Informatieboekje voor groep 1 en 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje voor groep 1 en 2"

Transcriptie

1 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op OBS De Optimist U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen vaak even wennen op de basisschool. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal of op het kinderdagverblijf. Ook u als ouder gaat een nieuwe periode tegemoet. De tijd dat u zelf op school zat, ligt vaak al ver achter u en in de tussentijd is er wel wat veranderd. Door middel van dit boekje informeren wij u graag over het onderwijs in de kleutergroep. Samen met u willen we uw kind een fijne schooltijd bezorgen. Met vriendelijke groeten, de leerkrachten van groep 1 en 2

2 Schooltijden We werken op onze school met het vijf-gelijke-dagen-model. (continurooster) Dit houdt in dat de kinderen van maandag t/m vrijdag van uur naar school gaan. De kinderen eten in de klas onder begeleiding van de leerkracht. Hierover vindt u verderop meer informatie. De deur van de school is om 8.20 uur open en om uur komen de kleutergroepen met de leerkracht naar buiten. De eerste keer op school Als uw kind vier jaar wordt, mag hij/zij de dag ná zijn verjaardag voor het eerst officieel naar school. Ongeveer zes weken voor de vierde verjaardag van uw kind wordt u benaderd door de juf van de groep waarin uw kind komt. U wordt samen met uw kind uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voordat uw kind vier jaar wordt, mag het twee keer meedraaien in de groep. Tijdens het kennismakingsgesprek kan daarvoor een afspraak gemaakt worden. Vanaf het schooljaar mogen kleuters die na de zomervakantie (maar voor 1 oktober) vier jaar worden meteen aan het begin van het schooljaar instromen. De eerste periode in de kleutergroep kan voor uw kind erg intensief zijn. In overleg met de leerkracht is het mogelijk om de tijden voor de 4-jarigen aan te passen aan de behoefte van het kind. Groep 1 en 2 Op onze school hebben we de groepen 1 en 2 gecombineerd. Dat is een bewuste keuze. Een combinatiegroep 1/2 heeft de volgende voordelen: De kinderen van groep 1 zien van de oudere kinderen wat de regels zijn en hoe zij daarmee omgaan in de groep. Kinderen van groep 2 kunnen de kinderen van groep 1 bij bepaalde zaken helpen: veters strikken, jassen dichtmaken, etc. waardoor jongere kinderen gestimuleerd worden om dit ook zelf te doen. Oudere kinderen zullen zich erg gewaardeerd voelen. Kinderen van groep 1 kunnen meedoen met activiteiten, die voor groep 2 geschikt zijn. Daardoor krijgen kinderen, die daar aan toe zijn, de kans om zich verder te ontwikkelen. Kinderen ervaren de verschillende rollen die ze hebben als jongste of oudste kind in de groep. Door nieuwe kinderen over beide kleutergroepen te verdelen, blijven de groepen ongeveer even groot en wisselt de samenstelling van de groep niet zo sterk, waardoor er meer eenheid in de groep komt. Methode Schatkist In de kleutergroepen werken we met de methode Schatkist. Kleuteronderwijs is speels, maar niet vrijblijvend. Er wordt spelenderwijs en doelgericht gewerkt aan de brede ontwikkeling van de kinderen d.m.v. thema s. Bij elk thema bieden we activiteiten aan op het gebied van taal/lezen, rekenen, sociaal emotionele ontwikkeling, bewegingsonderwijs, drama, muziek, beeldende vorming, voorbereidend schrijven en wereldoriëntatie.

3 Taal Naast de methode Schatkist gebruiken we de map Fonemisch bewustzijn en werken we o.a. met prentenboeken, verteltafels, poppen, diverse ontwikkelingsmaterialen op het gebied van de ontluikende geletterdheid en uitbreiding van de woordenschat. We leren letters aan met daarbij een ondersteunend gebaar, zodat de kinderen de letters gemakkelijker onthouden. Door veel met taal bezig te zijn worden de kinderen gestimuleerd en enthousiast gemaakt voor boeken, letters en (voor-)lezen. Rekenen In de groepen 1 en 2 is het werken aan getalbegrip, meten en meetkunde ons uitgangspunt. We gebruiken de methoden Schatkist, Rekenrijk en Met Sprongen Vooruit om op speelse wijze aan de doelen te werken, die passen bij de kleuterleeftijd. Spel Bij elk thema worden hoeken ingericht, die hierbij aansluiten Hier kunnen de kinderen lekker spelen en leren ze van elkaar. De leerkracht observeert het spel om te kijken wat er gebeurt en hoe er wordt gespeeld. Ook speelt de leerkracht regelmatig mee in een hoek om zo de kinderen te stimuleren. Een thema duurt meestal vijf weken. Beide kleutergroepen werken aan dezelfde doelen en met hetzelfde thema. Motoriek Alle dagen gaan de kinderen naar het speellokaal of naar buiten. In het speellokaal geven we toestellessen, spellessen en bewegen op muziek. We spelen veel buiten met de kinderen, omdat op deze manier zowel motoriek als sociale ontwikkeling worden gestimuleerd. Als voorbereiding op het leren schrijven in groep 3 werken we met groep 2 in de methode Pennenstreken. Daarnaast wordt de motoriek gestimuleerd door de vele knutselactiviteiten en ontwikkelingsmaterialen.

4 Sociaal-emotionele ontwikkeling We besteden veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van het kind en aan de groepsvorming. In het begin van het schooljaar werken we aan groepsvorming en een fijne sfeer in de groep. Om dit belangrijke proces te begeleiden werken we tijdens de eerste belangrijke weken met speelse oefeningen uit De Gouden Weken. Op onze school wordt gedurende het hele schooljaar in alle groepen met de methode De Vreedzame School gewerkt. De Vreedzame School De Vreedzame School is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap, en staan open voor de verschillen tussen mensen. De Vreedzame School bestaat uit een aantal onderdelen. De basis is een lessenserie, waarin voor alle groepen een wekelijkse les of activiteit is opgenomen. Het bestaat uit zes blokken: 1. We horen bij elkaar: de klas als een positieve sociale gemeenschap 2. We lossen conflicten zelf op: conflictoplossing 3. We hebben oor voor elkaar: échte wederzijdse communicatie 4. We hebben hart voor elkaar: over herkennen en uitdrukken van gevoelens 5. We dragen allemaal een steentje bij: een bijdrage leveren aan de gemeenschap 6. We zijn allemaal anders: over diversiteit Muziek en dans Bij elk thema wordt gezongen, gedanst, toneel gespeeld en muziek gemaakt. Eén keer per jaar verzorgen de kleutergroepen een feestelijke ouderavond voor ouders en andere belangstellenden. Beeldende vorming Binnen elk thema uiten kinderen zich op het gebied van tekenen, schilderen, kleien, knutselen en bouwen. Een mix van verplichte en vrije opdrachten geeft de kinderen de mogelijkheid de verschillende technieken te ervaren en te ontwikkelen. ICT De computer hoort tegenwoordig bij de belevingswereld van het jonge kind. Elke kleutergroep kan beschikken over enkele computers. Daarnaast maken we in de kleutergroepen gebruik van een digibord.

5 Kiesbord Het kiesbord staat centraal in de organisatie van de kleutergroep. We leren de kinderen zelfstandig keuzes te maken. Op het planbord staan plaatjes van de activiteiten, die in de klas te doen zijn. Met behulp van een eigen plaatje geeft het kind aan waar het aan het werk gaat. Het kiesbord geeft aan hoeveel werk-/speelplekken er zijn, zodat het kind zelf kan zien of een bepaalde activiteit vol is. Werkjesbord Naast het kiesbord is er ook een werkjesbord waar wekelijks de verplichte opdrachten voor de kinderen zichtbaar zijn. Voor de jongste kinderen (kikkers) elke week één opdracht. Voor de kinderen van groep 1, die ongeveer drie maanden op school zijn (eenden) twee opdrachten en voor de kinderen van groep 2, (hazen) drie opdrachten.

6 Hoe ziet een schooldag eruit? Binnenkomst van de kinderen: Vanaf 8.20 uur mogen de kinderen van groep 1 en 2 met hun ouder(s) binnenkomen. Kinderen die bij de Voor Schoolse Opvang zijn, worden dan ook binnengebracht. Voor elk kind is een kapstok met de naam er op. Luizentassen kunnen gebruikt worden, ouders dienen deze zelf aan te schaffen. De tassen met fruit- en lunchpakket kunnen in de daarvoor bestemde bakken in de klas. De beker drinken voor de ochtendpauze kan op het aanrecht gezet worden. De beker voor de middagpauze in een speciaal daarvoor bestemde bak. Om half negen moeten alle kinderen binnen zijn. De kinderen mogen meteen een plekje kiezen tijdens de inloop. We vragen u de klok in de gaten te houden, zodat we op tijd kunnen starten met ons programma. De juf gaat aan het begin van de ochtend 20 minuten aan de slag met kleine groepjes kinderen aan de instructietafel. Op deze manier komen we tegemoet aan de verschillende onderwijsbehoeften van de kinderen. Na deze eerste 20 minuten gaan alle kinderen met hun stoeltje in de kring zitten. We beginnen de dag met een welkomstliedje, er worden twee hulpjes gekozen en we bekijken op de grote kalender welke dag het is. Ook bespreken we aan de hand van de dagritmekaarten wat we die dag gaan doen. Kinderen weten zo wat ze kunnen verwachten. Kleuters vinden het vaak leuk om spullen van thuis mee te nemen naar school. Als dat voorwerpen of boekjes zijn die met het thema te maken hebben stellen we dat erg op prijs. Ook mag er na een verjaardag of een uitstapje best eens iets meegenomen worden om te laten zien aan de klasgenootjes. Het is niet de bedoeling dat kinderen uit gewoonte elke dag speelgoed/knuffels mee naar school nemen. In de kring In de kring vinden diverse activiteiten plaats. Voorlezen, taal- en rekenactiviteiten, muziek, spelletjes rondom de zintuigen, drama etc. Ook kan er een kleine kring plaatsvinden waarin slechts een aantal kinderen plaatsnemen, bijvoorbeeld om een bepaalde instructie te krijgen of een extra oefening met juf te doen. Werkles Na de kring begint afhankelijk van het rooster de werkles of de les beweging. Bij de werkles kiezen de kinderen een activiteit op het kiesbord of krijgen van de leerkracht een opdracht van het activiteitenbord.

7 Het werken in de verschillende hoeken wordt door de leerkracht goed geobserveerd. De leerkracht ondersteunt het werken en leren door het stellen van adequate, uitdagende leervragen, die de kinderen stimuleren tot nadenken of het zoeken van creatieve oplossingen. Tijdens de werkles kan de juf soms met een kleine groepje aan de instructietafel werken, afhankelijk van de onderwijsbehoefte van de kinderen. Eten en drinken ochtendpauze Na de werk- of bewegingsles gaan we in de kring eten en drinken. Het is een gezellig rustmoment tijdens de ochtend, waarbij we voorlezen, een spelletje doen of een filmpje kijken op het digibord. Hierbij willen we u vragen: De kinderen drinken en fruit of brood mee te geven. De naam van uw kind op de bekers en bakjes te zetten. In verband met de hoeveelheid afval, willen we graag dat de kinderen een beker meenemen.

8 Spel en beweging Als de magen gevuld zijn, gaan we verder met de les beweging of de werkles, afhankelijk van het rooster. De bewegingsles wordt buiten of in het speellokaal gegeven. De kinderen gymmen in het speellokaal in hun ondergoed en mogen gymschoentjes dragen. Die blijven in een bak op school. Graag schoenen die de kinderen zelf aan kunnen trekken, met elastiek/klittenband. Het is praktisch als u de naam van uw kind ìn of óp de schoenen schrijft. Lunchpauze De lunch is een rustmoment op de dag en we willen daar met de kinderen ook de tijd voor nemen. De leerkrachten eten met de kinderen van tot uur. De kinderen zitten allemaal aan de tafels in vaste groepjes. Deze groepjes worden na elke vakantie opnieuw samengesteld. Alle kinderen zitten in ieder geval het eerste kwartier aan tafel. Als het eten op is, kunnen ze nog gezellig met klasgenootjes in het groepje praten. Kinderen die na een kwartier klaar zijn met eten, mogen in de kring met spullen uit de spelletjesbak spelen. In deze bak zitten kleine spelletjes, veterstrik-borden en boeken. Eten We stimuleren de kinderen om het meegebrachte eten op te eten. Als dit na aandringen niet lukt, maken we er geen drama van. Het overgebleven eten gaat altijd weer in het bakje mee naar huis, zodat u kunt zien wat uw kind gegeten heeft en kunt bekijken of de hoeveelheid goed is. Regels wat betreft het meegebrachte eten: Melk, karnemelk, yoghurtdrink, chocolademelk en sap zijn toegestaan. Graag in goed afgesloten bekers (liever geen pakjes i.v.m. de hoeveelheid afval). Het is de bedoeling dat uw kind brood meeneemt en evt. fruit. Wilt u uw kind nog iets lekkers meegeven, denk dan bijv. aan komkommer, tomaatje, wortel o.i.d. (snoep en chips en koek/koekjes zijn niet toegestaan)

9 Brood bij voorkeur in een bakje Beker en bakje voorzien van naam Toiletgebruik Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen, voordat ze op school komen, thuis naar het toilet gaan? Dit bevordert de rust tijdens het startmoment in de kring. In de kleutergroepen hangt een ketting, die wordt meegenomen naar het toilet. Is er geen ketting, dan moeten de kinderen even wachten. Er is een jongensketting en een meisjesketting. Er zijn duidelijke regels afgesproken: Jongens gaan tijdens het plassen zitten op de wc-bril. Op deze manier blijft het toilet schoner. Na het toiletbezoek moeten de kinderen hun handen wassen. We vinden dat een kind zich in principe zelf moet kunnen redden op het toilet wanneer het de basisschoolleeftijd heeft bereikt. We vragen u als ouders, dan ook om dit goed te oefenen. Als het door omstandigheden (nog) niet lukt, zullen we een handje helpen. Wij willen zoveel mogelijk voorkomen dat er een groep kinderen zonder toezicht in de klas aan het werk is of buiten aan het spelen is. In geval van een ongelukje verschonen we uw kind met reservekleding van school. Wilt u dat gewassen weer mee naar school nemen? Ophalen van uw kind Aan het eind van de dag komen de kinderen samen met de leerkracht naar buiten. De ouders staan bij de kleuterdeur in de buurt. Kinderen waarvan nog geen ouder/oppas aanwezig is, blijven bij de juf staan, totdat het kind wordt opgehaald. Als een kind een keer door iemand anders opgehaald wordt, wilt u dat dan bij de juf melden? Gaat uw kind naar de Buitenschoolse Opvang, dan wordt hij/zij door de BSO-leiding bij de klas opgehaald. Buitenschoolse opvang De buitenschoolse opvang wordt bij OBS De Optimist verzorgd door Kinderwoud. Zowel vóór als nà schooltijd kunt u uw kind hier laten opvangen. Voor meer informatie zie: Wetenswaardigheden Hoofdluis Na elke vakantie worden de kinderen van onze school door een aantal ouders gecontroleerd op hoofdluis. Door goede, preventieve maatregelen zijn we er snel bij en is bestrijding snel te verwezenlijken. Worden er luizen of neten gevonden dan worden de ouders van het kind op de

10 hoogte gesteld. Ook de ouders van de groep worden geïnformeerd, wanneer in de groep van hun kind luizen zijn geconstateerd. Verjaardag Verjaardagen zijn voor kleuters erg belangrijk. Ze worden op school uitgebreid toegezongen door de groep en mogen met hun traktatie naar de leerkrachten van de andere groepen. Traktaties mogen bescheiden en bij voorkeur gezond zijn. Om teleurstellingen te voorkomen, stellen we het op prijs dat uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes buiten school uitgedeeld worden. Informatieavond Aan het begin van ieder schooljaar wordt in elke groep een informatieavond gehouden waar uitgelegd wordt wat we in de klas allemaal doen. We raden u aan om deze avond te bezoeken. Hulpjes In de kleutergroepen zijn de kinderen om de beurt hulpje. De leerkracht heeft een bakje met kaartjes met alle namen van de kinderen en daar worden elke ochtend twee hulpjes uit getoverd. De hulpjes mogen naast de leerkracht zitten en assisteren bij allerlei zaken. Ze mogen bijvoorbeeld de tassen uitdelen. De kinderen vinden dit een grote eer. Door het systeem met de kaartjes, komen alle kinderen aan de beurt. De kinderen worden een extra keer hulpje wanneer zij jarig zijn. De jarige mag op deze dag het tweede hulpje kiezen. Pompom Pompom is de klassenknuffel die bij de methode Schatkist hoort. Hij speelt een grote rol bij de lessen. Pompom wil graag wat van de wereld zien en daarom gaat hij graag logeren. Op vrijdag mag hij met z n koffertje met spullen met een kleuter mee. Op maandag komt hij in de kring om over het weekend te vertellen. In de koffer zit een schrift waarin u de belevenissen kunt schrijven, zodat de juf het maandag aan alle kinderen kan voorlezen. In de klas hangt een lijst waarop staat wanneer u de logé kunt verwachten.

11 Regels Regels zijn belangrijk voor kinderen. Regels bieden structuur en houvast. Aan het begin van elk schooljaar staan we nadrukkelijk stil bij de klassenregels. Er wordt o.a. aandacht besteed aan hoe we met elkaar omgaan. Verder worden regels over organisatorische zaken besproken en geoefend. De regels worden waar mogelijk door de kinderen zelf opgesteld, zodat zij zich betrokken en verantwoordelijk voelen. De Vreedzame School helpt ons op speelse manier de klassenregels op te stellen. Oudergesprekken Drie keer per jaar zijn er 10-minuten gesprekken. Een eerste gesprek zal een kennismaking zijn, waarbij we elkaar en uw kind beter leren kennen. We kunnen onze wensen en verwachtingen naar elkaar uitspreken. Tijdens de volgende gesprekken zal vooral de ontwikkeling van uw kind worden besproken. We volgen de kinderen van groep 1 en 2 met behulp van een taal- en rekenobservatielijst van Kijk en het CITO leerlingvolgsysteem. Wanneer uw kind minimaal 6 maanden op school is, zal hij/zij voor de eerste keer meedoen met het toetsen. De CITO toets taal en rekenen nemen we af en in januari en mei/juni. De resultaten daarvan zullen tijdens de 10-minutengesprekken met u worden besproken. Op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling vullen we de observatielijsten van Zien voor de kinderen in. Aan het eind van groep 1 wordt de kinderen een rijmtoets en woordenschattest afgenomen. Met betrekking tot vroegtijdige signalering van dyslexie vullen we in groep 2 daarvoor een signaleringslijst in. Daarnaast vinden we de observaties van de leerkracht en van u als ouder erg belangrijk. Deze gegevens samen vormen de leidraad tijdens de oudergesprekken. Zijn er tussentijds bijzonderheden, dan kan op verzoek van de leerkracht of van u als ouder altijd een afspraak worden gemaakt. Ouderhulp Aan het begin van het schooljaar wordt er een klassenouder gezocht. Deze ouder assisteert de leerkracht bij het organiseren van activiteiten binnen en buiten de klas. Bij bijzondere gebeurtenissen, zoals schoolreis, Sinterklaas, Kerst, project, sportdag, kabouterpad, laatste schooldag etc. zullen we een beroep doen op hulp van u als ouder. De ouders van de kleuters worden allemaal een keer ingedeeld om bij het inzamelen van het oud papier in de wijk Nijehaske te helpen. De opbrengst is voor de school. Van dat geld kunnen we leuke dingen doen voor de kinderen. U krijgt aan het begin van het schooljaar een lijst waarop staat wanneer u verwacht wordt.

12 Informatie De informatievoorziening vindt veelal plaats via de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Het is belangrijk dat we het juiste adres van u hebben. Als u zich via de website aanmeldt, krijgt u elke keer de nieuwsbrief automatisch toegestuurd. Aan het begin van het schooljaar vragen we u een S.O.S formulier in te vullen, zodat we in noodgevallen altijd iemand kunnen bereiken. Op de website vindt u de schoolgids, nieuwsbrieven en foto s van de verschillende activiteiten. Voor de laatste nieuwtjes volgt u onze Facebookpagina. We hopen dat u door middel van dit informatieboekje een beeld hebt gekregen van de groep waarin uw kind zit. Als er vragen zijn stel ze dan gerust. En Wij wensen u en uw kind een fijne tijd op OBS De Optimist. OBS De Optimist Barten 11, 8447 BS Heerenveen Postbus AB Heerenveen

Informatie boekje groep 1 en 2

Informatie boekje groep 1 en 2 Informatie boekje groep 1 en 2 Informaeboekje voor groep 1 en 2 Welkom op o.b.s. de Commanderije Dank voor uw vertrouwen, dat U voor onze school gekozen hee=. In het begin is het vaak voor de kinderen

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Ik ga naar de basisschool!

Ik ga naar de basisschool! Ik ga naar de basisschool! Informatieboekje voor groep 1 en 2 van Basisschool De Wegwijzer Welkom op de Wegwijzer! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede, leerzame en leuke tijd te geven.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz.

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz. Inhoudsopgave Welkom op Basisschool Op Dreef blz. 2 De eerste paar keer op school blz. 3 De kleutergroep blz. 5 Basisontwikkeling blz. 6 Hoe ziet een schooldag er uit? blz. 8 Buitenschoolse Opvang blz.

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Welkom op basisschool De Springplank

Welkom op basisschool De Springplank Om u zo goed mogelijk te informeren over de gang van zaken in de kleutergroepen hebben we voor u dit boekje. Hierin staat o.a. informatie over de gang van zaken in de groepen 1-2. Bij evt. vragen kunt

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor groep 1 en 2

Nieuwsboekje voor groep 1 en 2 Nieuwsboekje voor groep 1 en 2 Welkom op de onze school t Bossche hart!! Onze school zal er voor zorgen dat uw kind een goede en leerzame tijd tegemoet gaat. In het begin is het voor kinderen vaak erg

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Informatieboekje voor groep 1 en 2 Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe kleuters

Informatieboekje nieuwe kleuters Informatieboekje nieuwe kleuters OBS De Springplank Marum JULI 2016 Beste ouders, Fijn dat u uw kind heeft aangemeld voor obs De Springplank. Voor u en uw kind begint een hele nieuwe periode. Uw kind wordt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar INFORMATIEBRIEF voor de kleutergroepen schooljaar 2014-2015 CBS de Burcht Spijk Deze informatiebrief is opgesteld voor het schooljaar 2014-2015. U kunt in deze brief lezen wat er dit schooljaar gaat gebeuren,

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE Beste ouders/ verzorgers, Hierbij treft u informatie aan over de groepen 1 en 2 van basisschool de Wilde Wingerd. Dit informatiepakket is bedoeld om u een beeld

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1/2

Informatieboekje Groep 1/2 Informatieboekje Groep 1/2 Basisschool Marcoen I Dennenlaan 71 I 4849 BD Dorst I 0161 411376 www.basisschoolmarcoen.nl I schoolpost@marcoen.nl Inhoud 1. Welkom op basisschool Marcoen... 3 2. Groep 1 en

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 1 en 2

Informatieboekje voor groep 1 en 2 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op OBS Het Slingertouw U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin is het voor kinderen vaak erg wennen. Het gaat

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 1 en 2

Informatieboekje voor groep 1 en 2 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op OBS Het Slingertouw U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin is het voor kinderen vaak erg wennen. Het gaat

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Informatieboekje voor de kleutergroepen

Informatieboekje voor de kleutergroepen Informatieboekje voor de kleutergroepen Locatie Waterrijk Communicatie - De algemene informatie van de school verloopt via de app van de school. Er worden pushberichten gestuurd zodat u snel op de hoogte

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te maken, treft u hieronder

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2016-2017 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Schooljaar obs. De Bascule. Sportlaan CH Nieuw Amsterdam. Tel:

Schooljaar obs. De Bascule. Sportlaan CH Nieuw Amsterdam. Tel: Schooljaar 2018-2019 obs. De Bascule Sportlaan 85 7833 CH Nieuw Amsterdam Tel: 0591-552042 De eerste stappen op De Bascule Binnenkort zet uw kind de eerste stappen in de basisschool en breekt er een nieuwe

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 1 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor de eerste keer naar school gaan is leuk en spannend. Maar

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Beste ouders! Juf Janke

Beste ouders! Juf Janke Beste ouders! Vaak krijg ik de vraag: Wat doen de kinderen nou eigenlijk op school? Mijn kind vertelt nooit wat! Via dit boekje wil ik proberen een antwoord te geven op deze vraag. Het kleuteronderwijs

Nadere informatie

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom.

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom. Basisschool St.Bernardus Loo 109 5571 KP Bergeijk 0497-571235 Jij bent welkom Email: infostbernardus@skozok.nl www.stbernardus.nl Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten bij ons

Nadere informatie

ABBS De Reinbôge Kûbaard. Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2

ABBS De Reinbôge Kûbaard. Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2 ABBS De Reinbôge Kûbaard Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2 Inhoudsopgave 1. Voor het eerst naar De Reinbôge 4 2. Hoe ziet een schooldag eruit? 5 3. Wat leert mijn kind op De Reinbôge?

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

De instroomgroep: Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk te laten instromen op de basisschool. Dit door vast te houden aan dagelijkse rituelen.

De instroomgroep: Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk te laten instromen op de basisschool. Dit door vast te houden aan dagelijkse rituelen. De instroomgroep: Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk te laten instromen op de basisschool. Dit door vast te houden aan dagelijkse rituelen. Jas aan de kapstok: Kinderen hangen voor ze binnenkomen

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw.

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. Informatie groep 1 en 2. Startblokken basisontwikkeling. In de groepen 1 en 2 werken we volgens de methodiek van Basisontwikkeling. Deze sluit aan op Startblokken

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Inhoud Oefenmomenten vóór de vierde verjaardag... 4 De eerste weken op school... 4 8 weken gesprek... 4 Een dag in de kleutergroep... 5 Inloop... 5 Kring...

Nadere informatie

Welkom op De Blinker!

Welkom op De Blinker! Welkom op De Blinker! Wij staan voor respect, talent, samenwerken en zelfstandigheid. Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare Daltonschool De Blinker in Bolsward! In het begin is het voor u en uw kind

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Dit boekje geeft naast de Schoolgids aanvullende informatie

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE Beste ouders/ verzorgers, Hierbij treft u informatie aan over de groepen 1 en 2 van basisschool de Wilde Wingerd. Dit informatiepakket is bedoeld om u een beeld

Nadere informatie

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven?

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven? Informatie groep 1/2 Als eerste willen wij dat de kleuters een fijne tijd bij ons hebben. Ze moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We streven er naar dat de kinderen zich zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Katholieke Jenaplanschool Gabriël

Katholieke Jenaplanschool Gabriël Katholieke Jenaplanschool Gabriël Informatieboekje Onderbouw Kelnarij Kelnarijstraat 40 3881 CC Putten 0341 351 959 info@gabriel-school.nl Bijstergoed Jan Nijenhuissstraat 77 3882 HS Putten 0341 351 959

Nadere informatie

OBS de Arcade. Werken in warmte en waardering. Informatie voor (nieuwe) ouders over de gang van zaken in de groepen 1/2

OBS de Arcade. Werken in warmte en waardering. Informatie voor (nieuwe) ouders over de gang van zaken in de groepen 1/2 OBS de Arcade Werken in warmte en waardering Informatie voor (nieuwe) ouders over de gang van zaken in de groepen 1/2 Informatie voor (nieuwe) ouders over de gang van zaken in de groepen 1/2 Hartelijk

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2

Informatieavond groep 1/2 Informatieavond groep 1/2 1. Algemeen. - De schooltijden zijn op ma-di-do-vr van 8.45u -12.00u en van 13.15u-15.30u. Op woensdag van 8.45u-12.15u. Vanaf 10 minuten vóór de begintijd bent u van harte welkom

Nadere informatie

Informatieboekje voor de kleutergroepen

Informatieboekje voor de kleutergroepen Basisschool t Slingertouw Informatieboekje voor de kleutergroepen Grasrijk Communicatie met ouders - De algemene informatie van de school verloopt via de app van de school. Er worden pushberichten gestuurd

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 1 en 2

Informatieboekje voor groep 1 en 2 Informatieboekje voor groep 1 en 2 CBS Klingelenburg Weerklank 1 4176 CE Tuil 1 Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake/huisbezoek 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL. Beste nieuwe ouder/verzorger,

JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL. Beste nieuwe ouder/verzorger, JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL Beste nieuwe ouder/verzorger, U hebt uw kind(eren) op OJBS de Lichtstraat aangemeld. Dat vinden wij heel erg fijn. In deze brief leest u over het reilen en zeilen van onze school.

Nadere informatie

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Informatiebulletin groep ½ D/R

Informatiebulletin groep ½ D/R Informatiebulletin groep ½ D/R 2018-2019 Beste ouders en verzorgers, In dit ouderbulletin zetten we de belangrijkste zaken rondom groep 1/2 voor u op een rij. Hoe ziet een dag in de kleuterklas eruit?

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 Versie 2013-2014 Welkom op CBS Kisveld U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin is het voor kinderen spannend en soms wennen.

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Lestijden maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen: maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag:

Lestijden maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen: maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag: Informatieboekje groep 1/2 2018-2019 Welkom bij ons op school! Uw kind komt binnenkort bij ons in groep 1/2 op school, welkom op De Lichtboei! Dit boekje is bedoeld om u praktische informatie te geven

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2 INFORMATIEBOEKJE 2018-2019 Groep 1-2 ALGEMENE INFORMATIE GROEP 1 T/M 8 Nieuwsbrief: Vanaf het moment dat uw kind 4 is geworden, ontvangt u elke vrijdag de nieuwsbrief van school via de mail. In de nieuwsbrief

Nadere informatie

Schooljaar obs. De Bascule. Sportlaan CH Nieuw Amsterdam. Tel:

Schooljaar obs. De Bascule. Sportlaan CH Nieuw Amsterdam. Tel: Schooljaar 2017-2018 obs. De Bascule Sportlaan 85 7833 CH Nieuw Amsterdam Tel: 0591-552042 De eerste stappen op De Bascule Binnenkort zet uw kind de eerste stappen in de basisschool en breekt er een nieuwe

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL RHENEN

MONTESSORISCHOOL RHENEN MONTESSORISCHOOL RHENEN INFORMATIEBOEKJE Onderbouw 2015-2016 Lijsterberg 113, 3911 DJ RHENEN 0317-612 976 directie@montessori-rhenen.nl www.montessori-rhenen.nl 1 Wetenswaardigheden voor de onderbouw 2015/2016

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Leerkrachten groep 1-2 De Kameleon 01-10-2017 Inhoudsopgave 1 WELKOM OP ONZE SCHOOL... 2 2 WENBELEID... 2 3 DE EERSTE SCHOOLDAG... 2 4 BRENGEN EN HALEN VAN KINDEREN... 3 5 PARKEREN...

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

GROEP 1/2. Even voorstellen. Extra ondersteuning: Groep 1-2 Berenklas. Groep 1-2b Vlinderklas Sonja Ulehake(ma en di) Ellyan Heirman (wo, do en vr)

GROEP 1/2. Even voorstellen. Extra ondersteuning: Groep 1-2 Berenklas. Groep 1-2b Vlinderklas Sonja Ulehake(ma en di) Ellyan Heirman (wo, do en vr) GROEP 1/2 Even voorstellen Groep 1-2 Berenklas Mirjam Vermeulen(ma, di, om de woensdag) Judy Boer (om de woensdag, do en vr) Extra ondersteuning: Marieke Baten (ma of di, iedere groep ongeveer 3 kwartier)

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Welkom op De Beiaard.

Welkom op De Beiaard. Welkom op De Beiaard. Het is zo ver. Uw kind gaat nu echt naar school! We hopen dat u en uw kind een fijne tijd hebben op De Beiaard. Om de start zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij voor u

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

De Crayenester is een openbare school, hetgeen betekent dat kinderen van alle culturen en geloven welkom zijn.

De Crayenester is een openbare school, hetgeen betekent dat kinderen van alle culturen en geloven welkom zijn. KLEUTERGIDS WELKOM Geachte ouder(s)/verzorger(s), Welkom op de OBS de Crayenester. We stellen het op prijs dat u voor onze school heeft gekozen. De Crayenester is een openbare school, hetgeen betekent

Nadere informatie

Januari Welkom op de Van Harte School!

Januari Welkom op de Van Harte School! Januari 2018 Welkom op de Van Harte School! Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Om goed voorbereid te kunnen starten hebben we wat praktische informatie voor u op een rijtje gezet over

Nadere informatie