TIMELESS NORWEGIAN CRAFT. Since 1853

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TIMELESS NORWEGIAN CRAFT. Since 1853"

Transcriptie

1 TIMELESS NORWEGIAN CRAFT Since 1853

2 INHOUD F 370 ADVAN CE - NIEUW pagina 16 F 145-SERIES - NIEUW pagina 19 F 130-SERIES - NIEUW pagina 20 F 105-SERIES pagina 22 F 305-SERIES pagina 23 F 160-SERIES pagina 24 F 480-SERIES pagina 26 F 260-SERIES pagina 27 MODERN CLASSICS pagina 28 I 520 / F 520 pagina 30 F 500 / F 600 pagina 32 ACCESSOIRES VAN pagina 33 OUTDOOR pagina 34 PUUR GENIETEN BIJ DE HAARD pagina 36 AANDACHTSPUNTEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN NIEUWE HAARD pagina 37 VAN : PUUR KWALITEIT pagina 38 OP ALLE EXTERNE GIETIJZEREN ONDERDELEN TIPS OVER BRANDHOUT pagina JAAR GARANTIE STRALINGSWARMTE pagina 40 EEN OPEN HAARD INSTALLEREN IS EENVOUDIG pagina 41 HOUTKACHELS SPECIFICATIES EN VOORDELEN pagina 42 TECHNISCHE INFORMATIE pagina 46 Jøtul AS Postbus Fredrikstad, Noorwegen Visit us on Facebook: DE LANGSTE GARANTIE OP DE MARKT Wij bieden onze klanten niets minder dan het beste. Daarom worden al onze producten in onze fabriek in Noorwegen met de hand gemaakt van de beste materialen die er zijn. De uitzonderlijke kwaliteit zorgt ervoor dat Jøtul een betere garantie kan geven dan al haar concurrenten. Ga naar onze website, registreer uw Jøtul-product en ontvang 25 jaar garantie. Bij Jøtul werken we voortdurend aan de ontwikkeling van onze producten. Daarom behouden we ons het recht voor op aanpassingen van specificaties, kleuren en uitrusting zonder bericht vooraf. We zijn niet aansprakelijk voor zet- of drukfouten. Sommige producten kunnen met accessoires zijn afgebeeld.

3 TIJDLOOS NOORS VAKMANSCHAP De gietijzeren houtkachels en (inbouw) haarden van Jøtul worden met de hand gemaakt in onze fabriek in Noorwegen. Sinds 1853 bieden wij degelijk en prachtig handwerk om u te wapenen tegen de kou. Hieraan danken we onze wereldwijde positie als marktleider. Klanten die het allerbeste willen, kiezen wereldwijd voor Jøtul. MARKTLEIDER IN NOORWEGEN SINDS 1853 GIETIJZER SUPERIEURE KWALITEIT Wij kiezen voor gietijzer omdat het zeer hoogwaardig is en een lange levensduur heeft. Gietijzer is een stabiel materiaal dat zijn vorm behoudt en niet buigt zoals stalen platen. Een houtkachel van Jøtul is vormvast. Deuren, scharnieren en vergrendelingsmechanismen blijven zelfs na vele jaren gebruik intact. Overal ter wereld staat Noorwegen bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en het milieu. Wij hebben de strengste emissie-eisen ter wereld. Daarom is Jøtul altijd bezig met het optimaliseren van het brandstofverbruik en verwarmingseffect van haar producten. Onze unieke positie is goed nieuws voor uw portemonnee én het milieu. BEKROOND EN TIJDLOOS ONTWERP Jøtul-producten zijn functioneel en modern. Hoewel ze innovatief zijn, trotseren ze toch de tand des tijds. Bij Jøtul zijn we ervan overtuigd dat vorm in dienst staat van functie en dat een goed ontwerp verder gaat dan uiterlijk alleen. Als blijk hiervan kunnen we met trots zeggen dat een aantal van onze producten erkende designprijzen in de wacht hebben gesleept.

4 VEILIGHEID STAAT VOOROP Als u voor een houtkachel van Jøtul kiest, speelt u op zeker. Onze houtkachels worden uitgebreid getest. U kunt erop vertrouwen dat een haard van de toonaangevende leverancier ter wereld van absolute topkwaliteit is. Stelt u zich eens het genot en de voordelen voor die een haard biedt op de echt koude dagen in de wintermaanden. UW HUIS Uw gevoel voor stijl en wensen staan bij ons centraal wanneer u een haard kiest. Mensen kwamen altijd al samen rondom het vuur, en dat is vandaag de dag nog steeds zo. Een nieuwe houtkachel zorgt voor behaaglijke warmte en een echt knus gevoel in de kamer, mits hij optimaal brandt. Jøtul heeft schoon brandende houtkachels met helder glas van generatie op generatie geperfectioneerd en onze haarden zijn bovendien gebruiksvriendelijk. SNEL EEN -HAARD Wij willen het voor u gemakkelijk maken uw nieuwe haard te kiezen. Maak een paar foto's van de plek waar u de haard wilt installeren en de ruimte die verwarmd moet worden. Neem deze mee naar een van onze dealers, die er vervolgens voor zorgen dat u de haard krijgt die bij u past. U kunt onze producten dikwijls zelf installeren. Jøtul-dealers bieden echter vaak aan de installatie voor hun rekening te nemen. U hoeft dan alleen maar van de warmte van de Jøtul-haard te genieten.

5 IN HUIZEN SINDS 1853 Wij hebben meer dan 160 jaar ervaring en weten wat nodig is voor een efficiënte, houtgestookte verwarmingsbron. Wij doen voortdurend onderzoek naar nieuwe technologie om ervoor te zorgen dat u het best mogelijke product krijgt. U hoeft alleen maar het type haard te kiezen dat het meest bij u in de smaak valt. Kies wel een haard van Jøtul om uw tevredenheid te garanderen.

6

7 F 370 ADVANCE - NIEUW EEN ICONISCH ONTWERP VERBETEREN Met de 370-serie zette Jøtul de nieuwe maatstaf voor kachelontwerp en wonnen we de 'Red Dot: Best of the Best Award'. Hij werd al snel de populairste kachel in Europa. Met de F 370 Advance hebben we opnieuw een succes in handen. Het zicht op het vuur is nog beter en het glas blijft schoon dankzij de gebruiksvriendelijke luchtregelaar. Welkom in de toekomst. BEKIJK DE HELE SELECTIE OP PAGINA 18.

8 F 130-SERIE - NIEUW MAXIMAAL COMFORT De Jøtul F 130 is een moderne en stijlvolle houtkachel. Deze kachel is ideaal voor huizen met een lage energiebehoefte. Hij is compact en werkt optimaal bij een lage brandsnelheid. Hierdoor kunt u rekenen op een perfect resultaat, zowel wat betreft de verwarming als een prachtig zicht op de vlammen. BEKIJK DE HELE SELECTIE OP PAGINA 22.

9

10

11 F 105-SERIE KARAKTERISTIEKE HOUTKACHEL De Jøtul F 105 is een houtkachel die ondanks zijn formaat boven de rest uitstijgt en geschikt is voor energiezuinige woningen. Kenmerkende designelementen van deze kachel zijn de grote horizontale glazen deur, die een prachtig zicht op het vuur biedt, en de intuïtieve luchtregelaars die de kachel zeer gebruiksvriendelijk maken. De houtkachel is verkrijgbaar met lage of hogere poten of op een voet. Indien gewenst kan hij worden uitgerust met een aslip en spekstenen bovenkant. BEKIJK DE HELE SELECTIE OP PAGINA 24.

12 F 305-SERIE BEWONDER DE VLAMMEN De filosofie achter de Jøtul F 305 was om een klassieke kachel tot in het laatste detail te perfectioneren. Wij wilden een tijdloze houtkachel met alle kwaliteiten van de door Jøtul gepionierde traditionele kachels creëren. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke houtkachel, waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en verwarmingseigenschappen. U kunt kiezen uit zwarte lak of modern wit . De verbrandingskamer is hoger dan bij traditionele kachels en dankzij het fraaie ontwerp van de voorkant is het zicht op het vlammenspel optimaal. De Jøtul F 305 LL is verkrijgbaar in zwarte lak of wit . BEKIJK DE HELE SELECTIE OP PAGINA 23

13

14 F 520 EEN KAMPVUUR IN UW WOONKAMER De F 520 biedt een panoramisch zicht op het vuur, waardoor het lijkt alsof u een kampvuur in uw woonkamer heeft. Deze houtkachel heeft glazen panelen aan drie zijden, zodat u optimaal van het vlammenspel kunt genieten. Al het glas heeft een speciale hittereflecterende coating die ervoor zorgt dat het glas schoner blijft en de verbranding optimaal verloopt. Dankzij de slimme constructie van de ventilatiekleppen kan de kachel makkelijk worden aangestoken en is hij gebruiksvriendelijk. LEES MEER OP PAGINA 29.

15

16 DESIGNICOON De Jøtul F 370 Advance heeft 's wereld meest geprezen kachelontwerp. Het zicht op het vuur is erg fraai en de ruiten blijven schoon door de eenvoudig te bedienen luchtklep. Er zijn verschillende modules verkrijgbaar, zodat er vast één bij uw persoonlijke behoeften en smaak past. RENDEMENT 78% HOUTBLOKKEN TOT 33 CM VERWARMINGSCAPACITEIT M2 ECO-CERTIFICERING CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD F 371 ADVANCE - NIEUW F 373 ADVANCE - NIEUW De Jøtul F 371 Advance heeft een slank ontworpen gietijzeren voet met handige plaat in de opbergruimte en wordt gekenmerkt door strakke lijnen. VERMOGEN: min. 3,9 max. 9,0 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 164 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1155 x 443 x 453 mm zwarte lak ACCESSOIRES: gietijzeren deur voor voetstuk, uitneembare plaat in voetstuk, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht. De Jøtul F 373 Advance blinkt uit door het moderne design: de verbrandingskamer prijkt op een stijlvol voetstuk. Dit model is een herzien ontwerp van de enige houtkachel ter wereld die bekroond is met de beroemde internationale 'Red Dot'-ontwerpprijs: 'Best of the Best'. VERMOGEN: min. 3,9 max. 9,0 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 156 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1155 x 443 x 453 mm zwarte lak ACCESSOIRES: draaiplaat, spekstenen bovenkant, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht. PAGINA 18

17 F 378 ADVANCE - NIEUW DE ONTWERPER De Jøtul F 378 Advance valt op door het fraaie ontwerp en heeft een gietijzeren deur. Hij prijkt op een voetstuk met vloeiende lijnen, die helemaal tot de grond doorlopen. VERMOGEN: min. 3,9 max. 9,0 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 171 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (h x b x d): 1155 x 443 x 453 mm zwarte lak ACCESSOIRES: uitneembare plaat in voetstuk, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht. Bij de F 370 Advance was het belangrijk om eerst precies vast te stellen wat hem zo'n populaire en bekroonde kachel maakte en vervolgens te bedenken hoe we dit ontwerp verder konden verbeteren. Het doel van de projectgroep was om alles wat goed werkte te behouden - en waar mogelijk te verbeteren. Kristin Schanche, Directeur & Partner, Hareide Design F 377 ADVANCE - NIEUW F 377 HT ADVANCE - NIEUW De Jøtul F 377 Advance is voorzien van elegante panelen van speksteen die warmte langer vasthouden. Daarnaast heeft de kachel een handige opbergruimte met uitneembare plaat in het voetstuk. VERMOGEN: min. 3,9 max. 9,0 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 221 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1172 x 494 x 489 mm zwarte lak ACCESSOIRES: gietijzeren deur voor voetstuk, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht. De Jøtul F 377 HT Advance is een hoog model van gietijzer en speksteen. Deze elegante en moderne kachel kunt u aanvullen met verborgen panelen van speksteen om de warmte langer vast te houden. VERMOGEN: min. 3,9 max. 9,0 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 271 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1551 x 494 x 489 mm zwarte lak ACCESSOIRES: Jøtul Heat Storage System, gietijzeren deur voor voetstuk, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht. PAGINA 19

18 F 371 HT ADVANCE - NIEUW F 378 HT ADVANCE - NIEUW De Jøtul F 371 HT Advance heeft een open voetstuk met een praktische opbergruimte en uitneembare plaat. Dit is een hoog model dat u kunt aanvullen met verborgen panelen van speksteen om de warmte langer vast te houden. De houtkachel is modern en slank vormgegeven. VERMOGEN: min. 3,9 max. 9,0 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 193 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1534 x 443 x 453 mm zwarte lak ACCESSOIRES: Jøtul Heat Storage System, gietijzeren deur voor voetstuk, uitneembare plaat in voetstuk, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht. De opbergruimte in het voetstuk van de Jøtul F 378 HT Advance bevat een uitneembare plaat en is afgeschermd met een stijlvolle gietijzeren deur. Dit is een hoog model dat u kunt aanvullen met verborgen panelen van speksteen om de warmte langer vast te houden. De houtkachel is modern en slank vormgegeven. VERMOGEN: min. 3,9 max. 9,0 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 200 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1534 x 443 x 453 mm zwarte lak ACCESSOIRES: spekstenen bovenkant, uitneembare plaat in voetstuk, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht. HEAT STORAGE SYSTEM With Heat Storage System and closed Top air vent Without Heat Storage System and closed Top air vent 5 Met het Heat Storage System van Jøtul profiteert u van tot wel 12 uur langer warmte nadat u het laatste hout op het vuur hebt gelegd Hours Verborgen warmteopslag Het materiaal dat we voor onze kachels gebruiken, is perfect geschikt om warmte langer vast te houden. De kachel is zo ontworpen dat hij met dank aan dit materiaal nog lang warmte blijft afgeven nadat het vuur gedoofd is. Het warmteopslagsysteem is compact en verborgen in de bovenkant van de houtkachel. Daar wordt de warmte die in de verbrandingskamer geproduceerd is, vastgehouden door de stenen platen*. Langdurige warmte Dankzij het Heat Storage System van Jøtul geniet u met de ventilatieklep dicht van tot wel 12 uur extra warmte. Lees meer op jotul.com. * Alleen van toepassing als u HT-elementen aanvult met stenen panelen (accessoire) Luchttoevoer. 2. Secundaire lucht zorgt voor een schone verbranding, waarbij gassen en deeltjes in de rook in warmte worden omgezet. 3. Door de circulatie van voorverwarmde lucht blijft het glas schoon. 4. De geproduceerde warmte circuleert en wordt boven in de kachel opgeslagen wanneer de ventilatieklep gesloten is. 5. De warmte wordt vrijgegeven als de ventilatieklep open is. Ventilatieklep boven Het stoken van een vuur met geopende ventilatieklep boven levert een snelle verwarming op. Als de klep gesloten is, kunt u nog 12 uur genieten van de warmte. PAGINA 20

19 KLEIN EN FUNCTIONEEL De Jøtul F145 is een compacte houtkachel met convectie die geschikt is voor nagenoeg elke woonkamer en past in elk budget. De funtionele eigenschappen maakt deze kachel eenvoudig in de bediening. RENDEMENT 77% HOUTBLOKKEN TOT 30 CM VERWARMINGSCAPACITEIT M 2 ECO-CERTIFICERING CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD F NIEUW F 145 S - NIEUW De Jøtul F is een compacte houtkachel van gietijzer met convectie. De Jøtul F 145 past in elke woonkamer. De ideale keuze als u geen grote houtkachel nodig heeft. VERMOGEN: min. 3,0 max. 6,0 kw Ø130 mm GEWICHT CIRCA: 94 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 758 x 474 x 457 mm zwarte lak ACCESSOIRES: Stalen of glazen vloerplaat, Convectieplaat De Jøtul F 145 S is de speksteen versie van de Jøtul F 145. De prachtige bekleding van speksteen van bijna 85 kg wat direct gemonteerd is op de verbrandingskamer houdt de warmte lang vast, ook nadat het vuur gedoofd is en omlijst het vrije zicht op de vlammen VERMOGEN: min. 3,0 max. 6,0 kw Ø130 mm GEWICHT CIRCA: 178 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 821 x 536 x 457 mm zwarte lak/speksteen ACCESSOIRES: Stalen of glazen vloerplaat, Convectieplaat PAGINA 21

20 FLEXIBELE INSTALLATIE De Jøtul F 130-serie heeft een schoon brandend en modern verbrandingssysteem, voor maximale efficiëntie en 40% minder houtverbruik. Dankzij de geïntegreerde convectie kunt u de kachel dichter bij ontvlambare materialen plaatsen. Deze serie is ontworpen door de bekroonde ontwerpers van Hareide Design. RENDEMENT 83% HOUTBLOKKEN TOT 25 CM, MAX. 30 CM VERWARMINGSCAPACITEIT M 2 ECO-CERTIFICERING CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD F NIEUW F NIEUW De Jøtul F 134 prijkt op een stijlvol voetstuk. VERMOGEN: min. 2,8 max. 7 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 140 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1098 X 410 X 396 MM zwarte lak ACCESSOIRES: glazen of stalen vloerplaat en aansluiting op de buitenlucht. De Jøtul F 135 wordt geleverd met zijruiten die een fantastisch zicht op het vlammenspel bieden, en een stijlvol voetstuk. VERMOGEN: min. 2,8 max. 7 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 140 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1098 X 410 X 396 MM zwarte lak ACCESSOIRES: glazen of stalen vloerplaat en aansluiting op de buitenlucht. PAGINA 22

21 F NIEUW F NIEUW De Jøtul F 136 prijkt op een stijlvol voetstuk. VERMOGEN: min. 2,8 max. 7 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 120 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1098 X 410 X 396 MM zwarte lak ACCESSOIRES: glazen of stalen vloerplaat en aansluiting op de buitenlucht. De Jøtul F 137 wordt geleverd met zijruiten die een fantastisch zicht op het vlammenspel bieden, en een stijlvol voetstuk. VERMOGEN: min. 2,8 max. 7 kw Ø150 mm GEWICHT CIRCA: 120 kg AFMETINGEN, BASISMODEL (HXBXD): 1098 X 410 X 396 MM zwarte lak ACCESSOIRES: glazen of stalen vloerplaat en aansluiting op de buitenlucht. GEBRUIK 40% MINDER HOUT EFFICIËNTE VERWARMING 40% LESS WOOD De schoon brandende kachels en haarden van Jøtul zijn efficiënter en verbruiken voor dezelfde warmteafgifte veel minder hout dan de 'oude' vervuilende kachels. Als u correct stookt, verbruikt u tot wel 40% minder hout. De milieuvriendelijke, schoon brandende kachels bieden louter voordelen. Ze stoten 90% minder zwevende deeltjes uit dan oude haarden. Het duale verbrandingssysteem zorgt ervoor dat gassen en deeltjes opbranden voordat ze de schoorsteen in gaan. De schoon brandende haarden en kachels van Jøtul werken goed bij een laag vermogen, zowel wat betreft rendement als de uitstoot van deeltjes. Aangezien de kachels efficiënter zijn, verbruiken ze ook minder hout. De verwarmingskosten zijn hierdoor lager. Jøtul biedt een keur aan kachels die ideaal zijn voor nieuwbouwwoningen. PAGINA 23

22 KARAKTERISTIEKE HOUTKACHELS De Jøtul F 105 en 305 zijn het resultaat van 160 jaar ervaring in het maken van functionele houtkachels, en ze bezitten superieure vormgeving. De kachels bieden een ongeëvenaard zicht op het vuur. Dankzij de grote verbrandingskamers kunnen houtblokken en aanmaakblokjes eenvoudig worden geplaatst. Ze combineren stralings- en convectiewarmte, waardoor ze makkelijk te plaatsen zijn. Een aangename kamertemperatuur is dan ook gegarandeerd. Indien gewenst kunnen sommige modellen met een aslip en spekstenen bovenkant worden uitgerust. F 105 LL F 105 B CLEAN BURN 40% LESS WOOD CLOSED COMBUSTION De Jøtul F 105-serie heeft karakter en uitstraling. De Jøtul F 105 is een houtkachel die ondanks zijn formaat boven de rest uitstijgt. Kenmerkende designelementen van deze kachel zijn de grote horizontale glazen deur, die een prachtig zicht op het vuur biedt, en de intuïtieve luchtregelaars die de kachel zeer gebruiksvriendelijk maken. Deze kachel op poten ziet er slank uit en is daardoor perfect voor kleinere ruimtes. VERWARMINGSCAPACITEIT: Up to 86 m 2 VERMOGEN: min. 2,4 max. 6 kw RENDEMENT: 83% HOUTBLOKKEN TOT: 33 cm Ø125 mm WGEWICHT CA: 97 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 690x410x350 mm CLEAN BURN 40% LESS WOOD CLOSED COMBUSTION De Jøtul F 105 is tevens verkrijgbaar met een gesloten voet die de vorm van de kachel tot de vloer volgt. De doorlopende lijnen en het gladde oppervlak van het gietijzer zorgen voor het strakke design. De Jøtul F 105 is ontworpen voor optimale prestatie bij een laag rendement, maar is tevens robuust genoeg om de kou te verdrijven. VERWARMINGSCAPACITEIT: Up to 86 m 2 VERMOGEN: min. 2,4 max. 6 kw RENDEMENT: 83% HOUTBLOKKEN TOT: 33 cm Ø125 mm GEWICHT CA: 107 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 690x410x350 mm Zwarte lak Wit ACCESSOIRES: Vloerplaat in staal of glas, speksteen, aslip, greep voor aslip, buitenlucht-set. PAGINA 24 Zwarte lak Wit ACCESSOIRES: Vloerplaat in staal of glas, speksteen, greep voor aslip, buitenlucht-set.

23 F 305 LL F 305 B CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD De Jøtul F 305 LL op pootjes heeft een luchtige uitstraling en legt vooral de nadruk op de presentatie van het vuur en vlammenspel. De horizontale indeling van de verbrandingskamer maakt het eenvoudig om grote stukken hout te verbranden. De intuïtieve luchtbediening is gebruiksvriendelijk en de plek waar de as verzamelt bereikt u eenvoudig via de deur. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 145 m 2 VERMOGEN: min. 3,7 max. 10,0 kw RENDEMENT: 79% HOUTBLOKKEN TOT: 41 cm Ø150 mm GEWICHT CA: 143 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 850x560x420 mm Zwarte lak Wit CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD De Jøtul F 305 B zit op een solide basis en biedt de mogelijkheid om hout op te slaan onder de verbrandingskamer. De grote deur, waarachter de asoplossing zich bevindt, biedt een prachtig uitzicht op het vuur. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 145 m 2 VERMOGEN: min. 3,7 max. 10,0 kw RENDEMENT: 79% HOUTBLOKKEN TOT: 41 cm Ø150 mm GEWICHT CA: 167 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 850x560x420 mm Zwarte lak ACCESSOIRES: Vloerplaat in staal of glas, speksteen, aslip, buitenlucht-set. ACCESSOIRES: Vloerplaat in staal of glas, speksteen, aslip, buitenlucht-set. EEN NIEUW DESIGN-ICOON Jøtul en de Noorse ontwerpers Anderssen & Voll hebben met de Jøtul F 105 en F 305 tijdloze gietijzeren kachels met een schone verbranding en een prachtig zicht op het vuur gemaakt. Beide kachels zijn gebruiksvriendelijk en benadrukken functionaliteit en thermische eigenschappen. De grote verbrandingskamer biedt voldoende ruimte voor houtblokken, die eenvoudig aan te steken zijn. De verbranding is bovendien optimaal. De Jøtul F 305-serie is met meerdere designprijzen bekroond: de Noorse Award for Design Excellence en de Red Dot-ontwerpprijs Hij is eveneens voor de Honours Award for Design Excellence genomineerd. De Jøtul F 305-serie heeft tevens de prestigieuze internationale Red Dot-ontwerpprijs en de Noorse Award for Design Excellence gewonnen. PAGINA 25

24 DE FAVORIET VAN INTERIEURONTWERPERS De Jøtul F 160-serie telt zes hoofdvarianten met of zonder zijruiten en verschillende voetstukken. De modellen in deze serie kunnen deels worden uitgevoerd in speksteen voor een decoratief effect en langdurige warmte. In de spekstenen panelen wordt hitte van de brandende kachel opgeslagen. Deze kachel is geschikt voor moderne huizen en gebruik op laag vermogen. Vanaf 3 kw brandt de kachel optimaal. RENDEMENT 83% HOUTBLOKKEN TOT 33 CM VERWARMINGSCAPACITEIT M 2 ECO-CERTIFICERING CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD F 162 F 163 De Jøtul F 162 valt op door zijn slanke look en drie stevige poten die de kachel een rustige, moderne uitstraling geven. VERMOGEN: min. 3,7 max. 9,0 kw Ø150 MM GEWICHT: 115 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 903x450x446 mm Zwarte lak ACCESSOIRES: Spekstenen bovenplaat, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht en afdekkap voor buitenlucht. De Jøtul F 163 blinkt uit door zijn grote zijruiten en drie stevige poten, die de kachel zijn natuurlijke en moderne uitstraling geven. U kunt kiezen uit zwarte lak of onderhoudsvrij zwart of wit . VERMOGEN: min. 3,7 max. 9,0 kw Ø150 MM GEWICHT: 115 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 903x450x446 mm Zwarte lak Wit ACCESSOIRES: Spekstenen bovenplaat, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht en afdekkap voor buitenlucht. PAGINA 26

25 F 165 F 165 S De Jøtul F 165 onderscheidt zich door zijn grote zijruiten en de handige opbergruimte in het voetstuk. Daarin kunt u alle accessoires kwijt die u anders los bij de kachel zou bewaren. Voor dit model is ook een bijpassend haardstel verkrijgbaar. VERMOGEN: min. 3,7 max. 9,0 kw Ø150 MM GEWICHT: 145 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 1033x450x447 mm De Jøtul F 165 S heeft grote zijruiten, een afdekplaat van speksteen en een handige opbergruimte in het voetstuk. Als de kachel brandt, wordt de hitte opgeslagen in het speksteen. Dat blijft na het vuur is uitgegaan nog langdurig warmte afgeven. VERMOGEN: min. 3,7 max. 9,0 kw Ø150 MM GEWICHT: 225 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 1090x517x489 mm Zwarte lak ACCESSOIRES: Spekstenen bovenplaat, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht en haardstel. Zwarte lak ACCESSOIRES: Stalen of glazen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht en haardstel. F 166 F 167 De Jøtul F 166 valt op door zijn elegante voetstuk een onderscheidend designelement waarmee Jøtul al verschillende prijzen heeft gewonnen. VERMOGEN: min. 3,7 max. 9,0 kw Ø150 MM GEWICHT: 140 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 1033x450x447 mm De Jøtul F 167 onderscheidt zich door zijn grote zijruiten en het voetstuk, een designelement waarmee Jøtul al verschillende prijzen heeft gewonnen. VERMOGEN: min. 3,7 max. 9,0 kw Ø150 MM GEWICHT: 140 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 1033x450x447 mm Zwarte lak ACCESSOIRES: Spekstenen bovenplaat, glazen of stalen vloerplaat en aansluiting op de buitenlucht. Zwarte lak ACCESSOIRES: Spekstenen bovenplaat, glazen of stalen vloerplaat en aansluiting op de buitenlucht. PAGINA 27

26 CLEAN BURN VEILIG IN DE BUURT VAN BRANDBARE MATERIALEN Jøtul F 260 en F 480-serie bestaan uit respectievelijk vier en twee kachels. De serie bestaan uit convectiekachels met lagere oppervlaktewarmte, waardoor deze dicht bij brandbare materialen geplaatst kunnen worden. De grote ruit biedt een prachtig zicht op de vlammen. De discrete ontwerpen combineren gemakkelijk met elk interieur. F 481 F 483 CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD De Jøtul F 481 heeft een architectonisch strakke lijn tot aan de vloer en een voetstuk in dezelfde vorm als de houtkachel. De plank in de basis is standaard, maar kan verwijderd worden als u dat wenst. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 143 m 2 VERMOGEN: min. 3,5 max. 10,0 kw RENDEMENT: 75% HOUTBLOKKEN TOT: 30 cm Ø150 mm GEWICHT: 198 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD):: 1180x466x460 mm Zwarte lak ACCESSOIRES: Vloerplaat in staal of glas, buitenlucht-set. CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD De Jøtul F 483 wordt gekenmerkt door Jøtuls bestseller-ontwerp, waarbij de kachel op een voetstuk is geplaatst. Bij bovenaansluiting kan hij 360 graden draaien, zodat het vlammenspel vanuit elke gewenste hoek kan worden waargenomen. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 143 m 2 VERMOGEN: min. 3,5 max. 10,0 kw RENDEMENT: 75% HOUTBLOKKEN TOT: 30 cm Ø150 mm GEWICHT: 186 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD):: 1180x466x460 mm Zwarte lak ACCESSOIRES: Vloerplaat in staal of glas, buitenlucht-set. PAGINA 28

27 CLEAN BURN F 263 F 263 S De Jøtul F 263 heeft grote zijruiten. Deze convectiehoutkachel is geschikt om te installeren tegen een muur van ontvlambaar materiaal. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 129 m 2 VERMOGEN: min. 3,7 max. 9,0 kw RENDEMENT: 83% HOUTBLOKKEN TOT: 33 cm Ø150 MM GEWICHT: 160 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 1087x519x491mm In de Jøtul F 263 S zijn grote zijruiten en spekstenen panelen in het ontwerp verwerkt. Als de kachel brandt, wordt de hitte opgeslagen in het speksteen. Dat blijft na het vuur is uitgegaan nog langdurig warmte afgeven. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 129 m 2 VERMOGEN: min. 3,7 max. 9,0 kw RENDEMENT: 83% HOUTBLOKKEN TOT: 33 cm Ø150 MM GEWICHT: 220 kg CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD Zwarte lak ACCESSOIRES: Spekstenen bovenplaat, glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht en haardstel. CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 1140x519x491mm Zwarte lak ACCESSOIRES: Glazen of stalen vloerplaat, aansluiting op de buitenlucht en haardstel. F 520 De Jøtul F 520 biedt glas aan drie zijden, zodat u optimaal van het vuur kunt genieten. Het glas blijf bovendien schoon dankzij een speciale coating. De slimme constructie van de ventilatiekleppen zorgt ervoor dat de kachel licht en gebruiksvriendelijk is. Door de wit geëmailleerde verbrandingsplaten heeft de kachel ook als het vuur niet brandt een lichte en fraaie uitstraling. In de voet bevindt zich bovendien een praktische ruimte voor houtopslag. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 143 m 2 VERMOGEN: min. 3,5 max. 10 kw ERENDEMENT: 77% OPTIES UITLAATBUIS: Bovenkant, Ø150 mm HOUTBLOKKEN TOT: 50 cm GEWICHT CA: 170kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 1000x594x532 mm Zwarte lak ACCESSOIRES: Vloerplaat in staal of glas, aslip, buitenlucht-set. CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD PAGINA 29

28 FUNCTIE EN ELEGANTIE Door de jaren heen heeft deze collectie vrijstaande houtkachels een reputatie ontwikkeld en staan ze bekend als de beste houtkachels die er zijn, zeker als het u om verwarmingscapaciteit, kwaliteit en duurzaamheid gaat. In deze lijn vindt u zowel grote als kleine kachels, zodat u er altijd eentje kunt vinden die precies bij u past. Ze zijn makkelijk te gebruiken en bieden een scala aan verschillende verwarmingsopties. Zo zijn ze net zo geschikt voor een frisse avond in de herfst als voor een ijzige winterdag. F 100 F 100 SE CLEAN BURN De Jøtul F 100 is een kleine houtkachel waar houtblokken tot 40 cm lengte in kunnen. Dit model heeft een kleine interne asplaats waarmee het verwijderen van de as een eenvoudig klusje wordt. De houtkachel heeft een grote glazen deur die prachtig zicht op het vlammenspel biedt. Hij is elegant versierd met een traditioneel Noors handwerkpatroon. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 107 m 2 VERMOGEN: min. 2,7 max. 7,5 kw RENDEMENT: 78% HOUTBLOKKEN TOT: 40 cm CLEAN BURN De Jøtul F 100 SE heeft ten opzichte van de Jøtul F 100 een compleet glazen deur voor onbeperkt zicht op het vuurbeeld. De Jøtul F 100 SE is alleen verkrijgbaar in zwarte lak. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 107 m 2 VERMOGEN: min. 2,7 max. 7,5 kw RENDEMENT: 78% HOUTBLOKKEN TOT: 40 cm Ø150 MM GEWICHT: 97 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 570x528x336 mm Ø150 MM GEWICHT: 97 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 570x528x336 mm Zwarte lak Blauw-zwart geëmailleerd Ivoor geëmailleerd Zwarte lak ACCESSOIRES: Lange poten (215 cm), extra afschermplaat achter, vloerplaat. ACCESSOIRES: Lange poten (215 cm), extra afschermplaat achter, vloerplaat. PAGINA 30

29 F 3 F 118 CLEAN BURN Door het horizontale ontwerp heeft de Jøtul F 3 een ruime verbrandingskamer voor grote houtblokken. De grote glazen deur biedt prachtig zicht op het vlammenspel. Door de externe asplaats is het verwijderen van de as een makkelijk klusje. De handige aslip vangt stukjes as en vonkjes op die uit de deur kunnen vallen. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 129 m 2 VERMOGEN: min. 3,4 max. 9,0 kw RENDEMENT: 78% HOUTBLOKKEN TOT: 40 cm OPTIES UITLAATBUIS: Boven-, achter- en zijkanten Ø150 MM GEWICHT: 124 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 707x577x484 mm Zwart gelakt of blauw-zwart gelakt Blauw-zwart geëmailleerd Bruin geëmailleerd Ivoor geëmailleerd CLEAN BURN Jøtul F 118 is een tijdloze klassieker die na een grondige herziening schoon brandt en opgefrist is met nieuwe details. Hij is ontworpen tegen het eind van de jaren 30 in samenwerking met de kunstenaar Ørnulf Bast. Deze houtkachel heeft een diepe verbrandingskamer met ruimte voor houtblokken tot 60 cm lengte voor een bijzonder lange brandtijd. Bovenop de kachel zit een handige kookplaat. Bovenop de kachel zit een handige kookplaat. Op de voorzijde staat een oeroud Noors gebed om het vuur aan te wakkeren en duistere machten buitenshuis te houden. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 157 m 2 VERMOGEN: min. 4,0 max. 11,0 kw RENDEMENT: 73% HOUTBLOKKEN TOT: 60 cm OPTIES UITLAATBUIS: Boven-, achter- en zijkanten Ø125 MM GEWICHT: 145 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 785x361x734 mm ACCESSOIRES: Haardscherm, vloerplaat, extra convectieplaat achter, decoratieve ring voor montage met uitlaatbuis boven. F 400 Zwarte lak ACCESSOIRES: Afschermplaat aan zij- en achterkanten, vloerplaat. F 400 SE REN FORBRENNING CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD De Jøtul F 400 is één van de grootste houtkachels op de Noorse markt en biedt ruimte aan houtblokken tot 50 cm lang. Het model heeft een grote externe asplaats, waardoor het verwijderen van de as een makkelijk klusje wordt. De aslip vangt stukjes as en vonkjes die uit de verbrandingskamer kunnen springen. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 150 m 2 VERMOGEN: min. 3,9 max. 10,5 kw RENDEMENT: 84% HOUTBLOKKEN TOT: 50 cm OPTIES UITLAATBUIS: Bovenkant, achterkant Ø150 MM GEWICHT: 158 kg De Jøtul F 400 SE is identiek aan de Jøtul F 400 Classic, echter alleen met een volglasdeur (zonder spijltjes) voor onbeperkt zicht op het vuur. De Jøtul F 400 SE is alleen in het zwart verkrijgbaar. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 150 m 2 VERMOGEN: min. 3,9 max. 10,5 kw RENDEMENT: 84% HOUTBLOKKEN TOT: 50 cm OPTIES UITLAATBUIS: Bovenkant, achterkant Ø150 MM GEWICHT: 158 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 744x670x597 mm AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 744x670x597 mm Zwarte lak Blauw-zwart geëmailleerd Bruin geëmailleerd Ivoor geëmailleerd REN FORBRENNING CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD Zwarte lak ACCESSOIRES: Aansluiting op de buitenlucht, vloerplaat, afschermplaten voor installatie vanaf 30 cm van ontvlambaar materiaal (geïsoleerd rookkanaal). ACCESSOIRES: Aansluiting op de buitenlucht, vloerplaat, afschermplaten voor installatie vanaf 30 cm van ontvlambaar materiaal (geïsoleerd rookkanaal). PAGINA 31

30 INBOUWHAARDEN VAN Met een Jøtul-inbouwhaard past u uw bestaande haard geheel aan uw wensen aan, of maakt u een van onze fabrieksmatig geproduceerde ombouwen compleet. Wanneer u een haard aanlegt, is dat een keuze waar u voor langere tijd achter wilt staan. Daarom richt Jøtul zich op tijdloos design. Uw inbouwhaard moet moeiteloos opgaan in de rest van uw interieur. Gietijzeren inbouwhaarden gaan bijzonder lang mee en vervormen niet, zodat de deurtjes perfect blijven passen en scharnieren en grendels ook na intensief gebruik nog net zo soepel werken. Belangrijk als u zo lang mogelijk zorgeloos van uw haard wilt genieten. I 520 De Jøtul I 520-serie is een flexibele collectie van vier inbouwhaarden. U kunt kiezen voor glas aan een, twee of drie kanten. Het ontwerp is tijdloos en de constructie robuust en modern. De Jøtul I 520 heeft geëmailleerde brandplaten voor een licht en helder vlammenspel. Al het glas heeft een hitte-reflecterende coating die zorgt dat het glas schoner blijft en de verbranding optimaal verloopt. Ondanks zijn grootte werkt deze inbouwhaard ook efficiënt op slechts 3,5 kw vermogen. Jøtul I 520 F Jøtul I 520 FRL VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 143 m 2 VERMOGEN: min. 3,9 max. 10 kw RENDEMENT: 77% Ø150 mm HOUTBLOKKEN TOT: 50 cm GEWICHT: 110 kg BASISAFMETINGEN VERBRANDINGSKAMER (HXBXD): 524x670x431 mm Zwarte lak CLEAN BURN CLOSED COMBUSTION 40% LESS WOOD Jøtul I 520 FR Jøtul I 520 FL ACCESSOIRES: Complete potenset, sluiting aan linkerzijde, brede omlijsting, boven, onder en zijroosters, aansluiting op de buitenlucht en complete convectietop. PAGINA 32

31 BEHOEFTE AAN EEN UPGRADE VAN UW HAARD? Een haard moet er niet alleen fraai uitzien, maar ook de benodigde warmte afgeven. Een nieuwe haard heeft onder andere een aantrekkelijker design, een beter verwarmingsrendement en bovendien een lagere uitstoot. Een gezin in Fredrikstad in Noorwegen heeft een oude Jøtul 17 vervangen door een nieuwe en effectieve inbouwhaard; de Jøtul I 520 FR. Het gezin kan nu zowel vanuit de woonkamer als de keuken van het vlammenspel genieten. De omlijsting is op maat gemaakt van niet-brandbaar materiaal (Jøtul-accessoires). ALVORENS VANDAAG

32 F 600 F 500, F 500 SE CLEAN BURN Met alle technologische eigenschappen van zijn kleinere broer is de Jøtul F 600 met recht een klassieke houtkachel. Hij is ontworpen voor grote houtblokken en heeft een grote verbrandingskamer, waardoor deze kachel geschikt is voor grotere ruimtes. Groter is absoluut beter. De Jøtul F 600 is prachtig vormgegeven, met een zijdeur aan de rechterzijde en twee voordeuren voor extra gemak. Tevens heeft deze kachel, net als zijn kleinere broertjes, een eenvoudig toegankelijke aslade. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 171 m 2 VERMOGEN: min. 3,5 max. 12,0 kw RENDEMENT: 78% HOUTBLOKKEN TOT: 55 cm Ø150 MM GEWICHT: 200 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 800x733x410 mm Zwart gelakt Blauw-zwart geëmailleerd Ivoor geëmailleerd ACCESSOIRES: Aansluiting op de buitenlucht, glazen of stalen vloerplaat. PAGINA 34 CLEAN BURN 40% LESS WOOD Dit is een grote houtkachel met een klassiek design met één van de grootste gestileerde deuren verkrijgbaar welke u een fantastisch zicht geeft op het vuurbeeld. De zijdeur welke links zit, en de grote front deur geven u het gemak om de kachel in elke positie te plaatsen. De Jotul F 500 SE is de volglas uitvoering en alleen in het zwart verkrijgbaar. VERWARMINGSCAPACITEIT: Tot 157 m 2 VERMOGEN: min. 4,0 max. 11,0 kw RENDEMENT: 78% HOUTBLOKKEN TOT: 55 cm Ø150 MM GEWICHT: 200 kg AFMETINGEN BASISMODEL (HXBXD): 715x720x420 mm Zwart gelakt Blauw-zwart geëmailleerd Bruin geëmailleerd Ivoor geëmailleerd ACCESSOIRES: Aansluiting op de buitenlucht, glazen of stalen vloerplaat

33 ROOKAFVOERPIJPEN VLOERPLATEN Rookafvoerpijpen kunnen worden uitgevoerd in zowel lak als , allebei van de hoogste kwaliteit. We hebben een breed aanbod aan vloerplaten van verschillende materialen, vormen en kleuren. HAARDSTEL HOUTMAND We bieden een scala aan handige en modern ontworpen haardsets. Onze houtmanden zijn verkrijgbaar in een gamma aan kleuren, materialen en maten. PAGINA 35

34 GEEN TERRAS ZONDER OPEN HAARD Samen met Hareide Design ontwikkelde Jøtul de Terrazza. Dit is een buitenhaard om trots op te zijn. Hij past perfect in een modern vormgegeven tuin of terras met een karakteristieke strakke look. Deze buitenhaard is gemaakt van Corten-staal, dat na verloop van tijd een trendy oxidatielaag je ontwikkelt. CORTEN-STAAL ROOSTER HAARDSCHERM GEBRUIKSVRIENDELIJK TERRAZZA MEER INFO Jøtul Terrazza kan het hele jaar buiten blijven staan. Zo kunt u er zowel op frisse zomeravonden als koude herfstdagen van genieten. ACCESSOIRES: Rooster, vuurscherm Op het rooster hebt u alle ruimte om te barbecueën. Het vuurscherm kunt u monteren wanneer u het nodig acht. Het is zo ontworpen dat één van de zijden van de haard open blijft. PAGINA 36

35

36 PUUR GENIETEN BIJ DE HAARD Jøtul produceert houtkachels en haarden in Noorwegen, waar milieu-eisen gelden die tot de strengste ter wereld behoren. Het hoofdbestanddeel van onze producten is gerecycled gietijzer. Hout is een vernieuwbare, CO 2 -neutrale energiebron waarvan het gebruik niet bijdraagt aan het broeikaseffect. Moderne, schoon brandende houtkachels stoten tot 90% minder fijnstof uit dan oudere haarden. Schoon stoken met CO 2 -neutrale producten Jøtul-haarden behoren tot de schoonst brandende op de markt. U kunt dus met een gerust hart van het vuur genieten. Hout is een vernieuwbare energiebron en de verbranding in een schoon brandende kachel is zo efficiënt dat u niet bijdraagt aan het broeikaseffect. Dit komt doordat de hoeveelheid CO2 die bij de verbranding ontstaat niet groter is dan de hoeveelheid die geabsorbeerd wordt wanneer er een nieuwe boom voor de oude in de plaats groeit. Daarnaast maakt een schoon brandende kachel maximaal gebruik van de energie in het hout en stoot hij een minimale hoeveelheid deeltjes uit. Jøtul produceert met een focus op zowel ons directe leefmilieu als de aarde in zijn geheel. Er worden gegarandeerd geen giftige zware metalen gebruikt voor de oppervlaktebehandeling. Bovendien dient de uitstoot van Jøtulhaarden aan strenge voorwaarden te voldoen. Het voordeel van milieubewust handelen De schoon brandende haarden van Jøtul verbruiken significant minder hout dan oude, niet schoon brandende haarden, terwijl ze dezelfde hoeveelheid warmte produceren. Bij correct gebruik betekent dit, dat u tot wel 50% aan hout bespaart. Het brandende hout zorgt voor maximale warmte zonder het milieu te belasten. Omdat u minder hout nodig hebt, is het ook nog eens voordeliger. Wat verstaan we onder schone verbranding? Schone verbranding houdt in dat de kachel beschikt over een duaal verbrandingssysteem, waarbij het hout optimaal wordt gebruikt en vervuiling tot een minimum wordt beperkt. Dat leidt tot een minimale rookuitstoot, omdat de kachel de energie gebruikt om warmte te genereren in plaats van rook. Gietijzer recyclen Jøtul hecht veel waarde aan onderzoek naar de ontwikkeling van een zo schoon mogelijke warmteproductie. Haarden van Jøtul worden gemaakt bij een van de schoonste en modernste gieterijen ter wereld. De grondstoffen zijn afkomstig van gerecycled ijzer, wat betekent dat Jøtul-kachels gemaakt worden van gebruikt ijzer dat opnieuw gesmolten en gegoten wordt. Puur genieten bij de haard U kunt met een schoon geweten voor uw Jøtul-kachel kruipen. Het is ons doel om continu wereldwijd voorop te lopen als het gaat om milieuvriendelijke kachels. Voor ons is een schone verbranding vanzelfsprekend. PAGINA 38

37 AANDACHTSPUNTEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN NIEUWE HAARD Waar komt de haard? Om zoveel mogelijk plezier en nut uit uw open haard te halen, is het belangrijk dat u de juiste vorm, stijl en plek in huis voor uw haard kiest. Het kan van pas komen om een schets te maken van de positie van de schoorsteen in uw kamer. Denk daarbij ook aan de vuurvaste wand en hoe groot het vuurvaste deel van de wand is. Uw Jøtul-dealer kan u helpen met het uitkiezen en plaatsen van uw nieuwe haard. Hoe belangrijk is luchttoevoer? Een open haard heeft lucht nodig. Zo voorkomt u dat er rook uw kamer in komt en zorgt u voor een optimale verbranding. Lucht kunt u van buitenaf aanvoeren via een kanaal door de muur, een los buitenluchtkanaal of een kanaal dat, indien mogelijk, direct is aangesloten op de haard. Ontluchtingskleppen in raamkozijnen zijn over het algemeen niet toereikend. Gesloten verbranding Vooral nieuwbouwhuizen zijn over het algemeen goed geïsoleerd en praktisch luchtdicht gebouwd. Omdat een haard ventilatie nodig heeft, is er in zo n situatie luchttoevoer van buiten nodig om te zorgen voor de juiste verbranding. Haarden en kachels die gebruik maken van zogenaamde gesloten verbranding krijgen lucht aangevoerd via een apart luchtkanaal van de haard door een buitenmuur of door een vloer naar de kamers eronder. Jøtul heeft een schoorsteenmodule in het assortiment dat voorziet in aparte luchttoevoer via de schoorsteen. Als de haard is aangesloten op een luchttoevoerkanaal, wordt er lucht onttrokken aan andere bronnen die losstaan Garantie en veiligheid Kiest u voor Jøtul, dan kiest u voor veiligheid. Onze houtkachels en haarden worden twee keer getest: in ons eigen laboratorium en middels externe testen die door bevoegde keuringsinstituten zijn goedgekeurd. Alle haarden van Jøtul voldoen aan de relevante Europese en nationale veiligheidsnormen. Wij leveren ook losse onderdelen voor al onze schoon brandende kachels. van de lucht in de kamer waar de haard brandt. Gesloten verbranding is zuiniger verbranding omdat er geen verwarmde lucht gestolen wordt voor de verbranding. In bouwvergunningen voor nieuwe huizen is het vastgelegd dat er alleen houthaarden met een gesloten verbrandingssysteem geïnstalleerd mogen worden. Wat voor schoorsteen hebt u? Het komt goed van pas als u de binnenmaten en hoogte van uw schoorsteen weet wanneer u een nieuwe haard uitzoekt. Als de diameter van de schoorsteen te klein is, de schoorsteen niet hoog genoeg is of er te veel haarden gebruik maken van één schoorsteen, kan het zijn dat er niet genoeg trek is. Hoeveel gewicht kan uw vloer aan? Gewoonlijk hoeft u voor een haard van Jøtul uw vloer niet te versterken. Als u echter een zwaardere ombouw wilt installeren, bijvoorbeeld van natuursteen, kan het nodig zijn om versterking in de vloer aan te brengen. Neem voor deskundig advies contact op met uw plaatselijke Jøtul-dealer. Wij vinden het tevens belangrijk dat u weet dat u beschermd bent in geval van ongelukken. De gietijzeren houtkachels van Jøtul worden gemaakt volgens een duurzaam ontwerp en hebben allemaal een lange levensduur. Registreer uw houtkachel op en ontvang 25 jaar garantie op gietijzeren onderdelen. Hoeveel vermogen hebt u nodig? Hoeveel verwarmingscapaciteit u nodig hebt, hangt af van het soort ruimte, de isolatie van uw woning en het klimaat. Een huis dat normaal geïsoleerd is en voorzien is van dubbel glas in een gebied waar de gemiddelde temperatuur rond de 10ºC à 12ºC schommelt heeft zo n 60 à 70 watt per vierkante meter aan verwarming nodig. Daarnaast is het aan te bevelen om een marge in te calculeren voor periodes van strenge vorst. Verwarmingscapaciteit De verwarmingscapaciteit die we aangeven is slechts een richtlijn, omdat hij afhangt van de constructie van uw huis en waar u de haard plaatst. We geven een benadering van de ruimte in vierkante meters om de keuze tussen onze haarden gemakkelijker te maken. Deze waarde is gebaseerd op het maximale vermogen van onze haarden in een huis met normale pijpleidingen en luchttoevoer en een centrale plaatsing van de kachel. Ook het hout dat u gebruikt speelt een rol, naast hoe hard u stookt en of hoe luchtdicht uw woning is. Deze waarden moeten daarom worden gezien als gemiddelden en ter indicatie. HULP NODIG BIJ DE INSTALLATIE? Vaak biedt uw Jøtul-dealer een volledig verzorgde installatie, zodat u er zeker van kunt zijn dat de haard naar behoren geïnstalleerd wordt. We leveren onze producten met installatiehandleiding. Voordat u uw haard gaat gebruiken, moet hij door een gediplomeerde inspecteur gecontroleerd worden, bijvoorbeeld een gekwalificeerd bedrijf of plaatselijke inspectiedienst. Als de haard gecontroleerd en goedgekeurd is, moet er een verklaring of rapport van de inspectie naar het plaatselijke schoorsteenvegersbedrijf worden gestuurd om te melden dat een bestaande haard gewijzigd is of een nieuwe haard is geïnstalleerd. PAGINA 39

38 VAN : PUUR KWALITEIT Jøtul was meer dan vijftig jaar geleden de eerste fabrikant van houtkachels met porselein- . Hoogwaardige afwerkingen van porselein- met zijdeglans zijn niet alleen het sterkst, maar ook het mooist. Door deze afwerkingen wordt smaakvol de aandacht gevestigd op verschillen tussen bewerkte en gladde oppervlakken van het product. is duurzaam en onderhoudsvrij Het geheim achter van hoogwaardige kwaliteit is het productieproces. Het gietproces van het ijzer moet perfect verlopen om sterk gietijzer met een vlekkeloos oppervlak te verkrijgen; een belangrijke voorwaarde voor een mooie laag. Voordat we onze producten leren, worden ze nog een laatste keer gezandstraald om eventuele oxiden en grafiet van het oppervlak te verwijderen. Tegelijkertijd wordt het ijzer opgeruwd, zodat het zich optimaal aan het oppervlak hecht. Zo kunnen we van de allerbeste kwaliteit garanderen; dat het eeuwige leven heeft. Onze producten leveren we met verschillende soorten glans. Sommige zijn mat, andere glanzend, en weer andere producten leveren we met majolica- . Wat al ons gemeen heeft, is dat het duurzaam en onderhoudsvrij is. Zo kunnen u en uw familie nog generaties lang van uw Jøtul-kachel genieten. EEN SELECTIE VAN ONZE KLEUREN Zwart-blauw geëmailleerd Bruin Majolica geëmailleerd Ivoorwit geëmailleerd PAGINA 40

39 HOUT STOKEN: TIPS OVER BRANDHOUT Indien u zelf uw hout hakt, raden wij u aan dit vroeg in de lente te doen. Hak het hout in kortere stukken alvorens u het splijt en buiten voor de zomer opstapelt. Het hout bevat veel water. Wees er dus op attent dat u het hout zo opslaat dat het vocht kan ontsnappen. Om te controleren of hout droog genoeg is, slaat u twee stukken hout tegen elkaar en luistert u of u een zingend geluid hoort. Ook als u een blok hout in een afgesloten plastic zak in een warme kamer legt en er condens aan de binnenzijde van de zak ontstaat, is het hout te vochtig. Maar het gemakkelijkst herkent u een droog blok aan de barsten in het hout. Hout stoken Er zijn veel manieren om een vuur brandend te krijgen, maar wat u op het vuur legt, heeft de meeste invloed. Verbrand nooit geverfd, gelakt of geïmpregneerd hout of PVC, omdat er bij de verbranding giftige gassen vrijkomen. Gebruik drijfhout niet als brandhout. Er zit zout in, wat bij de verbranding wordt omgezet in chloor. Als u drijfhout wilt verbranden, moet u het wassen en ten minste een paar jaar in uiteenlopende weersomstandigheden buiten laten liggen. Als u uw hout buiten of in koude ruimtes opslaat, haal het dan 24 uur voor gebruik naar binnen, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Splijt uw houtblokken in stukken van zo n 4 cm doorsnee. Daarmee is het makkelijker om een vuur te maken en zo ontwikkelt u eerder trek in de schoorsteen. Zorg voordat u het vuur aanmaakt dat alle ventilatiekleppen openstaan. Sommige houtkachels hebben er maar één, andere meerdere. De makkelijkste manier om een vuur te stoken is als volgt: - Leg twee stukken hout op de bodem van de verbrandingskamer en stapel in lagen meer aanmaakhout op, tot aan de toevoer voor secundaire lucht. Eindig met een redelijk groot stuk hout bovenop. - Leg 2 of 3 aanmaakblokjes of iets gelijkwaardigs direct onder de bovenste laag aanmaakhout, en steek ze aan. - Bij een normale trek kunt u de deur daarna sluiten en zorgt het vuur verder voor zichzelf. Een andere aanpak is een blok hout aan beide kanten van de verbrandingskamer leggen. Daartussen legt u verfrommeld papier en daarop een stapeltje aanmaakhout. Later kunt u eventueel meer papier toevoegen. Het kan zijn dat u de eerste 10 tot 15 minuten in de gaten moet houden of het vuur genoeg zuurstof krijgt. Afhankelijk van de trek, moet u wellicht de deur iets open zetten voor meer luchttoevoer. Vul de kachel regelmatig bij, en met kleine hoeveelheden tegelijk. Als u te hard stookt, kan er onnodige thermische stress in uw schoorsteen ontstaan. Stook met beleid. Een teken van een goed vuur is dat de rook uit uw schoorsteen nauwelijks te zien is. Een vuur stoken is makkelijk als u de aanwijzingen van Jøtul opvolgt. Neem eens een kijkje op jotul.com voor meer informatie en goed advies. PAGINA 41

40 STRALINGSWARMTE IS BETER VOOR ONS! Bij de aanschaf van een houtkachel rijst vaak de vraag wat beter is: straling of convectie? Met deze vraag gaan we wellicht het vaakst de mist in. Deze twee warmtebronnen verschillen sterk van elkaar en zorgen voor een wezenlijk verschillend binnenklimaat. Het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken. Wij verklaren de verschillen en helpen u bij het nemen van de juiste beslissing. Maar eerst; hoe krijgt u het perfecte binnenklimaat? In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, is het belangrijkste doel van een warmtebron niet het verhogen van de temperatuur met een bepaald aantal graden, maar het optimaliseren van het comfort in een kamer of woning. Dit onderwerp is diepgaand onderzocht, onder andere door David Zijdemans van Skarland Press. Het blijkt dat wij ons het fijnste voelen in een ruimte waar de voeten lekker warm zijn (we zijn gek op vloerverwarming), de temperatuur op borsthoogte comfortabel voelt, en de lucht die we inademen niet te warm. De meesten van ons kunnen zich hierin vinden. Kortom, we willen een warmtebron die onze voeten warm houdt, maar die de lucht die we inademen niet warm en zwaar maakt. CONVECTIEVERWARMING STRALINGSVERWARMING De tekeningen tonen de verschillende temperatuurzones die door een straal- en een convectiekachel in een kamer worden gecreëerd. De straalkachel zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de hele kamer. Stralingsverwarming garandeert optimaal comfort. Bij stralingsverwarming wordt de warmte van een warm element naar koudere delen van een kamer gestuurd. De warmteoverdracht gebeurt snel. Straalkachels verwarmen objecten en oppervlakken in de kamer, en deze warmte wordt geleidelijk aan de omgeving afgegeven. Zo wordt een kamer gelijkmatig verwarmd van vloer tot plafond, waarbij zelfs de vloer en het meubilair warm aanvoelen. Andere bronnen van stralings warmte zijn de zon, grote radiatoren, vloerverwarming en gietijzeren houtkachels. Bij convectie wordt de minste oppervlaktewarmte aan de omgeving afgegeven. Convectieverwarming betekent dat lucht wordt verwarmd terwijl deze tussen twee oppervlakken opstijgt. Koude lucht wordt vanonder de kachel aangezogen en daarna verwarmd. Vervolgens stijgt de lucht naar het plafond, waar hij geleidelijk neerwaarts in een warme laag wordt geduwd. Laurent Georges, universitair docent op de Afdeling Energie en Procestechniek bij SINTEF, concludeert in het onderzoeks project Stablewood (2014) duidelijk dat convectie in houtkachels een veel groter verschil in temperatuur tussen vloer en plafond creëert, terwijl een warmtebron precies het tegenovergestelde behoort te doen om comfort binnenshuis te verhogen. De reden dat Jøtul nog steeds convectie aanbiedt in enkele houtkachels is dat niet alle woningen over een vuurvaste wand beschikken. We moeten de warmte dan naar het plafond sturen in plaats van in de ruimte of over meubilair, vloeren en oppervlakken. Dit is echter niet iets wat wij aanbevelen. PAGINA 42

41 Onderzoek toont aan dat we ons prettig voelen in kamers die warm zijn in de lagere zone en kouder in de hogere zones. David Zijdemans, Skarland Press Mythe: Grotere convectie zorgt voor een betere warmtedissipatie in en tussen kamers. Onjuist. De horizontale dissipatie van warmte via de lucht is al bijzonder efficiënt, waardoor grotere convectie van een houtkachel geen significant effect zal hebben. Mensen ervaren kamers die door een straalkachel worden verwarmd vaak als warm en knus vergeleken met andere kamers omdat een straalkachel ook de oppervlakten van het aanwezige meubilair tot een prettige temperatuur verwarmt. De Jøtul F 105 combineert straling en convectie op ideale wijze. Hij geeft comfortabele warmte af en dankzij het hitteschild achter de kachel kan hij op een afstand van 10 cm tot brandbare muren worden geplaatst. PAGINA 43

42 HOUTKACHELS SPECIFICATIES EN VOORDELEN F 105 LL F 105 B F 134 F 135 F 136 F 137 F 145 F 145 S F 162 Pagina STANDAARD: Verwarmingscapaciteit tot m Rendement (%) Houtblokken tot (cm) Vermogen (min/nom/max. kw) 2,4/4,5/6 2,4/4,5/6 2,8/4,7/7 2,8/4,7/7 2,8/4,7/7 2,8/4,7/7 3/4/6 3/4/6 3,7/5/9 Schone verbranding Gesloten verbranding Aansluiting op de buitenlucht Uitlaatbuis: Boven (T) / Achter (R) / Zijkant (S) T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R Doorsnee rookafvoerpijp - Ø Gewicht (kg) Afmetingen (mm) (HxBxD) 690x410x x410x x410x x410x x410x x410x x474x x536x x450x446 Vloerplaat min. (mm) (DxB) 775x473 Haardrooster Asplaats (*accessoire) Convectie Speksteen Uitneembare plank in voetstuk Hoogte uitlaatbuis mm (achter) Afstand tot ontvlambaar materiaal (A/B/C) 100/400/ /400/ /300/75 100/400/ /300/75 100/400/ /300/ /300/ /600/500 Afstand tot brandbare materialen 75/150/100 75/150/100 50/150/50 50/200/50 50/150/50 50/200/50 50/100/50 50/100/50 150/600/400 ACCESSOIRES: High Top-element Stenen panelen voor High Top Convectieset Draaiplaat (360 ) Glazen panelen op voorzijde (F), zijkanten (S), bovenkant (T) Aslip Spekstenen bovenplaat Gietijzeren, stalen of glazen vloerplaat Ventilator Extra convectieplaat achter Gietijzeren deur Haardstel Greep voor aslade BUITENZIJDE: BP - Zwarte lak WHE Witte geëmailleerd BLE Zwarte geëmailleerd PAGINA 44

43 HOUTKACHELS SPECIFICATIES EN VOORDELEN F 163 F 165 F 165 S F 166 F 167 F 263 F 263 S F 305 LL F 305 B F 481 F 483 F 371 F 371 HT F 373 F ,7/5/9 3,7/5/9 3,7/5/9 3,7/5/9 3,7/5/9 3,7/5/9 3,7/5/9 3,7/7/10 3,7/7/10 3,5/6/10 3,5/6/10 3,6/5,5/7 3,6/5,5/7 3,6/5,5/7 3,5/7/10 T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R T x450x x450x x517x x450x x473x x519x x519x x560x x560x x466x x466x x442x x442x x442x x594x x x x x x x x x x x /600/ /600/ /600/ /600/ /600/ /350/ /350/ /400/ /400/ /350/ /350/ /480/ /480/ /480/ /700/ /600/ /600/ /600/ /600/ /600/400 50/200/50 50/200/50 100/280/ /480/ /280/ /500/213 F/S/T F/S/T PAGINA 45

44 HOUTKACHELS SPECIFICATIES EN VOORDELEN F 100 F 100 SE F 3 F 118 F 400 F 400 SE F 500 F 500 SE F 600 I 520 Fig. 1 Pagina STANDAARD: Verwarmingscapaciteit tot m Rendement (%) Houtblokken tot (cm) Vermogen (min/nom/max. kw) 2,7/5/7,5 2,7/5/7,5 3,4/6/9 4/7/11 3,9/6,9/10,5 3,9/6,9/10,5 4/8,5/11 4/8,5/11 4/9,5/12 3,9/7/10 Schone verbranding Gesloten verbranding Aansluiting op de buitenlucht * * * * * Uitlaatbuis: Boven (T) / Achter (R) / Zijkant (S) T/R T/R T/R/S T/R/S T/R T/R T/R T/R T/R T/R Doorsnee rookafvoerpijp - Ø /177 Gewicht (kg) Afmetingen (mm) (HxBxD) 570x528x x528x x577x x361x x670x x670x x720x x720x x733x x670x431 Vloerplaat min. (mm) (DxB) 636x x x x x x675 Asplaats (*accessoire) Hoogte uitlaatbuis mm (achter) Afstand tot ontvlambaar materiaal (A/B/C) 400/550/ /550/ /600/ /800/ /570/ /570/ /400/ /400/ /400/300 Afstand tot brandbare materialen 100/550/ /550/ /600/ /800/ /570/ /570/ /400/300 00/400/ /400/300 ACCESSOIRES: Gietijzeren, stalen of glazen vloerplaat Decoratieve ring voor montage met uitlaatbuis boven Fig. 1 Extra convectieplaat achter Afschermplaat Gietijzeren deur Haardstel (**standaard) Lange poten Rooster Potenset Sluiting aan linkerzijde Brede omlijsting Convectietop Jøtul F 262 / F 263 Jøtul F 262 / F 263 BUITENZIJDE: BP - Zwarte lak B IVE Ivoor geëmailleerd BRM Bruin majolica A BBE Blauw-zwart geëmailleerd C TEKENING AFMETINGEN B Hier ziet u de gebruikelijkste minimumafstanden tot ontvlambaar materiaal. Naar deze afstanden wordt verwezen met de letters A, B en C. Ga naar jotul.com voor meer informatie. A PAGINA 46

45 HOUTKACHELS SPECIFICATIES EN VOORDELEN F 371 ADVANCE F 371 ADVANCE HT F 373 ADVANCE F 377 ADVANCE F 377 ADVANCE HT F 378 ADVANCE F 378 ADVANCE HT Pagina Verwarmingscapaciteit tot m Houtblokken tot (cm) Vermogen (min/nom/max. kw) 3,9/5,9/9 3,9/5,9/9 3,9/5,9/9 3,9/5,9/9 3,9/5,9/9 3,9/5,9/9 3,9/5,9/9 Schone verbranding Aansluiting op de buitenlucht Uitlaatbuis: Boven (T) / Achter (R) / Zijkant (S) T/R T/R T/R T/R T/R T/R T/R Doorsnee rookafvoerpijp - Ø Gewicht (kg) Schudrooster Asopvangbak Convective Speksteen Afstand tot ontvlambaar materiaal (A/B/C) 75/700/450 75/700/450 75/700/450 75/700/450 75/700/450 75/700/450 75/700/450 ACCESSOIRES: High Top-element Stenen panelen voor High Top Draaiplaat (360 ) Aslip Bovenplaat van Speksteen Vloerplaat van Staal of Glas Houtvakdeur van Gietijzer Hitteschild achter BUITENZIJDE: BP - Zwarte lak BBE Blauw-zwart geëmailleerd BLE Zwarte geëmailleerd WHE Witte geëmailleerd Standaard Muur optie Optioneel PAGINA 47

46 Jøtul F 105 with long legs Jøtul F 105 with base Jøtul F 105 with short legs * 4 * external air supply 410 TECHNISCHE AFMETINGEN F 105 SERIE - Pagina Jøtul F 105 with long legs Jøtul F 105 long legs and soapstone top Jøtul F 105 with base * Jøtul F 105 with base and Jøtul soapstone F 105 top with short legs F 160 SERIE - Pagina Jøtul F 105 with short legs and soapstone top F 305 SERIE - Pagina 25 Jøtul F 305 Lange bein Jøtul F 305 Lange bein Jøtul F 305 Lange bein Jøtul og F kleberstenstopp 305 Lange bein og kleberstenstopp Med stan Med standar Jøtul F 305 med sokkel Jøtul F 305 med sokkel Jøtul F 305 med sokkel Jøtul F 305 med sokkel og kleberstenstopp og kleberstenstopp *100 * ** ** *15 * ** ** * NB: Jøtul F 105 long legs and soapstone 410 top Jøtul F 105 with base * 40 Jøtul F 105 with base 410 and Jøtul soapstone F 105 with topshort legs * external air supply 410 Jøtul F 105 with short legs and soapstone top Jøtul F 105 long legs and soapstone top *80 Jøtul F 105 with base and soapstone top Jøtul F 105 with short legs and soapstone top * ** NB: * 40 * external air supply NB: * external air supply 410 F Pagina 32 Jøtul F 105 with base and soapstone top 733 Jøtul F 105 with short legs and soapstone top NB: 430 * * * uteluftstilkobling * Y Y *15 *15 X PAGINA 48

47 TECHNISCHE AFMETINGEN Fig. 1a Fig. 1a F 370 SERIE - Pagina 16/17/18 FS Pagina 24 Min. mål gulvplate Min. X mål / Y i gulvplate henhold til nasjonale lover og regler. X /* Y Uteluftstilkobling i henhold til nasjonale lover og regler. * Uteluftstilkobling ** Min. avstand til møbler / brennbart materiale ** Min. avstand til møbler / brennbart materiale F Pagina 29 F 3 - Pagina (TD & MF) o o *180 * o o o o o o Y Y X X **1100 ** P P PAGINA 49

48 TECHNISCHE AFMETINGEN F Pagina 30 F Pagina Ø F Pagina 31 F Pagina PAGINA 50

49 TECHNISCHE AFMETINGEN Fig. 1a Jøtul F 130 Serien F134 - Pagina 20 F Pagina 21 Jøtul F 134 (med base og uten sideglass) Jøtul F 136 (med søyle og uten sideglass) (1) (1) (1) (1) Min. av (2) (2) (2) (2) 3 *** *123 (2) *123 (1) (1) - Senter røykrør (1) (2) - Senter uteluftstilkobling (2) 32 * Gulvplate Fig. 1c F Pagina 20 F137 - Pagina 21 Jøtul F 135 (med base og sideglass) Jøtul F 137 (med søyle og sideglass) Y (1) (1) Strålesone **900 Jøtul F 130 Serien Min. mål gulvplate X / Y i henhold til lover og regler (1) (1) Min. a * X 1098 * Uteluftstilkobling ** Min. avstand til møbler / brennbart materiale *** Avstand til brennbar vegg med halvisolert / skjermet røykrør (2) (2) (2) (2) *123 (2) (2) (1) (1) - Senter røykrør (2) - Senter uteluftstilkobling (1) * Gulvplate PAGINA 51 trålesone Min. mål gulvplate

50 TECHNISCHE AFMETINGEN F 481 / F Pagina 26 F 145 / F 145 S- Pagina 19 Jøtul F 481 Jøtul F Jøtul F 145 S * Mått elst X/Y = En Jøtul F Hole in the flor for connection to an external air supply Ø 80 mm Jøtul F * * Cente ** Min. a Hole in the flor for connection 457 to an external air supply Ø 80 mm Jøtul F 483 F 263 / F 263 S - Pagina 27 I Pagina 32 PAGINA 52

51 REN FORBRENNING SCHONE VERBRANDING Dit betekent dat de haard een dubbel verbrandingssysteem heeft dat 90 % van de rookgassen en stofdeeltjes in de rook omzet naar warmte. Dit zorgt voor een absoluut minimum van rookgas uitstoot omdat de haard energie gebruikt om warmte te geven in plaats van rook. CLOSED COMBUSTION GESLOTEN VERBRANDING Producten met het gesloten verbranding systeem krijgen lucht via aparte luchtkanalen direct in de verbrandingskamer en direct via een buitenmuur of via een vloer. KLASSE 1: GETEST VOOR HUIZEN MET EEN LAGE ENERGIE LABEL (NOORS TEST LABEL) Wanneer een houtkachel is goedgekeurd op Klasse 1, dit betekent dat de verbranding schoner en efficiënter is bij een laag vermogen dan een traditionele houtkachel. De schone verbranding vindt al plaats bij een gebruikt van 0,8 kg hout per uur of minder. Dit is lager dan wat verwacht wordt van een houtkachel met schone verbranding. 40% LESS WOOD 40 % MINDER HOUT Moderne houtkachels hebben 40 % efficiëntere verbranding en 90% lagere uitstoot dan oudere haarden. FIGHTING THE COLD SINCE 1853

52 Dealer informatie: 2016/2017 Kat. nr Jøtul: een leven lang warmte en comfort

PRODUCTEN INHOUD TIMELESS NORWEGIAN CRAFT. Jøtul AS Postbus Fredrikstad, Noorwegen. jotul.com

PRODUCTEN INHOUD TIMELESS NORWEGIAN CRAFT. Jøtul AS Postbus Fredrikstad, Noorwegen. jotul.com INHOUD F 105-SERIES - NIEUW pagina 16 F 305-SERIES pagina 17 F 480-SERIES pagina 18 PRODUCTEN F 260-SERIES pagina 19 F 370-SERIES pagina 20 F 160-SERIES pagina 22 MODERN CLASSICS pagina 28 HAARDEN MET

Nadere informatie

PRODUCTEN INHOUD TIMELESS NORWEGIAN CRAFT. Jøtul AS Postbus 1411 1602 Fredrikstad, Noorwegen. jotul.com

PRODUCTEN INHOUD TIMELESS NORWEGIAN CRAFT. Jøtul AS Postbus 1411 1602 Fredrikstad, Noorwegen. jotul.com INHOUD F 305-SERIES pagina 16 F 480-SERIES pagina 18 F 260-SERIES pagina 19 PRODUCTEN F 370-SERIES pagina 20 F 160-SERIES pagina 24 MODERN CLASSICS pagina 30 HAARDEN MET SPEKSTEEN pagina 34 S 70-SERIES

Nadere informatie

SENSE. Een nieuwe Dovre sensatie.

SENSE. Een nieuwe Dovre sensatie. SENSE Een nieuwe Dovre sensatie www.dovre.be Vertrouw op Dovre: Uw warmtecomfort. Onze traditie en ons vakmanschap. De Dovre-haarden en -kachels vinden hun oorsprong in de barre winters van het hoge Noorden.

Nadere informatie

Houtkachels. Merk : Dovre. 760CB 11kW Houtkachel met zijvuldeur. afmetingen BxHxD: 780x800x580 mm gewicht: 210 kg rendement: 78 %

Houtkachels. Merk : Dovre. 760CB 11kW Houtkachel met zijvuldeur. afmetingen BxHxD: 780x800x580 mm gewicht: 210 kg rendement: 78 % Houtkachels Merk : Dovre 760CB 11kW Houtkachel met zijvuldeur. afmetingen BxHxD: 780x800x580 mm gewicht: 210 kg rendement: 78 % 640GM 9kW (zowel hout als kolen) Multibrandstofkachel met zijvuldeur. afmetingen

Nadere informatie

NIEUWS VAN WIKING. De handgreep is geïntegreerd in de solide gietijzeren deur en sluit fraai aan bij de vorm en afwerking van de houtkachel.

NIEUWS VAN WIKING. De handgreep is geïntegreerd in de solide gietijzeren deur en sluit fraai aan bij de vorm en afwerking van de houtkachel. 1 NIEUWS VAN WIKING WIKING heeft in 2012 de nadruk gelegd op vernieuwing en hoge kwaliteit. De WIKING Miro 1 en WIKING Miro 3 zijn hier het resultaat van. Ze hebben allemaal dezelfde nieuwe en krachtige

Nadere informatie

NIEUW NIEUW 34T/35T 2009

NIEUW NIEUW 34T/35T 2009 NIEUW 2009 34T/35T NIEUW Kachels op hoog niveau De Handöl 34T en 35T zijn twee speksteenkachels met een nog beter zicht op het vuur, een betere warmteopslag en een nieuwe, hoge en slanke vorm. De verbrandingskamer

Nadere informatie

Contura 300 Contura i7. Gezelligheid in kubusvorm

Contura 300 Contura i7. Gezelligheid in kubusvorm Contura 300 Contura i7 Gezelligheid in kubusvorm 2 3 Contura C310 3 1 Meer variatie met de Contura 300 en i7 Krijgt u net als wij nooit genoeg van knusse gezelligheid? Maak dan kennis met de nieuwe Contura

Nadere informatie

De kachel die energiebesparing gezellig maakt!

De kachel die energiebesparing gezellig maakt! De kachel die energiebesparing gezellig maakt! feer s volop N www.beaufortkachels.nl ELLEN MOD IEUWE hout & gas De ; variatie, variatie en nog eens... variatie! De is uit te breiden met allerlei handige

Nadere informatie

2014/2015 MILIEUVRIENDELIJKE HOUTKACHELS IN DEENS DESIGN

2014/2015 MILIEUVRIENDELIJKE HOUTKACHELS IN DEENS DESIGN 14/1 MILIEUVRIENDELIJKE HOUTKACHELS IN DEENS DESIGN VARDE VISION VARDE Vision houdt het huis warm en het vaandel van functioneel design hoog. De voorzijde heeft een scherp profiel met schuine zijkanten,

Nadere informatie

REFLECTION HARMONY RELAXATION

REFLECTION HARMONY RELAXATION REFLECTION HARMONY RELAXATION WIKING Volcanic 2 m. speksteen Aandacht voor het milieu Hout stoken is een vorm van alternatieve energie en houtverbranding, een CO 2 -neutraal proces. Een WIKING-verbrandingskamer

Nadere informatie

556/586. Het vuur in de kamer. www.contura.eu

556/586. Het vuur in de kamer. www.contura.eu 001 556/586 Het vuur in de kamer www.contura.eu 378 MILJÖMÄRKT 1 Het vuur in de kamer met grote zijruiten NIEUW. De nieuwe Contura 556/586 met grote zijruiten geeft nog meer het gevoel van een open haard.

Nadere informatie

MILIEUVRIENDELIJKE HOUTKACHELS

MILIEUVRIENDELIJKE HOUTKACHELS MILIEUVRIENDELIJKE HOUTKACHELS DEENS DESIGN 2017 / 2018 VARDE ALS www.vardeovne.co.uk warm moments of quality VARDE UNIQ 1 Houtkachels van VARDE zijn wat stijl betreft helemaal Scandinavisch qua design

Nadere informatie

TOPPER GASBLOKKENVUREN HOUTGESTOOKTE

TOPPER GASBLOKKENVUREN HOUTGESTOOKTE TOPPER GASBLOKKENVUREN HOUTGESTOOKTE EN ACCESSOIRES KACHELS Het familiebedrijf Helex BV is al 50 jaar actief in het ontwikkelen, fabriceren en verkopen van sfeer verhogende verwarmingsproducten. Ooit opgericht

Nadere informatie

Welkom in een warm huis

Welkom in een warm huis 2016. NIEUWE KACHELS EN lift deur HAARD 11 hoogtepunten aan de woning 1 Welkom in een warm huis De warmte van een houtgestookte kachel zorgt voor gezelligheid en een gevoel van samenzijn. Een kachel is

Nadere informatie

ASTROLINE. Houtkachels met secundaire verbranding. tijdloos design met gietijzer

ASTROLINE. Houtkachels met secundaire verbranding. tijdloos design met gietijzer Natuurlijk ASTROLINE Houtkachels met secundaire verbranding tijdloos design met gietijzer 2 DOVRE en de Noorse warmtetraditie Gietijzer zoals alleen Dovre het maakt Dovre Is een bergplateau ten Noorden

Nadere informatie

De houtkachel die energiebesparing gezellig maakt!

De houtkachel die energiebesparing gezellig maakt! De houtkachel die energiebesparing gezellig maakt! De Beaufort; variatie, variatie en nog eens.variatie De Beaufort is uit te breiden met allerlei handige en leuke accessoires. Voor liefhebbers van koken,

Nadere informatie

krachtig Met trots presenteren wij Alles voor woon & haard inspiratie

krachtig Met trots presenteren wij Alles voor woon & haard inspiratie welkom krachtig trendy stoere haarden Met trots presenteren wij Alles voor woon & haard inspiratie u de folder met het houtkachel assortiment van Helex. Een gevarieerd pakket met strakke, stoere modellen

Nadere informatie

VINTAGE. sfeervol verwarmen met knap design

VINTAGE. sfeervol verwarmen met knap design VINTAGE sfeervol verwarmen met knap design Gezelligheid, sfeer en warmtecomfort. Onze traditie! 75 jaar traditie Dovre-haarden en -kachels vinden hun oorsprong in die barre winters van het hoge Noorden.

Nadere informatie

TIMELESS NORWEGIAN CRAFT. Since 1853

TIMELESS NORWEGIAN CRAFT. Since 1853 TIMELESS NORWEGIAN CRAFT Since 1853 OP ALLE EXTERNE GIETIJZEREN ONDERDELEN ON ALL EXTERNAL CAST IRON PARTS INHOUD JØTUL F 230-SERIES - NIEUW pagina 10 JØTUL F 360-SERIES - NIEUW pagina 12 JØTUL F 370-SERIES

Nadere informatie

Jupiter 550 verticaal

Jupiter 550 verticaal Jupiter 550 verticaal Welkom bij Meteor 4 Meteor en kwaliteit 5 Inzethaarden Jupiter 550 verticaal 2 Jupiter 550 XXL 7 Jupiter 550 XL 8 Jupiter 500-850 9 Jupiter 550 met gebogen deur 10 Jupiter 550 XL

Nadere informatie

GARANTIE. Inhoudsopgave. JAcobus: de ultraschone houtkachel. De hoogste norm

GARANTIE. Inhoudsopgave. JAcobus: de ultraschone houtkachel. De hoogste norm Inhoudsopgave 2 JAcobus: de ultraschone houtkachel 4 Vriendelijk voor het milieu 5 De JAcobus in het kort 6 JAcobus 7 JAcobus 6 - JAcobus 9 - JAcobus 12 9 JAcobus kook 10 JAcobus doorkijk 11 JAcobus beton

Nadere informatie

De populairste kachel ter wereld nu geheel van Nieuwe gietijzeren deur zo ziet u meer van het vuur

De populairste kachel ter wereld nu geheel van Nieuwe gietijzeren deur zo ziet u meer van het vuur NIEUW! Dank dat u voor het Nordic Swankeurmerk kiest! De populairste kachel ter wereld nu geheel van Nieuwe gietijzeren deur zo ziet u meer van het vuur Een groot aantal persoonlijke keuzemogelijkheden

Nadere informatie

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014 TORUS - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.490,- - Wildblauw 2.735,- - set pootjes (incl. montage) 85,- TORUS DEPOT - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.995,- - Wildblauw 3.260,-

Nadere informatie

Nieuw! Nieuw! Geschikt voor deze tijd

Nieuw! Nieuw! Geschikt voor deze tijd i5 Nieuw! Nieuw! Geschikt voor deze tijd 1 Ga voor nog meer gezelligheid Het is slim om de open haard aan te vullen met een inzet. De warmte verspreidt zich dan in de ruimte in plaats van door de schoorsteen

Nadere informatie

VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2

VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2 INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2 Voorwoord Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe RENY tuinkachel. Uw keuze bewijst dat u veel waarde hecht

Nadere informatie

Zo kiest u de houtkachel die bij u past

Zo kiest u de houtkachel die bij u past seizoen Zo kiest u de houtkachel die bij u past Assortiment houtkachels voor binnen- en buitengebruik Compleet aanbod van afvoerpijpen en overige accessoires Genieten van knapperend hout en een mooi vlammenspel

Nadere informatie

Stand PERSDOSSIER BATIBOUW 2013

Stand PERSDOSSIER BATIBOUW 2013 Stand 6-229 PERSDOSSIER BATIBOUW 2013 COMPACTE HOUTKACHEL VOOR LAAGENERGIEWONINGEN Nieuwe SAEY Edvin II combineert klein vermogen met externe luchttoevoer en uitzonderlijke dichtheid IDEAAL VOOR LAAGENERGIEWONINGEN

Nadere informatie

Sfeervol, exclusief en betaalbaar

Sfeervol, exclusief en betaalbaar Sfeervol, exclusief en betaalbaar Wij zijn ook te zien op internet: http://www.reny.nl E-mail: reny@wxs.nl In vuur en v In deze tijd van snelle ontwikkelingen en een vaak jachtig leven is er steeds meer

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

W53/50R DESIGNHAARD VUUR IN ZIJN PUURSTE VORM

W53/50R DESIGNHAARD VUUR IN ZIJN PUURSTE VORM W53/5R DESIGNHAARD VUUR IN ZIJN PUURSTE VORM Beleving is dé reden om te kiezen voor een haard. Natuurlijk haardvuur is de rustgevende sfeermaker bij uitstek. Individualiteit staat voor maximale keuze en

Nadere informatie

Documentatie Haarden.

Documentatie Haarden. 2017 Documentatie Haarden www.martenskeukens.nl Een koud huis is een ongezellig huis Er is niets zo fijn als een aangenaam warme woning, zeker in de koude wintermaanden is het heerlijk om een kachel of

Nadere informatie

made by made by NIEUW NL 17/18

made by made by NIEUW   NL 17/18 made by Een echte Viking Brute kracht en een sterke familieband, dat zijn de klassieke hoekstenen van de Noorse Vikingen. Deze symbolen vormen de basis van onze WIKING-houtkachels, die een stevige kwaliteit

Nadere informatie

BETONKACHEL VERVAARDIGING

BETONKACHEL VERVAARDIGING _ 1 BETONKACHEL Huishoudelijke apparaten zijn vaak afstandelijk vormgegeven en geautomatiseerd, waardoor het product haast in de achtergrond van het huishouden verdwijnt. Een aan- en uitknop is alles wat

Nadere informatie

CEN C T EN US T GEN G I EN US Een o Pl v e er n vl ty o o ed f Pu aa r n e s E c ne ho r n g e y energie

CEN C T EN US T GEN G I EN US Een o Pl v e er n vl ty o o ed f Pu aa r n e s E c ne ho r n g e y energie CENTUS GENIUS Een overvloed Plenty of aan Pure schone Energyenergie Injectorkachel Centus, doordachte details en zuiver van stijl. Ook een lichte kachel is effectief, zolang er een injector speksteenaccumulator*

Nadere informatie

Electrische convectors en Infrarood verwarming. Electrische Convectoren

Electrische convectors en Infrarood verwarming. Electrische Convectoren Electrische Convectoren Eén van de eenvoudigste manier om uw woning, tuinhuis, serre of de badkamer te verwarmen is door middel van de elektrische convector. Dit is een convector met een prachtig, elegant

Nadere informatie

Sfeervol, exclusief en betaalbaar Wij zijn ook te zien op internet: www.reny.nl E-mail: info@reny.nl

Sfeervol, exclusief en betaalbaar Wij zijn ook te zien op internet: www.reny.nl E-mail: info@reny.nl Sfeervol, exclusief en betaalbaar Wij zijn ook te zien op internet: www.reny.nl E-mail: info@reny.nl In vuur en vlam renyfolder.ps - 11/10/2006 3:39 PM In deze tijd van snelle ontwikkelingen en een vaak

Nadere informatie

GENIETEN VAN VUUR OP EEN VERANTWOORDE WIJZE

GENIETEN VAN VUUR OP EEN VERANTWOORDE WIJZE GENIETEN VAN VUUR OP EEN VERANTWOORDE WIJZE HOUT LEEFT U LEEFT MET HOUT ÉCHT genieten VAN UW KACHEL De gezelligheid van een houtkachel, de warmte en het schitterende vlammenspel is voor veel mensen dé

Nadere informatie

DOVRE CATALOGUS HAARDEN & KACHELS. Vuur met Karakter

DOVRE CATALOGUS HAARDEN & KACHELS. Vuur met Karakter DOVRE CATALOGUS 2016-2017 HAARDEN & KACHELS BE Geldig van september 2016 - augustus 2017 Vuur met Karakter NL Dovre NV uit België is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie

Nadere informatie

ADAX. Elektrische Radiatoren Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort)

ADAX. Elektrische Radiatoren Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort) ADAX Elektrische Radiatoren 2 ADAX ELEKTRISCHE CONVECTIE RADIATOREN NEO BASIC Blz. 3 GLAMOX TLO EN TPA Blz. 8 NEO LUX Blz. 4 GLAMOX TPVD Blz. 9 NEO Wi-Fi Blz. 5 COMPACT Blz. 10 CLEA Blz. 6 ACCESSOIRES

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Mooie voorkant met hoge kwaliteit sfeerfoto. Speksteenkachels. catalogus 2016/2017

Mooie voorkant met hoge kwaliteit sfeerfoto. Speksteenkachels. catalogus 2016/2017 Mooie voorkant met hoge kwaliteit sfeerfoto. Speksteenkachels catalogus 2016/2017 VERTROUWDE KWALITEIT Door onze 30-jarige ervaring met haarden en kachels kunnen onze producten voldoen aan de hoogste Europese

Nadere informatie

Inbouwhaarden programma

Inbouwhaarden programma Inbouwhaarden programma Heatconnect werkt samen met één van de grootste fabrikanten in Europa van biomassa verwarmings toestellen. Bijna 700.000 huishoudens over de hele wereld genieten van meer dan 20

Nadere informatie

Inbouwhaarden. Gezelligheid komt in soorten en maten. Lina 7363H. Houtgestookte inbouwhaarden. Niets overtreft een echt houtvuur qua sfeer.

Inbouwhaarden. Gezelligheid komt in soorten en maten. Lina 7363H. Houtgestookte inbouwhaarden. Niets overtreft een echt houtvuur qua sfeer. Inbouwhaarden Gezelligheid komt in soorten en maten Niets overtreft een echt houtvuur qua sfeer. Houtvuren zijn er echter in veel uitvoeringen. Er bestaan openhaarden, inbouwhaarden en kachels. Helex biedt

Nadere informatie

ROCK ALGEMENE SPECIFICATIES. ROCK500 Lengte houtblokken: 50cm Nominaal vermogen: 9,0kW Vermogensbereik: 3,0-11,0kW Rendement: 80% ROCK350

ROCK ALGEMENE SPECIFICATIES. ROCK500 Lengte houtblokken: 50cm Nominaal vermogen: 9,0kW Vermogensbereik: 3,0-11,0kW Rendement: 80% ROCK350 Kachels Bij Dovre hebt u een ruime keuze aan moderne, tijdloze of klassieke kachels, gemaakt uit hoogwaardig gietijzer en volgens de modernste productiemethoden. Onze kachels zijn verkrijgbaar in verschillende

Nadere informatie

HOOGPERFORMANTE WARMTEMEUBELS

HOOGPERFORMANTE WARMTEMEUBELS HOOGPERFORMANTE WARMTEMEUBELS EEN INNOVATIEF EN MILIEUVRIENDELIJK VERWARMINGSCONCEPT AANGEPAST AAN UW BEHOEFTEN Een innovatieve en hoogperformante houtkachel SPEETBOX BY STARCK warmtemeubels hebben alles

Nadere informatie

Spartherm Premium Edition

Spartherm Premium Edition Spartherm Premium Edition Duurzame kwaliteit voor de veeleisende genieter Spartherm Premium Edition: Design, kwaliteit, functionaliteit en handwerk Kies je voor een Spartherm haard? Dan kies je voor stijlvol,

Nadere informatie

Baby 7.5kW. Algemeen. Afmetingen. Brandstof Pelletcontainer capaciteit Diameter pellets 6

Baby 7.5kW. Algemeen. Afmetingen. Brandstof Pelletcontainer capaciteit Diameter pellets 6 Baby 7.5kW Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal Algemeen Merk Flumenfire Verwarmend vermogen indicatie 150 m3 Aansluiting Luchtventilatie Electrisch verbruik

Nadere informatie

Verantwoord hout stoken

Verantwoord hout stoken Verantwoord hout stoken Wist u dat... Ruimteverwarming van woningen en andere gebouwen verantwoordelijk is voor slechts 1,2%* van alle fijnstof uitstoot in Nederland? Verwarming door houtkachels hier maar

Nadere informatie

Oorspronkelijk is de naam JAnus samengesteld uit de namen van zijn ontwerper, Jan Jacobus de Jong. Na enig speurwerk naar de betekenis van de naam

Oorspronkelijk is de naam JAnus samengesteld uit de namen van zijn ontwerper, Jan Jacobus de Jong. Na enig speurwerk naar de betekenis van de naam Oorspronkelijk is de naam JAnus samengesteld uit de namen van zijn ontwerper, Jan Jacobus de Jong. Na enig speurwerk naar de betekenis van de naam Janus bleek dat deze naam niet zo gek gekozen was. Janus

Nadere informatie

ZEN INBOUWHAARDEN ALGEMENE SPECIFICATIES OPTIES

ZEN INBOUWHAARDEN ALGEMENE SPECIFICATIES OPTIES ZEN ALGEMENE SPECIFICATIES ZEN100 ZEN102 OPTIES INBOUW HOUT INBOUWHAARDEN Brandstof: hout Nominaal vermogen: 4,8kW Vermogensbereik: 1,9-5,9kW Ø aansluiting rookafvoer: 150mm Plaats rookafvoer: bovenaansluiting

Nadere informatie

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER VERWARMEN MET SFEER 01 Inhoud 1/2 Kachelbouw varianten Warme lucht kachel Warme lucht met massa op de kachel Warme lucht met massa naast de kachel Warme lucht kachel hypocaust Massa kachel, systeemkachel,

Nadere informatie

Kleurrijke warmte p. 3. Design houtkachels met een plus p. 5. Optimale warmteverspreiding p. 7

Kleurrijke warmte p. 3. Design houtkachels met een plus p. 5. Optimale warmteverspreiding p. 7 PERSDOSSIER WINTER 2011 Klaar voor de winter! Nog even en dan komen herfst en winter er weer aan. Dan moeten we weer wennen aan kille ochtenden, gure dagen en koude nachten. Wat is er op zo n moment gezelliger

Nadere informatie

-40% -40% -50% RADIATOREN DESIGN EN KWALITEIT AAN BETAALBARE PRIJZEN. Overzicht volledig aanbod / Meer info / Bestellen :

-40% -40% -50% RADIATOREN DESIGN EN KWALITEIT AAN BETAALBARE PRIJZEN. Overzicht volledig aanbod / Meer info / Bestellen : RADIATOREN DESIGN EN KWALITEIT AAN BETAALBARE PRIJZEN BeauHeat staat voor een ruim assortiment van kwalitatieve radiatoren dat een antwoord biedt op elke vraag in de markt, en dit tegen betaalbare prijzen.

Nadere informatie

Functioneren infrarood panelen ES systems

Functioneren infrarood panelen ES systems INFRAROOD VERWARMINGSSYSTEEM Productie- en verkoopmaatschappij ES systems, opgericht in 2010, is een jong en dynamisch bedrijf dat zich snel ontwikkelt. Bij het opstarten van dit bedrijf is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Nieuw! Nieuw! Een stralende kleine grootheid

Nieuw! Nieuw! Een stralende kleine grootheid 800 Nieuw! Nieuw! Een stralende kleine grootheid MILJÖMÄRKT 378 001 1 Een grote kachel van compact formaat De Contura 800 is geïnspireerd op de beroemde superellips. De vorm maakt deze kachel compact en

Nadere informatie

Documentatie Haarden.

Documentatie Haarden. 2015 Documentatie Haarden www.martenskeukens.nl Een koud huis is een ongezellig huis Er is niets zo fijn als een aangenaam warme woning, zeker in de koude wintermaanden is het heerlijk om een kachel of

Nadere informatie

Installatie, gebruiks en onderhouds instructies. Stoveman houtgestookte sauna ovens. Veiligheidsafstanden

Installatie, gebruiks en onderhouds instructies. Stoveman houtgestookte sauna ovens. Veiligheidsafstanden Installatie, gebruiks en onderhouds instructies. Stoveman houtgestookte sauna ovens Veiligheidsafstanden Voorafgaande aan de installatie van uw sauna oven moet u erop letten dat de minimale veiligheidsafstanden

Nadere informatie

Royal kachels. Het slimme air system verwarmt ruimtes snel en gel kmatig omdat de warme lucht door een ventilator wordt verspreid.

Royal kachels. Het slimme air system verwarmt ruimtes snel en gel kmatig omdat de warme lucht door een ventilator wordt verspreid. BY PALAZZATTI Het slimme air system verwarmt ruimtes snel en gel kmatig omdat de warme lucht door een ventilator wordt verspreid. Kanalisatie kan meerdere ruimtes snel en gel kmatig verwarmen door gebruik

Nadere informatie

Mooie voorkant met hoge kwaliteit sfeerfoto. Speksteenkachels. catalogus 2016/2017

Mooie voorkant met hoge kwaliteit sfeerfoto. Speksteenkachels. catalogus 2016/2017 Mooie voorkant met hoge kwaliteit sfeerfoto. Speksteenkachels catalogus 2016/2017 VERTROUWDE KWALITEIT Door onze 30-jarige ervaring met haarden en kachels kunnen onze producten voldoen aan de hoogste Europese

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De JAnus2: veelzijdig en duurzaam. Kwaliteit van huis uit

Inhoudsopgave. De JAnus2: veelzijdig en duurzaam. Kwaliteit van huis uit Inhoudsopgave 2 De JAnus2: veelzijdig en duurzaam 3 De JAnus2: het beste van twee werelden - Gemak en comfort 5 JAnus2 hout - JAnus2 gas - Technische gegevens 6 Volop keuze - Duurzaamheid 7 Accessoires

Nadere informatie

ALTECH Aqua PLUS: De Aqua PLUS is een houtkachel voorzien van 2 geïntegreerde warmtewisselaars maar het principe is verder gelijk aan de overige speksteenkachels van Altech. Zo is ook deze haard voorzien

Nadere informatie

Kachels en haarden bij ons in de toonzaal

Kachels en haarden bij ons in de toonzaal Kachels en haarden bij ons in de toonzaal KACHELS Pelletkachels Merk : Edilkamin Seven Kleine, performante en gebruiksvriendelijke pelletkachel met sober design. Bestaat in 4 kleuren, en past zich aan

Nadere informatie

TULIA - traditioneel, duurzaam en robuust

TULIA - traditioneel, duurzaam en robuust TULIA Tulia Finovens 2015 Tulia L100/550 met bakoven, aangebouwde schoorsteen en houtopslag 1 TULIA - traditioneel, duurzaam en robuust TULIA - het middelpunt van behaaglijkheid Tulia Finovens zijn houtkachels

Nadere informatie

KACHELS

KACHELS KACHELS WWW.SAEYHEATING.COM INHOUDSTAFEL Scope p 36 Saey 92 94 200 p 716 Signum p 1721 Toebehoren p 2223 Wat je moet weten p 23 Technische gegevens p 2427 LEGENDE 1. HOUTKACHEL 5. CEGEKEURD 2. KOLENKACHEL

Nadere informatie

MINIMALISTISCH DESIGN

MINIMALISTISCH DESIGN Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Altijd het beste klimaat voor een MINIMALISTISCH DESIGN Zehnder Zmart: de design radiator die zich onopvallend

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

GARANTIE. Inhoudsopgave. JAcobus: de ultraschone houtkachel. De hoogste norm

GARANTIE. Inhoudsopgave. JAcobus: de ultraschone houtkachel. De hoogste norm Inhoudsopgave 2 JAcobus: de ultraschone houtkachel 4 Vriendelijk voor het milieu 5 De JAcobus in het kort 6 JAcobus 7 JAcobus 6 - JAcobus 9 - JAcobus 12 9 JAcobus kook 10 JAcobus beton 12 Accessoires 14

Nadere informatie

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen Verwarming Koeling Ventilatie Filtering De radiator voor nu en morgen. Lagetemperatuursystemen zoals warmtepompen, zonnepanelen of hoogrendementsketels

Nadere informatie

Blenda. Kleuren. Eigenschappen. Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal. Zwart. Ivoor.

Blenda. Kleuren. Eigenschappen. Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal. Zwart. Ivoor. Blenda Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal Kleuren Zwart Ivoor Bordeaux Eigenschappen Vermogen brandkorf kw 7.5 Thermisch vermogen Max kw 6,8 Thermisch vermogen

Nadere informatie

De schoonheid van eenvoud. www.element4-fires.com

De schoonheid van eenvoud. www.element4-fires.com De schoonheid van eenvoud www.element4-fires.com De schoonheid van eenvoud U houdt van de warmte, sfeer en de gezelligheid van echt, levend vuur? Maar zonder de rompslomp van breken en bouwen? Dan hebben

Nadere informatie

B u i t e n l e v e n

B u i t e n l e v e n Buitenleven Feeling U wilt optimaal genieten van het klimaat. Weren van zon en regen, kou en warmte en het verlengen van uw buitenseizoen. Het wisselvallige weer laat dit niet zonder slag of stoot toe.

Nadere informatie

Infrarood verwarming van ThermIQ

Infrarood verwarming van ThermIQ De panelen zijn getest en 100% veilig Technische gegevens Bij ThermIQ gaat elk paneel door onze handen, zo blijven we kwaliteit leveren Artikelnummer TH1060 * TH1030 TH06060 * Afmeting 1.193 x 593 x 35

Nadere informatie

Accumulatiekachel houdt warmte langer vast

Accumulatiekachel houdt warmte langer vast PERSDOSSIER WINTER 2012 Accumulatiekachel houdt warmte langer vast Nieuw deze winter binnen het SAEY-gamma is de Emil IV, een houtkachel met accumulatiestenen die tijdens het branden de warmte opnemen

Nadere informatie

LAXEVAAGS. Trianon Beaulieu Versailles Axel Xander

LAXEVAAGS. Trianon Beaulieu Versailles Axel Xander NEW LAXEVAAGS Trianon Beaulieu Versailles Axel Xander NEW LAXEVAAGS Gamma overzicht Jaren geleden werden deze kachels vervaardigd in een klein Noors atelier, in een dorpje gelegen bij de monding van een

Nadere informatie

Inbouw-openhaarden. Trendsetter in sfeerverwarming. december 04

Inbouw-openhaarden. Trendsetter in sfeerverwarming. december 04 Inbouw-openhaarden Trendsetter in sfeerverwarming december 04 Inbouw-openhaarden Sfeer Gegarandeerd! Niets brengt zoveel sfeer in een vertrek als een mooie inbouw-openhaard. En het goede nieuws is: bij

Nadere informatie

-40% -40% -50% RADIATOREN DESIGN EN KWALITEIT AAN BETAALBARE PRIJZEN. Overzicht volledig aanbod / Meer info / Bestellen :

-40% -40% -50% RADIATOREN DESIGN EN KWALITEIT AAN BETAALBARE PRIJZEN. Overzicht volledig aanbod / Meer info / Bestellen : RADIATOREN DESIGN EN KWALITEIT AAN BETAALBARE PRIJZEN BeauHeat staat voor een ruim assortiment van kwalitatieve radiatoren dat een antwoord biedt op elke vraag in de markt, en dit tegen betaalbare prijzen.

Nadere informatie

2013 NL BE pelletkachels. pelletkachels

2013 NL BE pelletkachels. pelletkachels 2013 NL BE De werking van een pelletkachel Geluidsarme convectie ventilator Betere warmte overdracht waardoor een hoger rendement ontstaat. i Een knapperend houtvuur met de houtblokkenset voor uw pelletkachel

Nadere informatie

Ambacht in een nieuw jasje

Ambacht in een nieuw jasje 1. Ambacht in een nieuw jasje Inhoud Hollandse ambacht in een nieuw jasje Batavia 4 Rembrand 5 Duroflame productieproces 7 Pelle 8 Rinus 9 Dit mag jij als klant van ons verwachten 10 De behaaglijke, gezellige

Nadere informatie

Infrarood verwarming. Effectieve en efficiente warmtebron. Warm, comfortabel en gezond. Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis.

Infrarood verwarming. Effectieve en efficiente warmtebron. Warm, comfortabel en gezond. Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis. Infrarood verwarming Warm, comfortabel en gezond Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis. Effectieve en efficiente warmtebron De innovatieve infrarood verwarmingssystemen spelen helemaal in

Nadere informatie

Spartherm Premium Edition: Design, kwaliteit, functionaliteit en handwerk

Spartherm Premium Edition: Design, kwaliteit, functionaliteit en handwerk Premium Edition Inbouwhaarden op hout 2018/2019 Spartherm Premium Edition: Design, kwaliteit, functionaliteit en handwerk Kies je voor een Spartherm haard? Dan kies je voor stijlvol, minimalistisch design

Nadere informatie

productoverzicht Welkom in een warm huis

productoverzicht Welkom in een warm huis productoverzicht Welkom in een warm huis 2 Niets is knusser dan een heerlijk warm vuurtje. In streken waar ze een herfst, een winter en een lente kennen, weet eigenlijk iedereen dat wel. Maar de warmte

Nadere informatie

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veilige deuren 22 Een veiligheidsdeur beschermt uw huis. Inbraak in appartementen is een veelvoorkomend probleem. De meeste van deze inbraken

Nadere informatie

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water

Omdat je van warmte houdt! Remeha Aquanta. Remeha Aquanta. Eindeloos veel comfort, eindeloos veel warm water Omdat je van warmte houdt! All-in-one topcomfor t De is de nieuwste innovatie op het gebied van verwarming en warm water. Uniek aan de Aquanta is de snelheid waarmee hij continu een eindeloze hoeveelheid

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

2575/3SEC ALGEMENE SPECIFICATIES 2575/3SEC

2575/3SEC ALGEMENE SPECIFICATIES 2575/3SEC 2575/3SEC ALGEMENE SPECIFICATIES 2575/3SEC Nominaal vermogen: 10,0kW Vermogensbereik: 3,3-12,0kW Ø aansluiting rookafvoer: 150mm Plaats rookafvoer: bovenaansluiting Lengte houtblokken: 50cm Aansluiting

Nadere informatie

CONSCIOUS ELEGANCE Laat u verleiden door Element4

CONSCIOUS ELEGANCE Laat u verleiden door Element4 CONSCIOUS ELEGANCE Laat u verleiden door Element4 ELEMENT4 Intro MAAK KENNIS MET DE NIEUWSTE GENERATIE ELEKTRISCHE HAARDEN! Bent u op zoek naar een elektrische haard met een realistisch vlambeeld én stijlvol

Nadere informatie

fire Universal-6 keep your for life keep your fire - for life

fire Universal-6 keep your for life keep your fire - for life keep your fire for life Universal-6 UNIVERSAL-6 Een begrip onder de inzet houthaarden Sommige producten zijn en blijven klassiekers. Zij doorstaan de tand des tijds en zullen altijd vanuit ontwerp of

Nadere informatie

Design. Innovatie. Vreugde

Design. Innovatie. Vreugde Index Designfilosofie Scan Voordat u een houtkachel aanschaft Uniek verbrandingssysteem Scan 40 Scan 45 Scan 49 en Scan 59 Scan 50-serie Scan 53 Scan 56 Scan 57 Scan 58 Scan 58 Wall Scan 58 met speksteen

Nadere informatie

Inhoud. Wij geven 10 jaar garantie Meteor is 100% gemaakt in Denemarken. Welkom bij Meteor 4

Inhoud. Wij geven 10 jaar garantie Meteor is 100% gemaakt in Denemarken. Welkom bij Meteor 4 Inhoud Welkom bij Meteor 4 Meteor en kwaliteit 5 Standaard inzethaarden Jupiter 470 vertical 6 Jupiter 550 6 Jupiter 470 XXL 7 Jupiter 470-850 8 Jupiter 470 XL 9 Jupiter 500-850 10 Jupiter 550 XL 11 Jupiter

Nadere informatie

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Outdoor Comfort & More Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Buitengewoon: Trebbiano Met gepaste trots presenteren wij u onze Trebbiano terrasoverkapping. De Trebbiano een krachtige mix van

Nadere informatie

VUUR IS EEN PASSIE DESIGN IS EEN KUNST

VUUR IS EEN PASSIE DESIGN IS EEN KUNST THE NEW ART OF FIRE VUUR IS EEN PASSIE DESIGN IS EEN KUNST Fenix Fire heeft een passie voor warmte en design die alleen maar als vurig omschreven kan worden. Deze hoogwaardige productlijn brandmerkt haar

Nadere informatie

Zo kiest u de sfeerhaard die bij u past

Zo kiest u de sfeerhaard die bij u past seizoen Zo kiest u de sfeerhaard die bij u past Vrijstaande haarden die u zelf samenstelt Hanghaarden Elk huis z n eigen sfeerhaard! GAMMA heeft een ruim assortiment van Livin flame, met sfeervolle moderne

Nadere informatie

F I N O V E N S NL 1

F I N O V E N S NL 1 F I N O V E N S NL 1 LINNATULI - eenvoudig, duurzaam en stijlvol Linnatuli Finovens zijn houtkachels uit Finland die energiezuinig uw woonruimte verwarmen. Fraai geplaatst als ruimte scheiding in het midden

Nadere informatie

Waarom infrarood de juiste keuze is 5 redenen om te kiezen voor infraroodverwarming.

Waarom infrarood de juiste keuze is 5 redenen om te kiezen voor infraroodverwarming. Waarom infrarood de juiste keuze is 5 redenen om te kiezen voor infraroodverwarming. 5 redenen Waarom infraroodverwarming de juiste keuze is Steeds meer mensen kiezen voor infraroodverwarming. Dat is niet

Nadere informatie

PREMIUM inbouwhaarden

PREMIUM inbouwhaarden inbouwhaarden Welkom bij Spartherm Spartherm is mede dankzij de zeer hoge Duitse kwaliteitsstandaard uitgegroeid tot Europees marktleider op het gebied van houtgestookte liftdeurhaarden. Met meer dan 55.000

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

warmte HoutkachelS Leef met nog meer kwaliteit: Ontdek de nieuwe generatie houtkachels van ANIMO.

warmte HoutkachelS Leef met nog meer kwaliteit: Ontdek de nieuwe generatie houtkachels van ANIMO. PelletkachelS U wilt genieten van gezellige vlammen en comfortabel verwarmen? Dan is de ANIMO pelletkachel de oplossing. Dankzij de praktische pelletvoorraad en de regelbare warmte-afgifte zijn deze kachels

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

Tsjechische topkwaliteit

Tsjechische topkwaliteit www.hsflamingo.com Tsjechische topkwaliteit van een traditionele gerenommeerde producent Geproduceerd in Broumov, Tsjechië Jarenlang zorgen de kachels van HS Flamingo voor een gezellige warmte bij u thuis.

Nadere informatie