Wellnomics Risk Management module 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wellnomics Risk Management module 1"

Transcriptie

1 Wellnomics Risk Management module 1 gebruikersinstructie Gebruik WRM module 1: voor inzicht in uw gezondheidsrisico s om gezond en vitaal te blijven werken om RSI gerelateerde klachten te beperken WRM module 1 is software die het werkgedrag van computerwerkers inventariseert en analyseert op gezondheidsrisico s. De persoonlijke analyse en advies kunt u teruglezen in uw eigen Gezondheidsportaal. Risico categorie Inventarisatie van Gezond werken en vitaal blijven op kantoor Werken met de computer kan behoorlijke gezondheidsschade veroorzaken. Dat is pijnlijk voor de betrokken medewerkers, met soms Wellnomics software laat het aantal RSI gevallen met 74% dalen. Chevron onderzoek onder werknemers 2013 langdurige gezondheidsklachten en uitval tot gevolg. Computergebruik Werksnelheid en intensiteit Rustgedrag mogelijke risicofactoren Computergebruik Muisgebruik Toetsenbordgebruik Piek computergebruik Werk/Rust ratio Rustmomenten/taakafwisseling Korte rustmomenten Typesnelheid Muisklikken Muis slepen Muisbewegingen (richting en wijzigingen per minuut) Precies muisgebruik Toepassen korte rustmomenten Toepassen lange rustmomenten Naleven Arbobesluit rusttijden Optioneel: opvolging van zelf ingestelde pauzes en limieten Pijnklachten aan arm, schouder, elleboog, nek of pols bij het werken met computers kunnen duiden op RSI/CANS. Deze klachten kunnen langzaam maar zeker erger worden, zeker wanneer u de eerste signalen niet serieus neemt. Daarna is het lastig om weer snel pijnvrij te werken. Klachten kunnen vaak worden voorkomen door een goed ingestelde beeldschermwerkplek, door afwisseling van werkzaamheden (om te bewegen!) en door tijdige rustmomenten. Sommige adviezen betreffen instellingen voor rekoefeningen, training en ondersteuning voor pauzes en limieten. Deze kunt u zelf instellen op uw computer. Opvolging van de adviezen kan gezondheidsschade voorkomen en klachten terugdringen. WRM module 1 kan worden uitgebreid met de module Voorlichting en Inventarisaties voor kantoormedewerkers. WRM module 1 is volledig (monitoring, analyse en advies) wetenschappelijk onderbouwd en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met TNO.

2 Risico inventarisatie Na installatie op de computer inventariseert WorkPace Plus uw risico s op de achtergrond. U merkt hier dus niets van. Voor hen die net met WRM module 1 zijn gestart is er na een week voldoende informatie verzameld voor analyse en persoonlijk advies. Deze worden daarna wekelijks geactualiseerd. Aanmelden Gezondheidsportaal U heeft per mail een link ontvangen. Via de aanmeldlink komt u bij het inlogscherm van uw Gezondheidsportaal. Door uw organisatie adres en wachtwoord in te vullen komt u op uw persoonlijke Gezondheidsportaal. Vergeet niet om uw portaal in de favorietenlijst van uw webbrowser te plaatsen. De eerste keer aanmelden Bezoekt u het portaal voor het eerst, klik dan op Nieuwe Gebruiker om uw wachtwoord aan te maken. Vergeet ook hier niet om uw portaal in de favorietenlijst van uw webbrowser te plaatsen. Wachtwoord aanmaken Voer hier uw organisatie adres, voor en achternaam in verstuur de activatielink. Binnen enkele minuten ontvangt u een met een link in uw inbox. Klik op de link en deze leidt u naar de plek waar u uw persoonlijke wachtwoord kunt instellen. De kwaliteit van uw wachtwoord is sterker wanneer deze bestaat uit een combinatie van (hoofd-)letters, getallen en symbolen. WRM module 1 vertelt u wanneer uw wachtwoord sterk genoeg is. Klik daarna op Volgende. Account activeren Klik op Klik hier, nu wordt WorkPace gedownload op uw computer. Wanneer het downloaden klaar is, dubbelklik op het WorkPace Self-signUp.exe. WorkPace wordt nu geinstalleerd. Standaard staat WorkPace op monitoren. U zult dus geen pauzemeldingen zien. Mijn risicoprofiel U kunt voortaan uw risicoprofiel volgen door te klikken op het icoontje in het WorkPace bedieningsvenster of via Favorieten in uw webbrowser. Na te zijn ingelogd komt u in uw persoonlijke gezondheidsportaal. Mijn risicoprofiel laat het laatst gemeten risicoprofiel zien. Per risicocategorie ziet u of er sprake is van een Hoog, Gemiddeld of Laag risico.

