Laat u inspireren door startups In het grootste startup ecosysteem in Europa B. Amsterdam. The Value of Reputation

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laat u inspireren door startups In het grootste startup ecosysteem in Europa B. Amsterdam. The Value of Reputation"

Transcriptie

1 Laat u inspireren door startups In het grootste startup ecosysteem in Europa B. Amsterdam

2 Laat u inspireren door startups In het grootste startup ecosysteem in Europa B. Amsterdam Dit was het thema van het event van Charco & Dique op 9 februari In deze whitepaper treft u een samenvatting aan van de bijdragen van de 2 sprekers: Jesse van Doren (20 jaar) werd bekroond tot meest beloftevolle ondernemer van het jaar 2014 en richtte tech communities op in meer dan twintig landen. Jesse was mede-initiator van de eerste World Hackathon Day, een evenement waarbij 500 creatieven streden voor wereldwijde erkenning als talent in de online wereld. Een van de vragen die aan de orde is geweest tijdens deze Hackathon Day en tijdens het event: hoe zien wij de Bank van de Toekomst? Vincent van den Noort (Co-Founder en Creative Director bij Jungo) deelt zijn ervaringen met het opzetten van Jungo en het verkrijgen van een vergunning. Jungo is een startup gevestigd in B. Amsterdam en heeft als doel eerlijk alternatief financieren de standaard te maken. Zij verbinden mensen en brengen zo vraag en aanbod bij elkaar, zonder er zelf tussen te zitten.

3 Toekomst van de bankensector Jesse van Doren, Brize. Jesse van Doren neemt ons mee in ontwikkelingen in de techwereld en wat die voor banken betekenen.

4 Toekomst van de bankensector Jesse van Doren, Brize. Allereerst stond Jesse stil bij twee ontwikkelingen in de bankensector. Verschil banken VS - EU/Azië Wereldwijd gezien zijn banken in de EU en Azië een stuk innovatiever dan in de VS en er zijn weinig digital only banken in de VS. Als oorzaken voor de geringere innovatie in de VS noemt Jesse: er is weinig fraude; er is een groot aantal organisaties waardoor het lastig samenwerken is; er is veel traditioneel gedrag van klanten, mede omdat zij nog weinig vertrouwen hebben in nieuw aanbieders. Ook in Nederland blijven mensen nu nog vaak bij traditionele banken. Amerikaans onderzoek wijst echter uit dat daar 73% van de Millennials de voorkeur geeft aan techbedrijven boven banken voor hun financiën. World Hackathon Day 2014 In 2014 vond de eerste World Hackathon plaats. Vraag van ING (hoofdsponsor) aan de deelnemers was: bedenk de bank van de toekomst. Deelnemers constateerden: banken en bankieren in de verschillende delen van de wereld zijn heel divers waardoor en niet één bank van de toekomst is. Voorbeelden van die diversiteit: In Marokko houdt men zijn geld in de oude sok ; Banken in Israel bieden advertenties aan op basis van betaalgedrag. Het winnende team was Bleepit - zij ontwikkelden een wearable tech-bandje voor mensen met Alzheimer die hun pincode niet kunnen onthouden. Het bandje maakt het mogelijk met de stem akkoord te geven voor de betaling. Pas na 9 maanden kwam er echter een vervolgafspraak vanuit de traditionele banken - toen was de community inmiddels weg waardoor er geen vervolg kwam.

5 Toekomst van de bankensector Jesse van Doren, Brize. Er zijn wel innovatieve banken in de VS. Jesse bespreekt als voorbeeld de Amerikaanse CBW Bank. CBW Bank, een kleine community-bank, werd enkele jaren geleden gered van een faillissement door een ex-googler en een Wallstreet-bankier, die van de CBW Bank de meest innovatieve bank ooit wilden maken. Vorig jaar zijn zij verkozen tot een van de meest innovatieve banken. Wat hen onderscheidt is dat zij risk management met hun systemen op zo n manier faciliteren dat zij veel sneller transacties kunnen doen. De doorlooptijd hebben zij met behulp van nieuwe technologieën teruggebracht van dagen naar seconden. Doordat zij deze systemen van nul af aan hebben opgebouwd, hebben ze namelijk geen last van de legacy waar traditionele banken wel last van hebben. Zo hebben zij onder andere API s ontwikkeld waarmee fintech-bedrijven koppelingen kunnen bouwen met de systemen van de CBW BAnk.

6 Trends en hoe daarop te reageren? De onderstaande trends gaan volgens Jesse verandering brengen. Trends Jesse noemt drie trends die invloed hebben op de financiële sector: blockchain, 5G en Internet of Things (IoT). Hij staat uitgebreid stil bij 5G en IoT. Blockchain 5G Internet of Things In Groningen is een 5G-testlab opgestart, waar een aantal grote partijen bij betrokken is, waaronder de Economic Board van Groningen, die 100 miljoen investeert. De ontwikkeling van 5G gaat zorgvuldiger dan van 3G en 4G en duurt daardoor nog enige tijd. De verwachting is dat vanaf 2020 het 5G-netwerk wordt uitgerold en vanaf 2030 algemeen wordt gebruikt. Zo wordt meer tijd besteed aan onder andere het ontwikkelen van protocollen en een dekkende infrastructuur. Snelheid van het netwerk en bereik zijn belangrijke aandachtspunten, zeker wanneer het 5G-netwerk voor bijvoorbeeld de zelfrijdende auto wordt ingezet. Naast 5G boven de grond zijn er ook experimenten met 5G onder de grond.

7 Trends en hoe daarop te reageren? De onderstaande trends gaan volgens Jesse verandering brengen. Trends Blockchain 5G Internet of Things Jesse is betrokken bij de IoT-academy, een initiatief van KPN om IoT meer op de kaart te zetten. Het gaat bij IoT om hoe je apparaten slimmer met elkaar kunt laten communiceren. Speciaal hiervoor is de extreem energiezuinige LoRanetwerktechnologie ontwikkeld, die steeds meer wordt toegepast. IoT wordt inmiddels al vaker gebruikt dan je zou denken. Jesse noemt als voorbeeld de controle of verkeersborden nog recht hangen, of rattenvallen nog leeg zijn of dat er inmiddels een rat in zit en een toepassing die Defensie gebruikt om gevaarlijke omgevingen in de gaten te houden. IoT gaat een revolutie creëren, ook in combinatie met Big Data.

8 Trends en hoe daarop te reageren? Drie typen strategieën zijn belangrijk wanneer je wil reageren op trends: een digitaliseringstrategie, technologiestrategie en climat change strategie. Hieronder staat een korte toelichting bij elk. Strategieën Digitalisering Hierbij gaat het om de vraag: hoe reageer je op de digitalisering? Dat kan al beginnen met bijvoorbeeld het mobiel-vriendelijk maken van de website. Grote bedrijven hebben deze stap echter al gezet. Technologie De vragen die hier centraal staan, zijn: welke technologische ontwikkelingen zie je, ook buiten jouw eigen sector, wat kunnen die betekenen voor jouw bedrijf en hoe speel je daarop in? Climate Change Heel belangrijk is de vraag: wat betekent climate change voor jouw bedrijf en hoe speel je daarop in?

9 Hoe veranderingen implementeren? Volgens Jesse is één zaak essentieel om verandering in je eigen organisatie te realiseren: talent. Talent Communities Om in te kunnen spelen op alle veranderingen, heb je toegang tot talent nodig. Dat kan je voor veel geld inhuren, maar uiteindelijk draait het allemaal om communities; dat je de beste mensen bij elkaar zet en dat ze van elkaar kunnen leren. Met alleen een zak geld ga je het niet meer winnen, aldus Jesse. Ook banken experimenteren met communities door online en offline mensen bij elkaar te brengen om nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Banken hoeven echter niet direct de concurrentie te vrezen van fintechbedrijven, al zegt 73% van de Amerikaanse millennials in onderzoek dat zij over willen stappen naar een tech-bedrijf voor hun bankzaken. Want veel tech-bedrijven willen geen bank zijn want het rendement is te laag. Ze willen vooral services rondom jou en je uitgaven regelen, volgens Jesse. De bedreiging komt daarom vooral van bedrijven als Alibaba en CoolBlue, die al grote communities van klanten om zich heen hebben. Zo is Alibaba bijvoorbeeld al een gratis bank gestart voor mensen met weinig geld.

10 Hoe maak je een organisatie wendbaar? Al die veranderingen vragen om een wendbare organisatie die snel kan inspelen op marktkansen. Het proces van Growth Hacking helpt hierbij. Hieronder beschrijven we kort eerst hoe Brize. bedrijven daarbij helpt. Ideation Brize. ondersteunt allereerst met ideation: het proces van ideevorming. Hierbij bieden zij kennis aan in een bedrijf, bijvoorbeeld door workshops en hackathons te organiseren. Building Brize. bouwt ook technologie, zoals websites en apps. Daarbij streven zij ernaar het bouwproces zo snel mogelijk uit te voeren door inzet van communities. Daarmee haal je de beste mensen bij elkaar en is maximale versnelling mogelijk. Growth Hacking Hierbij ondersteunt Brize. de klant gedurende een langere periode om het bedrijf strategisch op het gebied van marketing te laten groeien.

11 Hoe maak je een organisatie wendbaar? Het proces van Growth Hacking zorgt voor een wendbare organisatie. Hieronder staan de stappen waaruit dit proces bestaat Ideeën genereren in brainstorm Punten toekennen aan ideeën Prioriteren op basis van punten Testvarianten Resultaten en Hypothese over ontwikkelen en inzichten delen toepassing testen Idee verwerpen en volgende test nee Verandering doorvoeren? ja LIVE

12 Voorbeeld: MisterGreen Voor MisterGreen heeft Brize. een groeistrategie ontwikkeld die bestaat uit de volgende stappen. De vraag waarmee de marketingman van MisterGreen Brize. benaderde, was: ik wil ervoor zorgen dat mijn huidige functie overbodig wordt doordat we op een andere manier de groei gaan faciliteren. Brize. zette de volgende vijf stappen waarmee dit doel werd bereikt. Optimaliseer website De eerste stap was om te meten wat er op de website gebeurt en hoe bezoekers navigeren. Doel was om de website als marketing-tool te optimaliseren. Daarvoor was het nodig om meetsystemen op website in te stellen Dat is een tijdrovende maar noodzakelijke stap. Test, test, test Na installatie van de meetsystemen zijn ze vooral met tools gaan testen hoe het gedrag van bezoekers verandert bij kleine veranderingen op de website. (Meer informatie over de tools: klik op het logo van de tool.)

13 Voorbeeld: MisterGreen Voor MisterGreen heeft Brize. een groeistrategie ontwikkeld die bestaat uit de volgende stappen. Besteed geld aan branding De volgende stap was om aandacht te besteden aan branding. 20% van het budget ging hier naartoe, de rest naar verbetering van de conversie. Daarbij hebben ze uitdrukkelijk gezocht naar interessante kanalen die concurrenten (nog) niet gebruiken. Elke stap werd getest op resultaat. Automatiseer funnel Om het - inmiddels - flink gestegen aantal offerteaanvragen te kunnen verwerken, hebben ze een callcenter opgezet in Bulgarije en de follow-up van aanvragen zoveel mogelijk geautomatiseerd. One metric that matters Bij veel organisaties hebben diverse afdelingen verschillende doelen. Dat werkt niet goed. Het is daarom van belang één doel te formuleren en de hele organisatie op dit doel te richten. Essentieel daarbij is binnen de organisatie goed uit te leggen waar je mee bezig bent.

14 Kernboodschap Jesse van Doren Begin ergens, kweek vertrouwen en zorg dat je zowel binnen als buiten je organisatie mensen onderdeel maakt van je proces. Test je ideeën uit, schaal op wat werkt en zorg zo voor versnelling.

15 Praktijkvoorbeeld van een fintech start-up Vincent van den Noort van Jungo neemt ons mee in de wereld van de fintech en vertelt waar zij tegenaan liepen bij de oprichting van hun people-to-people hypotheekbedrijf.

16 Missie en kernwaarden Jungo Zoals veel startups, streeft Jungo (Latijn voor ik verbind ) naar een betere wereld: een zuiver financieel systeem. Hieronder staan de missie van Jungo en de vier kernwaarden van waaruit zij opereren. Onze missie is simpel: Particulieren mee laten genieten van de rendementen die professionele beleggers maken op hypotheken. En dat terwijl de huizenkopers een eerlijke en goedkope hypotheek krijgen. Onmogelijk? Niet als we het samen doen! (Klik op het logo van Jungo voor meer informatie)

17 Kenmerken aanpak Jungo Jungo heeft alle kenmerken van een startup. Dat betekent dat zij de markt opgaan met een minimaal acceptabel product, werken volgens de Lean Startup-methode en streven naar een ultieme gebruikerservaring. Deze drie aspecten worden op de volgende pagina s uitgewerkt. The Lean Startup De hypotheek voor een nieuwe generatie Awesome user experience

18 Hypotheek voor de nieuwe generatie People-to-people hypotheek: crowdfunding helpt jonge mensen aan hun droomhuis. De hypotheek voor een nieuwe generatie Hoe werkt de people-to-people hypotheek van Jungo? Stap 1 gaat net als bij een bank: je vraagt een hypotheek aan. Hierbij worden ook dezelfde verstrekkingsnormen gehanteerd. Geldverstrekking door de crowd Particulieren Back-stop Hoog Risico Tot 101% 102% LTV 2 e hypotheek Zodra Jungo de geldvrager accepteert als klant, garandeert Jungo upfront de hele hypotheek. Hoewel het hier om een soort crowdfundhypotheek gaat, hoef je niet eerst een campagne te doen. Die start pas na acceptatie om daarmee de top van de hypotheek (zie de figuur hiernaast) te financieren. Daarbij mag iedereen mee-investeren. De basis 80% - het onderste deel van de figuur - wordt verstrekt door institutionele partijen. Zij krijgen het recht van eerste hypotheek. De hypotheek voor een nieuwe generatie Geldverstrekking door institutionele belegger Financierings behoefte Institutioneel Laag Risico Tot 80% LTV 1 e hypotheek

19 Hypotheek voor de nieuwe generatie Hieronder staan de voordelen van hun hypotheek die Jungo ziet voor de huizenkoper en de investeerder. De hypotheek voor een nieuwe generatie

20 Lean Startup-methode Fintechs werken doorgaans als Lean Startup. Wat houdt dit in en wat betekent het voor Jungo? Eerst de essentie van deze methode. The Lean Startup Minimal Viable Product Je begint zo klein mogelijk, met een minimal viable product (MVP), een minimaal acceptabel product. Verbeteren en uitbreiden kan later. Experimenteren en leren Vervolgens experimenteer je met het MVP en je leert van de bevindingen. Voortbouwen Op basis van deze bevindingen bouw je verder aan het MVP. De Lean Startup-methode is ontwikkeld door Eric Ries. Zijn aanpak helpt startups snelle stappen te maken en voorkomt dat je een product steeds mooier maakt en er veel tijd en geld in steekt en als alles af is tot de conclusie komt dat niemand erop zit te wachten. (Voor meer informatie: klik op de cirkel.)

21 Minimal Viable Product van Jungo Hoe ziet het hypotheekproduct er nu precies uit? The Lean Startup De geldlener betaalt de crowd als eerste in 7,5-8 jaar lineair af. Dit is het donkergroene deel van de onderstaande grafiek. Over de resterende periode lost hij vervolgens de institutionele investeerder annuïtair af. Jungo hanteert een transparante kostenstructuur. De kosten zitten niet in de rente die in rekening wordt gebracht.per maand betaal je als geldlener 35,- aan Jungo. De afsluitprovisie bedraagt 400,-. Jungo richt zich op starters op de huizenmarkt, de millenials, en voor bedragen boven NHG. Als investeerders is de generatie X de ideale doelgroep: zij hebben geld en alternatieve, veilige beleggingen leveren nu weinig tot niets op.

22 Minimal Viable Product van Jungo Hoe ziet het hypotheekproduct er nu precies uit? The Lean Startup Jungo noemt haar hypotheekvorm een lifecycle-hypotheek. Door de versnelde aflossing aan het begin van de looptijd dalen de maandlasten harder dan bij een traditionele hypotheek. De doelgroep van millennials heeft zo lagere maandlasten zodra hun leven duurder wordt. Een vergelijking door Jungo met de op dat moment goedkoopste hypothecaire lening in de markt leverde een voordeel op voor hun hypothecaire lening van ,- over de rentevastperiode van 20 jaar. Netto maandlasten verloop voordeel Annuïtaire hypotheek Jungo hypotheek Tweeverdieners Baby Studie kinderen Samen oud

23 Goede User Experience is essentieel We doen met z n allen steeds meer op onze mobiel. Dat geldt zeker voor de doelgroep van Jungo: de millennials. We zijn daarbij gewend geraakt aan een uitstekende user experience. Awesome user experience De interface moet er dus mooi uitzien en subliem werken. Wat heeft Jungo eraan gedaan om dit te bereiken? De user experience zit aan de voorkant en aan de achterkant. Voor de investeerders heeft Jungo een mooie applicatie gemaakt voor desktop en mobiel, waarmee zij zeer makkelijk kunnen registreren en investeren. Dat is de voorkant - zie de afbeelding. Aan de achterkant zijn de onboarding van investeerders, het betaalproces en de werking van het achterliggende garantiesysteem volledig geautomatiseerd. Omdat het om een ingewikkeld product gaat, werkt Jungo richting huizenkoper met adviseurs.

24 De lessons learned Jungo is op het moment van deze presentatie bijna 2 jaar bezig. Hieronder staan puntsgewijs de belangrijkste lessen uit die tijd. Kern is: better come prepared. The bumpy road to success Oprechte intenties kweken goodwill Goede voorbereiding is wezenlijk Je hebt een lange adem nodig Houd je kernwaarden altijd centraal Schakel tijdig specialisten in Ga het gesprek aan met toezichthouder en belastingdienst Sta open voor kritiek en suggesties Versterk doorlopend jouw propositie Samenwerking is de weg naar innovatie

25 Graag tot ziens februari 2017

Fail faster, learn faster

Fail faster, learn faster Fail faster, learn faster Brize your business Ideation Growth Hacking Building (Design/Development) Growth Hacking Buzzword GROWTH SYSTEM HACKING GROWTH Er mist nog een woord Growth Hacking VS Marketing

Nadere informatie

Lean Startup. Uittreksel Lean Startup Eric Ries. Marijn Mulders September 2015 V1.0 www.tolobranca.nl

Lean Startup. Uittreksel Lean Startup Eric Ries. Marijn Mulders September 2015 V1.0 www.tolobranca.nl Lean Startup Uittreksel Lean Startup Eric Ries Marijn Mulders September 2015 V1.0 www.tolobranca.nl Inhoudsopgave 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Deel 1 Visie... 3 Hoofdstuk 1 Start... 3 Hoofdstuk 2 Definieer...

Nadere informatie

Annuïtair of lineair aflossen?

Annuïtair of lineair aflossen? 1 Annuïtair of lineair aflossen? Vind de hypotheekvorm voor jouw situatie Een publicatie van 2 Over eyeopen MEEUWENLAAN 98-100 1021 JL AMSTERDAM 020 303 1160 INFO@EYEOPEN.NL eyeopen is je eigen digitale

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Een onderneming van ABN AMRO BANK N.V. Welke hypotheek past bij mij? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

AMBITIES HOLLAND FINTECH

AMBITIES HOLLAND FINTECH AMBITIES HOLLAND FINTECH 1 infrastructuur Holland FinTech streeft naar het creëren van transparantere, toegankelijke (digitale) financiële diensten en financiële van het allerbeste niveau door middel van

Nadere informatie

SCRUM en Agile IT ontwikkeling en de impact op governance

SCRUM en Agile IT ontwikkeling en de impact op governance SCRUM en Agile IT ontwikkeling en de impact op governance NCD Dag voor Commissarissen en Toezichthouders 16 Maart 2017 NCD Nationale Dag van de Commissarissen & toezichthouders, commissaris en IT, maart

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

SR STRATEGY & OPERATIONS ASSOCIATE

SR STRATEGY & OPERATIONS ASSOCIATE #VACATURE SR STRATEGY & OPERATIONS ASSOCIATE Het is vandaag de dag moeilijk te geloven dat Uber tien jaar geleden niet eens bestond. In de afgelopen negen jaar is het bedrijf uitgegroeid tot hét voorbeeld

Nadere informatie

Business Model Innovation Guide

Business Model Innovation Guide Business Model Innovation Guide Over waarom business model innovatie cruciaal is en hoe je dat aanpakt Uitgave: April 2016 Auteur: Eefje Jonker-van Dun Strategy Designer & Managing Director Business Models

Nadere informatie

studio rocket power studio rocket power

studio rocket power studio rocket power studio rocket power studio rocket power Intro & How to Bedankt dat je deze whitepaper hebt gedownload! We hopen dat de Concept Builder jou net zoveel kan helpen als dat het ons helpt. We hebben het ontwikkeld

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

Lean Startup: voor innovatie in onzekerheid

Lean Startup: voor innovatie in onzekerheid Lean Startupin de zorg Waarom Lean Startup helpt vernieuwen in onzekere tijden Amersfoort 5 april 2016 Lean Startup: voor innovatie in onzekerheid Lean Startup verbetert de innovatie van diensten en producten

Nadere informatie

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Case 2 start-ups 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13 Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Inhoud Interne analyse... 3 Peerby... 3 Over Peerby... 3 Lean

Nadere informatie

MEMO Crowdfunding Algemeen

MEMO Crowdfunding Algemeen MEMO Crowdfunding Algemeen Introductie Door middel van deze memo willen wij u graag nader informeren over (de mogelijkheden van) crowdfunding. Crowdfunding heeft zich de afgelopen jaren in Nederland ontwikkeld

Nadere informatie

De reis van NS International Agile transformatie. Amersfoort, 4 April 2018 Vianne Haalboom

De reis van NS International Agile transformatie. Amersfoort, 4 April 2018 Vianne Haalboom De reis van NS International Agile transformatie Amersfoort, 4 April 2018 Vianne Haalboom 1 Mijn reis tot nu toe Marketing Manager Acquisitie & Behoud > Chief Growth Owner NS International De reis van

Nadere informatie

linkedin.com/company/spotcap-nederland

linkedin.com/company/spotcap-nederland facebook.com/spotcapnl @SpotcapNL linkedin.com/company/spotcap-nederland FinTech: Wat zijn de drijvende krachten? FinTech: Originally, the term applied to technology applied to the back-end of established

Nadere informatie

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7%

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7% Crowdfundingproject Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd B.V. www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne EUR 250.000 Streefbedrag campagne EUR 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

SENIOR REGIONAL OPERATIONS MANAGER

SENIOR REGIONAL OPERATIONS MANAGER #VACATURE SENIOR REGIONAL OPERATIONS MANAGER Het is vandaag de dag moeilijk te geloven dat Uber tien jaar geleden niet eens bestond. In de afgelopen negen jaar is het bedrijf uitgegroeid tot hét voorbeeld

Nadere informatie

SR MARKETING ANALYST EMEA

SR MARKETING ANALYST EMEA #VACATURE SR MARKETING ANALYST EMEA Uber brengt de wereld in beweging. Het bedrijf helpt mensen wereldwijd om op hun gewenste bestemming aan te komen. Dat gaat niet alleen om het inzetten van technologie

Nadere informatie

De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter.

De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter. De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter. building better// De filosofie die bepalend is voor het denken en doen van dutch. Met een prikkelende kijk op

Nadere informatie

Masterclass. de weg naar digital leadership. voorbij de goeroe s: nuchter en ambitieus

Masterclass. de weg naar digital leadership. voorbij de goeroe s: nuchter en ambitieus Masterclass de weg naar digital leadership voorbij de goeroe s: nuchter en ambitieus vooraf Organisaties die streven naar digital leadership zijn constant bezig het leven van klanten eenvoudiger en makkelijker

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie?

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. WELKE HYPOTHEEK PAST BIJ MIJ? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com Wat is de Vodafone Mobiles for Good Challenge? Dit programma richt zich op sociaal ondernemers, met een innovatief idee voor een product of dienst, die een bijdrage levert aan de maatschappij. Mobiele

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

15. Google Tag Manager

15. Google Tag Manager W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 5 15. Google Tag Manager Introductie Marketeers zijn dol op statistieken en big data. Hoe meer hoe beter! Google Analytics wordt hier veel voor gebruikt,

Nadere informatie

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu Met inbound recruitment win je de war for talent Arbeidmarktcommunicatie anno nu Het veranderen van baan is voor de meeste mensen een zeer ingrijpende gebeurtenis In veel sectoren werkt alleen een vacature

Nadere informatie

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017 Internet of Things in perspectief geplaatst Herman Tuininga Oktober 10, 2017 1 Achtergrond Meer dan 20 jaar ervaring in IoT 30 medewerkers IoT Lab Zwolle Connecting your things 2 IoT is een container begrip

Nadere informatie

DE IDEALE MARKETINGMIX IS ER NIET! DE SUCCESVOLLE MARKETING-MIX BEGINT BIJ JEZELF! HOE MAAK IK EEN GOED MARKETINGPLAN VOOR VASTGOEDPROPOSITIES

DE IDEALE MARKETINGMIX IS ER NIET! DE SUCCESVOLLE MARKETING-MIX BEGINT BIJ JEZELF! HOE MAAK IK EEN GOED MARKETINGPLAN VOOR VASTGOEDPROPOSITIES DE IDEALE MARKETINGMIX IS ER NIET! DE SUCCESVOLLE MARKETING-MIX BEGINT BIJ JEZELF! HOE MAAK IK EEN GOED MARKETINGPLAN VOOR VASTGOEDPROPOSITIES 5 P S VAN DE MARKETINGMIX (SOMMIGE DINGEN VERANDEREN NIET)

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie.

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie. het starters lab In het Starters Lab bouwen jonge talenten in teams sociale ondernemingen. Samen sterker! Jij bent: starters4communities werkt met jong talent aan starters4communities presenteert het Starters

Nadere informatie

Week van de financiën 2017

Week van de financiën 2017 Week van de financiën 2017 Online financiering 1 www.spotcap.co m Agenda Toelichting thema: Online financiering Voor- en nadelen Overzicht online financieringsmogelijkheden Spotcap en een voorbeeld uit

Nadere informatie

Al sinds de oprichting is VentureBuilders een

Al sinds de oprichting is VentureBuilders een #VACATURE Spraakherkenning is the next big thing. Grote techbedrijven als Google en Apple investeren hier fors in. Maar het Nederlands en eigenlijk alle andere talen behalve Engels hebben zij niet onder

Nadere informatie

Pascal van Zandvoort. directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar)

Pascal van Zandvoort. directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar) welkom Pascal van Zandvoort directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar) Onze ervaringen Meer dan 15 jaar ervaring met softwareontwikkeling, internet en online. Meer dan

Nadere informatie

Omwenteling: wat betekent dat voor zakelijke intermediairs?

Omwenteling: wat betekent dat voor zakelijke intermediairs? Omwenteling: wat betekent dat voor zakelijke intermediairs? Maarssen, 07 November 2018 twitter.com/janrotmans We leven niet in tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk 19e EEUW -

Nadere informatie

Bereikbaarheid binnen bereik

Bereikbaarheid binnen bereik Bereikbaarheid binnen bereik W I L RO FFRE ITS M A C A S E ST UDY: B LO KW EG FIN A NC IE E L A DVISEUR S WilroffReitsma & Blokweg 1 Samenvatting Inhoud Voor een organisatie als Blokweg Financieel Adviseurs

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Brochure. Contactpersoon. Royal Webbers. Frans Halsstraat 2B 3583 BP Utrecht

Brochure. Contactpersoon. Royal Webbers.  Frans Halsstraat 2B 3583 BP Utrecht Brochure Royal Webbers Frans Halsstraat 2B 3583 BP Utrecht info@royalwebbers.com www.royalwebbers.com Contactpersoon Amar Muric 06 247 103 04 muric@royalwebbers.com 2 Over Royal Webbers 3 Al meer dan 150

Nadere informatie

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe

Nadere informatie

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Rabobank. Een bank met ideeën. Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Lees deze brochure zorgvuldig door. U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig

Nadere informatie

De IT en infrastructuur direct weer up-and-running na een incident

De IT en infrastructuur direct weer up-and-running na een incident Alles bij 5W staat in het teken van het veiligstellen van uw data. Of dat nu gaat over de veilige opslag van data, de (mobiele) communicatie van data, of het veiligstellen van uw data in noodsituaties:

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Integrale productontwikkeling

Integrale productontwikkeling Integrale productontwikkeling uitdagingen in techniek en markt Pepijn Herman, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij 4 e industriële revolutie Complexiteit van connected producten Toegevoegde waarde Complexiteit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

OPLEIDING DIGITAL MARKETING STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING DIGITAL MARKETING STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING DIGITAL MARKETING STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» WORD DIGITAL LEADER EN LEID JE ORGANISATIE DOOR DE DIGITALE TRANSFORMATIE Door de opkomst van nieuwe technologieën

Nadere informatie

Europeanen sluiten nieuwe betaalmethodes in de armen: goed nieuws voor mobiele betalingen

Europeanen sluiten nieuwe betaalmethodes in de armen: goed nieuws voor mobiele betalingen P E R S B E R I C H T Europeanen sluiten nieuwe betaalmethodes in de armen: goed nieuws voor mobiele betalingen Het aantal Europeanen dat regelmatig gebruikmaakt van een mobiel apparaat voor betalingen

Nadere informatie

Week van de Financiën. Presentatie Credion. 15 februari 2017 Erik van den Bosch

Week van de Financiën. Presentatie Credion. 15 februari 2017 Erik van den Bosch Week van de Financiën Presentatie Credion 15 februari 2017 Erik van den Bosch Marktontwikkelingen banken (1) Imagoprobleem vertrouwensmonitor 2016: 2,8 (schaal 0-5) Doorgaans een zwakke relatie met klanten

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

VanMeijel strategiesessie. In 5 stappen naar digitaal bouwen. vanmeijel.nl. bouwen kan simpeler

VanMeijel strategiesessie. In 5 stappen naar digitaal bouwen. vanmeijel.nl. bouwen kan simpeler VanMeijel strategiesessie In 5 stappen naar digitaal bouwen vanmeijel.nl bouwen kan simpeler digitale transformatie We leven in een tijd waarin de technologische vooruitgang over gaat in de hoogste versnelling.

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u wilt een andere hypotheek. Uitstekend! Maar dat heeft ook gevolgen voor uw uitgavenpatroon.

Nadere informatie

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van Brandmanagement aan de hand van persuasive storytelling TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen Lorem ipsum Brandmanagement, wat is het? Brand management is een strategie waarbij een

Nadere informatie

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website 11 Redenen om te investeren in een nieuwe website Als je al een website hebt, dan is het handig als je beschikt over een overzicht van redenen wanneer een investering in een nieuwe website gerechtvaardigd

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Blockchain. De journey van ING. Niels Haak, Target Payments Landscape, ING. Den Haag, 22 juni 2016

Blockchain. De journey van ING. Niels Haak, Target Payments Landscape, ING. Den Haag, 22 juni 2016 Blockchain De journey van ING Niels Haak, Target Payments Landscape, ING Den Haag, 22 juni 2016 Hoe kijkt ING momenteel naar de blockchain? Laten we eerst kijken naar deze video: 2 Terugkijkend. Hoe zijn

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

Over Ren Steenvoorden

Over Ren Steenvoorden Over Ren Steenvoorden Ren Steenvoorden is als CIO en Chief Digital Officer bij Randstad verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de digitale strategie. Wie met hem praat over de impact

Nadere informatie

HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE

HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE #VACATURE HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE Online retail is volop in ontwikkeling. Iedere retailer investeert maximaal in het neerzetten van de ultieme customer journey. Toch heeft nog niemand de silver bullet

Nadere informatie

GROWTH HACKING FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES

GROWTH HACKING FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES GROWTH HACKING FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES HOME OF THE DIGITAL ATHLETES IT ALL STARTS WITH AN IDEA! EN DAAR ZITTEN WE VOL MEE We zijn ervan overtuigd dat iedereen een digitale fantasie heeft, wij helpen

Nadere informatie

Whitepaper 10 Online Marketing Insights Voor Notarissen

Whitepaper 10 Online Marketing Insights Voor Notarissen Whitepaper 10 Online Marketing Insights Voor Notarissen Beste lezer, ONLINE MARKETING VOOR NOTARISSEN Bij Bambuu huur je een topmarketeer voor een aantal uur per week. Iemand met verstand van zaken, die

Nadere informatie

Whitepaper Integratie Videoconferentie. Integreer bestaande UC oplossingen met Skype for Business

Whitepaper Integratie Videoconferentie. Integreer bestaande UC oplossingen met Skype for Business Whitepaper Integratie Videoconferentie Integreer bestaande UC oplossingen met Skype for Business Talk & Vision 2015 Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. Skype for Business/Lync 4 Hoe doen we dat? 4 3. Gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Factsheet MICROSITE BEHEER Managed Services

Factsheet MICROSITE BEHEER Managed Services Factsheet MICROSITE BEHEER Managed Services MICROSITE BEHEER Managed Services We garanderen een stabiele, snelle en schaalbare microsite. Microsites vormen een belangrijk onderdeel van online marketing

Nadere informatie

WORKSHOP Opstellen van een plan voor een succesvolle PPS. Platform Bèta Techniek Matthijs Bobeldijk 11 december 2013 Veldhoven

WORKSHOP Opstellen van een plan voor een succesvolle PPS. Platform Bèta Techniek Matthijs Bobeldijk 11 december 2013 Veldhoven WORKSHOP Opstellen van een plan voor een succesvolle PPS Platform Bèta Techniek Matthijs Bobeldijk 11 december 2013 Veldhoven De komende 1,5 uur behandelen we met elkaar hoe je een succesvol PPS plan kunt

Nadere informatie

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Slimme oplossingen beginnen altijd met een probleem.

Nadere informatie

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing Webinar Smartfanpage 26-07 Volgende Wie ben ik? 25 jaar International Business gestudeerd 3,5 jaar actief in software ontwikkeling en online marketing 2014

Nadere informatie

LEAN FACILITATOR #VACATURE

LEAN FACILITATOR #VACATURE #VACATURE LEAN FACILITATOR Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

Aegon Future Fit Governance, cultuur en gedrag in een exponentieel versnellende omgeving

Aegon Future Fit Governance, cultuur en gedrag in een exponentieel versnellende omgeving Aegon Future Fit Governance, cultuur en gedrag in een exponentieel versnellende omgeving Strategie egon Nederland Commissarissen symposium KPMG Amstelveen 9 oktober 2017 Aegon Future Fit Introductie Aegon

Nadere informatie

01/05/15. Business Model Canvas Toegepast. We zoomen verder in op de mogelijkheden van het

01/05/15. Business Model Canvas Toegepast. We zoomen verder in op de mogelijkheden van het Businessmodel innovatie KIVI workshop 22 april 2015 Heeft u een idee voor een nieuw businessmodel? Matthijs Bobeldijk We zoomen verder in op de mogelijkheden van het Business Model Canvas Business Model

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

DIGITALE TRANSFORMATIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER)

DIGITALE TRANSFORMATIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) Opleiding DIGITALE TRANSFORMATIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) 8,3 WORD ëdigital LEADERí EN LEID JE ORGANISATIE DOOR DE DIGITALE TRANSFORMATIE Door de opkomst van nieuwe technologieën is er een groeiende

Nadere informatie

SPLEND EVENT MANAGEMENT

SPLEND EVENT MANAGEMENT SPLEND EVENT MANAGEMENT Met een creatief team van content specialisten, marketeers en event managers profiteer je van onze brede kennis en ervaring. INHOUDSOPGAVE 4 SPLEND ONTZORGT KIEZEN VOOR EVENTMARKETING

Nadere informatie

Inspiratie voor kennis innovatie

Inspiratie voor kennis innovatie Inspiratie voor kennis innovatie De laatste dimensie van kennisdeling Ontdek de waarde bij de bron Waarom is dit interessant? Het grootste deel van wat een organisatie weet is impliciet: tacit knowledge.

Nadere informatie

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE PROPOSITIE DEVELOPER De prijzenkast van bol.com puilt uit: Retailer van het Jaar, Beste webshop, publieksprijzen, noem maar op. De e-tailer kent

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

PSD2 Verandering, of toch niet?

PSD2 Verandering, of toch niet? PSD2 Verandering, of toch niet? PSD 2 revolutie of evolutie? De verwachtingen zijn hoog: Stimuleren van innovatie met als doel meer openheid die zorgt voor meer concurrentie en uiteindelijk tot een efficiëntere

Nadere informatie

Vernieuwing in de hypotheekketen

Vernieuwing in de hypotheekketen Vernieuwing in de hypotheekketen Hypotheekweek, 18 november 2015 Michiel Elich, Partner IG&H Consulting & Interim IG&H Consulting & Interim, Utrecht 2015 HypotheekWeek IG&H 2 Terug in de tijd: Wat we geleerd

Nadere informatie

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN INHOUD 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. Dit is een een uitgave van: BlackBoxPublishers In opdracht van: Fitbrand 08. Auteurs: Nick Boer, Peter van der Steege Copyright 2019: BlackBoxPublishers

Nadere informatie

CROWDFUNDINGSPLATFORMEN

CROWDFUNDINGSPLATFORMEN Als je aan de gang Ga gaat voor met je crowdfunding droom! Geniet vraag je van je wellicht de reis! af welk platform past bij mij? Dit schrijven helpt je op weg. CROWDFUNDINGSPLATFORMEN WELKE PAST MIJ?

Nadere informatie

Haal meer omzet met nichewebshops

Haal meer omzet met nichewebshops Haal meer omzet met nichewebshops Haal meer omzet met nichewebshops De e-commerce strategie van Coolblue wordt regelmatig bejubeld. Niet voor niets, met honderden nichewebshops genereert Coolblue stijgende

Nadere informatie

Digitale Strategie - Programma Digitale Innovatie. Auteur: Adham Laamraoui Datum: 23-06-2016 Versie: innovatie@debieb

Digitale Strategie - Programma Digitale Innovatie. Auteur: Adham Laamraoui Datum: 23-06-2016 Versie: innovatie@debieb Digitale Strategie - Programma Digitale Innovatie Auteur: Adham Laamraoui Datum: 23-06-2016 Versie: innovatie@debieb Inhoud 1. WT*&^% 2. Digitale Strategie 3. Digitale Marketing 4. Digitale Marketing Scan

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

ONLINE BETALINGEN VOOR JE ONLINE AUTOSHOWROOM

ONLINE BETALINGEN VOOR JE ONLINE AUTOSHOWROOM ONLINE BETALINGEN VOOR JE ONLINE AUTOSHOWROOM WIL JIJ OOK ONLINE CONVERSIE? Lees dan mee... Uit diverse onderzoeken blijkt dat consumenten vooral online bronnen raadplegen maar daarna alsnog naar een dealer

Nadere informatie

De 7 valkuilen voor ondernemers bij crowdfunding. Whitepaper 7 Valkuilen voor ondernemers bij Crowdfunding

De 7 valkuilen voor ondernemers bij crowdfunding. Whitepaper 7 Valkuilen voor ondernemers bij Crowdfunding De 7 valkuilen voor ondernemers bij crowdfunding Whitepaper 7 Valkuilen voor ondernemers bij Crowdfunding Indeling Bezig met het opstarten van een bedrijf? Of wilt u juist de volgende stap zetten met uw

Nadere informatie

Nieuwe verdienmodellen

Nieuwe verdienmodellen INLEIDING Welk antwoord krijg je als je iemand vraagt wanneer een bedrijf het goed doet? Negen van de tien keer krijg je te horen dat een bedrijf het goed doet als het een hoge omzet heeft en veel winst

Nadere informatie

Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni december Resultaten voor Stad in Balans

Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni december Resultaten voor Stad in Balans Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni 2017 1 december 2017 Resultaten voor Stad in Balans Omschrijving Het gebied rond De Hallen en de Ten Katemarkt

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

Welkom bij de HypotheekSpecialist

Welkom bij de HypotheekSpecialist Welkom bij de HypotheekSpecialist Meepraten over hypotheken Als u een huis wilt kopen, hoef u niet alles te weten over hypotheken. Het is wel in uw voordeel als u over de belangrijkste basiskennis beschikt.

Nadere informatie

Hoe realiseren we samen optimale financiering?

Hoe realiseren we samen optimale financiering? Hoe realiseren we samen optimale financiering? Welke hobbels met betrekking tot financiering komen jullie tegen? Visie op financiering januari/februari 2015 2 De thema s van vandaag Waarom optimale financiering

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

WORKSHOP. Introduction Internet Marketing 14 SEPTEMBER U 18.00U

WORKSHOP. Introduction Internet Marketing 14 SEPTEMBER U 18.00U WORKSHOP Introduction Internet Marketing 14 SEPTEMBER 2017 10.00U 18.00U GEBOUW OVVICE MARTEN MEESWEG 8 3068 AV ROTTERDAM ALEXANDER WWW.BRIGHTIDEAS.INFO/EVENEMENTEN Het internet is uitgegroeid tot de nummer

Nadere informatie

Factsheet LABS Mirabeau

Factsheet LABS Mirabeau Factsheet LABS Mirabeau LABS We helpen u met nieuwe innovaties om relevant te blijven in de digitale wereld De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten sluiten nieuwe technologie tegenwoordig

Nadere informatie

De Crowdfunding Safari workshop

De Crowdfunding Safari workshop De Crowdfunding Safari workshop Veel organisaties kampen met dalende subsidies, hebben moeite met het ophalen van investeringen of leningen en kunnen doelen daardoor steeds moeilijker halen. Crowdfunding

Nadere informatie

Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld

Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld Een korte introductie HotelSpecials is onderdeel van Hotel Booker B.V., dé specialist met 15 jaar ervaring in de hotelbranche.

Nadere informatie

Facebook Campaigns. Gericht adverteren op de grootste website ter wereld

Facebook Campaigns. Gericht adverteren op de grootste website ter wereld Facebook Campaigns Gericht adverteren op de grootste website ter wereld Wist je dat 5,5 20 % miljoen Belgen gebruiken Facebook van al onze tijd online wordt op Facebook gespendeerd 78 % 75 % van de Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie