Deel 2. Bewonersavond Koningsbosch 28 december (herontwikkeling kloostercomplex Koningsbosch)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deel 2. Bewonersavond Koningsbosch 28 december (herontwikkeling kloostercomplex Koningsbosch)"

Transcriptie

1 Deel 2 Bewonersavond Koningsbosch 28 december (herontwikkeling kloostercomplex Koningsbosch) Op uitnodiging van Gelasius Vastgoedmaatschappij B.V. verzamelden op maandagavond 28 december 2015, tussen kerst en de jaarwisseling, een kleine 300 mensen zich in de monumentale kapel van Klooster Koningsbosch. Zij werden bijgepraat over de plannen voor herontwikkeling door Gelasius Vastgoedmaatschappij. In het panel zaten Saïd Bouharrou (projectontwikkelaar van Gelasius), Jac Dijcks (wethouder economie gemeente Echt Susteren) en Jos Wackers (wethouder vergunningen en ruimtelijke ordening gemeente Echt Susteren). De avond werd in goede banen geleid door Louis de Mast van Aurelius Advies. In het tweede gedeelte van dit verslag gaan we verder in op de vragen die vanuit de zaal werden gesteld over het toekomstige hotel in Koningsbosch en de verdere herontwikkeling. In het eerste gedeelte kunt u meer lezen over de toelichting bij de plannen. Allereerst vertelt het panel kort welke concrete kansen zij ziet bij deze planontwikkeling voor de gemeenschap Koningsbosch en omgeving. De wethouders benadrukken met name de positieve impuls voor de lokale werkgelegenheid, ook omdat door de gunstige ligging van de gemeente Echt Susteren het achterland van België en Duitsland potentie biedt qua toerisme. Er kunnen zo ook meer buurtvoorzieningen in Koningsbosch worden gerealiseerd. De gemeente heeft aan projectontwikkelaar Bouharrou aanvullende voorwaarden gesteld in het kader van respect voor het monumentale pand, faciliteiten voor de gemeenschap en het betrekken van de lokale bevolking, zowel bewoners als ondernemers. Haalbaarheid van de ambities Vanuit de zaal klinken zorgen of de hoge ambities wel écht gerealiseerd kunnen worden. Het klooster staat al geruime tijd leeg en is op sommige plekken aan het vervallen. In het (recente) verleden zijn er eerder beloftes gedaan of plannen gepresenteerd, die uiteindelijk zijn afgeketst. De wethouders benadrukken dat ze geen positief principebesluit hadden genomen in het college, als er geen vertrouwen en geloof was geweest in de projectontwikkelaar en het voorstel. De eerste resultaten van de haalbaarheidsonderzoeken ook qua behoefte voor zowel het hotel als de woningen, zijn zojuist binnengekomen en deze resultaten zijn positief. De aanname dat het hotel plus voorzieningen voldoende toeristen zullen trekken en dat de woningen verkocht dan wel verhuurd zullen worden, is dus realistisch te noemen.

2 Wethouder Dijcks benadrukt tevens dat ze meerdere malen de projectontwikkelaar kritisch hebben benaderd en bijstelling hebben gevraagd, wat heeft geresulteerd in een realistisch voorstel waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden en aan mee willen werken. Het is nu of nooit, benadrukken de wethouders. Na al die jaren is dit een unieke kans, ook voor het dorp en omliggende gemeenschappen. Saïd Bouharrou benadrukt namens Gelasius dat hij investeringsfondsen moest zien te overtuigen en dat deze partijen hun kapitaal ter beschikking stellen omdat zij er in geloven dat deze ambities, juist wegens de unieke ligging, met succes waargemaakt kunnen worden. Wel wil Saïd Bouharrou aanstippen dat hij graag de samenwerking wil zoeken met de lokale gemeenschap en ook het van essentieel belang vindt dat de gemeente en andere partijen samen optrekken, dit is noodzakelijk voor de kans van slagen. Respect voor monumentale status en historie klooster Uit de zaal komen vragen over de consequenties die de herontwikkeling heeft voor het klooster zelf, met haar bijzondere geschiedenis en monumentale status. Welke delen van het klooster worden intact gelaten, gerenoveerd of gesloopt? Hoe staat het met de kloostertuin, grafstenen en de lichamelijke resten van overleden zusters? En hoe heeft de gemeenschap wel of geen toegang tot historische delen van het klooster en omgeving? Saïd Bouharrou geeft aan dat Gelasius Vastgoedmaatschappij het klooster zoveel mogelijk intact wil laten maar ook grondig wil opknappen om het geschikt te maken als hotel met wellnessvoorzieningen. De toren stond al op omvallen en is met noodmaatregelen door Gelasius gered. Een gedeelte van de rechtervleugel zal worden doorbroken, om het klooster te ontsluiten voor de buitenwereld en te laten ademen. In een eerder plan door een woningbouwcoöperatie werd gerept over 2/3 deel sloop, daar is nu totaal geen sprake meer van. De wethouders benadrukken dat in het bestemmingsplan opgenomen gaat worden dat Gelasius / de projectontwikkelaar met respect dient om te gaan met de monumentale status en de historie van het klooster, hier zijn voorschriften aan verbonden.

3 De projectontwikkelaar benoemt expliciet dat in de verdere ideeënvorming zoals het kiezen van geschikte buurtvoorzieningen en de naamgeving van (delen van) het project, hij graag gebruik wil maken van suggesties uit de lokale gemeenschap, die ook recht doen aan de bijzondere geschiedenis van het dorp en het klooster. Wethouder Dijcks zegt toe op zijn beurt dat hij onderzoek zal laten doen naar de lichaamsresten van de zusters, tot onder de bodem, en zal hierover via diverse kanalen een terugkoppeling over verzorgen. Gelasius zegt toe te inventariseren welke grafstenen en andere objecten die samenhangen met de geschiedenis van het klooster, zich nog in het pand bevinden en waar. Wegens veiligheidsredenen is het helaas nog niet mogelijk op dit moment om de kloostertuin te ontsluiten voor bezoek, maar zodra dit toegestaan is, zal hier wel werk van gemaakt worden. Uiteindelijke doel is dat de lokale gemeenschap en andere geïnteresseerden de Lourdesgrot en algehele kloostertuin kunnen betreden. De bereikbaarheid van de huidige beheerders van het kloostercomplex zal ook verbeterd worden. Communicatie verloopt voorlopig echter voornamelijk via Aurelius Advies en Louis de Mast, bereikbaar via de Facebookpagina van Klooster Koningsbosch en de website - welke continue worden geactualiseerd. Parkeren en infrastructuur Zorgen zijn er over de parkeerdruk en de vele vervoersstromen en andere bewegingen die dit ambitieuze project met zich mee kan brengen. In hoeverre wordt hier rekening mee gehouden, ook qua veiligheid en rust voor toekomstige en huidige bewoners? De nieuwe bestemming voor Koningsbosch zal zeker gevolgen hebben voor de vervoersstromen. Men probeert daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dit kan inderdaad betekenen dat (toegangs)wegen en andere maatregelen in de infrastructuur noodzakelijk zijn. Veiligheid en ontlasting voor toekomstige en huidige bewoners staan voorop.

4 Beide wethouders benadrukken dat iedereen zich heeft te houden aan voorschriften en criteria die van overheidswege zijn gesteld en die eisen hebben ook een gezamenlijk doel, zoals hierboven beschreven. Bouharrou staat als projectontwikkelaar stil bij de kloostertuin, waar 45 woningen worden gebouwd. Daar tussen in komen onverharde wegen, om de rust en privacy van de bewoners te waarborgen. Er komen voldoende parkeerplaatsen bij het hotel. In dit stadium is het te vroeg om concrete toezeggingen te doen over de infrastructurele druk die deze herontwikkeling met zich mee kan brengen. Zowel provincie, het Rijk, gemeente, projectontwikkelaar als omwonenden zullen met elkaar de komende tijd dit vraagstuk moeten verkennen om tot toekomstbestendige oplossingen te komen. Mogelijke knelpunten dienen in gezamenlijkheid te worden aangepakt in een vroeg stadium. Kansen voor werkgelegenheid, samenwerking met lokale bedrijfsleven Lokale ondernemers vragen zich af of realisatie van project Koningsbosch op termijn broodroof voor hun eigen onderneming met zich meebrengt. Men vreest concurrentie en heeft vraagtekens of de toegezegde intenties over goede impulsen en lokale werkgelegenheid waargemaakt kunnen worden. Als Hotel Koningsbosch, de extra faciliteiten in het hotelcomplex, de woningen, extra buurtvoorzieningen en herleving van de kloostertuin inclusief Lourdesgrot, tot een succes worden gemaakt en gerealiseerd worden binnen de gestelde termijn dan zal dit vanzelfsprekend een positief neveneffect hebben op de lokale werkgelegenheid en leefbaarheid in dorp Koningsbosch en omstreken. Wethouders Jos Wackers, Jac Dijcks en projectontwikkelaar Saïd Bouharrou zijn daarvan overtuigd en gunnen de lokale gemeenschap ook deze kansrijke, positieve impuls. Niet concurrentie, maar samenwerking en elkaar versterken zit in het DNA van Gelasius Vastgoedmaatschappij, zo verzekert Bouharrou de zaal. Waar mogelijk zullen lokale ondernemers ook kunnen profiteren van Hotel Koningsbosch en de andere ambitieuze plannen. Dit kan een positieve impuls betekenen voor lokale werkgelegenheid en talent dichtbij proberen we te benutten. Intenties van de projectontwikkelaar Het mag geen geheim zijn dat projectontwikkelaar Bouharrou op andere vlakken maatschappelijk actief is. Zo initieert hij maatschappelijke activiteiten in zijn rol als moskeebestuurder. Men vraagt zich af of deze betrokkenheid invloed heeft op de plannen die Gelasius heeft met Koningsbosch. Het antwoord is kort en helder: neen, niet in die hoedanigheid. Er komt geen religieuze bestemming voor Klooster Koningsbosch. Bouharrou geeft klip en klaar aan dat in alles wat hij doet, vastgoed of initiatieven in het kader van vrede en saamhorigheid, het maatschappelijke belang zwaar weegt en dat hij zijn sociale hart wil laten spreken in alles wat hij doet. Ook hij wil zijn steentje bijdragen aan een betere wereld en dat kan vanuit meerdere rollen.

5 Betrokkenheid gemeenschap Veel meer vragen hebben de revue gepasseerd. Zijn we in dit verslag iets vergeten te vermelden, wat wel de moeite waard is geweest? Laat het ons gerust weten. Binnenkort is het bestemmingsplan beschikbaar ter inzage en kunt u hierover uw mening kwijt. Een tweede informatieavond volgt medio april. We zullen u op de hoogte houden. De website is inmiddels volkomen up to date. Hierop vindt u ook vragen die Gelasius heeft aan u, als betrokken gemeenschap. We waarderen uw denkkracht, betrokkenheid en creativiteit zoals we die hebben ervaren bij de bewonersavond. Onze bedoeling is dat we samen geloven in dit project en met elkaar optrekken om Koningsbosch op de kaart te zetten, die het als gemeenschap verdient. We zijn gemakkelijk bereikbaar via de website, facebook en . Te allen tijde denken we graag met u mee tijdens dit proces. We willen het samen met u doen, want het is nu, of het is nooit!

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Wat doet het Landelijk Bureau BIBOB (LBB)? Het Landelijk Bureau BIBOB (LBB) is een afdeling van toetsingsautoriteit Justis van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. In de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit Datum: Registratienr.: BP Openbaar

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit Datum: Registratienr.: BP Openbaar BP14.00639 Openbaar Onderwerp Herontwikkeling Clarissenstraat 31-33 Samenvatting De Nivo-garage is eigendom van St. Jozef. De ligging mag fraai zijn, de bijkomende kosten voor ontwikkeling zijn fors. De

Nadere informatie

J.A.E. Landwehr 27 september 2018

J.A.E. Landwehr 27 september 2018 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 27 september 2018 Datum voorstel 29 mei 2018 Agendapunt Onderwerp Toekomstperspectief Noorderpark-Ruigenhoek De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Voorlopige planning bouw en herontwikkeling. 1 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Donderdag 20 oktober 2011

Voorlopige planning bouw en herontwikkeling. 1 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Donderdag 20 oktober 2011 Voorlopige planning bouw en herontwikkeling 1 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Donderdag 20 oktober 2011 Inhoud Introductie Proces tot besluit herontwikkeling Waarom herontwikkeling? Gepresenteerd

Nadere informatie

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03 Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren 24-05-2016 17:03 Een bijzondere ontwikkelopgave aan de monumentale vestingswallen in Brielle: de transformatie van een markante

Nadere informatie

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant)

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant) Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude Vergadering: 22 april 2010 Nummer: 10/38 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/10-114 Onderwerp: Aankoop

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS www.herbestemmingnoord.nl Kenniscentrum Herbestemming Noord Het doel van Kenniscentrum Herbestemming Noord is een duurzame herbestemming tot stand te brengen met

Nadere informatie

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Leefbare en vitale dorpen in Berkelland 5 Doelenboom Wat speelt er? 6 Bewust worden? Veranderingen in Berkelland en de regio Achterhoek door de krimp lijken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt Geachte lezer, Met deze 3 e nieuwsbrief willen we u, bewoner van Alteveer Cranevelt, verder op de hoogte brengen van de vorderingen omtrent het Masterplan van Rijnstate, locatie Arnhem. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen ontwikkelkader Kanaalzone-Campina terrein

Raadsvoorstel Vaststellen ontwikkelkader Kanaalzone-Campina terrein gemeente Eindhoven 17R7147 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00163 B&W beslisdatum 07 februari 2017 Dossiernummer 17.06.651 Raadsvoorstel Vaststellen ontwikkelkader Kanaalzone-Campina terrein Inleiding Er

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone

Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone Programma Fatih Ozdere Algemene introductie Samenwerking met Alblasserdam en SWEK Financien Lennart Graaff - procesmanager Proces project Gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Commissie bestuur en financiën

Commissie bestuur en financiën Commissie bestuur en financiën Vergadering Agendapunt Consultatie Tussenevaluatie Toeristisch-recreatieve visie Skarsterlân Voorstel De tussenevaluatie Toeristisch-recreatieve visie Skarsterlân voor kennisgeving

Nadere informatie

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6402 Inboeknummer 15bst00960 Beslisdatum B&W 14 juli 2015 Dossiernummer 15.29.103 (2.3.2) Raadsvragen van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst New Village Hotel Dinsdag 25 november

Verslag bijeenkomst New Village Hotel Dinsdag 25 november Verslag bijeenkomst New Village Hotel Dinsdag 25 november Aanwezig namens gemeente: M. van Beek H. Sienot Aanwezig namens NVH: B. Hakvoort A. van der Molen Aantal toehoorders: ca. 130 1. Opening door burgemeester

Nadere informatie

Documentnummer: J:\Definitief\GZ_Grondzaken\Adviesnota, uitwerking raadsmotie en Strat. Visie - toerist econ. ontwikkeling, '13.

Documentnummer: J:\Definitief\GZ_Grondzaken\Adviesnota, uitwerking raadsmotie en Strat. Visie - toerist econ. ontwikkeling, '13. Raadsvoorstel Griffiersnummer: B12 Onderwerp: Uitwerking raadsmotie en Strategische Visie - toeristisch economische ontwikkeling Datum B&W-vergadering: 5 maart 2013 Datum raadsvergadering: 28 maart 2013

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 1 Inleiding Dick van Sluis, wethouder bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet de aanwezigen van harte welkom. Met honderden Capellenaren is de afgelopen

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 16 989 Ruimte en Milieu Meningsvormende nota Toekomstbestendige zorgvoorzieningen Alverna Wijchen, 31 januari 2017 Geachte leden van de raad, Inleiding Naar aanleiding van het

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Raadsvoorstel *BR *

Raadsvoorstel *BR * Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 26 oktober 2017 Ankie van Tatenhove Registratienummer BR1700114 Onderwerp Scenario s toekomst de Snip Gevraagde beslissing Op basis van het vastgestelde vastgoedbeleid

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk Vergaderdatum 14 januari 2016

Voorstel aan de raad. Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk Vergaderdatum 14 januari 2016 Voorstel aan de raad Opgesteld door Milieu en Mobiliteit Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk 15.511512 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 14 januari 2016 Geheim Nee Vaststelling Ontwikkelingskader

Nadere informatie

H E R O N T W I K K E L I N G

H E R O N T W I K K E L I N G H E R O N T W I K K E L I N G BEDRIJVENTERREIN INDUSTRIELAAN/PRINS BERNHARDSTRAAT ASTEN INITIATIEFNEMERS VASTGOEDMAATSCHAPPIJ VAN DER LOO Familiebedrijf. Bedrijventerrein al 40 jaar in de familie. Vastgoed:

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Zes erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie

Zes erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie Zes erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie Wat verwacht je van de omgevingsvisie? Biedt een omgevingsvisie kansen? Jan van Susante Voorzitter Heemschut Limburg alles van waarde is weerloos (Lucebert)

Nadere informatie

Een nieuw stadhuis voor Den Helder

Een nieuw stadhuis voor Den Helder Een nieuw stadhuis voor Den Helder Informatieavond Raadsbesluit 2 scenario s Uitgangspunten Burgerparticipatie Planning 3 april 2013 Raadsbesluit 29 oktober 2012: 1: OB&O Financiën in eigen hand houden

Nadere informatie

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018 Informatieavond Kop op Tuindorp Oost 15 feb 2018 CAREYN TUINDORP OOST AGENDA - TERUGBLIK - SPVE BESTEMMINGSPLAN WABO - PLANPRESENTATIE - GEBOUWEN - OMGEVING - WIJZIGING GEBOUW A - TOELICHTING VANUIT DE

Nadere informatie

Omgevingswet. Kansen en Ontwikkelingen voor inwoners DNA Wouw

Omgevingswet. Kansen en Ontwikkelingen voor inwoners DNA Wouw Openbare Jaarvergadering Dorpsraad Wouw 23 november 2017 Omgevingswet Kansen en Ontwikkelingen voor inwoners DNA Wouw Bert van Kesteren, lid werkgroep DNA van Wouw Omgevingswet De nieuwe Omgevingswet treedt

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Inhoud Rapport 2 juli 2013 Projectnummer 275.00.01.11.05 I n h o u d s o p g a v e 1 Z i e n s w i j z e n 5 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Informatieavond Integrale Gebiedsontwikkeling Zuidplas

Informatieavond Integrale Gebiedsontwikkeling Zuidplas Informatieavond Integrale Gebiedsontwikkeling Zuidplas 7 november 2017 #OntwikkelZuidplas Programma Terugblik op de conferenties Thematische uitgangspunten Identiteit en woonmilieus Landschap Duurzaamheid

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Locatie Het Mozaïek / De Haag

Locatie Het Mozaïek / De Haag Locatie Het Mozaïek / De Haag Informatie avond omwonenden 4 maart 2014 Agenda voor vanavond Opening en welkomstwoord door wethouder Van Dalen Doel van deze avond Wijziging bevolkingsopbouw -> wijzigen

Nadere informatie

B-140 Green Deal: Groene Gevangenis Veenhuizen: naar een gevangenis voorzien van duurzame energie uit de regio

B-140 Green Deal: Groene Gevangenis Veenhuizen: naar een gevangenis voorzien van duurzame energie uit de regio B-140 Green Deal: Groene Gevangenis Veenhuizen: naar een gevangenis voorzien van duurzame energie uit de regio Partijen: De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de heer drs. M.J.M. Verhagen,

Nadere informatie

leegstand en herbestemming

leegstand en herbestemming leegstand en herbestemming Gerben van Dijk, 17 maart 2011, KNX : gebruik #leegst in uw tweets programma introductie motto SBR, prettig kennis te maken focus duurzame ontwikkeling van de gebouwde omgeving

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Beleef het Apeldoorns Kanaal September - November 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen

Nadere informatie

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92.

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92. Gemeente Amersfoort RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4356845 Aan : Gemeenteraad Datum : 26 maart 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Agendapunt : B&W-vergadering

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1083692 Datum: Behandeld door: 19 juni 2013 Brian Scott, Harm Jan Stalman Paul Heye Mare Jansen Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Op den Bosch 3, Maashees. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Op het perceel Op den

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Het duurt niet lang meer of Gelselaar krijgt de status van beschermd dorpsgezicht. Het zal het tweede beschermde gezicht zijn in de gemeente Berkelland.

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Aanvullende informatie Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied

Aanvullende informatie Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied Memo AAN VAN Raadsleden M. Bonouvrié ONDERWERP Aanvullende informatie Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied DATUM 11 september 2012 REGISTRATIENUMMER 1101280/4283 Geachte raadsleden, Naar

Nadere informatie

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven.

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven. 1 Sittard-Geleen Voorop lopen naar een duurzame toekomst. De gemeente heeft als stip op de horizon een energie- en klimaatneutrale gemeente in 2040 (of zoveel eerder als mogelijk). Belangrijke sleutel

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Veegplan 2017 (10 initiatieven) - locatie Herveld, Gekvoortsestraat 7 Vastgesteld door de raad op 16 mei 2017

Nadere informatie

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Stand van zaken fysieke projecten in Zuid Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Plaats De Posten Huidige fysieke projecten in Zuid Het Rutbeek/bungalowpark, PL: René Pruysers Beekwoude, PL: René Pruysers

Nadere informatie

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.'

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' identiteitsbewijs ' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Onderwijs draait om mensen. Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie,

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?"

Rapportage resultaat enquête Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder? Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?" Samenstellers: Aangeboden aan: Projectgroep Dorpsstraat van de Dorpsraad Chaam Inwoners van Chaam NV De Eekelaar Politieke partijen

Nadere informatie

Zonnepark FARMSUM KLOOSTERLAAN. Maatschappelijke meerwaarde

Zonnepark FARMSUM KLOOSTERLAAN. Maatschappelijke meerwaarde Zonnepark FARMSUM KLOOSTERLAAN Maatschappelijke meerwaarde November 2016 Lokale participatie & werkgelegenheid Lokale participatie is voor Solarfields een zeer belangrijk onderdeel in het realiseren van

Nadere informatie

KRIMP INLEIDING. voor de welvaart. Bevolking -1,2% Banen -4% In 2012 hebben het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Zuid-Holland

KRIMP INLEIDING. voor de welvaart. Bevolking -1,2% Banen -4% In 2012 hebben het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Zuid-Holland SMART WATER INLEIDING In 2012 hebben het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Zuid-Holland - nieuw te ontwikkelen) projecten en activiteiten aan worden verbonden en worden KRIMP voor de welvaart

Nadere informatie

Max-huis in Zieuwent Een interessante presentatie tijdens Parochie-jaarvergadering Wat is het Max-huis? Max-huis Heesch

Max-huis in Zieuwent Een interessante presentatie tijdens Parochie-jaarvergadering Wat is het Max-huis? Max-huis Heesch Max-huis in Zieuwent Een interessante presentatie tijdens Parochie-jaarvergadering Na de pauze is er een interessante presentatie door Angela Krabbenborg, bestuurslid Zieuwents Belang en voortrekker van

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Informatieavond zienswijzen bestemmingsplan Dirk III straat 22

Informatieavond zienswijzen bestemmingsplan Dirk III straat 22 Informatieavond zienswijzen bestemmingsplan Dirk III straat 22 Agenda informatieavond Uitleg vigerende bestemmingsplan Behandeling van ingediende zienswijzen Vervolg proces Vragen, opmerkingen en ruimte

Nadere informatie

Bewoners bijeenkomst Marknesse 2 e bijeenkomst: datum 22 oktober uur

Bewoners bijeenkomst Marknesse 2 e bijeenkomst: datum 22 oktober uur Bewoners bijeenkomst Marknesse 2 e bijeenkomst: datum 22 oktober 19.30-22.00 uur Doel van de bijeenkomst: 1) U informeren over de status van het participatie traject? 2) planning participatie 3) Wat is

Nadere informatie

Aan de leden van de Raadscommissie Ruimte van de Gemeente Zoetermeer. Betreft: Besloten bijeenkomst Rabobanklocatie d.d.

Aan de leden van de Raadscommissie Ruimte van de Gemeente Zoetermeer. Betreft: Besloten bijeenkomst Rabobanklocatie d.d. Aan de leden van de Raadscommissie Ruimte van de Gemeente Zoetermeer Zoetermeer, 12 februari 2009 Betreft: Besloten bijeenkomst Rabobanklocatie d.d. 12 februari 2009 Geachte Commissieleden, Vooruitlopend

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1)

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1) Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSO/2013.1331

Nadere informatie

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN UITDAM - ZEEDIJK 1

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN UITDAM - ZEEDIJK 1 REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN UITDAM - ZEEDIJK 1 nota zienswijzen bestemmingsplan Uitdam - Zeedijk 1 Code 1112113 / 17-03-15 GEMEENTE WATERLAND 1112113 / 17-03-15 REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN

Nadere informatie

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN UTRECHT SAMENVATTING KWALITEITSHANDBOEK WINKELWANDELGEBIED OUDE BINNENSTAD GEMEENTE UTRECHT Colofon Oisterwijk, 30 januari 2009 Opgesteld door

Nadere informatie

Culemborg: ambities van een Vrijstad

Culemborg: ambities van een Vrijstad Culemborg: ambities van een Vrijstad 1. Kenmerken Culemborg Beeld Culemborg is bekend vanwege de historische binnenstad en centrale ligging. Historie, monumenten en beeldbepalende panden, Vrijstad, water,

Nadere informatie

Per naar: Betreft: reactie op inspraak commissievergadering grondgebied

Per  naar: Betreft: reactie op inspraak commissievergadering grondgebied Gemeenteraad Bloemendaal Raadscommissie Grondgebied Amsterdam, zaterdag 30 januari 2016 Per e-mail naar: griffie@bloemendaal.nl Betreft: reactie op inspraak commissievergadering grondgebied Geachte leden

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

AGENDA VOOR HET PROVINCIAAL CULTUURBELEID De provincie: belangrijk schakelpaneel in de culturele infrastructuur.

AGENDA VOOR HET PROVINCIAAL CULTUURBELEID De provincie: belangrijk schakelpaneel in de culturele infrastructuur. WOENSDAG 9 FEBRUARI 2011 DORDRECHT Bijdrage Ad 's-gravesande AGENDA VOOR HET PROVINCIAAL CULTUURBELEID De provincie: belangrijk schakelpaneel in de culturele infrastructuur. Cultuur leeft: er wordt op

Nadere informatie

Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 28 juni 2016 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 28 juni 2016 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 28 juni 2016 Corr. nr.: 2016.20480 Onderwerp : Voorstel inzake sporthal De Werft: voorstel tot nieuwbouw Programma : 2. Welzijn,

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Idn: NL.IMRO.0733.BPASPDEENGIIZZ-VS01 Versie: Definitief Asperen, 25 mei 2016 Definitief 25 mei 2016 1 Definitief 25 mei 2016 2 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Het is het tweede beschermde gezicht in de gemeente Berkelland. In 1972 is de Mallumse molen en de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Boek op t Zand. Plan van Aanpak

Boek op t Zand. Plan van Aanpak Boek op t Zand Plan van Aanpak Inhoudsopgave Aanleiding... 3 Historie... 4 Nut en noodzaak voor het toerisme... 5 Beleidskeuzes... 6 Voorstel... 7 Strategie/planning... 8 2 Aanleiding Al geruime tijd wordt

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Actorenanalyse modelcasus

Actorenanalyse modelcasus 1/5 Modelcasus Van Bleek fabriek enanalyse enanalyse modelcasus Inleiding De provincie heeft enkele jaren geleden het programma Werken aan ons verleden gestart. De Van Bleek fabriek is een van de projecten

Nadere informatie

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK PROJECT UITGELICHT: HET GROOT ZIEKENGASTHUIS IN S-HERTOGENBOSCH OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK Maakt werk van leegstand Hoofdkantoor Dr. Kuyperstraat 9 2514 BA Den Haag T: 070 335 20 30 F: 070 347 07 77 3 Oud

Nadere informatie

Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel

Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel Bijlage 1 Datum 3 februari 2016 Onderwerp Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel De ontwikkelmogelijkheden voor de herontwikkeling van de locatie Dorpsstraat-Oostervelden te Bemmel

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

Van coalitieakkoord naar collegeprogramma

Van coalitieakkoord naar collegeprogramma Realistisch en ambitieus door op de ingeslagen weg Op 1 mei 2018 hebben de coalitiepartijen het coalitieakkoord ondertekend. Vervolgens werden wij als college van B & W beëdigd. Wij kregen daarmee de taak

Nadere informatie

Sloten. Bron:

Sloten. Bron: Sloten Bron: www.flickr.com Sloten Het Friese Sloten (Sleat) maakte jarenlang deel uit van de gemeente Gaasterland-Sloten (Gaasterlân- Slaet). Sinds 1 januari 2014 is deze gemeente opgegaan in een groter

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST 25 mei 2016 HERINRICHTING VERKUIJL QUAKKELAARSTRAAT. Informatiebijeenkomst VQ - 25 mei 2016

INFORMATIEBIJEENKOMST 25 mei 2016 HERINRICHTING VERKUIJL QUAKKELAARSTRAAT. Informatiebijeenkomst VQ - 25 mei 2016 INFORMATIEBIJEENKOMST 25 mei 2016 HERINRICHTING VERKUIJL QUAKKELAARSTRAAT 1 WELKOM EN INTRODUCTIE, DOOR WETHOUDER ELLIOTT Welkom Informeren over de huidige stand van zaken Renovatie Rode Buurt Artikel

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

Foolen & Reijs Vastgoed BV

Foolen & Reijs Vastgoed BV Verslag informatiebijeenkomst Philips Lighting / Emmapark Datum: donderdag 9 april 2015 Locatie: LAC, Mathildelaan Opening Programmamanager Jos Roijmans opent de avond met een korte schets van het geleidelijk

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Dobbiuslaan 56 te Santpoort-Noord

Aanvraag omgevingsvergunning Dobbiuslaan 56 te Santpoort-Noord Aanvraag omgevingsvergunning Dobbiuslaan 56 te Santpoort-Noord Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie

Nadere informatie

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden 1. Inleiding Het college heeft op 17 juli 2013 besloten om een intentieoverkomst met Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Kansen voor Noord-Drenthe Triple P-monitor: onderzoek naar de duurzaamheid in Tynaarlo en Aa en Hunze.

Kansen voor Noord-Drenthe Triple P-monitor: onderzoek naar de duurzaamheid in Tynaarlo en Aa en Hunze. Kansen voor Noord-Drenthe Triple P-monitor: onderzoek naar de duurzaamheid in Tynaarlo en Aa en Hunze. Rabobank Noord-Drenthe. Een bank met ideeen. www.rabobank.nl/noord-drenthe Triple P-onderzoek Rabobank

Nadere informatie

Beleidsregels. Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik. Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer

Beleidsregels. Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik. Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer Beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels... 3 1.2 Procedure

Nadere informatie

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s Erfgoed als krachtvoer Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s U wilt nieuw leven blazen in uw dorp, stad of regio? Als alles tegen zit, is er altijd nog het erfgoed. Het DNA van het

Nadere informatie

STARTPAKKET RURAAL ERFGOED

STARTPAKKET RURAAL ERFGOED STARTPAKKET RURAAL ERFGOED CHECKLIST Startpakket Ruraal Erfgoed komt tot stand onder auspiciën van Innovatieplatform Duurzame Meierij met een financiële bijdrage van Belvedere, EU (Leader+) en IDM. Projectontwikkeling:

Nadere informatie