bevordering van de kwaliteit van het op de gemeentelijke openbare weg aangeboden taxivervoer; besluit in te trekken de op 27 september 2016 vastgestelde Taxiverordening Eindhoven 2016 (beslispunt 4) en vast te stellen de: Taxiverordening Eindhoven 2016 Paragraaf 1 Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: a. aanbieden van taxivervoer: het zich met de auto waarmee taxivervoer wordt verricht bevinden op de gemeentelijke openbare weg met het kennelijke doel van de vervoerder of de bestuurder consumenten te werven ten behoeve van taxivervoer, daaronder mede begrepen de situatie dat naar het oordeel van het college niet aannemelijk kan worden gemaakt dat sprake is van taxivervoer op de bel- of contractmarkt; b. aangeslotene: vervoerder of chauffeur die overeenkomstig de regels bij of krachtens deze verordening is aangesloten bij een organisatorisch verband als onder f bedoeld; c. chauffeur: bestuurder van een auto waarmee taxivervoer wordt verricht; d. college: college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven; e. klacht: een geschreven of ongeschreven uiting van ongenoegen of ontevredenheid van een consument of derde over de kwaliteit van taxivervoer van een chauffeur, vervoerder en/of een organisatorisch verband als bedoeld in artikel 82b van de Wet personenvervoer 2000; f. TTO (Toegelaten Taxi Organisatie): organisatorisch verband als bedoeld in artikel 82b van de Wet personenvervoer 2000, met een vergunning als bedoeld in artikel 4 van deze verordening; g. TTO-vergunning: vergunning als bedoeld in artikel 4 van deze verordening; h. vergunninghouder: houder van een vergunning als bedoeld in artikel 4 van deze verordening; i. wet: Wet personenvervoer 2000.

2 Paragraaf 2 Aanbieden van taxivervoer op de opstapmarkt Artikel 2 Aanwijzing gebied voor aanbieden taxivervoer Op de door het college aan te wijzen delen van de gemeentelijke openbare weg is het aanbieden van taxivervoer uitsluitend voorbehouden aan aangeslotenen. Artikel 3 Verbodsbepalingen 1. Het is verboden om taxivervoer op de door het college aangewezen delen van de gemeentelijke openbare weg aan te bieden zonder of in strijd met een daartoe door het college verleende vergunning. 2. Het is een TTO verboden om een chauffeur, die niet beschikt over een door of vanwege het college aan de TTO in het kader van de TTO-vergunning verstrekt bewijs, taxivervoer te laten aanbieden op de door het college aangewezen delen van de gemeentelijke openbare weg. 3. Het is verboden om zonder toestemming van het college het Eindhovense taxilogo, zoals opgenomen in bijlage I bij deze verordening, in, op of aan het voertuig te gebruiken. Paragraaf 3 TTO-vergunning Artikel 4 TTO-vergunning Om als TTO te worden aangemerkt moet een organisatorisch verband als bedoeld in artikel 82b van de wet beschikken over een vergunning van het college voor het aanbieden van taxivervoer op de door deze aangewezen delen van de gemeentelijke openbare weg. Artikel 5 Minimum aantal organisatorische verbanden met TTO-vergunning Het aantal organisatorische verbanden als bedoeld in artikel 82b, vierde lid, van de wet dat over een TTOvergunning beschikt is ten minste twee. Artikel 6 Aanvraag en behandeling TTO-vergunning 1. Een TTO-vergunning kan alleen worden aangevraagd door een rechtspersoon. 2. Voor het indienen van een aanvraag moet worden gebruik gemaakt van een door het college vastgesteld aanvraagformulier met bijbehorende modellen en protocollen. 3. Het college beslist op een aanvraag om TTO-vergunning binnen acht weken na de datum van ontvangst van de aanvraag. 4. Het college kan de termijn met maximaal acht weken verlengen. Artikel 7 Looptijd TTO-vergunning Een TTO-vergunning wordt verleend voor de duur van 5 jaar.

3 Artikel 8 Toelatingseisen TTO Het organisatorische verband: a. is een volledig bevoegd rechtspersoon; b. beschikt over een postadres, telefoonnummer en mailadres; c. heeft minimaal 15 aangesloten chauffeurs werkzaam op de opstapmarkt in Eindhoven, die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, en kan dit aantonen door het overleggen van afschriften van overeenkomsten die met de aangeslotenen zijn gesloten en evenzovele verschillende afschriften van het lokale kwaliteitskeurmerk. Deze aangeslotenen zijn niet aangesloten bij een andere TTO, die voorziet in het aanbieden van taxivervoer in de gemeente Eindhoven; d. kan aantonen dat de aangeslotenen minimaal 15 rijklare auto s, waarmee taxivervoer op de opstapmarkt wordt verricht, constant ter beschikking hebben; e. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel; f. legt een Verklaring Omtrent het Gedrag voor Rechtspersonen over, afgegeven volgens de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens, die niet ouder is dan vier maanden; g. heeft geen bestuurders, die bestuurder zijn of waren van een organisatorisch verband in een periode van twee kalenderjaren voorafgaand aan de vergunningaanvraag, waarvan een TTO-vergunning is ingetrokken c.q. een intrekkingsprocedure is gestart, met uitzondering van de situatie dat de vergunninghouder zelf om intrekking heeft verzocht; h. heeft een naam of afkorting van de naam, die naar het oordeel van het college voldoende onderscheidend is van de naam of afkorting van bestaande TTO s; i. heeft een reglement, dat voldoet aan door het college te stellen eisen en waarin in het belang van de kwaliteit van het taxivervoer in ieder geval zijn opgenomen een normen- en waardenprotocol, een klachtenprotocol, een controleprotocol en een sanctieprotocol; j. heeft een daklicht, dat voldoet aan de door het college te stellen eisen. Artikel 9 Weigeringsgronden 1. Een vergunning wordt geweigerd als naar het oordeel van het college niet wordt voldaan aan de eisen en voorwaarden gesteld bij of krachtens deze verordening. 2. Het college kan een vergunning weigeren als naar zijn oordeel de feitelijke situatie niet in overeenstemming is of zal zijn met wat in de aanvraag is vermeld. Artikel 10 Algemene bepalingen TTO-vergunning 1. De TTO-vergunning is niet overdraagbaar. 2. Het college kan aan een TTO-vergunning voorschriften en beperkingen verbinden in het belang van het op de gemeentelijke openbare weg aangeboden taxivervoer. 3. De aan een TTO-vergunning verbonden voorwaarden kunnen ambtshalve of op aanvraag worden gewijzigd of ingetrokken.

4 4. Het is de vergunninghouder en de daarbij aangeslotenen verboden te handelen in strijd met de daaraan verbonden voorschriften, beperkingen maatregelen en sancties. Artikel 11 Algemene verplichtingen TTO 1. Een TTO: a. moet er voor zorgen dat de daarbij aangeslotenen het door of vanwege het college verstrekte bewijs, als bedoeld in artikel 3, tweede lid, gebruiken en ook overigens de daarvoor door het college te stellen nadere regels in acht nemen; b. moet er voor zorgen dat de daarbij aangeslotenen over een toegelaten daklicht van de TTO beschikken, daar correct gebruik van maken en dat het daklicht niet meer wordt gebruikt als de TTO-vergunning is ingetrokken of vervallen dan wel de chauffeur niet langer bij de TTO is aangesloten of niet langer voldoet aan de het reglement van de TTO; c. moet er voor zorgen dat de daarbij aangeslotenen correct gebruik maken van de door het college aan te wijzen busbaan; d. moet onder andere in het geval van klachten, calamiteiten of op verzoek van het college relevante gegevens van de betrokken chauffeur of chauffeurs overleggen aan het college; e. moet zijn aangesloten bij een geschillencommissie die minimaal voldoet aan de bepalingen als bedoeld in artikel 77 van de wet; f. moet alleen natuurlijke personen in het bestuur hebben en inzichtelijk maken welke persoon daarvan aanspreekpunt is en welke persoon daarvan woordvoerder is; g. moet een actuele registratie van gegevens hebben die voldoet aan de door het college te stellen eisen; h. moet een reglement hebben, dat in ieder geval voldoet aan de bij of krachtens deze verordening bepaalde uitgangspunten en voor de naleving hiervan zorgen; i. moet zorgen voor het continu optimaliseren van straten-, stads- en talenkennis van de aangesloten chauffeurs evenals hun sociale vaardigheden; j. moet wijziging van de gegevens, zoals deze bij de aanvraag zijn ingediend, meteen aan het college doorgeven; k. moet er voor zorgen dat aangeslotenen een ritbewijs voorzien van naam en contactgegevens van de TTO aan de klant kunnen geven; l. moet periodiek haar prestaties aan het college verantwoorden door het verstrekken van rapportages. Het college kan nadere eisen stellen aan de inhoud en de frequentie van deze rapportages; 2. De bestuursleden en vertegenwoordigers van de TTO moeten zich naar het oordeel van het college gedragen op een wijze die de kwaliteit van taxivervoer niet aantast. 3. De TTO moet conform het gemeentelijke model verklaringen van alle aangeslotenen hebben waaruit blijkt dat aangeslotenen zich conformeren aan het in artikel 8, onder i, van de verordening bedoelde reglement en moet op verzoek van het college een afschrift hiervan overleggen.

