Maandkalender juli LEESCLUB: Het Hout Jeroen Brouwers. Levensloop Het Boek Het Hout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandkalender juli LEESCLUB: Het Hout Jeroen Brouwers. Levensloop Het Boek Het Hout"

Transcriptie

1 Maandkalender juli Maandag 03 / 07 LEESCLUB: Het Hout Jeroen Brouwers. In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas. Start u. Bijdrage voor de zaal 1. Begeleiding Paula De Roover Levensloop Jeroen Brouwers. Hij was het vierde kind van Jacques Brouwers en Henriëtte Van Maaren. Na de Japanse invasie begin 1942 en de capitulatie van het KNIL werd zijn vader overgebracht naar een krijgsgevangenkamp in de buurt van Tokio. Brouwers belandde met zijn grootmoeder Elisabeth Pos, zijn moeder en zus eerst in het Japanse interneringskamp Kramat. Na een paar maanden werden ze overgeplaatst naar het kamp Tjideng. Hij schreef in 1981 over deze Japanse bezetting van Indonesië een boek Bezonken rood. Mevrouw Brouwers repatrieerde in 1947 met haar kinderen per schip naar Nederland.Tot 1950 woonde Brouwers thuis bij zijn ouders. Van zijn tiende tot zijn zestiende verbleef hij in diverse rooms-katholieke pensionaten. Het Boek Het Hout "Wij zijn allen broeders. Sommigen zijn viespeuken", constateert hij. De toon is gezet. "Er spande zich een membraan van angst over het leven binnen de muren." Brouwers brengt die kloosterterreur uit de jaren vijftig - die hij vernuftig met nazipraktijken verbindt - weer tergend dichtbij. Met de komst van broeder Mansuetus, bijgenaamd de ever, neemt hij groteske maar ook gevaarlijke vormen aan. Hij is de grootste bedrijver van seksueel misbruik en de bitse hanteerder van 'het hout', waarmee vooral de blonde jongens afgeranseld worden. Slechts langzaam komen we erachter op welke manier broeder Bonaventura in het kloosternet is ingesponnen. Eerst is hij er werkzaam als lekenleraar Duits, onder zijn echte naam Eldert Haman. Maar, meegaand van karakter, amper tegenstribbelend, wordt hij slinks ingelijfd en omgordt hij de pij, "deze belachelijke vodden": "Mijn identiteit is die van een mier." De kloosterlingen worden "teruggebracht tot nietsheid".

2 De spanningsboog in het boek drijft op zijn verlangen om te ontsnappen, een terugkerend thema bij Brouwers in zijn kostschoolproza. De celibataire frustratie is een leidmotief. Maar Bonaventura, weliswaar begiftigd met lichte rebellie, is ook een twijfelkont. Finaal lijkt hij de ogen te sluiten voor wat er onder zijn neus plaatsvindt. "Erover zwijgen is een zonde tegen de moraal en misvormt mij tot de lafaard die ik ben." Dinsdag 04 / 07 Dansen: De dansgroep demonstreert! In WZC Het Hof Adres: Hofstraat 134, 9100 Sint-Niklaas. Inlichtingen bel John Start:14.00 u. Kijkers zijn welkom. Donderdag 06 / 07 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapsspellen In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas om u. Bijdrage voor de zaal 1 3 niet-leden. Inlichtingen: bel secretariaat : mail denise.vanmeervenne@gmail.com Vrijdag & 28 / 07 Petanque: Plaats: sporthal De Mispelaer, Gijzelstraat 41, Nieuwkerken. Start u. We spelen tot u. Deelname gratis. Er zijn ballen beschikbaar, maar breng liefst uw eigen gerief mee. Inlichtingen: bel John

3 Zondag 09 / 07 Sneukelfietstocht 29 km, Waasland op zijn mooist! Vertrekplaats: School De Droomballon Gyselstraat 35 Nieuwkerken Vertrekuur: tussen u. en u. Aankomstuur: ten laatste u. Sneukelen onderweg: 5 sneukelpunten met als laatste BBQ worst met groenten en brood Deelnameprijs: volwassenen 11,00 kinderen tot 12 jaar 5,00 Inschrijven vóór zaterdag 1 juli. Bij Denise of mail denise.vanmeervenne@gmail.com Betaling op rekening van Vlaamse actieve senioren Sint-Niklaas BE vóór 3 juli a.u.b. (inkopen doen), met vermelding:... x volwassenen... x Kinderen Organisatie: Vlaamse actieve senioren Sint-Niklaas Dinsdag 18 / 07 Wandeling: Tielrode-Hamme. Durmedijk 3 & 6 km. Samenkomst en vertrek om u. We moeten de overzet van u. nemen. Durmeveer, Sint-Jozefstraat, Tielrode. Gidsen John & Eddy. Gratis deelname. Inlichtingen: Bel John

4 Bouwwerken ringdijk De Bunt Waterwegen en Zeekanaal start de aanleg van de ringdijk rond De Bunt. De werken zullen drie jaar duren. Door een gecontroleerd overstromingsgebied in te richten, wil men zware overstromingen in de toekomst vermijden. De Bunt in Hamme wordt omgebouwd tot een gecontroleerd overstromingsgebied. "Bij stormvloeden zal het water van de Schelde dan over de verlaagde overstroomdijk in het overstromingsgebied stromen. Door de gecontroleerde overstromingen worden overstromingen elders voorkomen. Het regenwater wordt tijdens de werken opgevangen in een tijdelijk bufferbekken. "We doen er alles aan om de hinder voor de omwonenden te beperken. De ringdijk die aangelegd wordt, bestaat uit zand dat eerder gebaggerd werd uit de Durme. Hierdoor moeten we minder zand aanvoeren via wegtransport." De toekomstige ringdijk aan het overstromingsgebied krijgt ook trappen, bruggen en een parking ter hoogte van de horecazaken In den Bunt, Wuitensnest en Den Otter. Zo krijgen recreanten toegang tot de ringdijk. Dinsdag 25 / 07 DANSLES: Bijdrage 3 leden 5 niet-leden voor koffie en gebak tijdens de pauze. Leren dansen op een eenvoudige en speelse manier onder begeleiding van John en Bea. Inlichtingen bel John In RVT Het Lindenhof te Belsele, Kerkstraat 11, 9111 Belsele Start:14.00 u Donderdag 27 / 07 Bestuursvergadering In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas. Voorzitter Bea:

5 Maandkalender augustus Dinsdag 01/ 08 DANSLES: Bijdrage 3 leden 5 niet-leden voor koffie en gebak tijdens de pauze. Leren dansen op een eenvoudige en speelse manier onder begeleiding van John en Bea. Inlichtingen bel John In RVT Het Lindenhof te Belsele, Kerkstraat 11, 9111 Belsele Start:14.00 u Donderdag 03 / 08 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapsspellen In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas om u. Bijdrage voor de zaal 1 3 niet-leden. Inlichtingen: bel secretariaat : mail denise.vanmeervenne@gmail.com Dinsdag 08 / 08 Wandeling: De Wildernis in Stekene 3 & 6 km. Samenkomst en vertrek om u. Bergstraat 4, 9190 Stekene. Gidsen Etienne & Eric. Gratis deelname. Inlichtingen: Bel John De straat De Wildernis ligt op een natuurlijke stuifzandrug. Deze voormalige duin liep van Zwijndrecht tot Knokke. De landduin is nu op het gewestplan ingekleurd als natuurgebied met wetenschappelijke waarde. Het is een heischraal grasland met interessante planten, zoals het grasklokje, het hondsviooltje, brem, kruipbrem, struikhei, mannetjesere en zilverhaver. Waar de Wildernis, de Zeshoekstraat, het Bergstraatje en de Hamerstraat samen komen, is een restant van deze duin nog zeer duidelijk in het landschap aanwezig. Vlaamse Actieve Senioren hebben een ruim aanbod om hart, lichaam en geest voldoende zuurstof te geven.

6 Donderdag 10 / 08 Vader-Moederfeest om u. Het feest gaat door in Ons Huis Schoolstraat 270, Sint - Niklaas. De zaal Ons Huis is gemakkelijk te bereiken, je hoeft niet door het drukke stadscentrum van Sint-Niklaas. Op E17 neem afrit Sint-Niklaas Centrum. Niet in tunnel onder rondpunt, maar op rondpunt (zwembad) neem N70 richting Lokeren. Aan eerste verkeerslichten rechtsaf (Tereken) Aan Sint-Jozefkerk rechtsaf (Schoolstraat). Er is ruime mogelijkheid tot parkeren aan de Sint-Jozefkerk en op de parking voor het kerkhof, dit op 100 m van de zaal. Menu 1 glas cava Mosselen of 1/2 kip met frietjes of brood 1 koffie met dessert Inlichtingen en inschrijven bij Denise Van Meervenne of mail denise.vanmeervenne@gmail.com vòòr 30 juli. Overschrijven op Vlas Federatie Sint - Niklaas Kuiperstraat 35, 9100 Sint-Niklaas KBC REK.NR : BE Prijs per persoon 22 of 26 niet-leden. Vergeet niet Uw naam te vermelden en wat je eet! Zeker melden mosselen of kip met frietjes of brood. Graag maken we van deze gelegenheid gebruik om prijzen op te halen voor de BINGO van onze seniorenweek. Dus, steun ons en bezorg ons Uw prijs als je naar het vader-moederfeest komt! Alvast bedankt!

7 Vrijdag 11 & 18 / 08 Petanque: Plaats: sporthal De Mispelaer, Gijzelstraat 41, Nieuwkerken. Start u. We spelen tot u. Deelname gratis. Er zijn ballen beschikbaar, maar breng liefst uw eigen gerief mee. Inlichtingen: bel John Zomerreis Vlaamse Actieve Senioren gaan op reis: Lago Maggiore Italië van woensdag 16 augustus t/m dinsdag 22 augustus 2017 Vrijdag 25 / 08 Petanque - tornooi: Sint-Niklaas - Nieuwkerken We spelen een tornooi tegen de ploeg van de Mispelaer (Nieuwkerken) Aan al onze petanquers: zeker meedoen! Sporthal De Mispelaer, Gijzelstraat 41, Nieuwkerken. Start u. We spelen tot u. Deelname gratis. Er zijn ballen beschikbaar, maar breng liefst uw eigen gerief mee. Inlichtingen: Inlichtingen bel John Maandag 28 / 08 LEESCLUB: Jij zegt het Connie Palmen. In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas. Start u. Bijdrage voor de zaal 1. Begeleiding Paula De Roover Biografie Connie Palmen is in 1955 geboren in Sint Odiliënberg. Samen met haar drie broers kreeg ze een katholieke opvoeding. Ze was als kind onder de indruk van de kerk en het geloof en wilde graag priester worden. Toen haar duidelijk werd dat dit voor een meisje onmogelijk was, stelde ze haar ambitie bij tot zuster. Op de lagere school bleek al dat Connie zich wilde onderscheiden: ze was creatief, stond graag in het middelpunt van de belangstelling en deed veel aan toneel, musical, tekenen en handvaardigheid. Van haar kinderjaren af was ze al bezig met schrijven.

8 Op de plaatselijke mavo vielen haar schoolprestaties aanvankelijk tegen. Ze trok zich echter op aan haar leraar Nederlands, die ontdekte dat ze slecht presteerde uit verveling: haar IQ bleek buitengewoon hoog. Na de mavo ging Palmen naar de Pedagogische Academie in Roermond, waar ze tegelijkertijd haar havo-diploma haalde. In 1978 verliet ze Limburg om in Amsterdam Nederlands te gaan studeren. Ze was een ijverige student. Samen met een aantal jaargenoten nam ze filosofie als bijvak, maar werd daar zo door gegrepen dat ze besloot in beide studierichtingen af te studeren. In 1986 rondde ze haar studie Nederlands af. Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde. Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. Jij zegt het is een aangrijpende roman over de liefde en de dood. Voor de meeste mensen bestaan wij alleen in een boek, mijn bruid en ik. De afgelopen vijfendertig jaar heb ik met een machteloos afgrijzen moeten aanzien hoe onze echte levens bedolven raakten onder een modderstroom van apocriefe verhalen, valse getuigenissen, roddels, verzinsels, mythen, hoe onze ware, complexe persoonlijkheden werden vervangen door clichématige personages, vernauwd tot simpele imago s, op maat gesneden voor een sensatiebelust lezerspubliek. En dan was zij de broze heilige, ik de brute verrader. Ik heb gezwegen. Tot nu. Dinsdag 29 / 08 Fietstocht Vertrek u. Afstand ongeveer 32,4 km met tussenstop. Snelheid 16 km per uur. We verzamelen op de parking van het Provinciaal domein De Ster Brokkelingenstraat, (zijstraat van de Vossekotstraat) Sint-Niklaas. We rijden via Haasdonk naar Beveren en verder naar Kruibeke om terug te rijden over Temse langs De Velle naar De Ster. vlassintniklaas.com

9 Afdeling Stekene: maandkalender juli Maandag & 31 / 07 Petanque: Plaats: sporthal De Meet, Nieuwstraat 60, 9190 Stekene. Start u. We spelen tot u. Deelname gratis. Er zijn ballen beschikbaar, maar breng liefst uw eigen gerief mee. Inlichtingen: bel Etienne Strijbol Afdeling Stekene: maandkalender augustus Maandag & 28 / 06 Petanque: Plaats: sporthal De Meet, Nieuwstraat 60, 9190 Stekene. Start u. We spelen tot u. Deelname gratis. Er zijn ballen beschikbaar, maar breng liefst uw eigen gerief mee. Inlichtingen: bel Etienne Strijbol Dinsdag 08 / 08 Wandeling: De Wildernis in Stekene 3 & 6 km. Samenkomst en vertrek om u. Bergstraat 4, 9190 Stekene Gidsen Etienne & Eric. Gratis deelname. Inlichtingen: Bel John Afdeling Scheldekant: maandkalender juni Donderdag 13 / 07 Kaarten: Cruybeeks Hof. O.-L.-Vrouwplein 22 Kruibeke Start u. 1 consumptie gratis. Inlichtingen Roger Kluskens

10 Dinsdag 18 / 07 Wandeling: Tielrode-Hamme Durmedijk 3 & 6 km. Samenkomst en vertrek om u. We moeten de overzet van u. nemen. Durmeveer, Sint-Jozefstraat, Tielrode. Gidsen John & Eddy. Inlichtingen: Bel John Gratis deelname. Afdeling Scheldekant: maandkalender augustus Dinsdag 08 / 08 Wandeling: De Wildernis in Stekene 3 & 6 km. Samenkomst en vertrek om u. Bergstraat 4, 9190 Stekene Gidsen Etienne & Eric. Gratis deelname. Inlichtingen: Bel John Dinsdag 29 / 08 Fietstocht. Vertrek u. Afstand ongeveer 32,4 km met tussenstop. Snelheid 16 km per uur. We verzamelen op de parking van het Provinciaal domein De Ster Brokkelingenstraat, (zijstraat van de Vossekotstraat) Sint-Niklaas. We rijden via Haasdonk naar Beveren en verder naar Kruibeke om terug te rijden over Temse langs De Velle naar De Ster. Vlaamse Actieve Senioren hebben een ruim aanbod om hart, lichaam en geest voldoende zuurstof te geven. Daguitstap: 19 oktober Middelburg

Maandkalender juli 2014

Maandkalender juli 2014 Maandkalender juli 2014 Dinsdag 01 & 15/07 DANSLES Bijdrage 3 leden 5 niet-leden voor koffie en gebak tijdens de pauze. Leren dansen op een eenvoudige en speelse manier onder begeleiding van John en Bea.

Nadere informatie

Connie PALMEN schreef in een kwarteeuw zes grote romans, een novelle, verhalen, essays, Logboek van een onbarmhartig jaar en het Boekenweekessay 2017.

Connie PALMEN schreef in een kwarteeuw zes grote romans, een novelle, verhalen, essays, Logboek van een onbarmhartig jaar en het Boekenweekessay 2017. Connie PALMEN schreef in een kwarteeuw zes grote romans, een novelle, verhalen, essays, Logboek van een onbarmhartig jaar en het Boekenweekessay 2017. Als romanschrijver en als filosoof is Connie Palmen

Nadere informatie

Maandkalender januari 2015

Maandkalender januari 2015 Maandkalender januari 2015 Maandag 05/01 Nieuwjaarsbijeenkomst voor alle leden om 14.00 u. in de feestzaal Den Antus Markt Sint-Niklaas. - 1 glas cava - 2 huisbereide worstenbroodjes, - 1 appelbol - 1

Nadere informatie

Maandkalender januari

Maandkalender januari Maandkalender januari Donderdag 05 / 01 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapspellen In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas om 14.30 u. Bijdrage voor de zaal 1 3 niet-leden. Inlichtingen:

Nadere informatie

Maandkalender april 2015

Maandkalender april 2015 Maandkalender april 2015 Donderdag 02/04 Gezellig Breikransje & Gezelschapsspellen: In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas om 14.30 u. Bijdrage voor de zaal 1 3 niet-leden. Inlichtingen: bel

Nadere informatie

Maandkalender januari

Maandkalender januari Maandkalender januari Dinsdag 02-16 & 30 DANSLES: Bijdrage 3 leden 5 niet-leden voor koffie en gebak tijdens de pauze. Leren dansen op een eenvoudige en speelse manier onder begeleiding van John en Bea.

Nadere informatie

Maandkalender november

Maandkalender november Maandkalender november Donderdag 02 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapsspellen - Sint-Niklaas In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas om 14.30 u. Bijdrage voor de zaal 1 3 niet-leden.

Nadere informatie

Maandkalender december 2014

Maandkalender december 2014 Maandkalender december 2014 Dinsdag 02 & 16/12 DANSLES: Bijdrage 3 leden 5 niet-leden voor koffie en gebak tijdens de pauze. Leren dansen op een eenvoudige en speelse manier onder begeleiding van John

Nadere informatie

Maandkalender september

Maandkalender september Maandkalender september Dinsdag 05 & 19/ 09 DANSLES: Bijdrage 3 leden 5 niet-leden voor koffie en gebak tijdens de pauze. Leren dansen op een eenvoudige en speelse manier onder begeleiding van John en

Nadere informatie

Vlaamse actieve senioren

Vlaamse actieve senioren Vlaamse actieve senioren Afdeling Lokeren Nieuwsbrief nr 7 Mei 2016. Beste Vl@s vrienden, Begin mei en eindelijk is de lente in het land. Tijd om weer een aantal leuke en interessante uitstappen te plannen

Nadere informatie

Maandkalender mei Donderdag 03 / 05 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapsspellen - Sint-Niklaas

Maandkalender mei Donderdag 03 / 05 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapsspellen - Sint-Niklaas Maandkalender mei Donderdag 03 / 05 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapsspellen - Sint-Niklaas In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas om 14.30 u. Bijdrage voor de zaal 1 3 niet-leden.

Nadere informatie

Maandkalender maart Donderdag 02 / 03 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapspellen Vrijdag 03 & 24 / 03 Petanque: Maandag 06 / 03 LEESCLUB:

Maandkalender maart Donderdag 02 / 03 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapspellen Vrijdag 03 & 24 / 03 Petanque: Maandag 06 / 03 LEESCLUB: Maandkalender maart Donderdag 02 / 03 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapspellen In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas om 14.30 u. Bijdrage voor de zaal 1 3 niet-leden. Inlichtingen:

Nadere informatie

Maandkalender augustus

Maandkalender augustus Maandkalender augustus Dinsdag 04 /08 DANSLES: Bijdrage 3 leden 5 niet-leden voor koffie en gebak tijdens de pauze. Leren dansen op een eenvoudige en speelse manier onder begeleiding van John en Bea. Inlichtingen

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

Foto s Selfkantwandeling 31 januari 2017

Foto s Selfkantwandeling 31 januari 2017 Foto s Selfkantwandeling 31 januari 2017 Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Gilde Westelijke Mijnstreek organiseert op dinsdag 31 januari weer haar eerste wandeling van dit

Nadere informatie

Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari

Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Gilde Westelijke Mijnstreek organiseert op dinsdag 31 januari weer haar eerste wandeling van dit jaar. Deze wandeling zal dicht bij Sittard plaatsvinden.

Nadere informatie

06 & 20 / 03 DANSLES:

06 & 20 / 03 DANSLES: Maandkalender maart Donderdag 01 / 03 Gezellig breikransje, kaarten & gezelschapsspellen - Sint-Niklaas In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas om 14.30 u. Bijdrage voor de zaal 1 3 niet-leden.

Nadere informatie

INFO September Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? Gezelschapsspellen spelen. maandag 8 en 22 september 2014

INFO September Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? Gezelschapsspellen spelen. maandag 8 en 22 september 2014 INFO September 2014 In t kort Ma. 8 en 22 september september Zo. 7 en za. en zo. 13 en 14 september Vr. 3 oktober Vr. 10 oktober Za. 11 oktober Gezelschapsspellen spelen Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie

Nadere informatie

LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017

LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017 LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017 juli/augustus 2017 Beste leden, bij het begin van de vakantiemaanden, bieden wij u volgende agendapunten aan: - petanque, elke donderdagavond in juli en augustus - stedelijke

Nadere informatie

01-15 & 29 / 03 DANSLES:

01-15 & 29 / 03 DANSLES: Maandkalender maart Dinsdag 01-15 & 29 / 03 DANSLES: Bijdrage 3 leden 5 niet-leden voor koffie en gebak tijdens de pauze. Leren dansen op een eenvoudige en speelse manier onder begeleiding van John en

Nadere informatie

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij Bijbelrooster 19 februari 25 februari Thema: Jij en de gemeente Dinsdag 19 februari - Dichtbij En in het midden van de zeven kandelaren Een, de Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed

Nadere informatie

Maandkalender juni 2015

Maandkalender juni 2015 Dinsdag 02, 16 & 30/06 DANSLES: Maandkalender juni 2015 Bijdrage 3 leden 5 niet-leden voor koffie en gebak tijdens de pauze. Leren dansen op een eenvoudige en speelse manier onder begeleiding van John

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016 EN NU AAN DE SLAG JAN Jan is een man van 48 jaar, heeft chronische rugklachten en is reeds meer dan 5 jaar arbeidsongeschikt. Hij is hertrouwd met Lieve na een stukgelopen huwelijk. Lieve steunt haar man

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever: Marleen De Brauwer Popperodedries 46 9300 Aalst 053 70 12 09. donderdag 15-10- 2015: Overijse en de Druivenstreek

Verantwoordelijke uitgever: Marleen De Brauwer Popperodedries 46 9300 Aalst 053 70 12 09. donderdag 15-10- 2015: Overijse en de Druivenstreek donderdag 15-10- 2015: Overijse en de Druivenstreek maandag 16-11 - 2015: Sint-Katelijne-Waver: Groenteveiling Wintertuin van de Ursulinen dinsdag 15-12 - 2015: Kerstfeest woensdag 20-01 - 2016: Pikante

Nadere informatie

Lijsterbessenlaan Beveren T

Lijsterbessenlaan Beveren T Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 037501075 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be Open lessen & Proeflessen van zaterdag 9 juni t.e.m. vrijdag 16 juni 2018 2 INHOUDSTAFEL Open lessen en Proeflessen

Nadere informatie

Fietsen. Van string tot string

Fietsen. Van string tot string E-Vaartje Nr 14 mei 2016 Voor we in zomermodus overschakelen, staan er deze maand nog enkele toffe activiteiten op de agenda. Vanaf 3 mei kan je wekelijks gaan fietsen, we verdiepen ons in de geschiedenis

Nadere informatie

Programma Betuwe Binnen. Voorseizoen 27-03- 2015 t/m 28-06- 2015

Programma Betuwe Binnen. Voorseizoen 27-03- 2015 t/m 28-06- 2015 Programma Betuwe Binnen Voorseizoen 27-03- 2015 t/m 28-06- 2015 Openingstijden Bakkerij met verse broodjes Ook te bestellen via www.betuwebinnen.nl/winkel of via het bestelformulier (verkrijgbaar bij de

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

maandag dinsdag oefeningen woensdag

maandag dinsdag oefeningen woensdag donderdag 17-01-19 recreanten vrijdag 18-01-19 Kromme bollen: prijsuitreiking zaterdag 19-01-19 Nat - Capri zondag 20-01-19 Ere - Reynaert A; 1ste - Omega maandag 21-01-19 dinsdag 22-01-19 oefeningen woensdag

Nadere informatie

Vrije tijd Boek Mei Juni Alderande Bewoners

Vrije tijd Boek Mei Juni Alderande Bewoners Vrije tijd Boek Mei Juni Alderande Bewoners Vergeet je niet in te schrijven bij deze icoon. Later krijg je dan nog een bevestiging of je mee kan of niet. Met Busje worden onkosten later verrekend met factuur.

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

NIET TE MISSEN. Deze dag organiseert KSA een mosselsouper in het ontmoetingscentrum. Inschrijven is verplicht.

NIET TE MISSEN. Deze dag organiseert KSA een mosselsouper in het ontmoetingscentrum. Inschrijven is verplicht. NIET TE MISSEN Oktober 2016 *Maandag 3 oktober: Jaarmarkt in Zwijndrecht Deze voormiddag brengen we een bezoek aan de jaarmarkt in Zwijndrecht. We vertrekken om 10u30. Een warme jas aantrekken is aangewezen.

Nadere informatie

Werkwoordoefeningen bij les 5

Werkwoordoefeningen bij les 5 Werkwoordoefeningen bij les 5 Werkwoordoefening 1 1 Ik loop. Ik liep. 2 Ik loop naar huis. Ik liep naar huis. 3 Ik loop op straat. Ik liep op straat. 4 Ik ga naar school. Ik ging naar school. 5 Ik ga naar

Nadere informatie

Genenbos - Fed VRIENDENtornooi naar naturaprijzen

Genenbos - Fed VRIENDENtornooi naar naturaprijzen vrijdag 20-01-17 VRIENDENtornooi naar naturaprijzen zaterdag 21-01-17 Zig-Zag - Fed zondag 22-01-17 1ste - Reynaert & 2de - Verbroedering B & 5de - Reynaert E maandag 23-01-17 dinsdag 24-01-17 oefeningen

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 DATUM ACTIVITEITEN TER WEZEL ACTIVITEITEN WIJKHUIS Maandag 1 oktober 13u00: Vrij kaartmoment Dinsdag 2 oktober Woensdag 3 oktober Donderdag 4 oktober Vrijdag 5 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Vrije tijd Boek. April. Maart. Alderande Bewoners. Vergeet je niet in te schrijven bij deze icoon. Later krijg je dan nog een bevestiging.

Vrije tijd Boek. April. Maart. Alderande Bewoners. Vergeet je niet in te schrijven bij deze icoon. Later krijg je dan nog een bevestiging. Vrije tijd Boek Maart April Alderande Bewoners Vergeet je niet in te schrijven bij deze icoon. Later krijg je dan nog een bevestiging. Datum: donderdag 1 maart Wanneer: 19 uur tot 22 uur Rustige avond,

Nadere informatie

Website: vlassintniklaas.com

Website: vlassintniklaas.com Maandkalender oktober 2015 Donderdag 01/10 Gezellig Breikransje & Gezelschapsspellen: In lokaal Steenstraete Nieuwstraat 86, Sint-Niklaas om 14.30 u. Bijdrage voor de zaal 1 3 niet-leden. Inlichtingen:

Nadere informatie

De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF 4 ( NAJAAR 2014 (sept-dec) De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met sport actief onder begeleiding

Nadere informatie

Lijsterbessenlaan Beveren T

Lijsterbessenlaan Beveren T Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 03 750 10 75 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be Open lessen & Proeflessen juni 2019 2 INHOUDSTAFEL Open lessen en Proeflessen 4 Adressen 4 MUZIEK Open

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 32 05 tot en met 11 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

Hemelrijk. Nieuwsbrief Juli November 2017

Hemelrijk. Nieuwsbrief Juli November 2017 Hemelrijk Nieuwsbrief Juli November 2017 Beste leden en wijkbewoners, We informeren jullie graag over onze volgende activiteiten, maar eerst een stukje verloren gegane geschiedenis: In 1956 is men naar

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

Verpleeghuis de Lichtenberg

Verpleeghuis de Lichtenberg Verpleeghuis de Lichtenberg Programma geïnspireerd op de landelijke campagne Beste bewoners, familieleden, collega s, vrijwilligers en andere belangstellenden. Dit is de programmafolder voor de oktober

Nadere informatie

Gidsenopleiding Estuariene natuur in de Durmevallei

Gidsenopleiding Estuariene natuur in de Durmevallei Gidsenopleiding Estuariene natuur in de Durmevallei www.sigmaplan.be Programma monding van de Durme wilgenroosje In het voorjaar 2011 organiseren Waterwegen en Zeekanaal NV en het Agentschap voor Natuur

Nadere informatie

38 ste JEUGDTORNOOI KSV EENDRACHT BAZEL

38 ste JEUGDTORNOOI KSV EENDRACHT BAZEL 38 ste JEUGDTORNOOI KSV EENDRACHT BAZEL Beste, In dit document vindt u de wedstrijdschema s, het officiële tornooiblad en het reglement voor het voetbaltornooi van SVE Bazel. We vragen aan alle ploegen

Nadere informatie

Jan Keppens Proost. Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke Wijkverantwoordelijke Guido Dubois

Jan Keppens Proost. Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke Wijkverantwoordelijke Guido Dubois JAARPROGRAMMA Monika Einfalt Teamleider Paula Mispelters Mede-teamleider Freddy De Roover Penningmeester Jan Keppens Proost Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1900 woorden 21 mei 2000 5,4 30 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische roman

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. WTC- Nieuwendijk Nieuwsbrief 05/2018. WTC Nieuwendijk Nieuwsbrief 06/2017

INHOUDSOPGAVE. WTC- Nieuwendijk Nieuwsbrief 05/2018. WTC Nieuwendijk Nieuwsbrief 06/2017 INHOUDSOPGAVE 1. 4-DAAGSE 2018 2. VERVANGINSRIT TIJDENS 4-DAAGSE 3. DAGUITSTAP DAG V/D DIJK 4. BBQ NA DAGUITSTAP 5. MOSSELFEESTEN 2018 6. WIJZIGINGEN LEDENGEGEVENS 7. VOLGWAGENCHAUFFEURS GEZOCHT 8. PRIJZEN

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners Vrije tijd Boekje Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! September Oktober 2018 Alderande Bewoners Tips om in het weekend, alleen of met vrienden te doen Schrijf je vlug in bij dit teken.

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen SPORTEL- BROCHURE Sportaanbod voor ouderen 2014-2015 Beste sportelaar Deze sportfolder wordt je aangeboden door de gemeente Brecht en is samengesteld door de Brechtse dienstencentra, de sportdienst en

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Lieve kleine jongen van (naam ouders)

Lieve kleine jongen van (naam ouders) Lieve kleine jongen van (naam ouders) 19 maart 2008 - Verwelkoming - (Naam kind), jouw naam is vandaag het eerste woord, om jou zijn we hier samen : (Naam ouders), je mama en papa, je grootouders, je tante

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma April 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand april. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 12

FC KERKSKEN: programma week 12 FC KERKSKEN: programma week 12 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 12 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie

Nadere informatie

De meivakantie staat voor de deur. En zoals jullie van ons gewend zijn hebben we ook deze vakantie weer heel veel bijzondere activiteiten voor jullie

De meivakantie staat voor de deur. En zoals jullie van ons gewend zijn hebben we ook deze vakantie weer heel veel bijzondere activiteiten voor jullie De meivakantie staat voor de deur. En zoals jullie van ons gewend zijn hebben we ook deze vakantie weer heel veel bijzondere activiteiten voor jullie georganiseerd! In deze tijd is het vaak mooi weer,

Nadere informatie

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Herenthoutse Atletiekclub Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Verschijnt op de eerste woensdag van de maand Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! informatie-nieuwtjes Editoriaal-trainingen-Agenda-

Nadere informatie

Maand van de archeologie 2014

Maand van de archeologie 2014 Met het project Maand van de archeologie plaatst de Archeologische Dienst Waasland (ADW) archeologisch erfgoed via verschillende activiteiten op een originele manier in de kijker. Bijzondere aandacht gaat

Nadere informatie

Lekker Actief Er wordt gewerkt op drie domeinen die een rechtstreekse inpakt hebben op de gezondheid.

Lekker Actief Er wordt gewerkt op drie domeinen die een rechtstreekse inpakt hebben op de gezondheid. JAARPROGRAMMA Monika Einfalt Teamleider Paula Mispelters Mede-teamleider Freddy De Roover Penningmeester Jan Keppens Proost Cor Verschueren Secretaris Website en Informatica Mimi Heeman Sportverantwoordelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gezinsbond Zelzate februari 2012 ZWEMLESSEN

Nieuwsbrief Gezinsbond Zelzate februari 2012 ZWEMLESSEN Nieuwsbrief Gezinsbond Zelzate februari 2012 ZWEMLESSEN Data zwemlessen - noteer in uw agenda : februari 2012 : 4-11 en 18 maart 2012: 3-10 - 17-24 en 31 april 2012: 21 mei 2012: 5-12 - 19 en 26 juni 2012:

Nadere informatie

A K T I V I T E I T E N P R O G R A M M A 14 oktober tot 20 oktober 2016

A K T I V I T E I T E N P R O G R A M M A 14 oktober tot 20 oktober 2016 Zondag 16 oktober 2016 9.00 uur tot 10.30 uur Zondag ontbijt in Tom s Herberg (toegangsticket speeltuin vereist). Volwassenen en kinderen betalen 6.70 pp. Reservatie voor zaterdag 12 uur aan de Receptie.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017

ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017 ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017 01/01/17- Cafetaria gesloten 08/01/17 09/01/17 Dorpsrestaurant: verloren maandag Je kan weer lekker komen smullen van onze overheerlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: november

Nieuwsbrief jeugd: november Nieuwsbrief jeugd: november Belangrijke data 4 november veldloop Mol 11 november veldloop Neerpelt 17 november indoor Herentals 22 november laatste dag wafelverkoop 2 december veldloop ARAC 8 december

Nadere informatie

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 15/10/14 1 Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 1. (komen) Waar.... jij vandaan? 2. Uit welk land.... u? 3. Brenda.... vandaag uit Engeland. 4. Wij.... uit België. 5. Wanneer.... zij thee drinken?

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma november 2017 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand november. U bent van harte welkom om hier aan deel te

Nadere informatie

Connie Palmen De Wetten

Connie Palmen De Wetten Connie Palmen De Wetten Connie Palmen geboren: 25 november 1955 in Limburg opleiding: de studie Nederlandse Taal en Letterkunde en Filosofie in Amsterdam Bij Nederlands bleef ik met vragen zitten, die

Nadere informatie

Energiek Mechelen 16 oktober

Energiek Mechelen 16 oktober Energiek Mechelen 16 oktober Noteer met stip in je agenda " ENERGIEK MECHELEN" op zondag 16 oktober. Volg alle info in "De Bond" of op de website www.gezinsbond.be maar bestel je toegangsticket via de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 5 - SEIZOEN

NIEUWSBRIEF NUMMER 5 - SEIZOEN NIEUWSBRIEF NUMMER 5 - SEIZOEN 2010-11 Voorwoord De kalender van onze 1ste ploeg heren onderging enkele wijzigingen omwille van diverse uitgestelde en verschoven wedstrijden. Hieronder vindt U het programma

Nadere informatie

Ledenavond: Reis rond wereld met Jan Vrebos

Ledenavond: Reis rond wereld met Jan Vrebos E-Vaartje Nr 13 april 2016 De lente is in het land en dat brengt mensen op de been. Tuintjes worden onder handen genomen, kasten opgeruimd en gordijntjes gewassen. Alles ziet er weer piekfijn uit zodat

Nadere informatie

(PETANQUE)ACTIVITEITENKALENDER PC ALOSTA 2012 => 2013 Rev: 25/11/2012

(PETANQUE)ACTIVITEITENKALENDER PC ALOSTA 2012 => 2013 Rev: 25/11/2012 dinsdag 27-11-12 De Kromme Bollen : bestuursvergadering open 18u30 19u00 oefeningen open 18u30 19u30 woensdag 28-11-12 Geen wintercompetitie - beide ploegen bye donderdag 29-11-12 recreanten open 14u00

Nadere informatie

Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. 16 uur

Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. 16 uur Staking 18 mei 2018 REGIO WAASLAND Beste reiziger Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. De ritten van onderstaande lijnen worden allemaal gereden.

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje Juli Augustus

Vrije tijd Boekje Juli Augustus Vrije tijd Boekje Juli Augustus 2017 Alderande Bewoners Met heel veel tips om te doen in Lokeren tijdens vrije momenten Dit icoon, om alleen of met vrienden te doen. Of doe een oproep via facebook Alderande

Nadere informatie

Senioren Hobby Centrum

Senioren Hobby Centrum 36 Dinsdag 01 september Hout I Woensdag 02 september Stamboom café groep B-1 Wegwijsmarkt SHC Donderdag 03 september Metaal 14.00-15.30 uur Vrijdag 04 september Stamboom café groep B-2 37 Maandag 07 september

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8

Hartelijk welkom. Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Hartelijk welkom Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het

Nadere informatie

INFO APRIL Gezelschapsspellen spelen. In t kort. Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? april. maandag 7 en 21 april 2014

INFO APRIL Gezelschapsspellen spelen. In t kort. Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? april. maandag 7 en 21 april 2014 INFO APRIL 2014 In t kort Ma. 7 en 21 april april Vr. 11 april Vr. 18 april Za. 17 mei Gezelschapsspellen spelen Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? Lasershooting Paasviering Eet- en dansfestijn

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland Juni 2015

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland Juni 2015 Vrije tijd Activiteiten Schouwen Duiveland Juni 2015 Vrije tijd Vrijetijdscentrum De Nieuwe Hoek Scheldestraat 5, 4301 VA Zierikzee Coördinator vrije tijd: Anita van Keulen akeul@gors.nl 06-11748783 (op

Nadere informatie

Foto s wandeling Mechelse heide

Foto s wandeling Mechelse heide Foto s wandeling Mechelse heide Wandeling: De Mechelse Heide op dinsdag 26 september Gilde Westelijke Mijnstreek organiseert op dinsdag 26 september weer haar volgende wandeling na de zomervakantie

Nadere informatie

Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs

Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs Temse basis Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs Basisscholen van Groot Temse (voor kinderen geboren in 2010 of vroeger) 2 Beste ouder U hebt een kind dat geboren is in 2010?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 NIEUWSBRIEF Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 Terugblik schoolreisjes Dát was genieten; een schoolreis met mooi weer op een leuke plek! De groepen 1 t/m 3 hebben een Agenda Donderdag 23 mei Sportdag groep

Nadere informatie

LEDENBRIEF afdeling Petegem 2/2017

LEDENBRIEF afdeling Petegem 2/2017 LEDENBRIEF afdeling Petegem 2/2017 maart 2017 Beste leden, Vooreerst kunnen we u de geboorte melden van de facebookpagina van onze afdeling. Te vinden via: www.facebook.be/gezinsbondpetegem. Volg ons...

Nadere informatie

Welkom op onze activiteiten

Welkom op onze activiteiten - NIEUWSBRIEF APRIL 2015 - Welkom op onze activiteiten Vrijdag 17 april 2015 om 14.00 uur Geocachetocht Wil je op zoek naar schatten in de natuur? Kom dan zeker naar onze geocachezoektocht. Rond de Katershoeve

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

SPORT ACTIEF ZOMER 2016 AANBOD 18+ INSCHRIJVEN KAN VIA DE WEBSITE VANAF 30 MEI OM 10 UUR

SPORT ACTIEF ZOMER 2016 AANBOD 18+ INSCHRIJVEN KAN VIA DE WEBSITE VANAF 30 MEI OM 10 UUR SPORT ACTIEF ZOMER 2016 AANBOD 18+ INSCHRIJVEN KAN VIA DE WEBSITE VANAF 30 MEI OM 10 UUR 2 HET GROTE YOGA PROJECT!! Hou je van yoga, en ben je altijd wel te vinden voor een unieke ervaring, mis dan deze

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER maart - april 2019

ACTIVITEITENKALENDER maart - april 2019 ACTIVITEITENKALENDER maart - april 2019 VU. WILLEM DE KLERCK, OUDE ZANDSTRAAT 92 9120 BEVEREN Dienstencentrum De Wilg Dienstencentrum Den Aftrap Antennepunten Belsele & Nieuwkerken V..U. MIKE NACHTEGAEL,ABINGDONSTRAAT

Nadere informatie

Vlaamse actieve senioren

Vlaamse actieve senioren Vlaamse actieve senioren Afdeling Lokeren Nieuwsbrief nr. 10 September 2016. Beste Vl@s vrienden, Het nieuwe schooljaar is alweer begonnen, en ja, ook onze seniorenvereniging afdeling Lokeren is aan zijn

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

Verenigingen Sint-Annaland, januari 2017

Verenigingen Sint-Annaland, januari 2017 Verenigingen Sint-Annaland, januari 2017 2 Inhoud 1. Inleiding... 4 1.1. aanmelden... 4 1.2. kosten... 5 1.3. contact... 5 2. de verenigingen... 6 2.1. zwemmen... 6 2.2. koersbal... 7 2.3. kaarten maken...

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma Juni 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand Juni. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

Nottebohm Actueel Februari 2017

Nottebohm Actueel Februari 2017 Nottebohm Actueel Februari 2017 In de kijker Lichtmis: 2 februari Er is geen vrouwke zo arm, of ze maakt op lichtmis haar panneke warm Pannenkoeken eten met lichtmis is een oeroude traditie die ook wij

Nadere informatie

Mei BE

Mei BE Mei 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit alles

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie