Notulen. 1. Opening en vaststellen van de agenda:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen. 1. Opening en vaststellen van de agenda:"

Transcriptie

1 Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 15 september 2014 van tot uur Basisschool Titus Brandsma MR-leden en voorzitter Mirjam Spekking Inge Bastiaanssen Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Maud Lit, ouderlid Mirjam Spekking, ouderlid Inge Bastiaanssen(voorzitter, geen lid) Correspondentieadres via mail: 1. Opening en vaststellen van de agenda: Punt 6 Voorbereiden MR en overlegvergadering november wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering van 10 november, Deel I. 2. Notulen MR-vergadering 18 september 2014 en actiepunten: De notulen van de afgelopen vergadering zijn nog niet definitief. De opmerkingen van de directie zijn nog niet verwerkt, en tussen de leden is (te) veel heen en weer geschreven met aanvullingen en opmerkingen. De afspraak is: notulen binnen een week af, de overige leden en de directie hebben vervolgens 1 week reactietijd. Verzoek aan allen zich voortaan daaraan te houden. Mocht.e.e.a. binnen die tijd niet duidelijk worden, komt het punt weer in de vergadering. Naar aanleiding van het onderwerp schoolgids: er blijken dingen in de schoolgids te ontbreken, er staat bijvoorbeeld slechts 1 ouderlid vermeld. Opgemerkt wordt dat de MR de oude schoolgids besproken heeft met de vorige locatieleider. Eventuele wijzigingen in de nieuwe schoolgids gemaakt door de nieuwe locatiedirecteur zijn niet aan de MR voorgelegd. De MR gaat verduidelijking vragen aan de directie. Actiepuntenlijst: 1: Huishoudelijke reglement: nog te doen, reageren via de mail. Aanhouden 2: Informatie Passend Onderwijs. Aanhouden. 3: Inge stuurt Mirjam het onderwijsjaarplan. Maud en Mirjam dienen dit te lezen en als MR oudergeleding te reageren. Aanhouden. 4: Op de website staat een stukje over de MR. Suzan herschrijft dit samen met Jeroen. Aanhouden. 5: Dit heeft Anneke met Jeroen besproken. In die zin afgehandeld. Toch blijft het een punt van verwarring. Duiding van de MR: MR heeft met beleid te maken, OR is een evenementencommissie. Deze verdeling moet duidelijk zijn en blijven. Zie verder in de notulen. 6: De MR heeft eigen financiële verantwoordelijkheid. Afgehandeld. 7: Financieel jaaroverzicht bespreken met directie. Anneke heeft dit besproken. Afgehandeld.

2 8: Achterstallige bijdrage Spog over Dit verzoek ligt bij Frans. Jeroen heeft dit als aandachtspunt op zijn lijstje staan. MR kan dit ook zelf bij Frans navragen. Aanhouden. 9: De directie is bezig een nieuw vijfjarenplan op te stellen. Door de directiewisseling heeft dit vertraging opgelopen. Aanhouden directie 10: Mail naar ouders groep 7 over LIO-student en onderwijsondersteuning Natasja. Wat betreft de LIO-student: hierover zijn door de vorige directie afspraken gemaakt. Het wachten is nu op een goede sollicitant die aan de eisen voldoet. Wat betreft de rol van Natasja (onderwijsassistent): Suzan schrijft de mail aan de ouders (ook van groep 7 in 6/7) over de rol van Natasja. 3. Ingekomen/uitgaande stukken en mededelingen: OR: Maud meldt dat tijdens de OR-vergadering blijkt dat niet alle OR-leden eenzelfde idee hebben over de rol en taken van de OR. Tijd dat e.e.a. nu definitief wordt afgesproken met directie? Terugkoppeling met OR over punten in het stukje tekst geschreven door OR over de OR, o.a.: alle ouders ; datum 3 november (correct?); procedure aanmelden/kiezen klassenouders?; klassenouder als aanspreekpunt voor ouders? De docenten zien de klassenouders als aanspreekpunt als er bijvoorbeeld behoefte is aan hulpouders. Ouders die vragen of problemen hebben, kunnen zich rechtstreeks tot de leerkracht wenden, en dus NIET met hun vragen eerst naar een klassenouder. Dit op uitdrukkelijke wens van de leerkrachten zelf. Hierdoor wordt voorkomen dat zaken uit hun verband worden gerukt, en kunnen ouders snel door de leerkrachten worden geïnformeerd. Dit aspect moet ook duidelijk aan de ouders worden gemeld: leraren zijn altijd beschikbaar voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de school of het kind. Maud koppelt de opmerkingen van de MR terug naar de OR. GMR: Ingekomen GMR: afgelopen dinsdag stond "Aansluiting onderwijs en jeugdhulp in de MUG-gemeente" op de agenda van de GMR. De gemeente is bezig met een convenant hierover. In dit convenant staan afspraken omtrent de taakverdeling. School is verantwoordelijk voor de onderwijskundige en pedagogische ondersteuning aan een kind. Als er sprake is van schooloverstijgende problematiek (gezinsproblematiek of jeugdzorgproblematiek) legt school verbinding met het sociaalteam van de gemeente. Altijd in overleg met de ouders. Hier is ook de Wet op de Privacy van belang. Het sociaalteam moet zorgdragen voor een integrale aanpak. Andersom kan ook contact gelegd worden. Saillant detail: voor de Nederduitse kinderen is niets geregeld. Daarvoor is de gemeente verantwoordelijk of de Duitse overheidsinstanties. Dit heeft wel de aandacht van het SPOG. De IB ers zijn hier mee bezig. Zodra e.e.a. vaste vorm krijgt wordt dit teruggekoppeld naar de MR. Ingekomen post: Ingezonden brief van een ouder met betrekking tot de lunchpauze (1 kwartier eten, 1 kwartier spelen) binnen het nieuwe rooster. Inmiddels heeft het team afspraken gemaakt over de invulling van de pauzes, die ook

