Adobe Trainingen. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adobe Trainingen. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven"

Transcriptie

1 Adbe Trainingen Praktijkgerichte cmputercursussen vr particulieren en bedrijven

2 Ik ben Adbe. Wil je mij leren kennen? Cmpu Act Opleidingen nderscheidt zich p het gebied van flexibiliteit, prijsniveau en individuele mgelijkheden. Op diverse lcaties verzrgen wij Adbe-trainingen die wij zelf ntwikkeld hebben. Trainingsmethde Alle Adbe-trainingen en wrkshps zijn klassikaal en kenmerken zich dr creativiteit. Aan de hand van de cursusbeken en praktijkvrbeelden wrden de nderwerpen besprken. U krijgt veel tijd m te efenen en er is ruim vldende tijd m vragen te stellen. De therie in het cursusbek wrdt verzichtelijk gepresenteerd zdat u thuis ged kunt efenen en na de cursus een uitstekend naslagwerk in uw bezit heeft. Direct starten Regelmatig rganiseren wij diverse Adbe-cursussen p nze lcaties. Op de cursuspagina's vindt u de cursusdata en lcaties. Ga naar vr de data van nze Adbe-cursussen. Praktische cursus Een cursus start met een krte uitleg ver de planning van de cursus en de delen. Elke cursist ntvangt een cursusbek ver CS6 en kan met een mderne cmputer en de laatste versie van het prgramma aan de slag. Na de uitleg ver de Adbe-pakketten en de interface wrden de eerste stapjes gezet. De nadruk ligt p het verkrijgen van praktische vaardigheden. Certificaat Na aflp van de cursus ntvangt u een certificaat van Cmpu Act Opleidingen. Een waardevl certificaat vr werkgevers. Bedrijven Vr veel bedrijven is het plannen van een cursus vr een grep medewerkers een lastige zaak. Wij ntwikkelen cursusmateriaal p maat. Wij inventariseren de beheften van uw bedrijf. Wij realiseren aangepaste cursustijden. Wij verzrgen cursussen p lcatie.

3 Adbe Phtshp Adbe Phtshp is hét prfessinele retucheeren beeldbewerkingsprgramma. Adbe Phtshp is ngeëvenaard als het gaat m het crrigeren van kleurenscans en het tepassen van een breed scala aan bewerkingen p afbeeldingen. Of u nu snel crrecties wilt aanbrengen f creatieve beeldbewerking wilt tepassen, u kunt in alle gevallen p een eenvudige manier mie resultaten behalen: U kunt p efficiënte wijze varianten van ntwerpen creëren. Laat meerdere afbeeldingen met verschillende effecten in elkaar vervleien. U kunt geavanceerde resultaten bereiken dr afbeeldingen, tekst en effecten samen te stellen p hnderden lagen. Verbeter de kleur en het cntrast van afbeeldingen met de set prfessinele gereedschappen vr kleurcrrectie. U kunt experimenteren en verbazingwekkende resultaten behalen met behulp van de filters vr speciale effecten. Laat de typgrafie in het g springen dr tekst p paden f in vrmen te plaatsen Eenvudige psmming/nummering, tabs en tabellen. PDF maken en deze afdrukken (eenvudige instellingen). Adbe Illustratr Illustratr is een geavanceerd en gebruiksvriendelijk gereedschap dat bij geen enkele mderne vrmgever mag ntbreken. Het is zeer geschikt vr het maken van lg s, het creëren van typgrafische effecten, paginazetwerk zals advertenties en vr het maken van allerlei illustraties in het algemeen. Er kan geprduceerd wrden vr print-, druk-, multimedia- en webdeleinden. Adbe Illustratr is vectrgeriënteerd en heeft daardr vele tepassingsmgelijkheden: Het pstarten van Illustratr en verkennen van de werkmgeving. Behandeling van de belangrijkste gereedschappen, menu's en paletten. Het beeldmenu en de verschillende weergaven, snel in- en uitzmen. Het creëren van eenvudige vrmen: cirkels, rechtheken, lijnen etc. Het creëren van vrije vrmen, pen/geslten paden, ptld-pties. Het bewerken van vrmen (srten ankerpunten en Bézier-hendels). Het cmbineren/uitbreiden van vrmen met PathFinder en padbewerking. Het handmatig en nauwkeurig natekenen van lg's en/f afbeeldingen. Het instellen van kleuren, stalen, patrnen en verlpen vr vulling en lijn. Meerdere (identieke) bjecten snel aanmaken, verdelen en/f uitlijnen. Speciale (net)verlpen en een aantal veel gebruikte filters en effecten. Typgrafische mgelijkheden; tekst plaatsen in, p en m vrmen, lettercnturen. Technische aspecten m.b.t. het werken met kleuren en kleurscheidingen. Bewaren/exprteren van bestanden (.a. PDF) en verschillen in frmaten.

4 Adbe InDesign InDesign is het pagina-pmaakprgramma dat uitgebreide mgelijkheden biedt vr prfessinele publishing en is de industriestandaard vr het maken van illustratie-intensieve dcumenten. Dit digitale prepressprgramma is de industriestandaard vr het pmaken van flders en dergelijke. InDesign biedt de beginnende en gevrderde gebruiker vele mgelijkheden m pagina's p een prfessinele manier p te maken: Omgaan met Adbe CS-interface. Paletten snel tnen/verbergen en eigen werkruimte(n) bewaren. Nieuw bestand aanmaken, snel inzmen en uit-zmen, navigeren. Objecten maken, selecteren, vlgrde wijzigen, transfrmeren. Getalsmatig werken (maatvaste kenmerken aan-geven). Inhud (tekst en beelden) plaatsen, inpassen, wisselen. Vulling- en lijnkleur instellen met stalen, pipet gebruiken. Tekstmlp en effecten tepassen, vrvertning gebruiken. Stramien maken, teksten in klmmen plaatsen. Typgrafie (basiskenmerken), alinea- en teken-stijlen. Adbe Dreamweaver Adbe Dreamweaver is een makkelijk pakket vr het ntwikkelen en nderhuden van websites. Het heeft alles in zich en biedt uitgebreide mgelijkheden vr prfessineel design en nderhud. Adbe Muse Maak en publiceer dynamische websites vr desktps en mbiele apparaten vlgens de nieuwste webstandaarden znder cde te schrijven. Ontwerp met vertruwde gereedschappen en hnderden weblettertypen. Veg eenvudig interactieve nderdelen te, zals nieuwe scrlleffecten, diapresentaties, cntactfrmulieren en vide's. Adbe Muse maakt deel uit van Creative Clud, dat k tegang biedt tt de nieuwste versies van al je favriete ntwerptepassingen, zals Adbe Phtshp, Illustratr en InDesign. Adbe Acrbat Pr Digitale frmulieren wrden steeds vaker ingezet en het PDF-bestandsfrmaat is hiervr bij uitstek geschikt. Frmulieren in PDF hebben verschillende vrdelen: ze zijn bijvrbeeld ged te beveiligen en vrmvast. Bvendien beschikken de meeste cmputergebruikers ver de gratis Acrbat Reader waarmee een PDFfrmulier gepend en ingevuld kan wrden. Adbe Frms Central is een speciale tl van Adbe die geheel gericht is p het maken en (nline) verspreiden van frmulieren. Het prgramma biedt daarnaast veel kant-en-klare sjablnen die als basis vr een interactief PDFfrmulier kunnen dienen. Wrdt het frmulier via Adbe direct nline verspreid dan wrdt k de respns p het frmulier direct verwerkt en kan alle data geëxprteerd wrden vr verder gebruik en/f analyse. What yu see is what yu get. Gebruik maken van CSS. Geïntegreerde FTP-sftware. Afbeeldingen direct aanpassen. Direct ntwikkelen met behulp van diverse prgrammeertalen zals HTML, XHTML, XML, ASP, ASP.NET, JSP en PHP.

5 Training Adbe Phtshp Basis Del Vertruwd raken met de basismgelijkheden van Adbe Phtshp. Delgrep Deze cursus is uitermate geschikt vr iedereen die prfessineel beelden wil bewerken. In deze cursus leert u nder andere mntages en vrijstaande afbeeldingen te maken en het tepassen van effecten crrectiefilters. Verder wrden kleurcrrecties en cnsequenties hiervan vr het drukprces behandeld. Ruime ervaring met het werken met Windws en enige affiniteit met ftbewerking is een must. Vrpleiding: Windws, Wrd, Mac OS Vervlgpleiding: Phtshp Gevrderd, Illustratr Basis, InDesign Basis, Dreamweaver Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Adbe Phtshp. De cursus behandelt stap vr stap de belangrijkste functies van het prgramma. Therie en praktijk zijn hierbij in balans. Het pden van kennis wrdt p deze manier gecmpleteerd met het aanleren van vele vaardigheden. De behandelde nderwerpen sluiten naadls aan bij het gebruik van het prgramma in de praktijk. Tevens wrden een aantal grafische en typgrafische begrippen verzichtelijk behandeld. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Het verkennen van het beeldscherm en de uitgebreide gereedschapskist Het uitsnijden van nderwerpen p een ft Het werken met meerdere lagen Het belang van resluties van gedigitaliseerde beelden Retucheren en kleurcrrecties maken, creatieve tepassingen met filters Tekst en teksteffecten Schaduwen en reflecties maken Phtshptechnieken zals selecties, maskers, lagen, teksteffecten etc. Bestandsfrmaten zals TIFF, EPS, PICT, GIF en JPEG

6 Training Adbe Phtshp Gevrderd Del Dieper ingaan p de geavanceerde mgelijkheden van Adbe Phtshp, als vervlg p de basiscursus. Delgrep Deze cursus is het vervlg p de cursus Phtshp Basis. In deze cursus leert u nder andere mntages en vrijstaande afbeeldingen te maken en het tepassen van effect- en crrectiefilters. Verder wrden kleurcrrecties en cnsequenties hiervan vr het drukprces behandeld. Ervaring met het werken met Windws en enige affiniteit met ftbewerking is een must. Vrpleiding: Windws, Wrd, Mac OS Vervlgpleiding: InDesign Basis, Illustratr Basis, Dreamweaver Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Adbe Phtshp. De cursus behandelt stap vr stap de belangrijkste functies van het prgramma. Therie en praktijk zijn hierbij in balans. Het pden van kennis wrdt p deze manier gecmpleteerd met het aanleren van vele vaardigheden. De behandelde nderwerpen sluiten naadls aan bij het gebruik van het prgramma in de praktijk. Tevens wrden een aantal grafische en typgrafische begrippen verzichtelijk behandeld. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Geavanceerd vrijstaand maken van beelden. Geavanceerde cmpsities ntwerpen. Digitale ft's crrigeren en verbeteren. Gebruik van ftfilters inclusief maskers. Het begrijpen van ftreslutie. Gebruik van kleurmanagement. Kppeling tussen Phtshp en ImageReady. Kleurseparaties. Imprt en exprt van PDF-bestanden. Geavanceerde kleurcrrectie. Geautmatiseerde tepassingen.

7 Training Adbe Illustratr Basis Del Vertruwd raken met de basismgelijkheden van Adbe Illustratr. Delgrep De cursus Illustratr is bedeld vr iedereen die Illustratr wil gaan gebruiken vr het maken van illustraties, lg's, kleine brchures, huisstijlen, grafieken, enzvrt. U kunt na de cursus uw ideeën p een visuele manier vrmgeven in drukwerk, p het web f via andere media. Ervaring met Phtshp f andere beeldbewerkingprgramma's is wenselijk. Algemene kennis Windws en tekenvaardigheid is een must. Tijdens de cursus behandelen wij slechts een aantal nderwerpen. Met het uitgebreide cursusbek kunt dan zelf verder efenen. Dit cursusbek gebruiken wij k vr de gevrderde cursus. Vrpleiding: Windws, Wrd, Mac OS Vervlgpleiding: Phtshp Gevrderd, Illustratr Basis, InDesign Basis, Dreamweaver Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de cursusdag beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Adbe Phtshp en Illustratr. Onder begeleiding van een dcent wrden de relevante prgramma-eigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Vr een ptimaal resultaat is het ndzakelijk k thuis ged te efenen met het meegeleverde cursusbek. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Het creëren van vrije vrmen: pen en geslten paden; ankerpunten en beziershandels. Het vullen van vrmen met kleur en het maken van verlptinten. Het belang van werken met kleuren en kleurscheidingen. Werken met de gereedschappen menucmmand's, beeldmenu's en paletten. Tekst en teksteffecten in en m een figuur Phtshp technieken, zals selecties, lagen etc. Weergeven/afdrukken van bestanden.

8 Training Adbe Illustratr Gevrderd Del Leren werken met de geavanceerde mgelijkheden van Adbe Illustratr. Delgrep De cursus Illustratr is bedeld vr iedereen die al enige tijd met Adbe Illustratr werkt en het wil gaan gebruiken vr het maken van illustraties, lg's, kleine brchures, huisstijlen, grafieken, enzvrt. U kunt na de cursus uw ideeën p een visuele manier vrmgeven in drukwerk, p het web f via andere media. Ervaring met Phtshp f andere beeldbewerkingprgramma's is wenselijk. Lesmethde Gedurende de cursusdag beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Adbe Phtshp en Illustratr. Onder begeleiding van een dcent wrden de relevante prgramma-eigenschappen van de tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Vr een ptimaal resultaat is het ndzakelijk ged thuis te efenen met het meegeleverde cursusbek. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Vrpleiding: Windws, Wrd, Mac OS Vervlgpleiding: InDesign Basis, Phtshp Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Geavanceerd gebruik van patrnen, penselen en symblen. Mgelijkheden met grafieken. 3D-bjecten tekenen en aanpassen. Werken met transparantie en afvlakken van bestanden. Drukklaar maken van bestanden dr nderdelen uit te breiden. Geavanceerde verlpen maken met het netgereedschap. Lagen mzetten naar een animatie. Bewaren en exprteren naar.ai,.pdf,.jpg,.gif en.swf. Kleurmanagement binnen Illustratr CS 6. Maskeren. Geavanceerde tekstmgelijkheden, werken met tekst- en alineastijlen. OpenType pties. Afdrukken vanuit Illustratr CS 6.

9 Training Adbe InDesign Basis Del Vertruwd raken met de basismgelijkheden van het pmaakprgramma Adbe InDesign. Delgrep De cursus is bedeld vr diegenen die meer cmplexe grafische prducten p een typgrafisch verantwrde manier willen pmaken. Alles wat u gemaakt heeft in andere prgramma's als Phtshp en Illustratr brengt u samen in InDesign. Deze cursus is ntwikkeld vr grafici die prfessineel aan de slag willen met het maken van flders, flyers, catalgi etc. Ervaring met de verige prgramma's van Adbe is een vrdeel mdat alle Adbe-prgramma's een zelfde gebruikersinterface hanteren. Ruime ervaring met het werken met Windws is een must. Lesmethde Onder begeleiding van een ervaren dcent wrden de relevante prgramma-eigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Vr een ptimaal resultaat is het ndzakelijk ged thuis te efenen met het meegeleverde cursusbek en de bestanden. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Vrpleiding: InDesign Basis Vervlgpleiding: InDesign Gevrderd Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Gebruikersinterface. Werkruimte instellen. Pagina-instellingen. Stramienpagina's. Paginanummering. Tekst- en afbeeldingskaders. Object rteren, schalen en uitlijnen. Werken met lagen en stijlen. Lettertypebeheer. Tekst inveren, autmatische drlp. Paginavervlgaanduiding. Beheer kppelingen. Laagsamenstellingen vanuit Phtshp/Illustratr. Biblitheekbeheer.

10 Training Adbe InDesign Gevrderd Del Leren werken met de geavanceerde pties van Adbe InDesign zdat u alle ins en uts leert kennen. Delgrep De cursus is bedeld vr diegenen die meer cmplexe grafische prducten p een typgrafisch verantwrde manier willen pmaken. U werkt al enige tijd met InDesign f heeft de basiscursus al gevlgd. Alles wat u gemaakt heeft in andere prgramma's als Phtshp en Illustratr brengt u samen in InDesign. Deze cursus is ntwikkeld vr grafici die prfessineel aan de slag wil met het maken van flders, flyers, catalgi etc. Ervaring met de verige prgramma's van Adbe is een vrdeel mdat alle Adbe-prgramma's een zelfde gebruikersinterface hanteren. Vrpleiding: InDesign Basis Vervlgpleiding: Phtshp Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met InDesign. Onder begeleiding van een ervaren dcent wrden de relevante prgramma-eigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: Steunkleur tepassen. Kleur(verlp) tepassen p tekst en bjecten. Kleurbeheer. Prfiel insluiten. Standaardwerkruimte instellen. Gebruik van Adbe Bridge. Teken, alinea en bjectstijlen. Tabellen imprteren en pmaken. Stijlen laden uit ander dcument. Tekst in een tabel pmaken. Wijzigen klmfrmaat. Illustraties gebruiken in tabellen. Celstijlen. Preflight gebruiken. Pakket gebruiken. Adbe PDF bestand maken.

11 Training Adbe Dreamweaver Basis Del Het leren werken met de basismgelijkheden van Adbe Dreamweaver m z een website te buwen. Delgrep De cursus is bedeld vr diegenen die prfessineel aan de slag willen met het nderhuden en ntwerpen van websites. Wilt u de layut en stijl van uw website makkelijk kunnen creëren en aanpassen, dan is dit de cursus vr u. Tijdens de cursus wrdt het maken van een website stap vr stap behandeld en k de basis van HTML kmt aan de rde. Ruime ervaring met het werken met Windws en enige affiniteit met ftbewerking is een pre. Met het uitgebreide cursusbek kunt dan zelf verder efenen. Dit cursusbek gebruiken wij k vr de gevrderde cursus. Vrpleiding: Windws, Wrd, Internet en Vervlgpleiding: Dreamweaver Gevrderd, PHP, Magent, Phtshp Basis Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Dreamweaver en verwante sftware. Onder begeleiding van een ervaren dcent wrden de relevante prgrammaeigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. Vr een ptimaal resultaat is het ndzakelijk k thuis ged te efenen met het meegeleverde cursusbek en de bestanden. Tijdens de lessen wrden nder andere de vlgende nderwerpen behandeld: De interface van Adbe Dreamweaver. Wat is HTML? Wat is CSS? Websites beheren in Adbe Dreamweaver. Een website pzetten. Paginastructuur en tekst tevegen aan een pagina. Werken met Cascading Style Sheets. CSS tepassen p tekst. Werken met tags, divs, classes en samengestelde IDs. Werken met afbeeldingen. Creëren van links en ankerpunten. Webpagina ntwerpen met behulp van CSS. Werken met tabellen. Werken met frmulieren. Een sjabln maken en tepassen. Interactiviteit tevegen aan een website. Meerdere websites beheren met Adbe Dreamweaver. Uw website upladen p een subdmein.

12 Training Adbe Dreamweaver Gevrderd Del Het leren werken met geavanceerde technieken waarmee men websites buwt in Adbe Dreamweaver. Delgrep De cursus is bedeld vr diegenen die de basiscursus hebben afgernd en diverse vragen hebben. Het geautmatiseerd drveren van de geavanceerde Cascading Style Sheets, de nieuwe (applicatin)bjects vr het snel maken van een databasekppeling, de teruggehaalde timeline, veel nieuwe JavaScript- en DHTML-effecten en geavanceerde dynamische templates. Lesmethde Gedurende de tweedaagse cursus beschikt u in de cursuszaal ver een pc met Dreamweaver en verwante sftware. Onder begeleiding van een ervaren dcent wrden de relevante prgrammaeigenschappen van de verschillende tepassingen drgrnd en krijgt u gelegenheid m te efenen en al uw vragen te stellen. U kunt vragen stellen ver uw zelfntwikkelde website. Tijdens de lessen wrden de relevante nderwerpen vr de grep behandeld: Vrpleiding: Dreamweaver Basis Vervlgpleiding: Phtshp Basis, PHP, Magent, Drupal, jquery, jquery Mbile Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Het aanmaken van interactieve frmulieren inclusief invercntrle. Website maken vr verschillende weergaven (PC, tablet, mbiel). Geneste sjablnen maken. Geavanceerd werken met CSS Maken van een stylesheet vr weegave in print f p het scherm van een PC, tablets f mbiel. Interactieve Navigatie met CSS. Dynamische frmulieren maken, aanpassen en beheren. Frmulieren met invercntrle ntwerpen. Werken met databases via PHP en MySQL. Instellen van een hstingmachine f externe server. Biblitheek maken, tepassen en beheren. jquery applicatie invegen p een webpagina.

13 Training Adbe Muse Del Na het vlgen van de Adbe Muse-cursus bent u in staat zelfstandig een website te maken. Delgrep Omdat Adbe Muse heel tegankelijk is, kan vrijwel iedereen ermee aan de slag. Adbe Muse is daarmee vral geschikt vr iedereen die znder kennis van cde zals HTML, XML etc. een fraai vrmgegeven, mderne website wil ntwerpen en buwen. Lesmethde In deze driedaagse training leert u een cmplete website buwen, znder het schrijven van één regel cde, met behulp van Adbe Muse. Na het behandelen van de basisprincipes van Adbe Muse gaat u zelf aan de slag m alle nderdelen in elkaar te zetten, zdat u uw kennis direct in de praktijk kunt tepassen. U leert tevens he u uw site kunt aanpassen vr gede weergave p smartphnes en tablets. Muse is nderdeel van Adbe Creative Clud en k als apart abnnement beschikbaar, maar niet als ls prgramma te kp (vanwege de bijgeleverde diensten). Cursusduur: 3 dagen Vrpleiding: InDesign Basis Vervlgpleiding: Phtshp Basis, PHP, Magent, Drupal, jquery, jquery Mbile Cursusmateriaal: Classrm in a Bk CS 6 Sftwareversies: CS 5/6 NL Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Denken als een webdesigner vs. denken als een grafisch ntwerper. De Muse interface. Een nieuwe site maken. Webpagina s maken. Afbeeldingen. Objecten pmaken. Tekst. Kleur tepassen p uw site. Hyperlinks. Dynamische menu s en statussen. Widgets, slideshws en frmulieren. HTML insluiten (Ggle Maps, Twitter etc.) Een site publiceren. Mbiele websites maken. Tips & Trucs.

14 Training Adbe Acrbat Pr Del Na het vlgen van de Adbe Acrbat Pr-cursus bent u in staat zelfstandig PDF frmulieren te maken. Delgrep Deze training is bedeld vr iedereen die p een prfessinele manier pdf-frmulieren wil maken. Lesmethde In deze tweedaagse training leert u een cmpleet PDF frmulieren buwen. Digitale frmulieren wrden steeds vaker ingezet en het PDFbestandsfrmaat is hiervr bij uitstek geschikt. Frmulieren in PDF hebben verschillende vrdelen: ze zijn bijvrbeeld ged te beveiligen en ze zijn vrmvast. Bvendien beschikken de meeste cmputergebruikers ver de gratis Acrbat Reader waarmee een PDF-frmulier gepend en ingevuld kan wrden. Tijdens de cursus leert u: Vrpleiding: InDesign Basis Vervlgpleiding: Phtshp Basis, PHP, Magent, Drupal, jquery, jquery Mbile Cursusmateriaal: Hw T D Everything: Adbe Acrbat X Sftwareversies: X / XI Lcaties: Haarlem, Almere, Limburg, Nijmegen, Rtterdam, Zaandam, Grningen, Utrecht, Den Haag, Eindhven Instellingen Acrbat Pr en Frms Central. Werken met sjablnen. De frmuliervelden en eigenschappen. Opmaak van frmulieren. Uitlijnen en dupliceren van velden. Gebruik van javascript (intrductie). Beveiligen van frmulieren. Werken met wachtwrdbeveiliging. Werken met digitale handtekeningen. Verzenden van frmulieren. (Online) reacties verzamelen. Verwerken frmulierdata en rapprtage. Databasekppelingen (intrductie). Tips & Trucs.

15 Prijzen De vermelde prijzen zijn inclusief cursusmaterialen, examen en certificaat, maar exclusief éénmalige inschrijfen administratieksten van 15,-- per factuur. Prijzen geldig tt 30 juni Cursusaanbd Standaard cursusduur Prijs Training Adbe Phtshp Basis 2 dagen 545,-- Training Adbe Phtshp Gevrderd 2 dagen 545,-- Training Adbe Illustratr Basis 2 dagen 545,-- Training Adbe Illustratr Gevrderd 2 dagen 545,-- Training Adbe InDesign Basis 2 dagen 545,-- Training Adbe InDesign Gevrderd 2 dagen 545,-- Training Adbe Dreamweaver Basis 2 dagen 545,-- Training Adbe Dreamweaver Gevrderd 2 dagen 545,-- Training Adbe Muse 3 dagen 795,-- Training Adbe Pr 2 dagen 545,--

16 Lcaties Cmpu Act Opleidingen Haarlem (hfdkantr) Wilhelminastraat VJ Haarlem Telefn: Cmpu Act Opleidingen Almere De Stijger AE Almere Telefn: Cmpu Act Opleidingen Zaandam Vincent van Gghweg JB Zaandam Telefn: Cmpu Act Opleidingen Nijmegen Bedrijvencentrum Grenestraat Grenestraat JC Nijmegen Telefn: Cmpu Act Opleidingen Rtterdam Lylantse Plein LH Capelle aan den IJssel Telefn Cmpu Act Opleidingen Heythuysen Park EL Heythuysen Telefn: Versie :58

Adobe trainingen. Cursusmethode. Certificaat. Cursusaanbod. Cursuslocaties en cursusdata

Adobe trainingen. Cursusmethode. Certificaat. Cursusaanbod. Cursuslocaties en cursusdata Studiegids Klassikale Adbe trainingen 2016 Adbe trainingen Cmpu Act Opleidingen nderscheidt zich p het gebied van kwaliteit, prijsniveau en aanbd. Op nze vestigingen in: Haarlem, Utrecht, Rtterdam, Grningen,

Nadere informatie

Office 365 migratie cursussen. In-company computercursussen bij bedrijven en organisaties

Office 365 migratie cursussen. In-company computercursussen bij bedrijven en organisaties Office 365 migratie cursussen In-cmpany cmputercursussen bij bedrijven en rganisaties Migratie naar een nieuwe Office 365 mgeving Een migratie naar de nieuwe versie van Micrsft Office 365 vergt een extra

Nadere informatie

Adobe Trainingen. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven

Adobe Trainingen. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven Adobe Trainingen Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven Ik ben Adobe wil je mij leren kennen? Compu Act Opleidingen onderscheidt zich op het gebied van flexibiliteit, prijsniveau

Nadere informatie

Programmeren in Office. Office met Visual Basic for Applications

Programmeren in Office. Office met Visual Basic for Applications Prgrammeren in Office Office met Visual Basic fr Applicatins Intrductie VBA Omschrijving Tijdens deze tweedaagse cursus leert u prgrammeren in Visual Basic fr Applicatins, de prgrammeertaal Micrsft Office.

Nadere informatie

In-Company SharePoint. De alles in één oplossing voor bedrijven en organisaties

In-Company SharePoint. De alles in één oplossing voor bedrijven en organisaties In-Cmpany SharePint De alles in één plssing vr bedrijven en rganisaties In-Cmpany SharePint? Veel bedrijven willen graag een cursus verzrgd hebben p de eigen werkplek. Cmpu Act Opleidingen heeft ruime

Nadere informatie

AutoCAD Opleidingen. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven

AutoCAD Opleidingen. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven AutCAD Opleidingen Praktijkgerichte cmputercursussen vr particulieren en bedrijven AutDESK pleidingen? Cmpu Act Opleidingen nderscheiden zich p het gebied van flexibiliteit, prijsniveau en individuele

Nadere informatie

Dactylografie/Toegepaste informatica 6KA/VK

Dactylografie/Toegepaste informatica 6KA/VK Dactylgrafie/Tegepaste infrmatica 6KA/VK Thierry Willekens, leerkracht Kninklijk Technisch Atheneum Ml 2007 WOORD VOORAF Alle leerlingen hebben in de 2 de graad en in het eerste leerjaar van de 3 de graad

Nadere informatie

Release Notes Three Ships MobileApp. Three Ships N@Tschool! versie 11.5

Release Notes Three Ships MobileApp. Three Ships N@Tschool! versie 11.5 Release Ntes Three Ships MbileApp Three Ships N@Tschl! versie 11.5 13-6-2012 Aan de gebruiker Wij stellen uw terugkppeling zeer p prijs. Met uw vragen en pmerkingen ver het prduct Three Ships N@Tschl!

Nadere informatie

P/MVI/1.4. Deeltaak: een idee voor het maken van een animatie uitwerken tot een script en een storyboard

P/MVI/1.4. Deeltaak: een idee voor het maken van een animatie uitwerken tot een script en een storyboard Prfieldelen Prfiel Media, vrmgeving en ICT BB KB GL 1 Audivisuele vrmgeving en prductie Taak: een audivisuele (AV) prductie van 2 tt 3 minuten maken van script tt film en deze presenteren een AV animatie

Nadere informatie

Klassikale Office trainingen

Klassikale Office trainingen Studiegids Klassikale Office trainingen 2016 Klassikale Office trainingen Cmpu Act Opleidingen nderscheidt zich p het gebied van kwaliteit, prijsniveau en aanbd. Op nze vestigingen in: Haarlem, Utrecht,

Nadere informatie

Versie 140509. Voor het uitvoeren van de taak beheerst de kandidaat de voorwaardelijke kennis, vaardigheden en houding.

Versie 140509. Voor het uitvoeren van de taak beheerst de kandidaat de voorwaardelijke kennis, vaardigheden en houding. Versie 140509 Prfieldelen Prfiel Media, Vrmgeving en ICT vmb BB KB GL Prfieldeel 1: Audivisuele vrmgeving en prductie een audivisuele (AV) prductie van 2 tt 3 minuten maken van script tt film en deze presenteren

Nadere informatie

Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven

Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven Praktijkgerichte cmputercursussen vr particulieren en bedrijven Studiegids Open Leercentrum 2016 Open Leercentrum De Open Leercentra van Cmpu Act Opleidingen nderscheiden zich p het gebied van flexibiliteit,

Nadere informatie

Eerstelijns ServicePunt B.V.

Eerstelijns ServicePunt B.V. WebsiteService 2015 Eerstelijns ServicePunt B.V. Eerstelijns ServicePunt B.V. Trenallee 20, Videlab Strijp-S 5617 BC Eindhven inf@eerstelijnsservicepunt.nl www.eerstelijnsservicepunt.nl De WebsiteService

Nadere informatie

Leerkracht/ leden van de vakgroep: S. Veldeman, L. Verbaeten. Leervak: Wetenschappen informatica vorming Leerjaar: 5

Leerkracht/ leden van de vakgroep: S. Veldeman, L. Verbaeten. Leervak: Wetenschappen informatica vorming Leerjaar: 5 Schljaar: 007-008 Leerkracht/ leden van de vakgrep: S. Veldeman, L. Verbaeten Leervak: Wetenschappen infrmatica vrming Leerjaar: 5 Aantal wekelijkse lestijden: Basisptie/Studierichting: Wetenschappen-Wiskunde

Nadere informatie

Wat is Answergarden? Answergarden is een gratis tooltje waarmee je snel de mening/stemming/kennis van een groep kunt polsen.

Wat is Answergarden? Answergarden is een gratis tooltje waarmee je snel de mening/stemming/kennis van een groep kunt polsen. Inhud Wat is Answergarden?... 2 Lesideeën... 2 He maak je een vraag... 2 Invullen... 4 Je resultaat bewaren... 4 Als je wilt: meer mgelijkheden en instellingen... 5 Wijzigingen drveren... 5 Blz. 1 Wat

Nadere informatie

Instructiekaart. Een webquest maken op basis van een Google Sites sjabloon. zelfstandig leren. 1 Inloggen of aanmelden

Instructiekaart. Een webquest maken op basis van een Google Sites sjabloon. zelfstandig leren. 1 Inloggen of aanmelden Instructiekaart Datum pmaak: 18 maart 2013 ICT zelfstandig leren Aard Een webquest maken p basis van een Ggle Sites sjabln Om niet van een lege Ggle Site te meten vertrekken werd in een sjabln de structuur

Nadere informatie

Instructie formulierenmodule

Instructie formulierenmodule Instructie frmulierenmdule De frmulierenmdule is een uitgebreide mdule en maakt het mgelijk m bepaalde infrmatie van gebruikers p een gestandaardiseerde manier binnen te krijgen per e-mail. Denk aan een

Nadere informatie

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Office 365 in het nderwijs Masterclass SharePint Online Masterclass Office 365 - SharePint Online in het nderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Micrsft Office 365 in het nderwijs Micrsft Office 365 biedt nderwijsinstellingen

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Modules Vergadering & Forum

Handleiding Site to Edit Modules Vergadering & Forum THAR Design Kipbmweg 15 7636 RC AGELO E-mail: inf@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site t Edit Mdules Vergadering

Nadere informatie

Toetsen omzetten van Word naar Wintoets 4.0

Toetsen omzetten van Word naar Wintoets 4.0 WinTets Tetsmzetting - Uitgeverij De Rde Planeet 2012 Tetsen mzetten van Wrd naar Wintets 4.0 Veel ude tetsen zijn ntwikkeld binnen Micrsft Wrd. Dr ze m te zetten naar een itembank binnen WinTets, kunnen

Nadere informatie

In-Company Office cursussen. De alles in één oplossing voor bedrijven en organisaties

In-Company Office cursussen. De alles in één oplossing voor bedrijven en organisaties In-Cmpany Office cursussen De alles in één plssing vr bedrijven en rganisaties In-Cmpany Office? Veel bedrijven willen graag een cursus verzrgd hebben p de eigen werkplek. Cmpu Act Opleidingen heeft ruime

Nadere informatie

SHAREPOINT TRAININGEN

SHAREPOINT TRAININGEN SHAREPOINT TRAININGEN SAMENWERKING MET DE IT-AFDELING Om de implementatie van Sharepint te laten slagen heeft de IT afdeling behefte aan gebruikersinfrmatie. Daarm willen wij precies weten wat het beleid

Nadere informatie

1.9.8 Nieuwste Versie

1.9.8 Nieuwste Versie 1.9.8 Nieuwste Versie Augustus 2014 Release Versie Item Versin Date SiteOpMbi Platfrm (includsief SiteOpMbi Service, Cntrl Panel, API, Admin Dashbard) 1.9.8 06-08-14 SiteOpMbi 1.9.8 Release Ntes I Cpyright

Nadere informatie

Training Faciliteren door middel van de moderatiemethode

Training Faciliteren door middel van de moderatiemethode samen beslist beter besluiten Training Faciliteren dr middel van de mderatiemethde Training Techniek Resultaat Tepasbaar. Dynamisch. Interactief. Visueel. Zelfdcumenterend. Overzichtelijk. Betrkkenheid.

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Orderimport

Beschrijving S-Flex Orderimport Beschrijving S-Flex Orderimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 2.3 januari 2014 Het prgramma S-Flex Orderimprt is een prgramma

Nadere informatie

Office migratie cursussen. In-company computercursussen bij bedrijven en organisaties

Office migratie cursussen. In-company computercursussen bij bedrijven en organisaties Office migratie cursussen In-cmpany cmputercursussen bij bedrijven en rganisaties Migratie naar een nieuwe Office mgeving Een migratie naar de nieuwe versie van Micrsft Office vergt een extra inspanning

Nadere informatie

Via de snelkoppeling in het bericht dat u voor iedere taak als herinnering ontvangt

Via de snelkoppeling in het bericht dat u voor iedere taak als herinnering ontvangt V:\Autmatisering\Knwledgebase\CreAim - On-line dienstverlening\handleidingen\instructie gebruik prtal - Klantdssier.dcx Instructie Prtal Klantdssier up- en dwnladen bestanden Algemeen... 1 Inlggen p de

Nadere informatie

Programmeren als gereedschap om te leren

Programmeren als gereedschap om te leren Prgrammeren als gereedschap m te leren Waarm leren prgrammeren? Met prgrammeren kunnen kinderen hun ideeën vrmgeven met beweging, geluid, beeld en interactiviteit. Ze krijgen inzicht in de achterkant van

Nadere informatie

Praktijkgericht Lezen 2

Praktijkgericht Lezen 2 Praktijkgericht Lezen 2 Muiswerk Praktijkgericht Lezen 2 is gericht p het aanleren van de vaardigheden die ndig zijn infrmatie van alledag te begrijpen. Delgrep Praktijkgericht Lezen 2 Het prgramma is

Nadere informatie

Mijnkmosite Project Gids

Mijnkmosite Project Gids Mijnkmsite Prject Gids Intrductie Beste partner, Om ns gezamenlijk prject tt een succes te maken hebben wij de Mijnkmsite Prject Gids pgesteld. Het del van deze gids is je te helpen m de valkuilen van

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0 Versie 2.0 1. Inleiding... 3 2. Vrbereidende werkzaamheden... 3 2.1. Algemene rekeningen... 3 2.2. Leveranciersfiches... 4 3. Het pstellen van de fiches... 6 3.1. Het vrbereidingsprgramma... 6 3.2. Het

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 TypeWrld Pstbus 38 2410 AA Bdegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Prducten en prijzen 2012 TypeWrld Leren

Nadere informatie

Wat is een besturingssysteem of operating system?

Wat is een besturingssysteem of operating system? Wat is een besturingssysteem f perating system? Het besturingssysteem is het hfdprgramma dat geïnstalleerd staat p je cmputer f smartphne. Regelmatig km je k de Engelse benaming perating system tegen f

Nadere informatie

Parsis V11. Release Notes

Parsis V11. Release Notes Parsis V11 Release Ntes Release Ntes Parsis V11 Mbile App Beschikbaar vr alle (mbiele) platfrmen,.a. Andrid, ios, Windws Phne etc. Zendinggegevens eenvudig te raadplegen via verschillende zekcriteria Wrdt

Nadere informatie

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website.

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website. E- mailadressen uit QBS exprteren naar uw website. STAP 1: Maak een crrect selectie van uw klanten die u wenst te benaderen (bv. Particulieren) A) Klik bvenaan p Selecties B) Selecteer hier als: Tabel:

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 1. 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. 2 Woningen beheren... 3. 2.1 Een nieuwe woning invoeren... 3

Inhoudsopgave... 1. 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. 2 Woningen beheren... 3. 2.1 Een nieuwe woning invoeren... 3 Inhudspgave Inhudspgave... 1 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 2 Wningen beheren... 3 2.1 Een nieuwe wning inveren... 3 2.2 Wijzigen bjectgegevens... 5 2.3 Aanbdpagina eigen website...... 5 2.4 Eigen

Nadere informatie

1. Inhoud Inleiding Gebruiksmogelijkheden InVerbinding als softphone... 5

1. Inhoud Inleiding Gebruiksmogelijkheden InVerbinding als softphone... 5 1 1. Inhud 1. Inhud... 2 2. Inleiding... 3 3. Gebruiksmgelijkheden... 5 3.1. InVerbinding als sftphne... 5 3.2. InVerbinding in cmbinatie met vast testel... 5 3.3. InVerbinding vr mbiele werkers... 6 4.

Nadere informatie

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet Inlggen - Lg in p: https://dialgue.triplis.cm NB. Triplis kan met alle reguliere brwsers wrden gebruikt, echter wrdt het gebruik van Firefx aangeraden en het gebruik Internet Explrer afgeraden. - Vul bij

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de nline tekstverwerker p de schlwebsite. Stap 1: aanmelden p de schlwebsite Gebruik je gebruikersnaam zals in Bingel. Stap 2: ga naar juw leerjaar in het menu bvenaan. Klik dan verder naar

Nadere informatie

BBB BikeBoard: Zo hoort een fiets applicatie te werken

BBB BikeBoard: Zo hoort een fiets applicatie te werken BBB BikeBard app BBB BikeBard: Z hrt een fiets applicatie te werken Na het intrduceren van Bluetth sensren en een vernieuwende smartphnehuder vrig jaar, knden we eigenlijk niet anders dan k een fietsapplicatie

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Voorraadimport

Beschrijving S-Flex Voorraadimport Beschrijving S-Flex Vrraadimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 3.1 januari 2014 Het prgramma S-Flex Vrraadimprt is een prgramma

Nadere informatie

Praktijkgericht Lezen 1

Praktijkgericht Lezen 1 Praktijkgericht Lezen 1 Muiswerk Praktijkgericht Lezen 1 is gericht p het aanleren van de vaardigheden die ndig zijn infrmatie van alledag te begrijpen. Delgrep Praktijkgericht Lezen 1 Het prgramma is

Nadere informatie

ReportingManager. Factsheet versie 2016. Maandelijkse rapportage, prognosticering en budgettering

ReportingManager. Factsheet versie 2016. Maandelijkse rapportage, prognosticering en budgettering ReprtingManager Factsheet versie 2016 Maandelijkse rapprtage, prgnsticering en budgettering ReprtingManager is gemaakt vr financials die rapprteren, prgnses pstellen en budgetten maken. ReprtingManager

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

DentalPlaza. De complete dentale doelgroep onder uw muisknop. Versie: 2.0 Datum: december 2008 Copyright DentalPlaza

DentalPlaza. De complete dentale doelgroep onder uw muisknop.  Versie: 2.0 Datum: december 2008 Copyright DentalPlaza DentalPlaza www.dentalplaza.nl De cmplete dentale delgrep nder uw muisknp Versie: 2.0 Datum: december 2008 Cpyright 2008 - DentalPlaza DentalPlaza is een initiatief van de InterEstate Grep Inleiding DentalPlaza

Nadere informatie

Documentatie voor update BHIwin 9.01

Documentatie voor update BHIwin 9.01 Dcumentatie vr update BHIwin 9.01 1. Elektrnische BTW-aangifte... 3 1.1 Algemeen.... 3 1.2 Tepassing in prgramma... 3 1.3 Instellen map... 4 2. Aankpfactuur Factr aftrekbaar... 5 3. Rapprtenbeheer... 6

Nadere informatie

SIN-Online docentenhandleiding

SIN-Online docentenhandleiding SIN-Online dcentenhandleiding In deze handleiding wrdt u uitgelegd he u kunt inlggen p SIN-Online en de vlgende functies kunt gebruiken: Channelberichten, berichten plaatsen vr studenten. Flders, bestanden

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 Stappenplan BTW-verhging van 19 naar 21% per 1 ktber 2012 Supprt ID: 57354 Versies: AccuntView Windws Dit stappenplan hebt u ndig m uw administraties in AccuntView gereed te maken vr het nieuwe BTW-percentage.

Nadere informatie

NETSTORAGE HANDLEIDING Naam applicatie NetStorage Soort applicatie Webbased toegang tot een gedeelte van het Comeniusnetwerk

NETSTORAGE HANDLEIDING Naam applicatie NetStorage Soort applicatie Webbased toegang tot een gedeelte van het Comeniusnetwerk NETSTORAGE HANDLEIDING Naam applicatie NetStrage Srt applicatie Webbased tegang tt een gedeelte van het Cmeniusnetwerk Gebruikers Medewerkers Status Cncept Versie (datum) 0.1 (14 februari 2005) 1. Omschrijving

Nadere informatie

Handleiding Import / Export module

Handleiding Import / Export module Handleiding Imprt / Exprt mdule 2009-2011 Cpyright Asperin Hsting bv Del van deze handleiding De mdules van Asperin kunnen p velerlei manieren ingesteld wrden m daarmee ptimaal aan te sluiten bij de specifieke

Nadere informatie

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden -

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden - - Bedrijfsvermeldingen, Key-accunts & andere advertentiemgelijkheden - Dr: VvE Media B.V. Versie: 2.1 Datum: 7 mei 2015 Cntactpersn: Dhr. R.H.P. van der Vssen inf@nederlandvve.nl www.nederlandvve.nl ABN

Nadere informatie

Handleiding: Jobs publiceren op Essenscia.be

Handleiding: Jobs publiceren op Essenscia.be Handleiding: Jbs publiceren p Essenscia.be 1. Aanmelden... 1 2. Jbaanbiedingen tevegen... 2 2.1 Jbs in extra taal... 2 2.2 Opties m snel een jb te te vegen... 2 2.3 De beschikbare velden zijn:... 4 2.4

Nadere informatie

1.Profiel: D&P BB KB GL

1.Profiel: D&P BB KB GL Prfieldelen 1.Prfiel: D&P BB KB GL Taak: 1.1. Organiseren van een activiteit vr een pdrachtgever een vrlpige pdracht bespreken met de pdrachtgever een pdracht aannemen van een pdrachtgever de rganisatie

Nadere informatie

Baan in Beeld. Outplacementprogramma Goud

Baan in Beeld. Outplacementprogramma Goud Baan in Beeld. Outplacementprgramma Gud De utplacementprgramma s van Baan in Beeld zijn bestemd vr medewerkers die een rganisatie gaan verlaten en nieuw werk zeken. Om aan de unieke behefte van uw medewerker

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

Zelf een webpagina maken met HTML-code

Zelf een webpagina maken met HTML-code Zelf een webpagina maken met HTML-cde Stappenplan: 1. De brncde maken met Kladblk 2. Het resultaat bekijken met Internet Explrer 3. Een tweede webpagina maken en beide pagina s linken 4. De webpagina s

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis HANDLEIDING Km In Actie Rde Kruis Inhudspgave Checklist vr het plannen van je actie... 3 Kminactie.rdekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede rganisatren tevegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

OLAT: Online learning & training

OLAT: Online learning & training OLAT: Online learning & training Handleiding vr starters 1. Aanmelden NEVA-website: https://neva.ned.univie.ac.at/ Gebruikerslgin OLAT-website: http://lat.ned.univie.ac.at/lat/dmz/ OLAT-anmeldung Selecteer

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem (ProCreate)

Handleiding Content Management Systeem (ProCreate) Handleiding Cntent Management Systeem (PrCreate) In deze handleiding wrdt beschreven he het CMS van uw website werkt. Datum: 16 nvember 2010 Cntactpersn: Wendy Brst Versie: 1.0 Inhudspgave 1. Beheer-items...

Nadere informatie

jouw BEDRIJF jouw ST HUIS IJL

jouw BEDRIJF jouw ST HUIS IJL juw BEDRIJF juw HUIS STIJL werkblad Juw bedrijf, juw stijl Als je als ndernemer start en een naam hebt gekzen dan is het natuurlijk de bedeling dat je daarmee naar buiten gaat. Het eerste waar je dan aan

Nadere informatie

In dit document worden de verschillende componenten beschreven.

In dit document worden de verschillende componenten beschreven. COMPONENTEN In dit dcument wrden de verschillende cmpnenten beschreven. 1. Actieblkcmpnent Open het menu van een cmpnentenmap en kies de ptie Veg Geef in het vlgende scherm een naam p vr het actieblk en

Nadere informatie

QUICKSTART WEBSHOP SYSTEEM GARDEN CONNECT

QUICKSTART WEBSHOP SYSTEEM GARDEN CONNECT QUICKSTART WEBSHOP SYSTEEM GARDEN CONNECT Deze Quickstart biedt u als gebruiker van het webshp systeem van Garden Cnnect een handreiking bij de meest belangrijke stappen tijdens het pzetten en beheren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitaal tekenplatform

Gebruikershandleiding Digitaal tekenplatform Gebruikershandleiding Digitaal tekenplatfrm Vr intern gebruik binnen de Vlaamse verheid en lkale verheden Meer inf p http://ict.vnet.be/dtp f http://www.bestuurszaken/dtp Inhudstabel 1. Intrductie... 2

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, DEALERS GEZOCHT

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, DEALERS GEZOCHT Nieuwsbrief Lente 2010 Meneer, Mevruw, Geachte klant, Het is lente! Eindelijk, de zn is weer terug in ns land! Een lang winterseizen ligt achter de rug, de plannen zijn gemaakt, en de tijd van actie is

Nadere informatie

Documentatie voor update SNDwin 12.20

Documentatie voor update SNDwin 12.20 Dcumentatie vr update SNDwin 12.20 I. Verbeteringen... 3 1. Definitieve afrekening... 3 2. Wizard.dc... 3 3. Landcde klanten/leveranciers... 3 II. Gebuwen... 4 1. Tabel gebuwen... 4 III. Klanten... 6 1.

Nadere informatie

Releasenotes. Stamgilde Development (06) 22 41 97 03 (0847) 11 66 90 info@stamgilde.com www.stamgilde.com

Releasenotes. Stamgilde Development (06) 22 41 97 03 (0847) 11 66 90 info@stamgilde.com www.stamgilde.com Releasentes Stamg Develpment (06) 22 41 97 03 (0847) 11 66 90 inf@stamg.cm www.stamg.cm Stamg, 2000-2008 Stamg Develpment inf@stamg.cm www.stamg.cm Wijzigingsdcument proffice sftware Versie 2.0.5 Nieuwe

Nadere informatie

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs.

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht p Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Dia 1 Opmerking vr de presentatr: in het geval u tijd te krt kmt, kunt u de blauwe tekst als ptineel beschuwen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitaal tekenplatform

Gebruikershandleiding Digitaal tekenplatform Gebruikershandleiding Digitaal tekenplatfrm Vr intern gebruik binnen de Vlaamse verheid en lkale verheden Meer inf p http://ict.vnet.be/dtp f http://www.bestuurszaken/dtp Inhudstabel 1. Intrductie... 2

Nadere informatie

Hardware Practicum Informatica klas 4

Hardware Practicum Informatica klas 4 Hardware practicum Infrmatica Klas 4 Hardware Practicum Infrmatica klas 4 - Dit practicum bestaat uit 2 delen (een uitgebreidere beschrijving van beide delen staat verderp in dit dcument): Deel 1 draait

Nadere informatie

Backorders: deellevering, nalevering en reservering

Backorders: deellevering, nalevering en reservering Backrders: deellevering, nalevering en reservering Als eerste beschrijven we de mgelijkheden van SnelStart!Backrder. Vervlgens kmen de aanpassingen in vensters aan bd. Als laatste treft u stappenplannen

Nadere informatie

Goed kunnen werken met Natuurlijk, een netwerkcoach! Trainingen rechtstreeks van de ontwikkelaar van het model.

Goed kunnen werken met Natuurlijk, een netwerkcoach! Trainingen rechtstreeks van de ontwikkelaar van het model. 2014/2015 Natuurlijk een Netwerkcach! Brchure Trainingsprgramma s Prfessinals Krte Opleidingen van Ik-land nar Wijland. Ged kunnen werken met Natuurlijk, een netwerkcach! Trainingen rechtstreeks van de

Nadere informatie

Prospectbeheer : Te exporteren adressen

Prospectbeheer : Te exporteren adressen Prspectbeheer : Te exprteren adressen 2 Inhudstafel 1. Inleiding: Te exprteren adressen p3 2. Wat verstaan we nder een gekwalificeerd adres? p4 2.1 Particulier=eindklant 2.2 Bestuurder verbnden aan een

Nadere informatie

Twinq introduceert: de VergaderApp voor eigenaren. 1 Inloggen in de VergaderApp voor eigenaren

Twinq introduceert: de VergaderApp voor eigenaren. 1 Inloggen in de VergaderApp voor eigenaren Twinq intrduceert: de VergaderApp vr eigenaren De VergaderApp vr eigenaren is een applicatie die dr Twinq is gemaakt vr appartementseigenaren m vrafgaand aan f tijdens f de VvE-vergadering te gebruiken.

Nadere informatie

VERO-Count Domicilieringen (SEPA).

VERO-Count Domicilieringen (SEPA). VERO-Cunt Dmicilieringen (SEPA) 1. Releases Versie Beschikbaar Vanaf VERO-Vng VERO-Vxp Ja Ja Zmer 2011 (71) 2. Van tepassing p VERO-Cunt Dmicilieringen (SEPA). 3. Omschrijving van de functie Vrtaan kunnen

Nadere informatie

Silverboard Bookmarks, Notities & media bibliotheek

Silverboard Bookmarks, Notities & media bibliotheek Silverbard Bkmarks, Ntities & media biblitheek Functinal Specificaties en vrstellen Dcument Histry and Status Date Versin Mdificatin By March 14, 2013 0.1 First Draft JEJA This dcument is prprietary and

Nadere informatie

Goed kunnen werken met Natuurlijk, een netwerkcoach! Trainingen rechtstreeks van de ontwikkelaar van het model.

Goed kunnen werken met Natuurlijk, een netwerkcoach! Trainingen rechtstreeks van de ontwikkelaar van het model. Natuurlijk, een netwerkcach. Tweedaagse vr Cördinatren. Een prgramma dr Nfactry van Slt & Partners Natuurlijk een Netwerkcach! Trainingsprgramma s dr Nfactry van Slt & Partners, ntwikkelaars van dit mdel

Nadere informatie

clublogo! Het vernieuwde MijnHudito augustus 2015!

clublogo! Het vernieuwde MijnHudito augustus 2015! clublg! Het vernieuwde MijnHudit augustus 2015! Inhud!! Krte uitleg van alle mgelijk menupties:! Menupties bij Ik " dia 3! Menupties bij Club " dia 4-6! Menupties bij Team " dia 7-8!! Detail uitleg van

Nadere informatie

Trainingsopgaven Basistraining Evenementen Scouts Online

Trainingsopgaven Basistraining Evenementen Scouts Online Trainingspgaven Basistraining Evenementen Scuts Online Inhudspgave 1 Vrbereidingspgaven... 3 1.1 E-mailadres aanpassen... 3 1.2 Testfuncties tevegen... 3 2 Basispgaven... 4 2.1 Nieuw evenement aanmaken...

Nadere informatie

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State EVALUATIE TER STATE Marin Matthijssen, Marn van Rhee Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) juli 2005 In pdracht van Raad van State Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) Auteur: Marin Matthijssen en

Nadere informatie

Getallen 1 is een programma voor het aanleren van de basis rekenvaardigheden (getalbegrip).

Getallen 1 is een programma voor het aanleren van de basis rekenvaardigheden (getalbegrip). Getallen 1 Getallen 1 is een prgramma vr het aanleren van de basis rekenvaardigheden (getalbegrip). Delgrep Rekenen en Wiskunde Getallen 1 Getallen 1 is geschikt vr grep 7 en 8 van de basisschl en de eerste

Nadere informatie

Handleiding S-Flex Barcode

Handleiding S-Flex Barcode Handleiding S-Flex Barcde Inhud 1. Het prgramma... 3 1.2 Vereisten... 3 2. Installatie... 3 3. Instellingen kppeling SnelStart... 3 3.1 Cntrleer de kppeling... 5 3.2 Uw licentie activeren... 5 4. Gebruik...

Nadere informatie

Handleiding MS Outlook. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding MS Outlook

Handleiding MS Outlook. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding MS Outlook Aan de slag in berep en bedrijf Handleiding MS Outlk Branche Uitgevers 1 Alle rechten vrbehuden. Niets uit deze uitgave mag wrden verveelvudigd, pgeslagen in een geautmatiseerd gegevensbestand dan wel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Dcs@Wrk Wat is Dcs@Wrk? Dcs@Wrk is een nderdeel van MbileIrn die het mgelijk maakt m p een veilige manier verbinding te maken met uw SharePint sites. Uw testel dient verbnden te zijn

Nadere informatie

Electronic Multimedia Course Generator (EMCG)

Electronic Multimedia Course Generator (EMCG) Electrnic Multimedia Curse Generatr (EMCG) Algemeen EMCG is auteurssftware ntwikkeld dr CTL-UHasselt waarmee pleiders en educatieve instellingen zelf webgebaseerde leerinhuden vr verscheidene inhuden/disciplines

Nadere informatie

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 3.7. Coöperatie Baronije UA

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 3.7. Coöperatie Baronije UA nr. 3.7 Cöperatie Barnije UA 2014-2015 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Saxionstudent.nl CE 1

Saxionstudent.nl CE 1 Thema: Marktanalyse (semester 1) Prject: Desk en Fieldresearch 56357 Vrwrd Vr u ligt het plan van aanpak vr het prject Desk en Fieldresearch, vr het thema marktanalyse van semester 1. Het is de bedeling

Nadere informatie

Handleiding voor de online PO wijzer

Handleiding voor de online PO wijzer Handleiding vr de nline PO wijzer Via de e-mail die u van ns gekregen heeft, kunt u inlggen p de site van de nline PO wijzer. Daar vindt u de pagina van uw schl die u drlpend kunt actualiseren. Inhudspgave

Nadere informatie

Dankzij de formulieren kan de gebruiker van de site informatie invoeren en versturen.

Dankzij de formulieren kan de gebruiker van de site informatie invoeren en versturen. PHP Les 5 : Frmulieren gemaakt in HTML Interessante links: http://www.dnbsczwijnaarde.be/~mermant/ http://www.ivbrugge.be/cursusweb/html4/frmulieren.asp Dankzij de frmulieren kan de gebruiker van de site

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2014

Nieuwsbrief Januari 2014 Nieuwsbrief Januari 2014 Inhud - Tip van de helpdesk: update financieel - Update grasland met nieuwe nrmen - Nieuw: Onderwerp van de maand - Reminder Windws XP - Webinar vrijdag 7 februari - Nieuws vr

Nadere informatie

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 2013 Quadrant Sftware B.V. CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 Dit dcument beschrijft de cnversie van een Queen-administratie van release 3 f 4 naar Queen 5.49. De cnversie van een dergelijke administratie

Nadere informatie

Inschrijfformulier Co-Curricular Activities LanguageOne 2014-2015

Inschrijfformulier Co-Curricular Activities LanguageOne 2014-2015 Inschrijffrmulier C-Curricular Activities LanguageOne 2014-2015 Algemeen LanguageOne zrgt vr passend, kwalitatief en eigentijds nderwijs in de Nederlandse Taal en Cultuur gericht p Nederlandstalige leerlingen

Nadere informatie

Handleiding TechFinder: gebruikers

Handleiding TechFinder: gebruikers Handleiding TechFinder: gebruikers Wetenschap- en techniekaanbd p maat Inhud Wat is TechFinder?... 1 Vr wie?... 1 Registreren... 1 Inlggen... 2 Prduct zeken... 3 Resultaat zekpdracht... 6 Prduct aanvragen...

Nadere informatie

Releasenotes 2002, 2015

Releasenotes 2002, 2015 Stamgilde Develpment (0570) 546 226 inf@stamgilde.cm www.stamgilde.cm Releasentes 2002, 2015 Stamgilde Develpment, De Wandelingen 45, 8131 WD WIJHE, Tel: (0570) 546 226, Fax: (0847) 11 66 90 K.v.K. Utrecht,

Nadere informatie

Training Presenteren. Een must voor iedere Image Professional. Brochure Training Presenteren Image Masters 1

Training Presenteren. Een must voor iedere Image Professional. Brochure Training Presenteren Image Masters 1 Training Presenteren Een training van 2 dagen ver het geven en verzrgen van presentaties, met alles wat daarbij kmt kijken aan vrbereidingen en cmmunicatie. We behandelen tallze elementen en technieken

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Biblitheek: e-bks lezen via de app p je tablet f smartphne Biblitheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhudspgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccunt 4 2. Een e-bk lenen m te

Nadere informatie

GME is in Nederland exclusief reseller van:

GME is in Nederland exclusief reseller van: Marssteden 212 7547 TD Enschede www.gmelabsystems.nl inf@gme.nl GME is in Nederland exclusief reseller van: Lggers vr temperatuur en vchtigheid via Bluetth Verig Pds Lggers vr temperatuur en vchtigheid

Nadere informatie