Gebruikershandleiding Telefoon 9110

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding Telefoon 9110"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding Telefoon 9110 Lucent Technologies formerly the communications systems and technology units of AT&T NL Comcode Uitgave 1 April 1996

2 Copyright 1996 Lucent Technologies Alle rechten voorbehouden Opmerking Om de volledigheid en juistheid van de informatie op het moment van uitgave te waarborgen, is dit document met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Lucent Technologies kan daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor welke fouten ook. Wijzigingen of correcties met betrekking tot de informatie in dit document kunnen in volgende uitgaven worden verwerkt. Handelsmerken DEFINITY is een geregistreerd handelsmerk van Lucent Technologies. DIMENSION is een geregistreerd handelsmerk van Lucent Technologies. MERLIN is een geregistreerd handelsmerk van Lucent Technologies. Nabestellingen Voor meer exemplaren van deze handleiding kunt u bellen met de plaatselijke geautoriseerde Lucent Technologies-leverancier. De aanduiding CE De aanduiding CE die op deze apparatuur is aangebracht, geeft aan dat wordt voldaan aan richtlijnen van de Europese Unie betreffende electromagnetische compatibiliteit (898/336/EEC) en lage netspanning (73/23/EEC).

3 Inhoudsopgave Uw Voice Terminal Installatie Inhoud van het 9110-pakket Plaatsen van de batterijen Snoeren aansluiten Gebruik van de faciliteiten Een gesprek aannemen en opbellen Nummer kiezen met de geheugen-faciliteit Nummerherhaling (met de toets OPSLAAN of de toets HERHAAL) Wachtrij Conferentie Doorverbinden Onderhoud Schoonmaken Storingen en bedieningsproblemen

4

5 FCC-bepalingen met betrekking tot deze apparatuur Informatie over interferentie (deel 15) Sommige telefoontoestellen genereren en gebruiken radiofrequentie-energie en kunnen, indien ze niet goed worden geïnstalleerd of gebruikt, interferentie veroorzaken met de radio- of televisieontvangst. Uw Lucent Technologies produkt is getest en blijkt te voldoen aan de eisen die gesteld worden aan een klasse B rekenapparaat, zoals gespecificeerd in sub J, deel 15 van de bepalingen van de FCC. Deze bepalingen zijn opgesteld om tegen een dergelijke interferentie bescherming te bieden bij een toestel dat binnenshuis gebruikt wordt. Er bestaat echter geen garantie dat er bij een bepaald toestel geen interferentie zal optreden. Indien uw Lucent Technologies produkt tijdens het gebruik interferentie veroorzaakt met radio- of televisieontvangst, kunt u met een of meer van de volgende maatregelen proberen de interferentie te verhelpen: 1 Indien dat zonder risico's mogelijk is, verdraai dan de antenne van de televisie of radio. 2 Verplaats, in zoverre als dat mogelijk is, de televisie, de radio of andere ontvanger ten opzichte van het telefoontoestel. 3 Indien de telefonische apparatuur is aangesloten op een stopcontact, steek de stekker van de apparatuur dan in een stopcontact dat niet in hetzelfde circuit is opgenomen als het stopcontact waarop uw radio of televisie is aangesloten. Registratieinformatie (deel 68) De volgende informatie geldt alleen voor apparatuur die direct is aangesloten op het telefoonnetwerk en niet voor toestellen die aangesloten zijn op terminal-systemen. Aansluitend op de FCC-bepalingen moet u met het volgende rekening houden: 1 Aansluiting van deze apparatuur op het telefoonnetwerk moet geschieden middels een van de standaard telefoonstekkers. Deze stekkers kunt u bestellen bij de plaatselijke telefoonmaatschappij of via de geautoriseerde Lucent Technologies tussenpersoon.

6 2 Geregistreerde apparatuur mag niet gebruikt worden voor telefoonlijnen die werken met muntgeld of voor gemeenschappelijke lijnen (party lines). 3 Klanten die apparatuur aansluiten op het telefoonnetwerk, moeten, indien daar door de plaatselijke telefoonmaatschappij om wordt gevraagd, de volgende informatie verschaffen: Het telefoonnummer dat is toegewezen aan de netlijn die door deze telefoon gebruikt wordt. Het registratienummer en de aansluitfactor die is aangegeven op het registratielabel aan de onderzijde van de telefoon. Aan de hand van de aansluitfactor kunt u vaststellen hoeveel apparaten u op uw telefoonlijn kunt aansluiten en nog tegelijkertijd kunt laten rinkelen wanneer de telefoonlijn gebeld wordt. In de meeste gebieden, maar niet in alle, is de aansluitfactor kleiner of gelijk aan vijf. Hiernaar kunt u informeren bij uw plaatselijke telefoonmaatschappij. 4 In geval van problemen moet het telefoontoestel worden losgekoppeld van het netwerk, om te kunnen bepalen of het telefoontoestel of de telefoonlijn de oorzaak is van het probleem. Als vast is komen te staan dat het telefoontoestel niet goed functioneert, moet u het toestel niet aansluiten voordat het is gerepareerd. 5 Reparaties aan deze apparatuur die niet vallen onder de alledaagse reparatiewerkzaamheden, mogen alleen worden uitgevoerd door Lucent Technologies of de door Lucent Technologies geautoriseerde tussenpersonen. 6 Indien een telefoontoestel schade veroorzaakt aan het telefoonnetwerk, kan uw plaatselijke telefoonmaatschappij u tijdelijk afsluiten. Indien mogelijk wordt u hiervan vooraf op de hoogte gesteld. Is bericht vooraf niet haalbaar, dan wordt u zo spoedig mogelijk ingelicht. U krijgt de gelegenheid om het probleem te verhelpen en u wordt gewezen op de mogelijkheid om bij de FCC een klacht in te dienen. De plaatselijke telefoonmaatschappij kan wijzigingen aanbrengen ten aanzien van haar faciliteiten, apparatuur of procedures, die mogelijk een negatief effect hebben op het

7 functioneren van uw apparatuur. Zij zullen u in dat geval schriftelijk inlichten, zodat u de gelegenheid hebt de telefonische dienstverlening zonder onderbreking te laten verlopen.

8

9 BELANGRIJKE WAARSCHUWINGEN MET BETREKKING TOT VEILIGHEID Bij de fabricage van uw telefoon is de grootst mogelijke zorg besteed aan de kwaliteit van het produkt. Veiligheid is bij de ontwikkeling van alle toestellen een uiterst belangrijke factor. Veiligheid is echter ook uw EIGEN verantwoordelijkheid. Hier volgt een aantal nuttige tips. Lees ze aandachtig door. Met deze aanwijzingen kunt u optimaal gebruik maken van uw nieuwe telefoon. Bewaar deze tips om ze later opnieuw te kunnen raadplegen.! LET OP: Deze voice terminal is niet bestemd voor gebruik in een huiselijke omgeving. Ze is UITSLUITEND bedoeld voor bedrijfsmatige toepassingen. Bij thuisgebruik kan kortsluiting ontstaan wanneer de bedrading van de telefoon gebruikt wordt voor andere apparaten, bijvoorbeeld voor de bediening van toestellen of transformatoren. De netspanning die door deze apparaten wordt gebruikt, kan kortsluiting in de bedrading van de telefoon veroorzaken en daarmee de veiligheid in gevaar brengen. Gebruik Als u gebruik maakt van de telefonische apparatuur moet u altijd de volgende voorzorgsmaatregelen in acht nemen om het gevaar van brand, elektrische schok of verwondingen te voorkomen. Lees alle instructies door en zorg dat u ze begrijpt. Volg alle waarschuwingen en instructies op die op de telefoon zijn aangegeven.

10 Het is gevaarlijk om deze telefoon in water onder te dompelen. Om het risico van een elektrische schok te vermijden, moet u de telefoon niet gebruiken als u nat bent. Als de telefoon per ongeluk in het water valt, verwijder dan eerst de stekker uit het telefoonstopcontact. Haal de telefoon dan pas uit het water. Neem vervolgens contact op met de onderhoudsdienst voor een vervangend toestel. Vermijd het gebruik van de telefoon als het dichtbij onweert. Blikseminslag kan een elektrische schok veroorzaken. Houd urgente geprekken zo kort mogelijk. Alhoewel er bij uw bedrijf beschermende maatregelen getroffen kunnen zijn die moeten voorkomen dat elektrische golven doordringen, is een volledige bescherming tegen blikseminslag niet mogelijk. Als u vermoedt dat er sprake is van een gaslek, meldt dit dan direct, maar gebruik een telefoon die zich buiten het bereik van het lek bevindt. De elektrische contacten in de telefoon zouden een klein vonkje kunnen afgeven. Hoewel de kans klein is, kan dit vonkje sterke gasconcentraties tot ontploffing brengen. Duw nooit voorwerpen door openingen in de behuizing naar binnen. Ze kunnen in aanraking komen met onderdelen die onder spanning staan en kunnen kortsluiting tussen onderdelen veroorzaken, waardoor het gevaar van een elektrische schok ontstaat. Voorkom dat er op de telefoon vloeistof wordt gemorst. Als er vloeistof is gemorst, neem dan contact op met de onderhoudsdienst. Haal de telefoon niet uit elkaar, dit kan namelijk een elektrische schok veroorzaken. Reparatie is voorbehouden aan de onderhoudsdienst. Door het openen of verwijderen van de behuizing kunt u worden blootgesteld aan gevaarlijke voltages. Als de telefoon op een onjuiste wijze in elkaar is gezet, kan het gebruik ervan een elektrische schok veroorzaken. Onderhoud 1. Voordat u de telefoon schoonmaakt, moet u de stekker uit het telefoonstopcontact trekken. Gebruik geen vloeibare schoonmaakmiddelen of schoonmaakmiddelen uit spuitbussen. Gebruik voor het schoonmaken een vochtige doek. 2. Trek de stekker uit het telefoonstopcontact. Neem in de volgende gevallen altijd contact op met de onderhoudsdienst: Er is vloeistof in de telefoon terechtgekomen. De telefoon is blootgesteld aan regen of water.

11 De telefoon is gevallen of de behuizing is beschadigd. De telefoon werkt duidelijk minder goed dan voorheen. BEWAAR DEZE INSTRUCTIES! Indien het produkt voorzien is van het volgende waarschuwingssymbool, raadpleeg dan het meegeleverde instructieboekje voor meer informatie alvorens u verder gaat.

12

13 De telefoon 9110 U kunt de Lucent Technologies telefoon 9110 in een zakelijke omgeving gebruiken in combinatie met een van de volgende communicatiesystemen: System 25, System 75, System 85, DEFINITY Generic 1 of Generic 2, MERLIN, of Dimension Communications Systems. De Lucent Technologies 9110 bezit de volgende basisfaciliteiten: Kiezen via Puls of via Toon met druktoetsen Geschikt voor tafel of bureau Handsfree bellen met 2-weg luidspreker/microfoon (spreken en luisteren) Tien geheugenkiestoetsen waar 20 nummers onder kunnen worden opgeslagen Bellampje dat gaat knipperen bij binnenkomend gesprek Knipperend bericht-lampje Flash-toets, voor gebruik van faciliteiten als Wachtrij en Doorverbinden Herhaling laatst gekozen nummer Nummer opslaan. Hiermee kunt u een nummer tijdelijk in het geheugen opslaan. Microfoon uit-functie Volumeregeling luidspreker Volume en toonhoogte van het belsignaal instelbaar Volume luidspreker/microfoon instelbaar Afbeelding 1 toont een boven- en onderaanzicht van de Lucent Technologies 9110-telefoon en zijn uitgebreide faciliteiten. Op de volgende bladzijden vindt u een beschrijving van deze faciliteiten. 1

14 TEL. NO. EXT. NO GHI L/M ABC DEF JKL MNO PQRS TUV WXYZ * FLASH MIC. UIT O # OPSLAAN PROG. PAUZE TOON HERHAAL BOVENAANZICHT TOONHOOGTE BEL PULS TOON ONDERAANZICHT Afbeelding 1: Lucent Technologies telefoon 9110, boven- en onderaanzicht 2

15 Het BOVENAANZICHT toont de volgende onderdelen: 1) 9-volts Adapter-aansluitpunt (bovenaan de achterzijde van de telefoon) Via dit ronde aansluitpunt, dat zich bovenaan de achterzijde van het toestel bevindt en dat wordt aangeduid met DC9V, kunt u een 9-volts adapter op de telefoon aansluiten. Met deze adapter kan het prestatieniveau van de ingebouwde luidspreker/microfoon worden verbeterd, wanneer er sprake is van lange lussen waarbij de netlijn weinig vermogen afgeeft. 2) NETLIJN-aansluitpunt (bovenaan de achterzijde van de telefoon) Dit aansluitpunt, dat zich bovenaan de achterzijde van het toestel bevindt, wordt gebruikt om de telefoon op het telefoonstopcontact aan te sluiten. Gebruik het twee meter lange snoer dat met het toestel wordt meegeleverd. 3) DATA-aansluitpunt (bovenaan achterzijde van de telefoon) Dit aansluitpunt, dat zich bovenaan de achterzijde van het toestel bevindt, wordt gebruikt om op de telefoon een apparaat aan te sluiten, bijvoorbeeld een modem. 4) Indicator belsignaal/bericht-lampje Deze indicator gaat knipperen als bij een binnenkomend gesprek het belsignaal weerklinkt. Het lampje knippert ook bij een bericht. 5) Tien geheugenkiestoetsen Met deze tien toetsen, die zich aan de bovenzijde van het kiesklavier bevinden, kunt u op een eenvoudige manier 20 veelgekozen nummers kiezen. Onder elke geheugentoets kunnen twee afzonderlijke nummers van maximaal 24 cijfers worden opgeslagen. (Een pauze of flash telt voor twee cijfers.) Druk de toets eenmaal in om een nummer te kiezen dat is opgeslagen onder een cijfer dat boven of rechts van een toets is weergegeven (toetsen 01 t/m 10); druk de toets tweemaal in om een nummer te kiezen dat is opgeslagen onder een cijfer dat onder of links van een toets is weergegeven (toetsen 11 t/m 20). 6) LUIDSPREKER/MICROFOON-toets Gebruik de 2-weg luidspreker/microfoon om een handsfree-gesprek te voeren. Wanneer de luidspreker/microfoon is ingeschakeld, gaat het rode lampje naast de toets branden. 3

16 7) MICROFOON UIT-toets Wanneer u de toets MICROFOON UIT indrukt terwijl u in de hoorn spreekt, wordt de microfoon in de hoorn uitgeschakeld. Gebruik de faciliteit Microfoon uit wanneer u met iemand op uw kamer iets wilt bespreken, zonder dat degene met wie u het telefoongesprek voert kan meeluisteren. Als de faciliteit Microfoon uit is ingeschakeld, gaat het rode lampje naast de toets branden. 8) FLASH-toets Deze toets wordt bij PBX-systemen gebruikt om de speciale PBXfaciliteiten te activeren waarover u eventueel kunt beschikken, zoals In wachtrij of Doorverbinden. 9) Kiesklavier Met het standaard kiesklavier kunt u op de gebruikelijke wijze nummers kiezen. 10) HERHAAL-toets Met deze faciliteit kunt u het nummer dat het laatst op het kiesklavier is ingetoetst, herhalen. Neem de hoorn van de haak, en druk op de toets Herhaal wanneer u de kiestoon hoort. Het nummer dat u het laatst gekozen hebt, wordt automatisch opnieuw gekozen. Dit nummer kan maximaal 32 cijfers lang zijn. 11) TOON-toets Deze toets wordt gebruikt om tijdens het kiezen over te schakelen van pulscentrale naar tooncentrale. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de toon/puls-schakelaar in de puls-stand moet staan om op uw telefoonlijn normaal te kiezen, maar dat u bij bepaalde telediensten waarvan u gebruik maakt, zoals telefonische antwoord/berichtsystemen of elektronisch bankieren via de telefoon, na het kiezen van het telefonische toegangsnummer van de dienst, opdrachtcijfers in toon-format op moet geven. De toon-opdracht kan handmatig gebruikt worden en kan in het geheugen worden opgeslagen. 12) PAUZE-toets Met deze faciliteit kunt u in de kies-sequentie een pauze van 3,6 seconden invoegen. Het kan nodig zijn om in een kies-sequentie een pauze op te nemen als uw telefoon verbonden is met een bepaald type PBX of met een netwerk. Een pauze kan bijvoorbeeld nodig zijn tussen een toegangsnummer van een buitenlijn (meestal 9 ) en het telefoonnummer. 4

17 13) PROGRAMMEER-toets Deze toets wordt gebruikt om onder alle tien de geheugentoetsen nummers of aansluitingsnummers op te slaan. 14) OPSLAAN-toets Met deze toets kunt u een enkel nummer dat u later opnieuw wilt gebruiken, opslaan in het herhalingsgeheugen. 15) Aansluitpunt voor hoorn Dit aansluitpunt bevindt zich aan de linkerkant van het toestel en wordt gebruikt om het spiraalsnoer van de hoorn met de telefoon te verbinden. 16) Telefoonhoorn De hoorn wordt gebruikt om gesprekken te voeren. Het ONDERAANZICHT toont de volgende onderdelen: 17) Batterijhouder Voor het geval dat de stroom uitvalt, kunt u in de houder twee 1,5-volts AA-batterijen plaatsen. 18) Volume-schuifregelaar van luidspreker/microfoon Dit schuifje wordt gebruikt om het volume van de luidspreker/ microfoon te regelen. Plaats het schuifje voor een normaal geluidsniveau in de middenpositie. 19) Toon/puls-schakelaar Deze schakelaar wordt gebruikt om de kies-mode te selecteren: TOON (DTMF) of PULS (Decadic). Wat de juiste mode is, wordt bepaalt door het telefoonnetwerk. 20) Volumeschakelaar belsignaal De stand van deze schakelaar bepaalt het volume van het belsignaal bij een inkomend gesprek. Het volume van het belsignaal kan op drie standen worden ingesteld: Laag, Midden en Hoog. 21) Toonhoogte belsignaal U kunt de toonhoogte van het belsignaal wijzigen door deze knop, die zich aan de onderkant van de telefoon bevindt, te verdraaien. 5

18 Installatie Installeer uw telefoon 9110 aan de hand van de volgende instructies. Inhoud van het 9110-pakket De volgende onderdelen worden met de 9110-telefoon meegeleverd: Een twee meter lang netlijnsnoer Een drie meter lang spiraalsnoer Plaatsen van de batterijen Voor deze telefoon zijn twee 1,5-volts AA-batterijen nodig (worden met het toestel meegeleverd). De batterijen zorgen dat de nummers die in het geheugen zijn opgeslagen, niet verloren gaan als de telefoon wordt losgekoppeld van de netlijn. 1 Indien de telefoon al is aangesloten, moet u voordat u de batterijen plaatst, de stekker van de telefoon uit het telefoonstopcontact trekken. 2 De batterijhouder bevindt zich rechtsonder aan de onderzijde van de telefoon. Op afbeelding 1 is de plaats van de batterijhouder aangegeven. 3 Steek een klein puntig stuk gereedschap of een kleine schroevedraaier in de D -vormige uitsparing links van de houder. 4 Open het dekseltje door het in te drukken en naar rechts te schuiven. 5 Plaats twee AA-batterijen in de batterijhouder. De (min) polen van de batterijen moeten contact maken met de veren. 6 Plaats het dekseltje weer op de batterijhouder. Indien van toepassing: sluit het netlijnsnoer weer aan op het telefoonstopcontact. Als u de telefoon nog niet hebt geïnstalleerd, lees dan Snoeren aansluiten op de volgende bladzijde. Opmerking: Nadat de batterijen zijn vervangen, moet u de geheugenkiestoetsen opnieuw programmeren. 6

19 Snoeren aansluiten Sluit de telefoon aan op een telefoonstopcontact met behulp van het twee meter lange netlijnsnoer dat met de telefoon is meegeleverd. WAARSCHUWING: Steek het spiraalsnoer van de hoorn niet in het netlijnaansluitpunt aan de onderkant van de telefoon. Hierdoor kunnen de hoorn en het toestel beschadigd raken. 1 Steek een uiteinde van het netlijnsnoer in het netlijnaansluitpunt bovenaan de achterzijde van de telefoon. Op afbeelding 1 kunt u zien waar het netlijnaansluitpunt zich bevindt. 2 Steek een uiteinde van het spiraalsnoer van de hoorn in het aansluitpunt van de hoorn aan de zijkant van de telefoon. Zie afbeelding 1. 3 Steek het andere uiteinde van het spiraalsnoer in de hoorn. 4 Leg de hoorn op de haak. 5 Steek het losse uiteinde van het netlijnsnoer in een telefoonstopcontact. 6 Neem de hoorn van de haak en controleer of u de kiestoon hoort. Opmerking: Als de telefoon is aangesloten, kunt u het volume en de toonhoogte van het belsignaal instellen. (Afbeelding 1 toont de plaats van de volumeschakelaar en de toonhoogteknop van het belsignaal.) Gebruik van de faciliteiten Een gesprek aannemen en opbellen Een gesprek aannemen 1 Neem de hoorn van de haak. 2 Voer het gesprek. Opbellen 1 Neem de hoorn van de haak of druk op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON. 7

20 Als u op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON drukt, gaat het lampje naast de toets branden. 2 Kies het gewenste nummer. Opmerking: U kunt ook een nummer kiezen met behulp van een van de geheugenkiestoetsen. Zie voor meer informatie Nummer kiezen met de geheugen-faciliteit verderop in deze paragraaf. 3 Leg de hoorn neer of druk opnieuw op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON nadat u het gesprek hebt beëindigd. 4 Het lampje naast de toets LUIDSPREKER/MICROFOON gaat uit. Overschakelen van puls naar toon met de toets TOON Gebruik deze faciliteit wanneer de telefoon is ingesteld op puls terwijl u toon nodig hebt om het nummer te kiezen of om een bepaalde bankof teledienst te kunnen gebruiken. 1 Neem de hoorn van de haak of druk op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON. Als u op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON drukt, gaat het lampje naast de toets branden. 2 Kies het deel van het nummer dat in puls-format gegeven moet worden (alleen wanneer de toon/puls-toets in de pulsstand staat). 3 Druk op de toets TOON (er wordt automatisch een pauze van 3,6 seconden ingevoegd). 4 Kies de door de dienstverlener voorgeschreven opdrachtcijfers (in toon-mode). Opmerking: Na beëindiging van het gesprek schakelt de telefoon weer terug naar puls-mode. Uitschakelen van de microfoon in de hoorn of de luidspreker/ microfoon (microfoon uit) 1 Druk, terwijl u een gesprek voert, op de toets MICROFOON UIT. Het lampje naast de toets MICROFOON UIT gaat branden. 8

21 De microfoon die in gebruik is - de microfoon in de hoorn of de luidspreker/microfoon - wordt uitgeschakeld. 2 Druk nogmaals op de toets MICROFOON UIT als u het telefonische gesprek weer wilt voortzetten. Het lampje naast de toets MICROFOON UIT gaat uit. Tijdens een gesprek overschakelen van hoorn naar luidspreker/ microfoon 1 Druk op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON terwijl u via de hoorn een gesprek voert. Het lampje naast de toets LUIDSPREKER/ MICROFOON gaat branden. 2 Leg de hoorn op de haak en vervolg het gesprek via de luidspreker/microfoon. Tijdens een gesprek overschakelen van luidspreker/microfoon naar hoorn 1 Neem de hoorn van de haak terwijl u via de luidspreker/ microfoon een gesprek voert. Het lampje naast de toets LUIDSPREKER/ MICROFOON gaat uit. Nummer kiezen met de geheugen-faciliteit In toon-mode kunt u elke willekeurige combinatie van cijfers opslaan, inclusief een pauze, flash, * of #. Volg onderstaande instructies. Een numer opslaan onder een van de tien geheugenkiestoetsen Opmerking: Onder elke geheugenkiestoets kunnen twee afzonderlijke telefoonnummers worden opgeslagen: een telefoonnummer onder de cijfers die boven en rechts van de toetsen zijn weergegeven (01 t/m 10) en een telefoonnummer onder de cijfers die onder en links van de toetsen zijn weergegeven (11 t/m 20). 1 Neem de hoorn van de haak of druk op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON. Als u op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON drukt, gaat het lampje naast de toets branden. 2 Druk op de toets PROGRAMMEER. 9

22 3 Kies het telefoonnummer dat u wilt opslaan. Opmerking: Met de PAUZE-toets kunt u een pauze van 3,6 seconden programmeren tussen een kiestoegangsnummer (meestal 9 ) en het telefoonnummer en voor bepaalde bank- en telediensten. 4 Druk op de geheugenkiestoets waaronder het nummer moet worden opgeslagen. Druk de toets eenmaal in om het nummer op te slaan onder een van de cijfers 01 t/m 10. Druk de toets tweemaal in om het nummer op te slaan onder een van de cijfers 11 t/m Leg de hoorn neer of druk op de toets LUIDSPREKER/ MICROFOON. Het lampje naast de toets LUIDSPREKER/ MICROFOON gaat uit. Opmerking: Vergeet niet de opgeslagen telefoonnummers op de juiste plaats op het memokaartje aan de bovenkant van de telefoon te noteren. Een telefoonnummer kiezen dat is opgeslagen onder een geheugenkiestoets 1 Neem de hoorn van de haak of druk op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON. Als u op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON drukt, gaat het lampje naast de toets branden. 2 Druk op de geheugenkiestoets waaronder het telefoonnummer is opgeslagen. Druk de toets eenmaal in om het nummer te kiezen dat is opgeslagen onder een van de cijfers 01 t/m 10. Druk de toets tweemaal in om een nummer te kiezen dat is opgeslagen onder een van de cijfers 11 t/m 20. Het nummer wordt automatisch gekozen. Een nummer herhalen (met de toets OPSLAAN of de toets HERHAAL) Opmerking: Met de toets OPSLAAN of de toets HERHAAL kunt u nummers herhalen. Uw telefoon kan maximaal 32 cijfers herhalen. De toets HERHAAL herhaalt het nummer dat u het laatst gekozen hebt. 10

23 De toets OPSLAAN herhaalt een specifiek nummer dat u eerder hebt gekozen en dat u onder de toets OPSLAAN hebt opgeslagen om het opnieuw te kunnen gebruiken. Een nummer opslaan onder de toets OPSLAAN 1 Wanneer u een juist gekozen nummer wilt opslaan, moet u de toets OPSLAAN indrukken. Het nummer wordt opgeslagen onder de toets OPSLAAN. Een nummer kiezen dat is opgeslagen onder de toets OPSLAAN 1 Neem de hoorn van de haak of druk op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON. Als u op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON drukt, gaat het lampje naast de toets branden. 2 Als u de kiestoon hoort, druk dan op de toets OPSLAAN (hiermee wordt het specifieke nummer dat u hebt opgeslagen, opnieuw gekozen). Het nummer wordt automatisch gekozen. Met de toets HERHAAL een juist gekozen nummer herhalen 1 Neem de hoorn van de haak of druk op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON. Als u op de toets LUIDSPREKER/MICROFOON drukt, gaat het lampje naast de toets branden. 2 Als u de kiestoon hoort, druk dan op de toets HERHAAL (hiermee wordt het laatst gekozen nummer herhaald). Het nummer wordt automatisch gekozen. In wachtrij Een gesprek in de wachtrij plaatsen 1 Druk tijdens het gesprek op de FLASH-toets. Terugkeren naar het gesprek dat in de wachtrij staat 1 Druk tweemaal op de FLASH-toets. U bent verbonden met het gesprek dat in de wachtrij stond. 11

24 Conferentie Met drie personen een gesprek voeren 1 Druk tijdens het gesprek op de FLASH-toets. Het huidige gesprek wordt in de wachtrij geplaatst. 2 Kies het nummer van de derde persoon. Opmerking: Op dit moment kunt u het gesprek apart met de derde persoon bespreken; wordt er niet opgenomen of is het gekozen nummer in gesprek, druk dan tweemaal op de FLASH-toets om terug te keren naar de oorspronkelijke gesprekspartner. 3 Druk op de FLASH-toets. Alle gesprekspartners zijn nu verbonden. Doorverbinden Het huidige gesprek doorverbinden met een ander toestel of een buitennummer 1 Druk op de FLASH-toets. Het huidige gesprek wordt in de wachtrij geplaatst. 2 Kies het nummer waarnaar het gesprek moet worden doorverbonden. Blijf op de lijn en kondig het gesprek aan; wordt er niet opgenomen of is het gekozen nummer in gesprek, druk dan tweemaal op de FLASH-toets om naar het gesprek in de wachtrij terug te keren. 3 Hang op. Het gesprek is nu doorverbonden. Onderhoud Deze telefoon is een elektronisch precisie-instrument. Gedurende gebruik of opslag mag niet ruw met het apparaat worden omgesprongen en mag het niet worden blootgesteld extreme temperaturen of een vochtige of bevuilde omgeving. 12

25 Schoonmaken Gebruik NOOIT spuitbussen of andere chemische middelen, of substanties die een residu achterlaten (bijvoorbeeld meubelwas). Maak het apparaat schoon met een mild reinigingsmiddel en een vochtige schone doek. Zorg dat er geen vocht in het toestel binnendringt. Hierdoor kan schade ontstaan. Storingen en bedieningsproblemen Als zich op enig moment bedieningsproblemen met het toestel voordoen, wordt aangeraden de in deze handleiding beschreven installatie-instructies opnieuw na te lopen. Indien er een storing optreedt, probeer dan vast te stellen of de storing veroorzaakt wordt door de telefoon of door het netwerk of systeem waarop de telefoon is aangesloten: Koppel de niet goed functionerende telefoon los en probeer de lijn uit met behulp van een andere telefoon. Wanneer de vervangende telefoon wel goed blijkt te werken, is de telefoon defect. Probeer de defecte telefoon uit op een goede lijn. Als het probleem blijft bestaan, is de telefoon defect. Bij uw Lucent Technologies leverancier kunt u zo nodig meer advies inwinnen. 13

26

Gebruikershandleiding Telefoon 9103

Gebruikershandleiding Telefoon 9103 Gebruikershandleiding Telefoon 9103 Lucent Technologies formerly the communications systems and technology units of AT&T 555-015-744NL Comcode 107757510 Uitgave 1 April 1996 Copyright 1996 Lucent Technologies

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Telefoon 9101

Gebruikershandleiding Telefoon 9101 Gebruikershandleiding Telefoon 9101 Lucent Technologies formerly the communications systems and technology units of AT&T 555-015-743NL Comcode 107757460 Uitgave 1 April 1996 Copyright 1996 Lucent Technologies

Nadere informatie

Telefoontoestel 6220 Naslaggids

Telefoontoestel 6220 Naslaggids Telefoontoestel 6220 Naslaggids 555-230-713NL Comcode 108223710 Uitgave 1, juni 1998 BELANGRIJKE INFORMATIE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Bij de fabricage van uw telefoon is de grootst mogelijke zorg besteed

Nadere informatie

DEFINITY Enterprise Communications Server (ECS) Release 5 Gebruikershandleiding Voice terminal 8403

DEFINITY Enterprise Communications Server (ECS) Release 5 Gebruikershandleiding Voice terminal 8403 DEFINITY Enterprise Communications Server (ECS) Release 5 Gebruikershandleiding Voice terminal 8403 555-230-761NL Comcode 108027137 Uitgave 2 Augustus 1997 Copyright 1997 Lucent Technologies Alle rechten

Nadere informatie

FLORENCE 12. Gebruiksaanwijzing

FLORENCE 12. Gebruiksaanwijzing FLORENCE 12 Gebruiksaanwijzing Controleren van de inhoud van de doos Controleer voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt de inhoud van de verpakking. In de verpakking moet u aantreffen: a Hoorn b Basisdeel

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TX-310

GEBRUIKSAANWIJZING TX-310 GEBRUIKSAANWIJZING TX-310 OVERZICHT TELEFOON bij hangend gebruik kunt u hier de hoorn even weghangen om bijvoorbeeld iets te pakken, zonder dat u de verbinding verbreekt bellampje, licht op als u opgebeld

Nadere informatie

BARI 10. Gebruiksaanwijzing

BARI 10. Gebruiksaanwijzing BARI 10 Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen: a Toestel c Hoorn b Krulsnoer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TX-317

GEBRUIKSAANWIJZING TX-317 GEBRUIKSAANWIJZING TX-317 OVERZICHT TELEFOON bij hangend gebruik kunt u hier de hoorn even weghangen om bijvoorbeeld iets te pakken, zonder dat u de verbinding verbreekt bellampje, licht op als u opgebeld

Nadere informatie

Telefoontoestel 6402 Gebruikershandleiding. DEFINITY G3 - Versie 6.3 of later

Telefoontoestel 6402 Gebruikershandleiding. DEFINITY G3 - Versie 6.3 of later Telefoontoestel 6402 Gebruikershandleiding DEFINITY G3 - Versie 6.3 of later 555-230-757NL Issue 1, July 2000 Copyright 2000 Lucent Technologies Alle rechten voorbehouden Opmerking Hoewel al het mogelijke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Connexity M6500IP gebruikershandleiding M300 analoge toestellen 1

Gebruikershandleiding. Connexity M6500IP gebruikershandleiding M300 analoge toestellen 1 Connexity M6500 Gebruikershandleiding M300 ANALOGE TOESTELLEN Connexity M6500IP gebruikershandleiding M300 analoge toestellen 1 Connexity M6500 gebruikershandleiding M300 analoge toestellen: Editie 1.

Nadere informatie

Seniorentelefoon Gebruikershandleiding

Seniorentelefoon Gebruikershandleiding Seniorentelefoon Gebruikershandleiding Serea Safy TH-520FBLK Lees en bewaar deze instructies. De gebruikershandleiding in andere talen vindt u online op http://www.thomsonphones.eu Inhoudsopgave Aan de

Nadere informatie

Handleiding. ZeelandNet Digitale Telefonie

Handleiding. ZeelandNet Digitale Telefonie Handleiding ZeelandNet Digitale Telefonie Let op: Om de genoemde diensten te activeren, dient uw telefoontoestel in de toonstand te staan. U kunt dit zien aan de stand van de schakelaar op de zij- of onderkant

Nadere informatie

Analoog telefoontoestel

Analoog telefoontoestel Gebruikershandleiding Analoog telefoontoestel COMfort 200 Hoorn Basiseenheid Toetsenklavier Haak Krulsnoer Aansluiting krulsnoer Lijnsnoer Aansluiting lijnsnoer Eerste gebruik Verbindt het krulsnoer met

Nadere informatie

VoiceMailmelder. Gebruiksaanwijzing

VoiceMailmelder. Gebruiksaanwijzing VoiceMailmelder Gebruiksaanwijzing Overzicht VoiceMailmelder! Program @ Lijn Telefoon # $ % 2 Vooraanzicht! Rode lampje Achteraanzicht @ Program -knop # Batterijdeksel $ Lijn Aansluitpunt voor telefoonaansluitsnoer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MODE D EMPLOI FX-3200

GEBRUIKSAANWIJZING MODE D EMPLOI FX-3200 GEBRUIKSAANWIJZING MODE D EMPLOI FX-3200 NL VERKLARING VAN CONFORMITEIT De verklaring van conformiteit is beschikbaar op de website WWW.FYSIC.COM NETWERKCOMPATIBILITEIT Deze telefoon is ontworpen voor

Nadere informatie

GEEMARC CL100 RINGLEIDING TELEFOON

GEEMARC CL100 RINGLEIDING TELEFOON GEEMARC CL100 RINGLEIDING TELEFOON 1 Inhoud 1. Inhoud Verpakking... 3 2. Wandmontage... 3 3. Geemarc CL 100... 3 4. Aansluiten van het toestel (zie figuur 2)... 5 5. Instelling belsignaal... 5 6. Keuzeschakelaar

Nadere informatie

Over deze gebruiksaanwijzing Gebruiksklaar maken... 8 Plaats van de Valencia... 8 Valencia aansluiten op telefoonnet.. 8 Valencia ophangen...

Over deze gebruiksaanwijzing Gebruiksklaar maken... 8 Plaats van de Valencia... 8 Valencia aansluiten op telefoonnet.. 8 Valencia ophangen... Inhoud Inhoud verpakking................ 2 Over deze gebruiksaanwijzing...... 3 Overzicht van de Valencia.......... 4 Gebruiksklaar maken.............. 8 Plaats van de Valencia............. 8 Valencia

Nadere informatie

Inhoudsopgave. DitdocumentwordtuaangebodendoorTelecomHunter.DézakelijkeTelecom webshop.

Inhoudsopgave. DitdocumentwordtuaangebodendoorTelecomHunter.DézakelijkeTelecom webshop. Inhoudsopgave Betekenis van de symbolen...2 Over het display...2 Een nummer uit het telefoonboek bellen...2 Een gesprek beantwoorden...2 Informatie inwinnen...2 Telefoneren met de hoorn...3 Handsfree telefoneren...3

Nadere informatie

Problemen oplossen met NummerWeergave

Problemen oplossen met NummerWeergave Problemen oplossen met NummerWeergave Deze handleiding is bedoeld om u op weg te helpen als NummerWeergave bij u niet werkt. Met onderstaand stappenplan kunt u zelf proberen de problemen op te lossen.

Nadere informatie

Vox Nuance 16. Gebruikershandleiding toestel a271

Vox Nuance 16. Gebruikershandleiding toestel a271 Vox Nuance 16 Gebruikershandleiding toestel a271 Inhoud 1 Algemeen.................................... 5 1.1 Inleiding...................................... 5 1.2 Over de handleiding............................

Nadere informatie

BORDEAUX 20 HV. Gebruiksaanwijzing

BORDEAUX 20 HV. Gebruiksaanwijzing BORDEAUX 20 HV Gebruiksaanwijzing Controleren van de inhoud van de doos Controleer de inhoud van de doos voordat u de gebruiksaanwijzing gaat lezen. Ontbreekt er iets, ga dan terug naar Primafoon. Neem

Nadere informatie

Vaste telefoon Gebruikershandleiding

Vaste telefoon Gebruikershandleiding Vaste telefoon Gebruikershandleiding Serea Screeny TH-525FBLK Lees en bewaar deze instructies. De gebruikershandleiding in andere talen vindt u online op http://www.thomsonphones.eu Inhoud Opstarten van

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP321 en IP331 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Telefoonhoorn

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TX-275

GEBRUIKSAANWIJZING TX-275 GEBRUIKSAANWIJZING TX-275 INSTALLATIE 100 300mS aansluiting krulsnoer FLASH aansluiting telefoonsnoer aansluiting krulsnoer TELEFOONHOORN: Verbind de hoorn met het toestel door het krulsnoer in de modulaire

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing mode d emploi

Gebruiksaanwijzing mode d emploi Gebruiksaanwijzing mode d emploi TX-570 Big Button1 OVERZICHT 1. Direct geheugen toetsen 2. Geheugentoets 3. Laatste nummer geheugen / pauze toets 4. Flash functietoets 5. Toetsenbord 6. Mute toets 7.

Nadere informatie

Problemen oplossen met NummerWeergave

Problemen oplossen met NummerWeergave Problemen oplossen met NummerWeergave Deze handleiding is bedoeld om u op weg te helpen als NummerWeergave bij u niet werkt. Met onderstaand stappenplan kunt u zelf proberen de problemen op te lossen.

Nadere informatie

Installatie oplossingsgids

Installatie oplossingsgids Installatie oplossingsgids Tunstall thuis, Oslo 28, 2993 LD Barendrecht t: 0180 555 265 e: info@tunstallthuis.nl w: tunstall.nl @TunstallHealth Life is a journey Kijk alstublieft in de "Snelle Installatiegids"

Nadere informatie

Arizona 910 CP. Analoge telefoon. Gebruiksaanwijzing

Arizona 910 CP. Analoge telefoon. Gebruiksaanwijzing Arizona 910 CP Analoge telefoon Gebruiksaanwijzing Over de Arizona 910 CP De Arizona 910 CP is een draadgebonden analoog telefoontoestel van KPN. Over deze gebruiksaanwijzing Inhoud Op pagina 4 onder Veiligheidsinstructies,

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

Advitronics. Toestelhandleiding. Zekerheid door Service

Advitronics. Toestelhandleiding. Zekerheid door Service Advitronics Advitronics Telecom B.V. Postbus 11, 5360 AA Grave Industriestraat 2, 5361 EA Grave T: +31 (0) 486 47 62 63 F: +31 (0) 486 47 65 40 info@advitronics.nl www.advitronics.nl Toestelhandleiding

Nadere informatie

Handleiding - Nederlands

Handleiding - Nederlands Handleiding - Nederlands Index Introductie Algemeen 3 Kenmerken van het telefoontoestel 3 Leveringsomvang 3 Service 3 CE-keuring 3 Garantie 4 Telefoon installatie Het installeren van uw telefoontoestel

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TX_148

GEBRUIKSAANWIJZING TX_148 GEBRUIKSAANWIJZING TX_148 hoorn-ophang lip telefoonaansluiting onderzijde: toon/puls schakelaar Voice Mail aan/uit schakelaar display waarop het gekozen telefoonnummer en de gespreksduur verschijnt 3 direct

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING FX-500

GEBRUIKSAANWIJZING FX-500 GEBRUIKSAANWIJZING FX-500 FX-500 De Fysic FX-500 is een extra nummerkiezer voor geheugennummers. Per toets kunnen handige foto s of symbolen worden geplaatst, zodat met één druk op de knop die bewuste

Nadere informatie

MEMOFOON COMFORT. Gebruiksaanwijzing. ptt telecommunicatie;

MEMOFOON COMFORT. Gebruiksaanwijzing. ptt telecommunicatie; A MEMOFOON COMFORT Gebruiksaanwijzing ptt telecommunicatie; Inleiding U hebt de beschikking over een telefoontoestel van het type Memofoon. Dit druktoetstoestel heeft vele handige voorzieningen. Op het

Nadere informatie

HANDLEIDING. Big Button telefoon Grote toetsentelefoon voor slechtzienden en senioren

HANDLEIDING. Big Button telefoon Grote toetsentelefoon voor slechtzienden en senioren HANDLEIDING Big Button telefoon Grote toetsentelefoon voor slechtzienden en senioren 1. APPARAATBESCHRIJVING EN BEDIENING VAN KNOPJES Voorkant: een licht naar buiten toe gewelfde luidspreker, daaronder

Nadere informatie

MINI INBOUW SCHAKELAAR

MINI INBOUW SCHAKELAAR START-LINE AWS-3500S GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70230 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen MINI INBOUW SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies. Bij

Nadere informatie

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2 HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding 9355495 Uitgave 2 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product HS-2R conform is aan de bepalingen

Nadere informatie

BORDEAUX 200HV. Gebruiksaanwijzing

BORDEAUX 200HV. Gebruiksaanwijzing BORDEAUX 200HV Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen: a Hoorn b Toestel

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TX_125

GEBRUIKSAANWIJZING TX_125 GEBRUIKSAANWIJZING TX_125 INSTALLATIE / VOORBEREIDING Telefoon aansluiting: Plug het kleine stekkertje aan het telefoonsnoer achter in het toestel; druk het stekkertje aan tot een klik voelbaar is. Plug

Nadere informatie

itel-pbx Yealink T20P Handleiding

itel-pbx Yealink T20P Handleiding itel-pbx Yealink T20P Handleiding Inleiding De itel-pbx is een door OrcaGroup ontwikkelde, geavanceerde, op VoIP gebaseerde telefooncentrale met een zeer uitgebreide set aan functionaliteiten. Standaard

Nadere informatie

VOORSTELLING. Hoorn. Display (scherm) Antwoordapparaattoets. Registertoets. Lijntoets (lijn opnemen) Bis-toets

VOORSTELLING. Hoorn. Display (scherm) Antwoordapparaattoets. Registertoets. Lijntoets (lijn opnemen) Bis-toets VOORSTELLING Hoorn Display (scherm) Registertoets Lijntoets (lijn opnemen) Cijfertoetsen Antwoordapparaattoets Bis-toets Toets intercom/wachtstand met wachtmuziekje R- en -programmatoets Microfoon Handleiding

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING FX-3300

GEBRUIKSAANWIJZING FX-3300 GEBRUIKSAANWIJZING FX-3300 VERKLARING VAN CONFORMITEIT De verklaring van conformiteit is beschikbaar op de website WWW.FYSIC.COM NETWERKCOMPATIBILITEIT Deze telefoon is ontworpen voor gebruik op de openbare

Nadere informatie

Noodoproep Installatie

Noodoproep Installatie Noodoproep Installatie GEBRUIKSAANWIJZING 2010-2011 1. Gebruik en toepassingen Uw oproepsysteem zorgt ervoor dat u een hulpoproep doet uitgaan op het moment dat u zelf niet meer in staat bent om de telefoon

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoud van de doos 3. www.tunstall.nl. De doos van de Lifeline Connect bevat de volgende materialen:

Inhoudsopgave. Inhoud van de doos 3. www.tunstall.nl. De doos van de Lifeline Connect bevat de volgende materialen: www.tunstall.nl Inhoudsopgave Inhoud van de doos De doos van de Lifeline Connect bevat de volgende materialen: Inhoud van de doos 3 Uw Lifeline Connect 4 Bovenaanzicht 4 Onderaanzicht 4 Achteraanzicht

Nadere informatie

Betekenis van de symbolen. Telefoneren. Een nummer uit het geheugen bellen. Een nummer uit het telefoonboek bellen. Een gesprek beantwoorden

Betekenis van de symbolen. Telefoneren. Een nummer uit het geheugen bellen. Een nummer uit het telefoonboek bellen. Een gesprek beantwoorden Inhoudsopgave Betekenis van de symbolen... 2 Telefoneren... 2 Een nummer uit het geheugen bellen... 2 Een nummer uit het telefoonboek bellen... 2 Een gesprek beantwoorden... 2 Informatie inwinnen... 2

Nadere informatie

GEEMARC CL50 RINGLEIDING TELEFOON

GEEMARC CL50 RINGLEIDING TELEFOON GEEMARC CL50 RINGLEIDING TELEFOON Multi Care Systems B.V. Wijkermeerstraat 16 Postbus 275 2130 AG Hoofddorp Telnr. : 023 5544011 Faxnr. : 023 5556461 Teksttel. : 023 5571610 E-mail : info@multicaresystems.nl

Nadere informatie

Veiligheidsinformatie

Veiligheidsinformatie Veiligheidsinformatie Dit product mag uitsluitend worden gebruikt in landen waarvoor door de bevoegde wetgeving specifieke toestemming is afgegeven. Dit is herkenbaar aan de sticker aan de achterzijde

Nadere informatie

DE LUXE. Gebruiksaanwijzing

DE LUXE. Gebruiksaanwijzing BARI DE LUXE Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen: a Toestel b Hoorn c

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. PANASONIC KX-T7536NE

Uw gebruiksaanwijzing. PANASONIC KX-T7536NE U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Connexity M6500 Gebruikershandleiding

Connexity M6500 Gebruikershandleiding Connexity M6500 Gebruikershandleiding M900 DECT TOESTELLEN Connexity M6500 gebruikershandleiding M900 DECT toestellen: Editie 1, software V1.3. Connexity is een gedeponeerd handelsmerk van EADS-Telecom,

Nadere informatie

Hoorn. NeXspan gebruikershandleiding M725 digitale toestel 1

Hoorn. NeXspan gebruikershandleiding M725 digitale toestel 1 Uw Telefoon: De M725 De telefoon is voorzien van de hieronder beschreven toetsen. In deze handleiding worden alle toetsen, die moeten worden ingedrukt, aangeduid met pictogrammen, zoals: en. Hoorn Display

Nadere informatie

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING. Gebruiksaanwijzing per 1 Januari 2014 1.

Nadere informatie

U heeft zowel een AudioCast Zender als een AudioCast Ontvanger nodig om een compleet SoundCast AudioCast systeem te vormen!

U heeft zowel een AudioCast Zender als een AudioCast Ontvanger nodig om een compleet SoundCast AudioCast systeem te vormen! Dank U voor de aankoop van een SoundCast draadloos systeem. SoundCast producten staan garant voor de beste kwaliteit in draadloze transmissie van een geluidsbron, vrij van storingen. U heeft zowel een

Nadere informatie

Nokia Music Speakers MD-3

Nokia Music Speakers MD-3 Nokia Music Speakers MD-3 9253870/2 NEDERLANDS De MD-3-stereoluidsprekers bieden een uitstekende geluidskwaliteit wanneer u naar muziek of de radio luistert op uw compatibele Nokia telefoon of audioapparaat.

Nadere informatie

Weergave Oproeper. gebruiksaanwijzing

Weergave Oproeper. gebruiksaanwijzing PROFOON PCI-27B Weergave Oproeper gebruiksaanwijzing INTRODUCTIE Met de Profoon PCI-27B kunt u zien door wie u gebeld wordt. Naar keuze kunt u zo ongewenste telefoontjes onbeantwoord laten en alleen de

Nadere informatie

ACM-3000H2 INBOUWSCHAKELAAR

ACM-3000H2 INBOUWSCHAKELAAR LIFE SUPPORT Gebruik KlikAanKlikUit producten nooit voor life support systemen of toepassingen waar storingen van apparatuur levensbedreigend kunnen zijn. MAXIMALE BELASTING Sluit nooit lampen of apparatuur

Nadere informatie

Professionele IP-telefoon

Professionele IP-telefoon THOMSON 2010. Alle rechten voorbehouden. E-DOC-QIG-20100311-0005 v1.0. Professionele IP-telefoon Gids voor snelle installatie PAP Veiligheidsvoorschriften en regelgevingsinformatie LEES DEZE INSTRUCTIES

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

Centrale antwoordplaats (CAP) Handleiding

Centrale antwoordplaats (CAP) Handleiding Centrale antwoordplaats (CAP) Handleiding Art.nr. N0068929 November 2005 De centrale antwoordplaats (CAP) De centrale antwoordplaats (CAP) bestaat uit een T7316E-telefoon en één tot negen T24 Key Indicator

Nadere informatie

Snelle Installatiegids

Snelle Installatiegids Snelle Installatiegids Tunstall thuis, Oslo 28, 2993 LD Barendrecht t: 0180 555 265 e: info@tunstallthuis.nl w: tunstall.nl @TunstallHealth Life is a journey Welkom bij Tunstall thuis, uw garantie dat

Nadere informatie

De telefoon heeft een aansluitfactor van 25 (dit komt overeen met een aansluitfactor van 1.0 volgens de oude meetmethode)

De telefoon heeft een aansluitfactor van 25 (dit komt overeen met een aansluitfactor van 1.0 volgens de oude meetmethode) GEBRUIKSAANWIJZING VERKLARING VAN CONFORMITEIT De verklaring van conformiteit is beschikbaar NETWERKCOMPATIBILITEIT Deze telefoon is ontworpen voor gebruik op de openbare geschakelde telefonie netwerken

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CallBarrier

Gebruiksaanwijzing CallBarrier Gebruiksaanwijzing CallBarrier INHOUD blz Inleiding... 3 Werking van de CallBarrier... 4 Installatie van de CallBarrier... 5 Omschrijving toets en indicaties CallBarrier... 6 Uitleg van de opties... 7

Nadere informatie

Wegwijs met uw nieuw telefoontoestel.

Wegwijs met uw nieuw telefoontoestel. Wegwijs met uw nieuw telefoontoestel. - 1 - De Toetsen 1: Mute: Met deze toets schakelt u de microfoon van de hoorn uit. De persoon aan de andere kant van de lijn kan u niet meer horen. Om de microfoon

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

IP Phone GEBRUIKERSHANDLEIDING

IP Phone GEBRUIKERSHANDLEIDING M I T E L N E T W O R K S 5001 IP Phone GEBRUIKERSHANDLEIDING 3300 ICP - 4.0 MEDEDELING De informatie in dit document is zeer zorgvuldig samengesteld, maar MITEL NETWORKS Corporation biedt hiervoor geen

Nadere informatie

TOULOUSE. Gebruiksaanwijzing

TOULOUSE. Gebruiksaanwijzing TOULOUSE Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen: a Toestel b Hoorn met krulsnoer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Draadloze Telefoon (SIP) Model KX-TGP500 B01

Gebruikershandleiding Draadloze Telefoon (SIP) Model KX-TGP500 B01 Gebruikershandleiding Draadloze Telefoon (SIP) Model KX-TGP500 B01 Inhoudsopgave Nummers kiezen... 3 De luidspreker gebruiken... 3 Telefoneren met behulp van de herhaallijst... 3 Nummers in de herhaallijst

Nadere informatie

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Gebruikershandleiding Plug-en-play installatie in 1 minuut BESTE KLANT Hartelijk dank voor de aankoop van onze draadloze telefoonaansluiting

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Fitting voor gloeilamp B: Zoekmode-knop C: Indicator 1 [1] Uitschakelen

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER AFR-060 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen FITTING SCHAKELAAR Lees voordat

Nadere informatie

Telefonisten handleiding snom 360

Telefonisten handleiding snom 360 Telefonisten handleiding snom 360 De verschillende toetsen 1. Displaytoetsen: Deze vier toetsen corresponderen met de mogelijkheden in het display. Welke functies de toetsen hebben hangt af van de status

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding In de verpakking 2 3 1. Balance Keyboard 2. Draadloze ontvanger (USB) 3. 2 AAA-Batterijen 1 /1 Stap 1: Verwijder het dekseltje aan de onderkant en doe de AAAbatterijen erin. Neem

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Digitaal telefoontoestel DSLT

GEBRUIKSAANWIJZING. Digitaal telefoontoestel DSLT GEBRUIKSAANWIJZING Digitaal telefoontoestel DSLT VOORWOORD Wilt u veel tijd besparen? Wilt u dat al uw oproepen worden doorgeschakeld indien u zich op een andere plaats bevindt? Wilt u veelgebruikte telefoonnummers

Nadere informatie

Huistelefoon / lader voor GSM. Gebruiksaanwijzing

Huistelefoon / lader voor GSM. Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing Huistelefoon / lader voor GSM 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN 1.1 Belangrijk Het niet naleven van deze handleiding kan leiden tot ernstig letsel of beschadiging van het toestel.

Nadere informatie

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING.. Gebruiksaanwijzing per 1 augustus 2013 1.

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Mopas Lite 1. Functies en eigenschappen 2 2. Veiligheidsinstructies 2 3. Gebruik 3 4. Alarmeren 4 5. Oproep 4 6. Statusoverzicht van de Mopas Lite 4 7. Technische

Nadere informatie

soc ia telecom Snelstart Handleiding Mitel 6867i bureautoestel 10 augustus 2015 Versie 1.0

soc ia telecom Snelstart Handleiding Mitel 6867i bureautoestel 10 augustus 2015 Versie 1.0 soc ia telecom Snelstart Handleiding Mitel 6867i bureautoestel 0 augustus 205 Versie.0 Inhoud. Aan de slag 3 2. Aan- en afmelden 4 2. Aanmelden 4 2.2 Afmelden 4 2.3 Controleren of u bent aangemeld 4 3.

Nadere informatie

Overzicht van de Denver 16

Overzicht van de Denver 16 Overzicht van de Denver 16 @ # ) $ % ^ & *! ( Hoorn! Aansluitpunt krulsnoer Toestel, bovenaanzicht @ Haakcontact # Afdekklepje notitiekaart nummergeheugen $ M1 - M6 Geheugentoetsen %1, 2 en 3 tijdens belsignaal:

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL INSTALLATIE. 2 INSTALLATIE VAN DE BATTERIJEN. 2 PROGRAMMEREN VAN DE RAVENNA. 2 TONE/PULSE SCHAKELAAR. 3 DE TELEDIENSTEN TOETS.

INHOUDSTAFEL INSTALLATIE. 2 INSTALLATIE VAN DE BATTERIJEN. 2 PROGRAMMEREN VAN DE RAVENNA. 2 TONE/PULSE SCHAKELAAR. 3 DE TELEDIENSTEN TOETS. INHOUDSTAFEL INSTALLATIE... 2 INSTALLATIE VAN DE BATTERIJEN... 2 PROGRAMMEREN VAN DE RAVENNA...2 TONE/PULSE SCHAKELAAR...3 DE TELEDIENSTEN TOETS...3 DE SPEAKERPHONE TOETS...4 DE SPEAKER VOLUME TOETS...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP650

Gebruikershandleiding Polycom IP650 Gebruikershandleiding Polycom IP650 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP650 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Hoorn Krulsnoer hoorn Grondplaat

Nadere informatie

U heeft zowel een icast Zender als een icast Ontvanger nodig om een compleet SoundCast icast systeem te vormen!

U heeft zowel een icast Zender als een icast Ontvanger nodig om een compleet SoundCast icast systeem te vormen! Dank U voor de aankoop van een SoundCast draadloos systeem. SoundCast producten staan garant voor de beste kwaliteit in draadloze transmissie van een geluidsbron, vrij van storingen. U heeft zowel een

Nadere informatie

Handleiding Yealink T40P

Handleiding Yealink T40P Handleiding Yealink T40P qebble Bezoekadres: Keulenstraat 6B, 7418 ET Deventer Postadres: Postbus 190, 7400 AD Deventer T. 085 760 6600 E. info@qebble.nl I. www.qebble.nl Inhoud 1. Toestel aansluiten...

Nadere informatie

SolutionsRadio Handleiding voor luisteraars

SolutionsRadio Handleiding voor luisteraars SolutionsRadio Handleiding voor luisteraars Gemeente: Telefoon: Contactpersoon: Telefoon: handelsmerk van Solutions Radio bv -- 1 Maart 2007 Belangrijke aanwijzingen voor gebruik Dek nooit de boven- of

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING DTX_600

GEBRUIKSAANWIJZING DTX_600 GEBRUIKSAANWIJZING DTX_600 INTRODUCTIE De DTX-600 is een draadloze uitbreidings-handset die gebruikt kan worden samen met de Profoon DTX-600 serie draadloze telefoons. Met losse DTX-600 handsets kunt

Nadere informatie

Handige gebruikstips bij de Tiptel IP280 IP Phone

Handige gebruikstips bij de Tiptel IP280 IP Phone Handige gebruikstips bij de Tiptel IP280 IP Phone Handige gebruikstips bij de Tiptel IP280 IP Phone... 1 A. Uw Tiptel IP280-toestel leren kennen... 2 B. Uw Tiptel IP280-toestel gebruiken... 4 1. Een oproep

Nadere informatie

Bari_11_nl.qxd 27/05/03 08:34 Page 1. Bari 11 GEBRUIKERSHANDLEIDING

Bari_11_nl.qxd 27/05/03 08:34 Page 1. Bari 11 GEBRUIKERSHANDLEIDING Bari_11_nl.qxd 27/05/03 08:34 Page 1 Bari 11 GEBRUIKERSHANDLEIDING Bari_11_nl.qxd 27/05/03 08:34 Page 2 1. INSTALLATIE Sluit het krulsnoer aan op de hoorn (A) en op het contact dat zich aan de linkerkant

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 NL HANDLEIDING NL HANDLEIDING WAARSCHUWING: OM HET RISICO OP BRAND OF ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE REDUCEREN, STEL HET APPARAAT NIET BLOOT AAN REGEN OF VOCHT. LET OP Het

Nadere informatie

Extra handset met lader. Gebruiksaanwijzing

Extra handset met lader. Gebruiksaanwijzing Boston 520 Extra handset met lader Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen:

Nadere informatie

Bluetooth wireless headset. User s manual

Bluetooth wireless headset. User s manual GB F Bluetooth wireless headset D I E GR RU HU HR User s manual DECLARATION OF CONFORMITY We, the undersigned Company: Address: TE-GROUP nv Kapelsestraat 61, 2950 Kapellen - BELGIUM declare, that the following

Nadere informatie

Vox Alliance. Handleiding standaardtoestellen, softwareversie 7

Vox Alliance. Handleiding standaardtoestellen, softwareversie 7 Vox Alliance Handleiding standaardtoestellen, softwareversie 7 Inhoud 1 Algemeen...................................... 3 1.1 Over deze handleiding............................. 3 1.2 Nummerplan toestellen.............................

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING PORTADIAL INTERFACE TYPE 5. Toepasbaar vanaf software versie: V1.4

GEBRUIKSAANWIJZING PORTADIAL INTERFACE TYPE 5. Toepasbaar vanaf software versie: V1.4 GEBRUIKSAANWIJZING PORTADIAL INTERFACE TYPE 5 Toepasbaar vanaf software versie: V1.4 PortaDial Interface Type 5 gebruiksaanwijzing 2 INHOUD BLZ. Inhoud... Algemeen... Toepassing... Faciliteiten.... Technische

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-2300 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70181 Versie 5.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ADB-17

GEBRUIKSAANWIJZING ADB-17 GEBRUIKSAANWIJZING ADB-17 ADB-17 De ADB-17 is een draadloze deurbel die bij diverse toepassingen kan worden gebruikt. Zo kan de ADB-17 worden gebruikt als (nieuwe) deurbel of hulpbel bij zieken en hulpbehoevenden.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Yealink T41-series

Gebruiksaanwijzing Yealink T41-series Gebruiksaanwijzing Yealink T41-series Inhoud 1. Toestel aansluiten... 3 2. Beschrijving telefoontoestel... 5 2.1 Beschrijving knoppen... 5 2.2 Navigatietoets... 6 3. Beschrijving display... 6 3.1 Displaysymbolen...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Guide de l utilisateur Bedienungsanleitung User s Manual FXA-90

Gebruiksaanwijzing Guide de l utilisateur Bedienungsanleitung User s Manual FXA-90 Gebruiksaanwijzing Guide de l utilisateur Bedienungsanleitung User s Manual FXA-90 NL Om deze noodknop te kunnen gebruiken, moet een SIM-kaart worden geplaatst (niet meegeleverd). Zonder een SIM-kaart

Nadere informatie

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 1 DAISYSPELER PLEXTALK PTN1 Korte inleiding: Wij hopen dat u plezier zult beleven aan het beluisteren van de digitale boeken. Dit document beschrijft de hoofdfuncties

Nadere informatie