3 mede worden bepaald door de Arbowet en de (on)mogelijkheden voor de leraren: 1x tv per dag; in de onderbouw hangt handeling tijdens het eten in de lange pauze af van de energie in de klas, in de bovenbouw wordt tijdens het eten gezellig gepraat. De onderbouw eet eerst en speelt dan, de bovenbouw speelt eerst en eet daarna. Anneke koppelt dit terug naar briefschrijfster. Stukje voor de Nieuwsbrief geschreven door de OR over de rol van de OR. De MR heeft enkele opmerkingen op de tekst. De MR zal hierover contact opnemen met de OR. Zie verder hierboven, punt OR. Vragen per door MR-leden aan de directie: 1. Veranderde schooltijden en Gezonde School Dit heeft de aandacht. Evaluatie gaat plaats vinden. Bevindingen tot nu toe: overblijfproblematiek is weg, bioritme kinderen moet zich aanpassen, vaak s middags minder concentratie. Gezonde School staat in principe los van het rooster. Gedacht wordt aan beweging, voorlichting, sociaal klimaat, inrichting schoolplein, maar natuurlijk ook gezond eten. Sommige kinderen missen de lange pauze met het langere buitenspelen. 2. Verkeer rond de school. Het overleg tussen gemeente, aannemer en school verloopt inmiddels. De ouders worden door de school nu geïnformeerd. 3. Foto s op de website? Het beleid is opt-in, dus actief kiezen voor mogen plaatsen. Echter vanwege overdracht vorig jaar heeft de directie de vraag nogmaals aan de ouders gesteld, nu met de vraag om te melden als men het NIET wil. Dit schept echter verwarring. Ook is de manier hoe de foto s geplaatst worden nog steeds niet veilig. Volgens de wet moet dit zodanig beschermd zijn, dat onbevoegden de foto s niet kunnen zien. Foto s zijn namelijk ook privacygevoelige informatie. Die mag niet openbaar te zien zijn. De school is eindverantwoordelijke, ook al is de OR in principe een eigen vereniging. Het schijnt dat in de toekomst de website van de scholen van het Spog door de Spog worden opgepakt, waarbij hopelijk ook dit onderdeel aan bod komt. Tot dan toe zou het zo blijven, ook in verband met kosten/tijd. Toch is de huidige situatie niet gewenst. Mirjam koppelt terug naar de directie. 4. Beleid schriften mee naar huis Hiervoor is vorig jaar door de leerkrachten in gezamenlijk overleg een schema opgesteld: wat kan wel en wat kan niet mee naar huis. Dit komt terug in de teamvergadering. 5. Invulling pestbeleid en (on)gewenst gedrag, bijvoorbeeld virtueel en buiten de schoolpoort? Spogbreed, per school? Hierop is nog geen antwoord gekomen. Pestprotocol is wel bekend. Mirjam vraagt dit na bij directie.

4 4. A. Financieel overzicht MR : Het financieel overzicht wordt na wat kleine wijzigingen vastgesteld. B. Begroting MR 2014/2015 (incl. cadeaubeleid en cursus): In gezamenlijk overleg wordt besloten dat het cadeaubeleid verandert: voortaan worden alleen cadeaus gegeven bij afscheid van MR-leden. In andere gevallen gaat de MR een kaart sturen. De MR wil meer geld investeren in expertise, zoals cursussen, en eventueel het inhuren van externe deskundigen, zoals een boekhouder. Anneke van de PMR en Mirjam van de oudergeleding hebben interesse in een cursus, en gaan de mogelijkheden hiervoor onderzoeken. Ook is het mogelijk een onkostenvergoeding te krijgen (ong. 15). De ouderleden dienen de hiervoor benodigde gegevens aan te leveren. Anneke stelt de begroting voor het komend jaar op. 5. Reglement model MR: Voor het eind oktober moet de MR de medezeggenschapsreglementen van de medezeggenschapsraad doorgenomen hebben en goedkeuren. Dit is deze vergadering niet meer aan de orde gekomen. Afgesproken wordt dit per mail af te handelen. Maud zal de eerste versie rondsturen, met haar opmerkingen erbij geschreven. De andere leden vullen dit aan met eventuele eigen opmerkingen en sturen hun deel ook verder. 6. Hoe ging de vergadering? De vergadering verliep goed maar liep erg uit. Deels kwam dit omdat de vergadering bijna een half uur later begon. Toch moeten we proberen ons beter aan de tijdsplanning te houden. Algemene opmerking van Mirjam met betrekking tot het deel van de MRvergadering wanneer de directie erbij is. Ook dit deel is volgens de wet op de medezeggenschapsraden in principe openbaar, tenzij er een onderwerp is dat geheimhoudingsplicht met zich mee brengt, of wanneer eenderde van de aanwezigen wil dat het geheim is..

5 Actiepuntenlijst Actiepunt Datum Actie Houder Reageren en vaststellen nieuw huishoudelijk reglement voor eind oktober Allen, reageren via mail 2. Ouders informeren over passend onderwijs Directie Onderwijsontwikkeling lezen en reageren Allen, Inge stuurt onderwijsja arplan Communiceren naar ouders over MR; informatie op website herschrijven. Suzan en Jeroen Taken bespreken van de OR en MR PMR: Anneke / Suzan Navragen SPOG-bijdrage 2013 Jeroen / Anneke Plannen schooljaarplan Jeroen / Muriël Mail naar ouders groep 7 over LIO-student en onderwijsondersteuning van Natasja Terugkoppeling OR met betrekking tot taakopvatting en taakinvulling OR, naar aanleiding van stukje tekst OR Schoolgids op website blijkt gewijzigd t.o.v. die van eind vorig schooljaar. Vragen hierover aan Jeroen. Suzan Maud Uitleg per mail over lunchpauzebeleid. Anneke? Terugkoppeling fotobeleid website, naar directie Mirjam Cursusmogelijkheden voor MR-leden onderzoeken Anneke / Mirjam Begroting MR 2014/2015 opstellen Anneke Reglement MR doornemen met evt. opmerkingen Maud, en daarna allen Benodigde gegevens voor onkostenvergoeding ouderleden aanleveren Pestbeleid en verantwoordelijkheid school, vragen nogmaals doorspelen aan directie. Mirjam / Maud Mirjam

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 12 december 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

Notulen DEEL I. (Rob de Quillettes)

Notulen DEEL I. (Rob de Quillettes) Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 19 september 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt.

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt. Notulen MR vergadering Aan : Leden MR de Heydonck Datum : 18 februari 2014 Locatie : Heydonck Naastenbest Tijd : 19.30.uur 21.30 uur Aanwezig : Nicole, Paul, Sharon, Theo, Ton, Yvonne, Sanne Afwezig :

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool 2016 2017 Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool Erik Emmelkamp versie 1.3 2016 2017 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting

Nadere informatie

Andere schooltijden Wat is er al geweest?

