paleo Moederdag MARINKA BIL EETPALEO.NL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "paleo Moederdag MARINKA BIL EETPALEO.NL"

Transcriptie

1 D E L E K K E R S T E paleo Moederdag R E C E P T E N MARINKA BIL EETPALEO.NL

2 Moederdag Op 14 mei is het zo ver, dé dag om alle moeders in je leven (of jezelf natuurlijk) extra in het zonnetje te zetten. Hoe kun je dat beter doen dan met lekker en gezond eten? Liefde gaat tenslotte door de maag. In dit ebook vind je de lekkerste recepten, speciaal geselecteerd voor moederdag. Ieder gerecht is bomvol van smaak én nog gezond ook. Zo weet je zeker dat je die speciale persoon in je leven echt goed verwent. Veel kookplezier! Liefs, Marinka P.S. Alle recepten zijn natuurlijk vrij van gluten, melkproducten, soja en geraffineerde suikers.

3

4 Rozenbloesemcake 1 cake (ca plakken) Bereidingstijd: minuten Ingrediënten: 150g amandelmeel 60g arrowroot 25g kokosmeel 1/2 tl bakzout 1/2 tl vanillepoeder 5 eieren (maat M/L) 50g ghee of kokosolie 80 ml ahornsiroop 2 el citroenrasp 2 el rozenbloesemwater Bereiding: Verwarm de oven voor tot 175 C en bekleed een cakevorm met bakpapier. Combineer amandelmeel, arrowroot kokosmeel, bakzout en vanillepoeder in een beslagkom en roer goed door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en roer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in minuten goudbruin en gaar. Laat de cake een half uurtje afkoelen voor je deze serveert. Erg lekker met een schep kokosyoghurt en wat granaatappelpitjes!

5

6 Citrusyoghurt met Pistache 2 personen Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten: 300g kokosyoghurt 1 tl rozenbloesemwater 1 sinaasappel, in parten 1 grapefruit, in parten 4 el granaatappelpitjes 4 el pistachenoten Bereiding: Roer het rozenbloesemwater door de kokosyoghurt en verdeel over 2 schaaltjes. Verdeel het fruit over de yoghurt en garneer met de pistachenoten.

7

8 Shakshuka 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten: 1 el kokosolie 2 uien, in halve ringen 3 tenen knoflook, fijn gesneden 1 rode paprika, in blokjes 2 trostomaten, in blokjes 400g tomatenblokjes (blik) 1/2 tl komijnzaad 1/4 tl chilipoeder 4-6 eieren 4 el verse koriander, fijn gesneden peper en zout Bereiding: Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien en knoflook zachtjes aan. Voeg de paprika toe en bak deze 2-3 minuten al omscheppend mee tot deze wat zachter is. Voeg de trostomaten en tomatenblokjes toe en meng ook komijnzaad en chilipoeder door het gerecht. Breng zachtjes aan de kook. Breek de eieren boven de pan en dek af met een deksel. Laat de eieren in 4-6 minuten garen - zorg dat het eiwit gestold is maar de dooier nog een beetje zacht. Breng voor het serveren op smaak met peper en zout en garneer met de verse koriander.

9

10 Luxe Ontbijttaartjes met kokosyoghurt 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten Bodem: 160g amandelmeel 2 el kokosmeel 2 tl kokosbloesemsuiker ½ tl kaneel Snuf zout 60 ml kokosolie, gesmolten 1 ei Vulling: 300g kokosyoghurt 150g gemengd zomerfruit Bereiding: Verwarm de oven voor tot 175 C en vet 4 kleine taartvormpjes in met wat kokosolie. Combineer de ingrediënten voor de bodem in een kom en roer tot een dik, ietwat kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de taartvormpjes en druk het stevig aan. Vorm ook opstaande randjes. Bak de taartbodems in ongeveer minuten goudbruin en laat eventjes afkoelen. Vul de taartjes met kokosyoghurt en garneer met het zomerfruit.

11

12 Mini ontbijtquiche met Eieren 4 personen Bereidingstijd: 45 minuten Bodem: 160g amandelmeel 2 el kokosmeel ½ tl gedroogde oregano Snuf zout 60 ml kokosolie, gesmolten 1 ei Vulling: 4 bosuitjes, in ringen 4 el verse peterselie, fijn gesneden 4 grote of 8 kleine eieren Peper en zout Bereiding: Verwarm de oven voor tot 175 C en vet 4 kleine taartvormpjes in met wat kokosolie. Combineer de ingrediënten voor de bodem in een kom en roer tot een dik, ietwat kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de taartvormpjes en druk het stevig aan. Vorm ook opstaande randjes. Bak de taartbodems in ongeveer minuten goudbruin. Verdeel de bosuitjes en peterselie over de taartbodems en breek er vervolgens de eieren boven. Zet de taartvormpjes terug in de oven op 175 C en bak ze nog minuten of tot de eieren zijn gestold. Breng op smaak met wat peper en zout.

13

14 Zomerfruitsalade met Griekse Gehaktballetjes 2 personen Bereidingstijd: 35 minuten Ingrediënten: 250g rundergehakt 1 el Griekse kruiden (gedroogd) Peper en zout 40g rucola 1 komkommer, in plakjes 150g aardbeien, gehalveerd 100g blauwe bessen 100g radijs, in plakjes Dressing: 1 rijpe avocado 1 teen knoflook, gepeld 3 el kokosmelk 2 el extra vierge olijfolie 1 el appelazijn ½ tl gedroogde oregano Peper en zout Bereiding: Verwarm de oven voor tot 200 C. Meng de Griekse kruiden door het gehakt, samen met wat peper en zout. Kneed tot kleine gehaktballetjes. Verdeel de gehaktballetjes over een ovenschaal en rooster ze in 25 minuten goudbruin en gaar. Combineer in de tussentijd rucola met komkommer, aardbeien, blauwe bessen en radijs. Pureer vervolgens alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde massa. Serveer de salade met de gehaktballetjes en de dressing.

15

16 Pad Thai salade met Kip 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten: 1 el kokosolie 250g kippendijfilet, in blokjes 1 tl kerrie ¼ tl zout 2 wortels, in linten gesneden 1 courgette, in linten gesneden 150g rode kool, geraspt 4 el verse koriander, fijn gesneden 4 el cashewnoten Dressing: 4 el extra vierge olijfolie 3 el limoensap 2 el cashewpasta 1 tl vissaus 1 cm gemberwortel, geraspt Bereiding: Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met kerrie en zout. Combineer de wortels met courgette en rode kool en meng er de gebakken kip, koriander en cashewnoten doorheen. Roer de ingrediënten voor de dressing tot een egale massa en serveer deze met de salade.

17

18 Frisse Appeltaart zonder noten 8-10 personen Bereidingstijd: 30 minuten + 4 uur Bodem: 150g kokosmeel 80g arrowroot 2 el citroenrasp Snuf zout 200g kokosolie of ghee, op kamertemperatuur 100 ml ahornsiroop Vulling: 1 grote Elstar appel, geraspt 4 grote Elstar appels, geschild en in blokjes gesneden 200 ml kokosmelk 80 ml citroensap 2 el ahornsiroop ½ tl vanillepoeder 2 el gelatinepoeder 60g kokosolie Topping: 400g kokosroom (de dikke massa welke je bovenin een blik of pak kokosmelk vindt) 2 el ahornsiroop ¼ tl vanillepoeder

