MYDOTPOINT web designer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MYDOTPOINT web designer."

Transcriptie

1 MYDOTPOINT web designer. Mydotpoint is een unieke en nieuwe manier om uw website te ontwerpen en te onderhouden. Het is zeer eenvoudig om door middel van onze Applets uw web pagina een professioneel uiterlijk te geven. Elke Applet is een op zichzelf staand volledig functionerend onderdeel. Door middel van de Applet editor kunt u dit onderdeel volledig configureren. Je kan ook met meerdere mensen tegelijkertijd aan de website werken zolang dit niet op de zelfde webpagina gebeurt. Het is daarom ook zaak om de gebruikers rechten en de pagina waarop gewijzigd mag worden goed in te stellen. Deze handleiding video voorbeelden is ook te vinden op YOUTUBE.com kanaal Mydotpoint. Gebruik alleen de nieuwste versie van Mozilla Firefox om uw website te bewerken. Inloggen web editor.( www. lelystad. Mydotpoint. com) klik op login in het linker menu. Voer vervolgens je gebruikersnaam in gevolgd door je paswoord en je pincode. Klik dan op de knop login. Het systeem zal vervolgens je website onderdelen laden en na verloop van tijd worden de opties in het linker menu onder Admin tools getoond. Wanneer je incorrecte login gegevens hebt opgegeven wordt dit aangegeven met de tekst incorrect login. Klik vervolgens opnieuw op login en voer de juiste gegevens in. Bewaar je inlog gegevens zorgvuldig en geeft deze nooit af. Wij zullen nimmer om je

2 login gegevens vragen. Wanneer er eventueel problemen zijn met het inloggen dan raden wij je aan het later nog eens te proberen wanneer dit niet lukt neem dan contact op met onze administrator Wanneer je correct bent ingelogd zie je in het linker menu de volgende opties onder Admin tools: * logout * Statistieken * File tools * site back-up Onder het kopje web design tools vind je de opties: * website page editor * page management * Applet management (voorbeeld linker menu) Bestanden uploaden naar je website. Klik op de optie file tools onder het kopje Admin tools. En vervolgens wordt er een bericht getoond dat alle bestands informatie is geladen klik op de knop continue.

3 Vervolgens worden er vier tabbladen getoond: General web images. Hier kunt u alle afbeeldingen die benodigd zijn op je website naar uploaden. Echter dient je er wel rekening mee te houden dat alleen maar grafische bestanden naar deze directory kunnen worden geüpload. Rechts onder bij het onderdeel File tools staan drie knoppen. Wanneer je een bestand wil uploaden klik dan op de knop upload vervolgens verschijnt er een dialoog met een knop browse en de knop upload. Klik op de knop browse en kies vervolgens het bestand die je wil uploaden wanneer in het grijze balkje de naam van het bestand staat, klik dan op de knop upload. Vervolgens zal er in het gedeelte waar server reply staat de tekst komen te staan met "file download done:jouw bestands naam". Wanneer alle bestanden zijn geüpload kan je op het knopje close klikken. Vervolgens zullen de geuploade bestanden in de lijst aan de linker kant staan. Als je een bestand wil her noemen klik dan op dat bestand en klikt daarna op de knop Rename. Vul vervolgens de nieuwe naam in en klik op ok. Wanneer je een bestand wil verwijderen selecteer dan eerst dat bestand en klik daarna op de knop delete.

4 Op dezelfde wijze werkt het ook met Archives, doc's en image rotator bestanden. Archiefbestanden. U kunt op uw website een koppeling maken naar deze archiefbestanden. Hierdoor kunnen de bezoekers deze naar hun systeem downloaden. Meer informatie over het plaatsen van archiefbestanden op uw website vindt u onder het knopje toevoegen van knoppen en links. Document bestanden. U kunt op een pagina inhoud van documentbestanden of koppelingen naar pdf bestanden creëren. Wanneer een gebruiker hier oprukt wordt automatisch de betreffende PDF viewer gestart en kan de bezoeker deze documenten inzien. Image rotator. Je kunt op jou webpagina een foto carrousel plaatsen en vervolgens de foto's die je hebt toegevoegd voor deze optie gebruiken. Meer informatie over de foto carrousel kunt u vinden onder het kopje Image Applets. Het maken van een volledige website back-up. Deze optie is alleen beschikbaar voor de eigenaar van de website. Selecteer de optie Site back-up uit het linker menu. Vervolgens ziet u de tekst dat back-up informatie is geladen klik vervolgens op knop continue. Hierna wordt uw website informatie getoond, het aantal gebruikers, totale hoeveelheid gebruikte Applets, website pagina's, aantal backups gecreëerd en de datum van de laatst gemaakte back-up. Wanneer je een nieuwe back-up wil maken klik dan op de knop back-up. Vervolgens klik op de knop start new back-up. Vervolgens wordt er binnen enkele seconden een complete back-up gemaakt van de volledige website er kunnen in het totaal maximaal 10 back-ups worden gecreëerd.

5 Wanneer alle 10 de mogelijke back-ups zijn gemaakt dient u eerst een oude back-up te verwijderen selecteer de oudste back-up en klik op de knop Delete back-up. Daarna kunt u weer eventueel een nieuwe back-up toevoegen. Herstellen van een volledige website. Selecteer vervolgens de knop Restore en kies de back-up die u wil herstellen klik daarna op de knop start Restore. Het systeem komt vervolgens met een dialoog of terugzetten van de back-up is geslaagd. Het aanmaken of verwijderen van website pagina's. Selecteer uit het linker menu page management en wanneer de tekst Your page information is loaded klik dan op de knop continue.

6 klik vervolgens op de blauwe page management knop boven site information. Hier vindt u een overzicht van alle pagina's op uw website. De pagina met de code 100 kan niet worden verwijderd. Wanneer een nieuwe pagina toevoegt krijgt deze een eigen code. Naar gelang het soort hosting pakket wat bij ons heeft afgenomen kunt u hier nieuwe pagina's toevoegen, bewerken en of verwijderen. Wanneer u een nieuwe pagina wil toevoegen klik dan op Add page en vul bij het veld Page name de naam van de nieuwe pagina in. U kunt ook het gebruikersniveau instellen met de keuze 0-90 (0 standaard bezoeker). U kunt ook bepalen wie de eigenaar van de pagina is. Klik daarna op de knop save en de nieuwe pagina wordt toegevoegd. Wanneer u de naam gebruikers niveau of pagina eigenaar wilt instellen selecteer dan de betreffende pagina en klik op de knop Edit page. Als er een pagina wil verwijderen dan op de knop delete page. Back-up en restore Pages. Het is mogelijk om van een individuele webpagina een back-up te maken. Klik op de knop back-up en restore Pages. Selecteer in de linker lijst de pagina waarvan je een back-up wil maken en klik op de knop back-up page.

7 Er kunnen in het totaal 100 pagina back-ups worden gemaakt per gebruiker. Het is te adviseren om voordat je gaat werken aan je website je eerst van de desbetreffende pagina een back-up maakt. Zodat als er iets fout is gegaan je de oude pagina kan terugzetten. Applet management. Om de Applets van je website te kunnen beheren ga je naar het linker menu optie applet management volgens klik je op de blauwe knop Applet management. En door op een pagina te klikken in de linker lijst wordt er in de rechte lijst de Applets getoond die bij die pagina horen hier kan je de volgorde waarin de Applets worden getoond op je website instellen.

8 Het betekent dat Applet die bovenaan staat als eerste wordt getoond en daarna de volgende op de lijst. Klik op de Applet aan de rechterzijde en klik daarna op de knop Up of Down om de volgorde in te stellen wanneer klaar bent met het instellen van de volgorde klik je op de knop Save creation order. Website page editor. Wanneer je wijzigingen en of Applets wil toevoegen aan je website selecteer dan website page editor uit het linker menu. Wanneer alle pagina's zijn geladen komt er een dialoog die vertelt dat alle web pagina's zijn geladen klik dan op de knop continue.

9 Vervolgens selecteer links boven de knop goto page en kies de pagina waarop je wil werken als je een nieuwe lege website hebt wordt er een witte canvas getoond hier kan je nu je eigen website in gaan creëren, dit doe je door Applets toe te voegen. Selecteer de knop Add applet. Er komt een dialoog scherm met de naam new Applet selecteer een Applet type en kies vervolgens de Applets in de box Select applet. De optie Select taget bepaald of de applet alleen gecreëerd moet worden in de huidige pagina of dat deze Applet op alle pagina's getoond moet worden. Als de Applets op enkele pagina's getoond worden kies dan Body Applet. klik daarna op de knop Insert new Applet. Naargelang het type die je hebt gekozen wordt of de Applets meteen getekend op het canvas of er verschijnt een nieuw dialoog scherm waarin u de instellingen kunt doen. De standaard tekst Applet, image Applet en de injectable Applets geven meteen de mogelijkheid om het object te bewerken. Alle andere Applets dienen in de canvas geselecteerd te worden door middel van het klikken van de linker muisbutton. Wanneer je in de canvas op een Applet klikt verschijnt er een menu met keuzemogelijkheden en wordt er een rode lijn getekend om de Applet.

10 Hierdoor weet je welke Applet je hebt geselecteerd. Er is ook nog een andere manier om een Apple te selecteren rechtsboven is er een listbox met de naam Applet wanneer je daarop klikt krijg je alle Applets te zien die op die pagina zijn gemaakt. Wanneer in deze listbox een Applets selecteert wordt deze rood omlijnd en verschijnt er het Applet menu. Je kan ook een Applets selecteren door middel van de knoppen met de pijltjes naar rechts en links dan wordt het volgende of vorige object geselecteerd en tegelijkertijd het bijbehorende Applet menu getoond. Er is één uitzondering met betrekking tot het selecteren van applets en dat is namelijk de "page settings" applet deze kan alleen geselecteerd worden vanuit de Applet listbox rechts boven. Als je een Applets hebt verplaatst of het formaat hebt gewijzigd dient dit te worden opgeslagen alvorens er naar een andere pagina wordt overgeschakeld. Dit kan op twee manieren ten eerste door op de desbetreffende Applets te klikken en uit het Applet menu de optie Save applet changes. De tweede mogelijkheid is op de linker knop met de afbeelding van een diskette te klikken. Hierdoor worden alle veranderingen aangebracht op de pagina doorgevoerd en opgeslagen. Wanneer je naar een andere pagina gaat en je veranderingen niet hebt opgeslagen worden deze niet doorgevoerd. Dit geldt alleen voor verplaatste of van formaat gewijzigde Applets.

11 Het is raadzaam om een testpagina te creëren. Hierop kunnen eventueel Applets eerst worden getest en nadat de Applet goed bevonden is kan deze naar de juiste pagina worden verplaatst. Applet settings. De instellingen van elke Applet kan door middel van het klikken op de Applet en daarna het selecteren van Applet settings uit het menu. Voor de uitleg van deze instellingen verwijs ik u naar het hoofdstuk My web-applets. Voor alle Applets geldt dat het formaat en de positie direct op de canvas aangepast kan worden. Klik op de Applet en selecteer Move and resize applet uit het menu. Er verschijnen dan vierkante blokjes om de Applet. Wanneer je de muis pointer boven zo'n wit vlakje houdt en je linker muisknop ingedrukt kan je het object vanaf dat punt vergroten of verkleinen. Als het object wil verplaatsen had dan de muis boven de Applets de muis pointer geeft dan vier pijlen aan en wanneer je de linker muisknop indrukt kan je de Applet verplaatsen. Het verwijderen van een Applet. Selecteer de Applets die wil verwijderen er wordt een rode markering om de desbetreffende Applets getekend tegelijkertijd verschijnt er een menu met de keuze optie delete Applet. Zodra er op deze optie wordt geklikt wordt Applets verwijderd van de pagina. Kopiëren en plakken. Ons web design systeem ondersteunt een geavanceerde manier van het kopiëren en plakken van Applet informatie. Je kopieert niet een compleet object maar je kopieert de instellingen van dit object. Je kan naar alle Applets data kopiëren, echter dienen de Applets van hetzelfde type te zijn om alle data te kunnen kopiëren. Zodra de Applets niet compatibel zijn met elkaar kan je slechts een klein basis gedeelte van de data kopiëren. Op het moment dat je Copy applet data hebt gedaan selecteer je de Applets waarnaar je deze data wil kopiëren en vervolgens klik je op Paste applet data. Er verschijnt dan een dialoogvenster met alle onderdelen die gekopieerd kunnen worden tussen die twee Applets vervolgens kan je die onderdelen selecteren

12 die je wil kopiëren en daarna klik je op Save. Het plaatsen van meerdere Applets bovenop elkaar. Je kan Applets bovenop elkaar plaatsen en instellen welke op de achtergrond en welke Applets op de voorgrond geplaatst moet worden je kan maximaal 12 niveaus instellen. Vanuit de Applets settings kan je door middel van de optie z-order instellen op welk niveau de desbetreffende Applet geplaatst moet worden. Maar je kan ook van uit het Applet menu met de optie send to back en bring to front het niveau instellen. Algemene informatie Applets settings. Kenmerkend voor alle Applets zijn een aantal basisinstellingen. Elke Applet heeft standaard instellingen. Deze zijn onder andere afmetingen, positie, niveau, gebruikers niveau en op welke pagina's deze Applets getoond moet worden. Het is van belang als je een nieuwe Applet toevoegt je ervoor zorgt dat je er een duidelijke object naam aan geeft. Zodat deze later makkelijk terug te vinden is. My web applets. Verklaring algemene applet opties. Object naam. Dit is de naam van het object of applet. Deze naam vindt ze later weer terug in de applet listbox en in applet management. Kies een duidelijke naam zodat deze terug te vinden is. Object bg-color. Dit is de achtergrond kleur voor de applet. Klik op de knop show color picker en kies de kleur en klik op OK. Wanneer je geen gebruik wil maken van een achtergrondkleur klik dan op de knop Set transparent. Object tekst (knop start editor). Als je op de knop start editor klikt verschijnt er een tekstverwerker. Hier kan je zoals in alle tekstverwerkers de tekst typen, plaatjes toevoegen en eventueel kleuren instellen. Object font. Dit is het standaard font voor het object. Dit betekent dat als er in de editor geen andere fontinstellingen zijn gedaan dit font wordt gebruikt. Object font size. Dit is de standaard font grootte voor het object. Dit betekent dat als er in de editor geen andere fontinstellingen zijn gedaan deze font grote wordt gebruikt.

13 Object tekst color. Dit is de standaard font kleur (voorgrond). Dit betekent dat als er in de editor geen andere fontinstellingen zijn gedaan deze font kleur wordt gebruikt. Z-index. Dit is het standaardniveau waarop de Applet wordt getoond. Er zijn 12 niveaus. Het niveau 0 is op de achtergrond niveau 12 maximaal voorgrond. Applet top. Positie boven ten opzichten van de top van het object waarin de Applets is geplaatst. Je kan hier een getal invoeren en wordt automatisch PX achter gezet. Applet left positie links boven ten opzichten van de top van het object waarin de Applet is geplaatst. Applet width. De breedte van de applet.je kan hier een getal invoeren en wordt automatisch PX achter gezet. Wanneer je wil dat deze applet maximale breedte heeft vul dan 100% in. Applet height. Dit is de hoogte van de applet. Je kan hier een getal invoeren en er wordt automatisch PX achter gezet. Wanneer je wil dat deze applet de maximale hoogte krijgt vul dan 100% in. Opacity. Dit bepaald de doorzichtigheid of transparantie van de applet. 1 volledig doorzichtig, 100 niet doorzichtig. Naarmate je een getal kiest tussen de 50 en de 100 wordt de Applets meer of minder transparant. Let wel op dat sommige webbrowsers dit niet ondersteunen. User acces level. Hier kan je het gebruikersniveau instellen van de applet. Niveau 0 betekent dat de Applet zichtbaar is voor iedereen die de website bezoekt. Maar het niveau tussen 10 en 50 wordt geplaatst kunnen alleen ingelogde gebruikers de applet zien. Tussen de 50 en de 90 kunnen alleen de website beheerders de applet zien. Applet overflow. wanneer de applet inhoud groter is dan de applet zelf en deze niet getoond mag worden dient de overflow op hidden te worden gezet. Wanneer de inhoud groter is dan de applet zelf maar wel moet worden getoond dan moet de overflow op visible worden gezet. Wanneer de inhoud groter is dan de applet zelf maar niets buiten zichzelf getoond mag worden en er een scrollbar moet worden getoond dient deze op auto te worden gezet. Object target.

14 Voor een aantal Applets bestaat er de mogelijkheid om instellen waar de Applets in geïnjecteerde moet worden. Bijvoorbeeld stel je hebt een applet die geplaatst moet worden een de footer van het document dan kies je main_footer. Als je tekst in het middengedeelte de actieve pagina geplaatst moet worden kies je main_sbody. Applets in deze object targets worden niet ververst wanneer de gebruiker naar een andere webpagina gaat. * top_title * overlay_title * base_menu * top_menu Applets in deze object targets worden ververst wanneer een gebruiker naar een andere webpagina gaat. * top_adress * main_body * main_footer wanneer een applet gepositioneerd is de webpagina en later aan een ander doel wordt gekoppeld kan zijn dat deze niet langer meer zichtbaar is de meest makkelijke manier om dit te herstellen is de applet top op 0PX te zetten. Object position. De objectpositie bepaalt hoe het applet zich plaatst op de web pagina den opzichten van andere Applets. Wanneer er wordt gekozen voor absolute kan het applet overal op de pagina worden neergezet zelfs buiten het kader van de gekozen object target. Wanneer de applet op fixed wordt gezet zal de applet op een vaste positie blijven staan. Wanneer er gekozen wordt voor relative wordt de Applets automatisch onder de vorige applet geplaatst. Het is echter te adviseren om alle Applets de positie absolute te geven omdat dit het meest eenvoudige is.

15

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding Inleiding Het beheren van de pagina s op www.kerknigtevecht.nl wordt gedaan door daartoe geautoriseerde gebruikers. Deze handleiding helpt je op weg hoe je je eigen pagina s kunt beheren, zoals het plaatsen

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3 Augustus& 15 16 Handleiding - Publisher Tool 3 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

Handleiding CMS EWall

Handleiding CMS EWall Handleiding CMS EWall Inhoud: 1. Inleiding 2 2. Hoe log ik in op mijn EWall account? 3 3. Werken in groepen 4 4. Hoe plaats ik tekst achter een tegel? 5 5. Hoe plaats ik een foto achter een tegel? 6 6.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken Om het online programma te kunnen gebruiken het je een account nodig. Wat heb je nodig om een account voor Photo Collage te kunnen aanmaken: Username (gebruikersnaam) Email account Password (wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Website Gibo Mariaburg

Handleiding Website Gibo Mariaburg Handleiding Website Gibo Mariaburg 1. Inloggen Je surft naar het volgende adres: http://www.gibomariaburg.be * Klik op Login * Vul je gebruikersnaam en paswoord in en klik op Log-in. De gebruikersnaam

Nadere informatie

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts 1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts b. Nieuw bericht c. Categories d. Tags 3) Media a. Bibliotheek b. Nieuw bestand 4) Pagina s a. All pages b.

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Over deze handleiding

Over deze handleiding Handleiding Inhoudsopgave Over deze handleiding 3 Het startscherm 4 Hoe werkt het 5 Upload media 6 Ontwerp een thema 8 Gebruik van de design editor 10 Plan je content 12 Over deze handleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website.

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Voor wie? U wilt uw bedrijf professioneel voor stellen? U wenst uw website graag zelf te onderhouden? U wenst het budget laag te houden? Wat?

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Macromedia Contribute

Handleiding Macromedia Contribute Handleiding Macromedia Contribute Marcel Lemmen en Frank Coenders maart 2008 Handleiding Macromedia Contribute 1 Contribute in vogelvlucht Contribute werkt simpel en intuïtief. Het bewerken van een website

Nadere informatie

Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen. support@flux.be flux.be. Flux webdesign. Versie 1.0.2

Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen. support@flux.be flux.be. Flux webdesign. Versie 1.0.2 Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen support@flux.be flux.be Flux webdesign Versie 1.0.2 Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Starten... 3 3. Menu... 4 4. Pagina s... 5 4.1. Bewerk de pagina...5

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit:

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit: Prezi De basis Inleiding Prezi is een online programma om unieke en leuke presentaties te maken i.p.v. PowerPoint. Het biedt veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld switchen van

Nadere informatie

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Handleiding Shop2rent Author: Serfaas Twilt Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Pagina 1 Index Introductie... 1. Hoe kan ik mijn backoffice benaderen?... 2. Hoe kan ik mij webshop zien?... 5 3. Hoe stel

Nadere informatie

SenBox Handleiding. Versie: juli

SenBox Handleiding. Versie: juli SenBox Handleiding Versie: juli 2019 www.sendot.nl Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Stappen... 3 2. Login... 5 3. Dashboard... 6 4. Grafiek maken... 8 5. Chart Screen... 9 5.1

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Berichten plaatsen op de ALO site

Berichten plaatsen op de ALO site Berichten plaatsen op de ALO site Ieder lid van ALO is bevoegd om berichten te plaatsen in de Babalobox en de Kalvermarkt. Zit je in een team bij ALO, dan ben je ook bevoegd om berichten/verslagen te plaatsen

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Webonderdelen (Web Parts)

Webonderdelen (Web Parts) Webonderdelen (Web Parts) Een SharePoint pagina is opgedeeld in een aantal zones op het scherm. In elke zone kunnen Webonderdelen, veelal Web Parts genoemd, geplaatst worden. Deze Web Parts zijn kleine

Nadere informatie

Het dashboard bestaat daarnaast uit een aantal vensters. De vensters kun je bedienen met het knopje (rechtsboven)

Het dashboard bestaat daarnaast uit een aantal vensters. De vensters kun je bedienen met het knopje (rechtsboven) Handleiding Websites voor Fotografen INLOGGEN * HOE LOG IK IN? Type achter je domeinnaam wp admin (bv www.websitesvoorfotografen.nl/wp admin)je kunt nu de inloggegevens die je gekregen hebt invullen. *WAT

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1 Mei 15 Handleiding - Publisher Tool 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Docenten handleiding Versie 21 september 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding Versie 1, mei 2017 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0

MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0 MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0 1 INHOUDSOPGAVE 1. INSTALLATIE 3 2.1 OPNEMEN: OPSTARTEN 4 2.2 OPNEMEN: NIEUWE PRESENTATIE 5 2.3 OPNEMEN: OPNAME PROCES 7 2.4. OPNEMEN: EIGEN MEDIA UPLOADEN 11 3. PRESENTATIE

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares.

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares. HAND- OUT website: inloggen: login name: password: http://www.uwdomein.com https://www.uwdomein.com/qzadmin statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com support http://help.suares.nl/ Kuki+Ko

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding versie 1 juni 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Blackboard en MyMedia

Blackboard en MyMedia My Media De module My Media geeft via de My Media link toegang tot de bestanden waarover je via het media platform de beschikking hebt om in Blackboard te gebruiken. Bijvoorbeeld: Module toevoegen Als

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Aamelden op de gallery:

Aamelden op de gallery: Aamelden op de gallery: Ga naar de link fotografie.hik.be Geef je gebruikersnaam in het vak User Name. Dit is je achternaam, gevolgd door je voorneem. Indien je spaties in je naamgeving hebt, vervang je

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Handleiding JEvents 1.0

Handleiding JEvents 1.0 Handleiding JEvents 1.0 Inhoud 2. Manage Categories... 3 3. Manage Events... 6 4. Front-end Editing... 9 Versie :0.1 : werk Datum 2008-11-13 2/9 2. Manage Categories Er moet alijd eerst een categorie bestaan

Nadere informatie

Instructie Roosterwebsite (ical/ics-bestand) Last updated: 07 Februari 2011

Instructie Roosterwebsite (ical/ics-bestand) Last updated: 07 Februari 2011 Instructie Roosterwebsite (ical/ics-bestand) Last updated: 07 Februari 2011 Deze instructie is bedoeld voor studenten en docenten die hun rooster op willen nemen in HvA Webcalendar,Outlook 2007/2010, Windows

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER Editie 2013 Versie 1.1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 INLOGPROCEDURE... 3 2.1 WEDSTRIJDVERSLAG MAKEN...4 2.2 TEAMPAGINA AANPASSEN...7 3

Nadere informatie