TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified"

Transcriptie

1 Uw partner voor een professionele dienstverlening

2 TOPdesk Nederland BV Martinus Nijhofflaan ES Delft Postbus 559, 2600 AN Delft Nederland t +31 (0) f +31 (0) w e TOPdesk Brasil Rua Guilherme Bannitz 126, 8o andar, sala , São Paulo, Brasil t +55 (11) f +55 (11) w e TOPdesk Deutschland GmbH Hertelsbrunnenring Kaiserslautern Deutschland t +49 (0) f +49 (0) w e TOPdesk UK limited 61 Southwark Street London SE1 0HL United Kingdom t +44 (0) s +44 (0) f +44 (0) w e TOPdesk Belgium bvba Uitbreidingstraat Antwerp (Berchem) Belgium t +32 (0) f +32 (0) w e TOPdesk Danmark A/S Telegrafvej Ballerup Danmark t f w e TOPdesk Magyarország Kft Budapest Anker köz 2-4. Magyarország (Hungary) t w e TOPdesk is TOPdesk is een internationaal software- en consultancybedrijf. Wij ontwikkelen onze eigen servicemanagementapplicatie en we staan onze klanten bij met uitgebreide diensten. Het product TOPdesk bestaat sinds Inmiddels bedienen we onze klanten vanuit onze kantoren in Delft, Londen, Kaiserslautern, Antwerpen, Boedapest en Kopenhagen. implementeert de applicatie TOPdesk. Daarnaast houden wij ons bezig met het verbeteren van dienstverlening; in de breedste zin van het woord. Dankzij meer dan 5000 consultancytrajecten wereldwijd is onze werkwijze beproefd. Wij weten wat er speelt bij organisaties en gebruiken die kennis en ervaring om andere organisaties te helpen. Hoe groot of klein een organisatie ook is, de lat voor goede dienstverlening kan niet hoog genoeg liggen. helpt organisaties om het hoogste niveau te bereiken. In deze brochure stellen wij ons voor. Versie 4.0 Copyright 2013 TOPdesk Nederland BV. Hoewel deze brochure met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, aanvaarden schrijver(s) noch uitgever enige aansprakelijkheid voor schade ontstaan door eventuele fouten en/of onvolkomenheden in deze brochure.

3 Wij zijn Wij zijn : uw partner voor een professionele dienstverlening. Met tachtig consultants en een totaalpakket aan diensten helpen wij onze klanten bij het verbeteren van hun dienstverlening. Onze organisatie kenmerkt zich door enthousiaste medewerkers die met lef en ambitie te werk gaan. Ervaring In meer dan vijftien jaar tijd heeft ruime ervaring opgedaan met het verbeteren van dienstverlening. Bij een grote verscheidenheid aan organisaties hebben wij ruim 5000 trajecten verzorgd, waarbij we inhoudelijk bezig zijn met onderwerpen als ITIL, Prince2, NEN2748, INK, SSC, ISO, KWIS, ASL, BiSL en SOx. Werkveld Tot onze klantenkring behoren alle typen organisaties: van eenmansbedrijven tot multinationals en van overheid tot bedrijfsleven. Wij voorzien dienstverlenende organisaties van oplossingen op het gebied IT-servicemanagement, facilitair beheer en HRM. Generalisten en specialisten Al onze consultants volgen een intensieve interne opleiding, zodat ze een stevige basis hebben en bekend zijn met alle facetten van servicemanagement. We besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling, waarbij we specifieke talenten benutten. Zo kunnen consultants zich specialiseren waardoor we inmiddels beschikken over uitstekende processpecialisten, technisch specialisten en projectleiders. Door kennisdeling te stimuleren én te faciliteren, bewerkstelligen we dat generalisten en specialisten van elkaar leren zodat alle consultants breed inzetbaar blijven. Expertise TOPdesk-consultants zijn experts op het gebied van servicemanagement en de praktische toepassing ervan. Wij hebben ervaring met bedrijfsprocessen bij tal van organisaties, hebben kennis van het vakgebied en weten onze software hierbij optimaal in te zetten. Deze kennis en ervaring gebruiken we bovendien om regelmatig input te geven aan onze ontwikkelafdeling, zodat zij onze software ontwikkelen op basis van best practices. Wij zijn voortdurend bezig om leidend te zijn en te blijven op het gebied van servicemanagement. We volgen de ontwikkelingen in het vakgebied en dragen hieraan actief bij. Zo nemen we deel aan diverse platforms, publiceren we artikelen en geven we workshops en presentaties op beurzen en evenementen. TOPdesk-cultuur De aanpak van is een logisch gevolg van hoe wij werken in onze eigen organisatie. Bij TOPdesk pakken we interne projecten stapsgewijs aan, waarbij we veel samenwerken en openstaan voor feedback. We denken niet alles van tevoren helemaal uit, maar er is ruimte om fouten te maken en al doende te leren. Medewerkers krijgen het vertrouwen, de verantwoordelijkheid en de vrijheid om initiatief te nemen. Dit leidt niet alleen tot veel interne verbeterprojecten, maar vooral ook tot een succesvolle afronding van die projecten. Het is niet meer dan logisch dat wij hetzelfde principe gebruiken in de projecten die we uitvoeren bij onze klanten.

4 Wij vinden Wij vinden dat dienstverlening altijd beter kan. TOPdesk Consultancy begeleidt organisaties bij het aantoonbaar verbeteren van de kwaliteit van hun dienstverlening. Hierbij richten we ons op de software, het proces en de mens. Onze werkwijze onderscheidt zich door een pragmatische en resultaatgerichte aanpak, waarbij de werknemers van de organisatie een centrale rol spelen. Naast tevreden klanten levert deze werkwijze ook tevreden medewerkers op. Denk groot, begin klein Projecten falen vaak door het stellen van hoge, onhaalbare doelen. Bovendien worden deze projecten vaak te nauwkeurig gepland. In onze ervaring werkt een starre planning verstikkend, maar is een globale planning met realistische doelen nuttig. Wij hanteren het motto denk groot, begin klein. Door kleine pragmatische stappen te zetten, komen grote veranderingen tot stand. Werk in de praktijk, niet op papier Wij maken dankbaar gebruik van theoretische modellen, maar schromen niet om deze aan te passen aan de praktijk. Verder geloven wij dat dure termen en dikke boekwerken demotiverend werken. In de praktijk heeft u veel meer aan beknopte documentatie, duidelijke procesflows, concrete werkinstructies en goede software die hierbij aansluit. Gebruik de kracht van de organisatie Het opleggen van een totaal nieuwe werkwijze die vanuit een vaste blauwdruk wordt uitgerold, roept veel weerstand op. Wij zijn ervan overtuigd dat een organisatie zich vanuit haar eigen kracht moet verbeteren. Ons uitgangspunt is dan ook altijd de bestaande organisatie met de ervaringen en ideeën van haar eigen medewerkers, zodat er een verbetering ontstaat die bij de organisatie past. Voor het vertrouwen in het verbetertraject en de motivatie om ermee aan de slag te gaan is het essentieel dat er tijdens het traject gewerkt wordt aan een concrete verbetering van de bestaande situatie, waarbij telkens kleine successen worden behaald. Medewerkers spelen een actieve rol in dit proces. Door hen te betrekken bij het verbetertraject, wordt draagvlak voor de verandering gecreëerd. Bovendien leert de organisatie zo hoe ze de gerealiseerde verbeteringen na het project zelfstandig kan uitbreiden. Kies voor proces én software Regelmatig komt de discussie op tafel of het proces of de software leidend moet zijn. Wij vinden dat deze op elkaar afgestemd moeten worden. Het is prima wanneer een proces eerst wordt ontworpen, maar alleen als dit op een hoog en abstract niveau gebeurt. Vaak wordt in het ontwerp echter ook beschreven hóé iets gedaan moet worden. In dit geval is het verstandig om ook de software te betrekken bij het ontwerp. Dit zorgt er niet alleen voor dat de theorie eenvoudig kan worden vertaald naar de praktijk, maar zo kan er ook gebruik worden gemaakt van de kennis en ervaring die zijn toegepast in TOPdesk.

5 Wij doen Wij doen er alles aan om dienstverlening te verbeteren. Onze trajecten zijn er in alle soorten en maten. Dankzij onze pragmatische en resultaatgerichte werkwijze, kunnen we in relatief korte tijd veel bereiken. Het uitgangspunt van een traject is de bestaande organisatie en haar medewerkers. Afhankelijk van de situatie ligt de nadruk tijdens het traject op de software, op het proces of op allebei. Activiteiten TOPdesk-implementatie Procesverbetering Opleiding en training Een implementatie van de software waarbij de huidige werkwijze wordt vertaald naar een praktische inrichting van TOPdesk, zodat men snel van start kan. Het traject is gebaseerd op bestaande processen. Een traject gericht op het verbeteren van processen. Hieronder valt zowel het verbeteren van een bestaand proces als het ontwerpen van een geheel nieuw proces. Uiteraard kan bij de procesverbetering ook een implementatie van TOPdesk worden meegenomen. Passende opleidingen en trainingen die zijn afgestemd op de situatie van de organisatie. TOPdesk-opleidingen zijn gericht op de werking van de software. De algemene trainingen verschaffen inzicht ten gunste van de dienstverlening. Rol van de consultant De consultant heeft tijdens het traject een begeleidende rol. Hij stelt gerichte vragen, adviseert bij het maken van keuzes en geeft mogelijkheden aan voor verbeteringen. De consultant geeft ondersteuning bij het opstellen van de doelstellingen en het ontwerpen van de processen. Daarnaast zorgt hij voor de installatie van de applicatie en verzorgt hij de vertaalslag van processen en procedures naar een inrichting in TOPdesk. De consultant helpt de organisatie afspraken te maken over de te volgen werkwijze, deze te documenteren en na te komen. Verder leidt hij medewerkers on the job op en geeft opleidingen en trainingen. Hoofdrol voor de medewerker We streven ernaar dat de verandering zoveel mogelijk wordt bewerkstelligd door de medewerkers van de organisatie, zodat de nieuwe werkwijze grotendeels door de organisatie zelf wordt ontworpen. Deze werkwijze heeft een aantal voordelen: De kennis en ervaring van de medewerkers wordt benut. Het verhoogt de betrokkenheid bij het project. Er ontstaat meer begrip voor de doelstellingen van het project, wat zorgt voor minder weerstand tegen verandering. Gemaakte keuzes worden beter gedragen binnen de organisatie. Door het zelf te doen, leren medewerkers meer. De organisatie is niet afhankelijk van de consultant en kan verbeteringen zelfstandig uitbreiden. Minder consultancykosten. Rol voor de specialist? Voor meer gecompliceerde zaken zetten wij onze gespecialiseerde consultants in. Zo coördineren projectleiders grotere of ingewikkelde projecten. Onze technisch specialisten helpen bij lastige migraties of systeemintegraties. Processpecialisten houden zich bezig met het optimaliseren van processen bijvoorbeeld door middel van coaching.

