Voorwoord JODELA JAARGANG moraalriddertje. NUMMER 397 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord JODELA JAARGANG moraalriddertje. NUMMER 397 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN"

Transcriptie

1 december

2

3 1 JODELA JAARGANG NUMMER 397 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen, wie zou dat zijn? Ik denk onze goede ouwe Sint, die niet stinkt naar bier en geitenkaas wel naar pepernoten en chocolade. Poets je schoenen maar, ga langs de lokale superdeboer en vergeet zeker geen pintje of een bak of twee te bestellen bij de brouwer om naast de schoen te zetten. Zet het laatste wel niet voor de openhaard tenzij je een koelbox of varianten gebruikt. Omdat ik al jaren zondig leef en niets meer van de heilig man en zijn pieten krijg, kan ik alleen maar uitkijken naar the force awakens. Over deel 7 van de star wars saga gaat dan ook de maandelijkse prijsvraag, deze luidt als volg; hoeveel keer moet een gemiddelde clonetrooper schieten om iets te raken? Je kan een levenslange invriezing winnen, zodat je in de toekomst (ondanks dat het zich in een ver verleden afspeelt) wakker gemaakt kan worden door de echte en enige prinses Leia of stoere bink Han Solo. Ik wens jullie ook allemaal een prettige feestperiode, eet je dik en drink je vol want zo houden we onze consumptiemaatschappij in stand. Vergeet ook je goede voornemens niet, die hoef je toch maar een week of geen vol te houden. Denk er aan tolerantie in deze dagen is zeldzaam, probeer de hypocrisie en intolerantie de baas te zijn door gebruik te maken van de ratio waar velen het leven voor gelaten hebben. Groetjes en fijne KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN feestdagen van je morelend moraalriddertje.

4 Informatio 2 Examens Voor de oudere studenten onder ons is de maand december niet meteen de leukste maand. De oudere leden en leiding moeten dan in hun boeken gaan kruipen. Om al dat geleer draaglijker te maken, blijven de activiteiten wel doorgaan maar vaak op een andere dag of een ander tijdstip. Kijk daarom goed in jullie jodela wanneer je activiteit hebt! Kerstfeestje Naar jaarlijkse traditie houden we rond de tijd van Kerstmis ons eigen kerstfeestje. Daarom vragen wij aan alle leden om een cadeautje van ongeveer 2,5 mee te nemen. Dit feestje dient om de sfeer nog harder te bevorderen en om eindelijk van die vervelende twee en halve euro die al sinds vorig jaar in uw portemonnee zit af te raken. Tweede kerst Omdat tweede kerst dit jaar op een zaterdag valt, en het ook belangrijk is om de banden met je familie af en toe (of heel vaak) nog eens aan te sterken, zal er op zaterdag 26 december geen activiteit zijn.

5 3 Oudjaar Voor iedereen die een stem heeft en die op deze dag wil gebruiken: ook dit jaar staat jullie leiding weer lekkere warme chocomelk en soep uit te delen! Net als de afgelopen twee jaar kan je ons dit jaar weer vinden aan het station van Wildert. Niet getreurd mama s en papa s, ook voor jullie zal er iets voorzien zijn! Tot dan!! Lidgeld Wij kunnen uw kind pas verzekeren als het lidgeld betaald is. Dit bedraagt 50 euro voor het eerste kind. Bij het volgende kind van de familie dat lid is, gaat er steeds 5 af. (Tweede kind = 45, ) Dit moet gestort worden op onderstaand rekeningnummer: BE Met als mededeling Naam + Groep Moest dit dus nog niet gebeurd zijn, gelieve deze betaling dan zo snel mogelijk in orde te brengen zodat wij uw dochter/zoon kunnen verzekeren. Alvast bedankt.

6 In t Potje 4 Risotto Met Eekhoorntjesbrood En Parmezaan Benodigdheden Rondkorrelige rijst 300 gr Eekhoorntjesbrood (zie tip 2) Groentebouillon, krachtige 1 L (kokend zie tip 3) Droge witte wijn 1 à 2 dl Sjalotjes 2 st (fijngesnipperd) Knoflook 2 teentjes (fijngehakt) Peterselie 2 el (verse, fijngehakt) Parmezaanse kaas Olijfolie Echte boter 75 gr Zwarte peper (versgemalen) Zeezout Keukengerei Mengkom; Vergiet; Groentemes; Snijplank (groen); Braadpan met zware bodem; Roerlepel Bereiding Heeft men gedroogde eekhoorntjesbrood (Funghi Porcini), laat deze dan eerst een kwartier tot een uur weken in lauw water of tot ze zacht zijn (gebruik het weekwater bij de bouillon: deze paddenstoelen kunnen zand bevatten, filter daarom eerst het water, alvorens te gebruiken). Spoel na het weken de porcini nog eens grondig, laat uitlekken in een vergiet, knijp het overtollige water eruit en snij in plakjes. Verhit de 2 el olie en 25 gr boter in een pan en fruit de sjalotjes en

7 knoflook hierin glazig. Doe de rijst (de rijst niet wassen onder stromend water 5 zie tip 4) erbij en laat men hem, al roerend met een houten lepel, glazig worden. Blus daarna de rijst met de witte wijn. Als de wijn bijna volledig is opgenomen door de rijst, voegt men - wanneer men werkt met gedroogde porcini- de geweekte, uitgelekte en uitgeknepen porcini toe en roert men het geheel op. Draai het vuur laag en voeg pollepel na pollepel hete bouillon toe (met daarin het weekvocht van de porcini zie ook tip 5): schep er telkens pas de volgende lepel bij als de vorige schep bouillon bijna volledig is opgenomen door de rijst. Roer de risotto voortdurend om, zodat hij niet aan de bodem van de pan gaat kleven (op deze manier bereikt men ook dat het zetmeel uit de rijst alles tot een romig geheel maakt). Roer wel voorzichtig, anders koken de korrels tot pap. Voeg na 10 minuten -wanneer men met verse porcini werkt- de verse, in plakjes gesneden eekhoorntjesbrood toe. Laat de rijst in totaal circa 20 minuten koken, op een zacht vuurtje en zonder deksel, of tot de rijst beetgaar is (steeds bouillon toevoegend zolang als nodig: misschien hebt u niet alle bouillon nodig of net wat extra). De kooktijd hangt af van de soort rijst: de risotto dient romig en vochtig te zijn, maar zeker niet soepachtig en zeker niet te droog. Neem, als de rijst gaar is, de pan van het vuur en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg de peterselie, 100 gr geraspte Parmezaanse kaas en resterende boter en wat olijfolie (zie tip 6) toe, meng alles voorzichtig door elkaar en laat het geheel 2 minuten rusten, alvorens op de borden te scheppen.

8 6 Moppentrommel Een zwarte piet komt bij de bakker en vraagt: "Heeft u ook pepernotentaart?" De bakker zegt: "Nee, die heb ik niet." De zwarte piet kijkt nog even rond en loopt dan weer de bakkerij uit. De volgende dag komt de zwarte piet weer de bakkerij binnen en vraagt weer: "Heeft u ook pepernotentaart?" Weer zegt de bakker: "Nee." En weer gaat de zwarte piet zonder iets te kopen de winkel uit. Dit herhaalt zich een aantal dagen en de bakker begint te twijfelen: Zal ik dan toch maar een pepernotentaart maken? Als de zwarte piet de bakkerij weer binnen komt en weer vraagt: "Heeft u ook pepernotentaart?" zegt de bakker trots: "Ja, die hebben we." Zegt de zwarte piet: "Vies he! Ene zwarte piet tegen de andere: 'Hoe gaat het op je niewe functie?' 'O, prima. Er werken nu al 150 man onder me.' 'Zo...'

9 'Ja, ik zit in het kraaiennest op de boot van 7 Sinterklaas.' Als zwarte piet in zijn ene hand 12 pakjes heeft en inde andere hand 20. Wat heeft hij dan? Antwoord: Hele grote handen. Sinterklaas vaart met z'n pakjesboot op zee. Plotseling stoot het schip op een rots. Er zit een gat in de bodem waardoor het water naar binnen gutst. Maar dan komt 1 van de Pieten op een idee en begint ernaast nog een gat te boren. "Piet, wat doe je nou?" roept Sint. Zegt Piet, "Zo kan het water er ook weer uitstromen...

10 Tijdrover 8 Wegwijspiet zit thuis met een identiteitscrisis. Help jij de kindjes en de Sint?

11 Kleuren maar! 9

12 Verjaardagen De tijd vliegt vooruit, zeker als je je zo goed amuseert op de KSA want het einde van het jaar is al weer aangebroken. En dat betekent heel veel feestjes!!! Jullie denken dan natuurlijk direct aan Sinterklaas, de kerstman en klinken van oud naar nieuw, maar er zijn zelfs nog leden en leiding die extra feesten in december. Zij mogen in december extra cadeautjes verwachten door hun verjaardag! We beginnen met pieperleiding Jef Goris die op 4 december al maar liefst 20 jaar oud wordt en als hij braaf is nog wel wat meer cadeautjes van Sinterklaas kan verwachten. Wat later in de maand op 15 december is het dubbel feest op de KSA want dan verjaart de jongere broer van pieperleiding Jef namelijk rakkerleiding Bart Goris. Hij wordt op deze dag volwassen want hij mag dan 18 kaarsjes uitblazen. Ook op deze dag wordt pieper Bryan Brown al 5 jaar. Na het vieren van Kerstmis komen we bijna aan het einde van het jaar en wordt op 29 december de jonge kerel Arjen Wuyts van de rakkers al 12 jaar. Een dagje later en als laatste van de maand gaan we terug feesten bij de piepers want dan wordt Vanya Van De Reijt 5 jaar. En kan zij de dag later als 5-jarige gaan nieuwjaar zingen en chocomelk komen drinken! Wij wensen iedereen een super gelukkige verjaardag, een zalig Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar!

13 Kiekjesrubriekje

14

15

16 14 Activiteiten piepers 5/12: Sinterklaasje kom maar binnen met je gelijkwaardige loonarbeider. (meebrengen: Zangstem en liedjes van de sint van buiten leren) Vrijdag 11/12 19u00 tot 21u00 : Frozen laat me koud. (meebrengen: ijsblokje en 2 euro) 19/12: How how how wie wil mijn kerstkadooww. (meebrengen: pakje van ongeveer 2.50 euro) 26/12: Bin bam boem het jaar is oem. (meebrengen: betonstrijkers, grapje geen activiteit) Leeuwkes 5/12 : Banaan eten. Vrijdag 11/12 19u00 tot 21u00: 2015 was een bananen jaar. 19/12: Bananen uitpakken (meebrengen: een cadeau tje van ongeveer 2.50 euro ) 26/12: De nieuwe banaan is geboren. (geen activiteit, zie informatio)

17 15 deugnieten 5/12: They took our jobs, teytrookurjeubs! (meenemen: brief/tekening voor sinterklaas) 11/12 van 19u tot 21u: Y all fish be dead(meenemen: 2) 19/12: Y all Mexicans be stealin ma moonshine (meenemen: kerstmuts + cadeau van 2,5) 26/12: In case ya didn t notice, it s Jesus birthday (2 e kerst: zie informatio) Rakkers 5/12: Sinterbaas is ne klaas. Vrijdag 11/12 19u00 tot 21u00: 1 bitterbal en ik was verloren. 19/12: Doe maar is gek, met een kerstboom in uw bek. (cadeau van ongeveer 2,5) 26/12: Pief poef paf, het jaar is af. (geen activiteit, zie informatio)

18 16 Sjowers Vrijdag 4/12 19u00 tot 21u00: Bijna sinterklaas. Vrijdag 11/12 19u00 tot 21u00: Mastermovies. 19/12: Wie weet waar de kertsman woont? (meebrengen: cadeau van ongeveer 2.50 euro) 26/12: Er is een kinneke geboren. (geen activiteit, zie informatio) Bart, Jef, Michiel, Sam, Jelle, Manitas, Wietske, Jordy, Thomas, Bob, Alissa, Jasper, Anne

19 contact gegevens: Pieper leiding: Anne Van Bracht Nieuwhoef / Jasper Vroegrijk Donkweg / Jef Goris Nolsebaan / Leeuwkes leiding: Alissa Hendrix Vogelkerslaan / Bob Vergouwen Achterstraat / Jelle De Bie Schelpheuvelstraat / Deugnieten leiding: Manitas Celis Veldweg / Sam Claessens Nolsebaan / Wietske Knappers Dorpsstraat 25 (Nispen) 0497/ Rakker leiding: Bart Goris Nolsebaan / Thomas Vroegrijk Donkweg / Sjower leiding: Jordy Haers Epicealaan / Michiel Vandersteen Hey-endlaan / Elke leider / leidster is verantwoordelijk voor het ronddragen van zijn of haar Jodela s. Moest het gebeuren dat u uw Jodela niet voor de eerste zaterdag van de maand in uw brievenbus vindt, mag u zeker contact opnemen met iemand van de leiding

20

Voorwoord KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei 1 Voorwoord Hallowkies, de eerste lentesneeuw nog maar net gevallen en de vogels beginnen al te broeden als gek op hun toekomstige kuikentjes, de purperen bloempjes komen uit de grond gesprongen en

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juli-augustus 1 Voorwoord Allereerst heet ik iedereen van harte welkom in dit nieuwe KSJ-jaar. Niet alleen de vaste leden en ouders horen hierbij, maar net zoals elk jaar hoop ik nu ook weer enkele nieuwe

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Beste KSJ ers,

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Beste KSJ ers, 1 Vo oorwoord Beste KSJ ers, De maand december is begonnen. Dit betekent dat het weer wat kouder gaat worden, maar natuurlijk komt daar ook de gezellige sfeer van de winter bij. Zoals jullie al wel hebben

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 402 Juni Voorwoord Van een goed voorwoord lezen is nog niemand (officieel) doodgegaan. Het werkt zelfs genezend voor de volgende kwaaltjes: koorts, waterpokken,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei 1 JODELA JAARGANG 2010-2011 NUMMER [349] [Mei] DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Zo, de maand april is weeral eens gedaan. Meestal zeggen ze dat april de maand is van jawel, de aprilse grillen.

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 386 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Uhuuum uhuuum, aan allen die het nieuws hebben gehoord: proficiat. Aan allen die het nieuws

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Koken zonder vlees is makkelijker - en lekkerder - dan je denkt. We geven jou graag een duwtje in de rug met dit recept. maatweek-2017-recepten-postkaart.indd

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN September 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 395 September Voorwoord Hallowa en welkom bij de eerste zin van de eerste jodela van het eerste KSA-jaar sinds vele. Na twee maandjes alles te vergeten wat

Nadere informatie

CHIRO SINT-DIONYSIUS

CHIRO SINT-DIONYSIUS CHIRO SINT-DIONYSIUS 2016-2017 PINKELS DECEMBER ZONDAG 04/12/16 Eindelijk is het vandaag zover! Leidster Laure kijkt al heel lang uit naar deze dag! Want Sinterklaas komt namelijk op bezoek met zijn 2

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN DECEMBER 1 Voorwoord Het is alweer de laatste maand van het jaar 2018, dat betekend dat we er in 2019 weer helemaal tegenaan kunnen gaan. Maar december is ook de maand waarin de heilige man weer aankomt

Nadere informatie

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014 december september 1 NUMMER 376 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste vrienden van de KSJ! Het is weer zover, één van de leukste maanden van het jaar is weer aangebroken. December is klassiek

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 19+20

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 19+20 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 19+20 Dag 19 Ontbijt: Appelschoteltje 1 portie melk 1 portie havermout (of glutenvrij: boekweitgrutten) 1 goudrenet, geschild,

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel PITTIGE PESTO pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper vijzel Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Stamp een gedroogde peper fijn in de vijzel.

Nadere informatie

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet puur visvariatie verse zalm in witte wijnsaus met peterselie hoofdgerecht voor 4 personen voorbereiding: 15 minuten bereiding: 10 minuten benodigdheden 600 g verse zalmfilet 600 g krieltjes 1 bosje peterselie

Nadere informatie

GEZONDE DINER RECEPTEN

GEZONDE DINER RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN MISO SOEP MET DULSE ZEEWIER Voeg miso, gember, en dulse bij de kop kokend water toe. Roeren en laten trekken. Voeg deze snelle en eenvoudige miso soep aan uw dieet toe en geef uw lichaam

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes Maandag energiedag Penne met tomatensaus, basilicum, aubergines en ricotta 4 personen - 20 minuten

Nadere informatie

Kookgenietschap Kookvaders, de 01 Juli 2011 bij Kookvader Jan

Kookgenietschap Kookvaders, de 01 Juli 2011 bij Kookvader Jan Menu Gegrilde pladijsfilet met jonge prei en worteltjes, gebakken langoustines en salsa van tomaat en limoen ~ Op lage temperatuur gegaard kalfshaasje met witlof en gestoomde aardappelen, licht gebakken

Nadere informatie

Voorwoord. kunnen bestrijden met vriendschap en vreugde. Met grote maar droevige. NUMMER 401 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord. kunnen bestrijden met vriendschap en vreugde. Met grote maar droevige. NUMMER 401 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN april 1 NUMMER 401 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste leden, ouders, vrienden en familie de lente is begonnen en op wat voor manier. De aanslagen in Brussel zitten nog te vers in ons geheugen

Nadere informatie

Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood!

Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood! Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood! Mmm lekker oud brood! Brood weggooien is zonde. Het is jammer voor je portemonnee en nog slechter voor het milieu. Al het werk van de natuur,

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

Love- & letterpasta. Macaroni (3 p) Penne met ham en broccoli (3 p) Spaghetti alla carbonara (6 p)

Love- & letterpasta. Macaroni (3 p) Penne met ham en broccoli (3 p) Spaghetti alla carbonara (6 p) Love- & letterpasta Macaroni (3 p) Penne met ham en broccoli (3 p) Spaghetti alla carbonara (6 p) Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem Tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35 www.mamlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Hemels menu mei 2019 Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Rundercarpaccio (2 pers.) 200 gr rundercarpaccio Pijnboompitten

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken Menu 110. Skagense vissoep Frietjes Ostendaise Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie Syberische Pannenkoeken Frietjes Ostendaise Ingrediënten (4 pers) Bintjes aardappelen

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

MULTICOOKER RECEPTEN. Meer receptinspiratie op kitchenaid.nl

MULTICOOKER RECEPTEN. Meer receptinspiratie op kitchenaid.nl MULTICOOKER RECEPTEN Meer receptinspiratie op kitchenaid.nl FRANSE KIPSTOOFSCHOTEL 4 in grove stukken gesneden plakken spek 2 kippenworsten 1 el olijfolie 35 g gewone bloem zoutvlokken en versgemalen zwarte

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord De rapporten zijn uitgedeeld, de Roefel is achter de rug en de Werchtergangers hebben hun typische festivalgeur al lang van hun lijf gewassen. De zomervakantie is dus definitief begonnen. Oef!

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas Crèmesoep Florida Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Parfait van witte chocolade en advocaat Torentje van rode biet met gele

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 21+22 Dag 21 Ontbijt: Ontbijtshake 1 portie melk 1 portie havermout (of glutenvrij: boekweitgrutten) 1 portie papaja Snijd

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers sint-jakobsschelp smaakkampioen van het seizoen

vers opgevist door onze vissers sint-jakobsschelp smaakkampioen van het seizoen vers opgevist door onze vissers sint-jakobsschelp smaakkampioen van het seizoen Licht, fris en supersnel klaar: het perfecte voorgerecht. carpaccio van coquilles met kruidenolie en kruidenslaatje ingrediënten

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

Menu 168. Conchiglionihapjes. Ossobuco alla milanese Risotto alla milanese. Mousse al croccante di pistacchi

Menu 168. Conchiglionihapjes. Ossobuco alla milanese Risotto alla milanese. Mousse al croccante di pistacchi Menu 168. Conchiglionihapjes Brodo con frittatine di indivia Ossobuco alla milanese Risotto alla milanese Mousse al croccante di pistacchi Conchiglionihapjes Gevulde conchiglioni met pittige groentesaus

Nadere informatie

Het menu Villa Vredewoud

Het menu Villa Vredewoud 12 personen Het menu Villa Vredewoud Hammousse met een twist *** Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Hertenrug met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2007-2008 NUMMER 312 Januari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goede dag beste lezers van de Jodela. Er is weer een maand voorbij en de nieuwe staat alweer voor de deur. Deze keer

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Qlivini 6 oktober 2010

Qlivini 6 oktober 2010 Qlivini 6 oktober 2010 Gastkok Teo Espa Qlivino Menu Mediterrane aubergine rolletjes (Involtini di melanzane alla mediterranea) Geroosterd brood met mosselen en tomaatjes (Crostini di cozze e pomodorini)

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Basmatirijst

The Taste of Cooking: Basmatirijst The Taste of Cooking: Basmatirijst Ingrediënten 4 personen ca 4 uur Vis Aubergine terrine 3 aubergines 3 el lichte shiro-misopasta 170 ml mirin vers geraspte laos of gember naar smaak 1 el rietsuiker Basmati

Nadere informatie

Menu 98. Brickdeegje met Grieks gehakt. Knolseldersoep met roggebrood met ham en paté. Wildzwijnmedaillons met gepofte appel

Menu 98. Brickdeegje met Grieks gehakt. Knolseldersoep met roggebrood met ham en paté. Wildzwijnmedaillons met gepofte appel Menu 98. Brickdeegje met Grieks gehakt Knolseldersoep met roggebrood met ham en paté Wildzwijnmedaillons met gepofte appel Salade van peren met crème van mascarpone met groene peper en pastis : 30 minuten

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder!

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Dag liefste welka s Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Let heel erg goed op! Er zijn namelijk

Nadere informatie

633 kcal per portie - vetten: 32 g - koolhydraten: 22 g - proteïnen: 63 g

633 kcal per portie - vetten: 32 g - koolhydraten: 22 g - proteïnen: 63 g hoofdgerechten Ravioli met kreeft 633 kcal per portie - vetten: 32 g - koolhydraten: 22 g - proteïnen: 63 g 30 minuten 30 minuten 4 personen Ingrediënten: - Levende kreeften (ong. 1,5 kg) - 20 g boter

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie Kruidige kokossoep Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Roomijs met gekonfijt witloof en peperkoek Smakelijk

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 8 20-04-2016 Menu Hammousse Vissoep met mosselen en rouille Flensjes Mikado Hammousse 2 Hammousse Benodigdheden: 250 g gekookte ham 250 g gerookte

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni 1 Voorwoord Allo allo, aarde aan de Jodelalezers en lezeressen! Jawel, we zijn alweer een maandje dichter bij het jaarlijkse KSJ-hoogtepunt, namelijk het kamp. Voor degene die het nog niet weten,

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

MET RICOTTA, VIJGEN EN HONING. Con ricotta, fichi e miele

MET RICOTTA, VIJGEN EN HONING. Con ricotta, fichi e miele MET RICOTTA, VIJGEN EN HONING Con ricotta, fichi e miele Dit is een van mijn favoriete combinaties: brood, ricotta, verse vijgen en een beetje honing. Het is een uitstekend bewijs dat je soms helemaal

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan Aarschot

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan Aarschot België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan 65 3200 Aarschot 29ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Jaargang 2010-2011 1 Voorwoord Een goede september iedereen! Ik ben blij dat ik na een volle maand vakantie opnieuw het woord tot jullie mag richten. Het kamp in Edingen was gemakkelijk een succes te

Nadere informatie

Chinees vool beginnels

Chinees vool beginnels Mini-loempia s Chinese tomatensoep Nasi Goreng speciaal Buñuelos Smakelijk Aperitief Mini-loempia s Ingrediënten: (8p.) 500 gr varkensgehakt 500 gr prei 500 gr sojascheuten 500 gr geraspte wortelen 44

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Focaccia met groente

Focaccia met groente Focaccia met groente Voor 4 focaccia s heb je nodig: 450 gram bloem 250 ml water 75 ml extra vergine olijfolie 15 gram verse gist 10 gram grof zeezout 50 ml water een paar handjes vol gegrilde groente

Nadere informatie

Suikervrije dagmenu s

Suikervrije dagmenu s Dag 17 1 portie schapenfeta in blokjes (of zuivelvrij: kipfilet) ½ tomaat in plakjes salade van komkommer, sla, uitje, vers fruit olijfolie 2 sneetjes roggeknäckebröd of roggebrood (of glutenvrije crackers)

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella.

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. ½ bol mozzarella (kaas, a 125 g) 50 g zwarte olijven zonder pit 1 courgette 4 el pesto peperoni (potje a 185 g) 1 el olijfolie 2 el pijnboompitten 1 zakje rucola

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

kalender Wat staat er op de 24 & 31 december KERST EN NIEUWJAAR GEEN SCOUTS want staan voor de deur!

kalender Wat staat er op de 24 & 31 december KERST EN NIEUWJAAR GEEN SCOUTS want staan voor de deur! Krantje december Wat staat er op de kalender 24 & 31 december GEEN SCOUTS want KERST EN NIEUWJAAR staan voor de deur! O nze wens voor het nieuwe jaar is alvast het vinden van vele helpende handen voor

Nadere informatie

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be TEGEN KANKER Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 60.86 Knoflooksoep Ham-persilladerolletjes spinazie-basilicumolie-of pesto aardbei-chocoladefondue www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken. schelvis met gremolata en crunchy puree ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2010

consumptief-horeca CSPE KB 2010 consumptief-horeca CSPE KB 2010 bijlage variant a Gebruik deze bijlage bij de opdrachten 10, 14 en 19. menu variant a doorgeven serveermethode amuse (nieuwe aardappel, garnaaltjes, scharrelei) heldere

Nadere informatie