GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MEI 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MEI 2015"

Transcriptie

1 NORMAAL ALGEMEEN BELEID GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MEI 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Annabel Van Poucke, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters, schepenen Christophe Menu, Geraldine Van den Weghe, Hendrik De Waele, Henk Heyerick, Herman De Vos, Luc Millecamps, Marc Devlieger, Monique De Smet, Philippe Van Steenberghe, Sally Cosijns, Stijn Van de Wiele, Tania Verpraet, Tony Boeckaert, Ugo Den Tandt, gemeenteraadsleden Linda Detailleur, OCMW-voorzitter Sylvie Bohez, secretaris Pieter Verhalle, Sam De Waele, gemeenteraadsleden Sophie Delaere, eerste schepen Lieven Lippens, Ward Baeten, gemeenteraadsleden OPENBAAR 1. GOEDKEUREN VAN NOTULEN VAN GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015 Afwezig bij de stemming over dit punt: Sophie Delaere, eerste schepen Lieven Lippens, Ward Baeten, gemeenteraadsleden Artikel 180 en 181 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, i.v.m. de opmaak en ondertekening van de notulen. Artikel 33 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen i.v.m. de opmaak en goedkeuring van de notulen. Feiten: Artikel 180 en 181 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, i.v.m. de opmaak en ondertekening van de notulen. Artikel 33 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen i.v.m. de opmaak en goedkeuring van de notulen. Artikel 36 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad, vastgesteld in de gemeenteraad van 29 januari 2013 waardoor de notulen van de vorige vergadering samen met de oproepingsbrief ter beschikking gesteld werden van de raadsleden via het extranet. De ontwerpnotulen werden op maandag 18 mei 2015, samen met de agenda en ontwerpbesluiten van de gemeenteraad van 26 mei 2015, via mail aan de raadsleden overgemaakt. Motivatie: Er werden geen opmerkingen noch bezwaren geformuleerd met betrekking tot de notulen. Stemming:

2 POLITIE, BR ANDWEER EN VEILIGHEID Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Enig artikel: De notulen van de gemeenteraad van 28 april 2015 worden goedgekeurd. 2. VERZOEK OM VOORDRACHT VAN BIJKOMENDE PROVINCIALE SANCTIEAMBTENAAR DOOR DE PROVINCIERAAD Afwezig bij de stemming over dit punt: Lieven Lippens, Ward Baeten, gemeenteraadsleden Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Artikel 119bis van de nieuwe gemeentewet, gewijzigd ingevolge de wet van 13 mei 1999 tot invoering van gemeentelijke administratieve sancties en latere wijzigingen. De wet van 7 mei 2004 tot wijziging van de wet van 8 april 1965 betreffende de jeugdbescherming en de nieuwe gemeentewet, en latere wijzigingen. De wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties. Het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de minimumvoorwaarden inzake selectie, aanwerving, opleiding en bevoegdheid van de ambtenaren en personeelsleden die bevoegd zijn tot vaststelling van inbreuken die aanleiding geven tot de oplegging van een gemeentelijke administratieve sanctie. Het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de kwalificatie- en onafhankelijkheidsvoorwaarden van de ambtenaar belast met de oplegging van de administratieve geldboete en tot inning van de boetes in uitvoering van de wet betreffende de gemeentelijke administratieve sancties. De gemeenteraadsbeslissingen d.d. 23 maart 2006, 28 april 2011 en 28 augustus 2013 waarbij reeds werd overgegaan tot aanwijzing van verschillende provinciale sanctieambtenaren. Het gemeenteraadsbesluit van 31 maart 2015 m.b.t. het aanstellen van een bijkomende provinciale sanctieambtenaar belast met het opleggen van gemeentelijke administratieve geldboetes. Op 4 mei 2015 ontvingen wij een van de provincie Oost-Vlaanderen waarin gesteld wordt dat de procedure voor het aanstellen van een bijkomende provinciale sanctionerend ambtenaar gewijzigd is en nu in 3 fasen verloopt: 1. Een verzoek van de gemeenteraad aan de provincieraad om een bijkomend sanctionerend ambtenaar voor te dragen; 2. De daadwerkelijke voordracht van de provincie; 3. De aanstelling door de gemeenteraad op basis van voornoemde voordracht. Motivatie: Het besluit van de gemeenteraad d.d. 31 maart 2015 houdende het aanstellen van een bijkomende provinciale sanctieambtenaar dient te worden ingetrokken gezien deze niet in overeenstemming is met de nieuwe aanstellingsprocedure.

3 In 1ste instantie kan de gemeenteraad enkel een verzoek richten aan de provincieraad om een bijkomend sanctionerend ambtenaar voor te dragen. Financiële impact: Op vandaag wordt reeds beroep gedaan op een provinciaal sanctionerend ambtenaar, dus er is geen rechtstreekse financiële impact. De dossierkost inzake GAS wordt aangerekend op het artikel GBB-VEILIG/ / /BESTUUR/CBS/IE-GEEN. Burgemeester Simon Lagrange licht het punt toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: Het gemeenteraadsbesluit van 31 maart 2015 m.b.t. het aanstellen van een bijkomende, provinciale sanctieambtenaar wordt ingetrokken. Artikel 2: De gemeenteraad richt een verzoek aan de provincieraad om een bijkomende provincieambtenaar voor te dragen voor de uitoefening van de functie van sanctionerend ambtenaar. Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt toegezonden aan de provinciegouverneur, aan het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, Dienst Juridische aangelegenheden, Cel administratieve sancties, aan de Voorzitter van het Politiecollege en aan de Procureur des Konings te Gent. Artikel 4: Dit besluit wordt ter kennis gebracht van de provinciegouverneur door middel van de lijst bedoeld in artikel 252 van het gemeentedecreet. 3. AANPASSEN VAN HET ALGEMEEN POLITIEREGLEMENT DEINZE - ZULTE AAN HET PROTOCOLAKKOORD NIET-VERKEER Afwezig bij de stemming over dit punt: Lieven Lippens, gemeenteraadslid Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Artikel 119 van de nieuwe gemeentewet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is voor de gemeentelijke reglementen van inwendig bestuur en de gemeentelijke politieverordeningen. Artikel 119 bis van de nieuwe gemeentewet op grond waarvan de gemeenteraad gemeentelijke administratieve straffen en sancties kan opleggen overeenkomstig de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties.

4 Feiten: Artikel 119 bis van de nieuwe gemeentewet op grond waarvan de gemeenteraad gemeentelijke administratieve straffen en sancties kan opleggen overeenkomstig de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties. Artikel 134 sexies van de nieuwe gemeentewet waarbij het tijdelijke plaatsverbod ingevoerd wordt. Artikel van de nieuwe gemeentewet waarin gesteld wordt dat de gemeente ook tot taak heeft het voorzien, ten behoeve van de bewoners, in een goede politie, met name over de zindelijkheid, de gezondheid, de veiligheid en de rust op openbare wegen en plaatsen en in openbare gebouwen. De wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties. De gemeenteraadsbesluiten van 28 juni 2006, 23 april 2009, 27 mei 2010, 26 april 2012 en 20 december 2012 waarin het algemeen politiereglement Deinze-Zulte vastgesteld en aangepast werd. Op 12 maart 2015 ontvingen wij een mail van de heer Wally Dhaenens, commissaris van de lokale politie Deinze-Zulte. In het kader van de ondertekening van het Protocolakkoord betreffende de Gemeentelijke Administratieve Sancties -inbreuken op het strafwetboek (Niet-Verkeer) werd een nieuw ontwerp van het algemeen politiereglement Deinze-Zulte opgesteld. De belangrijkste wijzigingen worden als volgt samengevat : o Bij de Algemene Bepalingen is toegevoegd op wie het reglement van toepassing is. o Bij de inbreuken van de eerste soort is het Plaatsverbod toegevoegd. o Het art (zich niet identificeerbaar vertonen) wordt bestraft door art 563bis SWB en is verplaatst naar de Gemengde inbreuken. o Het protocolakkoord weerhoudt enkel Gemengde inbreuken en maakt geen onderscheid tussen inbreuken van de 2 de en de 3 de soort. Als titel voor hoofdstuk 3 is dan ook voor Gemengde inbreuken gekozen. o Winkeldiefstal en Opzettelijke slagen of verwondingen worden tijdelijk nog niet opgenomen in het politiereglement. o De bemiddelingsprocedure wordt uitgebreid tot de meerderjarigen. o Er worden twee strafbepalingen toegevoegd : 1) de procedure van de ouderlijke betrokkenheid en 2) de gemeenschapsdienst voor minder- en meerderjarigen. Op 29 april 2015 ontvingen wij een mail van het departementshoofd beleids- en organisatieondersteuning van stad Deinze met volgende aanpassingen : o schrapping van de bepalingen m.b.t. confetti o aanpassing van de bepaling m.b.t. feestvuurwerk (geen voorafgaande machtiging vereist voor 31 december - 1 januari). Motivatie: Het algemeen politie-reglement Deinze-Zulte dient aangepast te worden aan het Protocolakkoord betreffende de Gemeentelijke Administratieve Sancties -inbreuken op het strafwetboek (Niet-Verkeer). Het aangepast algemeen politiereglement werd besproken in de gemeenteraadscommissie Politie-Brandweer-Veiligheid op donderdag 21 mei. Burgemeester Simon Lagrange licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

5 Artikel 1: Het aangepast algemeen politiereglement Deinze-Zulte wordt goedgekeurd. Het reglement wordt als bijlage bij dit besluit geviseerd. Artikel 2 : Het aangepast algemeen politiereglement Deinze - Zulte treedt in werking op 1 juni 2015 en wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 186 en 187 van het gemeentedecreet. Artikel 3: Het algemeen politiereglement Deinze-Zulte zoals goedgekeurd en aangepast bij gemeenteraadsbesluit van 27 mei 2010, 26 april 2012 en 20 december 2012 wordt opgeheven met ingang van 1 juni Artikel 4: Afschrift van dit besluit wordt gestuurd aan : De Bestendige Deputatie van de Provincieraad, 9000 Gent Hoofdgriffier van de Rechtbank van Eerste Aanleg, 9000 Gent Hoofdgriffier van de Politierechtbank, 9000 Gent Lokale politie Deinze-Zulte Stadsbestuur Deinze Provincie Oost-Vlaanderen, Departement Interne Organisatie, dienst Juridisch Aangelegenheden & Bestuurszaken, Cel GAS, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent. 4. ADVIES OVER NIEUW ONTWERP VAN POLITIEVERORDENING INZAKE PREVENTIE VAN BRAND EN ONTPLOFFING VAN PUBLIEK TOEGANKELIJKE INRICHTINGEN Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Artikel 119 van de nieuwe gemeentewet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is voor de gemeentelijke reglementen van inwendig bestuur en de gemeentelijke politieverordeningen. Feiten: Het gemeenteraadsbesluit van 27 september 2007 waarbij het aangepast reglement voor de publiek toegankelijke inrichtingen werd goedgekeurd. Het gemeenteraadsbesluit van 27 mei 2010 waarbij deze politieverordening inzake preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen geïntegreerd werd in het algemeen politiereglement. Op 23 april 2015 ontvingen wij een mail van de directeur van het zonesecretariaat van de Brandweerzone Centrum, de heer Didier De Wulf. In de zoneraad van 2 april 2015 werd een nieuw ontwerp van politieverordening inzake preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen voorgelegd, met de vraag om dit ontwerp te laten goedkeuren door uw gemeenteraad. De zoneraad heeft uiteindelijk besloten om alvorens de verordening ter goedkeuring voor te leggen aan de respectieve gemeenteraden van de zone, de gemeenteraden de kans te geven feedback te geven op het ontwerp en desgevallend opmerkingen te formuleren. De aangepaste politieverordening werd uitgebreid besproken op de gemeenteraadscommissie Politie-Brandweer-Veiligheid van donderdag 21 mei.