Andere schooltijden Wat is er al geweest? Andere schooltijden Wat is er al geweest? Proces tot nu toe In januari 2018 heeft de schoolleider aan de MR gevraagd of zij de mogelijkheden voor het aanpassen van de schooltijden in overweging zou willen

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool 2015 2016 Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool Erik Emmelkamp versie 1.3 2015 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting

Nadere informatie

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Jaarverslag 2009/2010 Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Inhoudsopgave Voorwoord pag. 1 Samenstelling van de medezeggenschapsraad pag. 2 Interne activiteiten pag. 3 Instemmings- en adviesaanvragen pag.

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs 0 Algemeen pagina 2 Visie, uitgangspunten en werkwijze pagina 3 Regelingen en beleidsplannen pagina 3 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Onderwerp Samenvatting Wie Gereed MR Reglement, Huishoudelijk We lopen deze nog één keer door voordat we ze definitief

Onderwerp Samenvatting Wie Gereed MR Reglement, Huishoudelijk We lopen deze nog één keer door voordat we ze definitief Verslag vergadering Medezeggenschapsraad t Sterrenpad Datum: 13 januari 2016, 19:30 22:00 Locatie: School Aanwezig: Bert (voorzitter), Linda (notulist), Isabelle, Helga, Jeffrey, Tamara Afwezig: Sabiena,

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR basisschool De Poolster 2015/2016 A. Onze doelen Wij als MR willen alle informatie die we krijgen van directie en GMR bespreken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MR

Huishoudelijk reglement MR Huishoudelijk reglement MR Versie: 1.0 Datum: januari 2012 Inhoudsopgave 0. Introductie...3 1. Taakomschrijvingen...3 2. Wijze van bijeenroepen van vergaderingen...5 3. Wijze van opstellen van de agenda...5

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Actiepunt 7: Het gesprek is geweest. De inhoud daarvan wordt in het bijzijn van de directie besproken (actiepunt verwijderen)

Actiepunt 7: Het gesprek is geweest. De inhoud daarvan wordt in het bijzijn van de directie besproken (actiepunt verwijderen) MR-vergadering Obs Ter Borch Datum : 26-09-2018 20:00 uur Locatie: Personeelskamer Directie: aanwezig vanaf 20.30 Iedereen is aanwezig Agendapunt 1. Opening + mededelingen: 2. Voorstelrondje 4. Concept-notulen

Nadere informatie

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Aanwezig: Oudergeleding Erik van Dilst (vz) (notulist),

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Datum: Donderdag 12 juni 2014 Tijdstip: 19.15 uur 21.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek 1. Opening door Janneke 2. Welkom 3. Vaststellen agenda Notulen MR-vergadering 4. Vaststellen notulen

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 20 juni nr. 20 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL

Nadere informatie

Openbaar Onderwijs Muiden - Muiderberg

Openbaar Onderwijs Muiden - Muiderberg Aan: Leden van de MR Ouderraden Vinkenbaan en PC Hooft Directie, Remko van der Heijden Medezeggenschapsraad Notulen MR-vergadering Datum: woensdag 20 september 2017 Tijd: 19.30 22.00 start met eigen vergadering

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Notulen MR Dorendal 22 april 2015

Notulen MR Dorendal 22 april 2015 Notulen MR Dorendal 22 april 2015 Aanwezig: Marieke Kassenberg (voorzitter), Nicole Mathijssen, Pauline Poland, Eliza Wiggers, Luc Idzinga, Marcel ten Cate, Pauline Tirion (notulen) Afwezig: Bas Bresters,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. Islamitische basisschool. Ibn-i Sina

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. Islamitische basisschool. Ibn-i Sina Jaarverslag Medezeggenschapsraad Islamitische basisschool Ibn-i Sina Schooljaar 2013/2014 I nhoud van dit jaarverslag In dit jaarverslag komt het volgende aan de orde: Wat is het doel van een MR-jaarverslag?...2

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Jaarplan. Medezeggenschapsraad. KBS Het Bovenland 2015-2016

Jaarplan. Medezeggenschapsraad. KBS Het Bovenland 2015-2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2015-2016 Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Algemeen 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4. Regelingen en beleidsplannen

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 16 maart 2015 Elma Koenders Aanwezig Thea van der Berg (TvdB ), Manon van Dinther (MvD),Tessa van Doorn (TvD), Berry Franssen (BF), Mieke van Goor(MvG),

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van IKC De Piramide over het schooljaar 2014/2015. We geven in dit jaarverslag aan wie er

Nadere informatie

Notulen MR 1 datum 18 september 2018

Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Plaats Aanvang Afsluiting Aanwezig Afwezig Kbs De Werft 19.30 uur Nr Agendapunten Tijd Verantwoordelijke Verslag Besluiten 01 Opening en vaststellen agenda secretaris

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren Handleiding Medezeggenschapsraad Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doel... 3 Scholing... 3 Positie MR... 4 Samenstelling MR... 5 Werkzaamheden MR -Verkiezingen...

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

1. Opening. 2. Vaststellen agenda

1. Opening. 2. Vaststellen agenda Notulen MR 12 juni 2013 20.00u - 22.30u, Basisschool t Palet Aanwezig: M-A, Bas, Ronald, Mieke, Bo, Rianne, Gemma Gast: vandaag is Edwin erbij, hij kijkt mee of de MR iets voor hem zou zijn. Wat later:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad PCBO De Regenboog Besluiten- en actiepuntenlijst

Medezeggenschapsraad PCBO De Regenboog Besluiten- en actiepuntenlijst Aanwezig Afwezig Directie Locatie Maryse van Assenbergh, Boxman, Bas ter Weel, Marian Pronk, Peter Messerschmidt, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Töpfer, Ria van Eede, Marian Sempel, Petra Spijkerman

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen. 2. Doel en uitgangspunten. 3. Regelingen en bevoegdheid. 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden

Inhoudsopgave 1. Algemeen. 2. Doel en uitgangspunten. 3. Regelingen en bevoegdheid. 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Doel en uitgangspunten 3. Regelingen en bevoegdheid 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden 5. Vergaderdata en onderwerpen mr 6. Taakverdeling en aandachtsgebieden mr Bijlage:

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem Jaarverslag 2015-2016 Medezeggenschapsraad De Sleutelbloem Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2015-2016 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool De Sleutelbloem. In dit verslag legt de MR verantwoording

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 10 maart 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Patrick van Maurik (voorzitter), Patrick Poelwijk, Laura van der Kemp,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool Werk- en jaarplan Medezeggenschapsraad Julianaschool 2013-2014 Inleiding In voorliggend plan blikt de medezeggenschapsraad van de Julianaschool vooruit op de dingen die gaan komen in het cursusjaar 2013/2014.

Nadere informatie

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken.

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken. MEDEZEGGENSCHAPSRAAD p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze Notulen MR 15-09-2014 Aanwezigen: Sabine Swaans (voorzitter), Cor Diepstraten, Michelle e-mail: mr@debolstergilze.nl Willemse, Jacco Graumans, Daniëlle

Nadere informatie

Notulen MR OBS Waterland

Notulen MR OBS Waterland Notulen MR OBS Waterland Datum : 20 september 2018 Tijd : 19:30 21:00 uur Locatie : OBS Waterland, Den Haag Deelnemers (PMR) : Korver (secretaris), Zohra Moudian, Ruben Houtepen Deelnemers (OMR) : Bas

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino Notulen Medezeggenschapsraad Auteur Liesbet Veenstra Betreft Verslag bijeenkomst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Actiepuntenlijst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Datum 20 augustus 2013 Aanwezig

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: Maandag 17 feb. 2015 Tijdstip: 18.15 uur 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Geertje van den Brink (GB), Wim van de Bor (WB), Janneke Sohilait (JS),

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan MR 2014/2015 A) Taakstelling en positie van de MR De medezeggenschapsraad van basisschool St. Antonius Abt heeft een pro-actieve opstelling, waarmee zij een

Nadere informatie

Vergadering nummer 3 Datum 10 november 2014 Locatie Boomgaarden Tijd 20.30 uur

Vergadering nummer 3 Datum 10 november 2014 Locatie Boomgaarden Tijd 20.30 uur R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan 11 3452 SR Vleuten Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 Verslag MR-vergadering Vergadering nummer 3 Datum 10 november 2014 Locatie Boomgaarden

Nadere informatie

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith)

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith) MR notulen Datum: dinsdag 19 januari Locatie: Gevers Deynoot Notulist: Ronald Voorzitter: Ine Aanwezig: Ine Koevoet, Henri Koopman, Nellie Ligthart, Margreet van Ommen, Ronald de Lange, Arnaud Ouwehand

Nadere informatie

Marleen Bockholts, Miel Timmers, Stefan Eveleens, Renee de Kok

Marleen Bockholts, Miel Timmers, Stefan Eveleens, Renee de Kok Notulen MR vergadering Datum: 22 mei 2017 Aanwezig schoolgeleding: Aanwezig oudergeleding: Afwezig: Overige aanwezigen: Notulant: Gidi Spronck, van den Heuvel, Sandra van de Sande, Marieke Mertens, Boy

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe Jaarverslag Medezeggenschapsraad IKC De Meenthe Schooljaar 2017/ 2018 1 Inhoud van dit jaarverslag pag. 1. Wat is het doel van een MR-jaarverslag? 3 2. Wie heeft er zitting in de MR? 3 3. Contactgegevens

Nadere informatie

Jaarplan MR Biekorf 2015/2016

Jaarplan MR Biekorf 2015/2016 Jaarplan MR Biekorf 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 3 4. Regelingen en beleidsplannen 4 5. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Medezeggenschapsraad. RKBS Het Baken

Huishoudelijk reglement. Medezeggenschapsraad. RKBS Het Baken Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad RKBS Het Baken Datum: 1 Oktober 2015 Versie: 1.0 Status: definitief PAGINA 1 VAN 8 1. Strekking Dit Huishoudelijk Reglement van de Medezeggenschapsraad van

Nadere informatie

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool Inhoud Algemeen... 3 1. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 2. Regelingen en beleidsplannen... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden... 5

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 5 februari 2015, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Helga Spelt (VZ, OL), Jaimy Sormani (OL) Audrey Dankers (LL) Groene Hil: Ellen Schellekens (LL), Vicky de Jaeger (OL), Lucy de Schepper(OL) MT: Joost Matthee

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust (directeur), Perre van Beek, Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn (notulist),

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015 / 2016 Jan van Cuijkstraat 64, Cuijk Sietske van der Locht Ricardo Soekhoe Adrie Fransen Pieter ten Haaf Daphne van Rijnsoever Pleun de Groot Activiteitenplan

Nadere informatie

MR-agenda. Ad 1. Vaststellen agenda. Ad 2. Mededelingen

MR-agenda. Ad 1. Vaststellen agenda. Ad 2. Mededelingen Onderwerp Notulen MR-vergadering Datum 20 januari 2011 Aanwezigen Neil Turner (NT), Lora Zeyrek (LZ), Jan Buit (JB), André Wilmink (AW) Afwezig Wanda Vester (WV), Ellen Lammertink (EL), Cengiz Cilingir

Nadere informatie

MR Basisschool Sint Antonius email: MR@antonius-alverna.nl. MR Jaarverslag schooljaar 2009-2010

MR Basisschool Sint Antonius email: MR@antonius-alverna.nl. MR Jaarverslag schooljaar 2009-2010 MR Basisschool Sint Antonius email: MR@antonius-alverna.nl MR Jaarverslag schooljaar 2009-2010 Inleiding Hierbij het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2009-2010. Wederom heeft dit verslag een sterk

Nadere informatie

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Aanleiding voor deze avond Signalen van team en ouders (tevredenheidsonderzoek) Tendens binnen de Groeiling Veranderingen in de maatschappij Doel van deze avond Informatie

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Werkplan Medezeggenschapsraad

Werkplan Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad De Cirkel ZML Stalkaarsen 17B 4205 PG Gorinchem 0183-649445 oudersmr.cirkel@stichting-logos.nl www.decirkelzml.nl Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Missie

Nadere informatie

Notulen MR Kruidenhoek (incl actielijst)

Notulen MR Kruidenhoek (incl actielijst) Notulen MR Kruidenhoek (incl actielijst) datum vergadering: 31 augustus status: definitief voorzitter: Roy van der Knaap notulist: Marleen Ouwerling aanwezig: leerkrachtgeleding Petra Breur, Manouk Doolhof,

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie Datum: 09-10-2018 Start: 19.00 uur Einde: 21.30 uur Algemene informatie Locatie: Personeelskamer Voorzitter: Lieke van Wijk Notulist: de Jong Deelnemers Deelnemer: Aanwezig: Afwezig: Angelique Keetbaas

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING

NOTULEN MR VERGADERING NOTULEN MR VERGADERING Datum 27-01-2015 Aanvang 19.30 Nummer 3 Voorzitter Saskia Notulist Lia Einde 21.40 Aanwezig Saskia, Miranda,Monique, Sandra, Frans, Lia Afwezig Judith Rixt (zwangerschapsverlof)

Nadere informatie