B&W-Aanbiedingsformulier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B&W-Aanbiedingsformulier"

Transcriptie

1 B&W.nr , d.d. 29 juni 21 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststellen conceptdeelverordening tijdelijke subsidieregeling combinatiefuncties voor inspraak BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. ter uitvoering van het raadsbesluit RV9.12 de conceptdeelverordening tijdelijke subsidieregeling combinatiefuncties vast te stellen voor de inspraak; 2. de conceptdeelverordening tijdelijke subsidieregeling combinatiefuncties ter zienswijze te publiceren in de gemeentelijke advertentie en toe te zenden aan diverse betrokkenen en de periode waarbinnen inspraak ingediend kan worden, in verband met het zomerreces te bepalen op acht weken, in tegenstelling tot de normale inspraakperiode van zes weken. Samenvatting Het college van B&W heeft de conceptdeelverordening tijdelijke subsidieregeling combinatiefuncties vastgesteld. Na verwerking van de inspraakreacties door het college zal de raad de deelverordening tijdelijke subsidieregeling combinatiefuncties vaststellen. Op dat moment is de tijdelijke regeling definitief en kunnen partijen aanvragen voor een combinatiefunctie indienen bij de gemeente. De regeling maakt het mogelijk voor scholen, sportverenigingen, culturele instellingen en overige partijen, om een aanvraag in te dienen voor een combinatiefunctionaris. Een combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever, maar werkzaam is voor twee of meer sectoren: in dit geval onderwijs, sport en/of cultuur. Voorbeelden hiervan zijn combinatiefunctionarissen die naschoolse activiteiten sport voor de school organiseren en tevens de sportvereniging ondersteunen of een muziekleraar die werkt voor de muziekschool, maar ook voor de basisschool in de wijk. De tijdelijke regeling heeft een looptijd van vier jaar. Na afloop van deze periode zal op basis van een evaluatie worden besloten over de wenselijkheid en de mogelijkheden van de voortzetting van de combinatiefuncties.

2 Invoeringsregeling combinatiefuncties

3 Inhoudsopgave 1 Wat is de regeling combinatiefuncties 3 2 Door de raad vastgestelde kaders 3 3 Context invoering combinatiefuncties. 4 4 Invoeringsregeling combinatiefunctionarissen 5 5 Werkgeverschap combinatiefunctionarissen 5 6 De prioriteitenstelling Financiën..7 8 Uitgangspunten van de subsidieregeling combinatiefuncties..8 9 Tijdsplanning.9

4 1 Wat is de regeling combinatiefuncties? Vanaf 28 is de Rijksregeling Impuls Brede Scholen Sport en Cultuur in werking getreden. Via deze regeling ontvangt de gemeente een bijdrage voor het realiseren van 14,2 fte combinatiefuncties in enerzijds het onderwijs (primair en voortgezet) en anderzijds in de sectoren sport en cultuur. De regeling beoogt functies op uitvoerend niveau te realiseren. De Rijksregeling heeft een structureel karakter maar de middelen zijn geoormerkt en mogen niet aan iets anders worden besteed. Een combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever, maar werkzaam is voor twee of meer sectoren: in dit geval onderwijs, sport en/of cultuur 1. Met combinatiefuncties wordt de verbinding en samenwerking tussen deze sectoren versterkt. De combinatiefunctionaris kan er onder andere voor zorgen dat het sport- en beweegaanbod op en rond de scholen wordt uitgebreid, het aanbod wordt afgestemd op de (doelgroepspecifieke) behoeften in de wijk en de sportverenigingen worden versterkt. Tevens bevordert deze functionaris de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en sport- en cultuurorganisaties door hen met elkaar in contact te brengen en kansen te realiseren. Voorbeelden hiervan zijn combinatiefunctionarissen die naschoolse activiteiten sport voor de school organiseren en tevens de sportvereniging ondersteunen of een muziekleraar die werkt voor de muziekschool, maar ook voor de basisschool in de wijk. De belangrijkste doelstellingen van het Rijk met deze regeling zijn: - de uitbreiding en versterking van de brede scholen met een sport- en cultuuraanbod in zowel het primair als het voortgezet onderwijs; - de versterking van sportverenigingen met oog op hun maatschappelijke functie en de inzet van sport voor het onderwijs, de naschoolse opvang en de wijk; - het stimuleren van een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond scholen voor alle leerlingen; - het bevorderen dat de jeugd tot 18 jaar vertrouwd raakt met één of meer kunst- en cultuurvormen en sport. 2 Door de raad vastgestelde kaders De gemeenteraad heeft op het voorstel Kader invoering combinatiefuncties onderwijs, sport en cultuur voor de periode mei 21 - april 214 vastgesteld (RV9.12). In het raadsvoorstel wordt de financiering van de combinatiefuncties voor een periode van vier jaar geregeld en zijn de belangrijkste beleidsuitgangspunten geformuleerd. De raad heeft besloten dat voor de uitwerking van het raadsbesluit een invoeringsregeling moet worden opgesteld. De raad heeft de volgende doelstellingen vastgesteld: a. onderwijs: - de versterking en de uitbreiding van het aantal brede scholen; 1 Binnen de culturele sector wordt een combinatiefunctionaris ook wel cultuurcoach genoemd.

5 - de vergroting van het dagelijkse aanbod aan sport en bewegen op en rond de scholen. b. sport: - de versterking van sportverenigingen op het gebied van ontmoeting, participatie en de verbetering van de sociale samenhang; - inzet van sportverenigingen bij onderwijs, naschoolse opvang en in de wijk; - stimuleren dat kinderen lid worden van een sportvereniging; - jongeren betrekken bij het organiseren van sportactiviteiten op straat en bij de sportverenigingen. c. jongeren: - de bevordering van gezonde leefstijlen waaronder bestrijding overgewicht, het verminderen van alcoholgebruik enz. - de vermindering van overlast en vernielingen op straat; - het vergroten van het aantal jongeren dat voldoet aan de beweegnorm ; - het bevorderen dat de jeugd tot 18 jaar vertrouwd raakt met één of meer kunst- en cultuurvormen en sport. De raad heeft vastgesteld dat in de invoeringsregeling minimaal de volgende zaken dienen te worden geregeld: - De organisatorische en juridische vormgeving van de combinatiefuncties; - De coördinatie van de combinatiefuncties; - De arbeidsvoorwaarden van de combinatiefunctionarissen; - De continuering van het aanbod naschoolse activiteiten en de BOS-activiteiten; - De voorwaarden waarop instellingen, sportverenigingen en scholen een beroep kunnen doen op een combinatiefunctionaris (verdeelregels); - Een regeling voor de eigen bijdragen van scholen, instellingen en sportverenigingen; - De relatie naar andere verwante projecten en beleidsterreinen waaronder de kennismakingscursussen schoolsport; - Een financiële vertaling. 3 Context invoeringsregeling combinatiefuncties Bij de invoering van de combinatiefuncties spelen onder meer de continuering van de naschoolse activiteiten en de BOS-activiteiten, de schoolsportcommissie en de bestaande pilot combinatiefuncties een rol. Naschoolse activiteiten Dit zijn activiteiten die aansluiten bij de schooldag, maar iets anders bieden dan wat kinderen op school al doen. Het gaat om activiteiten op het gebied van cultuur, sport en spel, natuur en techniek en ontspanning. Na een start in de Brede School Leiden Noord 1 jaar geleden, is in de periode een uitgebreid programma aan naschoolse activiteiten uitgevoerd. Doelstellingen waren o.a. het vergroten van de sociale vaardigheden, het versterken van het zelfvertrouwen van kinderen, het bevorderen van een gezonde leefstijl en integratie. Met het aflopen van het Grote Steden Beleid zijn de naschoolse activiteiten gestopt. Het is de wens van de raad om het type activiteiten terug te laten komen middels de combinatiefuncties.

6 Een breed pakket aan naschoolse activiteiten is een belangrijk onderdeel van het inhoudelijk programma van de Brede School Leiden Noord en de Brede School Slaaghwijk. Om dit programma te waarborgen, zal een aanvraag van deze brede scholen voor een combinatiefunctionaris met prioriteit worden behandeld. Buurt-Onderwijs-Sportprojecten (BOS-projecten) De BOS-projecten boden laagdrempelige sportactiviteiten voor jongeren van 4 tot 19 jaar. Doel was het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl en het terugdringen van onderwijs- en opvoedingsachterstanden. Deze regeling was ingesteld voor de periode en richtte zich op de wijken Leiden-Noord, de Slaaghwijk, de Stevenshof en Leiden Zuidwest. Er werden onder meer sportactiviteiten georganiseerd op pleintjes in de buurten en bij sportverenigingen. Activering en participatie van jeugd uit de wijk stond hierbij centraal als ook een structurele samenwerking tussen buurt, onderwijs en sportpartners. In Leiden Zuidwest waren de BOS-activiteiten ingebed in het bredere project beweegmanagement dat deel uitmaakte van het Wijkontwikkelingsplan Zuidwest. Beweegmanagement is een organisatiemethodiek die vraag en aanbod op het gebied van jeugdsport in de wijk duurzaam aan elkaar koppelt met als doel meer jeugd in de wijk te laten sporten en bewegen. Het project beweegmanagement in Leiden Zuidwest richtte zich op de doelgroep 4-18 jarigen. De tijdelijke regeling voor BOS-activiteiten en beweegmanagement is gestopt en de raad heeft gevraagd het type activiteiten terug te laten komen middels de combinatiefuncties. Schoolsport De schoolsportcommissie bestaat al heel lang en heeft een vaste plaats in de Leidse sportwereld. De schoolsportcommissie heeft in hoofdzaak twee taken namelijk het organiseren van schoolsporttoernooien en van kennismakingscursussen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De schoolsportcommissie functioneert goed en voorziet in een behoefte. Er is geen aanleiding om dit te veranderen. Uiteraard wordt van de combinatiefunctionarissen wel verwacht dat er een goede afstemming plaatsvindt met de activiteiten van de schoolsportcommissie. Pilot combinatiefuncties In de periode april 29 t/m april 211 wordt op de basisscholen De Viersprong en De Morskring een pilot uitgevoerd. De vakleerkrachten gymnastiek van beide scholen organiseren in samenwerking met sportverenigingen activiteiten, clinics en kennismaking voor de leerlingen. Deze activiteiten vinden plaats onder en na schooltijd. De ervaringen met deze pilot zijn meegenomen bij het opstellen van de invoeringsregeling. 4 Invoeringsregeling combinatiefuncties in Leiden Bij het opstellen van de invoeringsregeling combinatiefuncties is gebleken dat er over een aantal onderwerpen fundamentele keuzes dient te worden gemaakt. Het gaat hierbij onder meer om: - Het werkgeverschap - De prioriteitenstelling - De financiën

7 Hieronder wordt de problematiek bij deze onderwerpen op hoofdlijnen beschreven alsmede de oplossingsscenario s die er zijn en de keuze die uiteindelijk wordt voorgesteld. 5 Werkgeverschap combinatiefunctionarissen Het werkgeverschap van de combinatiefunctionarissen kan op verschillende manieren worden ingevuld. Er is advies ingewonnen bij de VNG, de Taskforce Combinatiefuncties en diverse gemeenten. Uit deze informatie komt geen éénduidig beeld naar voren op welke wijze de combinatiefuncties het beste ingevuld kunnen worden. Dit is sterk afhankelijk van de lokale situatie en het beschikbare budget. De eerste vraag die zich aandient is of de combinatiefunctionarissen bij één centrale (onafhankelijke) werkgever dienen te worden ondergebracht of bij meerder werkgevers. Het onderbrengen van alle combinatiefunctionarissen bij één (onafhankelijke) werkgever heeft de volgende voordelen: - Gelijke arbeidsvoorwaarden (b.v. CAO - sport) - Tijdelijke/flexibele inzet van combinatiefunctionaris mogelijk bij aanvragende partijen - Coördinatie vanuit de gemeente makkelijker - Onafhankelijkheid werkgever gewaarborgd In dit model ontvangen de aanvragende partijen geen subsidie in de vorm van geld, maar in de vorm van een combinatiefunctionaris via een uitleenovereenkomst om niet. Helaas zitten aan de uitvoering van dit model een aantal grote knelpunten. Indien de gemeente de combinatiefunctionarissen rechtstreeks onder brengt bij een derde partij b.v. Sportservice Noord-Holland dan wordt er 2% BTW geheven die niet gecompenseerd kan worden. Dit betekent een prijsverhoging per jaar van bijna 2.. Aangezien de cofinanciering van de combinatiefuncties uit verschillende (incidentele) budgetten is opgebouwd en de noodzaak tot gemeentelijke bezuinigingen een feit is, lijkt een verhoging van het budget voor combinatiefuncties niet realistisch. Gelet op de beperkte omvang van het beschikbare budget is het ook niet verantwoord de kosten hiervan ten laste te brengen. De BTW-heffing kan alleen worden ontlopen als de gemeente hiervoor een aparte (niet BTW-plichtige) stichting opricht. Een groot nadeel hiervan is dat er bureaukosten gemaakt zullen worden in de vorm van huisvesting, beroepsmatige ondersteuning en salarisadministratie. Een andere manier om BTW-heffing te voorkomen is dat de gemeente de combinatiefunctionarissen zelf in dienst neemt en via een uitleenovereenkomst om niet detacheert naar de aanvragende partijen. De gemeente Leiden is hier geen voorstander van, omdat dit in strijd is met het gemeentelijk beleid om het aantal ambtenaren te verminderen en taken niet meer zelf uit te voeren, maar op afstand te zetten.

8 Centraal werkgeverschap lijkt op basis van het bovenstaande financieel niet mogelijk en/of niet wenselijk. Dat betekent dat de combinatiefunctionarissen bij verschillende werkgevers terecht zullen komen. Het voorstel is daarom om met een subsidie variant te werken. De combinatiefunctionarissen zullen zo via de partijen die subsidie aanvragen bij de verschillende werkgevers worden ondergebracht. De voordelen zijn geen BTW-heffing, geen bureaukosten en geen extra taken voor de gemeente. In deze variant is het wel zaak de coördinatie en aansturing van de combinatiefunctionarissen goed te beleggen. De concept deelverordening tijdelijke subsidieregeling combinatiefuncties alsmede de toelichting bij de tijdelijke subsidieregeling zijn als bijlagen bijgevoegd. 6 De prioriteitenstelling Bij het opstellen van de invoeringsregeling doet zich de vraag voor of er behalve inhoudelijke criteria ook prioriteiten gesteld dienen te worden: met andere woorden heeft iedere aanvraag even veel kans? Gelet op de kaderstelling van de raad namelijk een aanbod van naschoolse activiteiten voor de leeftijdsgroep 12 - en een aanbod van sportactiviteiten voor 12 + in de buurt en bij de sportvereniging is gekozen voor een prioriteitenstelling. Dit biedt namelijk de beste garantie dat de bestaande activiteiten kunnen worden gecontinueerd. De prioriteitenstelling komt tot uiting door bepaalde combinaties prioriteit te geven en een indicatieve verdeling van de combinatiefuncties over de stad te maken. De volgende combinaties van sectoren krijgen prioriteit: Scholen - Sportvereniging(en) Scholen - Culturele organisatie(s) Scholen - Maatschappelijke organisatie(s) Maatschappelijke organisatie(s) - Sportvereniging(en) Maatschappelijke organisaties - Culturele organisaties (s) Uiteraard zijn ook combinaties van meer dan 2 sectoren mogelijk. Bij het opstellen van een indicatieve verdeling van de combinatiefunctionarissen over de stad is uitgegaan van de wijken waar nu een aanbod van naschoolse activiteiten is voor 12- en een sportaanbod in de buurt voor 12+. De verdeling van de totaal 14,2 fte zou er indicatief dan als volgt uit kunnen zien: Noord Mors Stevenshof Merenwijk (Slaaghwijk) Zuidwest Stedelijk Totaal Wijk en Sport Onderwijs en Sport

9 Cultuur 2 2 Topsportcoördinator 1 Coördinator 1 1 Totaal Restant 1,2 De prioriteitenstelling wil niet zeggen dat andere aanvragen op voorhand uitgesloten zijn. Wel is het de bedoeling om aanvragen tot een nader te bepalen peildatum te toetsen aan deze prioriteitenstelling. Voor zover er nog ruimte in het budget over is zullen de aanvragen die na die datum binnen komen in volgorde van binnenkomst worden behandeld en alleen inhoudelijk worden beoordeeld. 7 Financiën De Rijksregeling Impuls Brede Scholen Sport en Cultuur is een subsidieregeling in de salariskosten van aantallen fte. Dit in tegenstelling tot andere subsidieregelingen waarbij subsidie wordt verstrekt om een aantal prestaties te realiseren en waarbij de inzet van de beroepsmatige ondersteuning een kwestie van bedrijfsvoering is. Het ministerie stelt zich op het standpunt dat een gedeeltelijke invoering van de combinatiefunctionarissen niet is toegestaan. Het is alles of niets. Het ministerie gaat er vanuit dat een gemiddelde fte combinatiefunctionaris 5. kost. Het ministerie neemt 4 % van dit bedrag voor haar rekening en de gemeente dient 6 % door middel van cofinanciering bij te dragen. De gemeenteraad heeft de financiering voor vier jaar vastgelegd. Voor deze periode is een totaalbudget van beschikbaar voor de realisering van 14,2 fte. Dit is inclusief de overgangsregeling BOS en naschoolse activiteiten en de lopende pilot in Leiden Noord. Als de kosten hiervan van dit budget worden afgetrokken resteert Dit betekent dat per formatieplaats een budget beschikbaar is van 64. per jaar. Dat is hoger dan het normbedrag van het ministerie van 5. per jaar, maar het is twijfelachtig of hiermee alle kosten die samenhangen met een formatieplaats gedekt kunnen worden. Het voorstel is daarom per combinatiefunctionaris alleen beschikbaar te stellen: - een normbedrag voor salariskosten op basis van het functieprofiel en de daaraan gekoppelde salarisschaal; - een bedrag aan activiteitengelden van 6. per volledige fte. De normbedragen voor salariskosten zijn gebaseerd op de CAO-Sport en het gemiddelde van de betreffende salarisschaal. De salarisschaal wordt bepaald op basis van functieprofiel van de combinatiefunctie. De normbedragen worden beschikbaar naar rato van de omvang van de combinatiefunctie. De te verlenen subsidies voor de salariskosten bedragen maximaal: - functieprofiel combinatiefunctie schaal 6 37.

10 - functieprofiel combinatiefunctie schaal functieprofiel combinatiefunctie schaal functieprofiel combinatiefunctie schaal Alle overige kosten zijn voor rekening van de aanvragende partijen. De rijksregeling staat het toe dat de gemeente per combinatiefunctionaris een eigen bijdrage vraagt van 1.. Hier is vooralsnog niet voor gekozen. De overwegingen zijn hierbij als volgt: - de aanvragende partijen betalen feitelijk al een eigen bijdrage in natura, omdat zij moeten zorgen voor huisvesting, salarisadministratie enz.; - het is niet de bedoeling financieel draagkrachtige partijen op voorhand te bevoordelen. Een uitzondering hierop zal worden gemaakt voor scholen die een combinatiefunctionaris ook de reguliere gymnastieklessen op school wil laten verzorgen. Scholen ontvangen van het Rijk middelen om een vakdocent gymnastiek aan te stellen. Indien scholen er voor kiezen om deze middelen hier niet voor in te zetten, kan dit niet gecompenseerd worden door een combinatiefunctionaris. Indien zij toch wensen dat een combinatiefunctionaris de reguliere gymlessen verzorgt dan worden die uren niet gesubsidieerd c.q. dient er een vergoeding te worden betaald. 8 Uitgangspunten tijdelijke subsidieverordening combinatiefuncties In de concept deelverordening subsidieregeling zijn onder meer de volgende uitgangspunten verwerkt: - De tijdelijke subsidieregeling - De tijdelijke subsidieregeling heeft een looptijd van vier jaar - De aanvraag - De aanvraag dient te worden ingediend door de combinaties die een combinatiefunctionaris willen aanstellen (aanvragen van een partij worden niet in behandeling genomen); - De aanvraag moet door alle partijen die deel uitmaken van de combinatie zijn ondertekend; - Een voorstel voor de regeling van het formeel werkgeverschap van de combinatiefunctionaris dient bijgesloten te zijn (het is niet toegestaan een combinatiefunctionaris bij meerdere werkgevers onder te brengen); - De samenwerkingsafspraken tussen de vragende partijen over de taken en de inhoudelijke aansturing van de combinatiefunctionaris op basis van de model samenwerkingsovereenkomst om niet moeten helder zijn. - De beoordelingscriteria - De aanvraag wordt beoordeeld op de bijdragen die worden geleverd aan de gemeentelijke doelstellingen op het gebied van onderwijs, sport en jongeren; - Het bevorderen van deelname van specifieke doelgroepen; - Een combinatiefunctie is minimaal 2 uur; - Prioriteit hebben de wijken: - Leiden Noord

11 - Morsdistrict - Stevenshof - Slaaghwijk - Leiden Zuidwest - Bij het honoreren van de aanvragen zal een evenwichtige verdeling van takken van sport over het totaal aantal combinatiefuncties worden nagestreefd. - Hoogte subsidiebedrag - een normbedrag voor salariskosten op basis van het functieprofiel en de daaraan gekoppelde salarisschaal van ten hoogste: - functieprofiel combinatiefunctie schaal functieprofiel combinatiefunctie schaal functieprofiel combinatiefunctie schaal functieprofiel combinatiefunctie schaal een bedrag van 6. voor activiteitenkosten naar rato van de omvang van de formatie van de combinatiefunctionaris; - alle overige kosten zijn voor rekening van de aanvragende partijen. Aan de Brede School Leiden Noord en de Brede School Slaaghwijk wordt -gelet op hun bijzondere positie- een hoger bedrag voor activiteitenkosten toegekend. 9 Tijdsplanning De tijdsplanning voor de invoeringsregeling combinatiefuncties is als volgt: Collegebesluit / Inspraakperiode / Verwerking inspraakreacties Collegebesluit inspraakrecaties Commissie Onderwijs en Samenleving Gemeenteraad

12 Deelverordening tijdelijke subsidieregeling combinatiefuncties gemeente Leiden Hoofdstuk 1 Artikel 1 Inleidende bepalingen Begripsomschrijvingen In deze deelverordening wordt verstaan onder: a. College het college van burgemeester en wethouders van Leiden b. combinatiefunctie een combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever, maar gelijkelijk of in ieder geval voor een substantieel deel - te werk gesteld wordt in of ten behoeve van twee werkvelden/sectoren c. combinaties partijen die gezamenlijk een subsidieaanvraag voor een combinatiefunctionaris aanvragen d. combinatiefunctionaris werknemer die een combinatiefunctie vervult Artikel 2 Doel van de verordening 1 De verordening heeft tot doel het realiseren van combinatiefuncties en het aanstellen van combinatiefunctionarissen in Leiden te bevorderen door middel van het verlenen van Inputsubsidie voor het aanstellen van combinatiefunctionarissen in Leiden. 2 Het vergroten van het sport- en cultuur aanbod voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar en het versterken van brede scholen en sportverenigingen. Artikel 3 Bevoegdheid 1 Het College is het bevoegde bestuursorgaan voor het nemen van beslissingen op grond van deze deelverordening. 2 Voor zover in deze deelverordening niet anders is bepaald, is het gestelde in de Algemene Subsidieverordening 25 van toepassing. Artikel 4 Looptijd De tijdelijke subsidieregeling combinatiefuncties gemeente Leiden heeft een looptijd van 4 jaar. Hoofdstuk 2 Aanvraag, verlenen, vaststellen en verantwoorden van de subsidie Artikel 5 De aanvragers 1 Aanvragers dienen rechtspersonen te zijn volgens Nederlands recht en dienen te zijn ingeschreven in het handelsregister van de kamer van koophandel. 2 Sportverenigingen moeten zijn aangesloten bij een door de NOC*NSF erkende sportbond. Artikel 6 De aanvraag 1 De aanvragen om subsidie ingevolge deze regeling dienen te zijn ingediend voor. 2 Aanvragen die na de in het eerste lid genoemde datum worden ingediend, worden in behandeling genomen in volgorde van binnenkomst en alleen voor zover er nog budget beschikbaar is. 3 De aanvraag dient schriftelijk bij het College te worden ingediend volgens de daarvoor beschikbaar gestelde format.

13 4 De aanvraag dient te worden ingediend door de combinaties die een combinatiefunctionaris willen aanstellen. 5 De aanvraag moet door alle partijen die deel uitmaken van de combinatie zijn ondertekend. 6 De aanvraag moet zijn voorzien van een plan aanpak waarin minimaal het volgende wordt omschreven: - Het aantal benodigde uren combinatiefunctionaris voor de combinatie onderverdeeld naar partijen die deel uit maken van de combinatie; - Duur van de projectperiode (in jaren); - Een functieprofiel van de gewenste combinatiefunctionaris conform de taskforce combinatiefuncties (zie bijlage); - Een voorstel voor de regeling van het formeel werkgeverschap van de combinatiefunctionaris; - Het aantal, de aard en de frequentie van de activiteiten die worden uitgevoerd met een onderverdeling naar de onderscheiden sectoren; - De gemeentelijke doelstellingen die met de combinatiefunctionaris worden gerealiseerd; - De wijze waarop aan de wijkgerichte aanpak invulling wordt gegeven; - De samenwerkingsafspraken tussen de vragende partijen over de taken en de inhoudelijke aansturing van de combinatiefunctionaris op basis van de model samenwerkingsovereenkomst om niet (zie bijlage); - Een meerjaren planning voor zover van toepassing. De maximale termijn is vier jaar gelet op de looptijd van deze tijdelijke regeling. Artikel 7 Beoordeling subsidieaanvraag 1. De aanvraag wordt beoordeeld op de bijdrage die wordt geleverd aan de volgende gemeentelijke doelstellingen: a. onderwijs: - de versterking van de brede scholen; - de vergroting van het dagelijkse aanbod aan sport en bewegen op en rond de scholen; - het vergroten van de sociale vaardigheden van kinderen; - het vergroten van de integratie; - aantoonbaar aanbod aan naschoolse activiteiten. b. sport: - de versterking van sportverenigingen op het gebied van ontmoeting, participatie en de verbetering van de sociale samenhang; - inzet van sportverenigingen bij onderwijs, naschoolse activiteiten en in de wijk; - stimuleren dat kinderen lid worden van een sportvereniging; - een aantoonbaar aanbod aan sportactiviteiten in de wijk (zowel op straat als bij de sportvereniging) voor de leeftijdsgroepen 12 en 12+; - participatie van jeugd bij het organiseren van sportactiviteiten op straat en bij de sportverenigingen. c. jongeren: - de bevordering van gezonde leefstijlen waaronder bestrijding overgewicht, het verminderen van alcoholgebruik enzovoort; - de vermindering van overlast en vernielingen op straat; - het vergroten van het aantal jongeren dat voldoet aan de beweegnorm;

14 - het bevorderen dat de jeugd tot 18 jaar vertrouwd raakt met één of meer kunst- en cultuurvormen. d. De deelname bevorderen van specifieke doelgroepen waaronder kinderen met een functiebeperking, kinderen met overgewicht, kinderen met een niet Nederlandse afkomst, kinderen uit een aandachtswijk. 2 De volgende combinaties van partijen hebben prioriteit: - Scholen - Sportvereniging(en) - Maatschappelijke organisatie(s) - Sportvereniging(en) - Maatschappelijke organisatie(s) - Scholen - Scholen - Culturele organisatie(s) - Maatschappelijke organisaties - Culturele organisaties (s) 3 Aan initiatieven in de navolgende wijken wordt bij toekenning van subsidie prioriteit toegekend: - Leiden Noord - Morsdistrict - Stevenshof - Slaaghwijk - Leiden Zuidwest 4 Een combinatiefunctie heeft per functionaris minimaal een omvang van 2 uur in de week en maximaal een omvang van 38 uur in de week en dient door een functionaris te worden vervuld. 5 De aanvragende parijen dienen zelf te zorgen voor huisvesting van de combinatiefunctionaris. 6 Bij het honoreren van de aanvragen zal een evenwichtige verdeling van takken van sport over het totaal aantal combinatiefuncties worden nagestreefd. 7 De honorering van aanvragen is mede afhankelijk van het bereiken van een evenwichtige verdeling van de combinatiefunctionarissen over de stad, de combinaties en de sectoren. Artikel 8 Omvang van de subsidie 1 De subsidie wordt uitsluitend verstrekt voor: - de kosten van formatie-uren van een combinatiefunctionaris; - een bedrag voor activiteitenkosten naar rato van de omvang van de formatie van de combinatiefunctionaris 2 De uren die een combinatiefunctionaris als (vak)docent gymnastiek werkt binnen het onderwijs komen ten laste van de scholen. 3 In afwijking van het bepaalde in artikel 9, tweede lid, kan aan de Brede School Leiden Noord en de Brede School Slaaghwijk een hoger bedrag voor activiteitenkosten worden toegekend. Artikel 9 Hoogte te verlenen bedrag 1. De te verlenen subsidies voor de salariskosten bedragen maximaal: - functieprofiel combinatiefunctie schaal functieprofiel combinatiefunctie schaal functieprofiel combinatiefunctie schaal functieprofiel combinatiefunctie schaal Deze bedragen zullen naar rato van de omvang van de combinatiefunctie worden toegekend.

15 2 Bedrag aan activiteitengelden bedraagt per fte per jaar 6. Dit bedrag zal naar rato van de omvang de combinatiefunctie worden toegekend. 3 Indien een combinatiefunctionaris wordt aangevraagd met een salarisschaal hoger dan schaal 9 zijn de meerkosten voor rekening van de aanvragers. 4. Indien het subsidieplafond is bereikt worden de nog niet toegekende aanvragen afgewezen. Artikel 1 Bepaling betreffende subsidieverlening 1. De subsidie wordt verleend in de vorm van een voorschot. 2. De definitieve hoogte van het subsidiebedrag wordt na afloop van de subsidieperiode vastgesteld aan de hand van de jaarlijks door de subsidieverkrijgers in te dienen verantwoording. 3. In geval van een meerjarige subsidieaanvraag wordt met betrekking tot de feitelijke beschikbaarstelling jaarlijks een besluit genomen op basis van de behaalde resultaten rekening houdend met het budgetrecht van de gemeenteraad. De maximale termijn voor een meerjarige subsidieaanvraag is vier jaar gelet op de looptijd van deze tijdelijke regeling. Artikel 11 Verantwoording 1. Na afloop van een subsidieperiode leggen de subsidieverkrijgers verantwoording af over de besteding van de verleende subsidie. Hiervoor wordt, uiterlijk acht weken na afloop van de subsidieperiode een inhoudelijk en financieel verslag ingediend. 2. Het inhoudelijk en financieel verslag dient te worden ingevuld in de door de subsidieverstrekker hiervoor beschikbaar gestelde format. 3. De subsidieverkrijgers dienen desgevraagd een aanstellingsbrief van de combinatiefunctionaris te overleggen. Hoofdstuk 3 Overige bepalingen Artikel 12 Het College beslist in alle voorkomende gevallen waarin deze deelverordening niet voorziet. Artikel 13 Voortgangsoverleg 1. De subsidieverkrijgende partijen voeren minimaal 1 maal per jaar een voortgangsoverleg met de subsidieverstrekker; 2. De combinatiefunctionaris is gehouden om deel te nemen aan het combinatiefunctionarissenoverleg. Artikel 14 Hardheidsclausule Het College is bevoegd om in bijzondere gevallen gemotiveerd van deze deelverordening af te wijken. Artikel 15 Citeertitel De subsidieverordening wordt aangeduid als Deelverordening Tijdelijke Subsidieregeling Combinatiefuncties. Artikel 16 Inwerkingtreding Deze deelverordening treedt in werking op

16 Toelichting Deelverordening tijdelijke subsidieregeling combinatiefuncties gemeente Leiden Artikel 1 Begripsomschrijvingen Ad b. combinatiefunctie Bij combinatiefuncties gaat het om nieuwe functies die worden gecreëerd. Het is niet toegestaan bestaande structurele functies om te zetten in combinatiefuncties. Zie ook de opmerking bij artikel 8, tweede lid. Bij sectoren/werkvelden gaat het om onderwijs, sport en cultuur. Ad c. combinaties De volgende combinaties hebben prioriteit bij de toewijzing van een subsidie voor een combinatiefunctionaris: - Scholen - Sportvereniging(en) - Maatschappelijke organisatie(s) - Sportvereniging(en) - Maatschappelijke organisatie(s) - Scholen - Scholen - Culturele organisatie(s) - Maatschappelijke organisatie(s) - Culturele organisatie(s) Hiermee zijn andere combinaties niet op voor hand uitgesloten. Artikel 4 Looptijd De rijksregeling Impuls Brede scholen, sport en cultuur heeft weliswaar een structureel karakter, maar de cofinanciering van de gemeente heeft vooralsnog een looptijd van 4 jaar. Het betreft daarom een tijdelijke subsidieregeling met een looptijd van vier jaar. De maximale termijn waarover de subsidie wordt verstrekt is vier jaar. Artikel 5 De aanvragers Hier worden de voorwaarden gesteld waaraan de aanvragers van de subsidie moeten voldoen. Deze voorwaarden worden gesteld om er voor te zorgen dat de aanvragers aan een aantal minimale formele (kwaliteits)criteria voldoen. Artikel 6 De aanvraag Hier worden de voorwaarden genoemd waar aan de aanvraag moet voldoen. De punten 3 t/m 6 zijn verplicht. Ad 4 Gelet op de aard van de regeling worden alleen aanvragen in behandeling genomen die door combinaties van partijen worden ingediend (zie ook de toelichting bij artikel 1). De gedachte hierbij is dat er voor de aanstelling van een dergelijke combinatiefunctionaris draagvlak bestaat bij de parijen en dat er van tevoren afspraken zijn gemaakt over de verdeling van verantwoordelijkheden. Ad 5 De gezamenlijke ondertekening van de aanvraag door alle deelnemers in de combinatie garandeert dat zij op de hoogte zijn van de inhoud van de aanvraag en daarmee instemmen. Ad 6 In het plan van aanpak moet zo helder en eenduidig mogelijk worden aangegeven wat elk van de partijen in de combinatie gaat doen.

17 Uit het ingevulde functieprofiel moet zijn af te leiden in welk salarisniveau de combinatiefunctionaris terecht komt door het onder meer het noemen van de van toepassing zijnde bezoldigingsregeling. De combinatiefunctionaris komt in dienst bij één werkgever. De aanvragende partijen moeten daarom ook met een voorstel komen waar de combinatiefunctionaris in dienst komt. Het is niet toegestaan de combinatiefunctionaris bij meerdere parijen in dienst te laten treden. De partijen dienen schriftelijk te regelen op welke wijze de combinatiefunctionaris inhoudelijk wordt aangestuurd. Hiervoor dient de bijgevoegde model samenwerkingsovereenkomst om niet van de taskforc combinatiefuncties worden gebruikt. Artikel 7 Beoordeling subsidieaanvraag Ad 1 De aanvraag wordt beoordeeld op de bijdrage aan de gemeentelijke doelstellingen. Het is niet noodzakelijk c.q. niet mogelijk aan alle gemeentelijke doelstellingen een bijdrage te leveren. Ad 4 De minimale omvang van 2 uur is gekozen om versnippering van de beschikbare formatie te voorkomen. Tevens dient het aantal uren combinatiefunctionaris dat wordt gevraagd door één werknemer te worden ingevuld. Het is niet toegestaan om het gevraagde aantal uren combinatiefunctionaris over meerdere werknemers te verdelen. Ad 5 De aanvragende partijen dienen er voor te zorgen dat de combinatiefunctionaris voor zover dat noodzakelijk is over een bureau en andere faciliteiten kan beschikken. Ad 6 Er is niet een lijst van sporten en/of sportverenigingen die wel of niet voor een combinatiefunctionaris in aanmerking komen. Wel zal gelet worden op een redelijke spreiding over de verschillende sporten dus er zullen bv. niet alleen maar combinatiefunctionarissen bij voetbalverenigingen worden aangesteld. Ad 7 Verdeling fte combinatiefunctionarissen over wijken en combinaties Merenwijk Noord Mors Stevenshof (Slaaghwijk) Zuid- West Stedelijk Totaal Wijk en Sport Onderwijs en Sport Cultuur 2 2 Topsportcoördinator 1 Coördinator combinatiefuncties 1 1 Totaal

18 Restant 1,2 Voor de functie van topsportcoördinator en coördinator combifuncties kunnen geen aanvragen worden ingediend. De functie van de topsportcoördinator wordt door de Stichting Topsport Leiden ingevuld. De functie van coördinator zal via de gemeente Leiden worden ingevuld. Artikel 8 Omvang van de subsidies Ad 1 Er wordt alleen subsidie verstrekt, tot een bepaald maximum, in de directe salariskosten en de kosten van activiteiten. Alle andere kosten worden niet gesubsidieerd. Ad 2 De uren van een combinatiefunctionaris voor de reguliere gymnastieklessen op school worden niet gesubsidieerd. Scholen ontvangen van het Rijk middelen om een vakdocent gymnastiek aan te stellen. Indien scholen er voor kiezen om deze middelen hier niet voor in te zetten, kan dit niet gecompenseerd worden door een combinatiefunctionaris. Ad 3 De Brede School Leiden Noord en de Brede School Slaagwhijk ontvangen een hoger bedrag voor activiteitenkosten om het bestaande brede aanbod aan naschoolse activiteiten in stand te houden. De belangrijkste overweging hierbij is dat het brede aanbod aan naschoolse activiteiten een van de kenmerken van de Brede School is. Artikel 9 Hoogte te verlenen bedrag Ad 1 Er worden normbedragen beschikbaar gesteld voor de salariskosten van de combinatiefunctionaris. Deze normbedragen zijn gebaseerd op de CAO-Sport en het gemiddelde van de betreffende salarisschaal. De salarisschaal wordt bepaald op basis van functieprofiel van de combinatiefunctie. De normbedragen worden beschikbaar naar rato van de omvang van de combinatiefunctie. Ad 4 Als de beschikbare subsidiegelden op zijn dan worden de nog niet toegekende subsidieaanvragen afgewezen. Op is op. Artikel 1 Bepaling betreffende subsidieverlening Ad 2 De subsidie wordt definitief vastgesteld op basis van de daadwerkelijke gemaakte kosten die dienen te blijken uit de ingediende financiële verantwoording met in achtneming van de in de subsidieverordening gehanteerde maximumbedragen. Ad 3 Een meerjarige subsidie wordt niet in één keer beschikbaar gesteld, maar daar wordt jaarlijks op basis van de behaalde resultaten apart over besloten. Gelet op de tijdelijkheid van de subsidieregeling is een meerjaren subsidie van ten hoogste vier jaar mogelijk.

19 Artikel 11 Vaststelling subsidies Ad 3 De subsidieverkrijgers moeten met een aanstellingsbrief kunnen aantonen hoeveel uur de combinatiefunctionaris in dienst is. Artikel 13 Voortgangsoverleg Ad 1 De subsidieverkrijgende partijen zijn verplicht minimaal 1 x per jaar een voortgangsoverleg met de subsidieverstrekker te voeren. Ad 2 In verband met de omvang van het aantal fte combinatiefunctionarissen (14,2) zal er een combinatiefunctionarissen overleg worden ingevoerd.

20 RAADSVOORSTEL 9.12 Inclusief erratum Rv. nr.: 9.12 B&W-besluit d.d.: 1 november 29 B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Programma 7 Jeugd en Onderwijs Programma 8 Sport, Cultuur en Recreatie Onderwerp: Kader invoering combinatiefuncties onderwijs, sport en cultuur voor de periode mei 21 april 214 Aanleiding Vanaf 28 is de rijksregeling Impuls Brede Scholen Sport en Cultuur in werking getreden. Via deze regeling ontvangt de gemeente een bijdrage voor het realiseren van combinatiefuncties in enerzijds het onderwijs en anderzijds in de sectoren sport en cultuur. De belangrijkste doelstellingen van het Rijk bij deze regeling zijn: - de uitbreiding van het aantal brede scholen met een sport- en cultuuraanbod in zowel het primair als het voortgezet onderwijs; - de versterking van sportverenigingen met oog op hun maatschappelijke functie en de inzet van sport voor het onderwijs, de naschoolse opvang en de wijk; - het stimuleren van een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond scholen voor alle leerlingen; - het bevorderen dat de jeugd tot 18 jaar vertrouwd raakt met één of meer kunst- en cultuurvormen. Leiden komt op basis van haar inwonersaantal in aanmerking voor 7,5 fte in 28 die oplopen tot 15,8 fte in 212. De totale kosten van 15,8 fte worden geraamd op 948. per jaar waarvan 283. door het Rijk worden vergoed en 665. voor rekening van de gemeente zijn. Het betreft een structurele uitkering van het Rijk. Gelet op het hoge bedrag aan cofinanciering heeft ons College op besloten (B&W nr ): 1 In te stemmen met de formele aanmelding van de gemeente Leiden als deelnemer aan de Impuls Brede Scholen Sport en Cultuur en de daartoe bijgevoegde verklaring te ondertekenen; 2 De ontvangen Rijksbijdrage niet eerder te besteden dan nadat gemeentelijke cofinanciering is gevonden, en de Rijksbijdrage tot die tijd te storten in een te vormen voorziening. In de Programmabegroting 21 is het voornemen geformuleerd om met ingang van 21 met de invoering van de combinatiefuncties te beginnen. Doel: De doelstellingen voor Leiden zijn:

21 - onderwijs: - de versterking en de uitbreiding van het aantal brede scholen - de vergroting van het dagelijkse aanbod aan sport en bewegen op en rond de scholen - sport: - de versterking van sportverenigingen op het gebied van ontmoeting, participatie en de verbetering van de sociale samenhang - inzet van sportverenigingen bij onderwijs, naschoolse opvang en in de wijk - stimuleren dat kinderen lid worden van een sportvereniging - jongeren betrekken bij het organiseren van sportactiviteiten op straat en bij de sportverenigingen - jongeren: - de bevordering van gezonde leefstijlen waaronder bestrijding overgewicht, het verminderen van alcoholgebruik enz. - de vermindering van overlast en vernielingen op straat; - het vergroten van het aantal jongeren dat voldoet aan de beweegnorm; - het bevorderen dat de jeugd tot 18 jaar vertrouwd raakt met één of meer kunst- en cultuurvormen. Kader: - B&W nr d.d Impuls Brede Scholen Sport en Cultuur - Impuls Brede Scholen Sport en Cultuur - Ministerie van VWS (S/BRE-SP ) - De programmabegroting 21 Overwegingen: Het belang van combinatiefuncties De belangrijkste doelstellingen van de regeling zijn de uitbreiding van het aantal brede scholen, de versterking van sportverenigingen, het stimuleren van een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond scholen en het bevorderen dat de jeugd vertrouwd raakt met één of meer kunst- en cultuurvormen. De belangrijke overwegingen om combinatiefuncties in Leiden in te voeren zijn onder meer: - voorzetting van de naschoolse activiteiten en de BOS-projecten - vergroting van het aantal jongeren dat aan de beweegnorm voldoet - versterking van de sportverenigingen en brede scholen Voorzetting van het programma naschoolse activiteiten en de BOS-projecten De afgelopen jaren worden in Leiden twee succesvolle projecten uitgevoerd voor jongeren namelijk het programma naschoolse activiteiten en de BOS-projecten. Het programma naschoolse activiteiten biedt jongeren op de basisschool na schooltijd een aanbod aan sport- en culturele activiteiten. De BOS-projecten zijn bedoeld om het sportaanbod voor jongeren 12 + in de wijk te vergroten. Beide projecten lopen op af. Met het aflopen van deze projecten is ook de financiering voor een deel beëindigd. De regeling combinatiefuncties biedt een mogelijkheid om deze activiteiten te continueren. Op welke wijze dat zal gebeuren dient nog nader te worden uitgewerkt. Het is erg duur en niet praktisch om het huidige programma naschoolse activiteiten, de huidige BOS-projecten en de combinatiefuncties naast elkaar te laten bestaan. De rijksregeling staat niet toe dat de huidige subsidiering van de bestaande projecten ongewijzigd wordt voortgezet, omdat er combinatiefuncties dienen te worden gerealiseerd. Om te voorkomen dat er een gat valt tussen het beëindigen van deze activiteiten en de invoering van de combinatiefunctionarissen wordt voorgesteld de huidige programma s via een overgangsregeling te continueren voor het schooljaar De kosten hiervan bedragen 175. voor het

22 programma naschoolse activiteiten en 1. voor de BOS-projecten en zijn reeds meegenomen in de begroting van de invoering van de combinatiefuncties. Vergroting van het aantal jongeren dat aan de beweegnorm voldoet Uit de Jeugdmonitor van 28 van de GGD blijkt dat het aantal jongeren tussen jaar dat aan de beweegnorm voldoet van 23 naar 28 is gestegen van 14 % naar 21 %. Dat is weliswaar een behoorlijke toename, maar Leiden blijft daarmee achter bij de landelijke ontwikkeling. Landelijk voldoet in % van de jongeren aan de beweegnorm. De combinatiefuncties zijn onder meer bedoeld om een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond de scholen en in de wijk te stimuleren. Hiermee kan worden bevorderd dat het aantal jongeren dat aan de beweegnorm voldoet toeneemt. Versterking van sportverenigingen Uit een gemeentelijk inventarisatie blijkt dat een van de grootste problemen voor sportverenigingen is het werven van vrijwilligers en het op peil houden van het verenigingskader. Dit beeld wordt bevestigd door tal van landelijke onderzoeken. De combinatiefuncties kunnen een bijdrage leveren aan de versterking van de sportverenigingen door het ondersteunen van de vrijwilligers/het kader waardoor de sportvereniging haar maatschappelijke taken beter kan vervullen. Regeling invoering combinatiefuncties Tot nu toe heeft bij discussie over de realisering van de combinatiefuncties het regelen van de gemeentelijke cofinanciering centraal gestaan. Dit heeft er toe geleid dat een aantal aspecten die noodzakelijk zijn om de invoering van de combinatiefuncties tot een succes te maken tot nu toe onderbelicht zijn gebleven. Het voorstel is daarom bij de invoering van de combinatiefuncties een onderscheid te maken in een korte termijn planning en een planning op de middel lange termijn. Het is mogelijk om in de vorm van een pilot reeds op korte termijn een aantal combinatiefuncties te realiseren, omdat de cofinanciering hiervoor beschikbaar is. Het gaat hierbij om een topsportcoördinator en twee vakleerkrachten gymnastiek op de basisschool. De topsportcoördinator gaat vanaf aan de slag en de twee vakleerkrachten gymnastiek zijn inmiddels op eigen kosten reeds in september 29 begonnen. Dit biedt het voordeel dat reeds een bescheiden start kan worden gemaakt met de invoering van de combinatiefuncties en ervaring opgedaan kan worden. Tegelijkertijd dient er voor de middel lange termijn in overleg met de direct betrokkenen een regeling voor de invoering van de combinatiefuncties te worden gemaakt waarin in ieder geval de volgende onderwerpen nader worden uitgewerkt: - De organisatorische en juridische vormgeving; - De coördinatie/aansturing; - De arbeidsvoorwaarden; - De wijze waarop het programma naschoolse activiteiten en de BOS-projecten kunnen worden gecontinueerd; - De voorwaarden waarop instellingen/sportverenigingen/scholen een beroep kunnen doen op een combinatiefunctionaris (verdeelregels); - Een regeling voor de eigen bijdragen van scholen, instellingen en sportverenigingen; - De relatie naar andere verwante projecten en beleidsterreinen waaronder de kennismakingscursussen schoolsport; - Een financiële vertaling; Financiën:

23 Bij het zoeken naar de mogelijkheden van cofinanciering is in de eerste plaats gekeken naar de door het rijk aangegeven sectoren waarvoor de combinatiefuncties bedoeld zijn namelijk onderwijs, sport en cultuur. De conclusie is dat er op dit moment onvoldoende vrij besteedbare middelen beschikbaar zijn in deze sectoren om de cofinanciering structureel te regelen. Als beleidslijn is daarom gekozen voor een pragmatische invalshoek namelijk een gedeeltelijke invoering van de combinatiefuncties op basis van de beschikbare cofinanciering waarbij de rijksmiddelen naar rato worden ingezet. In het voorjaar van 29 heeft er echter een bestuurlijk overleg plaatsgevonden met vertegenwoordigers van het ministerie van VWS waarbij is gebleken dat een gedeeltelijke invoering van de combinatiefunctionarissen niet is toegestaan. Het is alles of niets. Er is daarom voor gekozen de financiering voorlopig voor vier jaar te regelen, omdat er dan ook van incidentele dekkingsmiddelen gebruik kan worden gemaakt. De kosten van de combinatiefuncties worden op basis van 15,8 fte geraamd op 948. per jaar. Dit is op basis van een gemiddelde salariskosten van 6. per fte. Dit is een krap bedrag, omdat dit bedrag exclusief overheadkosten zoals huisvesting, bureaukosten enz. Het lijkt toch verantwoord om op basis hiervan van start te gaan, omdat er tussen de ministeries van VWS, OCW en de VNG een zogenaamd onderhandelingsakkoord is bereikt dat binnenkort in het kabinetsberaad zal worden besproken. Dit akkoord komt in grote lijnen op het volgende neer: - Het normbedrag voor salariskosten waarvan wordt uitgegaan bij een combinatiefunctie wordt verhoogd van 45. naar 5.. Het Rijk heeft geen mogelijkheden om de rijksbijdrage te verhogen waardoor het aantal te realiseren formatieplaatsen zal worden teruggebracht. - Cofinanciering door derden is toegestaan tot een maximaal bedrag van 1. per formatieplaats. Als het kabinet met dit onderhandelingsakkoord instemt betekent het voor Leiden dat geen 15,8 fte dienen te worden gerealiseerd maar 14,2 fte. Op basis van de huidige raming van de kosten van 948. neemt de budgettaire ruimte per combinatiefunctionaris toe van 6. naar 66.. De opbrengst van eventuele eigen bijdragen is tot nu toe buiten beschouwing gelaten, omdat hiervoor nog een regeling dient te worden gemaakt. Uit het onderstaande overzicht blijkt dat de kosten over de periode mei 21- april 214 worden geraamd op De rijksbijdrage voor deze periode bedraagt en aan gemeentelijke dekking is een bedrag van beschikbaar. Pilot Mei start Mei einde Totaal Kosten Aantal Fte,7 11,5 14,1 15,8 15,8 5,3 6. per fte BOS t/m NSA schooljaar Overige (eenmalige) kosten PM PM PM PM PM PM

24 Totale kosten Dekking RIJK Bijdrage Rijk via DU CF's (6849) GEMEENTE O.A.B. 98. Medegebruik sportvelden (64311) Verlengde schooldag (644362/4226) Onderwijswinkel (6455) Topsport (643115) 31. Sportstimulering in de wijk (64365/ 4226) Verlengde schooldag deel GSB (644362/4226) Eigen bijdragen PM PM PM PM PM p.m Totale inkomsten Tekort 613. Het tekort van 613. kan als volgt worden gedekt: - 5. onderuitputting BOS-projecten door een onttrekking uit de voorziening risico GSB. De inspanningen op het project combinatiefuncties leiden tot een verbetering van de prestatie-indicatoren binnen de BDU-SIV. De in de jaarrekening 28 gevormde risicovoorziening kan daarmee voor een gedeelte vrij vallen en deze vrijval kan worden ingezet als dekking voor dit project. Evaluatie: Ja in 213. Door dit voorstel wordt de invoering van de combinatiefuncties voor een periode van 4 jaar geregeld namelijk van mei 21 t/m april 214. Het voorstel is om in 213 de invoering van de combinatiefuncties te evalueren en op basis hiervan te besluiten of het wenselijk is de combinatiefuncties te continueren.

Invoeringsregeling combinatiefuncties

Invoeringsregeling combinatiefuncties Invoeringsregeling combinatiefuncties Inhoudsopgave 1 Wat is de regeling combinatiefuncties 3 2 Door de raad vastgestelde kaders 3 3 Context invoering combinatiefuncties. 4 4 Invoeringsregeling combinatiefunctionarissen

Nadere informatie

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller.

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller. G E M E E N T E t NOORDENVELD Paraaf secretaris Paraaf direct leidinggevende Datum 6 juni 2013 Afdeling R&S ADVIES AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Opsteller Telefoon Registratie Noël Weisenbach 461 BW13.0611

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0020 Rv. nr..: 10.0020 B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: 10.0129 Naam programma +onderdeel: 8. Cultuur, Sport en Recreatie Onderwerp: Evaluatie Topsportbeleid 2006 2008

Nadere informatie

Combinatiefuncties. Impuls brede scholen, sport en cultuur. 12 december 2008

Combinatiefuncties. Impuls brede scholen, sport en cultuur. 12 december 2008 Combinatiefuncties Impuls brede scholen, sport en cultuur 12 december 2008 Presentatie Marieke Pronk Backer Diks Projectleider Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling 12 december 2008 12 december 2008 Sportplan

Nadere informatie

Toestel. Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur - "tussenstand" 5 februari 2009

Toestel. Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur - tussenstand 5 februari 2009 MEMO Aan Van De leden van de commissie Welzijn Wethouder Jaap Pilon Toestel 538412 1 Sector I Afdeling Betreft Datum Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur - "tussenstand" 5 februari 2009 Kopie aan 1.

Nadere informatie

gemeente Steenbergen

gemeente Steenbergen gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen - Welberg Raadsvergadering 27 oktober 2011 Agendanummer 11 Onderwerp: Combinatiefuncties Steenbergen, 20 september 2011 Aan

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Onderwerp: Combinatiefuncties. Aan de raad,

Onderwerp: Combinatiefuncties. Aan de raad, Agendapunt : 12. Voorstelnummer : 05-034 Raadsvergadering : 12 mei 2011 Naam opsteller : Mario Weima Informatie op te vragen bij : Opsteller Portefeuillehouders : Cees Roem Onderwerp: Combinatiefuncties

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Uitleg format Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Het voor u liggend formulier is bedoeld om subsidie aan te vragen bij de gemeente Almere voor een combinatiefuncties.

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

Impuls brede scholen, sport en cultuur

Impuls brede scholen, sport en cultuur Impuls brede scholen, sport en cultuur Sport Koepel Edam Volendam, combineert de hele dag! Sport Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse sportverenigingen, scholen, sportieve Edammers en Volendammers

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen.

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen. VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00888 Onderwerp: Overeenkomst Stichting Combibrug 2016-2018 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Op 30 april 2015 is in de

Nadere informatie

Zet u straks ook een combinaris in?

Zet u straks ook een combinaris in? Zet u straks ook een combinaris in? Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen juni 2008 Huis voor de Sport Groningen Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009)

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009) (24 september 2009) Dennis Winne (Sport) en Jan Wieringa (onderwijs) www.middelburg.nl www.combinatiefuncties.nl Het kabinet wil samen met gemeenten, onderwijssector, sportsector en cultuursector tenminste

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

Combinatiefuncties en NASB

Combinatiefuncties en NASB Combinatiefuncties en NASB Aanpak en ervaringen 13-09-2010 Arjan van den Beld Marjolein Zevenbergen Korte terugblik BSI en Bos Eerste sportnota sport, doen en beleven in 2002 vastgesteld. Start BSI in

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst per wijk Impuls brede scholen, sport en cultuur

Samenwerkingsovereenkomst per wijk Impuls brede scholen, sport en cultuur GEMEENTE UTRECHT Samenwerkingsovereenkomst per wijk Impuls brede scholen, sport en cultuur Concept 3 23 september 2008 Partijen Instelling A: [Naam rechtspersoon], gevestigd te [adres], hierbij rechtsgeldig

Nadere informatie

Convenant Impuls brede scholen, sport en cultuur Nijmegen

Convenant Impuls brede scholen, sport en cultuur Nijmegen Convenant Impuls brede scholen, sport en cultuur Nijmegen De gemeente Nijmegen, ten deze krachtens artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd door haar wethouders P.F.G. Depla en J.G. Kunst daartoe

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Inleiding Met het aanstellen van combinatiefunctionarissen wil de overheid de samenwerking versterken tussen onderwijs, sport en cultuur.

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 62002 1 november 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 24 oktober 2017, nr. PO/1237137,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

gemeente Tilburg 090113-11-BO bwbinternet Impuls Brede school, Sport en Cultuur 1. Inleiding

gemeente Tilburg 090113-11-BO bwbinternet Impuls Brede school, Sport en Cultuur 1. Inleiding 090113-11-BO bwbinternet Impuls Brede school, Sport en Cultuur 1. Inleiding Op 10 december 2007 is de landelijke kaderstellende overeenkomst "Bestuurlijke Afspraken Impuls Brede scholen, sport en cultuur"

Nadere informatie

Regeling subsidie sportdeelname jeugd gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie sportdeelname jeugd gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie sportdeelname jeugd gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische grondslag

Nadere informatie

Subsidieregeling Sport en bewegen

Subsidieregeling Sport en bewegen Subsidieregeling Sport en bewegen 2019 2020 Behorend bij de visie op sport en bewegen Lansingerland Scoren met sport Domein Samenleving Auteur: Dewi Klijnsmit, beleidsadviseur Sport Datum: 18 februari

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN 2014. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. Algemene subsidieverordening:

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr. 2013-006 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Gerty Vonk Afdeling Samenleving Datum voorstel 18 december 2012 Opiniërende

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, RIS300566 SUBSIDIEREGELING ZORGSTEUNPUNTEN DEN HAA G 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, besluit

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 september 2013, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening GOES 2011

Algemene subsidieverordening GOES 2011 Algemene subsidieverordening GOES 2011 De raad van de gemeente Goes; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Collegebesluit d.d. 01-11-2011 reg.nr. 11.0850 Publicatiedatum:

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris bij een vereniging

De combinatiefunctionaris bij een vereniging KNSB Verenigingsdag 8 november 2008, Vechtsebanen Utrecht De combinatiefunctionaris bij een vereniging Koen Mühlradt Beleidsadviseur / projectleider Combinatiefuncties Eén werkgever, twee sectoren (onderwijs,

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart, Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 29-04-2008, nr. VO/S&O/6112, houdende regels voor de stimulering van de pilot projecten in het schooljaar 2008-2009 ten behoeve

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

10 september n.v.t.

10 september n.v.t. Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 10 september 2018 9 n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Collegevergadering 4 december 2012 Inlichtingen Maurits van Tubergen Lotgering (023 5676632 ) Registratienummer 2012.0068182

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo en Jeugdhulp 2016

Subsidieregeling Wmo en Jeugdhulp 2016 Subsidieregeling Wmo en Jeugdhulp 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn, Overwegende dat het noodzakelijk is nadere regels vast te stellen voor het subsidiëren van algemene

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Beleidsregel Peuteropvang Koggenland 2017.

Beleidsregel Peuteropvang Koggenland 2017. Beleidsregel Peuteropvang Koggenland 2017. Inleiding Algemeen Deze beleidsregel is een uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Koggenland (ASV). Zij wordt (ingevolge artikel 2 lid 4 ASV) vastgesteld

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf,

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, gelet op de Algemene subsidieverordening Werststellingwerf 2016, besluit vast te stellen

Nadere informatie

Overzicht QenA, versie 1306

Overzicht QenA, versie 1306 Overzicht QenA, versie 1306 vraag antwoord Gevalideerd door Is het mogelijk de start van de Ja, kinderopvangorganisaties die op een locatie kinderen Min bso-tijd voor alle contracten aan van verschillende

Nadere informatie

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda; gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ALMERE 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van het college; Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.00 Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 13-05-2008 B&W-besluit nr.: 08.0401 Naam programma +onderdeel: Werk en inkomen Onderdeel Wet sociale werkvoorziening (Productnummer 6.11.05)

Nadere informatie

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR362945_1 25 oktober 2016 Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Regeling subsidie creativiteitsonderwijs gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie creativiteitsonderwijs gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie creativiteitsonderwijs gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische

Nadere informatie

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 209491 3 oktober 2018 Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel 2018 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR85564_4 18 april 2017 Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Gemeente ^" Albrandsuuaard

Gemeente ^ Albrandsuuaard 25 Gemeente ^" RAADSBESLUIT Besluit nr.: 90701 Onderwerp: Ie gewijzigde Algemene subsidieverordening Albrandswaard 2010 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de

Nadere informatie

De beleidsregels zijn in werking getreden op 1 januari 2013.

De beleidsregels zijn in werking getreden op 1 januari 2013. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 019 Naam Beleidsregels Sport en Bewegen gemeente Nijmegen 2013 Publicatiedatum 8 januari 2013 Opmerkingen - Besluit van Burgemeester en Wethouders d.d. 20

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2011 Nummer: 35 Uitgifte: 23 december 2011 Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de

Nadere informatie

Verlenging Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur

Verlenging Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur Samenvatting: Inleiding: In november 2008 heeft uw college de intentieverklaring Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur ondertekend waardoor onze gemeente vanaf 2009 deelneemt aan de regeling combinatiefuncties.

Nadere informatie

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017 Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 4 van de Algemene subsidieverordening 2017 Wijdemeren besluit de gemeenteraad in te stemmen met de Deelverordening

Nadere informatie

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland,

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, 2014.39.10 Uitvoeringsregeling subsidies Zorg en Welzijn 2014 Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN.

A. ALGEMENE BEPALINGEN. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat het gewenst is een subsidieverordening vast te stellen voor de korpsen in de gemeente het Bildt, zulks ter uitvoering van de Algemene Subsidie Verordening:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING TOEKOMSTFONDS ONDERWIJS ARBEIDSMARKT AMERSFOORT

SUBSIDIEREGELING TOEKOMSTFONDS ONDERWIJS ARBEIDSMARKT AMERSFOORT SUBSIDIEREGELING TOEKOMSTFONDS ONDERWIJS ARBEIDSMARKT AMERSFOORT Artikel 1. Begripsbepalingen In deze regeling en de daarop rustende bepalingen wordt (mede) verstaan onder: aanvraag: ingediend verzoek

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING INNOVATIEAGENDA CULTUUR MAASTRICHT ( )

SUBSIDIEREGELING INNOVATIEAGENDA CULTUUR MAASTRICHT ( ) SUBSIDIEREGELING INNOVATIEAGENDA CULTUUR MAASTRICHT (2016-2018) Burgemeester en wethouders van Maastricht, - gelet op artikel 2, vierde lid en artikel 3, tweede lid van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Combifuncties Onderwijs

Combifuncties Onderwijs Landelijke projectgroep Combifuncties Onderwijs www.combifunctiesonderwijs.nl Tweede Landelijke Kennisdag Combinatiefuncties 10 december 2009 1 Impuls brede scholen sport en cultuur Convenant (geen regeling)

Nadere informatie

Regeling subsidie sport gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie sport gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 207313 1 oktober 2018 Regeling subsidie sport gemeente Oisterwijk 2019 Sport én bewegen dragen in positieve zin bij aan fysieke en psychische

Nadere informatie

Subsidieregeling Amsterdam Dialoog (3B, 2015, 200)

Subsidieregeling Amsterdam Dialoog (3B, 2015, 200) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 92157 6 oktober 2015 Subsidieregeling Amsterdam Dialoog 2015-2016(3B, 2015, 200) Afdeling 3B Nummer 200 Publicatiedatum 2 oktober 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen

Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen BELEIDSREGELS BIJDRAGE VOOR INNOVATIE GEMEENTE DRIMMELEN 2016 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007;

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Artikel 10 Beslissingstermijn Zie de toelichting bij artikel 7. Artikel 11 Weigeringsgronden Zie de toelichting bij artikel 8.

Artikel 10 Beslissingstermijn Zie de toelichting bij artikel 7. Artikel 11 Weigeringsgronden Zie de toelichting bij artikel 8. Algemene toelichting 1 Inleiding In de onderwijswetten is opgenomen dat gemeenten op basis van een verordening voor nader te omschrijven voorzieningen extra middelen (boven de reguliere rijksvergoedingen)

Nadere informatie

Combinatiefuncties in Rotterdam Aanknopingspunten met bestaand beleid

Combinatiefuncties in Rotterdam Aanknopingspunten met bestaand beleid Aanknopingspunten met bestaand beleid Voorstellen Mera Oosterom Beleidsmedewerker actieprogramma Voeding en Beweging + interim projectleider Combinatiefuncties Inhoud De aanloop Uitgangspunten in Rotterdam

Nadere informatie

COMBINATIEFUNCTIES. In Krimpen aan den IJssel

COMBINATIEFUNCTIES. In Krimpen aan den IJssel COMBINATIEFUNCTIES In Krimpen aan den IJssel Inleiding Sportnota 2009-2013 De combinatiefuncties sluiten goed aan op de wens tot nadere samenwerking tussen sportverenigingen en scholen. Een combinatiefunctionaris

Nadere informatie

Subsidieverordening Batch 1588 Versterkingsopgave voor de gemeente Delfzijl

Subsidieverordening Batch 1588 Versterkingsopgave voor de gemeente Delfzijl Subsidieverordening Batch 1588 Versterkingsopgave voor de gemeente Delfzijl 25 juni 2019 B&W-besluit: 25 juni 2019 Raadsbesluit: 11 juli 2019 In werking: 1 augustus 2019 Nr. 12 De raad van de gemeente

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015; Registratie nummer: 1128707 Algemene subsidieverordening gemeente Hoorn 2015 De raad van de gemeente Hoom; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake

Nadere informatie

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering De gemeente Katwijk heeft een nieuwe sportnota: Katwijk in beweging. In dit beleidsplan staat aangegeven dat de gemeente sporten en bewegen wil bevorderen

Nadere informatie

Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018

Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haren Nr. 107361 23 mei 2018 Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018 Subsidieregeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016

Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016 Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Combinatiefuncties: regeling en doelstellingen 2.1 De regeling 3 2.2 Sport- en cultuurcoaches in Breda

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Nadere regels subsidie Sociaal Innovatief Fonds Helmond 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en

Nadere informatie

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Mevrouw I. de Graaf/ De heer W. de Jong Onderwerp:

Nadere informatie

Impuls brede scholen, sport en cultuur combinatiefuncties v.a. 2012

Impuls brede scholen, sport en cultuur combinatiefuncties v.a. 2012 Impuls brede scholen, sport en cultuur 2500 combinatiefuncties v.a. 2012 2.500 Fte Combinatiefuncties uitbreiding aantal brede scholen primair en voortgezet onderwijs - met sport- en cultuuraanbod versterking

Nadere informatie