3 Algeheel Risico op het groene pijltje klikt, leest u per risicocategorie de uitgebreide persoonlijke analyse en welke acties u kunt ondernemen om ongewenste risico s te beperken. Gezonder werken = advies opvolgen Volgt u deze adviezen op, te beginnen met de Hoog risico Aanbevelingen. Het Algeheel Risicoprofiel is gebaseerd op de laatste keer dat u met het computernetwerk verbonden was. Het profiel bestaat uit de risico categorieën Computergebruik, Werkintensiteit en Pauzegedrag. Risiconiveau s Hoog Risico Er is sprake van urgente gezondheidsknelpunten. Volg één of meerdere adviezen direct op. Gemiddeld Risico Er is sprake van gezondheidsknelpunten. Volg binnen de komende 3 maanden één of meerdere adviezen op. Laag Risico Er zijn geen gezondheidsknelpunten. Gezondheidsrisico Rapport Door te klikken op Gezondheidsrisicorapport komt u in het scherm met uw risicoprofiel en aanbevelingen. Aanbevelingen Hier staan de adviezen samengevat. Als u Gezonder werken vraagt om discipline en doorzettingsvermogen. Door regelmatig uw Gezondheidsportaal te openen ziet u of uw gezondheidsrisico s echt verminderen en of u Gezondheidswinst boekt. Verdere informatie Slaagt u er in om uw risico s over een langere periode onder controle te krijgen? Bekijk daarvoor uw Risicogeschiedenis. U kunt de ontwikkeling van uw Algeheel risiconiveau en voor elke risicocategorie nazien. Historische statististieken leest u onder Pauzegedrag en Computergebruik. Via Opties stelt u de rapportage periode vast. Klik daarvoor op het agenda icoontje. Selecteer vervolgens start en einddatum. Printen en exporteren In de balk rechtsboven is de print knop. Met de Export knop kopieert u de risicogeschiedenis of statistieken naar spreadsheet of tekstverwerker.

4 WorkPace-instellingen geven de centraal gekozen WorkPace instellingenprofielen weer. Deze kunnen afwijken van de door u zelf gekozen instellingen in WorkPace. Het Actielogboek bevat de wijzigingen in WorkPace instellingenprofielen, ontvangen risicoberichten etc. Geen (actueel) Risicoprofiel Wanneer uw risicoprofiel niet recentelijk is bijgewerkt, sluit dan uw computer aan op het organisatie computernetwerk. WRM module 1 synchroniseert uw data automatisch. Als de WorkPace icoontjes niet zichtbaar zijn in de onderste taakbalk van uw scherm, kan het zijn dat Work- Pace is afgesloten. U activeert WorkPace als volgt: Klik op de Start knop, klik op Alle Programma s, klik op de Folder Wellnomics WorkPace, klik op het programma Wellnomics WorkPace. Instellen voorkeurstaal Portaal Rechtsboven in uw portaal kunt u uw voorkeurstaal selecteren. Veiligheid en privacy WRM bevat een zeer hoog niveau van dataveiligheid en privacybescherming. Deze wordt gespecificeerd op de website van Wellnomics (link). Het privacy en security statement kunt u ook opvragen via wcc@wellnomics.nl. Hoe ontstaan risico s en klachten Tijdens het computerwerken heeft u meestal een statische houding, uw handen over het toetsenbord gebogen, de muis in uw hand en uw ogen op het scherm gericht. Omdat deze spierbelasting niet hoog is, houdt u dit meestal een aantal uren vol. Hierdoor vermindert de bloedtoevoer naar de spieren aanzienlijk. Spieren kunnen dit tijdelijk opvangen door opgeslagen energie te gebruiken, maar daarna zullen de spieren verzuren en vermoeid raken met pijnklachten als gevolg. Over Micropauzes Een Micropauze is een korte werkonderbreking van enkele seconden nadat u de computer ongeveer 5 8 minuten achter elkaar gebruikt. Zo'n korte pauze is bewezen effectief in het voorkomen en verminderen van klachten. U ontvangt tevens Gezond Werken Tips om mentaal langer fit te blijven. Over Computerpauzes Een Computerpauze is een onderbreking van uw computerwerk van minstens 10 minuten elke 2 uur. Deze pauze kan het beste niet in de buurt van de computer worden doorgebracht. Idealiter zou u tijdens een Computerpauze werkzaamheden uitvoeren waarbij u moet opstaan, gaan lopen en wat oefeningen doen. Een Computerpauze is een completere pauze voor zowel lichaam als geest. Het geestelijke aspect moet niet over het hoofd gezien worden. Het is bewezen dat regelmatig pauzeren of het afwisselen van taken (om te bewegen) de concentratie verbetert en het aantal gemaakte fouten doet afnemen. Het is zeker niet altijd zo dat hoe meer u werkt, hoe meer u bereikt!

