Algemeen Robert Tannemaat heet iedereen van harte welkom en begint de avond met een korte presentatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen Robert Tannemaat heet iedereen van harte welkom en begint de avond met een korte presentatie."

Transcriptie

1 Vergadering / project Willemskwartier Renovatie Tollensstraat Aanw ezig namens het bouw team Renovatie Willemskw artier Gemeente Nijmegen: Robert Tannemaat; projectcoördinator, Leon Klaassen; adviseur groen, Paul Oomen; verkeerskundige, Menno van der Heijden; stagiaire, Dusseldorp: Roel Hermans; projectleider, Mathijs Huiskamp; ontwerpleider. Datum en locatie 25 maart 2015 in Voorzieningenhart t Hert Algemeen Robert Tannemaat heet iedereen van harte welkom en begint de avond met een korte presentatie. Na de presentatie was er mogelijkheid om het schetsontwerp van de Tollensstraat en een overzichtstekening met daarop de conditie van de huidige bomen te bekijken en vragen hierover te stellen aan de medewerkers van de gemeente Nijmegen. Beide tekeningen worden toegevoegd aan dit verslag op de website. Bewoners konden op een reactieformulier schriftelijke vragen stellen en opmerkingen plaatsen. Deze vragen, opmerkingen en de reactie van de gemeente hierop zijn toegevoegd aan dit verslag. Na de presentatie konden bewoners zich ook opgeven om deel te nemen aan de klankbordgroep. Korte samenvatting van de presentatie De presentatie is via deze URL terug te zien: Herinrichting van de Tollensstraat vind plaats in Aanleiding is de realisatie van een fietsstraat, inrichten van parkeerplaatsen en beperkte rioolwerkzaamheden. Een fietsstraat: - maakt het integreren van een fietsroute in een woonwijk mogelijk. - mengt het gebruik door auto s en fietsers. Waarbij de auto te gast is. - is van rood asfalt gemaakt. Een voorbeeld van een fietsstraat is de Dennestraat en Fleminghstraat. Inrichting van de weg: Aan weerszijden van de weg komen parkeerplaatsen. Dit is nodig vanwege de parkeerbalans in de wijk. En is voor een groot deel vastgelegd in de bouwvergunningen van de nieuwbouw (w.o. de appartementengebouwen).de fietsstraat zelf is 4,80 m breed. Hierbij kunnen twee auto s elkaar bij 30km/h normaal passeren. Aan de zijde van de spoorkuil komt een uitstapstrook en geen trottoir, daar is geen ruimte voor.

2 1 Voorzieningen: De zijstraten worden voorzien van uitritconstructies. Zodat verkeer op de Tollensstraat voorrang heeft. Als snelheidsremming komen er drempels in de Tollensstraat die passen bij het 30 km/h regime. Bestaande bomen vervangen: Onderzoek naar de bomen laat zien dat de bestaande kwaliteit over het algemeen matig is. De werkzaamheden beschadigen naar verwachting zo n 40% van de wortel. En de huidige soort is hier erg gevoelig voor. Naar verwachting zal de gemiddelde levensduur na uitvoering van de werkzaamheden niet meer dan 10 jaar bedragen. Bovendien is de fietsstraat op een aantal plekken niet inpasbaar met de huidige plek van de bomen. Bovenstaande afwegende is in het schetsontwerp ervoor gekozen om de bestaande bomenlaan te vervangen voor een nieuwe. Nieuwe bomen kunnen dan beter ingepast worden in het nieuwe ontwerp. En er kunnen meer bomen terug komen dan er nu staan (40 t.o.v. 35 stuks). Klankbordgroep Om verdere uitwerking van het ontwerp af te stemmen met bewoners wordt er een klankbordgroep Tollensstraat opgericht. De klankbordgroep is adviseur van de gemeente. En vertegenwoordigd belangen voor de wijk en straat, dus geen persoonlijke belangen. De groep bestaan uit zo n 6 bewoners en een projectleider en ontwerper(s) van de gemeente. En komt zp n 4 keer bijeen. Gemeente vraagt de klankbordgroep om advies. En verwerkt dit voor zover dit niet in strijd is met de uitgangspunten van de fietsstraat, het parkeren, budget en beheer in het ontwerp. Planning April tot september: uitwerken ontwerp. Oktober: presentatie definitief ontwerp aan de wijk. Oktober tot november: uitwerken uitvoeringscontract. 2016: aanleg. Plenair besproken vragen en opmerkingen bij de presentatie Hieronder staan de vragen en opmerkingen van bewoners tijdens de presentatie. Ze zijn verzameld per categorie en voorzien van de reactie van de gemeente. BOMEN B: Kunnen aan beide zijden van de straat bomen gekomen? G: Dit is afhankelijk van de ligging en aanwezigheid van kabels en leidingen en zal nader onderzocht worden. B: Kunnen de bomen behouden blijven? Verzoek om zoveel mogelijk bomen te behouden! G: De kwaliteit van de bomen is matig en bovendien is de fietsstraat op een aantal plekken niet inpasbaar met de huidige plek van de bomen. Voor het herstellen of aanbrengen van een laanbeeld is het mooier om allemaal nieuwe bomen aan te planten. In overleg met de klankbordgroep zal een zo optimaal mogelijk ontwerp worden gemaakt.

3 2 B: Komt er voor de bomen een standplaats verbetering? G: Nee, er wordt geen grond vervangen door bomenzand/grond. Dit is in deze situatie niet nodig omdat de bomen voldoende vrije en goede groeiruimte hebben in het talud van de spoorkuil. B: Is niet overtuigd van de geschatte restkwaliteit (levensduur) van de bomen na uitvoering van de werkzaamheden. G: Door een onafhankelijk kwalitatief extern bureau is een onderzoek uitgevoerd naar de bestaande kwaliteit en de effecten van werkzaamheden op de bomen. De gemeente heeft geen aanleiding om te twijfelen aan deze informatie. B: Zitten de wortels van de bomen onder de bestaande weg? G: Ja, maar dit zal beperkt zijn, verwacht wordt dat de wortel vooral in het talud en de parkeervakken zitten. B: Hoeveel bomen komen er terug en staan er nu? G: Er staan nu 35 bomen. En in de nieuwe situatie komen er, zoals het er nu uitziet in het schetsontwerp, 40 voor in de plaats. OPENBARE VERLICHTING B: Is er een verlichtingsplan? G: Neen, nog niet wordt later uitgewerkt na vordering van het plan. B: Overlast van dealers, bewoner doet het verzoek om het verlichtingsniveau niet te dimmen in de nachtelijke uren? G: Dit verzoek wordt aan beheerder openbare verlichting doorgegeven. PARKEREN B: Is dit aantal parkeervakken nodig om deze weer terug te brengen in de nieuwe situatie? G: Ja, dit is het uitgangspunt vanuit het Programma van Eisen en voor de nieuwbouw is het nodig om parkeerplaatsen te realiseren. B: Er is een parkeerdruk in de Jacob van Lennepplaats, Kop Willemsweg en Tollenstraat? G: Het parkeerverbod ter hoogte van huisnummer 133 tot en met 147 komt te vervallen, er wordt daar een parkeerstrook aangelegd, zodat het duidelijk is dat er alleen in de parkeervakken geparkeerd mag worden. B: Wat voor een verharding komt er in de parkeervakken? Suggestie van de bewoners is om in de parkeervakken grasbetontegels toe te passen! G: Er komen zoals gebruikelijk in de wijk (en stad) betonstraatstenen in de parkeervakken. Voor bewatering van bomen is het niet nodig om grasbetontegels toe te passen. B: Parkeren verdelen naar de straten in de wijk in plaats van parkeerplaatsen aan te leggen aan de Tollensstraat? G: Het is niet mogelijk om meer parkeerplaatsen in de wijk te creëren zonder dat dit ten koste gaat van ruimte voor groen en spelen. Bovendien ervaren veel straten al een hoge parkeerdruk.

4 3 FIETSSTRAAT B: Blijft de fietsstraat voor het gemotoriseerde verkeer in twee richtingen rijden mogelijk? G: Ja, hierop is het plan ingericht. B: Bewoners maken zich zorgen over het hard rijden op de fietsstraat! G: Er komen ten minste drie drempels verdeelt over de Tollensstraat deze zorgen voor een remmende werking. Tevens is het profiel van de fietsstraat smaller dan het huidige profiel. Hierdoor is de beleving van snelheid anders en zal de snelheid afnemen. B: Is het mogelijk om de Tollensstraat af te sluiten? G: Afsluiten van de Tollenstraat is niet het uitgangspunt. Of het mogelijk en wenselijk is wordt onderzocht. B: Waarom is er gekozen voor asfaltverharding op de Tollensstraat? G: De keuze voor asfalt is gekozen voor het comfort van de fietsers, alle fietsstraten worden in Nijmegen in (rood)asfalt uitgevoerd. B: Worden de trottoir onderbroken? G: Aan de zijde waar de woningen staan komt over de gehele lengte een trottoir dat doorloopt van Thijmstraat tot aan de Willemsweg. B: Bewoners hebben angst dat het een racebaan wordt en stellen voor om over een gedeelte eenrichtings verkeer voor motorvoertuigen in te stellen! G: De aanleg van een fietsstraat zorgt juist voor een smaller wegprofiel wat hard rijden eerder tegengaat dan aanmoedigt. Er komen tenminste 3 drempels terug in de straat. Eenrichtingsverkeer instellen is niet het uitgangspunt. Of het mogelijk en wenselijk is wordt onderzocht. OVERIGE VRAGEN B: Hekwerk spoor is heel lelijk en ziet er niet uit! G: Gemeente zal het verzoek om er wat aan te doen voorleggen aan NS Vastgoed. B: vindt de informatie onduidelijk en hebben het gevoel dat er geen inspraak mogelijk is? G: De onduidelijkheid gaat over de aanleg van een afrit naar de spoorkuil. Dit valt buiten de scope van dit project en behoort bij de eventuele herinrichting van de spoorkuil thuis. Over de mate van inspraak klopt het dat de keuze s in dit geval beperkt worden door de vast eisen die worden gesteld aan de fietsstraat en het parkeren. Echter is deze avond en de klankbordgroep niet voor niets georganiseerd en heeft dit als doel om naast bewoners te informeren gezamenlijk te kijken hoe inspraak en bewonerswensen inpasbaar zijn. Klankbordgroep 10 bewoners hebben zich aangemeld voor de klankbordgroep. Ze zullen per een uitnodiging ontvangen voor de eerste bijeenkomst Reactie via het reactieformulier Bewoners hebben diverse reactie achterlaten via een reactieformulier. Hieronder zijn alle opmerkingen verzameld en voorzien van een reactie door de gemeente:

5 4 Reactie bewoners Tollensstraat tijdens de informatieavond op 25 maart 2015 A. Waarom parkeerplaatsen aan de slaapkamerkant van onze flat? (Tollensstraat 8). We hebben al genoeg last van piepende treinen B. Het grijze hekwerk van de NS geeft een troosteloze aanblik. Het zou zonde zijn als de straat helemaal mooi en nieuw is en dit hek de boel blijft verpesten. Wellicht goed om eens met de NS in overleg te gaan of dit anders kan (bijv. een muurtje of begroeiing over het hek etc.) C. Graag de straat zoveel mogelijk zo inrichten dat auto s niet zo hard kunnen rijden. Parkeerdrempels zijn erg welkom! D. Graag de bomen een kans geven. Misschien dat als er geen parkeerplaatsen nodig zijn, bomen kunnen blijven staan. Het geld voor het aanleggen van parkeerplaatsen gebruiken om de mooie bomen juist te helpen (vooral de gele en oranje bomen) E. De parkeerbehoefte in het 2 e gedeelte van de Tollenstraat (in de buurt van Thijmstraat) is er laag. De huidige plekken zijn altijd leeg. Wellicht is het mooi om hier juist een extra bomenrij aan te leggen ipv parkeerplaatsen. Dit maakt de straat mooier en veiliger. Misschien kunnen hier zelfs wel bomen blijven staan, ze zijn zo mooi. Wellicht dat jullie kunnen kiezen voor 2 indelingen: Reactie gemeente Het aantal geprojecteerde parkeerplaatsen is gebaseerd op de parkeernorm voor de wijk. Dit is ook vastgelegd in de bouwvergunningen die zijn afgegeven voor de bouw van de nieuwe woningen en appartementen complexen. Om een beeld te krijgen gaan we (gemeente) een telling houden naar de huidige parkeerdruk. Daarna zal bekeken worden of er voldoende motivatie is om af te wijken van de parkeernormen. Vooralsnog is daar geen aanleiding toe. We zullen deze vraag in het ontwerpproces bespreken met NS Vastgoed. In het voorgestelde ontwerp wordt de weg veel smaller dan de huidige situatie. Dit, tezamen met parkeren aan twee zijden, geeft een fysieke en optische vernauwing die al bijdraagt aan langzamer rijden. Bovendien komen er 3 tot 4 drempels terug die passen bij het 30 km/h regime wat van toepassing is op de Tollensstraat. De richtlijnen geven aan: om de 150m een drempel. In het verdere ontwerp wordt samen met de klankbordgroep gekeken naar een optimale verdeling tussen fietsroute / bomen / parkeren. Hierin kijken we ook naar de kwaliteit van de bestaande bomen en eventuele mogelijkheid om deze te behouden. Om een beeld te krijgen gaan we (gemeente) een telling houden naar de huidige parkeerdruk. Daarna zal bekeken worden of er voldoende motivatie is om af te wijken van de parkeernormen. Vooralsnog is daar geen aanleiding toe. We gaan ook onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om aan de wijkzijde bomen

6 5 - Vooraan bij de Willemsweg dubbele parkeerstroken, daar is behoefte aan. - Achteraan bij de Thijmstraat meer groen en wellicht een dubbele bomenrij. F. Bij uitritconstructies liggen nu aan de spoorkant stoepjes ipv parkeerplaatsen. Mensen parkeren hier op of naast. In nieuw ontwerp deze stoepjes vervangen door perkjes met afzetting voor meer groen en veiliger en duidelijkere verkeerssituatie. G. Overweeg bomenlaan van verschillende bomenrassen op te stellen voor meer biodiversiteit en minder risico s bij bomenziektes e.d. aan te planten. De kans is echter vrij groot dat daar veel kabels en leidingen liggen. In het verdere ontwerp wordt samen met de klankbordgroep gekeken naar een optimale verdeling tussen fietsroute / bomen / parkeren. Hierin kijken we ook naar de kwaliteit van de bestaande bomen en eventuele mogelijkheid om deze te behouden. Het nieuwe ontwerp zal voorzien in duidelijke parkeervakken. Waar nodig zal groen worden gebruikt om te voorkomen dat er foutief wordt geparkeerd. Het gebruik van paaltjes willen we zo veel mogelijk vermijden. Dit nemen we mee in de overweging. H. Oversteekplaatsen voor de spoorkuil Dit aandachtspunten nemen we mee in het ontwerp. I. Verkeersdrempels Zie punt C. J. Hoeveelheid parkeervakken veroorzaken in de nacht overlast K. Klopt de normering in relatie tot het wegvallen van het appartementencomplex Thijm/Tollenstraat Waarschijnlijk veroorzaken mensen die s nachts verblijven op de Tollensstraat overlast. Als dit het dealen betreft is de wijkagent op de hoogte. En is het van groot belang dat bewoners melding doen van ongewenste situaties of ongeregeldheden. Alleen dan kan de politie actief actie ondernemen. De kans is zeer klein dat er in de balans nog rekening was gehouden met het vervallen appartementencomplex Thijmstraat. Echter zullen we dit voor de volledigheid nog nagaan. L. Kijk naar de mogelijkheden om de bomen te behouden Zie punt D. M. Eenrichtingverkeer of afsluiten voor auto s doorgaand We bekijken of dit haalbaar is ook verkeer; alleen aanwonenden en fietsers toegevoegde waarde heeft voor de wijk en fietsroute. Het is in iedergeval vanuit verkeersveiligheid voor fietsers zeer ongewenst om paaltjes te plaatsen in N. Nu de Tollensstraat opnieuw wordt ingericht, wil ik vragen om de optie op te nemen dat er paaltjes ergens op de Tollensstraat worden geplaatst. Die beïnvloeden de fietsdoorgang voor de fietsers niet en zorgen ervoor dat het sluipverkeer verdwijnt uit de straat. Daarnaast ben ik van mening dat hierdoor de snelheid omlaag fietsstraten. Zie punt M en C.

7 6 gaat, omdat er alleen maar bewoners rijden O. Bestaande bomen zoveel mogelijk behouden Zie punt D. P. Houd rekening met een ruime oversteekplaats van Dit aandachtspunten nemen we mee in parkje hoek Thijmstraat/Tollenstraat naar de spoorkuil het ontwerp. Q. Bomen pas vervangen bij noodzakelijke kap. Bij Noodzakelijk betekend dat de boom noodzakelijke kap een volwassen boom terug brengen gerooid moet worden vanwege direct voor aanblik risico voor omvallen. Dit willen we als gemeente begrijpelijkerwijs voorkomen. We zullen in het verder ontwerp samen met de klankbordgroep zoeken naar een optimaal ontwerp voor fietsstraat, bomen en parkeren. Waarbij er een goede afweging moet worden gemaakt tussen bestaande / rest kwaliteit & beleving van bomen wanneer deze behouden blijven en kwaliteit & beleving van nieuwe bomen. We planten zelden tot nooit volwassen bomen. Aangezien de kans dat deze aanslaan vrij klein is en de kosten erg hoog zijn. Het is wel mogelijk om bij het vervangen van de hele laan te kiezen voor een iets grotere aanvangsmaat dan gebruikelijk. R. 4 verkeersdrempels graag terug/behouden Zie punt C. S. Verfraaien huidig hekwerk Tollensstraat/spoorkuil Zie punt B. T. Mbt verkeer; racebaan, geluidsoverlast door hoge Zie punt C. Geluidsoverlast neemt snelheden. Kijk svp naar een goede oplossing sowieso sterk af wanneer er asfalt terugkomt in de plaats van de bestaande klinkerverharding. U. Opknappen Tollensstraat positief! Fijn te horen.

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

In gesprek over schetsontwerp Heyendaalseweg

In gesprek over schetsontwerp Heyendaalseweg In gesprek over schetsontwerp Heyendaalseweg Focusgroep avond 3 27 september 2017 Programma vanavond Gezamenlijke start 19.00u Inloop 19.15 19.45 Korte terugblik eerste avond Doel en kader van deze avond

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER 2017 1 Programma Welkom (Sushil Lachman, Sweco Nederland) Aanleiding herinrichting (Alma de Jong, gemeente Oegstgeest) Voorstel

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 Raadsstuk Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 1. Inleiding Dit project omvat de Albert Schweitzerlaan, de ML Kinglaan (tussen de Hugo de Grootstraat en de Albert

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende. Verkeersplan

Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende. Verkeersplan Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende Verkeersplan Versie 19 juni 2013 Even voorstellen Frans Mosterman Verkeerskundig specialist BonoTraffics Edgar van Heerde Projectleider BonoTraffics Opdrachtgever: Inhoud

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Programma 10 mei Herinrichting Apeldoornseweg

Programma 10 mei Herinrichting Apeldoornseweg Programma 10 mei Doel avond Nellie van der Moolen Noodzaak aanpak projectleider Sil Polman Uitkomst parkeeronderzoek projectleider Sil Polman Uitkomst bomenonderzoek ETS, Maarten Vroklage Binnengekomen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Klankbordgroep werksessie 1 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID

Klankbordgroep werksessie 1 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Klankbordgroep werksessie 1 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Doel De Middenweg-Zuid wordt heringericht in 2018, waarbij fietsers, voetgangers, busverkeer en autoverkeer een goede en veilige plek krijgen. Doel

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat Informatiebijeenkomst 03 09 2015 03/09/2015 1 Agenda Welkom Trudie Timmerman Terugkoppeling en doelen Koen Westrik Verkeerstechnisch ontwerp Fred van

Nadere informatie

Lange Dijkstraat 03/03/2015

Lange Dijkstraat 03/03/2015 Lange Dijkstraat 03/03/2015 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι waarom Veilige fietsroute (kernroute) Past in vernieuwing van belangrijke assen rond en richting Spoor Noord: Halenstraat/ Viséstraat

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel)

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Informatiebijeenkomst 29 januari 2018 Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Programma 11 oktober Herinrichting Apeldoornseweg

Programma 11 oktober Herinrichting Apeldoornseweg Programma 11 oktober Doel avond Nellie van der Moolen Terugblik 31 mei projectleider Sil Polman Bewoners, stakeholders en projectleider Sil Polman onderzoek Varianten en afwegingsmatrix projectleider Sil

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Bijlage 2M Maatregelen

Bijlage 2M Maatregelen Bijlage 2M Maatregelen Afstudeeropdracht Revitalisatie Zonnemaat Inhoud bijlage: Maatregelen met voor- en nadelen Schetsen van enkele maatregelen (8 pagina s inclusief voorblad) Maatregelen met voor- en

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Ruimte en Economie Advies Doorkiesnummers: Aan Van Wiebe Mulder Afschrift aan Memo Datum 24-05-2017 Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Onderwerp Variantenstudie herinrichting Havenstraat en Hugo de Grootstraat

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL INFORMATIEAVOND 11 DECEMBER 2018 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg opbouw presentatie 1. Gebiedskarakteristieken Historische context Huidige

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier

Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 30 januari 2019 Remco Meinen 2 Agenda Resultaten enquête Doorlopen proces met klankbordgroep Resultaten en maatregelen

Nadere informatie

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015)

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015) Broeckgouw, Volendam De Ringlaan nodigt blijkbaar uit om (te) hard te rijden De Ringlaan in de Broeckgouw Broeckgouw, Volendam Problematiek/de opgave: Vergroting duidelijkheid voorrangssituatie Verlagen

Nadere informatie

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Focus voor 2016 VAN CAPELLENHUIS, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GRE 1 Inleiding Yucel Ozmen, projectleider van de werkzaamheden aan de centrumring,

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen Concept-verslag rondgang buurt nieuwbouw Rafael Donderdag 7 juni 2018 17.30-18.30 uur Aanwezig: (bij plaatsing verslag op website worden namen weggehaald, alleen aantallen en functies weergegeven) Bewoners:

Nadere informatie

Memo. M. van Kordelaar. M. Corsel

Memo. M. van Kordelaar. M. Corsel Memo Aan: M. van Kordelaar CC: Van: M. Corsel Datum: 22 september 2015 Pagina: 1 van 4 Betreft: Prins Hendriklaan 28-30 Inleiding Op de Prins Hendriklaan 28-30 vindt een ontwikkeling plaats. In de bestaande

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat

Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat voorlopig ontwerp 2 maart 2017 Programma Welkom en inleiding Proces Voorlopig ontwerp Planning en vervolg Vragen of opmerkingen Welkom Inleiding werkgroep Christiaan

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening Tot nu toe Mogelijkheden profiel Uitgewerkt mogelijk ontwerp

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten Opmerking algemeen Vraag / opmerking Gegevens op de website niet vindbaar. Bomen deel 1; Allerheiligenweg tot 141. Vindt parkeerhavens lelijk, kan dit niet anders? De hele laan graag op dezelfde manier

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg noord

Herinrichting Halsterseweg noord Herinrichting Halsterseweg noord Halsterseweg 1973 29 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Toelichting project (Laurent Jan Allewijn) ü Projectgebied ü Aanleiding

Nadere informatie

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners Herinrichting De Horsten Welkom bewoners 29 maart 2016 Even voorstellen Cees van Walsem projectleider gemeente Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Marika Kerstens regisseur groen gemeente Patrick

Nadere informatie

Opwaarderen openbare ruimte Amalia van Solmsstraat en omgeving

Opwaarderen openbare ruimte Amalia van Solmsstraat en omgeving Opwaarderen openbare ruimte Amalia van Solmsstraat en omgeving Agenda 1. Inloop 2. Korte algemene toelichting op het project 3. Ideeën vanuit de bewoners 4. Samenvatting 5. Afsluiting 19:15 uur tot 19:30

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig.

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig. Aanwezig: Sabine Terwindt Eric van t Hart Ron van der Meer Ben van Vliet Michelle Petit Frank Officier Mario Neirynck Meeuwisse Nederland BV Meeuwisse Nederland BV Ca. 40 bewoners aanwezig. Inleiding Sabine

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg)

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg) Informatiebijeenkomst 5 februari 2018 Herinrichting Westertuinen (ventweg) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik informatieavond

Nadere informatie

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d.

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. 5 april 2017 Aanwezig: Namens de gemeente Roosendaal: De heer A. Buijsen (team Ingenieursbureau,

Nadere informatie

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014 Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook Bewonersavond 2 juli 2014 Programma 19.30 Opening en doel van de avond 19.35 Resultaten internetpeiling 19.50 Toelichting op het ontwerp op hoofdlijnen

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie Groenlinks over verkeerssituatie rondom nieuwe school Brakkenstein Programma / Programmanummer Mobiliteit / 9710 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017 Reconstructie Dirk Boutslaan Lucas Gasselstraat Breitnerstraat Informatieavond maandag 29 mei 2017 Inhoud 1. Programma infoavond 2. Aanleiding 3. Uitgangspunten 4. Voorlopig Ontwerp 5. Referentiebeelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend:

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend: Samenvatting: Inleiding: De aanleiding voor het project is de noodzakelijke rioolvervanging in de Norbertijnerstraat en de Schanswijk. De riolering verkeert in een slechte staat. De vervanging van het

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

: Z11706 / INTERN

: Z11706 / INTERN MEMO Aan : Duinoord en buurtbewoners Duinoord Van : Corné van Dongen Datum : 2 juli 2013 Onderwerp : Oplossingsrichting parkeeroverlast Duinoord Kopie naar : Ons kenmerk : Z11706 / INTERN2013-1593 Aanleiding

Nadere informatie

Verslag Informatiebijeenkomst herinrichting Emmakade ZZ. Datum: 13 september 2018

Verslag Informatiebijeenkomst herinrichting Emmakade ZZ. Datum: 13 september 2018 Verslag Informatiebijeenkomst herinrichting Emmakade ZZ Datum: 13 september 2018 Inhoud 1. Opening 4 2. Voorstellen medewerkers gemeente 4 3. Presentatie Emmakade Zuidzijde fietsstraat 4 4. Vragen 5 5.

Nadere informatie

HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT. 11 juli 2018 INFORMATIEAVOND 1

HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT. 11 juli 2018 INFORMATIEAVOND 1 HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT INFORMATIEAVOND 1 PROGRAMMA 1. Stand van zaken herstructurering Wieringerwerf 2. Stand van zaken vernieuwen riolering

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Datum: Plaats: Tijd: Aanwezig: 2 juni 2015 (1 e bijeenkomst) Martuskerk, Copernicusstraat te Amersfoort 19.00 21.30 uur Gemeente:

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1 2.2.6 Inrichtingsontwerp Sterrenberg fase 1 1 Dossier 1556 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1556 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 28 maart 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Inrichtingsontwerp

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91 MEMO aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins datum doorkiesnummer bijlage(n) 01-10-2013 (070) 326 15 87 - (070) 326 15 91 betreft Voorlopig Faseringsdraaiboek Haagweg

Nadere informatie

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Renovatie Noord-West. 5 juli /7/2016 Gemeente Heiloo 1

Renovatie Noord-West. 5 juli /7/2016 Gemeente Heiloo 1 Renovatie Noord-West 5 juli 2016 7/7/2016 Gemeente Heiloo 1 Introductie Welkom Bewoners van Trompenburg V. Vladerackenlaan Bayershofweg Arklaan Driestal Vierkant Laan van Muijs Gastvrouwen/heren vanavond

Nadere informatie

Definitief ontwerp Fok en Schans

Definitief ontwerp Fok en Schans December 2016 Definitief ontwerp Fok en Schans Het begin De wens om de Schans en Fok aan te pakken staat al lang op de wensenlijst van de bewonersorganisatie Wijkbelang Heerenveen Noord en de gemeente

Nadere informatie

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Onderwerp (afkomstig Bewegwijzering Bij de straatnaamcommissie nagaan of er wijzigen aangebracht kunnen

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Toelichting bij kaart

Toelichting bij kaart Definitief Ontwerp Fietsstraat Cremerstraat Juni 2016 Toelichting bij kaart Voorgeschiedenis November 2013 neemt de gemeenteraad een amendement aan waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de beginnen

Nadere informatie

Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg. Documentnummer: INT Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Raadzaal, gemeentehuis

Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg. Documentnummer: INT Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Raadzaal, gemeentehuis Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg Documentnummer: INT-18-42280 Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Locatie: Raadzaal, gemeentehuis Reactietermijn: 12 februari 2018 tot en met 23 maart 2018 In

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant:

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant: Notitie Referentienummer Datum Kenmerk RK-3 8 juli 2013 PN.:330609 Betreft Parkeren nieuwbouw Noorderschool te Oostzaan 1 Inleiding Aan De Haal 44 in het noorden van de gemeente Oostzaan wordt de bestaande

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Startbijeenkomst. Nieuwe inrichting Karel Doormanlaan! Denkt u mee?

Startbijeenkomst. Nieuwe inrichting Karel Doormanlaan! Denkt u mee? Startbijeenkomst Nieuwe inrichting Karel Doormanlaan! Denkt u mee? 1 februari 2018 Welkom! Fijn dat u er bent! Agenda Welkom door de wethouder René van Hemert (verkeer en vervoer) Presentatie: Waarom,

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie