Apps en QR-code Karen Derycke & Eilish Duthoit Vives Brugge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Apps en QR-code Karen Derycke & Eilish Duthoit Vives Brugge"

Transcriptie

1 Karen Derycke & Eilish Duthoit Vives Brugge

2 1 INLEIDING Wilt u ook op de hoogte zijn van de nieuwste apps? Dan is deze workshop zeker iets voor u. We bieden een twintigtal originele apps aan, die u kunt gebruiken in uw klas. We zorgen voor een gevarieerd aanbod. Daarbij aansluitend bespreken we ook de werking van QRcodes. U leert hoe u deze kan maken en hoe u deze kan toepassen in het klasgebeuren. Inhoud INLEIDING... 1 Inhoud Apps Thinglink 2. Rekenkoning 3. Random name picker 4. Too noisy 5. Tafels trainen free 6. Quick math 7. Woorden Raden (galgje) 8. Woordmaker 9. Tagcloud 10. Sock Puppets 11. Stop-motion 12. Onderwijs Tiptool 13. Human resource machine 14. Quiver 15. Kodable 16. Comic Puppets Lite 17. ClaroSpeak Nederlands 18. Run Marco! 19. Topo België / Topo Europa algemeen: Appsakee 2. QR-codes Wat is een QR-code? 2.2 Wat heb je hiervoor nodig? 2.3 Wat zijn de mogelijkheden van QR-codes? 2.4 een QR-code aanmaken 2.5 een praktijkvoorbeeld 3. Bronvermelding...13

3 2 1. Apps Thinglink Rekenkoning Dit is een app waarmee u afbeeldingen interactief kan maken. Door punten te selecteren op de afbeelding kan u er teksten of links aan koppelen. Deze punten noemen we pointers. Als u met de muiswijzer over een pointer beweegt, verschijnt er een tekst of een illustratie. Wat kunt u hiermee doen? U kan bijvoorbeeld bij de lessen over het menselijke lichaam een afbeelding gebruiken van een lichaam. Dan kan u pointers aanduiden op de plaatsen van de organen, de spieren. Op landkaarten kan u pointers plaatsen waarop de steden worden aangeduid. Voor alle leeftijden. App Store (Apple) Play Store (Google) Windows Store (Microsoft) Rekenkoning is een wiskundeapp. De leerlingen kunnen op hun eigen niveau en tempo oefenen. Er bestaan twee versies van deze app, Rekenkoning Junior en Rekenkoning. De app werkt met verschillende hoofdstukken. De verschillende wiskundedomeinen komen aan bod. De kinderen kunnen kiezen uit: tellen, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, meetkunde, vergelijken, puzzels, meten en breuken. Rekenkoning Junior: 1 ste graad Rekenkoning: vanaf 2 de graad

4 3 Random name picker Dit is een app om de namen van uw klas in willekeurige volgorde te kiezen. Zo kunt u tijdens groepswerken de leerlingen telkens bij andere leerlingen plaatsen. Voor alle leeftijden. alternatief App Store (Apple) = Team Maker Too noisy Tafels trainen free Dit is een app waarmee u het geluid in de klas kan controleren. Als het lawaai in de klas toeneemt, dan wordt dit weergegeven op de meter. Voor alle leeftijden. = betalend alternatief: Too Loud Kids Noise Meter & Timer = betalend alternatief: Noise Meter & Timer for Kids Dit is een wiskunde app. Hiermee kunnen de leerlingen hun tafels oefenen. Ze kunnen de tafels van één tot en met tien oefenen. Vanaf 2 de leerjaar. Quick math Dit is een wiskunde app. Het is geschikt om de leerlingen hun rekenvaardigheden te verbeteren. Zowel kinderen als volwassenen kunnen deze app spelen. Oefen wiskunde terwijl de klok loopt! Vanaf 1 ste leerjaar.

5 4 Woorden Raden (galgje) Woordmaker Woorden Raden is een vriendelijke variant op het oude Galgje. Met dit spel wordt u uitgedaagd om binnen acht zetten het juiste woord te achterhalen. Daarbij is het ook mogelijk om een letter te kopen. De woorden zijn te kiezen uit meerdere talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits). Dit is dus ook handig voor taalinitiatie of voor Frans (vanaf het vijfde leerjaar). De moeilijkheidsgraad is hierbij aan te passen. Vanaf 1 ste leerjaar. alternatief Play Store (Google) = Gynzy Kids (meer mogelijkheden: galgje, tafel trainer, puzzel, glazen van leeg naar vol sorteren ) Dit is een app die u kan gebruiken in de taallessen. Het is een alternatief voor galgje. Dit kan gespeeld worden met meerdere spelers. Vanaf 1 ste leerjaar. Tag Cloud Met deze app kan u woordwolken maken. U kan een woordwolk maken van een website, een tekst, een bestand. U kunt kiezen uit 25 verschillende stijlen. De wolk kan opgefleurd worden met extra kleuren. Vanaf 1 ste leerjaar. alternatief Play Store (Google) = Word Cloud

6 5 Sock Puppets Stop-motion Onderwijs Tiptool Sock Puppets is een app waarmee uw leerlingen korte filmpjes/cartoons kunnen maken. U kan lip-synched filmpjes maken en ze daarna delen op sociale media. Eerst en vooral moeten de leerlingen een paar dingen instellen zoals hun pop, props, welke scène en de achtergrond. Daarna kunnen ze gaan creëren. Als u de record-knop indrukt, dan zullen de puppets automatisch hun stem synchroniseren met de beelden. Vanaf 1 ste leerjaar. Stop-motion is een leuke manier om zelf filmpjes te maken. Het is een nieuwe rage! Enkele mogelijkheden voor leerlingen: verhaal vormgeven stappenplan maken boodschap overbrengen fotoslide filmpje Vanaf 1 ste leerjaar. alternatief Play Store (Google) = Stop Motion Studio App met kant en klare werkvormen en energizers voor het gebruik in de klas. De verschillende tips zijn ingedeeld in categorieën: - spel - samenwerken - sfeer - beweging - concentratie Zo kan u eenvoudig zoeken naar tussendoortjes voor uw klas. Per activiteit schrijven ze verschillende stappen uit, zodat u ze meteen kunt toepassen in uw lesgeven. Voor alle leeftijden.

7 6 Human Resource Machine Dit is een spel waarbij kinderen leren programmatorisch denken. Ze schrijven een soort programma om een opdracht juist te laten uitvoeren, via wiskundige berekeningen. Het klinkt ingewikkeld, maar het spel legt het speels en stapsgewijs uit. Vanaf 2 de graad, mits dat ze al eens geprogrammeerd hebben. = betalend = betalend Quiver Kodable Dit is een app waar ingekleurde kleurplaten tot leven komen. Hoe werkt de app? 1. Ga naar de website van Quiver en print er een of meer van de vele tekeningen naar keuze af. 2. Laat de kinderen kleuren. 3. Download ondertussen de app op je smartphone of tablet. 4. Klaar? Scan de tekening en kijk naar het resultaat! Voor alle leeftijden. Dit is een app waarbij de kinderen leren programmeren. Met deze app wordt het logisch denken gestimuleerd. Het monstertje moet commando s krijgen om zijn weg te vinden binnen het doolhof: links, rechts, naar boven of naar beneden. Ook commando s van herhaling en what-if komen aan bod. In ieder level kunnen 3 sterren verdiend worden: hoe beter je programmeert, hoe meer sterren je verdient. Vanaf 1 ste graad. alternatief Play Store (Google) = Bit by Bit alternatief App store (Apple) = Little Engineer

8 7 Comic Puppets Lite ClaroSpeak Nederlands Run Marco! Dit is een app waarbij u met verschillende persoonlijkheden zoals bv. Sinterklaas, Batman, maar ook met uzelf (een eigen foto) een stripverhaal kunt maken. Dit is de gratis versie van de app, hierdoor heeft u maar een aantal keuze in poppetjes en achtergronden, maar dit is voldoende om de kinderen aan het werk te zetten. Vanaf het 2 de leerjaar. Dit is een programma waarmee u tekst kunt omzetten in spraak. Dit is een ondersteunende toepassing voor leerlingen met dyslexie. Het programma wordt geleverd met verschillende stemmen van hoogwaardige kwaliteit. U kunt de instellingen aanpassen. U kunt bijvoorbeeld de uitgesproken tekst markeren. Andere toepassingsmogelijkheden zijn het helpen met lezen, het ontwikkelen van lees- en schrijfvaardigheden, en het genereren van audiobestanden van tekst. Voor alle leeftijden. Dit is een spel dat leerlingen uitdaagt om de principes van het programmeren te gebruiken om Marco van zijn vertrekplaats naar zijn bestemming te bewegen. Om dat te doen, moeten de leerlingen een script samen stellen. Vanaf 2 de graad, mits ze al eens geprogrammeerd hebben.

9 8 Topo België / Topo Europa De topografie van België/Europa wordt met dit spel herhaald en ingeoefend. Het doel van dit spel is om met een vliegtuig naar de juiste bestemming op de kaart te vliegen. U heeft de keuze uit verschillende kaarten: provincies, hoofdsteden, de grote steden en landen. Vanaf 4 de leerjaar. alternatief App Store (Apple) = GeoExpert HD Lite Topo Europa = betalend Algemeen: Appsakee Dit is de projectsite van KlasCement. Waar ze alle informatie en lesmateriaal bundelen over educatieve apps. Natuurlijk vind je er ook een uitgebreid gamma aan apps. Ze verzamelen advies, geven praktijk voorbeelden, zorgen voor handleidingen multimedia bij de apps.

10 9 2. QR-codes 2.1 Wat is een QR-code? Een QR code is een tweedimensionale streepjescode, die op zich niets zegt. Het is niet meer dan een abstracte, vierkante barcode. Als u die code inscant met het programma, dan vertaalt die het in: hyperlink die een website, afbeelding of app store aanroept adres leesbare tekst sms telefoonnummer 2.2 Wat heeft u hiervoor nodig? QR-code maker QR-code lezer eventueel QR-code kaarten 2.3 Wat zijn de mogelijkheden van QR-codes? Leerlingen zelfstandig laten werken. ICT-integreren in elk vak. Wij opteren om bij het maken van de QR-codes en hun hyperlinks de QR-code Generator te gebruiken. Dit is een zeer toegankelijke website waar u makkelijk de QR-codes kunt maken. Link: Wij opteren om bij het inscannen van de QR-code QR Code Reader te gebruiken. Deze app is verkrijgbaar in de Play Store (Google). In de App Store (Apple) kunt u de app QR Reader for iphone downloaden.

11 een QR-code aanmaken U moet vier stappen volgen om de QR-codes aan te maken: Kies een toepassing. Bij deze stap moet u kiezen welke toepassing u zal gebruiken. U kunt kiezen tussen verschillende mogelijkheden.

12 11 Vul in. Bij stap 2 moet u de informatie invoegen die u wilt koppelen aan de QR-code. Enkele voorbeelden: - MeCard - een routebeschrijving via Google Maps: Kies formaat. Bij stap 3 kunt u kiezen voor twee indelingen. Jpg Eps Jpg is een gewone bestandsindeling voor afbeeldingen. EPS-bestanden worden voornamelijk in de grafimedia gebruikt en zijn onder andere met Adobe Illustrator en Adobe Photoshop te openen.

13 12 QR-code genereren. Als laatste stap mag u zeker niet vergeten om uw QR-code te genereren. Om de QR-code daarna in uw bestand in te voegen, kan u dit eenvoudig doen door de QRcode te kopiëren en te plakken in uw bestand. 2.5 een praktijkvoorbeeld

14 13 3. Bronvermelding Appsakee: QR-code generator: App store Play store Windows store Link Symbaloo: Wanneer u nog vragen heeft, mag u ons gerust een mailtje zenden: karen.derycke@student.vives.be eilish.duthoit@student.vives.be Veel succes! Karen Derycke & Eilish Duthoit

Plickers en quiz Karen Derycke & Eilish Duthoit Vives Brugge

Plickers en quiz Karen Derycke & Eilish Duthoit Vives Brugge 15.03.2017 Karen Derycke & Eilish Duthoit Vives Brugge 1 INLEIDING Wilt u op een originele manier een quiz geven? Dan is Plickers iets voor u. Dit is een interactieve app waarbij de kinderen een kaart

Nadere informatie

Audio en video. Oefening 4B

Audio en video. Oefening 4B Audio en video In deze oefening voeg je een videoen een audiobestand toe aan een aftiteling van een film. Voor audio en video zijn slechts enkele basisfuncties beschikbaar zoals 'start', 'stop' en 'herhaal'.

Nadere informatie

TES TEACH Tes Teach. Create digital lessons in 5 minutes.

TES TEACH Tes Teach. Create digital lessons in 5 minutes. TES TEACH Tes Teach. Create digital lessons in minutes. Tes Teach is een volledig gratis tool waarmee je snel en eenvoudig leerpaden voor je leerlingen kan maken. Een leerpad is een opeenvolging van stappen

Nadere informatie

Een aantrekkelijke klasblog Eveline Cloet/Frauke Meyfroodt/ Judith Mattens/ Vives Brugge

Een aantrekkelijke klasblog Eveline Cloet/Frauke Meyfroodt/ Judith Mattens/ Vives Brugge Een aantrekkelijke klasblog 15.03.2017 Eveline Cloet/Frauke Meyfroodt/ Judith Mattens/ Vives Brugge 1 1 INLEIDING Klasblogs zijn tegenwoordig onmisbaar geworden in het onderwijs, maar hoe begint u daar

Nadere informatie

Handleiding FOOX App. Handleiding FOOX App versie 1.1

Handleiding FOOX App. Handleiding FOOX App versie 1.1 Handleiding FOOX App 1 Inhoudsopgave Hartelijk welkom!...3 Voordelen van de FOOX app?...3 Download de FOOX app...4 Voor de iphone...4 Voor de Android...6 Inloggen...7 Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?...7

Nadere informatie

1. Leerlingen toevoegen

1. Leerlingen toevoegen Met Gynzy Kids zet je jouw leerlingen individueel aan de slag met Gynzy. Zo kunnen ze tafels trainen, topografie oefenen of verder oefenen met Gynzy tools! En jij hebt inzicht in de resultaten. In Gynzy

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk?

Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk? Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk? Welkom Wat goed dat je begonnen bent in dit boek! Het lijkt me heel leuk om samen met jou een app te maken. Als we alle stappen rustig doorlopen, heb je straks niet

Nadere informatie

Werken met een Android Tablet: goede applicaties voor het onderwijs. Woensdag 9 januari 2013

Werken met een Android Tablet: goede applicaties voor het onderwijs. Woensdag 9 januari 2013 Werken met een Android Tablet: goede applicaties voor het onderwijs Woensdag 9 januari 2013 Wat doen we vandaag? Deel 1: Toegang tot het draadloze netwerk Korte kennismaking Interactiviteit en samen leren

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Tablets in het onderwijs: Android Apps Een selectie Apps om in het onderwijs te gebruiken: veel plezier!

Tablets in het onderwijs: Android Apps Een selectie Apps om in het onderwijs te gebruiken: veel plezier! Tablets in het onderwijs: Android Apps Een selectie Apps om in het onderwijs te gebruiken: veel plezier! Rekenen Kids Numbers and Math (light) Engelstalige App. Voor kinderen om cijfers te leren tellen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Klantgebruikers MijnWVDB WVDB Adviseurs Accountants Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Accorderen 3. Dossier 3.1 Bestanden inzien 3.2 Bestanden uploaden 4. Wisselen tussen bv s en personen

Nadere informatie

Total Produce. Handleiding: Inloggen op de cloud. Auteur: Thomas de Jong T: +31 (0) E: Datum: Versie: 1.

Total Produce. Handleiding: Inloggen op de cloud. Auteur: Thomas de Jong T: +31 (0) E: Datum: Versie: 1. Total Produce Handleiding: Inloggen op de cloud Auteur: Thomas de Jong T: +31 (0)10 484 4400 E: tdejong@2makeitwork.nl Datum: 4-4-2019 Versie: 1.2 Copyright 2019 2makeITwork BV. All rights reserved under

Nadere informatie

FOTO S EN VIDEO S MAKEN

FOTO S EN VIDEO S MAKEN FOTO S EN VIDEO S MAKEN FOTO S EN VIDEO S MAKEN Met dit werkblad ga je oefenen met het maken van foto s en video s. Je maakt een foto, een schermafbeelding en een video. Je gebruikt de camerafunctie ook

Nadere informatie

a. Een korte opdracht bevatten. b. Een link naar een dia met een langere opdracht bevatten c. Een link naar een website bevatten.

a. Een korte opdracht bevatten. b. Een link naar een dia met een langere opdracht bevatten c. Een link naar een website bevatten. Handleiding bij het het DigiTakenbord voor eerste graad en kleuters. Het digitakenbord is gebasseerd op het metromodel. Het metromodel is een model waarmee kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Doel

Nadere informatie

------TAALREDACTIE MOET NOG Twee lessen voorafgaande aan een workshop Foto-film verzorgd door Roombeek Cultuurpark Educatiecluster (RCE)

------TAALREDACTIE MOET NOG Twee lessen voorafgaande aan een workshop Foto-film verzorgd door Roombeek Cultuurpark Educatiecluster (RCE) ------TAALREDACTIE MOET NOG------ LEERLIJN Titel Periode Muziek & Techniek, onderdeel Techniek Zie 'Inleiding Muziek & Techniek' voor de volgorde van alle onderdelen van de leerlijn. ALGEMEEN Titel activiteit

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Educatieve apps en tools voor in het lager onderwijs

Educatieve apps en tools voor in het lager onderwijs Educatieve apps en tools voor in het lager onderwijs Leergebied Deelgebied Algemene informatie Leerjaar Beschikbaar voor Apps Mens en maatschappij Ruimte Google Earth Met deze app vlieg je met één beweging

Nadere informatie

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 17 juni 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen.

Nadere informatie

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 1 juli 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen.

Nadere informatie

DIGITAL STORY TELLING. Breng een verhaal tot leven. Maak aan de hand van foto s en informatie een dynamisch filmpje.

DIGITAL STORY TELLING. Breng een verhaal tot leven. Maak aan de hand van foto s en informatie een dynamisch filmpje. DIGITAL STORY TELLING Breng een verhaal tot leven. Maak aan de hand van foto s en informatie een dynamisch filmpje. WAT? Digital Storytelling is een procesmatige methode waarbij gebruik gemaakt wordt van

Nadere informatie

Workshop 2. Inhoud. 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics

Workshop 2. Inhoud. 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics Workshop 2 Inhoud 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics 1. Foto s verkleinen Er zijn een aantal opties om foto s te verkleinen. Zo zit er in het besturingssysteem

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Qr-codes. de (meer)waarde van q r - c o d e s b i j h e t gebruik van tablets in de klas

Qr-codes. de (meer)waarde van q r - c o d e s b i j h e t gebruik van tablets in de klas Qr-codes de (meer)waarde van q r - c o d e s b i j h e t gebruik van tablets in de klas Lucien Hermans januari 2016 Weetje Een QR-code is een bepaald type tweedimensionale streepjescode die in 1994 is

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

Handleiding TagMyDoc

Handleiding TagMyDoc Handleiding TagMyDoc Februari 2013 Voorwoord In BoekTweePuntNul (uitgave oktober 2012, ISBN 9789059063501) vindt men een beschrijving van de tool TagMyDoc. Een uitgebreide, Engelstalige handleiding vindt

Nadere informatie

12 juli. Dank je wel. Data oud papier. Nieuws vanuit de school

12 juli. Dank je wel. Data oud papier. Nieuws vanuit de school 24 12 juli Colofon: R.K. Basisschool De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl Internet: www.rkbsdebanier.nl Juli 12 juli 9.00 uur slotviering

Nadere informatie

Een website omzetten naar WordPress

Een website omzetten naar WordPress 1 Een website omzetten naar WordPress Er zijn talloze programma s beschikbaar om websites te maken. In de titels Basisgids Websites maken met WordPress en Websites maken met WordPress voor senioren wordt

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde.

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. Beste mevrouw/meneer, Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. In deze handleiding vindt u de belangrijkste informatie om meteen aan de slag te gaan. Mocht u vragen

Nadere informatie

MemoryHome Snel aan de slag (v1.0)

MemoryHome Snel aan de slag (v1.0) MemoryHome Snel aan de slag (v1.0) In dit document vind je een Snel aan de slag -gids zodat je vlot aan de slag kunt met MemoryHome, een app die als doel heeft om de communicatie tussen mensen met dementie

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.2 november 2017

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.2 november 2017 VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.2 november 2017 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken

Nadere informatie

Zorg voor zekerheid in noodsituaties.

Zorg voor zekerheid in noodsituaties. Zorg voor zekerheid in noodsituaties. HANDLEIDING Beste Save-Me gebruiker, Heel erg bedankt voor je bestelling! Hierbij ontvang je de bestelde product(en), we hopen dat je er tevreden mee bent! In deze

Nadere informatie

BELUISTEREN IN DE SOUNDCLOUD APP

BELUISTEREN IN DE SOUNDCLOUD APP Inhoudsopgave INLEIDING 3 WAT HEB JE NODIG? 4 OPNEMEN 6 ACCOUNT AANMAKEN 7 BELUISTEREN IN DE SOUNDCLOUD APP 12 DELEN MET EEN QR-CODE 13 6 HANDLEIDING MAAK JE EIGEN LUISTERBOEK 2 Inleiding Wat leuk dat

Nadere informatie

Handleiding inloggen. Informatie voor leerlingen. Schooljaar

Handleiding inloggen. Informatie voor leerlingen. Schooljaar Handleiding inloggen Informatie voor leerlingen Schooljaar 2019-2020 Inhoudsopgave Inleiding.2 Inloggen op diverse systemen van school (leerlingen).3 Inloggen/uitloggen op pc, laptop en LG of HP 3 Microsoft

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Basisopdracht: digitaal prentenboek

Basisopdracht: digitaal prentenboek Basisopdracht: digitaal prentenboek In PowerPoint is het mogelijk om zelf een digitaal prentenboek te maken. Om het digitale prentenboek in PowerPoint samen te kunnen stellen, heb je drie onderdelen nodig:

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.3 april 2018

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.3 april 2018 VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.3 april 2018 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Hoofdstuk 16 - Vreemde talen ondersteunen

Hoofdstuk 16 - Vreemde talen ondersteunen Hoofdstuk 16 - Vreemde talen ondersteunen 16.1. Inleiding 215 16.2. Woorden, zinnen, in een vreemde taal laten voorlezen 217 16.3. Uitspraak van woorden leren en controleren 219 16.4. Woorden vertalen

Nadere informatie

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Deze handleiding is opgesplitst in twee delen. Deel 1: Hoe gebruik je het Smart2VR CMS? Deel 2: Hoe gebruik je de Virtual Reality app? Deel 1:

Nadere informatie

Apps voor tablets en smartphones

Apps voor tablets en smartphones Apps voor tablets en smartphones De tablets en smartphones zijn in opmars. Deze hebben een aantal voordelen, zoals bijvoorbeeld het lage gewicht, lange batterijduur (tablets) en draadloze verbindingen.

Nadere informatie

Apps te gebruiken in het lager onderwijs

Apps te gebruiken in het lager onderwijs Apps te gebruiken in het lager onderwijs Leergebied App (algemene informatie) Leeftijdscategorie Beschikbaar voor Wereldoriëntatie Techniek Zoek het uit! Deze app van het klokhuis geeft je de mogelijkheid

Nadere informatie

Uitleg van het bovenmenu:

Uitleg van het bovenmenu: Windows Media Player Open de media player via alle programma s of via een pictogram op het bureaublad Dit is een voorbeeld hoe het er ongeveer kan zien. Uitleg van het bovenmenu: Nu afspelen Mediabibliotheek

Nadere informatie

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Januari 2017 Calculus Software

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Januari 2017 Calculus Software Handleiding beginnen met de Calculus VIP app Voor zorgverleners Datum Januari 2017 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom de Calculus VIP app?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden

Nadere informatie

Animation. Info-animation Explanimation MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING JANUARI 2013

Animation. Info-animation Explanimation MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING JANUARI 2013 Animation Info-animation Explanimation 1 Promo Opdracht Animatie Promo In de vorige periode heb je voor Promo.nl 2 x een banner gemaakt. Verwerk de twee banners in een animatie in Photoshop. De animatie

Nadere informatie

Nog geen account? Wel een account? 0. Starten met. Een nieuw project beginnen Klik op Maak. Ga online naar scratch.mit.edu

Nog geen account? Wel een account? 0. Starten met. Een nieuw project beginnen Klik op Maak. Ga online naar scratch.mit.edu 0. Starten met Ga online naar scratch.mit.edu Nog geen account? Een account aanmaken Klik Word Scratcher Volg de stappen Je ontvangt een bevestigingsmail. Een nieuw project beginnen Typ voor je project

Nadere informatie

Interactieve oefeningen maken met Congres Frans 22 en 23 maart 2019

Interactieve oefeningen maken met Congres Frans 22 en 23 maart 2019 Interactieve oefeningen maken met Congres Frans 22 en 23 maart 2019 2019-03-05 - Antoine van Dinter Inhoudsopgave Onderdeel Pagina - H5P: een account aanmaken 4 - H5P: Fill in the blanks: gatenvuloefening

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding Installatie Mobiele Token

Handleiding Installatie Mobiele Token Handleiding Installatie Mobiele Token Versie: 1.1 Datum: 31-12-2014 Inhoud Uitleg... 3 Installatie Digipass for Mobile ES App... 4 Installatie op een Apple apparaat... 4 Installatie op een Android apparaat...

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

Handleiding One Payroll Portal App

Handleiding One Payroll Portal App Handleiding One Payroll Portal App Inhoudsopgave Voor wie is de App bedoeld? Wat kan ik doen met de App? Hoe installeer ik de App? De App Per onderdeel uitgelicht Veelgestelde vragen Voor wie is de App

Nadere informatie

MICRO HANDLEIDING. Een QR-code aanmaken en lezen. Waversesteenweg Overijse

MICRO HANDLEIDING. Een QR-code aanmaken en lezen. Waversesteenweg Overijse Waversesteenweg 41 3090 Overijse MICRO HANDLEIDING Een QR-code aanmaken en lezen Legende Voer de handeling uit op je computer. Extra aandacht! 1 Inleiding QR-codes zijn niet meer weg te denken uit het

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers,HJO ers en Coaches Versie 2.0 oktober 2018

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers,HJO ers en Coaches Versie 2.0 oktober 2018 VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers,HJO ers en Coaches Versie 2.0 oktober 2018 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers

Nadere informatie

FOTO S EN VIDEO S MAKEN

FOTO S EN VIDEO S MAKEN FOTO S EN VIDEO S MAKEN FOTO S EN VIDEO S MAKEN Met dit werkblad ga je oefenen met het maken van foto s en video s. Je maakt een foto, een schermafbeelding en een video. Je gebruikt de camerafunctie ook

Nadere informatie

Flipping the classroom Judith Mattens, Kenneth Doom & Daan Rosseel Vives Brugge

Flipping the classroom Judith Mattens, Kenneth Doom & Daan Rosseel Vives Brugge 15.03.2017 Judith Mattens, Kenneth Doom & Daan Rosseel Vives Brugge 1 1. Wat is Flipping the Classroom? De werkvorm Flipping the classroom betekent letterlijk omgedraaide klas. Het is met andere woorden

Nadere informatie

Zorg voor zekerheid in noodsituaties.

Zorg voor zekerheid in noodsituaties. Zorg voor zekerheid in noodsituaties. HANDLEIDING Beste Save-Me gebruiker, Heel erg bedankt voor je bestelling! Hierbij ontvang je de bestelde product(en), we hopen dat je er tevreden mee bent! In deze

Nadere informatie

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Canva Doel Informatie overbrengen Korte beschrijving Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Leerfase Didactiek Soort werkvorm Website Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Als voorbereiding

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

Google Authenticator configureren en gebruiken op een smartphone

Google Authenticator configureren en gebruiken op een smartphone Google Authenticator configureren en gebruiken op een smartphone Track Software ontwikkelt software voor verzuimbegeleiding voor kleine en grote werkgevers, arbo-dienstverleners en interventiebedrijven.

Nadere informatie

Augmented Reality in Aurasma

Augmented Reality in Aurasma Handleiding Augmented Reality in Aurasma Fontys Educatief Centrum - Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven Versie 2.0 Oktober 2015 Colofon Fontys Educatief Centrum Postbus 347, 5600 AH Eindhoven Telefoon 08850

Nadere informatie

Handleiding bij de Booktest Generator

Handleiding bij de Booktest Generator Handleiding bij de Booktest Generator Het programma voor het maken van toetsen bij boeken. (c) 2005/2009 Visiria Uitgeversmaatschappij Twisk Inleiding Onze dank voor het aanvragen van de Booktest Generator.

Nadere informatie

Padlet. Meningen peilen

Padlet. Meningen peilen Padlet Doel Korte beschrijving Leerfase Meningen peilen Tool waarmee online prikborden gemaakt kunnen worden. De docent maakt een prikbord aan en vraagt aan de studenten om een post-it op het prikbord

Nadere informatie

Declareren via ProActive

Declareren via ProActive Declareren via ProActive Declareren via ProActive kan op twee manieren: 1. Inloggen in ProActive via de website Om in te loggen ga je naar https://mijn.proactive.nl/svok/. Als nieuwe gebruiker heb je nog

Nadere informatie

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Je eigen wolk binnen de Overlaat Geschreven door: Maurice Heeren Datum: 10-12-2014 Versie 2.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Toegang krijgen tot

Nadere informatie

Virgo + WPS Office. Tabletproject

Virgo + WPS Office. Tabletproject Virgo + WPS Office Tabletproject Melissa Havet September 2014 Beste collega s Enkele weken geleden gingen wij van start met een nieuw project: de tablet. Uiteraard is het voor vele onder ons nieuw, inclusief

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

HANDLEIDING POWERPOINT 2010

HANDLEIDING POWERPOINT 2010 HANDLEIDING POWERPOINT 2010 Ella Wynants & Caroline Nijsmans THOMAS MORE KEMPEN Turnhout Inleiding Dit zijn allerlei handelingen die je vaker zult moeten gebruiken. Je weet al een manier om dit te doen

Nadere informatie

Nieuwsbrief ICT. Januari februari Carnaval Frans Qr codes in de klas Safe internet - day

Nieuwsbrief ICT. Januari februari Carnaval Frans Qr codes in de klas Safe internet - day Nieuwsbrief ICT Januari februari Carnaval Frans Qr codes in de klas Safe internet - day Carnaval Kleuter wie woont waar? 6 stukken 20 stukken 35 stukken patronen afmaken Digitale prentenboeken en liedjes

Nadere informatie

INHOUD. Handleiding AgriPlace_1.6.0.docx 1 20

INHOUD. Handleiding AgriPlace_1.6.0.docx 1 20 INHOUD Inloggen en invullen gegevens... 2 Profiel... 4 Starten met een nieuwe beoordeling... 6 Overzicht... 7 Gewassen... 8 Bewijsstukken... 9 Hergebruik bewijsstukken... 11 Vragenlijsten... 13 Afronden

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding VMT voor organisatoren

Handleiding VMT voor organisatoren Handleiding VMT voor organisatoren Organiseer eenvoudig het verkeersexamen Iedereen veilig over straat Inhoud Deze handleiding is bestemd voor organisatoren van het VVN Verkeersexamen. Voor scholen en

Nadere informatie

Hoofdstuk 14 - Sneller en beter een tekst schrijven

Hoofdstuk 14 - Sneller en beter een tekst schrijven Hoofdstuk 14 - Sneller en beter een tekst schrijven 14.1. Inleiding 199 14.2. Sneller typen met woordvoorspelling 201 14.3. Beter spellen en schrijven zonder typen 203 Deel 4 - ICT als brug tussen capaciteit

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Onderwerp. VVKBaO. De kinderen wegwijs maken in Scratch Junior en ze laten experimenteren.

Onderwerp. VVKBaO. De kinderen wegwijs maken in Scratch Junior en ze laten experimenteren. Onderwerp De kinderen wegwijs maken in Scratch Junior en ze laten experimenteren. ICT 1 Hebben een positieve houding tegenover ICT en zijn bereid ICT te gebruiken om hen te ondersteunen bij het leren.

Nadere informatie

startkaart wat? piktochart is een webtool waarmee je een infographic kunt maken.

startkaart wat? piktochart is een webtool waarmee je een infographic kunt maken. piktochart is een webtool waarmee je een infographic kunt maken. gemakkelijk digitaal een infographic maken. voeg zelf eenvoudig een achtergrond, tekst, symbolen en grafieken toe aan je infographic. gebruik

Nadere informatie

Office 365 verificatie in twee stappen instellen (zonder smartphone)

Office 365 verificatie in twee stappen instellen (zonder smartphone) Office 365 verificatie in twee stappen instellen (zonder smartphone) Als uw school verificatie in twee stappen gebruikt voor Office 365, maar je bent niet in het bezit van een smartphone dan is WinAuth

Nadere informatie

Introductie www.gynzy.com

Introductie www.gynzy.com Zet jouw leerlingen zelfstandig aan de slag met Gynzy Introductie www.gynzy.com Introductie: Gynzy Kids Met Gynzy Kids zet je jouw leerlingen individueel aan de slag met Gynzy. Zo kunnen ze tafels trainen,

Nadere informatie

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1 Handleiding helloo watch Handleiding 1 Allereerst dank voor de aanschaf en interesse in helloo. De leukste Gadget voor je kind. Wat heb je nodig? Een helloo horloge Een simkaart Een smartphone De helloo

Nadere informatie

Werkjaar 33 - Editie: mei 2018

Werkjaar 33 - Editie: mei 2018 Werkjaar 33 - Editie: mei 2018 Flanders Nieuwsflash Bulletin brengt maandelijks een overzicht van de artikels die verschenen zijn op onze website als Flanders Nieuwsflash Express. Bezoek onze website voor

Nadere informatie

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 ANIMATIE S MAKEN Les 1: uitleg animatie maken, verhaal maken en storyboard Les 2: foto s maken voor de animatie Les 3: foto s aanpassen en een gif bestand maken Les 4: filmpje bewerken met MovieMaker en

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Inloggen op het Portal

Inloggen op het Portal Inloggen op het Portal Voordat de roosters bekeken kunnen worden op het Zermelo Portal moet eerst worden ingelogd zodat het portal weet wie je bent. Het Zermelo Portal is ontwikkeld voor gebruik op computers

Nadere informatie

Foto presentaties en toepassingen 1

Foto presentaties en toepassingen 1 Foto presentaties en toepassingen 1 Foto in documenten Power Point presentatie met foto's en (video) Windows media player Windows live foto gallery/ live movie maker K-Media (Nero) Pinnacle DVD video 1

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

Handleiding Eend NL Game Control. Versie Juni 2012

Handleiding Eend NL Game Control. Versie Juni 2012 Handleiding Eend NL Game Control Versie 2.0 - Juni 2012 Inhoudsopgave 1. Inloggen 2 2. Hoofdscherm - Evenementbeheer 4 2.1 Aanmaken nieuw evenement 4 2.2 Beheren van de chatbox 5 2.3 Beheren van de bonusvragen

Nadere informatie

Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator

Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator Deze handleiding is voor het inloggen op het Webwerken portaal met de App op uw mobiele telefoon. Installeren Citrix Receiver

Nadere informatie

TIPS EN TRUCS KNOPPEN MAKEN GEBRUIKERS HANDLEIDING

TIPS EN TRUCS KNOPPEN MAKEN GEBRUIKERS HANDLEIDING TIPS EN TRUCS KNOPPEN MAKEN GEBRUIKERS HANDLEIDING 2008-2010 2Com2 internet & communicatie 2Com2 heeft deze informatie met zorg samengesteld om u als gebruiker zo goed mogelijk te ondersteunen. 2Com2 accepteert

Nadere informatie

ANIMATIE EIGEN NAAM. F Fo Fon Fons FonsG FonsGo FonsGoo FonsGoos FonsGoose FonsGoosen. Achtergrond Ontwerp een passende achtergrond bij je eigen naam.

ANIMATIE EIGEN NAAM. F Fo Fon Fons FonsG FonsGo FonsGoo FonsGoos FonsGoose FonsGoosen. Achtergrond Ontwerp een passende achtergrond bij je eigen naam. ANIMATIE EIGEN NAAM Opdracht 1 Ontwerp een animatie met je eigen naam op een achtergrond en plaats er passende muziek bij. Probeer de muziek en de animatie op elkaar af te stemmen. Tekstlagen - Formaat

Nadere informatie

INSTELLEN VAN DE FREEFLY VR INSTELLEN VAN DE FREEFLY VR. Stap 2: Scan de QR-code. Stap 1: Smartphone vereisten

INSTELLEN VAN DE FREEFLY VR INSTELLEN VAN DE FREEFLY VR. Stap 2: Scan de QR-code. Stap 1: Smartphone vereisten Stap 1: Smartphone vereisten a. De Freefly VR is compatibel met IOS en ANDROID smartphones. Voor een upto-date lijst met aanbevolen smartphones verwijzen wij u naar http://www.freeflyvr.com/is-my-phone-virtual-reality-compatible/

Nadere informatie

2. Foto s inlezen en verbeteren in de Organizer

2. Foto s inlezen en verbeteren in de Organizer 29 2. Foto s inlezen en verbeteren in de Organizer Fotograferen met behulp van digitale camera s is niet meer weg te denken. De kwaliteit van digitale camera s neemt steeds verder toe en de prijs wordt

Nadere informatie

HANDLEIDING PARKEERVERGUNNING BEWONERS RAVENSTEIN

HANDLEIDING PARKEERVERGUNNING BEWONERS RAVENSTEIN HANDLEIDING PARKEERVERGUNNING BEWONERS RAVENSTEIN Deze handleiding heeft u alleen nodig als u twee kentekens op uw parkeervergunning heeft staan. Heeft u een bewonersvergunning voor Ravenstein en heeft

Nadere informatie

OPNEMEN MET SOUNDCLOUD

OPNEMEN MET SOUNDCLOUD Inhoudsopgave INLEIDING 3 WAT HEB JE NODIG? 4 OPNEMEN MET SOUNDCLOUD 6 ACCOUNT AANMAKEN 6 OPNEMEN 8 BELUISTEREN IN DE SOUNDCLOUD APP 12 DELEN MET EEN QR-CODE 13 6 HANDLEIDING MAAK JE EIGEN LUISTERBOEK

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding IC3T. Wat? Online software gemaakt door Prowise, maar kan ook gebruikt worden op andere digitale borden of op een computer of ipad.

Handleiding IC3T. Wat? Online software gemaakt door Prowise, maar kan ook gebruikt worden op andere digitale borden of op een computer of ipad. /. Wat? Online software gemaakt door Prowise, maar kan ook gebruikt worden op andere digitale borden of op een computer of ipad. Benodigdheden? - Computer / digitaal bord (merk speelt geen rol) / ipad

Nadere informatie

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad 1 2 3 4 5 6 Als je de app opent zie je 7 knoppen: 1. GoTalk now logo: Als je hierop klikt kan je van de ene naar de andere ipad bladen overzetten (binnen een Wifi-netwerk).

Nadere informatie

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA )

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) In het verleden was voor externe toegang tot Multiversum het gebruik van een hardware token (de zgn. dongle) samen met

Nadere informatie

Handleiding GBS-portal

Handleiding GBS-portal Handleiding GBS-portal Versie 1.0 18 januari 2019 Inhoud 1. De eerste keer inloggen... 3 Stap 1: Voorkeursoptie kiezen... 3 Stap 2: Gegevens invullen... 3 Telefoonnummer... 3 Koppelen van de app... 3 2.

Nadere informatie