6 Case: TOPdesk-implementatie Case: Procesverbetering Situatieschets De facilitaire afdeling van een bedrijf wil TOPdesk inzetten om hun werkzaamheden te ondersteunen. De afdeling heeft haar processen en procedures reeds beschreven, maar heeft nog geen applicatie. Ze wil snel van start met TOPdesk, te beginnen met de modules Meldingenbeheer, Middelenbeheer en Reserveringenbeheer. Een TOPdesk-consultant begeleidt de implementatie. Traject De consultant zorgt ervoor dat TOPdesk op de juiste manier wordt geïnstalleerd en op de werkplekken beschikbaar is. Ook realiseert hij een periodieke personeelskoppeling en een eenmalige import van facilitaire middelen. De consultant richt TOPdesk zo in dat de bestaande procedures en werkwijzen van de afdeling erdoor worden ondersteund. Daarnaast helpt hij de procedures en werkwijzen verder aan te scherpen en quick wins door te voeren. Tot slot leidt hij de medewerkers op in het gebruik van TOPdesk door middel van de Gebruikersopleiding. De applicatiebeheerder volgt de opleiding Applicatiebeheer. In een later stadium, wanneer de nieuwe werkwijze is ingebed in de organisatie, zullen ook de modules Bezoekersregistratie, Contractbeheer en de SelfServiceDesk in gebruik worden genomen onder begeleiding van de consultant. Resultaat TOPdesk is optimaal ingericht, zodat het aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers. De werkwijze van de afdeling is efficiënter geworden. De medewerkers zijn exact op de hoogte van het openstaande werk, waardoor er geen zaken blijven liggen of te laat worden opgepakt. Het plannen en afstemmen van werkzaamheden voor verschillende medewerkers van de afdeling vindt gemakkelijker plaats. Tenslotte heeft het hoofd van de afdeling een duidelijk overzicht van de werkzaamheden van de afgelopen periode in de vorm van managementrapportages. Situatieschets De afdelingen HR, Facilitaire zaken en ICT van een gemeente willen hun dienstverlening grondig verbeteren. Om hun klanten beter te helpen en om hun werkwerkzaamheden efficiënter in te richten, besluiten ze meer te gaan samenwerken. Dit willen ze doen in één servicemanagementapplicatie: TOPdesk. Er wordt een projectgroep opgericht waarin alle afdelingen zijn vertegenwoordigd. Een TOPdesk-consultant begeleidt het afstemmen en (her)inrichten van hun processen en procedures en richt TOPdesk zo in dat alle afdelingen hiermee kunnen werken volgens de nieuwe werkwijze. Traject De consultant bespreekt met de projectgroep welke doelen ze willen bereiken. Vervolgens voert hij bij elke afdeling een audit uit om de huidige situatie te analyseren. Met de projectgroep bespreekt hij de resultaten en hij adviseert hoe de verschillende processen kunnen worden geïntegreerd zodat de dienstverlening optimaal kan worden ingericht. Er wordt een plan van aanpak opgesteld, waarbij aandacht is voor het groeipad van de organisatie. De consultant begeleidt de projectgroep bij het vormgeven van de processen: activiteiten worden beschreven, de procesflow wordt ingericht en de benodigde rollen met taken en verantwoordelijkheden worden benoemd. Verder bespreekt de consultant met de projectgroep welke stuurinformatie en rapportages gewenst zijn en in welke vorm deze aangeleverd moeten worden. Er wordt overlegd hoe procedures en de kennis over het beheer van TOPdesk vastgelegd moeten worden. Samen met de procesmanagers en andere belanghebbenden richt de consultant TOPdesk in. De betrokkenen worden zo in de praktijk opgeleid en gecoacht in hun nieuwe werkzaamheden. Overige werknemers volgen de training Process awareness en de Gebruikersopleiding. De consultant adviseert de projectgroep hoe zij de medewerkers kunnen betrekken in de overgang naar de nieuwe situatie. Als de nieuwe werkwijze in de praktijk is gebracht, komt de consultant periodiek langs om de werkwijze te evalueren. Waar nodig worden de processen en de inrichting van TOPdesk aangescherpt. Bovendien adviseert de consultant over het mogelijke groeipad. Resultaat Het resultaat is een verbeterde werkwijze waarbij de afdelingen met elkaar samenwerken in één TOPdesk waarvan de inrichting is afgestemd op de nieuwe werkwijze. Er zijn managementrapportages die de organisatiedoelen meetbaar maken. De organisatie heeft meer grip op het beheren van de processen en weet zich hierdoor makkelijker aan te passen aan veranderingen. Klanten ervaren een verbetering van de dienstverlening: deze is klantvriendelijker en er worden minder fouten gemaakt.

7 Processpecialist Jordi Recasens is teamleider bij en heeft jarenlange ervaring met het implementeren van procesmatig werken bij organisaties. Dienstverlening verbeteren gaat verder dan alleen een tool inrichten en processen ontwerpen. Doordat ik ook de mensen begeleid in de stapsgewijze verandering, bereiken we pas echt goede resultaten. Als projectleider zorg ik ervoor dat de planning wordt gehaald. Zo heeft de klant geen omkijken naar de implementatie van TOPdesk. Daniël Huijbens Jordi Recasens Technisch specialist Pouyan Daddeh is technisch specialist en heeft veel ervaring opgedaan op het gebied van systeemintegraties en koppelingen. Als technisch specialist denk ik met de klant mee buiten de standaardmogelijkheden van TOPdesk. Ik help de klant meer uit TOPdesk te halen door bijvoorbeeld een integratie met externe systemen. Pouyan Daddeh Projectleider Daniël Huijbens is TOPdesk-projectleider en heeft als pionier projectleiderschap mede vorm gegeven binnen.

8 Wij ondersteunen Wij ondersteunen onze klanten, ook ná de aanschaf van TOPdesk. Het onderhoudscontract geeft recht op updates van onze software en op het gebruik van de kennis en expertise van TOPdesk. Support Voor vragen over TOPdesk neemt u contact op met onze supportafdeling. Onze supportafdeling is tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar en 24 uur per dag via het TOPdesk Extranet. Ontwikkeling & updates TOPdesk ontwikkelt zijn software continu aan de hand van feedback van klanten, consultants en ontwikkelingen in de markt. Er verschijnt ongeveer tweemaal per jaar een update van onze producten. Indien nodig komen tussendoor servicepacks uit, waarin eventuele onvolkomenheden worden aangepakt. Community Via de online TOPdesk Community komt u eenvoudig in contact met andere TOPdesk-gebruikers. De Community is een forum waar u gebruikerservaringen kunt uitwisselen. Extranet Het TOPdesk Extranet biedt u 24 uur per dag toegang tot onder andere handleidingen, releaseplanning, FAQ s en de meest recente versie van TOPdesk. Ook kunt u hier zelf meldingen aanmaken en de voortgang ervan volgen. Help & Support-site Op de Help & Support-site vindt u specifieke informatie over elk proces in TOPdesk, toegespitst op uw TOPdeskversie. U vindt hier korte, stapsgewijze introducties, handleidingen, veelgestelde vragen en Tips & Tricks. Spreekuur Vragen over uw processen of TOPdesk-inrichting kunt u tijdens het gratis TOPdesk-spreekuur in Delft stellen aan één van onze ervaren consultants. In een een-op-een sessie van één uur kunt u vragen stellen over TOPdesk, servicemanagement en de processen die daarin een rol spelen. Evenementen voor klanten TOPdesk organiseert regelmatig bijeenkomsten zoals symposia en TOPdesk on Tour. Als klant heeft u gratis toegang tot deze evenementen. Partners TOPdesk beschikt over een ruim partnernetwerk. Samen met onze partners hebben we oplossingen ontwikkeld die voor klanten een waardevolle aanvulling vormen. Uitgebreid onderhoud Naast het standaardonderhoud biedt TOPdesk verschillende mogelijkheden voor uitgebreidere ondersteuning, zoals: Premium support, Applicatiebeheer op locatie, Calamiteitensupport en Verlengde Openingstijden Support. Deze aanvullingen zijn als losse dienst af te nemen of kunnen opgenomen worden in een uitgebreid onderhoudscontract.

9 Neem direct contact op TOPdesk Nederland BV t +31 (0) w TOPdesk Belgium bvba t +32 (0) w

TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified

TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified TOPdesk Consultancy Uw partner voor een professionele dienstverlening Service Management Simplified TOPdesk Nederland BV Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Postbus 559, 2600 AN Delft Nederland t +31

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

Informatiebrochure 1

Informatiebrochure 1 Informatiebrochure 1 Wat kan Blokss Training en Consultancy voor uw bedrijf doen? Ons antwoord hierop is kort samen te vatten in de volgende omschrijving. Blokss Training en Consultancy kan uw medewerkers

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen OHSAS 18001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job OHSAS 18001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Asset Management. Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Asset Management. Telefoon: KAM Consultants ISO 55001 Asset Management 1 Brochurewijzer 1. 3. Welkom bij bij KAM KAM Consultants 2. 4. Werkwijze 3. 5. ISO ISO 55001 55001 4. 6. ISO ISO 55001 certificatiebegeleiding 5. 7. QuickScan

Nadere informatie

TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software,

TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software, TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software, Wij geloven dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan betere & veiligere zorg. The Patient Safety Company TPSC levert al meer

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 9001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 9001 introductie en implementatie

Nadere informatie

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe Accountmanager Accountmanager onderhoudt relaties met bedrijven en organisaties met het doel voor praktijkleren binnen te halen. Hij kan nagaan welke bedrijven hebben, doet voorstellen voor bij bedrijven

Nadere informatie

AllSolutions Support Dienstverlening

AllSolutions Support Dienstverlening AllSolutions Support Dienstverlening Inhoud 1. Uitbreiding support services... 3 2. De dienst die bij u past... 4 2.1. Support Basis... 4 2.2. Support Plus... 5 2.3. Consultancy diensten... 6 3. Overzicht

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Milieunorm. Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Milieunorm. Telefoon: KAM Consultants ISO 14001 Milieunorm 1 Brochurewijzer 1. 3. Welkom bij bij KAM KAM Consultants 2. 4. Werkwijze 3. 5. ISO ISO 14001 4. 6. ISO ISO 14001 certificatiebegeleiding 5. 7. QuickScan 6. 8. Coaching

Nadere informatie

Haal het optimale uit Unit4 Personeel & Salaris Premium Service Packs

Haal het optimale uit Unit4 Personeel & Salaris Premium Service Packs Haal het optimale uit Unit4 Personeel & Salaris Premium Service Packs In business for people. Haal het optimale uit Unit4 Personeel & Salaris Bij de implementatie van onze HR- en salarissoftware wilt u

Nadere informatie

Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal

Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal Bijna iedereen die binnen een wat grotere organisatie

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Zorg en Welzijn. Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Zorg en Welzijn. Telefoon: KAM Consultants ISO 15224 Zorg en Welzijn Brochurewijzer 1. 3. Welkom bij bij KAM KAM Consultants 2. 4. Werkwijze 3. 5. ISO ISO 15224 15224 4. 6. ISO ISO 15224 certificatiebegeleiding 5. 7. QuickScan 6.

Nadere informatie

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT Exact Online CASE STUDY HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE TENSING BINNEN 1 JAAR 180 GRADEN DRAAIDE Tensing, een mobility en Geo- ICT software

Nadere informatie

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICT-gebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij te dragen aan efficiënt

Nadere informatie

Prijzen en Voorwaarden AccountOne

Prijzen en Voorwaarden AccountOne Prijzen en Voorwaarden Accountne Fijn dat u geïnteresseerd bent in de dienstverlening van Accountne! In dit document beschrijven wij wat Accountne voor uw organisatie kan betekenen, wat de voorwaarden

Nadere informatie

Vault Easy Best Practice voor AutoCAD

Vault Easy Best Practice voor AutoCAD www.cadac.com Vault Easy Best Practice voor AutoCAD Inhoudsopgave 1 Waarom Vault Easy (VE) 3 2 Organice Vault 3 3 Engineering Omgeving 3 4 Benodigde software voor 4 users 4 5 Project team 4 6 Implementatie

Nadere informatie

KAM Consultants. Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) Telefoon: Specialist in certificatiebegeleiding

KAM Consultants. Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) Telefoon: Specialist in certificatiebegeleiding KAM Consultants Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) 1 Brochurewijzer 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. HKZ norm 4. HKZ certificatiebegeleiding 5. Quick Scan 6. Coaching

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. FSC Certificaat Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. FSC Certificaat Telefoon: KAM Consultants FSC Certificaat 1 Brochurewijzer 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. FSC certificaat 4. FSC certificatiebegeleiding 5. QuickScan 6. Coaching 7. Intensieve begeleiding 8. Onderhoud

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. PEFC Keurmerk Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. PEFC Keurmerk Telefoon: KAM Consultants PEFC Keurmerk 1 Brochurewijzer 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. PEFC keurmerk 4. PEFC certificatiebegeleiding 5. QuickScan 6. Coaching 7. Intensieve begeleiding 8. Onderhoud

Nadere informatie

Ontwikkelaar ICT. Context. Doel

Ontwikkelaar ICT. Context. Doel Ontwikkelaar ICT Doel Ontwikkelen en ontwerpen van ICT-producten, binnen overeen te komen dan wel in een projectplan vastgelegde afspraken ten aanzien van tijd, budget en kwaliteit, opdat overeenkomstig

Nadere informatie

Verbeteren van processen in industriële organisaties

Verbeteren van processen in industriële organisaties Verbeteren van processen in industriële organisaties met Lean Six Sigma Black Belt voor de Industrie Praktische opleiding van The Lean Six Sigma Company Wat doet een Black Belt voor de Industrie? Een goed

Nadere informatie

Functieprofiel Ondersteuner ICT Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Ondersteuner ICT Functieprofiel titel Functiecode 00 1 Functieprofiel Ondersteuner ICT Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICTgebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij

Nadere informatie

ISO9001:2015, in vogelvlucht. Door Tjarko Vrugt

ISO9001:2015, in vogelvlucht. Door Tjarko Vrugt ISO9001:2015, in vogelvlucht Door Tjarko Vrugt 18-11-2015 - Qemc - Tjarko Vrugt Bron: NEN - Delft 2 DE NIEUWE NEN EN ISO 9001 : 2015 Deze presentatie beperkt zich tot de essentie Sktb besteed in 2016

Nadere informatie

Het Nieuwe Leren in IT projecten

Het Nieuwe Leren in IT projecten Het Nieuwe Leren in IT projecten Verandermanagement Projectmanagement Het Nieuwe Leren Training Strategie Documentatie & elearning In context, op de werkplek De uitdaging Organisaties worden uitgedaagd

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. BRL 2100 Mechanisch Boren. Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. BRL 2100 Mechanisch Boren. Telefoon: KAM Consultants BRL 2100 Mechanisch Boren 1 Brochurewijzer 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. BRL 2100 4. BRL 2100 certificatiebegeleiding 5. QuickScan 6. Coaching 7. Intensieve begeleiding

Nadere informatie

SCRUM METHODE.

SCRUM METHODE. SCRUM METHODE www.gladwell.nl bel ons 020-240 2244 WAT IS SCRUM? Scrum is een methode om effectief, kostenefficiënt, klant- en resultaatgericht te werken in teams. Met Scrum kunt u de principes van agile

Nadere informatie

Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: VAN INSCHRIJFSYSTEEM NAAR ONDERWIJS 2.0

Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: VAN INSCHRIJFSYSTEEM NAAR ONDERWIJS 2.0 Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: VAN INSCHRIJFSYSTEEM NAAR ONDERWIJS 2.0 MINISYMPOSIA Ter introductie / 2 Op 22 maart 2010 organiseerde M&I/Partners een minisymposium

Nadere informatie

Functioneel applicatiebeheer in het ziekenhuis

Functioneel applicatiebeheer in het ziekenhuis Functioneel applicatiebeheer in het ziekenhuis Auteur : Liesbeth van Erp Review : Hugo Roomans, Winnifred de Keizer Versie : 1.0 Datum : 1 oktober 2009 Bruggebouw Bos en Lommerplein 280 Postbus 9204 1006

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

Opleidings en ontwikkelportfolio Zaakgericht Werken

Opleidings en ontwikkelportfolio Zaakgericht Werken Opleidings en ontwikkelportfolio Zaakgericht Werken Zaakgericht Werken; de oplossing voor het digitaliseringsvraagstuk? Veel organisaties zijn ervan overtuigd dat Zaakgericht Werken (ZGW) essentieel is

Nadere informatie

RESULTAATGERICHT ORGANISEREN

RESULTAATGERICHT ORGANISEREN RESULTAATGERICHT ORGANISEREN Hoe de beste resultaten te halen uit uw organisatie, managers en medewerkers. Wat is resultaatgericht organiseren? Resultaatgericht organiseren heeft als doel om organisaties

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

KAM Consultants. Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) Telefoon: Specialist in certificatiebegeleiding

KAM Consultants. Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) Telefoon: Specialist in certificatiebegeleiding KAM Consultants Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) 1 Brochurewijzer 1. 3. Welkom bij bij KAM KAM Consultants 2. 4. Werkwijze 3. 5. VCA VCA certificering 4. 6. VCA VCA certificatiebegeleiding

Nadere informatie

Procesmanagement. Organisatieadvies. Opleiding en training. Informatiemanagement. Uw organisatie efficiënter ingericht en uw beleid op orde

Procesmanagement. Organisatieadvies. Opleiding en training. Informatiemanagement. Uw organisatie efficiënter ingericht en uw beleid op orde Organisatieadvies Uw organisatie efficiënter ingericht en uw beleid op orde Procesmanagement Uw bedrijfsprocessen inzichtelijk, efficiënt en onder regie Opleiding en training Praktijkgerichte en actuele

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS 1+1=3 Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Sense Template BluefieldFinance Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie Opgericht 2007 Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met

Nadere informatie

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal FACTSHEET econnect Zaakgericht Werken Portaal Zaakgericht Werken Portaal Uw uitdaging Vanuit organisaties in diverse branches krijgt ETTU vaak de vraag hoe Microsoft SharePoint optimaal benut kan worden.

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement aa. Functie specialist opleiden en oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub aa. Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Ondersteuner ICT. Context. Doel

Ondersteuner ICT. Context. Doel Ondersteuner ICT Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICT-gebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij te dragen aan efficiënt en effectief functionerende

Nadere informatie

Tussenrapportage project professionaliseren functioneel beheer instellingssystemen September 2011

Tussenrapportage project professionaliseren functioneel beheer instellingssystemen September 2011 Universitair Informatiemanagement Kenmerk: SECR/UIM/11/0914/FS Datum: 14-09-11 Tussenrapportage project professionaliseren functioneel beheer instellingssystemen September 2011 1. Inleiding Begin 2011

Nadere informatie

MULTI CARE SYSTEMS. Applicatiebeheerder Veronique Lodewikus: IK WIL MIJN COLLEGA S HELPEN SLIMMER EN EFFICIËNTER TE WERKEN.

MULTI CARE SYSTEMS. Applicatiebeheerder Veronique Lodewikus: IK WIL MIJN COLLEGA S HELPEN SLIMMER EN EFFICIËNTER TE WERKEN. MULTI CARE SYSTEMS Applicatiebeheerder Veronique Lodewikus: IK WIL MIJN COLLEGA S HELPEN SLIMMER EN EFFICIËNTER TE WERKEN. INHOUDSOPGAVE DE PROCESSEN 34 KEUZE VOOR FULL- TIME AFAS BEHEER INLEIDING 3 ERVARING

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

Sales Manager Rond consulting & PurpleHRM

Sales Manager Rond consulting & PurpleHRM Profielschets voor de vacature Sales Manager Rond consulting & PurpleHRM Profielschets Sales Manager Pagina 1 Karakteristieken van de organisaties Rond consulting is opgericht in 2007 en is de eerste 100%

Nadere informatie

4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden. 4.3 Het toepassingsgebied van het milieumanagementsystee m vaststellen

4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden. 4.3 Het toepassingsgebied van het milieumanagementsystee m vaststellen 4 Context van de organisatie 4 Milieumanagementsysteemeisen 4.1 Inzicht in de organisatie en haar context 4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden 4.3 Het toepassingsgebied

Nadere informatie

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN HET ANTWOORD OP UW VRAGEN Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

Klantcontact is mensenwerk. Optimale bereikbaarheid met de contactcenters van NEC

Klantcontact is mensenwerk. Optimale bereikbaarheid met de contactcenters van NEC Klantcontact is mensenwerk Optimale bereikbaarheid met de contactcenters van NEC Contact Center Solutions Mensen verbinden is onze passie Klanten waarderen een bedrijf positief als hun beleving over het

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

Leiderschap gericht op zelforganisatie & performance

Leiderschap gericht op zelforganisatie & performance Leiderschap gericht op zelforganisatie & performance LEERGANG RGO MANAGER VOOR EFFECTIEF EN EFFICIËNT LEIDERSCHAP 1 van 6 Wat is de leergang RGO Manager? Wil je doelgerichter leren managen? Wil je meer

Nadere informatie

Leones. Business Case Service Management Tool

Leones. Business Case Service Management Tool Leones Business Case Service Management Tool Inhoudsopgave 1. AFBAKENING... 3 1.1 DOEL... 3 1.2 AANNAMES... 3 1.3 HUIDIGE SITUATIE... 3 1.4 PROBLEEMSTELLING... 3 1.5 WAT ALS ER NIETS GEBEURT?... 3 2. OPTIES...

Nadere informatie

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen PLANON E-LEARNINGSERVICE Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen De Planon e-learningservice biedt onder meer de volgende modules: Algemene e-learning Domeinspecifieke

Nadere informatie

DE UNIEKE COMBINATIE VAN ICT- & VERZEKERINGS KENNIS

DE UNIEKE COMBINATIE VAN ICT- & VERZEKERINGS KENNIS DE UNIEKE COMBINATIE VAN ICT- & VERZEKERINGS KENNIS www.bugsbusiness.nl SOFTWARE Imago, software voor de verzekeringsbranche Ons motto is Samen naar de beste oplossing. Welke doelgroep u ook wilt bereiken,

Nadere informatie

Customer Experience Management

Customer Experience Management Customer Experience Tele Train Grensverleggend klantcontact Tele Train. Grensverleggend klantcontact. Rendementsverbetering door optimale klantinteractie Een greep uit vragen die bij onze klanten leven

Nadere informatie

Titel Voorbeeld Offerte. 1 appalti.nl

Titel Voorbeeld Offerte. 1 appalti.nl Titel Voorbeeld Offerte 1 appalti.nl USB-stick Op de USB-stick treft u de volgende documenten aan: Document 1 Document 2 Document 3 2 appalti.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 2. DIENSTEN... 6 3. PROJECTPLANNING

Nadere informatie

Matrix voor 3 modellen van zelfsturing

Matrix voor 3 modellen van zelfsturing Matrix voor 3 modellen van zelfsturing De term zelfsturing wordt verschillend uitgelegd en invulling gegeven. In een verandertraject naar meer eigen verantwoordelijkheid en regelruimte voor medewerkers

Nadere informatie

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer!

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! brochure.indd 1 07-02-12 11:02 brochure.indd 2 07-02-12 11:02 Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix optimus is

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bewust willen en kunnen 4. Performance Support 5. Informele organisatie 5. Waarom is het zo moeilijk? 6

Inhoudsopgave. Bewust willen en kunnen 4. Performance Support 5. Informele organisatie 5. Waarom is het zo moeilijk? 6 Inleiding De afgelopen vijftien jaar hebben we veel ervaring opgedaan met het doorvoeren van operationele efficiencyverbeteringen in combinatie met ITtrajecten. Vaak waren organisaties hiertoe gedwongen

Nadere informatie

Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten. bridging it & users

Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten. bridging it & users Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten bridging it & users Consultancy Software Training & onderzoek Consultancy CEPO helpt al meer dan 15 jaar organisaties om integraal de kwaliteit van hun informatiesystemen

Nadere informatie

4-11-2013. pagina x van y 1. Onderwerp. Qubic Solutions. Ansur gebruikersdag 2013 30 oktober 2013. Vision meets Precision. Vision meets Precision

4-11-2013. pagina x van y 1. Onderwerp. Qubic Solutions. Ansur gebruikersdag 2013 30 oktober 2013. Vision meets Precision. Vision meets Precision Ansur gebruikersdag 2013 30 oktober 2013 1 Onderwerp Kwaliteitsborging Medische Technologie met Qbus en Ansur door: Hans Schop 2 Qubic Solutions Oplossingen in procesbeheer Qubic Solutions ontwikkelt vanuit

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren!

Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren! Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren! (de mens in het proces) Ronald Vendel Business Development manager Ruim 20 jaar ervaring Gestart in 1990 Software specialisme: Procesmanagement (BPM)

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management P3M3 DIAGNOSTIEK IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. P3M3 -DIAGNOSTIEK (PROJECT PROGRAMMA PORTFOLIO MANAGEMENT MATURITY

Nadere informatie

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Kritische opdrachtgever verwacht meer De opdrachtgever van vandaag is kritisch, verlangt toegevoegde waarde

Nadere informatie

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK Eenvoudig informatie beheren en vinden Er is veel informatie over een onderwerp of klant. Het blijft echter lastig om de informatie te bundelen en gemakkelijk terug te vinden.

Nadere informatie

Ik ben. Eerlijk. Geduldig. Creatief. Gestructureerd. Communicatief. Geïnteresseerd. Geeft aandacht WWW.IKBENHARRIE.NL

Ik ben. Eerlijk. Geduldig. Creatief. Gestructureerd. Communicatief. Geïnteresseerd. Geeft aandacht WWW.IKBENHARRIE.NL Ik ben Geïnteresseerd Creatief WWW.IKBENHARRIE.NL Communicatief Geeft aandacht Eerlijk Gestructureerd Geduldig Harrie is ontwikkeld door CNV Jongeren en Vilans, met dank aan de support van UWV en Instituut

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie 1 De Organisatie Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met een uitgebreide expertise in business-

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken is voor iedereen

Het Nieuwe Werken is voor iedereen Het Nieuwe Werken is voor iedereen Lessen uit 10 Best Practices 2010 Corporate Facility Partners Het Nieuwe Werken inhoud Korte Introductie Het Nieuwe Werken is voor iedereen Gefaseerde aanpak van Het

Nadere informatie

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity Randstad Diversity voor een succesvol diversiteitsbeleid www.randstad.be/diversity inhoud Randstad en diversiteit Wat is diversiteit? Waarom diversiteit? Onze dienstverlening Coaching 22 Consulting onze

Nadere informatie

Vault Easy Best Practice voor Autodesk Inventor

Vault Easy Best Practice voor Autodesk Inventor www.cadac.com Vault Easy Best Practice voor Autodesk Inventor Inhoudsopgave 1 Waarom Vault Easy (VE) 3 2 Organice Vault 3 3 Engineering Omgeving 3 4 Project team 4 5 Implementatie 5 KickOff meeting 5 EASY

Nadere informatie

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol SAMENVATTING ITIL ITIL is nog steeds dé standaard voor het inrichten van beheerspocessen binnen een IT-organisatie. En dekt zowel applicatie- als infrastructuur beheer af. Indien gewenst kan ITIL worden

Nadere informatie

Curriculum Vitae Arno van Klaveren. Persoonlijke gegevens. Profiel. Karakter

Curriculum Vitae Arno van Klaveren. Persoonlijke gegevens. Profiel. Karakter Curriculum Vitae Arno van Klaveren Persoonlijke gegevens naam: Arno van Klaveren adres: De Vriesstraat 3 woonplaats: 2613CA Delft geboortedatum: 27-09-1963 nationaliteit: Nederlands email: info@arnovanklaveren.nl

Nadere informatie

IATI is de internationale standaard voor het openbaar beschikbaar maken van projectinformatie in de ontwikkelingssector.

IATI is de internationale standaard voor het openbaar beschikbaar maken van projectinformatie in de ontwikkelingssector. IATI PROGRAMMA IATI is de internationale standaard voor het openbaar beschikbaar maken van projectinformatie in de ontwikkelingssector. Het is een internationaal initiatief waarbij donororganisaties, overheden

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist Doel van de functiefamilie Vanuit de eigen technische specialisatie voorbereiden en opmaken van plannen, ontwerpen of studies en de uitvoering ervan opvolgen specialistische

Nadere informatie

Registreren, analyseren en verantwoorden

Registreren, analyseren en verantwoorden Registreren, analyseren en verantwoorden Inhoud DAS in het kort DAS in het kort 3 De voordelen voor u 4 Effecten meten 4 Uw opdracht verantwoorden 5 Werkwijze methodiseren 6 Samenwerking bevorderen 7 Kosten

Nadere informatie

Project Portfolio Management (PPM) Software: een stap vooruit naar meer wendbaarheid

Project Portfolio Management (PPM) Software: een stap vooruit naar meer wendbaarheid Project Portfolio Management (PPM) Software: een stap vooruit naar meer wendbaarheid Inleiding Doordat veel organisaties het met minder budget (geld en resources) moeten stellen is er een steeds grotere

Nadere informatie

Vraag 1. Wanneer zijn outsourcingprojecten van belang voor medewerkers?

Vraag 1. Wanneer zijn outsourcingprojecten van belang voor medewerkers? Vragen en antwoorden over outsourcing-projecten Vraag 1. Wanneer zijn outsourcingprojecten van belang voor medewerkers? Outsourcingprojecten zijn relevant voor medewerkers als een bedrijf niet alleen ICT-diensten

Nadere informatie

i-signaal ontwikkelt, implementeert en ondersteunt VerzuimSignaal en daaraan gerelateerde diensten.

i-signaal ontwikkelt, implementeert en ondersteunt VerzuimSignaal en daaraan gerelateerde diensten. i-signaal ontwikkelt, implementeert en ondersteunt VerzuimSignaal en daaraan gerelateerde diensten. Wij zijn i-signaal Een dynamische organisatie, waar mensen met plezier een actieve bijdrage leveren om

Nadere informatie

Voorstel. : C. Hietkamp /J. Smit. Competentiemanagement

Voorstel. : C. Hietkamp /J. Smit. Competentiemanagement Voorstel Aan : Management Team Zaaknummer : Status : Openbaar / Ter bespreking Datum : 18 maart 2014 Afdeling : Bedrijfsvoering Paraaf Raad: : Nee Medewerk(st)er : C. Hietkamp /J. Smit medewerk(st)er:

Nadere informatie

Logistiek medewerker. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse

Logistiek medewerker. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Werkt gedurende langere periode nauwkeurig en zorgvuldig, met oog voor detail, gericht op het voorkómen van fouten en slordigheden, zowel in eigen als andermans

Nadere informatie

Hoe u met e-hrm verzuimkosten aanpakt

Hoe u met e-hrm verzuimkosten aanpakt Hoe u met e-hrm verzuimkosten aanpakt In deze whitepaper worden een aantal concrete tips gegeven welke rol HR kan pakken bij het verhogen van de kwaliteit van dienstverlening en het zorgen voor kostenreductie.

Nadere informatie

Processen in crisistijden

Processen in crisistijden Whitepaper Processen in crisistijden De huidige economische situatie biedt kansen voor het efficiënter inrichten van processen en het implementeren van procesoptimalisaties. Inleiding In alle bedrijfstakken

Nadere informatie

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone PLANON APPS Voor Facility - en Service Management op uw smartphone Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMS-domein Een partner die door Gartner wordt erkend als marktleider Integraal

Nadere informatie

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES Hefas Branddetectie BV biedt u een breed spectrum aan diensten en service om brandmeld-en ontruimingssystemen in gebruik te stellen,

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

Comm ant & Bouw. Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. K l a n t c a s e

Comm ant & Bouw. Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. K l a n t c a s e Methode en web-based software voor proces en resultaatverbetering Comm ant & Bouw Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. K l a n t c a s e Frans Münninghoff Sandra Steijvers Heijmans gebruikt

Nadere informatie

Managementondersteuning in de 21ste eeuw. Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny

Managementondersteuning in de 21ste eeuw. Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny Managementondersteuning in de 21ste eeuw Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny Agenda Kennismaking Het Nieuwe Werken volgens Moneypenny De impact van Het Nieuwe Werken op de managementondersteuner

Nadere informatie

Procesmanagement. Hoe processen beschrijven. Algra Consult

Procesmanagement. Hoe processen beschrijven. Algra Consult Procesmanagement Hoe processen beschrijven Algra Consult Datum: juli 2009 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. ORGANISATIE VAN PROCESMANAGEMENT... 3 3. ASPECTEN BIJ HET INRICHTEN VAN PROCESMANAGEMENT...

Nadere informatie

de toegevoegde waarde

de toegevoegde waarde de toegevoegde waarde MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD ONZE ERVARING LEERT DAT... Driehoek Vastgoed biedt u expertise op het gebied van huis vesting en vastgoedbeheer. Voor iedere organisatie is huisvesting

Nadere informatie

Digital Independence. Plan Today to be ready for Tomorrow. Grip op uw continuïteit! Information Security and Continuity Services

Digital Independence. Plan Today to be ready for Tomorrow. Grip op uw continuïteit! Information Security and Continuity Services Digital Independence Grip op uw continuïteit! Plan Today to be ready for Tomorrow Information Security and Continuity Services Digital Independence Grip op uw continuïteit! Weet u welke risico s uw bedrijf

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING INHOUD WIJ MAKEN ER WERK VAN! 04 PROCEDURE VAN EEN VAN WERK- NAAR-WERKTRAJECT 09 LOOPBAANORIËNTATIE EN LOOPBAANCOACHING 05 OVER EXPERTISECENTRUM

Nadere informatie