Rick Vorstenbosch & RIan Schobers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rick Vorstenbosch & RIan Schobers"

Transcriptie

1 Rick Vorstenbosch & RIan Schobers

2 Spotify Analyse Trendcanvas Dit canvas was gemaakt in de tweede week van World Of Digital Publishing. Met een blik op Vinyl Revival en toenemende verkoopcijfers zou een Vinyl Abonnement een goed idee zijn. Maar aan de andere kant is dat misschien een kleine open deur. Omdat het mensen ook weg kan drijven van de dienst.

3 Markt- en Domeinverkenning Omdat we voor spotify nog geen domein verkenning gemaakt hebben ga ik dat nog eens dunnetjes over doen. In dit onderdeel beantwoorden we de vraag, wie zijn de concurrenten van Spotify en waarin zijn zij anders? Concurrenten van Spotify Grote spelers in deze categorie zijn: Deezer, Google Play Music, Apple Music/iTunes Match, Tidal (al is Tidal niet super populair in Nederland). Waarin zijn deze spelers anders dan Spotify? Deezer is anders omdat je eigen MP3 s die niet op deezer staan kan uploaden en overal kan beluisteren, ook het aantal offline afspeelbare liedjes is onbeperkt Google Play Music is anders omdat het eigenlijk vooral een dienst is waarbij je je muziek upload naar een Google Server en dan overal via 3G kan luisteren, je kan maar 1 of 2 albums met een gratis abonnement offline luisteren. Apple Music is anders omdat je 3 maanden gratis krijgt en omdat het geïntegreerd is in een al bestaande itunes omgeving. Verder is de kwaliteit van Apple Music stukken beter. Tidal is een HiFi streaming service en levert de hoogste kwaliteit aan streaming music, je krijgt een maand gratis, FLAC support.

4 Wat is er mogelijk met spotify? (Domeinverkenning) Hoe kan Spotify populairder worden dan de andere alternatieven? Muziek visualisaties als Annual Gift (jaarlijks geschenk) als posters voor aan de muur o De muziek visualisatie is gemaakt van je meest geluisterde liedjes o Favoriete artiesten aller tijden o Als je premium account hebt Spotify maakt levensgrote posters van artiesten met geschoten materiaal door spotify op hoogwaardig niveau CD hoesje mee laten bladeren met het liedje wat het aan het spelen is. Songtekst word synchroom afgespeeld. LP abonnement, krijg een LP naar keuze als welkomstgeschenk Events organiseren en live opnames maken zowel met audio als video, Altijd terug te luisteren op Spotify. Tutorials (b.v. dans, instrumenten etc) naar behoefte van muziek. 3D printen van Vinyl.

5 Markt Analyse Naam Spotify is een muziekdienst die vrij populair is omdat het de mogelijkheid biedt om je platencollectie in je handpalm te hebben. Missie / Visie Missie: Spotify biedt je hele platenkast in de palm van je hand. Visie: Spotify wil muziek toegankelijk maken en houden voor iedereen. Innovatief of niet Spotify is in die zin innovatief dat ze een van de eerdere waren die Muziek op de manier van streaming aanboden. En gelijk ook een van de grootste. Doelgroep(en) Jongeren Spotify richt zich vooral op jongeren, dat zie en hoor je vooral terugkomen in hoe ze hun site en spotjes qua taalgebruik en visueel vormgeven. Concurrenten en wat die anders doen Grote spelers in deze categorie zijn: Deezer, Google Play Music, Apple Music/iTunes Match, Tidal (al is Tidal niet super populair in Nederland).

6 Waarin zijn deze spelers anders dan Spotify? Deezer is anders omdat je eigen MP3 s die niet op deezer staan kan uploaden en overal kan beluisteren, ook het aantal offline afspeelbare liedjes is onbeperkt Google Play Music is anders omdat het eigenlijk vooral een dienst is waarbij je je muziek upload naar een Google Server en dan overal via 3G kan luisteren, je kan maar 1 of 2 albums met een gratis abonnement offline luisteren. Apple Music is anders omdat je 3 maanden gratis krijgt en omdat het geïntegreerd is in een al bestaande itunes omgeving. Verder is de kwaliteit van Apple Music stukken beter. Tidal is een HiFi streaming service en levert de hoogste kwaliteit aan streaming music, je krijgt een maand gratis, FLAC support. Afhankelijkheid van andere sponsoren, organisaties Spotify is afhankelijk van platenlabels om ervoor te zorgen dat de muziek überhaupt via Spotify uitgezonden mag worden.

7 Blue Ocean Onderscheidende factoren: Spotify is de leukste en makkelijkste manier om zowel betaald als gratis naar muziek te luisteren. Met miljoenen nummers om te streamen is het je 10 euro per maand méér dan waard, maar ook met de gratis variant kun je goed uit de voeten. Het uitgangspunt van Spotify is vooral dat je nieuwe muziek leert kennen en dat is ook waar de naam vandaan komt: Spot en Identify. Dit willen ze bewerkstelligen door veel connectie met social meda, een radiofunctie en Apps. Vooral met de laatste functie onderscheidt Spotify zich doordat ze expertise en informatie toevoegen van recensenten, concerten, afspeellijsten, songteksten, muzikanten en nog veel meer. Helaas zijn de apps wel alleen beschikbaar voor premiumleden. Apptip: de gratis app van Nederlands muziekblad OOR met nieuws en afspeellijsten van de redactie. Het 4 actie kader Verhogen Nieuwe muziek leert kennen Reduceren Geen volledige webversie

8 Creëren Veel sociale functies en en onderscheidt zich met apps Elimineren Uiteindelijk geen gratis gebruikers meer. (nu nog wel, maar probeert spotify te verminderen en uiteindelijk alleen nog betaald)) Waarde curve

9 Synthese Matrix Hierna volgen de posters We hebben beide een poster serie van 2 posters gemaakt en deze worden op de volgende pagina weergeven!

10

11

12

13

14

15 Conceptstatements (Ideeën) Spotify Get Together, Share Music Er is een opkomst gaande in Fysieke dragers voor muziek zoals Vinyl en AudioCassettes. In het laatste geval gaat dat voornamelijk om het feit dat het super makkelijk te delen is met andere mensen Om het gevoel van dat bandje weer terug te krijgen is het misschien leuk om een share music event met vrienden te doen om jouw muziek te delen met anderen EN om een geweldige avond te hebben. Leg het vast en win een prijs. Ook kunnen er events (bands die life optreden) worden gedaan waarvan de muziek word opgenomen en op spotify komt te staan zodat je de muziek terug kan luisteren en herinnerd wordt aan je ervaring. New-Year s Flavour Een dienst van Spotify die ervoor kan zorgen dat je je meest geluisterde artiesten van het afgelopen jaar op een poster kan bestellen (gratis), dit is leuk omdat mensen muziek dan op een andere manier gaan beluisteren en benaderen Iedereen wil natuurlijk zijn/haar favoriete bands op de poster. Er zijn 2 varianten beschikbaar, één is een super vet visueel samengestelde poster van visualisaties en band/artiest foto s en de ander is een giga poster van de meest geluisterde artiest of band van het jaar. Dit zorgt ervoor dat niemand elk jaar dezelfde poster heeft. En afzonderlijk van elkaar heeft iedereen keuze voor een unieke poster.

16 Subscribe n Spin Ervanuitgaande dat Vinyl nog een tijdje door blijft groeien in de verkoop kan Spotify ervoor kiezen er een soort abonnement van te maken, waarbij elke maand jouw meest geluisterde album naar je toe komt op Vinyl Het leuke hieraan is dat je naast je muziek op Spotify dan ook gewoon een fysieke kopie hebt, dit zal het plezier van het luisteren vergroten.

Audio Domotica. Bjorn Berkvens! Maurice Appelhof! Thom Snippe

Audio Domotica. Bjorn Berkvens! Maurice Appelhof! Thom Snippe 1 Audio Domotica Bjorn Berkvens! Maurice Appelhof! Thom Snippe 2 1857: Fonautograaf 1850 1860 1870 1880 1890 1900 3 1878: Fonograaf 1857: Fonautograaf 1850 1860 1870 1880 1890 1900 4 1886: Grafofoon 1878:

Nadere informatie

Internetmuziekdienst Spotify groeit snel; er zijn al meer dan 10 miljoen gebruikers in de zeven aangesloten landen. Wat kun je er wel en niet mee?

Internetmuziekdienst Spotify groeit snel; er zijn al meer dan 10 miljoen gebruikers in de zeven aangesloten landen. Wat kun je er wel en niet mee? Wat is Spotify Internetmuziekdienst Spotify groeit snel; er zijn al meer dan 10 miljoen gebruikers in de zeven aangesloten landen. Wat kun je er wel en niet mee? L egaal Spotify is een legale online muziekdienst.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Music

Gebruikershandleiding Nokia Music Gebruikershandleiding Nokia Music Uitgave 1.0 NL Nokia Music Met Nokia Music op uw Windows Phone kunt u tracks downloaden op uw telefoon en uw compatibele computer. Veeg op het startscherm naar links en

Nadere informatie

4. Foto s, video en muziek

4. Foto s, video en muziek 89 4. Foto s, video en muziek Met de app Camera kunt u de camera aan de achterkant van de iphone gebruiken om een foto of video te maken. De iphone heeft een extra camera aan de voorkant waarmee u gemakkelijk

Nadere informatie

OS X update en Apple Music

OS X update en Apple Music OS X update en Apple Music Handleiding van Auteur: leofact Augustus 2015 handleiding: OS X update en Apple Music Het is een mooie zomer voor de computerliefhebber. Microsoft is net uitgekomen met Windows

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Music

Gebruikershandleiding Nokia Music Gebruikershandleiding Nokia Music Uitgave 1.0 NL Aan de slag met de applicatie Nokia Music Met Nokia Music kunt u nieuwe muziek ontdekken en naar uw oude favorieten luisteren. U kunt Nokia Music gratis

Nadere informatie

Streaming Diensten. Streaming Diensten 2-6-2015. Mathieu Geelen 1. Wat is streaming? De techniek. Agenda: Twee veel gebruikte manieren:

Streaming Diensten. Streaming Diensten 2-6-2015. Mathieu Geelen 1. Wat is streaming? De techniek. Agenda: Twee veel gebruikte manieren: 2-6-2015 Agenda: Presentator: Mathieu Geelen Wat is streaming? Wat zijn streaming diensten? Wat heb je er voor nodig? (Hard- en software) Software; media-players en apps. Enkele diensten nader bekeken;

Nadere informatie

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt.

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Zelf had ik mij al een voorstelling gemaakt van een SmartTV. Dat

Nadere informatie

AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK. NLO 2017 NLO Audio Distributie Onderzoek 2017

AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK. NLO 2017 NLO Audio Distributie Onderzoek 2017 AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK NLO 2017 1 ACHTERGROND EN OPZET CONCLUSIES 2 ACHTERGROND EN OPZET ACHTERGROND Er zijn diverse apparaten waarop radio kan worden beluisterd: via het radiotoestel; de laptop (internet);

Nadere informatie

Apple Music. Richtlijnen voor partners met betrekking tot de bedrijfsidentiteit

Apple Music. Richtlijnen voor partners met betrekking tot de bedrijfsidentiteit Apple Music Richtlijnen voor partners met betrekking tot de bedrijfsidentiteit Overzicht Geweldige muziek verdient geweldige marketing. Een heldere en effectieve boodschap is essentieel voor een goede

Nadere informatie

Muziek afspelen met Homey

Muziek afspelen met Homey Muziek afspelen met Homey Vanaf versie 1.2 heeft Homey een Muziek interface. Hiermee kun je de muziek in je huis volledig beheren via Homey: afspelen, pauze, volume, en het kiezen van liedjes en playlists

Nadere informatie

In dit hoofdstuk krijgt u tips over de volgende onderwerpen:

In dit hoofdstuk krijgt u tips over de volgende onderwerpen: 203 6. Entertainment Voor het afspelen van muziek kunt u een aantal instellingen opgeven. Zo geeft u met de instelling volumebegrenzing aan dat geluid niet harder dan een bepaald niveau mag worden afgespeeld.

Nadere informatie

Uitleg van het bovenmenu:

Uitleg van het bovenmenu: Windows Media Player Open de media player via alle programma s of via een pictogram op het bureaublad Dit is een voorbeeld hoe het er ongeveer kan zien. Uitleg van het bovenmenu: Nu afspelen Mediabibliotheek

Nadere informatie

STINGRAY MUSIC MOBIELE APP MET VIBES-KANALEN GEBRUIKERSHANDLEIDING VERSIE 2.0

STINGRAY MUSIC MOBIELE APP MET VIBES-KANALEN GEBRUIKERSHANDLEIDING VERSIE 2.0 STINGRAY MUSIC MOBIELE APP MET VIBES-KANALEN GEBRUIKERSHANDLEIDING VERSIE 2.0 Inhoudsopgave Over Stingray Music Mobiele App... 2 Van start gaan... 3 Download de App... 3 Maak verbinding met de App... 3

Nadere informatie

Erratum Foto s, video s en muziek in

Erratum Foto s, video s en muziek in 1 Erratum Foto s, video s en muziek in In oktober 2017 is er een update verschenen van. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua

Nadere informatie

CONCEPT DESIGN GELUID

CONCEPT DESIGN GELUID CONCEPT DESIGN GELUID GELUID CONCEPT 1 PRESENTATIE Music Explorer 1 PROBLEEM Video en audio streaming services ( YouTube, Spotify, Pandora enz.) hebben een vernieuwende manier nodig om hun bezoekers kennis

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij dit boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij dit boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij dit boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 De

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

LABELS Hier vind je een overzicht van al onze labels. Zoek op label en rangschik deze op bruikbaarheid door een hoeveelheid aan hartjes te geven.

LABELS Hier vind je een overzicht van al onze labels. Zoek op label en rangschik deze op bruikbaarheid door een hoeveelheid aan hartjes te geven. MusicDIRECTOR Manual NIEUW RELEASES Krijg inspiratie door random gegenereerde muzikale suggesties van de nieuwste muziek op MusicDIRECTOR of doe een geavanceerde zoekopdracht. GENRES Blader door muzikale

Nadere informatie

Informatieformulier bij het digitaal portfolio. Afstudeerrichting Scheppende Muziek specialisatie Muziekproductie

Informatieformulier bij het digitaal portfolio. Afstudeerrichting Scheppende Muziek specialisatie Muziekproductie Informatieformulier bij het digitaal portfolio Vul de gevraagde info in op pagina 2 t.e.m.5 voor alle songs die je indient. Vul ook de vragenlijst volledig in vanaf pagina 6. Maak een pdf file met daarin

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen Muziek op de ipad Muziek en audiobestanden toevoegen U kunt op de volgende manieren muziek en audiobestanden op de ipad zetten: U kunt via de i Tunes Store op de ipad materiaal kopen en downloaden. Tik

Nadere informatie

De Design-serie van Denon.

De Design-serie van Denon. De Design-serie van Denon. DRA-100 De netwerkreceiver. DCD-50 De CD-speler. PMA-50 De versterker. Al meer dan een eeuw nemen wij het creëren van de perfecte geluidskwaliteit uiterst serieus - daarom noemden

Nadere informatie

Thuiskopie in de cloud? VvA 25 januari 2013

Thuiskopie in de cloud? VvA 25 januari 2013 Thuiskopie in de cloud? VvA 25 januari 2013 Jacqueline Seignette Jacqueline Seignette, Höcker advocaten Apple itunes Match: - scant muziekbibliotheek op pc gebruiker - wat voorkomt in itunes (26 mio nummers),

Nadere informatie

DRUK OP PLAY EN BETREED ONZE WERELD MEER DAN EEN MULTIROOM HIFI-SYSTEEM

DRUK OP PLAY EN BETREED ONZE WERELD MEER DAN EEN MULTIROOM HIFI-SYSTEEM DRUK OP PLAY EN BETREED ONZE WERELD MEER DAN EEN MULTIROOM HIFI-SYSTEEM MEER DAN EEN MULTIROOM HIFI-SYSTEEM Elk nummer, in elke kamer, op elk moment. PlayLink laat u van uw muziek genieten zoals nooit

Nadere informatie

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie.

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. 123 3. Werken met muziek itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. In itunes kunt u bijvoorbeeld de tracks van een muziek-cd kopiëren en

Nadere informatie

Streamingdiensten in Nederland Uit De Cloud, Maar Ook In De Wolken?

Streamingdiensten in Nederland Uit De Cloud, Maar Ook In De Wolken? EEN ART S EXCELLENCE ARTIKEL Streamingdiensten in Nederland Uit De Cloud, Maar Ook In De Wolken? MAX DELISSEN Streamingdiensten in Nederland Voor veel (muziek)consumenten is streaming audio eigenlijk al

Nadere informatie

4. Muziek. In dit hoofdstuk leert u:

4. Muziek. In dit hoofdstuk leert u: 81 4. Muziek Op een Windows 10-computer kunt u muziek afspelen met Windows Media Player. Behalve het afspelen van muziek, kunt u met dit programma ook muziek van cd s naar uw computer kopiëren. De muziek

Nadere informatie

Handleiding gebruik Uitzending op internet van vieringen van de Werkhofgemeenschap

Handleiding gebruik Uitzending op internet van vieringen van de Werkhofgemeenschap Handleiding gebruik Uitzending op internet van vieringen van de Werkhofgemeenschap De vieringen van de Werkhofgemeenschap worden op zondag live uitgezonden. In het nu volgende gedeelte worden een aantal

Nadere informatie

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten:

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten: jij De tijden veranderen: nieuwe en sociale media zijn overal. Als educator wil je met je tijd meegaan, je publiek blijven boeien. Daarbij wil je gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwe mediatechnologieën

Nadere informatie

ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK

ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK 2016 Opzet conform NLO bereiksmeting Radio luistergedrag december 2015 Online radio bereiksonderzoek 2016 Gemiddeld Nederland 18+ (N=2.054) In opdracht van OMS heeft MeMo²

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

HET DIGITALE AANBOD VAN BEELD EN MUZIEK

HET DIGITALE AANBOD VAN BEELD EN MUZIEK HET DIGITALE AANBOD VAN BEELD EN MUZIEK Stand van zaken per 1 oktober 2009 Per 1 oktober 2009 telt Nederland 19 film- en videodiensten en 31 muziekdiensten. Ze zijn opgenomen in bijgaand overzicht. Naast

Nadere informatie

Prototype 2: Door artiestenlijst scrollen/stoffen interface

Prototype 2: Door artiestenlijst scrollen/stoffen interface Prototype 2: Door artiestenlijst scrollen/stoffen interface Concept: Bij de meeste muziek interfaces kan men naar het vorige of volgende liedje gaan. Maar als men een bepaalde artiest wil selecteren moet

Nadere informatie

Help ik kom niet meer ingelogd bij voetbal.nl app / wedstrijdzaken app.

Help ik kom niet meer ingelogd bij voetbal.nl app / wedstrijdzaken app. Help ik kom niet meer ingelogd bij voetbal.nl app / wedstrijdzaken app. Lees dan vanaf hier verder want beide apps zijn in week 34 2017 voorzien van een update. Onderstaande stappen zijn doorlopen met

Nadere informatie

Spotify HOE MAAKT SPOTIFY GEBRUIK VAN PERSUASIVE DESIGN, EMOTIONAL DESIGN & NUDGING? MARJOLEIN VOGEL MS302E

Spotify HOE MAAKT SPOTIFY GEBRUIK VAN PERSUASIVE DESIGN, EMOTIONAL DESIGN & NUDGING? MARJOLEIN VOGEL MS302E Spotify HOE MAAKT SPOTIFY GEBRUIK VAN PERSUASIVE DESIGN, EMOTIONAL DESIGN & NUDGING? MARJOLEIN VOGEL MS302E persuasive design Overtuigingsprincipes Robert Cialdini Spotify is een streamingservice die muziek,

Nadere informatie

VERGEET ALLES WAT JE EERDER GEHOORD HEBT

VERGEET ALLES WAT JE EERDER GEHOORD HEBT VERGEET ALLES WAT JE EERDER GEHOORD HEBT WELKOM BIJ DE RADICAAL NIEUWE MANIER OM NAAR MUZIEK TE LUISTEREN. STREAM ALLE MUZIEK TER WERELD NAAR ELKE KAMER VAN JE HUIS. DRAADLOOS, MET HiFi-GELUID. EN BEDIEN

Nadere informatie

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Page 1 of 10 2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Belangrijkste kenmerken Blu-Ray speler (high definition) Wi-Fi Multiroom

Nadere informatie

Datum: 27 juli 2016 Onze ref.: 1728, 1729 Doorkiesnr.: (023) Bijlage(n): , , , 1740

Datum: 27 juli 2016 Onze ref.: 1728, 1729 Doorkiesnr.: (023) Bijlage(n): , , , 1740 Datum: 27 juli 2016 Onze ref.: 1728, 1729 Doorkiesnr.: (023) 799 7889 Bijlage(n): 2 1731, 1732 E-mail: info@bumastemra.nl 1735, 1736 1739, 1740 Betreft: afrekening Buma en Stemra Online Geachte mevrouw/heer,

Nadere informatie

Werkjaar 33 - Editie: mei 2018

Werkjaar 33 - Editie: mei 2018 Werkjaar 33 - Editie: mei 2018 Flanders Nieuwsflash Bulletin brengt maandelijks een overzicht van de artikels die verschenen zijn op onze website als Flanders Nieuwsflash Express. Bezoek onze website voor

Nadere informatie

Handleiding MusicPlayer

Handleiding MusicPlayer Handleiding MusicPlayer Inhoud Algemene Instellingen... 2 Netwerkaansluiting... 2 Aan- en uitzetten MusicPlayer... 3 Gebruikers interface... 4 IP adres MusicPlayer... 4 Dynamisch IP adres (standaard)...

Nadere informatie

Programma. Helemaal in de wolken. Zoals het is. Zoals het was. Alle informatie staat op:

Programma. Helemaal in de wolken. Zoals het is. Zoals het was. Alle informatie staat op: Programma Helemaal in de wolken Edo Postma ProBiblio - Wat is de cloud - Voor- en nadelen - Verschillende toepassingen opslag, office, foto, muziek, etc. Alle informatie staat op: www.blijfbij.online Zoals

Nadere informatie

MM1A. Project begeleiding. Lisanne van Steen MM1A

MM1A. Project begeleiding. Lisanne van Steen MM1A m Project begeleiding Naam: IndieSter Slogan: Stralende avond Ticket: 22,50 p.p 1500 (plaatsen Paradiso) x 22,50 = 33.750 budget per avond Muziekstijl: Indie/ Indierock/ Indietronica/ alternatief Doelgroep:

Nadere informatie

34 interessante manieren om audio te gebruiken in de klas. reative Commons Attribution

34 interessante manieren om audio te gebruiken in de klas. reative Commons Attribution 34 interessante manieren om audio te gebruiken in de klas. reative Commons Attribution 1. Gebruik muziek als timer Classtools.net heeft gebruiksklare voorbeelden. Je kan er zelfs je eigen muziek uploaden.

Nadere informatie

OPNEMEN MET SOUNDCLOUD

OPNEMEN MET SOUNDCLOUD Inhoudsopgave INLEIDING 3 WAT HEB JE NODIG? 4 OPNEMEN MET SOUNDCLOUD 6 ACCOUNT AANMAKEN 6 OPNEMEN 8 BELUISTEREN IN DE SOUNDCLOUD APP 12 DELEN MET EEN QR-CODE 13 6 HANDLEIDING MAAK JE EIGEN LUISTERBOEK

Nadere informatie

Prototype 3: Door artiestenlijst scrollen/interface op kabel

Prototype 3: Door artiestenlijst scrollen/interface op kabel Prototype 3: Door artiestenlijst scrollen/interface op kabel Concept: Bij de meeste muziek interfaces kan men naar het vorige of volgende liedje gaan. Maar als men een bepaalde artiest wil selecteren moet

Nadere informatie

Hoe kan je zelf een eigen filmpje maken en er muziek aan toevoegen?

Hoe kan je zelf een eigen filmpje maken en er muziek aan toevoegen? Voor wie kopiëren wil: U vindt deze cursus goed en wenst er kopieën van te maken. Bedenk dan ook eens: dat de auteurs met de opbrengst ervan hun kosten moeten dekken; dat kopiëren zonder toestemming niet

Nadere informatie

6PDUW (OHFWURQLFV 0RQLWRU 2QGHU]RHN QDDU VOLPPH HOHNWURQLFD HQ PHGLDGLHQVWHQ 2NWREHU

6PDUW (OHFWURQLFV 0RQLWRU 2QGHU]RHN QDDU VOLPPH HOHNWURQLFD HQ PHGLDGLHQVWHQ 2NWREHU 6PDUW (OHFWURQLFV 0RQLWRU 2QGHU]RHN QDDU VOLPPH HOHNWURQLFD HQ PHGLDGLHQVWHQ 2NWREHU Inhoud Inhoud Inleiding Management Summary 1. Smart Electronics: bekendheid, bezit, gebruik en profiel 3 5 7 9 1.1 Computers,

Nadere informatie

Een makkelijke manier om foto s te bewaren in mooie fotoverhalen.

Een makkelijke manier om foto s te bewaren in mooie fotoverhalen. trnd projectboek CEWE PhotoGurus Een makkelijke manier om foto s te bewaren in mooie fotoverhalen. trnd-project Projectblog: www.trnd.nl/cewe Jouw contactpersoon bij trnd: fynn@trnd.nl Omdat herinneringen

Nadere informatie

Movement of The People

Movement of The People Movement of The People FUTURE OF THE NEW GENRE Safien Pinas MM2B 03 06 15 Movement of the People Jaarlijks wordt Movement of the People festival in Gaasperpark te Amsterdam gehouden. Movement of the People

Nadere informatie

De naam van mijn G.I.P. is ZATION. ZATION is een vzw (vereniging zonder winst) die labels maakt voor straatmuziek. De instrumenten die worden

De naam van mijn G.I.P. is ZATION. ZATION is een vzw (vereniging zonder winst) die labels maakt voor straatmuziek. De instrumenten die worden De naam van mijn G.I.P. is ZATION. ZATION is een vzw (vereniging zonder winst) die labels maakt voor straatmuziek. De instrumenten die worden gebruikt zijn plastieke buizen, plastieke emmers, gitaren en

Nadere informatie

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 L o w l a n d s 365 Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 LL365 Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding en doel LL365 applicatie:... 2 De site map:... 3 1.0 Home...

Nadere informatie

Introductie Sinds het internet toegankelijker is geworden, zijn er allerlei sites en diensten bijgekomen die muziek aanbieden.

Introductie Sinds het internet toegankelijker is geworden, zijn er allerlei sites en diensten bijgekomen die muziek aanbieden. Introductie Sinds het internet toegankelijker is geworden, zijn er allerlei sites en diensten bijgekomen die muziek aanbieden. De traditionele platenindustrie lijkt terrein te verliezen en steeds meer

Nadere informatie

AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK. GfK 2015 NLO Distributieonderzoek 11 augustus 2015

AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK. GfK 2015 NLO Distributieonderzoek 11 augustus 2015 AUDIO DISTRIBUTIE ONDERZOEK 37339 2015 1 Inhoudsopgave 1 2 3 Aanleiding, onderzoeksdoelstelling en opzet Onderzoeksresultaten Bezit en gebruik apparaten Radio via internet Gebruik online muziekdiensten

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

WAAROM VOETBALTV? Verhogen plezier, fairplay, betrokkenheid en veiligheid. Vergroten spelkwaliteit. Waarde leveren voor sponsoren van de club

WAAROM VOETBALTV? Verhogen plezier, fairplay, betrokkenheid en veiligheid. Vergroten spelkwaliteit. Waarde leveren voor sponsoren van de club WAAROM VOETBALTV? Verhogen plezier, fairplay, betrokkenheid en veiligheid Vergroten spelkwaliteit Waarde leveren voor sponsoren van de club 2 EEN INITIATIEF VAN. VoetbalTV is een initiatief van de KNVB

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED INSTALLATIE Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. 1 6 2 7 3 4 5 1- alans van kanaal 1-2 (mixuitgang) 2- Volume op kanaal 1

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

Starten met de ipad ios 9.

Starten met de ipad ios 9. Les 1: Introductie 1.1 Wat wordt er behandeld; visual steps footprints systeem, Bijlage A. 13,15, 16, 21 1.2 Instellen ipad, Wifi, AppleID, icloud mail, uitleg knoppen op de ipad 18-30 1.3 Belangrijkste

Nadere informatie

LES MILLS RELEASES APP QUICK GUIDE. Release App Guide 1

LES MILLS RELEASES APP QUICK GUIDE. Release App Guide 1 LES MILLS RELEASES APP QUICK GUIDE. Release App Guide 1 DOWNLOADEN Ga naar de App Store (iphone/ipad) of Google Play Store (andere smartphones/tablets) en vind de app door te zoeken naar Les Mills Releases.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Visual Steps Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Daarom Het krachtigste internetplatform voor de muziek industrie

Daarom Het krachtigste internetplatform voor de muziek industrie Daarom Het krachtigste internetplatform voor de muziek industrie moveonline.nl Wat is het? MOvE Online is een krachtig crossmediaal internetplatform voor de muziekindustrie. Artiesten, labels en managers

Nadere informatie

Bron afbeeldingen: http://web.uvic.ca/hcmc/clipart/

Bron afbeeldingen: http://web.uvic.ca/hcmc/clipart/ Digitale audiobestanden Inleiding In deze handleiding leert u de basisbegrippen rond audiobestanden: wat voor soorten bestanden ("formaten") zijn er, wat zijn de meest gebruikte players, hoe kunt u audiobestanden

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Docentenhandleiding bij icloud

Docentenhandleiding bij icloud Docentenhandleiding bij icloud ISBN 978 90 5905 624 4 2 1. Introductie De cursushandleiding gaat uit van een lessenschema dat bestaat uit negen punten. Deze punten zijn in drie groepen verdeeld. In principe

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 N DE SLG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 Installatie Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom.com

Nadere informatie

een kunstenaar, iemand die zijn of haar talenten laat zien aan anderen

een kunstenaar, iemand die zijn of haar talenten laat zien aan anderen aangenaam prettig de achtergrond de artiest de band beginnen de behoefte bereiken boeien de omgeving waarin iets staat, of gebeurt een kunstenaar, iemand die zijn of haar talenten laat zien aan anderen

Nadere informatie

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties.

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties. Apple ipad basis Gewenste vooropleiding: geen In acht lessen van anderhalf uur leert u o.a.: * bediening van de ipad * verbinding maken met Wi-Fi * surfen en mailen * apps voor allerlei toepassingen gebruiken

Nadere informatie

Special. iteufel Air: opvallend onopvallend Dynamisch, modern en innovatief. mensen, muziek en film

Special. iteufel Air: opvallend onopvallend Dynamisch, modern en innovatief. mensen, muziek en film XXS VERSIE losse verkoop > 0 00 euro mensen, muziek en film 6 pagina s 4 e JAARGANG _nummer 19 Special iteufel Air: opvallend onopvallend Dynamisch, modern en innovatief Heeft u ook interesse in een Hifidelity

Nadere informatie

2. Starten met MediaMonkey

2. Starten met MediaMonkey 25 2. Starten met MediaMonkey MediaMonkey is een gebruikersvriendelijk programma voor het opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. Met MediaMonkey kunt u geluidsbestanden en muziek-cd s beluisteren.

Nadere informatie

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd.

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd. Interessante Apps voor de ipad! Wat zijn Apps? Apps = Applications (toepassingen) Applicaties voor mobiele telefoons (iphone) en tablets (ipad) met internetverbinding. Deze Apps zijn verkrijgbaar via de

Nadere informatie

OOR & Lowlands Informatie Architectuur. Juliske Hummel Klas V Versie 1

OOR & Lowlands Informatie Architectuur. Juliske Hummel Klas V Versie 1 OOR & Lowlands Informatie Architectuur Juliske Hummel 500675211 juliske.hummel@hva.nl Klas V1-04 31-10-2013 Versie 1 2 INDEX Debriefing 3 Aanpak 4 OOR 5 Sitemap 6 LoFi s Home 7 HiFi Home 8 LoFi s Artikelen

Nadere informatie

Watch It Now Mediaspeler Handleiding

Watch It Now Mediaspeler Handleiding Watch It Now Mediaspeler Handleiding Afbeelding 1 : Het thuisscherm Na het aansluiten van de bijgevoegde adapter op het stroomnetwerk en HDMI kabel naar uw tv koppelt u uw Watch It Now Mediaspeler met

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN PLAY STORE

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN PLAY STORE PLAY STORE PLAY STORE Naast de apps die standaard al bij aankoop van je smartphone of tablet op je apparaat staan, zijn er nog duizenden apps die je zelf kunt kiezen, en op je smartphone of tablet kunt

Nadere informatie

Het product voorstel Wat is het is? Een mobiele applicatie die meer informatie over pubs in Rotterdam geeft waar er sport gekeken kan worden.

Het product voorstel Wat is het is? Een mobiele applicatie die meer informatie over pubs in Rotterdam geeft waar er sport gekeken kan worden. Titel van het concept Sportfans United applicatie Beschrijving doelgroep - Sportvolgers - 20 tot 49 jaar - Wonen/verblijven in Rotterdam - Volgen sport wekelijks en kijken /luisteren er wekelijks na -

Nadere informatie

Onderzoek naar Date Apps. Ahmed Muhsin

Onderzoek naar Date Apps. Ahmed Muhsin Onderzoek naar Date Apps Ahmed Muhsin 0807926 1. Dating DNA 1. Dating DNA Dating DNA was volgens de app store de eerste dating applicatie ooit voor de iphone en blijft het nummer 1 dating app met een 100%

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

Audi ipod/usb/sd & AUX interface 8-pins wisselaar aansluiting. Art. Nr: IP2-VAG-8P

Audi ipod/usb/sd & AUX interface 8-pins wisselaar aansluiting. Art. Nr: IP2-VAG-8P Audi ipod/usb/sd & AUX interface 8-pins wisselaar aansluiting Art. Nr: IP2-VAG-8P Algemeen: Met de NavInc Music interface is het mogelijk om een ipod, iphone, ipad, USB stick, SD-kaart of MP3 speler te

Nadere informatie

Daarnaast beschikt de module tevens over een bluetooth carkit functie.

Daarnaast beschikt de module tevens over een bluetooth carkit functie. Audi 12-pins Bluetooth streaming interface incl. Carkit functie & AUX optie Art. Nr: BT-VW-12P Algemeen: Met de NavInc Bluetooth interface is het mogelijk om audio te streamen via elke smartphone of tablet

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio

3. Video, DVD en radio 77 3. Video, DVD en radio Windows Media Player 9 kan voor meer gebruikt worden dan het beluisteren van muziek. Ook voor het bekijken van videofilmpjes is het programma zeer geschikt. Met Windows Media

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek?...16 De volgorde van lezen...17 De cd-rom bij dit boek...17 De schermafbeeldingen...17 Hoe verder

Nadere informatie

Wedstrijd Digitale Week 2011. 2de graad: Poster jezelf. op http://www.glogster.com (de leerkracht maakt best een account aan voor de klas)

Wedstrijd Digitale Week 2011. 2de graad: Poster jezelf. op http://www.glogster.com (de leerkracht maakt best een account aan voor de klas) Wedstrijd Digitale Week 2011 2de graad: Poster jezelf op http://www.glogster.com (de leerkracht maakt best een account aan voor de klas) Wie ben jij? Wat doe je graag? Wat vind je leuk, mooi, lekker? Waar

Nadere informatie

Projecten en producten voor aangepast lezen

Projecten en producten voor aangepast lezen Projecten en producten voor aangepast lezen December 2013 Streamen van Daisy gesproken boeken Voor het lezen van Daisy gesproken boeken kan men naast een Daisyspeler ook gebruikmaken van een online-speler.

Nadere informatie

Mogelijkheden om muziek van internet te halen om te gebruiken bij de montage van films.

Mogelijkheden om muziek van internet te halen om te gebruiken bij de montage van films. Mogelijkheden om muziek van internet te halen om te gebruiken bij de montage van films. 1. Downloaden van een Torrent Site 2. Kopen in de itunes Store 3. Muziek gebruiken uit de YouTube Audio Bibliotheek

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio

3. Video, DVD en radio 77 3. Video, DVD en radio Windows Media Player 10 kan voor meer gebruikt worden dan het beluisteren van muziek. Ook voor het bekijken van videofilmpjes is het programma zeer geschikt. Met Windows Media

Nadere informatie

Nationaal Douanecongres 2016

Nationaal Douanecongres 2016 Hét congres voor de douaneprofessional 13 OKTOBER 2016 AHOY ROTTERDAM EDITIE 2016 Nationaal Douanecongres 2016 Douane in beweging Voor meer informatie of aanmelden www.douanecongres.nl 13 OKTOBER 2016

Nadere informatie

Radio R 4.0 IntelliLink Veelgestelde vragen

Radio R 4.0 IntelliLink Veelgestelde vragen Inhoud 1. Audio... 1 2. Telefoon... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Films en foto's... 8 6. Overige vragen... 8 1. Audio V: Hoe kan ik overschakelen tussen verschillende audiobronnen (bv.

Nadere informatie

Welkom bij de HCC Haaglanden. Het is vandaag Dinsdag 11 mei 2010 Een presentatie over Geheugen, Torrent en ITunes

Welkom bij de HCC Haaglanden. Het is vandaag Dinsdag 11 mei 2010 Een presentatie over Geheugen, Torrent en ITunes Welkom bij de HCC Haaglanden Het is vandaag Dinsdag 11 mei 2010 Een presentatie over Geheugen, Torrent en ITunes Interngeheugen.com Een programmaatje wat je computer aftast wat er aan geheugen bijgeplaatst

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

LESBRIEF: Website met Google Sites 2016

LESBRIEF: Website met Google Sites 2016 LESBRIEF: Website met Google Sites 2016 Versie: 2016-11 Wat ga je leren? Je gaat met Google Sites je eigen website maken. Wat moet je voorbereiden? Hoe meer je vooraf al doet, hoe meer je kan leren tijdens

Nadere informatie

Docentenhandleiding bij Snel kennismaken met de ipad en iphone

Docentenhandleiding bij Snel kennismaken met de ipad en iphone Docentenhandleiding bij Snel kennismaken met de ipad en iphone ISBN 978 90 5905 553 7 2 1. Introductie De cursushandleiding gaat uit van een lessenschema dat bestaat uit negen punten. Deze punten zijn

Nadere informatie

Daarnaast beschikt de module tevens over een bluetooth carkit functie.

Daarnaast beschikt de module tevens over een bluetooth carkit functie. Fiat 14-pins Bluetooth streaming interface incl. Carkit functie & AUX optie Art. Nr: BT-SUZ-14P Algemeen: Met de NavInc Bluetooth interface is het mogelijk om audio te streamen via elke smartphone of tablet

Nadere informatie

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host.

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host. 1 P a g e Beheren van host: 1 Host lijst. Selecteer een host in de lijst om deze te bewerken, te verwijderen of te selecteren. 2 Toevoegen van een host. Druk op de plus toets om een nieuw host toe te voegen.

Nadere informatie

Met het knopje links boven schakel je tussen de lens aan de voorzijde en de lens aan de achterzijde:

Met het knopje links boven schakel je tussen de lens aan de voorzijde en de lens aan de achterzijde: 13. Multimedia Naast surfen op internet is mediaconsumptie een van de belangrijkste redenen om een Android-tablet te gebruiken. Je kunt veel meer doen dan alleen maar foto s en video s maken en bekijken.

Nadere informatie

Een communicatiebuddy is iemand die je door dik en dun begeleidt en ondersteunt in het gebruik van je communicatiehulpmiddel

Een communicatiebuddy is iemand die je door dik en dun begeleidt en ondersteunt in het gebruik van je communicatiehulpmiddel Een communicatiebuddy is iemand die je door dik en dun begeleidt en ondersteunt in het gebruik van je communicatiehulpmiddel Laat zien wie je bent Handleiding voor het maken van een filmpje bij de uitnodiging

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Wat biedt Google Foto s? 12 Wat kun je allemaal in Google Foto s? 13

Hoofdstuk 1: Wat biedt Google Foto s? 12 Wat kun je allemaal in Google Foto s? 13 INHOUDSOPGAVE De smartphone, de ideale altijd-bij-je-camera xi Hoofdstuk 1: Wat biedt Google Foto s? 12 Wat kun je allemaal in Google Foto s? 13 Hoofdstuk 2: Google Foto s instellen 14 Google-account 15

Nadere informatie