MEDIA-INFORMATIE. 13 september Tijdbalk 100 jaar Chevrolet. Geschiedenis van Chevrolet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MEDIA-INFORMATIE. 13 september 2011. Tijdbalk 100 jaar Chevrolet. Geschiedenis van Chevrolet"

Transcriptie

1 MEDIA-INFORMATIE 13 september 2011 Tijdbalk 100 jaar Chevrolet Geschiedenis van Chevrolet 1. Louis Chevrolet en William C. Durant richtten op 3 november 1911 samen de Chevrolet Motor Company op. Chevrolet viert op 3 november 2011 dus zijn 100e verjaardag. 2. Louis Chevrolet was een zeer ervaren coureur en autodidactisch monteur. Hij werd op 25 december 1878 geboren in en verhuisde op jonge leeftijd met zijn familie naar Frankrijk. In 1900 emigreerde hij naar Noord-Amerika. In 1902 hadden inmiddels ook zijn jongere broers Arthur en Gaston de oversteek gewaagd. Al in 1905 vestigde Louis Chevrolet zijn naam als onverschrokken coureur in de bijzonder primitieve racewagens uit die tijd. In 1909 werd hij lid van het beroemde Buick-raceteam van William C. Durant. In 1910 huurde Louis Chevrolet een zolderkamer in Detroit, waar hij samen met een ontwerper werkte aan de ontwikkeling van een prototype auto dat zijn naam zou gaan dragen. 3. William C. "Billy" Durant werd in 1861 geboren en was de kleinzoon van een van de eerste gouverneurs van Michigan. In de jaren 90 van de 19e eeuw was hij uitgegroeid tot een zeer succesvolle fabrikant van koetsen die wereldwijd werden verkocht. Eind 1904 ging Durant de auto-industrie in, nadat hij zich door zakenpartners had laten overhalen om de nog jonge Buick Motor Co. te gaan leiden. Dankzij spectaculaire successen bij Buick had hij in 1908 al het benodigde kapitaal bij elkaar om General Motors op te richten. Durant nam met GM ook Cadillac, Oldsmobile, Oakland en andere merken over, totdat hij in 2010 wegens financiële problemen gedwongen werd om zijn bedrijf te verlaten.

2 2 4. Na zijn vertrek bij GM zocht de onstuitbare Billy Durant naar een andere manier om een nieuwe auto te ontwikkelen. Hij sloot een overeenkomst met Louis Chevrolet om de droomauto van de beroemde coureur te gaan bouwen. In 1912 verscheen Louis Chevrolets Series C "Classix Six" in de straten van Detroit: een luxe, high performance-model met zescilindermotor en een prijskaartje van $ Eind 1913 scheidden de wegen van Louis Chevrolet en Billy Durant, waarbij Louis aan Billy de rechten overdroeg om auto's met de naam Chevrolet te bouwen. Louis verhuisde naar Indianapolis, waar hij en zijn jongere broers Arthur en Gaston legendarische successen boekten in de Indianapolis ('Indy') 500. In 1913 verscheen het bowtie-logo van Chevrolet, dat was ontworpen onder Durant, voor het eerst in een advertentie. In 1914 verscheen het bowtie-embleem voor het eerst op Durants nieuwe, wat lager geprijsde Chevrolets. 6. Model H werd geïntroduceerd, met de duurzame viercilindermotor die Chevrolets reputatie als betrouwbaar merk zou helpen vestigen. Dit basisontwerp zou tot 1928 letterlijk de drijvende kracht van Chevrolet blijven.

3 3 7. Al vanaf het begin van zijn samenwerking met Louis Chevrolet had Billy Durant zijn zinnen gezet op de markt voor betaalbare auto's. Eind 1915 introduceerde hij de Chevrolet 490, een auto in een lagere prijsklasse. Met een prijskaartje van $ 490 was het destijds een directe concurrent van de T-Ford. In 1916 gebruikte Durant het succes van Chevrolet om General Motors terug in handen te krijgen. 8. In 1916 deed Louis Chevrolet in een Frontenac-racewagen - ontworpen door de gebroeders Chevrolet - mee aan de Indianapolis 500. Vier jaar later haalde Gaston Chevrolet met een Monroe-Frontenac de eerste plaats in de Indy. Nadat Gaston tijdens een race was verongelukt, richtten Louis en Arthur een bedrijf op dat snelheidsapparatuur ontwikkelde voor racewagens, in feite de voorlopers van moderne racewagens. Louis ontwierp aan het einde van de jaren 20 van de 20e eeuw ook vliegtuigmotoren. Net als miljoenen anderen kreeg ook Louis zware financiële klappen als gevolg van de beurskrach van Hij keerde terug naar Detroit, waar hij enkele jaren in een Chevrolet-fabriek werkte. Louis Chevrolet stierf op 6 juni 1941 aan de gevolgen van diabetes. Hij was 63 jaar oud. 9. In 1918 werden de eerste trucks van Chevrolet geïntroduceerd: een lichte truck gebaseerd op het chassis van Model 490 en een zwaardere truck gebaseerd op een 1- ton chassis. De carrosserieën werden geleverd door commerciële carrosseriebouwers. 10. In 1918 werd Chevrolet officieel onderdeel van General Motors Corporation, terwijl het bedrijf voor de tweede en laatste keer onder leiding stond van oprichter Billy Durant. Eind 1920 verliet Durant GM en richtte hij Durant Motors op. Het bedrijf produceerde Durant-, Star-, Flint- en Locomobile-auto's en Mason-trucks, maar werd in 1933 hard getroffen door de Grote Depressie. In 1940 bouwde Durant, die toen al de 80 naderde, een bowlingbaan in Flint, Michigan. Dit was een prototype voor een bowlingketen. In 1942 werd Durant tijdens een zakenreis getroffen door een beroerte, waarna hij met zijn vrouw naar New York City verhuisde. Daar stierf hij op 18 maart 1947.

4 4 11. In 1921 riep Pierre S. dupont, de opvolger van Billy Durant bij General Motors, de hulp in van toekomstig GM-directeur Alfred P. Sloan om de prospects van Chevrolet te analyseren. Hij liet er zich door Sloans onderzoek van overtuigen dat Chevrolet wereldwijd zou kunnen uitgroeien tot een succesvol merk voor betaalbare auto's - en negeerde stemmen die het tegendeel beweerden. William S. Knudsen werd in 1922 aangesteld om leiding te gaan geven aan Chevrolet. Hij begon meteen met de ontwikkeling van een verbeterde Chevrolet. Het resultaat was de Superior uit 1924, die zeer goed werd ontvangen. GM bouwde in die tijd nieuwe Chevrolets in een nieuwe fabriek in Kopenhagen, Denemarken. Deze was de eerste in een reeks fabrieken die GM zou openen om auto's te bouwen in de regio's en landen waar de auto's werden verkocht. 12. In 1927 nam Chevrolet voor het eerst Ford over, met een verkoopaantal van meer dan een miljoen auto's - meer dan een verdubbeling ten opzichte van Dankzij de kleurige Duco-lak voelden meer kopers zich aangetrokken tot de populaire Chevrolet-modellen. 13. Aan het einde van de jaren 20 van de 20e eeuw was Chevrolet uitgegroeid tot een toonaangevend international merk met productiefaciliteiten in diverse landen. In 1928 werd General Motors India opgericht en niet veel later rolden de eerste Chevroletauto's, -trucks en -bussen van de band in een nieuwe fabriek aan de rand van Bombay (het huidige Mumbai). Datzelfde jaar rolden ook de eerste nieuwe Chevrolets van de band in een nieuwe GM-fabriek in Warschau, Polen.

5 5 14. De Chevrolet Six uit 1929 werd ook wel een 'zes voor de prijs van vier' genoemd. De grootste Amerikaanse concurrenten leverden in die tijd namelijk alleen viercilindermotoren voor ongeveer dezelfde prijs als Chevrolets zescilindermotor. 15. Chevrolet introduceerde met de Chevrolet Master-serie in 1934 ook de "Knee-Action" onafhankelijke wielophanging in betaalbare Amerikaanse auto's. 16. In 1935 werd GM de México opgericht en werd een fabriek gebouwd in een landbouwgebied net buiten Mexico-Stad. Vooral het merk Chevrolet was al snel enorm in trek bij Mexicaanse auto- en truckliefhebbers. (Medewerkers met een Chevrolet pick-up uit 1938.) 17. De nieuwe, door GM ontwikkelde 'Turret Top' (een volledig stalen dak) van de Chevrolet Master uit 1935 was destijds een primeur onder betaalbare Amerikaanse auto's.

6 6 18. In 1935 werd de Chevrolet Suburban Carryall truck geïntroduceerd. Dit was niet alleen de eerste Amerikaanse stationwagen op basis van een truck en met een stalen carrosserie, maar ook een van de eerste SUV's ter wereld. Hiermee was Chevrolet de uitvinder van een volledig nieuw segment. 19. In 1940 won Juan Manuel Fangio uit Argentinië - die later een wereldberoemd Grand Prix-coureur zou worden - in zijn Chevrolet uit 1940 een 13-daagse rally van Buenos Aires (Argentinië) naar Lima (Peru) en terug. 20. Op 30 januari 1942 legde Chevrolet de productie van civiele voertuigen stil vanwege de Tweede Wereldoorlog. In de oorlogsjaren richtte het bedrijf zich uitsluitend op de productie van militaire voertuigen, waaronder Carryall Suburbans. Op 3 oktober 1945 werd de productie van civiele voertuigen hervat.

7 7 21. In de zomer van 1947 werden de eerste nieuwe Chevrolet Advance Design-trucks voor 1948 gepresenteerd - het eerste grote herontwerp van Chevrolet-trucks sinds de Tweede Wereldoorlog. De trucks van modeljaar 1948 hadden nieuwe doorstroomventilatie in de cabine, wat zorgde voor een verbeterd rijcomfort. 22. Chevrolet werd het eerste laaggeprijsde Amerikaanse automerk dat automatische transmissie aanbood, dankzij de introductie van Powerglide als optie op de modellen van Met de eerste Chevrolet Bel Air van datzelfde modeljaar deed ook hardtopstyling zijn intrede in het betaalbare segment. 23. In 1953 kwam Chevrolet met de Corvette, de eerste auto met een carrosserie van glasvezelversterkt kunststof. 24. De Bel Air was de ongeëvenaarde ster onder de gerestylde Chevrolets van modeljaar Later dat jaar werd GM's EZ Eye getint glas voor het eerst toegepast in Chevrolet-auto's en -trucks. 25. Op 23 november 1954 was de 50 miljoenste auto van General Motors, een goudkleurige Chevrolet Bel Air van modeljaar 1955, te zien in een parade die landelijk op televisie werd uitgezonden.

8 8 26. Chevrolet's Chief Engineer Edward N. Cole introduceerde de legendarische small-block V8-motor in de volledig nieuwe modellen van Sindsdien heeft Chevrolets smallblock V8-motor meer racewagens naar de eerste plaats gedreven dan welke andere productiemotor ook. Het is een van de belangrijkste technische ontwikkelingen in de 100-jarige geschiedenis van Chevrolet was een van de beste jaren in de geschiedenis van Chevrolet. In maart werd de volledig nieuwe serie lichte Chevrolet-trucks gepresenteerd. Een van de nieuwe modellen was de Cameo Carrier, een 'gentleman's pick-up' met een uniek vormgegeven cabine. Hiervan werden slechts een beperkt aantal exemplaren gebouwd. De nieuwe trucks waren leverbaar met Chevrolets standaard zescilindermotor of de nieuwe small-block V8-motor. 28. In 1956 was de Dinah Core Chevy Show, een programma van een uur, voor het eerst op televisie te zien. Aan het einde zong Dinah Shore steevast het nummer "See the USA in your Chevrolet". De show was ooit begonnen als een programma van slechts een kwartier en Dinah Shore was de eerste vrouw die haar eigen televisieshow kreeg. Shore zong "See the USA" al sinds het begin van de jaren 50. Het nummer werd ook na het einde van de televisieshow (in 1963) nog in Chevrolet-reclames gebruikt. 29. In 1957 introduceerde Chevrolet Ramjet mechanische brandstofinjectie als optie op Chevrolet- en Corvette-modellen. Het was het eerste brandstofinjectiesysteem dat leverbaar was op een gewone Amerikaanse productieauto.

9 9 30. In 1957 konden Chevrolet-trucks voor het eerste af-fabriek worden geleverd met vierwielaandrijving, met het beroemde 'Powr-Pak'-systeem van NAPCO. 31. In 1958 werd de Impala geïntroduceerd, die zou uitgroeien tot best verkochte traditionele full-size auto ooit. Tussen 1958 en 1996, het jaar waarin de laatste Impala met achterwielaandrijving werd gebouwd, werden er meer dan 13 miljoen exemplaren van verkocht. In 2000 werd de naam Impala weer van stal gehaald voor Chevrolets grootste moderne sedan, die ook vandaag de dag nog steeds in productie is. 32. De eerste El Camino personenauto/pick-up werd geïntroduceerd als spin-off van de full-size Chevrolet van modeljaar De El Camino werd tussen 1964 en begin 1987 geproduceerd en was gebaseerd op de moderne platforms van de middenklasser Chevelle/Malibu. Er zijn vijf generaties van de El Camino ontworpen en gebouwd: , , , en In 1960 werd de originele Chevrolet Corvair - de eerste (en enige) Amerikaanse auto met een luchtgekoelde zescilindermotor achterin - uitgeroepen tot "Motor Trend Car of the Year".

10 In 1961 werden de Corvair 95 bestelwagen en Greenbrier sportwagon gepresenteerd. De Greenbrier kon worden omgebouwd tot camper. 35. Voor 1962 introduceerde Chevrolet de Chevy II, een conventionelere compacte auto dan de Corvair. De bekroning van de Chevy II-serie was een reeks 'Nova 400'- modellen, waaronder een cabriolet. Nadat de compacte Chevrolet opnieuw was ontworpen voor 1968, waren er alleen nog sedans en coupés leverbaar. Alle modellen van 1968 waren 'Chevy II Nova'-modellen, terwijl de modellen van 1968 tot de laatste modellen van 1979 werden verkocht als gewone 'Nova'-modellen. Het Chevrolet Nova-naamplaatje dook in het voorjaar van 1984 opnieuw op, op een subcompact met vierwielaandrijving voor modeljaar Deze auto werd tot en met modeljaar 1988 gebouwd in een fabriek die eigendom was van GM en Toyota. 36. In 1962 namen de Beach Boys het nummer "409" op - een eerbetoon aan Chevrolets met de 409-motor, die op dragstrips in het hele land streden om de snelste tijd. 37. In 1963 verscheen de eerste en enige Corvette Sting Ray Coupé met gedeelde achterruit. De populaire Sting Ray werd tot 1967 geproduceerd, maar de coupés uit de periode hadden geen gedeelde achterruit meer.

11 In 1964 verscheen de Chevelle, een Chevrolet in de middenklasse die qua prijs en grootte tussen de full-size traditionele Chevrolet en de compacte Chevy II/Nova in zat. De Chevelle was leverbaar met een zescilindermotor of de V8-motor en als basismodel (300) of luxere uitvoering (Malibu). Ook waren er sportieve SS-versies van de Malibu Sport Coupé en Convertible leverbaar. 39. Eind 1966 werd de Chevrolet Camaro voor modeljaar 1967 in productie genomen. In mei 1967 diende een speciale Camaro SS Convertible als pace car bij de Indianapolis 500. Twee jaar later keerde Chevrolet terug in de klassieke race, maar dan met een Camaro SS Convertible van modeljaar 1969 als pace car. Die wordt tegenwoordig gezien als de iconische pace car van de Indy. In 2011, het jaar dat Chevrolet en Indianapolis allebei hun 100e verjaardag vieren, diende een nieuwe Camaro SS Convertible Indy Pace Car - gebaseerd op het ontwerp uit bij de historische race. Sinds 1948 heeft Chevrolet 22 keer als pace car gediend bij de Indy 500, meer dan welk ander automerk ook. Camaro diende in totaal zeven keer als pace car bij de race, inclusief de editie van Onder de volledig nieuwe Chevrolet half-ton trucks van modeljaar 1967 bevond zich een nieuwe Suburban met unieke driedeursindeling: één portier aan de bestuurderszijde en een voor- en achterportier aan de passagierszijde. Deze configuratie maakte de Suburban populair als ambulance. Het nieuwe ontwerp was bovendien ook bijzonder geschikt voor het trekken van bijvoorbeeld een caravan. 41. Eind 1967 werd de derde generatie Corvette gepresenteerd voor modeljaar De Corvette Coupé uit 1968 was uitgerust met Amerika's eerste reguliere "T-top" hardtoppaneel.

12 Op 14 november 1968 kwamen de drie astronauten van Apollo 12 in hun speciaal uitgevoerde Corvettes van modeljaar 1969 aan bij het Kennedy Space Center en gingen de ruimte in, op de tweede Amerikaanse missie naar de maan. 43. Het tijdperk voor muscle cars voor op de openbare weg bereikte zijn hoogtepunt in 1970, met de Chevelle SS 454 met de legendarische RPO LS-6 V8-motor met een vermogen van 450 pk. 44. In februari 1970 zag de langere, lagere en breder uitgevoerde tweede generatie Camaro het levenslicht. Het Rally Sport-pakket van het nieuwe model bevatte een populair gedeelde-bumperontwerp aan de voorzijde. De RS-optie was leverbaar in combinatie met het RPO Z28 Special Performance-pakket dat hier te zien is.

13 De Monte Carlo, een luxueus uitgevoerde Chevrolet 'personal coupé', was voor het eerst in Chevrolet-showrooms te zien als model voor De motorkap van de nieuwe auto was met ruim 1,80 meter de langste motorkap van Chevrolet ooit. 46. Bill "Grumpy" Jenkins, een dragracing-legende, won met een Camaro uit 1968 de allereerste NHRA Pro Stock-race tijdens de Winternationals van Chevrolet was een van de eerste automerken die profiteerden van GM's baanbrekende gebruik van humanoïde crash test dummies, met de naam Hybrid I, bij botsproeven in de jaren 60 en 70. In 2010 doneerde GM een oude crash test dummy met de naam Hybrid III aan het Smithsonian National Museum of American History. 48. In 1975 startte een van Amerika's meest geliefde reclamecampagnes: "Baseball, Hot Dogs, Apple Pie & Chevrolet". Baseball, Hot Dogs, Apple Pie & Chevrolet

14 De Chevette - destijds de kleinste Chevrolet ooit - werd in 1976 geïntroduceerd als antwoord op de vraag van consumenten naar ultrazuinige auto's. De Chevette werd als subcompact in de Amerikaanse markt gezet, was gebouwd met metrische afmetingen en was Chevrolets eerste "wereldauto". 50. In 1977 werden de nieuwe 'afgeslankte' Impala- en Caprice-modellen geïntroduceerd, onder de leus: "Now that's more like it!". De lengte was met bijna 30 centimeter verkort en het gewicht was met bijna 250 kg teruggebracht, maar er waren geen concessies gedaan aan de ruimte voor inzittenden en bagage. Motor Trend magazine riep de nieuwe Caprice van modeljaar 1977 uit tot "Car of the Year". 51. In 1978 vierde de Corvette zijn 25e verjaardag en diende voor het eerst als pace car bij de Indianapolis 500. In totaal heeft de Chevrolet Corvette tien keer als pace car gediend bij de Indy De 100 miljoenste Chevrolet die van de band rolde was een Monza van modeljaar 1979.

15 Medio 1979 introduceerde Chevrolet zijn eerste auto met voorwielaandrijving, de middenklasser Citation, voor modeljaar De Citation werd door Motor Trend uitgeroepen tot "Car of the Year 1980" en was leverbaar met een 2,5 liter viercilindermotor of 2,8 liter V6-motor. Beide motoren werden dwars geplaatst. 54. In 1981 werd de eerste Cavalier geïntroduceerd voor modeljaar De hatchbackuitvoering van de nieuwe subcompact met voorwielaandrijving werd beschouwd als het sportmodel van de serie. In 1982 beleefde ook de Chevrolet Celebrity, een middenklasse Chevrolet met voorwielaandrijving, zijn debuut. 55. De derde generatie Camaro kwam in modeljaar 1982 op de markt. De nieuwe Camaro was bijna 20 cm korter dan zijn voorganger en was leverbaar met diverse motoren: van een 2,5 liter viercilindermotor met 90 pk tot een 305 CID V8-motor met 165 pk als optie op de Z28. In 1982 voerde een Z28 als pace car de Indianapolis 500 aan. 56. De compacte S-10 Blazer, die voorbestemd was om Amerika's nummer één SUV te worden, werd in het najaar van 1982 geïntroduceerd als model voor 1983.

16 De vierde generatie Corvette was volledig opnieuw ontworpen en zou in het najaar van 1982 worden geïntroduceerd als model voor Maar vertragingen bij de productie zorgden ervoor dat de auto pas in januari 1983 werd gepresenteerd als model voor Er werden geen Corvettes met modeljaar 1983 verkocht. 58. De Camaro IROC-Z verscheen voor het eerst in De auto was genoemd naar de International Race of Champions, waarin winnaars van verschillende races tegen elkaar streden in gelijkwaardige stock cars van dezelfde makelij en hetzelfde model. Tussen 1975 en 1980 en tussen 1985 en 1989 werden bij de IROC-races Camaro's gebruikt. 59. In 1986 startte Chevrolets reclamecampagne "The Heartbeat of America". 60. In 1986 was de Corvette de eerste Chevrolet met ABS, een veiligheidsvoorziening waarmee al snel bijna alle Chevrolet-modellen werden uitgerust.

17 Een Chevrolet Indy V8-racemotor was de drijvende kracht achter de eerste plaats in de Indianapolis 500 van Ook in de daaropvolgende vijf edities van de Indy 500 zou de eerste plaats worden behaald door racewagens die werden aangedreven door een Chevrolet Indy V8-motor. De winnaars waren Rick Mears (1988 en 1991), Emerson Fittipaldi (1989 en 1993), Arie Luyendyk (1990) en Al Unser, Jr. (1992). In 2002 sleepte Hélio Castroneves op de Brickyard de zevende overwinning in de wacht met een Chevrolet Indy V8. In 2012 doet Chevrolet met een nieuwe twin turbocharged V6-injectiemotor op duurzame E85-ethanol mee aan de IZOD IndyCar Series. 62. In april 1987 introduceerde Chevrolet de C/K Pickups voor modeljaar de eerste volledig nieuwe pick-ups van Chevrolet sinds De nieuwe Extended Cabmodellen geven Chevrolets nieuwe pick-ups een pittigere uitstraling. 63. Voor 1989 werden de GEO-auto's en trucks geïntroduceerd, die op geïmporteerde modellen waren geïnspireerd. Medio 1989 werden ook de Lumina coupé en sedan samen met de Lumina APV gepresenteerd als modellen voor Een nieuwe Caprice Classic werd geïntroduceerd voor De Caprice Classic LTZ werd door Motor Trend uitgeroepen tot "Car of the Year 1991".

18 De Corvette ZR-1 reed in 1990 drie snelheidsduurrecords aan flarden, met onder andere een gemiddelde van ruim 280 km/h gedurende 24 uur (inclusief pitstops). 66. In 1991 kwam Chevrolet met de reclamecampagne "Like A Rock" voor trucks. De campagne was gebaseerd op het nummer van Bob Seger met dezelfde titel. De campagne liep tot 2004 en wordt beschouwd als een van de meest succesvolle reclamecampagnes ooit in de auto-industrie. 67. Chevrolet leverde meer auto's en trucks van modeljaar 1992 af met standaard ABS dan welke andere autofabrikant ook. 68. In 1992 rolde de 100 miljoenste Corvette van de band.

19 De vierde generatie Camaro debuteerde als model voor en Camaro voerde als pace car in de Indianapolis 500 van 1993 aan. Het was de vierde keer dat de Camaro als officiële pace car dienst deed bij de beroemde race. 70. De vijfde generatie Corvette werd geïntroduceerd voor modeljaar De standaard RPO LS1 Gen 11 small-block V8-motor met 350 pk betekende tevens het debuut voor de ontwerparchitectuur van het V8-motorengamma van GM's LS-serie. 71. In 2004 verscheen de zesde generatie Corvette als model voor 2005, met een standaard RPO LS2 V8-motor met 400 pk. De voormalige Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken, General Colin L. Powell, bestuurde in 2005 bij de Indianapolis 500 de pace car, de nieuwe Chevrolette cabriolet. 72. In 2007 introduceerde GM de Chevrolet Volt conceptcar met geavanceerde technologie. Het vooruitstrevende ontwerp omvatte nieuwe technologieën en materialen, evenals een innovatief, oplaadbaar elektrisch aandrijfsysteem.

20 In de succesvolle film "Transformers" uit 2007 kon het publiek kennismaken met Bumblebee, een karakter dat in een gele Camaro conceptcar kon veranderen. Chevrolet introduceerde later, in 2009, een TRANSFORMERS Special Edition van de nieuwe Camaro voor modeljaar De Corvette ZR1, die werd gepresenteerd als model voor 2009, was de krachtigste en snelste productieauto in de geschiedenis van GM. En met een vermogen van 638 pk weet het model van 2011 die titel te behouden. De ZR1 is ook de eerste auto met zichtbare onderdelen van koolstofvezel in het exterieur en heeft een zonwerende coating die is ontwikkeld door de technici van GM. 75. De Traverse, Chevrolets eerste full-size crossover, debuteerde in 2008 als model voor In 2009 debuteerde de tweede generatie Equinox crossover - met een door de EPA geschat verbruik van 13,6 km/liter buiten de bebouwde kom - als model voor 2010.

21 In 2009 debuteerde de vijfde generatie Camaro als model voor In 2010 debuteerde de Chevrolet Cruze in de Verenigde Staten als model voor De Cruze Eco-uitvoering had een door de EPA geschat verbruik van 17,8 km/liter buiten de bebouwde kom (uitvoering met handgeschakelde transmissie). 79. De Chevrolet Cruze is de eerste auto in het compacte segment die standaard is uitgerust met 10 airbags en die een totaalscore van 5 sterren voor veiligheid heeft gekregen van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). De veiligheidsbeoordeling van 5 sterren maakt deel uit van het New Car Assessment Program van het Amerikaanse Department of Transportation, dat wordt uitgevoerd in opdracht van de Amerikaanse regering ( De Cruze van 2011 behaalde bij het Amerikaanse New Car Assessment Program (NCAP) als eerste een totaalscore van 5 sterren voor veiligheid bij aanrijdingen van voren en opzij. Het is de eerste auto in alle marktsegmenten die deze totaalscore bij alle tests heeft behaald. De Cruze wordt behalve in de Verenigde Staten ook in Korea, China, Australië en Europa verkocht. 80. De Chevrolet Volt, Chevrolets innovatieve elektrische auto met extended range, beleefde zijn debuut in december De Volt werd door Motor Trend Magazine uitgeroepen tot "2011 Car of the Year", werd tijdens de North American International Auto Show verkozen tot North American Car of the Year en werd door Automobile Magazine uitgeroepen tot hun "2011 Automobile of the Year." De Volt werd daarnaast nog verkozen tot "2011 Green Car of the Year" door Green Car Journal en eindigde bij Car and Driver's 10 Best Awards van 2011.

22 De Silverado HD van modeljaar 2011 werd door Motor Trend uitgeroepen tot "Truck of the Year". De Chevrolet Volt werd door datzelfde tijdschrift op hetzelfde moment verkozen tot "2011 Car of the Year." 82. Chevrolet kondigde in 2011 aan dat MyLink leverbaar is voor de Chevrolet Volt en de Chevrolet Equinox van modeljaar MyLink is een infotainment-pakket dat voortborduurt op de beveiliging van OnStar. 83. Op 12 juni 2011 eindigde de nieuwe C6.R ZR1 van Corvette Racing op de eerste plaats van de GTE Pro Class tijdens de 24 uur van Le Mans. Deze eerste plaats was de zevende overwinning van Corvette in de legendarische Franse race sinds Dat de eerste plaats werd gehaald precies 10 jaar nadat Corvette Racing de eerste keer de 24 uur van Le Mans won en in het jaar dat Chevrolet precies 100 jaar bestaat, droeg extra bij aan de feestvreugde.

23 In 2011 introduceerde Chevrolet de Corvette Centennial Special Edition voor modeljaar Deze krijgt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Chevrolet een speciale afbeelding op de B-stijlen, in het midden van de velgen en in het midden van het stuurwiel. De hoofdsteunen krijgen ter gelegenheid van de 100e verjaardag van Chevrolet een gebosseleerd logo. Nu 85. Toen Chevrolet in 1911 werd opgericht, waren er maar liefst 270 Amerikaanse automerken. Daarvan zijn er nu, honderd jaar later, nog slechts 4 over. Dat zijn Chevrolet, de zustermerken Buick en Cadillac van GM, en Chevrolets concurrent uit Dearborn: Ford. Het merk GMC Truck werd eveneens opgericht in 1911; de eerste emblemen verschenen op de modellen van Sinds 1912 heeft Chevrolet meer dan 200 miljoen auto's en trucks gebouwd. In Noord-Amerika heeft Chevrolet sinds 1912 maar liefst 180 miljoen voertuigen gebouwd (111 miljoen personenauto's en 69 miljoen trucks). 87. In de Verenigde Staten werken meer dan mensen verspreid over 30 productiefaciliteiten van General Motors aan de personenauto's en trucks van Chevrolet. De grootste fabriek is het enorme Lordstown-complex (meer dan m2) in Warren, Ohio. Er werken mensen aan de Chevrolet Cruze van modeljaar De kleinste fabriek is het Performance Build Center in Wixom, Michigan, waar 23 mensen de high performance-motoren van Corvette handmatig in elkaar zetten.

24 De huidige Vice-President Global Design van GM, Edward T. Welburn, is pas de zesde persoon die aan het hoofd staat van de ontwerpactiviteiten van GM sinds Harley Earl de afdeling GM Styling in 1927 oprichtte. Earl leidde in 1953 het ontwerpproces van de originele Corvette Motorama-droomauto. Zijn opvolger, William L. Mitchell, ontwierp het "Stingray"-concept van 1959 dat de basis vormde voor de Corvette van Ed Welburn zorgde ervoor dat de Camaro conceptcar uit 2006 werkelijkheid werd - in Hij poseert op de foto naast de Camaro ZL1 van Dankzij Louis Chevrolets passie voor de autosport staan prestaties centraal in de geschiedenis van Chevrolet. Chevrolet heeft maar liefst 34 keer de NASCAR Cup gewonnen; het merk heeft daarmee meer overwinningen in de NASCAR op zijn naam staan dan welk ander merk ook. Als we de overwinning van Corvette Racing in de GTE Pro Class van juni 2011 meetellen, heeft Corvette de 24 uur van Le Mans zeven keer gewonnen. Tussen 1988 en 2002 hebben Chevrolets V8-motoren bovendien zeven keer de Indy 500 gewonnen. Chevrolet is daarmee een van de weinige automerken die overwinningen in Le Mans, Daytona en Indianapolis - dé drie autoraces - op zijn naam heeft staan. In 2010 ging Chevrolet er vandoor met de constructeurstitel en won Yvan Muller de rijderstitel bij het World Touring Car Championship. Ook in 2011 gaat Chevrolet weer aan kop en is vastbesloten om het succes van 2010 te herhalen. 90. Chevrolet heeft in 2010 wereldwijd 4,26 miljoen auto's verkocht. Dat komt neer op één auto per 7,4 seconden. Eén op de mensen overal ter wereld heeft in het afgelopen jaar een Chevrolet gekocht. Als je alle Chevrolets die in 2010 zijn gekocht bumper aan bumper zou parkeren, dan zou de rij Chevrolets bijna km lang zijn. Dat is iets meer dan de helft van de omtrek van de aarde. 91. Het merk wordt wereldwijd in meer dan 120 landen verkocht, wat betekent dat er op 2/3 van de aarde Chevrolets rondrijden.

25 Top 5 van Chevrolet-modellen, volgens de Global Vehicle Sales 2010: - Silverado - Cruze - Aveo - Malibu - Spark 93. Acht van de 10 bestverkopende markten van Chevrolet in 2010 zijn opkomende markten: Brazilië, China, Oezbekistan, Mexico, Rusland, India, Argentinië en Colombia. De verschuiving naar opkomende markten veroorzaakt een essentiële verschuiving in de internationale segmentmix naar 'instapmodellen'. (Grafiek geeft de verkoopstijging van 2010 weer in de Verenigde Staten en de BRIC-landen.) 94. Chevrolet is al 87 jaar aanwezig in Brazilië. Het land is tegenwoordig wereldwijd de op twee na grootste markt van GM. Er werken mensen voor GM. In 2010 heeft GM Chevrolets verkocht in Brazilië. Deze foto uit 1928 is genomen ter ere van de e Chevrolet die in Brazilië is gebouwd. Je ziet de allereerste Chevrolet die in Brazilië is gebouwd, een commercieel model uit 1924, naast een National Series AB toerwagen uit De linker foto uit 1928 is genomen ter ere van de e Chevrolet die in Brazilië is gebouwd.

Autosalon Parijs 2010

Autosalon Parijs 2010 Autosalon Parijs 2010 Voorproefje Autoshow De geheel nieuwe Mercedes-Benz CLS? Een eerste blik op de Hyundai ix20? Of wat te denken van de vier wereldprimeurs bij Chevrolet? Benieuwd naar de Opel Astra

Nadere informatie

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 PRESS info P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40 De kracht, het gevoel en dat onmiskenbare geluid zij verklaren voor een belangrijk deel waarom Scania

Nadere informatie

MEDIA INFORMATION. 23 december 2011. Chevrolet Volt nu officieel op de weg in Nederland

MEDIA INFORMATION. 23 december 2011. Chevrolet Volt nu officieel op de weg in Nederland MEDIA INFORMATION 23 december 2011 Chevrolet Volt nu officieel op de weg in Nederland Zes Volt-dealers officieel aangesteld Catalogusprijs begint met 41.950 (inclusief BTW). Overeenkomst met EV-box voor

Nadere informatie

WERELDWIJDE COMMERCIËLE RESULTATEN 2014

WERELDWIJDE COMMERCIËLE RESULTATEN 2014 PERSBERICHT 19 januari 2015 WERELDWIJDE COMMERCIËLE RESULTATEN 2014 Wereldwijde verkoop van Renault stijgt opnieuw met 3,2% tot 2,7 miljoen voertuigen Terwijl de wereldwijde automarkt met 3,5% groeide,

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2016

Autosalon van Geneve 2016 Autosalon van Geneve 2016 Toekomstmuziek Autoshow De Volvo V90, Toyota CH-R, Renault Scenic, Kia Niro, Seat Ateca, Audi Q2 en Lexus LC 500h. Nu nog toekomstmuziek, maar binnen een jaar zijn ze allemaal

Nadere informatie

Acht premières en milieuvriendelijke aandrijftechnologieën

Acht premières en milieuvriendelijke aandrijftechnologieën GM Belgium General Motors Belgium N.V. Noorderlaan 401 Haven 500 B-2030 Antwerpen België www.opel.be BTW BE 0404.957.875 RPR Antwerpen ING 320-0005684-31 2 oktober 2008 GM op het Autosalon van Parijs 2008

Nadere informatie

Spectaculair: Land Rover Discovery Sport trekt 100 ton zware trein

Spectaculair: Land Rover Discovery Sport trekt 100 ton zware trein Spectaculair: Land Rover Discovery Sport trekt 100 ton zware trein Info Beesd Gepubliceerd op: 16 juni 2016 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting Details De Land Rover Discovery Sport heeft een ongekend

Nadere informatie

COMMERCIËLE RESULTATEN 1 e HALFJAAR 2015

COMMERCIËLE RESULTATEN 1 e HALFJAAR 2015 PERSBERICHT 07/07/2015 COMMERCIËLE RESULTATEN 1 e HALFJAAR 2015 Renault wint terrein in Europa en consolideert zijn positie In het eerste halfjaar was er een lichte stijging van het aantal inschrijvingen

Nadere informatie

Land Rover viert productiemijlpaal met speciale Range Rover Evoque Landmark

Land Rover viert productiemijlpaal met speciale Range Rover Evoque Landmark Land Rover viert productiemijlpaal met speciale Range Rover Evoque Landmark Info Beesd Gepubliceerd op: 8 mei 2017 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting De Land Rover-fabriek in het Britse Halewood

Nadere informatie

Nummer 65/2014. dinsdag 10 juni Autobouwers schenken 26 miljoen om museum in Detroit te redden

Nummer 65/2014. dinsdag 10 juni Autobouwers schenken 26 miljoen om museum in Detroit te redden Nummer 65/2014 dinsdag 10 juni 2014 Autobouwers schenken 26 miljoen om museum in Detroit te redden aldus het museum in een persbericht. De Amerikaanse autobouwers General Motors (GM), Ford en Chrysler

Nadere informatie

ULTRAPERFORMANTE ST IS TOP VAN NIEUW FORD FOCUS- GAMMA VOOR LANCERING IN PARIJS

ULTRAPERFORMANTE ST IS TOP VAN NIEUW FORD FOCUS- GAMMA VOOR LANCERING IN PARIJS PERSINFORMATIE Voor onmiddellijke publicatie ULTRAPERFORMANTE ST IS TOP VAN NIEUW FORD FOCUS- GAMMA VOOR LANCERING IN PARIJS Opwindende nieuwe Ford Focus-generatie maakt zich klaar voor allereerste gelijktijdige

Nadere informatie

Viering 50 jaar Jaguar XJ en 70 jaar Land Rover in Parijs

Viering 50 jaar Jaguar XJ en 70 jaar Land Rover in Parijs Viering 50 jaar Jaguar XJ en 70 jaar Land Rover in Parijs Jaguar Land Rover zet de festiviteiten van dit jaar voort op de Autosalon van Parijs (2 t/m 14 oktober 2018). Op de stand toont Jaguar Land Rover

Nadere informatie

COMMERCIËLE RESULTATEN WERELD 2009*

COMMERCIËLE RESULTATEN WERELD 2009* 14 januari 2010 COMMERCIËLE RESULTATEN WERELD 2009* De Renault groep verhoogt zijn marktaandeel tot 3,7% dankzij de goede commerciële prestaties in het tweede halfjaar De Renault groep bereikt zijn doelstelling:

Nadere informatie

70 jaar Land Rover, één unieke online uitzending

70 jaar Land Rover, één unieke online uitzending 70 jaar Land Rover, één unieke online uitzending Land Rover viert zijn zeventigste verjaardag met een wereldwijde online uitzending, waarmee het s werelds populairste 4x4 en zijn fans in de spotlights

Nadere informatie

Defender leeft voort: Land Rover lanceert Defender Works V8 ter ere van 70e verjaardagsfeest

Defender leeft voort: Land Rover lanceert Defender Works V8 ter ere van 70e verjaardagsfeest Defender leeft voort: Land Rover lanceert Defender Works V8 ter ere van 70e verjaardagsfeest Land Rover introduceert de Defender Works V8. Het betreft de snelste en krachtigste Defender die ooit door de

Nadere informatie

De samenwerkingsovereenkomst geeft Team Sky de beschikking over een reeks uiteenlopende Ford s ter ondersteuning van

De samenwerkingsovereenkomst geeft Team Sky de beschikking over een reeks uiteenlopende Ford s ter ondersteuning van 12-jan-2016 AMSTERDAM Ford wordt exclusieve leverancier personauto s bedrijfswags voor topwielerploeg Team Sky Ford Motor Company sluit meerjarige samwerkingsoverekomst Team Sky wordt exclusieve leverancier

Nadere informatie

Hoe Opel het stationwagonsegment creëerde en blijft perfectioneren

Hoe Opel het stationwagonsegment creëerde en blijft perfectioneren Hoe Opel het stationwagonsegment creëerde en blijft perfectioneren Opel maakte stationwagons populair in Europa Evolutie van bescheiden bestelauto tot gespierde atleet voor het hele gezin De nieuwe Astra

Nadere informatie

3-jan-2017 Amsterdam Ford kondigt grootschalige introductie van elektrische auto s aan inclusief F-150, Mustang en Transit

3-jan-2017 Amsterdam Ford kondigt grootschalige introductie van elektrische auto s aan inclusief F-150, Mustang en Transit 3-jan-2017 Amsterdam Ford kondigt grootschalige introductie van elektrische auto s aan inclusief F-150, Mustang en Transit Ford bevestigt dat zeven van dertien nieuwe elektrische auto's in komende vijf

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2011

Autosalon van Geneve 2011 Autosalon van Geneve 2011 Komt dat zien! Autoshow Heeft u de nieuwe Toyota Yaris al gezien? En de Prius+? Of de Ford B-Max? En wat te denken van de Lancia Ypsilon en Delta? Volkswagen lonkt met de Golf

Nadere informatie

GROEP RENAULT BOEKT RECORDVERKOOP*

GROEP RENAULT BOEKT RECORDVERKOOP* 10 januari 2011 GROEP RENAULT BOEKT RECORDVERKOOP* * Resultaten gebaseerd op de voorlopige cijfers van 3 januari 2011 De groep Renault boekt een recordverkoop met 2,6 miljoen verkochte voertuigen, 14%

Nadere informatie

De vierkleppenmotoren van Opel kijken terug op een traditie van 100 jaar

De vierkleppenmotoren van Opel kijken terug op een traditie van 100 jaar De vierkleppenmotoren van Opel kijken terug op een traditie van 100 jaar Grand Prix racewagen uit 1913: eerste Opel met vierkleppenmotor Kadett GSi 16V: eerste volumemodel van Opel met vier kleppen per

Nadere informatie

Wijnimport Nederland naar regio

Wijnimport Nederland naar regio DO RESEARCH Wijnimport Nederland naar regio Sterke opmars wijn uit Chili Jeroen den Ouden 1-10-2011 Inleiding en inhoudsopgave Pagina I De invoer van wijn in Nederland 1 II De invoer van wijn naar herkomst

Nadere informatie

MAXIMUM SPEED #2 14,95 RACING EDITION

MAXIMUM SPEED #2 14,95 RACING EDITION MAXIMUM SPEED #2 14,95 RACING EDITION 11 EEN VAN DE MEEST OPVALLENDE MOMENTEN DIE WE HEBBEN GEZIEN VAN MAX VERSTAPPEN, HEBBEN WE EIGENLIJK NIET GEZIEN. HET WAS NIET TE VOLGEN OP TELEVISIE, MAAR WEL TE

Nadere informatie

Allis-Chalmers. KR Allis Chalmers 2013 Pagina 1. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Allis-Chalmers. KR Allis Chalmers 2013 Pagina 1. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Allis-Chalmers Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Allis-Chalmers was een tractormerk, dat in 1901 ontstaan is na een fusie tussen Edward P. Allis & Company, Fraser, Chalmers Company en Gates Iron Works.

Nadere informatie

Waymo en Jaguar Land Rover kondigen langdurige samenwerking aan, te beginnen met de ontwikkeling van autonome Jaguar I-PACE

Waymo en Jaguar Land Rover kondigen langdurige samenwerking aan, te beginnen met de ontwikkeling van autonome Jaguar I-PACE Waymo en Jaguar Land Rover kondigen langdurige samenwerking aan, te beginnen met de ontwikkeling van autonome Jaguar I-PACE Jaguar Land Rover en Waymo hebben vandaag een langlopend strategisch partnerschap

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2013

Autosalon van Geneve 2013 Autosalon van Geneve 2013 Een nieuw begin Autoshow De Autosalon van Genève is als het begin van het nieuwe jaar. De auto's die het komende jaar op de markt zullen verschijnen, zijn het eerst te zien in

Nadere informatie

Panasonic Jaguar Racing volledig opgeladen voor zijn tweede FIA Formula E-seizoen

Panasonic Jaguar Racing volledig opgeladen voor zijn tweede FIA Formula E-seizoen Panasonic Jaguar Racing volledig opgeladen voor zijn tweede FIA Formula E-seizoen Panasonic Jaguar Racing is klaar voor de openingsrace van het nieuwe FIA Formula E-seizoen in Hong Kong, op 2 en 3 december.

Nadere informatie

Michelin bandenleverancier van Jaguar I-PACE etrophy

Michelin bandenleverancier van Jaguar I-PACE etrophy Michelin bandenleverancier van Jaguar I-PACE etrophy Jaguar Racing presenteerde vandaag de eerste partner van het Jaguar IPACE etrophykampioenschap: Michelin is de officiële bandenparter van dit nieuwe

Nadere informatie

Jaguar neemt de legendarische D-type raceauto weer in productie

Jaguar neemt de legendarische D-type raceauto weer in productie Jaguar neemt de legendarische D-type raceauto weer in productie Jaguar Classic neemt de legendarische D-type weer in productie. Dat gebeurt in Coventry, 62 jaar nadat in 1956 het laatste exemplaar hier

Nadere informatie

it s electric! e-powered mobility by ece

it s electric! e-powered mobility by ece it s electric! e-powered mobility by ece Dramatische CO 2 reductie Lotus Elise VW Golf Een snelle, sportieve wagen. Van 0 naar 100 in 4,7 seconde? Het kan elektrisch! Specificaties Lotus Elise-ece: ca.

Nadere informatie

Hyundai i10 ( )

Hyundai i10 ( ) Hyundai i10 (2008-2013) Schoon schip maken Autotest Hyundai heeft een nieuwe koers uitgezet. Het merk wil zich niet langer onderscheiden met alleen een lage prijs. Hyundai wil de nadruk leggen op betrouwbaarheid

Nadere informatie

Jaguar eert legendarische XK 120 met Jaguar F-TYPE rallyauto

Jaguar eert legendarische XK 120 met Jaguar F-TYPE rallyauto 12 november 2018, 09:00 (CET) Jaguar eert legendarische XK 120 met Jaguar F-TYPE rallyauto Om te vieren dat Jaguar al zeventig jaar sportauto s produceert, bouwde het twee F-TYPE Convertible rallyauto

Nadere informatie

Auto. Inleiding. Geschiedenis van de auto

Auto. Inleiding. Geschiedenis van de auto Auto Inleiding Ik heb dit onderwerp gekozen omdat veel mensen dagelijks gebruik van de auto maken en onze wereld zonder auto's nauwelijks meer voor te stellen is. Bovendien wist ik er zelf ook nog niet

Nadere informatie

Jaguar Vector Racing zet snelheidsrecords voor elektrische boten

Jaguar Vector Racing zet snelheidsrecords voor elektrische boten Jaguar Vector Racing zet snelheidsrecords voor elektrische boten Jaguar Vector Racing heeft het wereldsnelheidsrecord voor elektrisch aangedreven boten verbeterd. De unieke, batterij-elektrisch aangedreven

Nadere informatie

FORD TOONT NIEUWE PRODUCTEN EN TECHNOLOGIEËN OP GROOTSTE STAND OOIT OP AUTOSALON VAN PEKING

FORD TOONT NIEUWE PRODUCTEN EN TECHNOLOGIEËN OP GROOTSTE STAND OOIT OP AUTOSALON VAN PEKING PERSINFORMATIE FORD TOONT NIEUWE PRODUCTEN EN TECHNOLOGIEËN OP GROOTSTE STAND OOIT OP AUTOSALON VAN PEKING Kort nadat de Chinese productie van de Ford Focus de kaap van de 500.000 exemplaren heeft gehaald,

Nadere informatie

Range Rover modeljaar 2016 met uiterst luxueuze SVAutobiography, schonere motoren en nieuwe uitrusting

Range Rover modeljaar 2016 met uiterst luxueuze SVAutobiography, schonere motoren en nieuwe uitrusting Range Rover modeljaar 2016 met uiterst luxueuze SVAutobiography, schonere motoren en nieuwe uitrusting Info Gepubliceerd op: 31 maart 2015 Samenvatting Land Rover onthult de nieuwe Range Rover SVAutobiography

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

Land Rover viert 70ste verjaardag met reusachtige schets en 'World Land Rover Day'

Land Rover viert 70ste verjaardag met reusachtige schets en 'World Land Rover Day' Land Rover viert 70ste verjaardag met reusachtige schets en 'World Land Rover Day' Hoog in de Franse Alpen, in de dikke sneeuwlaag, is een reusachtig profiel van een Land Rover Defender gemaakt, ter aankondiging

Nadere informatie

70 jaar Land Rover, één unieke online uitzending

70 jaar Land Rover, één unieke online uitzending 70 jaar Land Rover, één unieke online uitzending Land Rover viert zijn zeventigste verjaardag met een wereldwijde online uitzending, waarmee het s werelds populairste 4x4 en zijn fans in de spotlights

Nadere informatie

Jaguar XE 300 SPORT en XE SV Project 8 'tekenen' dubbele helix op strand

Jaguar XE 300 SPORT en XE SV Project 8 'tekenen' dubbele helix op strand 18 oktober 2018, 09:00 (CEST) Jaguar XE 300 SPORT en XE SV Project 8 'tekenen' dubbele helix op strand Jaguar heeft het gedeelde DNA van de XE 300 SPORT en de XE SV Project 8 een creatieve vorm gegeven

Nadere informatie

L Observatoire de l Automobile. Mijn geliefde auto...

L Observatoire de l Automobile. Mijn geliefde auto... L Observatoire de l Automobile Mijn geliefde auto... 2017 Methodologie De consumentenpeilingen zijn in juni 2016 gedaan door TNS-Sofres in Zuid- Afrika (ZA), Duitsland (DE), België (BE), Brazilië (BR),

Nadere informatie

Plugsurfing maakt opladen gemakkelijker voor berijders van elektrisch aangedreven Jaguars en Land Rovers

Plugsurfing maakt opladen gemakkelijker voor berijders van elektrisch aangedreven Jaguars en Land Rovers Plugsurfing maakt opladen gemakkelijker voor berijders van elektrisch aangedreven Jaguars en Land Rovers Jaguar Land Rover heeft voor bepaalde markten in Europa een partnerschap gesloten met Plugsurfing

Nadere informatie

Viering 50 jaar Jaguar XJ en 70 jaar Land Rover in Parijs

Viering 50 jaar Jaguar XJ en 70 jaar Land Rover in Parijs Viering 50 jaar Jaguar XJ en 70 jaar Land Rover in Parijs Jaguar Land Rover zet de festiviteiten van dit jaar voort op de Autosalon van Parijs (2 t/m 14 oktober 2018). Op de stand toont Jaguar Land Rover

Nadere informatie

Levensreddende Land Rover Discovery is nieuw mobiel commandocentrum voor Oostenrijkse Rode Kruis

Levensreddende Land Rover Discovery is nieuw mobiel commandocentrum voor Oostenrijkse Rode Kruis Levensreddende Land Rover Discovery is nieuw mobiel commandocentrum voor Oostenrijkse Rode Kruis Een unieke, levensreddende Land Rover Discovery is in gebruik genomen door de emergency response-eenheid

Nadere informatie

DE FIESTA DOOR DE JAREN HEEN

DE FIESTA DOOR DE JAREN HEEN DE FIESTA DOOR DE JAREN HEEN 1972 Het geheime Project Bobcat wordt gestart om een nieuwe kleine Ford-auto te maken voor de wereldmarkt: een doel dat Ford-directeur Henry Ford II nauw aan het hart ligt.

Nadere informatie

Citroën e-mehari. Luxueus kamperen. Eenvoud troef

Citroën e-mehari. Luxueus kamperen. Eenvoud troef Citroën e-mehari Luxueus kamperen Rij-impressie Luxueus kamperen. Dat klinkt mooi, maar de term is tegenstrijdig met zichzelf. Kamperen, hoe luxueus ook, is per definitie minder comfortabel dan thuis.

Nadere informatie

Range Rover Velar uitgeroepen tot mooiste auto ter wereld

Range Rover Velar uitgeroepen tot mooiste auto ter wereld Range Rover Velar uitgeroepen tot mooiste auto ter wereld De Range Rover Velar is uitgeroepen tot de mooiste auto ter wereld. De SUV werd vandaag bij de uitreiking van de World Car Awards 2018 op de New

Nadere informatie

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm.

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm. Gecombineerd verbruik: 4,1-9,5 l/100 km, 24,3-10,5 km/l. CO 2 -uitstoot: 110-222 g/km. Dit aanbod is geldig bij aanschaf van een E-Klasse Limousine, Estate, Coupé of Cabriolet t/m 31 maart 2014. De E-Klasse

Nadere informatie

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe Kia Carens Speciale aanbieding Autotest Een opvallende uitspraak van de ontwikkelaar van de nieuwe Kia Carens: "Wie op het uiterlijk van de meeste MPV's af gaat, denkt dat getrouwde mensen tegelijk met

Nadere informatie

Jaguar kiest DHL als wereldwijde logistiek partner van het Jaguar I-PACE e-trophykampioenschap

Jaguar kiest DHL als wereldwijde logistiek partner van het Jaguar I-PACE e-trophykampioenschap 15 februari 2019, 09:18 (CET) Jaguar kiest DHL als wereldwijde logistiek partner van het Jaguar I-PACE e-trophykampioenschap Jaguar Racing heeft DHL gekozen als Global Logistics Partner van de Jaguar I-

Nadere informatie

Simon Evans wint eerste race in de Jaguar I- PACE e-trophy

Simon Evans wint eerste race in de Jaguar I- PACE e-trophy 18 december 2018, 12:14 (CET) Simon Evans wint eerste race in de Jaguar I- PACE e-trophy Simon Evans heeft de eerste race in de Jaguar I-PACE etrophy gewonnen en daarmee geschiedenis geschreven in Saudi-Arabië.

Nadere informatie

GM Europe. Drie systemen voor een gamma productierijpe modellen. April 2006. GM gaat de hybride toer op

GM Europe. Drie systemen voor een gamma productierijpe modellen. April 2006. GM gaat de hybride toer op GM Europe Product Development and Technology Communications Adam Opel Haus D-65423 Rüsselsheim Germany April 2006 GM gaat de hybride toer op Drie systemen voor een gamma productierijpe modellen Chevrolet

Nadere informatie

Jaguar E-type Zero: 'De mooiste elektrische auto ter wereld'

Jaguar E-type Zero: 'De mooiste elektrische auto ter wereld' Jaguar E-type Zero: 'De mooiste elektrische auto ter wereld' Info Beesd Gepubliceerd op: 7 september 2017 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting Jaguar Land Rover presenteert een volledig elektrisch

Nadere informatie

Volkswagen Beetle 2.0 TSI DSG-6 Dune

Volkswagen Beetle 2.0 TSI DSG-6 Dune Bjorn Blokzijl 27 oktober 2017 Is alles goud wat er blinkt? De jaren '60 en '70 van de vorige eeuw hebben een hoop leuks gebracht op het gebied van de automobielhistorie. Uiteraard kent iedereen de geweldige

Nadere informatie

Land Rover viert productiemijlpaal met speciale Range Rover Evoque Landmark

Land Rover viert productiemijlpaal met speciale Range Rover Evoque Landmark Land Rover viert productiemijlpaal met speciale Range Rover Evoque Landmark Info Beesd Gepubliceerd op: 8 mei 2017 Samenvatting De Land Rover-fabriek in het Britse Halewood heeft een nieuwe mijlpaal bereikt

Nadere informatie

LAND ROVERS 70E VERJAARDAGSFEEST BEGINT MET RESTAURATIE VAN DEBUTANT VAN DE AMSTERDAMSE AUTORAI IN 1948

LAND ROVERS 70E VERJAARDAGSFEEST BEGINT MET RESTAURATIE VAN DEBUTANT VAN DE AMSTERDAMSE AUTORAI IN 1948 LAND ROVERS 70E VERJAARDAGSFEEST BEGINT MET RESTAURATIE VAN DEBUTANT VAN DE AMSTERDAMSE AUTORAI IN 1948 Land Rover luistert zijn zeventigste verjaardag in 2018 op met een aantal bijzondere evenementen.

Nadere informatie

Welkom in een wereld zonder grenzen

Welkom in een wereld zonder grenzen Welkom in een wereld zonder grenzen Truphone is het eerste bedrijf dat daadwerkelijk één wereldwijd communicatiesysteem aanbiedt. Daarnaast bespaart het ons meer kosten dan welk ander bedrijf ook zou kunnen.

Nadere informatie

Dacia Sandero 0.9 TCe 90 Lauréate

Dacia Sandero 0.9 TCe 90 Lauréate Bjorn Blokzijl 23 februari 2013 Roemeen op z'n best Hoewel het merk Dacia geen lang verleden heeft op de Nederlandse markt, heeft het al wel een plaatsje veroverd. Eerst waren er de Logan en de Sandero,

Nadere informatie

Bjorn Blokzijl 8 juni Trotse vaandeldrager

Bjorn Blokzijl 8 juni Trotse vaandeldrager Bjorn Blokzijl 8 juni 2017 Trotse vaandeldrager Er zijn zo van die namen van producten die meteen een hele productgroep aangeven. Cola is één van de bekendste, maar ook op het gebied van auto's is dit

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2015

Autosalon van Geneve 2015 Autosalon van Geneve 2015 Groot nieuws Autoshow Groot nieuws! De 85e Autosalon van Genève is van start gegaan. En dat betekent, dat autofabrikanten van over de hele wereld hun belangrijkste nieuwe modellen

Nadere informatie

Autosalon Brussel 2018

Autosalon Brussel 2018 Autosalon Brussel 2018 Kijken, kijken én kopen Autoshow Nederland heeft al jaren geen eigen autotentoonstelling meer. En ook grote internationale autoshows hebben het moeilijk. Steeds minder automerken

Nadere informatie

Chevrolet Captiva 2.2 D 184 LTZ

Chevrolet Captiva 2.2 D 184 LTZ Pawel Piotrowski 9 februari 2011 Vernieuwingsdrift Met maar liefst zeven introducties is 2011 voor Chevrolet een belangrijk jaar. Recent werd afgetrapt met de nieuwe Orlando, nu is het de beurt aan de

Nadere informatie

Volkswagen Golf Cabrio 1.2 TSI

Volkswagen Golf Cabrio 1.2 TSI Bjorn Blokzijl 1 oktober 2011 Nieuwe trendsetter? Toen Volkswagen in 1979 de Golf Cabriolet introduceerde was dit, na de eerste Golf GTI, wederom een trendsetter in zijn klasse. Al snel ontwikkelde de

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

Individueel verslag. Wheeler Dealers. Gemaakt door Mark Kluitenberg Klas: Mov2A Datum: 23 januari Docent: dhr. Stevens

Individueel verslag. Wheeler Dealers. Gemaakt door Mark Kluitenberg Klas: Mov2A Datum: 23 januari Docent: dhr. Stevens Individueel verslag Wheeler Dealers Gemaakt door Mark Kluitenberg Klas: Mov2A Datum: 23 januari Docent: dhr. Stevens Inhoudsopgave - Voorblad - Inhoudsopgave - Deel 1 - Deel 2 en 3 - Deel 4 en 5 - Deel

Nadere informatie

Modellen overzicht Warwick Healey s

Modellen overzicht Warwick Healey s Modellen overzicht Warwick Healey s Een overzicht van door Donald Healey Motor Company gebouwde Healey s in Warwick. Deze modellen gingen vooraf aan de Austin Healey s die vanaf 1953 werden geproduceerd.

Nadere informatie

Chevrolet Camaro 6.2 V8

Chevrolet Camaro 6.2 V8 Harold Rolloos 23 december 2011 Love it or hate it Nederland belastingland. De overheid beloont groene rijders en straft vervuilers keihard in de portemonnee met de - vooral onder petrolheads vervloekte

Nadere informatie

Mitsubishi Galant 2.4 ES

Mitsubishi Galant 2.4 ES Dennis van 't Kruis 12 augustus 2006 Intro Van begin (1980) tot het eind (2004) zijn er van de Mitsubishi Galant ruim 54.000 stuks in Nederland verkocht, met als topjaar 1985. Na de modelwisseling in 2000

Nadere informatie

DE FAMILIE BUGATTI. Ettore Bugatti. DEN HAAG, 02 november 2011 Tekst: Peter van Nieuwenhoven Helbach

DE FAMILIE BUGATTI. Ettore Bugatti. DEN HAAG, 02 november 2011 Tekst: Peter van Nieuwenhoven Helbach DE FAMILIE BUGATTI DEN HAAG, 02 november 2011 Tekst: Peter van Nieuwenhoven Helbach Ettore Bugatti maakte fraaie auto s, maar minder bekend is dat hij ook nog andere voertuigen ontwierp en bouwde. Zijn

Nadere informatie

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT PANORAMIC Het Panoramic-assortiment werd in 1987 geboren. De motor werd toen van de achterkant naar de zijkant verplaatst om plaats te maken voor de telescopische arm. Een revolutionaire wijziging die

Nadere informatie

Peugeot VTi Allure

Peugeot VTi Allure Bjorn Blokzijl 24 juli 2013 Goede tweeslachtigheid Kijk je in de prijslijsten van de voorgangers van de Peugeot 208, dan zie je niet alleen de hatchback staan, maar ook een cabrio en een stationwagon.

Nadere informatie

Waarom het twee Amsterdamse broers uur kostte om de perfecte stadsfiets te ontwikkelen

Waarom het twee Amsterdamse broers uur kostte om de perfecte stadsfiets te ontwikkelen Waarom het twee Amsterdamse broers 100.000 uur kostte om de perfecte stadsfiets te ontwikkelen VanMoof maakt minidocumentaire over de hobbelige weg naar de perfecte stadsfiets. AMSTERDAM, 22 augustus 2017

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Spyker Over Spyker Mijn spreekbeurt gaat over Spyker. Al een aantal jaren ben ik fan van de formule 1. Dat weten jullie wel. Nu is er een Nederlands autobedrijf dat vanaf 2007 ook gaat meedoen in de formule

Nadere informatie

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte Hyundai i30 Wagon De verstandigste Autotest Met de i30 wil Hyundai een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. De i30 zoekt daarom de optimale balans tussen rijplezier, functionaliteit en prijs. Bovendien

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Info Gepubliceerd op: 18 februari 2014 Samenvatting Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land

Nadere informatie

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium Bjorn Blokzijl 9 augustus 2011 Focus op de ruimte Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt is een stationwagon met een diesel in een lage bijtellingscategorie een absolute must voor een model

Nadere informatie

Panasonic Jaguar Racing opgeladen voor derde seizoen Formula E

Panasonic Jaguar Racing opgeladen voor derde seizoen Formula E 13 december 2018, 09:00 (CET) Panasonic Jaguar Racing opgeladen voor derde seizoen Formula E Panasonic Jaguar Racing doet voor het derde opeenvolgende seizoen mee aan het ABB FIA Formula E Championship.

Nadere informatie

U bent de garage van de autofabrikant! Natuurlijk is deze auto hier in goede handen. Maak het verschil met uw concurrenten zichtbaar voor uw klant!

U bent de garage van de autofabrikant! Natuurlijk is deze auto hier in goede handen. Maak het verschil met uw concurrenten zichtbaar voor uw klant! U bent de garage van de autofabrikant! Natuurlijk is deze auto hier in goede handen. Maak het verschil met uw concurrenten zichtbaar voor uw klant! Speciaal ontwikkeld voor alle Europese CHEVROLET modellen!

Nadere informatie

PERSINFORMATIE STIHL. STIHL Contra: legendarische kettingzaag viert 60ste verjaardag. Puurs, 28 mei 2019

PERSINFORMATIE STIHL. STIHL Contra: legendarische kettingzaag viert 60ste verjaardag. Puurs, 28 mei 2019 STIHL Contra: legendarische kettingzaag viert 60ste verjaardag Puurs, 28 mei 2019 Werken met en in de natuur vergemakkelijken. Dat was de visie van ingenieur Andreas Stihl toen hij zijn bedrijf oprichtte

Nadere informatie

IN HET LAATSTE WEEKEINDE VAN AUGUSTUS

IN HET LAATSTE WEEKEINDE VAN AUGUSTUS 75 JAAR in autoraces ZANDVOORT BELEEF HET TIJDENS DE HISTORIC GRAND PRIX III III IN HET LAATSTE WEEKEINDE VAN AUGUSTUS draaien het circuit van Zandvoort en de Historische Auto Ren Club wederom drie dagen

Nadere informatie

Jaguar lanceert XF en XF Sportbrake Chequered Flag

Jaguar lanceert XF en XF Sportbrake Chequered Flag 29 januari 2019, 09:00 (CET) Jaguar lanceert XF en XF Sportbrake Chequered Flag Jaguar onthult als onderdeel van het nieuwe modeljaar de speciale Chequered Flag uitvoering van de XF Saloon en de XF Sportbrake.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief nemen we een kijkje naar de eerste synthetische hijskabel, een mijlpaal bij Grove en enkele van onze laatst geleverde kranen.

In deze nieuwsbrief nemen we een kijkje naar de eerste synthetische hijskabel, een mijlpaal bij Grove en enkele van onze laatst geleverde kranen. Beste lezer, In deze nieuwsbrief nemen we een kijkje naar de eerste synthetische hijskabel, een mijlpaal bij Grove en enkele van onze laatst geleverde kranen. Veel leesplezier vanwege het BLE Sales-team

Nadere informatie

Nieuwe Land Rover Defender passeert 1,2 miljoen testkilometers

Nieuwe Land Rover Defender passeert 1,2 miljoen testkilometers 30 april 2019, 09:53 (CEST) Nieuwe Land Rover Defender passeert 1,2 miljoen testkilometers De ontwikkeling van de nieuwe generatie Land Rover Defender wordt voltooid in samenwerking met natuurbeschermingsorganisatie

Nadere informatie

BENTLEY CONTINENTAL GT EVOLU

BENTLEY CONTINENTAL GT EVOLU BENTLEY CONTINENTAL GT EVOLU 92 GBC GREAT BRITISH CARS BENTLEY CONTINENTAL GT NEWTIMER Je moet misschien twee keer kijken, maar dit is de compleet nieuwe Bentley Continental GT. Het nieuwe ontwerp van

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Chevrolet Nubira Station Wagon

Finnik Autorapport - Chevrolet Nubira Station Wagon Finnik Autorapport - Chevrolet Nubira Station Wagon Deze Chevrolet Nubira Station Wagon komt uit 2008 en kostte toen 20.385. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2008 op kenteken en is voorzien

Nadere informatie

One-off Land Rover Defender middelpunt in Selfridges Londen

One-off Land Rover Defender middelpunt in Selfridges Londen 31 oktober 2018, 11:56 (CET) One-off Land Rover Defender middelpunt in Selfridges Londen Een unieke Land Rover Defender Works V8 staat nu permanent tentoongesteld in de nieuwe Designer Street Room van

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer

Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer Deze Opel Astra Sports Tourer komt uit 2011 en kostte toen 27.359. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel

Nadere informatie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie Finnik Autorapport - BMW 1-serie Deze BMW 1-serie komt uit 2013 en kostte toen 46.262. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2013 op Nederlands kenteken en is voorzien van een benzine motor die 218 PK levert.

Nadere informatie

Special: Toekomstige EV modellen

Special: Toekomstige EV modellen Special: Toekomstige EV modellen De afgelopen jaren is het aantal elektrische voertuigen in Nederland flink gestegen. Ook het aanbod vanuit de voertuigfabrikanten groeit: steeds meer merken bieden een

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A6

Finnik Autorapport - Audi A6 Finnik Autorapport - Audi A6 Deze Audi A6 komt uit 2015 en kostte toen 52.642. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 150 PK levert. Het gebruik

Nadere informatie

Ultieme schoonheid op aarde: Range Rover en topfotograaf Jonas Bendiksen presenteren 'Ultimate Vistas'

Ultieme schoonheid op aarde: Range Rover en topfotograaf Jonas Bendiksen presenteren 'Ultimate Vistas' Ultieme schoonheid op aarde: Range Rover en topfotograaf Jonas Bendiksen presenteren 'Ultimate Vistas' Info Beesd Gepubliceerd op: 25 november 2016 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting Land Rover en

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Research Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

Stirling Hart uit Canada wint de zwaarste competitie in het sporthouthakken

Stirling Hart uit Canada wint de zwaarste competitie in het sporthouthakken Persbericht Stihl TIMBERSPORTS Champions Trophy 2018 in Marseille Stirling Hart uit Canada wint de zwaarste competitie in het sporthouthakken Puurs, 30 mei 2018 De 2018 Champions Ring is op weg naar Canada!

Nadere informatie

Iedereen overal en altijd laden

Iedereen overal en altijd laden Iedereen overal en altijd laden Jorrit Zijdewind 19-11-2015 1 1 intro zelf 19-11-2015 Allego template Even voorstellen 2 Geboren en getogen in Utrecht Onrustig en reislustig Van fysiotherapeut naar communicatiefanaat

Nadere informatie

STIJL EN ER IS ER IS DESIGN

STIJL EN ER IS ER IS DESIGN NEW ER IS DESIGN STIJL EN ER IS DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR MENSEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT EEN ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN UITMUNTEND RIJCOMFORT. DE RAV4

Nadere informatie

Werkstuk door een scholier 1947 woorden 4 april keer beoordeeld. Geschiedenis DE ONTWIKKELING VAN DE AUTO VAN 1886 TOT 1945 INLEIDING

Werkstuk door een scholier 1947 woorden 4 april keer beoordeeld. Geschiedenis DE ONTWIKKELING VAN DE AUTO VAN 1886 TOT 1945 INLEIDING Werkstuk door een scholier 1947 woorden 4 april 2003 6 301 keer beoordeeld Vak Geschiedenis DE ONTWIKKELING VAN DE AUTO VAN 1886 TOT 1945 INLEIDING Ik heb het onderwerp auto s gekozen omdat ik dat een

Nadere informatie