Adobe Trainingen. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adobe Trainingen. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven"

Transcriptie

1 Adbe Trainingen Praktijkgerichte cmputercursussen vr particulieren en bedrijven

2 Ik ben Adbe. Wil je mij leren kennen? Cmpu Act Opleidingen nderscheidt zich p het gebied van flexibiliteit, prijsniveau en individuele mgelijkheden. Op diverse lcaties verzrgen wij Adbe-trainingen die wij zelf ntwikkeld hebben. Trainingsmethde Alle Adbe-trainingen en wrkshps zijn klassikaal en kenmerken zich dr creativiteit. Aan de hand van de cursusbeken en praktijkvrbeelden wrden de nderwerpen besprken. U krijgt veel tijd m te efenen en er is ruim vldende tijd m vragen te stellen. De therie in het cursusbek wrdt verzichtelijk gepresenteerd zdat u thuis ged kunt efenen en na de cursus een uitstekend naslagwerk in uw bezit heeft. Direct starten Regelmatig rganiseren wij diverse Adbe-cursussen p nze lcaties. Op de cursuspagina's vindt u de cursusdata en lcaties. Ga naar vr de data van nze Adbe-cursussen. Praktische cursus Een cursus start met een krte uitleg ver de planning van de cursus en de delen. Elke cursist ntvangt een cursusbek ver CS6 en kan met een mderne cmputer en de laatste versie van het prgramma aan de slag. Na de uitleg ver de Adbe-pakketten en de interface wrden de eerste stapjes gezet. De nadruk ligt p het verkrijgen van praktische vaardigheden. Certificaat Na aflp van de cursus ntvangt u een certificaat van Cmpu Act Opleidingen. Een waardevl certificaat vr werkgevers. Bedrijven Vr veel bedrijven is het plannen van een cursus vr een grep medewerkers een lastige zaak. Wij ntwikkelen cursusmateriaal p maat. Wij inventariseren de beheften van uw bedrijf. Wij realiseren aangepaste cursustijden. Wij verzrgen cursussen p lcatie.

3 Adbe Phtshp Adbe Phtshp is hét prfessinele retucheeren beeldbewerkingsprgramma. Adbe Phtshp is ngeëvenaard als het gaat m het crrigeren van kleurenscans en het tepassen van een breed scala aan bewerkingen p afbeeldingen. Of u nu snel crrecties wilt aanbrengen f creatieve beeldbewerking wilt tepassen, u kunt in alle gevallen p een eenvudige manier mie resultaten behalen: U kunt p efficiënte wijze varianten van ntwerpen creëren. Laat meerdere afbeeldingen met verschillende effecten in elkaar vervleien. U kunt geavanceerde resultaten bereiken dr afbeeldingen, tekst en effecten samen te stellen p hnderden lagen. Verbeter de kleur en het cntrast van afbeeldingen met de set prfessinele gereedschappen vr kleurcrrectie. U kunt experimenteren en verbazingwekkende resultaten behalen met behulp van de filters vr speciale effecten. Laat de typgrafie in het g springen dr tekst p paden f in vrmen te plaatsen Eenvudige psmming/nummering, tabs en tabellen. PDF maken en deze afdrukken (eenvudige instellingen). Adbe Illustratr Illustratr is een geavanceerd en gebruiksvriendelijk gereedschap dat bij geen enkele mderne vrmgever mag ntbreken. Het is zeer geschikt vr het maken van lg s, het creëren van typgrafische effecten, paginazetwerk zals advertenties en vr het maken van allerlei illustraties in het algemeen. Er kan geprduceerd wrden vr print-, druk-, multimedia- en webdeleinden. Adbe Illustratr is vectrgeriënteerd en heeft daardr vele tepassingsmgelijkheden: Het pstarten van Illustratr en verkennen van de werkmgeving. Behandeling van de belangrijkste gereedschappen, menu's en paletten. Het beeldmenu en de verschillende weergaven, snel in- en uitzmen. Het creëren van eenvudige vrmen: cirkels, rechtheken, lijnen etc. Het creëren van vrije vrmen, pen/geslten paden, ptld-pties. Het bewerken van vrmen (srten ankerpunten en Bézier-hendels). Het cmbineren/uitbreiden van vrmen met PathFinder en padbewerking. Het handmatig en nauwkeurig natekenen van lg's en/f afbeeldingen. Het instellen van kleuren, stalen, patrnen en verlpen vr vulling en lijn. Meerdere (identieke) bjecten snel aanmaken, verdelen en/f uitlijnen. Speciale (net)verlpen en een aantal veel gebruikte filters en effecten. Typgrafische mgelijkheden; tekst plaatsen in, p en m vrmen, lettercnturen. Technische aspecten m.b.t. het werken met kleuren en kleurscheidingen. Bewaren/exprteren van bestanden (.a. PDF) en verschillen in frmaten.

4 Adbe InDesign InDesign is het pagina-pmaakprgramma dat uitgebreide mgelijkheden biedt vr prfessinele publishing en is de industriestandaard vr het maken van illustratie-intensieve dcumenten. Dit digitale prepressprgramma is de industriestandaard vr het pmaken van flders en dergelijke. InDesign biedt de beginnende en gevrderde gebruiker vele mgelijkheden m pagina's p een prfessinele manier p te maken: Omgaan met Adbe CS-interface. Paletten snel tnen/verbergen en eigen werkruimte(n) bewaren. Nieuw bestand aanmaken, snel inzmen en uit-zmen, navigeren. Objecten maken, selecteren, vlgrde wijzigen, transfrmeren. Getalsmatig werken (maatvaste kenmerken aan-geven). Inhud (tekst en beelden) plaatsen, inpassen, wisselen. Vulling- en lijnkleur instellen met stalen, pipet gebruiken. Tekstmlp en effecten tepassen, vrvertning gebruiken. Stramien maken, teksten in klmmen plaatsen. Typgrafie (basiskenmerken), alinea- en teken-stijlen. Adbe Dreamweaver Adbe Dreamweaver is een makkelijk pakket vr het ntwikkelen en nderhuden van websites. Het heeft alles in zich en biedt uitgebreide mgelijkheden vr prfessineel design en nderhud. Adbe Muse Maak en publiceer dynamische websites vr desktps en mbiele apparaten vlgens de nieuwste webstandaarden znder cde te schrijven. Ontwerp met vertruwde gereedschappen en hnderden weblettertypen. Veg eenvudig interactieve nderdelen te, zals nieuwe scrlleffecten, diapresentaties, cntactfrmulieren en vide's. Adbe Muse maakt deel uit van Creative Clud, dat k tegang biedt tt de nieuwste versies van al je favriete ntwerptepassingen, zals Adbe Phtshp, Illustratr en InDesign. Adbe Acrbat Pr Digitale frmulieren wrden steeds vaker ingezet en het PDF-bestandsfrmaat is hiervr bij uitstek geschikt. Frmulieren in PDF hebben verschillende vrdelen: ze zijn bijvrbeeld ged te beveiligen en vrmvast. Bvendien beschikken de meeste cmputergebruikers ver de gratis Acrbat Reader waarmee een PDFfrmulier gepend en ingevuld kan wrden. Adbe Frms Central is een speciale tl van Adbe die geheel gericht is p het maken en (nline) verspreiden van frmulieren. Het prgramma biedt daarnaast veel kant-en-klare sjablnen die als basis vr een interactief PDFfrmulier kunnen dienen. Wrdt het frmulier via Adbe direct nline verspreid dan wrdt k de respns p het frmulier direct verwerkt en kan alle data geëxprteerd wrden vr verder gebruik en/f analyse. What yu see is what yu get. Gebruik maken van CSS. Geïntegreerde FTP-sftware. Afbeeldingen direct aanpassen. Direct ntwikkelen met behulp van diverse prgrammeertalen zals HTML, XHTML, XML, ASP, ASP.NET, JSP en PHP.

5 Training Adbe Phtshp Basis Del Vertruwd raken met de basismgelijkheden van Adbe Phtshp. Delgrep Deze cursus is uitermate geschikt vr iedereen die prfessineel beelden wil bewerken. In deze cursus leert u nder andere mntages en vrijstaande afbeeldingen te maken en het tepassen van effecten crrectiefilters. Verder wrden kleurcrrecties en cnsequenties hiervan vr het drukprces behandeld. Ruime ervaring met het werken met Windws en enige affiniteit met ftbewerking is een must. Vrpleiding: Windws, Wrd, Mac OS Vervlgpleiding: Phtshp Gevrderd, Illustratr Basis, InDesign Basis, Dreamweaver Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Adbe Phtshp. De cursus behandelt stap vr stap de belangrijkste functies van het prgramma. Therie en praktijk zijn hierbij in balans. Het pden van kennis wrdt p deze manier gecmpleteerd met het aanleren van vele vaardigheden. De behandelde nderwerpen sluiten naadls aan bij het gebruik van het prgramma in de praktijk. Tevens wrden een aantal grafische en typgrafische begrippen verzichtelijk behandeld. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Het verkennen van het beeldscherm en de uitgebreide gereedschapskist Het uitsnijden van nderwerpen p een ft Het werken met meerdere lagen Het belang van resluties van gedigitaliseerde beelden Retucheren en kleurcrrecties maken, creatieve tepassingen met filters Tekst en teksteffecten Schaduwen en reflecties maken Phtshptechnieken zals selecties, maskers, lagen, teksteffecten etc. Bestandsfrmaten zals TIFF, EPS, PICT, GIF en JPEG

6 Training Adbe Phtshp Gevrderd Del Dieper ingaan p de geavanceerde mgelijkheden van Adbe Phtshp, als vervlg p de basiscursus. Delgrep Deze cursus is het vervlg p de cursus Phtshp Basis. In deze cursus leert u nder andere mntages en vrijstaande afbeeldingen te maken en het tepassen van effect- en crrectiefilters. Verder wrden kleurcrrecties en cnsequenties hiervan vr het drukprces behandeld. Ervaring met het werken met Windws en enige affiniteit met ftbewerking is een must. Vrpleiding: Windws, Wrd, Mac OS Vervlgpleiding: InDesign Basis, Illustratr Basis, Dreamweaver Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Adbe Phtshp. De cursus behandelt stap vr stap de belangrijkste functies van het prgramma. Therie en praktijk zijn hierbij in balans. Het pden van kennis wrdt p deze manier gecmpleteerd met het aanleren van vele vaardigheden. De behandelde nderwerpen sluiten naadls aan bij het gebruik van het prgramma in de praktijk. Tevens wrden een aantal grafische en typgrafische begrippen verzichtelijk behandeld. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Geavanceerd vrijstaand maken van beelden. Geavanceerde cmpsities ntwerpen. Digitale ft's crrigeren en verbeteren. Gebruik van ftfilters inclusief maskers. Het begrijpen van ftreslutie. Gebruik van kleurmanagement. Kppeling tussen Phtshp en ImageReady. Kleurseparaties. Imprt en exprt van PDF-bestanden. Geavanceerde kleurcrrectie. Geautmatiseerde tepassingen.

7 Training Adbe Illustratr Basis Del Vertruwd raken met de basismgelijkheden van Adbe Illustratr. Delgrep De cursus Illustratr is bedeld vr iedereen die Illustratr wil gaan gebruiken vr het maken van illustraties, lg's, kleine brchures, huisstijlen, grafieken, enzvrt. U kunt na de cursus uw ideeën p een visuele manier vrmgeven in drukwerk, p het web f via andere media. Ervaring met Phtshp f andere beeldbewerkingprgramma's is wenselijk. Algemene kennis Windws en tekenvaardigheid is een must. Tijdens de cursus behandelen wij slechts een aantal nderwerpen. Met het uitgebreide cursusbek kunt dan zelf verder efenen. Dit cursusbek gebruiken wij k vr de gevrderde cursus. Vrpleiding: Windws, Wrd, Mac OS Vervlgpleiding: Phtshp Gevrderd, Illustratr Basis, InDesign Basis, Dreamweaver Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de cursusdag beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Adbe Phtshp en Illustratr. Onder begeleiding van een dcent wrden de relevante prgramma-eigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Vr een ptimaal resultaat is het ndzakelijk k thuis ged te efenen met het meegeleverde cursusbek. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Het creëren van vrije vrmen: pen en geslten paden; ankerpunten en beziershandels. Het vullen van vrmen met kleur en het maken van verlptinten. Het belang van werken met kleuren en kleurscheidingen. Werken met de gereedschappen menucmmand's, beeldmenu's en paletten. Tekst en teksteffecten in en m een figuur Phtshp technieken, zals selecties, lagen etc. Weergeven/afdrukken van bestanden.

8 Training Adbe Illustratr Gevrderd Del Leren werken met de geavanceerde mgelijkheden van Adbe Illustratr. Delgrep De cursus Illustratr is bedeld vr iedereen die al enige tijd met Adbe Illustratr werkt en het wil gaan gebruiken vr het maken van illustraties, lg's, kleine brchures, huisstijlen, grafieken, enzvrt. U kunt na de cursus uw ideeën p een visuele manier vrmgeven in drukwerk, p het web f via andere media. Ervaring met Phtshp f andere beeldbewerkingprgramma's is wenselijk. Lesmethde Gedurende de cursusdag beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Adbe Phtshp en Illustratr. Onder begeleiding van een dcent wrden de relevante prgramma-eigenschappen van de tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Vr een ptimaal resultaat is het ndzakelijk ged thuis te efenen met het meegeleverde cursusbek. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Vrpleiding: Windws, Wrd, Mac OS Vervlgpleiding: InDesign Basis, Phtshp Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Geavanceerd gebruik van patrnen, penselen en symblen. Mgelijkheden met grafieken. 3D-bjecten tekenen en aanpassen. Werken met transparantie en afvlakken van bestanden. Drukklaar maken van bestanden dr nderdelen uit te breiden. Geavanceerde verlpen maken met het netgereedschap. Lagen mzetten naar een animatie. Bewaren en exprteren naar.ai,.pdf,.jpg,.gif en.swf. Kleurmanagement binnen Illustratr CS 6. Maskeren. Geavanceerde tekstmgelijkheden, werken met tekst- en alineastijlen. OpenType pties. Afdrukken vanuit Illustratr CS 6.

9 Training Adbe InDesign Basis Del Vertruwd raken met de basismgelijkheden van het pmaakprgramma Adbe InDesign. Delgrep De cursus is bedeld vr diegenen die meer cmplexe grafische prducten p een typgrafisch verantwrde manier willen pmaken. Alles wat u gemaakt heeft in andere prgramma's als Phtshp en Illustratr brengt u samen in InDesign. Deze cursus is ntwikkeld vr grafici die prfessineel aan de slag willen met het maken van flders, flyers, catalgi etc. Ervaring met de verige prgramma's van Adbe is een vrdeel mdat alle Adbe-prgramma's een zelfde gebruikersinterface hanteren. Ruime ervaring met het werken met Windws is een must. Lesmethde Onder begeleiding van een ervaren dcent wrden de relevante prgramma-eigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Vr een ptimaal resultaat is het ndzakelijk ged thuis te efenen met het meegeleverde cursusbek en de bestanden. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Vrpleiding: InDesign Basis Vervlgpleiding: InDesign Gevrderd Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Gebruikersinterface. Werkruimte instellen. Pagina-instellingen. Stramienpagina's. Paginanummering. Tekst- en afbeeldingskaders. Object rteren, schalen en uitlijnen. Werken met lagen en stijlen. Lettertypebeheer. Tekst inveren, autmatische drlp. Paginavervlgaanduiding. Beheer kppelingen. Laagsamenstellingen vanuit Phtshp/Illustratr. Biblitheekbeheer.

10 Training Adbe InDesign Gevrderd Del Leren werken met de geavanceerde pties van Adbe InDesign zdat u alle ins en uts leert kennen. Delgrep De cursus is bedeld vr diegenen die meer cmplexe grafische prducten p een typgrafisch verantwrde manier willen pmaken. U werkt al enige tijd met InDesign f heeft de basiscursus al gevlgd. Alles wat u gemaakt heeft in andere prgramma's als Phtshp en Illustratr brengt u samen in InDesign. Deze cursus is ntwikkeld vr grafici die prfessineel aan de slag wil met het maken van flders, flyers, catalgi etc. Ervaring met de verige prgramma's van Adbe is een vrdeel mdat alle Adbe-prgramma's een zelfde gebruikersinterface hanteren. Vrpleiding: InDesign Basis Vervlgpleiding: Phtshp Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met InDesign. Onder begeleiding van een ervaren dcent wrden de relevante prgramma-eigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Steunkleur tepassen. Kleur(verlp) tepassen p tekst en bjecten. Kleurbeheer. Prfiel insluiten. Standaardwerkruimte instellen. Gebruik van Adbe Bridge. Teken, alinea en bjectstijlen. Tabellen imprteren en pmaken. Stijlen laden uit ander dcument. Tekst in een tabel pmaken. Wijzigen klmfrmaat. Illustraties gebruiken in tabellen. Celstijlen. Preflight gebruiken. Pakket gebruiken. Adbe PDF bestand maken.

11 Training Adbe Dreamweaver Basis Del Het leren werken met de basismgelijkheden van Adbe Dreamweaver m z een website te buwen. Delgrep De cursus is bedeld vr diegenen die prfessineel aan de slag willen met het nderhuden en ntwerpen van websites. Wilt u de layut en stijl van uw website makkelijk kunnen creëren en aanpassen, dan is dit de cursus vr u. Tijdens de cursus wrdt het maken van een website stap vr stap behandeld en k de basis van HTML kmt aan de rde. Ruime ervaring met het werken met Windws en enige affiniteit met ftbewerking is een pre. Met het uitgebreide cursusbek kunt dan zelf verder efenen. Dit cursusbek gebruiken wij k vr de gevrderde cursus. Vrpleiding: Windws, Wrd, Internet en Vervlgpleiding: Dreamweaver Gevrderd, PHP, Magent, Phtshp Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Dreamweaver en verwante sftware. Onder begeleiding van een ervaren dcent wrden de relevante prgrammaeigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Vr een ptimaal resultaat is het ndzakelijk k thuis ged te efenen met het meegeleverde cursusbek en de bestanden. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: De interface van Adbe Dreamweaver. Wat is HTML? Wat is CSS? Websites beheren in Adbe Dreamweaver. Een website pzetten. Paginastructuur en tekst tevegen aan een pagina. Werken met Cascading Style Sheets. CSS tepassen p tekst. Werken met tags, divs, classes en samengestelde IDs. Werken met afbeeldingen. Creëren van links en ankerpunten. Webpagina ntwerpen met behulp van CSS. Werken met tabellen. Werken met frmulieren. Een sjabln maken en tepassen. Interactiviteit tevegen aan een website. Meerdere websites beheren met Adbe Dreamweaver. Uw website upladen p een subdmein.

12 Training Adbe Dreamweaver Gevrderd Del Het leren werken met geavanceerde technieken waarmee men websites buwt in Adbe Dreamweaver. Delgrep De cursus is bedeld vr diegenen die de basiscursus hebben afgernd en diverse vragen hebben. Het geautmatiseerd drveren van de geavanceerde Cascading Style Sheets, de nieuwe (applicatin)bjects vr het snel maken van een databasekppeling, de teruggehaalde timeline, veel nieuwe JavaScript- en DHTML-effecten en geavanceerde dynamische templates. Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Dreamweaver en verwante sftware. Onder begeleiding van een ervaren dcent wrden de relevante prgrammaeigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. U kunt vragen stellen ver uw zelfntwikkelde website. Tijdens de lessen wrden de relevante nderwerpen vr de grep behandeld: Vrpleiding: Dreamweaver Basis Vervlgpleiding: Phtshp Basis, PHP, Magent, Drupal, jquery, jquery Mbile Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Het aanmaken van interactieve frmulieren inclusief invercntrle. Website maken vr verschillende weergaven (PC, tablet, mbiel). Geneste sjablnen maken. Geavanceerd werken met CSS Maken van een stylesheet vr weegave in print f p het scherm van een PC, tablets f mbiel. Interactieve Navigatie met CSS. Dynamische frmulieren maken, aanpassen en beheren. Frmulieren met invercntrle ntwerpen. Werken met databases via PHP en MySQL. Instellen van een hstingmachine f externe server. Biblitheek maken, tepassen en beheren. jquery applicatie invegen p een webpagina.

13 Training Adbe Muse Del Na het vlgen van de Adbe Muse-cursus bent u in staat zelfstandig een website te maken. Delgrep Omdat Adbe Muse heel tegankelijk is, kan vrijwel iedereen ermee aan de slag. Adbe Muse is daarmee vral geschikt vr iedereen die znder kennis van cde zals HTML, XML etc. een fraai vrmgegeven, mderne website wil ntwerpen en buwen. Lesmethde In deze driedaagse training leert u een cmplete website buwen, znder het schrijven van één regel cde, met behulp van Adbe Muse. Na het behandelen van de basisprincipes van Adbe Muse gaat u zelf aan de slag m alle nderdelen in elkaar te zetten, zdat u uw kennis direct in de praktijk kunt tepassen. U leert tevens he u uw site kunt aanpassen vr gede weergave p smartphnes en tablets. Muse is nderdeel van Adbe Creative Clud en k als apart abnnement beschikbaar, maar niet als ls prgramma te kp (vanwege de bijgeleverde diensten). Cursusduur: 3 dagen Vrpleiding: InDesign Basis Vervlgpleiding: Phtshp Basis, PHP, Magent, Drupal, jquery, jquery Mbile Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Denken als een webdesigner vs. denken als een grafisch ntwerper. De Muse interface. Een nieuwe site maken. Webpagina s maken. Afbeeldingen. Objecten pmaken. Tekst. Kleur tepassen p uw site. Hyperlinks. Dynamische menu s en statussen. Widgets, slideshws en frmulieren. HTML insluiten (Ggle Maps, Twitter etc.) Een site publiceren. Mbiele websites maken. Tips & Trucs.

14 Training Adbe Acrbat Pr Del Na het vlgen van de Adbe Acrbat Pr-cursus bent u in staat zelfstandig PDF frmulieren te maken. Delgrep Deze training is bedeld vr iedereen die p een prfessinele manier pdf-frmulieren wil maken. Lesmethde In deze tweedaagse training leert u een cmpleet PDF frmulieren buwen. Digitale frmulieren wrden steeds vaker ingezet en het PDFbestandsfrmaat is hiervr bij uitstek geschikt. Frmulieren in PDF hebben verschillende vrdelen: ze zijn bijvrbeeld ged te beveiligen en ze zijn vrmvast. Bvendien beschikken de meeste cmputergebruikers ver de gratis Acrbat Reader waarmee een PDF-frmulier gepend en ingevuld kan wrden. Tijdens de cursus leert u: Vrpleiding: InDesign Basis Vervlgpleiding: Phtshp Basis, PHP, Magent, Drupal, jquery, jquery Mbile Cursusmateriaal: Hw T D Everything: Adbe Acrbat X Sftwareversies: X / XI Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Instellingen Acrbat Pr en Frms Central. Werken met sjablnen. De frmuliervelden en eigenschappen. Opmaak van frmulieren. Uitlijnen en dupliceren van velden. Gebruik van javascript (intrductie). Beveiligen van frmulieren. Werken met wachtwrdbeveiliging. Werken met digitale handtekeningen. Verzenden van frmulieren. (Online) reacties verzamelen. Verwerken frmulierdata en rapprtage. Databasekppelingen (intrductie). Tips & Trucs.

15 Prijzen De vermelde prijzen zijn inclusief cursusmaterialen, examen en certificaat, maar exclusief éénmalige inschrijfen administratieksten van 15,-- per factuur. Prijzen geldig tt 30 juni Cursusaanbd Standaard cursusduur Prijs Training Adbe Phtshp Basis 2 dagen 545,-- Training Adbe Phtshp Gevrderd 2 dagen 545,-- Training Adbe Illustratr Basis 2 dagen 545,-- Training Adbe Illustratr Gevrderd 2 dagen 545,-- Training Adbe InDesign Basis 2 dagen 545,-- Training Adbe InDesign Gevrderd 2 dagen 545,-- Training Adbe Dreamweaver Basis 2 dagen 545,-- Training Adbe Dreamweaver Gevrderd 2 dagen 545,-- Training Adbe Muse 3 dagen 795,-- Training Adbe Pr 2 dagen 545,--

16 Lcaties Cmpu Act Opleidingen Haarlem (hfdkantr) Wilhelminastraat VJ Haarlem Telefn: Cmpu Act Opleidingen Almere De Stijger AE Almere Telefn: Cmpu Act Opleidingen Zaandam Vincent van Gghweg JB Zaandam Telefn: Cmpu Act Opleidingen Nijmegen Bedrijvencentrum Grenestraat Grenestraat JC Nijmegen Telefn: Cmpu Act Opleidingen Rtterdam Lylantse Plein LH Capelle aan den IJssel Telefn Cmpu Act Opleidingen Heythuysen Park EL Heythuysen Telefn: Versie :58

SMART Notebook 14. Mac OS X-besturingssysteemsoftware. Gebruikershandleiding

SMART Notebook 14. Mac OS X-besturingssysteemsoftware. Gebruikershandleiding SMART Ntebk 14 Mac OS X-besturingssysteemsftware Gebruikershandleiding Kennisgeving handelsmerk SMART Ntebk, SMART Dcument Camera, SMART Ink, SMART Bard, SMART Respnse, SMART Exchange, smarttech, het SMART-lg

Nadere informatie

Overzicht cursussen en trainingen Textielverzorging

Overzicht cursussen en trainingen Textielverzorging Overzicht cursussen en trainingen Textielverzrging 200 pagina Cursussen Textielservice & Natwasserijen Data 200 4 4 4 4 5 5 5 7 7 7 Basispleiding Wasserij* Nederlands p de werkvler* Prcesbeheersing en

Nadere informatie

Ontwikkeling van een commercieel webplatform

Ontwikkeling van een commercieel webplatform Academiejaar 2009 2010 Departement Tegepaste Ingenieurswetenschappen Schnmeersstraat 52-9000 Gent Ontwikkeling van een cmmercieel webplatfrm Masterpref vrgedragen tt het behalen van het diplma van Master

Nadere informatie

Inhoud van de vakken in de tweede fase van het BRC. Dec1415292

Inhoud van de vakken in de tweede fase van het BRC. Dec1415292 Inhud van de vakken in de tweede fase van het BRC. 1 Inhud van de vakken in de tweede fase van het BRC. Inhud De vakken p het Bertrand Russell Cllege in de tweede fase... 3 Prfielkeuzefrmulier HAVO...

Nadere informatie

OPZET EN UITVOERING VAN ONDERZOEK

OPZET EN UITVOERING VAN ONDERZOEK Peter van t Riet, Inge Strijker, Wim Trster Lectraat ICT en Onderwijsinnvatie, Hgeschl Windesheim, Zwlle 2011 INHOUD 1 INLEIDING... 3 2 ONDERZOEK IN HET HBO... 3 3 VIER SOORTEN ONDERZOEK... 3 Tepassingsgericht

Nadere informatie

OFFERTEAANVRAAG VOOR DIENSTEN BESTEK NR. DLA/COM/13. 02. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking Ontwikkelen van de website www.vgc.

OFFERTEAANVRAAG VOOR DIENSTEN BESTEK NR. DLA/COM/13. 02. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking Ontwikkelen van de website www.vgc. BIJLAG Bijlage nr. 1 Bestek nderhandelingsprcedure znder bekendmaking vr het ntwikkelen van de website www.vgc.be OFFRTAANVRAAG VOOR DINSTN BSTK NR. DLA/COM/13. 02 Onderhandelingsprcedure znder bekendmaking

Nadere informatie

Waarom zou je kiezen voor M&O?

Waarom zou je kiezen voor M&O? Waarm zu je kiezen vr M&O? Onderzek naar het keuzegedrag van leerlingen vr het vak Management & Organisatie Grningen, mei 2013 Auteurs Brenda Bergkamp Bvenhuis Arjan Wrd Masterpleiding leraar Algemene

Nadere informatie

Rapport audit: www.voorbeeld.be

Rapport audit: www.voorbeeld.be Rapprt audit: www.vrbeeld.be Scre per nderdeel 1. Hardware en sftware 5/10 50% 2. Accessibility 25/35 71% 3. User experience 30/30 100% 4. Navigatie 45/52 87% 5. Hme page 35/43 81% 6. Paginalay- ut 17/31

Nadere informatie

Op weg naar betere. klanttevredenheid via de route van klachtenbehandeling

Op weg naar betere. klanttevredenheid via de route van klachtenbehandeling Op weg naar betere Lease Unlimited B.V. klanttevredenheid via de rute van klachtenbehandeling Universiteit Twente Faculteit Management en Bestuur Bachelrpdracht Bedrijfskunde Versie: Eindversie Datum:

Nadere informatie

CURSUSBOEK VOOR LEERLINGEN

CURSUSBOEK VOOR LEERLINGEN Kieskeurig Een cursus die je helpt bij het kiezen van een vervlgpleiding na de HAVO f het VWO CURSUSBOEK VOOR LEERLINGEN Franca Hiddink Hanzehgeschl Grningen / Lectraat Rehabilitatie Crrespndentie: f.j.m.hiddink@pl.hanze.nl

Nadere informatie

Wat anderen zeggen over Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken

Wat anderen zeggen over Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken Wat anderen zeggen ver He LinkedIn nu ECHT gebruiken Eindelijk iemand die uitlegt waarm LinkedIn nuttig is. Als een typische Gen X er begn ik gefrustreerd te wrden wanneer ik meer en meer mensen hrde praten

Nadere informatie

De Taallijn Interactief taalonderwijs in groep 1 en 2

De Taallijn Interactief taalonderwijs in groep 1 en 2 De Taallijn Interactief taalnderwijs in grep 1 en 2 Sinterklaas kmt lgeren! Activiteitencyclus vr grep 1 en 2 Expertisecentrum Nederlands Inhudspgave Inleiding 3 Vrbeeld van een planningsrster 4 Vrbereiding

Nadere informatie

Korte inhoud Informatica

Korte inhoud Informatica Korte inhoud Informatica ADOBE GRAFISCH... 1 CURSUS GRAFISCH ONTWERP... 1 CURSUS ILLUSTRATOR 1... 1 CURSUS ILLUSTRATOR 2... 1 CURSUS INDESIGN 1... 2 CURSUS INDESIGN 2... 2 AUTOCAD... 3 CURSUS AUTOCAD

Nadere informatie

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om?

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om? Het Grte Geldnderzek: he ga je met je geld m? Natinaal Instituut vr Budgetvrlichting (Nibud) Tijdsduur: één les Werkvrm: individueel met een discussie in de klas Niveau: bedeld vr alle leerlingen van klas

Nadere informatie

VISIO VISIO OVER DE AUTEUR 978 94 62 45037 0 980

VISIO VISIO OVER DE AUTEUR 978 94 62 45037 0 980 RIA GOMEZ KOPPENOL Basiscursussen en Handboeken verschenen bij Academic Service: Basiscursus Access 2010 Basiscursus Access 2007 Basiscursus Access 2003 Basiscursus Apps ontwikkelen Basiscursus ASP.NET

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Werkend Leren: eerst de praktijk, dan kiezen voor een opleiding. Stichting Humanitas zet de deur open.

Hoofdstuk 5 Werkend Leren: eerst de praktijk, dan kiezen voor een opleiding. Stichting Humanitas zet de deur open. Hfdstuk 5 Werkend Leren: eerst de praktijk, dan kiezen vr een pleiding. Stichting Humanitas zet de deur pen. Het kunstje kun je best wel leren, maar de mensen mesten er verder niet bij zijn. Je met leren

Nadere informatie

Cursus Dreamweaver 01/01/2004. Voor updates, achtergrondinformatie, voorbeelden en download: Bezoek http://www.ideabox.

Cursus Dreamweaver 01/01/2004. Voor updates, achtergrondinformatie, voorbeelden en download: Bezoek http://www.ideabox. Cursus Dreamweaver 01/01/2004 Voor updates, achtergrondinformatie, voorbeelden en download: Bezoek http://www.ideabox.be/webdesign Cursus Dreamweaver www.ideabox.be/webdesign pagina 1/36 Inleiding Deze

Nadere informatie

Wmo-klanttevredenheidsonderzoek gemeente Losser

Wmo-klanttevredenheidsonderzoek gemeente Losser Wm-klanttevredenheidsnderzek gemeente Lsser De Wm dr de bril van de aanvrager Augustus 2010 Clfn Uitgave I&O Research BV Statinsplein 11 Pstbus 563, 7500 AN Enschede tel. (053) 4825000 Rapprtnummer 2010/

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

VOORWOORD. Alle trainingen worden zowel op onze vestiging als bij uw organisatie in huis verzorgd.

VOORWOORD. Alle trainingen worden zowel op onze vestiging als bij uw organisatie in huis verzorgd. VOORWOORD In deze brochure geven wij naast de algemene informatie over ons opleidingsinstituut, een omschrijving van de trainingen en faciliteiten die IP Computer Training Centrum Zwolle voor u verzorgt.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1:Politiek, Beleid en Sturing: een positiebepaling . Staat: Markt Gemeenschap Beleid: Sturing:

Hoofdstuk 1:Politiek, Beleid en Sturing: een positiebepaling . Staat: Markt Gemeenschap Beleid: Sturing: Beleidsprcessen Hfdstuk 1:Plitiek, Beleid en Sturing: een psitiebepaling Allcatiemechnismen/verdelingsmechanismen (allcatie is het verdelen, wie beslist er, he? Dr wie wrdt er wat, heveel etc geprduceerd?)

Nadere informatie

ZODAT WE NIEMAND VERGETEN!

ZODAT WE NIEMAND VERGETEN! ZODAT WE NIEMAND VERGETEN! In pdracht van het PlatfrmGGz dr haar werkgrep Langdurige zrg PERSPECTIEF VAN MENSEN IN DE LANGDURIGE VERBLIJFSZORG Visie p kwaliteit van langdurige geestelijke gezndheidszrg

Nadere informatie

SMART Notebook 11. Windows-besturingssystemen. Uw aansluiting op het bijzondere

SMART Notebook 11. Windows-besturingssystemen. Uw aansluiting op het bijzondere SMART Ntebk 11 Windws-besturinssystemen Gebruiksaanwijzin Scan de vlende QR-cde m dit helpprramma p uw smartphne f ander mbiel apparaat te bekijken. Uw aansluitin p het bijzndere Kennisevin handelsmerk

Nadere informatie

WebHare en Microsoft Word

WebHare en Microsoft Word WebHare en Microsoft Word Optimaliseer uw Word documenten voor gebruik met WebHare Werken met alinea s Opmaakprofielen Afbeeldingen Datum: Maart 2010 Aantal pagina's: 26 Versie: 2.6 Doelgroep: Content

Nadere informatie

Gedragscode Goed Zorgverzekeraarschap. Bijlage - ZN-11-102

Gedragscode Goed Zorgverzekeraarschap. Bijlage - ZN-11-102 Gedragscde Ged Zrgverzekeraarschap Bijlage - ZN-11-102 Inhudspgave Pag. Vrwrd 3 Deel 1 Cde Ged Zrgverzekeraarschap 4 1.1 Inleiding 4 1.1.1 Verantwrdelijkheden van de zrgverzekeraar 4 1.1.2 Basiswaarden

Nadere informatie

Overlegplatform Sport voor Allen. Uitbouwen van een lokaal Sport voor Allen beleid

Overlegplatform Sport voor Allen. Uitbouwen van een lokaal Sport voor Allen beleid Overlegplatfrm Sprt vr Allen Uitbuwen van een lkaal Sprt vr Allen beleid Synthesenta werkgrep 1 gedgekeurd dr het Overlegplatfrm Sprt vr Allen p19/12/2005 Op het Overlegplatfrm Sprt vr Allen van 16 december

Nadere informatie

Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen. Van uren factureren naar value added pricing

Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen. Van uren factureren naar value added pricing Waarm en he accuntants hun verdienmdel meten aanpassen Van uren factureren naar value added pricing Waarm en he accuntants hun verdienmdel meten aanpassen 2 Inhud Inleiding 3 De ntwikkelingen 4 Blijvende

Nadere informatie

Sterktes van nu, de kracht van 2015. Sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen voor vrijwillige inzet

Sterktes van nu, de kracht van 2015. Sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen voor vrijwillige inzet Sterktes van nu, de kracht van 2015 Sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen vr vrijwillige inzet MOVISIE Kennis en advies vr maatschappelijke ntwikkeling MOVISIE verzamelt, ntwikkelt en verspreidt kennis

Nadere informatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie Duurzaam inzetbaar in een vitale rganisatie Vitaliteit en bevlgenheid vrmen sleutelbegrippen vr het ptimaal en duurzaam inzetten van medewerkers. Vitale medewerkers bruisen van energie, velen zich fit

Nadere informatie