RICHTLIJNEN BIJ HET AANVRAGEN VAN FINANCIERING VOOR VORMINGSPROJECTEN VOOR WERKNEMERS OF TERUGBETALING INSCHRIJVINGSKOST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RICHTLIJNEN BIJ HET AANVRAGEN VAN FINANCIERING VOOR VORMINGSPROJECTEN VOOR WERKNEMERS OF TERUGBETALING INSCHRIJVINGSKOST"

Transcriptie

1 RICHTLIJNEN BIJ HET AANVRAGEN VAN FINANCIERING VOOR VORMINGSPROJECTEN VOOR WERKNEMERS OF TERUGBETALING INSCHRIJVINGSKOST Het Sociaal Fonds voor de privé-ziekenhuizen ontvangt via de RSZ middelen bedoeld ter ondersteuning van vormings- en tewerkstellingsinitiatieven voor zogeheten risicogroepen. Met deze middelen, afkomstig van de instellingen, zet het Fonds vormingsacties op die worden aangeboden aan alle privé-ziekenhuizen. Naast deze acties, kan uw instelling ook genieten van subsidies die het Fonds, op basis van een beslissing van zijn beheerscomité, voorziet voor specifieke vormingsprojecten voor uw werknemers. Hieronder vindt u de modaliteiten terug om voor zulke projecten een dossier in te dienen. 1. BEHOORT U TOT DE SECTOR WAARVOOR HET SOCIAAL FONDS BEVOEGD IS? Het SFPZ richt zich enkel tot de privé-ziekenhuizen die behoren tot het Paritair comité U ZOEKT FINANCIELE STEUN VOOR EEN SPECIFIEK VORMINGSPROJECT? Indien u een vormingsproject organiseert voor een of meerdere werknemers dan kan het SFPZ u hierbij financieel ondersteunen. Een belangrijke voorwaarde is dat u deze steun aanvraagt vóór het project van start gaat. U dient uw aanvraag in d.m.v. het daartoe voorziene aanvraagformulier dat u - volledig ingevuld overmaakt aan de projectverantwoordelijken van het SFPZ. Voor wie? De betrokken werknemers moeten behoren tot de risicogroepen zoals omschreven in de CAO van 9/12/2013, m.a.w. werknemers die laaggeschoold zijn, met een maximum diploma van hoger secundair onderwijs, met inbegrip van het verpleegkundig personeel A2 masters die ouder zijn dan 50 jaar masters met een arbeidshandicap getroffen zijn door collectieve afdanking of een herstructureringsplan Bovendien kan het project bij uitzondering, en onder voorbehoud van de beschikbare budgetten, uitgebreid worden naar andere doelgroepen. Gelieve in dit geval in het aanvraagdossier het aantal werknemers te noteren die onder deze uitzondering vallen, hun diploma, hun functie en de redenen waarom ze volgens u zouden moeten kunnen genieten van deze vorming. Procedure? Het ingediende dossier wordt vervolgens ter goedkeuring voorgelegd aan het beheerscomité van het SFPZ. Een dossier moet tenmsinte 3 maanden voor de start van de vorming bij het Fonds toekomen1. Het beheerscomité beoordeelt het dossier naar zijn conformiteit aan de voorwaarden en principes die hierna worden beschreven. Na het beheerscomité wordt de beslissing meegedeeld aan de instelling. 1 Onder voorbehoud van uitzonderingen. In deze gevallen zal de instelling op de hoogte gehouden worden van de verdere gang van zaken.

2 3. WELKE VORMINGSTHEMA S KOMEN IN AANMERKING? Het SFPZ heeft een lijst opgesteld met thema s die met voorrang in aanmerking komen voor subsidies. Deze lijst werd opgesteld op basis van het behoefteonderzoek en houdt rekening met de lopende algemene projecten alsook de risicogroepen zoals omschreven in de CAO. De onderstaande lijst is echter niet limitatief. Communicatie Indien dit project niet past in het subsidieproject omgaan met en preventie van agressie en stress Informatica Medisch technisch en verzorging Veiligheidsagent Mentorschap Psychosociale begeleiding van patiënten en hun familie Conflicthantering Efficiënte communicatie (doeltreffend communiceren, klantvriendelijkheid, actief luisteren, ) Outlook basis Word basis PC basiskennis Upgrade microsoft Medische softwareprogramma (ex : patiëntendossiers, beddenbeheer, etc.) Hygiëne Schoonmaaktechnieken Opleiding en psycho-sociale test voor veiligheidsagenten die werden aangenomen in het kader van de maatregelen die werden genomen mbt het scheppen van arbeidsplaatsen in de non-profitsector, voortspruitend uit het Generatiepact. Psycho-technische test: reële kosten begrensd tot 100 per persoon per persoon Basisopleiding (132 uur) voor het uitvoerend personeel (bewakingsagent): reële kosten begrensd tot 1.200,00 per persoon Het Fonds financiert de opleidingen die in aanmerking komen voor de mentorkorting van het WSE. Voor vormingsprojecten met andere thema s wordt er aan de instelling gevraagd om de noodzaak van deze vorming aan te tonen. 4. WELKE OPLEIDINGSVERSTREKKER KOMT IN AANMERKING? De instelling is vrij te kiezen welke opleidingsverstrekker de opleiding verzorgt. We vestigen wel uw aandacht op de volgende criteria: De voorkeur gaat uit naar opleidingsverstrekkers die actief zijn in de social-profit en die qua doelstellingen en tarieven in de geest van de social-profit werken. Het gaat hier dus voornamelijk over vzw s en publieke operatoren. Als het een eigen lesgever betreft (binnen de instelling) dan geldt de regel dat er geen dubbele financiering mag zijn. Voor een werknemer met een gewoon contract in de instelling kan de loonkost dus niet worden ingebracht als een kost.

3 5. ANDERE VOORWAARDEN WAARAAN UW VORMINGSPROJECT MOET VOLDOEN Er is geen dubbele financiering toegestaan De lonen van de deelnemers worden niet terugbetaald. De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt in het andere geval, beschouwd als arbeidstijd. De instelling vraagt de deelnemers geen enkele financiële bijdrage voor de vorming. De instelling verbindt er zich toe om de ondersteuning door het SFPZ bekend te maken bij de deelnemers. 6. BUDGETAANVRAAG A. Indien u subsidies aanvraagt voor een vorming die u zelf organiseert: Het aanvraagformulier voorziet een budgettair voorstel van het project, opgedeeld in de volgende kostenrubrieken: Onkosten m.b.t. de opleidingsverstrekker bezoldiging lesgever (enkel in geval van externe lesgever) verplaatsingskosten lesgever (max. 25 per sessie van min. 2 u) Andere onkosten huur lokaal (enkel indien vorming op externe locatie doorgaat) catering (koffiepauze, geen lunch) kosten didactisch materiaal (syllabus) B. Indien u subsidies aanvraagt voor een terugbetaling van een opleiding, vorming of studiedag We vragen u de inschrijvingskost per deelnemer te noteren in het aanvraagformulier (punt 6B). In de beide bovenstaande gevallen (A&B), komen enkel de opgegeven kosten die in het budgettair kader passen, in aanmerking voor subsidies. Dit bedrag wordt echter geplafonneerd - met een maximumprijs uitgedrukt in kostprijs per uur per deelnemer van 12,50 & - met als limiet 1000 per groep per dag van 8u (of 125 per uur per groep). Het Fonds betaalt enkel voor het effectief aantal deelnemers (cf. handtekeningen op aanwezigheidslijst). Het uitbetaalde bedrag kan dus lager liggen dan het toegekende maximale bedrag (dit laatste is immers gebaseerd op het geschatte aantal deelnemers). Eventuele afwezigen omwille van overmacht (ziekte, ongeval, weersomstandigheden, staking, ) kunnen mits vermelding van hun naam op deelnemerslijst (zonder handtekening dus) mee in rekening worden gebracht, met een maximum van 20% van het voorziene aantal deelnemers en op basis van een officieel document (doktersattest, attest NMBS,..) dat de afwezigheid kan staven. Indien de effectieve vormingskosten (facturen,..) hoger liggen dan het berekend bedrag (op basis van de ingestuurde aanwezigheidslijsten en de financiële limieten van het project) zullen ze dus niet volledig worden gefinancierd. Let op, het Fonds heeft enkel de bedoeling om de vormingskosten terug te betalen. Er wordt geen vergoeding voorzien voor de deelname van de werknemers.

4 Het voorschot van 50% zal betaald worden na de goedkeuring van uw aanvraag. Het saldo wordt uitbetaald op basis van de bewijsstukken. 7. FINANCIERING EN UITGAVENBEWIJZEN A. Indien u subsidies aanvraagt voor een vorming die u zelf organiseert: De financiering vanuit het Fonds gebeurt tegen uitgavenbewijs. Dit omvat: vorderingsdocument(en) (=factuur) van de opleidingsverstrekker, met vermelding van het effectief aantal opleidingsdagen en uren, en eventuele vervoerskosten; vorderingsdocument(en) (=factuur) voor de eventuele andere uitgaven; een door elke deelnemer ondertekend aanwezigheidsformulier voor elke dag van de vorming; een Excellijst met de anonieme gegevens per deelnemer 2 B. Indien u subsidies aanvraagt voor een terugbetaling van een opleiding, vorming of studiedag De financiering vanuit het Fonds gebeurt tegen uitgavenbewijs. Dit omvat: De factuur van de opleiding of studiedag Een document die de aanwezigheid van deelnemer op de opleiding / studiedag bevestigt een Excellijst met de anonieme gegevens per deelnemer 2 In de beide bovenstaande gevallen (A&B) moet het verantwoordingsdossier en de andere documenten dienen uiterlijk drie maanden na het einde van de laatste sessie bij het Fonds te zijn. De instelling dient het Fonds onmiddellijk te verwittigen in geval van wijzigingen, zoals bv.: - het niet starten (annulering van de actie), uitstellen of niet volledig realiseren van het project; - een beroep doen op een andere opleidingsverstrekker dan vermeld in het dossier; - 8. AKKOORD VAN DE SOCIALE PARTNERS De volledige aanvraag moet goedgekeurd worden door de ondernemingsraad. Hiervoor wordt enerzijds de handtekening van beide partijen gevraagd op het aanvraagformulier. Anderzijds wordt er gevraagd het uittreksel van het verslag van de ondernemingsraad waar het project is goedgekeurd als bijlage toe te voegen. 9. AANVRAAGFORMULIER EN DOSSIER De aanvraag moet gebeuren door middel van het officiële aanvraagformulier. Het kan verduidelijkt en aangevuld worden door bijlagen die verwijzen naar de betreffende rubriek op het aanvraagformulier. Het geheel vormt het aanvraagdossier. De projectverantwoordelijke is belast met het onderzoek van het dossier en de voordracht van het volledige dossier aan het beheerscomité. Het volledige aanvraagdossier moet ten laatste 3 maanden voor de start van de opleiding ingediend worden. 2 De gegevens die op het einde van de vorming worden opgevraagd voor statistische en pragmatische doeleinden zullen geanonimiseerd behandeld worden. Dit gebeurt in naleving van de wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens.

5 Het aanvraagformulier om een individueel project in te dienen is beschikbaar op onze website Bijlage 1 : Aanvraagformulier subsidies vormingsproject voor werknemers Bijlage 2: Aanwezigheidslijst (handtekeningen) Bijlage 3 : Excel (deelnemersgegevens)

Professionele groepsbegeleiding Richtlijnen

Professionele groepsbegeleiding Richtlijnen Vormingsfonds 330 Fonds de formation 330 Professionele groepsbegeleiding 2017-2019 Richtlijnen 1. BEHOORT U TOT DE SECTOR WAARVOOR HET SOCIAAL FONDS BEVOEGD IS? Het SFPZ richt zich enkel tot de privé-ziekenhuizen

Nadere informatie

Omgaan met en preventie van agressie en stress (N1404). Richtlijnen

Omgaan met en preventie van agressie en stress (N1404). Richtlijnen Omgaan met en preventie van agressie en stress (N1404). Richtlijnen Uit de resultaten van het behoefteonderzoek blijkt dat preventie van en omgaan met agressie en stress nog steeds een prioritair vormingsthema

Nadere informatie

Werken aan een beleid rondom agressie, stress en psycho-sociale risico s in een ziekenhuis

Werken aan een beleid rondom agressie, stress en psycho-sociale risico s in een ziekenhuis Werken aan een beleid rondom agressie, stress en psycho-sociale risico s in een ziekenhuis Richtlijnen 2016-2018 In 2016 werd er opnieuw een opleidingsbehoefteonderzoek gehouden in de sector van de privéziekenhuizen.

Nadere informatie

Project rugklachtpreventie

Project rugklachtpreventie Project rugklachtpreventie 2017-2019 Richtlijnen Zowel het behoefteonderzoek bij de privé-ziekenhuizen als de evaluatie van het voorbije project tonen aan dat er nog altijd een noodzaak bestaat aan vormingen

Nadere informatie

Project rugklachtpreventie

Project rugklachtpreventie Project rugklachtpreventie 2015-2017 Richtlijnen Zowel het behoefteonderzoek bij de privé-ziekenhuizen als de evaluatie van het voorbije project tonen aan dat er nog altijd een noodzaak bestaat aan vormingen

Nadere informatie

Bv. Bv. Bv. Bv. SF 319 richtlijnen subsidies voor begeleidingsprojecten Pagina 2 van 6

Bv. Bv. Bv. Bv. SF 319 richtlijnen subsidies voor begeleidingsprojecten Pagina 2 van 6 Sociaal Fonds - PC 319 Fonds Social CP 319 Versie april 2014 Richtlijnen SUBSIDIES VOOR PROFESSIONELE GROEPSBEGELEIDING Supervisie Intervisie Vormingsplan Welzijn op het werk (nieuw) Het Sociaal Fonds

Nadere informatie

Richtlijnen SUBSIDIES VOOR PROFESSIONELE GROEPSBEGELEIDING. Supervisie Intervisie - Vormingsplan Welzijn op het werk (nieuw)

Richtlijnen SUBSIDIES VOOR PROFESSIONELE GROEPSBEGELEIDING. Supervisie Intervisie - Vormingsplan Welzijn op het werk (nieuw) Sociaal Fonds voor de Gezondheidsinrichtingen en -diensten - PC 330 Fonds Social pour les Etablissements et Services de Santé - CP 330 Versie april 2014 Richtlijnen SUBSIDIES VOOR PROFESSIONELE GROEPSBEGELEIDING

Nadere informatie

FINANCIELE ONDERSTEUNING VAN INITIATIEVEN ROND VORMING EN GROEPSBEGELEIDING

FINANCIELE ONDERSTEUNING VAN INITIATIEVEN ROND VORMING EN GROEPSBEGELEIDING FINANCIELE ONDERSTEUNING VAN INITIATIEVEN ROND VORMING EN GROEPSBEGELEIDING ALGEMENE PRINCIPES Waarvoor kan je financiële ondersteuning vragen? Het Fonds verleent financiële steun aan instellingen die

Nadere informatie

FAQ. Sleutelwoorden Vragen Antwoord A. ALGEMEEN

FAQ. Sleutelwoorden Vragen Antwoord A. ALGEMEEN FAQ Algemene uitvoeringsbepalingen van de maatregelen ten gunste van de tewerkstelling van jongeren in sociaal profitsector voortspruitend uit de wet van 23 december 2005 betreffende het generatiepact

Nadere informatie

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden AANVRAAGFORMULIER te voegen bij het PROGRAMMA van de opieidingen voorgelegd voor erkenning in het kader van het Betaald Educatief Verlof door het Aanvullend paritair comité voor de non-profitsector (PC

Nadere informatie

Art. 1. Toepassingsgebied

Art. 1. Toepassingsgebied Reglement tot het bekomen van een financiële tussenkomst van het Waarborg en Sociaal Fonds Horeca en Aanverwante bedrijven voor interne bedrijfsopleidingen voor bedrijven van meer dan 50 werknemers. Art.

Nadere informatie

Trefdag Arbeidsbemiddelaars 21/10/2011. Vele wegen leiden naar Verpleegkunde

Trefdag Arbeidsbemiddelaars 21/10/2011. Vele wegen leiden naar Verpleegkunde Trefdag Arbeidsbemiddelaars 21/10/2011 Vele wegen leiden naar Verpleegkunde 1 FE.BI Sociaal Fonds voor de privé-ziekenhuizen Het sociaal fonds voor de privé-ziekenhuizen financiert en organiseert opleidingen

Nadere informatie

SFSCW. Ondersteuning van vormingsbeleid voor risicogroepwerknemers in de socioculturele sector gids voor aanvragers. 2007 - Versie 2.

SFSCW. Ondersteuning van vormingsbeleid voor risicogroepwerknemers in de socioculturele sector gids voor aanvragers. 2007 - Versie 2. SFSCW 2007 - Versie 2.0 Ondersteuning van vormingsbeleid voor risicogroepwerknemers in de socioculturele sector gids voor aanvragers SFSCW Vlaamse social-profitfondsen vzw Inhoudstafel 1. Het Sociaal Fonds

Nadere informatie

VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE

VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE WERK JE IN EEN PRIVÉ-ZIEKENHUIS? WIL JE EEN OPLEIDING VERPLEEGKUNDE VOLGEN? SCHOOLJAAR 2018 2019 Voor de werknemers van de privé-ziekenhuizen die

Nadere informatie

Financiële richtlijnen activiteitssubsidie

Financiële richtlijnen activiteitssubsidie Financiële richtlijnen activiteitssubsidie Het invullen de aanvraag Op het aanvraagformulier voor een activiteitssubsidie vindt u een financieel plan. Hierop vult u de verwachte uitgaven de activiteit

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

WERKINGSDOCUMENT. Vanuit juridisch standpunt gebeuren de toekenningen aan één specifieke werkgever.

WERKINGSDOCUMENT. Vanuit juridisch standpunt gebeuren de toekenningen aan één specifieke werkgever. versie 30/01/2018 WERKINGSDOCUMENT Dit werkingsdocument is conform Artikel 11 bis 2 van het Koninklijk Besluit van 18 juli 2002 houdende maatregelen met het oog op de bevordering van de tewerkstelling

Nadere informatie

Financiering van demografieplannen

Financiering van demografieplannen Financiering van demografieplannen CAO gesloten op 20 april 2016 in het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid betreffende de financiering van demografieplannen binnen sector van de chemie, kunststoffen

Nadere informatie

Handleiding Indienen van een demografieplan

Handleiding Indienen van een demografieplan Handleiding Indienen van een demografieplan Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 a. CAO Demografiefonds... 3 b. Beheer van het Demografiefonds... 4 2. Algemene principes... 5 a. Per RSZ-nummer... 5 b. Looptijd

Nadere informatie

Vzw FE.BI. Sociale Fondsen in de social profit op federaal en bicommunautair niveau. Luc Van Waes, directeur

Vzw FE.BI. Sociale Fondsen in de social profit op federaal en bicommunautair niveau. Luc Van Waes, directeur Vzw FE.BI Sociale Fondsen in de social profit op federaal en bicommunautair niveau Luc Van Waes, directeur 'Wegwijs op de arbeidsmarkt in de zorgsector - POM 1 Welke sectoren? zorgsector - POM 2 Welke

Nadere informatie

Financiering van demografieplannen

Financiering van demografieplannen Financiering van demografieplannen CAO gesloten op 19 oktober 2016 in het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid betreffende de financiering van demografieplannen binnen sector van de chemie,

Nadere informatie

PC 152 Flexibiliteit, vervoerskosten & vormingsinspanning

PC 152 Flexibiliteit, vervoerskosten & vormingsinspanning DIENST BELEIDSCOÖRDINATIE Brussel, 24 september 2013 VSKO/DB/13.13 Contact: Hans De Becker, hans.debecker@vsko.be, 02 507 08 39 Rudi Warson, rudi.warson@vsko.be, 02 529 04 00 PC 152 Flexibiliteit, vervoerskosten

Nadere informatie

Financiering van demografieplannen

Financiering van demografieplannen Financiering van demografieplannen CAO gesloten op 18 oktober 2016 in het Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid betreffende de financiering van demografieplannen binnen sector

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. I. Algemene informatie bij de subsidielijn

Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. I. Algemene informatie bij de subsidielijn Gemeente Tervuren Aanvraag tot subsidies voor rugzakprojecten voor jongeren d.w.z. initiatieven waarbij een jongere zich in een ontwikkelingsland inzet voor een ontwikkelingsproject Aanvraagformulier voor

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

Handleiding Indienen van een demografieplan

Handleiding Indienen van een demografieplan Handleiding Indienen van een demografieplan Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 a. CAO Demografiefonds... 3 b. Beheer van het Demografiefonds... 4 2. Algemene principes... 5 a. Per RSZ-nummer... 5 b. Looptijd

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR HET RIJDEND PERSONEEL INGEZET IN DE ONDERNEMINGEN DIE ONGEREGELDE DIENSTEN UITBATEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR HET RIJDEND PERSONEEL INGEZET IN DE ONDERNEMINGEN DIE ONGEREGELDE DIENSTEN UITBATEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR HET RIJDEND PERSONEEL INGEZET IN DE ONDERNEMINGEN DIE ONGEREGELDE DIENSTEN UITBATEN TUSSEN De onderneming waarvan de sociale zetel gelegen is te........, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR MEERDAAGSE UITSTAPPEN VOOR SCHOLEN DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: basis Om scholen te ondersteunen bij het aanbieden van meerdaagse uitstappen voorziet de stad Antwerpen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

VORMINGS- EN AGRESSIEBUDGET 2018 VLAAMSE OPVOEDINGS- EN HUISVESTINGSINRICHTINGEN

VORMINGS- EN AGRESSIEBUDGET 2018 VLAAMSE OPVOEDINGS- EN HUISVESTINGSINRICHTINGEN VORMINGS- EN AGRESSIEBUDGET 2018 VLAAMSE OPVOEDINGS- EN HUISVESTINGSINRICHTINGEN in samenwerking met 1 VORMINGSBUDGET De Vlaamse regering ondersteunt de opleidingsinspanningen in de social profit. Zij

Nadere informatie

VORMINGSBUDGET 2017 PC

VORMINGSBUDGET 2017 PC VORMINGSBUDGET 2017 PC 319.01 D e V l a a m s e r e ge r i n g o n d e r s t e u n t d e o p l e i d i n g s i n s p a n n i n ge n i n d e s o c i a l p r o fi t. Z i j v e r d e e l t h i e r v o o r

Nadere informatie

VORMINGSBUDGET 2019 VLAAMSE OPVOEDINGS- EN HUISVESTINGSINRICHTINGEN

VORMINGSBUDGET 2019 VLAAMSE OPVOEDINGS- EN HUISVESTINGSINRICHTINGEN VORMINGSBUDGET 2019 VLAAMSE OPVOEDINGS- EN HUISVESTINGSINRICHTINGEN in samenwerking met 1 VORMINGSBUDGET De Vlaamse regering ondersteunt de opleidingsinspanningen in de social profit. Zij stelt hiervoor

Nadere informatie

Vlaamse regering DE VLAAMSE REGERING,

Vlaamse regering DE VLAAMSE REGERING, φ Vlaamse regering Besluit van de Vlaamse regering houdende de toekenning van een subsidie aan bepaalde initiatieven binnen polders, wateringen, milieuverenigingen en natuurverenigingen die personeelsleden

Nadere informatie

Reglement impulssubsidie sportverenigingen

Reglement impulssubsidie sportverenigingen Reglement impulssubsidie sportverenigingen Het reglement betreffende de subsidiering van sportverenigingen met jeugdwerking in het kader van de impulssubsidie 2009-2013 van de Vlaamse overheid wordt als

Nadere informatie

Subsidiëring en andere financiële voordelen

Subsidiëring en andere financiële voordelen Subsidiëring en andere financiële voordelen 1. Opleidingen 2 1.1. Groepsopleidingen 2 1.2. Individuele leeroplossingen 2 1.3. Bedrijfsspecifieke (verticale) opleidingsprojecten 3 1.4. Transportvergoeding

Nadere informatie

B. In aanmerking komende maritieme gewenningsreizen. C. Formaliteiten en voorwaarden voor inschrijving in de Pool

B. In aanmerking komende maritieme gewenningsreizen. C. Formaliteiten en voorwaarden voor inschrijving in de Pool ZEEGEWENNING VAN MARITIEME STUDENTEN AFDELING DEK EN MACHINE TIJDENS DE GROTE VAKANTIE 2016 (KB 19.12.12) Onder volgende modaliteiten kunnen maritieme studenten worden aangeworven aan boord van zeeschepen

Nadere informatie

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur)

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Tussen: de heer/mevrouw... wonende... en de heer/mevrouw.... wonende... farmaceutisch-technisch assistent, werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. - De

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van FOPAS. Hoofdstuk I Zetel van FOPAS Art. 2

Huishoudelijk reglement van FOPAS. Hoofdstuk I Zetel van FOPAS Art. 2 Huishoudelijk reglement van FOPAS Hoofdstuk I Zetel van FOPAS Art. 2 Hoofdstuk II Beheerscomité Opdracht Art. 3 Samenstelling Art. 4 Stemming Art. 5 Voorzitter- en ondervoorzitterschap Art. 6 Secretariaat

Nadere informatie

ZORGKUNDIGE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR ZORGKUNDIGE

ZORGKUNDIGE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR ZORGKUNDIGE INFORMATIEBROCHURE SOCIAAL FONDS OUDERENZORG ZORGKUNDIGE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR ZORGKUNDIGE WERK JE IN EEN WOONZORGCENTRUM? WIL JE EEN OPLEIDING VOLGEN TOT ZORGKUNDIGE? Het Sociaal Fonds betaalt de

Nadere informatie

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder: Koninklijk besluit van 30 januari 2003 tot vaststelling van de criteria, de voorwaarden en de nadere regels voor de toekenning van de toelage tot ondersteuning van acties die betrekking hebben op de bevordering

Nadere informatie

Fascia College Cursistenovereenkomst

Fascia College Cursistenovereenkomst Fascia College Cursistenovereenkomst Volgens de richtlijnen van de kmo-portefeuille dient dit document door elke cursist ingevuld en ondertekend te worden, uiterlijk bij het begin van de eerste sessie.

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Strategische doelstelling: Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen, aangesloten bij

Nadere informatie

Integratie van de Sociale Maribel in de DmfA(PPL) vanaf 2018/4

Integratie van de Sociale Maribel in de DmfA(PPL) vanaf 2018/4 Integratie van de Sociale Maribel in de DmfA(PPL) vanaf 2018/4 1. WIE is betrokken? De werkgevers die subsidies ontvangen voor bijkomende tewerkstelling in het kader van de Sociale Maribel. 1 2. WAT verandert

Nadere informatie

Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming

Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming STEUN AAN ONDERNEMINGEN Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming Verzend het ondertekende formulier (en de bewijsstukken) nadat de opleiding

Nadere informatie

Opleidingsplan 2014 Koetswerk (PSC )

Opleidingsplan 2014 Koetswerk (PSC ) Opleidingsplan 2014 Koetswerk (PSC 149.02) Hiermee geeft u alleen de opleidingsbehoefte van uw bedrijf weer. Voor ondersteuning dient u voor elke opleiding bij EDUCAM een aanvraag in. Gebruik gemaakt van

Nadere informatie

AAN ALLE LEDEN VAN HET SOCIAAL FONDS ALLERLEI PRODUCTEN. Brussel, 15 januari 2016

AAN ALLE LEDEN VAN HET SOCIAAL FONDS ALLERLEI PRODUCTEN. Brussel, 15 januari 2016 AAN ALLE LEDEN VAN HET SOCIAAL FONDS ALLERLEI PRODUCTEN MVB/WINWORD/SOCIAL/CIRCULAIRES FONDS/ SOCIALES 2016/ DIVERS/PROD DIV 002 FORM GROUPE A RISQUE NL Brussel, 15 januari 2016 Betreft : Regeling om financiële

Nadere informatie

Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie

Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie Indien mogelijk vragen we u om het formulier digitaal in te vullen. Dit aanvraagformulier hoort bij het subsidiereglement voor gezondheidspromotie. Dit

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Artikel 1 - Doelstelling De stad Antwerpen verstrekt leningen voor kleine infrastructuurwerken en eerste inrichting van

Nadere informatie

Brussel, 20 januari 2016

Brussel, 20 januari 2016 SOCIALE CIRCULAIRE AAN ALLE LEDEN VAN HET SOCIAAL FONDS LOMPEN MVB/WINW/CIRCULAIRES FONDS /SOCIALES 2016 CHIFFONS/CHIFFONS 002 Formation permanente NL Brussel, 20 januari 2016 Betreft: Regeling om een

Nadere informatie

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur)

Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Farmaceutisch-technisch assistent (bepaalde duur) Tussen: de heer/mevrouw... wonende... en de heer/mevrouw.... wonende... farmaceutisch-technisch assistent, werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. - De

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 april 2016 Bekendgemaakt op 27 april 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2.

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

IE n 633 MARIBEL: tewerkstellingen 2017

IE n 633 MARIBEL: tewerkstellingen 2017 24 oktober 2016 IE n 633 MARIBEL: tewerkstellingen 2017 Recent heeft het Sociale Maribel Fonds 330 aan de meeste instellingen een uitnodiging gestuurd om een aanvraagdossier MARIBEL in te dienen. Ter herinnering,

Nadere informatie

Paritair Comité voor de houtnijverheid. 1250300 Houthandel

Paritair Comité voor de houtnijverheid. 1250300 Houthandel Paritair Comité voor de houtnijverheid 1250300 Houthandel Anciënniteitspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2009 (94.291)... 2 Eco-cheques... 3 Collectieve arbeidsovereenkomst van 27

Nadere informatie

Deeltijds leren - Deeltijds werken Schooljaar

Deeltijds leren - Deeltijds werken Schooljaar Deeltijds leren - Deeltijds werken Schooljaar 2018-2019 Opleiden van toekomstige werknemers met de steun van het Sociaal Fonds voor de Privé-Ziekenhuizen Inhoudstafel Opleiden van toekomstige werknemers

Nadere informatie

1/09/ /12/2015

1/09/ /12/2015 Extra tewerkstellingsplaatsen in PC 319.01 voor laatstejaars studenten uit het deeltijds onderwijs 1/09/2014 31/12/2015 BROCHURE VOOR CLW PC 319.01 1. Het project Werken en studeren Situering project Eind

Nadere informatie

Vakantiegeld... 2 Jaarlijkse gratificatie... 2 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel...

Vakantiegeld... 2 Jaarlijkse gratificatie... 2 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel... 3100000 Paritair Comité voor de banken Vakantiegeld... 2 Jaarlijkse gratificatie... 2 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel... 4 De hierna vermelde CAO

Nadere informatie

De vrijwilliger en de opleidingsclausule

De vrijwilliger en de opleidingsclausule De vrijwilliger en de opleidingsclausule Inleiding Sommige organisaties (sportclub/gemeente) willen het bekostigen van een opleiding voor een vrijwilliger koppelen aan het engagement van de vrijwilliger

Nadere informatie

Werkingssubsidies. Advies aanpassingen Aanvraagformulier

Werkingssubsidies. Advies aanpassingen Aanvraagformulier Werkingssubsidies Advies aanpassingen Aanvraagformulier 26 november 2015 Werkingssubsidies Stad Vilvoorde dienst cultuur en evenmenetn Grote Markt 1800 Vilvoorde Tel. 02 255 49 50 Aanvraag voor een subsidie

Nadere informatie

Laat je. medewerkers. mee genieten. onze. traktatie. van. Foto: iso800

Laat je. medewerkers. mee genieten. onze. traktatie. van. Foto: iso800 Laat je medewerkers mee genieten van onze traktatie Foto: iso800 ONZE TRAKTEERTROEVEN JOUW VOORDELEN Waarop ons vormingsaanbod inspeelt... 4 Wat we aanbieden... 4 Waarvoor je subsidies kan aanvragen...

Nadere informatie

INLICHTINGENBLAD (voor de werkgevers behalve de administraties)

INLICHTINGENBLAD (voor de werkgevers behalve de administraties) ACTIRIS Terug te sturen naar : ACTIRIS Dienst GECO Anspachlaan 65 1000 BRUSSEL AANVRAAGFORMULIER VOOR GESUBSIDIEERDE CONTRACTUELEN (GECO) PROGRAMMAWET VAN 30.12.1988 Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke

Nadere informatie

Overeenkomst ter vervanging

Overeenkomst ter vervanging Overeenkomst ter vervanging Tussen enerzijds de heer/mevrouw... wonende te... en anderzijds de heer/mevrouw... apotheker, wonende te... werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. - De eerste ondergetekende

Nadere informatie

REGLEMENT ONDERSTEUNING

REGLEMENT ONDERSTEUNING REGLEMENT ONDERSTEUNING Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 24 mei 2016 Binnen de perken van de budgettaire mogelijkheden ondersteunt Vlamo de artistieke, organisatorische en technische werking van

Nadere informatie

FINANCIELE GIDS. Begeleidingsacties voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder. Departement Partnerships en Netwerk

FINANCIELE GIDS. Begeleidingsacties voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder. Departement Partnerships en Netwerk FINANCIELE GIDS Begeleidingsacties voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder Departement Partnerships en Netwerk INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMENE PRINCIPES... 4 A. Het subsidiebedrag... 4 B. De

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Aanvraag subsidies 1

Aanvraag subsidies 1 AANVRAAGDOSSIER VOOR BASIS-, WERKINGS- EN BIJZONDERE SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basis-, werkings- en bijzondere subsidies.

Nadere informatie

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders STEDELIJKE SPORTDIENST HARELBEKE Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders Artikel 1.: Definities 1.1. In de periode 2009-2013 kan de gemeente impulssubsidies krijgen van de Vlaamse Overheid. De overheid stelde

Nadere informatie

Informatiebrochure Sociaal Fonds N 201

Informatiebrochure Sociaal Fonds N 201 CSC Informatiebrochure Sociaal Fonds N 201 Belgische Confederatie van de Broodbakkerij - Banketbakkerij - Chocoladebewerking - IJsbereiding (B.B.C.I.) v.z.w. Confédération belge de la Boulangerie - Pâtisserie

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie 2014-2019. Thema:

Subsidiereglement Impulssubsidie 2014-2019. Thema: Subsidiereglement Impulssubsidie 2014-2019 Thema: Verhoging van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen aangesloten bij een erkende Vlaamse sportfederatie

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid

Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid 2070000 Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid Opeenvolgende arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 12 juli 2007 (84.936)... 2 Verloningssysteem

Nadere informatie

Farmaceutisch-technisch assistent (onbepaalde duur)

Farmaceutisch-technisch assistent (onbepaalde duur) Farmaceutisch-technisch assistent (onbepaalde duur) Tussen: de heer/mevrouw... wonende... en de heer/mevrouw.... wonende... farmaceutisch-technisch assistent, werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. -

Nadere informatie

VERPLEEGKUNDE, OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE WERK JE IN EEN PRIVÉ-WOONZORGCENTRUM? WIL JE EEN OPLEIDING VERPLEEGKUNDE VOLGEN?

VERPLEEGKUNDE, OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE WERK JE IN EEN PRIVÉ-WOONZORGCENTRUM? WIL JE EEN OPLEIDING VERPLEEGKUNDE VOLGEN? VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE WERK JE IN EEN PRIVÉ-WOONZORGCENTRUM? WIL JE EEN OPLEIDING VERPLEEGKUNDE VOLGEN? Het Sociaal Fonds Ouderenzorg betaalt de inschrijvingskosten terug

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN Tussen. vertegenwoordigd door... hierna genoemd, de werkgever, enerzijds en. geboren te... op... hierna genoemd, de student, anderzijds wordt overeengekomen wat volgt

Nadere informatie

Agentschap Inspectie RWO - Toezicht Afdeling Toezicht team Administratief Beheer Koning Albert II-laan 19 bus 22, 1210 Brussel. 1.

Agentschap Inspectie RWO - Toezicht Afdeling Toezicht team Administratief Beheer Koning Albert II-laan 19 bus 22, 1210 Brussel. 1. Agentschap Inspectie RWO - Toezicht Afdeling Toezicht team Administratief Beheer Koning Albert II-laan 19 bus 22, 1210 Brussel Toezichtsproject Presentiegelden en kostenvergoedingen toegekend in 2011 en

Nadere informatie

Artikel 3. Deze overeenkomst beoogt de volgende doelstellingen :

Artikel 3. Deze overeenkomst beoogt de volgende doelstellingen : DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN EN BOSGROEP VLAAMSE ARDENNEN vzw Tussen enerzijds de Provincie Oost-Vlaanderen, vertegenwoordigd door de Bestendige Deputatie, waarvoor optreden de heer A. Denys, gouverneur,

Nadere informatie

De te verstrekken gegevens betreffen inlichtingen over de bruto-bezoldigingen van de werknemers van elke categorie.

De te verstrekken gegevens betreffen inlichtingen over de bruto-bezoldigingen van de werknemers van elke categorie. AANBEVELINGEN voor het invullen van het formulier Het formulier bevat 3 delen : Identificatie van de onderneming/checklist Sekseneutraliteit Inlichtingen over de bezoldingstructuur Actieplan De te verstrekken

Nadere informatie

Socio-culturele sector van de Franstalige en Duitstalige Gemeenschap en het Waalse Gewest. Duitstalige Gemeenschap

Socio-culturele sector van de Franstalige en Duitstalige Gemeenschap en het Waalse Gewest. Duitstalige Gemeenschap Paritair Comité voor de socio-culturele sector 3290240 Socio-culturele sector van de Franstalige en Duitstalige Gemeenschap en het Waalse Gewest Duitstalige Gemeenschap Collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

DE AANVULLENDE EINDEJAARSPREMIE VOOR BEDIENDEN (PC 225)

DE AANVULLENDE EINDEJAARSPREMIE VOOR BEDIENDEN (PC 225) DE AANVULLENDE EINDEJAARSPREMIE VOOR BEDIENDEN (PC 225) Contact: Algemeen: eindejaarspremie@sectorvrijonderwijs.be Hans De Becker: hans.debecker@vsko.be, 02 507 08 39 Rudi Warson: rudi.warson@vsko.be Magda

Nadere informatie

Gemeente Tervuren. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014

Gemeente Tervuren. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014 Gemeente Tervuren Aanvraag tot subsidies voor activiteiten in Tervuren gericht op informatieverstrekking, educatie en sensibilisatie rond de problematiek van ontwikkeling(samenwerking), mensenrechten,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN VOOR SPORT- VERENIGINGEN AANGESLOTEN BIJ EEN ERKENDE VLAAMSE SPORTFEDERATIE HOOFDSTUK

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Dit dossier moet jaarlijks ingediend worden op de gemeentelijke sportdienst voor 30 september.

Dit dossier moet jaarlijks ingediend worden op de gemeentelijke sportdienst voor 30 september. Aanvraagdossier Impulssubsidies Jeugdsport 2009-2013 Dit dossier moet jaarlijks ingediend worden op de gemeentelijke sportdienst voor 30 september. Een elektronische versie van het aanvraagdossier is te

Nadere informatie

AANVRAAG SUBSIDIES VOOR INTERNATIONALE UITWISSELINGEN BUITEN SINT-NIKLAAS

AANVRAAG SUBSIDIES VOOR INTERNATIONALE UITWISSELINGEN BUITEN SINT-NIKLAAS AANVRAAG SUBSIDIES VOOR INTERNATIONALE UITWISSELINGEN BUITEN SINT-NIKLAAS subsidiejaar 2016 (rubrieken 1 t.e.m. 5 worden ingediend vóór 1 november 2015, rubriek 6 wordt na afronding van het project ingediend)

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER BEPAALDE DUUR DEELTIJDS Tussen de ondertekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer : Nationaliteit : Arbeidskaart : Vrijgesteld Nodig 1 Dimona

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

B E T A L I N G V A N H E T V A K A N T I E G E L D B O U W 2008

B E T A L I N G V A N H E T V A K A N T I E G E L D B O U W 2008 B E T A L I N G V A N H E T V A K A N T I E G E L D B O U W 2008 A. WIJZE VAN BETALING VAN HET VAKANTIEGELD De betaling van het vakantiegeld gebeurt per overschrijving. B. ALGEMENE BEREKENING VAN HET VAKANTIEGELD

Nadere informatie

DEELTIJDS LEREN DEELTIJDS WERKEN

DEELTIJDS LEREN DEELTIJDS WERKEN INFORMATIEBROCHURE VAN HET SOCIAAL FONDS VOOR DE PRIVÉ-ZIEKENHUIZEN DEELTIJDS LEREN DEELTIJDS WERKEN SCHOOLJAAR 2017-2018 OPLEIDEN VAN TOEKOMSTIGE WERKNEMERS Met de steun van het Sociaal Fonds voor de

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot certificatie van een Fiscale Data Module als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem

Aanvraagformulier tot certificatie van een Fiscale Data Module als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem Via dit aanvraagformulier verzamelt de Federale Overheidsdienst Financiën (FOD Financiën) de gegevens die noodzakelijk zijn om de certificatieprocedure uit te voeren van een Fiscale Data Module, zoals

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

Opleidingsplan 2017 Garagebedrijven (PC 112)

Opleidingsplan 2017 Garagebedrijven (PC 112) Opleidingsplan 2017 Garagebedrijven (PC 112) Hiermee geeft u alleen de opleidingsbehoefte van uw bedrijf weer. Voor ondersteuning dient u voor elke opleiding bij EDUCAM een aanvraag in. Gebruik gemaakt

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN Naam organisatie: Land: Naam verantwoordelijke: Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Fax: E mail: Website: Rekeningnummer (Europees) + bank: Datum aanvraag: Handtekening

Nadere informatie

Projectsubsidies organisaties: doel

Projectsubsidies organisaties: doel Projectsubsidies organisaties: doel De projectsubsidiëring is erop gericht organisaties die niet structureel ondersteund worden, de kans te bieden om één project, afgerond in tijd en doelstelling, te realiseren.

Nadere informatie

Klik op het icoon met het plus-teken om één of meerdere partner ondernemingen toe te voegen aan het formulier.

Klik op het icoon met het plus-teken om één of meerdere partner ondernemingen toe te voegen aan het formulier. Burn-out pilootproject Home / Aanvrager / Algemene informatie Algemene informatie Beschrijvingen Bijlagen Bevestiging Bedrijfsinformatie Naam onderneming/instelling Ondernemingsnummer Steunend orgaan Paritair

Nadere informatie

Opleidingsfonds dienstencheques

Opleidingsfonds dienstencheques Opleidingsfonds dienstencheques Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming Als de werknemers met een arbeidsovereenkomst dienstencheques

Nadere informatie

Fonds Sociale Maribel Vlaamse welzijns- en gezondheidssector

Fonds Sociale Maribel Vlaamse welzijns- en gezondheidssector PARITAIR COMITE 331 VOOR DE VLAAMSE WELZIJNS- EN GEZONDHEIDSSECTOR Fonds Sociale Maribel Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Kamer Kinderopvang (KO) Jaarverslag Sociale Maribel 2014 Sainctelettesquare

Nadere informatie