Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen"

Transcriptie

1 Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd Aantal leden: 8 Dagorde nr.: B.57 Aanwezig: Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Anja De Wit en Marleen Vanderpoorten, schepenen Katleen Janssens, secretaris Verontschuldigd: Rik Pets, schepen Werner Cazaerck, korpschef Titel : Lier Centraal GOEDKEURING. Het College van burgemeester en schepenen: Dossierverantwoordelijke: Els Verhaert MOTIVERING Voorgeschiedenis Voor het 6e jaar op rij gaat in 2017 opnieuw Lier Centraal door op de Grote Markt in Lier. In het college van 22/05/2012 werd de samenwerkingsovereenkomst met RELAX VOF goedgekeurd voor de organisatie van een reeks zomerconcerten op donderdagavond. Deze samenwerkingsovereenkomst werd toen afgesloten voor twee jaar (2012 en 2013); het college engageerde zich om de overeenkomst te hernieuwen indien beide edities positief geëvalueerd werden. Door een positieve evaluatie werd de samenwerking verder gezet. In het voorjaar van 2014 heeft RELAX VOF haar taken overgedragen aan de VZW VWALA. Het CBS heeft hiervan kennis genomen op 05/05/2014. De stad betaalt jaarlijks een toelage van en sluit, mits een positieve jaarlijkse evaluatie, een overeenkomst met de vzw af tot 2019 waardoor de vzw Vwala o.a. overeenkomsten kan afsluiten met sponsors op langere termijn. De toelage voor 2017 bedraagt 8000 euro. Feiten en context Op donderdag juli en op augustus 2017 organiseert Lier Centraal van 18u tot 23u een concert op de Grote Markt. Op donderdag 6/7 start Lier centraal per uitzondering om 14u met een speciaal kinderaanbod. Elke week staat de avond in het teken van een ander thema. Er is steeds een optreden van een (lokale) band en een hoofdprogramma met een grotere act. De toegang is gratis. Het programma vind je in bijlage. De planning ziet er steeds als volgt uit: -Donderdag: voormiddag: levering materiaal + opbouw namiddag: opbouw Alles wordt dezelfde avond nog opgeruimd en het terrein wordt proper gemaakt. -Vrijdag: ophalen materiaal + afval stad De organisator vraagt aan het college de goedkeuring voor volgende zaken:

2 P. 2 uittreksel van burgemeester en schepenen 19/06/2017 -het verbod op ambulante handel op de Grote Markt tijdens 'Lier Centraal' op alle donderdagen van 06/07 t.e.m. 24/8/2017 en dit tussen 18 en 24uur. De verkoop/exploitatie en/of toekenning van de rechten hiervoor is voorbehouden voor de organisatie. -geen toestemming te verlenen aan de horecazaken op de Grote Markt om een tijdelijke tapinstallatie of eetstand op hun terras te plaatsen tijdens Lier Centraal. -het voorbehouden van 15 parkeerplaatsen op de Vismarkt: op 6/07 vanaf 10u tot 24u op de overige dagen van Lier Centraal telkens vanaf 14u tot 24u. -het toestaan van de plaatsing van één personenwagen - toebehorend aan de organisatienaast het Belfort achter het podium, en dit voor de beveiliging van waarden. -het plaatsen van een led scherm ter hoogte van CC De Mol ter promotie van Lier Centraal. -het plaatsen van een LEDscherm op de Grote markt tijdens het evenement. -gebruik toiletten in het stadhuis. Lier Centraal voorziet een toiletdame. -gebruik van het Vleeshuis als backstageruimte, doorlopend van 01/07 t.e.m. 31/08/ toelating tot afwijking op de geluidsnormen. Op de dagen van Lier Centraal wordt telkens een afwijking tot 93 db gevraagd van 19u tot 23.15u. Op 6/7 wordt er reeds een toelating tot geluidsafwijking gevraagd vanaf 14u. Gratis gebruik van stadsmateriaal: -1 starshadetent + zijwanden + verankeringsgewichten -6 podiumelementen -14 blauwe vuilnistonnen + bijhorende vuilniszakken -64 nadars -15 tafels 1,80mx0,80m -50 plooistoelen -10 receptietafels -30 bierbanken -toegang tot het stroomnet via de voorziene elektriciteitspunten + de nodige stroomkabels. Deze worden, zoals vorige jaren, in het Vleeshuis opgeborgen gedurende de hele periode. -15m kabelgoten -ophaling van de afvalzakken door de stadsdiensten Adviezen noodplanning: geen opmerkingen. cel mobiliteit: Aanvraag tot het innemen van parkeerplaatsen werd niet binnen de voorzien termijn ingediend en dient dus geweigerd te worden. Indien het CBS toch op de vraag wenst in te gaan, adviseren wij om het aantal plaatsen te beperken en niet de ganse Vismarkt parkeervrij te maken zoals gevraagd wordt. Wij geven echter negatief advies om deze plaatsen te reserveren voor artiesten. Dit is wettelijk niet toegelaten. Het CBS kan beslissen om een inname openbaar domein toe te staan. De (vrijgemaakte) zone dient dan afgespannen te worden en staat dan volledig onder het beheer van de organisatie. Voor de bewegwijzering geven wij negatief advies aangezien deze dan de volledige zomer in de binnenstad zou hangen. De Grote Markt is voldoende gekend. De organisatie kan beter via hun eigen infokanalen vooraf de locatie nog eens op plannetje aanduiden. verkeersdienst LPL: Laattijdige aanvraag. Vorig jaar was de aanvraag eveneens laattijdig daar men achteraf bijkomende verkeersmaatregelen vroeg.

3 P. 3 uittreksel van burgemeester en schepenen 19/06/2017 De voorwaarden waaraan dient voldaan te worden bij inname openbare weg werden niet vervuld. Negatief advies. cel milieu: Aangezien het hier om een niet-ingedeelde inrichting overeenkomstig VLAREM handelt, kan het college een toelating verlenen voor het produceren van elektronisch versterkte muziek tot een maximaal geluidsniveau van 95 db(a) Laeq,15 min of 100 db(a) Laeq,60 min. Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en op 21 maart door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen. Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk: Op donderdag 6, 13, 20, 27 juli 2017 en 3, 10, 17 en 24 augustus 2017: mag het geluidsniveau van de muziek tussen 18.00u tot 23.15u niet meer bedragen dan 93 db(a) Laeq,15 min; dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.15u; de organisator moet de omwonenden binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen; de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen binnen 2 dagen na het evenement aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be). Juridische grond Besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 tot wijziging van het Koninklijk besluit van 24 februari 1977 houdende vaststelling van geluidsnormen voor muziek in openbare en private inrichtingen, tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 februari 1991 houdende vaststelling van het Vlaams reglement betreffende de milieuvergunning en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 juni 1995 houdende algemene en sectorale bepalingen inzake milieuhygiëne, wat betreft het maximaal geluidsniveau van muziek in inrichtingen. Beslissing van het college op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 over de principes m.b.t. afwijkingen op de geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek bij occasionele evenementen. Financiële weerslag Actienummer Omschrijving actie Toelage Lier Centraal BESLUIT Art 1 : Het college beslist GOEDKEURING te geven voor de organisatie van Lier Centraal op donderdag juli en op augustus 2017 op de Grote Markt. Lier centraal gaat telkens door van 18u tot 23u. Op 6/7 start Lier centraal per uitzondering reeds vanaf 14u. De organisatie dient rekening te houden met volgende voorwaarden:

4 P. 4 uittreksel van burgemeester en schepenen 19/06/2017 Planning opbouw/afbraak: -Donderdag: voormiddag: levering materiaal + opbouw starshade + opbouw door Lier centraal namiddag: opbouw Alles dient dezelfde avond nog afgebroken en opgekuist te worden. -Vrijdag: ophalen materiaal, afbraak starshade + ophalen afval door stadsdiensten Verkeersmaatregelen: -Er worden 15 parkeerplaatsen vrijgemaakt op de Vismarkt: op 6/07 vanaf 10u tot 24u op de overige dagen van Lier Centraal telkens vanaf 14u tot 24u. Van zodra de zone is vrijgemaakt wordt deze overgedragen aan de organisatie, die instaat voor het beheer ervan. De zone dient visueel afgescheiden te worden van de openbare weg door de organisatie. -Er wordt toestemming gegeven om één personenwagen - toebehorend aan de organisatiete plaatsen naast het Belfort achter het podium, en dit voor de beveiliging van waarden. -Er wordt toelating gegeven voor het plaatsen van een led scherm ter hoogte van CC De Mol ter promotie van Lier Centraal. -Er wordt toelating gegeven voor het plaatsen van een LEDscherm op de Grote markt -De organisatie krijgt toelating om gebruik te maken van de openbare toiletten in het stadhuis. Lier Centraal voorziet een toiletdame en zorgt ervoor dat de toiletten proper achtergelaten worden. -De organisatie kan gratis gebruik maken van het Vleeshuis als backstageruimte van 01/07 t.e.m. 31/08/ Er wordt een verbod op ambulante handel ingesteld op de Grote Markt tijdens 'Lier Centraal' op alle donderdagen van 06/07 t.e.m. 24/8/2017 en dit tussen 18 en 24uur. De verkoop/exploitatie en/of toekenning van de rechten hiervoor is voorbehouden voor de organisatie. -Er wordt aan de horecazaken op de Grote Markt GEEN toestemming verleend om een tijdelijke tapinstallatie of eetstand op hun terras te plaatsen tijdens Lier Centraal. De stad stelt wekelijks volgend materiaal gratis ter beschikking: -1 starshadetent + zijwanden + verankeringsgewichten -6 podiumelementen -14 blauwe vuilnistonnen + bijhorende vuilniszakken -64 nadars -15 tafels 1,80mx0,80m -50 plooistoelen -30 bierbanken -10 receptietafels -15m kabelgoten -De organisatie kan gratis gebruik maken van het stroomnet via de voorziene elektriciteitspunten. -De organisatie kan gratis gebruik maken van de nodige stroomkabels. Deze worden, zoals vorige jaren, in het Vleeshuis opgeborgen gedurende de hele periode. -De organisator staat in voor de inzameling van het afval en zorgt ervoor dat dit in dichtgebonden afvalzakken wordt verzameld op een afgesproken plaats. De stad staat, zoals vorige edities, in voor de ophaling van de afvalzakken. De organisatie zorgt ervoor dat het terrein proper achtergelaten wordt. -De organisatie dient bezoekers aan te sporen om zo veel mogelijk met de fiets te komen en voorziet zelf een extra fietsenparking.

5 P. 5 uittreksel van burgemeester en schepenen 19/06/2017 -Op donderdag juli en op augustus hebben wagens die in functie van de organisatie op de Grote Markt moeten zijn vrije doorgang tot de Grote markt van 7u (donderdag) tot 2u (vrijdag). Indien zij buiten deze tijdspanne de Grote Markt willen betreden dienen zij tijdig een doorgangskaart aan te vragen via verkeer@lier.be. De doorgangskaarten worden gratis opgemaakt. Art. 2: Het college beslist aan Kristel Van Loon (Lier Centraal) een afwijking op de geluidsnormen m.b.t. elektronisch versterkte muziek toe te staan onder volgende voorwaarden: Op donderdag 13, 20, 27 juli 2017 en 3, 10, 17 en 24 augustus 2017: mag het geluidsniveau van de muziek tussen 18.00u tot 23.15u niet meer bedragen dan 93 db(a) Laeq,15 min; dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.15u; de organisator moet de omwonenden binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen; de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen binnen 2 dagen na het evenement aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be). Het college beslist aan Kristel Van Loon (Lier Centraal) een afwijking op de geluidsnormen m.b.t. elektronisch versterkte muziek toe te staan onder volgende voorwaarden: Op donderdag 6 juli 2017 mag het geluidsniveau van de muziek tussen 14.00u en 23.15u niet meer bedragen dan 93 db(a) Laeq,15 min; dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.15u; de organisator moet de omwonenden binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen; de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen binnen 2 dagen na het evenement aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be). Art 3 : Deze beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden. Art 4 : De financiële gevolgen zijn: Actienummer Omschrijving budgetsleutel Bedrag Saldo krediet Budgetsleutel /0719 Toelage Lier Centraal Art 5 : Kopieën: Aantal Bestemmeling 7 verkeersdienst LPL, cel mobiliteit, noodplanning, team

6 P. 6 uittreksel van burgemeester en schepenen 19/06/2017 ondernemen, milieu, handhaving, technische diensten De secretaris (Get.) Katleen Janssens De burgemeester (Get.) Frank Boogaerts Voor eensluidend afschrift, De secretaris De burgemeester Katleen JANSSENS Frank BOOGAERTS

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 23 10 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 19 06 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 19 06 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 20 02 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 22 05 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 22 10 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 28 08 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 16 04 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Verontschuldigd: Andries Ivo, De Wit Anja, Vanderpoorten Marleen, schepenen. Verbreding van het voetpad - Berlaarsestraat 3 - open terras.

Verontschuldigd: Andries Ivo, De Wit Anja, Vanderpoorten Marleen, schepenen. Verbreding van het voetpad - Berlaarsestraat 3 - open terras. Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling : Toegevoegde punten Pagina : 1 Ref. Nr. : Zitting dd. 29/07/2013 Aantal

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 24 07 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 11 09 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 16 04 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 8 05 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 7 08 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 24 07 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 16 04 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 16 04 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 25 06 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 10 04 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 14 05 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 12 02 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 5 02 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 20 11 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 18 06 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 16 04 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 6 11 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 15 05 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 6 08 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 3 07 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 16 07 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN HET SCHEPENCOLLEGE IN ZITTING VAN : 21 AUGUSTUS 2017

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN HET SCHEPENCOLLEGE IN ZITTING VAN : 21 AUGUSTUS 2017 UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN HET SCHEPENCOLLEGE IN ZITTING VAN : 21 AUGUSTUS 2017 Tegenwoordig de Dames en de Heren: J. Creemers, Burgemeester, M. Giebens, D. Verlaak, G. Haeldermans, R. Didden,

Nadere informatie

MELDINGS- EN/OF VERGUNNINGSAANVRAAGFORMULIER OPENBARE EVENEMENT

MELDINGS- EN/OF VERGUNNINGSAANVRAAGFORMULIER OPENBARE EVENEMENT MELDINGS- EN/OF VERGUNNINGSAANVRAAGFORMULIER OPENBARE EVENEMENT 1. GEGEVENS M.B.T. DE ORGANISATOR Naam van de organisatie (vereniging, bedrijf, ) : Rechtsvorm (vzw, feitelijke vereniging, BVBA, NV, ) :

Nadere informatie

Geluidsnormen in de horeca

Geluidsnormen in de horeca Geluidsnormen in de horeca Een gids voor Leuvense Horeca-uitbaters De nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten * toepassing van de Wet Schauvlieghe (01-01-2013) Bent u uitbater van een horeca-zaak

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 20 03 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Wegwijs in de nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten in Gent

Wegwijs in de nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten in Gent Vanaf 1 januari 2013 Wegwijs in de nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten in Gent Bent u uitbater van een café of organisator van een evenement? Deze brochure leidt u door de nieuwe wetgeving. Op

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN gemeente Vleteren

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN gemeente Vleteren AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN gemeente Vleteren Aandacht: De aanvraag moet ten laatste 30 dagen op voorhand ingediend worden Naam evenement: Datum: 1. Organisator van de activiteit Naam van de organisatie

Nadere informatie

Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent

Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent Datum ontvangst: (vak voorbehouden voor de dienst) Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent Hoe bezorgt u dit formulier? Deze aanvraag dient u te sturen naar: Dienst Evenementen,

Nadere informatie

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid.

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid. STADSBESTUUR IZEGEM HORECAREGLEMENT Artikel 1 Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op elke voor het publiek toegankelijke inrichting, hetzij besloten hetzij in openlucht, waar dranken, alcoholische

Nadere informatie

Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid de artikelen 119,133 en 135; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 2, 42 3, 186 en 187;

Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid de artikelen 119,133 en 135; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 2, 42 3, 186 en 187; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid de artikelen 119,133 en 135; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 2, 42 3, 186 en 187; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 17

Nadere informatie

Aanvraagformulier Circussen/Niet-permanente amusementsbedrijven

Aanvraagformulier Circussen/Niet-permanente amusementsbedrijven Dienst VES (Verenigingen Evenementen Samenleving) Korenmarkt 10 8870 Izegem 051 337 303 051 314 867 ves@izegem.be IBAN BE81 0910 0022 2624 BIC GKCCBEBB Aanvraagformulier Circussen/Niet-permanente amusementsbedrijven

Nadere informatie

7 Belgisch Staatsblad d.d VLAAMSE OVERHEID

7   Belgisch Staatsblad d.d VLAAMSE OVERHEID VLAAMSE OVERHEID N. 2012 967 [C 2012/35373] 17 FEBRUARI 2012. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 februari 1977 houdende vaststelling van geluidsnormen voor

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Afdeling : Uit in Lier Pagina : 1 zitting dd.1 september 2014 Aantal leden : 31 Dagorde nr. : OZ.26 Aanwezig:

Nadere informatie

Provincie Limburg Arrondissement Tongeren Gemeente Hoeselt. Uittreksel uit het notulenboek van de Gemeenteraad Vergadering van 24 november 2016

Provincie Limburg Arrondissement Tongeren Gemeente Hoeselt. Uittreksel uit het notulenboek van de Gemeenteraad Vergadering van 24 november 2016 Provincie Limburg Arrondissement Tongeren Gemeente Hoeselt Uittreksel uit het notulenboek van de Gemeenteraad Vergadering van 24 november 2016 Aanwezig: Alfons Capiot, voorzitter; Werner Raskin, burgemeester;

Nadere informatie

Nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten

Nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten Nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten KADER Nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten PRINCIPE TOEPASSING LEUVEN POLITIEREGLEMENT ARGUMENTATIE VOLGENDE STAPPEN KADER Wetgeving voor 1 januari

Nadere informatie

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN INHOUD - Achtergrond wetgeving - Wat zijn decibels? - Indeling in geluidsniveaus - Welke toelating of vergunning? - Geluid meten - Controle - Communiceer vooraf! ACHTERGROND

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER FUIVEN EN FEESTEN

AANMELDINGSFORMULIER FUIVEN EN FEESTEN AANMELDINGSFORMULIER FUIVEN EN FEESTEN Ontvangst VT... CC WEB Politie Milieu Jeugd Dit formulier volledig en duidelijk ingevuld indienen bij de dienst vrije tijd minstens 6 weken voor aanvang van de activiteit!

Nadere informatie

29/04/2013. Nieuwe Geluidsnormen. Wat houdt het in? Hoe gaan we er mee om?

29/04/2013. Nieuwe Geluidsnormen. Wat houdt het in? Hoe gaan we er mee om? Nieuwe Geluidsnormen Wat houdt het in? Hoe gaan we er mee om? 1 2 1 GELUID Wat is geluid? geluid = golven Wat is lawaai? Geluid dat als overlast ervaren wordt 3 GELUID Geluid meten: geluiddruk-niveau wordt

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 1 oktober 2018 Ondersteunende diensten - Secretariaat

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 1 oktober 2018 Ondersteunende diensten - Secretariaat zutendad College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 1 oktober 2018 Ondersteunende diensten - Secretariaat 2 2018_CBS_01024 Vaststelling tijdelijk politiereglement op het verkeer

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit MINSTENS 2 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de

Nadere informatie

MELDING/AANVRAAG VOOR TOELATING MUZIEKACTIVITEIT

MELDING/AANVRAAG VOOR TOELATING MUZIEKACTIVITEIT MELDING/AANVRAAG VOOR TOELATING MUZIEKACTIVITEIT Indien je een activiteit wil organiseren met elektronisch versterkte muziek moet een meldingsfiche ingevuld worden conform de politieverordening van de

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagformulier evenementen De aanvraag moet ten laatste 8 weken op voorhand ingediend worden! Naam evenement: Datum: 1. Organisator van het evenement Naam van de organisatie (feitelijke vereniging,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 november 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 14 april 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Ondernemen en Stadsmarketing Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014

Que Pasa - tijdelijk politiereglement op het verkeer te Middelkerke n.a.v. 'Varken aan 't spit' op 15/03/2014 Sector secretariaat gemeenteraad uittreksel notulenboek Zitting Gemeenteraad 24/04/2014 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove,

Nadere informatie

Aanvraagformulier: activiteiten (met impact) op openbaar domein

Aanvraagformulier: activiteiten (met impact) op openbaar domein Aanvraagformulier: activiteiten (met impact) op openbaar domein Minstens één maand vooraf aan te vragen! (Gelieve het document te bewaren als datumevenement jjjj_mm_dd_titelevenement ) 1. Gegevens organisatie

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 13 juni 2019 Ruimte - Omgeving 25 2019_CBS_00632 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Avondfeest

Nadere informatie

EVENEMENTEN. O AANVRAAG EVENEMENT IN OPEN LUCHT O MELDING EVENEMENT IN BESLOTEN PLAATS Aanduiden wat van toepassing is.

EVENEMENTEN. O AANVRAAG EVENEMENT IN OPEN LUCHT O MELDING EVENEMENT IN BESLOTEN PLAATS Aanduiden wat van toepassing is. AANVRAAGFORMULIER GEMEENTEBESTUUR BERLAAR MARKT 1 2590 BERLAAR EVENEMENTEN Aanvraagformulier, volgens toepassing van het politiereglement Evenementen. Het betreft evenementen dewelke dans- en muziekactiviteiten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Afdeling : Uit in Lier Pagina : 1 zitting dd.27 november 2017 Aantal leden : 31 Dagorde nr. : OZ.6 Aanwezig:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 september 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

WEGWIJS IN DE NIEUWE MUZIEKACTIVITEITEN

WEGWIJS IN DE NIEUWE MUZIEKACTIVITEITEN WEGWIJS IN DE NIEUWE GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN 1 GELUID Geluid is een trilling die via een medium (lucht) wordt doorgegeven Geluid heeft bepaalde karakteristieken Geluidsdrukniveau L P = 10

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement EVENTNR. 2015/...... MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit minstens 2 maanden vooraf melden aan

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten _GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten _GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring Gemeente Berlaar Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten 10 2016_GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring Samenstelling: Aanwezig:

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de maand

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse. Evenementen in Ardooie, meer dan 300 personen. 1. Gegevens van het evenement. 2.

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse. Evenementen in Ardooie, meer dan 300 personen. 1. Gegevens van het evenement. 2. Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse Evenementen in Ardooie, meer dan 300 personen Datum Aanvraag 1. Gegevens van het evenement Naam van het evenement: Type evenement: Fuif; concert;

Nadere informatie

Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren

Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent in functie van evenementen, feesten, markten en foren Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren bezoekadres postadres openingsuren

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 3 september 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 6 2018_CBS_00799 aanvullend reglement politie wegverkeer - omgeving zwembad - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

De nieuwe geluidsnorm

De nieuwe geluidsnorm De nieuwe geluidsnorm STEPP dag Lounge 13 5 juni Steven Kemland - Face Inhoud mini seminar Verklaring van de verschillende db benamingen De samengevatte nieuwe drie-traps regelgeving Hoe kunnen we meten

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 -Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Dhondt Willy en Van Tieghem Maarten,

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK AANVULLEND POLITIEREGLEMENT N.A.V. DE SPECULOOSFEESTEN

Nadere informatie

Studiedag: Geluidswetgeving in de praktijk

Studiedag: Geluidswetgeving in de praktijk Studiedag: Geluidswetgeving in de praktijk 1-1/04/2015 Geluidsreglementering Vlarem: bescherming van de omwonenden B. Vl. Reg. 17/02/2012 en 17/01/2014: bezoekers!! B. Vl. Reg. 17/02/2012: muziek in inrichtingen

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Afdeling : Uit in Lier Pagina : 1 zitting dd.1 september 2014 Aantal leden : 31 Dagorde nr. : OZ.27 Aanwezig:

Nadere informatie

A a nvraag voor het organiser en van een activit eit of evenem ent

A a nvraag voor het organiser en van een activit eit of evenem ent Dienst Jeugd & Vrije Tijd Laarne Dorpsstraat 2, 9270 Laarne 09 365 46 26 jeugd.cultuur@laarne.be A a nvraag voor het organiser en van een activit eit of evenem ent Voor wie is dit formulier? Dit formulier

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Stad Antwerpen District Berchem districtscollege

Stad Antwerpen District Berchem districtscollege districtscollege Samenstelling: de dames en heren Peter Raats, voorzitter districtscollege, Luc Thiessen, Fatiha Azzaoui, Anne Bakelants en Joseph Libens, districtsschepenen. Ann De Potter, districtssecretaris

Nadere informatie

EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER

EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER Je vraagt je wellicht af 'Waarom het aanmeldingsformulier invullen?' Het neemt inderdaad wat tijd in beslag, maar: je kan alle aanvragen, die dienen behandeld te worden

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN DE SPECULOOSACTIVITEITEN VAN 13 TOT 20 SEPTEMBER 2018 EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE FINANCIERING

NOTULEN ALGEMENE FINANCIERING Aanwezig: Jo Roggen, Burgemeester Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen van dinsdag 5 februari 2019. Chris Jamar, Erik Soors, Roland Strouven, Elke Allard, schepenen Herman Stiers, Algemeen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Gelieve dit document grondig in te vullen waar nodig en 2 maanden voor het evenement te bezorgen aan secretariaat van de gemeente (zie onderaan),

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gemeentelijk rioleringsstelsel. Rio Act - programma-takenpakket

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

Aanvraag niet-ingedeelde muziekactiviteit

Aanvraag niet-ingedeelde muziekactiviteit STAD HARELBEKE MILIEUDIENST Marktstraat 29, 8530 HARELBEKE 0800 21 202 FAX. 056/733389 Aanvraag niet-ingedeelde muziekactiviteit De muziekactiviteit die men aanvraagt dient te voldoen aan de bepalingen

Nadere informatie

Evenementenformulier LoWaZoNe

Evenementenformulier LoWaZoNe Gemeentebestuur Nevele Evenementen en feestelijkheden Evenementenformulier LoWaZoNe Organiseer je een evenement in een gemeente van de LoWaZoNe, dan moet je het gemeentebestuur 12 weken op voorhand op

Nadere informatie

Gids positief uitgaan. nieuwe geluidsnormen muziekactiviteiten Vanaf 1 januari 2013 2011-2013 B 1

Gids positief uitgaan. nieuwe geluidsnormen muziekactiviteiten Vanaf 1 januari 2013 2011-2013 B 1 2011-2013 Gids positief uitgaan nieuwe geluidsnormen muziekactiviteiten Vanaf 1 januari 2013 B 1 2 3 Gids positief uitgaan Nieuwe geluidsnormen muziekactiviteiten Inleiding Op initiatief van minister van

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04441 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Meldingsformulier. feesten, fuiven, evenementen. Naam evenement: Datum evenement (dag + datum): Contactpersoon: (naam). (tel / gsm):.

Meldingsformulier. feesten, fuiven, evenementen. Naam evenement: Datum evenement (dag + datum): Contactpersoon: (naam). (tel / gsm):. Meldingsformulier feesten, fuiven, evenementen Wie een evenement / fuif wil organiseren, moet dit MINSTENS 2 MAANDEN VOORAF melden aan het College van burgemeester en schepenen via dit formulier. Een antwoord

Nadere informatie

PUNT 3 : AANPASSING VAN DE CONTRACTVOORWAARDEN VOOR DE COMMERCIELE BENUTTING VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM.

PUNT 3 : AANPASSING VAN DE CONTRACTVOORWAARDEN VOOR DE COMMERCIELE BENUTTING VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM. GR 27.02.2014 PUNT 3 : AANPASSING VAN DE CONTRACTVOORWAARDEN VOOR DE COMMERCIELE BENUTTING VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM. Overwegende dat de gemeente eigenaar is van een sport/polyvalente

Nadere informatie

districtscollege Merksem Zitting van 6 maart 2014

districtscollege Merksem Zitting van 6 maart 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Merksem Zitting van 6 maart 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten district Merksem Samenstelling De heer Luc Bungeneers, voorzitter districtscollege De heer

Nadere informatie

dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN

dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN Dit formulier dient uiterlijk 6 weken voor de datum van de activiteit bezorgd te worden aan: stad Tienen dienst secretariaat Grote

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit B-punt KENNIS GENOMEN Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Geluidsnormen muziekactiviteiten

Geluidsnormen muziekactiviteiten Geluidsnormen muziekactiviteiten trajectcontrole 1+1 2 eenzame flitspaal Geluidsnormen muziekactiviteiten decibels enzo geluidsnormen Vlaanderen voorbeelden hoe meten gratis tips websites db 1 +1 2 90dB

Nadere informatie