Hugo Bakker Trainer & Coach

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hugo Bakker Trainer & Coach"

Transcriptie

1 Hugo Bakker Trainer & Coach

2 Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct storm met enthousiastelingen om zich in te schrijven voor een e- mail cursus van 11 lessen. Het klinkt ook niet alsof je even een website maakt op die manier. En passief inkomen., dat willen we vooral hebben, en vooral niet te veel moeite voor hoeven doen. Daarom heb ik nu, in augustus 2012 besloten om de lessen aan elkaar te rijgen in 1 PDF. Alsjeblieft! Doe er je voordeel mee zou ik zeggen;) En weet vooral dat het allemaal niet vanzelf gaat. Dus als je slapend rijk wilt worden Word wakker!!! De cursus zat vol met affiliate links (als je nu niet weet wat dat is dan leer je dat wanneer je dit e-book doorleest) en dat maakt dat ik nu gemiddeld 100 per maand verdien. En dat is toch leuk! Vanaf hier de teksten van de cursus: Je eerste les Gratis Cursus Website maken en Online Geld Verdienen begint vandaag. Misschien is het goed om te weten dat ik eigenlijk helemaal geen verstand had van websites maken en geld verdienen via het internet. Ik heb alles zelf uitgedokterd en toen ik dit deed met stond ik na een maand al op nummer 1 in Google! De aanleiding om een cursus te schrijven was het feit dat mensen in mijn omgeving om mijn hulp gingen vragen bij het bouwen van een website. Hierbij liet ik zien hoe zij het doen. Dit maakt mensen afhankelijk en wetende hoezeer ik hier zelf een hekel aan heb besloot ik om de uitleg op papier te zetten. Het eindresultaat is dat je helemaal zelf (!) een website hebt gecreëerd. Met de website kun je geld gaan verdienen op het internet. De cursus bestaat uit de volgende lessen: Les 1: Introductie, domein vastleggen Les 2: Hosting regelen Les 3: Wordpress installeren Les 4: Uitleg Wordpress

3 Les 5: Houd vol! Les 6: Start Posten Les 7: Social Media Les 8: Affiliate advertenties Les 9: De kracht van marketing Les 10: Diverse verdienmodellen uitproberen Les 11: De kracht van transparantie Hoe moet ik beginnen? Heel simpel; je hebt een domeinnaam nodig. Dus je wilt nadenken over waar je website over gaat en wat de sleutelwoorden daarvan zijn. Wat is handig om te doen? Ga onderzoeken op welke zoekwoorden veel gezocht wordt op het internet. Voorbeeld: Als je website gaat over SNEL GELD verdienen dan zijn dit belangrijke woorden. Om te checken hoe vaak hierop gezocht wordt gebruik je een tool van Google. Om deze tool te kunnen gebruiken kun je het beste eerst een google account aanmaken op; https://www.google.com/accounts/newaccount?hl=nl Als dat gebeurd is kun je de zoekwoorden tool gaan gebruiken. Ga hiervoor naar; Hier zie ik dat er maandelijks ongeveer x gezocht wordt op deze woordgroep (KEY words). Hier kunt u ook zien dat de concurrentie Hoog is. Wat je natuurlijk wilt is een website met een domein van keywords waar veel opgezocht is en waar weinig concurrentie is. Ik zal je uit de droom halen; dat bestaat niet meer (had je er in 1995 maar bij moeten zijn;). Als je een combinatie van woorden hebt gevonden die OK is voor jou voor wat betreft concurrentie en aantallen zoekopdrachten dan ben je klaar om je domein vast te leggen. Let op: - passen de key words bij wat je met je website wilt vertellen? Voor mij was dat PASSIEF INKOMEN ONLINE - helemaal perfect. - is het domein nog wel beschikbaar?

4 Dit kun je checken op: ga vervolgens bovenin naar Domeinnamen en controleer de beschikbaarheid van je domein..nl domeinen kosten hier misschien iets meer dan elders, maar de hosting is hier erg goed en zeer goedkoop ( 0,50 per maand, ter vergelijking; bij hostnet was ik 40 per maand kwijt). Tips: 1. Beslis niet te snel welk domein je wilt vastleggen. Soms kom je na een nachtje slapen tot andere inzichten. Dit is mij meerdere malen overkomen en hierdoor ben ik aardig wat geld kwijt (en ik wil je hier voor behoeden). 2. Leg je domeinnaam vast bij het bedrijf waar je ook je hosting wilt doen. Hiermee houd je het voor jezelf overzichtelijk en hoeft ook geen DNS instellingen te veranderen (als je niet weet wat dat is kun je het net zo goed zo laten op dit moment).

5 Hosting regelen Is het gelukt om een domeinnaam vast te leggen? Laat me even weten welke het geworden is! Nu is het tijd om de hosting te gaan regelen. Hosting houdt in dat de website op een server moet gaan draaien. In feite betekent dit dat de bestanden, de plaatjes en de teksten, ergens op een computer moeten staan. Als dit je eigen computer zou zijn dan zou je computer altijd aan moeten staan; immers, het internet draait 24/7.Dit wordt door bedrijven gefaciliteerd en wordt 'hosting' genoemd. Er zijn talloze bedrijven die dit aanbieden. Ik heb laatst een bedrijf gevonden waar je 25 (!) websites kunt laten draaien voor de prijs van 1 halve EURO per maand. Vandaar dat ik mijn websites allemaal verplaatst heb naar deze aanbieder (dat scheelde, en ik schaam me er bijna voor, 39 per maand - klinkt als passief inkomen, toch?). Ga naar: Versio om je hosting te regelen. Zie je gelijk een voorbeeld van een affiliate link. Hier kom ik in les 8 op terug. Het betekent dat als jij de hosting daar afneemt dat ik er 25% van ontvang (reken maar uit; 25% van 0,50 per maand, nou dan moet je heel veel klanten hebben om van te kunnen leven;). Ik ben maar gewoon eerlijk en hoop dat je dit doet in ruil voor de informatie die ik met je deel. De service vind ik erg goed en je betaalt tegenwoordig maar 0,50 per maand om tot 25 sites te laten hosten! Als je de hosting hebt geregeld dan ontvang je een met daarin: DirectAdmin gebruikersnaam: DirectAdmin wachtwoord DirectAdmin login link: Server: FTP host: FTP user: FTP wachtwoord Deze gegevens heb je nodig wanneer je je website gaat installeren. Dus bewaar ze goed!

6 Wordpress Installeren Als het goed is heb je inmiddels je domein geregistreerd en je hosting geregeld zodat je je website kunt installeren. Ik heb mijn websites met Wordpress gemaakt. Dit is een (relatief) eenvoudig systeem waarmee je gemakkelijk pagina s kunt maken, berichten kunt plaatsen, plaatjes kunt invoegen, etc. Kortom, het ideale middel om een website te maken waar je geld mee kunt verdienen. Je website is in 2 stappen in de lucht. Voor beide stappen heb ik een document gemaakt dat je kunt uitprinten. 1. Domein aanmaken op Direct Admin 2. Wordpress installeren Stap 1, een domein aanmaken, houdt in dat je een aantal voorwaarden creert waardoor je klaar bent om Wordpress te installeren. Klik op de link hieronder om de handleiding (in pdf) te downloaden zodat je aan de slag kunt. Gelukt? Mooi! Dan kun je nu verder met stap 2. Nu ga je in een paar stappen Wordpress installeren. Ook gelukt? Fantastisch! Dan kun je nu je website gaan vullen en het uiterlijk mooier gaan maken. Hieronder heb ik een aantal links opgenomen naar handleidingen om verder aan de slag te kunnen. Deze heb ik niet zelf geschreven of gemaakt, maar zijn naar mijn mening wel handig. Hieronder heb ik ook een link opgenomen naar een e-book inclusief 25 instructievideo s (investering 27).

7 Ik hoop dat je met al deze informatie op weg kunt, zo niet, bel gerust.

8 Uitleg Wordpress Dit lijkt een hele korte les, maar het zou eigenlijk de langste moeten zijn qua leertijd die jij er in stopt! Heb je al een paar pagina s en berichten gepubliceerd? Of heb je zoiets van wat is eigenlijk het verschil tussen een pagina en een bericht? Antwoord: Een post, of een bericht, is meer een nieuwsbericht die bovenaan op de Home pagina verschijnt, terwijl een Page, of een pagina, een statische pagina is die je onder een menu kunt plaatsen. En vraag je je af wat een plugin is, en een widget? Ik heb een aantal video s op mijn website geplaatst. Klik op de link hieronder om naar de website te gaan en de video s te bekijken. Als je me lui vindt vanwege het feit dat ik de video s niet zelf heb gemaakt. Ik laat je alleen maar zien hoe ik het mezelf eigen heb gemaakt. Alle informatie is op het internet beschikbaar. Als je echt een mentor wilt hebben die je stap voor stap begeleidt dan raad ik Chris Farrell aan. Ik volg hem al een tijdje en hij geeft hele waardevolle informatie. Klik hier om naar zijn site te gaan.

9 Houd vol!!! Vandaag, nu ik deze les schrijf, heb ik mijn eerste resultaten gepubliceerd; Ik had in april een seminar van Harv Eker gevolgd, toen besloten om financieel onafhankelijk te worden, mijn bestaande website nieuw leven in geblazen, en rond half mei mijn website helemaal vernieuwd. Hierop heb ik een aantal verdienmodellen toegepast en na de eerste volle maand draaien kan ik zeggen dat ik de eerste resultaten heb neergezet. Als je precies wilt lezen welke resultaten dit zijn, check: Nu kun je, als je dit leest, natuurlijk denken; pffff 45, daarvoor kom ik niet van de bank af. En dat snap ik! Ik verdien zelf gemiddeld 110 per uur in mijn werk als trainer, coach. Dus waarom al die moeite? Heel simpel, stel nu dat ik elke maand 10% meer ga verdienen. Hoeveel is dat dat na 1 jaar? Precies! nog steeds niet zo veel Hoeveel is dat na 2 jaar; 400, nog steeds niet zo veel. Wat nu als ik je vertel dat passief inkomen gaat over het creëren van inkomsten waar je eenmalig energie in stopt en vervolgens niets meer hoeft te doen? Het is dus de kunst om steeds nieuwe projecten in de lucht te gooien en hierna vervolgens niets of bijna niets meer voor te doen. Dus waar de omzet elke maand 10% stijgt kan de energie die je er in stopt 10%

10 dalen. Dit keer is het anders... Deze les gaat over Volhouden. Dit is een belangrijk aandachtspunt in mijn leven. Ik heb namelijk veel dingen ondernomen en vaak was ik mijn baan na een paar jaar al weer zat. Ik merkte dus dat ik niet met mijn passie bezig was of dat ik geen missie of richting had. Nu ben ik met een missie bezig; en dat is: financieel vrij worden. Ik heb geen keihard termijn gesteld, want ik weet dat ik mezelf daarmee druk op leg en dat is niet wat ik wil. Ik wil vrij zijn, dus ook vrij van druk. Veel managementboeken zullen je vertellen dat je een SMART doel moet hebben, dus een termijn moet stellen. Mijn doel is dan ook om op mijn 42e te kunnen zeggen dat ik financieel onafhankelijk ben. Mocht dat niet lukken dan hoef ik mezelf niet te straffen, dan ga ik gewoon door, ook al duurt het een jaar langer, of nog meer... In ieder geval houd ik vol tot de missie volbracht is, want als ik financieel vrij ben dan heb ik rust en ben ik vrij van geldzorgen. Als ik dat heb en ben kan ik doen en laten wat ik wil. Als ik wil werken dan ga ik werken, als ik op vakantie wil dan doe ik dat. Als ik met mijn kinderen wil spelen, dan doe ik dat. Excel Laten we nu die 10 % nog eens doortrekken; Hoeveel is dat na 3 jaar? 1264 inkomsten per maand Je snapt dat dit steeds harder op gaat lopen.

11 Daarom is het zo belangrijk om vol te houden. Waar de meeste mensen hun doel en hun focus uit het oog verliezen, zeker bij tegenvallende prestaties, wil ik je aanmoedigen om vol te houden. Ik weet het, dit is pas les 5, maar ik weet ook dat je misschien al een aantal keer gedacht hebt aan opgeven. Trek (in Excel) nog eens door? Na 4 jaar 4000, netto per maand. En wie weet maak je in het begin wel veel grotere sprongen. Voor mezelf kan ik dat nu ik dit schrijf nog niet zeggen; maar ik houd je op de hoogte, en laten we elkaar vooral versterken in onze weg naar financiële vrijheid; dus bel me, mail me, als je goede ideeën hebt om te delen; wie weet heb je iets en word ik jouw referral zodat je geld aan mij verdiend. Tips om vol te houden: - Bedenk wat je nodig hebt om financieel vrij te zijn. Dit betekent voor mij namelijk niet dat je miljonair moet zijn. Het betekent simpelweg dat je meer inkomsten hebt (dus passief) dan dat je uitgaven hebt. Ik heb dat op 3000 per maand gezet. Volgens mijn startresultaat ( 45) en mijn 10% streven is dat na 5 maanden (toevallig.). - Publiceer je resultaten, het geeft mij in ieder geval een stok achter de deur om vol te houden; zo doe ik dat ook met mijn werk (zie - Geloof in jezelf dus zeg tegen jezelf dat je het kan, dat je goed bent, dat je

12 OK bent, dat je talent hebt, of weet ik veel wat voor zinnen je gebruikt om positief te denken. Lees boeken over positief denken; je gedachten bepalen namelijk je emoties, je emoties bepalen namelijk je acties. Positieve gedachten zullen dus leiden tot positieve acties. En gelukkig kunnen wij zelf onze gedachten sturen. - Bedenk; iedere reis begint met de eerste stap! En na de 1e stap volgt de 2e, dan de 3e, enzovoorts. Dus je kunt niet direct bij die 4000 per maand zijn (of welk bedrag dan ook; wat jou financieel vrij maakt). Veel succes en houd vol!!

13 Start posten: Ik ben benieuwd hoe het allemaal lukt met het maken van je site en of je de video's bekeken hebt. Deze les gaat over hoe je berichten plaatst en hoe je dit succesvol kunt doen. In ieder geval heb je met het kiezen van je domeinnaam een beeld gehad van wat het doel is van je website. Ik vermoed dat het om een onderwerp gaat waar je veel vanaf weet of waar je over aan het onderzoeken bent. In mijn geval gaat het over mijn weg naar financiële vrijheid en alles wat ik op die weg leer. Dat betekent dat het gemakkelijk is om stukjes te schrijven omdat het gaat over de dingen die ik leer en doe. Het plaatsen van teksten, content: Dit kun je op verschillende manieren doen : 1. middels posts (berichten) 2. middels pages (pagina's) Een post wordt gebruikt als een artikel en is vaak actueel. Een page is meer een statische pagina waarbij de content steeds hetzelfde is. Afhankelijk van het thema dat je hebt gekozen (googlen op 'free wordpress themes') worden pagina's en berichten ergens op je site geplaatst. Wat je zelf in kunt stellen (bij Settings, instellingen en dan Reading, lezen) is welke pagina je ziet als Home pagina, of dat je je laatste posts, berichten op de Home ziet. Het is handig om vantevoren na te denken over de categoriën. Dus welke soorten content wil je gaan plaatsen. Bij mij is dat 'referral marketing', 'affiliate marketing', 'social media', etc.

14 Die categoriën kun je aanmaken onder Add new bij Posts. Berichten Het is heel eenvoudig om een bericht te plaatsen; Ga naar Posts (Berichten)> Add New Geef vervolgens de titel en daaronder de teksten. Als je dit gedaan hebt dan: - geef je aan de rechterzijde aan in welke categorie(n) de content geplaatst moet worden. - wanneer de content gepubliceerd moet worden. Ik kan vandaag een artikel schrijven en aangeven dat het pas volgende week online mag komen (ook rechts, boven de categorie). - Bericht Tags; dit zijn steekwoorden, zoekwoorden die je bij elk bericht aangeeft. Hiermee maak je het je bezoekers makkelijker om de informatie te vinden die ze nodig hebben. Klaar? Klik op Publiceren. Pagina's aanmaken Voor het aanmaken van een pagina ga je naar Pages (pagina's) en Add new (Nieuwe pagina). De content plaatsen werkt het zelfde. Wat hier anders is is dat je een pagina onder een andere pagina kunt laten vallen. In het menu ontstaat dan een dropdown. Geef dit aan de rechterzijde aan bij Parent (Hoofd). Hierbij is de 'Hoofd' de pagina waar je nieuwe pagina onder zou moeten vallen. Ook kun je de volgorde bepalen (dus 1, 2, 3 voor van links naar rechts in het menu). Menu's kunnen gemaakt worden;

15 Bij Appearance (Weergave) en dan Menu's kun je een menu aanmaken door op het plusje te klikken, het menu een naam te geven en vervolgens aan te vinken welke pagina's en categoriën in het menu moeten verschijnen. Wat maakt een pagina of bericht succesvol? De definitie voor mij is dat er interessante content geplaatst is. Dit kun je meten aan: - het aantal keren dat de pagina bekeken is - hoeveel comments er geplaatst zijn - hoevaak de pagina getweet is - de vindbaarheid in Google Ik ben hier nog mee aan het experimenteren; dus: - gebruik ik de keyword tool uit les 1, want als ik keywords gebruik in de titel, de categorienaam, de content, de tags dan zal ik beter gevonden worden in Google - middels Google Analytics aan het meten hoevaak een pagina gekeken wordt; mijn Home wordt het meest bekeken, daarna de pagina 'Verdienmodellen'. - ik heb een plugin geïnstalleerd (Social Sharing Toolkit) zodat er bij elk bericht en op elke pagina een Twitter, LinkedIN, Google + en een Facebook button verschijnt met een getal erboven; dit geeft bezoekers gelegenheid om de content te delen. De teller geeft aan hoevaak dit gebeurd is. - ik plaats ook linkjes naar andere pagina's zodat mensen van de ene naar de andere pagina doorklikken. - ik zoek plaatjes die bij de content horen en die de wellicht de aandacht trekken om het bericht te gaan lezen. - Ik zorg dat er op de Home meerdere berichten staan met verschillende

16 onderwerpen zodat er voor iedereen wat interessants tussen zou kunnen zitten. - Ik zorg voor een 'Lees meer', dus een korte inleiding en als je meer wilt weten dan klik je door. Dit kan ik met Google Analytics weer uitlezen; dus zien welke pagina's bekeken worden. - De titels van de berichten zijn 'groot', dus trekken voldoende aandacht. Nou, dit zijn zo een aantal handvaten om mee aan de slag te gaan. Veel succes!

17 Social Media In de vorige les heb ik al aangegeven dat ik met een Share buttons werk. In deze les nog meer tips om social media in te zetten om meer bezoekers te krijgen. Ik ga hier niet beschrijven dat je en hoe je een Twitter account nodig hebt. En dat het handig is om op LinkedIn en op Facebook te zitten. Overigens heb ik laatst afscheid van Hyves genomen ;) 1. Zoek op internet naar tips; het staat er vol van!!! e-books, artikelen, etc. 2. Plaats veel berichten over social media. Nadat ik over Twitterfeed had gepost werd ik na 3 dagen zichtbaar in Google met dit bericht. Je kunt dit systeem gebruiken om de berichten die je zojuist hebt gepubliceerd automatisch te Tweeten. 3. Ga op zoek naar je doelgroep. Ik doe dat als ik ergens, bijvoorbeeld op een netwerkbijeenkomst, ben door naar buiten te lopen en op 'rokers' af te stappen. Ik geef namelijk stoppenmetroken trainingen en weet mensen op die manier te interesseren voor de training. Op Twitter kun je dit doen door te zoeken op de keywords van jouw site. Zo kun je mensen vinden die over dit onderwerp twitteren. Als je deze mensen gaat volgen is de kans groot dat je teruggevolgd wordt. Zo heb ik de afgelopen periode contanten opgedaan doordat ik een direct message stuur en vaak ontstaat er iets en volgen er ook telefoongesprekken. 4. Gebruik Tweetadder om automatisch mensen automatisch te volgen, ontvolgen en allerlei andere handige functies toe te passen. Ik ben hierover erg enthousiast! Het duurde bij mij wel even voordat ik besloten had om hierin te investeren ($74 om 5 twitter accounts te kunnen automatiseren). Nu ik dit eenmaal heb gedaan ben ik heel blij dat ik dit heb gedaan. Het aantal volgers en de traffic naar mijn site is enorm gestegen. Om je meer informatie te verschaffen heb

18 ik een instructievideo gemaakt. 5. Gebruik een tool als bijvoorbeeld Friend or Follow, om je vrienden, fans, en de mensen die jij volgt te bekijken. Vrienden zijn mensen die jij volgt en die jou terugvolgen, fans zijn mensen die jou volgen en die jij niet terugvolgt, en dan de belangrijkste; Following; mensen die jij volgt en die jou niet terugvolgen. Misschien wil je elke 3 maanden eens kijken en bepalen welke mensen je gaat ontvolgen. Het staat altijd beter om meer volgers te hebben dan dat je mensen volgt. Ik ben op dit moment nog niet zo'n goed voorbeeld omdat mijn strategie op dit moment anders is. Ik ben mensen aan het volgen zodat ze mijn website gaan bekijken. Ik filter hier mensen uit die echt geïnteresseerd zijn. Hiermee loop ik het risico dat ik veel meer mensen volg dan dat mensen mij terugvolgen. Waar het omgaat is dat mijn potentieel aan mensen die echt geïnteresseerd zijn groter wordt. Als zij ambassadeur worden (door bv retweets) dan wordt mijn aantal volgers op een passieve manier groter. Contacten via Twitter opdoen gaat veel sneller dan LinkedIn, dus afhankelijk van je doel kun je hier een keuze in maken. Ik houd LinkedIn voor mijn zakelijke netwerk (training en coaching) en mijn Twitter account Vrijvangeld om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met mijn site.hopelijk kun je de tips toepassen en helpt het om je doelen te bereiken. 6. Koppel Facebook, LinkedIn, Twitter en Hyves aan elkaar. Lees hier een artikel dat ik al eerder schreef (en waardoor ik dagelijks bezoekers op mijn website krijg). 7. Maak een fanpage pagina aan op Facebook. Dit heb ik voor mijn 'actieve inkomen' gedaan. Wanneer je me LIKEd dan krijg je een e-book 'Het Beste uit Jezelf' en kun je een gratis polsbandje krijgen waarmee je een 'blijvende verandering' kunt creëren. Ik

19 nodig je uit om vriend te worden en het e-book te downloaden, check 8. +Hugo Het nieuwe sociale netwerk van Google is in de lucht. Ik schat in dat het een hit gaat worden. Je kunt op dit netwerk gemakkelijk ''kringen'' maken. Dit betekent dat je al je contacten in een categorie kunt plaatsen (bv. vrienden, familie, kennissen, etc; je kunt namelijk de kringen zelf definiëren). Dus nodig me maar uit https://plus.google.com/ /posts

20 Affiliate marketing Wat is affiliate marketing en hoe kun je hier geld mee verdienen? Mocht je dit al weten..., skip 1 alinea en lees dan weer verder hoe je dit slim toe kunt passen op je site. Affiliate marketing houdt dat je advertenties of links op je site plaatst naar een website waar producten of diensten aangeschaft kunnen worden. Wanneer een bezoeker dit daadwerkelijk doet krijg je een commissie die kan oplopen tot meer dan 50%! Er zijn een aantal manieren om affiliate marketing toe te passen op je website: - Webwinkels; Boeken (bol.com), - Diensten; hosting, workshops, trainingen - Software; tweetadder - Affiliate systemen, bv Paypro - Banners Webwinkels: Laten we het eerste voorbeeld gelijk maar concreet maken. Ga naar Bol.com en ga onderaan naar Partnerprogramma. Maak een account aan zodat je klaar bent om producten die zij verkopen aan te prijzen. Als je eenmaal ingelogd bent kun je via Promotiemateriaal zelf banners aanmaken.

21 De code die je nodig hebt wordt door het systeem gegenereerd. Deze code kun je in een Text Widget plakken en de widget zelf plaats je in een sidebar (aan de zijkant van je website). Ik heb dit zojuist gedaan en deed er 10 seconden over... De kunst is natuurlijk om een banner te creëren die bij de content van je website past. Ik heb op mijn site een artikel over Kiyosaki geschreven. Zie Achter het plaatje van de 2 boeken zit een link waar mijn code in verwerkt is; dus je gaat naar bol.com en als je heb boek koopt dan krijg ik een commissie, zie Voor internationale sites kun je boeken van Amazon aanprijzen. Zij hebben een heel goed affiliate programma. Diensten: Ik laat mijn websites hosten bij Versio. Daar ben ik erg tevreden over vanwege de lage kosten en omdat ik Wordpress en Magento eenvoudig kan installeren. Zij bieden een partnerprogramma aan. Ik heb me hiervoor aangemeld en zij blijken 25% commissie te betalen, ook als iemand na een jaar zijn abonnement verlengd! Zij hebben een 125 x 125 banner die ik in mijn sidebar heb geplaatst (ook weer via een text widget). Software: Eigenlijk hetzelfde principe; ik heb me als partner bij Tweetadder aangemeld. Als mensen via mij de software aanschaffen dan krijg ik 50%. Om je aan te moedigen krijg je al USD10 wanneer je je aanmeld. Ook zij geven een code voor een 125 x 125 banner en deze past mooi in mijn zijmenu. Het mooie van Tweetadder is dat je zelf ook deel kunt nemen aan het

22 partnerprogramma, en als mensen via jou ook weer aan dit programma mee gaan doen zul je daar ook commissie over krijgen. Overigens is de affiliate link voor de bezoekers niet te herkennen. Affiliate systemen: Een Nederlands systeem is Paypro. Hier kun je je aanmelden zodat je toegang krijgt tot een productcatalogus. Hierin worden allerlei producten aangeboden. Een voorbeeld van zo'n product (het best verkochte) is een e-book, het mentale dieetplan. Wanneer je op 'meer weten' klikt kom je op de pagina van de eigenaar die de workshop aanbiedt. Omdat ik via paypro een link heb gekregen naar deze workshop waar mij id code in verwerkt is kan paypro bijhouden hoeveel mensen deze workshop via mij hebben gedaan. De commmissies lopen vrij hoog op in dit systeem omdat dit voor de aanbieders een hele aantrekkelijke manier van aanbieden is. Tegenwoordig kun je ook advertenties door Paypro laten genereren. Deze lijken op de Google advertenties. Ik heb er een artikel over geschreven. Een ander zeer betrouwbaar systeem is Zanox. Zij hebben o.a. Zalando groot gemaakt. Het staat bol van de programma's zoals van de Postcodeloterij, KPN, Esprit, etc. Banners: Dit is gewoon een manier waarop je mensen kunt verleiden om naar de site te gaan waar de producten of diensten afgenomen kunnen worden. Deze kun je aan de zijkant plaatsen of heel specifiek onderaan een artikel, bericht dat toevallig over die producten gaat. Vrijwel alle partnerprogramma's hebben verschillende banners die je kunt gebruiken. Een voorbeeld vind je op

23 Ik denk dat cruciaal is: - dat je de producten zelf kent (en gebruikt) om het vertrouwen bij de lezer te creëren. - dat je een goede post/ bericht hebt geschreven waar veel informatie over het product vermeld is en die herhaaldelijk tweet of op andere manieren bekend maakt. - sommige banners gewoon op elke pagina aan de zijkant kunnen blijven staan zodat ze elke keer weer opnieuw de aandacht trekken. - dat je dit niet te vaak moet veranderen - dat de inhoud van je post zo goed is dat ze zelfs op andere pagina's gepubliceerd worden. Mijn berichten worden bijvoorbeeld op scoop.it gepubliceerd. - dat je geen Tweets stuurt met een directe link naar het product, maar naar je site, het artikel waarin je over dat product schrijft. Je zult begrijpen dat je niets verdient wanneer je geen bezoekers hebt. Dus gebruik Twitter en andere social media en zorg dat je in Google hoog komt. Zorg ervoor dat anderen reclame voor je gaan maken. Creëer vertrouwen door persoonlijk en eerlijk te zijn, je gegevens te vermelden, mailtjes te beantwoorden, telefonisch bereikbaar te zijn; dus door ECHT te zijn. Veel succes met geld verdienen via Affiliate marketing.

24 De kracht van marketing Hopelijk vorder je al aardig met je website, ik ben benieuwd; dus laat me even weten om welke site het gaat (heb je gelijk weer een nieuwe bezoeker!), en wie weet kan ik je met wat opbouwende kritiek verder helpen. Er zijn een aantal redenen waarom ik deze GRATIS cursus aanbied: 1. Mijn bijdrage aan jouw levensgeluk maakt het voor mij waardevol en geeft mij het gevoel dat het echt ergens toe bijdraagt. 2. Door de regelmaat van de s hebben we regelmatig contact en blijf ik bij jou 'in the picture'; dus jij leert mij beter kennen, je komt regelmatig op mijn website. 3. Doordat ik je adres heb gevraagd weet ik dat je echt geïnteresseerd bent in hetgeen ik heb te bieden. Dat betekent dat je mijn interesse deelt en dat de kans dat je mijn s leest groot is. 4. Via affiliate links verdien ik een centje bij ;) Nu ik middels deze cursus (ik had ook een e-book weg kunnen geven) een groot aantal adressen heb verzameld kan ik de kracht van marketing gaan gebruiken. Wat is dan die kracht? En val ik je dan niet lastig? Nee, ik val je niet lastig want we zijn in dezelfde dingen geïnteresseerd en misschien hebben we wel hetzelfde doel. Mocht je toch niet meer..., dan kun je je afmelden of gewoon het mailtje weggooien. De voordelen van marketing (nog steeds het meest effectieve marketing

25 systeem omdat mails dagelijks gechecked worden): 1. Hoog effect; de mails zijn namelijk 'gewenst' omdat men zich zelf ingeschreven heeft. De mails zijn ook persoonlijk omdat je de naam als aanhef geautomatiseerd kunt gebruiken. 2. Goedkoop; er zijn voldoende systemen of plugins die betaalbaar zijn. Wanneer je meer mogelijkheden wilt kun je voor een klein bedrag per maand al een systeem aanschaffen. Dankzij het systeem kunnen de resultaten ook meetbaar gemaakt worden. 3. De Snelheid; je hoeft alleen maar na te denken over de inhoud van je boodschap, het systeem doet de rest! 4. Via de links in de mail kun je je (potentiële) klanten naar de juiste pagina's leiden. Dus meer bezoekers op je website of webshop; dus hogere omzetten. 5. Je kunt oude klanten terugwinnen. 6. Je kunt nieuwe producten of informatie onder de aandacht brengen. 7. Je kunt nieuwe klanten creëren doordat je er voor zorgt dat mensen jouw boodschap via social media gaan verspreiden (overigens pas ik dit niet toe in de e- mail die je nu leest; ik zou het natuurlijk enorm waarderen als je jouw netwerk over deze cursus of over mijn website zou laten weten). Als je deze cursus kritisch gaat bekijken dan zie je dat er af en toe linkjes in zitten die verwijzen naar producten. Aangezien ik deze producten gebruik en je adviseer ze ook te gebruiken is de kans aanwezig dat je deze af zult nemen. Natuurlijk zit er een affiliate link in (daar ben ik steeds open in geweest) en dus weet je dat ik er wat aan verdien. Jij kunt zoiets zelf creëren door een bestand op te bouwen.

26 Met welk systeem kan ik dit regelen? 1. een gratis Wordpress plugin, hoewel ik dit na 2 maanden gebruik echt afraad! 2. een betaald systeem Als je voor een gratis systeem kiest kun je bijvoorbeeld 'WP Autoresponder' gebruiken. Dit doe je door naar Plugins te gaan, Add new en te zoeken op WP autoresponder. De plugin installeren en vervolgens kun je kiezen of je nieuwsbrieven wilt gaan versturen of (zoals ik gedaan heb) een aantal s achter elkaar versturen (bv om de dag). Dit doe je met de autoresponder functie.helaas ben ik tegen de beperkingen van deze plugin aangelopen en heb ik een betaald systeem geïmplementeerd. Als je voor een betaald systeem zoals Aweber of Getresponse kiest kun je; - een veel mooier formulier maken waar de naam en adres ingevuld moeten worden - kun je professionelere nieuwsbrieven maken - kun je analyseren wie de s geopend hebben, op welke links ze geklikt hebben, en wat dit jou opgeleverd heeft. - bovendien heeft een dergelijk systeem vaak een affiliate programma, dus wie weet haal je de kosten er binnen de kortste keren uit! Mocht je besluiten een dergelijk professioneel systeem te kopen dan zou ik het natuurlijk enorm op prijs stellen als je dit systeem via mijn referral link zou aanschaffen (als dank voor deze gratis cursus ;). Ik heb uitgezocht welk systeem qua prijs en kwaliteit het beste uitkomt en zo kwam ik uit bij Getresponse.

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen Hoe ik ben begonnen Het verhaal van een ontslagen student die fulltime internet ondernemer is geworden. Kees van Dijk Laatste update: Oktober 2012 Kees van Dijk www.webwinkelsucces.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2!

Nadere informatie

Online ondernemen Geld verdienen door en met internet

Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Voorwoord 2 Hans Biesheuvel Voorzitter MKB-Nederland Beste ondernemer, Met trots presenteer

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 2 Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet Eerste hulp bij online ondernemen Geld verdienen door en met internet 4 Eerste hulp bij online ondernemen 5 Voorwoord Beste ondernemer, Met trots presenteer ik u hierbij het boekje Eerste Hulp bij Online

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

#12onlinetools. voor ambitieuze ondernemers. Sophie Fischer. www.sponiza.nl

#12onlinetools. voor ambitieuze ondernemers. Sophie Fischer. www.sponiza.nl #12onlinetools voor ambitieuze ondernemers Sophie Fischer www.sponiza.nl 1 2 Voor Fred, Claudia en Joost Inhoudsopgave Voorwoord 5 Inleiding 8 Fase 1 Tools voor zichtbaarheid en interactie 13 1 De website

Nadere informatie

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Facebook

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Facebook Stefan Rooyackers Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Facebook 1 Copyright Eerste druk Augustus 2012 Facebook is eigendom van Facebook Inc. Op geen enkele wijze is er sprake van sponsoring,

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

NILS ROEMEN & FANNY KOERTS

NILS ROEMEN & FANNY KOERTS NILS ROEMEN & FANNY KOERTS Hoe begin ik voor mezelf? emand tips voor een hotel in Parijs? l DE KRACHT VAN SOCIALE OVERWAARDE Hoe organiseer ik een spetterend evenement? NILS ROEMEN & FANNY KOERTS DE KRACHT

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Maak werk van je geluk! Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Projectmanagement: Afdeling marketing en communicatie Start People

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie

WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET

WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET *Een white paper is een rapport, gids of document dat door een bedrijf of autoriteit geschreven wordt om problemen aan te kaarten en hiervoor concrete

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

Slimmer werken: vanaf nu! Meer doen in minder tijd met meer aandacht en plezier

Slimmer werken: vanaf nu! Meer doen in minder tijd met meer aandacht en plezier Slimmer werken: vanaf nu! Meer doen in minder tijd met meer aandacht en plezier 2009 A.W. Bruna Uitgevers B.V. 2009 Anja Wassenaar Eerste druk november 2009 Omslagontwerp Hoop werk, Leoniek de Hoop, Amersfoort

Nadere informatie

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Meer rendement uit uw e-mail marketing... 2 H1 Randvoorwaarden... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Return on Investment (ROI)...

Nadere informatie

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Naam: Q. Jong A Tai Projectnaam: Q.Q.D (Quentin s Quality Design) Datum: 28 april 2015 Klas: MM2C INHOUDSOPGAVE 1. De ondernemer... 3 1.1 Persoonlijke gegevens:... 3 1.2 Persoonlijke

Nadere informatie

Solliciteren... doe je zo! Wetgevingswijzer 2008 voor P&O: Wat verandert er? Handleiding voor de praktijk

Solliciteren... doe je zo! Wetgevingswijzer 2008 voor P&O: Wat verandert er? Handleiding voor de praktijk Solliciteren... doe je zo! Wetgevingswijzer 2008 voor P&O: Wat verandert er? Handleiding voor de praktijk V e r a B o t Solliciteren doe je zo! Vera Bot Solliciteren doe je zo! kluwer 2009 ISBN 978 90

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu HOOFDSTUK 1 Superheld? Herken jij jezelf in de volgende uitspraken? Ik ben afgestudeerd, klaar voor een uitdaging en opzoek

Nadere informatie

Controle houden over de uitgaven: administratie en verleidingen. Onderdeel van de reeks: Het financiële gedrag van consumenten

Controle houden over de uitgaven: administratie en verleidingen. Onderdeel van de reeks: Het financiële gedrag van consumenten Controle houden over de uitgaven: administratie en verleidingen Onderdeel van de reeks: Het financiële gedrag van consumenten Controle houden over de uitgaven: administratie en verleidingen Onderdeel van

Nadere informatie

VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN

VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN www.re-freshed.nl facebook.com/refreshednl twitter.com/ Handig ebook vol tips, trucs en concrete stappen om zelf je website te verbeteren! Inleiding Je website.

Nadere informatie

tieners en onlineprivacy Een onderzoek naar de manier waarop tieners omgaan met hun privacy op internet

tieners en onlineprivacy Een onderzoek naar de manier waarop tieners omgaan met hun privacy op internet tieners en onlineprivacy Een onderzoek naar de manier waarop tieners omgaan met hun privacy op internet Colofon Tieners en online-privacy Het onderzoek Tieners en online-privacy is uitgevoerd door het

Nadere informatie

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman)

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman) 339 Colofon Nederlandse editie 4.8, januari 2015. Kijk op http://paulusveltman.nl/handleiding-twitter.html voor de meest recente versie van dit boekje. De Engelse vertaling is te downloaden op http://paulusveltman.com/twitter-guide.html.

Nadere informatie