kinderen met Por Eso! Zij volgen tuinbouw- en kooklessen en stillen de honger niet alleen meer met aardappel; er staat nu ook groenten op hun menu.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "kinderen met Por Eso! Zij volgen tuinbouw- en kooklessen en stillen de honger niet alleen meer met aardappel; er staat nu ook groenten op hun menu."

Transcriptie

1

2

3 Beste allemaal, 17 december 2012 bestond Por Eso! 5 jaar. Na het succesvol afronden van een eerste moestuinproject in Guatemala, hebben we de werkzaamheden in 2007 officieel ondergebracht onder Stichting Por Eso! Inmiddels (april 2013) is onze 9e moestuin in Peru een feit. Vaak wordt ons gevraagd naar het waarom van deze ommezwaai in ons leven. Door het reizen, werken voor de televisie en in ambitieuze restaurants, groeide bij een ieder van ons ook de morele plicht om anderen te helpen. We wilden iets doen voor hen die minder geluk hebben in het leven. Zij die niet geboren zijn in een welvarende rechtstaat. Waarom zouden we het laten wanneer je in de positie bent en dit je wens is... En zo - onafhankelijk van elkaar- ging het roer om. Ons spaargeld wordt ieder jaar minder maar dit weegt niet op tegen de resultaten die we boeken. In 2012 bereikten we ruim 600 families en 400 schoolgaande kinderen met Por Eso! Zij volgen tuinbouw- en kooklessen en stillen de honger niet alleen meer met aardappel; er staat nu ook groenten op hun menu. Vaak vragen wij ons af of we het wel goed doen. We lezen veel over ontwikkelingssamenwerking, kijken naar de grote jongens en beantwoorden zo goed als we kunnen de kritische vragen over duurzaamheid, input, outcome en wijze van monitoren. Dat we ook onze intuïtie volgen, dat geen dorp of dorpeling hetzelfde is, dat we vooral goed luisteren, veel praten, en dat we tastbare resultaten zien waarvan we geen idee hebben hoe die ooit te meten, laten we dan achterwege. We zijn ervan overtuigd dat onze projecten slagen door onze aanwezigheid en persoonlijke benadering. Hier ligt onze kracht. Samen met de dorpelingen zoeken we naar oplossingen en veranderingen om het leven iets lichter en aangenamer te maken. Ontwikkelingssamenwerking is een proces en geen interventie. De dorpelingen vragen zich vaak af waarom wij familie en vrienden achterlaten om juist hen te helpen. Wij vertellen hen dat wij het niet alleen doen. Dat we dit werk alleen maar kunnen doen dankzij familie, vrienden, stichtingen, vrijwilligers. Gesteund door jullie! In dit jaarverslag lees je wat we samen voor elkaar hebben gebokst in Peru en Guatemala. En welke plannen er in het verschiet liggen. Je zal lezen dat stichting groeit en zich staande houdt in de steeds hevig wordende strijd om de gunst van de donateur. Dat de stichting zich verder heeft geprofessionaliseerd in uitvoering en organisatie. Maar één ding zal nooit veranderen; we blijven oogsten vanuit ons hart. Daarom! Jolanda Buets Simone Heemskerk

4 Stichting Por Eso! (Daarom!) heeft een duidelijk doel: gezonde voeding voor de armste kinderen in de Peruaanse Andes. Kinderen die zonder hulp alleen maar aardappel eten, simpelweg omdat weinig anders zich op grote hoogte laat verbouwen. Wat wij doen: we bouwen samen met de lokale bevolking tuinkassen, leggen moestuinen aan en geven biologische tuinbouw- en kookles op school en aan ouders. Zodat ook daar voortaan groente op het menu staan en blijven staan. We gaan voor de lange termijn. Met de school en de ouders gaan we altijd een commitment aan voor 5 jaar. We stellen contracten op met daarin de wederzijdse verplichtingen en verantwoordelijkheden. Verder werken we met eenvoudige maar duurzame materialen en methoden zodat ouders en kinderen later- wanneer zij voldoende kennis hebben opgedaan -de tuinkas en moestuin ook thuis kunnen aanleggen.

5

6

7 Por Eso! gaat 2012 van start in 5 dorpen en krijgt er 2 nieuwe dorpen bij; Cconchacalla en Tiracancha Alta. In deze 2 nieuwe dorpen zijn in totaal 7 nieuwe kassen gebouwd. In alle dorpen geeft Por Eso! elke week les aan de kinderen op de school (groep 5 en 6) en iedere twee weken aan de ouders. De lessen op school zijn onderdeel van het reguliere lesrooster en officieel erkend door het regionale Ministerie van Onderwijs. In 2012 vult Por Eso! verschillende schoolkeukens (Chaupimayo, K elloccocha) aan met keukengerei en servies. Alle projecten zijn hiervan voorzien zodat moeders op school de gezonde lunches kunnen bereiden. Ook heeft Por Eso! nu alle projecten voorzien van een eigen watersysteem (put of extra leidingen) en zijn de moestuinen omheind. In Chaupimayo (startjaar 2010) is door de moeders een extra kas gebouwd. De leraren van Por Eso! (Juan en Brigida) verblijven doordeweeks in de dorpen. Zij reizen van school naar school om de tuinbouw- en kooklessen te geven. Een landelijke lerarenstaking heeft de doorgang van de lessen in de maanden mei en juni parten gespeeld. Onze leraren hebben het werk niet neergelegd maar het bleek lastig de kinderen te bereiken buiten de school om. In 2012 zijn er extra lesboeken gedrukt voor de lessen aan de ouders en kinderen.

8 In samenwerking met de gemeente Lamay en de scholen uit de sector Huarqui hebben we de tandarts langs gestuurd. Gedurende 3 dagen werden er 3 scholen bezocht. Por Eso! stond garant voor het vervoer, eten en drinken en slaapplaatsen voor de tandartsen. De campagne was een succes en lang niet iedereen kon aan de beurt komen. Of zij dat erg vonden... we denken van niet.

9 Sasicancha (startjaar 2009) is het eerste dorp dat wij loslaten. Er is voldoende kennis in de gemeenschappelijke tuin opgedaan en via een kwalificatiesysteem komen enkele families nu in aanmerking voor een eigen kas aan huis: de familietuinkas. Op deze manier zijn zij volledig zelfvoorzienend en verantwoordelijk voor de eigen groenteproductie. De familietuinkas is gewild in dorpen en wordt gezien als de ultieme beloning. De eerste twee kassen zijn in 2012 in aanbouw. Hiermee is het vuurtje nog verder aangewakkerd. De overige ouders oefenen in 2013 nog stug door in de gemeenschappelijke tuin. De familietuinkas wordt gezien als de ultieme beloning.

10

11 In 2012 wordt Mauro Escalante directeur van Fundación Por Eso! (de stichting in Peru: zie ook blz 13). Voorheen was Mauro werkzaam als trainer voor diverse NGO s (Unicef, Arariwa Peru). Behalve zijn leidinggevende capaciteiten kunnen we dankzij Mauro voldoen aan de vraag naar extra workshops in de dorpen. Thema s variëren, denk aan gezonde voeding, seksuele voorlichting, hygiëne, culturele identiteit en huiselijk geweld. De thema s worden met de school en ouders afgesproken.

12 In 2012 zijn we afgestapt van het verzorgen van de lunches voor de daklozen in Guatemala. Onze focus ligt nu op de behoefte aan medische verzorging. De reden is dat het aantal initiatieven in Antigua/Guatemala op gebied van lunches voor de daklozen groeit, terwijl de medische verzorging te wensen overlaat. De gemeente Antigua heeft ons een ruimte aangeboden waar Francisca en dokter Sergio twee keer per week spreekuur houden. Zij bieden eerste hulp of begeleiden de daklozen in een verdere behandeling bij bijvoorbeeld het nationale ziekenhuis. Trouwe steun ontvangen wij van Stichting Los Niños en Talenschool la Union in Guatemala. Zij staan ons bij met vrijwilligers en donaties in natura, zoals vitaminepillen en kleding. Oma en Elizabeth (links) hebben in 2012 hun vertrouwde kamer moeten verlaten. Zij moesten van de huiseigenaar de kamer uit. We huren nu een andere ruimte voor hen.de verandering valt beiden zwaar maar er was geen andere keus. Mina (rechts) houden we nog altijd extra in de gaten. In geval van nood weet zij Francisca te vinden. Maar ook voor een ijsje of gewoon, een dikke knuffel.

13 Gaan helpen... is niet eens het moeilijkste. De juiste mensen vinden die je kunt vertrouwen, waarmee je kunt overleggen, die gepassioneerd zijn - en dat alles in een andere cultuur, is misschien nog wel het moeilijkst... Maar: we hebben ze gevonden! Na 5 jaar hard werken, kunnen we zeggen dat we een hecht en vertrouwd team om ons heen hebben in Peur. Vanuit dat gegeven hebben we de stap gezet om Stichting Por Eso! onder de naam Fundación Por Eso! officieel te vestigen in Peru. Fundacíon Por Eso! telde in vaste medewerkers: Mauro Escalante directeur Juan CCasaleraar Brigida Jihuaña lerares en Simone en Jolanda. Alle 5 stonden op de loonlijst. Simone en Jolanda voor een symbolisch salaris. In 2013 zal Brigida de loonlijst verlaten en in haar plaats komt een nieuwe leraar. De stichting in Peru vestigen was een logische stap met het oog op duurzaamheid en onafhankelijkheid. Op financieel gebied maakt Stichting Por Eso! in Nederland de werkzaamheden voor de Fundación Por Eso! in Peru mogelijk. Fundación Por Eso! timmert ondertussen flink aan de weg om via overheid en de private sector ook vanuit Peru financiële steun te ontvangen. Het Nederlandse bestuur houdt toezicht over Fundación Por Eso! en wordt betrokken in de besluitvorming. Het bestuur van Stichting Por Eso! Nederland bestaat uit 5 leden: Jolanda Buets voorzitter Simone Heemskerk secretaris Stephanie Hosman penningmeester Taco Zimmerman alg. bestuurder Carien Bartels alg. bestuurder

14 De focus van Por Eso! ligt in 2013 op het verbeteren van de kwaliteit in de 9 dorpen waar we werkzaam zijn, terwijl we de dorpen van het eerste uur (startjaar 2009) steeds meer zullen loslaten. In 2013 schroeven we het niveau van onze lessen op: we gaan DUURZAAM TUINIEREN. Concreet betekent dat, dat we streven naar gevarieerd (dus ook granen) oogsten, het hele jaar door. Voor een completere maaltijd, op een manier die de grond verrijkt. In 2013 willen we 10 familietuinkassen bouwen In 2013 breiden we uit naar het dorp Chiccimarca: in dit dorp heeft de gemeente 38 (!) kassen gebouwd maar geen gevolg gegeven aan het onderwijzen. De dorpelingen hebben ons gevraagd om de kassen in bloei te zetten. In het dorp TTio gaan we 3 kassen bouwen en beginnen we met de lessen op school en aan de ouders. Hiermee staat de teller op 9 dorpen. Verdere uitbreiding vindt in 2013 niet plaats. Natuurlijk gaan we door met de workshops en medische campagnes en zullen we de samenwerking met alle betrokken instanties onderhouden en/of intensiveren = QUALITY TIME

15 De strijd om gunst van de donateur lijkt de afgelopen jaren te zijn verdubbeld. Vandaar dat wij nieuwe netwerken aanboren om verzekerd te zijn van financiële support. Zowel binnen Nederland als in Peru. 40% van onze inkomsten is afkomstig van stichtingen en fondsen. Zij spreken ook de intentie uit om Por Eso! voor langere termijn te ondersteunen. 10% is afkomstig van onze vaste maanddonateurs 50% van eenmalige acties Van het totaal aan donaties is 15% afkomstig uit Peru zelf.

16

17 Balans In Euro s Balans Materiele vaste activa Vermogen Auto Bestemmingsreserve Motoren Inventaris Vlottende activa Langlopende schulden Overlopende activa Lening oprichters Liquide middelen Som der activa Som der passiva

18 Staat van Baten en Lasten in Euro s Baten Baten uit fondsenwerving Balans Baten uit eigen fondsenwerving Baten uit gezamenlijke acties - - Baten uit acties van derden Subsidies van overheden - - Rentebaten Overige baten Som der baten Lasten Besteed aan doelstellingen Daklozen Chapimayo Huaran/Calca Inquipata Sasicancha Sallafaya Sapaccto K'elloccocha Cconchacalla Tiracancha Weven Medisch 557 Noodhulp

19 Baten uit acties van derden Subsidies van overheden - - Rentebaten Staat van Baten en Lasten in Euro s Overige baten Som der baten Lasten Besteed aan doelstellingen Daklozen Werving van baten Chapimayo Huaran/Calca Kosten eigen fondsenwerving Inquipata Kosten gezamenlijke acties Balans Sasicancha Kosten acties van derden Sallafaya Sapaccto K'elloccocha Beheer en administratie Cconchacalla Huisvesting Tiracancha Reiskosten Weven Boekhouder Medisch Jurist Noodhulp Rentelasten en bankkosten Koersresultaten Som der lasten Saldo van baten en lasten

20 Waarderingsgrondslagen Algemeen De balans en de Staat van Baten en Lasten zijn ingericht conform de richtlijn RJ 650. Alle bedragen zijn vermeld in Euro. De baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop zij betrekking hebben. Materiële vaste activa De post materiële vaste activa betreft de boekwaarde van de in bezit zijnde vaste activa. Het betreft hierbij met name vervoermiddelen. De overige vaste activa bestaan uit computers en overige inventaris. Liquide middelen Deze post bestaat uit de saldi van kas- en bankrekeningen. Reserves en fondsen Een overschot of tekort over een boekjaar wordt respectievelijk toegevoegd of onttrokken aan de reserves en fondsen. De aanwezige reserves en fondsen worden, conform de statutaire doelstelling van de stichting, beschikbaar gesteld ten behoeve van de uitvoering van projecten in Peru en Guatemala. Baten Onder baten worden verstaan de baten uit fondsenwerving, baten uit acties van derden, opbrengsten uit de verkoop van producten en renteopbrengsten. Bestedingen aan doelstelling Onder bestedingen aan doelstellingen worden de uitkeringen verantwoord die gedurende het jaar beschikbaar zijn gesteld aan onze stichting in Peru en Guatemala. De middelen daartoe zijn verkregen uit eigen fondsenwerving. Kosten van eigen fondsenwerving Hieronder vallen de kosten welke direct te maken hebben het werven van fondsen.

21 Toelichting op de balans 1. Materiële vaste activa Aanschafwaarde auto Afschrijving Afschrijving Afschrijving Afschrijving Motoren Liquide middelen Rabobank Spaarrekening Rabobank Rekening Courant Kas Incasso 536 Scotiabank 547 BCP Aanschafwaarde motoren Afschrijving Afschrijving Reserves en fondsen Inventaris Saldo per begin boekjaar Mutatie bestemmingsreserve Aanschafwaarde beamer 494 Afschrijving Afschrijving Overlopende activa Rente spaarrekening 735

22 Toelichting op staat van Baten en Lasten in Euro s Bestemming Doelstellingen Werving baten Beheer en Totaal Admin Daklozen Chapimayo Huaran/Calca Inquipata Sasicancha Sallafaya K'elloccocha Cconchacalla Tiracancha Diverse Weven Fondsenwerving Personeelskosten Materiaal en gereedschap Kosten daklozen Lesmateriaal Lunches Medische ondersteuning Kantoor Reiskosten Huisvesting Diverse Boekhouding en jurist - Financiele baten en lasten Totaal T.o.v. opbrengsten 8% 10% 5% 8% 7% 8% 11% 11% 12% 1% 2% 5% 10% 98%

23 é

24 Stichting Por Eso! Kievitdwarsstraat VE Utrecht T:

Por Eso! Ook gaan we het aantal kooklessen uitbreiden. Want uiteindelijk moeten ook Peruaanse kinderen aan de spruitjes...

Por Eso! Ook gaan we het aantal kooklessen uitbreiden. Want uiteindelijk moeten ook Peruaanse kinderen aan de spruitjes... In Peru is de grote vakantie voorbij; dus wij zijn ook weer begonnen! Dit jaar geven we in 9 dorpen elke week les en bereiken we ruim 700 families en 500 kinderen. Zij hebben voortaan GROENTEN op het menu.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Por Eso! Inleiding. Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Por Eso!

Beleidsplan Stichting Por Eso! Inleiding. Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Por Eso! Beleidsplan Stichting Por Eso! Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Por Eso! Dit plan geeft inzicht in: v De strategie van Por Eso! o Kernprincipes o Missie WAAROM o Doelstellingen o

Nadere informatie

juni 2012 opening 4 tuinkassen Tiracancha-Alta

juni 2012 opening 4 tuinkassen Tiracancha-Alta Gelukkig... hebben we van niemand een mail ontvangen met de vraag of we nog wel iets aan het doen zijn, hier in Peru. Want het duurde even. Maar hier zijn we dan weer met een update over de moestuinen,

Nadere informatie

Rapport inzake jaarstukken 2017

Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2017 14 februari 2018 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2017 5 Balans per 31 december 2017 5 Staat van Baten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Por Eso! Inleiding

Beleidsplan Stichting Por Eso! Inleiding Beleidsplan Stichting Por Eso! 2015 Inleiding Dit plan geeft inzicht in: v De strategie van Por Eso! o Kernprincipes o Missie WAAROM o Doelstellingen o Achtergrond v Het beleid van Por Eso! o Wat is er

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2018 22 februari 2019 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2018 5 Balans per 31 december 2018 6 Staat van Baten

Nadere informatie

JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018

JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018 Statutair gevestigd te JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018 JAARVERSLAG BESTUUR Het boekjaar 2018 sluit met een negatief resultaat van 23.263 (2017: positief resultaat 66.099).Tegenover baten van 100.385 stond

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2015

NIEUWSBRIEF APRIL 2015 NIEUWSBRIEF APRIL 2015 7e JAAR PERU DONATIES OPKNAPPEN HUIZEN SUPERVISIE GROENTEMANDEN VERKOOP www.poreso.org www.facebook.com/poresoperu Buenos dias a todos, Por Eso staat aan het begin van haar 7e jaar

Nadere informatie

Gebouwen en terreinen Inventaris Voorraden

Gebouwen en terreinen Inventaris Voorraden Balans per ACTIVA 31 december 2013 31 december 2012 Vaste activa Materiële vaste activa Gebouwen en terreinen 19.965 18.630 Inventaris 2.131 500 22.096 19.130 Vlottende activa Voorraden 245 427 Vorderingen

Nadere informatie

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa 7.2 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) Activa Vaste activa Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling 1.1 92.465 96.320 Financiële vaste activa 1.2 11 11 92.476 96.331 Vlottende

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa Referentie 31 december 2015 31 december 2014 (in euro's) Vaste activa 4.5.1 Materiele vaste activa 381 8.420 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1 Werkensedijk 45 4251 PR JAARVERSLAG 2014 RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-06-2015-1 INHOUD JAARVERSLAG 2014 Paginanummer 1. BESTUURS- EN DIRECTIEVERSLAG 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Activiteitenverslag 4 1.3

Nadere informatie

STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM

STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM Balans 31 dec 2014 STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM JAARREKENING 2014 Balans 31 dec 2014 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (NA RESULTAATBESTEMMING) ACTIVA 31 december 2014 31 december 2013 VASTE ACTIVA

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Oss, 26 februari 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarrekening... 4 Algemene grondslag... 4 Vorderingen... 4 Reserves en fondsen... 4 Baten uit eigen fondsenwerving... 4 Kosten

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2017 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2017 3 B Staat van baten en lasten over 2017 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018 Stichting Stéphanos Jaarrekening 2018 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2018 3 B Staat van baten en lasten over 2018 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

STICHTING SOKA GAKKAI INTERNATIONAL NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING SOKA GAKKAI INTERNATIONAL NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING SOKA GAKKAI INTERNATIONAL NEDERLAND TE AMSTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 5 2 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting Algemene gegevens Zakelijke gegevens van de stichting Statutaire naam : Stichting Jai Hanuman, Wijchen Statutaire zetel : Hoogmeer 1533, 6605 BJ Wijchen Oprichtingsdatum : 24-05-1989 Datum laatste statutenwijziging

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming) STICHTING CHRIST S HOPE NEDERLAND, Zwolle 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming) Vaste Active 31 december 2015 31 december 2014 Materiele vaste activa 1.143 3.192 1.143 3.192

Nadere informatie

Stichting Leergeld Capelle a/d IJssel CONCEPT-Jaarrekening 2013

Stichting Leergeld Capelle a/d IJssel CONCEPT-Jaarrekening 2013 Stichting Leergeld Capelle a/d IJssel CONCEPT-Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013 Winst-en-verliesrekening over 2013 Toelichting Overige gegevens Ondertekening Balans per 31 december 2013 (x

Nadere informatie

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG 2 1. Inhoudsopgave financieel Jaarverslag 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding: 3-2.1 Algemeen - 2.2 Financiering St.SWOS - 2.3 Financieel resultaat - 2.4 Vooruitblik 2018 3. Balans

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Hospice De Patio

Stichting Vrienden van Hospice De Patio Stichting Vrienden van Hospice De Patio Dordrecht Jaarverslaggeving 2011 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2011 (na resultaatbestemming) 3 2. Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 3

FINANCIEEL VERSLAG 3 Kersenstraat 28 2321 HR LEIDEN JAARREKENING 2014 INHOUD Blz VOORWOORD 2 FINANCIEEL VERSLAG 3 1 Kersenstraat 28 2321 HR LEIDEN HAAG Leiden, 29 oktober 2015 Geacht Bestuur, Hiermede brengen wij u rapport

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2014

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2014 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina A Balans per 31 december 2014 3 B Staat van baten en lasten over 2014 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op de

Nadere informatie

STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM JAARREKENING 2015

STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM JAARREKENING 2015 STICHTING FOODWATCH NEDERLAND TE AMSTERDAM JAARREKENING 2015 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (NA RESULTAATBESTEMMING) ACTIVA 31 dec 15 31 dec 14 VASTE ACTIVA Immateriële vaste activa Software 15.361 6.357

Nadere informatie

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2015

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2015 Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat 71 1054 NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2015 Inhoudsopgave Resultaatvergelijking 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Grondslagen 6 Toelichting op

Nadere informatie

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012 Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat 71 1054 NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012 Inhoudsopgave Samenstellingsverklaring 3 Resultaatvergelijking 4 Balans 5 Staat van baten en lasten 6 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Children of Mexico te Amsterdam

Jaarrekening Stichting Children of Mexico te Amsterdam Jaarrekening 2015 Stichting Children of Mexico te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER (na verwerking van het resultaat) ACTIVA 31 december 2015 31 december 2014 Vlottende activa Liquide middelen (1) TRIODOS

Nadere informatie

Voorwoord pg 3. Waarom bestaat Por Eso! pg 4. Hoe dan we dat pg 5. Installaties tot december Effecten pg 10.

Voorwoord pg 3. Waarom bestaat Por Eso! pg 4. Hoe dan we dat pg 5. Installaties tot december Effecten pg 10. JAARVERSLAG 2016 INHOUD Voorwoord pg 3 Waarom bestaat Por Eso! pg 4 Wat is ons doel Hoe dan we dat pg 5 project scholen project families thuis Installaties tot december 2016 pg8 Op de scholen Bij families

Nadere informatie

Stichting Addis Alem

Stichting Addis Alem Betreft: JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 3 Resultaten 5 4 Financiële positie 6 JAARREKENING Balans per 31 december 2017 9 Staat van baten en lasten over 2017 11

Nadere informatie

Financieel verslag 2013

Financieel verslag 2013 Financieel verslag 2013 datum: juni 2014 Stichting Wij Allemaal 1 30-6-2014 Financieel verslag 2013 van Stichting WIJ Allemaal, gevestigd te Purmerend. INHOUD pagina Financieel verslag Staat van bezittingen

Nadere informatie

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2013

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2013 Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat 71 1054 NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2013 Inhoudsopgave Bestuursverslag 3 Resultaatvergelijking 4 Balans 5 Staat van baten en lasten 6 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2017

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2017 Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3 Jaarrekening 2017 Zorgboerderij BuitenGewoon 3 Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Resultatenrekening 2017 3 Waarderingsgrondslagen 5 Toelichting

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

JAARVERSLAG. voedselbank-oss

JAARVERSLAG. voedselbank-oss JAARVERSLAG Pagina 1 van 10 BEZITTINGEN EN SCHULDEN PER 31 DECEMBER ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Machines en installaties Inventaris en inrichting Computers Vervoermiddelen Financiële vaste

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2016 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Steun Sonshine

Stichting Steun Sonshine Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 2 INHOUDSOPGAVE Balans per 31 december 2015 pagina 3 Winst- en verliesrekening 2015 5 Grondslagen financiële

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening 2010

Rapport inzake jaarrekening 2010 ADMINISTRATIE Stichting Canzibe Steunfonds Apeldoorn Rapport inzake jaarrekening AOMINISTRATIE INHOUDSOPGA VE RAPPORT 1. Opdracht 2. Algemeen JAARREKENING Balans per 31 december Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag 1. Inhoud Het financieel verslag 2013 van Stichting Kunst in Kwetsbaarheid (KIK) bestaat uit: - Jaarrekening 2013: - Balans - Staat van Baten en Lasten - Toelichting balans en staat

Nadere informatie

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA)

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) 1. Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2017 31 december 2016 Vaste activa Materiële vaste activa 4.1 40.031 3.323 Vlottende

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Page 1 5-2-2014 Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2012

Nadere informatie

POR ESO! PERU NIEUWSBRIEF AUGUSTUS en je bent weer helemaal op de hoogte.

POR ESO! PERU NIEUWSBRIEF AUGUSTUS en je bent weer helemaal op de hoogte. NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 en je bent weer helemaal op de hoogte. HEEL DE ANDES BAKT WAAR WE STAAN Leerlingen, moeders en, heel sporadisch, vaders leren koken en gezond eten. In totaal krijgen 648 leerlingen

Nadere informatie

Materiële vaste activa (1) Uitgeleend materieel - 251

Materiële vaste activa (1) Uitgeleend materieel - 251 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Uitgeleend materieel - 251 Vlottende activa Liquide middelen (2) 1.220 9.882 1.220 10.133

Nadere informatie

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2014 6 Voorwoord

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 van Stichting Kuychi

Jaarrekening 2015 van Stichting Kuychi Jaarrekening van Stichting Kuychi Statutaire vestigingsplaats: Waalre Adres: Den Hof 84 5582 JZ Waalre Inhoudsopgave Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten over 5 Doelstellingen van de stichting

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2018

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2018 Stichting Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Jaarrekening 2018 Balans per 31 december 2018 2 Resultatenrekening 2018 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting balans per 31 december 2018 5 Overzicht materiële

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Open Mind Amsterdam

Jaarrekening 2017 Stichting Open Mind Amsterdam Jaarrekening 2017 Stichting Open Mind Amsterdam Inhoudsopgave: 1. Balans per 31 december 2017 2. Staat van baten en lasten over 2017 3. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 4. Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2015

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2015 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina A Balans per 31 december 2015 3 B Staat van baten en lasten over 2015 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op de

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen te Limmen. Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017

Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen te Limmen. Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017 Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017 2 29 juni 2017 INHOUDSOPGAVE Blad ACCOUNTANTSRAPPORT Opdracht 4 Algemeen 4 JAARBERICHT

Nadere informatie

1 Samenstellingsverklaring. Opdracht

1 Samenstellingsverklaring. Opdracht 1 Samenstellingsverklaring Opdracht Ingevolge uw opdracht hebben wij de jaarrekening 2011 van de Stichting Jai Hanuman, Wijchen, samengesteld aan de hand van de ons verstrekte gegevens. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

JAARREKENING HOUSING4MORE

JAARREKENING HOUSING4MORE JAARREKENING 2014 HOUSING4MORE Balans per 31-12-2014 31-12-2014 31-12-2013 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Reserves en fondsen Materiële vaste activa (1) 0 0 Reserves (4) Algemene reserve 11.696 7.399

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2014 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2014 4 Winst- en Verliesrekening 2014 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Voorraden Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal

Voorraden Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal Stichting Rising Stars Nuenen Jaarrekening 2015 Balans per: 31 december 2015 (na resultaatbestemming) bedragen zijn in euro's (afgerond) 31-12-2015 31-12-2014 Activa Voorraden 1.500 800 Vorderingen en

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Faso. Woerden

Jaarrekening Stichting Faso. Woerden Woerden Jaarrekening Balans op 31 december 2016 (na resultaatbestemming) Balans ref 31-12-2016 31-12-2015 31-12-2014 31-12-2013 Activa Liquide middelen 1 ING 58.07.717 (giftenrekening) 8.684 7.715 2.964

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Voedselbank Doetinchem. Inhoudsopgaaf

JAARREKENING Stichting Voedselbank Doetinchem. Inhoudsopgaaf JAARREKENING 2016 Inhoudsopgaaf blz. - opdracht en verantwoording 2 - resultaat 2 - financiële positie 2 - fiscale positie 3 - balans per 31 december 4 - staat van baten en lasten 6 - algemene toelichting

Nadere informatie

VERSLAG BOEKJAAR 2013

VERSLAG BOEKJAAR 2013 VERSLAG BOEKJAAR 2013 Pagina 1 Geacht bestuur, In het onderstaande brengen wij u verslag uit omtrent de door u verstrekte opdracht tot het samenstellen van de jaarrekening over het boekjaar 2013. Deze

Nadere informatie

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2015

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2015 Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland Voorburg Inzake het jaarbericht over 2015 datum: 9 juni 2016 KvK: 41159371-1 /18- INHOUD pagina Jaarrekening. Balans

Nadere informatie

ACTIVA 31 december januari Bedrijfsgebouwen en - terreinen Inventaris Vervoermiddelen

ACTIVA 31 december januari Bedrijfsgebouwen en - terreinen Inventaris Vervoermiddelen A. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA 31 december 2017 1 januari 2017 Vaste activa Materiële vaste activa Bedrijfsgebouwen en - terreinen 206.485 153.303 Inventaris 3.800 3.855 Vervoermiddelen 100 100

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2014 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening. Vineyard Benelux te Utrecht. Amersfoort, 23 mei 2017

Rapport inzake de jaarrekening. Vineyard Benelux te Utrecht. Amersfoort, 23 mei 2017 Rapport inzake de jaarrekening 2016 te Utrecht Amersfoort, 23 mei 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1. Opdrachtbevestiging 4 JAARREKENING 5 1. Balans 6 2. Winst- en verliesrekening 7 3. Waarderingsgrondslagen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2018

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2018 JAARREKENING 2018 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2018 3 Exploitatierekening over 2018 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag In oktober

Nadere informatie

Stichting DISTINTO Barendrecht

Stichting DISTINTO Barendrecht 1 april 2011-31 december 2011 - DEFINITIEF - Inhoudsopgave Balans per 31 december 2011 Winst- en verliesrekening 2011 (1 april - 31 december) Materiële vaste activa - staat 2011 Overlopende activa per

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2012

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2012 Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland Voorburg Inzake het jaarbericht over 2012 datum: 5 mei 2013 KvK: 41159371 INHOUD pagina Jaarrekening. Balans per

Nadere informatie

Stichting Cultureel Centrum "De Hof" Balans per 31 december 2014. en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2014. Bestuur van de Stichting:

Stichting Cultureel Centrum De Hof Balans per 31 december 2014. en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2014. Bestuur van de Stichting: Stichting Cultureel Centrum "De Hof" 1 Balans per 31 december 2014 en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2014 Bestuur van de Stichting: Voorzitter: J. Flokstra Secretaris, tevens programmering evenementen

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HOEKSTRAAT 11 BUNSCHOTEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HOEKSTRAAT 11 BUNSCHOTEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HOEKSTRAAT 11 INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSRAPPORTAGE 1 Bestuursverslag over 2017 4 ACCOUNTANTSRAPPORTAGE JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 7 2 Staat

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming)

Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming) Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming) ACTIVA Toe- 31 december 2015 lichting Vaste activa Materiële vaste activa 1 2.071 Vlottende activa Liquide middelen 66.919 68.990 PASSIVA Eigen vermogen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk Jaarrekening 2015 Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de balans en de Staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2015 Actief 31.12.2015 31.12.2014 Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting (toetsing bij de KvK dd. 23-06-2013)

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting (toetsing bij de KvK dd. 23-06-2013) Algemene gegevens Zakelijke gegevens van de stichting (toetsing bij de KvK dd. 23-06-2013) Statutaire naam : Stichting Jai Hanuman, Wijchen Statutaire zetel : Hoogmeer 1533, 6605 BJ Wijchen Oprichtingsdatum

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Angel s Garden

Financieel verslag Stichting Angel s Garden Financieel verslag 2016 Stichting Angel s Garden 1 Financieel verslag 2016 van Stichting Angel s Garden gevestigd te Purmerend INHOUD Financieel verslag Staat van bezittingen en schulden per 31 december

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

CONCEPTRAPPORT betreffende de jaarrekening 2018 van Stichting Team Westland te Hoek van Holland. (Statutair gevestigd te Hoek van Holland)

CONCEPTRAPPORT betreffende de jaarrekening 2018 van Stichting Team Westland te Hoek van Holland. (Statutair gevestigd te Hoek van Holland) RAPPORT betreffende de jaarrekening 2018 van te (Statutair gevestigd te ) INHOUDSOPGAVE Pagina Algemene gegevens ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 3 Staat

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2017 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2017 4 Winst- en Verliesrekening 2017 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1 Stichting Present Enschede gevestigd te Enschede Jaarrekening 2018 Stichting Present Enschede 1 Inhoud Inleiding 1 Algemeen 3 1.1 Algemene gegevens 1.2 Bestuur 1.3 Oprichting Stichting Present Enschede

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Voedselbank Doetinchem. Inhoudsopgaaf

JAARREKENING Stichting Voedselbank Doetinchem. Inhoudsopgaaf JAARREKENING 2017 Inhoudsopgaaf blz. - opdracht en verantwoording 2 - resultaat 2 - financiële positie 3 - fiscale positie 3 - balans per 31 december 4 - staat van baten en lasten 6 - algemene toelichting

Nadere informatie

STICHTING AKTIE BENIN. financieel verslag 2013 van Stichting Aktie Benin te Bedum rsin

STICHTING AKTIE BENIN. financieel verslag 2013 van Stichting Aktie Benin te Bedum rsin financieel verslag 213 van Stichting Aktie Benin te Bedum rsin 81349816 (14, INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 2. 1.1 Balans per 213 3. 1.2 Staat van baten en lasten over 213 4. 1.3 Grondslagen van

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017 JAARREKENING 2016 Stichting CGN Usselo Enschede, juni 2017 Postadres: IBAN: NL20 RABO 0129 6936 42 Postbus 369 BIC: RABONL2U 7500 AJ Enschede KvK Enschede: 41027732 Bezoekadres: Fiscaal nummer: 8066.29.708

Nadere informatie

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard Financiele gegevens 2014 Stichting Hospice Hoeksche Waard BALANS PER 31 DECEMBER 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 488.106 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 104.201 Liquide

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2018 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67a 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling stichting Animals Today... 3 1.2 Bestuur...

Nadere informatie

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014 Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Stichting Hospice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg Midden Holland. Gouda. Jaarrekening 2014

Stichting Hospice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg Midden Holland. Gouda. Jaarrekening 2014 Stichting Hospice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg Midden Holland Gouda Jaarrekening 2014 23 maart 2015 Inhoudsopgave Algemeen Oprichting Statutaire doelstelling Aard van de stichting Jaarrekening 2014

Nadere informatie