Evenementen 2017 NSDTRCN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Evenementen 2017 NSDTRCN"

Transcriptie

1 N O V A S C O T I A D U C K T O L L I N G R E T R I E V E R C L U B N E D E R L A N D Evenementen 2017 NSDTRCN Optigen clinic 16 Fokkersoverleg 28 jan Champions Trophy 25 febr Kijk op 14 mrt Clubdiplomadag 1 apr Tollingtest 17 apr Jonge Hondendag 22 apr Algemene ledenvergadering StandaardJacht- Proef Waterwerkworkshop KCM Veteranenparade 8 juli 27 aug 10 sep Working Test 3 dec ww.tollertales.nl > densdtrcn > club-agenda voor meer informatie en de inschrijfformulieren Optigen clinic - loopt nog tot eind december OptiGen is offering a 40% savings through the end of the year for the Tollers prcd-pra and/or CEA/ch test. The code for this discount is GR8Toller16 & it will save between 40-60% off the cost of testing. Single tests receive the 40% savings, but if requesting both tests one can save a total of 60% off the original price of testing. Kijk voor meer informatie of tips voor het aanvragen van de Optigen test voor prcd-pra en/of CEA/ch op de website: > gezondheid > prcd-pra Overleg voor Fokkers/dekreu-eigenaren/geïnteresseerden Praat, denk, discussieer en help mee om ons ras te verbeteren en met elkaar van gedachten te wisselen. De toekomst van ons ras ligt ook in uw handen. De NSDTRCN organiseert op zaterdag 28 januari (van tot uur) in Woudenberg een fokkersoverleg voor NSDTRCN fokkers, (dekreu)eigenaren, liefhebbers en geïnteresseerden. Het bestuur wil u als fokker, (dekreu)-eigenaar en geïnteresseerden uitnodigen tot het actief meepraten, meedenken en het van gedachten wisselen met elkaar tijdens een open overleg. Na het overleg (vanaf uur) zal er een lezing zijn over de ins en outs rondom 'titeren' (open voor iedereen).

2 Pagina 2 Evenementen 2017 NSDTRCN Champions Trophy De CHAMPIONS TROPHY wordt gehouden op 25 februari en is een onderlinge wedstrijd tussen de beste retrievers van het afgelopen seizoen. Er worden vier meervoudige niet gestandaardiseerde apporteerproeven uitgezet op AA niveau. Bij iedere proef zijn er drie stuks wild om te apporteren. De organisatie is in handen van vertegenwoordigers van de retrieververenigingen. Elke proef bestaat uit drie apporten. De opdrachten zijn van dien aard dat de verschillende aspecten van apporteren te weten: vrij verloren apport, markeerapport, gedirigeerd apport en apport op sleep zo veel mogelijk in de verschillende proeven worden verweven. Dit jaar wordt de Champions Trophy gehouden in de provincie Zeeland. Publiek is meer dan welkom. De proeven worden zodanig opgezet dat het publiek alles goed kan volgen en kan meegenieten van prachtig hondenwerk op een prachtige locatie. Algemene LedenVergadering Dinsdag 14 maart 2017 Aanvang: uur, zaal open vanaf uur Locatie: Partycentrum De Schimmel Stationsweg Oost 243, WOUDENBERG Tijdens de ALV worden de statutair verplichte agendapunten behandeld. De stukken, met uitzondering van de financiële stukken, zijn vanaf 3 weken vóór de ALV op te vragen bij het secretariaat secretariaat@tollertales.nl en worden alleen op aanvraag en als pdf toegezonden. Clubdiplomadag Zaterdag 1 april, locatie: Valkenswaard Deelname is opengesteld voor rasgroep 8 met dien verstande dat voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever voorrang hebben tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. Let op! Vol = vol! Er kunnen maximaal 100 honden deelnemen. Inschrijving is nog niet geopend (wachten nog op de vergunning).

3 Pagina 3 TollingTest Op 2e paasdag, maandag 17 april, organiseren wij, in samenwerking met de Belgian Toller Club, een TollingTest op een prachtige privélocatie in Nederland (Beuningen). Inschrijven is nog niet mogelijk maar zal lopen via gundogs.be. Maximaal 15 deelnemers. De opengestelde klasses zijn (o.v.b.): Junior klasse Beginner klasse Novice klasse Open klasse Jonge Hondendag Twee jaar geleden organiseerde de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar tweede Jonge Hondendag. Dit was wederom een groot succes en daarom is er een nieuwe Jonge Hondendag gepland, dit keer op 22 april, locatie Apeldoorn. Heeft u een Toller in de leeftijd van 4 tot 24 maanden? Dan is dit dé gelegenheid om uw hond (en) te laten beoordelen op exterieur en bouw op een zeer ontspannen manier. Ook Tollers met een foutje zijn van harte welkom. Voor uzelf heel leerzaam, omdat u van uw eigen hond een uitgebreide beoordeling krijgt. U noch uw hond hoeft ervaring te hebben met het lopen van een show, want er is ruim de tijd en aandacht om dat aan u uit te leggen. Het is geen wedstrijd, er wordt dan ook geen kwalificatie aan verbonden en geen plaatsing. Een uitgelezen dag om kennis te maken met het showen, op een rustige en ontspannen manier voor u en uw hond(en). Naast het showen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal kleine workshops (o.v.b.): - kennismaking met jacht, kosten inbegrepen bij inschrijving; - hersenwerk, kosten inbegrepen bij inschrijving; - ringtraining; - meer workshops volgen Er is ook een trimmer aanwezig om u tips te geven voor de verzorging van uw Toller! Lijkt het u leuk om deel te nemen met uw jonge Toller aan deze dag? Het inschrijfgeld is 27,50 euro per hond. Uw Toller moet wel in het bezit zijn van een stamboom.

