Genealogie Annaert / Hannaert jaar familiegeschiedenis

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Genealogie Annaert / Hannaert jaar familiegeschiedenis"

Transcriptie

1 Genealogie Annaert / Hannaert jaar familiegeschiedenis 1. voorwoord Een familiegeschiedenis is nooit af want een mens wordt geboren, leeft en sterft. In 1980 vatte ik deze zoektocht naar gegevens over onze families aan, een eerste gedrukte versie werd afgeleverd op de bibliotheek van de VVF te Merksem (1992) en nu (2008) volgt een electronische update in PDF vorm Op het net publiceer ik enkel de inleiding en de oudste generaties (zonder illustraties). De komplete genealogie (tot heden, met illustraties) is verkrijgbaar voor naamdragers op eenvoudige aanvraag via mail aan op voorwaarde dat ze verklaren de copie (die trouwens gemerkt en beveiligd is) enkel voor persoonlijk gebruik te bezigen en op voorwaarde dat ze me voorthelpen met gegevens over hun familie. On the web, you ll find only the introduction and the eldest generations (without illustrations). The complete genealogy (until now, with illustrations) can be delivered to family members Annaert/Hannaert by demand the only condition is their declaration of using the copy (which has been encrypted and marked) exclusively for personal use and of helping me with information on the present generations. 1.1 tak Buggenhout Londerzeel (Steenhuffel), vier delen C-II-c Petrus Hannaert, geboren te Brussel (?) rond 1570, overleden voor In de XXe penningcohieren van Lebbeke voor het jaar 1571 komt geen naamdrager Hannaert noch Annaert voor. In Buggenhout is er het oude toponiem ANNAERTSBOS. De plaats situeert zich in de velden achter de huidige kerk van Opstal, ongeveer in het midden van het vierkant gevormd door Broekstraat, Kalkestraat, Krapstraat en Breemstraat/Hofkwartier, ter hoogte van de Oude Kerkweg (weg die de inwoners van het gehucht Opstal gebruikten om in het dorp naar de kerk te gaan voor ze zelf een kerk hadden). In het metingboek van 1690 is de plaats echter al weiland en akkerland en bevindt ze zich niet in het bezit van de familie Annaert.

2 In Brussel wordt in 1597 ene Jan Hannaerts geboren, en verder wordt van dat gezin niets meer gehoord in het Brusselse. Vervolgens heet het oudste kind van Jan Hannaert, de eerste vaststaande stamvader, Petrus, en last but not least huwt Maria Annaert, welke te Buggenhout overlijdt in 1646, met Maes Joannes in de Brusselse St Goedelekerk in Deze argumenten vormen de basis voor het starten van onderhavige genealogie bij het echtpaar Petrus Hannaert en Elisabeth Vandemey of Vandewey (?) Toch moeten we voorzichtig zijn, want in de Regesten op de Wetteljke passeringen van Lebbeke ( ) door J. Dauwe, vinden we enkele akten over Lebbeke : zo is er in 1626 sprake van een stuk land van ene Franchois Hanoort, in 1633 gaat het over een stuk land van de wezen van Francois Hanoirt. Deze Franciscus zou dan gestorven zijn in de periode In datzelfde jaar is er ook sprake in een akte van Clara Annoort die dan een stuk land aan de Bosstraat verkoopt. Er zijn dus twee hypothesen voor deze eerste generatie (zie komplete genealogie) Hij was gehuwd met Elisabeth Van De Mey, geboren rond Jan Hannaert, gedoopt te Brussel St Catharina op 28 augustus 1597, volgt onder C-IIIe. 2 Maria Annaert, gedoopt rond 1600, overleden te Buggenhout op 8 december Zij is getrouwd te Brussel St Goedele op 26 november 1619 voor de kerk met Jan Maes, geboren rond Elisabeth Hannaert, gedoopt rond 1600, overleden te Lebbeke op 19 november Ook te Buggenhout wordt hun huwelijk in de parochieregisters opgetekend. Daar staat de verloving te Lebbeke op en het huwelijk te Buggenhout op Belangrijker is de daar toegevoegde tekst : MATRIMONIO IUNCTI SUNT IN PAROCHIA DE BUGGENHAUDT,... UXORA ORIUNDA EST DE BUGGENHAUDT. Wat wil zeggen : ze zijn gehuwd in Buggenhout, waarvan de bruid afkomstig is. De getuigen bij de verloving zijn Joannes Hannarts en Henricus Verhofstadt (de man van Maria Van Damme). Bij het huwelijk zijn het Joannes Hannarts en Judocus Conincx/De Coninck (overleden te Lebbeke op , 70j oud). Daaruit blijkt dat de stamvader,petrus Hannarts, toen reeds overleden was. Het gezin kreeg 8 kinderen, waarbij Maria Van Hoecke en Joannes Hannaerts als peter en meter voorkomen. Zij is ondertrouwd te St Gillis Dendermonde op 3 oktober 1627 en getrouwd te Lebbeke op 26 oktober 1627 voor de kerk met Jan Goris, geboren rond C-III-a Margareta Van Hoecke, geboren rond 1599, overleden te Lebbeke op 21 januari 1647, dochter van Philippus Van Hoecke (C-II-a) en Anna De Maerschalck. Zij is getrouwd te Baardegem op 31 oktober 1620 voor de kerk met Jan Tamborijns, geboren in het jaar 1599, overleden te Buggenhout op 19 juli 1659.

3 1 Anna Tamborijns, geboren te Baardegem op 18 april 1621 (doopgetuigen waren Jacobus Cooreman en Anna Maeschalck), overleden te Lebbeke op 10 maart Zij was gehuwd met Lucas Van Malderen, geboren rond 1644, overleden te Lebbeke op 2 februari waarschijnlijk Elisabeth Tamborijns, geboren rond 1623, overleden te Buggenhout op 16 november Zij is getrouwd te Lebbeke op 10 februari 1656 voor de kerk met Judocus Seghers, geboren rond Maria Tamborijns, geboren te Lebbeke op 17 januari 1625 (doopgetuigen waren Jan Heynderickx en Maria van Hoecke), overleden te Lebbeke op 3 november Zij is getrouwd te Lebbeke op 18 juni 1651 voor de kerk met Adrianus Heyndrickx, geboren rond 1620, overleden te Lebbeke op 1 maart Jan Tamborijns, geboren te Lebbeke op 12 oktober 1628 (doopgetuigen waren Jan Hannaerts en Elisabeth Meysmans), overleden voor Petronella Tamborijns, geboren te Lebbeke op 16 maart 1632 (doopgetuigen waren Petrus Meysman en Petronella Toen), overleden te Lebbeke op 29 september Zij is getrouwd te Lebbeke op 12 oktober 1656 voor de kerk met Petrus Van Den Broeck, geboren te Lebbeke op 30 mei 1632, overleden aldaar op 15 oktober Jan Tamborijns, geboren te Lebbeke op 18 december 1635 (doopgetuigen waren Jan Eyckman en Maria s Waele). 7 Joanna Tamborijns, geboren te Lebbeke op 26 mei 1639 (doopgetuigen waren Jan van de Voorde en Maria Moeyersoon), overleden te Lebbeke op 4 mei Zij is getrouwd te Lebbeke op 22 mei 1670 voor de kerk met Egidius Lanens, geboren rond Petrus Tamborijns, geboren te Lebbeke op 6 januari 1647 (doopgetuigen waren Petrus Weyens en Maria Philips), overleden na C-III-b Elisabeth Van Hoecke, geboren rond 1600, waarschijnlijk dochter van Philippus Van Hoecke (C-II-a) en Anna De Maerschalck. Zij was gehuwd met Cornelius Van Schurbeke, geboren rond Jan Van Schurbeke, gedoopt te Opwijk op 2 november 1638 (doopgetuige was Jan Amerijns). 2 Franciscus Van Schurbeke, geboren te Opwijk op 1 maart 1641 (doopgetuigen waren Franciscus van Rossem en Anna Verspecht), overleden te Opwijk op 6 april Egidius Van Schurbeke, geboren te Opwijk op 10 november 1642 (doopgetuigen waren Egidius van Schurbeke en Anna van Schurbeke).

4 4 Anna Van Schurbeke, geboren te Opwijk op 27 januari 1647 (doopgetuigen waren Jan van de Voorde en Anna Tamerijns). C-III-c Maria Van Hoecke, geboren rond 1600, overleden te Lebbeke op 7 oktober 1656, dochter van Philippus Van Hoecke (C-II-a) en Anna De Maerschalck. Zij is getrouwd te St Gillis Dendermonde op 18 juli 1626 voor de kerk met Jan Hannaert, gedoopt te Brussel St Catharina op 28 augustus 1597, zie C-III-e. 1 Judocus Hannaert, gedoopt te St Gillis binnen Dendermonde op 22 oktober 1626, volgt onder C-IV-a. 2 Petrus Hannaerts, geboren te Lebbeke op 15 februari 1630, gedoopt aldaar op 19 februari Peter is Joannes De Haestighe, mogelijk de koster van Lebbeke voor Balthasar Moortgat. Hij maakt een testament op voor pastoor Pieter De Schaepdrijver waarbij hij aan Joanneken Verstrepen, Elisabeth Lemmen en de weduwe van Jan Van Belle elk een derde van zijn goederen schenkt. Hij deed ook in 1644 een schenking aan de H.Geesttafel op last van een maandelijkse mis en een jaargetijde in februari (Vlaamse Stam jg 1981 blz ). Meter was Maria Philips, de vrouw van Adrianus Meysman, welke ook als peter voorkomt bij de kinderen van Elisabeth Hannaert en Jan Gooris. 3 Adrianus Hannaerts, geboren te Lebbeke op 21 december 1633, gedoopt aldaar op 26 december Peter is Adrianus Van den Bossche, man van Catharina Philips (!), en meter is Maria s Waele, vrouw van Sackx Jacobus 4 Catharina Hannaerts, geboren te Lebbeke op 23 juli 1635, gedoopt aldaar op 25 juli Peter is Joannes Dierickx, meter is Catharina Philips (!) 5 Adrianus Hannaerts, geboren te Lebbeke op 2 oktober 1639, gedoopt aldaar op 4 oktober Peter is Adrianus De Visscher, man van Joanna Pieters. Zijn weduwe hertrouwde met Michael De Ridder in Meter is Joanna Moeyson. C-III-d Georgius Van Hoecke, geboren te Moerzeke op 2 januari 1600, zoon van Egidius Van Hoecke (C-II-b) en Joanna Van Geete. Hij is getrouwd te Moerzeke op 13 juli 1625 voor de kerk (getuige was Franciscus Stappaert) met Catharina De Mulder, geboren rond Joanna Van Hoecke, geboren te Moerzeke op 8 februari 1627 (doopgetuigen waren Jacobus de Mulder en Lucia de Mulder).

5 C-III-e Jan Hannaert, gedoopt te Brussel St Catharina op 28 augustus 1597, zoon van Petrus Hannaert (C-II-c) en Elisabeth Van De Mey. In de Gedenkschriften van de Oudheidkundige Kring van het Land van Dendermonde lezen we in deel XVIII (M. Bovijn) : Metingboek van Denderbelle, door de auteur gedateerd op 1673, blz 22 : Jan Hannaert, tweede beloop, perceel nr 134, woning nr 16, een hofstee van 6 roeden in eigendom (ong 200 mý). Deze hofstee situeer ik op de vroegere grens van de parochies Wieze, Denderbelle en Lebbeke op de plaats waar nu de Aalstersestraat, Blijstraat en Hoeksken bijeenkomen. Ik meen dat het hier wel degelijk om Jan Hannaert gaat, overleden in 1671, en is de datering van de auteur verkeerd. In de penningcohieren van Denderbelle van 1572,1574,1577 komt geen naamdrager Hannaert voor. Bij zijn tweede huwelijk zijn de getuigen Philip Van Hoecke en Joannes Tambourijns. In Lebbeke staat het huwelijk vermeld op Mogelijk is de datum van St Gillis die van de verloving. Jan Tambourijns was de man van Margarita Van Hoecke, zij zijn gehuwd in Baardegem op Mogelijk is Maria Van Hoecke ook vandaar afkomstig. Jan Hannaert en Maria Van Hoecke komen in elk geval voor als peter en meter bij hun kinderen. Zijn derde bruid is de weduwe van Petrus Van der Meersche. In de parochieregisters van Lebbeke komt haar naam verder niet voor, zodat we veronderstellen dat ze overleden is rond De vierde bruid, Maria Heynderickx, is de dochter van Jan en Maria Schoenmaeckers, zij is geboren in Er is een groot leeftijdsverschil. Een kleinzoon van Jan, Adriaen, huwde echter met Catharina Van Swijvick (zie verder), wiens kozijn, Jan Van Swijvick, huwt met Maria Heynderickx rond Indien het dan om dezelfde Maria Heynderickx gaat! Hij is getrouwd rond 1617 voor de kerk (1) met Barbara Philips, geboren rond 1597, overleden te St Gillis binnen Dendermonde op 9 november De naam van Barbara Philips staat niet in de tafels van de parochie St Gillis binnen Dendermonde. De akten zelf zijn verwoest tijdens het bombardement van Dendermonde in 1914, zodat we hier tot gissen moeten overgaan. Twee argumenten pleiten voor deze naam : Jan Hannaert is gehuwd voor 1626, want zijn oudste zoon overlijdt te Lebbeke in 1627 en is dan acht jaar oud. Bij de peters en de meters van de volgende kinderen komt de naam Philips verschillende keren voor en ene Barbara Philips overlijdt te St Gillis binnen Dendermonde in Petrus Hannaert, gedoopt te St Gillis binnen Dendermonde (?) rond 1618, overleden te Lebbeke op 9 juni Petrus overlijdt te Lebbeke en er staat : zoon van Jan, 8 jaar oud. De enige Petrus welke in de tafels van St Gillis binnen Dendermonde voorkomt, is ene Petrus Heyvaert, welke er gedoopt wordt op Dit kunnen we echter niet meer kontroleren met de akten (zie boven).wat wel merkwaardig is, is het feit dat in de Opwijkse tafels van de

6 parochieregisters ene Cornelius Hannaert voorkomt, gehuwd met Josina Verspecht, waar dit in werkelijkheid Cornelius Heyvaert is. Is dat de omgekeerde verschrijving? Deze Cornelius Hannaert/Heyvaert overlijdt alleszins te St Gillis binnen Dendermonde op (zie L. Lindemans, Vlaamse Stam 1993 blz 233 ev). 2 Margareta Hannaert, gedoopt te St Gillis binnen Dendermonde op 24 september Petronilla Hannaert, gedoopt te St Gillis binnen Dendermonde op 22 maart 1622, volgt onder C-IV-b. Hij is getrouwd te St Gillis Dendermonde op 18 juli 1626 voor de kerk (2) met Maria Van Hoecke, geboren rond 1600, zie C-III-c. 4-8 Zie onder C-III-c. Hij is getrouwd te Buggenhout op 13 augustus 1658 voor de kerk (3) met Sara Jacobs, geboren rond 1600, overleden rond Hij is daarnaast getrouwd te Denderbelle rond 1663 voor de kerk (4) met Maria Heynderickx, gedoopt te Denderbelle op 11 februari Catharina Annaert, gedoopt te Denderbelle op 10 februari Peter is Joannes Heynderickx, meter is Catharina Cleemput, vrouw van Joos De Wolf. C-IV-a Judocus Hannaert, gedoopt te St Gillis binnen Dendermonde op 22 oktober 1626, overleden te Lebbeke op 29 januari 1691, zoon van Jan Hannaert (C-III-e) en Maria Van Hoecke (C-III-c). Bij de verloving met Catharina De Cock op , waren de getuigen Jan Hannaerts en Maria De Cock (jongste zus). Bij het huwelijk op waren de getuigen Petrus Van Bosbeke en Adrianus/Adriana Bijl. Adrianus Bijl was de echtgenoot van Joanna Cooreman en gehuwd in Bij de verloving met Joanna Heyens zijn de getuigen Balthasar Moortgat, koster van Lebbeke, en Jan Hannaert. De verloving was op , het huwelijk op Vermeldenswaard is dat de drie kinderen uit zijn laatste huwelijk alle peters en meters hebben van goede komaf en dat van hun verdere levensloop geen spoor is. De meest plausibele uitleg ligt in het feit dat ze waarschijnlijk direkt gestorven zijn, gezien de hoge leeftijd van hun moeder bij de geboorte. In de gedenkschriften van de Oudheidkundige Kring van het land van Dendermonde, derde reeks deel XVII, blz 30 (M. Bovijn, Metingboek van Lebbeke,1667) staat het volgende : Joos Annaert woont in het 18 e beloop (op de grens met Buggenhout) in een hofstee van 47 roeden groot (ong 0,16 hectare) die hij bezit evenals een perceel grond van 80 roeden (ong 0,3 hectare). De rest pacht hij, want zijn bedrijf is in totaal 605 roeden groot (ong 2 hectare). Vlakbij woont Hendrik De Cock, zijn schoonbroer, zodat het waarschijnlijk is dat de grond afkomstig is van zijn eerste vrouw. Wij situeren deze

7 woonplaats heden ten dage aan het kruispunt van de Potaardestraat en de Heidestraat te Lebbeke, op een steenworp afstand van de grens met Buggenhout en niet ver van de Kakemanstraat waar we latere generaties zullen terugvinden. Hij is getrouwd te Lebbeke op 7 februari 1649 voor de kerk (1) met Catharina De Cock, gedoopt rond 1627, overleden op 24 februari Joanna Cooreman was ook de meter van Joanna Heyens, tweede vrouw van Joos Hannaert. 1 Joanna Hannaert, geboren te Lebbeke op 24 juni 1649, gedoopt aldaar op 30 juni 1649, overleden aldaar op 24 oktober Het echtpaar kreeg negen kinderen. Joanna Hannaert was meter van Jenneken Philips in 1671, Jacobus Van Bosbeke in 1678, Egidius De Cock in 1663 en Judocus De Cock in Petrus Bauwens, de broer van haar man, had in 1692 een dochter Joanna, waarvan ene Maria Annaerts de meter was. Mogelijk was dit ook Joanna Hannaert, gezien de voornaam van het kind. Bij haar geboorte was Jan Hannaert haar peter, Joanna Cooremans de meter. Zij is getrouwd te Lebbeke op 8 januari 1672 voor de kerk met Gulielmus Bauwens, gedoopt te Lebbeke op 8 september 1647, overleden aldaar op 4 februari Hij is getrouwd te Lebbeke op 4 februari 1652 voor de kerk (2) met Joanna Heyens, gedoopt te Lebbeke op 3 november 1630, overleden aldaar op 3 december Zij was de dochter van Jan Heyens en Amelberga Roels (geboren in 1587 en overleden in 1651) 2 Jan Annaert, geboren te Lebbeke op 31 maart 1653, gedoopt aldaar op 2 april 1653, overleden aldaar op 1 december Peter is Jan Heyens, meter is Barbara Somers, vrouw van Jan Ringoot, meier van de parochie Lebbeke (overleden op , 54j oud, en begraven onder een grafmonument in de kerk). Barbara Somers overleed te Lebbeke op Petrus Annaert, geboren te Lebbeke op 11 maart 1656, gedoopt aldaar op 14 maart 1656, overleden na Peter is Petrus Bosbeecke, meter is niet vermeld. In 1690 is ene Pieter Annaert pachter van het Land het Arm Veldeken, groot 80 roeden (ong 2,5 hectare) en eigendom van de H.Geesttafel van Buggenhout, althans volgens G. Boeykens, Bijdrage tot de Geschiedenis van Buggenhout, blz 102. In het tijdschrift van de Heemkring Ter Palen, nov blz 8, evenminn als in het oorspronkelijke Metingboek, staat Pieter Annaert vermeld. Daar staat ene Pieter VERHAVERT als gebruiker vermeld. In 1716 komt Pieter Annaert wel voor als peter van Petrus Lauretten, mogelijk een familielid van Adriana Lauretten, zijn stiefmoeder.

8 4 Margareta Annaert, geboren te Lebbeke rond 1658, overleden te Denderbelle op 8 april Margareta kan ook de dochter zijn van Jan Hannaert. Zij is dan echter geboren tijdens zijn huwelijk met Jacobs Sara, die toen reeds op leeftijd was. Bijgevolg brengen we ze onder in het gezin van Joos, alhoewel dat niet bewezen is. Toch is het dan niet logisch dat zij huwt in Denderbelle (waar tot 1671 Jan Hannaert woonde). Of had zij het huis van haar grootvader geerfd? In de parochieregisters staat dat ze bij haar overlijden 36j oud is, Verberckmoes schrijft echter in zijn repertorium dat ze bij haar overlijden 30j oud is, zodat ze dan mogelijk een dochter zou zijn uit het huwelijk van Jan Hannaert met Maria Heynderickx. Zij is getrouwd te Denderbelle rond 1689 voor de kerk met Judocus Bosman, geboren rond Judocus Bosman was weduwnaar van Anna Peleman en had reeds vijf kinderen. Samen kregen ze nog twee kinderen. 5 Adrianus Annaert, gedoopt te Lebbeke op 5 maart 1659, volgt onder C-V. 6 Antonius Annaert, geboren te Lebbeke op 6 januari 1662, gedoopt aldaar op 8 januari Peter is Antonius Gooris (zoon van Jan en Elisabeth Gooris) man van Joanna Sanders, meter is Joanna De Boot, vrouw van Thomas Van Rossem. Zij overleed in Elisabeth Annaert, geboren te Lebbeke op 17 januari 1666, gedoopt aldaar op 23 januari 1666, overleden te Buggenhout na Peter is Antonius Gooris, in plaats van Adriaan Veerman. Deze laatste is man van Elisabeth Gooris, dochter van Jan en Elisabeth Hannaert. Joos Annaert was trouwens peter van zijn tweede dochter, Livina. Meter is Elisabeth Booghmans, vrouw van Adrianus Gooris (zv Elisabeth Hannaert); zij was de dochter van Judocus Boogmans en Catharina Lanens. In 1705 komt ene Elisabeth Annaerde voor als meter van Paulus Laureys (Verberckmoes, Buggenhout blz 327) zodat zij overleden is na Hij is getrouwd te Buggenhout op 25 augustus 1668 voor de kerk (3) met Adriana Lauretten, geboren rond 1627, overleden te Lebbeke op 11 april Zij was de weduwe van Jacobus De Boot. Volgens Verberckmoes was er geen huwelijk met deze Jacobus, doch hadden zij enkel een natuurlijke dochter, Anna. Feit is wel dat zij in 1687 meter is van Cornelius De Boodt, kind van Anna De Boodt. Zij was ook gehuwd in 1663 met Leys Adrianus. Voor haar was het dus ook het derde huwelijk. 8 Melchior Annaert, geboren te Lebbeke op 14 augustus 1669, gedoopt aldaar op 15 augustus Meter is Anna Moyesoon, vrouw van Judocus Cooreman, griffier van de parochie.

9 9 Gulielmus Annaert, geboren te Lebbeke op 4 februari 1671, gedoopt aldaar op 6 februari Meter is Barbara Theresia Cools, de vrouw van Egidius Persijn, hoofdschepene van het Land Van Dendermonde. Zelf werd zij met dame aangeduid. 10 Judocus Annaert, geboren te Lebbeke op 23 april Peter is Judocus Dauw, man van Joanna Van Cauteren, afkomstig van Borchtlombeek en begraven in 1711 onder een grafmonument. Meter is Catharina Van Belle, vrouw van Jan Van den Bossche. Een van haar dochters huwde in 1700 met Petrus Van Bosbeke. C-IV-b Petronilla Hannaert, gedoopt te St Gillis binnen Dendermonde op 22 maart 1622, dochter van Jan Hannaert (C-III-e) en Barbara Philips. Zij is getrouwd rond 1644 voor de kerk met Gerardus Lissens, geboren rond Jan Lissens, gedoopt te Lebbeke op 7 december Hij werd in nood gedoopt door de prior van de Carmelieten van Aalst. Peter was Joannes Hannaert, meter was Joanna Van den bossche (wschl. vrouw van Livinus Cleemput) C-V Adrianus Annaert, gedoopt te Lebbeke op 5 maart 1659, overleden te Buggenhout op 14 september 1708, zoon van Judocus Hannaert (C-IV-a) en Joanna Heyens. Peter is Adrianus De Boot, echtgenoot van Anna De Cock, zuster van Catharina en bijgevolg schoonbroer van Joos. Hij was bij zijn huwelijk met Anna, weduwnaar van Petronella Conickx. Hij huwde later nog tweemaal. Meter is niet vermeld. In de Gedenkschriften van de Oudheidkundige Kring van het Land van Dendermonde, derde reeks, deel X, blz 145 ev lezen we in het Metingboek van Buggenhout, bewerkt door M. Bovijn : Adrianus Annaert woont in de Molenstraat, woonst nr 13 naast de Heymolen en is pachter van een hofstede van 195 roeden (ong 0,65 ha). Volgens de bevolkinglijst van Buggenhout, 1693, woonde in de Broekstraat (huidige Molenstraat) : Adriaan Annaert, 27 jaar, Catharina Van Swijbeke, 35 jaar, Amandus (9jaar), Maria (6jaar). De Heimolen was een graanmolen die tot het patrimonium van de Abdij Zwijveke behoorde. Dit gezin woont nevens of bij Jan Van Swijbeke, kozijn van Catharina, die gehuwd was met Maria Heynderickx, mogelijk de weduwe van grootvader Jan Hannaert. In het tijdschrift van de Heemkring Ter Palen lezen we dat het perceel waarop Adriaan woonde in 1690 eigendom was van Jan Permentier en die het deelde met Adriaen. Het betreft hier Jan Parmentier, gehuwd met Catharina De Bois en geboren omstreeks Waarschijnlijk is hij de broer van Adriaens schoonmoeder. Zijn dochter Joanna huwde in 1703 ene Adrianus Van Sande, afkomstig van Hamme. Adriaen Annaert was tenslotte ook peter van Adrianus Mertens.

10 Hij is getrouwd te Buggenhout op 13 mei 1684 voor de kerk met Catharina Van Swijvick, gedoopt te Buggenhout op 20 september 1654, overleden aldaar op 8 september Catharina is de dochter van Mattheus Van Swijvick en Elisabeth Parmentiers 1 Adrianus Annaert, geboren te Buggenhout (?) rond 1684, overleden te Buggenhout op 28 februari Bij het overlijden staat er in de begraafboeken : filius Catharina Van Swijvick. Gaat het om een kind, geboren voor het huwelijk? 2 Amandus Annaert, geboren te Buggenhout op 26 mei 1686, gedoopt aldaar op 27 mei 1686, volgt onder C-VI. 3 Adrianus Annaert, geboren te Buggenhout op 31 augustus 1687, gedoopt aldaar op 1 september 1687, overleden aldaar op 1 september In de parochieregisters staat : anno 1687 obiit proles baptisata Adriani Annaert et Catharina Van Swijvick, conjuges (in het jaar 1685 stierf het kind van Adrianus Annaert en Catharina Van Swijvick, echtgenoten). De uitgang baptisata wijst op een vrouwelijk kind, in de tafels op de parochieregisters staat er echter een naam : Adrianus. Waarschijnlijk is het dus een doodgeboren kind van het vrouwelijk geslacht. 4 Maria Annaert, gedoopt te Buggenhout op 26 november 1688, overleden in januari Peter was Judocus Annaert, meter was Maria Heynderickx, vrouw van Jan Van Swijbeke (kozijn van Catharina) en buurvrouw van Adriaan. Amandus Annaert was de peter van hun oudste dochter Petronilla in 1719 en Jan Baptist Annaert was peter van hun kleinzoon Jan Baptist in 1759 Zij is getrouwd te Buggenhout op 27 juni 1717 voor de kerk met Jacobus Van Den Bossche, geboren rond Gulielmus Annaert, geboren te Buggenhout op 16 februari 1691, gedoopt aldaar op 17 februari 1691, overleden aldaar op 28 februari Peter is Gulielmus Pauwels uit Lebbeke, man van Anna De Boot. Hij overleed in Mogelijk is deze Anna de dochter van Adriana Lauretten, die later met Joos Annaert huwde. Meter is Paschasia Van Swijvick, dv Nicolaus en De Veau Joanna en derde vrouw van Adriaen Van Nimmen. Hun oudste zoon Jan (gehuwd in 1696 met Maria De Boodt) was peter van Joanna Annaert. Paschasia was een nicht van Catharina. 6 Joanna Annaert, geboren te Buggenhout op 8 december 1692, overleden aldaar op 21 februari Peter was Joannes Van Nimmen, meter was Joanna Van Praet. Mogelijk gaat het hier om dame Joanna Van Praet, vrouw van Hubertus Van den Eede ofwel is het de vrouw van resp. Cornelius en Franciscus Aelbrecht, die vroedvrouw was.

11 C-VI Amandus Annaert, geboren te Buggenhout op 26 mei 1686, gedoopt aldaar op 27 mei 1686, overleden aldaar op 11 augustus 1750, zoon van Adrianus Annaert (C-V) en Catharina Van Swijvick. Peter is Amandus Van Assche, meter is Elisabeth Parmentiers (grootmoeder). Hij woonde vermoedelijk in de Broekstraat, waar ook later zijn enige zoon, Jan Baptist woonde. Hij was peter van Susanna Van Nimmen in 1712, kleindochter van Adriaen Van Nimmen en Paschasia Van Swijbeeck, nicht van Catharina, zijn moeder. Hij is getrouwd te Malderen op 19 januari 1719 voor de kerk met Elisabeth Van Sande, gedoopt te Malderen op 5 augustus 1693, overleden te Buggenhout op 15 april Elisabeth was de dochter van Jan (+1719) en Catharina Vermeiren (+1744) 1 Jan Baptist Annaert, geboren te Buggenhout op 14 februari 1720, gedoopt aldaar op 15 februari 1720, volgt onder C-VII. 2 Gulielmus Annaert, geboren te Buggenhout op 7 april 1722, gedoopt aldaar op 8 april 1722, overleden aldaar op 16 oktober Peter was Gulielmus Bauwens, man van Joanna Hannaert, overleden in 1733, meter was Catharina Vermeir, moeder van Elisabeth Van Sande. 3 Henricus Annaert, geboren te Buggenhout op 24 februari 1732, overleden aldaar op 19 november Peter wordt niet vermeld, meter is Barbara Van Swijbeeck, kleindochter van Nicolaas en Joanna De Veu, geboren in 1689 en gehuwd in 1714 met Gerardus Van der Heyden. C-VII Jan Baptist Annaert, geboren te Buggenhout op 14 februari 1720, gedoopt aldaar op 15 februari 1720, overleden aldaar op 23 september 1793, zoon van Amandus Annaert (C-VI) en Elisabeth Van Sande. Peter was Jan Baptist Van Sande, waarschijnlijk een broer van Elisabeth daar haar vader reeds overleden was in Meter was Maria De Boodt, vrouw van Jan Van Nimmen (zoon van Paschasia Van Swijbeeck) Jan Baptist Annaert en Maria Anna Philips behoorden tot de gegoede landbouwers van Opstal. Het gezin woonde links in de Broekstraat aan de grens met Opwijk, even voor het kruispunt met de Wiesbeek en de Processieweg. Zij bewerkten 22 dagwand grond (ong 7 hectare). In het Kerkarchief van Lebbeke nr 78 (ARA) betreffende de Communicanten van 15 april 1770, wordt een Jan Annaert vermeld. Betreft het hier deze Jan Baptist, die weliswaar dichtbij de grens met Lebbeke woonde, doch in feite tot de parochie Buggenhout behoorde. Hij was peter van Judoca Vermeir, Francisca De Moor en Anna Elisabeth Willocx, zijn kleindochter. Hij is getrouwd te Opwijk op 6 juli 1746 voor de kerk met Maria Anna Philips, gedoopt te Opwijk op 24 april 1720, overleden te Buggenhout op 2 mei 1795.

12 Maria Anna was de dochter van Judocus en Elisabeth Hofman 1 Andreas Annaert, geboren te Buggenhout op 24 september 1747, volgt onder C-VIII-a. 2 Maria Annaert, geboren te Buggenhout op 1 januari 1750, overleden aldaar op 26 februari Peter was Judocus Philips, meter Maria Annaert. Zij is getrouwd te Buggenhout op 23 augustus 1785 voor de kerk met Paulus Willockx, schoenmaker, geboren te Buggenhout op 25 april 1755, overleden aldaar op 22 september Paulus was de zoon van Jan en Elisabeth Hofmans. Zij hadden vijf kinderen waarvan er eentje Joanna Catharina Annaert als meter had. Vermoelijk is dit de tweelingzus van Maria, Joanna Maria. 3 Joanna Maria Annaert, geboren te Buggenhout op 1 januari 1750, overleden aldaar op 7 mei Peter was Jan Matthijs, man van Adriana Sarens, waarschijnlijk verwant met de familie Philips (peters/meters), meter was Maria Lissens (vv Gerardus Van Den Broeck). Judocus en Maria Anna Philips komen als doopheffers bij hun kinderen voor. Zij huwde in Baasrode, en hun oudste dochter Anna was in 1757 meter van Adrianus Annaert. Zij is getrouwd te Buggenhout op 10 april 1802 met Jan Verhulst, geboren rond Petrus Joannes Annaert, geboren te Buggenhout op 19 augustus 1753, volgt onder C- VIII-b. 5 Adrianus Annaert, geboren te Buggenhout op 16 maart 1757, volgt onder C-VIII-c. 6 Jan Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 10 september 1759, volgt onder C-VIIId. 7 Hubertus Annaert, geboren te Buggenhout op 16 maart 1763, volgt onder C-VIII-e. C-VIII-a Andreas Annaert, geboren te Buggenhout op 24 september 1747, overleden aldaar op 23 juli 1830, zoon van Jan Baptist Annaert (C-VII) en Maria Anna Philips. Peter was Amandus Annaert,meter was Anna De Ridder. Bij de geboorte van de oudste dochter, merken we in de parochieregisters dat zowel Andreas als Jan Baptist Annaert kunnen handtekenen. Andreas was de peter van Anna Catharina De Backer, dv Peter en Vermeir Antoinette, van Andreas Packe en van Maria Anna Willockx. In 1828 woonde hij bij zijn zoon Corneel in de Beukestraat te Buggenhout. In 1822 betaalde hij zijn pacht aan de ontvanger van de hertog van Ursel (zie kwitantie dd ) Hij is getrouwd te Buggenhout op 17 oktober 1780 voor de kerk met Joanna Maria Heymans, geboren te Buggenhout op 26 september 1746, overleden aldaar op 9 december Joanna Maria Heymans is de dochter van Frans en Maria Theresia Heymans.

13 1 Anna Petronella Annaert, geboren te Buggenhout op 23 februari 1782, overleden te Baasrode op 14 juli Peter was Jan Baptist Annaert, meter was Anna Petronilla Heymans (tante) Zij maakte een testament voor notaris Stobbelaere in Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 25 juni 1784, overleden aldaar op 18 maart Peter was Frans Heymans, volgens de doopakte NICOLA HUJUS (familielid van deze). In de familie van moeder Heymans komt echter geen Frans voor, tenzij haar vader, die in 1780 overleden was. Meter was Marianne Philips. 3 Cornelius Annaert, geboren te Buggenhout op 10 oktober 1785, volgt onder C-IX-a. 4 Maria Theresia Annaert, werkster, geboren te Buggenhout op 15 juni 1789, overleden te Baasrode op 23 augustus Peter was Peter Jan Annaert uit Hamme. Zij maakten een huwelijkskontrakt in 1827 en voor notaris De Blieck te Lebbeke maakte zij haar testament op in Zij is getrouwd te Baasrode in het jaar 1827 met Josephus Geens, scheepsmaker, geboren rond C-VIII-b Petrus Joannes Annaert, geboren te Buggenhout op 19 augustus 1753, overleden te Hamme op 28 april 1796, zoon van Jan Baptist Annaert (C-VII) en Maria Anna Philips. Peter was Jan Vermeir (man van Joanna Maria Lissens). Jan Baptist Annaert was peter van hun jongste dochter Judoca. Woonde tegenover de Ravestraat (zie Ter Palen febr. 1984) Meter was Adriana Sarens. Bij zijn eerste huwelijk waren de getuigen Andreas Annaert en Amelberga Spildooren, bij zijn tweede huwelijk waren dat Jozef Poppe en Maria Francisca Serraris. Hij is getrouwd te Hamme op 6 mei 1788 voor de kerk (1) met Antonia Spildoren, geboren te Hamme in het jaar 1762, overleden voor Jan Annaert, geboren te Hamme op 10 juni 1789, overleden aldaar op 28 november Peter was Jan Baptist Annaert, meter was Amelberga Spildooren Hij is getrouwd te Hamme op 9 september 1792 voor de kerk (2) met Joanna Catharina Serraris, geboren te Hamme (?) rond 1759, overleden na Catharina Coleta Annaert, geboren te Hamme op 13 augustus 1793, overleden aldaar op 10 juni 1794.

14 Peter was Andreas Annaert, meter was Catharina Adriaensens C-VIII-c Adrianus Annaert, geboren te Buggenhout op 16 maart 1757, wonende te Kakemansstraat, Lebbeke, overleden te Lebbeke op 18 november 1813, zoon van Jan Baptist Annaert (C-VII) en Maria Anna Philips. Peter was Adrianus Vermeir, zoon van Jan en Lissens Joanna Maria, die in 1769 huwde met Francisca Van Gucht. Meter was Anna Van Den Broeck. Hij is getrouwd te Lebbeke op 2 augustus 1785 voor de kerk met Isabella Uyttersprot, geboren te Lebbeke op 26 april 1767, overleden aldaar op 14 januari Isabella was de dochter van Adriaan en Elisabeth Daman 1 Joanna Annaert, geboren te Lebbeke op 31 augustus 1785, wonende te Kakemanstraat, Lebbeke, overleden te Lebbeke op 22 juni Peter was Jan Baptist Annaert, meter was Elisabeth Daman. Zij kregen zes kinderen en haar man overleed in Zij is getrouwd te Lebbeke op 27 juni 1809 met Frans Van Bosbeke, geboren rond Herman Annaert, geboren te Lebbeke op 27 november 1788, overleden aldaar op 26 januari Peter was Paulus Frans Uyttersprot (broer van Isabella) en meter was Marianne Philips. 3 Jan Baptist Annaert, landbouwer, geboren te Lebbeke op 3 februari 1790, overleden te Wenen (Oostenrijk) op 27 november Jan Baptist was soldaat van Napoleon. Hij was fusilier in het 100 e linieregiment, 4 e bataillon, 3 e compagnie. Conscrit van het jaar 1810, in het korps opgenomen op Hij was 1,62 m groot, had blauwe ogen en blond haar en littekens van pokken. Hij werd op opgenomen in het hospitaal Rennweg nr 2 in Wenen (Oostenrijk) waar hij overleed ten gevolge van koorts. Zijn peter was Frans Daman uit Baasrode, zijn meter was Joanna Catharina Annaert. 4 Doodgeboren zoon, geboren te Lebbeke op 9 maart Maria Theresia Annaert, geboren te Lebbeke op 24 juli 1794, wonende te Heuvel (Vidtstraat) juist voor Brakeleer (1818), overleden te Buggenhout op 3 april Haar peter was Andreas Annaert, meter was Judoca Annaert. Deze laatste is waarschijnlijk Judoca Daman (zie Verberckmoes Lebbeke blz 4).Uit haar eerste huwelijk had zij twee kinderen, uit haar tweede drie. Enkele dagen na de geboorte van haar vijfde kind, stierf ze. Haar tweede man hertrouwde dan met Maria Francisca Aerts en overleed in Zij is getrouwd te Buggenhout op 13 juni 1816 (1) met Petrus Josephus Joos, geboren rond 1790, overleden in het jaar Zij is getrouwd te Buggenhout op 6 september 1820 (2) met Petrus Hileghem, geboren rond 1790.

15 6 Amandus Annaert, geboren te Lebbeke op 27 augustus 1797, overleden aldaar op 22 juli Peter was Jan Frans Annaert, meter was Elisabeth Van den Broeck, vv Jan Meert. 7 Maria Francisca Annaert, geboren te Lebbeke op 5 juni 1800, overleden aldaar op 1 december Peter is Hubertus Annaert, meter is Maria Francisca Daman, vv Joos Segers. 8 Rosalia Annaert, geboren te Lebbeke op 4 februari 1803, wonende te Fochelstraat,Lebbeke, overleden te Lebbeke op 16 september Zij is getrouwd te Lebbeke op 30 april 1821 met Egidius Uyttersprot. Afkomstig uit Wieze C-VIII-d Jan Frans Annaert, landbouwer, geboren te Buggenhout op 10 september 1759, wonende te Broekstraat,Opstal, overleden te Buggenhout op 21 juli 1829, zoon van Jan Baptist Annaert (C-VII) en Maria Anna Philips. Peter was Jan Van der Heyden, zoon van Gerardus en Barbara Van Swijbeeck. Hij was gehuwd met Theresia Hendrickx uit Opwijk en overleed in Maria Anna Philips was eveneens meter van een van zijn kinderen. Meter was Theresia Matthijs, dochter van Jan en Adriana Sarens, gehuwd met Jan Baptist Bessems in De huwelijksakte van zijn eerste huwelijk luidt : Anno Domini 1794 die vigesima nona maii contraxerunt matrimonium Joannes Annaert oriundus ex Buggenhout et Joanna Catharina Ringoot oriunda ex Denderbelle hubeta h.i. proclamatione servatis servandis coram testibus Huberto Annaert et Joanne Francisco Ringoot. of : in het jaar des heren 1794 op de negenentwintigste dag van de maand mei sloten Jan Annaert, afkomstig uit Buggenhout, en Joanna Catharina Ringoot, afkomstig van Denderbelle, hun huwelijk na de gebruikelijke afroepingen, voor de getuigen Hubertus Annaert en Jan Frans Ringoot. De twee trouwers en de twee getuigen kunnen een handtekening zetten in een tijd waarin ongeveer een kwart van de bevolking kon schrijven. Hij bezat oa. het huis van zijn overovergrootvader, Matthijs Van Swijbeeck in de Broekstraat te Opstal met daarnaast nog enkele percelen grond. Hij was tevens de peter van Joanna Francisca Simons (dv Henri en Joanna Maria Van der Heyden) Hij is getrouwd te Denderbelle op 29 mei 1794 voor de kerk (1) met Joanna Catharina Ringoot, geboren te Denderbelle op 17 september 1769, overleden te Buggenhout op 5 december Zij was de dochter van Jan en Theresia Sarens 1 Dorothea Annaert, geboren te Buggenhout op 1 september 1795, overleden te Denderbelle op 7 juni 1872.

16 Peter was Jan Ringoot, meter was Joanna Catharina Annaert. Het gezin telde zes kinderen en haar echtgenoot overleed in Er was tevens een doodgeboren kind. Zij is getrouwd te Buggenhout op 21 oktober 1829 met Petrus Judoccus Van Der Jeught, geboren rond 1795, overleden voor Paul Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 13 juli 1797, overleden aldaar op 20 september Petrus Jan Annaert, geboren te Buggenhout op 18 juni 1800, overleden aldaar in het jaar Petrus Jan bleef ongehuwd. 4 Hubert Annaert, geboren te Buggenhout op 27 november 1803, volgt onder C-IX-b. Hij is getrouwd te Buggenhout op 7 februari 1803 (2) met Anna Maria Willocx, geboren te Buggenhout op 30 augustus 1772, overleden aldaar op 26 maart Zij was de dochter van Jacobus en Elisabeth Bellon. 5 Anna Elisabeth Annaert, geboren te Buggenhout op 21 november 1803, wonende te Broekstraat, Opstal, overleden te Buggenhout op 7 februari Zij is getrouwd te Buggenhout op 22 augustus 1834 met Karel Lodewijk Buggenhout, geboren rond Jan Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 16 mei 1806, volgt onder C-IX-c. 7 Charles Louis Annaert, landbouwer, geboren te Buggenhout op 7 februari 1808, overleden aldaar op 4 augustus Charles Louis bleef ongehuwd. 8 Doodgeboren kind, geboren te Buggenhout op 9 mei Anna Maria Anastasia Annaert, geboren te Buggenhout op 20 mei 1811, overleden aldaar op 29 mei Rosalia Victoria Annaert, geboren te Buggenhout op 21 januari 1813, overleden te Baardegem op 15 september Zij is getrouwd te Buggenhout op 15 juni 1837 met Ludovicus Robijns, geboren te Meldert rond Jan Antonius Annaert, geboren te Buggenhout op 14 april 1815, volgt onder C-IX-d. C-VIII-e Hubertus Annaert, landbouwer en jeneverstoker, geboren te Buggenhout op 16 maart 1763, wonende te Kakemanstraat,Lebbeke, overleden te Lebbeke op 21 mei 1805, zoon van Jan Baptist Annaert (C-VII) en Maria Anna Philips. Peter was Jan Van de Sande (man van Petronilla Vermeer). Maria Anna Philips komt voor als meter van n van hun kinderen. Meter was Antonia Vermeir, vrouw van Petrus

17 De Backer. Zij is blijkbaar verwant met Jan Vermeir, want die is peter van hun oudste zoon. Ook Andreas Annaert komt voor als peter in In 1799 woonden ze in de Ravestraat. Hij kon schrijven. Het gemeentearchief van Lebbeke, uitgaande briefwisseling deel nr 59 dd 21 frimaire X vermeldt dat de jeneverstokerij van Hubert Annaert in 1801 niet meer produceerde (heemkring Lebbeke, 1ejg nr 1 blz 28) Hij is getrouwd te Lebbeke op 1 juli 1794 voor de kerk met Joanna Theresia De Ridder, geboren te Lebbeke op 29 oktober 1770, overleden aldaar op 26 september Zij is de dochter van Frans en Agnes Cleemput 1 Joanna Catharina Annaert, geboren te Lebbeke op 30 maart 1795, wonende te Heizijde, Lebbeke, overleden te Lebbeke op 14 januari Peter is Frans De Ridder, meter is Joanna Catharina Annaert (wschl. tante Joanna Maria, dv Jan Baptist). Zij had zes kinderen. Zij is getrouwd te Lebbeke op 7 februari 1816 met Jan Baptist Van Wemmel, geboren te Baardegem in het jaar 1789, overleden te Lebbeke op 24 februari Anna Theresia Annaert, geboren te Lebbeke op 23 september 1796, overleden aldaar op 14 juni Peter is Andreas Annaert, meter is Agnes Cleemput 3 Egidius Philippus Annaert, dienstbode, geboren te Lebbeke op 26 december 1799, wonende te Breedestraat,Lebbeke (1823), overleden te Buggenhout op 24 april Het is in zijn huis dat Jan Baptist Annaert, zoon van Isabella Coleta, het levenslicht zou zien in Isabella Coleta Annaert, geboren te Lebbeke op 29 september 1801, volgt onder C-IXe. 5 Amelia Annaert, geboren te Lebbeke op 30 november 1803, overleden aldaar op 17 december Peter is Jan Annaert, frater, en meter is Joanna Theresia De Ridder, waarschijnlijk de oudere zus van de moeder, nl. Joanna De Ridder. 6 Bernard Annaert, geboren te Lebbeke op 24 november 1804, volgt onder C-IX-f. C-IX-a Cornelius Annaert, landbouwer, geboren te Buggenhout op 10 oktober 1785, wonende te Beukestraat,Buggenhout, overleden te Buggenhout in het jaar 1864, zoon van Andreas Annaert (C-VIII-a) en Joanna Maria Heymans. Peter was Cornelius Heymans, man van Maria De Hertogh, en broer van Maria Theresia, moder van Joanna Maria Heymans. Zijn oudste dochter Maria Theresia was meter van Maria Theresia Annaert. Meter was Maria Annaert.

18 Cornelius woonde in de Beukestraat waar nu de spoorweg de baan kruist. In het bevolkingsregister van staat vermeld dat zijn vader bij hem inwoonde, alsmede zijn nicht Isabella Coleta, als dienstbode. Hij was soldaat van Napoleon en als dusdanig ingelijfd op in het XVIIIe linieregiment. Bij zijn huwelijk was zijn vader present; getuige was echter Jan Saerens, uit Buggenhout, 39j oud. Hij is getrouwd te Waasmunster op 22 november 1824 met Antonia Verschelden, geboren te Waasmunster op 24 december 1800, overleden te Buggenhout in het jaar Zij was de dochter van Jan Baptist en D Heer Maria Jacoba 1 Constantia Anna Annaert, geboren te Buggenhout op 31 oktober 1825, overleden aldaar op 10 november Zij is getrouwd te Buggenhout op 21 juni 1848 met Emmanuel Julianus Peeters, geboren te Buggenhout op 7 februari Hadden een herder in dienst, Petrus Menten. Van tot was het Hendrik Van der Smissen, geboren in Hulshout. EJ Peeters was landbouwer op het Hof ter Koppen 2 Melania Annaert, geboren te Buggenhout op 13 juli 1827, overleden aldaar op 27 mei Melania bleef ongehuwd. 3 Petrus Annaert, geboren te Buggenhout op 15 maart 1830, overleden aldaar op 12 augustus Paulina Annaert, geboren te Buggenhout op 23 mei 1831, overleden aldaar op 31 augustus Maria Catharina Annaert, geboren te Buggenhout op 4 september 1832, overleden aldaar op 7 februari Joseph Annaert, geboren te Buggenhout op 9 maart 1834, overleden aldaar op 24 maart Petrus August Annaert, geboren te Buggenhout op 11 maart 1835, overleden aldaar op 15 mei Petrus August bleef ongehuwd. 8 Joseph Annaert, geboren te Buggenhout op 9 februari 1838, wonende te Beukestraat 33 Buggenhout, overleden te Buggenhout op 7 mei Werkend lid van de Vincentianen van 1877 tot 1892 (Ter Palen,jg 17 blz 121) Hij was gehuwd met Rosalia Sidonia Putteman, geboren te Lebbeke op 23 november 1847, overleden te Buggenhout op 17 juli 1914.

19 9 Jan Alfons Annaert, geboren te Buggenhout op 30 maart 1839, overleden aldaar op 16 april Maria Virginia Annaert, rentenierster, geboren te Buggenhout op 11 februari 1841, wonende te Kloosterstraat 10 Buggenhout ( ), overleden te Buggenhout op 1 maart Zij is getrouwd te Buggenhout in het jaar 1891 met Jan Baptist De Ridder, geboren rond Joseph Alfons Annaert, geboren te Buggenhout op 9 juni 1842, overleden aldaar op 13 juli Laurentius Annaert, geboren te Buggenhout op 14 januari 1845, overleden aldaar op 30 april Rosalia Annaert, geboren te Buggenhout op 18 juni 1846, overleden aldaar op 6 april C-IX-b Hubert Annaert, landbouwer, geboren te Buggenhout op 27 november 1803, wonende te Broekstraat,Opstal, overleden te Buggenhout op 21 juni 1854, zoon van Jan Frans Annaert (C-VIII-d) en Joanna Catharina Ringoot. In 1843 betaalde hij 9 fr belasting (zie belastingrol in Ter Palen, aug 78 blz 91) en was qua rijkdom de 90 e in de rangschikking. Hij is getrouwd te Buggenhout op 3 juni 1835 met Rosalia De Cock, geboren te Opdorp op 31 maart 1813, overleden te Buggenhout op 18 april Rosalia was de dochter van Jan en Petronilla Vermeir. 1 Jan Annaert, geboren te Buggenhout op 30 juni 1836, overleden aldaar op 1 februari Serafina Annaert, geboren te Buggenhout op 30 april 1838, overleden aldaar op 3 mei Zij is getrouwd te Buggenhout op 20 mei 1865 met Egidius De Neef, fruitenier en landbouwer, geboren te Merchtem op 25 juli zoon van Jan en Marie Vastenavondt, uit Merchtem 3 Everard Annaert, geboren te Buggenhout op 16 februari 1840, volgt onder C-X-a. 4 Paulina Annaert, geboren te Buggenhout op 17 januari 1843, overleden aldaar op 13 april Zij is getrouwd te Buggenhout op 3 januari 1865 met Jan Frans De Neef, fruitenier,landbouwer, geboren rond Zoon van Jan en Marie Vastenavondt, uit Merchtem 5 Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 8 mei 1846, volgt onder C-X-b. 6 Adolf Annaert, geboren te Buggenhout op 16 oktober 1847, volgt onder C-X-c. 7 Dyonisius Annaert, geboren te Buggenhout op 1 mei 1851, volgt onder C-X-d.

20 8 Ludovica Annaert, dienstmeid en winkelierster (1889), geboren te Buggenhout op 4 februari Zij is getrouwd te Baasrode op 14 december 1875 (1) met Frans Vertongen, bakker. Zij is getrouwd te Baasrode in juli 1889 (2) met Jan Constant Drossaert, geboren rond C-IX-c Jan Frans Annaert, timmerman (1844), geboren te Buggenhout op 16 mei 1806, overleden aldaar op 16 december 1867, zoon van Jan Frans Annaert (C-VIII-d) en Anna Maria Willocx. Hij is getrouwd te Buggenhout op 8 februari 1841 met Maria Ludovica Hofmans, spinster, geboren te Buggenhout op 3 maart 1814, overleden aldaar op 10 december Zij was de dochter van Petrus en Anna Maria Albrecht 1 Anna Maria Annaert, geboren te Buggenhout op 11 mei 1841, wonende te Grembergen, overleden na Zij is getrouwd te Buggenhout in het jaar 1867 met Petrus De Lentdecker, geboren rond 1840, overleden te Grembergen op 14 december Maria Anna Annaert, geboren te Buggenhout op 2 september 1842, overleden te Opwijk op 26 september Zij is getrouwd rond 1873 met Eduardus Franciscus Buyens, landbouwer, geboren te Opwijk op 7 december Joseph Annaert, geboren te Buggenhout op 24 augustus 1844, volgt onder C-X-e. 4 Maria Eugenia Annaert, geboren te Buggenhout op 17 november 1846, overleden aldaar op 28 april Jan Annaert, timmerman en landbouwer ( ), geboren te Buggenhout op 8 april 1848, wonende te Broekstraat 27,Opstal, overleden te Buggenhout op 8 oktober Jan bleef ongehuwd. Op hield hij in de Broekstraat een uitverkoop (zie Ter Palen,jaarboek 1984 blz 47) 6 Rosalia Annaert, geboren te Buggenhout op 8 oktober 1850, overleden aldaar op 2 december Zij is getrouwd te Buggenhout in het jaar 1879 met Pieter Jan De Bisschop, geboren rond Francisca Annaert, winkelierster, geboren te Buggenhout op 13 juli 1853, overleden aldaar op 8 december Zij is getrouwd te Buggenhout in het jaar 1874 met Lodewijk Van Sande, geboren rond Judocus Alfons Annaert, geboren te Buggenhout op 4 juni 1856, overleden aldaar op 5 november 1857.

21 C-IX-d Jan Antonius Annaert, herbergier (Den Distel) en timmerman, geboren te Buggenhout op 14 april 1815, wonende te Broekstraat 33, Herberg DEN DISTEL, overleden te Buggenhout op 24 maart 1874, zoon van Jan Frans Annaert (C-VIII-d) en Anna Maria Willocx. Op werd in de herberg van Antoon Annaert een gevecht gehouden om een vrouw en werd er een man uit Opwijk zwaar mishandeld. Later werd hij dood teruggevonden in het veld (zie Ter Palen, 11 e jaargang blz 125). De herberg werd openbaar verkocht op (Ter Palen,jaarboek 1984 blz 66 en 67). Daar wordt namelijk beschreven :... gevolg de ruchtbaarheid gegeven aan de verkoop van een zwingelmolen, weten we nu sedert wanneer dit destijds zo nuttig hulpmiddel bij de vlasbewerking van een metalen jachtwiel werd voorzien. Het was Maria Theresia De Logi, weduwe van Antoon Annaert en herbegierster in den Distel in de Broekstraat, die iets dergelijks te koop had en het beschreef als het nieuwste model Hij is getrouwd te Buggenhout op 10 januari 1838 met Maria Theresia De Logi, herbergierster en kleermaakster, geboren te Merchtem op 27 september 1807, overleden te Buggenhout op 22 augustus Zij was de dochter van Leonard en Joanna Maria Van Gucht 1 Adolf Leonard Annaert, geboren te Buggenhout op 12 maart 1838, overleden aldaar op 22 februari Petrus Jan Annaert, geboren te Buggenhout op 23 april 1839, volgt onder C-X-f. 3 Carolus Ludovicus Annaert, geboren te Buggenhout op 27 mei 1840, overleden aldaar op 2 oktober Hubert Augustinus Annaert, geboren te Buggenhout op 24 mei 1841, volgt onder C-Xg. 5 Dyonisius Annaert, geboren te Buggenhout op 28 februari 1843, volgt onder C-X-h. 6 Frans Xaverius Annaert, geboren te Buggenhout op 5 december 1844, overleden aldaar op 20 juni Frans Xavier bleef ongehuwd. 7 Melania Annaert, geboren te Buggenhout op 8 september 1846, overleden aldaar op 11 februari Adelaide Annaert, winkelierster, geboren te Buggenhout op 4 augustus 1848, wonende te Bosstraat 6 ( ), overleden te Buggenhout op 10 januari Zij had zeven kinderen. Zij is getrouwd te Buggenhout op 10 juli 1869 met Augustinus De Smedt, poelenier, geboren te Buggenhout op 5 juni Pieter Jozef Annaert, geboren te Buggenhout op 10 november 1850, volgt onder C-X-i.

22 C-IX-e Isabella Coleta Annaert, geboren te Lebbeke op 29 september 1801, overleden te Buggenhout op 27 februari 1878, dochter van Hubertus Annaert (C-VIII-e) en Joanna Theresia De Ridder. Peter is Andreas Annaert, meter is Agnes Cleemput. Zij groeide op zonder ouders. Bij de geboorte van Jan Baptist, was zij dienstmeid te Lebbeke in de Breestraat bij haar oom en peter Josephus De Ridder, alwaar haar zoon ook geboren wordt. Mogelijk groeide ze daar op. Haar dochter Nathalia wordt geboren in het huis van haar oudste zus op Heizijde te Lebbeke. In 1828 woonde ze in Buggenhout in de Beukestraat als dienstbode bij haar neef Cornelius Annaert. Haar zoon, Jan Baptist, woonde echter niet daar. Even verder had J. Verbeeck een stuk grond en mogelijk leerde zij daar haar toekomstige man kennen. De getuigen bij hun huwelijk waren Emmanuel Frans Claessens, Jan Verheyden (de schoolmeester van Buggenhout), Louis Joseph Van Praet, 64j, arbeider en toekomstige schoonvader van haar zoon Jan Baptist, en Damiaan Luytgaerens, landbouwer, 28j oud (zv Petrus Jan en Josina Vermeir). Bij hun kerkelijk huwelijk zijn de getuigen Antoon Van der Waerden, de koster van Buggenhout, en Jan Baptist Van Ingelghem. Bij de geboorte van Appolonia, woonde het gezin in de Beukestraat te Buggenhout. Joseph Verbeeck was immers eigenaar van een perceel op de Kouden Haard (Beukestraat aan de huidige oversteek met de spoorweg). Coleta overleed in haar woonst op het Hooilaart, en haar dood werd aangegeven door haar schoonzoon, Leopold Bosteels. Van Martha Annaert (Steenhuffel 1897) vernam ik dat er vroeger rondverteld werd dat haar erfenis in feite toekwam aan de Annaerten van Steenhuffel. Tevens zou haar vader, Frans Joseph Annaert, nog bezoeken afgelegd hebben in Buggenhout aan een stokoud vrouwtje. Dit is waarschijnlijk niet Coleta, aangezien die overleed toen hij 14j oud was, doch mogelijk haar dochter Coleta Ludovica, welke na 1902 overleed. Haar kinderen van een onbekende man: 1 Jan Baptist Annaert, geboren te Lebbeke op 6 oktober 1823, gedoopt aldaar op 13 oktober 1823, volgt onder C-X-j. 2 Nathalia Annaert, geboren te Lebbeke op 18 januari 1833, overleden aldaar op 1 februari Zij is getrouwd te Buggenhout op 25 april 1835, getrouwd aldaar op 1 mei 1835 voor de kerk (2) met Josephus Verbeeck, dienstbode, geboren te Londerzeel op 22 juni Appolonia Verbeeck, naaister, geboren te Buggenhout op 19 maart 1836, overleden aldaar op 27 september Zij overleed ongehuwd in het hospitaal aan de Nieuwstraat te Buggenhout 4 Coleta Ludovica Verbeeck, geboren te Buggenhout op 13 oktober 1839, overleden aldaar na Zij was gehuwd met Leopold Bosteels, timmerman en hoofdman der Xaverianen, geboren te Buggenhout op 30 mei 1837, overleden aldaar op 21 februari 1902.

23 Zoon van Carolus Ludovicus en Maria Theresia Maes C-IX-f Bernard Annaert, dienstbode, herbergier en arbeider (+), geboren te Lebbeke op 24 november 1804, wonende te Boschstraat (Grembergen) en te Weverstraet,Bugg (+), overleden te Lebbeke op 11 juli 1871, zoon van Hubertus Annaert (C-VIII-e) en Joanna Theresia De Ridder. Op veranderde hun huis van eigenaar : een schoon onlangs nieuw gebouwd huis en erve, met derzelve afhankelijkheden, zijnde eene herberg, genaemd het Hooghuis, en tevens eene specerijwinkel, gestaen en gelegen te Buggenhout in het dorp Sie nr 106a. In dat huis woonde vroeger de hoefsmid, J.Van Opstal (Zie Ter Palen,jaarboek 1980 blz 124). Hij is getrouwd te Grembergen op 24 februari 1830 (1) met Petronilla Jacoba Daman, geboren te Grembergen in het jaar 1780, overleden aldaar op 3 februari Zij was de dochter van Jan en Maria Catharina Mertens, en weduwe van Alexander Van de Poele. Hij is getrouwd te Buggenhout op 10 juli 1861 (2) met Catharina Verberckt, winkelierster, geboren te Opwijk op 21 november 1823, overleden te Buggenhout op 21 juni Zij was de dochter van Charles en Joanna Catharina Meskens 1 Paulina Annaert, geboren te Buggenhout op 26 augustus 1864, overleden aldaar op 14 september Philippus Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 16 december 1866, overleden te Lebbeke in het jaar C-X-a Everard Annaert, koopman in hoornvee (1868),arbeider (1879) en steenbakkersgast (1888), geboren te Buggenhout op 16 februari 1840, wonende te Nijverheidsstraat 2 Terhagen (1881), overleden te Terhagen op 8 februari 1911, zoon van Hubert Annaert (C-IX-b) en Rosalia De Cock. Hij is getrouwd te Buggenhout op 18 februari 1865 met Anna Maria Vergauwen, geboren te Buggenhout op 9 oktober 1839, wonende te Nieuwstraat 75 Terhagen (1916), overleden te Terhagen op 8 augustus Zij was de dochter van Gulielmus en Maria Anna De Smedt. Haar vader was vleeschouwer ofte beenhouwer. 1 Delphina Annaert, geboren te Buggenhout op 18 maart 1865, volgt onder C-XI-a. 2 Jan Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 19 september 1866, volgt onder C-XI-b. 3 Adolf Annaert, geboren te Buggenhout op 6 januari 1868, volgt onder C-XI-c. 4 Gustaaf Annaert, geboren te Buggenhout op 12 mei 1869.

24 op wordt hij ddoor de vrederechter van boom veroordeeld voor openbare dronkenschap tot een boete van 3fr Hij is getrouwd te Terhagen op 25 juni 1899 met Anna Maria Mathilda De Mondt, geboren te Boom op 2 december Zij was de weduwe van Pieter Ceuppens 5 Ludovica Annaert, geboren te Buggenhout op 13 februari 1871, volgt onder C-XI-d. 6 Paulina Annaert, geboren te Buggenhout op 16 oktober 1873, wonende te Kamiel Huysmansstraat 35 Terhagen (1955), overleden te Terhagen op 2 juni Zij is getrouwd te Terhagen op 1 mei 1899 met Lodewijk Sel, steenbakkersgast, geboren te Boom op 6 maart Fidelis Annaert, steenbakkersgast, geboren te Buggenhout op 8 mei 1875, overleden te Terhagen op 25 januari Denis Annaert, geboren te Buggenhout op 10 november 1876, volgt onder C-XI-e. 9 Maria Josepha Annaert, geboren te Buggenhout op 23 december 1877, volgt onder C- XI-f. 10 Maria Louisa Annaert, geboren te Buggenhout op 30 september 1879, overleden aldaar op 3 november Octavia Annaert, geboren te Terhagen op 6 maart 1881, overleden aldaar op 21 mei Maria Adelia Annaert, geboren te Terhagen op 6 maart 1881, overleden aldaar op 14 mei Petrus Jan Annaert, geboren te Terhagen op 23 september 1882, volgt onder C-XI-g. C-X-b Frans Annaert, landbouwer, geboren te Buggenhout op 8 mei 1846, overleden te Opdorp op 28 oktober 1891, zoon van Hubert Annaert (C-IX-b) en Rosalia De Cock. Hij is getrouwd te Buggenhout op 28 mei 1870 met Pelogia Keppens, geboren te Buggenhout op 28 november 1845, overleden te Opdorp op 29 januari Zij was de dochter van Jacobus en Maria Victoria De Boeck 1 Adolf Annaert, geboren te Opdorp op 27 februari 1871, volgt onder C-XI-h. 2 Everard Annaert, geboren te Opdorp op 18 januari 1873, volgt onder C-XI-i. 3 Leopold Louis Annaert, geboren te Opdorp op 28 november 1874, volgt onder C-XI-j. 4 Dyonisius Annaert, geboren te Opdorp op 26 oktober 1876, volgt onder C-XI-k. 5 Joanna Annaert, geboren te Opdorp op 26 december 1878, wonende te Aalstersesteenweg 12 Moorsel (1960). Zij is getrouwd te Opdorp op 18 september 1899 (1) met Romanus Achilles De Meyst. Zij was gehuwd (2) met Alfons Baert, geboren rond 1875.

25 6 Desire Annaert, geboren te Opdorp op 16 maart 1881, volgt onder C-XI-l. 7 Theophile Annaert, maalder, geboren te Opdorp op 3 april 1883, wonende te Houtwerfstraat 11 Mechelen (1910) en te In de stad Thienen, gesneuveld te Diksmuide op 4 oktober Hij was soldaat in het tweede linieregiment. Zijn naam staat vermeld op de kolom ter nagedachtenis van de Mechelse gesneuvelden achter de St Romboutskathedraal. 8 Petrus Leopold Joseph Annaert, geboren te Opdorp op 3 april Zevende zoon, met koning Leopold II als peter. C-X-c Adolf Annaert, koopman in pluimvee en landbouwer, geboren te Buggenhout op 16 oktober 1847, wonende te Varentstraat,Buggenhout, overleden te Mechelen in het jaar 1910, zoon van Hubert Annaert (C-IX-b) en Rosalia De Cock. Adolf overleed schielijk op de kippenmarkt van Mechelen (officieel in het godshuis aan de Keizerstraat) in Hij woonde in de hofstede met brouwerij Het Lindeken te Opstal, huis dat hij kocht in Hij kwam toen uit de Broekstraat,juist voorbij de herberg Den Distel, herberg van zijn oom, waar hij op het Hof ter Koppen Emmanuel Peeters (x Constantia Anna Annaert, dv Cornelius) was opgevolgd. De aanhorigheden van het Lindeken, zouden hem toelaten de boerderij te kombineren met een poelierderij. Het Lindeken bevond zich op de hoek Krapstraat - Molenstraat. Bij het huwelijk van zijn dochters Maria Hortentia (x De Pauw) en Delfine (x Vertongen), werd de woonst aan de eerste gegeven, de tuin aan de tweede. A. De Pauw begon een kolenhandel alsmede de S.V. Melkerij St Jozef (zie Ter Palen, 10 e jaargang, blz 154 ev) Hij is getrouwd te Buggenhout op 1 maart 1879 met Isabella Paulina Buyens, geboren te Merchtem op 18 februari 1852, overleden te Buggenhout op 16 maart Maria Louisa Annaert, geboren te Buggenhout op 17 juni 1879, overleden aldaar op 10 september Maria Hortentia Annaert, wijkmeesteres Christelijke Vrouwengilde, geboren te Buggenhout op 4 januari 1881, overleden te Buggenhout Opstal op 28 mei Zij is getrouwd te Buggenhout op 30 juli 1909 met Alfons De Pauw, landbouwer, geboren te Oudegem op 28 februari 1874, overleden in het jaar Zoon van Frans en Maria Josepha Van Dueren 3 Denis Annaert, geboren te Buggenhout op 23 januari 1883, overleden aldaar in het jaar Denis bleef ongehuwd

26 4 Benedictus Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 14 september 1885, overleden aldaar op 20 februari Maria Delphina Annaert, geboren te Buggenhout op 3 december 1886, wonende te Varentstraat 32 Buggenhout ( ), overleden te Scherpenheuvel voor Zij is getrouwd te Buggenhout op 30 juli 1909 met Alfons Vertongen, smid bij de spoorwegen, geboren te Oudegem. 6 Pieter Jozef Camille Annaert, geboren te Buggenhout op 3 maart 1888, overleden aldaar op 5 februari Camille Annaert, geboren te Buggenhout op 4 maart 1889, volgt onder C-XI-m. 8 Jan Annaert, geboren te Buggenhout op 26 mei 1891, volgt onder C-XI-n. 9 Everard Annaert, geboren te Buggenhout op 11 juni 1895, overleden aldaar in het jaar C-X-d Dyonisius Annaert, landbouwer, geboren te Buggenhout op 1 mei 1851, wonende te Broekstraat,Opstal, overleden te Hoboken op 25 april 1916, zoon van Hubert Annaert (C-IX-b) en Rosalia De Cock. Hij verkocht zijn hoeve in de Broekstraat in december 1888 en vertrok op naar Lebbeke (zie jaarboek Ter Palen 1984 blz 86). Later trok hij blijkbaar verder naar Hoboken (Antwerpen) Hij is getrouwd te Buggenhout op 13 november 1875 met Julie De Smedt, geboren rond Petrus Jan Annaert, geboren te Buggenhout op 15 augustus 1876, volgt onder C-XI-o. 2 Clementia Annaert, geboren te Buggenhout op 14 september Adolf Annaert, geboren te Buggenhout op 28 november 1879, volgt onder C-XI-p. 4 Joanna Sofia Annaert, geboren te Buggenhout op 27 oktober 1881, overleden aldaar op 31 december Leonie Annaert, geboren te Buggenhout op 16 november 1883, wonende te Em.De Harvenstraat 31 Hoboken, 1964, overleden te Hoboken na Zij was gehuwd met Alfons E Van Landeghem. 6 Pieter Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 8 april Paulina Delfina Annaert, geboren te Buggenhout op 8 juli 1888, overleden aldaar op 22 augustus Josephine Joanna Annaert, geboren te Hoboken op 20 december 1894, overleden aldaar op 12 februari 1895.

27 C-X-e Joseph Annaert, timmerman en herbergier en scheepswerker, geboren te Buggenhout op 24 augustus 1844, wonende te Diepmeerstraat (1881), zoon van Jan Frans Annaert (C-IX-c) en Maria Ludovica Hofmans. Hij is getrouwd te Baasrode op 24 april 1875 met Maria Theresia De Bleser, arbeidster, geboren te Baasrode op 4 oktober Maria Annaert, geboren te Buggenhout op 7 mei Celine Annaert, geboren te Buggenhout op 11 mei Zij is waarschijnlijk getrouwd te Chicago, Cook, Illinois op 19 augustus 1900 met William Vanderpool, geboren rond Petrus Jan Annaert, geboren te Buggenhout op 29 mei Desire Annaert, geboren te Buggenhout op 28 oktober Francisca Annaert, geboren te Buggenhout op 28 december Sofie Annaert, geboren te Buggenhout op 19 december Doodgeboren dochter, geboren te Buggenhout op 31 maart C-X-f Petrus Jan Annaert, timmerman en landbouwer, geboren te Buggenhout op 23 april 1839, wonende te Broekstraat,Buggenhout-Opstal, overleden te Buggenhout in het jaar 1896, zoon van Jan Antonius Annaert (C-IX-d) en Maria Theresia De Logi. Petrus Jan huwde nadat zijn moeder de herberg DEN DISTEL had verkocht in Hij is getrouwd te Buggenhout op 17 oktober 1885 met Maria Constantia Sarens, herbergierster, geboren te Buggenhout op 1 oktober 1855, overleden aldaar op 6 april Paulina Theresia Annaert, geboren te Buggenhout op 13 september 1886, overleden aldaar op 16 december Jan Prosper Annaert, geboren te Buggenhout op 27 augustus 1887, overleden aldaar op 7 juni Carolina Paulina Annaert, geboren te Buggenhout op 8 maart 1889, wonende te Broekstraat,Opstal. Zij is getrouwd te Buggenhout op 7 mei 1909 met Petrus Jozef Bosman, spoorwegarbeider, geboren rond Julia Annaert, kippenkweekster, geboren te Buggenhout op 1 april 1890, overleden aldaar op 6 mei Vertrok op naar Laken, Molenbeekstraat 82 vanuit de Broekstraat 5. In woonden zij op de Provinciale Baan 1a te Buggenhout. Zij is getrouwd te Buggenhout op 28 november 1910 (1) met Gustaaf Bruggeman, geboren rond 1890, overleden te Baasrode in het jaar 1911.

28 Zij is getrouwd te Laken op 6 juli 1918 (2) met Alfons Van der Straeten, metser, geboren te Lebbeke op 29 februari 1892, overleden te Brugge op 27 mei Bouwde de Congozaal te Opstal en St Christoffel in Buggenhoutbos. Hij bleef in een bombardement in Brugge in Hij was de zoon van Charles Louis en Pelagie Van den Berghe. Zij is getrouwd te Buggenhout op 18 juli 1941 (3) met Frans Lodewijk Hermans, geboren te Merchtem op 6 september 1891, overleden te Buggenhout op 7 augustus Weduwnaar van Maria Virginia De Maeyer, zoon van Petrus en Bresseel Carolina. 5 Hortentia Annaert, geboren te Buggenhout op 1 april 1890, overleden aldaar in het jaar Zij is getrouwd te Buggenhout op 14 november 1919 met Joseph Simon, metser, geboren in het jaar 1890, overleden in het jaar Rosalia Louisa Annaert, geboren te Buggenhout op 3 augustus Vertrok op naar Schaarbeek, Walraevenstraat 2 Zij was gehuwd met Charles Louis Baert, geboren rond Rosalia Annaert, geboren te Buggenhout op 30 augustus Vertrok op naar St Gillis (Brussel), Wetstraat 3a 8 Jan Joseph Annaert, geboren te Buggenhout op 29 maart 1896, volgt onder C-XI-q. C-X-g Hubert Augustinus Annaert, schrijnwerker, geboren te Buggenhout op 24 mei 1841, wonende te Kalkestraat 32 Buggenhout, overleden te Buggenhout in het jaar 1866, zoon van Jan Antonius Annaert (C-IX-d) en Maria Theresia De Logi. Hij is getrouwd te Buggenhout op 5 november 1863 met Paulina Theresia Van den Bossche, geboren rond 1840, overleden te Buggenhout in het jaar Zij hertrouwde in 1882 met Pieter Jan Van Ransbeeck 1 Jan Prosper Annaert, geboren te Buggenhout op 21 april 1865, volgt onder C-XI-r. 2 Arthur Antoon Annaert, geboren te Buggenhout op 30 oktober 1866, volgt onder C-XIs. C-X-h Dyonisius Annaert, schrijnwerker, geboren te Buggenhout op 28 februari 1843, wonende te Brussel (bij Huwelijk) en te St Joost, Rue du Meridien 45 (1871), overleden te St Joost Ten Node op 7 juni 1871, zoon van Jan Antonius Annaert (C-IX-d) en Maria Theresia De Logi. Hij is getrouwd te Buggenhout op 6 juli 1869 met Paulina Philippina Simon, dienstmeid, geboren te Buggenhout op 19 maart 1847, wonende te Magazijnstraat 14 St Joost (1877), overleden na Zij was de dochter van Petrus Jan en Antonia Verdickt

29 1 Antonia Annaert, geboren te Brussel op 21 oktober 1869, overleden te St Joost Ten Node op 25 juni Maria Louisa Annaert, geboren te St Joost Ten Node op 11 september 1871, overleden te Brussel op 11 februari C-X-i Pieter Jozef Annaert, schrijnwerker, geboren te Buggenhout op 10 november 1850, wonende te Krapstraat 7 Buggenhout en te Jetsesteenweg 287 Koekelberg, zoon van Jan Antonius Annaert (C-IX-d) en Maria Theresia De Logi. Het gezin verhuist op naar Koekelberg Hij is getrouwd te Buggenhout op 8 september 1875 met Joanna Maria Buys, herbergierster, geboren te Buggenhout op 14 april Zij was de dochter van Petrus Jan en De Cock Maria Victoria 1 Pieter Jan Annaert, geboren te Buggenhout op 7 oktober 1876, volgt onder C-XI-t. 2 Petrus Oscar Annaert, geboren te Buggenhout op 6 augustus 1878, overleden aldaar op 3 maart Maria Louisa Annaert, geboren te Buggenhout op 22 december 1879, wonende te Ophemstraat 47 Brussel, 1964, overleden na Zij was gehuwd met Engelbert Servaes, geboren rond Jozef Cesar Oscar Annaert, geboren te Buggenhout op 8 april 1882, overleden te St Jans Molenbeek op 10 juni Denis Adelardus Annaert, geboren te Buggenhout op 4 juli 1884, volgt onder C-XI-u. 6 Joanna Augusta Annaert, geboren te Buggenhout op 29 maart Frans Annaert, geboren te Koekelberg op 28 januari C-X-j Jan Baptist Annaert, arbeider, winkelier (1854), geboren te Lebbeke op 6 oktober 1823, gedoopt aldaar op 13 oktober 1823, overleden te Londerzeel St Jozef op 22 april 1879, natuurlijke zoon van Isabella Coleta Annaert (C-IX-e). Jan Baptist Annaert werd geboren om 4 uur s morgens en gedoopt op Zijn peter was ene Jan Baptist Van Damme, zijn meter was tante Joanna Catharina Annaert, oudste zus van zijn moeder. De familienaam Van Damme was erg verspreid te Lebbeke en omgeving, zodat het moeilijk na te gaan is wie JB Van Damme was. Ene Jan Baptist Van Damme had wel eigendom op de Kouden Haard te Buggenhout, waar Isabella Coleta ook woonde. Meest waarschijnlijk is het Jan Baptist Van Damme, geboren te Lebbeke op welke op huwde met Anna Maria De Smet en welke kinderloos overleed op

30 Hij huwde een eerste maal in 1846 vlak na het einde van een epidemie van bloedloop in Buggenhout. Hij is dan arbeider van beroep en heeft aan zijn militieverplichtingen voldaan. Hij heeft het nummer 24 getrokken, hetwelk hem laat ontsnappen aan de dienstplicht. Getuigen bij het huwelijk zijn Jan Baptist Van Belle, arbeider en oudste broer van Virginia, Norbertus De Baets, 42j en mutsenmaker van beroep, Constant Achtergael, 45j (kleermaker en later barbier) en C.L. Simon, boswachter, 43j. Bij het kerkelijk huwelijk op zijn de getuigen Godefridus De Vlugger (økapellen O/D Bos 1820) en Jan Baptist Van Belle. Tijdens dit huwelijk weten we niet of Jan Baptist in de Hauwerstraat (1 e en 3 e kind) woonde, dan wel in de Winkelstraat (2 e kind en overlijden van vrouw). In de Hauwerstraat was er wel een perceel van 40 are eigendom van Frans Van Belle, landbouwer. Woonden ze daar? Het Hooilaart was vroeger een deel van de Hauwerstraat. Mogelijk woonden ze dus in het huis waar zijn moeder zou overlijden. Bij zijn tweede huwelijk zijn de getuigen Desire Moens,31j, kleermaker, Jan Verheyden, 59j, winkelier (gehuwd met Angelina Van Praet, onderwijzer), Gustaaf Jozef Claessens en Charles Louis Meert. Voor de kerk waren de getuigen Jan Antoon Van Praet, oudere broer, en Andrea Achtergael. Jan Baptist Annaert verloor zijn eerste gezin op een tijdsspanne van 9 maanden Eerst zijn vrouw, vier maand later twee kinderen en tenslotte in de zomer zijn oudste zoon. Hij was winkelier en woonde in de Molenstraat te Buggenhout; volgens het bevolkingsregister van woonde hij in de Kloosterstraat. Hij verhuist op naar Steenhuffel. Het huis dat hij in Buggenhout bewoonde, hoorde vroeger toe aan Ludovicus Van Praet en Joanna Buyens, de ouders van zijn vrouw. Zij hadden er tevens een meid in dienst, Philomena De Keersmaecker (ølippelo 1841). In Steenhuffel woonde hij in de hoofdstraat en hield er een winkel in textielwaren waar heden een superette gevestigd is. Zijn tweede echtgenote was mutsenplooister. Van Martha Annaert (ø1897) vernam ik dat haar grootvader een sterke man was die ruziemakers en drinkebroers eigenhandig uit de herberg zette die hij eveneens openhield. Hij had in Londerzeel St Jozef een tweede winkel opgezet die werd opengehouden door zijn oudste zoon Charel. Het was een huis met bovenverdiep. Hij overleed daar tgv. een beroerte na een ruzie met zijn zoon, die ook al eens graag een pintje dronk, en die een aantal drinkebroers had meegebracht. Dit bracht ruzie mee met de fatale afloop tot gevolg. Hij was toen 55j oud en koopman van beroep. Hij is getrouwd te Buggenhout op 30 december 1846, getrouwd aldaar op 31 december 1846 voor de kerk (1) met Virginia Van Belle, geboren te Buggenhout op 25 juni 1824, overleden aldaar op 12 oktober Zij was de dochter van Constant en Clara De Neve. Zij werd geboren op om 3u en gedoopt dezelfde dag. Haar peter was Jan Ivens, haar meter Francisca Van Belle. Zij is de kleindochter langs moeders kant van Dominicus De Neve, die gehuwd was geweest met Magdalena Van Den Eede, overgrootmoeder van Joanna Virginia Van Praet,

31 tweede echtgenote van Jan Baptist Annaert. Ze waren dus in zekere zin nichtjes van elkaar. Haar vader, Constant Van Belle, was geboren in de Hauwerstraat maar kwam na zijn huwelijk in 1812 naar het Dorp waar hij herbergier werd in de Schoolstraat op Het Hoeksken, herberg In de Keyser. Daardoor zijn de Van Belle s tot op heden in Buggenhout gekend als Keysers (mondelinge toelichting van Petrus Servaes). Mogelijk leerde Jan Baptist zijn bruid in deze herberg kennen. Zij overlijdt op om 3u s nachts en wordt begraven op 13 oktober. Haar dood wordt aangegeven door haar broer en veldwachter, Jan Frans Van Belle. 1 Jan Frans Annaert, geboren te Buggenhout op 10 april 1847, overleden aldaar op 17 juli Peter is Jan Frans Van Belle, oudste broer van Virginia en veldwachter. Zijn zoon en kleinzoon werden gemeentesecretaris. Hij huwde Anna Catharina Maes en verhuisde dan van de Schoolstraat naar de Winkelstraat. Dit huis bestaat nog en velen noemen het nog champeters. Meter is Isabella Coleta Annaert. Jan Frans werd begraven de dag na zijn overlijden. Vermelden we nog als fait divers dat er op zijn geboortedag een geweldige hagelbui was boven Buggenhout (zie Jaarboek Ter Palen, jg 1980 blz 84) 2 Cesarina Annaert, geboren te Buggenhout op 16 december 1848, gedoopt aldaar op 17 december 1848, overleden aldaar op 15 februari 1852, begraven aldaar op 17 februari Peter was Petrus Jan Cassiman, man van Maria Catharina Van Wemmel (dv Jan Baptist en Joanna Catharina Annaert), meter was Maria Philippina Van Belle, jongere zus van Virginia. 3 Gustaaf Annaert, geboren te Buggenhout op 19 augustus 1851, overleden aldaar op 5 februari 1852, begraven aldaar op 6 februari Peter was Jan Baptist Van Belle en meter was Apollonia Verbeeck, halfzuster van Jan Baptist Annaert. Hij is getrouwd te Buggenhout op 15 oktober 1853, getrouwd aldaar op 17 oktober 1853 voor de kerk (2) met Joanna Virginia Van Praet, geboren te Buggenhout op 4 december 1827, overleden te Kapelle Op Den Bos op 12 augustus Zij was de dochter van Louis Joseph Van Praet en Joanna Buyens en stamt bijgevolg af van meier Martinus Van Praet (meier en notaris van Buggenhout). Zij was mutsenplooister van beroep in de textielwinkel van haar vader die blijkbaar teruggaat tot de textielhandel van de familie Beeckman die reeds voorkomt in de middeleeuwen. Zij zorgden bv. voor de bekleding van het Ros Beiaard in de Ommegangen van Dendermonde in de middeleeuwen. Meier Martinus Van Praet was gehuwd met een dochter van erfmeier Beeckman uit Lebbeke.

32 Mutsenplooisters waren er veel in Buggenhout. Zo waren er bv. de gezusters Colette en Francisca Van Boom, winkeliersters en mutsenmaaksters, alsmede Ursula Maerevoet, vrouw van J. Simon, die eveneens mutsenmaakster was. (Ter Palen 6 e jaargang aug 1982 blz 131 ev) 4 Carolus Antonius Annaert, geboren te Buggenhout op 17 juli 1854, gedoopt op 18 juli 1854, volgt onder C-XI-v. 5 Egidius Eduardus Annaert, geboren te Buggenhout op 28 april 1856, volgt onder C-XIw. 6 Frans Denis Annaert, geboren te Buggenhout op 1 januari 1858, overleden te Londerzeel op 3 oktober Frans Denis bleef ongehuwd. Zijn familie noemde hem nonkel Dikke. Getuige bij de geboorte in Frans Van Praet, 34j, herbergier te St Amands. Van Martha Annaert (ø1897) vernam ik dat hij een struis (dik) man was die door zijn broers onderhouden werd. In ruil daarvoor hield hij hun tuinen in orde. Hij dronk graag een pintje en overleed in het godshuis te Londerzeel. 7 Joanna Paulina Annaert, geboren te Buggenhout op 8 mei 1859, overleden aldaar op 29 juli Maria Bernardina Francisca Annaert, geboren te Steenhuffel op 11 november 1861, overleden aldaar op 14 november Hendrik Annaert, geboren te Steenhuffel op 27 juni 1862, volgt onder C-XI-x. 10 Frans Jozef Annaert, geboren te Steenhuffel op 31 mei 1864, volgt onder C-XI-y. 11 Ludovicus Napoleon Annaert, geboren te Steenhuffel op 18 april 1866, overleden aldaar op 7 september Leopold Annaert, geboren te Steenhuffel op 7 augustus 1867, volgt onder C-XI-z. 13 Bonnaventurus Annaert, geboren te Steenhuffel op 11 oktober 1869, overleden aldaar op 6 maart Carolus Ludovicus Annaert, geboren te Steenhuffel op 27 januari 1872, overleden aldaar op 27 maart C-XI-a Delphina Annaert, geboren te Buggenhout op 18 maart 1865, wonende te Terhagen,voorheen Antwerpen (x),nieuwstraat 75 (+ en te ), overleden te Terhagen op 8 augustus 1917, dochter van Everard Annaert (C-X-a) en Anna Maria Vergauwen. Haar zonen van een onbekende man: 1 Camillus Annaert, geboren te Terhagen op 4 augustus 1886, overleden aldaar op 1 september Frans Annaert, geboren te Terhagen op 20 januari 1888, overleden voor Frans Annaert, geboren te Terhagen op 29 oktober Dit kind werd gewettigd bij haar huwelijk.

33 Zij is getrouwd te Terhagen op 3 juni 1895 (2) met Petrus Emiel Claes, steenbakkersgast, geboren rond C-XI-b Jan Frans Annaert, steenbakkersgast en voerman (1918), geboren te Buggenhout op 19 september 1866, wonende te Stuivenberg 13 Terhagen (1914) en te Polder 7 Terhagen (+), overleden te Terhagen op 7 februari 1937, zoon van Everard Annaert (C- X-a) en Anna Maria Vergauwen. Hij is getrouwd te Terhagen op 26 augustus 1895 (1) met Joanna Maria Van Aken, arbeidster, geboren te Rumst op 15 januari 1869, overleden te Tessenderlo op 7 februari Karel Lodewijk Annaert, fabriekswerker, geboren te Terhagen op 16 juni 1896, overleden te Antwerpen Stuivenberggasthuis op 2 november Everard Libertus Annaert, steenbewerker, geboren te Terhagen op 17 december 1897, overleden te Boom,Gasthuis,Kerkhofstraat 193 op 17 juni Pieter Frans Annaert, geboren te Terhagen op 16 november 1899, overleden te Boom,Gasthuis op 7 augustus Hij is getrouwd te Terhagen op 14 oktober 1911 (2) met Maria Philomena Michiels, herbergierster, geboren te Rumst op 27 januari 1859, overleden te Terhagen op 28 juni weduwe van August Hellemans Hij is getrouwd na 1914 (3) met Melania Ceuppens, geboren in het jaar 1859, overleden na C-XI-c Adolf Annaert, steenbakkersgast, geboren te Buggenhout op 6 januari 1868, wonende te Nieuwstraat 77 (1903), overleden te Hemiksem na 1942, zoon van Everard Annaert (C-X-a) en Anna Maria Vergauwen. Zij verhuisden na 1904 naar Hemiksem, want in de kieslijsten van 1966 staat dat hun jongste dochter sinds 1906 in Hemiksem woont. Hij is getrouwd te Terhagen op 22 januari 1892 met Maria Ludovica Clement, geboren te Niel op 27 november 1867, overleden te Hemiksem na Doodgeboren kind, geboren te Terhagen op 15 oktober Frans Annaert, geboren te Terhagen op 9 februari 1894, volgt onder C-XII-a. 3 Joanna Annaert, geboren te Terhagen op 14 maart 1895, overleden aldaar op 24 september Maria Sylvia Annaert, geboren te Terhagen op 18 oktober 1897, overleden aldaar op 29 augustus Maria Delfina Annaert, geboren te Terhagen op 1 januari 1899, overleden aldaar op 19 maart 1899.

34 6 Everard Fidelis Gustaaf Annaert, geboren te Terhagen op 11 december 1899, volgt onder C-XII-b. 7 Gerard Eduard Annaert, geboren te Terhagen op 14 oktober 1902, overleden aldaar op 6 januari Maria Juliana Annaert, geboren te Terhagen op 13 mei 1904, wonende te Dr De Backerstraat 80 Hemiksem ( ) en te Brouwerijstr 50 (1982), overleden na Zij baatten te Hemiksem Cafe Autobus uit (K. De Backerstraat 80) Zij was gehuwd met Albert Joseph Wemaes, geboren te St Gillis Waas op 23 april 1903, overleden voor C-XI-d Ludovica Annaert, arbeidster, geboren te Buggenhout op 13 februari 1871, dochter van Everard Annaert (C-X-a) en Anna Maria Vergauwen. Haar kind van een onbekende man: 1 Doodgeboren kind, geboren te Terhagen op 16 augustus Zij is getrouwd te Terhagen op 22 januari 1892 (2) met Petrus Jan Van Litsenborgh, steenbakkersgast, geboren te Boom op 19 juli C-XI-e Denis Annaert, steenbewerker en voerman (1931), geboren te Buggenhout op 10 november 1876, wonende te Veldstraat 8 Terhagen (1956) en te Kerkhofstraat 151 Boom (1964), overleden te Boom,St Jansziekenhuis op 2 juli 1964, zoon van Everard Annaert (C-X-a) en Anna Maria Vergauwen. Hij is getrouwd te Terhagen op 13 juni 1898 met Maria Leonida Spiessens, geboren te Rumst op 3 juni 1877, overleden te Terhagen op 26 juli haar moeder heette De Weerdt 1 Maria Clementina Annaert, geboren te Boom op 8 april 1899, wonende te Laude 39 Schaarbeek sinds , overleden na Zij was gehuwd met Jozef Wouters, geboren rond Maria Leonia Annaert ook genaamd Melanie, dienstmeid bij huwelijk,te St Joost ten Node, geboren te Terhagen op 18 september 1901, overleden te Ukkel op 19 maart Zij is getrouwd te Terhagen op 2 december 1922 met Frans Lodewijk De Hondt, landbouwer, geboren te Wolvertem op 27 maart 1896, overleden op 19 november Delfina Leontina Annaert, geboren te Terhagen op 9 oktober 1903, volgt onder C-XIIc. 4 Michael Petrus Annaert, geboren te Terhagen op 1 juli 1905, volgt onder C-XII-d. 5 Adolf Annaert, bestuurslid Katholieke Vlaamse Turnkring,Terhagen en steenbewerker, geboren te Terhagen op 26 augustus 1907, overleden aldaar op 24 mei Hij overleed in de steenbakkerij ter plaats De Polder

35 6 Maria Paulina Annaert, huisvrouw en arbeidster (x), geboren te Terhagen op 9 januari 1910, wonende te Nieuwstraat 1 Terhagen (1964), overleden te Reet,H.Familiekliniek op 12 augustus Zij is getrouwd te Terhagen op 7 november 1931 met Pieter Jan De Bruyn, stoker en meestergast, geboren rond Doodgeboren kind, geboren te Terhagen op 23 juli Anna Maria Annaert, steenbewerkster, geboren te Terhagen op 4 januari 1917, wonende te Kapelstraat 156 Boom ( ), overleden te Reet op 3 april Zij is getrouwd te Terhagen op 3 april 1937 met Gillis Lowieza Van Aken, steenbewerker, geboren te Boom op 20 maart 1915, overleden in het jaar C-XI-f Maria Josepha Annaert, arbeidster, geboren te Buggenhout op 23 december 1877, wonende te Boschstraat 114 Boom ( ), overleden te Boom op 18 juni 1951, dochter van Everard Annaert (C-X-a) en Anna Maria Vergauwen. Haar zoon van een onbekende man: 1 Petrus Alexander Jan Annaert, geboren te Terhagen op 1 januari Dit kind werd gewettigd bij haar eerste huwelijk Zij is getrouwd te Terhagen op 11 november 1898 (2) met Egied Leopold Verlinden, geboren te Boom op 11 januari Zij was gehuwd (3) met Edward Van den Brande, geboren rond C-XI-g Petrus Jan Annaert, steenbakkersgast, geboren te Terhagen op 23 september 1882, wonende te Nijverheidsstraat 8 Terhagen (1913), overleden te Zelzate op 1 juni 1940, zoon van Everard Annaert (C-X-a) en Anna Maria Vergauwen. Bij het huwelijk van zijn dochter Sylvia Augusta in 1939 stond er in de akte dat hij in de onmogelijkheid verkeerde zijn wil te kennen te geven ten gevolge van zijn verblijf in een kliniek. Zijn dood wordt aangegeven door ene Mignolet Martin, broeder van Liefde. Hij is getrouwd te Terhagen op 29 november 1906 met Rosalia Philomena De Jonge, geboren te Terhagen op 3 februari 1884, wonende te Nieuwstraat 51 Terhagen (+), overleden te Terhagen op 30 augustus Denis Mattheus Annaert, geboren te Terhagen op 10 januari 1905, volgt onder C-XII-e. 2 Lodewijk Annaert, geboren te Terhagen op 18 januari 1907, volgt onder C-XII-f. 3 Anna Joanna Annaert, geboren te Terhagen op 29 december 1908, volgt onder C-XII-g. 4 Frans Annaert, geboren te Terhagen op 5 maart 1910, overleden aldaar op 31 mei Josephina Francisca Annaert, geboren te Terhagen op 9 november 1911, overleden aldaar op 23 oktober Karel Lodewijk Annaert, geboren te Terhagen op 14 maart 1913, overleden aldaar op 30 december 1913.

36 7 Joanna Rudolf Annaert, geboren te Terhagen op 29 april 1915, wonende te M.Sabbelaan 26 Antwerpen (1964) en te Max Elskampstraat 38 A pen (1971), overleden na Zij was gehuwd met Jan Pellens, geboren te Antwerpen op 10 februari Paulina Annaert, geboren te Terhagen op 22 september 1917, volgt onder C-XII-h. 9 Sylvia Augusta Annaert, geboren te Terhagen op 6 september 1920, wonende De Bosschaertlaan 87 Hemiksem ( ) en te Antwerpsesteenweg 48 Hemiksem ( ), overleden na Zij is getrouwd te Terhagen op 18 november 1939 met Joseph Mostien, fabriekswerker, geboren te Hemiksem op 3 september Alfons Annaert, geboren te Terhagen op 9 september 1921, volgt onder C-XII-i. 11 Frans Annaert, geboren te Terhagen op 26 april 1923, volgt onder C-XII-j. C-XI-h Adolf Annaert, landbouwer, geboren te Opdorp op 27 februari 1871, wonende te Hoeksken 4 te Opdorp, overleden te Opdorp op 1 augustus 1911, zoon van Frans Annaert (C-X-b) en Pelogia Keppens. In het jaarboek van Ter Palen, 1985, blz 100 ev. lezen we : Achter Kozijnkes stond er destijds nog een woning of deze van Ka s Jo of Joanna Verheyden, dochter van Francisca Van den Driessche, die in 1911 weduwe was geworden van Adolf Annaert. Jo woonde er met haar kinderen Jeanne, Raymond, Jules, Palmyre en Leopold. Door het al te vroege overlijden van de vader-kostwinner moest het gezin zien rond te komen met de opbrengst van een klein boerderijtje. Een erf dat slechts te bereiken was via een uitweg die voorgaand gezin moest verlenen. Door een tekort aan ruimte moest de trekkracht beperkt blijven tot een ezel terwijl het boerderijtje, dat vroeger slechts voor een bijverdienste zorgde, nu het enig inkomen verzekerde.toch zou door veel werk- en spaarzaamheid veel tegenslag worden te boven gekomen, iets dat een zeer eervole referentie was toen maatschapelijke zekerheid en welzijnszorg nog vage begrippen waren. Hij is getrouwd te Opdorp op 25 augustus 1901 met Joanna Francisca Verheyden, geboren te Opdorp op 7 december 1872, overleden aldaar op 17 maart Joanna Pelagia Adolphine Annaert, landbouwster, geboren te Opdorp op 28 november 1901, wonende te Lijneveldstraat 6 (1975),Hoeksken 4 (1977), overleden te Opdorp in het jaar Everard Frans Raymond Annaert, geboren te Opdorp op 8 december 1902, volgt onder C-XII-k. 3 Ludovica Francisca Annaert, geboren te Opdorp op 17 februari 1904, volgt onder C- XII-l. 4 Ludovicus Leopoldus Annaert, geboren te Opdorp op 9 juli 1905, overleden aldaar op 16 augustus 1939.

37 5 Julius Carolus Annaert, geboren te Opdorp op 23 april 1909, volgt onder C-XII-m. 6 Monica Palmyra Annaert, naaister, geboren te Opdorp op 25 september 1910, wonende te Dries, Opdorp, overleden te Bornem op 16 mei Zij is getrouwd te Opdorp op 2 april 1937 met Gerard Jozef Mertens, schilder en begrafenisondernemer, geboren te Opdorp op 11 juni C-XI-i Everard Annaert, landbouwer, geboren te Opdorp op 18 januari 1873, wonende te Lijneveldstraat 3 Opdorp, zoon van Frans Annaert (C-X-b) en Pelogia Keppens. In het Jaarboek van Ter Palen 1985 lezen we op blz 111 het volgende : Omtrent woning nr 3 hoeven we ons ook geen zorgen meer te maken. Het was een oud en laag huis dat even van de straat stond en een klein boerderijtje vormde.lang geleden werd het afgebroken om ongeveer 40 jaar geleden te worden vervangen door nieuwbouw. In 1930 werd het boerderijtje nog bewoond door Everard Annaert en Wis Robberechts met hun kinderen Frans, Paul en Yvonne. Raren was nog jongman toen hij in 1919 beroep deed op Wis om voor de huishouding te zorgen. Zij verliet toen de Mattestraat en gaf nadien in de Lijneveldstraat volledige voldoening, met als gevolg dat Raren en Wis in 1925 huwden ondanks hun leeftijdsverschil. We vermoeden dat geen van beiden het zich ooit beklaagd heeft. Raren was een groot en struis man die zich bediende van een ezel en het op zijn bedrijf niet te druk had. Dit liet hem toe om op sommige dagen Vaing Bellon te gaan helpen wanneer deze een grote partij kippen te plukken had. Verder kon hij het zich veroorloven een rustig leventje te leiden. Misschien was het door deze ingesteldheid dat hij de faam verwierf de beste mollenvanger van Opdorp te zijn. Een bedrevenheid die hij waarschijnlijk bekwam door een oneindig geduld aan de dag te kunnen leggen en uren naar de grond te staren. Hield hij hieruit de gewoonte over om steeds gebukt te gaan? Mogelijk, alhoewel dat een verschijnsel is dat men bij personen met een kleine gestalte doorgaans niet moet verwachten. Hij is getrouwd te Opdorp op 26 juni 1925 met Ludovica Robberechts, geboren te Malderen op 21 januari Frans Gaston Annaert, geboren te Opdorp op 8 april 1926, volgt onder C-XII-n. 2 Paul Maria Annaert, geboren te Opdorp op 10 juni 1927, volgt onder C-XII-o. 3 Yvonne Francisca Annaert, geboren te Opdorp op 16 februari 1929, wonende te Lijneveldstraat,Opdorp, overleden te Gent op 14 april 1984, begraven te Opdorp. Zij is getrouwd te Opdorp op 5 juni 1953 met Amandus Jan Maurice Laureys, geboren te St Amands op 29 juli C-XI-j Leopold Louis Annaert, arbeider, geboren te Opdorp op 28 november 1874, wonende te Hoogweg 8 Opdorp, overleden te Opdorp op 28 april 1955, zoon van Frans Annaert (C-X-b) en Pelogia Keppens.

38 In het jaarboek van Ter Palen 1985 lezen we op blz 118 : Nevens Dizzen woonde in nr 4 zijn broer Leopold of Annaert s Pol. Pol was getrouwd met Joanna Vermeire of Kaulekes Net, zuster van Kaulekes Gust uit de Houtemolenstraat. In 1930 zaten hier vier kinderen aan tafel : Karel (uit eerbied voor de grootvader), Malvine, Joseph en Adeline. Ook Pol werkte in t fabriek. En daar bijna alle jonge mannen van Opdorp zich verplicht voelden om af en toe met een fanfare op te stappen, was ook Pol muzikant geworden, alto. Als stille mens, die thuis zijn behagen vond, waren de graag meegenomen verplichtingen aan de fanfare, gelegenheden om ook eens verder dan de buurt wat pret te rapen. Hij is getrouwd te Opdorp op 7 mei 1909 met Joanna Philomena Vermeire, geboren te Opdorp op 13 oktober 1879, overleden te Buggenhout op 23 maart Zij was de dochter van Carolus Ludovicus en Maria Adelia Van Hoey 1 Carolus Ludovicus Annaert, schrijnwerker, geboren te Opdorp op 15 januari 1910, overleden te St Amands op 10 juni Adelina Adela Annaert, geboren te Opdorp op 4 augustus 1913, volgt onder C-XII-p. 3 Malvina Justina Annaert, geboren te Opdorp op 17 december 1916, wonende te Lodewijk De Raetstraat 58 Antwerpen ( ) en te Antwerpen, Waarlooshofstraat 9, overleden na Zij vertrokken naar Borgerhout in 1933 Zij was gehuwd met Joseph Keirsmaekers, geboren te Geel op 1 juni Joseph Jan Annaert, geboren te Opdorp op 15 juni 1919, volgt onder C-XII-q. C-XI-k Dyonisius Annaert, fabriekswerker en voerman in t fabriek te Opdorp, geboren te Opdorp op 26 oktober 1876, wonende te Dries 20 Opdorp, zoon van Frans Annaert (C- X-b) en Pelogia Keppens. Aangezien zijn voornaam moeilijk uit te spreken bleek, noemde men hem Pieken van Annaas. Hij is getrouwd te Malderen op 24 september 1902 met Maria Ludovica Legroux, landbouwster, geboren te Malderen op 13 februari Maria Julia Annaert, fabriekswerkster, geboren te Opdorp op 18 maart 1905, wonende te Hooiveld 50 St Amands (1971), overleden te Bornem (kliniek) op 2 juni Zij verhuisden in 1933 naar de Larendries in St Amands Zij is getrouwd te Opdorp in het jaar 1933 met Philemon Borms, geboren rond Everard Emiel Annaert, geboren te Opdorp op 31 mei 1907, volgt onder C-XII-r. 3 Joanna Germaine Annaert, geboren te Opdorp op 2 januari 1914, wonende te Broekstraat 2 Dendermonde (1954), overleden te Dendermonde op 1 oktober 1984.

39 Zij is getrouwd te Opdorp in het jaar 1936 met Floridan Vereecken, geboren rond C-XI-l Desire Annaert, landbouwer en autogeleider, geboren te Opdorp op 16 maart 1881, wonende te Hoogweg 7 Opdorp, overleden te Opdorp op 18 april 1955, zoon van Frans Annaert (C-X-b) en Pelogia Keppens. In het jaarboek van Ter Palen 1985 lezen we op blz 118 : Nr 3 werd bewoond door Annaerts Dizzen en Tafeleers Lie. Desire was met Rosalie Rottiers getrouwd in 1904 en hadden als kinderen : Frans, Adolf, Clement, Jean, Irma en Jeanne. De oudsten hiervan waren niet meer ten laste. Zelf werkte Dizzen in t fabriek als voerman en nadien als chauffeur. Hij was dus iemand die onder de mensen kwam en uiteraard ook muzikant was. Aan de fanfare, waar hij een goede bombardon was, hield Dizzen prettige en minder prettige herinneringen over. Toen men hem vierde voor zijn 50 jaren muzikant, was het wellicht iets onvergetelijks. Toch durven we er iets op verwedden dat wat hem in 1921 overkwam ook niet gemakkelijk werd vergeten. In de novembermaand was de fanfare naar St Amands gegaan en zou men er een serenade brengen aan het pasgehuwde medelid Boeetes Frans en zijn Fie. Maar in de Keeten bekeek men dat anders. Een Opdorpenaar die een van hun meisjes kwam wegpikken, en dan nog met muziek! Dat ging hen te ver en onze muzikanten werden bekogeld met alles wat de vriendelijke buren in de handen viel. Ook Dizzen kreeg zijn portie : een graszode kwam terecht in het paviljoen van zijn bombardon. Het was gedaan met musiceren en s anderendaags kon Dizzen met zijn instrument in t fabriek naar den Tooien om het eens goed te laten uitstomen. Wanneer hij later zijn buurvrouw ontmoette, werd het voorval waarschijnlijk nog vaak ter sprake gebracht. Hij is getrouwd te Opdorp op 15 april 1904 met Rosalia Rottiers, geboren te Opdorp op 17 september 1879, overleden aldaar op 30 januari Frans Gerard Annaert, geboren te Opdorp op 9 februari 1905, volgt onder C-XII-s. 2 Adolf Annaert, geboren te Opdorp op 19 juni 1906, volgt onder C-XII-t. 3 Clementinus Everardus Annaert, geboren te Opdorp op 28 april 1908, volgt onder C- XII-u. 4 Pieter Jan Annaert, geboren te Opdorp op 2 november 1909, volgt onder C-XII-v. 5 Irma Maria Annaert, geboren te Opdorp op 23 april 1912, overleden na Zij woonden te Opdorp, Hoogweg 10, en verhuisden op naar Buggenhout, Krapstraat 46. In 1966 woonden zij te Lebbeke en in 1986 te St Gillis Dendermonde, Van Langenhovestraat 27. Zij is getrouwd te Opdorp op 31 december 1936 met Maximiliaan De Bruyn, arbeider, geboren te Buggenhout op 22 augustus Zoon van Petrus Joseph en Barbara Julia Van Huyneghem 6 Joanna Odilia Annaert, geboren te Opdorp op 18 juli 1915, overleden te Dendermonde op 24 januari 1969.

40 Zij verhuisde op naar Mechelen. Tot 1947 woonden zij te Opdorp, Hoogweg 7. In 1962 woonden zij in Opdorp, Hoogweg 25. Zij is getrouwd te Opdorp op 11 april 1944 met Pierre Louis Van Hamme, gemeentewerkman, geboren te Malderen op 7 oktober Zoon van Pieter Andreas en Joanna Maria Van Assche C-XI-m Camille Annaert, arbeider, geboren te Buggenhout op 4 maart 1889, wonende te Krapstraat 60 Buggenhout, overleden te Buggenhout op 3 januari 1966, zoon van Adolf Annaert (C-X-c) en Isabella Paulina Buyens. Jaarboek Ter Palen 1986 blz 116 : Juist voorbij voorgaande was er dan nr 60. Een huis dat later zou worden vernieuwd. Hier waren de bewoners De Falen en Wieters Leonie. Camiel Annaert was een prettig man die in het Brusselse werkte maar die onverstoorbaar door het leven ging. Soms trad hij zelfs op als geitenslachter om daar nadien natuurlijk een pintje op te drinken. Iets dat, wanneer het wat lang duurde, bij Leonie Vermeir niet door de beugel kon zodat zij hem dan ging halen. Daar zij bij voorbaat wist dat haar man nooit moeilijk zou doen, volstond het haar hem bij de neus te nemen en zo door de deur te leiden. Wanneer de Falen dan de armen spreidde en zogezegd niet door de deur kon, was dat gewoonlijk maar als klucht bedoeld. Voor haar vier kinderen was Leonie ook een zorgzame moeder. Was het die geitenslachterij van de Falen die later nog de zoon zou inspireren om beenhouwer te worden en zich in dat vak op te werken? Hij is getrouwd te Buggenhout op 6 oktober 1916 met Leonie Vermeir, geboren te Buggenhout op 17 mei 1894, overleden aldaar op 10 juli Albert Emmanuel Annaert, geboren te Buggenhout op 18 mei 1916, volgt onder C-XIIw. 2 Alfons Annaert, geboren te Buggenhout op 27 augustus 1919, overleden aldaar op 8 augustus Sophia Alfonsina Annaert, winkelierster, geboren te Buggenhout op 5 juni 1922, wonende te Krapstraat 183 ( ) en te Buggenhout, Krapstraat 123 (2008). Zij is getrouwd te Buggenhout op 22 juni 1946 met Joseph Monsieur, schoenmaker, geboren te Lebbeke op 27 februari Maria Paula Annaert, stikster,fabriekswerkster, geboren te Buggenhout op 22 maart 1925, wonende te Kalkestraat 8, Roodbos 29 (1983) te Buggenhout. Zij is getrouwd te Buggenhout op 18 oktober 1946 met Camiel Lissens, geboren te Buggenhout op 10 juni Zoon van Jozef en Maria Louisa Van Praet 5 Frans Adrien Annaert, geboren te Buggenhout op 16 mei 1932, volgt onder C-XII-x.

41 C-XI-n Jan Annaert, geboren te Buggenhout op 26 mei 1891, wonende te Varentstraat,Buggenhout en te Sinds Lebbeke,Klein Antwerpen 31, overleden te Buggenhout op 25 oktober 1918, zoon van Adolf Annaert (C-X-c) en Isabella Paulina Buyens. Hij is getrouwd te Lebbeke op 5 maart 1915 met Maria Joanna Cooreman, geboren te Lebbeke op 28 maart Zij was de dochter van Desire en De Hauwere Maria Joanna. 1 Josephina Augusta Annaert, huishoudster, geboren te Lebbeke op 7 februari 1914, wonende te Fl. De Molstraat 23 Lebbeke (1964), overleden na Zij was gehuwd met Jan Baptist Van der Meersch, geboren rond Camiel Annaert, geboren te Lebbeke op 17 mei C-XI-o Petrus Jan Annaert, werkman, geboren te Buggenhout op 15 augustus 1876, wonende te Lageweg 14/1 Hoboken (1906), overleden na 1906, zoon van Dyonisius Annaert (C-X-d) en Julie De Smedt. Hij is getrouwd rond 1905 met Carolina Philomena Staes, geboren te Hoboken in het jaar Denis Augustinus Annaert ook genaamd Leon, geboren te Hoboken op 12 mei 1906, volgt onder C-XII-y. C-XI-p Adolf Annaert, geboren te Buggenhout op 28 november 1879, wonende te Notelaarstraat 43 Hoboken (1964) en te Gasthuisstraat 11 Brecht sinds , overleden te Brecht voor 1969, zoon van Dyonisius Annaert (C-X-d) en Julie De Smedt. Hij was gehuwd met Nathalia Pauwels, geboren te Kruibeke op 17 april 1876, overleden te Hoboken op 4 maart Alice Maria Annaert, geboren te Antwerpen op 6 januari 1902, wonende te Kapelstraat 215 Hoboken ( ). Volgens het doodsprentje van de moeder waren er kinderen. Het moet nog gecheckt worden of zij hier thuishoort. Zij was gehuwd met Armand Van Hoyweghen, geboren rond Denis Annaert, geboren te Hoboken op 28 oktober 1903, volgt onder C-XII-z. C-XI-q Jan Joseph Annaert, electrieker, geboren te Buggenhout op 29 maart 1896, wonende te Broekstraat 79 Buggenhout, overleden te Buggenhout-Opstal op 11 juni 1942, zoon van Petrus Jan Annaert (C-X-f) en Maria Constantia Sarens. Jaarboek Ter Palen 1986 blz 27 : Ons volgend huis of nr 79 bevond zich aan de overkant van de straat. Het was vroeger de gekende afspanning In Den Distel die nog zou

42 worden opgeruimd om plaats te maken voor twee nieuwe huizen. In 1930 woonde er Tonekes Jan of Jan Annaert die gehuwd was met Magdalena De Backer die kortweg Leen werd genoemd. Jan werkte bij een electriciteitsmaatschappij en Leen zorgde voor het cafe waar vooral de liefhebbers van een spelletje kaart mekaar rendez vous gaven. Een gezellig cafeetje maar dat Jan er geenszins kon van weerhouden om ook bij anderen het bier eens te gaan proeven. Hij is getrouwd te Lebbeke op 11 januari 1924 met Josephina Magdalena De Backer, geboren te Lebbeke op 8 december Petrus Joseph Magdalena Annaert, geboren te Buggenhout op 24 oktober 1925, volgt onder C-XII-aa. 2 Louis Annaert, geboren te Buggenhout op 1 februari 1927, volgt onder C-XII-ab. 3 Clementine Alphonsine Annaert, geboren te Buggenhout op 10 april 1930, wonende te Hanestraat 95 Buggenhout. Zij is getrouwd te Buggenhout op 30 april 1954 met Charles Louis Spruyt, geboren te Buggenhout op 8 februari C-XI-r Jan Prosper Annaert, schrijnwerker, geboren te Buggenhout op 21 april 1865, overleden te Steenhuffel op 27 februari 1938, zoon van Hubert Augustinus Annaert (C- X-g) en Paulina Theresia Van den Bossche. Zij verhuisden van Buggenhout naar Steenhuffel op In Buggenhout woonden ze in de Krapstraat 9. Martha Annaert (ø1897) herinnert zich Jan Annaert als een vriendelijk man, die haar altijd aansprak met nichtje. Hij is getrouwd te Buggenhout op 24 augustus 1885 met Julia Van Hoeymissen, gediplomeerde vroedvrouw, geboren te Buggenhout op 18 april 1862, overleden te Steenhuffel op 20 december Petrus Jan Annaert, geboren te Buggenhout op 25 februari 1886, volgt onder C-XII-ac. 2 Theresia Paulina Annaert, geboren te Buggenhout op 11 augustus 1887, overleden aldaar op 4 december Pieter Jan Annaert, geboren te Steenhuffel op 30 januari 1889, overleden aldaar op 6 mei Maria Annaert, geboren te Steenhuffel op 16 juli 1890, volgt onder C-XII-ad. 5 Desiderius Gustavus Annaert, geboren te Steenhuffel op 22 september 1892, volgt onder C-XII-ae. 6 Alfons Paul Annaert, baanmeester NMBS, geboren te Steenhuffel op 17 juli 1895, wonende te Colomastraat 3 Mechelen sinds , overleden te Mechelen voor 1969.

43 Hij was gehuwd met Joanna Putcuyps, geboren te Ekeren op 17 augustus 1900, wonende te Korte Ridderstraat 30 Mechelen (1969), Weduwe, overleden na Jozef Sidonia Annaert, handelaar en (1964),handlanger ( ), geboren te Steenhuffel op 25 december 1898, wonende te Smisstraat 91 Steenhuffel,ongehuwd en te Stationsstraat 81 Londerzeel (+), overleden te Londerzeel op 6 april Maria Delfina Annaert, geboren te Steenhuffel op 16 mei 1900, overleden aldaar op 29 september Anna Maria Annaert, geboren te Steenhuffel op 16 mei 1900, overleden aldaar op 30 mei Philomena Delfina Annaert, geboren te Steenhuffel op 18 februari 1902, wonende te Boskant 6 Steenhuffel ( ), overleden te Steenhuffel op 4 juni Zij is getrouwd te Steenhuffel op 6 augustus 1920, getrouwd te Peisegem op 7 augustus 1920 voor de kerk met Jan Baptist Brusselmans, groentenhandelaar, geboren te Merchtem op 25 december 1899, overleden te Steenhuffel op 14 augustus C-XI-s Arthur Antoon Annaert, fabrieksarbeider,landbouwarbeider (1890), geboren te Buggenhout op 30 oktober 1866, wonende te Vidtstraat,Buggenhout en te Kerkstraat 9 ( ), overleden te Buggenhout in oktober 1938, zoon van Hubert Augustinus Annaert (C-X-g) en Paulina Theresia Van den Bossche. In 1886 moest hij loten voor de militaire dienst (Ter Palen,1984, blz 79) Hij is getrouwd te Buggenhout op 26 oktober 1866 met Anna Maria Van Den Driessche, geboren te Buggenhout op 16 februari 1862, overleden aldaar op 26 december Lucia Annaert, geboren te Buggenhout op 1 augustus 1887, overleden voor Rosalia Paulina Annaert, geboren te Buggenhout op 23 juni 1889, overleden aldaar op 7 november Jan Prosper Annaert, geboren te Buggenhout op 4 september 1890, overleden aldaar in het jaar Julie Sidonie Annaert, geboren te Buggenhout op 16 mei 1892, wonende te Oostende, overleden na Zij was gehuwd met Albertus Gustavus Jonckheere, geboren te Oostende op 9 juli Petrus Joseph Annaert, geboren te Buggenhout op 28 oktober 1894, overleden aldaar op 1 april Volgens zijn overlijdensprentje was hij tijdens de Eerste Wereldoorlog krijgsgevangene geweest en door ziekte ondermijnd teruggekomen. In zijn overlijdensakte staat dat hij gestorven is voor het Vaderland. Hij was ongehuwd. 6 Prosper Jan Annaert, geboren te Buggenhout in het jaar 1898, overleden aldaar in het jaar 1898.

44 7 Maria Wivina Annaert, geboren te Buggenhout op 26 juli 1899, wonende te Hanestraat 72 ( ), overleden te Dendermonde op 13 januari Jaarboek Ter Palen 1990 blz 84 : Bij Frans Achtergael en Maria Annaert had men een koningswens bekomen. Pol les Frans voorzag als fabrieksarbeider in hun onderhoud te Baasrode. Zijn vrouw, Maria van Tuur Annaert, liet zich overigens evenmin onbetuigd want als gewaardeerde kookster werd op haar regelmatig beroep gedaan om feestjes te verzorgen. Een kleine maar wellicht toch niet te versmaden bijverdienste die het echtpaar toeliet zich wat extraatjes te veroorloven zonder zich aan buitensporigheden te bezondigen. Vertellen we ook nog dat de bejaarde vader van Maria van het gezin deel uitmaakte, tot hij in het najaar van 1938 overleed, alsmede neef Arthur Van den Driessche die in 1934 naar de Provinciale Baan verhuisde. Voor haar huwelijk vertrok zij op naar Anderlecht, Veeweydestraat 29 Zij is getrouwd te Ougree op 23 december 1920 met Frans Achtergael, geboren te Buggenhout op 25 januari Constantia Maria Desideria Annaert, geboren te Buggenhout op 23 juli 1901, overleden na Zij vertrok op naar Brussel, Brukmanlaan Doodgeboren kind, geboren te Buggenhout in het jaar Frederik Jan Annaert, geboren te Buggenhout in het jaar 1905, overleden aldaar in het jaar C-XI-t Pieter Jan Annaert, hoedenmaker, geboren te Buggenhout op 7 oktober 1876, wonende Van Bervenstraat 29 Koekelberg ( ), overleden te Koekelberg rond 1956, zoon van Pieter Jozef Annaert (C-X-i) en Joanna Maria Buys. Hij is getrouwd te Koekelberg met Maria Leontina Van Der Veken, geboren te Lebbeke op 18 januari 1880, overleden te Koekelberg op 16 juli Gaston Annaert, geboren te Koekelberg op 31 mei 1906, volgt onder C-XII-af. 2 Joanna Magdalena Annaert, kleermaakster, geboren te Koekelberg op 16 februari 1908, wonende te Kruidtuinlaan 9 sinds ,St Joost Ten Node, overleden na Zij was gehuwd met (en gescheiden van) Pierre Wauthy, geboren rond C-XI-u Denis Adelardus Annaert, hoedenmaker, geboren te Buggenhout op 4 juli 1884, wonende te Rue des Osiers 35,St Jans Molenbeek (1910) en te F.Musstraat 45 Molenbeek (1966), overleden na 1966, zoon van Pieter Jozef Annaert (C-X-i) en Joanna Maria Buys. Hij is getrouwd te St Jans Molenbeek met Antoinette Schultz, geboren te Laken in het jaar 1885, overleden voor 1966.

45 1 Rene Frans Annaert, afgevaardigde der mutualiteit, geboren te St Jans Molenbeek op 30 november 1910, wonende te Rue des Combattants 110, St Agatha Berchem. Hij was gehuwd met Germaine Van Wijmen, bewaakster, geboren te Deurne op 8 oktober Marcel Joseph Annaert, geboren te St Jans Molenbeek op 18 november 1913, volgt onder C-XII-ag. C-XI-v Carolus Antonius Annaert, koopman,winkelier ( ),herbergier,dagloner en arsenaalwerkman (1890), geboren te Buggenhout op 17 juli 1854, gedoopt op 18 juli 1854, wonende te Londerzeel St Jozef, vanaf 1885 : Mechelen, overleden te Malderen op 4 mei 1917, zoon van Jan Baptist Annaert (C-X-j) en Joanna Virginia Van Praet. Peter was Jan Antoon Van Praet, meter was Isabella Coleta Annaert. Nonkel Charel beheerde het bijhuis van de handel van zijn vader te Londerzeel St Jozef. Op het moment van zijn overlijden, woont zijn vrouw te Cureghem, Anderlecht. Zijn dochter Maria Anna, Marieke, bleek een bochel te hebben volgens de vertellingen van Martha Annaert (ø1897) Hij is getrouwd te Londerzeel op 23 juli 1879 (1) met Anna Christina Lucas, geboren te Londerzeel op 21 december 1858, overleden te Mechelen op 6 oktober Zij was de dochter van Hendrik en Louisa Janssens 1 Maria Virginia Annaert, geboren te Londerzeel op 14 mei 1880, overleden aldaar op 19 augustus Maria Anna Annaert, geboren te Londerzeel op 14 mei 1880, overleden te Mechelen op 14 maart Zij was gehuwd met Jan Lodewijk Aelewaters. 3 Christina Celestina Annaert, geboren te Londerzeel op 21 november 1881, overleden te Steenhuffel op 18 oktober Jozef Annaert, geboren te Londerzeel op 28 oktober 1882, overleden aldaar op 27 november Hij is getrouwd te Malderen in het jaar 1890 (2) met Maria Theresia De Decker, geboren te Malderen op 23 oktober 1862, overleden aldaar op 19 maart C-XI-w Egidius Eduardus Annaert, kalverkoper,beenhouwer, geboren te Buggenhout op 28 april 1856, overleden te Merchtem op 26 september 1924, zoon van Jan Baptist Annaert (C-X-j) en Joanna Virginia Van Praet. Peter was Egied Van Praet, broer van Virginia, meter was Appolonia Verbeeck, halfzuster van Jan Baptist Annaert. Zijn vrouw was een telg uit het bekende kostersgeslacht uit Steenhuffel (en omgeving) en hij woonde eerste in Steenhuffel vlak naast de kerk, woning waar later zijn broer Frans Joseph een gezin zou stichten toen hij naar Merchtem verhuisde.

46 Hij is getrouwd te Steenhuffel op 20 oktober 1880 met Barbara Moortgat, geboren te Steenhuffel op 21 januari 1857, overleden te Brussegem op 26 februari Zij was de dochter van Petrus Joannes en Maria Catharina Van Ransbeeck. 1 Maria Virginia Annaert, geboren te Steenhuffel op 12 november 1879, overleden te Merchtem op 30 december Zij was gehuwd met Pierre Camille De Breucker, geboren te Merchtem op 5 mei 1873, overleden te St Jans Molenbeek op 31 maart Henriette Joanna Annaert, geboren te Steenhuffel op 4 augustus 1881, overleden te Jette op 16 mei Zij was gehuwd met Frans De Wolf, overleden voor Leonia Celestina Annaert, geboren te Steenhuffel op 23 november 1882, overleden aldaar op 27 december Leontina Annaert, geboren te Steenhuffel op 19 december 1883, overleden te U.S.A. op 4 november Zij is in ondertrouw gegaan te Manhattan,new York op 30 juni 1905 en getrouwd te Merchtem op 13 juli 1905 met John Stanley. 5 Maria Theresia Annaert, geboren te Steenhuffel op 10 december 1884, overleden aldaar op 13 december Jozef Frans Annaert, geboren te Steenhuffel op 17 januari 1886, overleden aldaar op 12 oktober Leopold Annaert, geboren te Steenhuffel op 18 juni 1887, volgt onder C-XII-ah. 8 Pieter Frans Annaert, geboren te Steenhuffel op 14 augustus 1889, volgt onder C-XIIai. 9 Maria Aloysa Celina Annaert, geboren te Steenhuffel op 11 april 1891, wonende te Steenweg op Wemmel 170,Brussegem (1966), overleden te Brussegem op 21 augustus Zij was gehuwd met Casimir Verhaegen, Koster en Orgelist van Brussegem, geboren te Londerzeel op 6 juni 1879, overleden te Brussegem op 13 februari Emiel Louis Annaert, geboren te Merchtem op 16 oktober 1893, volgt onder C-XII-aj. 11 Jan Baptist Emiel Annaert, geboren te Merchtem op 3 maart 1895, volgt onder C-XIIak. C-XI-x Hendrik Annaert, koopman en (in kalveren), geboren te Steenhuffel op 27 juni 1862, wonende te Breendonk (1889),Kapelle O/D Bos, Boom, overleden te Boom op 25 maart 1920, zoon van Jan Baptist Annaert (C-X-j) en Joanna Virginia Van Praet. Hij verleed een huwelijkskontrakt voor meester Van Boeckhout te Puurs.

47 Hij is getrouwd te Londerzeel op 6 augustus 1887 met Maria Joanna Vleminx, landbouwster, geboren te Puurs op 15 mei 1866, overleden te Schaarbeek op 25 februari Zij was de dochter van Jacobus Denis en Theresia Christina Eeraerts, beide overleden in Puurs 1 Maria Virginia Odilia Annaert, geboren te Breendonk op 15 augustus 1888, overleden te Ukkel op 25 februari Zij was gehuwd met Armand Ohm, geboren rond 1885, overleden voor Carolina Juliana Helena Annaert, geboren te Breendonk op 5 september 1889, wonende te Hoogstraat 17 Boom, Grote Markt 4 Boom ( ), overleden te Jette in het jaar Henri Camille Annaert, geboren te Kapelle Op Den Bos op 5 september 1891, volgt onder C-XII-al. C-XI-y Frans Jozef Annaert, handelaar en herbergier, geboren te Steenhuffel op 31 mei 1864, wonende te Naast de kerk te Steenhuffel, overleden te Steenhuffel op 22 augustus 1922, zoon van Jan Baptist Annaert (C-X-j) en Joanna Virginia Van Praet. Mijn overgrootvader, Jefke Kaas, kreeg zijn bijnaam omdat hij als handelaar in textielwaren, de eerste konfektiekousen in Steenhuffel introduceerde (Kaas = dialekt voor kous!). Hij was ook een tijdje gemeenteraadslid te Steenhuffel en was tevens agent van een drukkerij, zodat hij voor doodsprentjes en brieven zorgde in Steenhuffel. Hij verkocht ook in zijn herberg wijnen van het vat, likeuren en champagne. Tweemaal per jaar werd dit edel vocht in huis gedronken, op zijn feestdag en op die van zijn vrouw. De rolluiken werden dan gesloten, want de buren mochten niet zien dat ze het te breed lieten hangen. Tijdens de eerste wereldoorlog verborg hij zijn geld en bezittingen onder de grond in de tuin. Hij woonde naast de kerk van Steenhuffel en op zijn grond stond ook het Genovevakapelletje. Dit feit zorgde ervoor dat zijn zoon Germain de aanleg van de weg achter het huis tegenhield zodat het kapelletje niet diende afgebroken te worden. Na de tweede wereldoorlog werd het huis in twee gedeeld. Een deel werd verhuurd, het andere deel werd winkel in stoffen tot het einde van de 70er jaren, toen de konfektiekledij de maatkledij van de markt had gestoten. Hij is getrouwd te Steenhuffel op 20 februari 1889 met Maria Theresia Van Opstal, geboren te Steenhuffel op 15 augustus 1866, overleden aldaar op 27 november dochter van Carolus en Joanna Maria Van Den Bergh 1 Karel Lodewijk Annaert, geboren te Steenhuffel op 25 november 1889, volgt onder C- XII-am.

48 2 Jan Leopold Francisca Annaert, geboren te Steenhuffel op 7 maart 1891, volgt onder C- XII-an. 3 Henri Jozef Annaert, geboren te Steenhuffel op 6 februari 1893, overleden aldaar op 24 september Cecilia Celina Annaert, geboren te Steenhuffel op 18 augustus 1894, overleden aldaar op 22 juni Tant Celine bleef ongehuwd. 5 Maria Ludovica Martha Annaert, geboren te Steenhuffel op 16 mei 1897, wonende te Steenhuffel, naast de Kerk, overleden te Londerzeel op 13 maart Van Tante Martha bekwam ik ontelbare gegevens die deze genealogie stofferen. Zij bleef ongehuwd omdat zij steeds de anderen moest verzorgen, eerst haar zus Emma, later haar vader en moeder. Samen met Tant Celine en nonkel Germain bleven zij in het oudershuis wonen, waar de hele familie op vakantie kwam. Op vrijdag werd haar eeuwfeest gevierd in het rusthuis te Londerzeel waar ze nu verblijft, op zaterdag volgde dan een Eucharistieviering in de parochiekerk van Steenhuffel, opgeluisterd door koor en de fanfare bij het buitenkomen. Lector was Jan Annaert (zoon van Pol) en Anne-Mie Reyniers. Na deze viering volgde een receptie en een feestmaal in de zaal Flandria te Steenhuffel, in bijzijn van praktisch de hele familie. Zij werd uiteindelijk gedurende enkele maanden de oudste belg. 6 Aloysius Eduardus Annaert, geboren te Steenhuffel op 11 augustus 1899, volgt onder C-XII-ao. 7 Gerardus Maria Annaert, geboren te Steenhuffel op 16 augustus 1901, volgt onder C- XII-ap. 8 Joanna Barbara Emma Annaert, geboren te Steenhuffel op 15 november 1905, overleden aldaar op 18 mei Ook Tante Emma bleef ongehuwd alhoewel zij als zeer knappe cafedochter de nodige aanbidders had. 9 Jozef Germanus Lodewijk Annaert, handelaar en oorlogsburgemeester van Steenhuffel, geboren te Steenhuffel op 14 december 1906, overleden te Dendermonde (ziekenhuis) op 5 juli Germain Annaert werd als VNV - oorlogsburgemeester van Steenhuffel na de bevrijding opgesloten in de gevangenis van St Gillis. Hij was ook secretaris van de kerkfabriek St Genoveva te Steenhuffel. Ex-student van het St Romboutscollege te Mechelen, behaalde hij zijn diploma van onderwijzer, doch hij oefende het beroep niet uit. Hij dreef handel samen met zijn zusters en bleef ongehuwd. Hij was ook de chauffeur van het klooster van Steenhuffel en reed met de zusters overal naartoe wanneer zij zich dienden te verplaatsen. Ook de gehandicapte directeur van het klooster voerde hij regelmatig naar diens ouders te Hekelgem en voor behandelingen naar

49 de kliniek van ene Dr Evers in Duitsland. Hij was een man met veelzijdige populairwetenschappelijke belangstelling en was zowat de geleerde van de familie. 10 Lodewijk Gaston Odile Annaert, geboren te Steenhuffel op 6 augustus 1908, overleden aldaar op 29 januari C-XI-z Leopold Annaert, hotelhouder, geboren te Steenhuffel op 7 augustus 1867, wonende te BrouckŠreplaats,Brussel (Hotel Pol), overleden voor 1940, zoon van Jan Baptist Annaert (C-X-j) en Joanna Virginia Van Praet. Was de zevende zoon en had koning Leopold als peter. Hij woonde eerste te Brussel in de Plettinckxstraat en was hotel-garcon van beroep. In 1908 woonde hij aan de Brouckereplaats en was er direkteur van het cafe van het hotel Continental en dit sinds Op vertrok hij naar St Joost om er aan het Noordstation zijn eigen hotel uit te baten, het zg. Hotel Pol. De weduwe kwam in 1947 terug naar Brussel en woonde er in de Quinauxstraat 42. Volgens vertellingen van tante Martha, was hij door de eigenaar van het hotel Continental, die van Steenhuffel afkomstig was, aangenomen en werkte hij zich op tot hij een eigen hotel kon openen. Hij is getrouwd te Brussel op 28 september 1898 met Maria Philippina Kammans, geboren te St Jans Molenbeek op 10 april 1876, overleden na Frans Leopold Emile Annaert, geboren te Brussel op 7 augustus Frans bleef ongehuwd. Hij vertoefde in het Schaarbeekse kunstenaarsmilieu. 1.2 tak Lede bij Aalst, drie delen 1.3 tak Waasland Nederland (in samenwerking met Walter Annard) twee delen 1.4 tak Moerbeke Waasland, twee delen 1.5 tak West Brabant, 1.6 tak West Brabant, Zonien (St Genesius Rode,Leuven) 1.7 tak France,les Annaert de France, de Rebecq au bassin du Sambre 1.8 tak Westhoek, verschillende niet aangeschakelde families 1.9 de (uitgestorven) adelijke familie Hannaert/Hannart 1.10 Monografie Martha Annaert, oudste Belg 1.11 Monografie Germain Annaert, oorlogsburgemeester Steenhuffel wordt voorlopig niet vrijgegeven

50 1.12 Windows media file uit het TV Nieuws, overlijden van Martha Annaert : enkel voor naaste familie 2. de naam (H)annaert en de oudste vermeldingen Volgens J. Van Overstraeten in De Toerist en prof. De Brabandere, is de naam Hannaert terug te brengen op de delen Hanno, Germaans voor Jehan, Johannes, Jan, en het achtervoegsel aert. Het is dus niet anders dan de middeleeuwse vorm van de huidige naam Janssens.

51

52

53

54

55

56

57

58 3. verspreiding Verspreiding familie Annaert Verspreiding familie Hannaert

59 Les ANNAERT dans le départem entdu Nord(59),

60 Classement des communes de plus forte implantation Période Rang Communes par nombre de naissances 1 Ferrière la Grande 2 Prouvy 3 Rousies 4 Wylder 31 ANNAERT sontnés en France entre 1916 et 1940 Départements n Libéllé Nb 59 Nord Seine Maritime 7 80 Somme 5 25 Doubs 3 62 Pas de Calais 3 75 Paris 2 56 ANNAERT sontnés en France entre 1941 et 1965 Départements

61 n Libéllé Nb 59 Nord Somme Seine Maritime Pas de Calais 9 25 Doubs 6 70 Haute Saône 2 92 Hauts de Seine 2 03 Allier 1 52 ANNAERT sontnés en France entre 1966 et 1990 Départements n Libéllé Nb 59 Nord Somme Pas de Calais 8 76 Seine Maritime 7 25 Doubs 5 71 Saône et Loire 2 02 Aisne 1 08 Ardennes 1 21 Côte d'or 1 51 Marne 1 60 Oise 1 61 Orne 1 67 Bas Rhin 1 70 Haute Saône 1 83 Var 1

62

63

DEEL 1 <VAN ASSCHE> GENERATIE 1 Overtuigend bewijs van verdere afstamming via: - Parochieregisters Malderen.

DEEL 1 <VAN ASSCHE> GENERATIE 1 Overtuigend bewijs van verdere afstamming via: - Parochieregisters Malderen. Aanvraagdossier FRANS J.M. VAN ASSCHE Mechelen Geregistreerd op 15 augustus 2016 onder nr MSR 035 Aanvraag op basis van afstamming van volgende geregistreerde meiseniers: - Gheert van den Bloke 17 juli

Nadere informatie

TAK VAN JOANNES BAPTIST PUTTEMANS - DEEL II Broer van VII Matthias Puttemans DEEL I door Richard Puttemans

TAK VAN JOANNES BAPTIST PUTTEMANS - DEEL II Broer van VII Matthias Puttemans DEEL I door Richard Puttemans TAK VAN JOANNES BAPTIST PUTTEMANS - DEEL II Broer van VII Matthias Puttemans DEEL I door Richard Puttemans VII.bis7 Joannes Baptist Puttemans x 09.07.1793 Anna Catharina Robberechts 04.08.1760 Steenhuffel

Nadere informatie

Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K

Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K Generatie 1 - Parochieregister van Malderen. I. PAESCHIER VAN DOORSLAER, ged. Malderen 19 maart 1623

Nadere informatie

Aanvraagdossier William Timmermans Brussel Geregistreerd op 10 juli 2015 onder nr MSR 015 D

Aanvraagdossier William Timmermans Brussel Geregistreerd op 10 juli 2015 onder nr MSR 015 D Aanvraagdossier William Timmermans Brussel Geregistreerd op 10 juli 2015 onder nr MSR 015 D Generatie 1 I. GILLIS VAN DUEREN, meisenier 10 januari 1647 (str. Jan Gillisjan den ouden en Jan Gillisjan den

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van parochieregisters en akten van de burgerlijke stand. De bedoeling van deze publicatie is andere genealogen informatie aan te reiken zodat deze aangevuld

Nadere informatie

$ % # # & &! # ' # # ( ) *% + #! " #! $

$ % # # & &! # ' # # ( ) *% + #!  #! $ Een analyse van de verschillende Tiegemse families en hun afstammingslijnen vanaf de 15de tot de 20ste eeuw %##& &!# '# # ( )*%+#!"#! Inhoud Inhoud, -#. /012&'3., ) 4 2 2 5 &&6 47 8 6 &&3. ) &&& 9 &/ :

Nadere informatie

Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen.

Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen. Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen. Een 24-tal akten konden niet worden geplaatst en deze zijn achteraan

Nadere informatie

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 I Martinus SCHEIJEN, gedoopt 1 januari 1661 te Schin op Geul, overleden 6 maart 1746 te Schin op Geul, 85 jaar oud. Martinus is getrouwd op 20 april 1681 te Schin

Nadere informatie

Genealogie van Hermans

Genealogie van Hermans Genealogie van Hermans Dit fragment van een kaart van Hendrik Verhees uit 1794 toont de streek tussen Tilburg en Turnhout. Op de kaart vinden we onder meer Goirle, Hilvarenbeek, Ravels (B.), Weelde (B.),

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Adrianus de Keijser, geb. te Gastel. Afkomstig uit Gastel. Hij trouwde Petronilla Boerkens, getrouwd 07-01-1759 te Halsteren. i. Anna de Keijser, geb. 09-10-1759 te Halsteren. Getuigen

Nadere informatie

Blad1. NummerNaam inwoner OuderdomStaat of beroep Woonplaats Tijd van aankomst Tijd verblijf Kinderen onder de 12 jaar.

Blad1. NummerNaam inwoner OuderdomStaat of beroep Woonplaats Tijd van aankomst Tijd verblijf Kinderen onder de 12 jaar. NummerNaam inwoner OuderdomStaat of beroep Woonplaats Tijd van aankomst Tijd verblijf Kinderen onder de 12 jaar. 1 Joannes Van Hooimissen 45 schipper dorp 1776 20 2 Joannes Van Hooimissen 19 zoon dorp

Nadere informatie

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Francis Philip AQUINA Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Francis Philip AQUINA. Gehuwd voor de kerk ca 1785 Dorothea Maria JANSSEN. 1. Maria Catharina AQUINA,

Nadere informatie

Stamreeks van Florent VERMAERCKE

Stamreeks van Florent VERMAERCKE Stamreeks van Florent VERMAERCKE Hieronder volgt de stamreeks van Florent Vermaercke. Die bestaat uit de voorouders en nakomelingen in de rechte mannelijke lijn, de lijn van de naamdragers of naamdoorgevers.

Nadere informatie

Generatie I. Generatie II

Generatie I. Generatie II Generatie I 1 Lambertus de WIT. Zoon van Leonardus de WIT (de With) (zie 2) en Gertrude van den HEUVEL (zie 3). Gedoopt op 12 oktober 1796 te Uden (getuige(n): Wilhelmus van den Heuvel en Helena Lamberti).

Nadere informatie

Afstammelingen van Devenijn, Willem

Afstammelingen van Devenijn, Willem Afstammelingen van Devenijn, Willem I. Devenijn, Willem (g. 1680-12-23 - Oostrozebeke, o. 1739-09-25 - Dentergem) echt. Leye, Magdalena " Ver (g. 1678, o. 1710-10-04 - Markegem), h. 1706-04-17 - Oostrozebeke

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

londerzeel - begrafenissen 1635-1802

londerzeel - begrafenissen 1635-1802 abbeloos anna 1749 1 3 echtg meren,ver petrus abbeloos christophorus 1725 9 17 abbeloos cornelia 1676 9 11 kind jan minderjarig abbeloos elisabeth 1780 3 14 echtg ruyssevelt jacobus 1710 70 jarige abbeloos

Nadere informatie

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege)

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) door 11 november 2016 De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) Generatie 1 1. Arnoldus Jacobus Legius

Nadere informatie

Werkdocument Sassenus v2.1 Pagina 1 van 14 Gemaakt op 15 maart 2008 Peter Crombecq

Werkdocument Sassenus v2.1 Pagina 1 van 14 Gemaakt op 15 maart 2008 Peter Crombecq Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de klappers van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen. Een 20-tal akten konden niet worden geplaatst en

Nadere informatie

http://www.devolder-mouton.net/index.htm Stamboom Familie Gevaert -kwartierstaat

http://www.devolder-mouton.net/index.htm Stamboom Familie Gevaert -kwartierstaat http://www.devolder-mouton.net/index.htm Stamboom Familie Gevaert -kwartierstaat 29/03/2016 1. generatie 1. Gevaert Elisabeth Raymonda Georgina (17/09/1914) Gevaert Elisabeth Raymonda Georgina werd geboren

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

Genealogie van Reinier NOLDUS

Genealogie van Reinier NOLDUS Genealogie van Reinier NOLDUS Uitgezocht door: Lucien Pijper, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Reinier NOLDUS. Gehuwd met Maria JANSSEN. 1. Anna Maria NOLDUS, gedoopt op 28 november 1790 te Venlo (getuige(n):

Nadere informatie

opdorp dopen doopheffers

opdorp dopen doopheffers volgnr doopheffer 1 lauwers adrianus 1 tersaren catharina 2 de neve livinus 2 tombu judoca 3 peeters catharina 3 teugels octavianus 4 lemmens maria theresia 4 willockx philippus 5 hofmans anna 5 van damme

Nadere informatie

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts eine genealogieonline Publikation Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts von 4 Mai 2016 Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts Generation 1 1. Elsken Goyvaerts. Sie heiratete mit Dirick van den Heuvel. Sie hatten

Nadere informatie

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Nicolaus Keuleers door 12 december 2016 De nakomelingen van Nicolaus Keuleers Generatie 1 1. Nicolaus Keuleers. Hij is getrouwd met Catharina Leemans.

Nadere informatie

weert temse - dopen

weert temse - dopen andries franciscus WRT 1716 5 7 adrianus sager,de maria andries petrus WRT 1710 10 12 michael heyden,ver adriana andries jan WRT 1712 11 10 michael heyden,ver adriana aoye,van servatius WRT 1710 9 15 petrus

Nadere informatie

Archief Londerzeel. Bewerkt door Louis De Bondt (2001) Steenhuffel, parochieregisters, huwelijken Bewerkt door Louis De Bondt

Archief Londerzeel. Bewerkt door Louis De Bondt (2001) Steenhuffel, parochieregisters, huwelijken Bewerkt door Louis De Bondt Archief Londerzeel Onderwerp: Steenhuffel, huwelijken 1797-1895 Opgemaakt op basis van de nog bestaande parochieregisters De vele ontbrekende gegevens werden opgevuld met informatie uit de burgerlijke

Nadere informatie

londerzeel volkstelling 1796

londerzeel volkstelling 1796 1 brabant,de barbara 45 1751 1780 steenweg 1770 1 wwe van campenhout petrus 2 campenhout,van anna catharina 14 1782 steenweg 3 wouters jan 44 1752 1787 kuiper steenweg 1782 4 hertogh,de petronella theresia

Nadere informatie

Bladzijde 1 van 472 Meer informatie op www.geneamoorsel.be/tng/

Bladzijde 1 van 472 Meer informatie op www.geneamoorsel.be/tng/ 1 V Van den ABBEEL Judoca 29-07-1635 Jan Catharina De WIT 2 V ACKAERT Adriana 04-08-1660 Jan Elisabeth STELEMAN 3 V ACKAERT Adriana 25-01-1667 Jan Elisabeth STELEMAN 4 M ACKAERT Carolus 01-04-1664 Jan

Nadere informatie

Genealogie van Joannes HANGHS. Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Joannes HANGHS. Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Joannes HANGHS Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Joannes HANGHS, begraven op 10 november 1774 te Weert. Gehuwd voor de kerk op 7 februari 1768 te Weert (RK) (getuige(n):

Nadere informatie

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17 Nieuwstraat 40/42 Bewoners van 1815 tot heden : Kanters -van der Meijden Knicknie van den Biggelaar van de Coevering Immens (café Victoria) supermarkt Boxer (de Kroon) en vervolgens de Jumbo kindsheidoptocht

Nadere informatie

6/10/1871 Cornelia Dirken, dienstmeid, Ravels 8/2/1849 (dochter van Maria Catharina Dirken, zonder beroep)

6/10/1871 Cornelia Dirken, dienstmeid, Ravels 8/2/1849 (dochter van Maria Catharina Dirken, zonder beroep) S Adrianus Schellekens, landbouwer, Ravels 1/11/1795 (zoon van Walterus Schellekens z.d. en Antonetta de Bont z.d.) xx Ravels 23/5/1827 Maria Elisabeth Huybs, spinster, Ravels 24/9/1799 (dochter van Ignatius

Nadere informatie

Gegevens zijn afkomstig uit

Gegevens zijn afkomstig uit sers en uys '0) 4) 31 5) OVERZICHT wasvrouw schoenmaker bediende strodekker pastoor gerechtsbode arbeider sijn hoefsmid Staat.. Tijd Woonplaats ~..".' INWONERS der of beneden Kinderen 32 komst Ouderdom

Nadere informatie

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?.

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Inleiding De stambomen zijn onafhankelijk van elkaar gemaakt. Het vergelijken

Nadere informatie

landbouwster, Poppel 22/8/1807 (dochter van Joannes Ruts, landbouwer en Elisabeth Van Gils, landbouwster)

landbouwster, Poppel 22/8/1807 (dochter van Joannes Ruts, landbouwer en Elisabeth Van Gils, landbouwster) H Antonius Haagen, landbouwer, Poppel 10/9/1819 (zoon van Nicolaas Haagen Poppel 22/6/1839 en Allegonda Bocx landbouwster) xx Poppel 4/4/1850 Elisabeth Keysers, landbouwster, Poppel 1/10/1826 (dochter

Nadere informatie

Opmerking voor de 3de en de 4de kolom: O = woonde hier niet in 1905 of 1912 X = woonde hier in 1905 en of twee maal O = aangekomen

Opmerking voor de 3de en de 4de kolom: O = woonde hier niet in 1905 of 1912 X = woonde hier in 1905 en of twee maal O = aangekomen Gemeentearchief Londerzeel - Deelgemeente Steenhuffel Onderwerp: Bevolking 1905 (bijgehouden tot 1912) Bewerkt door: Louis De Bondt (2002) STEENHUFFEL REGISTER DER BEVOLKING 1905 Dressé par De Maerschalck

Nadere informatie

wolvertem 4 parochies - begrafenissen 1619-1800

wolvertem 4 parochies - begrafenissen 1619-1800 INFO : zie "Ten Geleide" voir "Ten Geleide" abbeloos egidius ROS 1751 5 21 echtg de coster joanna maria kerkhof abbeloos franciscus ROS 1775 8 19 kind 4j oud abbeloos henricus ROS 1788 8 14 kind jan baptist

Nadere informatie

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel Parenteel van Gommert Pietersen van Geel 1 Gommert Pietersen van Geel is geboren in 1624 in Zevenbergen. Gommert is Notitie bij overlijden van Gommert: Overleden rond 1676. Gommert: (1) trouwde, 24 of

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Mina van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Mina

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (2)

Fragment-genealogie Smeets (2) Fragment-genealogie Smeets (2) IX-1 MARIA ANNA SMETS dochter van NICOLAUS SCHMETS [VIII] en CATHARINA SCHOUTETEN, werd geboren te Strucht en 17 augustus 1702 gedoopt te Schin op Geul. Van haar zijn geen

Nadere informatie

wolvertem 4 parochies - dopen 1590-1800

wolvertem 4 parochies - dopen 1590-1800 abbeloos egidius IMP 1704 5 8 christophorus mars,de maria maer,de abbeloos franciscus ROS 1771 5 15 jan baptist peeters joanna catharina robberechts franciscus zeebroeck,van elisabeth abbeloos henricus

Nadere informatie

Wie waren de bewoners van het Heiken tussen 1910-30?

Wie waren de bewoners van het Heiken tussen 1910-30? 1 Wie waren de bewoners van het Heiken tussen 1910-30? De kappellekensboom op het Heiken 2 Het Heiken en zijn bewoners vanaf de Kapellekesboom tot aan de Valk. Voorwoord. Voor veel mensen is de geschiedenis

Nadere informatie

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ouders 2 Joannes Stepanus Stevens X Joanna Adriana Sijmonssen Antwerpen - 02/03/1659 Geboren 02/12/1652 Zundert - 21/09/1681 Gehuwd Zundert - [< 1697] Overleden - 2.1 Maria X1 Gerardus Paschaelis Adriaensen

Nadere informatie

Verheyden Melania Opdorp 1848 Opdorp Maria Joanna Ludovica

Verheyden Melania Opdorp 1848 Opdorp Maria Joanna Ludovica Naam man Voorn man Da Ma Jaar Naam vrouw Voorn vrouw Aerts 15 11 1851 geb plaats man geb man geb plaats vrouw Virginia Opdorp 1827 Opdorp 1826 Aerts Constantinus 14 6 1852 Teugels Bertina Sint-Amands Opdorp

Nadere informatie

De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus

De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus door 4 maart 2017 De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus Generatie 1 1. Josephus Maria de Bus, zoon van Paulus Gustavus Eugenius

Nadere informatie

CHRISTIAEN JAN MAESSONE TE ZUNDERT EN ZIJN AFKOMELINGEN IN MANNELIJKE LIJN (Vervolg van pag. 152) VII A. 1. Antonius Jans van Lanschot, schepen van

CHRISTIAEN JAN MAESSONE TE ZUNDERT EN ZIJN AFKOMELINGEN IN MANNELIJKE LIJN (Vervolg van pag. 152) VII A. 1. Antonius Jans van Lanschot, schepen van CHRISTIAEN JAN MAESSONE TE ZUNDERT EN ZIJN AFKOMELINGEN IN MANNELIJKE LIJN (Vervolg van pag. 152) VII A. 1. Antonius Jans van Lanschot, schepen van Zundert, overleden aldaar op 24 september 1658, trouwde

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes Miner

De nakomelingen van Johannes Miner een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes Miner door 4 augustus 2017 De nakomelingen van Johannes Miner Generatie 1 1. Johannes Miner, is geboren op 7 april 1801 te Amsterdam. Hij is

Nadere informatie

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts Vugts Anderhalve eeuw in Oisterwijk 148. Vugts Aart Adriaan Vugts en Johanna Peter Vrients zijn 7 november 1784 voor de oisterwijkse dominee getrouwd. Aart of Arnoldus heet bij zijn eerste huwelijk geboren

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Hannes

De nakomelingen van Henricus Hannes een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Hannes door 13 augustus 2017 De nakomelingen van Henricus Hannes Generatie 1 1. Henricus Hannes. Hij is getrouwd op 25 juli 1726 te Kasterlee

Nadere informatie

Voor deze pagina in zijn volledige context, met menu's en navigatiebalken: (dubbel)klik op

Voor deze pagina in zijn volledige context, met menu's en navigatiebalken: (dubbel)klik op Voor deze pagina in zijn volledige context, met menu's en navigatiebalken: (dubbel)klik op www.heemkringopwijk.be/fr/parochieregisters.htm baasrode en vlassenbroek - dopen 1610-1797 abeele,van den francisca

Nadere informatie

Adressen op basis van de burgerlijk stand:

Adressen op basis van de burgerlijk stand: Bidprentje van Hendrikus Werring. Foto en bidprentje (met onjuiste sterfdatum) van Ida Buijer. (met dank aan Ida Schroder-Werring en Anneke Westerbeek-Werring) Va Hendrikus (Hendrik of Hen(d)ricus) WERRING),

Nadere informatie

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 I. Andries de Rooij, geboren Den Haag omstreeks 1725, overleden aan de tering, aangifte Den Haag om begraven te worden

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van Generatie 1 1. Jacob Jasperszoon Ulden Van. Generatie 2 2.

Nadere informatie

Fragment genealogie fam. Ruijpers Schin op Geul

Fragment genealogie fam. Ruijpers Schin op Geul Fragment genealogie fam. Ruijpers Schin op Geul Zover bekend op dit moment is de stamvader van de fam. Ruijpers afkomstig uit Berg en Terblijt. Daar werd op 23 febr 1728 gedoopt Willem Reupdrs. Hij huwde

Nadere informatie

Theodorus Hoefs ( )

Theodorus Hoefs ( ) Theodorus Hoefs (1855- eigen code : ouders : Hubertus Hoefs (1808-1878) Theodora Rutten (1811-1873) Theodorus Hoefs is geboren op 6 mei 1855 te Uden BSG Uden 1855-66 : In het jaar eenduizend acht honderd

Nadere informatie

Fragment-genealogie familie Smeets (4)

Fragment-genealogie familie Smeets (4) Fragment-genealogie familie Smeets (4) Gerard van Hoof Vervolg XII-3: Franciscus Josephus SMEETS Uit het tweede huwelijk van Franciscus Josephus SMEETS met Anna Elisabeth Hendrica STASSEN werden verder

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. van den Hove Schin op Geul

Fragment-genealogie fam. van den Hove Schin op Geul Fragment-genealogie fam. van den Hove Schin op Geul De naam Van de fam. van den Hove komt in de archieven van de euregio veelvuldig voor. In de 15de en 16de eeuw is het een bekende naam in de omgeving

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH LENDERSGAT 1 (voorheen Erpsche steeg, later Brakkensedijk) In 1832 is Antonius van Hooft, tuinman te Vorstenbosch, eigenaar van deze boerderij. De woning werd in deze periode

Nadere informatie

HUW WED JNG HUW WED JNG

HUW WED JNG HUW WED JNG Bevolkingsregister van Willebroek in 1830 Stand op 01 januari 1830 aant/huis Leef Geboren MANNEN VROUWEN Beroep GODSDIENST Kraag 1 1 2 Sollie Joannes Baptista 64 Ramsdonk x Linnenwever x wed. van Maria

Nadere informatie

De trots van Opstal Jaar van het Dorp Dat was vroeger

De trots van Opstal Jaar van het Dorp Dat was vroeger De trots van Opstal 1978. Jaar van het Dorp. Op de Hogelinde stopt een auto. Een meneer stapt uit en vraagt vriendelijk de weg naar de Dorpshoeve. Da s niet zo moeilijk. Je volgt gewoon deze straat (de

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 1 Vóór 1800 zou deze boerderij, die stamt uit 1648, in bezit zijn van de erven Joosten (info: Jo van den Berg). In 1832 zijn erven van Johannes van Veghel eigenaar

Nadere informatie

Interpretatie van Tafels van Parochieregisters met Begrafenisgegevens

Interpretatie van Tafels van Parochieregisters met Begrafenisgegevens Interpretatie van Tafels van Parochieregisters met Begrafenisgegevens Inhoud 1 Doel... 2 2 Titels... 2 3 Tafels met 1 kolom... 3 3.1 Naam en voornaam... 3 3.2 Voornaam onbekend... 3 3.3 Vrouw van... 4

Nadere informatie

Genealogie van Jan Hendrikse van Gils

Genealogie van Jan Hendrikse van Gils pagina 1 van 10 Genealogie van Jan Hendrikse van Gils I Jan Hendrikse van Gils. Jan ging in ondertrouw op 22 juni 1765 in Oosterhout met Catharina Ansems. Catharina ging later in ondertrouw op 19 juli

Nadere informatie

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders Blad 2a Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) oudouders/oudgrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2a Generatie VI De

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Adrianus Cornelis de Wael. Hij trouwde Barbara Peeters, getrouwd 30-03-1682 te Roosendaal, overl. >1714. i. Marinus de Wael, geb. 19-01-1683 te Roosendaal, overl.

Nadere informatie

Werkgroep Genealogie

Werkgroep Genealogie Werkgroep Genealogie De werkgroep bestaat uit Bart van Schijndel en Anny Janssen. doelstelling: A. Het adviseren van (aankomende) genealogen. Voor vragen kunt u terecht bij de werkgroep. Gegevens uit het

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

Genealogische gegevens over de familie Nicolaes

Genealogische gegevens over de familie Nicolaes Genealogische gegevens over de familie Nicolaes van Kanne naar Maastricht * Gemeentewapen voormalige gemeente OudVroenhoven Het hierna volgend overzicht omvat informatie over de afstamming van mijn schoonmoeder

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) De ouders van Betje Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Betje Hendriks (1880-1955) 02. * Gemert 04-03-1850 + Helmond

Nadere informatie

grimbergen - klapper huwelijken 1577-1797

grimbergen - klapper huwelijken 1577-1797 abts magdalena doncker,de nicolaes GRI 1729 1 28 abts magdalena moerenhout franciscus GRI 1733 2 3 acoleyen,van antonius beneden,van anna maria GRI 1786 5 7 acoleyen,van henricus bergh,van den anna GRI

Nadere informatie

Stamreeks Rek/Reck Hubert Mathieu REK, Jacoba Elisabeth LIEFFERING

Stamreeks Rek/Reck Hubert Mathieu REK, Jacoba Elisabeth LIEFFERING Stamreeks Rek/Reck I. Hubert Mathieu REK, geboren Den Haag 23 juni 1913 R.K., autoschilder; tr. Den Haag 5 juni 1935 met Jacoba Elisabeth LIEFFERING, geboren Den Haag 27 juni 1914, R.K., dochter van Jacobus

Nadere informatie

Parenteel van Wouter Brokx

Parenteel van Wouter Brokx Parenteel van Wouter Brokx 1 Wouter Brokx. Hij is begraven op 30-09-1706 in Gilze (nbr,nld). Wouter trouwde met Adriana Adrianus van den Erven. Kinderen van Wouter en Adriana: 1 Adrianus Wouter Brokx.

Nadere informatie

Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam

Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam HENK VAN HEES Grietje de Ruijter-Raven (1876-1945) met kleinzoon Kees, zoon Gijs en schoondochter Mia Reuser. Foto mei 1942. Evenals de muisjestak

Nadere informatie

III. FAMILIEKRONIEK. De Ninoofse stadspoort De Koepoort uit de 14 de eeuw. Te Ninove vonden we in 1379 baljuw Jan van der Boenbeken!

III. FAMILIEKRONIEK. De Ninoofse stadspoort De Koepoort uit de 14 de eeuw. Te Ninove vonden we in 1379 baljuw Jan van der Boenbeken! III. FAMILIEKRONIEK 39 De Ninoofse stadspoort De Koepoort uit de 14 de eeuw. Te Ninove vonden we in 1379 baljuw Jan van der Boenbeken! Alvorens we met de familiekroniek starten op bladzijde 51 volgen er

Nadere informatie

Enkele raakpunten tussen Boom en Antwerpen

Enkele raakpunten tussen Boom en Antwerpen Enkele raakpunten tussen Boom en Antwerpen Terug naar overzicht jaarboek 1993-1994 door MARCEL THIJS (Foto: Caertboeck 1721, copie te raadplegen bij Ten Boome) In het waardevol boek Boom in het verleden

Nadere informatie

1 Feb Eerste generatie

1 Feb Eerste generatie Eerste generatie 1. Joannes 1 Schimmel, overige namen Jan Schimmel, geboren CA. 1770 te Bussum (Gooise Meren), overleden 10 maart 1818 te Bussum (Gooise Meren). hij trouwde Antonia Schoonhoord, getrouwd

Nadere informatie

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte 32 e en 33 e kwartier Hermannus LUTGERINK Geboorte 98 Overlijden 99 Elisabeth Wulffling Overlijden 100 Geboorte + huwelijk 101 34 e en 35 e kwartier Thijse HOF Geboorte 102 Overlijden 103 Regina Postma

Nadere informatie

Stamreeks in de vrouwelijke lijn van. Elisabeth Johanna Maria Schulten, geboren op 29 mei 1896 in Brielle.

Stamreeks in de vrouwelijke lijn van. Elisabeth Johanna Maria Schulten, geboren op 29 mei 1896 in Brielle. Stamreeks in de vrouwelijke lijn van Elisabeth Johanna Maria Schulten, geboren op 29 mei 1896 in Brielle. door Josca Koster Stamboomuitzoeken.nl Afbeelding: verkorte weergave van de stamreeks. stamboomuitzoeken.nl

Nadere informatie

De nakomelingen van Johanna Jan Verberne

De nakomelingen van Johanna Jan Verberne een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johanna Jan Verberne door 8 augustus 2017 De nakomelingen van Johanna Jan Verberne Generatie 1 1. Johanna Jan Verberne, dochter van Jan Verberne en Johanna

Nadere informatie

AALST (NBr), klapper DTB. Uit het genealogisch archief van Hendrik Nillesen. Klapper van de Doop-, Trouw- en Begrafenisboeken

AALST (NBr), klapper DTB. Uit het genealogisch archief van Hendrik Nillesen. Klapper van de Doop-, Trouw- en Begrafenisboeken file://e:\aalst%20(nbr),%20klapper%20dtb.htm pagina 1 van 170 AALST (NB) [NLD] Klapper van de Doop-, Trouw- en Begrafenisboeken (De onderlinge klappers samengevoegd tot één alfabetisch register) Uit het

Nadere informatie

De kwartierstaat van Petrus Johannes Jacobs

De kwartierstaat van Petrus Johannes Jacobs een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Petrus Johannes Jacobs door 1 augustus 2017 De kwartierstaat van Petrus Johannes Jacobs Generatie 1 1. Petrus Johannes Jacobs, zoon van Henricus Johannes

Nadere informatie

71 Petrus Philemon Sarens

71 Petrus Philemon Sarens 71 Petrus Philemon Sarens Generatie 1 (proband) 1 Petrus Philemon Sarens, geboren op 12-06-1915 in Sint-Amands. Petrus is overleden op 09-03- 1945 om 06:45 in Dachau ( Duitsland ), 29 jaar oud. Hij is

Nadere informatie

vilvoorde en peutie - klapper op dopen 1573-1796 - A/F

vilvoorde en peutie - klapper op dopen 1573-1796 - A/F aa,van der alexander franciscus PEU 1705 12 17 jan greef,de barbara aa,van der anna PEU 1714 6 3 gommarus govaerts martina aa,van der anna catharina PEU 1788 12 24 henricus maes petronella aa,van der anna

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Adriaan Steur, overl. 04-09-1786 te Hontenisse. Hij trouwde Elisabeth Bal, getrouwd 19-08-1780 te Hontenisse, geb. 17-04-1749 te Ossenisse, overl. 15-08-1802 te Hontenisse. 2. i. Pieter

Nadere informatie

Archief 8 Persoonsregistraties van nakomelingen van Willem Ver(h)ausdonck (Helmond)

Archief 8 Persoonsregistraties van nakomelingen van Willem Ver(h)ausdonck (Helmond) 8 XI Henrica Verhausdonck Dopeling Henrica Verbeeck. Vader Joannus Antonius Verbeeck Moeder Henrica Verhausdonck Getuige Henricus Verbeeck en Margarita van der Sanden Plaats Helmond Datum RK doop 19-04-1746

Nadere informatie

vilvoorde en peutie - klapper dopen 1573-1795 - G/M

vilvoorde en peutie - klapper dopen 1573-1795 - G/M gabriels maria VIL 1643 12 2 remigius hagen,ver catharina zie michiels gales,de arnoldus VIL 1634 3 12 jan baptist kerchem,van maria gallaerts anna VIL 1635 2 1 diego stevens margareta gansen,van jan baptist

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HONDSTRAAT 7 Dit pand kunnen we beschouwen als het stamhuis van de familie van der Heijden de latere Brouwerstak (hiervoor zijn gegevens gebruikt uit het boek van de familie

Nadere informatie

9 Aandeelhouders 13 augustus 1912 oprichtingsakte no. 140.

9 Aandeelhouders 13 augustus 1912 oprichtingsakte no. 140. Invulformulier Ondernemers (1) Ondernemers A. Kerngegeven (vital data + familierelaties) 9 Aandeelhouders 13 augustus 1912 oprichtingsakte no. 140. 1 IJzergieter. Familienaam, voornamen, titel(s): van

Nadere informatie

Capel Guiliam L 22 sep 1767 Brussel Cataers Antonius fs. Joannes L 21 okt 1744 Cleemput Cornelis fs. Philip L 10 juli 1727 Cleemput Philip Cleemput Co

Capel Guiliam L 22 sep 1767 Brussel Cataers Antonius fs. Joannes L 21 okt 1744 Cleemput Cornelis fs. Philip L 10 juli 1727 Cleemput Philip Cleemput Co Arents Guillelmus Kwinten L 3 feb 1791 Z zoon van boekhouder Arents Henricus fs. Judocus Ignatius ja M 9 aug 1762 Z Arents Henricus fs. Judocus Ignatius ja L 1 aug 1762 Arents Henricus fs. Judocus Ignatius

Nadere informatie

Generation XII Ane nr. 6718/6719. Indholdsfortegnelse Kort overblik 2 Dierik Ver Braecken og Lijsbet De Buel 3 Kildemateriale 4

Generation XII Ane nr. 6718/6719. Indholdsfortegnelse Kort overblik 2 Dierik Ver Braecken og Lijsbet De Buel 3 Kildemateriale 4 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Dierik Ver Braecken og Lijsbet De Buel 3 Kildemateriale 4 Augustinus V.Braecken & Margriet Ver Couteren Egidius De Buel & Amelberga smaers Ane nr. 13436/13437 13438/13439

Nadere informatie

Tereken: vervallen concessies 2016

Tereken: vervallen concessies 2016 Tereken: vervallen concessies 2016 Overledene + bijzetting Connr. Ligging Baetens Joannes en Heyninck Paulina T 12.221 R Noord Beeckman Leon en De Cock Georgette T 12.209 R Noord Bontinck Margareta T 14.005

Nadere informatie

Filips IV van Spanje: Valladolid, 8 april 1605 Madrid, 17 september 1665

Filips IV van Spanje: Valladolid, 8 april 1605 Madrid, 17 september 1665 Filips IV van Spanje: Valladolid, 8 april 1605 Madrid, 17 september 1665 Hij was koning van Spanje van 1621 tot 1665, landsheer van de Zuidelijke Nederlanden en koning van Portugal (als Filips III) tot

Nadere informatie

Parenteel van Cornelis Merten Merten van Rijckevorsel

Parenteel van Cornelis Merten Merten van Rijckevorsel Parenteel van Cornelis Merten Merten van Rijckevorsel 1 Cornelis Merten Merten van Rijckevorsel is geboren in 1523 in Breda. Cornelis trouwde met Jenneke Godert LenaertsD. van Brecht. Jenneke is geboren

Nadere informatie

Genealogie Annaert / Hannaert jaar familiegeschiedenis

Genealogie Annaert / Hannaert jaar familiegeschiedenis Genealogie Annaert / Hannaert - 400 jaar familiegeschiedenis 1. voorwoord Een familiegeschiedenis is nooit af want een mens wordt geboren, leeft en sterft. In 1980 vatte ik deze zoektocht naar gegevens

Nadere informatie

Tot slot blikt Vic Berckmans, zoals elk jaar, even terug op het voorbije jaar met het jaaroverzicht

Tot slot blikt Vic Berckmans, zoals elk jaar, even terug op het voorbije jaar met het jaaroverzicht Beste lezer, Het lijkt allemaal ver weg! In 2001 werd, ter vervanging van het driemaandelijks tijdschrift, het eerste jaarboek van onze vereniging voorgesteld. Vandaag zijn we al toe aan nummer tien! Je

Nadere informatie

Bij het oud kerkhof (Beukenlaan) Joes Van Loy en echtgenote Joanna Byens zijn kinderen: Adrianus, Maria en Jacobus Van Loy (4 comm.

Bij het oud kerkhof (Beukenlaan) Joes Van Loy en echtgenote Joanna Byens zijn kinderen: Adrianus, Maria en Jacobus Van Loy (4 comm. Status Animarum 1765 Bewerkt door R.Correns Genoemde status animarum werd in 1765 opgemaakt door de Wijnegemse pastoor Focoldus Baelemans en kwam op eigenaardige wijze terecht in een van de manualen van

Nadere informatie

Hierna worden de onwikkelingen geschetst van de familie Dellaert in IJzendijke. De 70e verjaardag van Olga Dellaert, op 8 augustus 2002 was de aanleiding om hier mee te starten. Inmiddels is dankzij de

Nadere informatie