JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE"

Transcriptie

1 JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE

2 DE NATIONALE CITYMARKETING TROFEE 2017 Juryrapport Zaandam, 31 mei Algemeen De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste citymarketing gemeente van Nederland van het afgelopen jaar. De NCT wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Gemeenten konden zichzelf aanmelden voor de Nationale City Marketing Trofee door een vragenlijst in te vullen. De aanmeldingen hebben geleid tot een zestal nominaties verdeeld over twee categorieën; vier in de categorie boven inwoners en twee in de categorie onder inwoners. De nominaties zijn vervolgens aan de jury voorgelegd. Nieuw dit jaar is de trofee voor Citymarketing Personality of the Year. Met deze trofee staat de organisatie stil bij de bijzondere prestaties van natuurlijke personen en rechtspersonen in het afgelopen jaar. De jury onder voorzitterschap van Alexander Rinnooy Kan bestond uit vijf leden met verschillende achtergronden, waaronder wetenschappelijk, politiek-bestuurlijk en journalistiek. Bij de vaststelling van deze nominaties heeft de jury onder andere gekeken naar de doelen, doelgroepen en effecten van citymarketing, de inbedding van citymarketing in het gemeentelijk beleid en de samenwerking met stakeholders. Ook de progressie ten opzichte van het vorige jaar en het behalen van de doelstellingen zijn nadrukkelijk meegewogen. De aangeleverde documentatie, de mondelinge presentatie en de daaropvolgende vragenronde, vormden voor de jury van de Nationale Citymarketing Trofee voldoende basis om de resultaten en ontwikkelingen binnen de verschillende gemeenten te toetsen en waarderen. De presentatie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer relevant onderdeel van de jurybeoordeling. Bij deze gelegenheid is immers de dynamiek aanwezig en bestaat de mogelijkheid om diepgaande vragen te stellen ter verduidelijking van het citymarketingbeleid. De jury constateert dat er steeds meer sprake is van een nadrukkelijk onderscheid tussen een klein aantal topgemeenten ( Champions League ) op het gebied van citymarketing, een wat bredere subtop en een groot veld van gemeenten die nog in de eerste stadia van ontwikkeling verkeren. Het onderscheid blijkt in het bijzonder uit de integrale en professionele aanpak en organisatie, de inbedding in het gemeentelijk beleid, dataverzameling en effectmeting, de regionale samenwerking en de (inter)nationale uitstraling. Uiteraard spelen grote budgetverschillen ook een rol. De aandacht voor de rol van inwoners en ondernemers in de gemeente die het verhaal vertellen (ambassadeurs) behoort in de volle breedte tot de prioriteiten.

3 GEMEENTEN TOT INWONERS 4 De beoordeling 5 De jury heeft zich bij haar beoordeling gebaseerd op de volgende criteria: De genomineerde gemeenten in deze categorie zijn: Lelystad en Woerden. Visie op citymarketing Doelstellingen van citymarketing (o.a. kernwaarden) De jury over Lelystad: Bereikte doelgroepen Lelystad richt zich met een aantrekkelijke en creatieve reclamecampagne op het gevoel van inwoners, Meetbaarheid van de effecten van het gevoerde citymarketingbeleid ondernemers en potentiële bezoekers. Hierbij wordt op een creatieve manier aandacht gegeven Effecten van het gevoerde citymarketingbeleid in 2016 aan unieke elementen van het nieuwe land (natuur, water, ruimte). Er is blijkens de aangeleverde Kenmerkende en/of spraakmakende activiteiten in 2016 documenten en presentatie echter te weinig sprake van een volledig uitgewerkte strategie (o.a. Progressie van citymarketing in 2016 ten opzichte van 2015 door het ontbreken van concrete meetresultaten) waardoor er nog onvoldoende sprake is van een Inbedding van citymarketing in het gemeentelijk beleid volwaardige citymarketingorganisatie. De stad heeft het echter in zich om de komende jaren haar Samenwerking met stakeholders in de gemeente ambities volop waar te maken en parallel hieraan de citymarketing mee te laten groeien. Bijdrage/innovatie voor het vakgebied De jury over Woerden: De transitie van VVV naar citymarketing verkeert nog in de beginfase. Met bijzonder weinig middelen wordt er op creatieve en energieke manier invulling gegeven aan de beoogde merkbeleving (Boerenmarktstad). Hier wordt van de grond af aan met enthousiasme gebouwd aan stadspromotie met mooie ideeën die de potentie hebben om verder uit te groeien. De jury heeft geconstateerd dat beide genomineerde gemeenten nog forse stappen moeten maken op het gebied van citymarketing. Dat geldt met name op de onderdelen meetbaarheid van de effecten van het gevoerde citymarketingbeleid en de integrale aanpak en inbedding van citymarketing binnen het gemeentelijk beleid. Daarnaast is er vooral sprake van stadspromotie en nog te weinig van citymarketing. Dit zijn naar de mening van de jury dermate cruciale criteria, dat er is besloten dit jaar niet over te gaan tot het toekennen van de trofee. Beide gemeenten komen volgens de jury gezien hun inzet en ambitie wel in aanmerking voor een aanmoedigingsprijs.

4 GEMEENTEN VANAF INWONERS 6 Over de winnaar: 7 De jury heeft na ampele overweging een keuze moeten maken tussen Eindhoven of Den Haag. De genomineerde gemeenten in deze categorie zijn: Den Haag, s Hertogenbosch, Eindhoven en Zwolle. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de gemeente die met haar citymarketing de brede en ambitieuze aanpak koppelt aan regionale samenwerking, kennisvermeerdering en informatie-uitwisseling. De jury over Den Haag: De presentatie was daarnaast van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Op basis van de eerder benoemde Den Haag blijft zich structureel op een hoog niveau bewegen in deze sector. De presentatie gaf hier beoordelingscriteria is de jury tot de volgende einduitslag gekomen. ook blijk van. De integrale aanpak wordt gekoppeld aan spraakmakende activiteiten en evenementen. De inbedding in het gemeentelijk beleid en de onderlinge interactie is van hoog niveau. De gemeente Winnaar van de Nationale Citymarketing Trofee 2017 is: Eindhoven. maakt gebruik van creatieve en ludieke ideeën om de campagnes onder de aandacht te brengen. De doelstelling om de waardering van inwoners c.a. voor de eigen stad te verbeteren is een belangrijk aandachtspunt. De jury over s Hertogenbosch: Er is gedurende lange tijd gewerkt aan het zeer succesvolle Jeroen Boschjaar. Dit project was niet alleen markant, maar had een grote internationale uitstraling. Het wordt een uitdaging om de hiermee behaalde exposure en sociaal economische resultaten op een structurele wijze verder uit te bouwen in het citymarketingbeleid. s Hertogenbosch heeft het in zich om verder door te groeien naar de top van de sector citymarketing. De jury over Eindhoven: Eindhoven maakt opnieuw haar hoge ambitie waar en toont zich hiermee een blijvende topgemeente op citymarketinggebied. De Eindhovense citymarketing beweegt zich op een goed doordracht structureel en professioneel niveau, er wordt nauw samengewerkt met de regio en kennisvermeerdering en uitwisseling staan hierbij hoog in het vaandel. Het internationale citymarketing project in Estland spreekt hierbij tot de verbeelding. De rol van Peter Kentie als citymarketeer acht de jury in dit proces van grote waarde. De jury over Zwolle: Zwolle heeft van een forse gemeentelijke bezuiniging een kans weten te maken. Er heeft een duidelijke transitie plaatsgevonden van VVV-functie naar het opzetten van een citymarketingbeleid. De partners in de stad worden steeds meer gekoppeld aan het citymarketingbeleid, terwijl citymarketingelementen ook steeds meer terugkomen in gemeentelijke beleidsplannen. Met relatief beperkte middelen is Zwolle volop in ontwikkeling. De jury acht hier een eervolle vermelding op zijn plaats.

5 CITYMARKETING PERSONALITY OF THE YEAR 8 Jurysamenstelling 9 De jury van de Nationale Citymarketing Trofee is als volgt samengesteld: In deze categorie waren geen genomineerden. - Voorzitter Prof. dr. Alexander Rinnooy Kan, universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam Over de winnaar: - Dr. Erik Braun, universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam De jury heeft de trofee aan Ton Rombouts toegekend vanwege zijn langdurige inzet en betekenis - Eric de Kluis, hoofdredacteur van Binnenlands Bestuur voor de profilering en citymarketing van s-hertogenbosch. Door zijn volhardende en creatieve - Hans Oostendorp, directeur Necker van Naem bestuurskracht is het gelukt om belangrijke partijen in de stad bijeen te brengen en op tal van - Gerard Zandbergen, CEO Locatus International terreinen bij te laten dragen aan de uitstraling en marketing van zijn gemeente. Dit heeft geleid tot succesvolle resultaten in breed verband, zowel op economisch en cultureel terrein, alsook in het kader De Nationale Citymarketing Trofee wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Citymarketing van de sociale cohesie in de stad. Met name het Boschjaar/Jheronimus Bosch 500 in 2016 was zijn Trofee. De uitreiking heeft plaats tijdens het Nationale Congres Citymarketing (NCC) op 12 juni meesterwerk te Emmen. Voor nadere informatie over de Trofee en voor de digitale versie van het juryrapport verwijzen wij u naar Winnaar van de Citymarketing Personality of the year is: Burgermeester Ton Rombouts. Namens de jury van de Nationale Citymarketing Trofee, Alexander Rinnooy Kan, juryvoorzitter

6 10 Stichting Nationale Citymarketing Trofee Postbus AL Amsterdam Telefoon

JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE

JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE DE NATIONALE CITYMARKETING TROFEE 2018 Juryrapport Rotterdam, 8 mei 2018 3 Algemeen De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt jaarlijks uitgereikt aan de

Nadere informatie

DE NATIONALE CITYMARKETING TROFEE 2015

DE NATIONALE CITYMARKETING TROFEE 2015 DE NATIONALE CITYMARKETING TROFEE 2015 Juryrapport Zaanstreek 8 juni 2015 Algemeen De nominaties voor de Nationale Citymarketing Trofee zijn dit jaar via een andere procedure tot stand gekomen dan voorgaande

Nadere informatie

JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE

JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE De Nationale Citymarketing Trofee wordt uitgereikt door: en mede mogelijke gemaakt door: DE NATIONALE CITYMARKETING TROFEE 2019 Juryrapport Eindhoven 17 juni

Nadere informatie

NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN

NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN juni 2016 1 Inleiding 1.1 Achtergrond In 2012 heeft de toenmalige minister van Onderwijs het predicaat Excellente School in het leven geroepen om goed presterende

Nadere informatie

KNIPSELKRANT VERKIEZING. September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG

KNIPSELKRANT VERKIEZING. September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG KNIPSELKRANT VERKIEZING September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG 1 Juni 2006 OPROEP geplaatst op website van NOC*NSF, VNG en VSG en als persbericht verstuurd Doe mee met de verkiezing

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement

Huishoudelijk regelement Huishoudelijk regelement Versie: Augustus 2015 Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs KvK 12053680 Postbus 3050 5902 RB VENLO 1 www.lvdgprijs.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Ontstaan... 3

Nadere informatie

Nieuwe aanpak integrale citymarketing Metropool Amsterdam

Nieuwe aanpak integrale citymarketing Metropool Amsterdam Nieuwe aanpak integrale citymarketing Metropool Amsterdam Amsterdam Marketing Amsterdam Marketing, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam.

Nadere informatie

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden Reglement voor de Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden. In het kader van het gemeentelijk Emancipatiebeleid Afdeling: Afzender: Onderwerp: Scholing en Integratie Jeugd, Onderwijs en

Nadere informatie

Juryrapport. Joke Smit-prijs 2009

Juryrapport. Joke Smit-prijs 2009 Juryrapport Joke Smit-prijs 2009 Tweejaarlijkse prijs van de regering voor het leveren van een fundamentele bijdrage aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland De jury Joke Smit-prijs 2009

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017 Ambassadeur Heldere Taal 2017 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner Intitiatiefnemer Partner Partner Partner Partner Initiatief De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar Cranendonck is een initiatief van Kiwanisclub Cranendonck. Kiwanisclub Cranendonck maakt al 12 jaar

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Artikel 1. Begripsbepaling a. De vrijwilligersprijs: De Vrijwilligersprijs Twenterand voor personen van 23 jaar of ouder. b. De jongerenprijs: De Vrijwilligersprijs

Nadere informatie

CATEGORY LEAD HOME & LIVING

CATEGORY LEAD HOME & LIVING Consulting Exit Digital Category Management #VACATURE CATEGORY LEAD HOME & LIVING Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

RIS.4679. Plan van aanpak Citymarketing Emmen

RIS.4679. Plan van aanpak Citymarketing Emmen RIS.4679 Plan van aanpak Citymarketing Emmen Auteur: Eline Faber Datum: november 2010 1 Inleiding Citymarketing is in gemeenten in Nederland sterk in ontwikkeling. Menig gemeente heeft een citymarketeer,

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

CATEGORY LEAD FASHION

CATEGORY LEAD FASHION #VACATURE CATEGORY LEAD FASHION Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de hoofden en de harten van gezinnen, door hun leven

Nadere informatie

REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL

REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL Artikel 1 Algemene doelstelling De vereniging "Lionsclub Son

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Winnaar Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 Sciandri Sportmanagement Haarlem JURYRAPPORTAGE

Winnaar Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 Sciandri Sportmanagement Haarlem JURYRAPPORTAGE Winnaar Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 Sciandri Sportmanagement Haarlem JURYRAPPORTAGE Achtergrond Calibris kiest jaarlijks het Beste Calibris Leerbedrijf. De prijs wordt afwisselend uitgereikt

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Communicatie advies gemeente Culemborg. Marieke Kamphuis 4 september 2017

Communicatie advies gemeente Culemborg. Marieke Kamphuis 4 september 2017 Communicatie advies gemeente Culemborg Marieke Kamphuis 4 september 2017 De maatschappij verandert in snel tempo. Hoe wij met elkaar communiceren en onze verwachtingen daarover ook. Wij willen als college

Nadere informatie

Verkiezing Document & Content Management (DCM) Awards 2011

Verkiezing Document & Content Management (DCM) Awards 2011 Verkiezing Document & Content Management (DCM) Awards 2011 DocumentWereld en TAPAS, Tekstschrijven als Passie presenteren samen met event sponsor Strategy Partners Nederland - de eerste editie van de Document

Nadere informatie

Het hoofdstuk effectiever werken aan diversiteit geschreven door lector Dr. Sjiera de Vries is onderdeel van De Staat van de Ambtelijke Dienst (STAD)

Het hoofdstuk effectiever werken aan diversiteit geschreven door lector Dr. Sjiera de Vries is onderdeel van De Staat van de Ambtelijke Dienst (STAD) Het hoofdstuk effectiever werken aan diversiteit geschreven door lector Dr. Sjiera de Vries is onderdeel van De Staat van de Ambtelijke Dienst (STAD) 2013. De gehele publicatie is na te lezen op de website

Nadere informatie

Joke Smit-prijs 2011 Regeringsprijs voor vrouwenemancipatie. Juryrapport

Joke Smit-prijs 2011 Regeringsprijs voor vrouwenemancipatie. Juryrapport Juryrapport De Joke Smit-prijs is de regeringsprijs voor vrouwenemancipatie. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon of groep die een fundamentele bijdrage heeft geleverd aan de

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2014

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2014 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2014 Ambassadeur Heldere Taal 2014 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke Ontwikkeling & Participatie Versienummer: 1.0 Datum: 21 november 2014 Corsanummer: T14.18226 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Cultuur en events moeten het verschil maken!

Cultuur en events moeten het verschil maken! Cityhospitality in Collegeakkoorden: Cultuur en events moeten het verschil maken! Citymarketing is in steeds meer steden een vast onderdeel van gemeentebeleid. Vanuit de beleidsportefeuille van Economische

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands 1. Inleiding Om de beoefening en de spreiding van cultuur in de gemeente Sint-Amands aan te moedigen en te bevorderen, besliste

Nadere informatie

DE GOUDEN KIEM Prijs voor de beste chemische start-up 2014. Oproep voor het nomineren van kandidaten voor

DE GOUDEN KIEM Prijs voor de beste chemische start-up 2014. Oproep voor het nomineren van kandidaten voor 1 Chemische Wetenschappen TKI Nieuwe Chemische Innovaties 14 NCI 45A Oproep voor nominaties Gouden KIEM-competitie versie 13-6-20 Oproep voor het nomineren van kandidaten voor DE GOUDEN KIEM Prijs voor

Nadere informatie

Driedaagse Leergang. Kennisintensieve beleidsontwikkeling

Driedaagse Leergang. Kennisintensieve beleidsontwikkeling Driedaagse Leergang Kennisintensieve beleidsontwikkeling 6, 13 en 20 juni 2014 Den Haag Doelstellingen en doelgroep De doelgroep bestaat uit beleidsmedewerkers/stafmedewerkers bij beleidsinstanties (nationaal,

Nadere informatie

1. De Vereniging - in - Context- Scan... 2. 2. Wijk-enquête... 3. 3. De Issue-scan en Stakeholder-Krachtenanalyse... 4. 4. Talentontwikkeling...

1. De Vereniging - in - Context- Scan... 2. 2. Wijk-enquête... 3. 3. De Issue-scan en Stakeholder-Krachtenanalyse... 4. 4. Talentontwikkeling... Meetinstrumenten De meetinstrumenten zijn ondersteunend aan de projecten van De Sportbank en ontwikkeld met de Erasmus Universiteit. Deze instrumenten helpen om op een gefundeerde manier te kijken naar

Nadere informatie

Presentatie Actieplan FoodValley

Presentatie Actieplan FoodValley Presentatie Actieplan FoodValley Doorontwikkeling FoodValley Ambitie 26 oktober 2012 FoodValley: kristallisatiepunt voor innovaties in agrofoodsector (1) Sense of urgency: wereldvoedselproblematiek en

Nadere informatie

Smart City Rotterdam. Een visie op een slimme toekomst

Smart City Rotterdam. Een visie op een slimme toekomst Smart City Rotterdam Een visie op een slimme toekomst Opdracht Deze studie is verricht in opdracht van de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Contactpersonen voor de begeleiding van deze

Nadere informatie

Verkiezing Beste Binnenstad Juryrapport September 2017

Verkiezing Beste Binnenstad Juryrapport September 2017 Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019 Juryrapport September 2017 De binnenstad van Purmerend heeft de afgelopen twee jaar grote stappen gemaakt, maar deze stappen zijn net niet voldoende om te behoren

Nadere informatie

OMO-profielwerkstukprijs havo - vwo

OMO-profielwerkstukprijs havo - vwo OMO-profielwerkstukprijs havo - vwo Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen

Nadere informatie

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant.

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant. Reglement De Brabantse Stijlprijs 2017 Provincie Noord-Brabant s - Hertogenbosch, 12 januari 2017 Vooraf Het bepaalde in dit reglement is bindend voor alle partijen: de uitschrijver van de prijs, de deelnemers

Nadere informatie

Juryrapport Fietsstad 19 mei 2016

Juryrapport Fietsstad 19 mei 2016 0 Juryrapport Fietsstad 2016 Juryrapport Fietsstad 19 mei 2016 De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan

Nadere informatie

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar 1 Begripsbepaling Kandidaat: Nominatie: Genomineerde: Kwaliteitsmanager die zich aanmeldt voor de verkiezing van Kwaliteitsmanager Food van het

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit Gebiedsontwikkeling Een gebied op de kaart zetten met identiteit Overtuigende plannen met het verhaal van de plek Een plek met een herkenbare identiteit draagt bij aan het welzijn van de mensen die er

Nadere informatie

D e n H a a g 10 maart 2015

D e n H a a g 10 maart 2015 Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag Postbus 93002, 2509 AA Den Haag Aan de voorzitter en (plv.) leden van de Vaste Commissie voor Economische Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2012

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2012 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2012 Ambassadeur Heldere Taal 2012 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

ONDERNEMERSPRIJS Goeree-Overflakkee 2019

ONDERNEMERSPRIJS Goeree-Overflakkee 2019 Versie 9 juli 2018 ONDERNEMERSPRIJS Goeree-Overflakkee 2019 Categorie: vanaf 6 jaar 1 INSCHRIJFFORMULIER Naam bedrijf 1. ALGEMENE GEGEVENS Bedrijf Adres Postcode en Vestigingsplaats Ondernemer/contactpersoon

Nadere informatie

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD 2014-2018 Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 MOTIVATIE DEN HAAG BESTE BINNENSTAD (IN 250 WOORDEN) Den Haag werkt al vijftien jaar met hart

Nadere informatie

1. Gemeentelijke Erepenning en het ereburgerschap van Venray.

1. Gemeentelijke Erepenning en het ereburgerschap van Venray. Gemeenteblad 2016, nummer Onderwerp Datum 13 juli 2016 Verordening regelende de gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Venray Pagina 1 van 5 De raad van Venray, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

VERKIEZING INFRATEAM JAAR 2011

VERKIEZING INFRATEAM JAAR 2011 INFORMATIEDOSSIER VERKIEZING INFRATEAM JAAR 2011 Bewijs de sterkte van uw concept project! Profileer onderhoud als key succes factor binnen uw project! Benadruk uw strategische aanpak binnen het project

Nadere informatie

Juryrapport Jaardocumenten Verpleging, Verzorging, Thuiszorg en Gehandicaptenzorg

Juryrapport Jaardocumenten Verpleging, Verzorging, Thuiszorg en Gehandicaptenzorg Juryrapport Jaardocumenten Verpleging, Verzorging, Thuiszorg en Gehandicaptenzorg (6 november 2006) Inleiding De NPCF is een van de convenantpartijen die afspraken hebben gemaakt over het jaardocument

Nadere informatie

Masterplan 2010-2015 Beleef Bestemming Bergeijk

Masterplan 2010-2015 Beleef Bestemming Bergeijk Masterplan 2010-2015 Beleef Bestemming Bergeijk Dit masterplan is opgesteld door de programmacommissie Meerjarenprogramma Beleef Bestemming Bergeijk, waarin bestuursleden zitting hadden van de navolgende

Nadere informatie

1.2 Elke deelnemer krijgt even veel tijd om in te spelen en in de kleedkamer plaats te nemen.

1.2 Elke deelnemer krijgt even veel tijd om in te spelen en in de kleedkamer plaats te nemen. JURYREGLEMENT HET NEDERLANDSE VIOOLCONCOURS 2016 Dit juryreglement geldt voor alle deelnemers aan Het Nederlandse Vioolconcours in de categorieën Iordens, Davina van Wely en Oskar Back. 1. Kaders 1.1 De

Nadere informatie

Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen? Kosten

Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen? Kosten Algemene doelstelling Programma Stadspromotie Utrecht nationaal en internationaal profileren als een stad met een aantrekkelijk klimaat om te wonen, werken, studeren, leven, bezoeken en investeren. Wat

Nadere informatie

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Opgesteld door: Helene Marcus-Baart, coördinator HagaVrienden I.s.m: Hans de Sonnaville, secretaris HagaVrienden (Beknopt) beleidsplan HagaVrienden 2013-2015

Nadere informatie

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Uitgebracht door het Huis van De Brabantse Kempen In opdracht van het Streekplatform De Brabantse Kempen Middelbeers, 9 juni 2015 1 De partners in het Streekplatform

Nadere informatie

Culturele hoofdstad van Europa

Culturele hoofdstad van Europa CKV opdracht Ruhrgebied 2010 Het initiatief Het Europese Parlement roept jaarlijks 1 of 2 Europese steden uit tot culturele hoofdstad. Het is bedoeld om zowel de diversiteit als de gemeenschappelijke kenmerken

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Informatiekaart VN-verdrag Handicap voor gemeenten

Informatiekaart VN-verdrag Handicap voor gemeenten Informatiekaart VN-verdrag Handicap voor gemeenten 1. Inleiding Deze informatiekaart geeft informatie over de betekenis van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap (verder: het Verdrag)

Nadere informatie

Verkiezing Beste Binnenstad Juryrapport september 2017

Verkiezing Beste Binnenstad Juryrapport september 2017 Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019 Juryrapport september 2017 De jury feliciteert Arnhem met het behalen van een finaleplaats in de categorie grote binnensteden van de Verkiezing Beste Binnenstad. Iedere

Nadere informatie

Citymarketing Meierijstad

Citymarketing Meierijstad Citymarketing Meierijstad Inleiding Steeds meer bewoners, bezoekers en bedrijven kiezen op grond van beeldvorming en imago voor een gemeente of regio. Daarom houden steeds meer gemeenten zich bezig met

Nadere informatie

Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016

Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016 Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016 Om in aanmerking te komen voor een subsidie tussen 25.000 en 65.000 euro moet een project aan de volgende criteria voldoen: 1. het project

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2013

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2013 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2013 Ambassadeur Heldere Taal 2013 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

Instroom 1. Inclusie. Uitstroom. Doorstroom. Universiteit Utrecht 1

Instroom 1. Inclusie. Uitstroom. Doorstroom. Universiteit Utrecht 1 Instroom 1 4 Uitstroom 3 Inclusie 2 Doorstroom Universiteit Utrecht 1 Rapportage 2018 Prof. Dr. Naomi Ellemers Prof. Dr. Jojanneke van der Toorn Dr. Wiebren Jansen Inhoud Voorwoord 4 Algemeen 6 Hoe is

Nadere informatie

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar NOC*NSF is samen met de NOS verantwoordelijk voor de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg,

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT 30 mei 2013

WEDSTRIJDREGLEMENT 30 mei 2013 WEDSTRIJDREGLEMENT 30 mei 2013 1. Deelnemingsvoorwaarden Artikel 1 De ingezonden AV-productie moet aan de volgende voorwaarden voldoen: 1. De film dateert uit 2009 of later. 2. De taal van de film is Nederlands,

Nadere informatie

Culturele hoofdstad van Europa

Culturele hoofdstad van Europa CKV opdracht Ruhrgebied 2010 Het initiatief Het Europese Parlement roept jaarlijks 1 of 2 Europese steden uit tot culturele hoofdstad. Het is bedoeld om zowel de diversiteit als de gemeenschappelijke kenmerken

Nadere informatie

Regie 3.0. een stap verder... Een serie masterclasses om bibliotheken in transitie te ondersteunen met allianties, transitiemanagement en geldstromen.

Regie 3.0. een stap verder... Een serie masterclasses om bibliotheken in transitie te ondersteunen met allianties, transitiemanagement en geldstromen. Regie 3.0 een stap verder... Een serie masterclasses om bibliotheken in transitie te ondersteunen met allianties, transitiemanagement en geldstromen. Regie 3.0 een stap verder... Een serie masterclasses

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER EEPA 2018

AANMELDINGSFORMULIER EEPA 2018 AANMELDINGSFORMULIER EEPA 2018 Vul hieronder de samenvatting in. Het mag niet meer zijn dan één enkel A4-blad (ca. 500 woorden) Naam van het initiatief Land Verantwoordelijke organisatie EUROPESE AWARDS

Nadere informatie

Juryrapport LHBT-innovatieprijs 2015

Juryrapport LHBT-innovatieprijs 2015 Juryrapport LHBT-innovatieprijs 2015 17 mei 2015 Koninklijke Schouwburg Den Haag Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie & Bifobie Advies van de jury voor de LHBT-innovatieprijs

Nadere informatie

Samen naar een gezonde omgeving

Samen naar een gezonde omgeving Samen naar een gezonde omgeving 2020-2025-2030 Missie Partijen willen bij sportevenementen een gezonde omgeving creëren die bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Uitgangspunten Sportevenementen hebben een

Nadere informatie

G e m e e n t e D e v e n t e r O k t o b e r BURGEMEESTERSPEILING EINDRAPPORTAGE

G e m e e n t e D e v e n t e r O k t o b e r BURGEMEESTERSPEILING EINDRAPPORTAGE G e m e e n t e D e v e n t e r O k t o b e r 2 0 1 8 BURGEMEESTERSPEILING EINDRAPPORTAGE INLEIDING & METHODE De gemeente Deventer is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Wat voor kwaliteiten en eigenschappen

Nadere informatie

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing?

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Deze whitepaper helpt je: Belangrijke keuzes te maken voordat je start Het proces efficiënter in te richter Het resultaat

Nadere informatie

Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse de Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 vast te stellen.

Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse de Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 vast te stellen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 117276 24 augustus 2016 Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 Burgemeester en wethouders van Lisse gelet op artikel 4:81 Algemene

Nadere informatie

oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie

oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie belofte belofte C.o.i.2014 3.4 kaart #2/7 zonder verbeelders

Nadere informatie

Samenstelling bestuur

Samenstelling bestuur Presentatie KvO 2.0 Samenstelling bestuur Krachtteam Peter Beckers : voorzitter Jan van Loon : initiatiefnemer Theo Vinken : initiatiefnemer Paul Jansen : aanvoerder werkorganisatie 2a Karel Jan van Kesteren

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Sportgala Nijmegen 2007-2010 Programma / Programmanummer Sport / 9240 Portefeuillehouder

Nadere informatie

* * ADVIESNOTA AAN B&W. Postregistratienummer. Onderwerp en inhoud. Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland 19.

* * ADVIESNOTA AAN B&W. Postregistratienummer. Onderwerp en inhoud. Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland 19. ADVIESNOTA AAN B&W Onderwerp en inhoud Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland Postregistratienummer *19.0003788* 19.0003788 Vertrouwelijk Sector Afdeling Medewerk(st)er Grondgebiedzaken RO M.

Nadere informatie

Ondernemersprijs Horst aan de Maas

Ondernemersprijs Horst aan de Maas HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ondernemersprijs Horst aan de Maas Stichting Ondernemersprijs Noord Limburg Secretariaat: Loevestraat 50, 5961 TZ Horst Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Het ontstaan...3 1.2. Doelstelling...3

Nadere informatie

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 JANUARI 2019 WORD SPONSOR EN ZET JOUW ORGANISATIE OP DE KAART ALS CIRCULAIRE KOPLOPER! Circulaire ondernemers, organisaties

Nadere informatie

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen 1. Inleiding In het Uitvoeringsprogramma Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019 (UTW) zet de provincie Noord-Holland in op het verbeteren van de kwaliteit van werklocaties

Nadere informatie

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Media exemplaar Dit document dient alleen ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Nadere informatie

Uitnodiging. Democratie in crisistijd: vernieuwing of verval? Donderdag 20 juni Slotcongres van het NWO-onderzoeksprogramma Omstreden Democratie

Uitnodiging. Democratie in crisistijd: vernieuwing of verval? Donderdag 20 juni Slotcongres van het NWO-onderzoeksprogramma Omstreden Democratie Uitnodiging Democratie in crisistijd: vernieuwing of verval? Donderdag 20 juni 2013 Slotcongres van het NWO-onderzoeksprogramma Omstreden Democratie Hoezo democratie?! Onze democratische rechtsstaat lijkt

Nadere informatie

REGLEMENT SOCIALE INNOVATIEPRIJS. Bouwen & Wonen. Vastgesteld in de Sectorraad FNV Bouwen en Wonen van 23 april 2018.

REGLEMENT SOCIALE INNOVATIEPRIJS. Bouwen & Wonen. Vastgesteld in de Sectorraad FNV Bouwen en Wonen van 23 april 2018. REGLEMENT SOCIALE INNOVATIEPRIJS Vastgesteld in de Sectorraad FNV Bouwen en Wonen van 23 april 2018. 2018 Tegenover de massieve aandacht in de bouwsector voor technologische innovatie heeft FNV Bouwen

Nadere informatie

De Nederlandse Lucht- en ruimtevaartprijs voor het Wetenschappelijk Onderwijs ter grootte van 5.000 euro

De Nederlandse Lucht- en ruimtevaartprijs voor het Wetenschappelijk Onderwijs ter grootte van 5.000 euro Wedstrijdreglement Nederlandse Lucht- en ruimtevaartvaartprijzen Lid 1: De Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen Het bestuur van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartfonds stelt prijzen beschikbaar voor

Nadere informatie

Marketing Call to action

Marketing Call to action Marketing Call to action 24-11-2015 De tijd is rijp voor Utrecht Marketing [werktitel] Het Utrechtse college vraagt om een plan om de marketing van Utrecht met elkaar krachtig en slagvaardig neer te zetten.

Nadere informatie

Cultuureducatie in het basisonderwijs

Cultuureducatie in het basisonderwijs Cultuureducatie in het basisonderwijs Gemeente Westland Nulmeting Inleiding Teneinde aan het einde van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) vast te kunnen stellen wat de bereikte resultaten

Nadere informatie

LOKALE DEMO- CRATIE IN DE STEIGERS ISVW UITGEVERS

LOKALE DEMO- CRATIE IN DE STEIGERS ISVW UITGEVERS LOKALE DEMO- CRATIE IN DE STEIGERS ISVW UITGEVERS VOORWOORD De lokale democratie is toe aan groot onderhoud. Met de decentralisaties in het sociaal domein de grootste bestuurlijke operatie van de afgelopen

Nadere informatie

BrabantZetOpenPrijs 2011

BrabantZetOpenPrijs 2011 Zet Spoorlaan 460 Postbus 271 info@zet-brabant.nl 5038 CH Tilburg 5000 AG Tilburg www.zet-brabant.nl Statenlaan 4 Tel 013 54 41 440 ABN-AMRO 46.90.68.620 5042 RX Tilburg Fax 013 54 40 605 Kvk Midden-Brabant

Nadere informatie

NATIONALE EVENEMENTENPRIJZEN 2014

NATIONALE EVENEMENTENPRIJZEN 2014 NATIONALE EVENEMENTENPRIJZEN 2014 Juryrapport Nijmegen 20 november 2014 Inleiding De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn

Nadere informatie

Projectplan EersteWereldoorlog.nu Samenvatting

Projectplan EersteWereldoorlog.nu Samenvatting 1 1. Inleiding In 2014 was het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. In 2014-2018 wordt wereldwijd stilgestaan bij de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Hoewel Nederland neutraal

Nadere informatie

Criteria en procedure UU Docentenprijzen

Criteria en procedure UU Docentenprijzen Criteria en procedure UU Docentenprijzen 2018-2019 De Docentenprijs en Prijs Docenttalent van de Universiteit Utrecht Ieder jaar looft de Universiteit Utrecht twee prestigieuze prijzen uit voor excellente

Nadere informatie

2. Heeft het museum momenteel nog personeel om voor de belangen van het museum op te komen?

2. Heeft het museum momenteel nog personeel om voor de belangen van het museum op te komen? Gemeente Hoogeveen R - MEI 2015 DATUM 30 april 2015 ONDERWERP Beantwoording schriftelijke vragen museum ONS NUMMER Postadres Postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen Bezoekadres Raadhuisplein 24 7901 BW Hoogeveen

Nadere informatie

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Gedeelde geschiedenis amsterdam.nl/gedeeldegeschiedenis Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Inleiding De keuze voor een Call Vereiste gegevens Planning Procedure toetsing en beoordeling

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden.

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. s-hertogenbosch, 20 december 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. Marianne van der Sloot 1 Jeugdlintjes

Nadere informatie

Het is een mooie baan met veel uitdaging Interview met Nathalie Termorshuizen

Het is een mooie baan met veel uitdaging Interview met Nathalie Termorshuizen Het is een mooie baan met veel uitdaging Interview met Nathalie Termorshuizen Een jaar geleden werden op het bureau twee nieuwe collega s voorgesteld. Zij kwamen in de plaats van Ton Winkels (Sportiefste

Nadere informatie

Meest Gastvrije Stad 2010

Meest Gastvrije Stad 2010 Meest Gastvrije 200 Colofon Samensteller: Lennert Rietveld Van Spronsen partners horeca-advies Herenweg 83 2362 EJ Warmond T: 07-548867 E: lennertrietveld@spronsen.com W: www.spronsen.com In samenwerking

Nadere informatie

WPM Groep / Vastgoedmarkt. StiB Award 2015

WPM Groep / Vastgoedmarkt. StiB Award 2015 WPM Groep / Vastgoedmarkt StiB Award 2015 Juryrapport StiB Award 2015 prijsuitreiking maandag 28 september in De Rotterdam tijdens het symposium "de aantrekkelijke stad in een veranderende wereld". Voor

Nadere informatie

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade.

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Bijlage bij begroting Strekt ter vervanging Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Inleiding Het Floriade-evenement is voor onze regio wellicht het meest in het oog springende evenement van de laatste

Nadere informatie

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Uitsluitend met dit formulier kunt u een verzoek om financiële steun indienen bij Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Het fonds

Nadere informatie

Citymarketingbeleid Emmen 2012-2016

Citymarketingbeleid Emmen 2012-2016 Citymarketingbeleid Emmen 2012-2016 emmen Maakt Meer Mogelijk Inleiding Emmen is een gemeente met bijna 110.000 inwoners, en is daarmee de tweede gemeente in Noord-Nederland. Emmen is met name bekend

Nadere informatie

Juryrapport. Uitreiking Duurzaamheidsprijs. De Gouden Kikker 2009

Juryrapport. Uitreiking Duurzaamheidsprijs. De Gouden Kikker 2009 Juryrapport Uitreiking Duurzaamheidsprijs De Gouden Kikker 2009 Inhoudsopgave Pagina Waarom De Gouden Kikker? 3 Nominaties 2009 4 Eerste prijs 5 Eervolle vermelding 9 Derde plaats 12 www.degoudenkikker.org

Nadere informatie