EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen"

Transcriptie

1 EBOOK 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord + 3 bonusvragen

2 Regelmatig krijg ik vragen of kom ik vragen tegen over zoekmachine optimalisatie en online marketing. Met de tijd door kom je veel dezelfde vragen en problemen tegen. Ik heb geprobeerd om alle vragen die ik vaak kreeg van klanten, kennissen, collega s en de vragen die ik tegen ben gekomen op forums, blogs en vraag en antwoord websites kort en krachtig te beantwoorden. Succes en veel (leer)plezier!

3 Inhoudsopgave SEO algemeen... 5 Op welke criteria wordt een webpagina beoordeeld door Google?... 5 Waarom is SEO zo belangrijk om hoog in Google te scoren?... 5 Wat is de meest voorkomende SEO verbeterpunt?... 5 Ik rank hoog, maar geen bezoekers. Hoe kan dit?... 5 Wat is het ideale keyword density op een pagina?... 5 Hoe kom ik boven mijn concurrenten uit?... 6 Hoe zorg je dat een nieuwe pagina sneller wordt geïndexeerd?... 6 Moet ik mijn sitenaam in de titel zetten?... 6 Hoe belangrijk is het om keywords in een domeinnaam te hebben?... 6 Ik wil maar op één term ranken, hoe doe je dat?... 6 Website (teksten) optimaliseren... 7 Hoe schrijf ik titels voor de zoekmachine?... 7 Wat moet ik in de meta-description zetten?... 7 Hoe belangrijk zijn koppen (h1 en h2) voor SEO?... 7 Moet ik bold en cursief gebruiken in mijn webteksten?... 7 Hoe moet ik de alt-tag van een afbeelding invullen?... 8 Hoeveel woorden per webpagina?... 8 Hoe belangrijk zijn interne links?... 8 Hoe kan je het intern linken op een website automatiseren?... 8 SEO meer bezoekers... 8 Hoe krijg ik meer traffic?... 8 Waarom is mijn website of webpagina zeer moeilijk te vinden in Google (erg laag)?... 9 Wat is linkbuilding precies en waarom is het belangrijk?... 9 Hoe bouw je kwalitatieve links naar je website?... 9 Vindbaarheid van je website... 9 Hoe rankt een afbeelding in de Google afbeeldingen Search?... 9 Moet ik me richten op lokale of nationale vindbaarheid? Hoe rank je beter lokaal dan? Ik heb een video gemaakt. Hoe word ik beter vindbaar in Youtube? SEO analyse Hoe kan ik interessante zoekwoorden vinden? Wat zijn longtail keywords? Moet ik me richten op zulke longtail keywords, zo ja waarom? Hoe sterk is mijn concurrentie? Hoe kan je dat meten? Hoe kan ik de rankings van een website bijhouden? SEO technisch Heeft het gebruiken van Wordpress een positieve invloed op SEO?... 12

4 Zorgt vertaalde content voor een duplicate content probleem? Zou ik de Googlebot moeten blocken bij langzame pagina s? Wordt mijn Pagerank gesplit als ik links krijg naar dezelfde URL met en zonder een slash (of met en zonder 12 Zal het laten zien van recente posts op de homepage zorgen voor een duplicate content probleem? Helpen tags bij SEO? Hoe snel moet mijn website ongeveer zijn? Hoe kan je de snelheid van een website meten? Heeft de snelheid van mijn website invloed op de ranking? Heeft de snelheid van mijn website invloed op de conversie? Maakt het uit welke hostingprovider ik zit? Waar host jij jouw website? Geeft een no-follow link een boost op je rankings? Hoe moet ik mijn website opbouwen wanneer ik meerdere talen gebruik? Geven URL verkorters anchor tekst door? Hoe kan ik zeker weten dat Google weet dat mijn content origineel is? Wat is het nut van meerdere domeinnamen doorverwijzen naar mijn hoofddomein? Heeft een 404 pagina invloed op SEO? Online Marketing Welke online marketing blogs volg jij eigenlijk? Wat zijn landingspagina s? Welke online marketingachtige boeken kan je me aanraden? Is het maken van video s voor producten of als blogartikel een goed idee? Hoe kom ik aan (meer) leads/ adressen? Veel bezoekers, maar ik verdien niks. Hoe kan dit? Hoe kan je geld verdienen met bloggen? Gaat Google+ nog wat worden? Op welke social media moet ik actief zijn? Wat is de simpelste en beste manier om de conversie te verhogen? Wat is je gouden tip? Wat zouden alle websites moeten hebben? Nog snel 1 tip?... 16

5 SEO algemeen Op welke criteria wordt een webpagina beoordeeld door Google? Op de relevantie m.b.t. zoektermen, op de kwaliteit, op de populairiteit, op de actualiteit en op de gebruiksvriendelijkheid. Waarom is SEO zo belangrijk om hoog in Google te scoren? SEO is geen trucje, maar een verzameling van werkzaamheden uit tientallen vakgebieden die zorgen dat een website beter wordt. En de zoekmachine (Google) plaatst de beste, meest gebruiksvriendelijke webpagina met de meest kwalitatieve informatie over het onderwerp boven in de zoekresultaten. Dus SEO is eigenlijk gewoon het beter maken van een website voor de gebruiker. Wat is de meest voorkomende SEO verbeterpunt? Ik denk het afstemmen van een pagina op een zoekwoord waar gezocht op wordt. Veel websites doen dit niet of richten zich op een zoekwoord waar veels te veel concurrentie op is. Ik rank hoog, maar geen bezoekers. Hoe kan dit? Dan rank je blijkbaar hoog op een woord waar niet gezocht op wordt. Zoekmachine optimalisatie is voor een groot deel de vraag (van de bezoeker) en het aanbod (jouw website) op elkaar aansluiten. Je zou dus onderzoek moeten doen naar de zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt om informatie over de dienst die jij aanbiedt te vergaren. Wat is het ideale keyword density op een pagina? Er bestaat geen ideale keyword density. Er is een afnemende meeropbrengst hoe vaker een keyword voorkomt. Wanneer je het keyword te vaak noemt (keyword stuffing) kan dat negatieve gevolgen hebben op je ranking.

6 Hoe kom ik boven mijn concurrenten uit? Door een betere pagina dan jouw concurrenten te maken. In principe zou de beste pagina over een bepaald onderwerp op termijn vanzelf hoog ranken. Dus heb je al de mooiste, meest informatieve, meest kwalitatieve, meest gebruiksvriendelijke website die er is? Zo ja, versnel het proces dan door de webpagina te delen op het web (via social media bijvoorbeeld). Hoe zorg je dat een nieuwe pagina sneller wordt geïndexeerd? Door de pagina te delen via social media. Door de pagina bij jouw Google Webmaster accounts in te dienen (bij ophalen als google-bot feature) Door op andere websites naar de nieuwe pagina te linken Door op andere pagina s van jouw website te linken naar de nieuwe pagina Moet ik mijn sitenaam in de titel zetten? Dit kan een manier zijn om je naamsbekendheid te vergroten via de resultatenpagina van Google. De andere woorden in de titel krijgen dan wel iets minder waarde toegedeeld (qua relevantie tot de zoektermen), maar als het past en er netjes uitziet, zeg ik; doen! Hoe belangrijk is het om keywords in een domeinnaam te hebben? Domeinnamen met een keyword erin hebben een (licht) voordeel in de rankings (voor de desbetreffende term). Wel kijkt Google naar de waarde die ze hechten aan keywords in een domeinnaam en zullen ze de waarde mogelijk laten dalen, zodat het voordeel van een keyword in een domeinnaam niet heel hoog meer is. Domeinnamen zonder keywords zijn over het algemeen meer brandable. Mensen herkennen de URL sneller en voegen sneller waarde aan de website toe. Zelf gaat mijn voorkeur altijd uit naar een merk domeinnaam (komt professioneler en betrouwbaarder over). Ik wil maar op één term ranken, hoe doe je dat? Waarom op één term ranken als je ook op tientallen gerelateerde zoekwoorden kan ranken? Maar ok.. Je zou dan op elke gerelateerde pagina (waar de term, waarop jij wilt ranken, in voorkomt) een link zetten naar de pagina die je hoog in Google wilt. Focus je op één a twee zoektermcombinaties per pagina (niet veel meer). Verder zou je ervoor moeten zorgen dat jouw webpagina de beste webpagina over die term is in Nederland of zelfs ter wereld.

7 Website (teksten) optimaliseren Hoe schrijf ik titels voor de zoekmachine? Titels zou je eigenlijk moeten schrijven voor de bezoeker. Als je schrijft voor de bezoeker, schrijf je automatisch voor de zoekmachine. Bij titels draait het voornamelijk om relevantie. De bezoeker zoekt om een reden. De bezoeker heeft een vraag waar hij een antwoord op zoekt. De bezoeker zou aan de hand van jouw titel direct moeten zien dat jouw webpagina over die vraag (en het antwoord daarop) gaat. Een effectieve manier om dit te doen is door het zoekwoord (waarop jij wilt ranken) in de titel op te nemen en het liefst voorin de titel te plaatsen. Wat moet ik in de meta-description zetten? De meta-description is van origine bedoelt om de webpagina samen te vatten. Maar de beschrijving kan je ook gebruiken om de bezoeker over te halen om op jouw link te klikken. Dus je kunt het hebben over toegevoegde waarde van jouw webpagina (waarin verschilt jouw webpagina in vergelijking met de concurrenten in de zoekresultaten). Heb je een informatieve pagina? Ga dan voor een informatieve beschrijving. Gaat het om een dienstenpagina? Ga dan voor beschrijving over de toegevoegde waarde van jouw pagina/bedrijf. Hoe belangrijk zijn koppen (h1 en h2) voor SEO? Koppen tellen bij de beoordeling van de relevant m.b.t. zoekwoorden meer mee dan normale zinnen. Dit komt omdat ze vaker gezien en gelezen worden door de bezoeker. De bezoeker zou aan de hand van de koppen snel een webpagina moeten kunnen scannen en het stuk lezen wat hem interesseert. Om de bezoeker (en dus de zoekmachine) hiermee te helpen, moet je zorgen voor informatieve koppen en misschien een tikje actief om de bezoeker over te halen om de alinea te lezen. Moet ik bold en cursief gebruiken in mijn webteksten? Gebruik bold alleen als het nodig is om een zin of combinatie van woorden op te laten vallen of als het essentieel is dat men die zin leest (om de gehele tekst te begrijpen). Een quote, bijschrift, nawoord of vraag kan je cursief maken. Je moet teksteigenschappen gebruiken om een tekst leesbaarder te maken, niet om andere redenen.

8 Hoe moet ik de alt-tag van een afbeelding invullen? De alt-tag moet je beschrijvend invullen. Je zou de alt-tag zo moeten invullen dat men via het invullen bij die termen bij jouw afbeelding kunnen komen. Verder zou iemand die de afbeelding niet kan zien, moeten weten wat voor soort afbeelding er staat. Maak dus een alt-tag die de afbeelding beschrijft of maak een alt-tag over het nut van de afbeelding (Je kan bijvoorbeeld de alt-tag van een afbeelding over websitestatistieken bewijs hoger ranken in google analytics noemen). Een alt-tag van 3 tot 6 woorden is meer dan zat. Hoeveel woorden per webpagina? Zoveel dat nodig is. Iedereen zoekt met een reden. Die reden is vaak een vraag. De webtekst moet zo uitgebreid zijn dat het de vraag van de bezoeker compleet beantwoordt. Hoe uitgebreider je antwoord is, hoe groter de kans ook is dat je rankt op longtail zoekwoorden. Hoe belangrijk zijn interne links? Erg belangrijk. De Pagerank die een webpagina van inkomende links krijgt, wordt verspreid over de links die op de webpagina staan. De linkwaarde wordt dus over de links in de tekst zelf, de links in je hoofdnavigatie, de links in je sidebar en de links in je footer verspreid. Dankzij interne links kan je die verspreiding controleren en aansturen. Bij het zetten van interne links moet je rekening houden met de relevantie, ondersteunende pagina s en natuurlijk de bezoeker. Hoe kan je het intern linken op een website automatiseren? Je hebt complete controle over de verspreiding van de Pagerank (en de bezoekers) als je de interne links zelf zet. Maar je kan er ook voor kiezen om dit te automatiseren. Dit kan onder andere door de Wordpress plugin Yet Another Related Posts Plugin of de plugin SEO Smart Links (die heb ik zelf nog nooit getest). SEO meer bezoekers Hoe krijg ik meer traffic? Door regelmatig webteksten op je website te plaatsen die zich richten op het beantwoorden van gerelateerde en relevante vragen omtrent jouw niche. Deel vervolgens die pagian s regelmatig via diverse social media en wees actief op websites/communities waar jouw doelgroep zich bevindt.

9 Waarom is mijn website of webpagina zeer moeilijk te vinden in Google (erg laag)? Om één of meerdere van de volgende problemen. Of je hebt te weinig (relevante en kwalitatieve) tekst op de pagina. Waardoor de relevantie m.b.t. de zoekterm, waarop je wilt ranken, laag is. Of omdat je je richt op een zoekterm waar veel (en sterke) concurrentie is Of er zijn te weinig kwaliteitssignalen die aangeven dat het om een kwalitatieve pagina gaat. Dit kan je verbeteren door meer links naar je website te zetten en door het bericht te (laten) delen via social media. Wat is linkbuilding precies en waarom is het belangrijk? Google kan de kwaliteit van jouw webtekst niet zelf beoordelen. Ze laten dat door anderen doen. Dit doen ze onder andere door de waarde van de links naar de pagina toe te meten. Hoe meer kwalitatieve en relevante links een pagina heeft, hoe beter de kwaliteit van de pagina zal zijn. Linkbuilding is dus het proces van het vergaren van zulke links. Hoe bouw je kwalitatieve links naar je website? Dit zou eigenlijk organisch moeten gebeuren. Als jouw tekst het ultieme antwoord op een vraag geeft, dan zullen webmasters/bloggers in dezelfde niche vanzelf op hun website verwijzen naar jouw artikel (als bronvermelding). Je kan dit stimuleren door jezelf te laten opvallen bij die webmasters en bloggers (van de websites waar jij graag een link op zou willen hebben). Dit kan bijvoorbeeld via social media, blogreacties en een persoonlijk mailtje. Tot slot kan je jouw kennis en expertise laten zien op andere blogs in ruil voor een link naar jouw website. Gastbloggen heet dat. Vindbaarheid van je website Hoe rankt een afbeelding in de Google afbeeldingen Search? Een afbeelding wordt gerankt op basis van de relevantie m.b.t. tot zoekwoorden (dit doen ze onder andere via de alt-tag en de omringende tekst). De positie van zo n afbeelding in de ranking wordt bepaald door de kwaliteit van de webpagina waar de afbeelding op staat, de kwaliteit van de website in het geheel waar de link op staat, door het aantal (en de kwaliteit) van de links naar de afbeelding toe en waarschijnlijk ook basis van de actualiteit en de uniekheid van de afbeelding.

10 Moet ik me richten op lokale of nationale vindbaarheid? Dit ligt aan het zoekgedrag van jouw doelgroep en de dienst die je aanbiedt. Wanneer je je specifiek richt op een regio of op een stad dan zou je je moeten richten op lokale vindbaarheid. Ook is de concurrentie lokaal vele malen lager en rank je dus gemakkelijker. Hoe rank je beter lokaal dan? Door je webteksten af te stemmen op je doelgroep en dus op de stad zelf. Laat in de tekst terugkomen dat je je richt of specialiseert op het leveren van de dienst in die stad. Door in de titel van je webpagina de stad te noemen, waarop je je richt. Door je in te schrijven bij Google Places (of Google Local). Door klanten in de regio te vragen om een review op jouw Google Places account of Google+ bedrijvenpagina te plaatsen. Door lokale evenementen te steunen (in ruil voor een vermelding op de website). Door je adresgegevens en je telefoonnummer op je homepage (of in je footer/sidebar)te plaatsen Ik heb een video gemaakt. Hoe word ik beter vindbaar in Youtube? Google kan niet zien waar de video over gaat. Je zou dus met de titel en de beschrijving moeten aangeven waar de video precies over gaat. Hoe specifieker, hoe beter. De beschrijving mag uitgebreid worden. Het is ook mogelijk om een ondertiteling of een transcript aan je Youtube video toe te voegen. Dan kan Google precies zien waar je het in de video over hebt en je beter indelen in de zoekresultaten van Youtube en van Google. Je rankt hoger als je meer likes op je video hebt (die duimpjes omhoog) en als er links naar de video staan. Het helpt ook als je in het verleden meerdere relevante video s over het zelfde onderwerp hebt geplaatst. Verder heeft het aantal reacties ook invloed op de beoordeling van jouw ranking.

11 SEO analyse Hoe kan ik interessante zoekwoorden vinden? Dit kan onder andere via de Google Keyword tool, via Ubersuggest en via jouw eigen Analytics (door te kijken via welke zoekwoorden oude bezoekers op jouw website terecht kwamen). Wat zijn longtail keywords? Dat zijn zoekwoorden die uit een combinatie van zoektermen bestaan. Zoekwoordcombinaties van 3 tot wel 10 woorden lang. Er wordt in vergelijk met populaire zoektermen veel minder op gezocht, maar er is ook veel minder concurrentie. Moet ik me richten op zulke longtail keywords, zo ja waarom? Ja. Je kan heel gericht een webtekst maken (vraag en aanbod op elkaar laten aansluiten) en je rankt gemakkelijker, omdat er minder concurrentie is. Hoe sterk is mijn concurrentie? Hoe kan je dat meten? Dit kan je doen door de pagina van de webpagina te bekijken en hem zelf te beoordelen, maar je kan ook de kwaliteitswaarde (kwaliteit van de inkomende links) zien via de SEOmoz toolbar. Je kan dan de page authority bekijken. Aan de hand van de page authority kan je de kwaliteit van de inkomende links naar die pagina beoordelen. De waarden gaan van 1 tot en met 100 en de waarden zijn proportioneel. Het is dus vele male makkelijker om van een page authority van 10 naar 20 te gaan dan van 40 naar 50. Hoe kan ik de rankings van een website bijhouden? Als je één website hebt en de rankings op een aantal woorden wilt bijhouden, kan je het gewoon handmatig doen. Zorg er dan wel voor dat je in incognito zoekt. Heb je één website en wil je veel zoekwoorden bijhouden? Dan kan je kiezen voor Meerdere websites? Dan zou je toch moeten kiezen voor een betaald pakket.

12 SEO technisch Heeft het gebruiken van Wordpress een positieve invloed op SEO? Nee, maar Wordpress is over het algemeen erg zoekmachine vriendelijk opgebouwd en er zijn veel gratis Wordpress plugins beschikbaar die SEO makkelijker kunnen maken. Dus Wordpress zelf heeft geen invloed op SEO, maar maakt het optimaliseren en het zoekmachine vriendelijk maken van een website makkelijker. Zorgt vertaalde content voor een duplicate content probleem? Nee. Zolang je de content zelf vertaalt of laat vertalen (handmatig). Dus geen automatische vertaalprogramma s, zoals Google Translate, gebruiken. Zou ik de Googlebot moeten blocken bij langzame pagina s? Nee. Je hoeft je daar niet druk om te maken. Zolang het gaat om een paar langzame pagina s. Wordt mijn Pagerank gesplit als ik links krijg naar dezelfde URL met en zonder een slash (of met en zonder Het zou niet moeten worden gesplitst. Bij de grote meerderheid van de websites combineert Google de twee URL s goed. Zal het laten zien van recente posts op de homepage zorgen voor een duplicate content probleem? Nee. Zolang je niet de hele post laat zien en linkt naar het de pagina waar de hele post te vinden is. Helpen tags bij SEO? Nee, niet echt. Tags kan je vergelijken met categorieën. En qua SEO werken categorieën beter dan tags, omdat een duidelijke categorisering vele malen overzichtelijker is dan een tagcloud. Verder krijgt elke pagina een bepaalde linkwaarde. Bij het gebruik van tags worden er vele pagina s aangemaakt met weinig unieke content. Je verspreidt dan linkwaarde over pagina s die niet goed gaan ranken. Hoe snel moet mijn website ongeveer zijn? Onder de 2 seconden. Hoe kan je de snelheid van een website meten? Dat kan je doen via Zet de settings wel op Test from Amsterdam.

13 Heeft de snelheid van mijn website invloed op de ranking? Volgens Google wordt slechts de langzaamste website van een steekproef uit 1000 websites beïnvloed door het website snelheid algoritme. Indirect kan een snelle websites leiden tot een betere gebruikservaring en ook betere rankings (en vice versa). Heeft de snelheid van mijn website invloed op de conversie? Volgens diverse conversie onderzoeken daalt de conversie met 7% bij elke extra seconden laadtijd (dit zou waarschijnlijk na die 2 seconden gelden). Maakt het uit welke hostingprovider ik zit? Ja. De uptime en de locatie van de server waar jouw website op staat heeft direct of indirect invloed op de betrouwbaarheid, snelheid en veiligheid van jouw website. Kies een betrouwbare hostingprovider met een hoge uptime en met servers in het land waar jouw doelgroep inzit. Waar host jij jouw website? Bij Nooit last gehad van downtime, ze hebben de goedkoopste.nl domeinregistratie tarief, goede service en ik werk regelmatig met hun samen. Geeft een no-follow link een boost op je rankings? Nee. Hoe moet ik mijn website opbouwen wanneer ik meerdere talen gebruik? Je kan het best jouw website opdelen in de diverse talen. Dit kan je doen door met een subdomein bijvoorbeeld nl.domeinnaam.nl/blog of met een subfolder bijvoorbeeld domeinnaam.nl/nl/blog. Volgens Google zou beide oplossingen evengoed moeten werken bij de indexatie per land en een logische verdeling voor de bezoeker. Toch adviseren veel SEO ers om te kiezen voor een subfolder. Geef vervolgens op elke pagina de optie om te switchen naar een andere taal. Een andere optie is om een eigen website voor elke taal te maken. Domein.nl voor de Nederlandstalige bezoeker, domein.com voor de Engelstalige bezoeker etc. Geven URL verkorters anchor tekst door? Ja, de meeste (en bekendste) wel.

14 Hoe kan ik zeker weten dat Google weet dat mijn content origineel is? Dat kan Google in principe niet zien. Stel dat iemand jouw (net gepubliceerde) content kopieert en Google crawlt die pagina (van de kopieerder) eerder. Dan denkt Google dat die pagina het origineel is. Toch kan je hier wat tegen doen. Zo kan je een nieuwe pagina delen op bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Google+. Dit zorgt voor een snellere indexatie. Je kan ook naar gaan om aan te geven dat iemand jouw artikel heeft gekopieerd en dat jij de originele bron bent. Wat is het nut van meerdere domeinnamen doorverwijzen naar mijn hoofddomein? Het heeft geen effect op de ranking (indien er vroeger geen website op zat waarnaar gelinkt wordt). Het kan wel gebruiksvriendelijk zijn als je bijvoorbeeld veelvoorkomende spelfouten in jouw domeinnaam verwijst naar jouw website. Heeft een 404 pagina invloed op SEO? Nee. 404 s horen bij het web. Het kan wel een tijdelijke negatieve invloed hebben als je heel veel pagina s tegelijkertijd offline haalt of als er veel dode links ontstaan. Wat moet je doen met een pagina die je weg wilt halen, maar er staan links naartoe? Dan kan je met een 301 redirect aangeven dat de pagina is verhuist. Alle linkwaarde wordt dan doorgegeven aan de nieuwe pagina. Dit kan dus ook een bestaande pagina zijn die over hetzelfde onderwerp gaat. Online Marketing Welke online marketing blogs volg jij eigenlijk? Niet zo heel veel eigenlijk. Het volgen van blogs neemt veel tijd in beslag. Dus ik volg alleen wat blogs die af en toe wat posten en niet elke dag. Onder die blogs vallen; E-tail.be, E-difference, Usability-blog.be, Viperchill.com en SEOmoz. Verder kijk ik af en toe ook eens op een aantal andere blogs over content marketing, bloggen, SEO en usablity. Voor de rest vertrouw ik de mensen die ik volg op Twitter dat ze interessante content delen.

15 Wat zijn landingspagina s? Een landingspagina is in mijn ogen elke pagina die men tot iets moet zetten. Dus elke dienstenpagina zal een landingspagina moeten zijn. De gehele pagina zou de bezoeker moeten aanzetten om iets te kopen, een offerte aan te vragen of een adres achter te laten. Sommigen noemen landingspagina s alleen pagina s die je tot een actie moet aanzetten en waar je controle over de stroom van bezoekers hebt. Welke online marketingachtige boeken kan je me aanraden? Ik lees helaas weinig online marketingachtige boeken. Maar van degene die ik wel gelezen heb, kan ik The 4 Hour Workweek en Eckart s notes aanraden. Is het maken van video s voor producten of als blogartikel een goed idee? Met een video kan je een boodschap beter, effectiever en betrouwbaarder overbrengen. Verder kan je ook vindbaar worden in Youtube (als je de video erop plaatst tenminste) en je hebt ook de kans om te ranken in de normale zoekresultaten. Hoe kom ik aan (meer) leads/ adressen? Door op je website de mogelijkheid te geven om zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Je vergroot de conversie door men te vertellen waarom ze zich moeten inschrijven (geef ze genoeg redenen). Je kan een ebook weggeven als ze zich aanmelden voor jouw nieuwsbrief (vergroot de conversie flink). Je kan de signup button op je over ons pagina plaatsen, op je homepage en zelfs onder elk artikel. Tot slot kan je je nieuwsbrief promoten op social media en een link plaatsen in je e- mailhandtekening Veel bezoekers, maar ik verdien niks. Hoe kan dit? Dan zou je de conversie moeten optimaliseren of een ander verdienmodel moeten toepassen. Denk goed na over de behoeften van jouw bezoekers en speel daarop in. Hoe kan je geld verdienen met bloggen? Willen ze informatie? Biedt dan een ebook aan. Willen ze iets uitbesteden? Biedt dan een dienst aan? Heb je een informatieve website waar een ebook niet geschikt is? Plaats dan advertenties of ga een product van iemand anders verkopen (affiliate). Gaat Google+ nog wat worden? Ik voorspelde toen het gelanceerd werd (een jaar geleden), dat de early majority binnen 3 a 4 jaar overstap. Dat zou dus 2014 of 2015 moeten worden.

16 Op welke social media moet ik actief zijn? Ligt aan de doelgroep. Voor B2B bedrijven is Twitter en Linkedin erg geschikt. Bij B2C bedrijven wordt Facebook interessant. Wat is de simpelste en beste manier om de conversie te verhogen? De mogelijkheid bieden om een actie te verrichten. Vaak missen websites een duidelijke call-to-action button. Bonusvragen Wat is je gouden tip? Denk groot, begin klein. Maar vooral beginnen. Aan uitstellen heb je niets. Het beginnen is vaak de grootste stap en na het beginnen steeds blijven bijsturen. Wat zouden alle websites moeten hebben? Een duidelijke tagline. Eén zin naast of onder het logo die vertelt wat jouw bedrijf/website doet en waarom ze verschillen van de rest. Nog snel 1 tip? Plaats een link naar je social media profielen en naar je nieuwsbrief in je handtekening. Heb je ook een vraag over SEO of Online Marketing, maar wordt die niet hier behandeld? Stuur dan gerust een mailtje naar en dan ga ik direct kijken of ik de vraag in de ebook kan opnemen. P.S. op kan je ook heel veel informatie vinden over zoekmachine optimalisatie, usability en online marketing.

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding?

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding? SEO Linkbuilding Wat is Linkbuilding? De experts zijn het er redelijk over eens: zoekmachine optimalisatie bestaat voor 50% uit het aanpassen van de titels op je site, het opzetten van een goede site structuur,

Nadere informatie

SEO HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

SEO HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 26 JUNI 2015 1. CONTENT Zoekmachine beoordelen jouw content op of dat deze geschikt is voor een bepaalde zoekopdracht. Het is daarom essentieel om te zorgen voor goede en relevantie content en zoekwoorden.

Nadere informatie

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK!

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK! 1 2 SEO staat voor Search Engine Optimization, en verwijst naar de technieken om hoger in de organische zoekresultaten van een zoekmachine te komen wanneer op bepaalde trefwoorden of keywords wordt gezocht.

Nadere informatie

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN 1. MAAK EEN FLOWCHART Maak het uzelf makkelijk en zet uw website eerst op in een duidelijk en overzichtelijk schema. Een handleiding is altijd handig. 2. DOMEINNAAM.COM,.NL,.NU!!!!

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl SEO Webanalyse www.voorbeeld.nl Web analyse voor www.voorbeeld.nl Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de zoekmachine- en gebruiksvriendelijkheid van uw website beïnvloeden.

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle Schrijven voor SEO Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website SEO Zwolle Even voorstellen Conversie Doel van je website? Wat weten jullie over SEO? Waarom SEO? Content marketing

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer?

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Online marketing is een breed vakgebied waarbij zoekmachine optimalisatie en het gebruik van social media nauw met elkaar verbonden

Nadere informatie

In de eerste stap maak je een nogal ruwe selectie van keywords die relevant zijn voor je business:

In de eerste stap maak je een nogal ruwe selectie van keywords die relevant zijn voor je business: 1 2 Bedankt voor het downloaden van dit ebook! Wij van One4Marketing hopen dat de informatie een waardevolle aanvulling is op je kennis over SEO. Als u nog weinig tot geen ervaring hebt met SEO, dan adviseer

Nadere informatie

Inleiding. Domein sterkte. Hoeveelheid links Soorten links. Anchortekst Target URL

Inleiding. Domein sterkte. Hoeveelheid links Soorten links. Anchortekst Target URL Inleiding Backlinks zijn een bepalende factor van de rankings in de organische zoekresultaten. Happy Idiots gaat linkbuilding uitvoeren om het backlinkprofiel van Philips Stadion Events te versterken.

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid?

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Kennissessie zoekmachinemarketing (SEM) Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Sander Lems Online Marketing Consultant Oxfam Novib netwerkbijeenkomst bedrijvenambassadeurs Olympisch stadion, Amsterdam

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Internet Marketing Plan

Internet Marketing Plan Internet Marketing Plan Bedrijf Door Datum : : : Stap 1 Wat is je jaarlijks marketingbudget? Welk deel daarvan gaat naar online? En volgend jaar? Stap 2. Je website Hoe goed in je website in de ogen van

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be 1 SEO Rapport www.mrcreezy.be Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be Geschreven door Unicmedia 2 SEO Rapport www.mrcreezy.be Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1: Huidige ranking & indexatie (Google)

Nadere informatie

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS?

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? GRATIS TOOLKIT! HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? Met deze Toolkit kun je zelf aan de slag met je website. Stap voor stap neem ik je mee naar een effectieve en vindbare website! 14 interessante

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Best Costa Blanca SEO and Website Design www.sem-express.com hello@sem-express.com

Best Costa Blanca SEO and Website Design www.sem-express.com hello@sem-express.com In dit.pdf bestand geef ik je 35 tips, trucs en technieken om er voor te zorgen dat je website hoger gaat scoren in Google. Ik geef hier bij elke tip een vrij bondige uitleg. Wil je meer informatie? Onderin

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens Welkom bij onze presentatie Internet Marketing + Webteksten door: Daisy Leenders en Susan Hermens Even voorstellen.. Wie zijn we en wat doen we? - E&A BEST Websolutions / Daisy Leenders - Kliktaal / Susan

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing Starterscafé Rabobank Peelland Zuid Presentatie Zoekmachine marketing Programma: 1. Introductie 2. Vindbaarheid en Zoekmachine marketing 3.Zoekmachine optimalisatie 4. Zoekmachine adverteren 5. Vragen

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots

Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots ICT-COACH - 11 oktober - Laakdal 2 1 3 http://tools.summitmedia.co.uk/spider/ 4 2 Sector Trefwoord populariteit Reputatie 30 dagen => 3, 4 maanden 5 Analyse 6

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Auteur: Ruud Stelder, SEOshop e-commerce Website: http:// Datum: November 12, 2009 Inleiding De experts zijn het er redelijk over

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE,

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, OFWEL SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? AUTEURS: EDUARD BLACQUIÈRE, JOOST DE VALK DATUM: JANUARI 2010 Pagina 1 van 5 SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? Het begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren On Page optimalisatie Gids Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren Zolang Google de belangrijkste zoekmachine is, zullen we ons voor een belangrijk deel moeten houden aan de spelregels

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines

Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines Aangenaam, David Brinks SEO-copywriter david@hardcopy.nl Voor wie ik werk Referenties uit jullie branche Agenda 1. Introductie

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN 1 KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN Over mij 2 Trainer, schrijver en online marketeer Auteur boek Schrijven voor SEO in 60 minuten Dol op creëren 3 1: Wat is SEO? 4 A. Sociaal Economisch Onderzoeksbureau

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Keyword lijst Algemeen Alles in combinatie met zeeland Vakantie Bed and Breakfast / Bed en breakfast Hotel Campings / camping Vakantiehuis

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar maken van informatie. IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Welcome back. WebwinkelSucces - Seminar

Welcome back. WebwinkelSucces - Seminar Welcome back Middag Programma Zoekmachine optimalisatie Adwords Korte pauze Bezoekers krijgen Socialmedia Rule the Web Borrel Zoekmachine Optimalisatie Wat is Search Engine Optimalisation? Waarom SEO?

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Tips

Zoekmachine Optimalisatie Tips Zoekmachine Optimalisatie Tips 21 Zoekmachine Optimalisatie Tips die je kunt toepassen om je website beter te laten ranken in zoekmachines. Geschreven door: Martijn Smidtman Copyright: Smidtman Internet

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

Lokale concurrentie in het buitenland

Lokale concurrentie in het buitenland Lokale concurrentie in het buitenland Hoe te anticiperen als exportbedrijf met vindbaarheid Inhoudsopgave Intro Zoekmachine marketing: het idee erachter Zoekmachine adverteren Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE 16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE Hoe kom ik bovenaan te staan in Google? In deze whitepaper delen wij de 16 belangrijkste betaalde en onbetaalde tips & tricks om hoog te ranken in Google. En waarom

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Website optimalisatie zorgt voor omzet!

Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Pakketten en tarieven Hoe werkt een zoekmachine? Maatwerk SEO diensten Uitgebreid adviesrapport Contact Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Hoe werkt een zoekmachine? De zoektocht

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links:

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links: Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve Ebike Websites links: http://www.fatboy.com/nl/ http://www.dsignmeubels.nl/ http://allemachtigprachtig.nl/ http://www.gilianoriginals.nl/

Nadere informatie