19 Bereiding: Verwarm de oven voor tot 175 C en bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 18cm) met bakpapier. Vet de randen in met wat kokosolie. Meng voor de bodem kokosmeel, arrowroot, citroenrasp en zout door elkaar. Kneed vervolgens de kokosolie of ghee en ahornsiroop erdoor tot een dik deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en omhoog langs de randen. Bak de taartbodem in minuten goudbruin en laat deze vervolgens afkoelen. Is de bodem in het midden een beetje omhoog gekomen? Duw deze dan voorzichtig plat. Leg de geraspte appel in de taartbodem, druk licht aan. Pureer de 4 Elstar appels met kokosmelk, citroensap, ahornsiroop, vanillepoeder en gelatinepoeder tot een gladde massa. Verhit dit mengsel in een steelpan op middelhoog vuur en breng het al roerende zachtjes aan de kook. Haal de pan direct van het vuur en roer er vervolgens de kokosolie doorheen tot dit volledig op is genomen. Laat ca. 15 minuten afkoelen. Schenk de vulling in de taartbodem en zet deze in de koelkast tot de taart volledig op is gesteven. Dit duurt ongeveer 4 uur, maar wanneer je de taart in de vriezer zet gaat het natuurlijk iets harder. Zorg dat de kokosroom goed koud is en klop deze samen met ahornsiroop en vanillepoeder tot een luchtige massa met behulp van een handmixer. Verdeel de kokosslagroom over de taart. Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.

20

21 Amandel-Frambozen bites personen Bereidingstijd: 35 minuten Bodem: 160g amandelmeel 2 el arrowroot 1 el citroenrasp ½ tl vanillepoeder Snuf zout 3 el ahornsiroop 3 el kokosolie, gesmolten Topping: 200g amandelschaafsel 150g frambozenjam (gemaakt van 100% fruit) Bereiding: Verwarm de oven voor tot 175 C en vet een vierkante bakvorm (ongeveer 23 x 23 cm) in met wat kokosolie. Combineer de droge ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en roer goed door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een dik, plakkerig deeg. Verdeel het deeg over de bakvorm, druk goed aan zodat zich een egale bodem vormt. Meng het amandelschaafsel met de frambozenjam en verdeel dit over de bodem in de bakvorm. Druk zachtjes aan. Bak het geheel in minuten goudbruin. Laat ten minste een half uur afkoelen voor je de bites serveert.

22

23 Citroen Cheesecake met Druiven 10 personen Bereidingstijd: 15 minuten + 4 uur Bodem: 200g bruine amandelen 200g Medjool dadels, zonder pit Decoratie: 150g witte druiven Verse munt 4 el citroenrasp Vulling: 150g witte druiven, gehalveerd 250g cashewnoten (eventueel een nachtje geweekt in water) 150 ml citroensap (ca. 4 citroenen) 80 ml ahornsiroop ½ tl vanillepoeder 150g kokosolie, gesmolten Bereiding: Combineer de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en maal tot een plakkerige, kruimelige massa. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe om het mengsel beter te laten plakken. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm in doorsnede) met bakpapier en stort vervolgens het amandel-dadelmengsel erin. Druk stevig aan met de hand tot de hele bodem is bedekt. Verdeel de gehalveerde druiven over de taartbodem. Maal de cashewnoten fijn in een foodprocessor of blender en voeg vervolgens citroensap, ahornsiroop en vanillepoeder toe. Maal tot een gladde massa. Schenk als laatste de kokosolie bij het mengsel en blijf malen tot dit volledig op is genomen. Verdeel de citroenvulling over de taartbodem. Versier de taart alvast met druiven, munt en citroensap en zet deze vervolgens ten minste 4 uur in de koelkast om op te stijven.

24 Of maak een lekkere Fruitshake Een fruitshake is zó gemaakt en zit vol met vitaminen en mineralen. Su-per lekker!

25

26

27

28

29 Genieten Hopelijk heb je genoten van de recepten in dit ebook! Niet alleen om ze te maken, maar natuurlijk ook om er anderen mee te verwennen. Heb je iets gemaakt? Deel het met me via Instagram met #eetpaleo (vind ik leuk om te zien!) En vergeet natuurlijk niet op EetPaleo.nl te kijken voor nog heel veel meer recepten. Of misschien vind je er wel een fijn kookboek om de moeders in je leven cadeau te doen (zodat ze de rest van het jaar voor jou kunnen koken ;-)) Liefs, Marinka Website: EetPaleo.nl Facebook: /eetpaleo

Kerst. Marinka Bil EetPaleo.nl

Kerst. Marinka Bil EetPaleo.nl Paleo Kerst 2016 Marinka Bil EetPaleo.nl Kerst! Tijd om volop te genieten. Van elkaar, van de gezellige sfeer, maar ook van heerlijke maaltijden. Gerechten die met liefde zijn bereid, voeding voor lichaam

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

Sinaasappel-roomkaas

Sinaasappel-roomkaas Sinaasappel-roomkaas 230 g roomkaas 170 g honing, mild 2 el sinaasappelsap 0,5 tl sinaasappelschil Meng de roomkaas, de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil en roer goed. Laat het 1 uur tot

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

Zacht fruit. Overheerlijke recepten

Zacht fruit. Overheerlijke recepten Zacht fruit Overheerlijke recepten Zacht, teer zomerfruit, zoals frambozen, bramen, bessen en blauwe bessen, zijn juist nu optimaal. Zo geurig, zo sappig proeft u ze alleen onder de juli zon! Proef t Seizoen

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

KOKOS-CHIA-PUDDING MET AARDBEIEN

KOKOS-CHIA-PUDDING MET AARDBEIEN 2 PERSONEN 20 MIN KOKOS-CHIA-PUDDING MET AARDBEIEN Voor de mensen met weinig tijd s ochtends: deze pudding kan je zelfs de avond van te voren al maken! 250 ml kokosmelk 1 el honing 1 tl vanille-extract

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPT LIJNZAADBROOD Lijnzaadbrood basisrecept 250 g gemalen lijnzaad 3 tl bakpoeder 1 tl zout 5 eieren 120 ml water 80 ml olijfolie Verwarm de oven voor op 180C.

Nadere informatie

Recepten voor Fingerfoods

Recepten voor Fingerfoods Recepten voor Fingerfoods Het doel van dit receptenboekje was meer groente en fruit aanbieden, op een aantrekkelijke manier, bij ouderen met dementie en andere groepen die risico lopen op ondervoeding.

Nadere informatie

Proefmenu April 2015

Proefmenu April 2015 Proefmenu April 2015 "Paas"sapjes: Aardbei basilicum sinaasappel & Groene appel ananas kiwi munt Slasoepje met aardappel, olijfolie en kaascroutons Pita toast met gestoomde zalm, kwarteleitjes en rucola

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

4 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine basterdsuiker 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 theel. sesamolie 1 theel. geraspte verse gemberwortel

4 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine basterdsuiker 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 theel. sesamolie 1 theel. geraspte verse gemberwortel 008 Kalmpjes aan 140 Een handvol granen 0 12 Een stuk kip 154 Een portie aardappelen 030 Visfilets 168 Een blik bonen 046 Biefstuk 184 Een plakje kaas 062 Lamsbout 198 Een doos eieren 078 Varkenskarbonades

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Sebastiaan van Doorn 21 paleo recepten. 2013, Sebastiaan van Doorn Uitgegeven in eigen beheer

Sebastiaan van Doorn 21 paleo recepten. 2013, Sebastiaan van Doorn Uitgegeven in eigen beheer Sebastiaan van Doorn 21 paleo recepten 2013, Sebastiaan van Doorn Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

4 Superfood Sinterklaasrecepten. om van te Smullen. met goede zoetstoffen en superfoods

4 Superfood Sinterklaasrecepten. om van te Smullen. met goede zoetstoffen en superfoods 4 Superfood Sinterklaasrecepten om van te Smullen met goede zoetstoffen en superfoods Inhoud INLEIDING 3 RAUWE GEVULDE SPECULAAS 4 WARME CHOCOLADEMELK 5 SPECULAASJES 6 CHOCOLADELETTER 7 TOT SLOT 8 Inleiding

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 We beginnen weer met drie recepten voor een groene smoothie! Energiebooster Harthelende smoothie Blauwe appel smoothie 1 glas mango 1 peer 1 glas blauwe bessen

Nadere informatie

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje!

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! ONTBIJTGRANOLA 10-12 porties 10 minuten bereidingstijd 15-20 minuten oventijd 2 eetlepels kokosolie 4 eetlepels honing 150 gram gekookte

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag, 10 december 2013, rondom het thema Oorspronkelijk voedsel.

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN Inleiding Sintrecepten Bedankt voor de aankoop van dit e-book, waarin je 10 overheerlijke Sintrecepten vindt - plus 4 bonusrecepten! Dit

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116 Wat is porridge? 6 Waarom is porridge goed voor je? 7 Granen 9 Lekker crunchy 10 Warme porridge 12 Havermout met vanille, tahin & banaan 14 Havermout met peer & ahornnoten 16 Havermout met cranberry s

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnootpeterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnootpeterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag op herhaling, 18 januari 2014, rondom het thema Oorspronkelijk

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Logus Proefmenu november 2015

Logus Proefmenu november 2015 Logus Proefmenu november 2015 Snel wortelsoepje met kikkererwten en chorizo - Varkenshaas met espressosaus & Knolselderijpuree met Old Amsterdam en spruitjes met hazelnootboter - Walnoottaartje - Kerstcake

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij BuitenLand, ons laten proeven wat je zoal kunt doen met voedsel wat er niet meer zo mooi uit ziet, danwel over de THT datum is,..

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

ELKEZONDAG HEERLIJKTAART

ELKEZONDAG HEERLIJKTAART CAROLINE LEBAR ELKEZONDAG HEERLIJKTAART Van Halewyck INHOUD APPELKARAMELWALNOOT 4 ABRIKOOSBRAAM 6 ANANASAARDBEI 8 RODE&WITTEKERSEN 10 PERZIKVIJGBRAAM 12 APPELKARAMELSESAM 14 FRAMBOOSAALBESSPECULAAS 16

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Voorwoord. Liefs, Sharon

Voorwoord. Liefs, Sharon Voorwoord Ik zal niet ontkennen dat ik heel veel recepten maak, uitprobeer en vervolgens nog meer recepten maak. Ik vind dat leuk en gezellig en het liefste maak ik ze zo creatief mogelijk met de meeste

Nadere informatie

op www.mijnpaleokeuken.nl

op www.mijnpaleokeuken.nl op www.mijnpaleokeuken.nl Paleo Snickers Cheesecake Voor de bodem: 4 Medjool dadels, ontpit 100 gr rauwe noten (bv amandelen en/of macadamia s) 1 eetl cacaopoeder 1 theel vanilla extract Voor de vulling:

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1 Linzensoep 1 l water 200 g gele linzen 1 tl paprikapoeder ½ tl chilipoeder ½ tl gemalen kurkuma 2 el olijfolie 1 verse groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 tl komijnzaad 3 curryblaadjes,

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Een salade van het soort: gooi alles

Een salade van het soort: gooi alles MAKKELIJKE LUNCHSALADE MET EI VOOR 2 PERSONEN Een salade van het soort: gooi alles bij elkaar dat je lekker vind en nog in huis hebt. Wie zegt dat daar iets mis mee is? Als het maar gezond en lekker is,

Nadere informatie

PALEO. Menu essentials SJANETT DE GEUS MITCHEL. Bongaerts

PALEO. Menu essentials SJANETT DE GEUS MITCHEL. Bongaerts RE CE CO IDE M A PT EN BINE AL T UIT RE E PA N B I LE O À J DE LA CA RT PALEO Menu essentials SJANETT DE GEUS MITCHEL DUUREN Sjanett de GeusVAN Bongaerts & Rob E PS Bezoek ook eens mijn blog, Facebook

Nadere informatie

Op mijn blog geef ik dagelijks tips over voeding, overgangsklachten, afvallen en meer.

Op mijn blog  geef ik dagelijks tips over voeding, overgangsklachten, afvallen en meer. Voorwoord Leuk dat je interesse hebt in mijn 4 gratis gezonde paasrecepten! Ik hoop dat ik je er een plezier mee doe en dat je ervan kunt genieten. Mijn naam is Ria Kamelle en ik ben auteur van de boeken:

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Kokosrotsjes met chocolade dip

Kokosrotsjes met chocolade dip voor ongeveer 15 rotsjes 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 350 g vruchtvlees van een kokosnoot of kant en klare kokosnoot rasp 200 g pure, melk of witte chocolade naar keus Kokosrotsjes met chocolade

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Gekruide cider. herfst. 1 l cider 125 ml calvados* of cognac 2 kaneelstokjes 12 kruidnagels 175 g honing

Gekruide cider. herfst. 1 l cider 125 ml calvados* of cognac 2 kaneelstokjes 12 kruidnagels 175 g honing 1 l cider 125 ml calvados* of cognac 2 kaneelstokjes 12 kruidnagels 175 g honing stukje van 3 cm verse gemberwortel, in plakjes 6-8 gedroogde appelringen* 1 sinaasappel, in plakken 1 citroen, in plakjes

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

Meer Koolhydraatarme Recepten. Oanh s Kitchen

Meer Koolhydraatarme Recepten. Oanh s Kitchen Meer Koolhydraatarme Recepten Oanh s Kitchen 22 Kaas-uienbroodjes Deze broodjes zijn één van mijn favoriete recepten! Lekker hartig, vol van smaak en ideaal om van tevoren te maken. Koolhydraten per broodje:

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten Voorgerecht 4 el ghee (of olie) 2 kaneelstokjes 8 kruidnagelen 8 kardemom zaden 1 volle el gemberpuree 500 gr gemengde groenten (aardappelen, pompoen, wortel, bloemkool en courgette) 150 gr cashewnoten

Nadere informatie

Glaasje met papaja en ham

Glaasje met papaja en ham Ingrediënten voor 6 glaasjes: 3 schijven parmaham 12 papajaballetjes graantjesmosterd Glaasje met papaja en ham 1. leg in elk glaasje onderaan een papajabolletje. 2. De parmaham fijn versnijden en verdelen

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Amandeltaart met fruit

Amandeltaart met fruit Amandeltaart met fruit Een paar weken geleden was ik met mijn zus een dagje in Rotterdam en toen gingen we lunchen bij Jamie s Italian. We hebben superlekker gegeten en het toetje was zo lekker dat ik

Nadere informatie

Suikervrije dagmenu s

Suikervrije dagmenu s Dag 17 1 portie schapenfeta in blokjes (of zuivelvrij: kipfilet) ½ tomaat in plakjes salade van komkommer, sla, uitje, vers fruit olijfolie 2 sneetjes roggeknäckebröd of roggebrood (of glutenvrije crackers)

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen)

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen) Lasagne met spinazie (4 personen) 400 gr. spinazie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 350 gr. volle kwark, 300 gr. lasagna, 1 glas rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, scheutje olijfolie. Kook de lasagnevellen

Nadere informatie

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny - 1,5 kilogram runderstoofvlees - 1 rode peper - 1 rawit (is een kleine peper) - 2 uien - 4 knoflooktenen - 6 kemirinoten - 1 eetlepel verse koriander - 3

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen Zaalouk zaalouk 0,5 stuks aubergine 0,5 blik tomaten 1 tenen knoflook 0,25 bosje koriander 1 tl komijnpoeder 1 scheut olie paprikapoeder Zaalouk 1. Schil de aubergine en snijd in stukken. 2. Hak knoflook

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

OKTOBER NOVEMBER DECEMBER JANUARI FEBRUARI MAART WINTER. Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij

OKTOBER NOVEMBER DECEMBER JANUARI FEBRUARI MAART WINTER. Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij OKTOBER NOVEMBER DECEMBER JANUARI FEBRUARI MAART WINTER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij WINTER! In dit boek vind je recepten met producten van het seizoen. Voor elke maand zijn de producten die

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie