Versie Geachte eigenaar/ bewoner, Hartelijk welkom in de Westerflat. In deze brief vindt u informatie over enkele huishoudelijke zaken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Versie 17-03-2011. Geachte eigenaar/ bewoner, Hartelijk welkom in de Westerflat. In deze brief vindt u informatie over enkele huishoudelijke zaken."

Transcriptie

1 Vereniging van eigenaren Westerflat ING: Penningmeester: Cor Nuijten, Friesestraatweg 276 Secretaris: Mathild Jongejan KvK nr.: Versie Geachte eigenaar/ bewoner, Hartelijk welkom in de Westerflat. In deze brief vindt u informatie over enkele huishoudelijke zaken. VvE De Vereniging van Eigenaren Westerflat behartigt de belangen van de eigenaren. Elk jaar organiseert het bestuur een jaarvergadering waar u als eigenaar voor wordt uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst wordt het financieel jaarverslag besproken en kan met bestuursleden en medeeigenaars over uiteenlopende zaken aangaande de Westerflat worden gesproken. Het bestuur bestaat uit eigenaren die als vrijwilliger zaken regelen voor het gemeenschappelijk belang. Als u belangstelling heeft voor een taak in het bestuur, meldt u zich dan aan bij de secretaris van de Vereniging. De blauwe brievenbus in het trappenhuis dient om vragen aan het bestuur voor te leggen, of om wijzigingen van bewonersgegevens door te geven. De brievenbus wordt geleegd door de huismeester. Indien nodig wordt er contact met u opgenomen. Natuurlijk kunt u altijd een bestuurslid persoonlijk benaderen of een sturen naar info@westerflat.nl. Westerflat online Het bestuur onderhoud een website waar zowel actuele alsmede historische informatie omtrent de Westerflat is te vinden. Tevens kunt er documenten vinden zoals; het welkomstpakket, het huishoudelijk reglement en persoonlijke gegevens doorgeven. Het adres van de website is Bijdrage VvE Iedere eigenaar betaald een bijdrage aan de VvE voor service en onderhoudskosten. Het maandelijks verschuldigde bedrag verschilt per flat, een overzicht hiervan vindt u de bijlage 3. Het bedrag is opgebouwd uit twee componenten, namelijk een Pand Garant deel en een VvE deel. Het Pand Garant deel in deze bijdrage is vast, het gedeelte voor de vereniging kan variabel zijn. Van het VvE deel worden lasten betaald zoals o.a. het wekelijks schoonmaken van het trappenhuis, het tuinonderhoud en verzekeringen. Het Pand Garant deel wordt gebruikt om de hypothecaire lening af te lossen, die is afgesloten om de renovatie en het onderhoud aan de buitenkant van de flat te bekostigen tot Een bepaald percentage van het Pand Garant deel kunt u als hypotheekrente aftrekken van uw inkomstenbelasting, indien u eigenaar bent en de flat uw hoofdverblijf is. Elk jaar wordt vastgesteld hoe groot dit percentage is. Het bestuur van de vereniging stelt u daarvan op de hoogte.

2 De bijdrage dient te worden overgemaakt op de bankrekening van de vereniging o.v.v. het huisnummer. Wij verzoeken u vriendelijk dit door een automatische overboeking te doen, om extra werk voor de penningmeester te voorkomen. Parkeerbeleid De Westerflat is gelegen in de Schilderswijk. Hier geldt een parkeerbeleid waarbij de bewoners van de wijk een parkeervergunning moeten aanvragen. Voor bezoek kan een zg. bezoekerspas worden gekocht. Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met de dienst ROEZ van de Gemeente Groningen. Loket Parkeren Gedempte Zuiderdiep HL GRONINGEN t (optie 1) e parkeren@roez.groningen.nl Naambordjes en sleutels De VvE verstrekt u twee naambordjes. Hiervoor kunt u contact opnemen met de huismeester. Extra sleutels voor de toegangsdeur van de flat kunnen worden gekocht via de VvE. Afval en Oud Papier In de kelder van de flat staat een container, die meerdere malen per week wordt geleegd door de gemeente. Deze container is niet bedoeld voor grof vuil. Voor het laten ophalen van bijvoorbeeld oude vloerbedekking en meubilair dient u een afspraak te maken met de Milieudienst van de gemeente Groningen. Tweemaal per kalenderjaar word het grofvuil gratis opgehaald door de Milieudienst. Het telefoonnummer van de Milieudienst is Tevens kunt u twee keer per jaar gratis grof vuil brengen bij de twee afvalbrengstations van de Milieudienst. Het dichtstbijzijnde afvalbrengstation is hemelsbreed 500 meter verwijdert van de Westerflat namelijk aan de Electronstraat 2 gelegen in Vinkhuizen Zuid. Elke tweede maandag van de maand wordt er oud papier opgehaald. U kunt het dan 's ochtends voor bij de weg zetten. Daarnaast staan er bij het winkelcentrum containers voor oud papier en voor glaswerk. Wij hopen dat u met plezier in de Westerflat zult wonen. Voor aanvullende informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met één van de bestuursleden. Met vriendelijke groet, Bestuur van de VvE Westerflat

3 Bijlagen 1. Lijst adressen bestuursleden 2. Huishoudelijk reglement (versie oktober 2003) 3. Toelichting op de maandelijkse bijdrage en het onderhoud van de Westerflat. 4. Maandelijkse bijdrage Westerflat, per appartement 5. Gegevens bewoners

4 Bijlage 1 Bestuursleden Voorzitter Penningmeester Wouter Klomp Cor Nuijten Friesestraatweg 330 Friesestraatweg NT Groningen 9718 NS Groningen Tel: Tel: Verzekeringen Secretaris Cor Nuijten Mahthild Jongejan Friesestraatweg 276 Friesestraatweg NS Groningen 9718NT Groningen Tel: Tel: Algemeen bestuurslid Algemeen bestuurslid Hylkje Geertsema Arie Dijkhuis Friesestaatweg 266 Blijhamsterweg NS Groningen 9672 AB Winschoten Tel: Tel: Algemeen bestuurslid Els Vijfhuizen J. van Dieststraat GN Vollenhove Huismeester Vacant info@westerflat.nl Website:

5 Bijlage 2 Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Eigenaren "Westerflat" (versie oktober 2003) Art. 1 De Vereniging van Eigenaren "Westerflat" is een belangengemeenschap. Hieruit vloeit voort, dat de leden van deze vereniging de morele verplichting hebben om, voor zover dat in hun vermogen ligt, de belangen der vereniging te behartigen, en al datgene na te laten dat de belangen van de vereniging kan schaden. Zij zijn verplicht zich stipt te houden aan de bepalingen, die in het Huishoudelijk Reglement zijn vervat. Alle Regelingen en voorwaarden benoemd in het Splitsingsreglement zijn van toepassing. Art. 2 De bestuursleden verdelen de werkzaamheden onderling. De voorzitter leidt de vergadering. De notulen worden gemaakt door de secretaris. De financiële zaken worden behartigd door de penningmeester. Art. 3 Het bestuur vergadert als regel één keer per maand en kan geen geldige besluiten nemen als niet de meerderheid aanwezig is. Art. 4 De financiële administratie van de vereniging wordt jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijk administratiekantoor en/of accountant. Het verslag wordt aan alle eigenaren toegezonden. Art. 5 Alle klachten, verzoeken, voorstellen kunnen door middel van een schrijven in de blauwe brievenbus, in het trappenhuis, gedeponeerd worden. Deze wordt door de huismeester 1 a 2 keer per week geleegd. Voor spoedgevallen kunt u de huismeester en/of andere leden van het bestuur inlichten. Art. 6 Het tuinonderhoud wordt door de vereniging uitbesteed. Art. 7 De schoonmaak van het trappenhuis, de kelder en overige gezamenlijke ruimtes wordt door de vereniging uitbesteed. Art. 8 De vereniging draagt zorg voor het schoonmaken van de schoorstenen. Art. 9 Iedere bewoner is verplicht zijn/haar gedeelte van de gevels en de galerij schoon te houden, of te laten schoonhouden. Hetzelfde geldt voor de balkons, dakterrassen en de waterafvoer daarvan. Art. 10 Opzettelijke beschadigingen aan het gebouw worden op kosten van desbetreffende persoon hersteld.

6 Art. 11 Lekkages die het gevolg zijn van gebreken die niet in een algemeen gedeelte zitten, maar in de eigen aan- of afvoerbuizen, en die overlast verzorgen bij andere bewoners worden als volgt geregeld: 5e etage betaalt, als het naar de 4e lekt; 4e etage betaalt, als het naar de 3e lekt; 3e etage betaalt, als het naar de 2e lekt; 2e etage betaalt, als het naar de 1e lekt; 1e etage betaalt, als het naar de kelder lekt. (De oorzaak van de lekkage moet door beide partijen zijn waargenomen) Art. 12 Schade aan het gebouw en glas, voor zover vallende onder de gemeenschappelijke verzekeringen, wordt door de verzekering gedekt. Voor schade aan inboedel kan de vereniging niet aansprakelijk worden gesteld. Art. 13 Iedere bewoner is verplicht een "Verzekering Aansprakelijkheid Particulieren" af te sluiten. Art. 14 Aanleg en veranderingen binnenshuis zijn in het algemeen toegestaan, maar dienen wel van tevoren bij het bestuur aangemeld te worden. In verband met mogelijke consequenties voor andere bewoners en de constructie van het gebouw. Voor veranderingen buitenshuis, moet expliciet toestemming aan het bestuur van de Vereniging van Eigenaren worden gevraagd. Veranderingen zonder toestemming worden op kosten van de eigenaar verwijderd. Art. 15 Nieuw aan te brengen zonwering (markiezen e.d.) aan de buitenzijde van het gebouw moet oranje zijn. Van deze kleur mag niet worden afgeweken. Art. 16 Het verven van de buitengevels (beton, hout en muren) is de verantwoordelijkheid van het bestuur en wordt uitgevoerd door Pandgarant. Art. 17 Uitstallingen van goederen, behalve bloembakken, op gemeenschappelijk terrein zijn niet toegestaan. Voor de bedrijfspanden kan een afzonderlijke regeling worden getroffen. Art. 18 Het is niet toegestaan motorvoertuigen, op meer dan twee wielen, op gemeenschappelijk terrein te parkeren. Ook niet voor laden en lossen, tenzij hier door het bestuur uitdrukkelijk toestemming voor is verleend. Dan kan de sleutel van de klappaal bij de huismeester worden opgehaald. Art. 19 De brandtrap is niet toegankelijk, behalve in noodgevallen. Art. 20 De luchtkokers zijn uitsluitend bestemd voor luchtverversing en mogen niet als schoorsteen worden gebruikt.

7 Art. 21 Het is verboden elders afval/grofvuil in de kelder te plaatsen dan in de daarvoor bestemde container. De container is bestemd voor huisvuil. Het hierin te deponeren huisvuil dient in goed gesloten huisvuilzakken te zijn verpakt. Voor grofvuil heeft de gemeente een aparte ophaaldienst (op afspraak, tel ). De bewoners dienen zelf contact op te nemen met de gemeente voor het verwijderen van grofvuil. Art. 22 Bromfietsen en motoren mogen niet met draaiende motor in de kelder komen. Art. 23 Bij het opstellen van de begroting, zoals bedoelt in art van het Reglement van Splitsing van Eigendom wordt, tenzij de ledenvergadering anders besluit, de maandelijkse voorschotbijdrage jaarlijks verhoogd met een percentage gelijk aan de stijging van het prijsindexcijfer, zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Deze verhoging gaat telkens in op 1 oktober. Dit heeft betrekking op de VvE-component van de maandelijkse bijdrage. Art. 24 Het boetepercentage van art. 18 van het Splitsingsreglement volgt het wettelijk vastgestelde rentepercentage, verhoogd met administratiekosten, met een minimum van 12,50. Art. 25 Het in art van het Splitsingsreglement bedoelde bedrag is gelijk aan de werkelijk te maken kosten. Art. 26 Bij verkoop van een appartement neemt de verkoper contact op met de penningmeester om zijn schulden aan de vereniging te verrekenen. De verkoper is verplicht het Splitsingsreglement en het Huishoudelijk Reglement aan de koper over te dragen. De koper vraagt de in art. 27 van het Splitsingsreglement vereiste toestemming voor de ingebruikneming. Deze toestemming kan eerst worden verleend nadat de verrekening en de overdracht van de reglementen hebben plaatsgevonden en de in art. 23 van het Splitsingsreglement bedoelde verklaringen zijn getekend. Voor het verkrijgen van toestemming tot ingebruikneming dient in elk geval aan de volgende voorwaarden te worden voldaan: 1. de toekomstige gebruiker is zelf eigenaar van het appartement en/of 2. de toekomstige gebruiker verhuurt het appartement alleen aan derden met expliciete toestemming van het bestuur. (Bovenstaande voorwaarden gelden niet voor een eventuele tweede gebruiker) Toestemming wordt verleend voor bewoning door maximaal twee bewoners per appartement. Bovenstaande voorwaarden gelden niet voor de gebruikers van de panden J. van Goyenstraat 1 en 3. Het bestuur kan besluiten van bovenstaande voorwaarden af te wijken. Zij dient de leden hier vooraf van op de hoogte te stellen.

8 Art. 27.Degene die in gebreke blijft van betaling van de door hem verschuldigde omslag, wordt schriftelijk verzocht dit alsnog te doen. Wordt hieraan geen gevolg gegeven binnen 14 dagen na gemeld schrijven, dan zal hem, zolang de ingebrekestelling voortduurt, een boete groot 12,50 per maand worden opgelegd. Art. 28 Het is verboden in de berging meer elektriciteit te gebruiken dan alleen voor eenvoudige verlichting, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van het bestuur. Hiervoor zal een tussenmeter geplaatst worden op kosten van desbetreffende bewoner en extra betaling aan de vereniging voor de gebruikte energie. Art. 29 Het is verboden in de berging brandbare/giftige stoffen (petroleum, benzine, gas, enz.) te gebruiken en/of op te slaan. Art. 30 Iedere nieuwe bewoner en koper moet zich aanmelden bij de secretaris of penningmeester bestuur vanwege het bijhouden van het register van bewoners. Art. 31 Alle bewoners kunnen de maandelijkse bijdrage aan de VvE overmaken op rekeningnummer t.a.v. VvE Westerflat. De exacte bijdrage kan opgevraagd worden bij de penningmeester. Art. 32 De naambordjes op de postvakken en de naambordjes buiten bij de deurbellen (overzicht namenbord) komen voor rekening van de vereniging. Bij wijzigingen op bestaande naambordjes en geen wijziging van eigenaar, komen de kosten voor rekening van de eigenaar. Art. 33 Het voortbrengen van muziek en andere storende geluiden is tussen elf uur 's avonds en negen uur 's morgens verboden. Art. 34 De (eigenaar) bewoner is verplicht de inhoud van dit huisreglement te overleggen aan de nieuwe bewoners.

9 Bijlage 3 Toelichting op de maandelijkse bijdrage en het onderhoud van de Westerflat Samenstelling bijdrage service kosten De Westerflat is in 1952/1953 gebouwd. In 1998 was de flat aan een grote onderhoudsbeurt toe. Toen zijn o.a. de ramen aan de westkant vervangen door kunststofkozijnen. Voor deze grote beurt, de nulbeurt, is een hypothecaire lening afgesloten bij het Nationaal Restauratiefonds van (schrik niet!) fl ,-. Deze lening heeft een looptijd van 15 jaar en is gewaarborgd door de Gemeente Groningen. Met Pand Garant is op basis van deze zgn. nulbeurt een onderhoudscontact afgesloten. Pand Garant voert voor een vaste prijs gedurende 15 jaar het onderhoud van de flat uit. Het Restauratiefonds verstrekt Pand Garant hiervoor periodiek afkoopbedragen ten laste van onze lening. Vanwege deze constructie hebben we afspraken met de belastingdienst, waarover de leden van de VvE jaarlijks geïnformeerd worden. Per maand betalen de leden een bijdrage. Deze bijdrage bestaat uit een VvE deel waaruit schoonmaakkosten, verzekeringen, tuinonderhoud en incidentele klussen betaald worden en een Pand Garant deel waarvoor Pand Garant het onderhoud van de gemeenschappelijke delen en de buitenzijde van de flat uitvoert. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de grootte van het appartement en voor het VvE deel of de glazenwasser al dan niet de ramen doet van het appartement. Afvoerleidingen In het contract met Pand Garant is beschreven wat tot het onderhoud van de gemeenschappelijke delen behoort en wat niet. De vervanging van standleidingen (afvoerleidingen) vallen daar bijvoorbeeld niet onder. Begin 2009 is de hoogbouw van de Westerflat voorzien van nieuwe afvoerleidingen in zowel douche/keuken als het toilet. Deze werkzaamheden konden uitgevoerd worden omdat, de VvE Westerflat aanspraak heeft kunnen maken op een gemeentelijke subsidie. De laagbouw kon niet voorzien worden van nieuwe afvoerleidingen vanwege ontoereikende financiële middelen wel is er een bedrag gereserveerd voor eventueel toekomstige lekkages aan de afvoerleidingen in de laagbouw. Het bestuur blijft opzoek naar een oplossing om de laagbouw z.s.m. te voorzien van nieuwe afvoerleidingen. Er is besloten om de hoogbouw voorrang te verlenen vanwege de problemen in de vorm van lekkages die zich wel voordeden in de hoogbouw, maar niet aanwezig zijn in de laagbouw. Op dit moment is de Westerflat vrij van enige lekkage en de VvE streeft ernaar dit te behouden. Verzekering De VvE voert de volgende verzekeringen gemeenschappelijk; gebouwenverzekering (geïndexeerd), glasverzekering, rechtsbijstand verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering voor de VvE. Onderhoud na afloop van contract met Pand Garant Per januari 2013 loopt het huidige onderhoudscontract met Pand Garant af. Na april 2013 zijn de financiële mogelijkheden van de Westerflat ruimer omdat de lening dan is afgelost. De rentekosten van de lening komen hierdoor vrij voor groot onderhoud aan de flat. Op dit moment is het bestuur zich aan het oriënteren op de opties die er beschikbaar zijn. Pand Garant biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een technisch onderhoudscontract af te sluiten. Dit houd in dat Pand Garant een meerjaren onderhoudsplan ontwikkeld en het technische beheer van de flat op zich neemt. Pand Garant voert inspectie en offreert de aanvraag en beoordeelt deze.

10 De VvE Westerflat betaald vervolgens de rekening. Vervolgens voert Pand Garant inspectie uit op de uitgevoerde werkzaamheden.

11 Bijlage 4 Maandelijkse bijdragen Westerflat, tbv rekening nummer VvE Westerflat Nr. VvE Pand Garant Totaal

12 Bijlage 5 Persoonlijke gegevens nieuwe eigenaar/ bewoner appartement. Eigenaar: Bewoner(s): (indien van toepassing) Eigenaar sinds: Naam: Adres: Postcode: Plaats: Telefoonnummer: *Mobiel: * Overige info: * indien van toepassing Zou u dit formulier na het invullen in de Blauwe brievenbus op de eerste verdieping in de galerij willen deponeren of mailen naar info@westerflat.nl? U kunt erop vertrouwen dat wij discreet met uw gegevens om zullen gaan. Alvast bedankt. Vriendelijke groeten, Bestuur: Vereniging van Eigenaren (VvE)

Vereniging van Eigenaars Du Meelaan (VvED1) huisnummers 396 en 400 t/m 576 te Zoetermeer HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging van Eigenaars Du Meelaan (VvED1) huisnummers 396 en 400 t/m 576 te Zoetermeer HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement van de vereniging van Eigenaars Du Meelaan 396 en 400 tot en met 576 te Zoetermeer, zoals vastgesteld in de Algemene vergadering van Eigenaars van 29 januari 1987 en gewijzigd,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Inleiding : Dit huishoudelijk reglement bevat regelgeving ter aanvulling op hetgeen reeds geregeld is in de statuten van de vereniging en het reglement van splitsing van eigendom

Nadere informatie

gemengde complexen informatie voor

gemengde complexen informatie voor VvE beheer gemengde complexen informatie voor k o p e r K o p e r s inleiding Met deze brochure willen wij u als eigenaar van een appartement in een gemengd complex informeren over een aantal belangrijke

Nadere informatie

Datum Behandeld door Telefoonnummer 5 augustus

Datum Behandeld door Telefoonnummer 5 augustus Datum Behandeld door Telefoonnummer 5 augustus 2010 033 253 94 39 Kenmerk Onderwerp E-mail Financiering t.n.v. uw VVE Geachte heer/mevrouw Van Beugen, Vandaag hebben wij met u gesproken over de noodzakelijke

Nadere informatie

gemengde complexen informatie voor Huurders

gemengde complexen informatie voor Huurders VvE beheer gemengde complexen informatie voor Huurders inleiding Met deze brochure willen wij u als huurder van een appartement in een gemengd complex informeren over een aantal belangrijke zaken. In een

Nadere informatie

In dit huishoudelijke reglement staan richtlijnen en afspraken om de woonomgeving prettig te maken en te houden.

In dit huishoudelijke reglement staan richtlijnen en afspraken om de woonomgeving prettig te maken en te houden. Voorbeeld Huishoudelijk Reglement Iedereen wil woongenot! Probeer normale leefgeluiden van elkaar te accepteren. Informeer uw buren over (incidentele) herrie. Hierdoor zal de ergernis veel minder groot

Nadere informatie

Vereniging van Eigenaars Europalaan 234 tot en met 296

Vereniging van Eigenaars Europalaan 234 tot en met 296 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging van Eigenaars Europalaan 234 tot en met 296 INHOUD Blad 1 Inhoudsopgave Blad 2 -art. 1 Algemeen -art. 2 Gemeenschappelijke delen -art. 3 Tuinen Blad 3 -art. 4 Huisdieren

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Eigenaren Flatgebouw "Camelot" te Alkmaar. Algemeen. Artikel 1.

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Eigenaren Flatgebouw Camelot te Alkmaar. Algemeen. Artikel 1. Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Eigenaren Flatgebouw "Camelot" te Alkmaar Algemeen Artikel 1. Waarin dit Reglement wordt gesproken over: Vereniging Vergadering Voorzitter Bestuur Administrateur

Nadere informatie

VvE-beheer, wat houdt het in?

VvE-beheer, wat houdt het in? VvE-beheer, wat houdt het in? Informatie over wat een VvE is en met zich mee brengt, en de diensten waarmee Bremavo VvE-beheer u kan helpen. Definitie. VvE staat voor Vereniging van Eigenaars, en is eigenlijk

Nadere informatie

Hoofdsplitsing Poort van Limburg te Weert. Huishoudelijk reglement

Hoofdsplitsing Poort van Limburg te Weert. Huishoudelijk reglement Vereniging van Eigenaars Hoofdsplitsing Poort van Limburg te Weert Huishoudelijk reglement Pagina 1 van 5 Het Huishoudelijk Reglement VvE HS Poort van Limburg te Weert is bedoeld als aanvulling op het

Nadere informatie

Hoe werkt een (gemengde) VvE?

Hoe werkt een (gemengde) VvE? Hoe werkt een (gemengde) VvE? De regels en de praktijk 20 februari 2013 VVEgemak: Michiel Hopman Wordt het nu heel anders na oprichting van een VvE? Nee, huurders en eigenaren hebben beiden belang bij

Nadere informatie

Vereniging Van Eigenaren Cederstraat 7 t/m 157 Tilburg

Vereniging Van Eigenaren Cederstraat 7 t/m 157 Tilburg Vereniging Van Eigenaren Cederstraat 7 t/m 157 Tilburg WELKOMSTMAP CEDERFLAT TILBURG. INHOUD : 1. Inhoud 2. Welkomstbrief 3. Informatie V.V.E. algemeen 4. Huishoudelijk reglement 5. Aanvraagformulier naamplaatje

Nadere informatie

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A.

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Huishoudelijk Reglement ( vast te stellen op 14 oktober 2015 ) Artikel 1: ALGEMEEN 1.1 De Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. [hierna: de Coöperatie] is gevestigd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD: HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD: Artikel 1: De huurder c.q. de eigenaar staat het plaatsen van steigerwerk en het betreden van balkons, terrassen en galerijen, door personeel belast met reiniging

Nadere informatie

Onderverdeeld in - Juridische vragen - Vragen over onderhoud - Financiële vragen. Juridische vragen:

Onderverdeeld in - Juridische vragen - Vragen over onderhoud - Financiële vragen. Juridische vragen: Onderverdeeld in - Juridische vragen - Vragen over onderhoud - Financiële vragen Juridische vragen: Kan ik mijn lidmaatschap van de VvE opzeggen? Nee. Als eigenaar van een appartement bent u verplicht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement CONCEPT dd 8 mei 2015. Dit reglement is bestemd voor eigenaren, huurders en gebruikers van een bedrijfsruimte deel uitmakend van bedrijfsverzamelgebouw Hazepad 8, 4825 AV te Breda.

Nadere informatie

Privacy Reglement Vereniging van Eigenaars Suyderseezicht te Lelystad

Privacy Reglement Vereniging van Eigenaars Suyderseezicht te Lelystad Privacy Reglement Vereniging van Eigenaars Suyderseezicht te Lelystad De Vereniging van Eigenaars Suyderseezicht (hierna: VvE) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit document

Nadere informatie

Subsidieaanvraag. Aanvraagformulier subsidie voor een incidentele activiteit

Subsidieaanvraag. Aanvraagformulier subsidie voor een incidentele activiteit Subsidieaanvraag Aanvraagformulier subsidie voor een incidentele activiteit Ten behoeve van de aanvraag tot subsidieverlening moet gebruik worden gemaakt van dit aanvraagformulier tot subsidieverlening.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement VvE Neerstraat 109 t/m 191 te s-hertogenbosch Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Toegang en orde... 4 3 Geluidshinder... 5 4 Energie... 6 5 Huisdieren... 7 6 Gebruik gemeenschappelijke ruimten... 8 7 Gebruik

Nadere informatie

Huurder. in een. VvE Complex

Huurder. in een. VvE Complex Huurder in een VvE Complex Wonen met huurders en eigenaren in een appartementencomplex Het komt vaak voor dat huurders en huiseigenaren samen in een appartementencomplex wonen. Dit noemen wij een gemengd

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Vereniging van Eigenaars appartementencomplex Quattro Inhoud Blad 1 Blad 2 Blad 3 Blad 4 Blad 5 Blad 6 Voorblad Artikel 01. Algemeen Artikel 02. Gemeenschappelijke delen Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Beste bewoner, Met vriendelijke groet, Ron Grillet. (voorzitter VVE)

Beste bewoner, Met vriendelijke groet, Ron Grillet. (voorzitter VVE) Beste bewoner, Voor u ligt een enquête over de VVE en zijn bestuur. Ik vraag u om ongeveer 15 minuten de tijd te nemen om deze enquête zorgvuldig door te nemen en in te vullen om zo het nieuwe bestuur

Nadere informatie

Datum Behandeld door Telefoonnummer 7 november 2018 J. Esselmann

Datum Behandeld door Telefoonnummer 7 november 2018 J. Esselmann Datum Behandeld door Telefoonnummer 7 november 2018 J. Esselmann 088 253 90 20 Kenmerk Onderwerp E-mail - Financiering onderhoud en verduurzaming door uw Vereniging van eigenaren info@restauratiefonds.nl

Nadere informatie

Servicekostenbeleid 2013 en verder

Servicekostenbeleid 2013 en verder Servicekostenbeleid 2013 en verder In dit document is het beleid Servicekosten weergegeven. Deze beleidsuitgangspunten zijn in gezamenlijkheid tussen 3B Wonen, drie bestuursleden van de Huurdersvereniging-Lansingerland

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VvE Westerkaap II op het Westerdokseiland, Amsterdam

Huishoudelijk Reglement VvE Westerkaap II op het Westerdokseiland, Amsterdam Huishoudelijk Reglement VvE Westerkaap II op het Westerdokseiland, Amsterdam Inleiding en begrippen De bepalingen van dit huishoudelijk reglement zijn een aanvulling op het bepaalde in de akte van splitsing

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 2. Voor de in dit HR gebruikte termen wordt verwezen naar artikel 1. van het reglement.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 2. Voor de in dit HR gebruikte termen wordt verwezen naar artikel 1. van het reglement. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemeen. Artikel 1: 1. De regelgeving voor de bewoners van bovengenoemd appartementencomplex is vastgelegd in: a. het Modelreglement bij splitsing in appartementsrechten vastgesteld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Eigenaars Karel Doorman Woningen te Rotterdam

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Eigenaars Karel Doorman Woningen te Rotterdam HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Eigenaars Karel Doorman Woningen te Rotterdam Introductie Dit reglement bevat huishoudelijke regels inzake de bewoning van de appartementen en het gebruik

Nadere informatie

Hoe werkt een (gemengde) VvE?

Hoe werkt een (gemengde) VvE? Hoe werkt een (gemengde) VvE? De regels en de praktijk 25 april 2012 VVEgemak: Michiel Hopman Wordt het nu heel anders na oprichting van een VvE? Nee, huurders en eigenaren hebben beiden belang bij een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement VvE Korianderhof te Amsterdam

Huishoudelijk reglement VvE Korianderhof te Amsterdam Huishoudelijk reglement VvE Korianderhof te Amsterdam U bent eigenaar en/of gebruiker van een eengezinswoning of appartement in het appartementencomplex genaamd VVE Korianderhof, gelegen tussen de Willem

Nadere informatie

Huur opzeggen Vooropname niet

Huur opzeggen Vooropname niet Gaat u verhuizen? Geef dit dan tijdig door. U kunt uw huurovereenkomst op elke werkdag beëindigen. Wel moet u rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Wanneer u bijvoorbeeld de huur op 18 mei

Nadere informatie

eigenaar van een appartement

eigenaar van een appartement eigenaar van een appartement 2 eigenaar van een appartement Eigenaar van een appartement U bent eigenaar van een appartement en daarom bent u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING van EIGENAARS DE AANLEG INHOUD Blad1 - Voorblad/inhoudsopgave Blad 2 - art. 01. Algemeen - art. 02. Gemeenschappelijke delen - art. 03. Tuinen - art. 04. Parkeren - art.

Nadere informatie

Vereniging van Eigenaars Woningen Batau 50 t/m 149 te Nieuwegein

Vereniging van Eigenaars Woningen Batau 50 t/m 149 te Nieuwegein HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN Vereniging van Eigenaars Woningen Batau 50 t/m 149 te Nieuwegein Definities 1. Dit Huishoudelijk Reglement bevat huishoudelijke regels voor de eigenaar-bewoners en gebruikers

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN. The Dunes. Te Cadzand Bad. Verkorte versie voor huurders

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN. The Dunes. Te Cadzand Bad. Verkorte versie voor huurders HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN The Dunes Te Cadzand Bad Verkorte versie voor huurders 1 Vereniging van Eigenaren The Dunes Dit huishoudelijk reglement geldt voor alle appartementdelen

Nadere informatie

Financieel Reglement Stichting TaDaiMah (Ik ben thuis)

Financieel Reglement Stichting TaDaiMah (Ik ben thuis) Financieel Reglement Stichting TaDaiMah (Ik ben thuis) 1 Financieel reglement van de Stichting TaDaiMah Art 1 De gezamenlijke boedel: Deelnemers betalen ieder een gelijk deel van de aanschafwaarde van

Nadere informatie

Pagina 1 van 3 juni 2010.

Pagina 1 van 3 juni 2010. Pagina 1 van 3 juni 2010. VERENIGING VAN EIGENAARS xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx. Inleiding Huishoudelijk Reglement. 1. Doelstelling H.H. Reglement. Ter aanvulling op het Model Reglement en de Splitsingsakte

Nadere informatie

Huisregels. Algemene gedragsregels

Huisregels. Algemene gedragsregels Huisregels Artikel 1 Reikwijdte 1. Ter handhaving van de goede gang van zaken binnen All-Inn gelden huisregels. De huisregels zijn van toepassing op studenten, medewerkers en andere personen, die zich

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging van Eigenaars Nieuwendamlaan 308 t/m 560 (even nummers) te Den Haag Algemeen 1. Dit reglement bevat huishoudelijke regels voor de eigenaar-bewoner en gebruikers van het

Nadere informatie

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud?

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud? Geachte bewoner, In opdracht van Kleurrijk Wonen gaat Weijman Vastgoedonderhoud B.V. binnenkort onderhoudswerkzaamheden aan uw woning verrichten. Middels dit boekje informeren wij u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

VERENIGING VAN EIGENAARS VvE Ei-hof, Blok A H U I S H O U D E L IJ K R E G L E M E N T

VERENIGING VAN EIGENAARS VvE Ei-hof, Blok A H U I S H O U D E L IJ K R E G L E M E N T VERENIGING VAN EIGENAARS VvE Ei-hof, Blok A H U I S H O U D E L IJ K R E G L E M E N T Vastgesteld op 29 mei 2012 Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) heeft tot doel kaders te scheppen voor de wijze

Nadere informatie

Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter

Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter... 1 Artikel 2 De portefeuille Dagelijks Beheer... 1 Artikel 3 De portefeuille Onderhoudswerkzaamheden... 1 Artikel 4 De financiële commissie (de kascommissie)...

Nadere informatie

TAAKOMSCHRIJVING / TOELICHTING BEHEERTAKEN V.v.E.

TAAKOMSCHRIJVING / TOELICHTING BEHEERTAKEN V.v.E. TAAKOMSCHRIJVING / TOELICHTING BEHEERTAKEN V.v.E. A. Financieel beheer Exploitatiebegroting Jaarlijks actualiseren van de exploitatiebegroting aan de hand van facturen van het voorafgaande jaar verhoogd

Nadere informatie

Nieuwbouw Roggemole 8 1 t/m 18. Informatie over verkoop:

Nieuwbouw Roggemole 8 1 t/m 18. Informatie over verkoop: Nieuwbouw Roggemole 8 1 t/m 18 Informatie over verkoop: Decotec Totaal Techniek Tel: 06-52315120 www.decotec.nl info@decotec.nl Dam Groep Lemmer BV Tel: 06-53452124 www.damgroeplemmer.nl info@damgroeplemmer.nl

Nadere informatie

Vereniging van Eigenaars - Scan.

Vereniging van Eigenaars - Scan. 1 Stichting www.apartwonen.nl Dé digitale woonconsumenten organisatie voor Verenigingen van Eigenaars Vereniging van Eigenaars Scan. Waarom een VvEScan? Bij uw beoordeling en afweging voor het kopen van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAARS WATERHOF HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2e editie Vastgesteld in de vergadering van Eigenaars dd. 16/03/2006. 25/05/2006 Revisie Oktober 2008 Het Bestuur: Voorzitter: Henk den Besten

Nadere informatie

Een woning kopen zonder zorgen. Maatschappelijk Verantwoord Eigendom

Een woning kopen zonder zorgen. Maatschappelijk Verantwoord Eigendom Een woning kopen zonder zorgen Maatschappelijk Verantwoord Eigendom Woonstad Rotterdam Rochussenstraat 21 3015 EA Rotterdam Telefoon (010) 440 88 00 E-mail info@woonstadrotterdam.nl Postadres Postbus 2370

Nadere informatie

Dienstenpakket De Rendant

Dienstenpakket De Rendant Dienstenpakket De Rendant A. Administratie en Financiën 1. Het uitvoeren van het administratief beheer, naar beste weten en kunnen en met inachtneming van de belangen van de vereniging. Ledenbestand en

Nadere informatie

Stichting Zwammerdam der Maatschappij tot Nut van t Algemeen

Stichting Zwammerdam der Maatschappij tot Nut van t Algemeen Stichting Zwammerdam der Maatschappij tot Nut van t Algemeen RSIN: 804717060 Het Nutsgebouw is gevestigd: Brugstraat 2, 2471 AT te Zwammerdam. Doelstelling Stichting De doelstelling van de stichting is

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Vereniging van Eigenaars. Kadoelerbos Zoetermeer. Vastgesteld d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging van Eigenaars. Kadoelerbos Zoetermeer. Vastgesteld d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging van Eigenaars Kadoelerbos 1-191 te Zoetermeer Vastgesteld d.d. 16-05-2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemeen 1. Dit reglement bevat de huishoudelijke regels voor de eigenaar-bewoners en gebruikers

Nadere informatie

WANNEER U GAAT VERHUIZEN

WANNEER U GAAT VERHUIZEN WANNEER U GAAT VERHUIZEN Het opzeggen van de huurovereenkomst Woon zoals u wilt WANNEER U GAAT VERHUIZEN DE HUUR OPZEGGEN Bent u van plan te verhuizen, vergeet dan niet de huur van uw woning op te zeggen.

Nadere informatie

Cooperatieve Vereniging Winkelcentrum Tolsteeg Hoograven U.A. Utrecht

Cooperatieve Vereniging Winkelcentrum Tolsteeg Hoograven U.A. Utrecht Cooperatieve Vereniging Winkelcentrum Tolsteeg Hoograven U.A. Utrecht Pagina 2 Toelichting 2012. Het financieel jaarverslag bestaat uit de Balans en de Exploitatierekening. De Balans geeft inzicht in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL FEBRUARI 2015

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL FEBRUARI 2015 NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL FEBRUARI 2015 Beste buren, Deze nieuwsbrief wil het bestuur u informeren over diverse onderwerpen. Onderstaand een verdere inhoudsopgave: 1 Aankondiging ALV 2015 2 Nieuwe website

Nadere informatie

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 WEGWIJZER REIGERSBOS 3 Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 Stadsdeel Zuidoost www.zuidoost.amsterdam.nl Stadsdeelkantoor: 020 2525000 Meldpunt Openbare Ruimte: 020 2525222 Meldpunt

Nadere informatie

Iedere eigenaar van één der 88 appartementsrechten is automatisch lid van de vereniging van eigenaars.

Iedere eigenaar van één der 88 appartementsrechten is automatisch lid van de vereniging van eigenaars. Huishoudelijk Reglement VVE Loo I en II Voorwoord Dit is het Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Eigenaars t Loo I en II, gevestigd te Cuijk. Deze vereniging is opgericht bij notariële akte van

Nadere informatie

Wij bouwen graag met u aan. Visie & Strategie Advies & Realisatie Management& Beheer Slim & Duurzaam Lokaal & Samen

Wij bouwen graag met u aan. Visie & Strategie Advies & Realisatie Management& Beheer Slim & Duurzaam Lokaal & Samen Wij bouwen graag met u aan Visie & Strategie Advies & Realisatie Management& Beheer Slim & Duurzaam Lokaal & Samen Uw Vereniging van Eigenaren goed verzorgd de toekomst in Goed VvE beheer is van groot

Nadere informatie

HUISREGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN VOSSENLAAN TE NIJMEGEN

HUISREGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN VOSSENLAAN TE NIJMEGEN HUISREGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAREN VOSSENLAAN 313-359 TE NIJMEGEN Voor u ligt het Huishoudelijk Reglement (H.R.) waarin opgenomen een uittreksel van diverse bepalingen en/of regelingen uit het Reglement

Nadere informatie

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur.

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 663 (100 procent) Aanwezig Vestia Groep VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof Woningen 1. Opening De

Nadere informatie

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 Servicekosten Inhoud Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 De belangrijkste servicekosten op een rij...4 Begrippenlijst...6 Wilt u meer weten?...6 Servicekosten

Nadere informatie

ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM

ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM WOONSTAD ROTTERDAM HEEFT DE WONING DIE JOU PAST! Koophuis? Huurhuis? Jouw huis! Bij Woonstad Rotterdam draait het vooral om jouw huis,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. VVE Anthoniushof te Maashees

Huishoudelijk Reglement. VVE Anthoniushof te Maashees Huishoudelijk Reglement VVE Anthoniushof te Maashees Inhoudsopgave Doelstelling 3 Algemene zaken 3 Gemeenschappelijke gedeelten 3 Gebruik privé-gedeelten 4 Instructies aan het bestuur 5 Orde van de vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement (reglement van inwendige orde) Richtlijnen voor het woongenot! Probeer normale leef geluiden van elkaar te accepteren. 777 Informeer je buren over(incidentele) herrie. Hierdoor

Nadere informatie

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden In deze folder leest u een uitleg van het huurcontract en de algemene huurvoorwaarden. In deze uitleg staan alle rechten en plichten voor u als huurder en

Nadere informatie

TE KOOP IN BEST, HARTENVIER 81

TE KOOP IN BEST, HARTENVIER 81 TE KOOP IN BEST, HARTENVIER 81 ERA makelaardij Ed Willems Nieuwstraat 32 5683 KC Best telefoon: 0499-374040 fax: 0499-391465 www.edwillems.nl best@edwillems.nl TE KOOP IN BEST, AAN HET HARTENVIER 81. Royaal

Nadere informatie

Gecombineerde huur/koop complexen

Gecombineerde huur/koop complexen onderwerp Gecombineerde huur/koop complexen Datum april 2013 Aan Van 1 INLEIDING In de vastgoedportefeuille van Maasdelta Groep ontstaan door de verkoop van huurwoningen steeds meer complexen waarin huurders

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Servicekosten. Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder.

Servicekosten. Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder. Servicekosten Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder. Uw woonplezier. Onze service! Wij bieden u graag service... Als u een woning van ons huurt, huurt u niet

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

- Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens, welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt.

- Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens, welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt. Uw persoonsgegevens VVEASSIST hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst

Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst Woon zoals u wilt Wanneer u gaat verhuizen Bij een verhuizing komt heel wat kijken: uw huurovereenkomst opzeggen, uw nieuwe en misschien ook

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging van Eigenaars Brederode & Mercurius

Huishoudelijk Reglement Vereniging van Eigenaars Brederode & Mercurius Huishoudelijk Reglement Vereniging van Eigenaars Brederode & Mercurius Versie 2.1, 10 november 2008 INHOUD Artikel 1. Algemene Bepalingen Artikel 2. Algemeen gebruik van het gebouw Artikel 3. Gebruik gemeenschappelijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 Beste buren, Deze laatste nieuwsbrief van 2014 wil het VvE bestuur u informeren over diverse onderwerpen. Onderstaand een verdere inhoudsopgave: 1 Correcte contactgegevens

Nadere informatie

EMMEN Holtlaan 57. Vraagprijs: k.k

EMMEN Holtlaan 57. Vraagprijs: k.k EMMEN Holtlaan 57 Vraagprijs: 139.500 k.k. 088-03 30 00 www.lefier.nl www.facebook.com/lefierwonen www.twitter.com/lefier_wonen Lefier verkoopt! Wij zijn Lefier! Een wooncorporatie met ambities in Noord-Nederland,

Nadere informatie

Vereniging van Eigenaars

Vereniging van Eigenaars HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAARS "RESIDENTIE PARKZICHT, LANGSWATER 801 T/M 917" te AMSTERDAM Behorende bij de akte van splitsing in appartementsrechten, welke op 05-01-2000 werd gepasseerd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN EIGENAARS De Hooghe Hes te Rotterdam Het Huishoudelijk Reglement is vooral bedoeld om in praktische zin de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren en gebruikers

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van eigenaars Bungalowpark Het Fonteinbos

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van eigenaars Bungalowpark Het Fonteinbos Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van eigenaars Bungalowpark Het Fonteinbos. 2.012 Artikel 1. Nakomen voorschriften en verordeningen overheid. De leden houden zich aan de voorschriften en de verordeningen

Nadere informatie

ALLES OVER HET KOPEN VAN EEN WONING BIJ WOONSTAD ROTTERDAM. jouwhuis.nu

ALLES OVER HET KOPEN VAN EEN WONING BIJ WOONSTAD ROTTERDAM. jouwhuis.nu ALLES OVER HET KOPEN VAN EEN WONING BIJ WOONSTAD ROTTERDAM jouwhuis.nu WOONSTAD ROTTERDAM HEEFT DE WONING DIE JOU PAST! Koophuis? Huurhuis? Jouw huis! Bij Woonstad Rotterdam draait het vooral om jouw

Nadere informatie

Privacyverklaring. Afdeling VvE beheer Heyen Makelaars. Laatste wijziging: 9 januari 2019

Privacyverklaring. Afdeling VvE beheer Heyen Makelaars. Laatste wijziging: 9 januari 2019 Privacyverklaring Afdeling VvE beheer Heyen Makelaars Laatste wijziging: 9 januari 2019 1 Privacyverklaring VvE beheer Heyen Makelaars B.V. De afdeling VvE Beheer van Heyen Makelaars B.V. hecht veel waarde

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaren Barnsteenlaan 25 63-II 14 mei 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaren Barnsteenlaan 25 63-II 14 mei 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaren Barnsteenlaan 25 63-II 14 mei 2009 Locatie: Marcuscentrum, Wijdesteinlaan 2, Utrecht Tijdstip: 19.30 22.30 uur Voorzitter: Gerjan Kampman (39-I)

Nadere informatie

Woongoed Middelburg en Vereniging van Eigenaren

Woongoed Middelburg en Vereniging van Eigenaren Woongoed Middelburg en Vereniging van Eigenaren Woongoed Middelburg en Vereniging van Eigenaren Inleiding Bij aankoop van een appartement komen bijzonderheden aan de orde die bij de aankoop van een eengezinswoning

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de vereniging Kras B

Huishoudelijk reglement van de vereniging Kras B Huishoudelijk reglement van de vereniging Kras B zoals vastgesteld door de algemene ledenvergadering van de vereniging Kras B op 14 december 2001 en gewijzigd op 23 maart 2003, 4 oktober 2003. 1. Algemeen

Nadere informatie

WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN

WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN Partner voor Verenigingen van Eigenaren Zoekt u ondersteuning bij de organisatie van uw VvE en het onderhoud van uw pand? Wij zijn een onafhankelijke en professionele partner

Nadere informatie

De naamplaatjes bij de brievenbussen moeten van een door de vergadering voor te schrijven uniform model zijn.

De naamplaatjes bij de brievenbussen moeten van een door de vergadering voor te schrijven uniform model zijn. Vereniging van Eigenaars VvE t Kruytschip te Leiden Huishoudelijk Reglement Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Definities... 2 3. Werkwijze bestuur... 3 4. Werkwijze kascontrolecommissie... 3 5. Bepalingen...

Nadere informatie

Welkom in de Cederstraat

Welkom in de Cederstraat Welkom in de Cederstraat In de eerste plaats van harte gefeliciteerd met Uw eigen appartement en als medebewoners en bestuur wensen wij U veel woonplezier. U ontvangt deze digitale versie van de welkomstmap

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE TWEEDE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN STALKAARSENFLAT (DOKTER VAN STRATENWEG DOKTER SCHÖYERSTRAAT) TE GORINCHEM,

NOTULEN VAN DE TWEEDE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN STALKAARSENFLAT (DOKTER VAN STRATENWEG DOKTER SCHÖYERSTRAAT) TE GORINCHEM, NOTULEN VAN DE TWEEDE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN FLAT (DOKTER VAN STRATENWEG DOKTER SCHÖYERSTRAAT) TE GORINCHEM, GEHOUDEN OP 22 JANUARI 2009 TE GORINCHEM LOCATIE SCHOLENGEMEENSCHAP GOMARUS

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Marineterrein Amsterdam

Huishoudelijk Reglement Marineterrein Amsterdam Huishoudelijk Reglement Marineterrein Amsterdam 1 - Algemeen Dit huishoudelijk reglement geldt voor de gebruikers/ huurders van de Voorwerf. Het huishoudelijk reglement wordt ieder half jaar aangepast.

Nadere informatie

Hieronder maken wij een opsomming van veel gestelde algemene vragen. Wij geven de antwoorden.

Hieronder maken wij een opsomming van veel gestelde algemene vragen. Wij geven de antwoorden. Vraag en antwoord Hieronder maken wij een opsomming van veel gestelde algemene vragen. Wij geven de antwoorden. Wat is een VvE? De VvE (Vereniging van Eigenaren) is een rechtspersoon, opgericht bij verdeelde

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Algemene woonregels

Huurdersinformatie. Algemene woonregels 1 Huurdersinformatie Algemene woonregels Woonregels want afspraak is afspraak! Als u een woning van Rochdale huurt, maken we afspraken. Veel van deze afspraken zijn vastgelegd in de huurovereenkomst. In

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Versie 3

Huishoudelijk Reglement Versie 3 Huishoudelijk Reglement Versie 3 Algemeen Dit reglement bevat huishoudelijke regels voor de eigenaars, bewoners en gebruikers van het appartementencomplex Cum Laude Boedapestlaan, kadastraal bekend Gemeente

Nadere informatie

Jaarrapport 2014 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Januari 2015

Jaarrapport 2014 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Januari 2015 Jaarrapport 2014 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen Januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Jaarverslag van het bestuur 4 Jaarrekening Stichting Missionair Diaconaal Centrum 6 a. Balans

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Vereniging van Eigenaren De Boxx Argonweg Amersfoort Argonweg 32 postadres: Schone van Boskoopgaarde 69 3812 RB AMERSFOORT 3824 AC AMERSFOORT Rabobank 1342.34.995 Email: boxxamersfoort@gmail.com KVK nr.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VvE Huidekoperstraat 25-29 te Amsterdam

Huishoudelijk Reglement VvE Huidekoperstraat 25-29 te Amsterdam Inleiding en begrippen Bij akte, gedateerd 26 augustus 1994, verleden door notaris E.IJ. Spier, is het gebouw (in aanbouw), kadastraal bekend als sectie I nummer 7340, gesplitst in appartementsrechten

Nadere informatie

Verenigingen van Eigenaren en Centraal Beheer Achmea. Samen staan wij als een huis

Verenigingen van Eigenaren en Centraal Beheer Achmea. Samen staan wij als een huis Verenigingen van Eigenaren en Centraal Beheer Achmea. Samen staan wij als een huis Inhoud Een goede basis voor uw VvE. 3 U bepaalt zelf wat u nodig heeft. 4 Bent u voor genoeg geld verzekerd? Wij helpen

Nadere informatie

Huurovereenkomst Onzelfstandige Woonruimte

Huurovereenkomst Onzelfstandige Woonruimte Huurovereenkomst Onzelfstandige Woonruimte Ondergetekende hierna te noemen verhuurder EN hierna te noemen huurder zijn het volgende overeengekomen: 1 Het gehuurde, bestemming 1.1 Verhuurder verhuurt aan

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR. "Kantoor Kantoorgebouw Eastpoint" G.H. Betzweg 1 te Rotterdam

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR. Kantoor Kantoorgebouw Eastpoint G.H. Betzweg 1 te Rotterdam VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR "Kantoor Kantoorgebouw Eastpoint" G.H. Betzweg 1 te Rotterdam Object Dit representatieve kantoorgebouw is gelegen in het kantorengebied 'Alexandrium' en bestaat

Nadere informatie

Vereniging van eigenaren De Oude Scheepswerf REGLEMENT IN GEBRUIK GEVEN PRIVÉ-GEDEELTE

Vereniging van eigenaren De Oude Scheepswerf REGLEMENT IN GEBRUIK GEVEN PRIVÉ-GEDEELTE REGLEMENT IN GEBRUIK GEVEN PRIVÉ-GEDEELTE Bevoegdheid appartementseigenaar Op grond van de wet (artikel 5:120 BW) is een appartementseigenaar bevoegd het gedeelte dat bestemd is om als afzonderlijk geheel

Nadere informatie

VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN KLOOSPLANTSOEN 201 387 RIDDERKERK FLATGEBOUW OUDELANDE

VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN KLOOSPLANTSOEN 201 387 RIDDERKERK FLATGEBOUW OUDELANDE BIJZONDER REGLEMENT. VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN KLOOSPLANTSOEN 201 387 RIDDERKERK FLATGEBOUW OUDELANDE ----------------- OPGENOMEN IN AKTE VAN SPLITSING d.d. 4 maart 1968 1 Bij akte op 17 april 1969

Nadere informatie

Herman Gorterstraat AE Venlo. Vraagprijs: k.k. Woonwenz. woonoppervlakte 81 m2 2 slaapkamers te koop

Herman Gorterstraat AE Venlo. Vraagprijs: k.k. Woonwenz. woonoppervlakte 81 m2 2 slaapkamers te koop Herman Gorterstraat 61 5921 AE Venlo woonoppervlakte 81 m2 2 slaapkamers te koop Vraagprijs: 92.000 k.k. Woonwenz vcv@woonwenz.nl 077-389 31 31 www.woonwenz.nl Kenmerken Locatie Energie Herman Gorterstraat

Nadere informatie