5 WorkPace monitor instellen Hoe wilt u WorkPace monitor gebruiken? voor inzicht in uw gezondheidsrisico s? om gezond en vitaal te blijven werken? om RSI klachten te beperken? Hier leest u hoe u WorkPace Plus kunt instellen op uw computer. elke 2 uur een pauzemelding van 10 minuten en rekoefeningen. Komt het niet uit, dan is de melding met 1 klik weg en komt niet terug. Inzicht in uw gezondheidsrisico s Alleen monitoring Geen waarschuwingen, geen pauzes In uw Gezondheidsrisicoportaal leest u over uw computergebruik, werkintensiteit en pauzegedrag. In de Alleen Monitoring stand beschermt WorkPace u niet. Bekijk daarom regelmatig uw gezondheidsrisico analyse en volg de adviezen op. Dubbelklik op een WorkPace icoontje op de taakbalk in uw scherm waarna Work- Pace verschijnt. Klik op Instellingen in de horizontale navigatiebalk. Kies WorkPace instellen, Eenvoudig instellen, Alleen monitoring. Voldoende bescherming Micropauzes verschijnen 6 seconden per 5 minuten en computerpauzes verschijnen elk uur 3 minuten. Tijdens de computerpauze worden rekoefeningen aangeboden. Komt het niet uit, dan is de melding met 1 klik weg en komt niet terug. Na 6 uur werken verschijnt de daglimiet melding. Alle waarschuwingen en pauzes kunnen worden genegeerd. Goede bescherming Gezond en vitaal blijven werken U wilt ondersteuning om gedurende de werkdag geconcentreerd en fris te blijven, maar ook pauzemeldingen met één klik kunnen uitzetten. Beperkte bescherming U wilt voldoen aan de wet en verder uw werkgedrag zelf regelen. WorkPace geeft Micropauzes verschijnen 6 seconden per 5 minuten en computerpauzes verschijnen elk uur 5 minuten. Tijdens de computerpauze worden rekoefeningen aangeboden. Na 6 uur werken verschijnt de daglimiet melding. Pauzemeldingen kunnen één keer worden genegeerd, maar worden daarna afgedwongen. Dubbelklik op een WorkPace icoontje op de taakbalk in uw scherm en WorkPace verschijnt. Klik op Instellingen in de

6 terpauzes na een uur computer werken gedurende 5 minuten. Beiden kunnen niet worden genegeerd. Na 6 uur werken verschijnt de daglimiet melding, deze kan één keer worden genegeerd. horizontale navigatiebalk. Kies WorkPace instellen, Eenvoudig instellen. U kiest voor Beperkte, Voldoende of Goede Bescherming. Beperken van RSI/CANS klachten Bij de instellingen voor herstel bij RSI/CANS klachten neemt WorkPace, voor een groot gedeelte, de regie over uw computerwerkgedrag. U kunt op verschillende manieren Herstel instellen: Vragenlijst Aan de hand van een korte vragenlijst wordt passende instellingen voor u samengesteld. De vragenlijst is bedoeld voor beginnende WorkPace gebruikers. Nauwkeurig instellen De meer ervaren gebruiker kan ervoor kiezen om WorkPace zelf nauwkeurig in te stellen. U kunt kiezen uit 12 verschillende voorkeurinstellingen en 9 niveaus van afdwingen. Dubbelklik op een WorkPace icoontje op de taakbalk in uw scherm waarna WorkPace verschijnt. Kies Instellingen, WorkPace instellen, kies voor Vragenlijst of Nauwkeurig instellen. Dubbelklik op een WorkPace icoontje op de taakbalk in uw scherm waarna WorkPace verschijnt. Kies Instellingen, WorkPace instellen, Eenvoudig instellen, Gedwongen bescherming. Video strekoefeningen instellen Wanneer het niet mogelijk is om uw werkplek te verlaten om in beweging te komen, dan zijn de strekoefeningen een goed alternatief. De oefenvideo s zijn stimulerend voor lichaam en geest. Dubbelklik op een WorkPace icoontje op de taakbalk in uw scherm. Kies Instellingen en ga naar Oefeningen. Vink aan Oefeningen tonen tijdens Computerpauzes. Klik in het Oefeningen menu op Selectie oefeningen en kies de oefeningen die u wilt (nek, schouders, arm etc.). Voeg de gewenste oefening toe. Improving health, wellbeing and productivity of office workers Gedwongen bescherming Micropauzes verschijnen na 5 minuten computerwerken gedurende 6 seconden. Compu- Wellnomics bv 1e Hogeweg HL Zeist +31(0) wcc@wellnomics.nl

Wellnomics Risk Management gebruikersinstructie

Wellnomics Risk Management gebruikersinstructie Wellnomics Risk Management gebruikersinstructie het inlogscherm van uw Gezondheidsportaal. Door uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen komt u in uw persoonlijke Gezondheidsportaal. Het is handig

Nadere informatie

De medewerker leest in het persoonlijk gezondheidsportaal zijn risicoprofiel met Plan van Aanpak.

De medewerker leest in het persoonlijk gezondheidsportaal zijn risicoprofiel met Plan van Aanpak. WELLNOMICS INFOSHEET Wellnomics software verbetert de gezondheid, welzijn en productiviteit van beeldschermwerkers. Wellnomics software past bij organisaties die verzuim willen voorkomen door arbeidsrisico

Nadere informatie

Wilt u meer weten over software voor het gezond en productief houden van kantoormedewerkers?

Wilt u meer weten over software voor het gezond en productief houden van kantoormedewerkers? Wilt u meer weten over software voor het gezond en productief houden van kantoormedewerkers? Werken in uw branche is fantastisch, enerverend en relevant. Dat stralen onze bevlogen opdrachtgevers uit en

Nadere informatie

Wellnomics software Innovatieve software voor duurzame inzetbaarheid op kantoor

Wellnomics software Innovatieve software voor duurzame inzetbaarheid op kantoor Wellnomics software Innovatieve software voor duurzame inzetbaarheid op kantoor Wellnomics Risk Management Wellnomics Risk Management is een online oplossing voor het beperken van gezondheidsklachten van

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Waar dient WorkPace voor? WorkPace is een softwareprogramma dat helpt om RSI-klachten te voorkomen en te verhelpen. Een belangrijke sleutel hiertoe is het regelmatig nemen van pauzes

Nadere informatie

Handleiding Workpace. 1 e waarschuwing 2 e waarschuwing 3 e waarschuwing

Handleiding Workpace. 1 e waarschuwing 2 e waarschuwing 3 e waarschuwing Handleiding Workpace Waar dient WorkPace voor? WorkPace is gemaakt om lichamelijke klachten en (oog-)vermoeidheid door computergebruik te voorkomen. De sleutel hiertoe is het regelmatig nemen van pauzes

Nadere informatie

_ Handleiding Workrave

_ Handleiding Workrave SSC-ICT _ Handleiding Workrave Werken met pauzesoftware April 2016 Versie 1.2 _ Inhoudsopgave 1. Applicatie Workrave 3 1.1 Pauzes 3 1.2 Workrave activeren 3 1.3 Workrave automatisch opstarten bij inloggen

Nadere informatie

Handleiding RSI Watcher Scientific

Handleiding RSI Watcher Scientific Handleiding RSI Watcher Scientific Deze handleiding bestaat uit drie onderdelen: 1. het installeren 2. het instellen van de software 3. gebruikersinformatie HET IS VAN GROOT BELANG VOOR HET ONDERZOEK DAT