6 PATRIM ONIUM Burgemeester Simon Lagrange licht het agendapunt ter zitting toe. Artikel 1: De gemeenteraad brengt een gunstig advies uit over de aangepaste politieverordening inzake preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen. Artikel 2: Het advies wordt uiterlijk 8 juni 2015 overgemaakt aan het zonesecretariaat van de brandweerzone Centrum, ter attentie van mevrouw Sarah Tavernier, Roggestraat 70, 9000 Gent. 5. GRATIS GRONDAFSTAND IN DE BAUTERSTRAAT, PERCELEN KADASTRAAL BEKEND ZULTE 3 AFDELING SIE B DEEL NRS. 807/S, 806, 804/R, 804/P EN 804/S Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 260 betreffende het bestuurlijk toezicht. De omzendbrief ABB 2006/19 van 1 december De bewoners van de Bauterstraat 22 en 23 vragen regelmatig aan de gemeente om de private toegangsweg te onderhouden. De gemeente kan echter geen werken uitvoeren op privaat terrein. De eigenaars, die een perceel grond in eigendom hebben, die de toegangsweg vormt tot de woningen Bauterstraat 22 en 23, hebben zich akkoord verklaard om gratis grondafstand te doen. Het gaat om volgende percelen, Zulte 3 afdeling sie B: o nr. 807/s, eigendom van Vennootschap Hout- en Palenbedrijf V.H.T., Bauterstraat 26, 9870 Zulte; o deel nr. 806, eigendom van de heer Maenhout Roger, Bauterstraat 29, 9870 Zulte; de heer Maenhout Hugo, Bauterstraat 29, 9870 Zulte en de heer Maenhout Kris, Torenpark 14, 9800 Deinze; o deel nrs. 804/r, 804/p en 804/s, eigendom van de heer en mevrouw Langbeen Bert-Banckaert Frieda, Posterijstraat 56, 8793 Waregem; Om in te schatten over welke oppervlakten het juist gaat werd landmeter AVQ, Gentstraat 35a te 8780 Oostrozebeke aangesteld door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 12 maart Perceel 807/s werd niet opgemeten omdat het een volledig kadastraal perceel betreft met een oppervlakte van 200 m². Uit het opmetingsplan, opgemaakt door AVQ, Gentstraat 35a te 8780 Oostrozebeke blijkt dat volgende oppervlakte dient ingenomen te worden van de gronden gelegen in de Bauterstraat en kadastraal bekend Zulte 3 afdeling sie B: o deel nr. 806: 243,90 m² groot;

7 o deel nrs. 804/r, 804/p en 804/s: 424,50 m² groot. De ontwerpen van akte van kosteloze grondafstand aan en overname door de gemeente Zulte worden als bijlage aan deze beslissing geviseerd. Motivatie: Het is opportuun om over te gaan tot de gratis overdracht-overname van de op het kadasterplan en op het innemingsplan aangeduide gronden (loten 1 t/m 2). De bedoelde verwerving is van openbaar nut. Schepen Olivier Peirs licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: Het kosteloos aanwerven/overnemen van de onroerende goederen, gelegen te Zulte- Machelen, Bauterstraat, 3 afdeling sie B, nr. 807/s en deel nrs. 806, 804/r, 804/p en 804/s, zoals aangeduid op bijgevoegd kadasterplan en innemingsplan (loten 1 t/m 2) wordt aangenomen/goedgekeurd. Deze aanwerving is van openbaar nut. Artikel 2: De ontwerpen van akte van afstand-overname, plus het innemingsplan worden als bijlagen aan deze beslissing geviseerd. Artikel 3: Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met het vervullen van alle verdere administratieve formaliteiten voor het uitvoeren van dit besluit. Artikel 4: Dit besluit zal ter kennis gebracht worden aan de gouverneur, door de lijst bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 6. OPMAKEN ONTWERP VOOR DE RENOVATIE VAN HET FIERTELHOF + STABILITEITSSTUDIE DAK + VEILIG-HEIDSCOÖRDINATIEONTWERP EN VERWEZENLIJKING. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE. Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 EUR excl. btw niet overschreden).

8 Feiten: De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 105. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 5, 3. Het koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende tijdelijke of mobiele bouwplaatsen, en latere wijzigingen. Het Fiertelhof kent een aantal grote gebreken en tekortkomingen waardoor een grondige renovatie zich opdringt: o verstevigen draagstructuur dak in functie van vernieuwen en isoleren plat dak; o verplaatsen sanitaire ruimtes naar inkomberging (incl. vernieuwen buitenriolering/septiek); o vernieuwen keuken; o vernieuwen koelcel en tooginrichting; o omvormen sanitaire ruimtes tot berging; o aanpassing nutsvoorzieningen. Voor het uitvoeren van al deze werken dient een bestek opgemaakt te worden. Het college stelt voor om hiervoor een beroep te doen op een externe architect, stabiliteitsingenieur en veiligheidscoördinator. Motivatie: In het kader van de opdracht Opmaken ontwerp voor de renovatie van het Fiertelhof + stabiliteitsstudie dak + veiligheidscoördinatieontwerp en verwezenlijking werd een bestek met nr. 2015/038 opgesteld door de Dienst grondgebiedzaken. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,00 EUR ,00 EUR (21 % btw) = ,00 EUR. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Financiële impact: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode / /IE18 (ACT-113) en in het budget van de volgende jaren. Schepen Sophie Delaere licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 2: Het bestek met nr. 2015/038 en de raming voor de opdracht Opmaken ontwerp voor de renovatie van het Fiertelhof + stabiliteitsstudie dak + veiligheidscoördinatieontwerp en verwezenlijking, opgesteld door de Dienst grondgebiedzaken worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de

9 CULTUUR algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,00 EUR ,00 EUR (21 % btw) = ,00 EUR. Artikel 3: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode / /IE18 (ACT-113) en in het budget van de volgende jaren. Artikel 4: Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met het uitvoeren van dit besluit. Artikel 5: Dit besluit zal ter kennis gebracht worden aan de gouverneur, door de lijst bedoeld in artikel 252 van het gemeentedecreet van 15 juli KENNISNEMEN VAN JAARVERSLAG 2014 EN JAARREKENING PROJECTVERENIGING "PLATFORM OMGEVING LEIE SCHELDE" Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Artikel 16 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. De omzendbrief van 11 januari 2002 houdende toepassing van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Het besluit van de gemeenteraad van 28 januari 2010 waarbij de gemeente Zulte de statuten van de projectvereniging Platform Omgeving Leie Schelde heeft goedgekeurd. Artikel 11 van de statuten van de projectvereniging Platform Omgeving Leie Schelde waarbij de raad van bestuur de jaarrekeningen, samen met het activiteitenverslag en het verslag van de accountant, dient voor te leggen aan de gemeenteraden. Op 20 april 2015 ontvingen wij een mail van mevrouw Jolien Verroeye, erfgoedcel Leie Schelde, met verzoek om het jaarverslag en de jaarrekening 2014 van POLS te agenderen voor één van de volgende gemeenteraden. Motivatie: In uitvoering van artikel 11 van de statuten van de projectvereniging Platform Omgeving Leie Schelde legt de raad van bestuur de jaarrekeningen, samen met het activiteitenverslag en het verslag van de accountant, voor aan de resp. gemeenteraden. Schepen Michaël Vandemeulebroecke licht het agendapunt ter zitting toe. Artikel 1: De gemeenteraad neemt kennis van het jaarverslag 2014 en de jaarrekening 2014 van de projectvereniging Platform Overleg Leie en Schelde.

10 BIBLIOTHEEK Artikel 2: Het gemeenteraadsbesluit wordt na kennisname overgemaakt aan POLS. Artikel 3: Het gemeenteraadsbesluit wordt ter kennis gebracht aan de provinciegouverneur door middel van de lijst bedoeld in artikel 252 van het gemeentedecreet. 8. AANPASSEN VAN DE OVEREENKOMST VOOR DE INTERLOKALE VERENIGING ZOVLA Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Het decreet intergemeentelijke samenwerking van 6 juli Het decreet lokaal cultuurbeleid van 6 juli Het besluit ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid. Het provinciaal reglement, goedgekeurd door de Provincieraad in zitting van 11 december 2013, houdende de subsidiëring ter ondersteuning van de samenwerking van de openbare bibliotheken in het kader van het Streekgericht Bibliotheekbeleid in Oost- Vlaanderen. De gemeenteraadsbeslissing van 28 oktober 2004, houdende goedkeuring overeenkomst Interlokale Vereniging ZOVLA. De gemeenteraadsbeslissing van 26 mei 2005, houdende wijziging overeenkomst Interlokale Vereniging ZOVLA. In de vergadering van het ZOVLA-beheerscomité van 3 februari 2015 werd voorgesteld om de statuten van de Interlokale Vereniging ZOVLA aan te passen. Motivatie: Het decreet rond intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat enkel de rekening op de verschillende gemeenteraden moet goedgekeurd worden. Daarom stelt het ZOVLAbeheerscomité voor in de toekomst het budget en het jaarverslag ter kennisgeving en de rekening ter goedkeuring aan de gemeenteraden voor te leggen. Schepen Michaël Vandemeulebroecke licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: Naar aanleiding van de aanpassing van de artikelen 11, 14 en 20 wordt de aangepaste overeenkomst voor de interlokale vereniging ZOVLA goedgekeurd. De bestaande

11 overeenkomst wordt integraal vervangen door de aangepaste overeenkomst. De overeenkomst voor de interlokale vereniging ZOVLA wordt als bijlage bij dit besluit geviseerd. Artikel 2: De aangepaste overeenkomst voor de interlokale vereniging ZOVLA treedt onmiddellijk in werking. Artikel 3: De gemeenteraadsbesluiten van 28 oktober 2004 en van 26 mei 2005 waarbij de initiële overeenkomst werd goedgekeurd en naderhand aangepast, worden met onmiddellijk ingang opgeheven. Artikel 4: De heer Simon Lagrange, burgemeester en mevrouw Sylvie Bohez, gemeentesecretaris, zijn gemachtigd de aangepaste overeenkomst te ondertekenen. Artikel 5: Deze beslissing wordt samen met de overeenkomst, ondertekend door alle leden van de Interlokale Vereniging ZOVLA, overgemaakt aan de Provincie Oost-Vlaanderen, directie Cultuur - dienst Kunsten & Cultuurspreiding - Woodrow Wilsonplein 2 te 9000 Gent. 9. GOEDKEUREN VAN DE REKENING 2014 INTERLOKALE VERENIGING ZOVLA Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Het decreet intergemeentelijke samenwerking van 6 juli Het decreet lokaal cultuurbeleid van 6 juli Het besluit ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid. Het provinciaal reglement, goedgekeurd door de Provincieraad in zitting van 11 december 2013, houdende de subsidiëring ter ondersteuning van de samenwerking van de openbare bibliotheken in het kader van het Streekgericht Bibliotheekbeleid in Oost- Vlaanderen. De gemeenteraadsbeslissing van 28 oktober 2004 houdende goedkeuring overeenkomst interlokale vereniging ZOVLA. De gemeenteraadsbeslissing van 26 mei 2005 houdende wijziging overeenkomst interlokale vereniging ZOVLA. De gemeenteraadsbeslissing van 26 mei 2015 waarbij de overeenkomst voor de interlokale vereniging ZOVLA aangepast wordt. Volgens artikel 19 van de overeenkomst interlokale vereniging ZOVLA dient de jaarrekening van het afgelopen jaar ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraden van de leden. Het ZOVLA-beheerscomité keurde in de vergadering van 3 februari 2015 de ZOVLArekening 2014 goed. Schepen Michaël Vandemeulebroecke licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming:

12 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: De rekening 2014 van de interlokale vereniging ZOVLA wordt goedgekeurd. De jaarrekening wordt als bijlage bij dit besluit geviseerd. Artikel 2: Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Provincie Oost- Vlaanderen, directie Cultuur - dienst Kunsten & Cultuurspreiding - Woodrow Wilsonplein 2 te 9000 Gent. 10. KENNISNEMEN VAN JAARVERSLAG 2014 EN BUDGET 2015 VAN INTERLOKALE VERENIGING ZOVLA Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Het decreet intergemeentelijke samenwerking van 6 juli Het decreet lokaal cultuurbeleid van 6 juli Het besluit ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid. Het provinciaal reglement, goedgekeurd door de Provincieraad in zitting van 11 december 2013, houdende de subsidiëring ter ondersteuning van de samenwerking van de openbare bibliotheken in het kader van het Streekgericht Bibliotheekbeleid in Oost- Vlaanderen. De gemeenteraadsbeslissing van 28 oktober 2004 houdende goedkeuring overeenkomst interlokale vereniging ZOVLA. De gemeenteraadsbeslissing van 26 mei 2005 houdende wijziging overeenkomst interlokale vereniging ZOVLA. De gemeenteraadsbeslissing van 26 mei 2015 houdende wijziging overeenkomst interlokale vereniging ZOVLA. Volgens artikel 20 van de overeenkomst interlokale vereniging ZOVLA stelt het beheerscomité de begroting vast en legt ze, samen met een activiteitenverslag ter kennisgeving voor aan de respectieve gemeenteraden van de leden en aan het provinciebestuur. Het ZOVLA-beheerscomité keurde in de vergadering van 14 oktober 2014 het budget 2015 goed en in de vergadering van 3 februari 2015 het jaarverslag Schepen Michaël Vandemeulebroecke licht het agendapunt ter zitting toe.

13 ONTW IKKELINGSSAM ENWERK ING Artikel 1: De gemeenteraad neemt kennis van het jaarverslag 2014 van interlokale vereniging ZOVLA. Artikel 2: De gemeenteraad neemt kennis van het budget 2015 van interlokale vereniging ZOVLA. 11. AANPASSEN VAN HET TOELAGEREGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 42 en 43, betreffende de bevoegdheid van de gemeenteraad. Feiten: Het gemeenteraadsbesluit d.d. 28 mei 2013 m.b.t. de goedkeuring samenstelling gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) Zulte. Het gemeenteraadsbesluit d.d. 28 mei 2013 m.b.t. het vaststellen reglement gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) Zulte. Het reglement voor de toelagen ontwikkelingssamenwerking gemeente Zulte is verouderd en verwijst naar besluiten en reglementen die niet meer van kracht zijn. Adviezen: Er is een positief advies van de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking d.d. 10 maart 2015 voor de aanpassing van het reglement voor de toelagen ontwikkelingssamenwerking gemeente Zulte. Motivatie: De verwijzing in artikel 1 van het reglement, m.n. het gemeenteraadsbesluit d.d. 27 juni 2007 betreffende goedkeuren statuten van de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking en aktename van de kandidaten is niet meer van kracht. Artikel 3 wordt geschrapt omdat er een algemeen erkenningsreglement voor alle Zultse verenigingen bestaat. Artikel 6 en 9 m.b.t. de voorwaarden voor het ontvangen van een projecttoelage worden aangepast en vereenvoudigd. Artikel 8 en 11 m.b.t. de uitbetaling van een projecttoelage worden aangepast. De uitbetaling van de toelage dient uitgevoerd te worden voordat de aanvrager vertrekt. De aanvrager wordt nadien uitgenodigd om mee te werken aan een tijdelijke tentoonstelling om aan het publiek te tonen. De artikels zoals vermeld in het reglement zullen opnieuw genummerd worden door de wijzigingen in het reglement. Schepen Frederic Hesters licht het agendapunt ter zitting toe, in het bijzonder de aanpassingen aan het reglement. Raadslid Stijn Van de Wiele polst naar de stand van zaken (aantal, inhoud,...) i.v.m. recente aanvragen tot betoelaging. Schepen Hesters geeft uitleg. Raadslid Van de Wiele vraagt een overzicht van de meest recente aanvragen.

14 Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: Het toelagereglement ontwikkelingssamenwerking wordt als volgt goedgekeurd: Reglement voor de toelagen ontwikkelingssamenwerking gemeente Zulte. 1. Werkingstoelagen Grosverenigingen Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten op de gemeentebegroting, deel Werkingstoelage GROS, worden aan de erkende grosverenigingen, werkingstoelagen evenredig verdeeld en verleend volgens de normen en voorwaarden die hierna worden vermeld. Artikel 2: Tijdsbepaling De grosverenigingen komen jaarlijks in aanmerking voor een werkingstoelage mits zij op 31/10 van het begrotingsjaar minstens één jaar werking én erkenning kunnen aantonen (op het grondgebied van de gemeente Zulte). Artikel 3: Voorwaarden voor betoelaging Enkel die grosverenigingen die voldoen aan de voorwaarden zoals vermeld in het erkenningsreglement voor Zultse verenigingen komen in aanmerking voor het ontvangen van een toelage. Nieuwe erkende verenigingen komen in aanmerking voor het ontvangen van een werkingstoelage vanaf het jaar volgend op de erkenning. Artikel 4: Aanvraag van een toelage De aanvraagformulieren worden jaarlijks begin september verstuurd naar de erkende grosverenigingen door de gemeentelijke dienst voor ontwikkelingssamenwerking. De aanvraagformulieren staan eveneens op de website: De grosverenigingen moeten het aanvraagformulier Werkingstoelage GROS uiterlijk op 31/10 van het lopende jaar, volledig ingevuld, indienen op de dienst ontwikkelingssamenwerking op het gemeentehuis. Onvolledige of niet tijdig ingediende aanvraagdossiers zullen niet weerhouden worden. Artikel 5: Bedrag en uitbetaling De werkingstoelagen worden jaarlijks, uiterlijk eind december, betaald op het rekeningnummer van de vereniging, zoals opgegeven in het aanvraagformulier. 2. Extra toelagen Artikel 6: Soorten extra toelagen Er worden 3 soorten extra toelagen voorzien: 1. Toelagen aan Zultse vrijwilligers, verenigingen en organisaties die acties ondernemen in het kader van ontwikkelingssamenwerking;

15 2. Toelagen aan niet-zultse verenigingen of organisaties die acties ondernemen in het kader van ontwikkelingssamenwerking; 3. Noodhulp voor gebieden getroffen door rampen Toelage aan Zultse vrijwilligers, verenigingen en organisaties die acties ondernemen i.k.v. ontwikkelingssamenwerking. Artikel 7: Voorwaarden Zultse vrijwilligers, verenigingen of organisaties die een actie ondernemen in het kader van ontwikkelingssamenwerking kunnen hiervoor een toelage aanvragen bij de GROS van Zulte. De acties die in aanmerking komen, moeten voldoen aan volgende criteria: 1. De actie wordt georganiseerd door vrijwilligers die gedomicilieerd zijn in Zulte, door een Zultse vereniging of door een organisatie die haar zetel heeft op het grondgebied Zulte. 2. De actie heeft een uitgesproken niet-commercieel karakter. 3. De actie kadert binnen de problematiek van de Noord-Zuidverhouding en/of ontwikkelingssamenwerking. 4. De actie heeft een sensibiliserend karakter en richt zich specifiek tot de Zultse bevolking. Artikel 8: Aanvraagprocedure Zultse vrijwilligers, verenigingen of organisaties die aanspraak willen maken op een projecttoelage moeten minstens drie maanden voor aanvang van de activiteit het aanvraagformulier Toelage voor Zultse vrijwilligers, verenigingen en organisaties in het kader van ontwikkelingssamenwerking volledig ingevuld indienen op de gemeentelijke dienst voor Ontwikkelingssamenwerking. De voorstellen worden voorgelegd aan de GROS die adviseert over de aanvaardbaarheid van de aanvraag en een raming van het bedrag dat men wenst te reserveren voor het project. De vrijwilligers, verenigingen of organisaties kunnen door de GROS uitgenodigd worden om het project toe te lichten. Het college van burgemeester en schepenen beslist over de aanvaardbaarheid van de aanvraag en het te reserveren maximumbedrag van de uit te betalen toelage, binnen de perken van het jaarlijks goedgekeurde en nog niet gereserveerde krediet op de gemeentebegroting, deel toelagen Zultse vrijwilligers, verenigingen en organisaties die acties ondernemen in het kader van ontwikkelingssamenwerking. De beslissing van het college wordt aan de aanvrager medegedeeld door de gemeentelijke ambtenaar voor ontwikkelingssamenwerking. Artikel 9: Uitbetaling De uitbetaling gebeurt na de goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen na het advies van de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking. De vrijwilliger, vereniging of organisatie dient binnen de twee maand na het realiseren van het project een gedetailleerd kostenoverzicht met bijhorende bewijsstukken in bij de gemeentelijke dienst voor ontwikkelingssamenwerking. Na de realisatie van de projecten worden de vrijwilligers gevraagd mee te werken aan een tentoonstelling, spreekbeurt, infomoment, 2.2. Toelagen voor niet-zultse verenigingen of organisaties die acties ondernemen in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Artikel 10: Voorwaarden

16 Niet-Zultse verenigingen of verenigingen/organisaties die hun maatschappelijke zetel niet op het grondgebied van Zulte hebben, die een actie ondernemen in het kader van ontwikkelingssamenwerking kunnen hiervoor een toelage aanvragen bij de GROS. De acties die in aanmerking komen, moeten voldoen aan volgende criteria: 1. De actie wordt georganiseerd door een vereniging of organisatie buiten Zulte. Dit kunnen particuliere initiatieven zijn, initiatieven georganiseerd door een vereniging, een school of een nationaal erkende NGO. Er moet een duidelijke link met Zulte aanwezig zijn. 2. De actie heeft een uitgesproken niet-commercieel karakter. 3. De actie kadert binnen de problematiek van de Noord-Zuidverhouding en/of ontwikkelingssamenwerking. Artikel 11: Aanvraagprocedure Verenigingen of organisaties buiten Zulte die aanspraak willen maken op een projectsubsidie moeten minstens drie maanden voor aanvang van de activiteit het aanvraagformulier Toelagen in het kader van ontwikkelingssamenwerking voor niet Zultse verenigingen of organisaties volledig ingevuld indienen op de gemeentelijke dienst voor ontwikkelingssamenwerking. De voorstellen worden voorgelegd aan de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking die adviseert over de aanvaardbaarheid van de aanvraag en een raming van het bedrag dat men wenst te reserveren voor het project. De particulieren of vertegenwoordigers uit Zulte die een actie ondernemen in naam van een vereniging of organisatie buiten Zulte kunnen door de GROS uitgenodigd worden om het project toe te lichten. Het college van burgemeester en schepenen beslist over de aanvaardbaarheid van de aanvraag en het te reserveren maximumbedrag van de uit te betalen toelagen, binnen de perken van het jaarlijks goedgekeurde en nog niet gereserveerde krediet op de gemeentebegroting, deel toelagen voor niet-zultse verenigingen en organisaties die acties ondernemen in het kader van ontwikkelingssamenwerking. De beslissing van het college wordt aan de aanvrager medegedeeld door de gemeentelijke ambtenaar voor ontwikkelingssamenwerking. Artikel 12: Uitbetaling De uitbetaling gebeurt na de goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen na het advies van de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking. De vereniging of organisatie dient binnen de twee maand na het realiseren van het project een gedetailleerd kostenoverzicht met bijhorende bewijsstukken in bij de gemeentelijke dienst voor ontwikkelingssamenwerking. Na de realisatie van de projecten worden de vrijwilligers of de organisatie gevraagd mee te werken aan een tentoonstelling, spreekbeurt, infomoment, 2.3. Noodhulp voor gebieden getroffen door rampen. Artikel 13: Voorwaarden. Bij grote humanitaire rampen kan de GROS het college van burgemeester en schepenen adviseren om de getroffen bevolking te steunen door een geldelijke bijdrage te storten op de rekening van een niet-gouvernementele organisatie of hulporganisatie die actief is in de regio die geteisterd werd door de humanitaire ramp. Artikel 14: Procedure De GROS adviseert het college van burgemeester en schepenen over het te schenken bedrag en de welbepaalde organisatie(s) actief in de getroffen regio( s) en verstrekt hieromtrent de nodige administratieve inlichtingen.

17 KERKFABRIEKEN Artikel 15: Uitbetaling Het college van burgemeester en schepenen beslist over het te schenken bedrag aan noodhulp en de begunstigde organisatie, binnen de perken van het nog beschikbare en nog niet toegezegde bedrag aan jaarlijks goedgekeurd krediet op de gemeentebegroting, deel noodhulp. De uitbetaling gebeurt zo spoedig mogelijk. Artikel 2: Dit reglement zal bekendgemaakt worden overeenkomstig artikel 186 van het gemeentedecreet en treedt onmiddellijk in werking op 1 juni Artikel 3: Het reglement zoals vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit van 28 mei 2013 wordt op 1 juni 2015 opgeheven. Artikel 4: Dit besluit wordt ter kennis gebracht van de provinciegouverneur door middel van de lijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 12. GEVEN VAN ADVIES OVER DE REKENING DIENSTJAAR 2014 VAN DE KERKFABRIEK SINT PETRUS ZULTE Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Decreet van 07 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, gewijzigd door het decreet van 06 juli Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 inzake het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erediensten, gewijzigd door het besluit van 14 december Ministerieel besluit van 27 november 2006 waarbij de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst worden voorgesteld, gewijzigd door het Ministerieel besluit van 12 februari Omzendbrief van het Vlaams Ministerie van bestuurszaken Agentschap binnenlands bestuur dd. 01 maart 2013 betreffende de boekhouding van de besturen van de eredienst. Gemeentedecreet van 15 juli Afspraak met het Centraal kerkbestuur op 9 maart 2015, waarbij gesteld werd dat de rekeningen van de diverse kerkfabrieken over het jaar 2014, zonder tussenkomst van het centraal kerkbestuur zullen worden behandeld, gezien het CKB niet over de nodige historische documenten beschikt om een advies over deze documenten uit te brengen. De kerkfabriek Sint Petrus van Zulte bracht de rekening over het dienstjaar 2014 binnen op 11 mei Ontbrekende bijlagen werden opgevraagd op 11 mei 2015 De volgende bijlagen werden ons bezorgd op 12 mei 2015: o de inventaris met de activa en de passiva, o de staat van het vermogen op 31/12/14 o de kastoestand op datum van 31/12/2014 o overzicht openstaande facturen en rechten op datum van 31/12/2014

18 INTERGEMEEN TELIJKE SAMENWERKINGSVERBAN DEN o lijst van alle huurders en pachters op 31/12/14 Ontbrekende bijlagen werden opgevraagd op 13 mei 2015 : o enige vorm van toelichting o de investeringsfiches Deze laatste bijlagen werden ons bezorgd op 18 mei Exploitatiebudget : afgesloten met een batig saldo van ,50 EUR - een gemeentetoelage voor de exploitatiekosten van de eredienst ingeschreven van 1.933,00 EUR Investeringsbudget : een tekort van ,16 EUR.- Dit is een gecumuleerd tekort van verschillende jaren omdat eerst de kosten voor de verkaveling werden gemaakt en betaald en pas later de verkopen kunnen gerealiseerd worden. De verklarende nota geeft uitleg over het negatief investeringsresultaat en de intentie om dit weg te werken bij afhandeling van het volledige project omtrent de verkaveling Waalstraat-Zonnelaan. Adviezen: Het advies van het representatief erkend orgaan (het Bisdom) heeft ons nog niet bereikt. Motivatie: De verschillende cijfergegevens van de rekening werden correct toegelicht. De investeringsfiche over het investeringsdossier waarbij voor 2014 uitgaven en/of ontvangsten geregistreerd werd, is aanwezig en geeft een duidelijk beeld van de vooruitgang van het dossier, op voorwaarde dat de fiche van 2013 erbij genomen wordt (overstap van het ene softwarepakket naar het andere zorgde ervoor dat de historische gegevens van het investeringsdossier niet werd opgenomen. Enkel verrichtingen in 2014 zijn zichtbaar. Het overzicht van de kastoestand geeft als te verantwoorden totaal de som van ,34, wat correct is en overeenkomt met de rekeninguitslag. Op de staat van het vermogen werden de sommen van de geldbeleggingen en liquiditeiten correct ingevuld en de nodige uittreksels van de rekeningen werden in kopie bij het overzicht toegevoegd. Het tekort op de rekening van de investeringen blijft aangroeien, terwijl het de bedoeling is, om naar aanleiding van verkopen van patrimoniumgronden het tekort aan te zuiveren. Schepen Olivier Peirs licht het agendapunt ter zitting toe. Artikel 1 : Gunstig advies wordt verleend over de rekening over het dienstjaar 2014 van de Kerkfabriek Sint Petrus van Zulte, mits de opmerking dat het negatief saldo van het investeringsbudget dient weggewerkt te worden in de volgende jaren en dat de investeringsfiches alle verrichtingen dienen te bevatten over de verschillende jaren heen. Artikel 2: Dit advies van de gemeenteraad wordt overgemaakt aan de provinciegouverneur voor goedkeuring, conform artikel 55 2 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten.

19 13. GOEDKEUREN VAN DE AGENDA VAN DE ALGEMENE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN DE INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTGEVENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND (IVM) OP WOENSDAG 17 JUNI GOEDKEUREN VAN DE STATUTENWIJZIGING EN VAN DE TRANSACTIES MET OOG OP HET AFDEKKEN VAN HET BELASTINGRISICO IN HOOFDE VAN IVM. Artikel 42 en 43 van het Gemeentedecreet. Feiten: Het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, inzonderheid artikel 44. De statuten van de IVM, inzonderheid artikel, 12, 13, 30bis, 38 en 42. Het besluit van de gemeenteraad van 26 februari 2013 waarbij de heer Hendrik De Waele en de heer Philippe Van Steenberghe, respectievelijk als eerste en tweede bestuurder bij de IVM werden voorgedragen en de beslissing van de algemene vergadering van de IVM van 27 maart 2013 houdende de benoeming. Het besluit van de gemeenteraad van 28 mei 2013 waarbij de heer Michaël Devriendt als effectief vertegenwoordiger en de mevrouw Annabel Van Poucke als plaatsvervangend vertegenwoordiger werden aangeduid om deel te nemen aan de algemene vergaderingen van de IVM en dit voor de duurtijd van de huidige legislatuur. De agenda voor de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering van de IVM van 17 juni 2015, vastgesteld door de raad van bestuur in zijn zitting van 17 maart Het aangetekend schrijven en de mail van de IVM van 18 maart 2015 inzake de uitnodiging tot de algemene en de buitengewone algemene vergadering van 17 juni 2015 met de agenda en de informatie betreffende agendapunten 2 (kapitaalverhoging) en 3 (statutenwijziging) van de buitengewone algemene vergadering van 17 juni Het aangetekend schrijven van de IVM van 22 april 2015 en de mail van 23 april 2015 inzake de informatie betreffende de agendapunten 1 (verslag directiecomité), 2 (verslag raad van bestuur), 3 (bijzonder verslag raad van bestuur), 5 (overboeking onbeschikbare reserves naar beschikbare reserves), 6 (goedkeuring jaarrekening en voorgestelde resultaatsbestemming), 7 (verlening kwijting aan de bestuurders), 8 (verlening kwijting aan de commissaris), 9 (akte name van de onherroepelijke verbintenis van de deelnemers om hun aandelen te volstorten en van de onherroepelijke opdracht/volmacht van de deelnemers aan de raad van bestuur ), 10 (benoeming plaatsvervangend bestuurder Sint-Martens-Latem), 11 (benoeming plaatsvervangend bestuurder Maldegem), van de algemene vergadering van 17 juni 2015, en agendapunt 2 (beslissing tot kapitaalverhoging) van de buitengewone algemene vergadering van 17 juni Het aangetekend schrijven en de mail van de IVM van 11 mei 2015 inzake de informatie betreffende agendapunt 4 (verslag van de commissaris) van de algemene vergadering van 17 juni De programmawet van 19 december 2014 inzake de wijziging van het fiscaal statuut van de intercommunales. IVM ressorteert ten gevolge van deze programmawet vanaf het boekjaar 2015 onder het regime van de vennootschapsbelasting, echter met inachtneming van bepaalde overgangsmaatregelen. Deze wijziging van het fiscaal statuut heeft onder meer een belangrijke invloed op de (historisch opgebouwde) reserves van de IVM. Zolang voormelde reserves een onderdeel blijven van het eigen vermogen, zijn zij onbelast, maar van zodra er beslist wordt om een dividend uit te keren of wanneer bv. de IVM zou worden stopgezet of vereffend, zullen deze reserves vanaf het boekjaar 2015 belast worden onder het tarief van de vennootschapsbelasting (thans een belastingvoet van 33,99%). Deze situatie maakt dat de IVM m.b.t. zijn reserves een belastingrisico draagt ten belope van circa 6,4 mio. Voormeld risico kan echter wel worden afgedekt. Wanneer

20 er op de jaarlijkse algemene vergadering van 17 juni 2015 met betrekking tot het boekjaar afgesloten per 31 december 2014 wordt beslist tot de uitkering van dividenden geput uit de reserves, vallen deze dividenduitkering nog niet onder het regime van de vennootschapsbelasting. Vervolgens zal het bedrag van het dividend grotendeels gebruikt kunnen worden om (i) de aandelen van alle aandeelhouders volledig te volstorten en (ii) om een kapitaalverhoging van de IVM door te voeren. Op deze manier blijft het bedrag van de reserves grotendeels aanwezig binnen de IVM en wordt het potentieel risico van de vennootschapsbelasting op de reserves vermeden. Het historisch opgebouwde gespaarde bedrag, aan te wenden voor toekomstige investeringsplannen (volgend uit het businessplan opgemaakt in 2009 bij de verlenging van de IVM en uit het beleidsplan 2013)blijft hierdoor binnen de vereniging zodat de steden en gemeenten hiervoor geen extra financiële middelen meer moeten voorzien. Teneinde de bestaande verhoudingen tussen de deelnemende steden/gemeenten van de IVM niet te verstoren, is het aangewezen dat alle deelnemende steden/gemeenten op dezelfde wijze deelnemen aan de volstorting van de kapitaalverhoging. De uitkomst van de voormelde transactie is op dit moment nog niet helemaal zeker omdat het risico bestaat dat de belastingadministratie deze transactie aanziet als een misbruik van de wetgeving. Om voormelde reden werd de geplande transactie dividenduitkering gevolgd door kapitaalverhoging voorgelegd aan de Dienst Voorafgaande Beslissingen van de belastingadministratie (de zogenaamde Rulingcommissie). De finale beslissing van de Rulingcommissie wordt mogelijks genomen na datum van de goedkeuring van de jaarrekening Om deze rechtsonzekerheid maximaal te ondervangen, is aangewezen tijdens de jaarlijkse algemene vergadering de beslissing tot de dividenduitkering afhankelijk te maken van de (dubbele) ontbindende voorwaarde dat de beslissing van de Rulingcommissie negatief is of dat onmiddellijk na de beslissing tot dividenduitkering er geen volstorting van de aandelen en/of kapitaalverhoging plaatsvindt. Door de raad van bestuur van de IVM wordt voorgesteld om het onbeschikbaar gedeelte van de reserves over te boeken naar de beschikbare reserves en dit beschikbaar gedeelte samen met de resultaten van het boekjaar 2014 uit te keren als een dividend ten belope van en hiervan te gebruiken om de bestaande aandelen te volstorten en ,00 te gebruiken tot verhoging van het kapitaal tegen de uitgifte van de aandelen C, en het saldo ten bedrage van ,00 volgens dit voorstel zonder meer uit te keren aan de deelnemende steden/gemeenten. De opvraging van de volstorting van de aandelen zal dan op haar beurt afhankelijk zijn van de opschortende voorwaarde dat er daadwerkelijk tot een dividenduitkering wordt besloten. Om de gehele transactie zo vlot mogelijk te laten verlopen, wordt voorgesteld dat alle deelnemende steden/gemeenten aan de raad van bestuur van de IVM een volmacht geven om enerzijds de volstorting van de aandelen voor hun rekening uit te voeren en anderzijds het restsaldo van de dividenduitkering ten bedrage van over te maken naar een bijzondere bankrekening ten name van de IVM met het oog op de kapitaalverhoging. Zodra het geld op een bijzondere rekening is geplaatst, kan een buitengewone algemene vergadering plaatsvinden. Deze zal eerst akte nemen van het depot van gelden op een bijzondere rekening waaruit het voor de kapitaalverhoging beschikbaar bedrag blijkt en vervolgens kan beslist worden over de kapitaalverhoging. Hiervoor dienen de statuten gewijzigd te worden om het maatschappelijk kapitaal aan te passen als een gevolg van de kapitaalverhoging, en een direct gevolg van de kapitaalverhoging is dat er een nieuwe klasse van aandelen gecreëerd zal worden genaamd aandelen gecreëerd naar aanleiding van de kapitaalverhoging van 17 juni 2015, waardoor de statuten dienen te worden aangevuld met deze nieuwe klasse van aandelen en voorts aangepast waar nodig. Om de bestaande en toekomstige verhoudingen binnen de IVM niet te verstoren, zullen deze aandelen geen stemrecht geven. Een voorstel van de statutenwijziging, goed te keuren op de buitengewone algemene vergadering van 17 juni 2015, inzonderheid artikelen 12 en 13, wordt voorgelegd. Dit voorstel werd door de IVM overgemaakt aan de toezichthoudende overheid (ABB), gelet op de omzendbrief BA-2003/02 van 25 april 2003 betreffende de afschaffing van de jaarlijkse herwaardering van de materiële, vaste activa van de intercommunale verenigingen en van de gemeentebedrijven. ABB heeft geantwoord dat deze operatie binnen de IVM mogelijk is, zolang er niet geraakt wordt aan de wettelijke

21 reserves. De wettelijke reserve ten bedrage van 10% van het maatschappelijk kapitaal is bereikt. De resultatenrekening 2014 en het resultaat van het boekjaar ten bedrage van ,27. De balans bijgevoegd bij de resultatenrekening Het voorstel van de IVM om voor onze gemeente een dividenduitkering ten bedrage van ,14 te voorzien. Het verzoek van de IVM om voor onze gemeente een volstorting van aandelen A ten bedrage van ,00 te voorzien. Het verzoek van de IVM om voor onze gemeente een kapitaalverhoging, geput uit de dividenduitkering, ten bedrage van ,00 te voorzien. Deze kapitaalverhoging resulteert voor onze gemeente in aandelen C. Na kapitaalsinbreng resulteert de dividenduitkering in een netto uitkering ten voordele van onze gemeente ten bedrage van ,14. Motivatie: De gemeenteraad dient de agenda van de algemene en buitengewone algemene vergadering en de verslagen van het directiecomité, van de raad van bestuur en van de commissaris goed te keuren. De gemeenteraad dient in te stemmen met de door IVM voorgestelde transacties en met de voorgelegde statutenwijziging. Burgemeester Simon Lagrange licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: Goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering van de IVM van 17 juni 2015: 1. Verslag van het directiecomité over de werking van de intergemeentelijke vereniging in 2014 met inbegrip van de belangrijke actuele dossiers. 2. Verslag van de raad van bestuur m.b.t. de jaarrekening Bijzonder verslag raad van bestuur met voorstel tot dividenduitkering. 4. Verslag van de commissaris. 5. Overboeking van de onbeschikbare reserves naar beschikbare reserves. 6. Goedkeuring van de jaarrekening per 31 december 2014 en van de voorgestelde resultaatsbestemming (dividenduitkering), onder de (dubbele) ontbindende voorwaarde dat de ruling negatief is of dat onmiddellijk na de beslissing tot dividenduitkering er geen volstorting van de aandelen en/of geen kapitaalverhoging plaatsvindt. 7. Verlenen van kwijting aan de bestuurders. 8. Verlenen van kwijting aan de commissaris. 9. Akte name van de onherroepelijke verbintenis van de deelnemers om hun aandelen te volstorten en van de onherroepelijke opdracht/volmacht van de deelnemers aan de raad van bestuur om (i) in naam en voor rekening van de deelnemers de volstorting uit te voeren uit het provenu van de dividenduitkering, alsook om (ii) het resterend saldo van het provenu, of een nader vast te stellen gedeelte ervan, in naam en voor rekening van de deelnemers over te maken naar een bijzondere bankrekening van de IVM met het oog op de voorgenomen beslissing tot kapitaalverhoging. 10. Benoeming plaatsvervangend bestuurder Sint-Martens-Latem. 11. Benoeming plaatsvervangend bestuurder Maldegem. 12. Varia.

22 Artikel 2: Goedkeuring te hechten aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de IVM van 17 juni 2015: 1. Akte name van het depot van middelen op een bijzondere bankrekening ten name van de IVM, waaruit blijkt welk bedrag beschikbaar is met het oog op de voorgenomen kapitaalverhoging. 2. Beslissing tot kapitaalverhoging. 3. Statutenwijziging beslissing. 4. Varia. Artikel 3: Goedkeuring te hechten aan het verslag van het directiecomité van 7 april 2015 over de werking van de intergemeentelijke vereniging in 2014 met inbegrip van de belangrijke actuele dossiers. Artikel 4: Goedkeuring te hechten aan het verslag van de raad van bestuur van 21 april 2015 met betrekking tot de jaarrekening Artikel 5: Goedkeuring te hechten aan het bijzonder verslag van de raad van bestuur van 21 april 2015 met voorstel tot dividenduitkering. Artikel 6: Goedkeuring te hechten aan het verslag van de commissaris van 8 mei Artikel 7: Goedkeuring te hechten aan de door de IVM voorgestelde overboeking van de onbeschikbare reserves naar de beschikbare reserves. Artikel 8: Goedkeuring te hechten aan de door de IVM voorgestelde jaarrekening 2014 en bijhorende balans, evenals aan de voorgestelde resultaatsbestemming, onder de (dubbel) ontbindende voorwaarde dat de ruling negatief is of dat onmiddellijk na beslissing tot dividenduitkering er geen volstorting van de aandelen en/of kapitaalverhoging plaatsvindt. Artikel 9: Goedkeuring te hechten aan het verlenen van kwijting aan de bestuurders. Artikel 10: Goedkeuring te hechten aan het verlenen van kwijting aan de commissaris. Artikel 11: 1. In te stemmen met de voorgestelde volstorting van aandelen A van onze gemeente ten bedrage van ,00 ( aandelen) 2. Volmacht te geven aan de raad van bestuur van de IVM om in naam van onze gemeente de volstorting uit te voeren uit het provenu van de dividenduitkering 3. Volmacht te geven aan de raad van bestuur van de IVM om in naam en voor rekening van onze gemeente het resterend saldo uit het provenu, ten bedrage van ,00over te maken naar een bijzondere bankrekening van de IVM met het oog op de voorgenomen beslissing tot kapitaalverhoging Artikel 12: Akte te nemen van het depot van middelen op een bijzondere bankrekening ten name van de IVM, waaruit blijkt welk bedrag beschikbaar is met het oog op de voorgenomen kapitaalverhoging. Artikel 13: Goedkeuring te geven aan de door de IVM voorgenomen kapitaalverhoging volgens het voorstel geformuleerd door de raad van bestuur van de IVM op 17 maart Artikel 14: Goedkeuring te hechten aan de voorgelegde statutenwijziging. Artikel 15: Goedkeuring te hechten aan de benoeming van een plaatsvervangend bestuurder voor de gemeente Sint-Martens-Latem, met name de heer Guy Van Severen. Artikel 16: Goedkeuring te hechten aan de benoeming van een plaatsvervangend bestuurder voor de gemeente Maldegem, met name mevr. Annelies Lammertyn. Artikel 17: De vertegenwoordiger of plaatsvervangende vertegenwoordiger van de gemeente te mandateren om op de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering van de IVM van 17 juni 2015 zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen

23 in de gemeenteraad van heden. De volmachtdrager beschikt over het totaal van het aantal stemmen waarover de gemeente beschikt, zijnde stemmen. 14. GOEDKEUREN VAN DE AGENDA VAN DE ALGEMENE VERGADERING OP 26 JUNI 2015 VAN DE FINANCIERINGSINTERCOMMUNALE FIGGA EN AANDUIDEN VERTEGENWOORDIGER EN PLAATSVERVANGEND VERTEGENWOORDIGER Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, inzonderheid artikel 44, waarbij bepaald wordt dat de gemeenten-deelnemers hun vertegenwoordigers voor een algemene vergadering bij gemeenteraadsbesluit moeten aanduiden uit de leden van de gemeenteraad. Artikel 26 van de statuten van FIGGA op grond waarvan de bestuurders en commissarissen voorgedragen door de openbare sector, evenals de experten, geen volmachtdrager kunnen zijn voor de algemene vergadering. Artikel 35 2, 2 van het gemeentedecreet stelt dat het aanwijzen van leden van de gemeentelijke bestuursorganen en van de vertegenwoordigers van de gemeente in overlegorganen en in organen van andere rechtspersonen en feitelijke verenigingen bij geheime stemming gebeurt. De gemeente is aangesloten bij de dienstverlenende vereniging FIGGA. De uitnodiging bij aangetekende brief om vertegenwoordigd te zijn op de jaarvergadering van FIGGA op 26 juni 2015, met volgende agendapunten - Verslag van de raad van bestuur aan de algemene vergadering - Jaarrekening Verslag van de commissaris aan de algemene vergadering - Kapitaalverhoging FIGGA - Kapitaalverhoging FIGGA ter financiering van aandelen Publi-T en toetreding tot W4F - Kwijting van de bestuurders en de commissaris - Statutaire benoemingen en mededelingen. Motivatie: De gemeenteraad dient de agenda van de jaarvergadering goed te keuren en een vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden. De meerderheidsfracties dragen schepen Olivier Peirs als vertegenwoordiger en voorzitter van de gemeenteraad Annabel Van Poucke als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor. De voltallige gemeenteraad gaat akkoord met de voordracht en beslist om niet tot geheime stemming over te gaan. Burgemeester Simon Lagrange licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming:

24 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: Schepen Olivier Peirs, wonende te 9870 Zulte, Molenstraat 39, aan te duiden als vertegenwoordiger en voorzitter van de gemeenteraad Annabel Van Poucke, wonende te 9870 Zulte, Kasteelstraat 18, aan te duiden als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente om deel te nemen aan de algemene vergadering van Figga op vrijdag 26 juni Zij worden opgedragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in onderhavig raadsbesluit. Artikel 2: Goedkeuring te hechten aan de agenda van deze jaarvergadering en de daarbij horende documentatie nodig voor het onderzoek van de volgende agendapunten: - Verslag van de raad van bestuur aan de algemene vergadering - Jaarrekening Verslag van de commissaris aan de algemene vergadering - Kapitaalverhoging FIGGA - Kapitaalverhoging FIGGA ter financiering van aandelen Publi-T en toetreding tot W4F - Kwijting van de bestuurders en de commissaris - Statutaire benoemingen en mededelingen Artikel 3: Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van de hierbij genomen beslissing en er onder meer kennis van te geven aan het secretariaat van de intercommunale Figga, p/a Ravensteingalerij 4 bus 2, 1000 Brussel, t.a.v. de heer Lieven Ex. Artikel 4: Dit besluit wordt ook ter kennis gebracht van de provinciegouverneur, door middel van de lijst bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 15. GOEDKEUREN VAN DE AGENDAPUNTEN EN VASTSTELLING VAN HET MANDAAT VOOR DE ALGEMENE VERGADERING OP 26 JUNI 2015 VAN DE INTERCOMMUNALE VERENIGING GASELWEST Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere verwijzingen, meer bepaald artikels 42 tot 43 en 248 tot 260 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, zoals gewijzigd op 18 januari Het gemeenteraadsbesluit d.d. 26 februari 2013 waarbij schepen Michaël Devriendt als vertegenwoordiger en voorzitter van de gemeenteraad Annabel Van Poucke als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente op de Algemene Vergaderingen van de Intercommunale Gaselwest werden aangesteld en dit voor de duur van de legislatuur. De gemeente neemt voor het distributienetbeheer elektriciteit en/of gas deel aan de opdrachthoudende vereniging Intercommunale maatschappij voor gas en elektriciteit van het Westen, afgekort tot GASELWEST.

25 De gemeente werd per aangetekend schrijven van 14 april 2015 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene ver gadering tevens jaarvergadering van Gaselwest die op 26 juni 2015 plaats heeft in Waregem expo, Zuiderlaan 20 te 8790 Waregem. Het dossier met documentatiestukken werd aan de gemeente over gemaakt. Motivatie: De gemeenteraad dient zijn goedkeuring te hechten aan de agendapunten van de algemene vergadering en dient het mandaat van de vertegenwoordiger vast te stellen. Burgemeester Simon Lagrange licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: zijn goedkeuring te hechten aan de agendapunten van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Gaselwest d.d. 26 juni 2015: 1. Verslagen van de raad van bestuur, het college van commissarissen en de commissaris over het boekjaar Goedkeuring van de jaarrekening afgesloten op 31 december 2014 (balans, resultatenrekening, winst verdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels) 3. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurs comités, de leden van het college van commissarissen en de commissaris met betrekking tot het boekjaar Hernieuwing aanwijzing aardgasdistributienetbeheerder door VREG 5. Toepassing van artikel 33, 2de alinea van de statuten van Gaselwest in uitvoering van artikel 2 2 van het decreet van 25 april 2014 houdende instemming met het samen werkings akkoord tussen het Vlaamse Gewest, het Waalse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest betreffende de gewestgrensoverschrijdende intercommunales 6. Statutaire benoemingen 7. Statutaire mededelingen. Artikel 2: de vertegenwoordigers van de gemeente/stad die zullen deelnemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Gaselwest op 26 juni 2015, op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake de agendapunten. Artikel 3: het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vere niging Gaselwest, ter attentie van het secretariaat, uitsluitend op het adres (pdf) intercommunales@eandis.be. 16. GOEDKEUREN VAN STATUTENWIJZIGING VAN TMVW

26 Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere verwijzingen, meer bepaald artikels 42 tot 43 en 248 tot 260 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, inzonderheid artikel 44. De gemeente is als vennoot aangesloten bij de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening, afgekort TMVW. Het ontwerp van statutenwijziging werd door TMVW aan de gemeente overgemaakt met brief van 31 maart Deze statutenwijziging vindt plaats in het kader van de aanpassing van TMVW cvba als intercommunale naar een intergemeentelijk samenwerkingsverband. Het decreet intergemeentelijke samenwerking laat evenwel geen eenvoudige omvorming tot intergemeentelijk samenwerkingsverband waarbinnen alle bestaande activiteiten kunnen verdergezet worden, toe. Het maatschappelijk doel van een intergemeentelijk samenwerkingsverband is immer binnen het decreet enger gedefinieerd. De intercommunale zal daarom de activiteiten Aanvullende diensten (ondersteuning in diverse domeinen) en Secundaire diensten (vnl. beheer van sportinfrastructuur) afsplitsen en elk onderbrengen in een afzonderlijk intergemeentelijk samenwerkingsverband. Daarenboven voorziet de statutenwijziging vanuit fiscaal oogpunt enkele optimalisaties aan de organisatiestructuur (beheer van wegenis wordt geïntegreerd in ondersteunde dienstverlening). Wat rest na de afsplitsing en de hergroepering is de TMVW zoals deze bestond in 2006, zij het omgevormd tot een intergemeentelijk samenwerkingsverband. De activiteit focust opnieuw volledig op water : drinkwatervoorziening en zuivering van afvalwater. De toelichting door de Raad van Bestuur van TMVW m.b.t. deze statutenwijziging werd als bijlage aan onderhavig besluit gevoegd. Motivatie: De gemeenteraad dient de statutenwijziging goed te keuren. Burgemeester Simon Lagrange licht het agendapunt ter zitting toe. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: De voorgestelde statutenwijziging van de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening, in het kort TMVW, zoals opgenomen in het desbetreffend ontwerp goed te keuren. De statutenwijziging wordt als bijlage bij dit besluit geviseerd. Artikel 2: Opdracht te geven aan zijn vertegenwoordiger(s) deze wijzigingen op de Buitengewone Algemene Vergadering die erover zal beslissen, goed te keuren. Artikel 3: Van onderhavige beslissing afschrift te sturen aan TMVW.

27 17. GOEDKEUREN VAN HET SPLITSINGSVOORSTEL VAN TMVW IN 3 INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere verwijzingen, meer bepaald artikels 42 tot 43 en 248 tot 260 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Het decreet van 25 april 2014 houdende instemming met het samenwerkingsakkoord tussen het Vlaamse gewest, Waalse gewest en Brusselse gewest betreffende de gewestgrensoverschrijdende intercommunales ingevolge hetwelk TMVW uiterlijk tegen 30 juni 2015 moet worden omgevormd naar een rechtsvorm onderworpen aan het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. De statuten van TMVW waarbij de beslissingen inzake de voorgenomen transitie dienen te worden genomen door haar algemene vergadering. De gemeente is aangesloten bij TMVW. De omvorming vereist dat de organisatie en de werking van TMVW aangepast moet worden aan voormeld decreet. De documenten m.b.t. de statutenwijziging, overgemaakt per aangetekend schrijven d.d. 31 maart De documenten overgemaakt per aangetekend schrijven van 13 mei 2015, houdende het voorstel van een met splitsing door oprichting gelijkgestelde verrichting van TMVW: 1. het voorstel van statutenwijziging van TMVW; 2. het bijzonder verslag van de raad van bestuur in verband met de wijziging van het statutair doel in het kader van de statutenwijziging; 3. het bijzonder verslag van het college van commissarissen in verband met de wijziging van het statutair doel in het kader van de statutenwijziging; 4. het bijzonder verslag van de commissaris-revisor in verband met de wijziging van het statutair doel in het kader van de statutenwijziging het bijzonder verslag van de raad van bestuur inzake de met splitsing door oprichting gelijkgestelde verrichting van TMVW; 5. het voorstel van een met splitsing gelijkgestelde verrichting (partiële splitsing) van TMVW; 6. het bijzonder verslag van de raad van bestuur inzake de met splitsing gelijkgestelde verrichting (partiële splitsing) van TMVW; 7. het bijzonder verslag van het college van commissarissen inzake de met splitsing gelijkgestelde verrichting (partiële splitsing) van TMVW; 8. het bijzonder controleverslag van de commissaris-revisor in het kader van de met splitsing door oprichting gelijkgestelde verrichting van TMVW; 9. het ontwerp van statuten van de opdrachthoudende vereniging TMVR; 10. het ontwerp van statuten van de opdrachthoudende vereniging TMVS; 11. het intercommunaal voorstel migratieplan vertegenwoordigers TMVW, TMVR en TMVS. De uitnodigingsbrief voor de algemene vergadering van IC TMVW cvbadd. 29 juni 2015, waarin tevens de agenda werd meegedeeld en de agendapunten werden toegelicht. De uitnodigingsbrief van de buitengewone algemene vergadering Statutenwijziging IC TMVW onder voorbehoud van splitsing d.d. 29 juni 2015, waarin tevens de agenda werd meegedeeld en de agendapunten werden toegelicht. De uitnodigingsbrief van de buitengewone algemene vergadering Partiële splitsing IC TMVW d.d. 29 juni 2015, waarin tevens de agenda werd meegedeeld en de agendapunten werden toegelicht.

28 De uitnodiging voor de bijzondere algemene vergadering van TMVW ISV d.d. 29 juni 2015, waarin tevens de agenda werd meegedeeld en de agendapunten werden toegelicht. Motivatie: De gemeenteraad dient het splitsingsvoorstel van TMVW in 3 intergemeentelijke samenwerkingsverbanden goed te keuren. Burgemeester Simon Lagrange licht het agendapunt ter zitting toe. In de nieuwe algemene vergadering heeft Zulte recht op 5 vertegenwoordigers, dus 1 bijkomende vertegenwoordiger. De meerderheidsfracties stellen raadslid Ward Baeten voor als effectief vertegenwoordiger en raadslid Pieter Verhalle als plaatsvervangend vertegenwoordiger. De initiële aanduiding van 4 vertegenwoordigers en plaatsvervangers in de algemene vergadering, zoals vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit van 26 februari 2013, blijft behouden, met uitzondering van de wijziging van de plaatsvervanger van de 1ste vertegenwoordiger nl. plaatsvervanger van 1ste vertegenwoordiger, schepen Michaël Devriendt, wordt raadslid Tony Boeckaert (i.p.v. raadslid Ward Baeten die nu effectief vertegenwoordiger wordt). Raadslid Henk Heyerick vindt het jammer dat er niet geopteerd wordt om 5de vertegenwoordiger toe te kennen aan de grootste partij nl. de CD&V-fractie. Dit zou een groter draagvlak bewerkstelligen. Raadslid Heyerick vermoedt dat de meerderheidsfracties niet zullen neerleggen bij dit verzoek. De CD&V-fractie verklaart zich akkoord met de voordracht. De voltallige gemeenteraad beslist om niet tot geheime stemming over te gaan. Stemming: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: De gemeenteraad beslist goedkeuring te verlenen aan de agenda van de algemene vergadering IC TMVW cvba van 29 juni 2015 en de daarbij horende documentatie nodig voor het onderzoek van de agendapunten: 1. Verslag van de Raad van Bestuur over het dienstjaar Goedkeuring van de jaarrekening afgesloten per 31 december Verslag van het college van commissarissen 4. Verslagen van de commissaris-revisor (lid IBR) 5. Kwijting aan de bestuurders, commissarissen en de commissaris-revisor (lid IBR) 6. Goedkeuring van toetredingen en uitbreiding van toetredingen 7. Actualisering van bijlagen 1, 2 en 5 aan de statuten ingevolge diverse toetredingen en uitbreidingen van toetredingen 8. Benoeming van vertegenwoordigers in de Directiecomités Benoeming van bestuurders in de Raad van Bestuur Artikel 2: De gemeenteraad beslist de afgevaardigde van de gemeente die bij aanvang van de legislatuur werd gemachtigd, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in artikel 1. Artikel 3: De gemeenteraad beslist goedkeuring te verlenen aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering Statutenwijziging IC TMVW onder voorbehoud van splitsing van 29 juni 2015 en de daarbij horende documentatie nodig voor het onderzoek van de agendapunten: 1. Voorstel van statutenwijziging van TMVW tot opdrachthoudende vereniging conform het decreet van 6 juni 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking

29 2. Bijzonder verslag van de raad van bestuur in verband met de wijziging van het statutair doel in het kader van de voormelde statutenwijziging 3. Bijzonder verslag van het college van commissarissen in verband met de wijziging van het statutair doel in het kader van de voormelde statutenwijziging 4. Bijzonder verslag van de commissaris-revisor (lid IBR) in verband met de wijziging van het statutair doel in het kader van de voormelde statutenwijziging 5. Omvorming van TMVW tot opdrachthoudende vereniging conform het decreet van 6 juni 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en derhalve artikelsgewijze aanpassing van de statuten van TMVW conform het voorstel tot statutenwijziging, inclusief de wijziging van het statutair doel 6. Vaststelling van mandaatbeëindiging van het college van commissarissen met uitzondering van de commissaris-revisor 7. Uitvoeringsvolmacht Artikel 4: De gemeenteraad beslist de afgevaardigde van de gemeente die bij aanvang van de legislatuur werd gemachtigd, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in artikel 3. Artikel 5: De gemeenteraad beslist goedkeuring te verlenen aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering Partiële splitsing IC TMVW van 29 juni 2015 en de daarbij horende documentatie nodig voor het onderzoek van de agendapunten: 1. Voorstel van een met splitsing door oprichting gelijkgestelde verrichting (partiële splitsing) van TMVW 2. Bijzonder verslag van de raad van bestuur inzake de met splitsing door oprichting gelijkgestelde verrichting (partiële splitsing) van TMVW 3. Bijzonder verslag van het college van commissarissen inzake de met splitsing door oprichting gelijkgestelde verrichting (partiële splitsing) van TMVW 4. Bijzonder controleverslag van de commissaris-revisor (lid IBR) inzake de met splitsing door oprichting gelijkgestelde verrichting (partiële splitsing) van TMVW 5. Beslissing om over te gaan tot een met splitsing door oprichting gelijkgestelde verrichting (partiële splitsing) van TMVW 6. Goedkeuring van de oprichtingsakte en de statuten van TMVR 7. Goedkeuring van de oprichtingsakte en de statuten van TMVS 8. Schrapping van de A-, de V- en de S-aandelen van TMVW, in ruil waarvoor ten gevolge van de partiële splitsing nieuwe aandelen in TMVR en TMVS worden uitgegeven (door uittreding of (technische) uitsluiting ten belope van voormelde aandelen) 9. Uitvoeringsvolmacht Artikel 6: De gemeenteraad beslist de afgevaardigde van de gemeente die bij aanvang van de legislatuur werd gemachtigd, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in artikel 5. Artikel 7: De gemeenteraad beslist goedkeuring te verlenen aan de agenda van de bijzondere algemene vergadering TMVW ISV van 29 juni 2015 en de daarbij horende documentatie nodig voor het onderzoek van de agendapunten: 1. Actualisering van bijlagen 1 en 2 aan de statuten ingevolge diverse toetredingen en uitbreiding van toetredingen 2. Aanstelling vertegenwoordigers adviescomités 3. Aanstelling bestuurders 4. Goedkeuring vergoedingen Artikel 8: De gemeenteraad beslist de afgevaardigde van de gemeente die bij aanvang van de legislatuur werd gemachtigd, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in artikel 7. Ieder aandeel geeft recht op één stem. Geen enkele deelnemer mag evenwel meer stemmen uitbrengen dan één vijfde van het totaal aantal stemgerechtigde aandelen of twee vijfden van de stemgerechtigde aandelen die vertegenwoordigd zijn op de vergadering. Iedere deelnemer die tien of minder stemgerechtigde aandelen bezit, heeft minimaal recht op één vertegenwoordiger op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 11 tot 20 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 2 vertegenwoordigers op de algemene vergadering.

30 EXTR A CULTUUR Iedere deelnemer die 21 tot 35 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 3 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 36 tot 55 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 4 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 56 tot 80 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 5 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 81 tot 110 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 6 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 111 tot 145 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 7 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 146 tot 185 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 8 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 186 tot 230 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 9 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 231 tot 280 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 10 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 281 tot 335 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 11 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 336 tot 395 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 12 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 396 tot 460 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 13 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die 461 tot 530 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 14 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Iedere deelnemer die meer dan 530 stemgerechtigde aandelen bezit, heeft recht op 15 vertegenwoordigers op de algemene vergadering. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen T-, T K, D-, D K, D², Z-, Z², F1-, F2 en F3 aandelen. De heer Ward Baeten, gemeenteraadslid, wonende Anglo 50 te 9870 Zulte wordt aangeduid als 5de vertegenwoordiger om de gemeente te vertegenwoordigen in de algemene vergaderingen van TMVW ISV en wordt gevolmachtigd in naam van de gemeente deel te nemen aan al de beraadslagingen en stemmingen, alle notulen, de aanwezigheidslijst en andere documenten te tekenen, en in het algemeen alles te doen wat nodig is om de belangen van de gemeente te behartigen op deze vergaderingen. De heer Pieter Verhalle, gemeenteraadslid, wonende Oude Weg 27F te 9870 Zulte wordt aangeduid als plaatsvervanger. De initiële aanduiding van 4 vertegenwoordigers en plaatsvervangers in de algemene vergadering, zoals vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit van 26 februari 2013, blijft behouden, met uitzondering van de wijziging van de plaatsvervanger van de 1ste vertegenwoordiger nl. plaatsvervanger van 1ste vertegenwoordiger, schepen Michaël Devriendt, wonende te 9870 Zulte, Oude Weg 117, wordt aangepast als volgt : Tony Boeckaert, gemeenteraadslid, Karreweg 7, 9870 Zulte (i.p.v. Ward Baeten die nu effectief vertegenwoordiger wordt). Artikel 9: De gemeenteraad beslist zijn goedkeuring te verlenen aan het intercommunaal voorstel inzake migratieplan vertegenwoordigers. Artikel 10: De gemeenteraad beslist het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van dit besluit waaronder het onverwijld bezorgen van een afschrift van deze beslissing aan TMVW, Stropstraat 1, 9000 Gent. 18. VRAAG VAN RAADSLID GERALDINE VAN DEN WEGHE M.B.T. DE OPENBARE VERKOOP VAN EEN DEEL VAN DE INBOEDEL VAN MUSEUM MEHEUS

31 Feiten: Artikel 22 van het gemeentedecreet op grond waarvan de gemeenteraadsleden uiterlijk vijf dagen vóór de vergadering punten aan de agenda van de gemeenteraad kunnen toevoegen. Hiertoe bezorgen ze hun toegelicht voorstel van beslissing aan de gemeentesecretaris, die de voorstellen aan de voorzitter van de gemeenteraad bezorgt. Artikel 3 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad, goedgekeurd in de gemeenteraad van 29 januari Toelichting: Afgelopen week mochten we een flyer ontvangen waarin melding werd gemaakt van de openbare verkoop van een deel van de inboedel van het Adolf Meheusmuseum. Voorstel tot besluit: Zowel omtrent de wenselijkheid, als omtrent de juridische mogelijkheden stelt de CD&V-fractie zich vragen. De CD&V-fractie stelt dan ook voor om de openbare verkoop af te lassen, zodoende de nodige tijd te kunnen nemen het gewenst inhoudelijk maatschappelijk debat te kunnen voeren en de mogelijke juridische implicaties van de beslissing na te gaan. Raadslid Geraldine Van den Weghe verwijst naar de historiek van het dossier en de voorwaarde gekoppeld aan het legaat. Raadslid Van den Weghe vraagt een volledig afschrift van het testament met de bedoeling om dit na te lezen en onder meer na te gaan of een testamentuitvoerder werd aangesteld. Ze stelt de mogelijkheid om een deel van de inboedel openbaar te verkopen juridisch in vraag. Het legaat vond plaats onder de uitdrukkelijke voorwaarde "pour en faire un musée". Kan de niet-naleving van het testament juridisch aangevochten worden en zo ja, door wie? Desgevallend moet met de overlevende erfgenamen een akkoord gesloten worden zodat een toekomstige betwisting wordt uitgesloten. Schepen Vandemeulebroecke geeft uitleg bij de achtergrond van de openbare verkoop. De inboedel bestaat uit meerdere honderden roerende goederen, die allemaal op een lijst opgenomen zijn en -waar mogelijk- gewaardeerd werden door een beëdigd schatter. Bij het bepalen van de goederen die openbaar verkocht zullen worden, werd nauw samengewerkt met de erfgoedraad. Hierbij werd gewetensvol te werk gegaan. De waarde van de totale inboedel wordt geraamd op euro. Het gedeelte hiervan dat openbaar verkocht wordt, wordt geraamd op à euro. o Volgende categorieën van goederen blijven in elk geval behouden : hoog gewaardeerde goederen, de zgn. "schatten" van de collectie (bv. precieuze Chinese borden, zeldzame klok, vazen,...) goederen met een bepaalde historische waarde, die onlosmakelijk verbonden is aan het huis (bv. luchters, schouwklok, wandarmaturen,...) goederen met een bepaalde erfgoedwaarde, die gekoppeld zijn aan huis & voormalige bewoners (bv. portret van voormalige bewoonster, zilvercollectie,...) o Volgende categorieën van goederen worden verkocht : goederen die weinig erfgoedwaarde hebben, waarvan er heel veel te vinden zijn goederen die niet (hoog) gewaardeerd zijn (bv. kleine gebruiksvoorwerpen, zetels gewaardeerd aan 20 à 50 euro waarvan stoffering volledig kapot is,...) en / of waarvan de restauratie een veelvoud aan kosten impliceert om de goederen in hun oorspronkelijke staat te herstellen (bv. Chinese kast met inlegwerk dat verregaande schade opgelopen heeft). Schepen Vandemeulebroecke vult aan dat de verkoop daarenboven kadert in een ruimer plan om op verschillende niveaus meerwaarde te creëren op en rond de site van het ontmoetingscentrum en het huis Meheus. Het park wordt door de bevolking te weinig gezien en biedt onvoldoende meerwaarde. Het is de bedoeling om in het gebouw een erfgoedcentrum in te richten, met een horeca-invulling op de benedenverdieping. Het cachet van huis Meheus zal hierbij behouden blijven. Waardevolle stukken zullen hierin hun plaats krijgen. Deze invulling lijkt functioneler

32 en biedt een grotere meerwaarde dan de keuze om er "een museum van het interieur" van te maken. Het is onmogelijk om alle goederen te behouden en na de verkoop zullen de waardevolle goederen beter en ten volle tot hun recht komen. De tekst van het legaat is een "grijze" tekst, vatbaar voor interpretatie. Schepen Vandemeulebroecke is er persoonlijk van overtuigd dat het actueel voorstel waarbij erfgoed een blijvende plaats krijgt, de ideale oplossing biedt nl. door het openstellen voor zoveel mogelijk mensen en de algemene ontsluiting van de site voor de bevolking. Er kan niet betwist worden dat hierbij de geest van het legaat gevolgd wordt. Schepen Vandemeulebroecke verwijst daarenboven naar het principe van de veranderlijkheid van de openbare dienst. Het belang van de instandhouding van de voorwaarde van het legaat staat tegenover het beginsel van de veranderlijkheid van de openbare dienst. Volgens dit beginsel kan de organisatie en de werking van de dienst steeds door de overheid gewijzigd worden en aan de wisselende eisen van het algemeen belang aangepast worden. Het museum blijft behouden maar de overheid kan hieraan een aangepaste invulling geven. Raadslid Henk Heyerick vraagt of recent advies gevraagd werd bij hogere overheid over de handeling die vandaag gesteld wordt. Raadslid Herman De Vos verwijst naar een adviesbrief van Agentschap Binnenlands Bestuur die dateert van De wetgeving is ondertussen niet veranderd dus het advies houdt stand. De secretaris bevestigt dat in 2011 door het toenmalig bestuur advies gevraagd werd over de verkoop van de gelegateerde goederen met de bedoeling de opbrengst ervan aan te wenden voor de herstelling van het onroerend goed. In het advies werd verwezen naar het hierboven uiteengezette principe van de veranderlijkheid van de openbare dienst. Raadslid Geraldine Van den Weghe vraagt een afschrift van het advies en merkt op dat dit niet bindend is. Schepen Michaël Vandemeulebroecke is ontgoocheld over de weinig constructieve houding van de CD&V-fractie. Raadslid Henk Heyerick betreurt het gebrek aan transparantie en stelt vast dat de gemeenteraadsleden op de hoogte gesteld werden van de verkoop via een flyer die in de bus bedeeld werd. Schepen Michaël Vandemeulebroecke antwoordt dat de verkoop van roerende goederen een duidelijke bevoegdheid is van het college van burgemeester en schepenen. Raadslid Stijn Van de Wiele stelt de wenselijkheid van de verkoop in vraag. Hij stelt erg geschrokken en boos te zijn n.a.v. de kennisname van de voorgenomen verkoop van een deel van de inboedel. Raadslid Van de Wiele licht de historiek van het huis Meheus toe, de plannen van de CD&V-meerderheid tijdens de voorbije legislatuur, de aanvraag en het bekomen van subsidies om deze plannen uit te voeren. Tot zijn spijt besliste het nieuwe bestuur begin 2013 om het project en de subsidie in de vuilbak te kieperen. De visie van het nieuwe bestuur is lang onduidelijk gebleven. Ondertussen werd de vloer vervangen door goedkope, keramische tegel. Nu wenst het bestuur een groot deel van het interieur te verkopen. De CD&V-fractie wenst de openbare verkoop af te gelasten en een uitgebreid maatschappelijk debat te houden. Het huis is precies uniek omdat er zoveel goederen staan. Schepen Vandemeulebroecke antwoordt dat het toenmalige project voor het nieuwe bestuur onvoldoende meerwaarde bood. Dat de openbare verkoop geen gedragen project is, wordt tegengesproken. De adviesraden nl. cultuurraad & erfgoedraad zijn bij herhaling geconsulteerd. De erfgoedraad heeft het idee ook verder ondersteund & uitgewerkt. Hetgeen nu voorgesteld wordt, hypothekeert geenszins het uniek stuk patrimonium dat we op vandaag hebben (voorstel rond tuin & gebouw). Raadslid Marc Devlieger is verwonderd dat adviesraden geconsulteerd worden, maar dat de moeite niet genomen wordt om de gemeenteraad te informeren. Burgemeester Simon Lagrange beaamt dat dit een moeilijk dossier is. Meerderheid en minderheid staan tegenover elkaar op vlak van visie. Het is verdedigbaar om niet te investeren in een dossier waarin het nieuw bestuur niet gelooft. Het nieuwe dossier beantwoordt ruimschoots aan de toets van het legaat en de wenselijkheid. In 2010 heeft het vorige bestuur een algemene oproep naar de bevolking gelanceerd om een nieuwe bestemming te geven aan het huis Meheus (o.a. suggestie als unieke eventlocatie,...). Alle ideeën en suggesties waren welkom. De toenmalige CD&V meerderheid stond dus zelf ook open voor een heel andere invulling. In deze context werd ook de adviesvraag aan het Agentschap Binnenlands Bestuur gericht. Als de

33 vraag m.b.t. de verkoop van de inboedel letterlijk gesteld wordt, dan houdt dit toch in dat deze optie overwogen werd door het toenmalige bestuur. Raadslid Henk Heyerick leest integraal een schrijven voor, uitgaande van PASAR en ontvangen op 16 december 2010 waarin het belang van het huis Meheus bevestigd wordt. Deze brief werd mede-ondertekend door raadslid Philippe Van Steenberghe. Raadslid Philippe Vansteenberghe antwoordt dat het toenmalige college nooit ingegaan is op deze brief. Er wordt in de brief verwezen naar een Nederlands project waarvan de renovatie ruim 2 miljoen euro bedroeg en waarbij naderhand nog een conservator diende te worden aangesteld. Voor onze gemeente is dit geen optie. Hij kan zich volledig vinden in het voorstel zoals toegelicht door schepen Vandemeulebroecke. Raadslid Henk Heyerick vraagt de stemming m.b.t. het voorstel van de CD&V-fractie om de openbare verkoop van een deel van de inboedel af te gelasten. De CD&V-fractie is tegen de openbare verkoop. De voorzitter roept op tot stemming. Stemming: Met 10 stemmen voor (Christophe Menu, Geraldine Van den Weghe, Henk Heyerick, Lieven Lippens, Luc Millecamps, Marc Devlieger, Monique De Smet, Sally Cosijns, Stijn Van de Wiele, Ugo Den Tandt), 13 stemmen tegen (Annabel Van Poucke, Simon Lagrange, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters, Hendrik De Waele, Herman De Vos, Philippe Van Steenberghe, Tania Verpraet, Tony Boeckaert, Ward Baeten) Enig artikel: Het voorstel van de CD&V-fractie om de openbare verkoop van een deel van de inboedel van het museum Meheus af te gelasten, wordt verworpen. Namens de gemeenteraad Sylvie Bohez secretaris Annabel Van Poucke voorzitter

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 JANUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

VASTSTELLEN VAN DE BIJDRAGE VOOR DEELNAME AAN CURSUS 'HOOGSENSITIEVE KINDEREN, ONTDEK HUN KRACHT!' IN DE BIBLIOTHEEK

VASTSTELLEN VAN DE BIJDRAGE VOOR DEELNAME AAN CURSUS 'HOOGSENSITIEVE KINDEREN, ONTDEK HUN KRACHT!' IN DE BIBLIOTHEEK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

Marc Devlieger, gemeenteraadslid TOEKENNEN VAN TOELAGEN VOOR SOCIALE TEGEMOETKOMING AAN GROTE GEZINNEN EN PERSONEN MET EEN HANDICAP

Marc Devlieger, gemeenteraadslid TOEKENNEN VAN TOELAGEN VOOR SOCIALE TEGEMOETKOMING AAN GROTE GEZINNEN EN PERSONEN MET EEN HANDICAP UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Philippe Van Steenberghe, gemeenteraadslid Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic

Nadere informatie

Agendapunt nr. 2: WIJZIGING VAN HET POLITIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET CONTAINERPARK EN DE AFVALOPHALINGEN DE GEMEENTERAAD

Agendapunt nr. 2: WIJZIGING VAN HET POLITIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET CONTAINERPARK EN DE AFVALOPHALINGEN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 MAART 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Marc Devlieger, gemeenteraadslid

Marc Devlieger, gemeenteraadslid UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Philippe Van Steenberghe, gemeenteraadslid Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE WAALSTRAAT

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE WAALSTRAAT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

Schepen Frederic Hesters, raadsleden Luc Millecamps, Sally Cosijns en Lieven Lippens zijn afwezig

Schepen Frederic Hesters, raadsleden Luc Millecamps, Sally Cosijns en Lieven Lippens zijn afwezig GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 AUGUSTUS 2013 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters en Linda Detailleur, schepenen,

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE ZULTE

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD MOBILITEIT EN VERKEERSVEILIGHEID ZULTE

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD MOBILITEIT EN VERKEERSVEILIGHEID ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 MEI 2013 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters

Nadere informatie

Agendapunt nr.6: GOEDKEUREN VAN HET GECOORDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT DE GEMEENTERAAD

Agendapunt nr.6: GOEDKEUREN VAN HET GECOORDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00609 Onderwerp: Dienstverlenende vereniging Veneco²- algemene vergadering van 30 juni 2015 - herschikkingsdividend

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2015

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2015 NORMAAL ALGEMEEN BELEID GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Annabel Van Poucke, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016 2. Kerkfabriek Sint- Quirinus Bunsbeek advies rekening 2015 Dit punt werd reeds

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 26 MEI 2015

GEMEENTERAADSZITTING 26 MEI 2015 38 GEMEENTERAADSZITTING 26 MEI 2015 Aanwezig: Paul CARION Hugo LEROY Denis DIERICK, Tanja EECKHOUT, Peter DECLERCQ, Dirk MARTENS, Willy VAN HOVE Gilles VAN HENDE Voorzitter, Burgemeester, Schepenen, OCMW-voorzitter-Schepen,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Gemeentebestuur Schoten

Gemeentebestuur Schoten Vergadering GEMEENTERAAD - Besluit Datum 15 december 2016 Dienst Integrale Veiligheid Auteur Tom Bresseleers Uniek nummer 201603979 Titel Algemeen Politiereglement Schoten TOELICHTING/VERSLAG VOOR DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD

DE GEMEENTERAAD GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 MEI 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters en Linda Detailleur, schepenen,

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING De Raad van Bestuur heeft het genoegen de aandeelhouders en de houders van warrants van Lotus Bakeries NV uit te nodigen tot de gewone

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES Zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van Hamme van 18 juni 2014. HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED... 2 HOOFDSTUK 2: SANCTIES... 2 AFDELING 1:

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN M. FOURNIER, L. COPPENS,, B. BOGAERT, P. MINGELS, G. BLANCKE, K. VANDECASTEELE, D. Verontschuldigd: C. BONTE-VANRAES De zitting wordt geopend om 20.56 uur. OPENBARE ZITTING Dossierverantwoordelijke: GC

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 JUNI 2015

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 JUNI 2015 NORMAAL ALGEMEEN BELEID GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 JUNI 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Annabel Van Poucke, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Dorpsstraat SINT-LAUREINS Tel (09) Fax (09)

Dorpsstraat SINT-LAUREINS Tel (09) Fax (09) Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE VERGADERING VAN 17 APRIL 2014 Aanwezig : de heer L. De Meyere -gemeenteraadslid,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie