Nota van Inlichtingen Aanbesteding Ondergrondse containers Uithoorn Doc.nr. JMA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van Inlichtingen Aanbesteding Ondergrondse containers Uithoorn Doc.nr. JMA"

Transcriptie

1 Nota van Inlichtingen Aanbesteding Ondergrondse containers Uithoorn Doc.nr. JMA Volg nr. Pag. nr. Art. nr. Vraag Antwoord waar en wanneer moet de zuil ingediend worden? Bij inschrijving behoeft geen zuil of voetgangersplatform te worden aangeleverd wat verstaat u onder niet realistisch of abnormaal laag? In de praktijk komt dit (regelmatig) voor, maar worden geen acties ondernomen. Kunt u dit toelichten? De beoordeling of een inschrijving 'abnormaal laag' is, is een discretionaire bevoegdheid van de opdrachtgever. Op voorhand is hier geen voorbeeld voor aan te geven de gunningscriteria en de daarbijbehorende weging, zal naar onze mening in de praktijk leiden tot vrijwel enkel prijsgunning. Kunt u het aspect "kwaliteit" zwaarder laten wegen, om zodoende een kwaliteitsproduct ook beter tot uiting te laten komen? Zo nee, waarom niet? uit uw omschrijving kunnen wij niet opmaken wat u onder garantie verstaat. Kunt u dit verduidelijken? met uw voorgestelde facturatie betekend dit dat wij een lange tijd alles moeten voor financieren. Is er een mogelijkheid dat er 30% bij opdracht gefactureerd mag worden en het overige conform u gesteld heeft? Zo nee, waarom niet? wat verstaat u onder een lekvrije binnenbak? Een lekvrije container is vrijwel onmogelijk. Nee, gunningscriteria en de weging blijven onveranderd. Het element kwaliteit heeft ten opzichte van de prijs een voldoende significante invloed op de rangorde. Het betreft een volledige garantie op de geleverde produkten, behalve voor de uitzonderingen die in 5.14 genoemd zijn. Nee. Doordat een inschrijver/opdrachtnemer akkoord gaat met het achteraf (na oplevering) facturen, ontstaat voor de gemeente voldoende mate van zekerheid over de financieel-economische draagkracht van de opdrachtnemer zodat van de opdrachtnemer geen bankverklaring/bankgarantie hoeft te worden gevraagd. De constructie van de binnenbak moet dusdanig zijn dat het lekken van vloeistoffen tot een absoluut minimuum is beperkt wat verstaat u onder brandwerend en zelfdovend? De container moet dusdanig geconstrueerd worden dat een binnenbrand door bijvoorbeeld tekort aan zuurstof beperkt/gestopt wordt. Wij realiseren ons dat een 100% brandwerende en zelfdovende container niet realistisch is Een binnencontainer tijdens het hijsen en overhevelen lekvrij laten zijn is vrijwel onmogelijk. Kunt u deze eis laten vervallen? Zo nee, waarom niet? Nee, de eis blijft gehandhaafd, zie ook het antwoord op vraag 6.

2 conform EN wordt er getest met 150 kg. U stelt hier 200 kg. Dit is afwijkend. Graag de normen conform EN aanhouden en de 200 kg laten vervallen. De 200 kg-eis vervalt. Er wordt getest conform de EN wat verstaat u onder dubbel vergrendeld? Dat er minimaal 2 vergrendelpunten aanwezig zijn wie is verantwoordelijk voor de lvering van een Een vervangende container wordt door de opdrachtgever besteld bij vervangende ondergrondse container? Wie schaft deze aan? de opdrachtnemer, kosten van vervangng zijn voor de opdrachtgever mits de vervanging niet het gevolg is van ondeugdelijk onderhoud dan wel mits de vervanging niet onder de garantiebepalingen valt bedoelt u dat opdrachtnemer verantwoordelijk is voor het op niveau houden van het straatwerk? Moet dit bij de prijs in zitten? U geeft hier aan dat er aan de binnenzijde van de container geen bedieningsmechanismen mogen bevinden. Wij werken met een bedieningsmechanisme welke volledig is afgeschermd van het afval. Mag dit ook aangeboden worden? Op beide vragen luidt het antwoord 'ja'. Nee, het bedieningsmechanisme moet voldoen aan de eisen zoals gesteld in de Aanbestedingsleidraad U geeft hier aan dat de inwerpzuil uit minimaal 2,5mm thermisch verzinkt staal moet zijn gemaakt. Mag hier ook staal met een KTL systeem voor gebruikt worden? KTL is een veel toegepast systeem wat dezelfde garanties kan geven als Thermisch verzinkt. Nee, de eis uit de Aanbestedingleidraas blijft van ongewijzigd U vraagt referentieverklaringen inclusief tevredenheidverklaring. Om niet voor elke aanbesteding onze referenten te belasten, verzoeken wij u om toe te staan dat we een eerdere, maar recente, ondertekende verklaring toevoegen Ja, dit is toegestaan mits de inhoud van uw verklaring inhoudelijk overeenkomt en wij aan de hand van uw verklaring eenduidig kunnen toetsen of uw referentie aan de daartoe gestelde eisen voldoet U geeft aan dat een inwerpzuil inclusie voetgangersplatform deel uit maakt van de inschrijving. Echter komt nergens in het bestek terug waarom deze demozuil wordt beoordeeld. Of hoe deze meetelt in de gunningscriteria. Wij gaan er vanuit dat het hier een foutje betreft en wij geen inwerpzuil hoeven aan te leveren bij inschrijving. Bij inschrijving behoeft geen zuil of voetgangersplatform te worden aangeleverd, zie ook vraag 1.

3 U eist bij inschrijving een demozuil en voetgangersplatform. Bij inschrijving behoeft geen zuil of voetgangersplatform te worden Waar moet het demomodel worden afgeleverd? aangeleverd, zie ook vraag Kunt u nader specificeren welke criteria u hanteert bij het beoordelen of ongeldig verklaren van een abnormaal lage inschrijving? U eist bij dat een onderneming slechts één inschrijving mag indienen, zelfstandig dan wel als deelnemer in combinatie. Naar ons inziens is dit in strijd met punt waarin gesteld wordt dat een ondernemer voor verschillende inschrijvers als onderaannemer mag optreden. Graag uw reactie Mag er gebruik worden gemaakt van eerder verkregen door opdrachtgever getekende referenties die inhoudelijkheid voldoen aan hetgeen gesteld in 3.5.1? Zie het antwoord op vraag 2. In wordt gerefereerd aan de situatie waarin een inschrijver in combinatie inschrijft en er daardoor sprake is van een inschrijving waarvoor betreffende inschrijver (tezamen met zijn combinatiepartner) aansprakelijk is voor de uitvoering van de opdracht. In is sprake van een hoofdinschrijver (die aansprakelijk is voor de uitvoering van de opdracht) en een onderaannemer (die niet aansprakelijk is voor de uitvoering van de opdracht). Deze situaties verschillen derhalve en zijn wegens het verschil tussen combinant en onderaannemer, niet met elkaar in strijd. Ja, dit is toegestaan mits de inhoud van uw verklaring inhoudelijk overeenkomt en wij aan de hand van uw verklaring eenduidig kunnen toetsen of uw referentie aan de daartoe gestelde eisen voldoet U stelt dat indien ondergrondse containers niet voldoen naar oordeel van de opdrachtgever deze direct dienen te worden aangepast of worden teruggenomen. Kunt u aangeven welke criteria gehanteerd worden door opdrachtgever om tot dit oordeel te komen? Kunt u kenbaar maken waarom er geen mogelijkheid is tot het indexeren van de inschrijfprijzen voor onderdeel 1 en 2? Kunt u aangeven hoeveel lokaties er in het groen geplaatst moeten worden? Kunt u aangeven hoeveel lokaties er in het voetpad geplaatst moeten worden? In deze wordt getoetst aan de eisen zoals gesteld zijn in de Aanbestedingsleidraad en Nota ('s) van Inlichtingen. Inschrijvers kunnen op deze wijze zelf bepalen of en hoeveel indexatie zij meenemen in in hun inschrijving. Zie bijgevoegde locatieplannen. De locatieplannen voor de overige wijken zijn nog niet gereed, het aantal in het groen te plaatsen containers in de overige wijken is daardoor niet bekend. Zie bijgevoegde locatieplannen. De locatieplannen voor de overige wijken zijn nog niet gereed, het aantal in het voetpad te plaatsen containers in de overige wijken is daardoor niet bekend.

4 Kunt u aangeven hoeveel lokaties er in parkeervakken geplaatst moeten worden? Zie bijgevoegde locatieplannen. De locatieplannen voor de overige wijken zijn nog niet gereed, het aantal in parkeervakken te plaatsen containers in de overige wijken is daardoor niet bekend Kunt u alle locatieplannen aanleveren? Bij het bestek zijn alleen de lokaties toegevoegd van meerwijk oost en centrum wijk nr 6-7 en meerwijk west wijk nr 8. De overige locatieplannen zijn nog niet gereed en kunnen daarom niet worden aangeleverd Wij mogen vanuit de aanbestedingsleidraad nr. 13 opmaken dat wij moeten voldoen aan de WION verplichting van voorsteken. Is deze aanname juist? Bedoelt u dat de container een netto inhoud heeft van 5m3 plus/minus 5 % of bedoelt u dat de binnenbak van de ondergrondse collector een inhoud heeft van 5m3 plus/minus 5 %.? Volgens EN mag de afwijking op de inhoud van 5m3 10% zijn. In Eis 18 stelt U dat 5 % afwijking is toegestaan. Welke afwijking is toegestaan. U dient, zoals aangegeven in punt 118, te voldoen aan alle vigerende wet- en regelgeving. Indien in de WION een verplichting tot voorsteken voortvloeit, dient u dit derhalve uit te voeren. Bedoeld wordt een binnenbak met een inhoud van 5m3 plus of minus 5%. Eis 18 (5%) geldt U stelt dat het voetgangersplatform van binnenuit demontabel is gemonteerd aan de binnenbak. Ons voetgangersplatform is vanaf de zijkant aan de binnenbak gemonteerd en wel zo dat bij service het voetgangersplatform gemakkelijk kan worden gedemonteerd. De verbinding bevindt zich in de betonput en is niet zichtbaar vanaf de straat en er zijn ook geen verbindingselementen door het voetgangersplatform heen die mogelijk tot lekkage in de betonput of container zouden kunnen leiden. Is dat toegestaan? Dit is akkoord Onze binnenbak centreert niet door uitsparingen in de veiligheidsvloer, maar door de vorm van de montage rand van de veiligheidsvloer en de vorm van de binnen container aan de onderzijde. Is dat toegestaan. Dit is akkoord.

5 32 51/52 Bijlage In bijlage 1 wordt aangegeven dat Termijn voor aanvang 1 en plaatsing 1e serie containers en Doorlooptijd plaatsen 1e serie containers op standaardformulier 2 moet worden 22Stand genoteerd. Echter is hiervoor geen ruimte op het formulier. aardfor Zou u zo vriendelijk willen zijn een nieuw mulier 2 standaardformulier beschikbaar te stellen? Inschrij vingsta bel 2.0 EA ondergr ondse contain ers uithoorn 33 n.v.t. n.v.t. Kunt u alle relevante/wezenlijke veranderingen ten opzichte van het vorige bestek met Documentnummer: JMA Og (versienummer 3, Zeist juli 2014) overzichtelijk weergeven? U heeft gelijk, dit is abusievelijk niet opgenomen. Een aangepast inschrijvingsbiljet wordt met deze NvI meegezonden. Nee. Het betreft 2 separate aanbestedingsprocedures met 2 zelfstandig geldende Aanbestedingsdocumenten. Voor onderhavige aanbesteding is het Aanbestedingsdocument JMA Og (versienummer 3, Zeist juli 2014) dan ook niet geldig. Met name hebben aanpassingen plaatsgevonden in de gunningscriteria en zijn een aantal relevante vragen uit de NvI's behorend bij het Aanbestedingsdocument JMA Og (versienummer 3, Zeist juli 2014) in de tekst van onderhavig Aanbestedingsdocument (JMA ) verwerkt. Het is de verantwoordelijkheid van elke potentiele inschrijver om een geldige inschrijving in te dienen die voldoet aan de voorwaarden zoals gesteld in het Aanbestedingsdocument met documentnummer JMA en bijbehorende Nota('s) van Inlichtingen. 34 n.v.t. n.v.t. Welke vorige Nota's van Inlichtingen conform de aanbesteding met Documentnummer: JMA Og (versienummer 3, Zeist juli 2014) blijven van kracht daar hier destijds over na is gedacht door de inschrijvers en derhalve nu dubbele handelingen voorkomt? In de beoordelingscriteria wordt niets genoemd over de praktijktest. In hoeverre en op wat voor wijze worden de inwerpzuil en voetgangersplatform beoordeeld/getoetst? Er blijven geen Nota's van Inlichtingen geldig. van de aanbesteding met Documentnummer: JMA Og (versienummer 3, Zeist juli 2014). Het betreft 2 separate aanbestedingsprocedures met zelfstandig geldende Nota's van Inlichtingen. Een beoordeling van de inwerpzuil en voetgangersplatform maakt geen deel uit van de beoordelingscriteria.

6 36 Alg. Alg. Wij verzoeken u een prijslijst van onderdelen te laten opnemen en dit onderdeel uit te laten maken van de inschrijvingstabel? Wij doelen dan op de onderdeelprijzen voortvloeiend uit vandalise en/of oneigenlijk gebruik. Dit heeft als voordeel dat u een goed vergelijk kunt maken op basis van de TCO doordat u inzicht heeft in de onderdelenprijzen na gunning. 37 Alg. Alg. Worden binnen de looptijd van het bestek de containers (weer) voorzien van toegangselectronica? 38 Alg. Alg. Hoeveel containers verwacht u na afloop van dit bestek nog te bestellen/plaatsen van dezelfde fractie (gf/restafvalcontainers)? 39 Alg. Alg. Hoeveel containers verwacht u van andere fracties te bestellen/plaatsen gedurende de looptijd van dit bestek? Een aparte prijslijst hiervoor wordt niet opgenomen. Nee. Zie hiervoor bijlage 3. Er worden geen containers voor andere fracties besteld U geeft aan dat er aan het eind van dit bestek in totaal 385 systemen in de gemeente zullen staan. In de omschrijving geeft u aan dat er in 2015, 215 stuks nodig zijn en de 3 daaropvolgende jaren 60 stuks. Wij komen dan op een totaal van 395 stuks. Kunt u de plaatsingen per jaar duidelijker specificeren? Een nadere specificatie per jaar is nog niet mogelijk omdat nog niet alle locatieplannen gereed zijn. Het betreft derhalve indicatieve aantallen U geeft aan dat er in volmeldsystemen nodig zijn. Het bestaande containerpark betstaat uit (115+50) 165 systemen. Houdt dat in dat er in systemen geplaatst gaan worden? Indien dit het geval is dan komen wij op een totaal van 230 stuks (50 in 2015 en 3 jaar x 60 stuks) ipv 220 stuks Als er na 1 juli nieuwe systemen worden geplaatst, voor wat voor termijn denkt u dan de volmeldsystemen te testen? Kunt u eis 109 nader specificeren? De aantallen komen niet overeen met de inschrijfstaat. Zoals aangegeven in het antwoord op de vorige vraag betreft het indicatieve aantallen. Gedurende een periode van circa 12 maand, gerekend vanaf het moment van oplevering van betreffende serie containers. in 2015 dienen 215 volmeldsystemen worden geleverd. In de jaren 2016 en 2017 en 2018 in totaal 60 stuks: de 60 stuks die in 2016 op 60 containers zijn gemonteerd worden in de 2017 in 60 andere containers gemonteerd en in 2016 wederom in 60 andere containers.

7 Kunt u een duidelijk omschrijving geven van wat u verstaat onder 2 x per jaar inwendig en uitwendig reinigen van alle onderdelen. Reinigen is een zeer breed begrip. Op deze wijze heeft u een duidelijk vergelijk van de verschillende inschrijvers waarbij de werkzaamheden ook hetzelfde inhouden U geeft aan dat de containers in goed functionerende staat worden opgeleverd. Bestaat er een inspectierapport van elke container? Zo ja dan zouden we deze graag ontvangen. Wij verstaan hieronder het met een hogedrukspuit schoonspuiten van de binnenkant en buitenkant van de binnenbak inclusief het verwijderen van graffity, de onder- en bovenzijde van het voetgangersplatform en de binnen- en buitenzijde van de zuil en de inwerptrommel. Eventueel aanwezige en daar niet thuishorende stickers dienen van de inwerpzuil te worden verwijderd. Nee, een inspectierapport is niet aanwezig U geeft aan dat per januari 2015 de toegangscontrole vervalt. Er vanuitgaande dat de aanbeseding van 2008 een looptijd had van 10 jaar, dan houdt dit in dat het contract nog 3 á 4 jaar van toepassing is. Betekent dit dat de huidige leverancier de kosten voor hosting en communicatie nog ontvangt van de gemeente Uithoorn? Indien dit het geval is, is er geen sprake van gelijkheidsbeginsel. Graag nadere toelichting. Nee, opdrachtgever betaalt de huidige leverancier sinds 1 januari 2015 geen kosten meer voor hosting of communicatie. 47 Alg. Alg. Worden de containers na looptijd van dit bestek (weer) voorzien van toegangselectronika? U geeft aan dat na afloop van de gebruikstermijn de volmeldsystemen niet door de opdrachtgever worden gekocht, noch vervallen aan opdrachtnemer. Wat gebeurt er met de systemen na afloop van de gebruikstermijn? Nee, dit wordt niet voorzien. Zoals in 109 is aangegeven vervallen de volmeldsystemen na afloop van de gebruikstermijn om niet aan de opdrachtnemer Niet realistisch inschrijvingen, abnormaal lage inschrijvingen: uw omschrijving is niet voldoende duidelijk en niet transparant. Wij verzoeken u de bandbreedte aan te geven en een voorbeeldcalculatie te geven die binnen "realistische inschrijvingen en normale inschrjvingen" vallen Vervolgafroepen en leveren onderdelen: bedoelt de opdrachtgever gelijkwaardige containers of gelijke ondergrondse containers? Zie het antwoord op vraag 2. Bedoeld wordt ondergrondse containers die voldoen aan de eisen zoals gesteld in de Aanbestedingsleidraad en bijbehorende Nota's van Inlichtingen.

8 51 35 "De buitenbak dient een maximale uitwendige maatvoering te hebben van 1800 x 1800 mm etc.". Een absolute "0- maat" is niet uitvoerbaar, welke tolerantie is toepasbaar? Als bovengrens blijft maximaal 1800x1800 mm. Als ondergrens geldt minimaal 1780x Specificaties inwerpzuil, inspectiedeur en inwerptrommel: "de bovenkant van de inwerpzuil dient rond te zijn en heeft geen platte of vlakke horizontale bovenzijde zodat geen afval op de zuil geplaatst kan worden". U wilt dus voorkomen dat afval op de inwerpzuil geplaatst wordt. Dit is een funktionele eis en kan ook op een andere wijze voorkomen worden. Wij verzoeken u daarom deze eis te herzien zodat de inschrijver zijn eigen methode kan toepassen om invulling te geven aan deze funktionele eis. Nee, de eis blijft ongewijzigd. Er worden geen nadere eisen gesteld aan de mate van ronding of de vorm van de ronding van de bovenkant van de inwerpzuil Specificaties leveren en installeren volmeldsysteem: aangezien de volmeldsystemen niet door de opdrachtgever worden gekocht gaan wij ervan uit dat het is toegestaan om tweedehands volmeldsystemen toe te passen mits inschrijver voldoet aan de garantie zoals beschreven op pagina 30 ("Garantie"). Is dit correct? Specificaties service en onderhoud: "Indien de opdrachtnemer inschat dat de storing langer dan 48 uur duurt, dient een vervangende ondergrondse container te worden geplaatst". Aangezien dit ook een container kan betreffen die niet door de opdrachtnemer is geleverd, gaan wij ervan uit dat deze vervangende container door de opdrachtgever beschikbaar wordt gesteld. Is dit correct? Dit is akkoord. Nee. Daar waar nodig en mogelijk kan worden volstaan met het leveren/plaatsen van alleen een vervangende inwerpzuil door de opdrachtnemer Termijn voor aanvang plaatsing 1e serie containers: wij verwijzen naar uw artikel "Niet realistische inschrijvingen" op pagina 11. Leveren én plaatsen binnen 4 tot 6 weken is niet realistisch en niet marktconform. Wij verzoeken u daarom de termijnen en de punten te herzien. Abusievelijk is in de bovenste rij van de tabel op blz 52 en onder die tabel gerefereerd aan Doorlooptijd in hele weken na definitieve opdrachtverlening. Dit moet, conform de tekst op blz 50 zijn "Doorlooptijd in hele weken gerekend vanaf 1e dag na de door u opgegeven Termijn voor aanvang plaatsing, dus direct aansluitend".

9 Opdrachtomschrijving,...medio 2015 geleverd en geplaatst dienen te worden in de wijken Meerwijk Oost en Meerwijk West. In de tabel in bijlage 3 is aangegeven wat de verwachte aantallen containers per deellevering zijn. De eerste levering betreft 45 containers, buiten het gegeven dat er over levering medio 2015 word gesproken, is het buiten proportioneel om zoveel punten aan een korte levertijd te hangen terwijl dit slecht ca. 1/5 van de opdracht betreft. Ook de sancties bij het eventueel niet nakomen zijn niet in verhouding van toe te kennen punten aantal. Hier werkt u manipulatieve inschrijvingen mee in de hand. Graag aanpassen naar een reële punten toekenning. Gezien het belang dat de gemeente hecht aan de garantieperiode, levertijd en doorlooptijd is voor deze puntenverdeling gekozen. Los daarvan wil de gemeente voorkomen dat het element prijs -hoewel dit gelet op de verdeling tussen tussen de criteria belangrijk is- een te grote invloed op de totale puntenscore zal krijgen.

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren Nota van Inlichtingen Nr. 4 ten behoeve van het project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Referentienummer 872.15.1060.H Aankondiging op www.tenderned.nl

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen juli 2016

Nota van Inlichtingen juli 2016 Nota van Inlichtingen 2 13 juli 2016 1 1. Inleiding Voor u ligt de Nota van Inlichtingen 2 behorende bij de aanbesteding Aanschaf ICT Hardware inclusief aanverwante dienstverlening (kenmerk: 16.0907.RR

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Ondergrondse containers voor de gemeenten Baarle-Nassau en Gilze en Rijen

Ondergrondse containers voor de gemeenten Baarle-Nassau en Gilze en Rijen Nota van Inlichtingen Ondergrondse containers voor de gemeenten Baarle-Nassau en Gilze en Rijen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Ondergrondse containers voor de gemeenten Baarle-Nassau en

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij aanbesteding AI 2016-267 Maaiveldinrichting KWT Deze nota van inlichtingen bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Mededelingen van de Opdrachtgever 2. Wijzigingen van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net Wayfinding Bestaand Net Documentnummer PWF/OVG/00316 Versie document.01 Status Definitief Datum 18 juni 2015 Inhoudsopgave 1. Mededelingen aanbesteder... 3 2. Verzoeken om inlichtingen... 5 3. Wijzigingen...

Nadere informatie

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504 Nota van Inlichtingen Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbesteding Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU)

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Nota van Inlichtingen 1 Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

Europese aanbesteding Levering Straatmeubilair & Afvalbakken

Europese aanbesteding Levering Straatmeubilair & Afvalbakken Gemeente Den Haag Europese aanbesteding Levering Straatmeubilair & Versie Def Datum 25.08.2016 Referentie 150240 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den

Nadere informatie

Betreft Het stellen van vragen Datum

Betreft Het stellen van vragen Datum Nota van inlichtingen 3 Aanbesteding WAN Kamer van Koophandel Betreft Het stellen van vragen Datum 15-06-2017 Van Project Gestelde vragen na aanleiding van de 2 e Ref. P.162036_WAN nota van inlichtingen.

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Nota van inlichtingen Betreft 2 e Nota van Inlichtingen Datum 20 januari 2017 Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Project Europese aanbesteding ICT hardware Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Kenmerk: EA 2B/Pool HR-Manager/OM/2013 Aanbestedende dienst: Openbaar Ministerie Datum: 16-04-2013 versie 1 Nota van Inlichtingen nummer I Pool

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED

Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen Inkooptraject: Opdrachtgever: Kenmerk: Ombouwen van de openbare verlichting naar LED Gemeente Steenbergen SIW005128 Datum: 8 augustus 2017

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Aanbesteding Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 In het antwoord op vraag 32 geeft u aan dat er een minimaal opslagpercentage gehanteerd dient te worden van 1%. Geldt dit voor zowel Prijswens 1 en 2? In het prijzenblad

Nadere informatie

Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7

Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7 Nota van Inlichtingen Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen.

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen. Nota van Inlichtingen DTP/Opmaak en Drukwerk Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: DTP/Opmaak en Drukwerk Fontys Hogescholen Omschrijving: Voor zowel DTP/Opmaak als Drukwerk afsluiten van overeenkomsten

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Maria Theresialaan 99 Postbus 1315 6040 KH Roermond Tel: 088-8420000 Fax: 0475-311605 www.wbl.nl NOTA VAN INLICHTINGEN Informatie d.d. 23-12-2011

Nadere informatie

Nota van inlichtingen Renewal Enterprise Agreement Microsoft Licenties 2017

Nota van inlichtingen Renewal Enterprise Agreement Microsoft Licenties 2017 Nota van inlichtingen Renewal Enterprise Agreement Microsoft Licenties 2017 Nota van inlichtingen ten behoeve van de Renewal Enterprise Agreement Microsoft Licenties 2017 Naam aanbestedingsdocument : Aanbestedende

Nadere informatie

Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit

Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit Openbare procedure Opdrachtgever Open Universiteit Datum 15 februari 2016 Kenmerk U2015/7006 Status Definitief blad: 2/7 Bestek Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder

ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder Nota van Inlichtingen ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder Gemeente

Nadere informatie

Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7

Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7 Nota van Inlichtingen Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: 2016-025, review 7

Nadere informatie

Metro -afvalinzamelcontainer

Metro -afvalinzamelcontainer Plaatsingsinstructie Metro -afvalinzamelcontainer - Versie 24 mei 2012 Metro -afvalinzamelcontainer DIT IS DE PLAATSINGSINSTRUCTIE VAN DE METRO -AFVALINZAMELCONTAINER. Disclaimer Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

EUROPESE AANBESTEDING OPENBARE PROCEDURE LEVERING FOOD & NON-FOOD. Nota van Inlichtingen

EUROPESE AANBESTEDING OPENBARE PROCEDURE LEVERING FOOD & NON-FOOD. Nota van Inlichtingen EUROPESE AANBESTEDING OPENBARE PROCEDURE LEVERING FOOD & NON-FOOD Nota van Inlichtingen TED-nr. 2013/S 033-052134 Vraag 1 Prijzenblad Y Disposables Blz. regel 11, 12, 13 Wat is de inhoud van de glazen?

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Nota van inlichtingen Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober 2016 Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Project Europese aanbesteding Onderwijs Leer Pakket Deze nota van inlichtingen wordt

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling en Verwerking van Oud Papier en Karton in gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel Doc.nr.

Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling en Verwerking van Oud Papier en Karton in gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel Doc.nr. Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling en Verwerking van Oud Papier en Karton in gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel Doc. JMA20150429 Opmerking van de aanbestedende dienst: Bij inschrijving

Nadere informatie

Toelichting: Beste, hierbij de antwoorden op de (nog) openstaande vragen

Toelichting: Beste, hierbij de antwoorden op de (nog) openstaande vragen Nota van Inlichtingen Verhuisdiensten Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verhuisdiensten Vrije Universiteit Amsterdam FCO201503 Omschrijving: De opdracht betreft het leveren, verzorgen en coördineren

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Richards Webdesign

Algemene voorwaarden Richards Webdesign Algemene voorwaarden Richards Webdesign Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Uitgangspunten Bezwaar maken mag! Staat in de wet!

Nadere informatie

Levering ICT Hardware. Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

Levering ICT Hardware. Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland 3 e Nota van Inlichtingen Levering ICT Hardware Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland Datum: 27 januari 2015 Documentnummer: 15001296 Vragen n.a.v. eerdere Nota van Inlichtingen ICT

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties Nota van Inlichtingen Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Rijn IJssel RIJVRV2017 Omschrijving:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Reusel-De Mierden), p/a Postbus 11, 5688 ZG Oirschot (NL). t.a.v.: B. Verbeek (Concern

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling Huishoudelijk Afval gemeente Duiven Doc.nr. JMA Inz

Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling Huishoudelijk Afval gemeente Duiven Doc.nr. JMA Inz Nota van Inlichtingen Aanbesteding Inzameling Huishoudelijk Afval gemeente Duiven Doc.nr. JMA20150703Inz Volg nr. Pag. nr. Art. nr. Vraag Antwoord 1 8 1.1 De gemeente gaat Diftar invoeren op basis van

Nadere informatie

Specifieke voorwaarden voor de uitvoering van werkzaamheden op basis van onderhouds- & dienstverleningscontracten

Specifieke voorwaarden voor de uitvoering van werkzaamheden op basis van onderhouds- & dienstverleningscontracten Specifieke voorwaarden voor de uitvoering van werkzaamheden op basis van onderhouds- & dienstverleningscontracten Inhoud 1. Algemeen 2. Definities 3. Planning 4. Werkzaamheden op regiebasis vooraf melden

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

Bijlage 3 Overeenkomst. Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening

Bijlage 3 Overeenkomst. Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening Bijlage 3 Overeenkomst Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening Naam Opdrachtnemer Logo Opdrachtnemer DE ONDERGETEKENDEN: Veiligheidsregio Drenthe, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Informatie bijeenkomst

Informatie bijeenkomst Informatie bijeenkomst Zware Bergingen 15 maart 2019 RWS INFORMATIE 1 Agenda Introductie Doel van de bijeenkomst Kader van de opdracht Aanbestedingsproces Tenderned Aanbestedingsproces inschrijving en

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER

BEOORDELINGSFORMULIER Noot: dit betreft een concept beoordelingsformulier, zodat inschrijver enig inzicht krijgt in de wijze van beoordelen die intern bij aanbestedende dienst wordt uitgevoerd. Er kunnen geen rechten ontleend

Nadere informatie

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing.

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing. Inkoop 2016 Jeugdhulp Midden-Limburg-oost en Midden-Limburg-west Nota van inlichtingen (NvI) 9 juni 2015 Nota van inlichtingen behorend bij de Procedure Inkoop en aanbesteding, (publicatiedatum 27 mei

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat Succesvol inschrijven op aanbestedingen Bram Braat Inleiding 1. Beginselen in het aanbestedingsrecht a) Gelijkheids- en transparantiebeginsel; b) Proportionaliteitsbeginsel (Gids Proportionaliteit). 2.

Nadere informatie

Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar

Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar Gemeente Landgraaf iste nota van inlichtingen 1 oktober 2014 Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar aanleiding van de Europese openbare aanbesteding:

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Almere 1300 AE Nederland Contactpersoon: Age Graham Salverda

Nadere informatie

Nee, de opdrachtgever heeft niet een dergelijk contract.

Nee, de opdrachtgever heeft niet een dergelijk contract. Nota van Inlichtingen Onderhoud VRI's Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Onderhoud VRI's Gemeente Meierijstad 2016-GEZ-FWE-00970 Omschrijving: Het onderhoud aan de VRI s valt in een drietal

Nadere informatie

Willibrord Stichting en Stichting PCOU TenderNed. Aanbestedende dienst: Nota van Inlichtingen 2 Datum 09 september

Willibrord Stichting en Stichting PCOU TenderNed. Aanbestedende dienst: Nota van Inlichtingen 2 Datum 09 september Aanbestedende dienst: Willibrord Stichting en Stichting PCOU TenderNed 104171 Nota van Inlichtingen 2 Datum 09 september 2016 E-mail: wilco@intexso.nl Vraag Document / Bijlage Pagina Vraag/ Opmerking Antwoord

Nadere informatie

Zon-pv levering en plaatsing zonnepanelen gemeenten Sint Oedenrode en

Zon-pv levering en plaatsing zonnepanelen gemeenten Sint Oedenrode en Nota van Inlichtingen Zon-pv levering en plaatsing zonnepanelen gemeenten Sint Oedenrode en Veghel Aanbesteding Zon-pv levering en plaatsing zonnepanelen gemeenten Sint Oedenrode en Veghel Aanbestedende

Nadere informatie

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Nota van Inlichtingen Datum : donderdag 9 juli 2015 Kenmerk : Beuningen OPK- 2015 Copyright Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven 5 e Nota van Inlichtingen d.d. 9 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300

Nadere informatie

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Financiële en Juridische Dienstverlening Team Juridische Dienstverlening Memo Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Onderwerp Datum: 13 oktober 2009 Nota van inlichtingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal)

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) en de bijbehorende dienstverlening Publicatienummer: 2015/S 198-358953 Procedure: Openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen.

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. BIJLAGE 1 CHECKLIST De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. Omschrijving vraag/gevraagde Aanwezig? Plaats offerte inschrijver Offerte is uiterlijk

Nadere informatie

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx nota van inlichtingen EA medische.xlsx NB: Vanaf 27 juni 2015 kunnen gebruikers van Nederlandse ondernemingen op TenderNed alleen nog inloggen via eherkenning, de digitale standaard voor zakendoen met

Nadere informatie

INZAMELSYSTEEM KLIKO BASE

INZAMELSYSTEEM KLIKO BASE ONDERGRONDS INZAMELSYSTEEM KLIKO BASE Het ondergronds inzamelsysteem Kliko Base is door WTS speciaal ontwikkeld voor de inzameling van restafval, glas, papier, textiel en kunststof. De reststoffen worden

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Aanbestedende Dienst: Raadhuis Krimpen aan den IJssel Referentie: Omschrijving: DE OPDRACHT IN HOOFDLIJNEN

Nota van Inlichtingen. Aanbestedende Dienst: Raadhuis Krimpen aan den IJssel Referentie: Omschrijving: DE OPDRACHT IN HOOFDLIJNEN Nota van Inlichtingen Drukwerk Aanbesteding Drukwerk Aanbestedende Dienst: Raadhuis Krimpen aan den IJssel Referentie: 2014-008 Omschrijving: DE OPDRACHT IN HOOFDLIJNEN De gemeente heeft diverse leveranciers

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding leveren van ICT Hardware, dossiernummer 1348. Vragen en antwoorden Ten aanzien van de offerteaanvraag zijn in totaal 20

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschrift Civiel WTS KTZ/KD systeem betonput 2.50m1

Plaatsingsvoorschrift Civiel WTS KTZ/KD systeem betonput 2.50m1 Plaatsingsvoorschrift Civiel WTS KTZ/KD systeem betonput 2.50m1 1. Voorbereiding 1.1 Na afgifte / ontvangst van deze plaatsingsvoorschriften versie d.d. 14-06-2016 wordt van u verwacht dat u deze ondertekend

Nadere informatie

van Noord en Oost Nederland Europese aanbesteding Motorbrandstoffen voor de gezamenlijke waterschappen van Noord en Oost Nederland

van Noord en Oost Nederland Europese aanbesteding Motorbrandstoffen voor de gezamenlijke waterschappen van Noord en Oost Nederland Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Motorbrandstoffen voor de gezamenlijke waterschappen van Noord en Oost Nederland Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding Motorbrandstoffen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 5. inzake. de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening. ten behoeve van. de IGEA-GROEP. EU-aanbesteding 2016

Nota van Inlichtingen 5. inzake. de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening. ten behoeve van. de IGEA-GROEP. EU-aanbesteding 2016 Nota van Inlichtingen 5 inzake de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening ten behoeve van de IGEA-GROEP EU-aanbesteding 2016 Leden IGEA: Drenthe College ROC Nova College ROC de Leijgraaf

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB Nota van inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 09-03-2017 Van Kamer van Koophandel Ref. EG.162036/BB Project Europese aanbesteding Werving en Selectie 1. Bijlage 1.B De scope is W&S. Wat

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van

Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van postdiensten Aanbesteding Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van postdiensten

Nadere informatie

Advies In paragraaf 1.4 van het Aanbestedingsdocument is het volgende bepaald:

Advies In paragraaf 1.4 van het Aanbestedingsdocument is het volgende bepaald: Advies 220 1. Feiten 1.1. Beklaagde is op 5 maart 2015 een meervoudig onderhandse aanbesteding gestart voor een opdracht met betrekking tot de aanleg van een parkeerterrein. 1.2. In paragraaf 1.4 van het

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

Voeding, dranken en aanverwante producten

Voeding, dranken en aanverwante producten 2 e Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Voeding, dranken en aanverwante producten Ten behoeve van Drenthe College Aanbestedingsnummer: 2013/S 102-174076 juni 2013, Ingenion Alle rechten

Nadere informatie

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Nota van Inlichtingen FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Veiligheidsregio

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING

OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING Onderaannemer Zonder Personeel/ZZP Contractnummer: A. Partijen Ondergetekenden: 1. naam: straat/postbus: postcode: plaats: telefoonnummer: hierna te noemen: de aannemer;

Nadere informatie

EMVI Gunningscriteria BGMM Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar-

EMVI Gunningscriteria BGMM Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar- EMVI Gunningscriteria BGMM 2014-01 - Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar- Kenmerk : BGMM 2014-01 Status : Definitief Uitgevoerd door : Roel Gevers Datum : 05-03-2014 Algemeen Inschrijvers krijgen

Nadere informatie

Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle soorten zonwering die bij Zonweringspaleis worden verkocht.

Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle soorten zonwering die bij Zonweringspaleis worden verkocht. ALGEMENE VOORWAARDEN Zonweringspaleis Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle soorten zonwering die bij Zonweringspaleis worden verkocht. Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1 Op alle aanbiedingen

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Aanbesteding SER.13009 2 de Nota van Inlichtingen d.d. 12 augustus 2013 SER.13009 Pagina 1 van 5 Geachte dames en heren, Hierbij treft

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

Nr: Categorie Contractvoorwaarden Betreft ARVODI en Nadere overeenkomst, omschrijving diensten en personeel 3 Vraag

Nr: Categorie Contractvoorwaarden Betreft ARVODI en Nadere overeenkomst, omschrijving diensten en personeel 3 Vraag Nota van Inlichtingen Tekstschrijven vacatureteksten Aanbesteding Tekstschrijven vacatureteksten Aanbestedende Dienst: Rijkswaterstaat Corporate Dienst Referentie: 201500114.137.009 Omschrijving: Opleveren

Nadere informatie

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Nota van Inlichtingen Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbesteding Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Omschrijving: De ontwerpwerkzaamheden

Nadere informatie

Aanbestedingsdoc ument 2.11 en Eisen en criteria. PVE 001 paragraaf 3.3 panelen subparagraaf E. Bestek/beschrijvend document

Aanbestedingsdoc ument 2.11 en Eisen en criteria. PVE 001 paragraaf 3.3 panelen subparagraaf E. Bestek/beschrijvend document Nota van Inlichtingen: Aanbesteding Het leveren, aanbrengen en bedrijfsklaar opleveren van pv-panelen op gemeentelijke gebouwen Gepubliceerd onder refnr: 9707 Datum: 11 november 2015 Inleiding: Hartelijk

Nadere informatie