Gereedschap bij het maken van het persoonlijk plan voor uw gemeente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gereedschap bij het maken van het persoonlijk plan voor uw gemeente"

Transcriptie

1 Gereedschap bij het maken van het persoonlijk plan voor uw gemeente Dit gereedschap is een onderdeel van het project Keukentafelgesprek, aan de ronde tafel. Dit project is een initiatief van de netwerkorganisaties FGL, GGz&OGGz, PAZ, PML en SOL in samenwerking met het Huis voor de Zorg. Voor meer informatie zie de website

2 Dit boekje is tot stand gekomen met behulp van deelnemers aan de drie informatiebijeenkomsten voor het project Keukentafelgesprek, aan de ronde tafel die gehouden zijn op 24 juni, 2 en 9 september Deelnemers is gevraag om de meest belangrijke vragen aan te geven, waarmee hun eigen situatie goed in beeld kan worden gebracht. Deze vragen zijn als hulpvragen in dit boekje opgenomen. Het boekje is met zorg samengesteld, maar zal nooit volledig kunnen zijn, omdat het een hulpmiddel is om de eigen situatie in kaart te brengen. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud. De netwerkorganisaties FGL, GGz&OGGz, PAZ, PML en SOL en het Huis voor de Zorg zijn niet aansprakelijk voor de persoonlijke plannen die mensen opstellen en ook niet voor het verloop van de gesprekken die mensen met hun gemeente voeren. Huis voor de Zorg en de netwerkorganisaties FGL, GGz&OGGz, PAZ, PML en SOL, in het kader van het project Keukentafelgesprek, aan de ronde tafel. Uitgifte van oktober 2014

3 Inleiding Dit hulpmiddel is tot stand gekomen met behulp van de deelnemers aan drie informatiebijeenkomsten die in het kader van dit project in Limburg zijn gehouden. In een speeddate workshop hebben deelnemers aan de hand van levensdomeinen de meest centrale vragen opgeschreven die zeker aan bod moeten komen in het keukentafelgesprek. Op basis van deze vragen is dit hulpmiddel samengesteld. Wanneer u een melding doet bij uw gemeente voor ondersteuning, dan vraagt de gemeente om uw persoonlijk plan. Door de Tweede Kamer is het volgende over het persoonlijk plan aan de Wmo toegevoegd: Regie van de cliënt bij het persoonlijk ondersteuningsplan De cliënt zal zelf een persoonlijk plan kunnen opstellen, eventueel met ondersteuning. In dat plan moet staan wat zijn behoefte aan ondersteuning is voor zijn zelfredzaamheid en zijn maatschappelijke participatie. De gemeente moet het persoonlijk plan betrekken bij het onderzoek naar de ondersteuningsbehoefte van de cliënt. De cliënt heeft dus de regie. Hij kan kiezen hoe hij zijn persoonlijk plan wil vormgeven. Hoe gebruik ik dit hulpmiddel? Op de volgende pagina wordt gestart met het levensdomein Wonen. Aan de linkerkant staan een aantal hulpvragen die u, als ze op u van toepassing zijn, kunt gebruiken om uw eigen situatie in kaart te brengen. U hoeft dus niet alle vragen te beantwoorden, alleen die vragen waar u voor uw situatie iets aan heeft. Aan de rechtskant is een lege ruimte, waar u alles kunt noteren dat voor u van belang is op het gebied van wonen. Geef aan van wie u hulp krijgt en op welke manier u wordt geholpen. Geef ook aan wat het voor u betekent als deze hulp er niet is. Zo kunt u in dit boekje alle volgende levensdomeinen nalopen en alles noteren dat voor u belangrijk is. Er is ook extra lege ruimte achterin om verdere aanvullingen of vragen te noteren. De levensdomeinen die in dit boekje zijn opgenomen zijn: Wonen Persoonlijke verzorging Huishouden Dag invulling Inkomsten en uitgaven Administratie Vervoer Sociale contacten Vrije tijd Zorgen voor een ander Tip: Maak voor u zelf een kopie van uw persoonlijk plan voordat u het aan uw gemeente geeft.

4 Wonen Hulpvragen om het levensdomein wonen voor u in kaart te brengen: Kan ik mij goed in huis verplaatsen? Welke hulpmiddelen gebruik ik hierbij? Is mijn huis of appartement levensloopbestendig,? o Kan ik er in blijven wonen voor de rest van mijn leven? o Is alles gelijkvloers? o Is de badkamer geschikt? o Zijn lichtschakelaars en stopcontacten ook voor mij bereikbaar als ik me niet meer goed kan verplaatsen? o Is een lift aanwezig als ik in een appartement of flat woon? Wil ik graag in mijn huidige woonruimte blijven wonen? Kan mijn huidige woning worden aangepast aan mijn beperkingen als ik dat zelf niet kan aanpassen? Wat kan ik niet of niet meer? Welke vaardigheden heb ik nodig om zelfstandig te kunnen wonen? Wat betekent het voor mij als ik zou moeten verhuizen?

5 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij wonen:

6 Persoonlijke verzorging Hulpvragen om het levensdomein persoonlijke verzorging voor u in kaart te brengen: Hoe zorg ik voor de dagelijkse verzorging van mijzelf? Kan ik mij zelf verzorgen? Wat kan ik niet zelf of niet meer zelf? Wat betekent het voor mij als mijn hulp bij de persoonlijke verzorging niet komt?

7 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij persoonlijke verzorging:

8 Huishouden Hulpvragen om het levensdomein huishouden voor u in kaart te brengen: Doe ik zelfstandig de was? Kook ik zelf? Maak ik zelf mijn woonruimte en sanitair schoon? Doe ik zelf mijn boodschappen? Hoe kan ik zelfstandig mijn huishouden runnen, wie en wat heb ik daarvoor nodig? Wat kan ik niet zelf of niet meer zelf?

9 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij huishouden:

10 Dag invulling Hulpvragen om het levensdomein dag invulling voor u in kaart te brengen: Wat doe ik vanaf het moment dat ik wakker word tot het moment dat ik weer ga slapen? Kan ik 24 uur per dag alleen thuis zijn als dat nodig is? Wat betekent het voor mij als mijn dag invulling verandert of wegvalt? Heb ik genoeg energie om aan een dagbesteding of aan andere activiteiten mee te kunnen doen? Wie helpt mij om mijn afspraken na te komen? Kan ik zelf ervoor zorgen dat ik op tijd ben waar ik moet zijn? Weet ik of er een vangnet is als ik geen passend werk kan vinden? Hoe houd ik overzicht over mijn eigen leven? Hoe houd ik mijn eigen regie? Wat kan ik niet zelf of niet meer zelf? Wat maakt dat het leven voor mij de moeite waard is?

11 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij dag invulling:

12 Inkomsten en uitgaven Hulpvragen om het levensdomein inkomsten en uitgaven voor u in kaart te brengen: Hoe weet ik wat ik moet betalen? Hoe weet ik wanneer ik iets moet betalen? Weet ik hoeveel geld ik krijg en wat ik uitgeef? Heb ik voldoende geld om rond te kunnen komen? Is mijn spaargeld bedoeld voor mijn eigen oude dag voorziening? Houd ik nog geld over voor mijn hobby s? Zo niet, waar kan ik op rekenen?

13 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij inkomsten en uitgaven:

14 Administratie Hulpvragen om het levensdomein administratie voor u in kaart te brengen: Weet ik welke papieren ik moet bewaren? Weet ik welke post belangrijk is? Waar bewaar ik belangrijke papieren? Hoe zorg ik ervoor dat ik op tijd antwoord geef of reageer op post die ik ontvang?

15 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij administratie:

16 Vervoer Hulpvragen om het levensdomein vervoer voor u in kaart te brengen: Hoe kom ik waar ik wil zijn? Kan ik overal op tijd komen waar ik moet zijn? Wat betekent het voor mij als ik lang moet wachten op vervoer? Wat betekent het voor mij als het vervoer niet komt? Kan ik bij familie op bezoek, wanneer deze familie ver weg woont? Is reizen voor mij te doen? Hoe oriënteer ik me buitenshuis?

17 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij vervoer:

18 Sociale contacten Hulpvragen om het levensdomein sociale contacten voor u in kaart te brengen: Welke contacten heb ik met mijn familie? Welke contacten heb ik met vrienden? Welke contacten heb ik met kennissen? Welke contacten heb ik in mijn eigen buurt? Zijn er mensen om mij heen die mij zouden willen en kunnen helpen? Hoe kan ik vereenzaming voorkomen? Wie kan mij helpen als ik geen familie, vrienden en kennissen heb die mij kunnen helpen? Ben ik tevreden over mijn sociale contacten? Welke wensen heb ik voor mijn sociale contacten?

19 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij sociale contacten:

20 Vrije tijd Hulpvragen om het levensdomein vrije tijd voor u in kaart te brengen: Wat zijn mijn hobby s? Kan ik deze hobby s uitoefenen? Wat heb ik nodig om mijn hobby s uit te kunnen oefenen als ik nu niet mijn hobby s kan uitoefenen? Wat doe ik graag en kan ik dit zelf doen? Is het mogelijk voor mij op met vakantie te gaan? Weet ik bij welke verenigingen ik terecht kan?

21 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij vrije tijd:

22 Zorgen voor een ander Hulpvragen om het levensdomein zorgen voor een ander voor u in kaart te brengen: Voor wie zorg ik of voor wie doe ik iets, zoals boodschappen doen voor iemand uit mijn familie of voor een van mijn buren? Wat doe ik voor hen? Let ik erop of het goed gaat met iemand? Controleer ik bijvoorbeeld of bij iemand de lichten aan of uit gaan of de gordijnen in de ochtend open gaan? Deel ik samen met iemand een krant of lees ik iemand anders de krant voor? Zorg ik ervoor dat bij anderen een looppad vrij is als er sneeuw ligt? Ondersteun ik iemand bij een bezoek aan een dokter of tijdens een keukentafelgesprek? Welke mogelijkheden zijn er om in mijn eigen buurt hulp te kunnen krijgen? Zorg ik voor een huisdier? Is het voor mij vol te houden om voor een ander te zorgen als de zorg die de ander nodig heeft steeds groter wordt? Hoe zorg ik ervoor dat ik zelf niet overbelast raak?

