0 OP ESF Vlaanderen FAQ oproep 311 Innovatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "0 OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ oproep 311 Innovatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit"

Transcriptie

1 0 OP ESF Vlaanderen FAQ oproep 311 Innovatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit 1. Wat is de contractuele band tussen ESF Vlaanderen en de partner? ESF Vlaanderen heeft een contractuele band met de promotor, maar niet met de partner. Het is de promotor die met de partner een partnerschapsovereenkomst moet afsluiten. Deze partnerschapsovereenkomst moet toegevoegd worden aan het project. 2. Worden laatstejaarsstudenten ook gezien als leden van de arbeidsbevolking? Ja, laatstejaarsstudenten maken deel uit van de arbeidsbevolking, maar zij behoren wel tot de finale doelgroep. Het project kan zich dus niet rechtstreeks tot hen richten, maar kan zich richten tot degenen die deze studenten begeleiden naar werk. 3. Is het een piste om meer projecten goed te keuren dan de zeven die nu voorzien zijn, maar dan de middelen per project te verlagen? Wanneer er meer goede projecten zijn dan mogelijk is om goed te keuren, wordt een ranking van de projecten gemaakt op basis van de scores op relevantie en haalbaarheid. De procedure hiervoor staat beschreven in de oproepfiche. Wanneer de eerste zeven projecten niet het maximum aan subsidies aanvragen, kunnen er nog bijkomende projecten goedgekeurd worden. 4. Is er een procentuele verdeling van het aantal goedgekeurde projecten per regio? Neen, er is geen procentuele verdeling voorzien. Met deze oproep willen we projecten opzetten die zaken ontwikkelen die ten goede komen aan de Vlaamse arbeidsmarkt dus er is geen regionale spreiding nodig. 5. Wanneer wordt de beslissing over de ingediende projecten genomen? De beslissing wordt gecommuniceerd midden juli Mogen projecten die starten begin september ook 24 maanden lopen? Ja, deze projecten mogen ook 24 maanden lopen. 7. Stel dat een start-up een project indient, hoe wordt dan de kredietwaardigheid bekeken? De kredietwaardigheid wordt bekeken aan de hand van een koppeling met Digiflow. Wanneer het een start-up betreft die nog niet over voldoende gegevens beschikt dan contacteer je best Eline Vermeersch of Catherine Bonnarens om dan samen te kijken welke gegevens wel al opgeleverd kunnen worden voor deze check. 8. Stelt dat je een kwaliteitslabel hebt dat afloopt op 2 mei 2015 wordt dit dan verlengd? De ESF kwaliteitslabels die ingediend en goedgekeurd werden in het verleden werden verlengd tot 31 december Indien een organisatie beschikt over een ander kwaliteitsbewijs dat afloopt op 2 mei 2015, kan een projectvoorstel ingediend worden binnen deze oproep. Bij opstart van het project zal gekeken worden hoe hier verder mee omgegaan wordt.

2 9. Krijg je als promotor nog een kwaliteitsaudit? Neen, dit is geen taak die ESF Vlaanderen zal opnemen. Binnen het beleidsdomein WSE is er besloten om minimale kwaliteitseisen op te stellen en het is de taak van de markt om dit op te nemen. Er zijn wel aantal bewijzen/labels die in aanmerkingen komen voor het kwaliteitsbewijs. Voor meer informatie hierover kan je terecht bij 10. Hoe moet een start-up voldoen aan het kwaliteitsbewijs? In deze gevallen moet individueel bekeken worden wat kan opgeleverd worden en wat mogelijk is. Je contacteert hiervoor dan best 11. Moeten de partners een kwaliteitsbewijs hebben? Neen. De partners moeten niet over een kwaliteitsbewijs beschikken. 12. Bestaat er voor organisaties in Wallonië een gelijkaardige oproep? Wallonië beschikt over een eigen ESF die zelf eigen oproepen opzetten, los van de oproepen van ESF Vlaanderen. Je kan dus best daar eens informeren over de lopende oproepen. Belangrijk is wel dat organisaties in het Brussels Hoofdstedelijk gewest een project kunnen indienen in deze oproep voor gemeenschapsmateries, niet voor gewestmateries. 13. Kan je zaken bewaren in de ESF-applicatie of moet je alles in één keer indienen? Je kan zaken bewaren in de ESF-applicatie dus je kan hier op meerdere momenten in werken. 14. Als je een product ontwikkelt waarvan de lay-out uitbesteed wordt, kan deze kost dan ingebracht worden? Deze kost is dan een kost extern personeel die vervat zit in de 40% kosten die verrekend zijn in de standaardschalen intern personeel. Facturen hiervoor kunnen dus niet ingebracht worden. 15. Wat is de bewijslast voor de partners? Voor de personeelsleden van de partners moeten eveneens het niveau en de anciënniteit aangetoond worden aan de hand van de bewijsstukken zoals meegegeven in de oproepfiche. 16. Betreft het enkel de anciënniteit binnen de eigen organisatie? Neen. Indien er ook anciënniteit van buiten de organisatie gehonoreerd wordt door de promotor dan kan deze anciënniteit ingebracht worden, maar de promotor moet dan in de arbeidsovereenkomst of jaarloonfiche kunnen aantonen dat deze anciënniteit daadwerkelijk gehonoreerd wordt in de organisatie. 17. Kan het volgen van bepaalde opleidingen meetellen om de anciënniteit te bepalen? Indien in de arbeidsovereenkomst staat dat deze zaken ertoe leiden dat aan het personeelslid een bepaalde anciënniteit toegewezen wordt dan kan dit. 18. Als je een personeelslid inschaalt en je kan achteraf deze inschaling niet bewijzen dan wordt dit gecorrigeerd? Klopt.

3 19. Wat gebeurt er wanneer je meer kosten hebt dan de maximale toegestane financiering? Je moet dan deze kosten zelf dragen en dus opnemen bij de private financiering. 20. Wat gebeurt er wanneer een personeelslid meer kost dan het ingeschaalde bedrag? Ook dit zijn kosten die de promotor zelf moet dragen. Het personeelslid wordt gefinancierd in overeenstemming met de standaardschalen, niet in overeenstemming met het bedrag dat de promotor in realiteit voor het personeelslid betaalt. 21. Welke bewijsstukken moeten zelfstandigen hanteren? Indien zelfstandigen partner of promotor zijn, moeten zij eveneens het niveau en de anciënniteit aantonen aan de hand van de daartoe voorziene bewijsstukken. Voor de anciënniteit moet gewerkt worden met de oprichtingsakte, tenzij de zelfstandige bij de promotor werkt en kan aantonen dat de promotor eerdere ervaring mee in rekening neemt. 22. Moeten alle partners gekend zijn bij de indiening van het projectvoorstel? Neen. Er moet bij indiening van het projectvoorstel minimaal 1 partner zijn, maar het gebeurt wel vaker dat er nog partners toegevoegd worden eens het project loopt. Belangrijk is wel dat de promotor al een beschrijving geeft van de potentiële partners die men in het partnerschap zou betrekken. 23. Heeft het feit dat nog niet alle partners gekend zijn een invloed op de beoordeling? Neen, dit heeft geen effect indien duidelijk blijkt uit het projectvoorstel wat de redenen hiervoor zijn en hoe de promotor hiermee omgaat. 24. Kunnen kosten voor de begeleiding van de doelgroep bij de testing ingebracht worden? De uren voor het intern personeel voor de begeleiding bij de testing kunnen ingebracht worden bij het intern personeel. De uren van de finale doelgroep voor de deelname aan de testing zitten vervat in de 40% die verrekend is in de standaardschalen. 25. Kan een factuur voor de ontwikkeling van een tool ingebracht worden? Neen. Kosten extern personeel zitten vervat in de 40% die verrekend is in de standaardschalen en kunnen dus niet meer apart ingebracht worden. 26. Stel dat een partner slechts focust op één element is dit dan een onderaannemer? Je moet in je projectvoorstel beschrijven wie er behoort tot het partnerschap en wat hun belang is bij het project. In principe is een partner een organisatie die een duidelijk inhoudelijk belang heeft bij het project. 27. Wat is innovatie? Het betreft innovatie op de inhoud en niet op de vorm. De overgang van een boek naar een app wordt bijvoorbeeld niet gezien als innovatie. Promotoren moeten in het projectvoorstel aangeven waarom wat zij willen doen innovatief is en bespreken wat al bestaat hiervoor. 28. Hoeveel tijd moet je voorzien om het project administratief uit te voeren? Dit is moeilijk om in te schatten, gezien het feit dat er toch ook enkele vereenvoudigingen doorgevoerd zijn. De promotor kan een dit ook altijd eens navragen bij promotoren die al innovatieprojecten gehad hebben.

4 29. Zijn er bepaalde thema s die prioritair zijn? Er staan bepaalde thema s in de oproepfiche aangezien een deel van de middelen uit deze investeringsprioriteiten komen, maar deze thema s worden niet prioritair gescoord. 30. Kan de klankbordgroep gefinancierd worden? Indien de leden van de klankbordgroep interne personeelsleden van de promotor of partners zijn dan kunnen de uren hiervan ingebracht worden bij het intern personeel. 31. Kunnen er al acties uitgevoerd worden voor de start van het project? Dit kan, maar deze acties kunnen niet gefinancierd worden. Er kunnen pas kosten gefinancierd worden vanaf de start van het project. Indien er wel al acties uitgevoerd worden voor de start geeft de promotor dit best mee in het projectvoorstel zodat duidelijk is wat de promotor al gedaan heeft. 32. De begroting betreft een inschatting, maar wanneer moet dit aangetoond worden? Na het eerste jaar moet de promotor een rapportering indienen. 33. Is er een voorschot? Ja, er is een voorschot van 70% per jaar van het bedrag Vlaamse cofinanciering. Als de promotor dus een maximaal bedrag van euro Vlaamse cofinanciering aanvraagt dan wordt het voor het eerste projectjaar een voorschot van euro uitgekeerd. 34. Wat gebeurt er wanneer blijkt bij rapportering dat je teveel gebudgetteerd had in het projectvoorstel? Er is hier in principe geen penalisering voor. Er worden dan gewoon minder kosten gefinancierd. Belangrijk hierbij is wel dat de promotor rekening houdt met de additionaliteit. Als de promotor dus meer zou aangevraagd hebben dan de maximale subsidies dan wordt het bedrag boven de subsidies bij de private financiering geplaatst. Deze private financiering betreft dan een bepaald percentage van de totale kosten en dit percentage is een minimaal percentage. Overheen de totale projectperiode moet dit percentage behaald worden of anders wordt de private financiering op het einde van het project opgetrokken tot dit percentage. 35. Wanneer worden de ESF-middelen uitbetaald? Deze worden een eerste maal uitbetaald na het eerste projectjaar bij de beoordeling van de rapportering en een tweede maal na de beoordeling van de eindrapportering. 36. Kan je budget verschuiven tussen de personeelskost en de 40%? In de standaardschaal voor de interne personeelsleden is de 40% al verrekend dus dit is geen apart bedrag dat de promotor kan verschuiven. 37. Hoe moeten de uren berekend worden? De uren voor het intern personeel moeten ingeschat worden in het projectvoorstel en moeten dan ook nog niet bewezen worden. Bij de rapportering moet dit de effectieve tijdsinzet betreffen en moet dit ook bewezen worden aan de hand van de tijdsregistratie (standaardsjabloon voor gebruiken). 38. Wat indien je minder tijd nodig hebt voor de uitvoering van het project dan begroot? In dat geval worden minder kosten uitbetaald.

5 39. Kan je eventueel bijkomende acties uitvoeren indien je minder tijd nodig hebt dan voorzien voor de uitvoering van het project? Dit is mogelijk, maar indien dit zou gebeuren, neem je best contact op met ESF Vlaanderen om dit verder te bekijken. 40. Moet je in de ESF-applicatie de rubriek intern personeel niet invullen? Neen, je vult enkel de rubrieken Standaardkost en Vast/forfaitair percentage. Hier neem je de bedragen over die in het tabblad in te vullen in applicatie in de detaiilering kosten en financiering opgenomen zijn. 41. De kosten voor partners kunnen pas ingebracht worden na ondertekening van de partnerschapsovereenkomsten wat voor lokale besturen een probleem vormt? Wat is hier mogelijke? We begrijpen dat dit moeilijk is, maar de kosten van partners kunnen enkel vergoed worden vanaf de datum van ondertekening van de partnerschapsovereenkomst. 42. Indien vanuit de partner de zaakvoerder deelneemt aan het project wie tekent dan zijn/haar tijdsregistratie? In dit geval tekent de projectcoördinator van de promotor. 43. Als er gewerkt wordt met het standaardsjabloon voor tijdsregistratie moet er dan nog een agenda bijgehouden worden? Neen. Je gebruikt het standaardsjabloon dat opgelegd wordt door ESF Vlaanderen als registratiedocument. Daarnaast moet je natuurlijk wel inhoudelijke documenten bewaren en kunnen tonen, zoals bijvoorbeeld de resultaten van de testings. 44. Zijn de drempelbedragen voor de toepassing van de procedures wetgeving overheidsopdrachten niet verlaagd? Neen. Deze drempelbedragen zijn verhoogd sinds 1 juli Stelt dat je voor de ontwikkeling van een product wil werken met een appdeveloper moet je dan de wetgeving overheidsopdrachten volgen? Indien de wetgeving overheidsopdrachten voor je organisatie van toepassing is, zal je de procedures van de wetgeving moeten volgen voor het toewijzen van opdrachten aan externe leveranciers. 46. Geldt de wetgeving overheidsopdrachten ook voor partners? Wanneer de partner een dienst/levering aankoopt en moet voldoen aan de wetgeving overheidsopdrachten als organisatie dan moet de partner ook de procedures volgen voor het toewijzen van deze dienst of levering. 47. Komen er nog nieuwe oproepen? ESF Vlaanderen is momenteel bezig met het herdenken van de oproepen rond innovatie dus we proberen tegen mei 2015 nieuwe oproepen te lanceren. Er zal echter geen overlap zijn in de indieningsperiode tussen de huidige oproep en de nieuwe oproepen. 48. Komt er een jaarlijkse oproep rond innovatie? ESF Vlaanderen heeft hier momenteel nog geen zicht op.

6 49. Komt er een transnationale oproep? Normaal gezien zullen de transnationale oproepen verlopen binnen een Common framework dat door de EC opgezet wordt. Dit houdt in dat er rond bepaalde thema s een gecoördineerde oproep tussen de lidstaten zal komen. Momenteel is de EC dit nog aan het uitwerken dus in 2015 wordt hier geen oproep rond verwacht. 50. Zijn er diplomavereisten voor de promotor? Moeten de personeelsleden bepaalde diploma s hebben om het project te mogen uitvoeren? Neen. Er zijn geen diplomavereisten om een project te mogen uitvoeren. 51. Kan er een bezwaar ingediend worden tegen de projectbeslissing? Er kan een bezwaar ingediend worden, maar dit is een technisch bezwaar. Dit betekent dat een bezwaar kan ingediend worden indien er procedureel fouten gemaakt zijn of indien je als promotor meent dat er onterecht kosten geschrapt zijn. Er kan geen bezwaar ingediend worden tegen de inhoudelijke beslissing. 52. Moeten de standaardloonschalen gevolgd worden? Ja. Deze loonschalen betreffen de kosten die je inbrengt in het project en betreffen niet de lonen die je als promotor in realiteit uitbetaalt. 53. Wie bezit de intellectuele eigendom over de ontwikkelde instrumenten? ESF Vlaanderen is de intellectuele eigenaar van de ontwikkelde instrumenten. De naam van de organisatie die de instrumenten ontwikkeld heeft, wordt uiteraard wel vermeld. 54. Houden jullie voor een nieuwe oproep rond innovatie rekening met de zomermaanden? ESF Vlaanderen houdt zeker rekening met de zomermaanden voor het bepalen van de indieningsdatum. 55. Indien een project tweemaal positief beoordeeld wordt, wordt dit dan goedgekeurd of is er nog een ranking? Indien er meer projecten positief beslist worden dan goedgekeurd kunnen worden, zal er een ranking uitgevoerd worden aangezien het budget beperkt is. De projecten worden wel eerst geëvalueerd en pas daarna gerankt. De werkwijze voor de ranking staat beschreven in de oproepfiche. 56. Kunnen juridisch onafhankelijke entiteiten die toch deel uitmaken van dezelfde groep partner zijn? Dit kan, maar het belangrijkste is dat het partnerschap op basis van de thematiek bepaald wordt en dat de stakeholders die relevant zijn voor het project als partner betrokken worden. 57. Moet elke partner een dienstverlener zijn? In eerste instantie moet de promotor een dienstverlener zijn op de arbeidsmarkt, maar een bedrijf is ook een dienstverlener dus dit is een ruim begrip. De partner in het project kan ook bijvoorbeeld een bedrijf zijn. 58. Kunnen organisaties uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest indienen? Ja, dit kan, maar de dienstverlening moet gemeenschapsmaterie betreffen. Het ontwikkelen van een opleiding om laaggeschoolde jongeren aan een job te helpen bijvoorbeeld is een

7 gemeenschapsmaterie en dus kunnen organisaties uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hiervoor indienen. Wanneer het echter bijvoorbeeld het ontwikkelen van een begeleiding of toeleiding naar werk betreft voor laaggeschoolde jongeren dan is dit een gewestmaterie en kunnen organisaties uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hier niet voor indienen. Indien promotoren hierover vragen hebben, contacteren ze best de oproepbeheerders om af te toetsen of zij een project kunnen indienen of niet. 59. Kan een organisatie met een hoofdzetel in Brussel, maar die zich richt op dienstverleners in Vlaanderen een project indienen? Neen. Ook hier geldt dat een organisatie in Brussel enkel kan indienen indien de dienstverlening gemeenschapsmaterie betreft. 60. Kan er een partnerschap opgezet worden met een buitenlandse partner? Neen, dit is niet mogelijk. 61. Wanneer worden de bedragen ESF uitbetaald? De middelen ESF worden uitbetaald bij de rapportering. Er wordt geen voorschot uitbetaald op de middelen ESF, enkel op de middelen VCF. 62. Kan een project ingediend worden om een bestaande methodiek te vernieuwen? Kunnen hiervoor ook gevalideerde ESF-tools gebruikt worden? Dit kan, maar u zal in het project zeer goed moeten motiveren dat de vernieuwing echt een substantiële meerwaarde betekent en absoluut noodzakelijk is. 63. Kunnen enkel loonkosten van personeel van de promotor ingebracht worden? Neen, ook loonkosten van personeel van de partners kunnen ingebracht worden. 64. Kunnen kosten van onderaannemers ingebracht wordt? Deze kost is een kost extern personeel die vervat zit in de 40% kosten die verrekend zijn in de standaardschalen intern personeel. Facturen hiervoor kunnen dus niet ingebracht worden. 65. Kan er dan niet gewerkt worden met onderaannemers? Jawel, maar de facturen hiervoor kunnen niet ingebracht worden aangezien de kost hiervoor verrekend zit in de standaardschalen. 66. Hoe flexibel is dat percentage van 40%? Dit is een vast percentage waarvan niet afgeweken kan worden en dat door ESF Vlaanderen opgelegd wordt. Dit percentage moet wel niet bewezen worden. 67. Moet je rekening houden met BEV? Wanneer je voor een projectmedewerker BEV ontvangt in het kader van een activiteit van het project dan moet je dit inbrengen. Wanneer het BEV betreft voor een activiteit die niet gelinkt is aan het project dan moet je dit niet inbrengen aangezien dit geen dagen zijn die in het kader van het project gepresteerd worden. 68. Speelt het een rol bij de beoordeling of er private cofinanciering is of niet? Neen. De beoordeling gebeurt op basis van het inhoudelijke projectvoorstel. Wel is het belangrijk dat er, wanneer er private cofinanciering ingebracht wordt, vastgesteld wordt dat dit een bepaald

8 percentage van de kosten bedraagt en dat de promotor overheen het volledige project dit percentage private financiering minimaal moet behalen. Hiermee moeten promotoren dus wel rekening houden. 69. Wordt een project beter beoordeeld wanneer niet het maximum van de subsidies aangevraagd wordt? Neen, het betreft een inhoudelijke beoordeling. Het is wel zo dat, indien projecten minder dan het maximale steunbedrag van euro aanvragen, er meer projecten goedgekeurd kunnen worden. 70. Betreft kinderopvang gemeenschapsmaterie? Kinderopvang betreft een gemeenschapsmaterie. 71. Hoe moeten afschrijvingen ingebracht worden? Afschrijvingen van eventuele aankopen zitten verrekend in het percentage van 40% dat in de standaardschalen gerekend is. Dit moet dus niet apart ingebracht worden. 72. Wordt het niveau van het personeel bepaald op basis van diploma? Ja. 73. Wat houdt de goedkeuring van de ondernemingsraad in? Wanneer een bedrijf promotor is, moet het projectvoorstel besproken worden op de ondernemingsraad en moet deze de goedkeuring geven voor het projectvoorstel. Wanneer er geen ondernemingsraad, CPBW of syndicale delegatie is, moet een advies aan de SERR gevraagd worden. 74. Als je voor een ander project al een advies van de SERR gekregen hebt, moet je dit dan nu opnieuw vragen? Ja, dit moet voor ieder project telkens opnieuw gevraagd worden. Als je dus als bedrijf al een project hebt lopen en je wil een project indienen in deze oproep moet je opnieuw een goedkeuring ondernemingsraad of een advies van de SERR vragen. 75. Kan er een promotor en een copromotor zijn? Er kan maar één promotor zijn. Dit is de organisatie die voor het ESF Vlaanderen juridisch verantwoordelijk is voor het project en die als aanspreekpunt fungeert. Promotor en partner zijn voor het project zelf zeker evenwaardig en kunnen het project perfect samen uitvoeren, maar er is voor ESF Vlaanderen één organisatie die de eindverantwoordelijkheid opneemt. Dit is een juridische aangelegenheid. 76. Kan er bij intern personeel gefactureerd worden? Neen. Managementvennootschappen beschouwen wij als intern personeel en moeten dus ingeschaald worden volgens de standaardschalen. 77. Kan er nog gewerkt worden met de toewijzing van een personeelslid aan het project? Neen. De tijdsregistratie moet gebeuren aan de hand van het vooropgestelde sjabloon. 78. Kunnen ziektedagen ingebracht worden? Neen, enkel de uren die de medewerker effectief aan het project werkt, kunnen ingebracht worden. Ziektedagen kunnen dus niet geregistreerd worden.

9 79. Moeten uren geregistreerd worden op basis van dagdelen van 4 uur? Ja, de registratie moet gebeuren op basis van dagdelen van 4 uur. 80. Kan reistijd ingebracht worden? Voor het intern personeel kan de reistijd vanuit de werkplaats naar externe vergaderingen ingebracht worden. De reistijd woon-werkverkeer is niet subsidiabel. 81. Wie tekent tegen als er geen leidinggevende is? De projectcoördinator tekent dan tegen. 82. Kan de tijd voor projectadministratie ingebracht worden? Deze tijd is verrekend in het percentage van 40% in de standaardschalen en dus kan deze tijd niet apart ingebracht worden. 83. Geldt de minimis voor deze oproep? Neen, deze oproep valt niet onder de minimis. 84. Kan een organisatie die in Brussel gevestigd is, maar in Vlaanderen actief is een project indienen? Ook hier geldt dat dit enkel kan wanneer dit gemeenschapsmaterie betreft. 85. Wie is de doelgroep van een innovatieproject? Dit zijn de dienstverleners, bijvoorbeeld HR-managers. Deze projecten richten zich niet op werkenden of werkzoekenden rechtstreeks, maar de dienstverlening moet hen wel ten goede komen. 86. Kan je zelf als promotor ook de instrumenten testen? Indien je zelf een dienstverlening aanbiedt dan kan je inderdaad zelf testen.

2. Worden laatstejaarsstudenten ook gezien als leden van de arbeidsbevolking?

2. Worden laatstejaarsstudenten ook gezien als leden van de arbeidsbevolking? 0 OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ oproep 311 Innovatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit 1. Wat is de contractuele band tussen ESF Vlaanderen en de partner? ESF Vlaanderen heeft een

Nadere informatie

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie.

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie. 0 OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ oproep 315 Innovatie door adaptatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit 1. Moeten de promotor en partners Vlaamse dienstverleners zijn? De promotor en

Nadere informatie

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie.

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie. 0 OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ oproep 315 Innovatie door adaptatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit 1. Moeten de promotor en partners Vlaamse dienstverleners zijn? De promotor en

Nadere informatie

FAQ Saldoseminarie. Oproepen Mensgericht Ondernemen & Innovatie Vrijdag 4 oktober 2013 BRUSSEL

FAQ Saldoseminarie. Oproepen Mensgericht Ondernemen & Innovatie Vrijdag 4 oktober 2013 BRUSSEL FAQ Saldoseminarie Oproepen Mensgericht Ondernemen & Innovatie Vrijdag 4 oktober 2013 BRUSSEL VRAAG: Wat moeten we doen met de opmerkingen die in de goedkeuring gemaakt werden m.b.t. de kwaliteitsopstap

Nadere informatie

5. Mag je als bedrijf vrij kiezen of je start op 1 augustus of 1 september?

5. Mag je als bedrijf vrij kiezen of je start op 1 augustus of 1 september? OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ Oproep 309 - Geïntegreerd Strategisch Loopbaanbeleid Oproep 310 - Anders organiseren Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen 1. Stel dat je de oefening maakt rond het

Nadere informatie

Oproep Innovatie. Brussel, 25 februari 2013 Hendrik Conscience gebouw

Oproep Innovatie. Brussel, 25 februari 2013 Hendrik Conscience gebouw Oproep Innovatie Brussel, 25 februari 2013 Hendrik Conscience gebouw Wie? Dienstverleners op de Vlaamse arbeidsmarkt. Vlaamse arbeidsmarktactoren iedere organisatie die een rol heeft op de arbeidsmarkt,

Nadere informatie

Infosessie oproep 307. Opleidingen in bedrijven 20/02/2015

Infosessie oproep 307. Opleidingen in bedrijven 20/02/2015 Infosessie oproep 307 Opleidingen in bedrijven 20/02/2015 Oproep 307 Kader Wat Wie Hoe Wanneer Kader ESF Vlaanderen ESF = Europees Sociaal Fonds Subsidieagentschap in het domein Werk en Sociale Economie

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen FAQ Oproep 342 en Geïntegreerd Strategisch Loopbaanbeleid SALK en Anders Organiseren SALK

OP ESF Vlaanderen FAQ Oproep 342 en Geïntegreerd Strategisch Loopbaanbeleid SALK en Anders Organiseren SALK OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ Oproep 342 en 343 - Geïntegreerd Strategisch Loopbaanbeleid SALK en Anders Organiseren SALK Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen 1. Indien je als organisatie valt

Nadere informatie

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 23 april 2015.

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 23 april 2015. 0 OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 315 Innovatie door adaptatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 23 april

Nadere informatie

Oproep Focus op Talent

Oproep Focus op Talent Oproep Focus op Talent OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Prioriteit uit OP: 4 Partnerschapsontwikkeling en mensgericht ondernemen Infosessie 12 juli 2016 Agenda Wat is ESF? Toelichting oproep Focus op Talent

Nadere informatie

5. Mag je als bedrijf vrij kiezen of je start op 1 augustus of 1 september?

5. Mag je als bedrijf vrij kiezen of je start op 1 augustus of 1 september? OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ Oproep 317 - Geïntegreerd Strategisch Loopbaanbeleid Oproep 318 - Anders organiseren Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen 1. Stel dat je de oefening maakt rond het

Nadere informatie

Slotevent EVC 10/12/2015

Slotevent EVC 10/12/2015 Slotevent EVC 10/12/2015 Agenda Event 9u30-10u00 10u00-10u30 10u30-11u00 11u00-11u15 11u15-12u15 12u15-13u30 Toelichting oude oproepen en nieuwe oproep Joeri Colson en Simon Swennen, ESF Vlaanderen Stand

Nadere informatie

Oproep Werkzoekenden naar Ondernemerschap. Infosessie 9/04/2015

Oproep Werkzoekenden naar Ondernemerschap. Infosessie 9/04/2015 Oproep Werkzoekenden naar Ondernemerschap Infosessie 9/04/2015 Historiek & Kadering Ondernemen Werkt I II III ( Unizo ) Maatpak Ondernemerschap Maak Werk van je Zaak ( Syntra Limburg in partnerschap andere

Nadere informatie

Oproep 284 Voortrajecten kwetsbare groepen FAQ

Oproep 284 Voortrajecten kwetsbare groepen FAQ Oproep 284 Voortrajecten kwetsbare groepen FAQ Voor sommige deelnemers is het doel van de oproep onduidelijk. Enerzijds legt het een strakke caseload op van 60 deelnemers per begeleider, anderzijds geeft

Nadere informatie

ESF-OPROEP Begeleiding artikel 60. Infosessie 10/02/2015

ESF-OPROEP Begeleiding artikel 60. Infosessie 10/02/2015 ESF-OPROEP Begeleiding artikel 60 Infosessie 10/02/2015 INFOSESSIE: agenda 1. Wat is ESF? 2. Inhoudelijke schets oproep Begeleiding artikel 60 3. Verdeling percelen 4. Financiële bepalingen 5. Projectregistratie

Nadere informatie

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 23 april 2015.

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 23 april 2015. OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 316 Innovatie door exploratie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 23 april

Nadere informatie

Kan met onderaannemer gewerkt worden en zo ja moet hiervoor overheidsopdracht gebeuren?

Kan met onderaannemer gewerkt worden en zo ja moet hiervoor overheidsopdracht gebeuren? OP ESF Vlaanderen 2014 2020 Oproep 308 Begeleiding Artikel 60 FAQ 27/02/2015 Kan een OCMW-ve vereniging als promotor optreden? Een OCMW vereniging kan indienen, mits deze een rechtspersoonlijkheid heeft.

Nadere informatie

ESF Vlaanderen OP 2014-2020 Sociale Economie Caroline Meyers. caroline.meyers@esf.vlaanderen.be. Opbouw OP 2014-2020

ESF Vlaanderen OP 2014-2020 Sociale Economie Caroline Meyers. caroline.meyers@esf.vlaanderen.be. Opbouw OP 2014-2020 ESF Vlaanderen OP 2014-2020 Sociale Economie Caroline Meyers caroline.meyers@esf.vlaanderen.be Opbouw OP 2014-2020 1 OP 2014-2020 Prioriteit 1, loopbaanbeleid curatief, 8i (werkzaamheid); 8ii (werkzoekende

Nadere informatie

Oproep Werkinleving voor Jongeren WIJ! Infosessie 12 februari 2015

Oproep Werkinleving voor Jongeren WIJ! Infosessie 12 februari 2015 Oproep Werkinleving voor Jongeren WIJ! Infosessie 12 februari 2015 Agenda Waarover gaat de oproep? Doelstellingen van de oproep Doelgroep Verwachte acties Wie kan indienen? Promotoren, partners, lokale

Nadere informatie

ESF OPROEP Innovatie door exploratie (IDE) Brussel, 11 juni 2015 ESF Vlaanderen

ESF OPROEP Innovatie door exploratie (IDE) Brussel, 11 juni 2015 ESF Vlaanderen ESF OPROEP Innovatie door exploratie (IDE) Brussel, 11 juni 2015 ESF Vlaanderen INFOSESSIE: Agenda 10u00 Toelichting oproep door ESF-Vlaanderen 12u15 Lunchpauze 12u45 Voorstelling organisaties die innovatie

Nadere informatie

Oproep Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid Oproep Anders organiseren

Oproep Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid Oproep Anders organiseren Oproep Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid Oproep Anders organiseren Infosessie 24/02/2015 INFOSESSIE: agenda 1. Wat is ESF? 2. Toelichting oproep Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid 3. Opmaak

Nadere informatie

ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Caroline Meyers.

ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Caroline Meyers. ESF Vlaanderen OP 2014-2020 Sociale Economie Caroline Meyers caroline.meyers@esf.vlaanderen.be Opbouw OP 2014-2020 OP 2014-2020 Prioriteit 1, loopbaanbeleid curatief, 8i (werkzaamheid); 8ii (werkzoekende

Nadere informatie

ESF Vlaanderen OP 2014-2020 Sociale Economie

ESF Vlaanderen OP 2014-2020 Sociale Economie ESF Vlaanderen OP 2014-2020 Sociale Economie Opbouw OP 2014-2020 OP 2014-2020 Prioriteit 1, loopbaanbeleid curatief, 8i (werkzaamheid); 8ii (werkzoekende jongeren); 8iii (ondernemerschap) Prioriteit 2,

Nadere informatie

2. Kan de aangevraagde subsidie lager zijn dan de maximale subsidie van euro?

2. Kan de aangevraagde subsidie lager zijn dan de maximale subsidie van euro? OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ Oproep 445 Werkbaar Werk Duurzaam Loopbaanbeleid Oproep 446 Werkbaar Werk Anders Organiseren Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen 1. Wordt er na indiening van het

Nadere informatie

Handleiding bij projectvoorstel Anders Organiseren

Handleiding bij projectvoorstel Anders Organiseren OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Handleiding oproep Anders organiseren Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen Handleiding bij projectvoorstel Anders Organiseren Analyse De bedoeling is dat u bij het beantwoorden

Nadere informatie

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 28 januari 2015.

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 28 januari 2015. 0 OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 311 Innovatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 28 januari 2015. Korte

Nadere informatie

Handleiding bij projectvoorstel Innovatie

Handleiding bij projectvoorstel Innovatie OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit Handleiding bij projectvoorstel Innovatie Analyse De bedoeling is dat je bij het beantwoorden van de vragen helder en to

Nadere informatie

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 23 april 2015.

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 23 april 2015. OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 316 Innovatie door exploratie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 23 april

Nadere informatie

Ondersteuning voor bedrijven

Ondersteuning voor bedrijven Ondersteuning voor bedrijven OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Prioriteit uit OP: 4 Partnerschapsontwikkeling en mensgericht ondernemen Infosessie 28 maart 2017 West4Work Agenda Wat is ESF? Een ESF project Oproep

Nadere informatie

FAQ TWE OCMW - Financiële opvolging versie 22/08/2017 vragen en opmerkingen:

FAQ TWE OCMW - Financiële opvolging versie 22/08/2017 vragen en opmerkingen: FAQ TWE OCMW - Financiële opvolging versie 22/08/2017 vragen en opmerkingen: regie+twe@vdab.be Disclaimer: VDAB behoudt het recht om de inhoud van dit document ten allen tijden te wijzigen. Bovendien dient

Nadere informatie

JE ESF-FINANCIERING BINNEN HANDBEREIK OPROEP 414: OPLEIDINGEN IN BEDRIJVEN

JE ESF-FINANCIERING BINNEN HANDBEREIK OPROEP 414: OPLEIDINGEN IN BEDRIJVEN JE ESF-FINANCIERING BINNEN HANDBEREIK : OPLEIDINGEN IN BEDRIJVEN FORTIO-bedrijfsopleidingen staat al jaren bekend als partner voor opleidingen op maat, maar wist u dat wij ook experten in huis hebben om

Nadere informatie

Standaardschalen en registratie projectuitvoering

Standaardschalen en registratie projectuitvoering Standaardschalen en registratie projectuitvoering Ontstaan Sinds eind mei 2009 gebruik van standaardschalen/lump sums binnen ESF- Agentschap Vandaag toegepast in bijna alle oproepen Algemene principes

Nadere informatie

AGENDA: 1. Procedure 2. Inhoudelijk 3. Financieel 4. Registratie 5. Overheidsopdrachten

AGENDA: 1. Procedure 2. Inhoudelijk 3. Financieel 4. Registratie 5. Overheidsopdrachten Saldoseminarie 2013 AGENDA: 1. Procedure 2. Inhoudelijk 3. Financieel 4. Registratie 5. Overheidsopdrachten 1. Procedure rapportering Vooraf Q-opstap en projectvoorstel Projectbeslissing + opmerkingen

Nadere informatie

Een OCMW vereniging kan indienen, mits deze een rechtspersoonlijkheid heeft.

Een OCMW vereniging kan indienen, mits deze een rechtspersoonlijkheid heeft. OP ESF Vlaanderen 2014 2020 Oproep 308 Begeleiding Artikel 60 FAQ 19/03/2015 Partnerschappen Kan een OCMW-ve vereniging als promotor optreden? Een OCMW vereniging kan indienen, mits deze een rechtspersoonlijkheid

Nadere informatie

Oproepen Duurzaam Loopbaanbeleid & Anders Organiseren

Oproepen Duurzaam Loopbaanbeleid & Anders Organiseren Oproepen Duurzaam Loopbaanbeleid & Anders Organiseren OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Prioriteit uit OP: 4 Partnerschapsontwikkeling en mensgericht ondernemen Infosessie 1 februari 2017 VAC Gent Agenda 9u

Nadere informatie

Oproep 264. Finaliteit- en functiegerichte opleidingen voor werknemers in de sociale economie

Oproep 264. Finaliteit- en functiegerichte opleidingen voor werknemers in de sociale economie Oproep 264 Finaliteit- en functiegerichte opleidingen voor werknemers in de sociale economie Finaliteit- en functiegerichte opleidingen sociale economie Toelichting ESF-Agentschap Oproep Inhoudelijk kader

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Oproep Innovatieve projecten Duaal Leren Pagina 2 van

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Oproep Innovatieve projecten Duaal Leren Pagina 2 van Operationeel Programma ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 330 Innovatieve projecten Duaal Leren Prioriteit uit OP: prioriteit 2, preventief loopbaanbeleid De fiche van de oproep werd goedgekeurd door

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Oproep Innovatieve projecten Duaal Leren Pagina 2 van

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Oproep Innovatieve projecten Duaal Leren Pagina 2 van Operationeel Programma ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 330 Innovatieve projecten Duaal Leren Prioriteit uit OP: prioriteit 2, preventief loopbaanbeleid De fiche van de oproep werd goedgekeurd door

Nadere informatie

Faq Bij oproep 285 Werkinleving voor Jongeren WIJ! - Limburg

Faq Bij oproep 285 Werkinleving voor Jongeren WIJ! - Limburg Faq Bij oproep 285 Werkinleving voor Jongeren WIJ! - Limburg 1. Vragen doelgroep Hoe wordt de doelgroep afgebakend? De doelgroep bestaat uit ongekwalificeerde schoolverlaters met een grote afstand tot

Nadere informatie

Oproep Innovatie door exploratie Oproep Innovatie door adaptatie

Oproep Innovatie door exploratie Oproep Innovatie door adaptatie Oproep Innovatie door exploratie Oproep Innovatie door adaptatie OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit Infosessie 15 mei 2017 Kind & Gezin Agenda 9u00 Onthaal

Nadere informatie

Youth Employment Initiative (YEI) Voorstelling oproepfiche 08/01/2015

Youth Employment Initiative (YEI) Voorstelling oproepfiche 08/01/2015 Youth Employment Initiative (YEI) Voorstelling oproepfiche 08/01/2015 Inhoud 1. Waarover gaat de oproep? 2. Wie kan een project indienen? 3. Wanneer kan je een project indienen? 4. Hoe maak je een projectvoorstel

Nadere informatie

Clusters voor industriële ontwikkeling

Clusters voor industriële ontwikkeling Clusters voor industriële ontwikkeling Open projectoproep Bijlage 4 Controlerichtlijnen 1 van de Afdeling Inspectie en Ondersteuning (AIO) met betrekking tot de financiële opvolging Indieningsperiode 22

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen Oproep 360 Armoede Oproepfiche. Prioriteit uit OP: 3 - investeringsprioriteit Sociale Inclusie en Armoedebestrijding

OP ESF Vlaanderen Oproep 360 Armoede Oproepfiche. Prioriteit uit OP: 3 - investeringsprioriteit Sociale Inclusie en Armoedebestrijding OP ESF Vlaanderen 2014 2020 Prioriteit uit OP: 3 - investeringsprioriteit Sociale Inclusie en Armoedebestrijding Oproep 360 Armoede Oproepfiche Korte samenvatting van de oproep... 2 1 Waarover gaat de

Nadere informatie

e-invoicing Stimuleren van e-government toepassingen, in het bijzonder elektronisch facturen naar overheden, bij Vlaamse ondernemers

e-invoicing Stimuleren van e-government toepassingen, in het bijzonder elektronisch facturen naar overheden, bij Vlaamse ondernemers - e-invoicing Stimuleren van e-government toepassingen, in het bijzonder elektronisch facturen naar overheden, bij Vlaamse ondernemers Bijlage 5 Controlerichtlijnen van de Afdeling Inspectie en Ondersteuning

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Projectbeheerder

Functiebeschrijving: Projectbeheerder Functiebeschrijving: Projectbeheerder Functiefamilie dossierbeheerder externe aanvragen Voor akkoord Naam leidinggevende Louis Vervloet, afdelingshoofd Datum + handtekening Marjolein Van Den Broeck, Diensthoofd

Nadere informatie

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 30 maart 2017.

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 30 maart 2017. OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 394 Innovatie door adaptatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 30 maart

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst AMIF aanvraagtijdvak 2017

Voorlichtingsbijeenkomst AMIF aanvraagtijdvak 2017 Voorlichtingsbijeenkomst AMIF aanvraagtijdvak 2017 Hieronder volgt een overzicht van de vragen die zijn gesteld door de aanwezigen tijdens de Voorlichtingsbijeenkomst AMIF op 17 februari 2017. Vraag 1:

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen GTI Kempen. Oproep 379 Oproepfiche

OP ESF Vlaanderen GTI Kempen. Oproep 379 Oproepfiche OP ESF Vlaanderen 2014 2020 GTI Kempen Oproep 379 Oproepfiche Korte samenvatting van de oproep... 2 1. Waarover gaat de oproep?... 3 1.1 Wie behoort tot de doelgroep van de oproep?... 3 1.2 Welke acties

Nadere informatie

ESF DOELSTELLING 2-2007-2013 PRIORITEIT 4: INNOVATIE HANDLEIDING BIJ HET INDIENEN VAN EEN PROJECTVOORSTEL DISSEMINATIE

ESF DOELSTELLING 2-2007-2013 PRIORITEIT 4: INNOVATIE HANDLEIDING BIJ HET INDIENEN VAN EEN PROJECTVOORSTEL DISSEMINATIE ESF DOELSTELLING 2-2007-2013 PRIORITEIT 4: INNOVATIE HANDLEIDING BIJ HET INDIENEN VAN EEN PROJECTVOORSTEL DISSEMINATIE INLEIDING... 3 I. AANMAAK PROJECTVOORSTEL ESF-APPLICATIE... 5 II. KOSTEN EN FINANCIERING...

Nadere informatie

SOCIAAL HUIS GEEL - SUBSIDIEREGLEMENT INNOVATIEVE WELZIJNSPROJECTEN

SOCIAAL HUIS GEEL - SUBSIDIEREGLEMENT INNOVATIEVE WELZIJNSPROJECTEN SOCIAAL HUIS GEEL - SUBSIDIEREGLEMENT INNOVATIEVE WELZIJNSPROJECTEN Dit reglement werd goedgekeurd door de OCMW-raad in haar zitting van 15/12/2015 Artikel 1. Doelstelling Het Sociaal Huis van Geel wil

Nadere informatie

Deze oproepfiche werd ter advies voorgelegd aan het Management Comité op 15 december 2015.

Deze oproepfiche werd ter advies voorgelegd aan het Management Comité op 15 december 2015. Operationeel Programma ESF Vlaanderen 2014 2020 Fiche Oproep Versterkt Streekbeleid Deze oproepfiche werd ter advies voorgelegd aan het Management Comité op 15 december 2015. 1 Waarover gaat de oproep?...

Nadere informatie

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten FAQ Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Wie kan aanvragen?... 4 1.1 Kan een feitelijke vereniging indienen? 4 1.2 Kan eenzelfde aanvrager

Nadere informatie

Europees Sociaal Fonds. INFODAG EUROPESE SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN 1 Maart 2016

Europees Sociaal Fonds. INFODAG EUROPESE SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN 1 Maart 2016 Europees Sociaal Fonds INFODAG EUROPESE SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN 1 Maart 2016 AGENDA 1. Het globale programma 2. Het Brusselse luik in het OP 3. ESF-oproepen in Brussel AGENDA 1. Het globale programma 2.

Nadere informatie

Draaiboek. The Youth Employment Initiative YEI NL: De begeleiding van NEET-jongeren in Brussel. 08/07/2015

Draaiboek. The Youth Employment Initiative YEI NL: De begeleiding van NEET-jongeren in Brussel. 08/07/2015 The Youth Employment Initiative YEI NL: De begeleiding van NEET-jongeren in Brussel. 08/07/2015 ESF-Agentschap Gasthuisstraat 31, 5e verdieping 1000 BRUSSEL Draaiboek Korte samenvatting van de oproep...

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Oproep Werkzoekenden naar Ondernemerschap Pagina 2

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Oproep Werkzoekenden naar Ondernemerschap Pagina 2 Operationeel Programma ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 314 Werkzoekenden naar Ondernemerschap Prioriteit uit OP: 1 loopbaanbeleid curatief investeringsprioriteit 8iii Ondernemerschap De fiche van

Nadere informatie

ESKIMO. Indieningsperiode 19 februari mei 2014

ESKIMO. Indieningsperiode 19 februari mei 2014 ESKIMO Stimuleren van de ESCO-markt voor kmo s Gesloten projectoproep Bijlage 4 Controlerichtlijnen 1 van de Afdeling Inspectie en Ondersteuning (AIO) met betrekking tot de financiële opvolging Indieningsperiode

Nadere informatie

Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement?

Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement? Vraag 1: Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement? Antwoord: Een getekende presentielijst is een beter bewijs. Overigens is dit wel afhankelijk van het soort evenement.

Nadere informatie

ASIEL-, MIGRATIE- EN INTEGRATIEFONDS (AMIF) Nationaal Programma 2014-2020 Vlaams luik

ASIEL-, MIGRATIE- EN INTEGRATIEFONDS (AMIF) Nationaal Programma 2014-2020 Vlaams luik ASIEL-, MIGRATIE- EN INTEGRATIEFONDS (AMIF) Nationaal Programma 2014-2020 Vlaams luik Oproep nr. 321 Proeftuinen Centrale begeleiding voor 16-18-jarige nieuwkomers uit derde landen Korte samenvatting van

Nadere informatie

Oproepen Duurzaam Loopbaanbeleid & Anders Organiseren

Oproepen Duurzaam Loopbaanbeleid & Anders Organiseren Oproepen Duurzaam Loopbaanbeleid & Anders Organiseren OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Prioriteit uit OP: 4 Partnerschapsontwikkeling en mensgericht ondernemen Infosessie 23 oktober 2017 Brussel Agenda 13u00

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen Fiche oproep 460 Innovatie door adaptatie. Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit

OP ESF Vlaanderen Fiche oproep 460 Innovatie door adaptatie. Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 460 Innovatie door adaptatie De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 28 maart 2019. Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen 2014 2020. Oproepfiche Transnationaliteit. Oproepfiche

OP ESF Vlaanderen 2014 2020. Oproepfiche Transnationaliteit. Oproepfiche OP ESF Vlaanderen 2014 2020 Oproep 357 Transnationaliteit Oproepfiche Korte samenvatting van de oproep... 3 1. Waarover gaat de oproep?... 6 1.1 Binnen welke thema s kunnen projectvoorstellen worden ingediend?...

Nadere informatie

Reglement Biomedische onderzoeksprojecten Kom op tegen Kanker

Reglement Biomedische onderzoeksprojecten Kom op tegen Kanker Reglement Biomedische onderzoeksprojecten Kom op tegen Kanker 1. Doel Innoverend kankeronderzoek steunen dat bijdraagt tot de overlevingskansen en/of de levenskwaliteit van kankerpatiënten waarvoor geen

Nadere informatie

Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010

Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010 Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010 Hieronder vindt u alle vragen die gesteld zijn tijdens de infosessie van 22/11/2010. In het eerste gedeelte worden vragen vermeld die betrekking hebben op

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen 2014 2020. Oproepfiche Begeleiding Artikel 60

OP ESF Vlaanderen 2014 2020. Oproepfiche Begeleiding Artikel 60 OP ESF Vlaanderen 2014 2020 Oproepfiche Begeleiding Artikel 60 Korte samenvatting van de oproep... 2 1. Waarover gaat de oproep?... 4 1.1 Wie behoort tot de doelgroep van deze oproep?... 4 1.2 Welke acties

Nadere informatie

De oproepfiche werd goedgekeurd door het Management Comité op XX/XX/XXXX.

De oproepfiche werd goedgekeurd door het Management Comité op XX/XX/XXXX. Operationeel Programma ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 3XX Armoede Prioriteit uit OP: 3 - investeringsprioriteit Sociale Inclusie en Armoedebestrijding De oproepfiche werd goedgekeurd door het Management

Nadere informatie

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 30 maart 2017.

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 30 maart 2017. OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 393 Innovatie door exploratie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 30 maart

Nadere informatie

EUROPEES FONDS VOOR ASIEL, MIGRATIE EN INTEGRATIE (AMIF) Nationaal Programma 2014-2020 Vlaams luik

EUROPEES FONDS VOOR ASIEL, MIGRATIE EN INTEGRATIE (AMIF) Nationaal Programma 2014-2020 Vlaams luik EUROPEES FONDS VOOR ASIEL, MIGRATIE EN INTEGRATIE (AMIF) Nationaal Programma 2014-2020 Vlaams luik Oproep nr. 320 Proeftuinen Inburgering op maat voor laaggeletterde vrouwen met jonge kinderen Korte samenvatting

Nadere informatie

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Handleiding ESF-applicatie

Nadere informatie

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 28 maart 2019.

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 28 maart 2019. OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 459 Innovatie door exploratie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité van 28 maart

Nadere informatie

Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen. Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie

Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen. Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie Deel I Subsidies 1. Een subsidie verkrijgen De subsidies worden toegekend binnen de grenzen

Nadere informatie

Oproep Mensgericht ondernemen

Oproep Mensgericht ondernemen Oproep Mensgericht ondernemen MO - Situatieschets Geef een korte situatieschets van uw organisatie op dit moment zowel naar werking als naar context. Link dit aan uw kwaliteitsopstap/ -paper. Project steeds

Nadere informatie

PROCEDURE FIETSVERGOEDING VANAF 1 JANUARI 2014

PROCEDURE FIETSVERGOEDING VANAF 1 JANUARI 2014 Scholengroep Sint Jan VKSO Menen Wervik Wevelgem Nr.: 111401 E mail: lieven.vandekerckhove@sgsintjan.org PROCEDURE FIETSVERGOEDING VANAF 1 JANUARI 2014 Inhoud 1. Beleid rond fietsvergoeding 2. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding bij projectvoorstel Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid

Handleiding bij projectvoorstel Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Handleiding oproep Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen Handleiding bij projectvoorstel Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid

Nadere informatie

Oproepen Werkbaar Werk

Oproepen Werkbaar Werk Oproepen Werkbaar Werk Duurzaam Loopbaanbeleid & Anders Organiseren OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Prioriteit uit OP: 4 Partnerschapsontwikkeling en mensgericht ondernemen Infosessie 17 sept 2018 Brussel

Nadere informatie

Het Europees Sociaal Fonds (ESF)

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) Het Europees Sociaal Fonds (ESF) Sinds de invoering van de Europese Werkgelegenheidsstrategie in 1998 en de Lissabonstrategie in 2000, wordt het Europees Sociaal Fonds beschouwd als de belangrijkste Europese

Nadere informatie

VR DOC.1263/2BIS

VR DOC.1263/2BIS VR 2018 0911 DOC.1263/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 houdende de uitvoering van het decreet van 22 december 2000

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

VR 2015 2509 DOC.0987/2BIS

VR 2015 2509 DOC.0987/2BIS VR 2015 2509 DOC.0987/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende steun aan projecten in het kader van het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling en het Europees Sociaal Fonds DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

Faq Bij oproep Werkinleving

Faq Bij oproep Werkinleving Faq Bij oproep 259 - Werkinleving 1. Vragen doelgroep Hoe wordt de doelgroep afgebakend? De doelgroep bestaat uit ongekwalificeerde schoolverlaters met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dit wordt

Nadere informatie

Reglement Biomedische onderzoeksprojecten Kom op tegen Kanker

Reglement Biomedische onderzoeksprojecten Kom op tegen Kanker Reglement Biomedische onderzoeksprojecten Kom op tegen Kanker 1. Doel Innoverend kankeronderzoek steunen dat bijdraagt tot de overlevingskansen en/of de levenskwaliteit van kankerpatiënten waarvoor geen

Nadere informatie

Wat is ESF? ESF financiert organisaties die:

Wat is ESF? ESF financiert organisaties die: MEDIAKIT Wat is ESF? 2 ESF staat voor Europees Sociaal Fonds. Dit fonds heeft als doel de werkgelegenheid te bevorderen en de arbeidmarkt te verstevigen. Hiervoor krijgt het ESF-Agentschap Vlaanderen subsidies

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen 2014 2020. Oproepfiche Begeleiding Roma

OP ESF Vlaanderen 2014 2020. Oproepfiche Begeleiding Roma OP ESF Vlaanderen 2014 2020 Oproepfiche Begeleiding Roma Korte samenvatting van de oproep... 2 1. Waarover gaat de oproep?... 4 1.1 Wie behoort tot de doelgroep van de oproep?... 4 1.2 Welke acties heeft

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies Vastgesteld CvB Org. &Vert. September 2014 GMR Instemming GMR 24-11-2014

Werkveld Datum Instemming/Advies Vastgesteld CvB Org. &Vert. September 2014 GMR Instemming GMR 24-11-2014 Werkveld Datum Instemming/Advies Vastgesteld CvB Org. &Vert. September 2014 GMR Instemming GMR 24-11-2014 4.5 Innovatiebudget 2014-2018 1. Inleiding 1.1 Motivatie Zoals in het bestuursplan 2014-2018 is

Nadere informatie

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité op 28 januari 2015.

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité op 28 januari 2015. OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 309 Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité op 28

Nadere informatie

ESF Vlaanderen Ondersteuning naar bedrijven

ESF Vlaanderen Ondersteuning naar bedrijven ESF Vlaanderen Ondersteuning naar bedrijven Oproepen Duurzaam Loopbaanbeleid & Anders Organiseren Oproep Opleiding in bedrijven OP ESF Vlaanderen 2014-2020 WEST4WORK Zorg voor Werkbaar Werk 31 oktober

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00682 Onderwerp: Vlaams Stedenfonds - Addendum bij de subsidieovereenkomst voor de uitvoering van het project Go-Between

Nadere informatie

Europese projecten in de praktijk. Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen

Europese projecten in de praktijk. Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen Europese projecten in de praktijk Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen Europese projecten in de praktijk Waarom een Europees project? Hoe begin je aan een Europees project? Hoe stel je de aanvraag

Nadere informatie

Oproep EVC. Infosessie dinsdag 21 januari 2014

Oproep EVC. Infosessie dinsdag 21 januari 2014 Oproep EVC Infosessie dinsdag 21 januari 2014 EVC Toelichting ESF-Agentschap Oproep EVC Inhoudelijk kader Financieel Registratie De minimis en de Wet Overheidsopdrachten Praktisch Evaluatieprocedure Projectvoorstel

Nadere informatie

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité op 23 april 2015.

De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité op 23 april 2015. OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Fiche oproep 317 Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen De fiche van de oproep werd goedgekeurd door het Managementcomité op 23

Nadere informatie

HANDLEIDING BIJ HET INDIENEN VAN EEN PROJECTVOORSTEL

HANDLEIDING BIJ HET INDIENEN VAN EEN PROJECTVOORSTEL ESF DOELSTELLING 2-2007-2013 PRIORITEIT 5 : TRANSNATIONALITEIT TYPE 4 HANDLEIDING BIJ HET INDIENEN VAN EEN PROJECTVOORSTEL OPROEP TRANSNATIONALITEIT TYPE 4 HANLEIDING BIJ HET INDIENEN VAN EEN PROJECTVOORSTEL

Nadere informatie

FAQ loopbaanbegeleiding versie 23/06/2016 12:03 vragen en opmerkingen: regie+lbb@vdab.be

FAQ loopbaanbegeleiding versie 23/06/2016 12:03 vragen en opmerkingen: regie+lbb@vdab.be FAQ loopbaanbegeleiding versie 23/06/2016 12:03 vragen en opmerkingen: regie+lbb@vdab.be Afkortingen & definities... 2 Disclaimer... 3 1 Algemeen... 4 1.1 Aanleiding... 4 1.2 Geen begeleidingen... 4 2

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor een project voor Brussel

Aanvraag van een subsidie voor een project voor Brussel Aanvraag van een subsidie voor een project voor Brussel ABBF-01-140924 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

ASIEL-, MIGRATIE- EN INTEGRATIEFONDS (AMIF) Nationaal Programma 2014-2020 Vlaams luik

ASIEL-, MIGRATIE- EN INTEGRATIEFONDS (AMIF) Nationaal Programma 2014-2020 Vlaams luik ASIEL-, MIGRATIE- EN INTEGRATIEFONDS (AMIF) Nationaal Programma 2014-2020 Vlaams luik Oproep nr. 339 Proeftuinen Loopbaanaanpak voor hoogopgeleide nieuwkomers uit derde landen Korte samenvatting van de

Nadere informatie

FAQ. Geprofessionaliseerde jeugdhuizen /

FAQ. Geprofessionaliseerde jeugdhuizen / / FAQ FAQ Geprofessionaliseerde jeugdhuizen / 3.04.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Wie kan aanvragen?... 4 1.1 KAN EEN CAW OF EEN OVERKOPHUIS EEN DOSSIER INDIENEN? 4 2 Hoe aanvragen?... 4 2.1 MOET ER PER

Nadere informatie

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie?

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 13 van EMMILY TALPE datum: 2 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ-trajecten - Tendering De werkinlevingsovereenkomsten voor

Nadere informatie

Waarover gaat de oproep?

Waarover gaat de oproep? OP ESF Vlaanderen 2014 2020 GTI Limburg Oproep 332 Kind en Taal Oproepfiche Korte samenvatting van de oproep... 2 1. Waarover gaat de oproep?... 4 1.1 Wie behoort tot de doelgroep van de oproep?... 5 1.2

Nadere informatie

Informatienota VIA. Situering VIA3

Informatienota VIA. Situering VIA3 Informatienota VIA 8 oktober 2018 Situering Met het afsluiten van het VIA5 op 8 juni van dit jaar is er een hoofdstuk toegevoegd aan het VIAverhaal. Dit is het derde Vlaams Intersectoraal akkoord voor

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Ontwerp BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE. van [...]

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Ontwerp BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE. van [...] NL NL NL COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, C(2007) WORDT NIET GEPUBLICEERD Ontwerp BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van [...] tot goedkeuring van het operationeel programma voor bijstand van

Nadere informatie