Esthetische durf. Voor de dag durven komen met elegantie en persoonlijkheid, om zich te onderscheiden van de massa.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Esthetische durf. Voor de dag durven komen met elegantie en persoonlijkheid, om zich te onderscheiden van de massa."

Transcriptie

1

2

3 Esthetische durf. Voor de dag durven komen met elegantie en persoonlijkheid, om zich te onderscheiden van de massa. De stijl van Alfa Giuletta is aangeboren. In een tijd waarin conformisme de boventoon voert, bepaalt zij haar eigen regels. Het onmiskenbare Alfa Romeo ontwerp tekent dapper de contouren af van een nieuwe evolutie. Voor wie weloverwogen keuzes weet te maken maar niet wil afzien van puur genot en plezier, vooral achter het stuur.

4 De sportiviteit van Alfa Romeo wordt pure dynamiek die over de 5 deuren en langs de spierpartijen aan de zijkant loopt, waar de ontmoeting plaatsvindt met functionele stijldetails zoals de aerodynamische spoiler. Aan de voorkant een vastberaden en fraai front dat wordt omsloten door de innemende blik van de grote koplampen met led-dagrijverlichting. Ook aan de achterkant benadrukken de leds de blik van de lichtunits die zijn opgenomen in een context die comfort en intelligente ruimte doet vermoeden.

5 Eenvoudige ruimte. Plaatsnemen in een gastvrije leefruimte om de chaos en de massa het hoofd te bieden. Rationaliseren. Dat is wat de nieuwe Alfa Giulietta besloten heeft te doen. De chaos buitensluiten om onthaal te bieden in een stille en cocoon-achtige ambiance. Het lawaai van vele stemmen wissen om naar de stijl te luisteren. Bij alle uitrustingsniveaus overheersen de monochrome tinten, verrijkt met fraaie LICHTEFFECTEN. Vormen, stoffen en materialen die alle dezelfde aandacht voor kwaliteit uitstralen. Ronduit fascinerend zijn de details die teruggrijpen op het verleden: de horizontaal lopende lijnen van het dashboard, de vintage tuimelschakelaars die ongetwijfeld doen denken aan de 8C Competizione alsook het driespaaksstuur en de uitnodigende stoelen. Functionele RUIMTE: vijf werkelijk comfortabele zitplaatsen en een koffer van 350 liter.

6

7

8 compacte architectuur Stevigheid en dynamiek vertolken, om een nieuwe weg van zekerheden in te slaan. In een tijdperk dat ruimte voor vraagtekens laat, ziet Alfa Giulietta het licht om een nieuw referentiepunt te worden. Voor de Alfa Giulietta wordt een nieuwe ARCHITECTUUR geboetseerd, een project dat de vruchten plukt van de ontwerpervaring van Alfa Romeo en geavanceerde resultaten heeft geboekt. De meest innovatieve materialen zijn gebruikt, zoals aluminium, magnesium en staalsoorten met een hoge weerstand die stijfheid en resistentie met een gewichtsafname combineren. De nieuwe bodemplaat is een echt systeem dat op synergische wijze met elk afzonderlijk mechanisch en elektronisch onderdeel van de auto is verbonden om wendbaarheid, comfort en veiligheid te Carrosserie van nieuw ontwerp. garanderen. Rond dit model zijn vier technologische voorzieningen ontwikkeld die zorgen voor het unieke gedrag waarmee de Alfa Giulietta de weg trotseert. Dit zijn het actieve stuursysteem DUAL PINION, de geavanceerde MCPHERSON wielophanging achter, de MULTILINK wielophanging achter en ALFA ROMEO D.N.A. ACTIEF STUURSYSTEEM DUAL PINION. Dit is de nieuwe generatie van een stuursysteem dat speciaal ontwikkeld is om het vermaarde Alfa Romeo rijplezier te garanderen. De directe voordelen zijn: directe en gevoelige besturing in alle rijsituaties complete integratie met de dynamische regelsystemen van de auto en met Alfa Romeo D.N.A. optimaal rijcomfort dankzij de variabele stuurbekrachtiging goede wendbaarheid in de stad en tijdens parkeermanoeuvres dankzij een draaicirkel van maar 10,9 meter Actief stuursysteem Dual Pinion opmerkelijke afname van het verbruik van maximaal 3% ten opzichte van een traditioneel sy-steem. wielophanging. De voor de Alfa Giulietta ontworpen wielophanging wil niets liever dan op de proef gesteld worden. Vóór is een doorontwikkelde MCPHERSON wielophanging toegepast, gerealiseerd met lichte materialen zoals aluminium en uitgedacht om een nauwkeurige aansnijding van bochten en optimaal comfort te bieden. De achterwielophanging past een nieuw MULTILINK schema toe dat gereed is om een uitstekende wegligging samen met een superieur comfort te bieden. Dit wielophangingsschema is ontwikkeld om meer nuttig volume in de bagageruimte toete laten en deze weigt 10 kg minder dan een traditionele Multilink. Kortom, de wielophanging van de Alfa Giulietta benadrukt een dubbele natuur: sportief en vermakelijk, intoombaar en comfortabel. Nieuwe structuur van de wielophanging.

9 ALFA ROMEO D.N.A. Een systeem waarmee het karakter van de auto aan de behoeften van de bestuurder en de diverse wegcondities kan worden aangepast. Door de DNA-schakelaar in DYNAMIC-stand te zetten, verkrijgt men een gedrag overeenkomstig de sportieve natuur van elke Alfa Romeo: een prompte reactie van de motor, een royaal vermogen dankzij de overboost, terwijl het Electronic Q2 differentieel ervoor zorgt dat bochten in alle veiligheid genomen kunnen worden. In Dynamic debuteert de Alfa Giulietta met Pre-Fill, de nieuwe functie die de bestuurder snelle remreacties via het ESP-systeem biedt. Met de schakelaar op NORMAL wordt ook de besturing van alledag aangenaam en prettig en garandeert daarbij altijd comfort en rijsouplesse. Het verbruik wordt tot een minimum beperkt. In de modus ALL WEATHER, bereidt de Alfa Giulietta zich voor op de moeilijkste gripcondities door alle actieve veiligheidsvoorzieningen paraat te maken, waaronder ESP en Electronic Q2. De reactie van de motor zal rustiger en voorzichtiger worden. Alfa Romeo D.N.A. communiceert met Instant NAV. De geselecteerde rijwijze wordt op handige wijze op het pop-up display weergegeven. Instant NAV geeft de druk van de turbocompressor en het geleverde vermogen in % weer. Instant NAV toont ook de acceleratiewaarde (longitudinaal en lateraal) waaraan de auto is blootgesteld.

10 Veilige evolutie. Een nieuwe veiligheid in de evolutie ontdekken, om met vertrouwen vooruit te blikken. Alfa Romeo Giulietta is klaar om te beschermen. Met het nieuwe chassis bereidt hij zich voor om de maximum EuroNCAP rating te behalen. Dat bewijzen de meer dan uur van "virtual analysis", 100 schokproeven, en meer dan 100 tests op onderdelen en subsystemen. De onderste kreukelzone verhoogt het energieabsorptievermogen van de voorkant en vermindert zowel de inertiekrachten als de indringing in de inzittendenruimte. Verder zijn er standaard 6 airbags aan het complete gamma toegevoegd, plus driepuntsgordels met dubbele spanner en krachtbegrenzers, samendrukbare pedalen en stuurkolom, het anti-whiplashsysteem van de tweede generatie en Isofix bevestigingspunten.

11 Gezond geronk. Luisteren naar het geluid van duurzame kracht, om geen roet in het eten te laten gooien. Het geronk van de Alfa Romeo motoren spreekt klare taal met verantwoorde prestaties: steeds paraat voor performance, en altijd met oog voor het milieu. In het gamma zijn alleen Euro 5 benzine- en dieselmotoren opgenomen: drie moderne turbomotoren, de 1.4 met 115/120 pk en de revolutionaire MultiAir 1.4 met 163/170 pk; twee MultiJet diesels van de tweede generatie, de 1.6 JTDm-2 met 105 pk, 2.0 JTDm-2 136/140 pk en de 2.0 JTDm-2 met 163/170 pk. Tenslotte de briljante 1750 TBi met 235 pk in combinatie met het exclusieve uitrustingsniveau Quadrifoglio Verde, die de top van de Alfa Romeo sportiviteit vertegenwoordigt. MULTIAIR. Voor een auto die een nieuw tijdperk inluidt, benzinemotoren van een moderne generatie om revolutionaire resultaten op het gebied van prestaties, ecologie en veelzijdigheid te scoren. 10% tot 35% meer maximumvermogen met een nokkenprofiel dat voor hoge prestaties is ontwikkeld. Tot 15% meer koppel in het lage toerenbereik dankzij de rechtstreekse controle van de kleplichthoogte. Tot 12% meer tussenacceleratie dankzij de hoge druk van de luchtmassa. Tot 10% minder verbruik en emissies dankzij eliminatie van de pompverliezen. START & STOP. Deze voorziening is altijd actief, maar kan door de bestuurder uitgeschakeld worden. Deze regelt het afzetten en automatisch starten van de motor als gestopt wordt in het stadsverkeer. Dit zorgt voor een afname van het brandstofverbruik, de schadelijke uitlaatemissies en de akoestische vervuiling. Beschikbaar voor 1.4 TB 115/120 pk, 1.4 TB MultiAir 163/170 pk, 1.6 JTDm pk, 2.0 JTDm-2 136/140 pk en 2.0 JTDm-2 163/170 pk en op TCT versies: 1.4 Multi Air 163/170 pk & 2.0JTDm-2 163/170 pk. GSI. De Alfa Giulietta biedt nog een hulp om verbruik en emissies te drukken. Het gaat om de Gear Shift Indicator die met een lichtgevende aanwijzing op het instrumentenpaneel adviseert wanneer de meest geschikte versnelling ingeschakeld moet worden om de efficiëntie van de motor te optimaliseren en het verbruik te verminderen. Deze voorziening is altijd actief in de standen Normal en All weather van de Alfa Romeo D.N.A. schakelaar. Motoruitvoeringen 1.4 TB 105 pk 1.4 TB 115/120 pk 1.4 TB MultiAir 163/ 170 pk/tct 1750 TBi 235 pk 1.6 JTDm pk 2.0 JTDm-2 136/140 pk 2.0 JTDm-2 163/ 170 pk/tct Aantal cilinders, opstelling Cilinderinhoud cm Max. vermogen kw - /min 105/ (88)/ 115 (120) (125)/163 (170) / / (136)/103 (140) (125)/163 (170) 5500 Koppel Nm - /min Gewicht kg / / 1340 Topsnelheid km/h Acceleratie km (s) 10,6 9,4 7,8 / 7,7 6,8 11,3 9,0 8,0 / 7,9 Co 2 -emissie g/km / / 119 Milieunorm Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Start & Stop Standaard De série De série N.D. De série De série De série

12 TCT Transmissie: weergaloze techniek! De innovatieve Alfa TCT (voor Twin Clutch Technology) transmissie is een 6-trapsautomaat met een dubbele droge koppeling van de nieuwste generatie. Het principe berust op het combineren van twee versnellingsbakken, elk met een eigen koppeling, waardoor de volgende versnelling kan worden geselecteerd terwijl de vorige nog ingeschakeld is. De progressieve wisselwerking tussen de twee koppelingen voorkomt schokken en aanspreektijden, en staat dus borg voor ononderbroken doeltreffendheid zonder vermogensverlies. Dit resulteert in een sterk verbeterd rijcomfort ten opzichte van een klassieke automatische transmissie, terwijl ook de sportieve sensaties extra worden benadrukt. Voor een optimaal weggedrag rekening houdend met de omstandigheden en de rijstijl van de bestuurder werkt de transmissie samen met het remsysteem, het motormanagement, de Alfa DNA hendel, Start&Stop, de stuurinrichting en de stabiliteitsregeling van de auto. Dankzij de snelle verwerking van de parameters kan de transmissie de schakelsnelheid aanpassen en verhogingen van het koppel beheren, bijvoorbeeld op wegen met slechte grip. De bestuurder behoudt de keuze tussen verschillende modi: volledig automatisch, sequentieel of brandstofbesparend. De Alfa TCT transmissie wordt met een keuzehefboom bediend door middel van nauwkeurige bewegingen. Voor sportief en opwindend rijplezier kan deze hefboom worden gecombineerd met hendeltjes achter het stuurwiel.

13 Uitrustingsniveaus

14 Progression Beschikbaar op: 1.4 TB 105 pk TB 115/120 pk TB MultiAir 163/170 pk JTDm pk JTDm-2 136/140 pk JTDm-2 163/170 pk Alfa Romeo D.N.A. Autoradio RDS met CD/mp3 Elektrische ruitbediening vooraan Alfa Romeo D.N.A. ESP + DST + Electronic Q2 Start & Stop Actief stuursysteem Dual Pinion 16 metalen velgen Achterspoiler Elektrisch verwarmde buitenspiegels in carrosseriekleur gespoten Instrumentenpaneel met multifunctioneel display + Trip Computer Handmatig bediende klimaatregeling Radio CD mp3 Elektrische ruitbediening voor Interieur met Sprint bekleding Stof 298 Zwart (standaard) Leder 402 Gevlochten zwart (opt) Leder 495 Gevlochten leer (opt) Inlegstukken dashboard van grijze chrome shine lak (standaard) 28 29

15 Distinctive Beschikbaar op: 1.4 TB 115/120 pk TB MultiAir 163/170 pk JTDm pk JTDm-2 136/140 pk JTDm-2 163/170 pk TCT (Twin Clutch Technologie) automatische transmissie : 1.4 Multi Air 163/170 pk JTDm-2 163/170 pk 4MP Inlegstukken dashboard van geborsteld donker aluminium (opt) 68W Inlegstukken dashboard van Ghiaccio witte lak (opt) Als Progression, plus: 16 lichtmetalen velgen Chrome line (verchroomde ruitlijst) Mistlamp Lederen stuurwiel Bedieningsorganen op het stuurwiel Instrumentenpaneel met configureerbaar display + Trip Computer Automatische bi-zoneklimaatregeling Interieur met Competizione bekleding Armsteun vooraan Elektrisch bediende ruiten achteraan Stof 168 Zwart (standaard) 125 Grijs-Zwart (standaard alternatief) Leder 408 Gevlochten zwart (opt) 465 Gevlochten leer (opt) Leer met ribben 401 Rood met rode stiksels (opt) 423 Zwart met rode stiksels (opt) 5VF Inlegstukken dashboard van Magnesio grijze lak (standaard) 30 31

16 PACKs Bi-xenon koplampen met AFS-functie (optie) Parkeersensoren (optie) Sport Pack (Alleen beschikbaar voor Distinctive). Bevat: PACK SPORTIVA Inhoud identiek aan het Sport pack alsook: 17 /18 lichtmetalen velgen Sportieve wielophanging Zijschorten Satijn matte buitenspiegelkappen Sportieve pedalen in aluminium Stuurwiel in leder met rode stiksels Dashboardelementen in donkere gepolijst aluminium Koplampen met donkere omlijstingen Zwart intérieur 18" lichtmetalen velgen Rode remklauwen vooraan en achteraan + versterkt remsysteem vooraan (Brembo) Aluminium instaplijsten vooraan met Sportiva logo + Sportiva logo op flank Leder - Stof en microvezel 323 Zwart met rode stiksels (opt) Leer met ribben 901 Rood met rode stiksels (opt) Leer met ribben 923 Zwart met rode stiksels (opt) 4MP Inlegstukken dashboard van geborsteld donker aluminium (op Pack Sport) 32 33

17 Quadrifoglio Verde Beschikbaar voor: 1750 TBi 235 pk 4MP Inlegstukken dashboard van geborsteld donker aluminium (standaard) Het was 1923 toen het symbool van een groen klavertje voor het eerst zijn intrede deed op een Alfa Romeo. Het was het geluksklavertje dat de coureur Ugo Sivocci, die altijd op een tweede plaats eindigde, op z'n auto wilde laten schilderen voordat hij met de zeer belangrijke Targa Fiorio race begon. De amulet bleek in zijn missie te slagen: tijdens de laatste sprint van de race, werd het resultaat omgekeerd door voor de eerste keer Alfa Romeo en de coureur op de eerste plaats te laten finishen. Sindsdien streeft het groene klavertje voort naast Alfa Romeo, om de mythe en het karakter van de sportiefste auto's te vieren. Nu ook aan boord van de Giulietta voor een speciaal uitrustingsniveau. Als Distinctive, plus: Speciale 17 of 18 lichtmetalen velgen Sportieve wielophanging Zijschorter Grotere en rood gekleurde remklauwen Logo Quadrifoglio Verde Koplampen met donkere omlijstingen Geblindeerde ruiten Buitenspiegelkappen in satijneffect Black interiors Dashboardelementen in gepolijst aluminium Stoelen in leder en microfiber met rode stiksels Stuurwiel in leder met rode stiksels Sportieve pedalen in aluminium Leder - Stof en microvezel 323 Zwart met rode stiksels (standaard) Leer met ribben 901 Rood met rode stiksels (opt) Leer met ribben 923 Zwart met rode stiksels (opt) Aan boord de 1750 turbobenzinemotor met 235 pk. Directe inspuiting. Dubbele continue nokkenasversteller. Turbocompressor. Scavenging, het revolutionaire regelsysteem dat de turbolag elimineert. Op die wijze ontstaat een krachtbron met de prestaties van een 3-litermotor maar met het bescheiden verbruik van een compacte "4-cilinder". Het specifieke vermogen van 134 pk/liter en het specifieke koppel van 194 Nm/liter zijn de hoogste waarden ter wereld binnen de categorie. Ook het maximumkoppel van 340 Nm, dat reeds bij een toerental van wordt bereikt, vertegenwoordigt een absoluut toppunt

18 Technische gegevens 1.4 Turbo 105pk 1.4 TB 115/120 PK 1.4 MultiAir TCT 163/170 PK ALFA TCT transmissie 1750 TBi 235 pk 1.6 JTDm PK 2.0 JTDm PK 2.0 JTDm-2 163/170 PK ALFA TCT transmissie caractéristiques Aantal cilinders, opstelling Boring x slag (mm) 72x84 72x84 72x84 Cilinderinhoud (cm 3 ) Compressieverhouding 9,8:1 9,8:1 9,8:1 Max. vermogen kw (pk - EU) bij toeren/min (DYNAMIC) 77 (105) (88)/115 (120) bij 5000 toeren 120 (125)/163 (170) bij 5500 toeren Max. koppel Nm (Kgm - EU) bij toeren/min (DYNAMIC) 206 (21) (21,0) bij 1750 toeren 250 (25,4) bij 2500 toeren x80,5 79,5x80,5 83x90,4 83x90, ,2:1 16,5:1 16,5:1 16,5:1 173/235 bij 5500 toeren 77/105 bij 4000 toeren 120 (125)/163 (170) bij 4000 toeren 120 (125)/163 (170) bij 4000 toeren 340 (34,6) bij 1900 toeren 320 (32,5) bij 1750 toeren 350 (35,6) bij 1750 toeren 350 (35,6) bij 1750 toeren Distributie (bediening) Tandriem met hydraulische klepstoters met vaste timing Tandriem met hydraulische klepstoters en MultiAir systeem inlaatzijde Dubbele continue nokkenasversteller en tandriem met hydraulische klepstoters Tandriem met hydraulische klepstoters Tandriem met hydraulische klepstoters Tandriem met hydraulische klepstoters Brandstoftoevoer Multipoint fuel injection met turbocompressor en intercooler Multipoint fuel injection met turbocompressor en intercooler Multipoint fuel injection met multi-air kleppen module en intercooler Downsizing technologie met directe benzineinspuiting, turbocompressor en intercooler Multijet 2de generatie met diesel inspuitdruk van 1600bar, turbocompressor en intercooler Multijet 2de generatie met diesel inspuitdruk van 1600bar, turbocompressor en intercooler Multijet 2de generatie met diesel inspuitdruk van 1600bar, turbocompressor en intercooler Start & Stop voor automatisch afzetten/starten van de motor bij korte stops in het stadsverkeer, nuttig voor optimaliseren verbruik en CO2-emissies standaard Standaard Standaard Niet beschikbaar Standaard Standaard Standaard Elektrische installatie (12V) Accu: capaciteit (Ah)/Dynamo (A) 63 Ah/ Ah/ Ah/ Ah/ Ah/ Ah/ Ah/600 TRANSMISSION Aandrijving Voor Voor Voor Voor Voor Voor Avant Versnellingsbak 6 + achteruit (4,118) Handgeschakeld, 6 versnellingen Handgeschakeld, 6 versnellingen 6-trapsautomaat Handgeschakeld, 6 versnellingen Handgeschakeld, 6 versnellingen Handgeschakeld, 6 versnellingen Handgeschakeld, 6 versnellingen 6-trapsautomaat Banden Basisuitvoering 205/55 R16 91V 205/55 R16 91V 205/55 R16 91V Stuurinrichting Stuurhuis Dual Pinion Dual Pinion Dual Pinion Draaicirkel tussen stoepranden (m) 10,9 10,9 10,9 225/45 R17 91W 205/55 R16 91V 205/55 R16 91V 205/55 R16 91V Dual Pinion Dual Pinion Dual Pinion Dual Pinion 10,9 10,9 10,9 10,9 Wielophanging Voor Geëvolueerde aluminium McPherson ophanging, met holle stabilisatorstang gemonteerd op reactiestangen Geëvolueerd McPherson met aluminium veerpoot, holle stabilisatorstang, gemonteerd op verbindingsstang Geëvolueerd McPherson met aluminium veerpoot, holle stabilisatorstang, gemonteerd op verbindingsstang Geëvolueerd McPherson met aluminium veerpoot, holle stabilisatorstang, gemonteerd op verbindingsstang Geëvolueerd McPherson met aluminium veerpoot, holle stabilisatorstang, gemonteerd op verbindingsstang Geëvolueerd McPherson met aluminium veerpoot, holle stabilisatorstang, gemonteerd op verbindingsstang McPherson évoluée avec montant en aluminium, barre stabilisatrice creuse, montée sur biellette Achter Onafhankelijke Multilink met subframe en aluminium draagarmen + stabilisatorstang Multilink met hulpframe en aluminium wieldraagarmen en stabilisatorstang Multilink met hulpframe en aluminium wieldraagarmen en stabilisatorstang Multilink met hulpframe en aluminium wieldraagarmen en stabilisatorstang Multilink met hulpframe en aluminium wieldraagarmen en stabilisatorstang Multilink met hulpframe en aluminium wieldraagarmen en stabilisatorstang Multilink avec châssis auxiliaire et bras en aluminium et barre stabilisatrice Remmen D (schijf) Voor (mm) Achter (mm) INHOUDEN - GEWICHTEN Brandstoftank (liter) Rijklaar gewicht DIN (kg) Max. aanhangergewicht (kg) PRESTATIES Vitesse maximum (km/h) Accélération (1 personne + 30 kg) km/h (s) 10,6 9,4 7,7 7, ,8 11,3 9,0 8,0 7,9 VERBRUIK - EMISSIES Volgens richtlijn 1999/100/EG Verbruik (l/100 km) stadsverkeer 8,4 8,4 7,8 6,7 Buitenweg 5,3 5,3 4,6 4,3 Gecombineerd 6,4 6,4 5,8 5,2 CO 2 -emissie (g/km) Milieunorm EURO 5 Euro 5 Euro 5 10,8 5,5 5,6 5,8 5,3 5,8 3,7 3,9 4,1 4,0 7,6 4,4 4,5 4,7 4, Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro

19 Standaarduitrusting en opties Standaard Optie Niet beschikbaar Progression distinctive quadrifoglio verde Veiligheidsuitrustingen Alfa code rolling ESP met Hill Holder (ABS+ASR+BAS) "Full size" bestuurder- en passagiersairbags met gecontroleerde opening Windowbags Zijdelingse airbags vooraan Hendel desactivatie airbags aan passagierszijde Anti wiplash hoofdsteunen Isofix 3-punts Seat belt reminder (voor- en achteraan) LED verlichting achter- en vooraan Schuifdak met groot glasoppervlak Alarm Binnenuitrustingen Manuele monozone airconditioning Elektrisch bediende ruiten vooraan 60/40 neerklapbare achterbank Grijse "soft touch" gelakt centrale console Rokerskit Elektrisch bediende ruiten achteraan In de hoogte regelbare passagierszetel Alfa rood of Ghiaccio wit centrale console Donkere aluminium centrale Automatische dualzone airconditioning (ventilatie achteraan) Armsteun vooraan met opbergvak Leder/stof microfiber zetelbekleding met rode stiksels en gepersonaliseerd met Alfa-logo Lederen zetelbekleding gepersonaliseerd met Alfa-logo (gevlochten) Lederen zetelbekleding gepersonaliseerd met Alfa-logo (cannelloni) 16" wielsierdeksels 431 Lichtmetalen 16" Elegante velgen 432 Lichtmetalen 16" Sport velgen Verwarmde zetels vooraan In de hoogte regelbaar derde hoofdsteun achteraan Elektrische lendensteunregeling aan bestuurderzijde 420 Lichtmetalen 17" Sport velgen 421 Lichtmetalen 17" Super Sport velgen 433 Lichtmetalen 17" Elegante velgen Elektrische lendensteunregeling aan passagierzijde Elektrisch bediende zetels vooraan met geheugen aan bestuurderzijde Armsteun achteraan met opbergvak en ski luik Lederen stuur en versnellingspookknop (met donkere inserts) Lederen/microfibres stuur en versnellingspookknop met rode stiks (met donkere inserts) Aluminium deurdrempels Sportief gaspedaal in aluminium 435 Lichtmetalen 18" Elegante 439 Lichtmetalen 18" Sport velgen met gaten 55E lichtmetalen 18" Elegante met donkere afwerking 38 39

20 Standaarduitrusting en opties Standaard Optie Niet beschikbaar Progression distinctive quadrifoglio verde Buitenuitrustingen Spoiler achteraan Uitlaateindpijp met chrome Pastelkleur Extra-serie Pastelkleur (buitenspiegels in koetswerkkleur) Metaallak (buitenspiegels in koetswerkkleur) Mikakleur Extra-serie Metaallak (Rosso Competizione) Elektrisch bediend schuifdak Gepersonaliseerde remklauwen "Privacy" getinte ruiten (zijdelinkse ruiten achteraan + achterruit) Zijschorten Plaathouder vooraan Boordinstrument met Boordcomputer Plus Visibiliteitsuitrustingen Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, asferisch aan bestuurderzijde Mistlampen vooraan Verwarmbare ruitensproeiers Zelfdimmende achteruitkijkspiegel Voorruit met donkere anti-verblindingsstrook Koplampsproeiers Bi-xenon koplampen met AFS (Automatic Frontlight System) Functionele uitrustingen Keuzehendel rijprogramma Dynamic (Alfa DNA) Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening Boordcomputer Roetfilter op diesel motorisaties (DPF) Dynamische chassis (sportieve configuratie) Witte dashboard verlichting + boordcomputer PLUS Automatische aanschakeling van de koplampen Regensensor Cruise control Elektrisch inklapbare buitenspiegels Parkeerhulpsysteem achteraan Thermische verwarmer voor dieselmotoren Aluminium dorpellijst Cruise Control Voorste armsteun met opbergvak Elektrisch verwarm- en verstelbare voorstoelen met 3 geheugenstanden Geoutilleerde armsteun achter Automatische gescheiden dualzone airconditioning 40 41

21 Standaarduitrusting en opties Audio en telecommunicatie Progression distinctive Standaard Optie Niet beschikbaar quadrifoglio verde RDS autoradio CD, MP3 lezer, 6HP RDS autoradio CD, MP3 lezer, met dubbele antenne en 8HLS Blue&Me Vooruitrusting draagbaar navigatiesysteem Radionavigator met kleurencartografie (cartografie Europa op SD-kaart + 8HP) Koplampen met AFS-functie Aan de grotere lichtopbrengst van bi-xenon koplampen voegt de Alfa Giulietta de AFS-functie toe: Automatic Frontlight System. Een zeer geavanceerd systeem dat automatisch de lichtbundel van de koplampen regelt op basis van de bewegingen van de stuurinrichting. De lichtbundel kan proportioneel met de buigstraal tot maximaal 15 gedraaid worden, waardoor ook in bochten altijd optimaal zicht is gegarandeerd. Nog zo'n oplossing van de Alfa Giulietta om aan de bestuurder het beste comfort en meer veiligheid achter het stuur te bieden. Bose audio hi-fi systeem met digitale versterker Bedieningsknoppen radio aan het stuur Radio/telefoon bedieningsknoppen aan het stuur BANDEN Bandenherstellingskit 16" metalen velgen met 205/55 banden en sierwieldoppen Sportivo" 16" lichtmetalen velgen met 205/55 banden "Elegante" 16" lichtmetalen velgen met 205/55 banden "Elegante" 17" lichtmetalen velgen met 225/45 banden ''Sportiva" 17" lichtmetalen velgen met 225/45 banden ''Super Sportiva" 17" lichtmetalen velgen met 225/45 banden "Sportiva" 18" lichtmetalen velgen met 225/40 banden "Elegante" 18" lichtmetalen velgen met 225/40 banden "Elegante" 18" lichtmetalen velgen met 225/40 banden (gesatineerd) Voorlopig reservewiel (met 16'' velgen) Voorlopig reservewiel (met 17'' of 18'' velgen) Packs Pack Sprint Pack Visibility Pack Infotainment Pack Premium (Super) Pack Sport 1 (17'') Pack Sport 2 (18'') Aan boord van de Alfa Giulietta maximale bescherming met frontairbags, hoofdairbags, zijairbags voor en aan passagierszijde. Allemaal standaard. SBR (Seat Belt Reminder): display indicatie veiligheidsgordels 42 43

22 Radionavigatiesysteem met kaarten en pop-up display. Exclusief voor de Alfa Giulietta ontworpen: een geavanceerd multimedia-systeem dat perfect in de middenconsole is opgenomen. Met dit systeem kunnen alle technologische functies beheerd worden: afspelen van muziek, telefoongesprekken, navigatie en weergave van de parameters van Alfa Romeo D.N.A. Dit alles in alle veiligheid. De pop-up display staat namelijk een frontaal zicht toe, zonder de blik van de weg af te hoeven wenden. Autoradio RDS met CD/mp3 USB-poort Bose hifi-systeem Bediening radio en telefoon op stuurwiel Blue&Me - TomTom Live. Een draagbaar navigatiesysteem dat met de boordsystemen is geïntegreerd: wordt op een speciale houder aangebracht zonder dat kabels of tijdelijke oplossingen nodig zijn. Ook vanaf het stuurwiel te bedienen. Het gaat om een systeem van de nieuwste generatie: 4,3" display touchscreen, Europa kaarten met 45 landen, IQ route, points of interest, online updating van kaarten. Optimaliseert de Blue&Me technologie: voor het regelen van telefoon en rij-informatie, spraakbediening en bediening vanaf stuurwiel, Fuel Efficiency indicaties

23 Lineaccessori Raadpleeg de speciale catalogus om alle producten van Lineaccessori te leren kennen Voorste bumperspoiler en zijskirts Achterste bumperspoiler en zijskirts Kit carbon grillesierlijsten Carbon achterspoiler Carbon buitenspiegelkappen Kit groot uitgevoerd dubbel uitlaatsierstuk Aluminium benzinedop Buitenspiegelkappen van glanzend chroom Buitenspiegelkappen van gesatineerd chroom Buitenspiegelkappen van grijs titanium Kit lichtmetalen 18" velgen 8C ontwerp Kit lichtmetalen 18 velgen Kit ventieldoppen banden met logo 46 47

24 Lineaccessori Raadpleeg de speciale catalogus om alle producten van Lineaccessori te leren kennen Kit carbon sierlijsten voor dashboard Carbon versnellingspookknop Kit Blu Profondo sierlijsten voor dashboard Blu Profondo versnellingspookknop Kit donker aluminium sierlijsten voor dashboard Competizione Rood versnellingspookknop Kit sportpedalen plus voetensteun van aluminium, Kit verlichte dorpellijsten (alleen vóór) en Giulietta mattenset met rode stiksels Organizer bagageruimte met accessoires Kit Ghiaccio witte sierlijsten voor dashboard Ghiaccio witte versnellingspookknop Style, you and your Alfa. Behalve de wereld van de auto, een wereld van stijl om te beleven en te dragen. Bezoek, om de collectie Alfa Romeo accessoires en kleding te ontdekken, de website Kit Light aluminium sierlijsten voor dashboard Opaque Black versnellingspookknop Allesdragers 48 49

25 De Financiële Diensten voor Alfa Romeo U hebt voor Alfa Romeo gekozen. Alfa Romeo verbindt zich en biedt u bijstand, waarborgen en dienstverlening omdat u bij aankoop van een Alfa Romeo over veel meer beschikt dan een wagen alleen. Customer Care GRATIS Telefoon NR: Elke nieuwe wagen is gedekt door 24 maanden garantie op productie fouten, vastgesteld en erkend door het officiële dealernet van Alfa Romeo, zonder kilometerbeperking en met de mogelijk heid tot verlenging van deze garantie naar een 3de jaar tegen een bijzonder concurrerende prijs. Bovendien omvat het volledig waarborgplan 8 jaar garantie tegen corrosie en 3 jaar op de lak. Contract Top Program U kan eveneens voor een zeer voordelige prijs ons Top Program contract onderschrijven voor alle interventies die uw wagen nodig zou kunnen hebben (onderhoud, slijtage, mechanische problemen... met uitzondering van banden) en dit voor de duur of het kilometertotaal van uw keuze. Absolute gemoedsrust verzekerd. Vervangingsonderdelen De Alfa Romeo servicepunten gebruiken alleen originele onderdelen, om de oorspronkelijke prestaties en betrouwbaarheid van de wagen te behouden. Alle herstellingen genieten bovendien een garantie van 12 maanden. Toebehoren Elegant, betrouwbaar, functioneel. Maar vooral gerealiseerd op basis van de persoonlijke eigenschappen van de Alfa Romeo wagens, opdat elk detail de exclusieve elegantie van een unieke stijl uitstraalt. Van het stuurwiel tot de lichtmetalen velgen, van de autoradio tot de skidragers. Alfa Romeo stelt een breed gamma aan geselecteerde en ge garan deerde toe behoren ter beschikking, die aan alle eisen inzake comfort, stijl en sportiviteit voldoen. Alfa Romeo Financial Solutions Een volledig gamma aan financiële diensten (klassieke financiering - financieringen met flexibele restwaardes - financiële leasing - full leasing) aangepast aan uw behoeften. Zeer professionele, praktische en veilige oplossingen die U worden voorgesteld in samenwerking met Alpha Credit en Corporate MobilityLease. Voor bijkomende informatie, aarzel niet de verdeler uit uw regio te contacteren. FINANCIAL SOLUTIONS 50

prijslijst januari 2015

prijslijst januari 2015 prijslijst januari 2015 105 jaar Alfa Romeo. Een bijzondere mijlpaal waar we graag bij stilstaan. Want al een eeuw lang zet ons merk de toon op het gebied van sportiviteit en rijprestaties. Zowel op als

Nadere informatie

TIJDELIJK NAVIGATIE T.W.V. 385,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden FIAT PUNTO

TIJDELIJK NAVIGATIE T.W.V. 385,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden FIAT PUNTO TIJDELIJK NAVIGATIE T.W.V. 385,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden FIAT PUNTO Prijslijst per 1 januari 2015 2 Punto. Drive the Evolution Stap je in de nieuwe Punto, dan ben je helemaal

Nadere informatie

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL PEUGEOT PARTNER PARTNER IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL Met zijn grote laadruimte, ongekend flexibele interieur en nieuwe, zuinige en sterke e-hdi-motoren is de nieuwe Partner de ideale bedrijfsauto voor

Nadere informatie

*Optie of standaard naargelang de versies. **Optie naargelang de versies.

*Optie of standaard naargelang de versies. **Optie naargelang de versies. NEW PEUGEOT PARTNER TEPEE STIJLVOL VOORKOMEN VRIJHEID ALOM! De Partner Tepee is een échte vrijetijdswagen, een ludospace pur sang. Deze auto heeft veel karakter en nodigt uit tot ontdekkingen en avontuur.

Nadere informatie

F I AT Q U B O Prijslijst per 1 juli 2014

F I AT Q U B O Prijslijst per 1 juli 2014 FIAT QUBO Prijslijst per 1 juli 2014 2 Origineel en fris De Qubo is multifunctioneel, origineel en veelzijdig. Het originele design met brede en bolle wielkasten geeft de zijkanten van de auto een robuuste

Nadere informatie

109 g/km 4,7. 573 liter. 1,59 m. 5 jaar. l/100 km. deuren. Met zijn beperkte C0 2

109 g/km 4,7. 573 liter. 1,59 m. 5 jaar. l/100 km. deuren. Met zijn beperkte C0 2 Splash 109 g/km 4,7 l/100 km De Splash heeft een draaicirkel van 9,4 m en is daardoor uiterst gemakkelijk te manoeuvreren.9,4 m Met zijn beperkte C0 2 -uitstoot van 109 g/km behoort de Splash (1.0 l benzine)

Nadere informatie

TIJDELIJK EEN OPTIEPAKKET T.W.V. 1.000,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden. FIAT 500 en 500C

TIJDELIJK EEN OPTIEPAKKET T.W.V. 1.000,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden. FIAT 500 en 500C TIJDELIJK EEN OPTIEPAKKET T.W.V. 1.000,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden FIAT 500 en 500C Prijslijst per 1 oktober 2014 De Fiat 500, een rijke Op 4 juli 1957 rolde de eerste Nuova

Nadere informatie

COMPACTE VRIJBUITER. Ervaar de unieke eigenschappen van deze veilige en tegelijkertijd sportieve crossover.

COMPACTE VRIJBUITER. Ervaar de unieke eigenschappen van deze veilige en tegelijkertijd sportieve crossover. PEUGEOT 2008 COMPACTE VRIJBUITER Met de nieuwe 2008, een compacte crossover die zich in de stad als een vis in het water voelt, kunt u optimaal profiteren van al het goede dat het leven te bieden heeft.

Nadere informatie

IN BEWUSTWORDING. SMART BEAM ASSIST dimt automatisch het grootlicht zodra een tegenligger nadert. Hoffelijk en veiliger, geniet van comfort op maat.

IN BEWUSTWORDING. SMART BEAM ASSIST dimt automatisch het grootlicht zodra een tegenligger nadert. Hoffelijk en veiliger, geniet van comfort op maat. 50 Word gedreven door verlangen. Koester het en laat uw zintuigen strelen door luxe die is gericht op gevoel. De geheel nieuwe Infiniti Q50 is hiervoor ontworpen. Hij verzorgt u met een ongekende intensiteit

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS VOLVO V40 BUSINESS MODELPROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BPMbedrag ( ) BTWbedrag (

Nadere informatie

Scherp geprijsde nieuwe Corsa legt lat hoog in segment compacte auto s

Scherp geprijsde nieuwe Corsa legt lat hoog in segment compacte auto s Opels bestseller is er al vanaf 13.995,- Scherp geprijsde nieuwe Corsa legt lat hoog in segment compacte auto s Vanaf vandaag kan de nieuwe Opel Corsa besteld worden. Opels bestseller is er al vanaf 13.995,-.

Nadere informatie

Partner. Prijzen & Specificaties. Per 01-01-2015

Partner. Prijzen & Specificaties. Per 01-01-2015 Partner Prijzen & Specificaties Per 01-01-2015 De Partner in een oogopslag De Peugeot Partner is leverbaar in een lichte en een zware uitvoering. Deze versies worden aangeduid als 120 en 122. De 120 heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding A72, A82, A92

Gebruikershandleiding A72, A82, A92 Gebruikershandleiding A72, A82, A92 Gebruikershandleiding A72---A92 Serienummers van uw tractor Model = model indentificatie wordt gebruikt voor service en onderdelen Indentificatie number = serie nummer

Nadere informatie

Flexibiliteit in mobiliteit

Flexibiliteit in mobiliteit IN HET 3: rijimpressie Ford Kuga 14 mei 2013 6: Limado Autobanden 7: Oude glorie: Jaguar 4 Dit is een bijlage van het Gemerts Nieuwsblad! MG3 staat in de planning voor export naar Europa Eerst zien Inhoud

Nadere informatie

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN Cirkelharken GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 GA 6501 7501 8121 8731 9531 6002 6632 7932 9032 6620 8030 9030 CIRKELHARKEN ONTWORPEN OM RUWVOER TE OOGSTEN DAT RIJK IS AAN

Nadere informatie

RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN

RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN PERSBERICHT RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN Het definitieve design van de Fluence Z.E. en Kangoo Express Z.E. is gereed. Klanten die als één

Nadere informatie

2070 CX LP 2070 CX 2070 CX LP T 2070 CX T. Wielladers, die de toekomst tegemoetkomen. Ideaal voor binnen en buiten.

2070 CX LP 2070 CX 2070 CX LP T 2070 CX T. Wielladers, die de toekomst tegemoetkomen. Ideaal voor binnen en buiten. 070 2070 CX LP 2070 CX 2070 CX LP T 2070 CX T Wielladers, die de toekomst tegemoetkomen. Ideaal voor binnen en buiten. Vermogen op hoog niveau. 2070 JOKER. Compact, wendbaar, sterk en als Tele met een

Nadere informatie

DE ZWAARSTE WERKZAAMHEDEN

DE ZWAARSTE WERKZAAMHEDEN KTP 17-22 - 27 T JOSKIN 2014. Dit is een niet-contractueel document. Alle gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving veranderd worden. De afbeeldingen zijn niet noodzakelijk standaard modellen. Ref.:

Nadere informatie

ACCESSOIRES / U ITRUSTING RENAULT

ACCESSOIRES / U ITRUSTING RENAULT ACCESSOIRES / U ITRUSTING RENAULT Als eigenaar van een Vel Satis denkt u misschien dat u de talenten van uw wagen nu al ten volle benut. Welnu we zullen u met veel plezier van de ene verbazing in de andere

Nadere informatie

Moderne vijf kamp. Op zoek naar plus- en minpunten. 1.0 Exclusive Prijs: 10.499. Toyota Aygo 1.0 VVT-i Dynamic Blue Prijs: 11.645

Moderne vijf kamp. Op zoek naar plus- en minpunten. 1.0 Exclusive Prijs: 10.499. Toyota Aygo 1.0 VVT-i Dynamic Blue Prijs: 11.645 MultiTEST Op zoek naar plus- en minpunten Razend populair zijn ze, de Aygo, C1 en 107. Maar welke van de drieling moet je hebben? Of ben je beter af met de helft van de eeneiige tweeling Pixo/Alto? Vijf

Nadere informatie

GENIETEN VAN ELK MOMENT. ONTDEK DE VRIJHEID, FREIHEIT, DIE BEWEGT. CAMPERS 2015 VANS. HALF INTEGRALEN. ALKOVEN. VOLLEDIG INTEGRALEN

GENIETEN VAN ELK MOMENT. ONTDEK DE VRIJHEID, FREIHEIT, DIE BEWEGT. CAMPERS 2015 VANS. HALF INTEGRALEN. ALKOVEN. VOLLEDIG INTEGRALEN GENIETEN VAN ELK MOMENT. ONTDEK DE VRIJHEID, FREIHEIT, DIE BEWEGT. CAMPERS 2015 VANS. HALF INTEGRALEN. ALKOVEN. VOLLEDIG INTEGRALEN 01 MET AL MEER DAN 50 JAAR ERVARING EN VOL PURE PASSIE WEET KNAUS DE

Nadere informatie

Power Xpert CX - schakelsysteem voor de distributie van elektrische energie IEC-conform laagspanningsverdeelsysteem en motor control center

Power Xpert CX - schakelsysteem voor de distributie van elektrische energie IEC-conform laagspanningsverdeelsysteem en motor control center Power Xpert CX - schakelsysteem voor de distributie van elektrische energie IEC-conform laagspanningsverdeelsysteem en motor control center Power Xpert CX Flexibele schakeloplossingen voor maximalisatie

Nadere informatie

omfort all-in-one toepassingen voor residentiële en commerciële DAIKIN ALTHERMA VERWARMINGSYSTEEM CATALOGUS VOOR DE INSTALLATEUR

omfort all-in-one toepassingen voor residentiële en commerciële DAIKIN ALTHERMA VERWARMINGSYSTEEM CATALOGUS VOOR DE INSTALLATEUR omfort all-in-one voor residentiële en commerciële toepassingen CATALOGUS VOOR DE INSTALLATEUR DAIKIN ALTHERMA VERWARMINGSYSTEEM Verwarmen, koelen en sanitair warmwater Duurzame & efficiënte energieoplossingen

Nadere informatie

Prestige 18 en 32 Solo en Excellence

Prestige 18 en 32 Solo en Excellence With the future in mind Prestige 18 en 32 Solo en Excellence Wandketels op gas in roestvrij staal voor een lange levensduur, met een hoog rendement, een stille werking en een doorgedreven energiemodulatie.

Nadere informatie

VERBETERDE PRESTATIES VERHOOGDE PRODUCTIEVE TIJD LAGERE BEDRIJFSKOSTEN

VERBETERDE PRESTATIES VERHOOGDE PRODUCTIEVE TIJD LAGERE BEDRIJFSKOSTEN De geheel nieuwe trekkers uit de 7R- en 8R-serie: VERBETERDE PRESTATIES VERHOOGDE PRODUCTIEVE TIJD LAGERE BEDRIJFSKOSTEN De beste cabine van John Deere ooit De heldere keuze met geheel nieuwe led-verlichting

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. HelioSet. HelioSet 250SC

Gebruiksaanwijzing. HelioSet. HelioSet 250SC Gebruiksaanwijzing HelioSet HelioSet 250SC Inhoudstafel AANDACHTIG LEZEN VÓÓR GEBRUIK 1 Opmerkingen met betrekking tot de documentatie... 2 1.1 Bewaren van de documenten... 2 1.2 Gebruikte symbolen...

Nadere informatie

Aftermarket open daken. Geniet van het gevoel van vrijheid

Aftermarket open daken. Geniet van het gevoel van vrijheid Aftermarket open daken Geniet van het gevoel van vrijheid Verbreed uw horizon Veel licht zorgt bij iedereen voor een goed gevoel. Geniet ervan zo vaak u kan. Het open dak zorgt voor meer lichtinval en

Nadere informatie

VEILIGHEID EN GEBRUIKSAANWIJZING. Versie Firmware: 3.1x

VEILIGHEID EN GEBRUIKSAANWIJZING. Versie Firmware: 3.1x NL VEILIGHEID EN GEBRUIKSAANWIJZING Versie Firmware: 3.1x Gelukwensen met de aankoop van een Nolan N-Com product. N-Com B4 is ontworpen door gebruik te maken van de meest moderne technologieёn en de beste

Nadere informatie

Zakelijk online waar u wilt!

Zakelijk online waar u wilt! 17 e jaargang, nummer 03, maart 2014 Businessmagazine Noordwest Veluwe en Flevoland Stad in Bedrijf Businessdagen 15 & 16 april 2014, locatie Sypel Harderwijk ondernemend voor ondernemers 1 06-2013 Beursspecial

Nadere informatie

de roos dende regels en omstandigheden. Eén van de twee boten de twee Boarncruisers die gebroederlijk naast elkaar afge-

de roos dende regels en omstandigheden. Eén van de twee boten de twee Boarncruisers die gebroederlijk naast elkaar afge- Schot in de roos De lak van bouwnummer één en twee is nauwelijks opgedroogd, maar nu al kan voorzichtig worden gesteld dat de nieuwe Boarncruiser Elegance-serie een succes is. Tien schepen zijn er inmiddels

Nadere informatie