4 Pagina 4 Evenementen 2017 NSDTRCN StandaardJachtProef De SJP zal op zaterdag 8 juli worden gehouden in Biddinghuizen Een SJP-Proef bestaat uit drie gestandaardiseerde gedrag - en gehoorzaamheidsproeven (A tot en met C) en zeven gestandaardiseerde apporteerproeven (D tot en met J). Een SJP-proef is vergelijkbaar met een Clubdiplomadag maar er wordt gewerkt met koud wild en niet met dummy's. Het doel van de SJP-proef is primair de mate van perfectie en het niveau van de opleiding voor het werk na het schot van de deelnemende honden vast stellen door middel van een formeel examen aan de hand van gestandaardiseerde gedrag - en gehoorzaamheidsproeven en gestandaardiseerde enkelvoudige apporteerproeven. Deelname is opengesteld voor rasgroep 8 met dien verstande dat voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever tot 2 weken voor de sluitingsdatum voorrang hebben. Organisatie is in handen van: JPC/NSDTRCN en KJV afdeling Flevoland Met medewerking van: CBRCN/FRC/GRCN/NLV/LKN/CCRCN/IWSVN Er kunnen maximaal 90 honden deelnemen. Inschrijven loopt via My Orweja Waterwerk workshop 't Twiske Op zondag 27 augustus 2017 organiseert de NSDTRCN i.s.m. trainingsgroep Waterwerk West en Waterwerkworkshop. Let op! O.v.b. van voldoende aanmeldingen en voldoende vrijwilligers bij Waterwerk West! Normaliter zwemt deze trainingsgroep overwegend met Newfoundlanders maar op deze zondag willen zij andere honden een kans geven om eens kennis te maken met het waterwerk. Naast de Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn andere rassen ook meer dan welkom! Wat komt er o.a. aan bod tijdens deze dag: uit een bootje springen; zwemmen naar een bootje, daar dummy ophalen en terug brengen naar de kant; het ophalen van een boei of een pop. Alles in het kader van mogen en niet moeten! In principe zijn we over de hele dag verspreid een aantal keren met de hond bezig, en als alles goed is zullen wij naderhand samen met onze hond(en) moe maar zeer voldaan weer richting huis gaan. Lijkt het u leuk om op deze dag mee te doen? Dat is mogelijk! Er kunnen maximaal 40 honden meedoen aan deze speciale dag, de kosten voor deze dag zijn 17,50 per hond (dat is inclusief een parkeerkaart voor t Twiske).

5 Pagina 5 Veteranenparade tijdens KCM De NSDTRCN heeft in 2017 wederom de oudere Toller tijdens de KCM op 10 Nieuwegein in de spotlights staan. Onze veteranen, en dat zijn de Tollers van 8 jaar en ouder, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden, want zij zijn degenen die ons al zoveel gegeven hebben, zo karaktervol zijn en de honden waardoor bij de huidige eigenaars van jongere Tollers de liefde voor het ras gegroeid. Onze Tollers met grijze haren verdienen het om gezien te worden, zij zijn het levende bewijs, dat een rashond ook een mooi lang en vooral actief leven kan hebben. ALLE Tollers van 8 jaar en ouder, met stamboom, zijn welkom, dus ook gecastreerde/ gesteriliseerde Tollers, Tollers met een foutje, zoals Tollers met teveel wit, buff-tollers, Tollers met een gebitsfout, etc. Deelname aan de Veteranenparade is kostenloos, wel graag even vooraf aanmelden, zodat de KCM commissie weet met wat voor een aantal er rekening gehouden moet worden. Natuurlijk is het leuk om met een jonge hond aan slag te gaan in werk en/of op shows, maar zonder onze oudjes, waren de jongere honden er niet geweest. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland hoopt op een grote deelname aan de veteranenparade en dus op veel 'grijze haren in de hoofdrol'. Kampioenschapsclubmatch Op 10 september organiseert de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch. Deze Kampioenschapsclubmatch wordt onder auspiciën en reglementen van de Raad van Beheer georganiseerd op het terrein van KV Nieuwegein. De kampioenschapsclubmatch staat bekend om de informele, gezellige sfeer. Ook voor nietervaren exposanten is dit een goede gelegenheid om uw hond te laten keuren door een erkende keurmeester. Het is een dag om te genieten van heel veel Tollers bij elkaar, eindeloos ervaringen uit te kunnen wisselen over onze roodharige vriendjes en ondertussen door deskundige keurmeesters uw hond te laten beoordelen. Zij kiezen niet alleen de beste reu en beste teef van de dag, maar ook de beste jeugdhond, de beste veteraan en de Clubwinnaar 2017! Daarnaast is de KCM een officiële CAC-show. Het CAC dat wordt toegekend aan de beste reu en de beste teef en telt dubbel voor het Nederlands kampioenschap. Het reserve CAC telt als een vol punt. Aan de beste van het ras wordt de titel Clubwinnaar 2017 toegekend. Naast de individuele klasses zijn de koppel- en fokkerijklasse opengesteld. Bezoekers zijn welkom! De individuele keuringen starten om uur!

6 Pagina 6 Najaarsworkingtest De WT is in 2017 éénmalig op 3 december (i.v.m. de Gold-Cup) gehouden. In 2018 zitten we weer op onze standaard 3e zondag van november. We maken er een mooie Sinterklaas WT van! Een Workingtest wordt gehouden op het niveau van C, B1, B2 en A. Elke hond legt een vijftal tests af die bestaan uit nagebootste jachtsituaties. De proeven zijn van tevoren niet bij de deelnemers bekend, maar wel voor iedereen in dezelfde klasse gelijk. Er wordt met standaard clubdummy's gewerkt, maar ook andere apporten, met koud wild, kunnen soms gevraagd worden. Op een Workingtest wordt niet alleen de mate van getraindheid gemeten, maar ook de inventiviteit, efficiëntie, rust en weidelijkheid van voorjager en hond. Er wordt dus ook gekeken naar hoe zij onvoorziene situaties in het veld oplossen. Voor deelname is een diploma van een Clubdiplomadag, jachthondenproef of een veldwedstrijdkwalificatie vereist. Het is niet toegestaan om in te schrijven in een lagere klasse dan waarvoor men zich ergens heeft gekwalificeerd. Deelname is opengesteld voor alle retrieverrassen met dien verstande dat voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever voorrang hebben tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. Er kunnen maximaal 50 honden deelnemen in de B1-klasse; 50 honden in de C-, B2- en A-klasse (limitering per klasse mogelijk). Totaal 100. Sluitingsdatum inschrijving én betaling: 1 november 2017,tenzij het maximum aantal deelnemers eerder is bereikt! Bezoek de website

Copyright Labrador Kring Nederland Coverfoto: Ron Baltus

Copyright Labrador Kring Nederland Coverfoto: Ron Baltus Copyright Labrador Kring Nederland Coverfoto: Ron Baltus Labrador Kring Nederland is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging. Een vereniging die staat voor de belangen van ons hondenras, de Labrador

Nadere informatie

Reglement Club Diploma Dag, Jacht Werk en Sportcommissie (JWSC) van de Nederlandse Vereniging van Stabij en Wetterhonden (NVSW)

Reglement Club Diploma Dag, Jacht Werk en Sportcommissie (JWSC) van de Nederlandse Vereniging van Stabij en Wetterhonden (NVSW) Reglement Club Diploma Dag, Jacht Werk en Sportcommissie (JWSC) van de Nederlandse Vereniging van Stabij en Wetterhonden (NVSW) De JWSC organiseert clubdiploma dagen. Hoofdstuk 1 Algemeen Op een NVSW evenement

Nadere informatie

REGLEMENT WORKINGTESTEN VOOR CONTINENTAAL STAANDE HONDEN RUBRIEK B & C

REGLEMENT WORKINGTESTEN VOOR CONTINENTAAL STAANDE HONDEN RUBRIEK B & C REGLEMENT WORKINGTESTEN VOOR CONTINENTAAL STAANDE HONDEN RUBRIEK B & C Versie 2.0 Gewijzigd 02-03-2017 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1: Algemene definities HOOFDSTUK 2: Definities en doelstellingen HOOFDSTUK

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE JACHTPROEVENCOMMISSIE VAN DE LABRADOR KRING NEDERLAND 2014 VOORWOORD

REGLEMENT VAN DE JACHTPROEVENCOMMISSIE VAN DE LABRADOR KRING NEDERLAND 2014 VOORWOORD REGLEMENT VAN DE JACHTPROEVENCOMMISSIE VAN DE LABRADOR KRING NEDERLAND 2014 VOORWOORD De Labrador Kring Nederland [de LKN] is een door de Raad van beheer en FCI erkende rasvereniging met alle rechten en

Nadere informatie

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk?

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? Lijkt het je leuk om met de hond mee te doen aan een hondenshow? Begin dan eerst zelf je hond te beoordelen en let er bij een reu op dat hij alle twee de teelballen

Nadere informatie

Reglement Jachtcommissie Flatcoated Retriever Club

Reglement Jachtcommissie Flatcoated Retriever Club 2015 Reglement Jachtcommissie Flatcoated Retriever Club INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN... - 1 - HOOFDSTUK 2. REGLEMENT CERTIFICAATDAGEN... - 3 - HOOFDSTUK 3. REGLEMENT WORKINGTESTEN... - 5 - HOOFDSTUK

Nadere informatie

ALS JE REU GEVRAAGD WORDT!!

ALS JE REU GEVRAAGD WORDT!! ALS JE REU GEVRAAGD WORDT!! Je koopt een leuke Flatcoat reu en je voedt hem op als een leuke gezellige huishond. Omdat een Flatcoat graag samenwerkt, doen veel baasjes naast de gehoorzaamheid ook nog andere

Nadere informatie

NSDTRCN JPC Reglement

NSDTRCN JPC Reglement NSDTRCN JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland Versie april 2018 1 REGLEMENT JACHTPROEVENCOMMISSIE Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010

Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010 Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010 De volgende wijzigingen in het Kynologisch Reglement (KR) gelden vanaf 1 juli 2010. Het complete Kynologisch Reglement kunt u downloaden van de website

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Werkende Flatcoated Retriever Groep voor het ras: Flatcoated Retriever ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Werkende Flatcoated Retriever Groep, hierna

Nadere informatie

Raadar special Dag van de Hond

Raadar special Dag van de Hond www.houdenvanhonden.nl special Dag van de Hond FOTO-IMPRESSIE DAG VAN DE HOND 2019 Baas en hond genieten volop tijdens Dag van de Hond Op zondag 26 mei jl. bezochten duizenden hondenliefhebbers de negende

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE JACHTPROEVENCOMMISSIE VAN DE LABRADOR KRING NEDERLAND 2014 VOORWOORD

REGLEMENT VAN DE JACHTPROEVENCOMMISSIE VAN DE LABRADOR KRING NEDERLAND 2014 VOORWOORD REGLEMENT VAN DE JACHTPROEVENCOMMISSIE VAN DE LABRADOR KRING NEDERLAND 2014 VOORWOORD De Labrador Kring Nederland [de LKN] is een door de Raad van beheer en FCI erkende rasvereniging met alle rechten en

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 24 maart 2012 Aanvang 13.00 uur. H.F. Witte Centrum, de Bilt. Denk aan Uw lidmaatschapskaart.

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 24 maart 2012 Aanvang 13.00 uur. H.F. Witte Centrum, de Bilt. Denk aan Uw lidmaatschapskaart. Voorafgaand aan de algemene ledenvergadering van zaterdag 24 maart 2012 is er voor fokkers en andere belangstellenden de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over uiteenlopende zaken betreffende

Nadere informatie

Kampioenschapsclubmatch 2017 HCN/HVN. 9 september 2017, Apeldoorn (AKC)

Kampioenschapsclubmatch 2017 HCN/HVN. 9 september 2017, Apeldoorn (AKC) Kampioenschapsclubmatch 2017 HCN/HVN 9 september 2017, Apeldoorn (AKC) Dit jaar vindt op zaterdag 9 september de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch plaats van de Hovawart Club Nederland samen met de Hovawart

Nadere informatie

FOKREGLEMENT CBRN M.I.V. 2012

FOKREGLEMENT CBRN M.I.V. 2012 FOKREGLEMENT CBRN M.I.V. 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de CBRN, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Chesapeake Bay Retriever zoals

Nadere informatie

Commissie Jachthonden Uitloop CE Oud Beijerland tel

Commissie Jachthonden Uitloop CE Oud Beijerland tel Commissie Jachthonden Uitloop 11 3262 CE Oud Beijerland tel 0186 616425 e-mail: orweja@kpnplanet.nl Aan: de leden van de Commissie Jachthonden de leden van het Field Trial Comité de leden van de Commissie

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Grote Münsterlander Vereniging

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Grote Münsterlander Vereniging Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Grote Münsterlander Vereniging voor het ras: Grote Münsterlander Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

Beste ringmeesters en commissarissen,

Beste ringmeesters en commissarissen, Beste ringmeesters en commissarissen, Welkom allemaal. We hopen dat u met veel plezier in de ring zult werken tijdens de World Dog Show 2018/de Benelux Winner 2018 en de rasgroep-specialties. Wij wijzen

Nadere informatie

JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Golden Retriever Club Nederland

JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Golden Retriever Club Nederland JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Golden Retriever Club Nederland 0 REGLEMENT JACHTPROEVENCOMMISSIE GOLDEN RETRIEVER CLUB NEDERLAND Uitgave: januari 2019 1 VOORWOORD Voor u

Nadere informatie

ORWEJA SPANIËL WORKINGTEST REGLEMENT

ORWEJA SPANIËL WORKINGTEST REGLEMENT ORWEJA SPANIËL WORKINGTEST REGLEMENT Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland Versie: 2018-1 VOORWOORD Het Spaniel Workingtest (SWT) Reglement regelt de Spaniel Workingtests in Nederland. De

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT VERENIGING DE DRENTSCHE PATRIJSHOND VELDWEDSTRIJDEN EN APPORTEERPROEVEN

ONDERZOEKSRAPPORT VERENIGING DE DRENTSCHE PATRIJSHOND VELDWEDSTRIJDEN EN APPORTEERPROEVEN ONDERZOEKSRAPPORT VERENIGING DE DRENTSCHE PATRIJSHOND VELDWEDSTRIJDEN EN APPORTEERPROEVEN Gebruikshondencommissie, 1 mei 218 Inhoudsopgave - De Drentsche Patrijshond Veldwedstrijden en Apporteerproeven.

Nadere informatie

Fokreglement en pupinformatiereglement van de Golden Retriever Club Nederland

Fokreglement en pupinformatiereglement van de Golden Retriever Club Nederland Fokreglement en pupinformatiereglement van de Golden Retriever Club Nederland In de Algemene Ledenvergadering van de GRCN van 21 mei 2011 zijn een aantal wijzigingen en aanvullingen van het Fokreglement

Nadere informatie

Algemeen Reglement Jachthondenproeven

Algemeen Reglement Jachthondenproeven A Algemeen Reglement Jachthondenproeven 9 e herziene druk oktober 2015 Commissie Jachthondenproeven Algemeen Reglement Jachthondenproeven 9 e herziene druk oktober 2015 aangepast maart 2019 ORWEJA Niets

Nadere informatie

JACHTPROEVEN REGLEMENT

JACHTPROEVEN REGLEMENT JACHTPROEVEN REGLEMENT Een uitgave van het bestuur van de Werkende Flatcoated Retriever Groep VOORWOORD Dit aangepaste jachtproevenreglement (JP-reglement) van het bestuur van de Werkende Flatcoated Retriever

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. voor het ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Verenigingsfokreglement. Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. voor het ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever Verenigingsfokreglement Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland voor het ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club

Nadere informatie

Kampioen worden in verschillende landen, hoe?

Kampioen worden in verschillende landen, hoe? Kampioen worden in verschillende landen, hoe? Gezien de vraag regelmatig terugkomt hoe je kampioen wordt in de verschillende landen, is er besloten dit eens uitvoerig uit te leggen en te bespreken. Ieder

Nadere informatie

Inschrijfformulier Kampioensclubmatch Basset Fauve de Bretagne

Inschrijfformulier Kampioensclubmatch Basset Fauve de Bretagne Inschrijfformulier Kampioensclubmatch Basset Fauve de Bretagne Zondag 23 september 2018 Dogcenter Zaltbommel Jan Stuversdreef 4 5315 NZ Kerkwijk Per hond een inschrijfformulier gebruiken! Graag het formulier

Nadere informatie

Namens de Picardische Herdershonden Club Nederland, gesteund door de hieronder vermelde verenigingen, wordt het amendement ingediend:

Namens de Picardische Herdershonden Club Nederland, gesteund door de hieronder vermelde verenigingen, wordt het amendement ingediend: Amendement ten behoeve van de 42 e AV van de Raad van Beheer op kynologische gebied in Nederland d.d. 3 december 2016. Namens de Picardische Herdershonden Club Nederland, gesteund door de hieronder vermelde

Nadere informatie

ALGEMEEN VELDWEDSTRIJD REGLEMENT. Supplement voor Retrievers INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk I Definities 3

ALGEMEEN VELDWEDSTRIJD REGLEMENT. Supplement voor Retrievers INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk I Definities 3 Pag. 2 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk I Definities 3 Hoofdstuk II Uitgangspunten en richtlijnen voor keurmeesters 4 ALGEMEEN VELDWEDSTRIJD REGLEMENT Supplement voor Retrievers Hoofdstuk III Wedstrijdvormen 10

Nadere informatie

REGLEMENT WORKINGTESTEN VOOR CONTINENTAAL STAANDE HONDEN RUBRIEK B & C

REGLEMENT WORKINGTESTEN VOOR CONTINENTAAL STAANDE HONDEN RUBRIEK B & C REGLEMENT WORKINGTESTEN VOOR CONTINENTAAL STAANDE HONDEN RUBRIEK B & C INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1: Algemene definities HOOFDSTUK 2: Definities en doelstellingen HOOFDSTUK 3: Voorschriften voor het organiseren

Nadere informatie

VERENIGINGSFOKREGLEMENT NEDERLANDSE TECKEL CLUB VOOR HET RAS DASHOND (FCI STANDAARD 148)

VERENIGINGSFOKREGLEMENT NEDERLANDSE TECKEL CLUB VOOR HET RAS DASHOND (FCI STANDAARD 148) BESTUURSVOORSTEL VERENIGINGSFOKREGLEMENT Beste leden van de Nederlandse Teckel Club Hieronder is het VerenigingsFokReglement (VFR) gepubliceerd dat wij als bestuur aan u voorleggen op de Algemene Ledenvergadering.

Nadere informatie

REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS

REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS Op 24 maart 2010 heeft de Algemene Vergadering van de Vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (Raad van Beheer) het volgende reglement

Nadere informatie

Vraagprogramma (versie 27 september 2016) Indoor de Bergen 2016

Vraagprogramma (versie 27 september 2016) Indoor de Bergen 2016 Wedstrijdplaats: Indoor de Bergen (779694) Recreatiepark De Bergen Zoetendaal 6 5446 PW Wanroij Wedstrijddatum: 16 20 november 2016 Inschrijvingen: Digitaal inschrijven vanaf 15 oktober 2016 via www.concours.nl

Nadere informatie

JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Labrador Kring Nederland

JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Labrador Kring Nederland JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Labrador Kring Nederland 1 REGLEMENT JACHTPROEVENCOMMISSIE Labrador Kring Nederland 2 VOORWOORD Voor u heeft u het aangepaste JPC reglement

Nadere informatie

ALGEMEEN VELDWEDSTRIJD REGLEMENT. Supplement voor Retrievers. Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland

ALGEMEEN VELDWEDSTRIJD REGLEMENT. Supplement voor Retrievers. Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland ALGEMEEN VELDWEDSTRIJD REGLEMENT Supplement voor Retrievers Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland derde druk uitgave 2006 Pag. 2 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk I Definities 3 Hoofdstuk II Uitgangspunten

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. voor het ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Verenigingsfokreglement. Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. voor het ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever Verenigingsfokreglement Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland voor het ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. Format VerenigingsFokReglement (VFR) 1/6 Besluit AV 24 mei 2012 Raad van Beheer

1 ALGEMEEN. Format VerenigingsFokReglement (VFR) 1/6 Besluit AV 24 mei 2012 Raad van Beheer 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Nederlandse Vereniging voor de Epagneul bleu de Picardie, de Epagneul Picard en de Epagneul de Pont-Audemer hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016 Wedstrijd: Indoor Ambt Delden Locatie: Paardensportcentrum De Hoffmeijer Hoffmeijerweg 10 7495 RZ Ambt Delden Wedstrijddatum: 31 januari t/m 6 februari 2016 Afmeting hoofdring: Indoor 65 m x 25 m (zand)

Nadere informatie

Leidraad certificaatdagen

Leidraad certificaatdagen Leidraad certificaatdagen Inleiding De jachtcommissie SUN heeft de taak het stimuleren van de jachteigenschappen van spaniels door: - het houden van instructiedagen - het organiseren van diplomadagen c.q.

Nadere informatie

Waterwerk staat garant voor plezier voor hond én baas!

Waterwerk staat garant voor plezier voor hond én baas! Waterwerk staat garant voor plezier voor hond én baas! Ondanks het feit dat waterwerk met honden al vele tientallen jaren bestaat, is de bekendheid ervan toch niet zo heel groot. Is het niet iets met drenkelingen

Nadere informatie

JACHTPROEVEN REGLEMENT VAN DE WERKENDE FLATCOATED RETRIEVER GROEP

JACHTPROEVEN REGLEMENT VAN DE WERKENDE FLATCOATED RETRIEVER GROEP JACHTPROEVEN REGLEMENT VAN DE WERKENDE FLATCOATED RETRIEVER GROEP 1 VOORWOORD Hierbij het jachtproeven reglement van De Werkende Flatcoated Retriever Groep. In dit reglement kunt u alles vinden over de

Nadere informatie

Holland Cup en Winner Show 2015

Holland Cup en Winner Show 2015 Een nieuw systeem vraagt altijd om extra uitleg. Wij realiseren ons dat niet iedereen thuis is in het gebruik van de computer bij het inschrijven, maar in de praktijk valt het meestal wel mee. Wij proberen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Amerikaanse Cocker Spaniel Club Nederland (kortweg ACSN) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Koopovereenkomst Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Koopovereenkomst Nova Scotia Duck Tolling Retriever Koopovereenkomst Rashondenfokkers Koopovereenkomst voor rashondenfokkers onder auspiciën van de RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Naam:... Adres:...

Nadere informatie

Verslag working test te Beauraing

Verslag working test te Beauraing Verslag working test te Beauraing Na de gehoorzaamheidswedstrijd in het Hondenclickske te Olen op zaterdag, waar Fjury en ik een training van gemaakt hebben (09/50), was het op Pinkstermaandag tijd dat

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras:

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Verenigingsfokreglement (VFR) Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers (VSFL) voor het ras: Schnauzers alle variëteiten 1-7 Verenigingsfokreglement (VFR) VSFL - ALV 15 november 2015 i.s.m. de Raad

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun Nieuwsbrief 2018 nummer 1 Bericht van de voorzitter Beste Leden, Hierbij ontvangt u de nieuwste nieuwsbrief van. We zijn alweer een paar maanden in het nieuwe jaar en hebben ondertussen al een paar mooie

Nadere informatie

Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging. Ras; Flatcoated Retriever

Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging. Ras; Flatcoated Retriever Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging Ras; Flatcoated Retriever 1. Algemeen 1.1 Dit regelement voor de Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Nederlandse Labrador Vereniging

JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Nederlandse Labrador Vereniging JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Nederlandse Labrador Vereniging Uitgave: april 2018 1 REGLEMENT JACHTPROEVENCOMMISSIE NEDERLANDSE LABRADOR VERENIGING Uitgave: april 2018 2

Nadere informatie

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2. Hoofdstuk II Examens, wedstrijden en programma s 3. Hoofdstuk IV Functionarissen 7

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2. Hoofdstuk II Examens, wedstrijden en programma s 3. Hoofdstuk IV Functionarissen 7 Examen- en Wedstrijdreglement Werkhonden Vanaf 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk I Algemene bepalingen 2 Reglement Hoofdstuk II Examens, wedstrijden en programma s 3 Hoofdstuk III Voorwaarden voor het organiseren

Nadere informatie

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 13-04-14 versie 3 pagina 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

De pointer. Mariska de haan

De pointer. Mariska de haan De pointer Mariska de haan 2013 ~1~ Inleiding. Voor mijn werkstuk dit jaar heb ik gekozen voor de pointer. Omdat wij thuis 2 pointers hebben. Daar wil ik graag wat over vertellen. ~ 2 ~ Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Vraagprogramma 15 de Internationale Caviadag Wessem

Vraagprogramma 15 de Internationale Caviadag Wessem Vraagprogramma 15 de Internationale Caviadag Wessem Hallo beste mensen! Graag wil ik jullie uitnodigen voor de 15 de Internationale Caviadag Wessem. Er wordt gekeurd naar de MFD Standaard Een gediplomeerde

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Nova Scotia Duck Tolling Retriever (VFR) 1/ 9 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling

Nadere informatie

De activiteiten georganiseerd door PSV Delflandruiters worden mede mogelijk gemaakt door:

De activiteiten georganiseerd door PSV Delflandruiters worden mede mogelijk gemaakt door: Datum: 28 maart 2014 Aantal pagina s: 6 Inhoud Nieuwsbrief: Impressie Praktijkdag Clinic Bewust Wedstrijd Rijden 22 maart jl. Rabobank CHIO Zuid Holland Cup 2014 Paard&Lifestyle Masterclass in Ermelo op

Nadere informatie

JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Chesapeake Bay Retrieverclub Nederland

JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Chesapeake Bay Retrieverclub Nederland JPC Reglement Een uitgave van de Jachtproevencommissie van de Chesapeake Bay Retrieverclub Nederland REGLEMENT JACHTPROEVENCOMMISSIE CHESAPEAKE BAY RETRIEVERCLUB NEDERLAND VOORWOORD Voor u heeft u het

Nadere informatie

Algemene voorwaarden evenementen Flatcoated Retriever Club

Algemene voorwaarden evenementen Flatcoated Retriever Club Algemene voorwaarden evenementen Flatcoated Retriever Club Mei 2019 Versie 1.0 Algemene voorwaarden evenementen Flatcoated Retriever Club, mei 2019 1 DOCUMENTBEHEER Versie Datum Toelichting 1.0 -mei 2019

Nadere informatie

Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem

Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem Hallo beste mensen! Graag wil ik jullie uitnodigen voor de 12 de Internationale Caviadag Wessem. Er wordt gekeurd naar de MFD en NKB Standaard Het keurmeesterkorps:

Nadere informatie

VERENIGINGSFOKREGLEMENT

VERENIGINGSFOKREGLEMENT VERENIGINGSFOKREGLEMENT Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement. Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS ) voor het ras:engelse Cocker Spaniel

Format Verenigingsfokreglement. Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS ) voor het ras:engelse Cocker Spaniel Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS ) voor het ras:engelse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

JACHTPROEVEN REGLEMENT VAN DE WERKENDE FLATCOATED RETRIEVER GROEP

JACHTPROEVEN REGLEMENT VAN DE WERKENDE FLATCOATED RETRIEVER GROEP JACHTPROEVEN REGLEMENT VAN DE WERKENDE FLATCOATED RETRIEVER GROEP Jachtproevenreglement van de WFRG (gewijzigd in de bestuursvergadering d.d. 12-01-2018) 1 VOORWOORD Hierbij het jachtproeven reglement

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement

Tentoonstellingsreglement Tentoonstellingsreglement TENSTOONSTELLINGSREGLEMENT (UITTREKSEL) 1. De tentoonstelling wordt gehouden onder het beschermheerschap van de Fédération Cynologique Internationale. 2. Op de tentoonstelling

Nadere informatie

Uitnodiging Australian Cattle Dog Weekend

Uitnodiging Australian Cattle Dog Weekend ! Uitnodiging Australian Cattle Dog Weekend Hierbij willen we jullie uitnodigen voor ons Australian Cattle Dog Weekend op 9, 10 en 11 juni 2017, op camping De Parel in Zeewolde. Iedereen is van harte welkom,

Nadere informatie

81 5165 KN. Waspik. ORR op. Dankzij. Kievitsweg. en de. terrein van. voor één. vermeld. in het ASJ. nemen. rek.nr.: 38. k.v.k. no.

81 5165 KN. Waspik. ORR op. Dankzij. Kievitsweg. en de. terrein van. voor één. vermeld. in het ASJ. nemen. rek.nr.: 38. k.v.k. no. Uitnodiging voor de ORR op 2 en juni 2012 te Almere Dankzij de medewerking van de Gemeente Almere zijn we er wederom in geslaagd om twee wedstrijden voor het NK Off Road Racing te organiseren in Almere.

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

ORWEJA WORKINGTEST REGLEMENT. maart 2012

ORWEJA WORKINGTEST REGLEMENT. maart 2012 ORWEJA WORKINGTEST REGLEMENT maart 2012 Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland VOORWOORD Het ORWEJA WORKINGTEST (OWT) Reglement regelt de ORWEJA WORKINGTESTS in Nederland. De inhoud van dit

Nadere informatie

Examencommissie: dhr. P. Peters mevr. C. Kleinendorst dhr. M. de Bruyn mevr. J. Geelen mevr. Vijfvinkel

Examencommissie: dhr. P. Peters mevr. C. Kleinendorst dhr. M. de Bruyn mevr. J. Geelen mevr. Vijfvinkel Limbra Cat Club wil graag de opleidingen tot keurmeesters ondersteunen. Op onze shows kunnen 2 leerlingkeurmeesters leerlingen en eventueel 1 keurmeester of aspriantkeurmeester examen doen. Keurmeesters

Nadere informatie

Concept Vraagprogramma (versie 6 november 2013) Indoor de Bergen 2013

Concept Vraagprogramma (versie 6 november 2013) Indoor de Bergen 2013 Wedstrijdplaats: Indoor de Bergen (779694) Recreatiepark De Bergen Zoetendaal 6 5446 PW Wanroij Wedstrijddatum: 13-17 november 2013 Inschrijvingen: Digitaal inschrijven vanaf 4 oktober 2013 via www.concours.nl

Nadere informatie

Beste Veteranen ruiter

Beste Veteranen ruiter Beste Veteranen ruiter Slabroek is een van de mooiste natuur gebieden van Nederland. Op deze Unieke locatie wordt voor de eerste keer een veteranen jumping georganiseerd ism de menvereniging. De organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

JUNIOR HANDLING Junior Handling

JUNIOR HANDLING Junior Handling JUNIOR HANDLING Junior Handling Sport voor jeugd en hond Wat is junior handling? Junior handling is het in competitieverband oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond, een vorm

Nadere informatie

Jachtcommissie Reglement. Een uitgave van de Jachtcommissie van de Flatcoated Retriever Club. Augustus 2018 Versie 2.1

Jachtcommissie Reglement. Een uitgave van de Jachtcommissie van de Flatcoated Retriever Club. Augustus 2018 Versie 2.1 Jachtcommissie Reglement Een uitgave van de Jachtcommissie van de Flatcoated Retriever Club Augustus 2018 Versie 2.1 DOCUMENTBEHEER Versie Datum Toelichting 1.0 21-02-2018 FRC JC reglement op basis van

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement voor het ras: Ierse Setter VFR ISC concept 7.2 pag. 1/13 Besluit ALV 21 oktober 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de

Nadere informatie

Op zaterdag 22 & 29 december organiseert s.v. T.E.C. een Jeugdvoetbaltoernooitje voor alle leeftijden (7 tot 19 jaar) De kinderen spelen met en tegen

Op zaterdag 22 & 29 december organiseert s.v. T.E.C. een Jeugdvoetbaltoernooitje voor alle leeftijden (7 tot 19 jaar) De kinderen spelen met en tegen Op zaterdag 22 & 29 december organiseert s.v. T.E.C. een Jeugdvoetbaltoernooitje voor alle leeftijden (7 tot 19 jaar) De kinderen spelen met en tegen hun leeftijdsgenoten wedstrijdjes 4 tegen 4 met individuele

Nadere informatie

Hierboven ziet u de eerste pagina van de website hieruit kunt u duidelijk zien hoe de website is opgebouwd en waaraan nog gewerkt moet gaan worden.

Hierboven ziet u de eerste pagina van de website hieruit kunt u duidelijk zien hoe de website is opgebouwd en waaraan nog gewerkt moet gaan worden. Hierboven ziet u de eerste pagina van de website hieruit kunt u duidelijk zien hoe de website is opgebouwd en waaraan nog gewerkt moet gaan worden. De bedoeling is dat er een formulier word gemaakt waarop

Nadere informatie

Wedstrijdkalender Nederlandse Darts Bond 2011-2012 * wijzigingen voorbehouden

Wedstrijdkalender Nederlandse Darts Bond 2011-2012 * wijzigingen voorbehouden Wedstrijdkalender Nederlandse Darts Bond * wijzigingen voorbehouden De wedstrijdkalender wordt met grootste zorgvuldigheid samengesteld. Tijdens het samenstellen van de kalender streeft de NDB er naar

Nadere informatie

Onze Airedale. Nieuwsbrief van het ATVN

Onze Airedale. Nieuwsbrief van het ATVN Onze Airedale Nieuwsbrief van het ATVN juli2014 Jaargang 8, nr. 7 Kampioenschapsclubmatch op zondag 1 juni Door Sonja de Cooker. In deze nieuwsbrief Pag. KCM 1 KCM 2 KCM 3 KCM 4 Willems KCM 5 Uitslagen

Nadere informatie

voor het ras: Tibetan Terrier

voor het ras: Tibetan Terrier Fokreglement van de rasvereniging: Belgian Tibetan Terrier Club BTTC voor het ras: Tibetan Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de BTTC, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de

Nadere informatie

Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC)

Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC) Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC) 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Verenigings Fokreglement voor het ras Newfoundlander beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 01-05-2016 versie 4 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS) voor het ras: Engelse Cocker Spaniel ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor

Nadere informatie

LIESHOUT OP ZONDAG 23 SEPTEMBER 2007

LIESHOUT OP ZONDAG 23 SEPTEMBER 2007 Und diese auch Geachte veteranenruiter en organisatie, Hierbij ontvangt u een uitnodiging c.q. vraagprogramma voor een veteranenwedstrijd te LIESHOUT OP ZONDAG 23 SEPTEMBER 2007 Deze uitnodiging geldt

Nadere informatie

Nieuw: J.J. Pison, Alphen a.d.rijn

Nieuw: J.J. Pison, Alphen a.d.rijn Nieuw: J.J. Pison, Alphen a.d.rijn U schrijft toch ook in op onze Kampioenschapsclubmatch zaterdag 23 september 2017? De sluitingsdatum is: 3 september 2017! Mis dit gezellige evenement van de VACS niet.

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Inschrijven via My.ORWEJA.nl - 1

Inschrijven via My.ORWEJA.nl - 1 Inschrijven via My.ORWEJA.nl Online inschrijven voor wedstrijden is vanaf 2013 mogelijk via Orweja.nl en My.ORWEJA.nl; het online wedstrijdenregistratiesysteem van ORWEJA. Voordat u zich kunt inschrijven

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Barsoi Club voor het ras: Barsoi Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

De bona fide rashondenfokkerij staat in de schijnwerpers op het symposium dat Kunogonda op 9 november 2013 in Woudenberg gaat organiseren.

De bona fide rashondenfokkerij staat in de schijnwerpers op het symposium dat Kunogonda op 9 november 2013 in Woudenberg gaat organiseren. 9 November Symposium Toekomst voor traditie Certificeren van de bona fide rashondenfokkerij De bona fide rashondenfokkerij staat in de schijnwerpers op het symposium dat Kunogonda op 9 november 2013 in

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE JACHTPROEVENCOMMISSIE GOLDEN RETRIEVER CLUB NEDERLAND

REGLEMENT VAN DE JACHTPROEVENCOMMISSIE GOLDEN RETRIEVER CLUB NEDERLAND REGLEMENT VAN DE JACHTPROEVENCOMMISSIE GOLDEN RETRIEVER CLUB NEDERLAND 1 VOORWOORD Hierbij treft u het aangepaste JPC reglement van de Jachtproeven commissie van de Golden Retriever Club Nederland aan.

Nadere informatie

Voorblad Vraagprogramma

Voorblad Vraagprogramma Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Voorblad Vraagprogramma Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: KNHS Regio: Wedstrijddatum: Accommodatiegegevens: Naam accommodatie: Postcode + plaats: Rotterdam

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 5. Maart In dit nummer: Apto keuring

Nieuwsbrief. Jaargang 5. Maart In dit nummer: Apto keuring Nieuwsbrief Jaargang 5 Maart 2014 Apto keuring Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 mei staat er weer een Apto keuring gepland. Dit is de basiskeuring voor de fokkerij. Een veulen van PRE s wordt alleen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Fauve de Bretagne Club voor het ras: Basset Fauve de Bretagne Uitgangspunten en toelichting bij het

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Ierse Setter Club voor het ras: Ierse Setter VFR ISC Concept 6.1 Pag. 1 Laatst herzien: 21 oktober 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Ierse Setter

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie