Helderse Duinen JM OVERLOON Prachtige gerenoveerde vrijstaande recreatiewoning fraai gelegen op park de Helderse Duinen te Overloon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Helderse Duinen 77 5825 JM OVERLOON Prachtige gerenoveerde vrijstaande recreatiewoning fraai gelegen op park de Helderse Duinen te Overloon"

Transcriptie

1 Helderse Duinen JM OVERLOON Prachtige gerenoveerde vrijstaande recreatiewoning fraai gelegen op park de Helderse Duinen te Overloon ERA MAAS REGIO Poststraat 9, 5801 BC Venray Tel Website:

2 Vraagprijs : ,- k.k. Oppervlakte perceel : ca. 407 m² Inhoud totale object : ca. 250 m³ Woonoppervlakte : ca. 70 m² Overige inpandige ruimte : ca. 8 m² Bouwjaar : 1978, gerenoveerd vanaf 2004 Aanvaarding : In overleg Bestemming: Recreatieve doeleinden Bijzonderheden: - Vrijstaande recreatiewoning op eigen grond - Laatste jaren sfeervol gerenoveerd - Woonkamer met zit- en eetgedeelte plus open haard - Open keuken met keukenblok in hoekopstelling (2006) - 3 slaapvertrekken geschikt voor 6 personen - Ruime badkamer op verdieping (2006) - Dak vernieuwd en geïsoleerd in Dubbele beglazing rondom aangebracht in Bossen en manege op loopafstand - Centrum van Overloon op slechts 1 km - Er mag worden aangebouwd

3 Ligging: Deze vrijstaande recreatiewoning is gelegen op recreatiepark de Helderse Duinen te Overloon. Het park bevindt zich op vijf autominuten van het centrum van Overloon. In Overloon is o.a. een Plusmarkt gelegen, een bloemenzaak een slager, twee bakkers en een van de beste ijssalons van Nederland. Voorts is er voldoende horecagelegenheid aanwezig. Op recreatief gebied staat Overloon o.a. bekend om haar oorlogsmuseum en haar Zoopark. Het natuurbad t Schaartsven verzorgt in de zomerse dagen voor verkoeling. Voorts valt Overloon binnen een knooppunt van bekende wandel- en fietsroutes. De ligging ten opzichte van de winkelcentra Venray en Boxmeer is uitstekend te noemen. U treft hier alle voorzieningen die u van een kleine stad mag verwachten. Tenslotte is de woning gelegen op korte afstand van zowel spoor- als snelweg. Via Vierlingsbeek en Venray zijn de A73 en het treinstation bereikbaar, die zorgen voor een directe verbinding richting Nijmegen en Venlo.

4 In het bosachtige park zijn 78 recreatiebungalows aanwezig. Het park biedt de recreant veel rust. Op het park zijn o.a. een gravel tennisbaan aanwezig en een speelveld en speeltuin voor de kinderen. Naast het park is de ruiterclub van Overloon gevestigd. Een dagje heerlijk ontspannen kan ook bij het nabijgelegen befaamde Zoo Park!

5 Indeling: Buitenruimte: Deze recreatiewoning is fraai gelegen aan een doodlopend pad op Park de Helderse Duinen in Overloon. Vanuit de onverharde toegangsweg springt de woning in beeld, welke extra uitstraling kent doordat deze hoger gelegen is dan de omgeving. Het perceel kent een afmeting van ca. 25 bij 16 meter. Dankzij het feit dat er veel groen is en u geen directe achterburen heeft is de omgeving zeer ruimtelijk. Aan de voorzijde bevindt zich de voordeur welke uitkomt in de keuken. Onder de overstek van het in 2004 geheel vernieuwde dak bevindt zich de houtopslag. Aan de achterzijde zijn een tweetal terrassen gerealiseerd. Het eerste terras grenst aan de achtergevel met direct toegang tot de woonkamer. Aansluitend het tweede terras waar een speelse 8- persoons bank en picknicktafel is geplaatst. Van hieruit heeft u een sprookjesachtig uitzicht over uw bosrijke achtertuin en omgeving.

6 Tenslotte is aan de zijkant in 2006 een houten buitenberging geplaatst. Het betreft een degelijke berging met een afmeting van ca. 2 bij 5 meter uitgevoerd met een betonnen vloer. Deze ruimte is ideaal voor het plaatsen van uw fietsen en tuingarnituur. Souterrain: Vanuit de keuken heeft u toegang tot een ruimte onder de keuken, bereikbaar via een houten trapje. Dankzij de hoogte van maar liefst 1.50 meter zou deze ruimte uitermate geschikt kunnen zijn als wijnkelder.

7 Begane grond: Via de voordeur komt u terecht in de royale keuken. Dankzij de open verbinding met de woonkamer en de gehele verdiepingshoogte van dit vertrek ervaart u de ruimte en charme van deze fraaie recreatiewoning. De keuken is voorzien van een keukenblok in hoekopstelling, welke in 2006 splinternieuw is geplaatst. U heeft beschikking over een inbouwkoelkast, heteluchtoven, 4-pits gaskookplaat waarvan 1 een wokbrander is en RVS afzuigkap. Daarnaast is een praktische draaicarrousel aanwezig en bestaat de bergruimte uit laden en apothekerskasten. Via het raam naast de voordeur heeft u mooi zicht op het bos. Een drietal treden leiden naar de woonkamer, welke is onderverdeeld in een eetgedeelte en een zitgedeelte. Het eetgedeelte biedt plaats aan een ruime eethoek en heeft middels een deur direct toegang tot het terras. De convectorverwarming en isolerende beglazing rondom zorgen ook in de winter voor een behaaglijke sfeer.

8 Het zitgedeelte concentreert zich om de open haard met ombouw. In de gietijzeren haard kunt u middels hout de warmte en sfeer creëren die deze woning verdient. Een grote raampartij zorgt voor prettig lichtinval en mooi zicht op uw groene achtertuin gesitueerd op het zuiden. Vanuit de woonkamer is een extra leefruimte bereikbaar. Dit vertrek kan uitstekend dienst doen als logeerkamer, speelkamer, hobbyruimte of combinatie hiervan. Een op maat gemaakte bergkast met schuifwanden zorgt voor handige bergruimte.

9 1e verdieping: De keuken beschikt over een open houten trapopgang naar de verdieping. De verdieping heeft 2 slaapvertrekken en een compleet uitgeruste badkamer. Het hoofdslaapvertrek is heel slim opgesteld in vide stijl. Hierdoor kunt u genieten van de hoogte van de ruimte en het open karakter van de woning. Door een groot Velux dakraam (2004) kunt u s nachts de sterren en het maanlicht zien. De tweede slaapkamer is afsluitbaar middels een schuifdeur en beschikt over een losstaande kast. De badkamer is in 2006 volledig gerenoveerd en geheel betegeld met mooie grote wandtegels en aardetinten vloertegels. Er is een inloopdouche aanwezig, wastafel met daarboven toiletkast met spiegel, wandcloset en designradiator. Heel slim is hier een aansluiting gerealiseerd voor de wasmachine, daar de C.V. combiketel is verplaatst naar de bergruimte op de begane grond. Zoals u ziet een uitstekend gerenoveerde recreatiewoning met behoud van alle charme, ruim opgezet en gelegen op een prachtige groene locatie nabij Overloon!

10 Bouwaard & constructie Het geheel is traditioneel en degelijk gebouwd. Constructie fundering: op beton. Gevels: Voor- en zijgevel uitgevoerd in houten rabatdelen. De zijgevels deels uitgevoerd in metselwerk met spouw en deels uitgevoerd in houten rabatdelen geïsoleerd met glaswol. De ramen zijn uitgevoerd met hardhouten kozijnen volledig voorzien van isolerende beglazing. Vloer: De begane grond is uitgevoerd in een betonnen systeemvloer (splitlevel). De eerste verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. Dak : De woning kent een zadeldak gedekt met gebakken pannen. Het dak is in 2004 vernieuwd en hierbij opnieuw geïsoleerd en voorzien van nieuwe pannen. Voorzieningen - De woning is aangesloten op het gas-, water- en elektriciteitsnet - Schotel zorgt voor het radio- en televisiesignaal - Vaillant C.V. combi-ketel uit Open haard woonkamer Erfdienstbaarheden Er is een zakelijk recht gevestigd, als bedoel in artikel 5, lid 3, onder B, van de Belemmeringenwet Privaatrecht ten behoeve van: - Brabant Water N.V. - NV Provinciale Noordbrabantse Energie-Maatschappij (PNEM) Publiekrechtelijke beperking: de gemeente brengt baatbelasting in rekening zijnde 118,89 per jaar (2009) Zakelijke lasten en energie De zakelijke lasten zijn als volgt samengesteld: 65,00 Gas en electra (per maand) 9,00 Water (per maand) 118,89 Baatbelasting 87,03 OZB zakelijk deel 94,50 Rioolrechten 29,42 Waterschapslasten N.V.T. Afvalstoffenheffing WOZ-waarde per

11 Bereikbaarheid en parkeren De bereikbaarheid van het park is goed. Via de A 73 is Overloon heel goed bereikbaar. De op- en afrit van de A 73 bevindt zich op ca. 4 km afstand van het park. Parkeren voor bezoekers is mogelijk op de gemeenschappelijke parkeerplaats. Parkeren op eigen terrein behoort tot de mogelijkheden. Het park is afgesloten met een slagboom. De slagboom is alleen door bewoners van het park te bedienen. Bijdrage Verenging van Eigenaars De jaarlijkse ledenbijdrage voor 2013 bedraagt 380,- Regels voor de verkoop woning Helderse Duinen te Overloon: 1. De verkoper (of diens vertegenwoordiger) moet, voor de overdracht, de secretaris van de vereniging melden aan wie hij/zij wenst te verkopen. 2. De verkoper (of diens vertegenwoordiger) moet de koper in kennis stellen van de verplichtingen lid te worden van de vereniging De Helderse Duinen. 3. De verkoper (of diens vertegenwoordiger) moet er voor zorgen dat in de overdrachtsakte door de notaris vermeld wordt dat het nieuwe lid zich jegens de vereniging onderwerpt aan de statuten en het huishoudelijk reglement. 4. De verkoper (of diens vertegenwoordiger) zal er voor zorgen dat de koper de informatieklapper ontvangt. 5. Eén sleutel en één afstandsbediening horen bij de woning en worden door de verkoper aan de koper overgedragen. 6. De koper dient zich aan te melden als nieuw lid, waarbij als bewijs dat de woning eigendom is geworden, de relevante passages uit de overdrachtsakte overlegd worden. 7. De vereniging hanteert een waarborgsysteem waaraan elk lid bijdraagt. De koper dient dit aan de vereniging te voldoen. De verkoper krijgt de waarborgsom terug als aan alle verplichtingen is voldaan, ook wat betreft de overdracht van sleutels en afstandsbedieningen van de slagboom. 8. Nadat de bovenstaande regels zijn nageleefd, kan de koper in het ledenregister ingeschreven worden. Vanaf dit moment gaat de betaling van de ledenbijdrage over van de verkoper op de koper. De koopakte Indien met betrekking tot deze woning onderhandelingen optreden, welke leiden tot het tot stand komen van een koopovereenkomst, zal door de makelaar een koopakte worden opgemaakt overeenkomstig het laatst uitgegeven model koopakte NVM, vastgesteld door de NVM, de consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Indien wenselijk kan in deze koopakte zijdens de koper een voorbehoud worden opgenomen ter verkrijging van een hypothecaire geldlening en/of nationale hypotheekgarantie (NHG). - In de koopakte wordt de standaard waarborgsom (een borg te storten bij de notaris) of een bankgarantie ter grootte van 10 % van de koopprijs verplicht gesteld. - Standaard is geen energielabel voorhanden. Bij notarieel transport zal geen energielabel worden overhandigd.

12 Lijst van zaken Juridische Dienst NVM Betreffende het perceel: Helderse Duinen JM Overloon Voor de onderstaande zaken -ongeacht of ze roerend dan wel onroerend zijn- geldt dat ze soms wel en soms niet in de woning achterblijven. Wilt u aangeven wat in uw situatie het geval is? Blijft achter Gaat mee Kan worden overgenomen NVT Tuin Tuinaanleg/bestrating/beplanting Buitenverlichting Tijd- of schemerschakelaar/bewegingsmelder Tuinhuis/buitenberging Kasten/werkbank in tuinhuis/berging (Broei)kas Voet droogmolen Overige tuin, te weten: - - Woning Vlaggenmast Schotel/antenne Brievenbus (Voordeur)bel Alarminstallatie Veiligheidssloten en overige inbraakpreventie Rookmelders Rolluiken/zonwering buiten Zonwering binnen Vliegenhorren Raamdecoratie, te weten: - gordijnrails/gordijnen/vitrages - rolgordijnen - losse horren/rolhorren Vloerdecoratie, te weten: - vloerbedekking - parketvloer/laminaat - plavuizen

13 Blijft achter Gaat mee Kan worden overgenomen NVT Warmwatervoorziening, te weten: - - CV met toebehoren Thermostaat Mechanische ventilatie/luchtbehandeling Airconditioning (Voorzet) open haard met toebehoren Allesbrander Kachels Isolatievoorzieningen (voorzetramen/radiatorfolie etc.), te weten: - Radiatorafwerking Schilderijophangsysteem Keukenblok in hoekopstelling Keuken (inbouw)apparatuur (2006) te weten: - hetelucht oven - gaskookplaat met wokbrander - afzuigkap - koelkast Keukenaccessoires - vrieskast - Verlichting, te weten: - gehele woning - (Losse) kasten, legplanken, te weten: 3 (1 op 2 e slaapkamer en 2 in berging) - Vast bureau Spiegelwanden Wastafel met daarboven toiletkast met spiegel Toiletaccessoires Badkameraccessoires: wasmachine Veiligheidsschakelaar wasautomaat Waterslot wasautomaat Overige zaken, te weten: - Diverse meubelen

14 Tekeningen

15 Parkplattegrond

16 Kadastrale kaart

17 Algemeen De in dit informatiebulletin verstrekte gegevens zijn met de meeste zorgvuldigheid samengesteld. De bemiddelende makelaar kan echter geen garantie afgeven voor deze informatie. De koper wordt er uitdrukkelijk op geattendeerd, dat ook een (eventuele) mededeling over gebreken niet betekent, dat de eigenaar en/of makelaar garandeert dat de onroerende zaak voor het overige vrij is van gebreken, gebruikelijke slijtage en veroudering/beperkte levensduur. Voor objecten die gebouwd zijn casu quo een eventuele verbouwing of renovatie hebben ondergaan vóór 1993 geldt dat het normale praktijk was asbesthoudende materialen te verwerken. De beoordeling van de bouwkundige staat en onderhoud gelden als indicatie op basis van visuele waarnemingen gerelateerd aan de ouderdom van de onroerende zaak. Deze opname beoogt uitdrukkelijk geen bouwtechnische keuring en/of inspectie ten behoeve van een aankoop te zijn. Een uitgebreide bouwkundige opname valt buiten het kader van deze opname. Los van het feit dat de eigenaar/verkoper een mededelingsplicht heeft, wordt in het Burgerlijk Wetboek ook de onderzoeksplicht van de koper vermeld. Het vorenstaande houdt in, dat ook de koper zijn verantwoordelijkheid c.q. onderzoeksplicht heeft met betrekking tot hetgeen voor hem/haar bij de aankoop belangrijk is. Ingeval een aankoop van oudere panden adviseren wij een bouwtechnokeuring te laten uitvoeren door een ter zake deskundige. De eventueel bijgevoegde bouwtekeningen kunnen van de werkelijke situatie afwijken. ERA Maas Regio berekent de inhoud en woonoppervlak volgens NEN2580. Het blijven echter circa maten. NEN 2580 is een standaard meetmethode en werd 1 januari 2007 aangepast. Onder woonoppervlakte wordt verstaan; De som van de netto-vloeroppervlakten van de vertrekken van een woning. Tot de vertrekken behoren huiskamers, eetkamers, slaapkamers, werk-, eet- en woonkeukens en voorts andere binnenruimten, geschikt voor bewoningsdoeleinden indien ze ten minste 4 m² groot zijn. Onder de kreet andere binnenruimten, geschikt voor bewoningsdoeleinden die in ieder geval niet tot de woonoppervlakte moeten worden gerekend, zijn: - ruimten voor gebouwinstallaties - ruimten voor horizontaal en verticaal verkeer - ruimten voor het stallen of parkeren van motorvoertuigen, fietsen e.d. - buitenbergingen - sanitaire ruimten - bergruimten - hal/overloop en - de oppervlakte van delen van vloeren waarboven de netto-hoogte kleiner is dan 1,5 m Uiteraard wordt u deze informatie louter vrijblijvend verstrekt. De brochure is een uitnodiging om in onderhandeling te treden en bindt de verkoper(s) dus geenszins. Reactie Tot slot een verzoek: Wij, en zeker ook de verkoper, waarderen het zeer wanneer u binnen een paar dagen uw reactie over de woning die u bezichtigd heeft, aan ons doorgeeft. Mocht u geen verdere interesse hebben dan zouden wij het eveneens op prijs stellen indien u ons hierover informeert.

18 Tips BTW voordeel op schilder- en stucwerk aan uw woning Normaal betaalt u over dergelijke werkzaamheden het hoge BTW tarief van 19 %. Voor woningen ouder dan 15 jaar geldt echter het lage BTW-tarief van 6 %. Heeft u opknapplannen, overhandig dan aan uw schilder of stukadoor een schriftelijke verklaring dat uw woonhuis ouder is dan 15 jaar. Verbouwingslening eigen woning De rente en kosten voor onderhoud en/of verbetering aan uw eigen woning zijn aftrekbaar. De Hoge Raad heeft onlangs nogmaals beslist dat dit ook geldt als u de verbouwing eerst financiert uit eigen middelen en pas achteraf alsnog een lening afsluit. U moet dan wel al vooraf van plan zijn geweest om de verbouwing te financieren met een lening (oogmerkvereiste). Vraag & Antwoord 1 Wanneer ben ik in onderhandeling? U kunt niet afdwingen dat u in onderhandeling bent. U bent pas in onderhandeling als de verkoper reageert op uw bod. Dus: als de verkoper een tegenbod doet. Ook kan de verkopende makelaar uitdrukkelijk aangeven dat hij met u in onderhandeling is. U bent niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal overleggen. 2 Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt? Dat mag. Een onderhandeling hoeft nog niet tot een verkoop te leiden. De verkoper kan daarnaast wellicht graag willen weten of er meer belangstelling is. De eerste bieder hoeft nog niet de beste te zijn. Daarom gaan de bezichtigingen door. Vaak zal de verkopende makelaar aan belangstellenden vertellen dat hij, zoals dat heet, onder bod is. Een belangstellende mag dan wel een bod uitbrengen, maar krijgt daar geen antwoord op tot de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De makelaar zal geen mededelingen doen over de hoogte van de biedingen. Dit zou het overbieden kunnen uitlokken. 3 Kan verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandelingen verhogen? Het antwoord is ja. Als de vraagprijs alleen een uitnodiging is tot het doen van een bod (zoals beschreven onder Word ik koper als ik de vraagprijs bied? ), dan kan de verkoper ook besluiten de vraagprijs te verlagen of te verhogen. Tijdens een onderhandeling doen partijen vaak over en weer biedingen. Als de verkopende partij een bod aanvaardt, dan is er sprake van een koop. Als de verkoper een tegenbod doet, kan de koper door dit te aanvaarden de koop tot stand brengen. Andersom kan dat ook. Als de potentiële koper een tegenbod doet dat afwijkt van het bod dat de verkopende partij eerder heeft gedaan, dan vervalt het eerdere bod van de verkopende partij. Dus ook als de partijen naar elkaar toekomen in het biedingsproces kan de verkoper ineens besluiten om toch zijn tegenbod weer te verhogen en de koper om zijn bod te verlagen. 4 Wanneer komt de koop tot stand? Als verkoper en koper het mondeling eens worden over de voor hen belangrijkste zaken bij de koop (dat zijn meestal de prijs, de opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden), dan is er een koop. De verkopende makelaar legt deze koop schriftelijk vast in een koopakte. Daarin moet staan wat de partijen mondeling hebben afgesproken. Meestal wordt er nog een aantal afspraken vastgelegd in de koopakte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de boeteclausule. Dergelijke aanvullende afspraken gelden pas zodra de koopakte door beide partijen is getekend of van tevoren mondeling akkoord is bevonden. Een ontbindende voorwaarde is overigens een belangrijk onderwerp. Hierover moeten de partijen het eens zijn vóór de mondelinge koop. Let op: u krijgt als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde voor de financiering. Bij uw bod moet u melden dat dit onder voorbehoud financiering is.

19 5 Word ik koper als ik de vraagprijs bied? Over deze vraag bestaan veel misverstanden. Het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft namelijk in een vonnis bepaald dat de vraagprijs van een woning een uitnodiging is tot het doen van een bod. Als u de vraagprijs uit een advertentie of woninggids biedt, dan doet u een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen. 6 Mag een makelaar tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen? Dat mag. Eén van de partijen mag de onderhandeling beëindigen. Soms zijn er zoveel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk is te bepalen wie de beste koper is. In dat geval kan de verkopende makelaar natuurlijk in overleg met de verkoper besluiten de lopende onderhandeling af te breken en de biedprocedure te wijzigen. Uiteraard dient hij eerst de eventuele gedane toezeggingen na te komen ( zie ook vraag acht en negen ). De makelaar kiest vervolgens bijvoorbeeld voor een inschrijvingsprocedure. Alle bieders hebben dan een gelijke kans om een hoogste bod uit te brengen. Vraag bij uw NVM makelaar naar de folder over deze procedure. 7 De makelaar vraagt een belachelijk hoge prijs voor een woning. Mag dat? De verkoper bepaalt waarvoor hij zijn woning verkoopt in overleg met zijn makelaar. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist. Dat geldt voor alle zaken die de verkoper belangrijk vindt om over te beslissen of hij zijn woning aan deze koper wil verkopen. Als verkoper en koper het over deze zaken eens zijn, is er een koop. Soms besluiten verkoper en koper over een aantal minder belangrijke zaken roerende zaken bijvoorbeeld pas te onderhandelen als ze het over de hoofdzaken eens zijn. In een dergelijk geval kan een rechter wel bepalen dat de partijen, nu ze het over de door hen zelf aangegeven hoofdzaken eens zijn, moeten doorgaan met onderhandelen tot er een redelijk resultaat is bereikt. 8 Wat is een optie? Een optie in juridische zin geeft een partij de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een andere partij te sluiten. Partijen zijn het dan al wel eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo n optie nog wel gebruikelijk. Bij het aankopen van een al bestaande woning wordt vaak ten onrechte het begrip optie gebruikt. Dan heeft het de betekenis van bepaalde toezeggingen die een verkopende makelaar kan doen aan een belangstellende koper tijdens het onderhandelingsproces. Een dergelijk toezegging kan bijvoorbeeld inhouden dat een belangstellende koper een paar dagen de tijd krijgt om na te denken over een bod. De makelaar zal in de tussentijd proberen niet met een andere partij in onderhandeling te gaan. De belangstellende koper kan deze tijd gebruiken om een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in de gebruiksmogelijkheden van de woning. Een optie kunt u niet eisen; de verkoper en verkopende makelaar beslissen zelf of er in een onderhandelingsproces bepaalde toezeggingen worden gedaan. 9 Als ik de eerste ben die belt voor een bezichtiging, als ik de eerste ben die de woning bezichtigt of als ik de eerste ben die een bod uitbrengt, moet de makelaar in deze gevallen ook het eerste met mij in onderhandeling gaan? Op deze drie vragen is het antwoord nee. De verkopende makelaar bepaalt samen met de verkoper de verkoopprocedure. De verkopende makelaar heeft wel de verplichting u daarover te informeren. Het is verstandig als u serieus belangstelling heeft de makelaar te vragen wat uw positie is. Dat kan veel teleurstelling voorkomen. Doet de makelaar u een toezegging, dan dient hij deze na te komen. 10 Zit de makelaarscourtage in de kosten koper? Neen. Voor rekening van de koper komen de kosten die de overheid hangt aan de overdracht van een woning. Dat is de overdrachtsbelasting en de kosten van de notaris voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven daarvan in de registers. Als de verkoper een makelaar inschakelt om zijn woning te verkopen, dan moet hij ook zelf met de makelaar afrekenen voor deze dienst (makelaarscourtage). De makelaar dient bij de verkoop vooral het belang van de verkoper, dus niet dat van de koper. Het kan daarom eveneens voor de koper van belang zijn een eigen makelaar in te schakelen.

20 Over ons Sinds 1 maart 2010 is ERA Maas Regio de opvolger van Carel Fijen Makelaardij. Onze missie is het vervullen van de woonwensen van onze opdrachtgevers. Dankzij de diensten en het netwerk van de ERA makelaars hebben we meer mogelijkheden om woningen op de juiste manier te verkopen. ERA Maas Regio is primair actief in de regio s Venray, Horst, Venlo en Helden. Door onze verregaande kennis van de steeds veranderende lokale markt kunnen wij u advies op maat geven. Ons dynamisch team wordt gevormd door Carel Fijen, Marcel Martens en Ans Verblakt. Iedere medewerker heeft zich gespecialiseerd in zijn of haar eigen vakgebied. Onze organisatie is dusdanig ingericht dat een collega op elk moment door een andere collega vervangen of aangevuld kan worden. Oprichter Carel Fijen is register makelaar taxateur en is lid van de NVM. Daarnaast is hij gekwalificeerd door een legio aan instanties, waaronder Vastgoedcert en NWWI. Doordat het hele kantoor lid is van de NVM bent u verzekerd van de onafhankelijkheid en deskundigheid van ons team. U kunt bij ons terecht voor: - aan- en verkoop van woningen - aan- en verkoop van bedrijfspanden en beleggingspanden - taxaties waarbij mede namens vrijwel alle validatiebureaus getaxeerd mag worden - aan- en verhuur van alle soorten vastgoed - vastgoed management - projectontwikkeling - advisering Neem gerust contact op met ons kantoor, wij zijn u graag van dienst! ERA MAAS REGIO Poststraat 9, 5801 BC Venray Tel Website:

Inhoud: 160 m3 Woonopp.: 60 m2 Bouwjaar: 1976

Inhoud: 160 m3 Woonopp.: 60 m2 Bouwjaar: 1976 VIJVERWEG 16 HUISJE 64 NIEUWE NIEDORP Park De Rijd kenmerkt zich door zijn fraaie rustgevende autoluwe omgeving met veel groen en waterpartijen en biedt de mogelijkheid om even heerlijk te ontspannen en

Nadere informatie

DEELSUM 11 te Loenen

DEELSUM 11 te Loenen BROCHURE DEELSUM 11 te Loenen WILBRINK Makelaardij o.g. Dorpstraat 47, 7361 AR BEEKBERGEN Tel. 055 5061397 Fax 055 5062081 Makelaars / taxateurs : G.H.M. Vergeer en R. Wilbrink (agrarisch) email : info@wilbrinkmakelaardij.nl;

Nadere informatie

Kloosterweg 17-19 - Noordgouwe

Kloosterweg 17-19 - Noordgouwe Vraagprijs 299.500,- k.k. Synchro Wonen B.V. Middenbaan Noord 124 3190 AH HOOGVLIET ROTTERDAM Tel: 010-216 11 10 E-mail: info@synchrowonen.nl Website:www.synchrowonen.nl Omschrijving Op zoek naar een ruime

Nadere informatie

TE KOOP Erve de Wel 16, Oldenzaal Vraagprijs 399.000,- k.k.

TE KOOP Erve de Wel 16, Oldenzaal Vraagprijs 399.000,- k.k. TE KOOP Erve de Wel 16, Oldenzaal Vraagprijs 399.000,- k.k. Omschrijving Op fraaie locatie in woonwijk de Graven Es gelegen, royaal, goed onderhouden en afgewerkt vrijstaand herenhuis met ruime oprit,

Nadere informatie

Sfeervolle uitgebouwde gezinswoning aan mooie laan in de populaire Oranjewijk.

Sfeervolle uitgebouwde gezinswoning aan mooie laan in de populaire Oranjewijk. Juliana van Stolberglaan 60 Voorschoten Vraagprijs: 394.000 k.k. TE KOOP Sfeervolle uitgebouwde gezinswoning aan mooie laan in de populaire Oranjewijk. Gelegen aan brede laan met waterpartij in de centrale

Nadere informatie

Hooghalen. Boermarkeweg 10

Hooghalen. Boermarkeweg 10 Hooghalen Boermarkeweg 10 Makelaar: Jogchum van der Pal Kantoor: Schutstraat 22 te Hoogeveen Telefoon: 0528-229050 Mobiel: 06-53649618 E-mail: jogchumvanderpal@huysmakelaars.nl Voorwoord Namens de verkoper

Nadere informatie

Rousselstraat 18 H e e m s k e r k

Rousselstraat 18 H e e m s k e r k Rousselstraat 18 H e e m s k e r k Vraagprijs: 300.000,- k.k. Rousselstraat 18 H e e m s k e r k Leuk huis, prachtige plek Dit is een woning in de categorie: hier moet je snel bij zijn! Een perfect onderhouden,

Nadere informatie

Hegewei 30 - Nijega. Vraagprijs 325.000,-- kosten koper

Hegewei 30 - Nijega. Vraagprijs 325.000,-- kosten koper Hegewei 30 - Nijega Vraagprijs 325.000,-- kosten koper Makelaardij Friesland Tel: 0512-36 80 36 www.makelaardijfriesland.nl Omschrijving Hegewei 30 - Nijega Ideaal voor paardenliefhebbers! In een landelijke

Nadere informatie

Bordewijkstraat 16 Alkmaar

Bordewijkstraat 16 Alkmaar Bordewijkstraat 16 Vraagprijs: 509.000,- kosten koper Bordewijkstraat 16 Vrijstaande woning met garage gelegen aan het water Kennemerstraatweg 1-3 1814 GA Tel: 072 512 3402 Fa: 072 512 9123 E-mail: alkmaar@teer.nl

Nadere informatie

Strick van Linschotenstraat 13 B e v e r w i j k

Strick van Linschotenstraat 13 B e v e r w i j k Strick van Linschotenstraat 13 B e v e r w i j k Vraagprijs: 205.000,- kosten koper Strick van Linschotenstraat 13 B e v e r w i j k Centraal en toch in de luwte U weet het zeker: Beverwijk moet het worden.

Nadere informatie

Wethouder C. Kromstraat 11 U i t g e e s t

Wethouder C. Kromstraat 11 U i t g e e s t Wethouder C. Kromstraat 11 U i t g e e s t Wethouder C. Kromstraat 11 U i t g e e s t Gezelligheid van binnen en van buiten! Gezelligheid van binnen en van buiten! In deze woning zult u zich direct thuis

Nadere informatie

Veerweg 43 4471 BJ Wolphaartsdijk www.ismmakelaars.nl info@imreschaafsma.nl T: 0113-268 199 M: 06-3039 7127 KvK 22057381 De Komme 11, Kapelle

Veerweg 43 4471 BJ Wolphaartsdijk www.ismmakelaars.nl info@imreschaafsma.nl T: 0113-268 199 M: 06-3039 7127 KvK 22057381 De Komme 11, Kapelle Veerweg 43 4471 BJ Wolphaartsdijk www.ismmakelaars.nl info@imreschaafsma.nl T: 0113-268 199 M: 06-3039 7127 KvK 22057381 De Komme 11, Kapelle Vraagprijs 214.000,- k.k. Indeling van de woning Woningbrochure

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Borger, Sassenbergen 53

INFORMATIEBROCHURE. Borger, Sassenbergen 53 INFORMATIEBROCHURE Borger, Sassenbergen 53 Beste geïnteresseerde, Wij danken u, mede namens de eigenaar, voor uw getoonde interesse in deze woning. In deze brochure treft u een overzicht van de verkoopinformatie

Nadere informatie

Rossinistraat 25 H e e m s k e r k

Rossinistraat 25 H e e m s k e r k Rossinistraat 25 H e e m s k e r k Vraagprijs: 225.000,- kosten koper Garage apart bij te kopen. Vraagprijs 25.000,- kosten koper Rossinistraat 25 H e e m s k e r k Niets meer aan doen! Gerrit van Assendelftstraat

Nadere informatie

Doddegras 17 - Veenendaal. Vraagprijs 299.900,- k.k. Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars Kerkewijk 28 3901 EG Veenendaal Tel: 0318

Doddegras 17 - Veenendaal. Vraagprijs 299.900,- k.k. Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars Kerkewijk 28 3901 EG Veenendaal Tel: 0318 Vraagprijs 299.900,- k.k. Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars Kerkewijk 28 3901 EG Veenendaal Tel: 0318 0 318-529919 Fax: 0318-501500 E-mail: info@ginkelbemmelen.nl Omschrijving Deze ruime helft van

Nadere informatie

Mede namens de verkopers danken wij u voor de getoonde belangstelling.

Mede namens de verkopers danken wij u voor de getoonde belangstelling. Heeg Wite Muonts 14 Informatie Het kopen van een woning is zowel voor de verkopers als voor de kopers vaak een spannende gebeurtenis. Wij van Makelaardij Jan de Lange zijn ons dat terdege bewust. De bedoeling

Nadere informatie

Mede namens de verkopers danken wij u voor de getoonde belangstelling.

Mede namens de verkopers danken wij u voor de getoonde belangstelling. Sneek Slufter 13 Informatie Het kopen van een woning is zowel voor de verkopers als voor de kopers vaak een spannende gebeurtenis. Wij van Makelaardij Jan de Lange zijn ons dat terdege bewust. De bedoeling

Nadere informatie

Taalstraat 30 Vught. ERA makelaardij PLUS s-hertogenbosch 073-750 28 68

Taalstraat 30 Vught. ERA makelaardij PLUS s-hertogenbosch 073-750 28 68 Taalstraat 30 Vught Bouwjaar: 1909 Inhoud woning: ca. 600 m³ Perceeloppervlakte: 251 m² Aanvaarding: in overleg Makelaar: Koen Lantsheer ERA makelaardij PLUS s-hertogenbosch 073-750 28 68 ERA-makelaars

Nadere informatie

Krommeniedijk 78, 1562 GM Krommenie Vraagprijs 395.000,- k.k.

Krommeniedijk 78, 1562 GM Krommenie Vraagprijs 395.000,- k.k. Vraagprijs 395.000, k.k. Omschrijving Krommeniedijk is zo'n lintdorp waar de combinatie van buiten wonen en toch alle gemakken van de randstad aanwezig zijn. Midden tussen de weilanden is deze vrijstaande

Nadere informatie

Kersenhof 11 - Assen

Kersenhof 11 - Assen Kersenhof 11 - Assen Vraagprijs 169.900,- kosten koper Omschrijving Kersenhof 11 - Assen Op één van de mooiste plekjes in Kloosterveen staat deze uitgebouwde HOEKWONING met vrijstaande BERGING, en heerlijk

Nadere informatie

Kallenbroekerweg 15. Vraagprijs 298.000,- K.K. Barneveld

Kallenbroekerweg 15. Vraagprijs 298.000,- K.K. Barneveld Kallenbroekerweg 15 Vraagprijs 298.000, K.K. Barneveld Barneveld, Kallenbroekerweg 15 Vraagprijs 298.000, K.K. OMSCHRIJVING LIGGING BEGANE GROND 1 e VERDIEPING 2 e VERDIEPING ALGEMEEN Wij bieden u aan,

Nadere informatie

Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar!

Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! Een woning kopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! 2 Inhoudsopgave Op zoek naar je droomwoning 3 NVM betekent kwaliteit 4 Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen 6 Stap 1: Geschikte woning zoeken

Nadere informatie

Gesterweg 18 te Den Oever

Gesterweg 18 te Den Oever VLIEG Makelaars OG Handelsstraat 2 1741 AA Schagen Telefoon 0224-296441 E-mail: schagen@vlieg.nl Internet: www.vlieg.nl Gesterweg 18 te Den Oever Richtprijs 300.000,- k.k. Vestigingen in Alkmaar, Amsterdam,

Nadere informatie

Molenmakerslaan 11. Vraagprijs 339.000,- K.K. Voorthuizen

Molenmakerslaan 11. Vraagprijs 339.000,- K.K. Voorthuizen Molenmakerslaan 11 Vraagprijs 339.000,- K.K. Voorthuizen Voorthuizen, Molenmakerslaan 11 Vraagprijs 339.000,- K.K. Op een rustige woonlocatie gelegen, ruime TWEE-ONDER-ÉÉN-KAP WONING met OMSCHRIJVING praktische,

Nadere informatie

Sneek. Olde Ee 18 175.000,- k.k.

Sneek. Olde Ee 18 175.000,- k.k. Sneek Olde Ee 18 175.000,- k.k. Informatie Het kopen van een woning is zowel voor de verkopers als voor de kopers vaak een spannende gebeurtenis. Wij van Makelaardij Jan de Lange zijn ons dat terdege bewust.

Nadere informatie

Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar!

Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! Je woning verkopen? Dat doe je goed met je NVM-makelaar! 2 Inhoudsopgave Je woning verkopen 3 NVM betekent kwaliteit 4 Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen? 6 Stap 1: Vraagprijs bepalen 8 Stap 2:

Nadere informatie

DENNEKAMP 12 te ALTEVEER

DENNEKAMP 12 te ALTEVEER te VOOR DEGENE DIE EEN PERMANENT TE BEWONEN VOORMALIGE RECREATIEWONING ZOEKT IN EEN BOSRIJKE OMGEVING, NABIJ UITGEBREIDE VOORZIENINGEN BIEDEN WIJ NAMENS ONZE OPDRACHTGEVER AAN: Nabij Roden en temidden

Nadere informatie

Mede namens de verkopers danken wij u voor de getoonde belangstelling.

Mede namens de verkopers danken wij u voor de getoonde belangstelling. Sneek Koolwitje 30 Informatie Het kopen van een woning is zowel voor de verkopers als voor de kopers vaak een spannende gebeurtenis. Wij van Makelaardij Jan de Lange zijn ons dat terdege bewust. De bedoeling

Nadere informatie

Mede namens de verkopers danken wij u voor de getoonde belangstelling.

Mede namens de verkopers danken wij u voor de getoonde belangstelling. Sneek Kamille 25 Informatie Het kopen van een woning is zowel voor de verkopers als voor de kopers vaak een spannende gebeurtenis. Wij van Makelaardij Jan de Lange zijn ons dat terdege bewust. De bedoeling

Nadere informatie

Sneek. Slingerrak 17

Sneek. Slingerrak 17 Sneek Slingerrak 17 Informatie Het kopen van een woning is zowel voor de verkopers als voor de kopers vaak een spannende gebeurtenis. Wij van Makelaardij Jan de Lange zijn ons dat terdege bewust. De bedoeling

Nadere informatie