OVEREENKOMST TUSSEN DE FEDERALE OVERHEID EN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MET BETREKKING TOT DE TEGEMOETKOMING VOOR HULP AAN BEJAARDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVEREENKOMST TUSSEN DE FEDERALE OVERHEID EN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MET BETREKKING TOT DE TEGEMOETKOMING VOOR HULP AAN BEJAARDEN"

Transcriptie

1 OVEREENKOMST TUSSEN DE FEDERALE OVERHEID EN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MET BETREKKING TOT DE TEGEMOETKOMING VOOR HULP AAN BEJAARDEN Samenwerking en verantwoordelijkheden 1. De FOD Sociale Zekerheid en het IVArp Vlaamse sociale bescherming (VSB) werken nauw samen bij de overdracht van de dossiers tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) naar Vlaanderen. Zij waken erover dat de transitie voor de burger naadloos verloopt. Beide partijen hebben hierin een gedeelde verantwoordelijkheid, ieder wat hun opdracht betreft. Mochten tijdens de transitie toch problemen opduiken, dan communiceren zij hierover gezamenlijk en in onderling akkoord. Transitie en datamigratie 2. De data worden vanuit de federale applicatie MyHandicap naar de Vlaamse applicatie ethab gemigreerd. 3. Alle lopende dossiers met een beslissing worden drie maanden na de go live van MyHandicap gemigreerd of drie maanden na de go live van ethab, afhankelijk van welke applicatie het eerst in productie gesteld wordt. Daarna worden maandelijks en gedurende een periode van zes opeenvolgende maanden de data van besliste dossiers gemigreerd. Dossiers die na die periode nog niet beslist zijn, worden manueel gemigreerd. De FOD SZ en IVArp VSB spreken onderling af hoe de dossiers manueel gemigreerd worden. 4. De transitieperiode start op 1 januari 2017 en loopt tot 10 maanden na de go live van MyHandicap. Voor de start van de transitieperiode op 1 januari bezorgt de FOD SZ een bestand met de rijksregisternummers van alle personen met een THAB en van alle personen met een aanvraag THAB in onderzoek in de applicatie van de FOD SZ. Tot de start van de datamigratie dient dit bestand maandelijks geactualiseerd te worden. De lay-out van dit bestand wordt in overleg vastgelegd. 5. De FOD SZ behandelt vanaf 1 januari 2017 geen nieuwe Vlaamse dossiers THAB meer. De FOD SZ voert hiervoor de nodige technische aanpassingen uit aan haar applicatie(s). Wie toch een aanvraag indient via de federale applicatie, krijgt een foutboodschap die naar ethab leidt. 6. De aanvragen THAB die op 31 december 2016 nog geen beslissing kregen worden verder via de applicatie van de FOD SZ behandeld. De FOD SZ verleent hiertoe toegang tot haar applicatie(s) aan alle medewerkers die van de FOD SZ werden overgedragen aan de zorgkassen of aan de IVArp VSB. Zij neemt hiertoe alle technische en andere maatregelen die nodig zijn en bezorgt een ondersteunend document met detailuitwerking. De SLA die afgesloten werd met Cap Gemini geldt ook voor de medewerkers van de zorgkassen en IVArp VSB. In de brieven die de applicatie van de FOD SZ genereert, kan de dossierbehandelaar geen contactgegevens van de zorgkas inbrengen (telefoonnummer en adres).

2 Het IVArp VSB staat in voor een standaardinternetconnectie en voor het recupereren van het materiaal na de transitieperiode. DG HAN/de federale overheid staat toe dat personen die overgaan naar Vlaanderen, en desgevallend aan een beperkt aantal personen reeds werkzaam bij Vlaanderen of bij de zorgkassen, om tijdens de overgangsperiode de federale toepassingen te gebruiken. De betrokken zorgkassen en erbij betrokken personeelsleden nemen de verantwoordelijkheid voor een zorgvuldig gebruik van het betrokken materiaal en van de federale toepassingen die in dit kader ter beschikking worden gesteld. Alles wordt tevens in het werk gesteld opdat het materiaal dat ter beschikking werd gesteld in goede staat kan terugkeren naar de FOD SZ. 7. Medewerkers van de zorgkassen kunnen documenten die in het kader van een aanvraag THAB bezorgd worden, inscannen en integreren in de federale applicatie. Na 1 januari kunnen ook medewerkers van de FOD SZ documenten die in het kader van een aanvraag THAB bezorgd worden verder inscannen en integreren in de federale applicatie. 8. Bij gemigreerde dossiers betaalt de FOD SZ de tegemoetkomingen uit tot en met de maand van de migratie. Vanaf de maand erna neemt de zorgkas de maandelijkse betalingen over. 9. De FOD SZ staat gedurende de transitieperiode verder in voor de business - functionele ondersteuning. De medewerkers van de zorgkassen worden ook uitgenodigd voor alle verdere vormingsinitiatieven die gerelateerd zijn met de werking van MyHandicap. 10. De FOD SZ staat gedurende de transitieperiode verder in voor en de technische ondersteuning. Hiertoe wordt een implementatieplan uitgewerkt. 11. De FOD SZ realiseert tijdig 2016 de Tetra fallback voor medische inschaling. 12. De FOD SZ bezorgt gedurende de hele transitieperiode boordtabellen over het aantal rechthebbenden, het uitbetaalde bedrag, het aantal afgewerkte dossiers e.a. 13. Tevens bezorgt de FOD SZ met het oog op de operationele opvolging managementrapporten met de rijksregisternummers van de aanvrager of rechthebbende. De aard en de layout van deze rapporten wordt in overleg bepaald. Indicatiestellingen 14. De FOD Sociale Zekerheid voert in opdracht van het IVArp Vlaamse sociale bescherming indicatiestellingen uit met het oog op het toekennen van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. 15. Het inschalingsinstrument dat hiervoor gehanteerd wordt, is de medisch sociale schaal.

3 16. De aanvragen voor het uitvoeren van een indicatiestelling THAB worden via de zorgkassen en op elektronische wijze via het digitaal platform Vlaamse sociale bescherming bezorgd aan de FOD SZ. 17. De FOD SZ staat in voor de planning, de oproeping en de uitvoering van de indicatiestelling. 18. De FOD SZ behandelt de aanvragen voor indicatiestellingen binnen een termijn van 4 weken, tenzij er bijkomende informatie moet opgevraagd worden bij de gebruiker of de behandelend arts van de gebruiker, er uitstel gevraagd is door de gebruiker of de gebruiker voor het onderzoek niet opgedaagd is. 19. De FOD SZ ontvangt voor de uitgevoerde indicatiestellingen jaarlijks een bedrag dat overeenkomt met de reële kost van de uitgevoerde indicatiestellingen. De kostprijs wordt in overleg met het IVA VSB vastgesteld op basis van de techniek van activity based costing. De FOD SZ raamt de uitgaven op basis van de realisaties 2015 op euro. Voorafgaande trimestriële stortingen zullen gebeuren uiterlijk op 13 januari, 13 april, 13 juli en 13 oktober op basis van de kostenraming Een afrekening op basis van de reële kosten zal uitgevoerd worden in december. 20. De FOD SZ rapporteert maandelijks aan het IVArp VSB hoeveel aanvragen in die maand geregistreerd werden, hoeveel aanvragen beslist werden, welke de gemiddelde doorlooptijd is, hoeveel aanvragen nog hangende zijn en hoeveel indicatiestellingen langer dan 120 dagen duurden. De doorlooptijd wordt gedefinieerd als zijnde het verschil tussen de ontvangst van de aanvraag en het verzenden van de beslissing aan de zorgkas. 21. De FOD SZ rapporteert per kalenderjaar aan het IVArp VSB hoeveel aanvragen in dat jaar geregistreerd werden, hoeveel aanvragen beslist werden, welke de gemiddelde doorlooptijd is en hoeveel aanvragen nog hangende zijn en hoeveel indicatiestellingen langer dan 120 dagen duurden. De FOD SZ rapporteert ook jaarlijks over de doorlooptijden per medisch centrum. Ze geeft aan hoeveel dossiers beslist zijn na 1 maand, 2 maanden, 3 maanden Medische inschaling 22. De FOD SZ deelt het resultaat van de medische inschaling mee via het digitaal platform Vlaamse sociale bescherming mee aan de zorgkassen. De elektronische mededeling aan de zorgkas bevatten minstens: - de totaalscore van de indicatiestelling; - de score per criterium; - desgevallend de indeling in de categorieën I tot V; - de start en de einddatum van de beslissing; - de datum van de beslissing.

4 23. De FOD SZ informeert de gebruiker over alle afgeleide rechten die voortvloeien uit de medische inschaling. De zorgkassen informeren de gebruiker over alle afgeleide rechten die gerelateerd zijn aan de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. 24. De FOD SZ kan enkel een correctie op een reeds aan de zorgkas meegedeeld resultaat van de indicatiestelling aan de zorgkas bezorgen, als ze hiervoor een aanvraag van de zorgkas heeft gekregen. Als de FOD SZ vaststelt dat een indicatiestelling moet gecorrigeerd worden, dan contacteert de FOD SZ de IVArp VSB met het oog op de correctie. Zij brengt de zorgkas op de hoogte die met het oog op het verkrijgen van de gecorrigeerde indicatiestelling een nieuwe aanvraag naar de FOD SZ zal sturen. 25. De FOD SZ kan niet verzaken aan een aanvraag tot medische inschaling die vanuit ethab bezorgd werd. 26. Alle vragen die de zorgkas heeft met betrekking tot een indicatiestelling worden via het contactformulier van de FOD SZ bezorgd als professional uit de sociale sector. Vragen over interpretatie van de zorgbehoefte worden gesteld via de rubriek erkenning van de handicap. Administratieve vragen worden gesteld via de rubriek erkenning van de handicap. 27. In geval een gebruiker bij de Arbeidsrechtbank of het Arbeidshof in een gerechtelijke procedure het resultaat van de indicatiestelling aanvecht, dan verleent de FOD SZ aan IVArp VSB alle medewerking bij het opstellen van het dossier. De controlearts van de FOD SZ dient ook de medische inschaling te verdedigen tegenover de door de rechtbank aangestelde expert. De forfaitaire vergoeding voor de controlearts wordt betaald door de IVArp VSB. 28. De FOD SZ bezorgt in oktober of november met het oog op het toekennen van abonnementen aan De Lijn een totaaloverzicht van de afgeleide rechten die THABgerelateerd zijn voor de dossiers in eigen beheer en indien de datamigratie op dat moment niet voltooid zou zijn,. Tot zo lang een dossier beheerd wordt in de toepassing van de FOD SZ is de FOD SZ verantwoordelijk voor het afleveren van het afgeleid recht. 29. FOD SZ blijft aanspreekpunt voor vragen over afgeleide rechten voor de periode vóór de migratie van de betreffende dossiers. Terugvorderingen en verzakingen 30. De FOD SZ behandelt alle dossiers terugvordering die betekend werden voor 1 januari De zorgkassen en het IVArp behandelen alle dossiers terugvordering die betekend werden na 31 december De FOD SZ en de Commissie voor Sociaal Hulpbetoon behandelen alle dossiers verzaking die betekend werden voor 1 januari De zorgkassen en het IVArp VSB behandelen alle dossiers verzaking die betekend werden na 31 december 2016.

5 Juridische dossiers 32. De FOD SZ behandelt alle juridische dossiers die voor 1 januari 2017 werden ingeleid. De FOD SZ bezorgt het vonnis ter uitvoering aan de IVArp VSB. Op vraag bezorgt de FOD SZ de nodige documenten in verband met het dossier THAB aan de zorgkas. Het IVArp VSB behandelt alle juridische dossiers die na 31 december 2016 werden ingeleid. Werkafspraken 33. De FOD SZ en de IVArp VSB voeren de werkafspraken die als bijlage opgenomen zijn, uit met betrekking tot : - aanvraag voor tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden en persoon heeft een inkomensvervangende en/of integratietegemoetkoming - tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden en verhuis van Vlaanderen naar Brussel of Wallonië - tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden en verhuis van Brussel of Wallonië naar Vlaanderen. Budgettaire afspraken 34. Het IVArp VSB draagt gedurende de transitieperiode aan de FOD SZ de vereiste budgetten over voor het uitbetalen van de dossiers THAB die vanuit MyHandicap uitbetaald worden. Daartoe worden de dossiers THAB maandelijks gemonitord. De eerste storting bedraagt 1/4 de van de uitgaven THAB van het jaar De stortingen gebeuren uiterlijk op 13 januari, 13 april, 13 juli en 13 oktober. De definitieve afrekening gebeurt in de maand december Contacten en communicatie 35. De FOD SZ en het IVArp VSB werken in overleg een communicatiedraaiboek uit, dat ertoe leidt dat de overdracht van dossiers van de FOD SZ naar Vlaanderen naadloos verloopt. De zorgkassen worden betrokken bij dit overleg. Er is bijzondere aandacht voor de toeleiding van de burger naar de juiste contactpersoon, vanuit het principe no wrong door. 36. De FOD SZ en het IVArp VSB hebben een generiek mailadres voor het melden van mogelijke problemen.

6 Duur van overeenkomst en opzeggingsvoorwaarden 37. De overeenkomst geldt voor een periode van 3 jaar en kan telkens stilzwijgend verlengd worden. 38. De overeenkomst kan door beide partijen opgezegd worden, op voorwaarde dat een opzegtermijn van 12 maanden in acht wordt genomen. Brussel, Elke Sleurs, Staatssecretaris voor personen met een handicap Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

7 Bijlage werkafspraken Aanvraag voor THAB en persoon heeft IT/IVT - De THAB is hoger dan IT/IVT. De zorgkas wil een positieve beslissing nemen over THAB, terwijl er een IT of IVT is bij de FOD SZ. In dat geval mag de zorgkas (nog) niet beslissen over de THAB. De zorgkas informeert de FOD SZ via het contactformulier op de website van de FOD SZ. De mededeling is als volgt: de persoon met rijksregisternummer xx heeft recht op een THAB die voordeliger is dan IT/IVT. Aanvraagdatum van de THAB is xx. Titel: THAB en IT/IVT. De FOD SZ doet na ontvangst van de mail volgende acties: - Ze zet de beslissing IT/IVT bij haar stop met als einddatum het einde van de maand na de maand waarin ze de mededeling van de zorgkas heeft ontvangen. Vb. mededeling ontvangen op 5 april, IT/IVT stopzetten op 31 mei. - Ze stuurt via het contactformulier een mail naar de zorgkas met daarin de mededeling: de FOD SZ heeft de beslissing in verband met IT/IVT voor rijksregisternummer xx stopgezet met als einddatum van de IT/IVT xx. De zorgkas beslist positief over de aanvraag THAB. Ze neemt de beslissing in dezelfde maand waarin de FOD SZ de beslissing IT/IVT heeft stopgezet. Pas wanneer FOD SZ het tijdstip heeft gemeld waarop de betaling gestopt wordt, mag de zorgkas over de THAB beslissen. - De THAB is lager of gelijk aan de IT/IVT De zorgkas neemt een negatieve beslissing over de aanvraag THAB. IT/IVT blijft doorlopen. De FOD SZ wordt niet via een aparte procedure op de hoogte gebracht. Dossier THAB en verhuis van Brussel of Wallonië naar Vlaanderen De FOD SZ stuurt een brief om de persoon met een zorgnood (PMZ) te informeren dat hij een aanvraag THAB moet indienen bij verhuis naar Vlaanderen, op moment dat hij officieel in Vlaanderen woont. Elementen in de brief: - Persoon heeft een dossier THAB bij FOD SZ die stopgezet wordt wegens verhuis. - Bij verhuis naar Vlaanderen: persoon moet een THAB in Vlaanderen aanvragen binnen de 3 maanden na verhuis (hulp kan via sociale dienst van het ziekenfonds of het ocmw of de gemeente) - Aanvraag indienen bij een zorgkas + link naar online aanvraag - PMZ moet na verhuis eerst aansluiten bij een zorgkas (als hij nog niet aangesloten is) - PMZ dient brief aan zorgkas te bezorgen met oog op vlotte afhandeling van het dossier.

8 De FOD SZ stuurt een brief met dezelfde elementen en het resultaat van de medische inschaling naar IVArp VSB. Indien de persoon binnen de 3 maanden de aanvraag bij de zorgkas ingediend heeft, dan past de zorgkas bij het nemen van de beslissing over de Vlaamse THAB de initiatiedatum aan zodat persoon recht heeft vanaf de eerste dag van de maand na verhuis. Aanvraag of herziening voor Brusselse of Waalse THAB en verhuis naar Vlaanderen De FOD SZ beslist over de aanvraag. Bij een positieve beslissing loopt het recht tot de maand van verhuis. De FOD SZ zet vervolgens de beslissing stop op het einde van de maand van verhuis. De brieven naar de zorgbehoevende en naar IVArp VSB worden onmiddellijk verstuurd. Er wordt dus niet gewacht tot wanneer de FOD SZ een beslissing heeft genomen over de aanvraag. Rest van de procedure is idem als bij een dossier THAB. Dossier THAB in Vlaanderen en verhuis naar Brussel of Wallonië De zorgkas stuurt brief om PMZ te informeren dat hij een aanvraag THAB moet indienen bij verhuis naar Brussel of Wallonië. Elementen in de brief: - Persoon heeft een dossier THAB bij de zorgkas die stopgezet wordt wegens verhuis. - Bij verhuis naar Brussel/ Wallonië: persoon moet een THAB bij de FOD SZ aanvragen binnen de 3 maanden na verhuis - Aanvraag indienen bij FOD SZ + link naar online aanvraag (hulp kan via ocmw of gemeente of sociale dienst van het ziekenfonds) - PMZ dient brief aan FOD SZ te bezorgen met oog op vlotte afhandeling van het dossier. De zorgkas bezorgt een kopie van de brief via mail aan de FOD SZ (via het IVArp VSB ). Indien persoon binnen de 3 maanden de aanvraag ingediend heeft, dan past FOD SZ bij het nemen van de beslissing over de THAB de beslissing aan zodat persoon recht heeft vanaf de eerste dag van de maand na verhuis. Aanvraag voor Vlaamse THAB en verhuis naar Brussel of Wallonië Zorgkas beslist over de aanvraag. Bij een positieve beslissing loopt het recht tot de maand van verhuis. De zorgkas zet vervolgens de beslissing stop op het einde van de maand van verhuis. De brief naar de zorgbehoevende wordt onmiddellijk verstuurd. Er wordt dus niet gewacht tot wanneer de zorgkas een beslissing heeft genomen over de aanvraag. De rest van de procedure is overeenkomstig een beslist dossier THAB.

Wijzigingen tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) vanaf 1 januari 2017 ten gevolge van 6 e staatshervorming

Wijzigingen tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) vanaf 1 januari 2017 ten gevolge van 6 e staatshervorming Wijzigingen tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) vanaf 1 januari 2017 ten gevolge van 6 e staatshervorming 1. Algemene uitleg rond de wijzigingen in de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden Bent

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/16/157 BERAADSLAGING NR. 16/071 VAN 5 JULI 2016 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER DE TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

VR MED.0494/2

VR MED.0494/2 VR 2018 2112 MED.0494/2 SAMENWERKINGSPROTOCOL TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN DE FEDERALE STAAT MET BETREKKING TOT DE VASTSTELLINGEN INZAKE DE ZORGTOESLAG VOOR KINDEREN MET EEN SPECIFIEKE ONDERSTEUNINGSBEHOEFTE,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/16/213 BERAADSLAGING NR. 16/094 VAN 4 OKTOBER 2016 OVER DE BIJZONDERE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

1 er wordt een punt 2 /1 ingevoegd, dat luidt als volgt: 2 /1 budget voor niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning: een budget voor niet-

1 er wordt een punt 2 /1 ingevoegd, dat luidt als volgt: 2 /1 budget voor niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning: een budget voor niet- Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 februari 2010 houdende de uitvoering van het decreet van 30 maart 1999 houdende de organisatie van de zorgverzekering,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; BESLUIT: Voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse sociale bescherming en het decreet van 6 juli 2018 betreffende de overname van de sectoren psychiatrische verzorgingstehuizen,

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/18/222 BERAADSLAGING NR. 18/122 VAN 2 OKTOBER 2018 INZAKE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER HET VERLOOP VAN DE VASTSTELLING

Nadere informatie

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB)

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Release notes en toelichting Code release PRM19.09 (versie PR19.09.01) - 1-23/07/2019 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Context

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 24 juni 2016 houdende de Vlaamse sociale bescherming, artikel 22;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 24 juni 2016 houdende de Vlaamse sociale bescherming, artikel 22; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorwaarden van de vaststelling, de uitbetaling en de terugvordering van de subsidies van de zorgkassen in het kader van de Vlaamse sociale bescherming DE VLAAMSE

Nadere informatie

Thuiszorg. informatiepunt

Thuiszorg. informatiepunt Thuiszorg 2 informatiepunt Inhoud 1 De Vlaamse Sociale bescherming... 4 1.1 Wat is de Vlaamse Sociale bescherming?... 4 1.2 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)... 4 1.2.1 Wat en voor wie?... 4

Nadere informatie

Wat is het basisondersteuningsbudget? Zorgkas

Wat is het basisondersteuningsbudget? Zorgkas Wat is het basisondersteuningsbudget? Zorgkas Wat is het basisondersteuningsbudget? Het basisondersteuningsbudget (BOB) is een Vlaamse premie of tegemoetkoming voor personen met een handicap die een beperkte

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Overwegende dat het advies niet is meegedeeld binnen die termijn;

DE VLAAMSE REGERING, Overwegende dat het advies niet is meegedeeld binnen die termijn; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 30 november 2018 houdende de uitvoering van het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 februari 2010

Nadere informatie

Privacywet. Vlaamse Sociale Bescherming

Privacywet. Vlaamse Sociale Bescherming Privacywet Vlaamse Sociale Bescherming In het kader van de Vlaamse Sociale Bescherming worden er 3 tegemoetkomingen toegekend: de Vlaamse Zorgverzekering het Basisondersteuningsbudget en de tegemoetkoming

Nadere informatie

VLAAMSE OUDERENRAAD Advies 2013/3 over de overdracht van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) naar Vlaanderen

VLAAMSE OUDERENRAAD Advies 2013/3 over de overdracht van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) naar Vlaanderen VLAAMSE OUDERENRAAD Advies 2013/3 over de overdracht van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) naar Vlaanderen Vlaamse Ouderenraad vzw 18 december 2013 Koloniënstraat 18-24 bus 7 1000 Brussel

Nadere informatie

Reglement mantelzorgtoelage voor personen vanaf 21 jaar

Reglement mantelzorgtoelage voor personen vanaf 21 jaar Reglement mantelzorgtoelage voor personen vanaf 21 jaar Dienst Sociale Zaken - Doelgroepenwerking Tel.: 053 64 58 17 sociale.dienst@ocmwdenderleeuw.be Inhoudstafel 1. Doelstelling 2. Voorwaarden tot het

Nadere informatie

Aanvraag in het kader van de

Aanvraag in het kader van de Aanvraag in het kader van de U kunt dit aanvraagformulier gebruiken om de terugbetaling aan te vragen van niet-medische kosten of om een vergoeding te verkrijgen indien u thuis door een mantelzorger verzorgd

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering VSB-01-161222 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING ONTWERP VAN DECREET HOUDENDE INSTEMMING MET HET SAMENWERKINGSAKKOORD VAN XXX TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP, DE FRANSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE BETREFFENDE HET

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING

AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING AANVRAAG VOOR EEN TEGEMOETKOMING VOOR MANTEL- EN THUISZORG VAN DE VLAAMSE ZORGVERZEKERING In te vullen door de zorgkas Ontvangstdatum: Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u een zorgbudget

Nadere informatie

VR DOC.1242/2BIS

VR DOC.1242/2BIS VR 2018 0911 DOC.1242/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 14 oktober 2016 houdende de voorwaarden van de vaststelling, de uitbetaling en de terugvordering

Nadere informatie

MONITEUR BELGE 12.02.2003 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE 12.02.2003 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 12.02.2003 BELGISCH STAATSBLAD 7093 Uitleg velden : a. rijksregisternummer : b. geboortejaar c. NIS-code fusiegemeente : NIS - code van de fusiegemeente waar de betrokken persoon laatst

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij residentiële zorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij residentiële zorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij residentiële zorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoudstafel 1. Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid pag 1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden pag

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// / nota Onderwerp Hoe gaan personen aansluiten bij zorgkas met oog op een mobiliteitshulpmiddel? 1 Situering Vanaf 1 januari 2019 moeten alle personen die een mobiliteitshulpmiddel wensen aan te kopen of

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 27 mei 2013 Hieronder vindt u de volledige tekst van het mantelzorgreglement. De dienst

Nadere informatie

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB)

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Release notes en toelichting Code release PRM19.06 (versie PR19.06.01) - 1-25/04/2019 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Context

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/16/220 BERAADSLAGING NR. 16/099 VAN 8 NOVEMBER 2016 OVER HET TER BESCHIKKING STELLEN VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Vlaamse Regering [^fflê* ""

Vlaamse Regering [^fflê* Vlaamse Regering [^fflê* "" Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 2 8 september 2 001 houdende de erkenning, de registratie en de machtiging, en houdende

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/192 BERAADSLAGING NR 08/071 VAN 2 DECEMBER 2008 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS VERVAT

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// / nota Onderwerp Hoe gaan personen aansluiten bij zorgkas met oog op een mobiliteitshulpmiddel? 1 Situering Vanaf 1 januari 2019 moeten alle personen die een mobiliteitshulpmiddel wensen aan te kopen of

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid Directie-generaal Personen met een Handicap

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid Directie-generaal Personen met een Handicap Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid Directie-generaal Personen met een Handicap Wie zijn wij? Federale overheidsdienst Stelsel van tegemoetkomingen aan Personen met een handicap Medische onderzoeken

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2009 IN CIJFERS FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID DIRECTIE-GENERAAL PERSONEN MET EEN HANDICAP

JAAROVERZICHT 2009 IN CIJFERS FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID DIRECTIE-GENERAAL PERSONEN MET EEN HANDICAP JAAROVERZICHT 2009 IN CIJFERS FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID DIRECTIE-GENERAAL PERSONEN MET EEN HANDICAP 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Lijst van de afkortingen 3. Kerncijfers 3.1. Inkomensvervangende

Nadere informatie

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB)

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Release notes en toelichting Code release PRM19.06 (versie PR19.06.02) - 1-28/05/2019 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Context

Nadere informatie

Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra met een bijkomende erkenning in Vlaanderen

Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra met een bijkomende erkenning in Vlaanderen Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 37 1030 BRUSSEL www.zorg-en-gezondheid.be Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra met een bijkomende

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 13 februari 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 13 februari 2018; Besluit van de Vlaamse Regering houdende nadere regels betreffende de aanwijzing van de begunstigden van de gezinsbijslagen en de uitbetaling van de toelagen in het kader van het gezinsbeleid DE VLAAMSE

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het Procedurebesluit van 9 mei 2014

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het Procedurebesluit van 9 mei 2014 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het Procedurebesluit van 9 mei 2014 DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 30 april 2004 tot oprichting van het intern verzelfstandigd

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoud 1 Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid... 5 1.1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)...

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/16/180 BERAADSLAGING NR. 16/080 VAN 6 SEPTEMBER 2016 BETREFFENDE DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Handleiding My Handicap voor professionals

Handleiding My Handicap voor professionals Handleiding My Handicap voor professionals Inhoud Hoe krijg ik toegang tot MyHandicap voor professionals?... 1 Hoe gebruik je My Handicap?... 2 Inloggen... 2 Screening... 3 Een nieuwe aanvraag indienen...

Nadere informatie

VR DOC.0205/2BIS

VR DOC.0205/2BIS VR 2018 0903 DOC.0205/2BIS VR 2018 0903 DOC.0205/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende nadere regels betreffende de aanwijzing van de begunstigden en de uitbetaling van de toelagen in het kader

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/091 BERAADSLAGING NR 10/054 VAN 6 JULI 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Directie-generaal Personen met een handicap

JAARVERSLAG. Directie-generaal Personen met een handicap JAARVERSLAG 2017 Directie-generaal Personen met een handicap 1 INHOUD 2017, een bewogen jaar 3 Deel I: onze activiteiten in cijfers 6 2017 in één oogopslag Onze tegemoetkomingen De parkeerkaart voor personen

Nadere informatie

Nieuwsbrief mobiliteitshulpmiddelen 2019/02

Nieuwsbrief mobiliteitshulpmiddelen 2019/02 Nieuwsbrief mobiliteitshulpmiddelen 2019/02 In deze nieuwsbrief: - Facturatie en betalingen - Datamigratie van de huurcontracten - Verhuur van rolstoelen na schrappen uit de productenlijst - Formulieren

Nadere informatie

TEGEMOETKOMINGEN VSB.

TEGEMOETKOMINGEN VSB. TEGEMOETKOMINGEN VSB www.zorg-en-gezondheid.be TEGEMOETKOMINGEN VSB maandelijks zorgbudget Zorgbudget zwaar zorgbehoevenden Zorgbudget ouderen met een zorgnood* Zorgbudget personen met een handicap derdebetalersregeling

Nadere informatie

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB)

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Release notes en toelichting Code release PRM18.06 (versie PR18.06.01) - 1-25/04/2018 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Context

Nadere informatie

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB)

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Release notes en toelichting Code release PRM18.09 (versie PR18.09.01) - 1-12/07/2018 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Context

Nadere informatie

Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering

Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering Wat meer uitleg over de zorgverzekering Welkom bij de Vlaamse Zorgkas Wat is de zorgverzekering? De Vlaamse Regering heeft aan het eind van de jaren negentig de zorgverzekering in het leven geroepen. Waarom?

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/16/149 BERAADSLAGING NR. 16/068 VAN 5 JULI 2016 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER DE

Nadere informatie

Aanvraag voor een mobiliteitshulpmiddel

Aanvraag voor een mobiliteitshulpmiddel Aanvraag voor een mobiliteitshulpmiddel ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Vlaamse

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/120607 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB)

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Release notes en toelichting Code release PRM18.09 (versie PR18.09.02) - 1-25/07/2018 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Context

Nadere informatie

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt De mantelzorgpremie is een waardering voor iedereen die een naaste, meestal een familielid of buur, verzorgt in diens eigen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Bijzondere Wet van 9 augustus 1980 tot hervorming van de instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Bijzondere Wet van 9 augustus 1980 tot hervorming van de instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de nadere regels over de rechten en plichten van begunstigden in hun contacten met uitbetalingsactoren en tot vaststelling van de regels voor de ambtshalve

Nadere informatie

VR DOC.0141/1BIS

VR DOC.0141/1BIS VR 2016 0403 DOC.0141/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van decreet houdende de Vlaamse sociale bescherming Definitieve

Nadere informatie

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB)

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Release notes en toelichting Code release PRM19.03 (versie PR19.03.04) - 1-15/03/2019 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Context

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor mantel- en thuiszorg (te gebruiken vanaf 1 januari 2004)

Aanvraagformulier voor mantel- en thuiszorg (te gebruiken vanaf 1 januari 2004) Aanvraagformulier voor mantel- en thuiszorg (te gebruiken vanaf 1 januari 2004) In te vullen door de zorgbehoevende bij een aanvraag voor mantel- en thuiszorg of een verandering van zorgvorm naar mantel-

Nadere informatie

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg Aanvraag van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bij mantel- en thuiszorg VSB-01-180207 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Handleiding MyHandicap

Handleiding MyHandicap Directie-generaal Personen met een handicap Handleiding MyHandicap Raadpleging van het dossier Indienen van een aanvraag Signaleren van een wijziging Meer info op www.handicap.belgium.be Maart 2018 1.

Nadere informatie

VR DOC.1619/2

VR DOC.1619/2 VR 2018 2112 DOC.1619/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de werking van het Fonds ter bestrijding van de uithuiszettingen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot

Nadere informatie

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit Ministerieel besluit van 12 juni 2001 houdende vaststelling van de procedure tot het verlenen, het verlengen, het weigeren of het intrekken van een principieel akkoord, een erkenning en subsidiëring van

Nadere informatie

HOE AANSLUITEN BIJ EEN ZORGKAS

HOE AANSLUITEN BIJ EEN ZORGKAS / handleiding HOE AANSLUITEN BIJ EEN ZORGKAS Woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra / 7.12.2018 Inhoudstafel 1 Situering 3 2 Procedure voor personen die niet aangesloten zijn

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 14 december 2018 (BS ) houdende toekenning van een subsidie aan het lokaal loket kinderopvang

Besluit van de Vlaamse Regering van 14 december 2018 (BS ) houdende toekenning van een subsidie aan het lokaal loket kinderopvang Besluit van de Vlaamse Regering van 14 december 2018 (BS ) houdende toekenning van een subsidie aan het lokaal loket kinderopvang Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan

Nadere informatie

Zorgkas LM. Vlaamse Zorgverzekering. Zorgkas

Zorgkas LM. Vlaamse Zorgverzekering. Zorgkas Zorgkas LM Vlaamse Zorgverzekering Zorgkas Wat is de Vlaamse Zorgverzekering? De Vlaamse Zorgverzekering is een initiatief van de Vlaamse Overheid en zorgt ervoor dat er een maandelijkse tegemoetkoming

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg van de Vlaamse zorgverzekering VSB-01-161222 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

MAGDA. Het uitgebreide MAGDA aanbod van diensten en nieuwe projecten.

MAGDA. Het uitgebreide MAGDA aanbod van diensten en nieuwe projecten. MAGDA Het uitgebreide MAGDA aanbod van diensten en nieuwe projecten www.vlaanderen.be\informatievlaanderen Inhoudstafel > MAGDA² Recap > MAGDA Aanbod Even inzoomen Welke webdiensten zijn er? Welke bronnen

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: ontwerp van decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van xxx tussen de Vlaamse Gemeenschap,

Nadere informatie

AGENTSCHAP VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING. Jaarverslag 2017

AGENTSCHAP VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING. Jaarverslag 2017 AGENTSCHAP VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING Jaarverslag 2017 Inhoud Voorwoord 4 1. Werking van het Agentschap voor Vlaamse Sociale Bescherming 6 1.1 Zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden 6 1.2 ZORGBUDGET VOOR

Nadere informatie

Workshop: doelgroep ouderen. Het Zorgbudget voor Ouderen

Workshop: doelgroep ouderen. Het Zorgbudget voor Ouderen Workshop: doelgroep ouderen Het Zorgbudget voor Ouderen Inhoud Wat bepaalt wie een ZOZ krijgt en hoe hoog de tegemoetkoming is? Simuleer vooraf het zorgbudget: twee voorbeelden Dien een aanvraag in via

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/16/150 BERAADSLAGING NR. 16/069 VAN 5 JULI 2016 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER DE TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Het OCMW Tervuren wenst kinderen met een hoge zorgbehoefte bijkomend te ondersteunen. De gezinnen van deze kinderen worden geconfronteerd met hogere kosten

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt De mantelzorgpremie is een waardering voor iedereen die een naaste, meestal een familielid of buur, verzorgt in diens eigen

Nadere informatie

VR DOC.0184/1

VR DOC.0184/1 VR 2019 1502 DOC.0184/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 662/6 van

Nadere informatie

VERZEKERING: 1. Premiebetaling : 25 euro per jaar* (WIGWE 10 euro) 2. Verzekerd risico : Niet-medische kosten die een zorgbehoevende persoon heeft.

VERZEKERING: 1. Premiebetaling : 25 euro per jaar* (WIGWE 10 euro) 2. Verzekerd risico : Niet-medische kosten die een zorgbehoevende persoon heeft. B.E.L.-PROFIELSCHAAL Basis - Eerste - Lijns - profielschaal VERZEKERING: 1. Premiebetaling : 25 euro per jaar* (WIGWE 10 euro) 2. Verzekerd risico : Niet-medische kosten die een zorgbehoevende persoon

Nadere informatie

Luik A: Identificatie van de gebruiker en contactpersoon of vertegenwoordiger. dag maand jaar

Luik A: Identificatie van de gebruiker en contactpersoon of vertegenwoordiger. dag maand jaar Huurovereenkomst mobiliteitshulpmiddel Vlaamse sociale bescherming /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, II, 4 ;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, II, 4 ; Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest, de Franse Gemeenschapscommissie, de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Duitstalige Gemeenschap betreffende de mobiliteitshulpmiddelen

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving. KINDERBIJSLAG Omz. nr.591

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving. KINDERBIJSLAG Omz. nr.591 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving KINDERBIJSLAG Omz. nr.591 Omzendbrief aan de Mevrouwen Ministers, aan de Heren Ministers, aan de Mevrouwen

Nadere informatie

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB)

Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) Tegemoetkoming voor Hulp Aan Bejaarden (THAB) Release notes en toelichting Code release PRM18.06 (versie PR18.06.04) - 1-20/06/2018 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Context

Nadere informatie

Handleiding My Handicap voor professionals

Handleiding My Handicap voor professionals Handleiding My Handicap voor professionals Inhoud 1. Hoe krijg je toegang tot MyHandicap voor professionals?... 2 2. Hoe gebruik je My Handicap?... 3 A. Hoe inloggen?... 3 B. Hoe een screening uitvoeren?...

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de procedure tot toekenning of weigering van de vergunning als private uitbetalingsactor voor de uitbetaling van toelagen in het kader van het gezinsbeleid

Nadere informatie

Handleiding My Handicap voor professionals

Handleiding My Handicap voor professionals Handleiding My Handicap voor professionals Inhoud 1. Hoe krijg je toegang tot MyHandicap voor professionals?... 2 2. Hoe gebruik je My Handicap?... 3 A. Hoe inloggen?... 3 B. Hoe een screening uitvoeren?...

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de financiële responsabilisering van de

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van een eenmalige subsidie in 2018 voor de informatisering

Nadere informatie

Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten. Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten EEN ZEKERE TOEKOMST

Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten. Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten EEN ZEKERE TOEKOMST Zorgkas van de Liberale Mutualiteiten EEN ZEKERE TOEKOMST Wat is de Vlaamse Zorgverzekering? De Vlaamse Zorgverzekering is een initiatief van de Vlaamse Overheid en zorgt ervoor dat er een maandelijkse

Nadere informatie

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Oncologisch Centrum Sociale dienst Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Inhoud 1. De Vlaamse Zorgverzekering (VZ)...5 2. De hospitalisatieverzekering...6 3. Tussenkomst in reisonkosten

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg

Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg Aanvraag van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg ZG/VZ/ZF/070507 In te vullen door de zorgkas ontvangstdatum Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u als zorgbehoevende een tegemoetkoming

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder:

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder: bijlage bij informatief 2016/065 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de transitie van personen met een handicap met een actieve zorgvraag naar persoonsvolgende financiering DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

VR DOC.1125/2

VR DOC.1125/2 VR 2018 1210 DOC.1125/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de kinderopvangtoeslag en kleutertoeslag DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 april 2018 tot regeling van de toelagen in het

Nadere informatie

Handleiding My Handicap voor burgers

Handleiding My Handicap voor burgers Handleiding My Handicap voor burgers Inhoud 1. Hoe gebruik je My Handicap?... 2 A. Algemene informatie... 2 B. Hoe inloggen?... 2 C. Hoe een screening uitvoeren?... 5 C. Hoe raadpleeg ik mijn dossier?...

Nadere informatie

VR DOC.1517/2BIS

VR DOC.1517/2BIS VR 2016 2312 DOC.1517/2BIS VR 2016 2312 DOC.1517/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van een aantal besluiten van de Vlaamse Regering over de invoering van persoonsvolgende financiering

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / versie 1.1-4.06.2019 4.06.2019 Handleiding e-loket voor revalidatievoorzieningen 1/15 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het eloket

Nadere informatie