TECHNISCHE FUNCTIE SPECIFICATIES PC BOARD LCD 4004XE COOL EN HEAT CONTROLLER AIRCONDITIONING SYSTEEM MODEL ASB

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TECHNISCHE FUNCTIE SPECIFICATIES PC BOARD LCD 4004XE COOL EN HEAT CONTROLLER AIRCONDITIONING SYSTEEM MODEL ASB"

Transcriptie

1 TECHNISCHE FUNCTIE SPECIFICATIES PC BOARD LCD 4004XE COOL EN HEAT CONTROLLER AIRCONDITIONING SYSTEEM MODEL ASB 1 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

2 1. Introductie 2. Bedieningsprocedures afstandbediening 2.1 Aan/uit 2.2 Ventilator 2.3 Gebruik Functies Ventilator Koelen Drogen Verwarmen Automatisch 2.4 Temperatuur instellingen 2.5 Sweep 2.6 Louver 2.7 Slaapstand 2.8 Locale tijdklok instellen 2.9 Automatisch in/uitschakelen van de installatie op een vooraf ingestelde tijd 2.10 Overbrengen/verzenden van de ingestelde waarden 2.11 Controlepaneel schakelaar 3. Systeem Functies 3.1 Watchdog 3.2 Compressor vertraging beveiliging 3.3 Minimale looptijd Compressor 3.4 Vaste geheugen (non-volatile memory) 3.5 Invriesbeveiliging 3.6 Ontdooi functie 3.7 Voorverwarmen (Heatbooster) 3.8 Naverwarmen (Heatbooster) 3.9 Compressor overbelasting beveiliging 3.10 Omkeerklep 3.11 Oververhitting beveiliging 3.12 Lage temperatuur beveiliging 3.13 Koel storing 3.14 Verwarm storing 3.15 Reiniging filter 3.16 Sensor storing 3.17 Zelf diagnose 4. Samenvatting van de functies 5. Bedradingschema 6. Afbeelding pc board, controlepaneel en afstandbediening 2 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

3 1. Introductie Het volgende beschrijft de functies en technische specificaties van het PC Board en de afstandsbediening van de LCD4004. Dit heeft betrekking op de volgende modellen: LCD4004xE cool controller LCD4004xE cool en heat controller Elke afstandsbediening set bevat: PC Board Afstandsbediening met houder voor muurbevestiging Controlepaneel Kabel In sectie 6 zijn de tekeningen te zien van de hierboven genoemde onderdelen. 3 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

4 2. Bedieningsprocedures afstandsbediening De volgende functies kunnen worden geactiveerd met de knoppen op de afstandsbediening. 2.1 Aan/uit (Power) Druk op de knop om de airconditioner aan of uit te zetten. Wanneer de airconditioning aangezet wordt zal hij functioneren volgens de instelling die te zien is op het weergavenscherm van de afstandsbediening. 2.2 Ventilator (Fan) Druk op de knop om zelf de snelheid van de ventilator, respectievelijk de hoeveelheid van de luchtuitstroom in te stellen op High (hoog), Medium (midden) of Low (laag) toeren. Wanneer de ventilatorsnelheid ingesteld is op Auto zal de draaisnelheid automatisch worden bepaald door de temperatuur van de kamer en de ingestelde temperatuur. Bij een temperatuurverschil van 3 C of meer wordt de draaisnelheid high (hoog) Bij een temperatuurverschil van 2 C tot 3 C wordt de draaisnelheid medium (gemiddeld) Bij een temperatuurverschil van 1 C tot 2 C wordt de draaisnelheid low (laag) De afstandsbediening toont de functies in onderstaande volgorde : Opmerking: De knop kan alleen gebruikt worden in combinatie met fan, cool, heat en auto functies. De knop werkt niet in combinatie met de dry functie. 2.3 Gebruik functies Door op de ingesteld worden. knop te drukken kan de airconditioning op verschillende standen Bij modellen met alleen koelfunctie: 3 operationele standen (fan = alleen ventileren, cool = koelen, dry = ontvochtigen) Bij modellen met koel en verwarmingsfunctie: 5 operationele standen (fan = alleen ventileren, cool = koelen, dry = ontvochtigen, heat = verwarmen, heat/cool = automatisch verwarmen en/of koelen. 4 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

5 2.3.1 Ventilator (FAN) Als het LCD-weergavescherm op de afstandsbediening FAN toont zal de airconditioning alleen als ventilator werken. De SLEEP, TEMP+, TEMP- kunnen niet gebruikt worden Koelen (COOL) Als het LCD-weergavescherm op de afstandsbediening COOL toont zal de airconditioning de lucht koelen. De buitenunit zal: aanslaan, als de kamertemperatuur hoger is dan de ingestelde waarde + 1 C afslaan als te kampertemperatuur lager is dan de ingestelde waarde. Een ingebouwde beveiliging schakelt de buitenunit pas na 3 minuten in. Dit ter bescherming van de compressor Ontvochtigen (DRY) Definitie: T s = temperatuur instelling T r = kamer temperatuur Zone A is de omgeving waar T r - T s > 2 C Zone B is de omgeving waar 0 C > T r - T s > 1 C Zone C is de omgeving waar - 2 C > T r - T s > -1 C Zone B is de omgeving waar T r - T s > -4 C De andere temperatuurreeks wordt de dode lijn ( Dead band)genoemd. In deze lijn wordt het systeem geacht te functioneren zoals hierboven is omschreven. Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e: 5

6 Onderstaande grafiek geeft de kritieke zône aan wanneer de temperatuur fluctueert. Het systeem berekent de zône iedere 12 minuten (welke de omlooptijd van de droogfunctie is). Onderstaande grafiek toont opeenvolgend de werking van de compressor en ventilator in iedere zone. 6 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

7 2.3.4 Verwarmen (HEAT) Zodra het LCD-weergavescherm op de afstandsbediening HEAT toont zal de airconditioning functioneren als heatpump door middel van een omkeerklep die in de buitenunit is gemonteerd. De buitenunit zal: aanslaan, als de kamertemperatuur lager is dan de ingestelde waarde -1 C afslaan als te kampertemperatuur hoger is dan de ingestelde waarde. Een ingebouwde beveiliging schakelt de buitenunit pas na 3 minuten in. Dit ter bescherming van de compressor. Het ingebouwde verwarmingselement (Heatbooster) wordt elektrisch bekrachtigd door de voeding van de omkeerklep. Dit verwarmingselement schakelt uit wanneer de ventilator van de binnenunit in bedrijf komt. De Heatbooster schakelt weer in wanneer de ventilator uitschakelt. Voor de ventilator in en uitschakeltemperaturen bij heatpump functie: zie punt AUTO Het LCD-weergavescherm op de afstandsbediening toont COOL en HEAT tegelijkertijd. T r = Kamertemperatuur T s = Ingestelde temperatuur T sc = Temperatuur die gebuikt wordt om de COOL stand te activeren = T s +1 C T sh = Temperatuur die gebruik wordt om de HEAT stand te activeren T s 1 C De airconditioning zal wisselen van de COOL stand naar de HEAT stand als T r T sc 3 C De airconditioning zal wisselen van de HEAT stand naar de COOL stand als T r T sh +3 C In de COOL stand zal de compressor starten als T r T sc +1 C stoppen als T r T sc In de HEAT stand zal de compressor starten als T r T sh -1 C stoppen als T r T sh Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e: 7

8 Wanneer de ventilator op AUTO mode is ingesteld zal het toerental automatisch worden bepaald door de kamertemperatuur (T r ) en T sc (of T r en T sh wanneer de HEAT stand gebruikt wordt. Als het verschil 3 o C of meer is, wordt de snelheid ingesteld op High Als het verschil 2 o C is, wordt de snelheid ingesteld op Medium Als het verschil 1 o C is, wordt de snelheid ingesteld op Low 2.4 Temperatuur instellingen De temperatuur kan van 18 o C tot 30 o C worden ingesteld door te drukken op of knop. Het LCD-weergavescherm op de afstandsbediening zal de ingestelde temperatuur tonen. 2.5 Sweep Druk op de knop van de afstandbediening om de deze functie aan of uit te zetten. Horizontale uitblaasrichting van de lucht wijzigen: Het is ook mogelijk om de stand van de horizontale uitblaasrichting te wijzigen. Druk op de knop van de afstandbediening en de Sweep komt en blijft in beweging totdat u opnieuw op de knop drukt omdat u de gewenste horizontale hoek hebt bereikt waarin u wilt dat de lucht in constante, horizontale richting geblazen wordt. 2.6 Louver Verticale uitblaasrichting van de lucht wijzigen: Bij het inschakelen van de airconditioner bij koeling, zal het louverblad automatisch in beweging komen en blijven waardoor de lucht in steeds verschillende, verticale richtingen uitgeblazen wordt. Drukt u nu op de knop van de afstandbediening dan zal het louverblad stoppen met bewegen en blijven staan in díe positie, die bereikt was op het moment dat u op de knop drukte. De lucht zal nu alleen in díe richting uitgeblazen worden. Het louverblad zal weer in beweging komen en blijven als u opnieuw op de knop drukt. Op het moment dat het louverblad een door u gewenste hoek heeft bereikt, drukt u wederom op de knop om deze instelling vast te zetten en de lucht in díe gewenste richting te laten uitblazen. Opmerking: tijdens het verwarmen staat de louver in de hoogste verticale positie. 2.7 Sleep Door op de knop van de afstandbediening te drukken wordt de SLEEP geactiveerd. Het LCD-weergavescherm van de afstandbediening toont dit symbool. Als de airconditioning in de COOL stand opereert, zal de ingestelde temperatuur na een uur automatisch met 1 o C verhoogd worden. Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e: 8

9 Als de airconditioning in de HEAT stand opereert, zal de ingestelde temperatuur na een uur automatisch met 1 o C verlaagd worden. Opmerking: als de airconditioning in de SLEEP stand staat, kan deze stand uitgeschakeld worden door nogmaals op de knop te drukken als de airconditioning door een storing stopt of wordt uitgeschakeld en in de SLEEP stand staat, dan zal deze stand worden beëindigd zodra de installatie weer wordt ingeschakeld 2.8 Locale tijdklok instellen Druk op de knop van de afstandbediening, de locale tijdsaanduiding knippert op het LCDweergavescherm Druk op de knop van de afstandbediening, om de uren in te stellen Druk op de knop van de afstandbediening, om de minuten in te stellen Druk op de knop van de afstandbediening, de locale tijdsaanduiding knippert niet meer en is vastgelegd. 2.9 Automatisch inschakelen van de installatie op een vooraf ingestelde tijd: Druk op de knop van de afstandbediening, de starttijd aanduiding knippert op het LCDweergavescherm Druk op de knop van de afstandbediening, om de uren in te stellen Druk op de knop van de afstandbediening, om de minuten in te stellen Druk op de knop van de afstandbediening, de starttijd aanduiding knippert niet meer en is vastgelegd. (Om deze functie te annuleren drukt u nogmaals op de knop van de afstandbediening.) Automatisch uitschakelen van de installatie op een vooraf ingestelde tijd: Druk op de knop van de afstandbediening, de tijdsaanwijzing knippert op het LCDweergavescherm Druk op de knop van de afstandbediening, om de uren in te stellen Druk op de knop van de afstandbediening, om de minuten in te stellen Druk op de knop van de afstandbediening, de tijdsaanwijzing knippert niet meer en is vastgelegd. (Om deze functie te annuleren drukt u nogmaals op de knop van de afstandbediening.) N.B.: Het automatisch in(of)uitschakelen van de installatie kan slechts voor één tijdsperiode binnen 24 uur worden geprogrammeerd Overbrengen/verzenden van de ingestelde waarden Druk op de knop van de afstandbediening om de ingestelde waarden zoals op het LCD-weergavescherm zijn weergegeven, over te brengen/te verzenden naar het controlepaneel op de binnenunit van de airconditioninginstallatie Controlepaneel schakelaar (Power) Het controlepaneel op de binnenunit heeft een drukschakelaar om de airconditioning aan en uit te zetten. Deze schakelaar kan benut worden wanneer gebruik van de afstandbediening niet mogelijk is. Met het gebruik van deze schakelaar keert men terug naar de door de fabrikant ingestelde waarden. De TIMER -en SLEEP functies kunnen hierbij niet gebruikt worden. Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e: 9

10 De volgorde: 1 e x indrukken betekent: gaat koelen op standaard instelling +24 o C en auto fan 2 e x indrukken betekent: gaat verwarmen op standaard instelling +26 o C en auto fan 3 e x indrukken betekent: uitschakelen van de installatie 3. Systeem functies 3.1 Watchdog (ingebouwde beveiliging) Het ingebouwde beveiligingssysteem (watchdog) controleert het programma van de microprocessor. Als er fouten optreden wordt de microprocessor automatisch geherprogrammeerd door dit systeem. 3.2 Compressor vertraging beveiliging Als de compressor uitgeschakeld wordt, duurt het altijd 3 minuten voordat deze weer ingeschakeld kan worden. Tijdens een stroomstoring zorgt de vertraging er voor dat de compressor tussen de 3 en 4 minuten uitgeschakeld wordt. 3.3 Minimale looptijd van de Compressor Als de compressor wordt gestart zal deze minimaal 24 seconden ingeschakeld worden. 3.4 Vaste Geheugen (non-volatile memory) De airconditioning slaat alle instellingen zoals ventilatorsnelheid, koelen of verwarmen op in het vaste geheugen. Als er een stroomstoring is en deze wordt verholpen, zal de airconditioning automatisch naar dezelfde instellingen terugkeren zoals die voor de stroomstoring waren (de sleep en timer functie worden geannuleerd). Als men de instellingen verandert, worden deze na 5 seconden opgeslagen in het vaste geheugen. 3.5 Invriesbeveiliging In de COOL of DRY stand is er een ingebouwde functie die voorkomt dat het koelelement in de binnenunit dichtvriest. Wordt de temperatuur van het koelelement in de binnenunit lager dan 0 C, en de compressor is meer dan 10 minuten in bedrijf, dan start het invriesbeveiliging proces. Wanneer de beveiliging het koelelement laat ontdooien, stopt de compressor. De ventilator van de binnenunit gaat op laag toeren draaien en het LED-lampje knippert Het invriesbeveiliging proces stopt zodra de temperatuur van het koelelement boven de 7 C uitkomt of als de airconditioner uitgeschakeld wordt. 3.6 Ontdooi functie buitenunit Als in de HEAT stand, de condensor temperatuur van de buitenunit zeer laag is, wordt er ijs gevormd op de condensor. In deze situatie werkt de airconditioning niet effectief en de compressor kan hierdoor defect raken. In dit geval wordt de ONTDOOI functie ingeschakeld, deze zal de airconditioning van de HEAT - naar de COOL stand brengen. Zo wordt de warmte van de binnenunit verplaatst naar de buitenunit. Tijdens deze functie zal de ventilator van de binnenunit uitgeschakeld worden zodat de binnenruimte niet afgekoeld wordt. Deze procedure start wanneer de temperatuur van de condensor van de buitenunit onder de +3 o C komt, als de temperatuur meer dan 2 minuten boven de +3 o C komt zal de ontdooi procedure worden beëindigd. De Ontdooi procedure wordt gestart wanneer: a) de compressor in de HEAT stand langer dan 5 minuten continu ingeschakeld is. b) de Ontdooi procedure met één van de hieronder genoemde condities overeenkomt: Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e: 10

11 als de condensor temperatuur van de buitenunit afneemt van +3 o C naar -8 o C (lijn AB) binnen minuten en meer dan 5 minuten op -8 o C of lager blijft. als de condensor temperatuur van de buitenunit afneemt van +3 o C naar -4 o C (lijn AC) binnen minuten en meer dan 5 minuten op -4 o C of lager blijft. als de condensor temperatuur van de buitenunit afneemt van +3 o C naar -2 o C (lijn AD) na 120 minuten en meer dan 5 minuten op -2 o C of lager blijft. Als de Ontdooi functie is ingeschakeld: stopt de ventilator van de binnenunit, stopt de ventilator van de buitenunit terwijl de compressor loopt, wordt de omkeerklep niet bekrachtigd (koelstand), knippert het LED lampje op het controlepaneel van de binnenunit. De airconditioning gaat weer normaal functioneren zodra: de condensor temperatuur van de buitenunit boven de 14 o C uitkomt, de Ontdooi functie langer dan 10 minuten ingeschakeld is Voorverwarmen (Heatbooster) De elektrische voorverwarm functie in de binnenunit is een toegevoegde functie die voorkomt dat de ventilator koele lucht de kamer in blaast wanneer de airconditioning in de HEAT stand werkt, de compressor aan staat en er nog onvoldoende warmte is opgebouwd. Deze Heatbooster wordt bekrachtigd door de voeding van de omkeerklep. De Heatbooster schakelt in wanneer de ventilator uitgeschakeld wordt bij een te lage inwendige temperatuur van de binnenunit en schakelt weer uit wanneer de ventilator in bedrijf komt. T i = Binnenunit temperatuur Van de tekening T i <30 o C, de ventilator blijft uit 30 o C T i < 37 o C, de ventilator staat op LOW (lage draaisnelheid) T i 37 o C, de ventilator staat op HIGH (hoge draaisnelheid) 11 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

12 3.8 Naverwarmen (Heatbooster) De functie naverwarmen is hetzelfde als de functie voorverwarmen alleen staat de compressor nu uit. Van de tekening T i > 30 o C, de ventilator draait op de ingestelde snelheid 18 o C T i < 30 o C, de ventilator staat op LOW (lage draaisnelheid) T i < 18 o C, de ventilator stopt Als het PC Board opereert zonder binnenunit-sensor, omdat deze niet aangesloten- of defect is, dan functioneert de ventilator van de binnenunit gedurende 30 seconden na inschakeling van de compressor, op de ingestelde draaisnelheid. De ventilator zal, 30 seconden na uitschakeling van de compressor, op laag toeren gaan draaien. Opmerking: tijdens verwarmen staat de louver in de hoogste verticale positie. 3.9 Compressor overbelasting beveiliging Er is een beveiliging tegen overbelasting van de compressor tijdens de HEAT stand. Als de compressor continu voor een lange tijd ingeschakeld is, dan wordt deze automatisch uitgeschakeld als de temperatuur in de binnenunit abnormaal hoog is Beveiliging omkeerklep De instelling van de omkeerklep wordt door een beveiliging beëindigd, één minuut nadat de compressor is uitgeschakeld. 12 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

13 3.11 Oververhitting beveiliging buitenunit Als tijdens de COOL of DRY functie de condensor temperatuur in de buitenunit hoger is dan 65 o C wordt de compressor te warm. Deze wordt uitgeschakeld zodat de condensor zijn warmte kan afstaan. Als dit gebeurt gaat het LED lampje op het controlepaneel van de binnenunit knipperen. De airconditioning functioneert weer op eerder de ingestelde waarden als de condensortemperatuur onder de 50 o C komt Lage temperatuur beveiliging Als de compressor tijdens de COOL of DRY stand langer dan 30 seconden ingeschakeld is maar de condensor temperatuur van de buitenunit nog steeds onder de 30 o C blijft, zal de airconditioning de buitenventilator uitschakelen. In dat geval gaat het LED lampje op het controlepaneel van de binnenunit knipperen. De airconditioning functioneert weer normaal als de condensortemperatuur boven de 38 o C komt of als de functie FAN of HEAT wordt ingeschakeld Koel storing Als de compressor tijdens de COOL of DRY stand langer dan 30 seconden ingeschakeld is maar de temperatuur van het koelelement in de binnenunit nog steeds boven de 25 o C blijft, kan er vanuit gegaan worden dat de compressor zijn werk niet goed heeft gedaan. In dat geval gaat het LED lampje op het controlepaneel van de binnenunit knipperen. Om uit deze situatie te komen dient de airconditioning uitgeschakeld of in een andere functie gezet te worden Verwarm storing Als de compressor tijdens de HEAT functie (niet de DEFROST ) langer dan 30 seconden is ingeschakeld, maar de temperatuur van het verwarmingselement in de binnenunit onder de 25 o C blijft, kan er vanuit gegaan worden dat de compressor zijn werk niet goed heeft gedaan. In dat geval gaat het LED lampje op het controlepaneel van de binnenunit knipperen. Om uit deze situatie te komen dient de airconditioning uitgeschakeld of in een andere functie gezet te worden. Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e: 13

14 3.15 Filter reinigen Als de airconditioning meer dan 500 uur continu ingeschakeld is, knippert automatisch het LED lampje op het controlepaneel van de binnenunit om u er aan te herinneren het filter schoon te maken. Enkel door het, voor een korte tijd, uitschakelen van de airconditioning, stopt het lampje met knipperen. LED 3.16 Sensor storing Wanneer de kamertemperatuursensor in de binnenunit niet functioneert schakelt de compressor om de 5 minuten in -en uit. Wanneer de temperatuursensor van het koel -of verwarmingselement in de binnenunit of de ontdooisensor van de buitenunit niet functioneert zal de airco continu in werking zijn. In beide gevallen knippert het LED lampje op het controlepaneel van de binnenunit Zelf diagnose Er bevinden zich 4 LED lampjes op het controlepaneel van de binnenunit. LED lampje toont of de airconditioning in of uitgeschakeld is. Als de invries beveiliging van de binnenunit of de ontdooi functie van de buitenunit is ingeschakeld knippert het LED lampje op het controlepaneel van de binnenunit. LED lampje toont de status van de AUTO start of stop. Als een van de sensoren (kamer-, bevriezing- of ontdooisensor) niet functioneert knippert het LED lampje op het controlepaneel van de binnenunit of: het filter moet gereinigd worden. LED lampje van het controlepaneel van de binnenunit toont de SLEEP functie. Als het LED lampje knippert is de beveiliging ingeschakeld tegen: overbelasting van compressor, oververhitting of lage temperatuur buitenunit. LED lampje toont op de compressor of elektrische verwarming in of uitgeschakeld is. WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e: 14

15 4. Samenvatting van de functies Hoofdstuk Omschrijving LCD4004 COOL LCD4004 HEAT 2.1 Aan/uit 2.2 Ventilator 2.3 Gebruik functies Temperatuur instellingen 2.5 Sweep 2.6 Louver 2.7 Slaapstand 2.8 Klok 2.9 Auto Start/ Stop 2.10 Verzenden 2.11 Controlepaneel schakelaar 3.1 Watchdog 3.2 Compressor vertraging beveiliging 3.3 Minimale looptijd Compressor 3.4 Geheugen 3.5 Invriesbeveiliging 3.6 Ontdooi functie 3.7 Voorverwarmen (Heatbooster) 3.8 Naverwarmen (Heatbooster) 3.9 Compressor overbelasting beveiliging 3.10 Omkeerklep 3.11 Oververhitting beveiliging 3.12 Lage temperatuur beveiliging 3.13 Koel storing 3.14 Verwarm storing 3.15 Reiniging filter 3.16 Sensor storing 3.17 Zelf diagnose Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

16 5. Bedradingsschema 16 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

17 6. Afbeeldingen Afbeelding van LCD 4004XE koel en verwarming model Controlepaneel 17 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

18 Afstandbediening INFRAROODZENDER WEERGAVESCHERM FUNCTIEKEUZE TEMPERATUURINSTELLING + TEMPERATUURINSTELLING - VENTILATORSNELHEDEN SLAAPFUNCTIE TIJDINSTELLING TIJDINSTELLING VOOR AUTOMATISCHE START TIJDINSTELLING VOOR AUTOMATISCHE STOP MINUTEN INSTELLING UREN INSTELLING SWEEP LOUVER ZENDKNOP IN-/UITSCHAKELFUNCTIE 18 Airned B.V., Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: f: e:

GEBRUIKERS EN INSTALLATIE HANDLEIDING AIRCONDITIONINGINSTALLATIE MODEL ASB

GEBRUIKERS EN INSTALLATIE HANDLEIDING AIRCONDITIONINGINSTALLATIE MODEL ASB GEBRUIKERS EN INSTALLATIE HANDLEIDING AIRCONDITIONINGINSTALLATIE MODEL ASB Airned BV, Ambachtsweg 17, 6581 AX Malden, t: 024-3582458 f: 024-3585911 e: info@airnednl 1 Inhoud 1 Introductie 2 Gebruik uw

Nadere informatie

Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening.

Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening. Bedrade afstandbediening Introductie van het spare part. Knoppen en display van de afstandbediening. Wordt gebruikt om unit te starten en te stoppen. Let Op!!: Bij alleen koeling units is warmte mode niet

Nadere informatie

RCW Afstandsbediening

RCW Afstandsbediening RCW Afstandsbediening Gebruikershandleiding - Nederlands MURCW 747 399569 Afstandsbediening. 1. Aan uit toets. 2. Selectie toets (koelen, verwarmen, automatisch koelen/verwarmen, ontvochtigen, ventileren).

Nadere informatie

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET CTS Afstandsbediening Infrarood Let op! 1 Zorg ervoor dat er niets tussen de ontvanger en de afstandsbediening

Nadere informatie

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER ABF09RIY ABF12RIY ABF14RIY AB18RIYa AB24RIYa AB36RIYa AB45RIYa AU12RIYa AU14RIYa AU18RIYa AU24RIYa AU36RIYa AU45RIYa AR12RIYa AR14RIYa AR18RIYa AR24RIYa AR36RIYa AR45RIYa

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A GEBRUIKSAANWIJZING RC08A NEDERLANDS INHOUD Overzicht 1-2 Voor gebruik 3 4-12 Lees deze gebruiksaanwijzing voor gebruik van uw airconditioner en bewaar deze bij de unit. OVERZICHT DISPLAY Informatie die

Nadere informatie

Bedrade afstandsbediening YR-E14

Bedrade afstandsbediening YR-E14 Bedrade afstandsbediening YR-E14 MODE Om de modes : automatisch, ventileren, koelen, ontvochtigen of verwarmen te activeren. HEALTH Om de lucht te reinigen. SWING Het veranderen van de stand van de lamellen,

Nadere informatie

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower + regeling (toerengeregelde compressor)

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower + regeling (toerengeregelde compressor) Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower + regeling (toerengeregelde compressor) 1 Inhoud: 3. Overzicht unit typen 4. Configuratie infrarood afstandsbediening 8. Configuratie

Nadere informatie

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA RC7 Bedieningsvoorschriften NL ELECTRA Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening. Plaats de

Nadere informatie

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING

AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING AIR CONDITIONER HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING LMD-AE-09HDI-SET LMD-AE-12HDI-SET LMD-AE-18HDI-SET LMD-AE-24HDI-SET Pag 1 Inhoud: Afstandsbediening specificatie.. 3 Afstandsbediening functies.. 4 Betekenis

Nadere informatie

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 NL BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 GEBRUIK VAN DE INFRAROOD AFSTANDSBEDIENING BELANGRIJK VOOR GEBRUIK : Voordat U het toestel gebruikt gelieve zeker te zijn dat : Het binnentoestel correct is aangesloten op

Nadere informatie

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1 LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE Room Controller NEW I S O 9 00 1 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N BEDIENING Bediening Deze regelaars werken alleen met de volgende typen binnenunits: 42HMC---N

Nadere informatie

Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te

Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te nemen en bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik

Nadere informatie

RC4 Bedieningsvoorschriften

RC4 Bedieningsvoorschriften RC4 Bedieningsvoorschriften NL Bedieningsvoorschriften Nederlands VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening.(zie figuur A) Plaats de twee

Nadere informatie

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E Inhoudstafel 1. AFSTANDSBEDIENING EN ZIJN FUNCTIES 2 2. NAMEN EN FUNCTIES VAN DE INDICATOR OP DE AFSTANDSBEDIENING 3 3. BESTURING VAN DE AFSTANDSBEDIENING 3 3.1. INBRENGEN

Nadere informatie

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Mycomfort regeling (aan/uit compressor)

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Mycomfort regeling (aan/uit compressor) Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Mycomfort regeling (aan/uit compressor) 1 Inhoud: 3. Overzicht unit typen 4. Configuratie infrarood afstandsbediening 8. Configuratie Roomcontroller

Nadere informatie

Gebruikershandleiding afstandbediening R71A/E

Gebruikershandleiding afstandbediening R71A/E Gebruikershandleiding afstandbediening R71A/E Gebruik van de afstandsbediening 1. Ga verstandig met de afstandsbediening om: houdt de afstandsbediening uit de buurt van vloeistoffen, laat de afstandsbediening

Nadere informatie

AS07Y AS09Y/RY AS12Y/RY

AS07Y AS09Y/RY AS12Y/RY B EDIENING SHANDL EIDIN G A IR CON DIT ION E R AS07Y AS09Y/RY AS2Y/RY Bewaar deze handleiding zodat u ze la ter nog kunt raadplegen 9G2063 FUJ ITSU GEN ERAL LIMITED - VOORBEREIDING De voeding aanzetten

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PC-ART EN PC-P2HTE AFSTANDBEDIENINGEN VOOR HITACHI SETFREE VRF EN UTOPIA SYSTEMEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING PC-ART EN PC-P2HTE AFSTANDBEDIENINGEN VOOR HITACHI SETFREE VRF EN UTOPIA SYSTEMEN GEBRUIKERSHANDLEIDING PC-ART EN PC-P2HTE AFSTANDBEDIENINGEN VOOR HITACHI SETFREE VRF EN UTOPIA SYSTEMEN 1 PC-P2HTE PC-ART(E) Functies van toetsen en display Ventilatorsnelheid: Indicatie van de ventilatorsnelheid

Nadere informatie

CR143-RG58A

CR143-RG58A Ten gevolge van voortdurende verbetering van de producten, kunnen specificaties en ontwerp wijzigen zonder enige kennisgeving. Raadpleeg de verkoopafdeling of de fabrikant voor details. CR143-RG58A 202055091498

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VLOER-/-PLAFOND R407C/R410A

GEBRUIKERSHANDLEIDING VLOER-/-PLAFOND R407C/R410A GEBRUIKERSHANDLEIDING VLOER-/-PLAFOND R407C/R410A Bedankt voor de aankoop van dit airconditioningsysteem. Lees deze gebruikershandleiding aandachtig door, voor het in gebruik nemen van de installatie.

Nadere informatie

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING Inhoudstafel Afstandsbediening en zijn functies 2 Display van afstandsbediening 3 Gebruik van de afstandsbediening 4 De klok instellen 4 Lock en reset toets 5 Automatische

Nadere informatie

VRFBEDSIM BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER FUJITSU GENERAL LIMITED 9G2048. www.general-airco.be www.general-airco.nl

VRFBEDSIM BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER FUJITSU GENERAL LIMITED 9G2048. www.general-airco.be www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER TM VRFBEDSIM Bewaar deze handleiding zodat u ze later nog kunt raadplegen 9G2048 FUJITSU GENERAL LIMITED www.general-airco.nl INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 1

Nadere informatie

TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller

TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller KBRC01A GEBRUIKERSMANUAAL 1. Beschrijving van de Aanraakscherm aan de wand (Touch LCD Wall Controller) Aanraakscherm aan de wand is een accessoire van de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 Installatie & Instructie Handleiding Editie 2008 15.07.2008 Rev. 1.0 Inhoudstafel 1. Handleiding voor de installatie...3 1.1 Aansluiting...3 1.2 Installatie

Nadere informatie

SCHAKELAARS: NAMEN EN FUNCTIES 5/91

SCHAKELAARS: NAMEN EN FUNCTIES 5/91 SCHAKELAARS: NAMEN EN FUNCTIES 5/91 5. SCHAKELAARS: NAMEN EN FUNCTIES 5.1. SECTIE LCD-SCHERM Op onderstaande afbeelding zijn ter referentie alle indicaties weergegeven. Het tijdens bedrijf werkelijk weergegeven

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP MODEL ASH 8- LBAJ (RIY) CODE: AR-JW STANDAARD Bewaar deze handleiding zorgvuldig zodat u deze steeds kan raadplegen. www.generalbenelux.com INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bedrade afstandsbediening MWR-WH00 Airconditioner / warmtepomp Veiligheidsmaatregelen Lees vóór het gebruik van de bedrade afstandsbediening deze instructies aandachtig door. Bewaar

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING TYPE ARYFLB, ARYA0-6LB, ARYA6-5LC BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP www.fujitsuclimate.nl INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... OVERZICHT ONDERDELEN... VOORBEREIDING... WERKING... 5 ECONOMY FUNCTIE...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Weekly Centralized Controller CCM09

Gebruikershandleiding Weekly Centralized Controller CCM09 Gebruikershandleiding Weekly Centralized Controller CCM09 Voorzorgsmaatregelen Lees deze handleiding goed voor gebruik. Deze handleiding beschrijft de werking van de Weekly Centralized controller. Bewaar

Nadere informatie

Deze pompschakelaar kunnen wij U aanbieden voor 79 gemonteerd en wel. Zie onderstaande beschrijving van deze unieke pompschakelaar

Deze pompschakelaar kunnen wij U aanbieden voor 79 gemonteerd en wel. Zie onderstaande beschrijving van deze unieke pompschakelaar Ingeschreven KVK-maastricht nr.14084548 onder Installatietechniek DWC Schoutens BTW-nr.156857182B01 E mail : its@brunssum.net Web : www.installatietechniekdwcschoutens.nl Deze pompschakelaar kunnen wij

Nadere informatie

DB68-04149A-00. SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46

DB68-04149A-00. SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46 DB68-04149A-00 SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46 Bedrade afstandsbediening MWR-SH00N Airconditioner gebruiksaanwijzing Deze handleiding is gemaakt van 100% gerecycled papier. imagine

Nadere informatie

STORINGEN BASIS. www.vb-klimaattechniek.nl

STORINGEN BASIS. www.vb-klimaattechniek.nl STORINGEN BASIS Wanneer u bij een storing komt, overleg dan eerst met de klant en probeer de klacht zo goed mogelijk te analyseren. Vaak worden storingen veroorzaakt door verkeerd gebruik, verkeerde montage

Nadere informatie

BEDIENINGSAANWIJZING. Bedieningsaanwijzing Draadloos handapparaat. Nederlands. OM-GS02-1011(1)-Daikin Part No.: R08019037090A MODE TURBO TIMER CANCEL

BEDIENINGSAANWIJZING. Bedieningsaanwijzing Draadloos handapparaat. Nederlands. OM-GS02-1011(1)-Daikin Part No.: R08019037090A MODE TURBO TIMER CANCEL BEDIENINGSAANWIJZING Bedieningsaanwijzing Draadloos handapparaat Nederlands SWING FAN TURBO MODE QUIET SLEEP ON TIMER OFF CLOCK OM-GS02-1011(1)-Daikin Part No.: R08019037090A GS02 Aanduiding Afstandsbediening

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING "SUPER HEALTH" MONOSPLIT MODELLEN:

GEBRUIKSHANDLEIDING SUPER HEALTH MONOSPLIT MODELLEN: WAND AIRCONDITIONERS (SPLIT SYSTEMEN, AIR-TO-AIR, WARMTEPOMP) GEBRUIKSHANDLEIDING "SUPER HEALTH" MONOSPLIT MODELLEN: HKEI - HCNI 262 G HKEI - HCNI 352 G AUTO COOL DRY HEAT TEMP MODE ON/OFF FAN SPEED SWING

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

GEBRUIKS- EN INSTALLATIE-INSTRUCTIES

GEBRUIKS- EN INSTALLATIE-INSTRUCTIES GEBRUIKS- EN INSTALLATIE-INSTRUCTIES TYPE: AUC-18UX4SGAA AUC-24UX4SZEA AUC-36UX4SAEA AUC-48UX6SPFA AUC-60UX6SPFA AUC-18CR4FUAA AUC-42CR4FEHA AUC-18HR4SUAA AUC-24HR4SZGA AUC-36HR6SAGA AUC-48HR6SPHA AUC-60HR6SPHA

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP MODEL AUHA 30-36-45-54 LB-LC (RIY) CODE: AR-6TC1 / UTD-GUD STANDAARD Bewaar deze handleiding zorgvuldig zodat u deze steeds kan raadplegen. IN OPTIE www.generalbenelux.com

Nadere informatie

Mobiele Airconditioner Smartcool 2.0 Gebruikershandleiding

Mobiele Airconditioner Smartcool 2.0 Gebruikershandleiding Mobiele Airconditioner Smartcool 2.0 Gebruikershandleiding 6-1-2017 BELANGRIJK Installeer en gebruik deze mobiele airconditioner niet voordat u aandachtig deze gebruikershandleiding hebt doorgelezen. Bewaar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Air Trade Centre. ASG/ASOG ASGI/ASOGI

Gebruikershandleiding Air Trade Centre. ASG/ASOG ASGI/ASOGI Gebruikershandleiding Air Trade Centre. ASG/ASOG ASGI/ASOGI Dank u voor het kiezen van de ATC Airconditioning Unit, voor een correcte werking verzoeken wij u deze gebruikers handleiding voor ingebruikname

Nadere informatie

TECHNISCHE GEGEVENS MAXIMALE FUNCTIONERINGS LIMIET

TECHNISCHE GEGEVENS MAXIMALE FUNCTIONERINGS LIMIET NL 20-06-2002 16:35 Pagina 66 Aandachtig dit instructieboekje doorlezen alvorens het apparaat te installeren en in gebruik te nemen Alleen op deze manier kunnen wij u de beste resultaten en de maximale

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3.

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

BELANGRIJKE WAARSCHUWINGEN Veiligheidswaarschuwingen

BELANGRIJKE WAARSCHUWINGEN Veiligheidswaarschuwingen BELANGRIJKE WAARSCHUWINGEN Veiligheidswaarschuwingen Gevaar! Veronachtzaming kan of zal de oorzaak zijn van elektrische schokken met gevaar voor het leven. - Gebruik het verwarmingselement niet in de nabijheid

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning Vertu Design

Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning Vertu Design Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning Vertu Design Lees deze gebruikershandleiding a.u.b. zorgvuldig door, alvorens uw airconditioning in bedrijf te nemen. Bewaar deze zorgvuldig! INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel indicatie van binnen/buiten en eerste oordeel Bestemd voor wand model 9K en 12K Indicatie binnendeel (, 0.5s AAN, No. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Hoge druk Invries Systeem geblokkeerd of koelmiddel lekkage Hoge

Nadere informatie

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat AT-5461 Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat Veiligheid Lees en bewaar deze instructies. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar oud en door personen met verminderde lichamelijke,

Nadere informatie

Installatie & Gebruikers Handleiding

Installatie & Gebruikers Handleiding Nagano airconditioners Duct type Installatie & Gebruikers Handleiding Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw watergekoelde airco. Deze airco is uitermate geschikt om het klimaat van uw ruimte optimaal

Nadere informatie

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel indicatie van binnen/buiten en eerste oordeel Bestemd voor wand model 18K en 24K (, 0.5s No. 1 2 3 4 5 6 7 8 Hoge druk Invries Hoge persgas Overstroom Communicatie Hoge weerstand Interne ventilator motor

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

LCD scherm ve LCD scherm

LCD scherm ve LCD scherm scherm. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica zelf

Nadere informatie

WWW.FUJITSUCLIMATE.NL

WWW.FUJITSUCLIMATE.NL Fujitsu Infra rood bediening Heating, Cooling, Caring UTY-LRHYA WWWFUJITSUCLIMATENL INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES OVERZICHT ONDERDELEN 4 VOORBEREIDING 5 WERKING 6 WERKING TIMER

Nadere informatie

HANDLEIDING (basis) AFSTANDSBEDIENING MET KABEL Bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik. ONDERDEELNR

HANDLEIDING (basis) AFSTANDSBEDIENING MET KABEL Bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik. ONDERDEELNR HANDLEIDING (basis) AFSTANDSBEDIENING MET KABEL Bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik. Nederlands ONDERDEELNR. 9373329237-02 HANDLEIDING (basis) ONDERDEELNR. 9373329237-02 AFSTANDSBEDIENING MET

Nadere informatie

Split Airconditioning Free Match

Split Airconditioning Free Match Split Airconditioning Free Match Installatie Wandmodel GREE AIRCONDITIONERS SINGLE MODEL: 530 GWH (09) KF - K3DNA6E/I (R 410 A) 540 GWH (12) KF - K3DNA6E/I (R 410 A) 550 GWH (18) KF - K3DNA6E/I (R 410

Nadere informatie

Split Airconditioning Free Match

Split Airconditioning Free Match Split Airconditioning Free Match Installatie Duct model GREE AIRCONDITIONERS SINGLE MODEL: 660 GFH (09) EA - K3DNA1A/I (R 410 A) 670 GEH (12) EA - K3DNA1A/I (R 410 A) 680 GEH (18) EA - K3DNA1A/I (R 410

Nadere informatie

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk.

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning X Type Design MSX-xxHRN1

Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning X Type Design MSX-xxHRN1 Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning X Type Design MSX-xxHRN1 Lees deze gebruikershandleiding a.u.b. zorgvuldig door, alvorens uw airconditioning in bedrijf te nemen. Bewaar deze zorgvuldig!

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur Inhoudsopgave Overzicht van elektronische ketelpanelen en bedieningen...

Nadere informatie

Eco 10. Eco 10 Castelmonte 1 of 14 Rev. 01

Eco 10. Eco 10 Castelmonte 1 of 14 Rev. 01 Eco 10 Eco 10 Castelmonte 1 of 14 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Dagelijks gebruik... 3 2. Eerste opstart... 4 3. Bediening van de Eco 10 Pelletkachel... 4 4. De Toetsen en functies van het display... 5 8. De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bedrade afstandsbediening MWR-VH02 ENERGIE RECOVERY VENTILATIE (ERV wtw ventilatie) Ne DB98-30694A(1) Veiligheidsmaatregelen Lees deze instructies aandachtig door voordat u deze bedrade

Nadere informatie

42HQE009 / 012 / 018 / 022

42HQE009 / 012 / 018 / 022 TEM P SPEE D MODE FAN CLOC K 42HQE009 / 012 / 018 / 022 C ON OFF BEDIENING Splitsysteem Hi-Wall binnen-unit Zie voor montageinstructies voor deze unit en de buiten-unit de betreffende handleidingen. Inhoud

Nadere informatie

Eenvoudige MA-afstandsbediening

Eenvoudige MA-afstandsbediening CITY MULTI-bedieningssysteem en Mitsubishi Mr. SLIM-airconditioners Eenvoudige MA-afstandsbediening Instructiehandleiding PAC-YT52CRA Voorzorgsmaatregelen... 2 Naam en functie van de onderdelen van de

Nadere informatie

AC2400 Mobiele Caravanairco

AC2400 Mobiele Caravanairco Instructieboekje AC2400 Mobiele Caravanairco 2 DANK Hartelijk dank dat u voor een EUROM caravanairco hebt gekozen. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle tevredenheid zal

Nadere informatie

MD-200, TA-200, RA-200 & MR- 200

MD-200, TA-200, RA-200 & MR- 200 MD-200, TA-200, RA-200 & MR- 200 NL Afstandsbediening, kamerthermostaat en versterkingsmodule voor CCE Electronische schakelpanelen voor Confort verwarmingstoestellen Functionele beschrijving, Reiniging

Nadere informatie

Handleiding MH1210B temperatuurregelaar

Handleiding MH1210B temperatuurregelaar Handleiding MH1210B regelaar 1 Formaat gat voor behuizing Breedte: Hoogte: 70,5 mm 28,5 mm 2 Aansluitschema Er zijn een aantal uitvoeringen van de MH1210B in omloop. Bovenstaande afbeelding dient als indicatie.

Nadere informatie

4 Knops afstandsbediening

4 Knops afstandsbediening Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 4 Knops afstandsbediening Well Straler Industrielaan 22 9320 Erembodegem info@wellstraler.be www.wellstraler.be Inhoudstafel

Nadere informatie

Wandmodel. airconditioners. Creators of air JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS

Wandmodel. airconditioners. Creators of air JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS Creators of air Wandmodel airconditioners JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS De nieuwe LU-serie van Fuji Electric: dun & stijlvol design Het dunne en stijlvolle design is mogelijk gemaakt door een Ø5mm

Nadere informatie

Programmeerbare plug-in thermostaat HT-600

Programmeerbare plug-in thermostaat HT-600 Deze plug-in thermostaat is bestemd voor gebruik in elektrische verwarmingselementen en soortgelijke apparatuur. Knop Functie Stroom aan/uit Temp. omhoog of temp. instellen Temp. omlaag of temp. instellen

Nadere informatie

BEDIENINGS- HANDLEIDING

BEDIENINGS- HANDLEIDING BEDIENINGS- HANDLEIDING Bedieningshandleiding Draadloze handset Nederlands QUIET OM-GS02-1111(3)-DAIKIN SIESTA Onderdeelnr.: R08019037196C BRC52A61/62/63-afstandsbediening 1 2 6 7 9 11 QUIET 3 4 5 13 12

Nadere informatie

HANDLEIDING. De SAS1000WHB-7DF klokthermostaat wordt in combinatie met de SCU209-DF ontvanger gebuikt om 1 of meerdere actuators aan te sturen.

HANDLEIDING. De SAS1000WHB-7DF klokthermostaat wordt in combinatie met de SCU209-DF ontvanger gebuikt om 1 of meerdere actuators aan te sturen. HANDLEIDING SAS1000WHB-7DF / (master) klokthermostaat Omschrijving; De SAS1000WHB-7DF klokthermostaat wordt in combinatie met de SCU209-DF ontvanger gebuikt om 1 of meerdere actuators aan te sturen. Technische

Nadere informatie

Draadloos Clickkit Snelgids

Draadloos Clickkit Snelgids NL Draadloos Clickkit Snelgids Knoppen & display...1 Aan/uit...2 Klok instellen...2 Vloertemperatuur instellen...3 Huidige temperatuur aflezen...3 Vorstbescherming...4 Timercontrole activeren en instellen...5-6

Nadere informatie

TechGrow Humi Dual Luchtvochtigheid Controller HANDLEIDING. software versie: Uitgifte datum:

TechGrow Humi Dual Luchtvochtigheid Controller HANDLEIDING. software versie: Uitgifte datum: WWW.TECHGROW.NL TechGrow Humi Dual Luchtvochtigheid Controller software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow Humi Dual GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow Humi Dual luchtvochtigheid

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

PLAFOND SPLIT SYSTEEM

PLAFOND SPLIT SYSTEEM PLAFOND SPLIT SYSTEEM Cooling Only en Warmtepomp Capaciteitsrange van 7,1 tot 14 Kw MURAL WING (A) PLAFOND SPLIT SYSTEEM (WING) Zeer geruisarm Eenvoudige en snelle installatie Gemakkelijk onderhoud Deels

Nadere informatie

De onzichtbare airco voor op uw dakkapel

De onzichtbare airco voor op uw dakkapel De onzichtbare airco voor op uw dakkapel HANDLEIDING INSTALLATIE MINIROOFTOP Wilgenweg 21 3421 TV Oudewater The Netherlands www.minirooftop.nl info@minirooftop.nl Voorwoord Gefeliciteerd, met de aanschaf

Nadere informatie

2HEAT DHT: OPBOUW DIGITALE THERMO- en HYGROSTAAT

2HEAT DHT: OPBOUW DIGITALE THERMO- en HYGROSTAAT INTRODUKTIE DHT ; De 2HEAT-DHT thermo- en hygrostaat is een hoogwaardige regelunit die voor tal van toepassingen kan worden gebruikt. De 2HEAT-DHT is een zeer geavanceerde thermo- en hygrostaat met een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA-45 Bedien-unit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing.

Gebruiksaanwijzing ALFA-45 Bedien-unit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing. Gebruiksaanwijzing ALFA-45 Bedien-unit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing. VDH doc. 9 Versie: v1. Datum: 1-4- Software: ALFA 45 Doc: DO9.WP8 Bereik: -5/+5 C, uitlezing per 1 C * Installatie.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING GREE AIRCONDITIONERS MODEL: Inverter GWH09KF-K3DNA5A GWH12KF-K3DNA5A

GEBRUIKSAANWIJZING GREE AIRCONDITIONERS MODEL: Inverter GWH09KF-K3DNA5A GWH12KF-K3DNA5A A5, A6 GEBRUIKSAANWIJZING GREE AIRCONDITIONERS MODEL: Inverter GWH09KF-K3DNA5A GWH12KF-K3DNA5A Lees voor het in bedrijf stellen eerst deze gebruiksaanwijzing aandachtig door RoHS Conform 13-1-2010 Inhoud

Nadere informatie

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen.

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen. Handleiding In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende stappen doorloopt:

Nadere informatie

Veria Control T45. Guide d installation. Installatiehandleiding. Guida all installazione. Instalační příručka. Navodila za montažo

Veria Control T45. Guide d installation. Installatiehandleiding. Guida all installazione. Instalační příručka. Navodila za montažo Veria Control T45 Guide d installation Installatiehandleiding Guida all installazione Instalační příručka Navodila za montažo FR IT CZ SI Inhoudsopgave Inleiding Inleiding 21 Beschrijving knoppen en display

Nadere informatie

- Business uitvoering

- Business uitvoering - Business uitvoering Sommige airco's zijn verkrijgbaar in een business uitvoering, dit houdt in dat de buitenunit is voorzien van een hoge- en lagedrukbeveiliging. Deze beschermt de compressor bij storingen.

Nadere informatie

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding PERFECTCOOL Gebruikershandleiding Gelieve deze handleiding zorgvuldig door te nemen voor ingebruikname of installatie van uw mobiele airconditioner. Bewaar deze handleiding goed voor hulp bij onderhoud

Nadere informatie

4.0 Bediening CD AM 19 C 12:10 45 C. Whirlpool Electronic LCD - Gebruikershandboek 12:10 12:10. Licht\kleurentherapie.

4.0 Bediening CD AM 19 C 12:10 45 C. Whirlpool Electronic LCD - Gebruikershandboek 12:10 12:10. Licht\kleurentherapie. 4.0 Bediening 4.0.1 Display indicatoren. In eerste regel van het display worden indicatoren weergegeven. De verschillende indicatoren op het display zijn afhankelijk van de opties en systeem welke u gekocht

Nadere informatie

ERV Wired remote controller_mwr-vh12n_ib_nl_05308a-00.indd 오후 4:19:31

ERV Wired remote controller_mwr-vh12n_ib_nl_05308a-00.indd 오후 4:19:31 ERV Wired remote controller_mwr-vh12n_ib_nl_05308a-00.indd 2 2015-04-21 오후 4:19:31 ERV-bedrade afstandsbediening MWR-VH12N ERV (Ventilator met warmteterugwinning) gebruiksaanwijzing Deze handleiding is

Nadere informatie

Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 10 Knops afstandsbediening

Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 10 Knops afstandsbediening Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 10 Knops afstandsbediening Well Straler Industrielaan 22 9320 Erembodegem info@wellstraler.be www.wellstraler.be Inhoudstafel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. DEVIreg 550. Intelligente elektronische thermostaat. www.devi.com

Gebruikershandleiding. DEVIreg 550. Intelligente elektronische thermostaat. www.devi.com Gebruikershandleiding DEVIreg 550 Intelligente elektronische thermostaat www.devi.com Inhoudsopgave 1 Inleiding................. 4 1.1 Veiligheidsinstructies...... 6 2 Instellingen............... 7 2.1

Nadere informatie

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding FP400-serie Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen Gebruikershandleiding Versie 2.3 / Juni 2004 Aritech is een merknaam van GE Interlogix. http://www.geindustrial.com/ge-interlogix/emea

Nadere informatie

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0 Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding Type 3.0 April 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie 1 2 Bediening binnenunit 2 3 Thermostaat instellen 3 3.1 Instelling controleren 3 3.2 Koelen of verwarmen

Nadere informatie

Modelnummer: 54311 Programmeerbare elektronische kamerthermostaat. Installatie- en bedieningshandleiding

Modelnummer: 54311 Programmeerbare elektronische kamerthermostaat. Installatie- en bedieningshandleiding Modelnummer: 54311 Programmeerbare elektronische kamerthermostaat Installatie- en bedieningshandleiding www.chacon.be hotline@chacon.be Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Technische kenmerken...6 2.1. Verwarmingssysteem...6

Nadere informatie

Verrijdbare airconditioning MIDEA. Handleiding

Verrijdbare airconditioning MIDEA. Handleiding Verrijdbare airconditioning MIDEA Handleiding Lees aandachtig de instructies en regels voor een veilige werking. Inhoud 1. VEILIGHEIDSREGELS 1 2. NAMEN VAN ONDERDELEN 2 3. ACCESSOIRES 2 4. WERKINGSPANEEL

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR-CONDITIONING

RESIDENTIAL AIR-CONDITIONING High Performance RESIDENTIL IR-CONDITIONING Inverter -split System eáöü=méêñçêã~ååé=^áêj ` çåçáí áçåáåö 60Hz 14R02E Inverter Warmtepomp Model P Series R410 SRK25ZMP-S, SRK35ZMP-S SRK45ZMP-S Nieuw SRC25ZMP-S,

Nadere informatie

Verwarmingspomp voor zwembad INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING GUIDE

Verwarmingspomp voor zwembad INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING GUIDE Verwarmingspomp voor zwembad INSTALLATIE- EN GEBRUIKSHANDLEIDING GUIDE Inhoudsopgave I. Toepassing... 3 II. Kenmerken... 3 III. Technische parameters... 4 IV.Afmetingen... 5 V. Installatie-instructies...

Nadere informatie

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen. (toerengeregelde compressor)

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen. (toerengeregelde compressor) Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower regeling (toerengeregelde compressor) 1 Inhoud: 3. Overzicht unit typen 4. Configuratie infra-rood afstandsbediening 8. Configuratie

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

XTC (Mk3) PROPORTIONELE SWITCHBOX CONTROLS (7 Service)

XTC (Mk3) PROPORTIONELE SWITCHBOX CONTROLS (7 Service) XTC (Mk3) PROPORTIONELE SWITCHBOX CONTROLS (7 Service) Machines met XTC Mk3 Proportioneel Controls (7 service) wordt geleverd met de hieronder getoonde besturing. De eenheden voor zowel elektrische en

Nadere informatie