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Index Inleiding... 3 Eerste keer opstarten... 4 Ondersteuning door CtrlWORK... 8 Interventies uitstellen...10 Profiel instellingen wijzigen...11 Hulp nodig?...15 Support...16 www.efficiencysoftware.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding pauzesoftware Workrave

Gebruikershandleiding pauzesoftware Workrave Gebruikershandleiding pauzesoftware Workrave 1 Workrave activeren 1) Voordat u het programma Workrave kan gebruiken, dient u dit te activeren. Hiervoor opent u het "Startmenu", links onderaan in de taakbalk.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CtrlWORK

Gebruikershandleiding CtrlWORK Gebruikershandleiding CtrlWORK U gebruikt momenteel of gaat binnenkort CtrlWORK gebruiken. In deze gebruikershandleiding vindt u alle achterliggende informatie die u als eindgebruiker nodig heeft om optimaal

Nadere informatie

Innovaties WorkPace. WorkPace 5.2 november 2017

Innovaties WorkPace. WorkPace 5.2 november 2017 Innovaties WorkPace WorkPace 5.2 november 2017 Verbeterde beveiliging en anti-virus ondersteuning WorkPace ondersteunt nu verbeterde beveiligingsfuncties zoals ondersteuning voor TLS 1.2 - nieuwste update

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CtrlWORK

Gebruikershandleiding CtrlWORK Gebruikershandleiding CtrlWORK Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding... 1 2. Eerste keer opstarten... 2 3. Ondersteuning door CtrlWORK... 6 4. Interventies uitstellen... 8 5. Profiel instellingen wijzigen... 9

Nadere informatie

Computer Use Exposed

Computer Use Exposed Computer Use Exposed Blootstelling aan computergebruik blootgelegd Janneke Richter 19 november 2009, Rotterdam Computergebruik: altijd en iedereen 60 % van Amerikaanse werkende bevolking die een computer

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Hogeschool van Amsterdam. Beeldschermwerk? Voorkom RSI!

Hogeschool van Amsterdam. Beeldschermwerk? Voorkom RSI! Hogeschool van Amsterdam Beeldschermwerk? Voorkom RSI! RSI, dat krijg ik toch niet, dat krijgen anderen... Iedereen die dagelijks langer dan 2 uur ononderbroken op de computer werkt loopt het risico om

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders HANDLEIDING Webportaal Voor ouders van gastouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het ouderportaal... 4 2. Urenregistratie... 5 3. Corrigeren

Nadere informatie

DOWNLOADEN REGISTREREN

DOWNLOADEN REGISTREREN DOWNLOADEN De app Voetbal.nl kan worden gedownload in de Apple App Store en in de Google Play Store. Na installatie van de app op je telefoon, kun je deze starten via dit icoontje: REGISTREREN Na het starten

Nadere informatie

Kloklezen. Veerle Van Vooren

Kloklezen. Veerle Van Vooren Kloklezen Veerle Van Vooren veerle.vanvooren@arteveldehs.be Ontwikkeling Rika-Tika Doel: ontwikkeling van wetenschappelijk onderbouwde software voor kloklezen Troeven: Voldoende instellingen zodat je perfect

Nadere informatie

Quick Guide. Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten

Quick Guide. Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten Quick Guide Fytek Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. - - Quick Guide Inhoudsopgave blz: Stap 1: Inloggen 3 Stap 2: Cliënt gegevens invoeren 4 Stap

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

1. Google Account Een Google account aanmaken

1. Google Account Een Google account aanmaken Handleiding Google account 1) Een Google account aanmaken 2) Inloggen en uitloggen Waarom een google account aanmaken als u foto s wilt bekijken? Google biedt een gratis opslag aan voor het uploaden van

Nadere informatie

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens)

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens) Aanmelden IEP Eindtoets 2019 -Stappenplan- Welkom bij de IEP! De aanmelding van de IEP Eindtoets verloopt via het IEP-portal. De aanmelding bestaat uit twee fases: Fase 1 Fase 2 Aanmelden voor IEP Eindtoets

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Q-global Handleiding AWMA-2 NL

Q-global Handleiding AWMA-2 NL Q-global Handleiding AWMA-2 NL Inhoud AANMELDEN... 3 Q-GLOBAL ACCOUNT ACTIVEREN... 3 UITLEGSCHERM... 3 STARTPAGINA... 4 AANMAKEN NIEUWE CLIËNT... 4 INVULLEN GEGEVENS... 5 GEGEVENS NIEUWE CLIËNT AANPASSEN...

Nadere informatie

Beeldbellen via Skype

Beeldbellen via Skype Handleiding Beeldbellen via Skype Versie 1.0 (10-12-2014) 0 Inleiding Het Compaan-platform biedt twee mogelijkheden voor beeldbellen: via de webbrowser of via Skype. Deze handleiding gaat in op de werking

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Unit-ICT Docs Handleiding

Unit-ICT Docs Handleiding Unit-ICT Docs Handleiding Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is Unit ICT Docs?... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Beginnen met Unit ICT Docs... 4 Mappen maken... 5 Een document Uploaden.... 6 Een Document

Nadere informatie

Hoe pak je sedentair zitgedrag aan?

Hoe pak je sedentair zitgedrag aan? Hoe pak je sedentair zitgedrag aan? Inleiding Teveel of te lang zitten, ofwel sedentair zitgedrag, neemt in Nederland en de Westerse wereld enorm toe. Vroeger was werken een belangrijke bron van beweging

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VGN-Portal

Gebruikershandleiding VGN-Portal Gebruikershandleiding VGN-Portal MediQuest Tel: 088 12 63 908 (werkdagen van 10-15 uur) Email: vgn@mediquest.nl Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 2 Inloggen... 4 Deel A: Concerninrichting... 5 1.1 Het

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Head Pilot v Gebruikershandleiding

Head Pilot v Gebruikershandleiding Head Pilot v1.1.3 Gebruikershandleiding Inhoud 1 Installatie... 4 2 Head Pilot Gebruiken... 7 2.2 Werkbalk presentatie... 7 2.3 Profielen beheren... 13 2.3.1 Maak een profiel... 13 2.3.2 Verwijder een

Nadere informatie

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP 0 INHOUD 1. Snel bestellen 2 2. Mijn Account 3 3. Product zoeken 5 4. Productinformatie quickview 6 5. Productinformatie uitgebreid 8 6. Winkelkar bestelling plaatsen

Nadere informatie

Het web platform

Het web platform Het web platform https://kaagentladies.prosoccerdata.com Aantal Accounts Helaas kunnen we slechts 1 mailadres linken aan één speelster. De login op het app & webplatform zal bestaan uit de

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Snel starten met Testweb Diagnose

Snel starten met Testweb Diagnose Snel starten met Testweb Diagnose WAAR? Je vind Testweb Diagnose op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb Diagnose INLOGGEN

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

Hoe registreer ik mij als gebruiker in het gesloten circuit?

Hoe registreer ik mij als gebruiker in het gesloten circuit? 1 Hoe registreer ik mij als gebruiker in het gesloten circuit? 1. Ik maak een persoonlijke account aan Klik op de afbeelding hierboven. Kies in het volgende venster uw taal en vul uw naam, voornaam en

Nadere informatie

Handleiding Website. versie: 2.2

Handleiding Website. versie: 2.2 Handleiding Website versie: 2.2 Voorwoord. Om de leden van onze vereniging altijd goed op te hoogte te houden, gebruiken wij onze website. Hierop staat altijd de meest actuele informatie. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding PAM-applicatie

Handleiding PAM-applicatie Periodieke Arbeidsgezondheidkundige Monitor (PAM) voor de Ambulancesector Handleiding PAM-applicatie INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Organisator 3 3. Bedrijfsarts 8 4. Testafnemer 15 5. Deelnemer 18 1

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl. CEOErgo instellen en gebruiken v2 Hoofdstuk 1 CEO instellen en gebruiken Vanaf 2015 levert CEOErgo in samenwerking met Ergotherapie Nederland een digitaal cliëntervaringsonderzoek voor ergotherapeuten.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Signaleerders Verwijsindex FoodValley

Gebruikershandleiding. Signaleerders Verwijsindex FoodValley Gebruikershandleiding Signaleerders Verwijsindex FoodValley Gemeente Barneveld Gemeente Ede Gemeente Nijkerk Gemeente Renswoude Gemeente Rhenen Gemeente Scherpenzeel Gemeente Veenendaal Heeft u vragen?

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Klachten aan arm, nek en schouder bij computergebruikers:

Klachten aan arm, nek en schouder bij computergebruikers: Klachten aan arm, nek en schouder bij computergebruikers: Grotendeels onbegrepen fenomeen dat tussen de oren zit Stefan IJmker Body@Work TNO-VUmc ErgoDirect Telegraaf 02-07-08 Reactie RSI-patiëntenvereniging

Nadere informatie

Ouderhandleiding Schoolloket. Inloggen. Ouderhandleiding 1 / 5

Ouderhandleiding Schoolloket. Inloggen. Ouderhandleiding 1 / 5 Ouderhandleiding Schoolloket In deze handleiding staat omschreven hoe u als ouder betalingen kunt uitvoeren via Schoolloket, van inloggen tot aan kassabevestiging. Hieronder ziet u de benodigde stappen

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke maand de dag van de betaaldatum

Nadere informatie

Hoe stel ik mij als landbouwer in orde met het gesloten circuit?

Hoe stel ik mij als landbouwer in orde met het gesloten circuit? Hoe stel ik mij als landbouwer in orde met het gesloten circuit? 1. Ik maak een persoonlijke account aan Klik op de afbeelding hierboven. Kies in het volgende venster uw taal en vul uw naam, voornaam en

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Na aandringen van de deelnemers van vorig jaar zijn de handelingen vereenvoudigd; u kunt nu

Nadere informatie

Snel aan de slag Web Financieel 1.3

Snel aan de slag Web Financieel 1.3 Snel aan de slag Web Financieel 1.3 Snel aan de slag met Web Financieel Dit is een korte handleiding voor het gebruik van Web Financieel. In deze verkorte handleiding worden de schermindeling en belangrijkste

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

HANDLEIDING Ouderportaal

HANDLEIDING Ouderportaal HANDLEIDING Ouderportaal Inhoudsopgave 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het portaal... 4 2. Het fotoboek... 4 3. Het schriftje... 5 4. Berichten... 5 5. Mijn gegevens... 7 5.1

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker Online urenportal Gebruikershandleiding voor medewerker Versie: 1.0/2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunt van deze handleiding... 3 Minimale eisen bij gebruik van de webportal... 3 Ondersteuning/support...

Nadere informatie

Hoe stel ik mij als gebruiker in orde met het gesloten circuit?

Hoe stel ik mij als gebruiker in orde met het gesloten circuit? Hoe stel ik mij als gebruiker in orde met het gesloten circuit? 1. Ik maak een persoonlijke account aan Klik op de afbeelding hierboven. Kies in het volgende venster uw taal en vul uw naam, voornaam en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Gebruik Bladella site

Gebruik Bladella site Gebruik Bladella site 1. Als lid 1.1 inloggen, wachtwoord pagina 2 1.2 MyClub, mijn gegevens pagina 3 1.3 meerdere leden op 1 mailadres, met verschillende wachtwoorden pagina 4 1.4 competenties aangeven

Nadere informatie

Er verschijnt nu het inlogscherm, log in met uw eigen inlogcodes en klik op OK.

Er verschijnt nu het inlogscherm, log in met uw eigen inlogcodes en klik op OK. Gebruiksaanwijzing beeldbank van de Historische Kring Weesp. Er zijn twee manieren om de beeldbank te benaderen: * Door klikken op de link op de beeldbankpagina van de HKW website. * Door direct de URL

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Beeldschermwerk en werken in de e-gemeente

Beeldschermwerk en werken in de e-gemeente Beeldschermwerk en werken in de e-gemeente Gezond werken aan het beeldscherm (voor leidinggevenden) Brochure voor leidinggevenden over de gezondheidsrisico s van beeldschermwerk Inhoudsopgave Gezond werken

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.3 Release 19-04-2013 I Inhoudsopgave Deel I 1 1 1 Met Multicraft Online is het mogelijk om op ieder gewenst moment online inzicht te hebben in de urenregistratie en facturatie

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.3 Release 19-04-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CtrlWORK

Gebruikershandleiding CtrlWORK Gebruikershandleiding CtrlWORK Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding... 1 2. Eerste keer opstarten... 2 3. Ondersteuning door CtrlWORK... 4 4. Instellingen wijzigen... 6 5. Hulp nodig?... 7 1. Inleiding U gebruikt

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen...

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie