Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Jaarplan 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Jaarplan 2017"

Transcriptie

1 Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Jaarplan 2017

2

3 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Onze kerntaken BRP We borgen een betrouwbare registratie in de Basisregistratie Personen (BRP) voor ingezetenen en niet-ingezetenen. We leveren persoonsgegevens aan daarvoor geautoriseerde instanties. PIVA We bouwen samen aan een betrouwbare bevolkingsadministratie in Caribisch Nederland, de Persoonsinformatie voorziening Nederlandse Antillen en Aruba (PIVA). We verstrekken persoonsgegevens en onderhouden het decentrale systeem voor uitgifte van identiteitskaarten (Sédula). Reisdocumenten We beheren het stelsel van reisdocumenten en zijn verantwoordelijk voor de productie van paspoorten en identiteitskaarten. We beheren ook drie registers, te weten: het Basisregister Reisdocumenten, het Verificatieregister en het Register Paspoortsignaleringen. Burgerservicenummer We beheren het stelsel van burgerservicenummers (BSN). CMI Bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten (CMI) komen meldingen van identiteitsfraude of fouten binnen van slachtoffers. We helpen deze slachtoffers met advies op maat en ondersteuning en proberen nieuwe slachtoffers te voorkomen (preventie).

4 4 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens 2017

5 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Onze missie en visie Missie De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) is dé uitvoeringsorganisatie op het gebied van persoonsgegevens en reisdocumenten voor het Koninkrijk der Nederlanden. We staan voor de kwaliteit en het rechtmatig gebruik van persoonsgegevens en reisdocumenten. We brengen als stelselverantwoordelijke de betrouwbare werking en innovatie van de stelsels in de juiste balans. We zijn partner in beleid en uitvoering we signaleren nieuwe ontwikkelingen en gebruikerswensen, analyseren deze en zorgen voor een goede vertaling naar beleid en uitvoering. Visie RvIG brengt als betrouwbare dienstverlener rust in een sterk veranderende omgeving. We zijn als uitvoeringsorganisatie bewust van de uitdagingen in onze omgeving en zetten daarbij ontwikkeling in perspectief en maken keuzes. We bieden heldere antwoorden met oog voor belangen van gebruikers en ketenpartners. We zorgen voor een toekomstbestendig gebruik en beheer van persoonsgegevens en blijven koersvast.

6 6 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens 2017

7 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Onze stelsels BRP De persoonsgegevens van ingezetenen en niet-ingezetenen zijn opgenomen in de BRP. De BRP bevat de administratieve levensloop van personen van de wieg tot het graf, zoals geboortedatum, verblijfplaats en BSN. Deze gegevens worden geautomatiseerd opgeslagen en uitgewisseld. Overheidsinstanties en andere partijen hebben deze persoonsgegevens nodig voor hun publieke taken. Om dit mogelijk te maken beheren we de centrale voorzieningen van de BRP. Reisdocumenten We beheren voor het reisdocumentenstelsel de productie van paspoorten en identiteitskaarten en het aanvraag- en uitgifteproces bij uitgevende instanties. Daarnaast beheren we nog drie registers. 1. Het Basisregister Reisdocumenten Dit zijn Nederlandse reisdocumenten die niet (meer) in het reguliere verkeer mogen voorkomen. Dit register heeft als doel het voorkomen en bestrijden van misbruik en fraude met reisdocumenten. Deze gegevens worden alleen aan daartoe bevoegde instanties verstrekt die een publiekrechtelijke taak uitvoeren. 2. Het Verificatieregister Dit register is een onderdeel van het Basisregister Reisdocumenten en hierin worden documentnummers opgeslagen van de reisdocumenten die niet meer in omloop mogen zijn. Een reisdocument vervalt van rechtswege als het is gestolen of vermist, als de houder is overleden of als de geslachtsnaam, de voornamen, de geboortedatum of het geslacht van de houder zijn gewijzigd. Organisaties die daarvoor door ons geautoriseerd zijn, krijgen toegang tot het Verificatieregister om te kunnen verifiëren of een documentnummer al dan niet geregistreerd staat. 3. Het Register Paspoortsignaleringen Dit register omvat de registratie van personen aan wie een paspoort is geweigerd, of van wie een paspoort vervallen is verklaard. Een aantal bevoegde instanties kan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verzoeken een persoon in dit register op te nemen.

8 8 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens 2017 Beheervoorziening BSN De beheervoorziening BSN speelt een belangrijke rol in het gebruik van het BSN. Via de beheervoorziening worden nummers toegekend aan burgers en vindt er controle plaats op het nummerverkeer. Via het foutenmeldpunt worden nummerfouten en dubbelopnemingen geregistreerd en er wordt gezocht naar mogelijke oplossingen. Het BSN is een uniek identificerend nummer voor iedereen die een relatie met de overheid heeft. Dat is het merendeel van de bevolking. Op deze wijze worden persoonsgebonden gegevens doelmatig en betrouwbaar uitgewisseld. De uitwisseling vindt plaats tussen overheden onderling én tussen overheid en burger. Caribisch gebied Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit vier landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten vormen samen met de drie bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba het Caribisch deel van het Koninkrijk. Binnen het Koninkrijk wordt samengewerkt aan een goede identiteitsinfrastructuur. De taak van de paspoortuitgifte is een Koninkrijkstaak waarvoor de verantwoordelijkheid ligt bij de minister van BZK en de gouverneurs van de landen. De bevolkingsadministratie op de zes eilanden heet PIVA. Vanuit de PIVA s van Bonaire, Saba en Sint Eustatius vindt elektronische gegevensverstrekking plaats. Om die gegevensverstrekking zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is een centraal bestand, de Persoonsinformatievoorziening Nederlandse Antillen en Aruba Verstrekkingen (PIVA-V) opgebouwd. We ondersteunen de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba bij het verbeteren van de kwaliteit van de persoonsgegevens in de PIVA. Daarnaast wordt in overleg met alle zes eilanden gekeken naar de audit systematiek, zodat adequaat toezicht kan worden gehouden op de reisdocumentenverstrekking. In het PIVA-platform overleggen alle zes eilanden twee maal per jaar met het ministerie van BZK, RvIG en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB).

9 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens CMI Het CMI is sinds 2013 ondergebracht bij RvIG en is niet aan een stelsel gebonden. We zijn er voor burgers die problemen ondervinden met hun identiteitsgegevens. Het CMI werkt nauw samen met ketenpartners en treedt hierbij op als ketenregisseur. Daarmee geven we invulling aan de politieke wens om burgers te helpen die verstrikt raken in overheidsadministraties, of slachtoffer zijn van identiteitsfraude. In het bijzonder die waarbij identiteitsdocumenten, DigiD, BSN en/of de BRP een rol spelen. In 2016 kende het CMI een verdubbeling in het aantal meldingen. Het CMI zal zich evenals voorgaande jaren toeleggen op de hoofdtaken, namelijk het begeleiden van slachtoffers van identiteitsfraude- en fouten en het voorkomen van slachtoffers. Daarnaast wordt het netwerk van samenwerkingspartners in de publieke en private sector verder uitgebreid om slachtoffers nog beter te kunnen helpen.

10 10 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens 2017

11 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens RvIG in 2017 In 2017 zullen we het voortouw nemen in de samenwerking met interne en externe partners en intern de samenwerking verder verstevigen, zowel in Europees Nederland als in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Zo kunnen wij de kwaliteit van de producten en diensten blijven garanderen en de ontwikkelingen in het identiteitsdomein faciliteren. Naast de voorbereiding op de inbeheername van de centrale voorzieningen van de BRP, richten we ons in 2017 op verdere verbetering van de kwaliteit van gegevens en op innovatie. Inbeheername BRP In 2017 bereiden we ons voor op de inbeheername van de centrale voorzieningen van de BRP. De centrale voorzieningen van de BRP vervangen het huidige systeem van de Gemeentelijke Basisadministraties (GBA) en de GBA Verstrekkingsvoorziening (GBA-V). Wij zorgen er samen met operatie BRP voor dat we klaar zijn om de BRP in beheer te nemen en dat de dienstverlening aan gemeenten en afnemers kan blijven plaatsvinden. Kwaliteit We staan voor de kwaliteit en het rechtmatig gebruik van de gegevens in de stelsels waarvoor we verantwoordelijk zijn. Dit doen we door een betrouwbare registratie van de gegevens te borgen. Permanente monitor dubbelinschrijvingen In 2016 is de eerste stap gezet in de bouw van de permanente monitor dubbelinschrijvingen. Deze monitor is in staat om permanent alle nieuwe inschrijvingen in de BRP te controleren op mogelijke dubbele inschrijvingen. Dit proces vindt bij ons plaats aangezien we ook de kwaliteitscontroles op de BRP uitvoeren. De monitor bouwen we in 2017 uit tot een flexibel instrument waarin we eenvoudig nieuwe zoekprofielen kunnen toevoegen. Bij de verdere uitwerking van de monitor betrekken we ook de bestaande kwaliteitsprocessen rondom dubbelinschrijvingen: de controle op dubbele A-nummers en BSN s, personen met verschillende A-nummers en de werking van het Foutenmeldpunt BSN. Uiteraard nemen we hierbij ook het buitenlands persoonsnummer mee.

12 12 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens 2017 Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de BRP en verkleinen we de kans op fraude. Kwaliteitsmonitor De Kwaliteitsmonitor is een jaarlijkse kwaliteitsmeting, waarmee we gemeenten stimuleren om aan de kwaliteit van de gegevens in de stelsels te werken. De Kwaliteitsmonitor bestaat uit een zelfevaluatie en een bestandscontrole. In 2017 zal de Kwaliteitsmonitor worden aangepast, omdat de Eenduidige Normatiek en Single Informatie Audit (ENSIA) bij gemeenten wordt geïmplementeerd. Met de komst van ENSIA worden de verantwoordingen over informatieveiligheid gestroomlijnd. De controlevragen over informatieveiligheid die nu in de zelfevaluatie BRP en reisdocumenten staan worden naar ENSIA verplaatst. Daarnaast wordt de Kwaliteitsmonitor nog meer ingezet voor de kwaliteitsverbetering van de BRP, door de bestandscontroles op GBA-V uit te breiden en kwaliteits informatie van externe bronnen of inconsequenties in de BAG-BRP-koppeling via de Kwaliteitsmonitor aan gemeenten ter beschikking te stellen. Landelijke Aanpak adreskwaliteit De Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) is een rijksbreed project dat tot doel heeft de adreskwaliteit in de BRP te verhogen en adresfraude op te sporen. In 2017 leveren we, net als in 2015 en 2016 risicoadressen aan LAA. Deze adressen komen uit de BRP. De gemeenten kunnen met deze adressen gericht huisbezoeken afleggen. Innovatie RvIG staat voor robuust stelselbeheer en innovatieve dienstverlening. Nieuwe ontwikkelingen in het identiteitsen reisdocumentendomein zullen we in 2017 nauwlettend volgen en waar mogelijk initiëren. Digitale identiteit De Rijksoverheid heeft de ambitie de digitale dienstverlening richting burgers te vergroten. Daarvoor moeten overheid en burger wederzijds kunnen vertrouwen op de integriteit van de identiteitsgegevens. We dragen hieraan bij door bouwstenen te leveren voor die elektronische Identiteit (eid). Zo werken we samen met Logius aan de realisatie van een elektronische identiteitskaart (enik), waarmee in 2018 het inloggen met behulp van DigiD in het publieke domein wordt versterkt. Ook realiseren we een BRP-koppelpunt. Voor een groot deel van de Nederlandse publieke diensten is het gebruik van een BSN vereist. Het BRP-koppelpunt is een centrale voorziening die ervoor zorgt dat als een Europese burger, die al geregistreerd staat in de BRP, inlogt bij een Nederlandse publieke organisatie, zijn BSN wordt

13 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens gekoppeld aan de al geleverde attributen. Dit geldt alleen bij publieke diensten waarvoor een BSN benodigd is. Ontwikkeling Reisdocumentenstelsel In 2017 zetten we de ontwikkeling door naar een reisdocumentenstelsel 2.0. We werken aan verbetering van het aanvraag- en uitgifteproces. Dit is nodig, omdat op dit moment veel handmatige handelingen vereist zijn en het proces kennisintensief is. We willen een eenvoudiger proces inrichten, want daarmee maken we het werk ook voor de uitgevende instanties gemakkelijker. We stellen hiervoor een meerjarenplan op. Digitaal loket voor niet-ingezetenen In (digitaal) 2017 willen wij samen met de beleidsdirectie een digitaal loket voor niet-ingezetenen realiseren. Het digitale loket voor de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) komt beschikbaar via MijnOverheid.nl en is voor de niet-ingezetene toegankelijk via DigiD. Hiermee creëren we een veilig, vlot en vindbaar loket voor alle niet-ingezetenen die een wijziging in hun gegevens willen doorgeven aan de BRP. In de meeste gevallen zal het gaan om het doorgeven van een adreswijziging in het buitenland. We starten in 2017 met deze module.

14 14 Jaarplan Rijksdienst voor Identiteitsgegevens 2017 Onze financiën Baten-lastendienst RvIG is een baten-lastendienst van het ministerie van BZK. Uitgangspunt van onze bedrijfsvoering is een kostendekkende exploitatie per product. BRP Eén van de producten waarvoor afnemers en gemeenten betalen, is het gebruik van de BRP. Dit gebeurt op basis van een tarief per volume. Voor een groot aantal organisaties van het Rijk betaalt het ministerie van BZK als opdrachtgever de kosten voor het berichtenverkeer. De overige afnemers ontvangen een factuur. Reisdocumentenketen Het beheer van de reisdocumentenketen en de productie en distributie van reisdocumenten brengen kosten met zich mee. Deze worden gedekt uit het tarief (rijksleges) dat RvIG in rekening brengt bij de uitgevende instanties. Overige inkomsten De kosten van diverse programma s, projecten en stelsels worden door de opdrachtgevers apart betaald en verrekend. Dit zijn onder andere de projecten en activiteiten voor het BSN, Caribisch Nederland en het beheer van de Sédula.

15

16 Dit is een uitgave van: Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Turfmarkt dp Den Haag Postbus hl Den Haag Contactcentrum: t (lokaal tarief ) van tot uur e info@rvig.nl Maart 2017 Publicatie-nr

Onze kerntaken. BSN We beheren het stelsel van burgerservicenummers.

Onze kerntaken. BSN We beheren het stelsel van burgerservicenummers. Onze kerntaken BRP We borgen een betrouwbare registratie in de Basisregistratie Personen (BRP) voor ingezetenen en niet-ingezetenen, en leveren persoonsgegevens aan daarvoor geautoriseerde instanties.

Nadere informatie

Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens in 2015

Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens in 2015 Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Rijksdienst voor Identiteitsgegevens in 2015 2 Rijksdienst voor Identiteitsgegevens in 2015 Rijksdienst voor

Nadere informatie

Agentschap BPR. Naar excellent stelselbeheer

Agentschap BPR. Naar excellent stelselbeheer Agentschap BPR Naar excellent stelselbeheer 2 Naar excellent stelselbeheer Inleiding Burgers kunnen bij de gemeenten terecht voor reisdocumenten en inschrijving in de bevolkingsadministratie. Alle overheidsinstanties

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7662 15 maart 2016 Autorisatiebesluit Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van het Zorgverzekeringskantoor

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. DGBK/RvIG Rijksdienst voor Identiteitsgegevens In het verzoek van 21 september 2015, 2015-0000685401, heeft de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische

Nadere informatie

Uitwisseling persoonsgegevens tussen Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Uitwisseling persoonsgegevens tussen Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba De Colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten i.a.a. de Hoofden Burgerzaken Directie Burgerschap en Informatiebeleid Identiteit Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 54655 27 september 2017 Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 26 september 2017,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9482 29 augustus 2018 Autorisatiebesluit Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ten behoeve van dienstonderdeel

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Artikel 1

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Artikel 1 Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBW/RvIG Datum In het verzoek van 6 juni 2017, 2017-0000282973, heeft de Minister van Veiligheid en Justitie ten behoeve van de Immigratie- en Naturalisatiedienst

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 8 januari 2014, 2014-0000047036 heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ten behoeve van het Zorgverzekeringskantoor BES verzocht om autorisatie voor de systematische

Nadere informatie

RNI en gemeenten Het RNI loket ABO s De RNI in het BRP-stelsel En de praktijk: Vianen, 15 november 2018 RNI loket versus gemeente Nanda Kok-Sandvoort

RNI en gemeenten Het RNI loket ABO s De RNI in het BRP-stelsel En de praktijk: Vianen, 15 november 2018 RNI loket versus gemeente Nanda Kok-Sandvoort RNI en gemeenten Het RNI loket ABO s De RNI in het BRP-stelsel En de praktijk: Vianen, 15 november 2018 Nanda Kok-Sandvoort RNI loket versus gemeente Basisregistratie Personen november 2018 Niet-ingezetenen

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. DGBK/RvIG Rijksdienst voor Identiteitsgegevens In het verzoek van 13 mei 2015, 2015-0000367950, heeft de minister van Financiën ten behoeve van Dienst Uitvoering Onderwijs verzocht om autorisatie voor

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 67692 10 december 2018 Autorisatiebesluit voor de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in verband met

Nadere informatie

De reis naar de toekomst van onze paspoorten en identiteitskaarten

De reis naar de toekomst van onze paspoorten en identiteitskaarten De reis naar de toekomst van onze paspoorten en identiteitskaarten Aart Verloop Willem van Ravesteijn 1 Wat we gaan doen vandaag: 1 2 Introductie op beleid Actuele beleidsontwikkelingen en stand van zaken

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6510 26 februari 2016 Autorisatiebesluit Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Datum: 31 oktober 2014

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten. Agentschap BPR DGBK/BPR In het verzoek van 22 juli 2011, BPR2011/54222 heeft het bestuur van de Dienst voor het Kadaster en de Openbare Registers verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. DGBK/BPR Agentschap BPR In het verzoek van 17 juli 2014, 2014-0000393188 heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7959 18 maart 2016 Autorisatiebesluit gemeentebestuur van de gemeente Amsterdam, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Nadere informatie

Register paspoortsignaleringen (RPS) ontwikkelingen

Register paspoortsignaleringen (RPS) ontwikkelingen Register paspoortsignaleringen (RPS) en ontwikkelingen Noreen Sheikh Akram-Gointhi Jurist & Rob van Essen Adviseur Stelselkwaliteit Reisdocumenten Introductie film http://www.rvig.nl/reisdocumenten/d ocumenten/videos/2014/04/18/gebru

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit DigiD, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit DigiD, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5823 12 februari 2016 Autorisatiebesluit DigiD, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum: 24 december 2013 Kenmerk:

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) T.a.v. Dhr. drs. R.W. Knops Postbus EA 'S-GRAVENHAGE.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) T.a.v. Dhr. drs. R.W. Knops Postbus EA 'S-GRAVENHAGE. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) T.a.v. Dhr. drs. R.W. Knops Postbus 20011 2500 EA 'S-GRAVENHAGE Datum 13 februari 2018 Ons kenmerk TIS/U201800059 Uw kenmerk 2017-0000621489

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 14 september 2015, kenmerk 2015-0000537904, heeft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46484 5 september 2016 Circulaire signaleringsprocedure Paspoortwet bij vermoeden van misbruik met reisdocumenten Doelstelling:

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBW/RvIG Datum In het verzoek van 23 juni 2017, 2017-0000307050, heeft de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische

Nadere informatie

Basisregistratie personen: voor de overheid en voor de burger

Basisregistratie personen: voor de overheid en voor de burger Regelingen en voorzieningen CODE 6.2.6.4 Basisregistratie personen: voor de overheid en voor de burger brochure bronnen Brochure ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, juni 2009 Gemeentelijke

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2016 No. 52 Besluit van de 21 ste november 2016 tot afkondiging van de Circulaire signaleringsprocedure Paspoortwet bij vermoeden van misbruik met reisdocumenten

Nadere informatie

Besluit van P.M., houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2019

Besluit van P.M., houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2019 Besluit van P.M., houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

Artikel 3.8 en 3.9, 2.38, 2.39, van de Wet basisregistratie personen (BRP) 2014 met kenmerk 2013-0000755689

Artikel 3.8 en 3.9, 2.38, 2.39, van de Wet basisregistratie personen (BRP) 2014 met kenmerk 2013-0000755689 De colleges van burgemeester en wethouders van gemeenten i.a.a. de hoofden Burgerzaken Directie Burgerschap en Informatiebeleid Identiteit Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBK/RvIG Datum In het verzoek van 25 juli 2015, 2015-0000437166 heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ten behoeve van de Dienst Uitvoering Onderwijs

Nadere informatie

Toetsplan M9 Migratie

Toetsplan M9 Migratie Toetsplan M9 Migratie Ingangsdatum 0-09-06 Naam van de toets Toetsvorm Toegestane tijd 49 Max. te behalen Cesuur 69% Scoringsregels Toegestane hulpmiddelen Instructies M9 Migratie Gesloten (G) 0 minuten

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2012 No. 20 Besluit van 25 juni 2012 tot afkondiging van de Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 19 juni 2012, nr. 2012-0000347348,

Nadere informatie

Versiebeheer HUP Gebruik van de HUP

Versiebeheer HUP Gebruik van de HUP Versiebeheer HUP 3.0 Deel 1 van dit document bevat enkele tips bij het toepassen van HUP 3.0. In deel 2 is een toelichting op de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van versie 2.5 opgenomen en wordt

Nadere informatie

Jaarverslag Centraal Meldpunt Identiteitsfraude- en fouten Datum 7 april 2016 Status Definitief

Jaarverslag Centraal Meldpunt Identiteitsfraude- en fouten Datum 7 april 2016 Status Definitief Jaarverslag Centraal Meldpunt Identiteitsfraude- en fouten 2015 Datum 7 april 2016 Status Definitief Inleiding Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5526 5 februari 2019 Autorisatiebesluit voor de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in verband met

Nadere informatie

Besluit van, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2018

Besluit van, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2018 Besluit van, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

Datum 24 september Kenmerk

Datum 24 september Kenmerk In het verzoek van 15 juli 2015, 2015-0000408831, heeft de Onderlinge Waarborgmaatschappij Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A., verzocht om de selectieverstrekking van gegevens als bedoeld in artikel

Nadere informatie

Burgerservicenummer Eén nummer is genoeg

Burgerservicenummer Eén nummer is genoeg 1 Burgerservicenummer Eén nummer is genoeg I. Ruiter Programmabureau BSN 1 Eén nummer is genoeg 1. Historie en context 2. Hoofdlijnen BSN-stelsel 3. Betekenis BSN 4. Beheervoorziening BSN en Architectuur

Nadere informatie

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder:

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder: In het verzoek van 7 februari 2014, 2014-0000079227, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Vooraf: TELEFOONS AAN!

Vooraf: TELEFOONS AAN! Vooraf: TELEFOONS AAN! WiFi instellingen: NH-Hotel groep Open browser. Klik op Groepen en Evenementen WIFI Code: meet/burgerzaken3 Downloaden App Socrative student Verkrijgbaar voor alle smartphones en

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit CBR, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit CBR, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5758 11 februari 2016 Autorisatiebesluit CBR, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens Datum: 26 november 2015 Kenmerk: 2016-0000026273

Nadere informatie

27 september 2018 Niels Baggerman

27 september 2018 Niels Baggerman 27 september 2018 Niels Baggerman Programma Inleiding Totstandkoming en toekomst Tips & trucs De HUP in het gebruik Highlights HUP Op interactieve wijze nemen we de HUP door Vragen & feedback Stel uw vragen

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 11 november 2014, 2014-0000607450, heeft de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Ontv.: V 2018 Tweede Kamer der Staten-Generaal L.N~o.:._.

Ontv.: V 2018 Tweede Kamer der Staten-Generaal L.N~o.:._. STATEN VAN CU~AO Ontv.: V 2018 Tweede Kamer der Staten-Generaal L.N~o.:._. Vergaderjaar 2018-2019 35 047 (R2108) Wijziging van de Paspoortwet in verband met de invoering van elektronische identificatie

Nadere informatie

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente

Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Bijlage 1. Overzicht van de basisvoorziening in het NUP: afspraken en gevolgen voor de gemeente Waar hieronder wordt gesproken over partijen is bedoeld: gemeenten, provincies, waterschappen en rijksdiensten

Nadere informatie

Raadsvoorstel Nummer:

Raadsvoorstel Nummer: Raadsvoorstel Nummer: 229893 Datum: 24 juni 2014 Hoort bij collegeadvies nummer: 229892 Datum raadsvergadering: 9 juli 2014 Portefeuillehouder: A. Vermeulen Onderwerp Verordening basisregistratie personen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9359 22 februari 2017 Circulaire over artikel 24, onder b, Paspoortwet betreffende de signaleringsprocedure bij vermoeden

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 450 Besluit van 14 november, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 0 Wij Willem-Alexander,

Nadere informatie

Gebruik van B- en C-formulieren

Gebruik van B- en C-formulieren Gebruik van B- en C-formulieren In de huidige Paspoortuitvoeringsregelingen wordt verwezen naar het daartoe door het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties ter beschikking gestelde formulier.

Nadere informatie

De Basisregistratie Personen:

De Basisregistratie Personen: De Basisregistratie Personen: voor de overheid en voor u Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens 2 De Basisregistratie Personen: voor de overheid en voor u Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens

Nadere informatie

Opleg Wijzigingsvoorstel LO 3.10 W05b Webservice StuurPL

Opleg Wijzigingsvoorstel LO 3.10 W05b Webservice StuurPL Opleg Wijzigingsvoorstel LO 3.10 W05b Webservice StuurPL Versie 0.4 Datum 5 april 2016 Status Concept 1 Probleemstelling 1.1 Omschrijving Gemeenten besteden veel aandacht aan het verhogen van de kwaliteit

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 7 oktober 2013, 2013-0000684742, heeft de directeurgeneraal Ruimte en Water van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, namens de Minister van Infrastructuur en Milieu, verzocht

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2017 No. 13 Besluit van de 24 ste februari 2017 tot afkondiging van de Circulaire over artikel 24, onder b, Paspoortwet betreffende de signaleringsprocedure bij

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9390 26 februari 2018 Autorisatiebesluit voor de directeur van de Regionale uitvoeringsdienst Utrecht, Rijksdienst voor

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 56200 6 oktober 2017 Autorisatiebesluit Selectieverstrekking Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland, Rijksdienst

Nadere informatie

1.2. De aangewezen werkzaamheden met een bijzonder maatschappelijk belang

1.2. De aangewezen werkzaamheden met een bijzonder maatschappelijk belang Nota van toelichting 1. Algemeen 1.1. Inleiding Dit besluit strekt tot uitvoering van artikel 26, vierde lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES (verder: de wet). Artikel 26, vierde lid,

Nadere informatie

Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van, nr...;

Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van, nr...; Besluit tot wijziging van het Besluit basisregistratie personen Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van, nr...; Gelet op de artikelen 1.6, 2.6, 2.7, tweede

Nadere informatie

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA 'S-GRAVENHAGE

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA 'S-GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 'S-GRAVENHAGE Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Aanvraagprocedure reisdocumenten voor vluchtelingen of vreemdelingen als bedoeld in artikel 12, 14 en 15, tweede lid, van de Paspoortwet

Aanvraagprocedure reisdocumenten voor vluchtelingen of vreemdelingen als bedoeld in artikel 12, 14 en 15, tweede lid, van de Paspoortwet Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Directoraat-generaal Overheidsorganisatie Contactpersoon Contactcentrum Rijksdienst voor

Nadere informatie

1. Gebruik van B en C formulieren

1. Gebruik van B en C formulieren B en C formulieren 1. Gebruik B & C formulieren 2. Gebruik C3 formulieren 3. Toetsingspuntenlijst (C5) 4. Uitleg procedure retourdocumenten (C10) 5. Uitleg voor het onbruikbaar maken document 1. Gebruik

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2014 No. 84 Besluit van de Minister van Algemene Zaken van 22 december 2014 tot afkondiging van het Besluit van 11 december 2014, nr. 2014002234 houdende wijziging

Nadere informatie

Verordening basisregistratie personen (BRP)

Verordening basisregistratie personen (BRP) Verordening basisregistratie personen (BRP) Algemeen Sinds 1 januari 2010 zijn alle overheidsorganen, waaronder de gemeenten en haar organisatieonderdelen, verplicht om bij de verwerking van persoonsgegevens,

Nadere informatie

Verschillen persoonslijst GBA versus PIVA

Verschillen persoonslijst GBA versus PIVA Verschillen persoonslijst GBA versus PIVA Verschillen in namen van elementen tussen GBA en PIVA/BES zijn rood gemarkeerd. Een lege cel in de kolom PIVA geeft aan dat dat element niet voorkomt in PIVA.

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens DGBK/RvIG Met het verzoek van 15 september 2015, kenmerk 2015-0000685724, heeft de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen verzocht om autorisatie voor de

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 26 februari 2019 Zaaknummer: 588613 Portefeuillehouder : M.J.F.J. Thijsen Openbaar Besloten Team : Team HRM, Communicatie

Nadere informatie

UITTREKSEL EN MANAGEMENTRAPPORTAGE. Zelfevaluatie BRP van de gemeente Haarlem

UITTREKSEL EN MANAGEMENTRAPPORTAGE. Zelfevaluatie BRP van de gemeente Haarlem UITTREKSEL EN MANAGEMENTRAPPORTAGE Zelfevaluatie BRP van de gemeente Haarlem Jaar: 2017 Uittreksel gemeente Haarlem van de resultaten van het onderzoek als bedoeld in artikel 4.3 Wet BRP Het college van

Nadere informatie

Verordening basisregistratie personen (BRP)

Verordening basisregistratie personen (BRP) Verordening basisregistratie personen (BRP) Algemeen Sinds 1 januari 2010 zijn alle overheidsorganen, waaronder de gemeenten en haar organisatieonderdelen, verplicht om bij de verwerking van persoonsgegevens,

Nadere informatie

Kernmodule KM1

Kernmodule KM1 Kernmodule 1 14. KM1 14.01. Functies en taken burgerzaken Eindterm 14.01 De kandidaat kan het taakveld burgerzaken en de plaats van burgerzaken nu en in de toekomst omschrijven. 14.01.01. Kan de kerntaken

Nadere informatie

Identiteitsinfrastructuur in Caribisch Nederland en de Caribische landen Exploratief onderzoek naar mogelijke varianten voor de toekomst

Identiteitsinfrastructuur in Caribisch Nederland en de Caribische landen Exploratief onderzoek naar mogelijke varianten voor de toekomst Identiteitsinfrastructuur in Caribisch Nederland en de Caribische landen Exploratief onderzoek naar mogelijke varianten voor de toekomst Richard Born Mark Leenaerts Frank Maas Jan Sprenger Marika Stegmeijer

Nadere informatie

B & W datum 4 februari 2019 Team Wonen Werken en Leven/Basisregistratie Personen Naam steller Froukje Jansen Portefeuillehouder Carla Brugman

B & W datum 4 februari 2019 Team Wonen Werken en Leven/Basisregistratie Personen Naam steller Froukje Jansen Portefeuillehouder Carla Brugman B en W Adviesnota Onderwerp Kennisgeving resultaat zelfevaluatie BRP en PNIK Zaaknummer Teammanager B & W datum 4 februari 2019 Team Wonen Werken en Leven/Basisregistratie Personen Naam steller Froukje

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2018 494 Besluit van 17 december 2018, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari

Nadere informatie

Toelichting wijzigingen Logisch Ontwerp Per 8 oktober 2016

Toelichting wijzigingen Logisch Ontwerp Per 8 oktober 2016 Toelichting wijzigingen Logisch Ontwerp 3.10 Per 8 oktober 2016 1 Inhoud Inleiding..3 Korte beschrijving wijzigingsvoorstellen per onderwerp van het Logisch Ontwerp.4 Gevolgen van de wijziging voor gemeenten

Nadere informatie

2014 no. 79 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2014 no. 79 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2014 no. 79 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA BESLUIT van 11 december 2014 (Stb. 535), houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2015 Uitgegeven,

Nadere informatie

Kwaliteitsmonitor en zelfevaluaties Mandy van Tol/Lida ten Veen Diana van den Brink Enry de Brouwer Sylvia van Gilst

Kwaliteitsmonitor en zelfevaluaties Mandy van Tol/Lida ten Veen Diana van den Brink Enry de Brouwer Sylvia van Gilst Kwaliteitsmonitor en zelfevaluaties 2017 Mandy van Tol/Lida ten Veen Diana van den Brink Enry de Brouwer Sylvia van Gilst Ontwikkelingen Ensia: informatieveiligheid Nieuwe kwaliteitsinformatie BRP Wet-

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 2 oktober 2013, 2013-0000618250, heeft de Raad voor de rechtspraak verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen in verband

Nadere informatie

1.1 Wet basisregistratie personen

1.1 Wet basisregistratie personen 1. WET BRP 15 1.1 Wet basisregistratie personen Wet van 3 juli 2013 houdende nieuwe regels voor een basisregistratie personen, Stb. 2012, 666, zoals laatstelijk gewijzigd op 8 oktober 2014, Stb. 2013,

Nadere informatie

UITTREKSEL EN MANAGEMENTRAPPORTAGE. Zelfevaluatie Vragenlijst BRP 2016 van de gemeente Hoogeveen

UITTREKSEL EN MANAGEMENTRAPPORTAGE. Zelfevaluatie Vragenlijst BRP 2016 van de gemeente Hoogeveen UITTREKSEL EN MANAGEMENTRAPPORTAGE Zelfevaluatie Vragenlijst BRP 2016 van de gemeente Hoogeveen Uittreksel gemeente Hoogeveen van de resultaten van het onderzoek als bedoeld in artikel 4.3 Wet BRP Het

Nadere informatie

Uw burgerservicenummer

Uw burgerservicenummer Uw burgerservicenummer Uniek persoonsnummer U heeft een sofinummer. Voortaan is dit uw burgerservicenummer (BSN). Het burgerservicenummer is een uniek persoonsnummer. Om het BSN te krijgen hoeft u niets

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5414 1 februari 2019 Regeling van de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 28 januari 2019,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 2 oktober 2013, 2013-0000618260, heeft de Raad voor de rechtspraak verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen in verband

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 25 maart 2014, 2014-0000179427, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om de selectieverstrekking van gegevens als bedoeld in artikel 37, eerste lid,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2013 369 Besluit van 23 september 2013, houdende regels tot uitvoering van de Verordening (EU) nr. 211/2011 van het Europees Parlement en de Raad

Nadere informatie

Gebruik van B en C formulieren

Gebruik van B en C formulieren B en C formulieren Gebruik B & C formulieren Gebruik C3 formulieren Toetsingspuntenlijst (C5) Uitleg procedure retourdocumenten (C10) Uitleg voor het onbruikbaar maken document Gebruik van B en C formulieren

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Agendapunt: 5.2/ Documentor.: RV Roden, 26 november 2014

Aan de gemeenteraad. Agendapunt: 5.2/ Documentor.: RV Roden, 26 november 2014 Raad d.dstľz// Aan de gemeenteraad G E M E E N T E î N O O R D E N V E L D Agendapunt: 5.2/03122014 Documentor.: RV14.0518 Bestuit -3 Roden, 26 november 2014 Onderwerp Vaststellen Verordening gegevensverstrekking

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten. In de verzoeken van 16 januari 2014, 2014-0000034011 en 26 november 2014, 2014-0000635388, heeft de minister van Financiën ten behoeve van de Belastingdienst Caribisch Nederland verzocht om autorisatie

Nadere informatie

De BRP door Evelien van Rijswijk - Hendriks, manager Team Burgerzaken en Ontvangst, gemeente Almelo

De BRP door Evelien van Rijswijk - Hendriks, manager Team Burgerzaken en Ontvangst, gemeente Almelo Verslag Op 15 mei 2017 vond de tweede editie van de RvIG Middag van de identiteit plaats, met als thema Ketenpartners in de Jubi-toren (verslag van de 1 e sessie). De middag begint met een welkomstwoord

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer 11-68 Registratienummer raad 629115 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 629114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 19 september 2014, 2014-0000505788 heeft de minister van Veiligheid en Justitie ten behoeve van de Immigratie- en Naturalisatiedienst unit Caribisch Nederland verzocht om autorisatie

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 20, derde lid, en 26, eerste lid, van de Wet basisadministraties persoonsgegevens BES wordt op dit verzoek als volgt besloten. 2015-0000061379 Bijlage(n) 1 In het verzoek van 9 januari 2015, 2015-0000017146 heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ten behoeve van de Dienst Uitvoering Onderwijs verzocht om autorisatie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 519 (R2071) Wijziging van de Paspoortwet in verband met het vervallen van de verplichting een proces-verbaal bij de politie op te maken over

Nadere informatie

Zelfevaluatie basisregistratie personen en register niet-ingezetenen

Zelfevaluatie basisregistratie personen en register niet-ingezetenen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zelfevaluatie basisregistratie personen en register niet-ingezetenen Programma Dienstverlening & Burgerzaken Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Jaarlijks wordt

Nadere informatie

Agendanummer: Registratienummer: Onderwerp: Verordening basisregistratie personen (Verordening BRP) Purmerend

Agendanummer: Registratienummer: Onderwerp: Verordening basisregistratie personen (Verordening BRP) Purmerend Purmerend, 6 september 2011 Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling Op 1 april 2007 is de gewijzigde Wet Gemeentelijke basisadministratie (wet GBA) in werking getreden en is de

Nadere informatie

Klantendag RvIG. Workshop de enik en ik. 27 september Marieke de Sonnaville Jan Heim van Blankenstein

Klantendag RvIG. Workshop de enik en ik. 27 september Marieke de Sonnaville Jan Heim van Blankenstein Klantendag RvIG Workshop de enik en ik 27 september 2018 Marieke de Sonnaville Jan Heim van Blankenstein Introductie Wie zijn wij Waar gaan wij het met u over hebben in deze workshop Wat is het programma

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9821 22 april 2016 Autorisatiebesluit Directeur Generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek, Rijksdienst voor

Nadere informatie

De selectieverstrekking van gegevens aan het CBS

De selectieverstrekking van gegevens aan het CBS versie 1.0 Agentschap BPR DGBK/BPR In het verzoek van 14 oktober 2010, BPR2011/56617 heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Autorisatiebesluit Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6515 26 februari 2016 Autorisatiebesluit Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Datum: 18 maart 2015 Kenmerk:

Nadere informatie

NOTA NAAR AANLEIDING VAN HET VERSLAG

NOTA NAAR AANLEIDING VAN HET VERSLAG 34 519 (R2071) Wijziging van de Paspoortwet in verband met het vervallen van de verplichting een proces-verbaal bij de politie op te maken over een vermist reisdocument en enkele andere wijzigingen NOTA

Nadere informatie

= = Raadsvergadering d.d. 23 september 2013 Agendanr.. No.ZA /DV , afdeling Publiekszaken.

= = Raadsvergadering d.d. 23 september 2013 Agendanr.. No.ZA /DV , afdeling Publiekszaken. = = Raadsvergadering d.d. 23 september 2013 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-29600/DV.14-382, afdeling Publiekszaken. Sellingen, 11 september 2014 Onderwerp: Verordening Basisregistratie Personen (BRP)

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18546 10 april 2018 Autorisatiebesluit voor het dagelijks bestuur van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Gelderland Zuid

Nadere informatie