5 4. De TTO moet op verzoek van het college meteen informatie overleggen met betrekking tot de ingevolge het eerste lid, onder g, door de TTO geregistreerde gegevens. 5. De TTO moet zo spoedig mogelijk actuele informatie aan het college verstrekken aangaande: a. veranderingen aan de voorgeschreven kenmerken van de daklichten; b. wijzigingen in het bestand van aangeslotenen; c. wijzigingen die betrekking hebben op de natuurlijke persoon die aanspreekpunt is voor de TTO of in de rechtspersoon van de TTO; d. wijzigingen in het reglement van de TTO. 6. Het college kan nadere regels geven over opleidingseisen ter bevordering van de kwaliteit van het taxivervoer. De TTO moet erop toezien dat de aangesloten chauffeurs voldoen aan deze opleidingseisen. Artikel 12 Overige verplichtingen in het belang van de kwaliteit van het taxivervoer Het college kan bepalen dat het aanbieden van taxivervoer door aangeslotenen uitsluitend is toegestaan voor zover de TTO waarbij dezen zijn aangesloten een overeenkomst met het college heeft gesloten. In deze overeenkomst wordt in ieder geval opgenomen: a. de wijze waarop de TTO een bijdrage levert aan het toezicht op de aangeslotenen; b. een inspanningsverplichting van de TTO om ervoor te zorgen dat de ruimte op de taxistandplaats goed wordt benut en niet wordt overschreden; c. een inspanningsverplichting van de TTO om ervoor te zorgen dat de daarbij aangesloten chauffeurs voortdurend de beste kwaliteit van taxivervoer aanbieden. Artikel 13 Gronden voor gehele of gedeeltelijke intrekking TTO-vergunning Het college kan een TTO-vergunning geheel of gedeeltelijk intrekken als: 1. ter verkrijging van de TTO-vergunning onjuiste of onvolledige gegevens zijn verstrekt, die tot een ander besluit op de aanvraag om vergunning zouden hebben geleid; 2. de vergunninghouder in strijd handelt met een of meer bij of krachtens deze verordening gestelde regels of hieraan niet langer voldoet; 3. de vergunninghouder de aan de vergunning verbonden voorschriften en beperkingen niet nakomt; 4. de vergunninghouder de vergunning kennelijk gebruikt voor een ander doel dan waarvoor deze is verleend; 5. de vergunninghouder zich schuldig maakt aan handelingen of gedragingen die ernstig afbreuk doen aan het belang van de kwaliteit van taxivervoer; 6. de vergunninghouder geen gebruik maakt van de vergunning binnen de daarin genoemde termijn of bij ontbreken daarvan binnen een redelijke termijn; 7. de vergunninghouder daar om vraagt;

6 8. de vergunning is verleend in strijd met een wettelijk voorschrift; 9. zich een wijziging voordoet in de omstandigheden en voor zover die gewijzigde omstandigheden zich naar het oordeel van het college verzetten tegen het in stand laten van de verleende vergunning; 10. dit naar het oordeel van het college in het belang van de kwaliteit van taxivervoer noodzakelijk is, onder meer vanwege veranderde wetgeving, gewijzigde omstandigheden of inzichten. Artikel 14 Nadere regels taxivervoer op basis van de Wet personenvervoer 2000 Het college kan nadere regels geven in het belang van de kwaliteit van het taxivervoer. Artikel 15 Maatregelen 1. Het college kan in het belang van de kwaliteit van het taxivervoer de TTO verplichten tot: a. het uitvoeren van een kwaliteitscontrole door een door de gemeente goedgekeurde instantie op nader door het college te bepalen onderwerpen, waarvan de uitkomsten direct aan het college zullen worden gerapporteerd; b. het opstellen van een verbeterplan. 2. Het college kan in het belang van het taxivervoer de TTO uitsluiten van het aanbieden van taxivervoer op dagen, tijden of delen van de gemeentelijke openbare weg. Paragraaf 4 Duurzaam en veilig taxivervoer Artikel 16 Nadere regels taxivervoer op basis van andere wet- en regelgeving dan de Wet personenvervoer Het college kan nadere regels geven in het belang van duurzaam taxivervoer, die bijdragen aan een duurzaam woon- en leefklimaat en het terugbrengen van de emissie van schadelijke stoffen. 2. Het college kan nadere regels geven in het belang van de verkeersveiligheid en -vrijheid, de bruikbaarheid van de weg en openbare orde. Artikel 17 Duurzaamheidseisen 1. Nadere regels over duurzaamheid kunnen worden gegeven ten einde de directe uitstoot van schadelijke stoffen als gevolg van taxivervoer op de gemeentelijke openbare weg door aangeslotenen bij een organisatorisch verband als bedoeld in artikel 8 te beperken. 2. Als een organisatorisch verband als bedoeld in artikel 8 voor het aanbieden en verrichten van taxivervoer op de gemeentelijke openbare weg, bij de aanvraag om vergunning aangeeft alleen gebruik te maken van auto s zonder directe uitstoot van schadelijke stoffen, en daarbij een duurzaamheidsprotocol overlegt, geldt in afwijking van het bepaalde in artikel 8, onder c en d: a. als minimum aantal aangesloten chauffeurs: 4; b. als minimum aantal rijklare auto s: 4.

7 Paragraaf 5 Strafbepaling en handhaving Artikel 18 Strafbepaling Een gedraging in strijd met de artikelen 2, 3 of 4 van deze verordening vormt een strafbaar feit als bedoeld in artikel 1, onder 4, van de Wet op de economische delicten, voor zover deze gedraging niet al op grond van andere wettelijke regelingen als strafbare gedraging wordt gesanctioneerd. Artikel 19 Bestuursrechtelijke maatregelen en sancties 1. Het college kan overtreding van het bepaalde bij of krachtens de artikelen 8, 10, 11, 12 en 15 sanctioneren met: a. een waarschuwing; b. het uitvoeren van een kwaliteitscontrole, als bedoeld in artikel 15, eerste lid, onder a; c. de verplichting tot het opstellen van een verbeterplan als bedoeld in artikel 15, eerste lid, onder b; d. uitsluiting van het aanbieden van taxivervoer op delen van de gemeentelijke openbare weg als bedoeld in artikel 15, tweede lid; e. schorsing van de TTO-vergunning; f. intrekking van de TTO-vergunning; g. het opleggen van een dwangsom. 2. Bij toepassing van de in het eerste lid genoemde sancties kan het college onder meer rekening houden met: a. de soort en het aantal overtredingen begaan door de TTO; b. de soort en het aantal overtredingen begaan door bij de TTO aangeslotenen en de maatregelen en sancties die door de TTO en het college als gevolg daarvan zijn opgelegd; c. de mate van herhaling van overtredingen van de bij de TTO aangeslotenen binnen een periode van 1 jaar; d. de gelijkwaardigheid van de door de TTO aan de daarbij aangeslotenen opgelegde maatregelen in verhouding tot de zwaarte van de geconstateerde overtredingen; e. de voortvarendheid van het optreden van de TTO naar aanleiding van geconstateerde overtredingen van de bij de TTO aangeslotenen. Paragraaf 6 Overige bepalingen Artikel 20 Aanwijzing toezichthoudende personen Met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens deze verordening zijn belast de door het college aangewezen personen of categorieën van personen. Paragraaf 7 Slotbepalingen Artikel 21 Inwerkingtreding en citeertitel

8 1. Het besluit over busbaanontheffing voor taxi s, laatstelijk aangescherpt en vastgesteld bij raadsbesluit van 2 mei 2007 wordt ingetrokken met ingang van de in het vijfde lid genoemde datum. 2. Het collegebesluit van 10 april 2008, dossiernummer , voor zover het betreft de voorkeurstandplaatsen voor taxi's met TX-keur op het Stationsplein en de ontheffing voor busbaangebruik voor taxi's met TX-keur wordt ingetrokken met ingang van de in het vijfde lid genoemde datum. 3. De onder 1 en 2 genoemde besluiten blijven van toepassing op de besluiten en beschikkingen, die golden voor de in het vijfde lid genoemde datum. 4. Deze verordening treedt in werking met ingang van 19 oktober In afwijking van het bepaalde in het vierde lid treden de artikelen 2, 3 en 4 in werking op 1 september Deze verordening wordt aangehaald als: Taxiverordening Eindhoven Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 18 oktober J. Verheugt, griffier.

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Breda Nr. 25478 4 februari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda Bekendmaking Burgemeester

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Taxiverordening Eindhoven 2016

Uitvoeringsbesluit Taxiverordening Eindhoven 2016 CVDR Officiële uitgave van Eindhoven. Nr. CVDR427673_1 3 april 2018 Uitvoeringsbesluit Taxiverordening Eindhoven 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven maakt bekend,

Nadere informatie

Conceptverordening Kwaliteitskeurmerk Straattaxi s Breda 2017

Conceptverordening Kwaliteitskeurmerk Straattaxi s Breda 2017 Conceptverordening Kwaliteitskeurmerk Straattaxi s Breda 2017 LET OP! Artikel82a.nl heeft niks te maken met dit plan of de Bossche stichting Kwaliteits Taxi s-hertogenbosch Verordening Kwaliteitskeurmerk

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SANCTIEPROTOCOL TAXIVERORDENING DEN HAAG 2014 VOOR AFHANDELING AANVRAGEN TTO-VERGUNNING

BELEIDSREGEL SANCTIEPROTOCOL TAXIVERORDENING DEN HAAG 2014 VOOR AFHANDELING AANVRAGEN TTO-VERGUNNING Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2013.756 RIS 266940 BELEIDSREGEL SANCTIEPROTOCOL TAXIVERORDENING DEN HAAG 2014 VOOR AFHANDELING AANVRAGEN TTO-VERGUNNING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet; VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN 2017 De raad van de gemeente Roosendaal, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Parkeerverordening. C!! emborg

Parkeerverordening. C!! emborg Parkeerverordening 202 C!! emborg De raad van de gemeente Culemborg gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 juni 2012, registratienummer 1207821/4134; gelet op artikel

Nadere informatie

VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling

VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam

Nadere informatie

Verordening. speelautomaten (hallen) * * Verordening speelautomaten(hallen) 2016 D

Verordening. speelautomaten (hallen) * * Verordening speelautomaten(hallen) 2016 D Verordening speelautomaten (hallen) 2016 *16-0015386* 16-0015386 Verordening speelautomaten(hallen) 2016 D14-0175331 1 VERORDENING SPEELAUTOMATEN(HALLEN) 2016 De raad van de gemeente Waalwijk, gezien het

Nadere informatie

MONUMENTENVERORDENING GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2004

MONUMENTENVERORDENING GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2004 RB 2004/11-A MONUMENTENVERORDENING GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2004 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: 1 monument: a zaak die van algemeen belang is

Nadere informatie

Verordening tot wijziging van de Verordening Speelautomatenhallen Leeuwarden 2014

Verordening tot wijziging van de Verordening Speelautomatenhallen Leeuwarden 2014 CVDR Officiële uitgave van Leeuwarden. Nr. CVDR7337_4 11 december 2018 Verordening tot wijziging van de Verordening Speelautomatenhallen Leeuwarden 2014 DE RAAD VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; gelezen het

Nadere informatie

MONUMENTENVERORDENING 2006

MONUMENTENVERORDENING 2006 MONUMENTENVERORDENING 2006 Vastgesteld in de raad van 20 december 2005 Inwerkingtreding: 1 januari 2006 De raad van de gemeente Houten, gezien het voorstel van het college van 1 november 2005, gelet op

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 januari 2004, nr ;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 januari 2004, nr ; De raad van de gemeente Midden-Delfland; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 januari 2004, nr. 2004-04-16; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en de artikelen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016; Nummer: 118-57 Portefeuillehouder: drs. L. Bromet Onderwerp: Vaststellen Parkeerverordening Waterland 2017 De raad van de gemeente Waterland, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; gelet op de artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van de burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2006, nr.

Gelezen het voorstel van de burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2006, nr. De raad van de gemeente Midden-Delfland; Gelezen het voorstel van de burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2006, nr. Gelet op artikel 149 Gemeentewet en de artikel 12, 14 en 15 van de Monumentenwet

Nadere informatie

2. Aanwijzing van beschermde gemeentelijke cultuurgoederen en verzamelingen

2. Aanwijzing van beschermde gemeentelijke cultuurgoederen en verzamelingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Brielle Nr. 103010 19 juni 2017 Erfgoedverordening 2017 De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 03-01-2017,

Nadere informatie

Model Leegstandverordening

Model Leegstandverordening Model Leegstandverordening De raad van de gemeente - naam-, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van, nr ; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2 van de Leegstandwet;

Nadere informatie

Parkeerverordening 2013

Parkeerverordening 2013 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Weert; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012; gelet op artikel 149 en 225 van de Gemeentewet en artikel 2 van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Erfgoedverordening Boxtel 2010

Erfgoedverordening Boxtel 2010 Pagina 1 van 5 Erfgoedverordening Boxtel 2010 gezien het voorstel van het college van 18 mei 2010; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, de artikelen 12 en 15 van de Monumentenwet 1988 en de artikelen

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13

Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13 Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen 2010 Status In werking Algemene informatie Deze verordening stelt regels ten aanzien

Nadere informatie

Verordening speelautomatenhallen 2017 gemeente Duiven

Verordening speelautomatenhallen 2017 gemeente Duiven GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Duiven Nr. 178765 13 oktober 2017 Verordening speelautomatenhallen 2017 gemeente Duiven De raad van de gemeente Duiven; overwegende dat de Raadscommissie

Nadere informatie

RIS PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 2 december (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015)

RIS PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 2 december (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015) RIS 2014-650 PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER 2 december 2014 (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015) Inhoud Colofon... 2 Parkeerverordening Boxmeer 2015... 3 AFDELING I...

Nadere informatie

Rotterdam, "BGS vult datum in". Aan : de gemeenteraad. Onderwerp: Taxiverordening Rotterdam 2013

Rotterdam, BGS vult datum in. Aan : de gemeenteraad. Onderwerp: Taxiverordening Rotterdam 2013 Rotterdam, "BGS vult datum in". Aan : de gemeenteraad Onderwerp: Taxiverordening Rotterdam 2013 Op 1 oktober 2011 is de Wet personenvervoer 2000 (hierna: Wp 2000) gewijzigd. Het doel van deze wetswijziging

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemeen

Hoofdstuk 1. Algemeen Erfgoedverordening gemeente Geldermalsen 2013 De raad van de gemeente Geldermalsen, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 november 2012, nummer 9, gelet op artikel

Nadere informatie

Verordening speelautomatenhallen

Verordening speelautomatenhallen Verordening speelautomatenhallen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld op 29 september 2015 Bekend gemaakt op 7 oktober 2015 In werking getreden op 7 oktober 2015 INDEX HOOFDSTUK 1 ALGEMENE

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 88 van de Huisvestingswet;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 88 van de Huisvestingswet; De raad van de gemeente Waalwijk; gezien het voorstel van het college van Waalwijk van 7 december 2010, nummer B010.0630; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 88 van de Huisvestingswet; overwegende

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 3 oktober 2006, Nr. SO/2006/5545;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 3 oktober 2006, Nr. SO/2006/5545; Gemeentebestuur Ontwerp besluit De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 3 oktober 2006, Nr. SO/2006/5545; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 maart 2012, met overneming van de daarin vermelde motieven;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 maart 2012, met overneming van de daarin vermelde motieven; De raad van de gemeente Etten-Leur; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 maart 2012, met overneming van de daarin vermelde motieven; Gelet op titel Va van de Wet op de kansspelen (Stb.

Nadere informatie

Verordening op het parkeren 2007

Verordening op het parkeren 2007 Verordening op het parkeren 2007 Afdeling I Definities en begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens van 26 juli

Nadere informatie

Erfgoedverordening gemeente Houten

Erfgoedverordening gemeente Houten Erfgoedverordening gemeente Houten De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 met nummer BWV17.0228; gelet op de artikelen 3.16 en 9.1 van

Nadere informatie

VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN GOOISE MEREN 2016

VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN GOOISE MEREN 2016 VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN GOOISE MEREN 2016 De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van 4 januari 2016, nr. RV16.007 gelet op het bepaalde in titel Va van de Wet op de kansspelen,

Nadere informatie

Verordening speelautomatenhallen Terneuzen 2011

Verordening speelautomatenhallen Terneuzen 2011 Lijst agendapunten nummer: Kenmerk: 32128 Afdeling: Bestuur en Faciliteiten VERORDENING 17c Datum: 27 januari 2011 Onderwerp: Verordening speelautomatenhallen Terneuzen 2011 De raad van de gemeente Terneuzen;

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2010 2011 32 424 Wijziging van de Wet personenvervoer 2000, houdende regels ter bevordering van de kwaliteit in het taxivervoer A GEWIJZIGD VOORSTEL VAN

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013; )110 gemeentestms Gemeente Sluis De raad van de gemeente Sluis gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

Algemene verordening ondergrondse infrastructuur gemeente Noordwijk 2016

Algemene verordening ondergrondse infrastructuur gemeente Noordwijk 2016 Algemene verordening ondergrondse infrastructuur gemeente Noordwijk 2016 De raad van gemeente Noordwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 juni 2016; gelet op het bepaalde in artikel

Nadere informatie

Leegstandverordening Maassluis 2017.

Leegstandverordening Maassluis 2017. De raad van de gemeente - Maassluis-, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 mei 2017 gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2 van de Leegstandwet; overwegende

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 Standplaatsverordening 2001 (raadsbesluit van 31 mei 2001) De raad der gemeente Utrecht gelet op het voorstel van b. en w. d.d. 14 mei 2001 Besluit vast te stellen

Nadere informatie

TOELICHTING Tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Heusden 2016 (APV)

TOELICHTING Tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Heusden 2016 (APV) TOELICHTING Tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Heusden 2016 (APV) A In artikel 1:6, onderdeel d, wordt na gemaakt binnen ingevoegd: of gedurende. De volledige tekst van de bepaling

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

VERORDENING PEUTERSPEELZALEN OEGSTGEEST gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 23 november 2004, nr.

VERORDENING PEUTERSPEELZALEN OEGSTGEEST gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 23 november 2004, nr. CVDR Officiële uitgave van Oegstgeest. Nr. CVDR40220_2 8 november 2016 VERORDENING PEUTERSPEELZALEN OEGSTGEEST 2005 De raad van de gemeente Oegstgeest; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid, en titel 4.8 van de Algemene wet

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Marktverordening Westvoorne 2012

Marktverordening Westvoorne 2012 Marktverordening Westvoorne 2012 HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsomschrijving In deze verordening wordt verstaan onder: a. college; het college van Burgemeester en Wethouders; b. markt:

Nadere informatie

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 25 van de Wet kinderopvang;

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 25 van de Wet kinderopvang; De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 november 2004, nr. 0408133 inzake de Wet Kinderopvang; gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en

Nadere informatie

Informatie over deze regeling kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Ruimte en Verkeer, de heer

Informatie over deze regeling kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Ruimte en Verkeer, de heer Verordening op de kans- en de behendigheidsspelen vastgesteld door de gemeenteraad van s-hertogenbosch op 19 december 2006 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten goedgekeurd door de Kroon medegedeeld aan

Nadere informatie

==================================================================== De vergunning en de verplichtingen van de vergunninghouder.

==================================================================== De vergunning en de verplichtingen van de vergunninghouder. Intitulé : Bioscoopverordening Citeertitel: Bioscoopverordening Vindplaats : AB 1990 no. GT 12 Wijzigingen: AB 1997 nos. 33, 34 De vergunning en de verplichtingen van de vergunninghouder Artikel 1 1. Het

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 De raad van de gemeente Bussum; gelezen het voorstel van de burgemeester d.d. xxx, nummer xxx; gelet op de artikelen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik Aanhef De raad van de gemeente Bunnik; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014; gelet op artikel

Nadere informatie

Toelichting bij de Taxiverordening 2018

Toelichting bij de Taxiverordening 2018 Toelichting bij de Taxiverordening 2018 Algemene toelichting 1. Inleiding De Wet personenvervoer 2000 biedt gemeenten de mogelijkheid om via een verordening aanvullende kwaliteitseisen te stellen aan taxivervoer.

Nadere informatie

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994;

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994; besluit van de gemeenteraad voorstelnummer onderwerp Parkeerregulering en parkeertarieven div-nummer 676764 de raad van de gemeente gouda Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 10 mei

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2007; STZ 07/24389; raadsstuk ;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2007; STZ 07/24389; raadsstuk ; Marktverordening Rotterdam 2008 De Raad van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2007; STZ 07/24389; raadsstuk 2008-200; gelet op de artikelen 147,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Nr.: 9.4 Onderwerp: Erfgoedverordening gemeente Lopik gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Nr.: 9.4 Onderwerp: Erfgoedverordening gemeente Lopik gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTE LOPIK Nr.: 9.4 Onderwerp: Erfgoedverordening gemeente Lopik 2010 De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 augustus 2010; gelet op artikel 149

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017 Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017 De raad van de gemeente Valkenswaard, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 oktober 2017; gezien het verslag van de commissievergadering van

Nadere informatie

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening 2007)

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening 2007) CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR42259_1 7 november 2017 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 april 2015, nr. RVB ; BESLUIT: PARKEERVERORDENING 2015

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 april 2015, nr. RVB ; BESLUIT: PARKEERVERORDENING 2015 BIS- 001351 De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 april 2015, nr. RVB15-0034; gelet op Gemeentewet, artikel 149 en Wegenverkeerswet

Nadere informatie

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet, B E S L U I T:

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet, B E S L U I T: Beleidsterrein: verkeer, vervoer, wegen onderwerp: parkeerverordening citeertitel: Parkeerverordening Almere 2016 wettelijke grondslag: art. 147 Gemeentewet en art. 2a jo 2 Wegenverkeerswet normbepaling:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 35 247 Regels ter bevordering van de totstandkoming en realisatie van maatschappelijke initiatieven gericht op duurzame ontwikkeling door na een

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Avri 2018

Afvalstoffenverordening Avri 2018 Afvalstoffenverordening Avri 2018 Auteur Avri Versie 1 Datum Juni 2017 Afvalstoffenverordening Avri 2018 Het algemeen bestuur van Avri \besluit, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van Avri

Nadere informatie

Verordening Wet inburgering gemeente Wierden 2013

Verordening Wet inburgering gemeente Wierden 2013 Verordening Wet inburgering gemeente Wierden 2013 De raad van de gemeente Wierden; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Wierden; gelet op de artikelen 147 en 149 van

Nadere informatie

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR30959_1 16 augustus 2016 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Raad : 20 augustus 2008 Agendanr.

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 23 november 2010, Nr. SO/2010/482366;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 23 november 2010, Nr. SO/2010/482366; CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR75288_1 23 februari 2016 Erfgoedverordening Dordrecht De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Parkeerverordening Venray 2016

Parkeerverordening Venray 2016 Onderwerp Datum 3 november 2015 Parkeerverordening Venray Pagina 1 van 5 De raad van Venray, gelezen het advies van het college van burgemeester en wethouders, gelezen het advies van de commissie Werken

Nadere informatie

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2011 Nummer: 35 Uitgifte: 23 december 2011 Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; Sector : III Nr. : 90.30 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; gelet op artikel 31, tweede lid van de Wet op Woonwagens

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Marktverordening gemeente Goirle Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

GEMEENTEBLAD. Nr Marktverordening gemeente Goirle Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Goirle. Nr. 182216 28 december 2016 Marktverordening gemeente Goirle 2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Toepassingsgebied Deze verordening is van

Nadere informatie

Erfgoedbeleid Ridderkerk. Archeologieverordening Ridderkerk 2013

Erfgoedbeleid Ridderkerk. Archeologieverordening Ridderkerk 2013 Erfgoedbeleid Ridderkerk Archeologieverordening Ridderkerk 2013 TOELICHTING OP DE ARCHEOLOGIEVERORDENING RIDDERKERK 2013 Gemeentestukken: 2013-267 TOELICHTING OP DE ARCHEOLOGIEVERORDENING RIDDERKERK 2013

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Nr. 14A De raad van de gemeente Marum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 september 2013, nr. 13.09.14; gelet op de artikelen 149 en 229, eerste lid, aanhef en onder b, van de

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juli 2015, nummer ;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juli 2015, nummer ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leusden. Nr. 107405 16 november 2015 Speelautomatenhalverordening Leusden 2015 De raad van de gemeente Leusden; gezien het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015; Registratie nummer: 1128707 Algemene subsidieverordening gemeente Hoorn 2015 De raad van de gemeente Hoom; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake

Nadere informatie

Nota van B&W. In 2009 zijn er 199 ontheffingen verleend op basis van deze artikelen. Probleemstelling

Nota van B&W. In 2009 zijn er 199 ontheffingen verleend op basis van deze artikelen. Probleemstelling Nota van B&W Onderwerp Beleidsregel ontheffing artikel 87 RVV en artikel 9.1 Rv Portefeuillehouder J.J. Nobel Collegevergadering 6 juli 2010 Inlichtingen mw. mr. R.E. Laman (023 567 3534) Registratienummer

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 (ontwerp; versie 10 januari 2018) De Winkeltijdenwet regelt dat winkels dagelijks tussen 6.00 uur en 22.00 uur open mogen zijn, behalve op zon- en feestdagen. De

Nadere informatie

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten

Nadere informatie

Gemeente Zeist - Parkeerverordening Zeist 2016

Gemeente Zeist - Parkeerverordening Zeist 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zeist. Nr. 115892 3 december 2015 Gemeente Zeist - Parkeerverordening Zeist 2016 De raad van de gemeente Zeist; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Erfgoedverordening Nissewaard 2016

Erfgoedverordening Nissewaard 2016 Raadscasenr. Erfgoedverordening Nissewaard 2016 De raad van de gemeente Nissewaard; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 september 2016; gelet op de artikelen 3.16 en 9.1 van de Erfgoedwet,

Nadere informatie

VERORDENING DRANK EN HORECAWET

VERORDENING DRANK EN HORECAWET VERORDENING DRANK EN HORECAWET Gooise Meren 2017 Versie definitief 1.0 14 maart 2017 1 Kerngegevens Op grond van de Drank- en Horecawet zijn gemeenten verplicht om in ieder geval ten aanzien van de schenktijden

Nadere informatie

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 Behoort bij raadsbesluit Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 van &H0-a(nr.Gsa^ Heemstede De raad van de gemeente Heemstede, x^/lm^v gelezen het voorstel van

Nadere informatie

GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL. gezien het voorstel van burgemeester en 'Wethouders van 8 december 1987;

GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL. gezien het voorstel van burgemeester en 'Wethouders van 8 december 1987; GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL De raad van de gemeente Valkenburg aan de Geul; gezien het voorstel van burgemeester en 'Wethouders van 8 december 1987; gelet op titel Va van de Wet op de kansspelen, het

Nadere informatie

VERORDENING. De raad van de gemeente Terneuzen; gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d.

VERORDENING. De raad van de gemeente Terneuzen; gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. Lijst agendapunten nummer: 8b Kenmerk: 11150 Afdeling: Vergunningen en Handhaving VERORDENING Datum: 9 oktober 2008 Onderwerp: Erfgoedverordening Terneuzen 2008 De raad van de gemeente Terneuzen; gelezen

Nadere informatie

Parkeerverordening 2013

Parkeerverordening 2013 Parkeerverordening 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Parkeerverordening 2013 Citeertitel Parkeerverordening Lelystad

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014 De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 maart 1014, nr. 1104516; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat: - de sinds

Nadere informatie

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen.

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen. Lijst agendapunten nummer: Kenmerk: 11b 3869 / 2006016316 Afdeling: Brandweer VERORDENING Datum: 10 mei 2007 Onderwerp: Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen; gelezen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gemeente Veendam

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gemeente Veendam Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2010 gemeente Veendam Doel: Het doel van deze verordening is om regels te stellen betreffende de heffing en invordering van rechten ter

Nadere informatie

Bijlage 2 - Model Raadsbesluit wijziging Algemene subsidieverordening update zomer 2016

Bijlage 2 - Model Raadsbesluit wijziging Algemene subsidieverordening update zomer 2016 Leeswijzer modelbepalingen - [datum] of [naam gemeente] = door gemeente in te vullen, zie bijvoorbeeld artikel II. - [iets] = facultatief, zie bijvoorbeeld artikel I bij artikel 9, derde de lid, onder

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2007, 06jos14047; raadsstuk ;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2007, 06jos14047; raadsstuk ; Verordening peuterspeelzaalwerk Rotterdam 2007 De raad van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 februari 2007, 06jos14047; raadsstuk 2007-592;

Nadere informatie

Raadsbesluit. vast te stellen de volgende. Verordening op de woning- en kamerbemiddelingsbureaus 2006. Hoofdstuk 1. Algemeen. 1. Begripsbepalingen.

Raadsbesluit. vast te stellen de volgende. Verordening op de woning- en kamerbemiddelingsbureaus 2006. Hoofdstuk 1. Algemeen. 1. Begripsbepalingen. Gemeenteblad Jaar 2006 Afdeling 3A Publicatiedatum 8 maart 2006 Onderwerp Intrekking van de Verordening op de woning- en kamerbemiddelingsbureaus 1998 en vaststelling van de Verordening op de woning- en

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 767 Regels in verband met de uitbreiding van het toezicht op nieuwe zorgaanbieders (Wet toetreding zorgaanbieders) Nr. 2 VOORSTEL VAN WET Wij

Nadere informatie

Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018

Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haren Nr. 107361 23 mei 2018 Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018 Subsidieregeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011 gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Jeugd Raadsnummer Inboeknummer 11R4534 11bst01531 Beslisdatum B&W 04 oktober 2011 Dossiernummer 11.40.551 OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen

Nadere informatie

AFDELING II. PLAATSEN VOOR VERGUNNINGHOUDERS, VERGUNNINGEN EN VERGUNNINGBEWIJZEN

AFDELING II. PLAATSEN VOOR VERGUNNINGHOUDERS, VERGUNNINGEN EN VERGUNNINGBEWIJZEN Parkeerverordening Súdwest-Fryslân 2014 AFDELING I. DEFINITIES EN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, nr. BWV gelezen en besluit;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, nr. BWV gelezen en besluit; Nr. 135 15 maart 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, nr. BWV17.0360 gelezen en besluit; gelet op: - de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994); - het Reglement Verkeersregels

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; gelet op

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Begripsomschrijvingen en informatieverstrekking

Hoofdstuk 1. Begripsomschrijvingen en informatieverstrekking De raad van de gemeente Marum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 augustus 2007, nr. 07.09.11.; gelet op de artikelen 8, 19, vijfde lid, 23, derde lid en 35 van de Wet inburgering;

Nadere informatie