23 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij zorgen voor een ander:

24 Geloofsovertuiging Hulpvragen om het levensdomein geloofsovertuiging voor u in kaart te brengen: Wat is voor mij belangrijk vanuit mijn geloof? Wat is belangrijk voor anderen om rekening mee te houden bij mijn verzorging of bejegening, vanuit mijn geloof?

25 Ruimte om alles te noteren wat voor u van belang is bij geloofsovertuiging:

26 Dit is ook voor mij belangrijk Tip 1: Vraag uw contactpersoon van uw gemeente om na het gesprek samen te vatten wat volgens hem of haar uw behoefte is. Zo kunt u controleren of ze een goed beeld hebben gekregen. Tip 2: Vraag aan uw gemeente hoe de privacy van uw persoonlijke informatie is geregeld. Tip 3: Spreek vooraf af hoe u aanvullingen op uw persoonlijk plan of wijzigingen kunt doorgeven. Tip 4: Maak voor u zelf een kopie van uw persoonlijk plan voordat u het aan uw gemeente geeft. Ruimte om alles te noteren wat voor verder voor u van belang is:

27 Ruimte om alles te noteren wat voor verder voor u van belang is:

28 Ruimte om alles te noteren wat voor verder voor u van belang is:

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

Zelfredzaamheidsmeter Uniek cliëntnummer

Zelfredzaamheidsmeter Uniek cliëntnummer Zelfredzaamheidsmeter Uniek cliëntnummer Onderstaande zelfredzaamheidsmeter ga je invullen voor de cliënt. Het betreft tien levensdomeinen van de cliënt. Voor elk levensdomein ga je kijken in hoeverre

Nadere informatie

Workshop Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie. door Esther Stoffers en Sanne Kusters

Workshop Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie. door Esther Stoffers en Sanne Kusters Workshop Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie door Esther Stoffers en Sanne Kusters Wat is het Huis voor de Zorg? Provinciale organisatie Belangenbehartiging van alle Limburgers Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Een persoonlijk ondersteuningsplan. Persoonlijk plan. Bij het maken van het plan. Recht op privacy

Een persoonlijk ondersteuningsplan. Persoonlijk plan. Bij het maken van het plan. Recht op privacy Een persoonlijk ondersteuningsplan Dit plan is een hulpmiddel om te voorzien in uw behoefte aan maatschappelijke ondersteuning; in uw zelfredzaamheid en om zo goed als u kunt te kunnen blijven meedoen

Nadere informatie

Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers.

Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers. Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Mantelzorgers OVERLEG Ik zorg voor een naaste (familie, buur, vriend). Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers.

Nadere informatie

Zelfredzaamheidsmeter. zelf. redzaamheid

Zelfredzaamheidsmeter. zelf. redzaamheid smeter zelf redzaamheid smeter Met de zelfredzaamheidsmeter breng je de zelfredzaamheid van je cliënt in beeld. Het betreft tien levensdomeinen van de cliënt. Voor elk levensdomein ga je kijken in hoeverre

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot Inhoudsopgave Inleiding... 4 Leeswijzer... 5 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 6 De gemeente... 6 Het Wmoloket... 6 Het gesprek... 7 2. Het gesprek voorbereiden... 8 Woonsituatie... 9 Huishouden...

Nadere informatie

Persoonlijk plan (WMO)

Persoonlijk plan (WMO) Persoonlijk plan (WMO) 1.Wie ben ik? Opgesteld op: Ingevuld door: a. Persoonsgegevens van degene die ondersteuning nodig heeft. Naam: BSN: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Email: Gezinssamenstelling: Mede

Nadere informatie

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning sopgave 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 5 De gemeente... 5 Het Wmo loket... 5 Het gesprek... 6 2. Het gesprek voorbereiden... 7 Woonsituatie...

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek

Het keukentafelgesprek Het keukentafelgesprek Informatie over het keukentafelgesprek Waarom een keukentafelgesprek? De Wmo heeft andere uitgangspunten dan de AWBZ. De AWBZ kent een recht op zorg. Er zijn landelijke richtlijnen

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

Langer zelfstandig thuis wonen?

Langer zelfstandig thuis wonen? Bondenberaad Groot Goes Langer zelfstandig thuis wonen? Marianne de Kok, Beleidsmedewerker Zorg Marina Bruel, Klantmanager Zorg GR de Bevelanden, afdeling WIZ 5 Bevelandse gemeenten werken samen sinds

Nadere informatie

WAT IK WIL, WAT IK KAN, WAT MIJ HELPT

WAT IK WIL, WAT IK KAN, WAT MIJ HELPT WAT IK WIL, WAT IK KAN, WAT MIJ HELPT werkboekje Hulpmiddel bij de voorbereiding van het WMO-keukentafelgesprek Voor mensen met een beperking Voor familieleden en anderen die mensen met een beperking willen

Nadere informatie

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, begeleiding, werk en inkomen Hulp bij het Huishouden Wmo, Hulp bij het Huishouden Toch hulp nodig via de gemeente? Heeft u geprobeerd om zelf hulp te regelen maar lukt het niet om uw probleem zelf

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Ten Boer Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Inhoud... 1 2.8 Effect van de ondersteuning... 11 3. Conclusie... 13

Nadere informatie

Formulier keukentafelgesprek intake Bestwijzer

Formulier keukentafelgesprek intake Bestwijzer Formulier keukentafelgesprek intake Bestwijzer Persoonsgegevens cliënt Geboortenaam en voorletters Gewenste naamvoering Geboortedatum Adres Postcode + woonplaats Evt postadres Postcode + woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Gemeente Laren. Introductie. Kortom. Zie vragenlijst

Gemeente Laren. Introductie. Kortom. Zie vragenlijst Gemeente Laren Introductie Deze vragenlijst en een hulpmiddel en instrument om u te helpen na te denken over mogelijke knelpunten, behoeften en oplossingen in uw leven. U ben met ons in contact gekomen

Nadere informatie

Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis

Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis Goede zorg zichtbaar maken Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis: Waar let u op als u gaat kijken? In deze folder geven wij u tips en adviezen om dit

Nadere informatie

Welzijnsbezoek. Voorbeelden van aanpassingen aan het huis die nodig zijn:

Welzijnsbezoek. Voorbeelden van aanpassingen aan het huis die nodig zijn: Welzijnsbezoek 2014 Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen MEE Drechtsteden voerde in 2014 welzijnsbezoeken uit onder ouderen van 75, 80 en. Aan de hand van een vragenlijst komen zes onderwerpen aan

Nadere informatie

Persoonlijk plan (Jeugd)/Familieplan

Persoonlijk plan (Jeugd)/Familieplan Persoonlijk plan (Jeugd)/Familieplan 1.Wie is de jeugdige? Opgesteld op: Ingevuld door: a. Persoonsgegevens van de jeugdige die ondersteuning nodig heeft. Naam: BSN: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Email:

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek, aan de ronde tafel

Het keukentafelgesprek, aan de ronde tafel U I T N O D I G I N G Informatiebijeenkomst Het keukentafelgesprek, aan de ronde tafel Dinsdagmorgen, 24 juni 2014 Congrescentrum Het Forum, Roermond Federatie van Gehandicaptenorganisaties in Limburg

Nadere informatie

Leden administratie. Inhoudsopgave. Overgang van 2014 naar 2015

Leden administratie. Inhoudsopgave. Overgang van 2014 naar 2015 Nieuwsbrief nummer 8 december 2014 Redactie: B. Muntinga, Vanghout 19, 9422 MG Smilde tel. 413688 e-mailadres: b.muntinga@planet.nl Het bestuur ziet er als het volgt uit: Voorzitter: A. Hendriks Zonnedauw

Nadere informatie

PERSOONLIJK PLAN. Persoonlijk plan Wet maatschappelijke ondersteuning

PERSOONLIJK PLAN. Persoonlijk plan Wet maatschappelijke ondersteuning Persoonlijk plan Wet maatschappelijke ondersteuning U heeft zich bij Stib gemeld met een vraag. Of misschien overweegt u Stib een vraag te stellen. U kunt alvast een plan maken. Dit helpt u uw vraag duidelijk

Nadere informatie

Handig om te weten en om niet te vergeten bij

Handig om te weten en om niet te vergeten bij Handig om te weten en om niet te vergeten bij het keukentafelgesprek Deze brochure gaat over het keukentafelgesprek. Het keukentafelgesprek is het persoonlijke gesprek dat je voert op het moment dat je

Nadere informatie

Aandacht voor iedereen

Aandacht voor iedereen Aandacht voor iedereen Veranderingen in de zorg Klankbordgroep belangenbehartiging Aalsmeer 12 mei 2014 Esther Anker Adviseur versterking Wmo In deze presentatie 1. Landelijke ontwikkelingen 2. Hoe is

Nadere informatie

Hulpmiddelen. Voor het invulschema is gebruik gemaakt van de 11 domeinen uit de zelfredzaamheidmatrix.

Hulpmiddelen. Voor het invulschema is gebruik gemaakt van de 11 domeinen uit de zelfredzaamheidmatrix. Hulpmiddelen Zorg in kaart brengen Hierna staat een invulschema om je te helpen inzicht te krijgen in de ondersteuning die je krijgt. Het kan gebruikt worden ter voorbereiding op het keukentafelgesprek.

Nadere informatie

Bijlage 4 Tabellenbijlage Noardwest Fryslân

Bijlage 4 Tabellenbijlage Noardwest Fryslân Bijlage 4 Tabellenbijlage Noardwest Fryslân BLOK 1: Contact Contact Ik wist waar ik moest zijn met mijn hulpvraag (%(helemaal)mee eens) Ik werd snel geholpen (%(helemaal)mee eens) De medewerker nam mij

Nadere informatie

het keukentafelgesprek

het keukentafelgesprek Handig om te weten en om niet te vergeten bij het keukentafelgesprek Huis voor de Zorg FGL Provinciaal Platform GGz&OGGz Zorgvragers Limburg PAZ PML SOL HET KEUKEN TAFEL ESPREK 2 Het keukentafelgesprek

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Ambulante ondersteuning Wie zijn we? Tweb biedt ambulante ondersteuning aan mensen met een beperking die zelfstandig wonen of willen gaan wonen in de regio Vlaamse Ardennen. Wij worden gesubsidieerd door

Nadere informatie

Meldactie AWBZ oktober 2010

Meldactie AWBZ oktober 2010 pagina 1 van 13 Meldactie AWBZ oktober 2010 Inleiding Zeven cliëntenorganisaties werken samen om de gevolgen van de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) in kaart te brengen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief over kwaliteit

Nieuwsbrief over kwaliteit Nieuwsbrief over kwaliteit april 2013 Abrona heeft in 2012 extra geld gekregen van de regering. Geld om de zorg te verbeteren. Geld om de begeleiding van cliënten te verbeteren. Dit heet kwaliteit. Abrona

Nadere informatie

Uitslag enquête Wmo-beleid gemeente Heumen

Uitslag enquête Wmo-beleid gemeente Heumen Uitslag enquête Wmo-beleid gemeente Heumen Hieronder staan de antwoorden op de digitale enquête van de Burger Advies Raad (BAR) over het Wmo-beleid in de gemeente Heumen. Dit zijn alleen de antwoorden

Nadere informatie

Melding Beschermd wonen en begeleiding

Melding Beschermd wonen en begeleiding Melding Beschermd wonen en begeleiding Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding

Nadere informatie

Melding Beschermd wonen

Melding Beschermd wonen Melding Beschermd wonen Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding per beveiligde

Nadere informatie

Zo werkt het. Het keukentafelgesprek. Samen werken aan zelfstandigheid

Zo werkt het. Het keukentafelgesprek. Samen werken aan zelfstandigheid Zo werkt het. Het keukentafelgesprek Samen werken aan zelfstandigheid Heeft u hulp nodig om zelfstandig te kunnen wonen en leven? Bijvoorbeeld door een beperking, ziekte of uw leeftijd. Dan komt u mogelijk

Nadere informatie

CLIËNTERVARINGS- ONDERZOEK WMO

CLIËNTERVARINGS- ONDERZOEK WMO Rapport CLIËNTERVARINGS- ONDERZOEK WMO Gemeente Houten Augustus 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016/143 Datum Augustus

Nadere informatie

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding 1 Uw gegevens Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener

Nadere informatie

Cliënten Wmo hebben meegewerkt aan het cliëntervaringsonderzoek

Cliënten Wmo hebben meegewerkt aan het cliëntervaringsonderzoek Verreweg de meeste Wmo-cliënten in de gemeente Westerwolde rapporteren positieve ervaringen. De scores liggen rond het gemiddelde in de 13 gemeenten waarvoor het Sociaal Planbureau Groningen het cliëntervaringsonderzoek

Nadere informatie

Melding Beschut of Beschermd wonen

Melding Beschut of Beschermd wonen Melding Beschut of Beschermd wonen 1 Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding

Nadere informatie

ANTES ONDERSTEUNING - HUISHOUDEN - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN

ANTES ONDERSTEUNING - HUISHOUDEN - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN ANTES ONDERSTEUNING - HUISHOUDEN - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN De juiste keuze voor u! ONDERSTEUNING & BEGELEIDING WMO ROTTERDAM www.antesgroep.nl/rotterdam INHOUD SOCIAAL EN PERSOONLIJK FUNCTIONEREN

Nadere informatie

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding 1 Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener

Nadere informatie

Wmo maatwerkvoorziening. Individuele begeleiding

Wmo maatwerkvoorziening. Individuele begeleiding Wmo maatwerkvoorziening Individuele begeleiding Individuele begeleiding Inhoud Zelfstandig leven en meedoen 4 Ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aanvragen 7 Hoe meld ik me

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Groningen 2017 Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Inhoud... 2 Samenvatting... 3 2.7 Overige ondersteuning... 16

Nadere informatie

Cliëntondersteuner (naam, organisatie):

Cliëntondersteuner (naam, organisatie): Naam: Geboortedatum: Cliëntondersteuner (naam, organisatie): Datum gesprek: DOMEIN Thema s voor gesprek met cliënt. Ondersteuningsvraag van cliënt bij dit thema. A. Familie en vrienden. Huiselijke relaties

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo WIJ-gebieden 2017 Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Samenvatting... 2 2.9 Tot slot... 20 Bijlage 1: de WIJ-gebieden...

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid en Zeggenschap. Toegang tot de Wmo. Sanne Kusters Huis voor de Zorg

Verantwoordelijkheid en Zeggenschap. Toegang tot de Wmo. Sanne Kusters Huis voor de Zorg Toegang tot de Wmo Sanne Kusters Huis voor de Zorg Melding Onderzoek door gemeente Verslag van het onderzoek Wmo 2015 Hoe is de nieuwe procedure? Eventuele aanvraag voor een individuele voorziening Melding

Nadere informatie

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN. VOOR ZORG, JEUGD EN WERK.

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN.  VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. Schoon en leefbaar huis HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN BIJEEN VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. www.bijeenheusden.nl Hulp bij het huishouden Mensen blijven graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen,

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek Deze brochure gaat over het keukentafelgesprek zoals dat in de gemeente Amsterdam plaatsvindt.

Het keukentafelgesprek Deze brochure gaat over het keukentafelgesprek zoals dat in de gemeente Amsterdam plaatsvindt. Het keukentafelgesprek Deze brochure gaat over het keukentafelgesprek zoals dat in de gemeente Amsterdam plaatsvindt. Waar moet u aan denken? Voor, tijdens en na het gesprek... Het is een persoonlijk gesprek.

Nadere informatie

Begeleidingsdoelen voor het zelfstandig wonen bij: Huisnummer:. Kamernummer:

Begeleidingsdoelen voor het zelfstandig wonen bij: Huisnummer:. Kamernummer: Begeleidingsdoelen voor het standig wonen bij: Naam Client: Huisnummer:. Kamernummer: datum: Handleiding: We noemen in deze checklist 11 aandachtsgebieden die naar onze mening belangrijk zijn bij het standig

Nadere informatie

Voorbereiden op het keukentafelgesprek?

Voorbereiden op het keukentafelgesprek? Voorbereiden op het keukentafelgesprek? Deze brochure helpt u daarbij! 2015 een coproductie van: Voor kinderen, partners, verwanten, vrijwilligers die mantelzorgtaken vervullen voor hen die hun dierbaar

Nadere informatie

Algemene vragen voor uw beoordeling. UWV Afdeling Wajong Antwoordnummer 46298 1060 WC Amsterdam

Algemene vragen voor uw beoordeling. UWV Afdeling Wajong Antwoordnummer 46298 1060 WC Amsterdam Vragenlijst Wajong Algemene vragen voor uw beoordeling Waarom dit formulier? UWV gaat van alle mensen met een oude of nieuwe Wajonguitkering vaststellen of zij mogelijkheden hebben om te werken. Dit noemen

Nadere informatie

BEMOEIPRAAT OF GOEDE ZORG?

BEMOEIPRAAT OF GOEDE ZORG? BEMOEIPRAAT OF GOEDE ZORG? 1 Dit boek is van Ik vul dit boek samen in met mijn begeleider 2 3 Voorwoord Dit boek is een hulpmiddel voor cliënten. Met dit boek kunnen cliënten met hun begeleider in gesprek

Nadere informatie

het keukentafelgesprek

het keukentafelgesprek Handig om te weten en om niet te vergeten bij het keukentafelgesprek Huis voor de Zorg FGL Provinciaal Platform GGz&OGGz Zorgvragers Limburg PAZ PML SOL HET KEUKEN TAFEL ESPREK 2 Het keukentafelgesprek

Nadere informatie

CF Groei-wijzer jaar: Goed bezig

CF Groei-wijzer jaar: Goed bezig CF Groei-wijzer 12-16 jaar: Goed bezig Naam: Als je opgroeit verandert er veel voor jou en voor je ouders/verzorgers. Stap voor stap word je zelfstandiger, je regelt dingen zelf en krijgt eigen taken.

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Epilepsie Groei-wijzer LVB jaar: Hier ben ik

Epilepsie Groei-wijzer LVB jaar: Hier ben ik Epilepsie Groei-wijzer LVB 4 2 jaar: Hier ben ik Naam: Als je ouder wordt, verandert er veel voor jou en voor je ouders of verzorgers. Stap voor stap word je zelfstandiger. Je regelt de dingen zelf en

Nadere informatie

Wat is er in uw situatie veranderd dat u juist nu naar het loket komt?

Wat is er in uw situatie veranderd dat u juist nu naar het loket komt? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 9. Startvraag A B C D E F G H Start van het proces: Klant komt in het loket Startvraag Waar kan ik u mee helpen? Antwoord van de klant De klant vertelt zijn verhaal in zijn eigen

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaren regie in de zorg

Vragenlijst. Ervaren regie in de zorg Vragenlijst Ervaren regie in de zorg Uitleg Deze vragenlijst gaat over de mate waarin u vindt dat u de regie heeft als u gebruik maakt van zorg. Zorg: Met gebruik maken van zorg bedoelen we dat u gedurende

Nadere informatie

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering Andere aanwezige(n): Nee Ja Naam: Relatie tot cliënt: Easycare Welzijn

Nadere informatie

1. VERLOOP BEZOEK. Naam: Adres: Naam bezoeker: Datum bezoek: Telnr. ja nee

1. VERLOOP BEZOEK. Naam: Adres: Naam bezoeker: Datum bezoek: Telnr. ja nee Naam: Adres: Telnr. Naam bezoeker: Datum bezoek: 1. VERLOOP BEZOEK De betrokkene was thuis op het moment van de afspraak? Het bezoek duurde: Er waren nog mensen aanwezig toen ik aankwam: Die zijn tijdens

Nadere informatie

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE In het najaar van 2015 heeft de commissie Dannenberg een advies geschreven over beschermd wonen. In hun advies geven ze de gemeenten in Nederland

Nadere informatie

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo gemeente Utrechtse Heuvelrug Deze vragenlijst gaat over u. U kunt hem alleen invullen, of samen met uw naaste (bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger). Uw antwoorden

Nadere informatie

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN)

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN) BUDGETPLAN WMO Voor u ligt het budgetplan nieuwe Wmo. U vult dit budgetplan in als u zelf uw ondersteuning wilt coördineren met een persoonsgebonden budget (pgb). In het budgetplan beschrijft u, samen

Nadere informatie

Vragenlijst PP Voorbespreking (cliëntversie)

Vragenlijst PP Voorbespreking (cliëntversie) 1. Algemene dagelijkse levensbehoeften Zorg je zelfstandig voor je persoonlijke verzorging, eten en drinken, toilet, opstaan en naar bed gaan, aan- en uitkleden? Ben je hier tevreden Wil je meer, minder

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet

Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet Management Summary Gemeenten zijn verplicht om jaarlijks inzicht te krijgen in de ervaringen van cliënten vanuit de Wmo en Jeugdwet. Onderzoeksbureau Flycatcher

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

HERSTELGERICHTE BEHANDELING MET VERPLEGING EN VERZORGING (voorheen ZZP 9b) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

HERSTELGERICHTE BEHANDELING MET VERPLEGING EN VERZORGING (voorheen ZZP 9b) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION HERSTELGERICHTE BEHANDELING MET VERPLEGING EN VERZORGING (voorheen ZZP 9b) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en

Nadere informatie

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo Deze vragenlijst gaat over u. U kunt hem alleen invullen, of samen met uw naaste (bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger). Uw antwoorden zijn anoniem en hebben

Nadere informatie

Eigen plan van aanpak betrokkene, 0.8 oefenversie

Eigen plan van aanpak betrokkene, 0.8 oefenversie Eigen plan van aanpak betrokkene, 0.8 oefenversie Voor een behandeling is je toestemming nodig. Maar soms mag een behandelaar je ook onder dwang behandelen. Bijvoorbeeld als er door je psychiatrische ziekte

Nadere informatie

Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen. Zo werkt het in Best. Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen Zo werkt het in Best 1

Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen. Zo werkt het in Best. Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen Zo werkt het in Best 1 Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen Zo werkt het in Best Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen Zo werkt het in Best 1 Zelfstandig leven en wonen Heeft u ondersteuning nodig? Zo werkt het

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

wmo wijzer hulp en ondersteuning thuis

wmo wijzer hulp en ondersteuning thuis wmo wijzer hulp en ondersteuning thuis 1 Inleiding Hulp en ondersteuning thuis Hulp en ondersteuning thuis valt deels onder de Wmo (gemeente) maar soms ook onder de AWBZ of uw zorg verzekering. Dit maakt

Nadere informatie

Groei-wijzer LVB jaar: Hier ben ik

Groei-wijzer LVB jaar: Hier ben ik Groei-wijzer LVB 4 2 jaar: Hier ben ik Naam: Als je ouder wordt, verandert er veel voor jou en voor je ouders of verzorgers. Stap voor stap word je zelfstandiger. Je regelt de dingen zelf en je krijgt

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Cliënttevredenheid. Algemeen. Eigen Regie. 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf. Ikzelf met hulp van iemand anders.

Cliënttevredenheid. Algemeen. Eigen Regie. 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf. Ikzelf met hulp van iemand anders. Cliënttevredenheid Algemeen 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf Ikzelf met hulp van iemand anders Iemand anders Eigen Regie Eigen regie staat voor zelf sturing geven aan je leven. Eigen regie

Nadere informatie

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Het doel van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Je zorg-aanbieder 1 heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Je zorg-aanbieder geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij

Nadere informatie

Groei-wijzer jaar: Goed bezig

Groei-wijzer jaar: Goed bezig Groei-wijzer 12-16 jaar: Goed bezig Naam: Als je opgroeit verandert er veel voor jou en voor je ouders/ verzorgers. Stap voor stap word je zelfstandiger, je regelt dingen zelf en krijgt eigen taken. Zo

Nadere informatie

Workshop outcome. Movisie - 3 november 2016

Workshop outcome. Movisie - 3 november 2016 Workshop outcome Movisie - 3 november 2016 In gesprek over maatschappelijke outcome in cocreatie Charlotte Hanzon Marjet van Houten Opbouw workshop Aanleiding Uitleg ontwikkelen outcome indicatoren Aan

Nadere informatie

ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN

ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN De juiste keuze voor u! ONDERSTEUNING & BEGELEIDING WMO INHOUD SOCIAAL EN PERSOONLIJK FUNCTIONEREN Een steuntje in de rug bij het dagelijks leven

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Pgb-plan Beschermd wonen

Pgb-plan Beschermd wonen Pgb-plan Beschermd wonen Voor het aanvragen, uitbreiden of verlengen van een persoonsgebonden budget (Pgb) voor beschermd wonen. Beschermd wonen is een maatwerkvoorziening die wordt verstrekt vanuit de

Nadere informatie

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo onderzoek Deze vragenlijst gaat over u. U kunt hem alleen invullen, of samen met uw naaste (bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger). Uw antwoorden zijn anoniem

Nadere informatie

Zo werkt het. Zelfstandig wonen en leven in de Drechtsteden

Zo werkt het. Zelfstandig wonen en leven in de Drechtsteden Zo werkt het. Zelfstandig wonen en leven in de Drechtsteden Zelfstandig wonen en leven 3 manieren om hulp te vinden 1 Zoek het dichtbij In uw omgeving zijn er vaak mensen die graag een handje helpen, zoals

Nadere informatie

Cliënten aan het woord

Cliënten aan het woord Cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Versie Wonen Naam cliënt : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting wil graag weten wat de bewoners vinden

Nadere informatie

Experiment Woonzorgwijzer Zuid - Holland Workshop Gemeente Delft

Experiment Woonzorgwijzer Zuid - Holland Workshop Gemeente Delft Experiment Woonzorgwijzer Zuid - Holland W Workshop Gemeente Delft Tirza Kouwenberg, gemeente Delft Johan van Iersel, partner / senior-onderzoeker Rigo 1 Agenda Welkom Wonen en zorg in Delft: acties en

Nadere informatie

Alles voor dementie Zorg in elke fase

Alles voor dementie Zorg in elke fase Alles voor dementie Zorg in elke fase Als vergeten gewoon wordt Dementie is, voor alle betrokkenen en in alle fasen, een ingrijpende ziekte. Na de diagnose is er schrik en verwarring. U zult veel vragen

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 2 De Wet maatschappelijke ondersteuning 13 Ben je ouder dan 18 jaar? Woon je in je eigen

Nadere informatie

Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging

Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging Pakket 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging is voor mensen die een zware operatie

Nadere informatie

Pijnacker - Nootdorp

Pijnacker - Nootdorp Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo onderzoek Deze vragenlijst gaat over u. U kunt hem alleen invullen, of samen met uw naaste (bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger). Uw antwoorden zijn anoniem

Nadere informatie

QuickScan Zelfredzaamheid Wonen bij langdurige zorg QuickScan: een instrument dat de zelfredzaamheid van de cliënt inzichtelijk maakt

QuickScan Zelfredzaamheid Wonen bij langdurige zorg QuickScan: een instrument dat de zelfredzaamheid van de cliënt inzichtelijk maakt bij langdurige zorg QuickScan: een instrument dat de zelfredzaamheid van de cliënt inzichtelijk maakt Zozijn School, Margrietstraat 1, 6921 ZC Duiven T 088-575 18 84 E zozijnschool@zozijn.nl I www.zozijn.nl/zozijnschool

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning in uw eigen omgeving

Ambulante ondersteuning in uw eigen omgeving Ambulante ondersteuning in uw eigen omgeving Thuis, in uw netwerk, op school of op het werk Inhoudsopgave Wat doet Zozijn? Ondersteuning thuis Ondersteuning bij niet-aangeboren hersenletsel Gezinsondersteuning:

Nadere informatie

Mantelzorg woonoplossing

Mantelzorg woonoplossing Mantelzorg woonoplossing Zelfstandig en in uw eigen, vertrouwde omgeving ouder worden? Dat kan met de woonoplossingen van Hodes! www.hodes-mantelzorgwoning.nl 2 Hodes 3 Langer zelfstandig blijven wonen?

Nadere informatie

DE PIRAMIDE WERKT BEWEEGT

DE PIRAMIDE WERKT BEWEEGT DE PIRAMIDE WERKT In de overgang naar een nieuwe manier van het organiseren van zorg en ondersteuning in Nederland, is de WMO piramide een goed hulpmiddel. ZIVA heeft de piramide vertaald naar een praktische

Nadere informatie

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Voor een eenduidige werkwijze zullen we vanaf 2019 met dit formulier gaan werken. Indien u een overdracht aan de gemeente Nissewaard voor Beschermd Wonen

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning. Zorg goed voor elkaar. Informatie over ondersteuning voor u of uw naaste

Wet maatschappelijke ondersteuning. Zorg goed voor elkaar. Informatie over ondersteuning voor u of uw naaste Wet maatschappelijke ondersteuning Zorg goed voor elkaar Informatie over ondersteuning voor u of uw naaste Heeft u onder steuning nodig? U heeft hulp nodig Wat kunt u zelf? Wie kan u helpen? Familie, vrienden,

Nadere informatie

Waarom dit informatieboekje?

Waarom dit informatieboekje? Een pgb, en dan? 1 Waarom dit informatieboekje? Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunt u zelf regelen welke zorg u inkoopt. Ook bepaalt u wanneer uw zorgverlener bij u langskomt. Erg prettig dus! Bij

Nadere informatie

Wmo maatwerkvoorziening. Huishoudelijke ondersteuning, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen

Wmo maatwerkvoorziening. Huishoudelijke ondersteuning, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen Wmo maatwerkvoorziening Huishoudelijke ondersteuning, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen 2 Huishoudelijke ondersteuning, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen Inhoud Zelfstandig leven en

Nadere informatie