DIRECT, DICHTBIJ EN DOELTREFFEND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIRECT, DICHTBIJ EN DOELTREFFEND"

Transcriptie

1 DIRECT, DICHTBIJ EN DOELTREFFEND Een no-nonsense benadering vormgegeven door gedreven en erkende professionals DIRECT, DICHTBIJ EN DOELTREFFEND Hoofdlocatie: Oostwaarts 5 E,2711 BA Zoetermeer Telefoonnummer: adres: info@praktischejeugdzorg.nl Website:

2 WIE ZIJN WIJ Praktische Jeugdzorg is een door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport erkende AWBZ en medisch specialistische zorginstelling die hulp biedt aan particulieren, scholen en collega zorginstellingen. Onze hoofdlocatie en praktijkruimte is gevestigd op Oostwaarts 5 E te Zoetermeer. Ambulant en outreachend bieden wij preventieve, tweedelijns GGZ en forensische zorg. Deze zorg is toegespitst op jongeren van 4-23 jaar met zware gedragsproblemen, waardoor zij in conflict met hun omgeving kunnen raken. Onze doelgroep bestaat uit jongeren van 4 tot 23 jaar met zware gedragsproblemen en hun vrienden/vriendinnen, familieleden en andere volwassenen die een belangrijke (opvoedende, begeleidende en ondersteunende) invloed uitoefenen op de ontwikkeling van de jongeren. Qua zware gedragsproblemen valt te denken aan psychiatrische problematiek zoals ADHD, autisme, gedragsstoornissen, zwakbegaafdheid (IQ 71-84), alcohol-en drugs problematiek, hechtingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek en een geagiteerde depressie. Het particuliere zorgaanbod wordt aangeboden binnen de kernregio's Zoetermeer, Gouda, Leiden, Leiderdorp, 's Gravenhage, Delft, Alphen a/d Rijn, Rotterdam en omstreken. Met scholen en zorginstellingen wordt landelijk en daarmee regio overstijgend samengewerkt. Onze medewerkers zijn klinisch psychologen, GZ-psychologen, basispsychologen, orthopedagogen (generalist), (kinder & jeugd) psychiaters, vaktherapeuten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, sociaal maatschappelijk werkers, gezinscoaches, streetcorner medewerkers, managers en secretarieel medewerkers. Tevens wordt nauw samengewerkt met huisartsen, kinderartsen, andere zorginstellingen, BJZ en het CJG. Verwijzingen gaan via huisartsen, kinderartsen, BJZ, CJG en collega zorginstellingen.

3 ONZE VISIE OP GOEDE JEUGDZORG Ouders en jongeren hebben recht op de beste ondersteuning ten behoeve van een zo gunstig mogelijk ontwikkeling van de jongere. Ouders zijn hierbij aanspreekbaar op hun eigen verantwoordelijkheid. Als de ontwikkeling van de jongere wordt bedreigd en diens rechten worden geschonden, zijn wij genoodzaakt hiernaar te handelen. De cliënt (lees: kind/jongere en ouders/opvoeders) staat centraal. Er wordt uitgegaan van de eigen kracht, verantwoordelijkheid en keuzevrijheid van de cliënt. De regie over het therapeutische aanbod ligt bij de cliënt. De cliënt heeft zoveel mogelijk inspraak in de gewenste en benodigde hulp voor hem/haar en de mensen in diens directe omgeving. De cliënt beslist door wie, hoe laat, waar en wanneer de hulp geboden wordt, hoeveel hij/zij wil betalen en hoe snel het probleem opgelost moet zijn. De hulpverlener van Praktische Jeugdzorg sluit hierbij aan op cliëntgerichte en vraaggestuurde wijze. Samen met de cliënt wordt gedacht over en gewerkt aan het oplossen van diens hulpvraag. De zorg wordt rondom de cliënt vormgegeven door te investeren op meerdere levensgebieden en actief samen te werken met alle betrokkenen in de directe omgeving van de cliënt: familie, vrienden, school, (sport)vereniging, kerk, gemeentelijke instanties en andere hulpverleners. Binnen dit proces wordt iedereen, inclusief de cliënt, verantwoordelijk gemaakt en in zijn/haar kracht gezet om een antwoord te vinden op de hulpvraag van de cliënt. Er is één hulpverlener die de zorg samen met de cliënt coördineert. Elk(e) jongere/gezin bij Praktische Jeugdzorg heeft maximaal één plan, één zorgtraject en één zorgcoördinator.

4 PRAKTISCHE JEUGDZORG = NO- NONSENSE JEUGDZORG Als er hulp nodig is, willen wij er staan. Direct. Zonder bureaucratische poespas. Wij geloven namelijk in een zorgzame samenleving die reageert bij concrete en/of acute hulpvragen. Juist waar dit onze (meest) kwetsbare jeugd betreft. Wij geloven in gedeelde verantwoordelijkheden. En in de versterking van elkaars kennis en kunde. Zeker als dit de effectiviteit en kwaliteit van zorg vergroot. Daartoe gaan we elke praktische partnerschap aan die nodig is voor het kind en/of het gezin. Als praktische voorziening zijn wij een tijdelijke oplossing. Voor een tijdelijk probleem. Wij maken dan ook tijdelijk deel uit van uw leven of dat van uw kind. Soms als coach. Soms als opvoeder. Als praktische voorziening vindt u ons overal waar nodig. Op school. Op de club. Of op de werkvloer van de (gesloten) jeugdzorg. Integer en vakkundig. Veilig en snel. Wij willen hetzelfde als u: zorg, zoals zorg ooit bedoeld was. Praktische Jeugdzorg dus...

5 PRAKTISCHE JEUGDZORG = JEUGDZORG OP MAAT Praktische Jeugdzorg heeft een groot bestand van medewerkers met verschillende achtergronden en expertises. Hierdoor weten wij snel zonder wachttijden op praktisch elke vraag van de cliënt in te spelen met een passend behandelaanbod. Of dit nou preventieve zorg betreft of tweedelijns zorg waaraan psychiatrische problematiek ten grondslag ligt. Te allen tijden is ons uitgangspunt: zorg op maat leveren! Bij afronding van elk onderzoekstraject (na een intake of een vervolgonderzoek) vindt de indicatiestelling voor behandeling plaats op basis van de hulpvraag van de cliënt en aan de hand van de actuele multidisciplinaire richtlijnen betreffende de vastgestelde problematiek (diagnose). Het zorgaanbod kan bestaan uit coaching van de jongere, ouders of het gezin, intensieve praktische ondersteuning, psycho-educatie, groepstraining, individuele behandeling van de jongere, ouderbegeleiding, gezinsbehandeling of een combinatie van meerdere interventies. Binnen het individuele aanbod is bij uitstek ruimte en gelegenheid om zorg op maat te leveren en vraaggericht te werken. Binnen de groepstrainingen wordt zorg op maat geleverd door te differentiëren op problematiek en leeftijd en door binnen de groepssessies vooral aan te sluiten en stil te staan bij de thema s die leven bij de deelnemers en bij de vaardigheden waarmee de deelnemers het meeste moeite hebben. Scholen en zorginstellingen kunnen gebruik maken van het bestaande voorlichtings- en trainingsaanbod van Praktische Jeugdzorg. Ook is het mogelijk dat Praktische Jeugdzorg in overleg met de opdrachtgever een aanbod op maat creëert. Dit toegespitst op de concrete praktijksituatie en behoeften van de opdrachtgever.

6 ONS ONDERSCHEIDEND VERMOGEN Jongeren met zware gedragsproblemen zijn vaak naar buiten gericht en fysiek ingesteld en zij kunnen door hun gedragsproblemen in conflict raken met hun omgeving. Dit vraagt om een zorgaanbod dat praktisch van aard is. Direct aan de slag gaan en doen wat werkt: no-nonsense! Praktische Jeugdzorg onderscheidt zich door hulp te leveren die direct, dichtbij en doeltreffend is. DIRECT Werkdagen en werktijden maandag t/m zaterdag uur. Afspraken zijn live, telefonisch en online te maken. Bij spoed is 24/7 een behandelaar van Praktische Jeugdzorg telefonisch bereikbaar. Maandag t/m vrijdag gratis en vrijblijvend advies tijdens het telefonisch en online spreekuur van uur en tijdens het inloopspreekuur van uur. Een intakegesprek vindt plaats binnen 72 uur na verwijzing en bij spoed dezelfde dag. Geen wachtlijst voor behandeling. De behandelcontacten vinden face to face, telefonisch en online (E-Health) plaats. DICHTBIJ De zorg wordt ambulant en outreachend aangeboden in nauwe samenwerking met de verwijzers (huisartsen, kinderartsen, CJG, BJZ en andere zorginstellingen). Het preventieve, tweedelijns GGZ en forensische zorgaanbod wordt (gedeeltelijk) aangeboden bij de jongeren en hun gezin thuis (ook in de avonduren en op zaterdag). De hulp (o.a. spreekuur, diagnostiek, training en voorlichting) wordt ook geboden in en aan het onderwijs en op meerdere locaties in de wijk (o.a. CJG, jongerencentra en sportverenigingen). DOELTREFFEND Verzekerde, betaalbare therapeutische zorg die op maat is samengesteld in overleg met de cliënt. Effectieve, kortdurende, state of the art (evidence-based en best practice) behandelmethodieken en interventieprogramma s. Deze worden ingezet als maatwerk en niet als standaard. Integrale, systeem- en transcultureel georiënteerde, oplossingsgerichte en pragmatische hulpverlening die live en online beschikbaar is.

7 ONS ZORGAANBOD HET PREVENTIEVE ZORGAANBOD Intelligentieonderzoek en neuropsychologische screening. Rots & Water training (individueel of groepsgericht). Coaching van jongeren, ouders en gezin. Consultering, advisering en voorlichting voor jongeren, ouders, schoolpersoneel en zorgverleners. Deskundigheidsbevordering voor schoolpersoneel en zorgverleners. HET TWEEDELIJNS ZORGAANBOD Intakegesprekken, psycho-diagnostisch onderzoek en psychiatrisch onderzoek. Schoolobservatie en groepsobservatie van de jongere(n). Psycho-educatie aan jongeren en ouders. Deskundigheidsbevordering voor schoolpersoneel en zorgverleners. Consultering en advisering voor jongeren, ouders, schoolpersoneel en zorgverleners. Individuele behandeling voor jongeren (cognitief-gedragsmatig, psychotherapie, EMDR, MBT, NLP, vak- en speltherapie en medicamenteuze behandeling). Ouderbegeleiding (cognitief-gedragsmatig, psychotherapie, MBT, NLP en vaktherapie). Gezinsbehandeling (structurerend-systeemgericht, gezinstherapie, psychotherapie, MBT, NLP en vaktherapie). Groepstraining voor jongeren, ouders, schoolpersoneel en zorgverleners. HET FORENSISCHE ZORGAANBOD Intakegesprekken, psycho-diagnostisch onderzoek en psychiatrisch onderzoek. Psycho-educatie aan jongeren en ouders. Individuele behandeling voor jongeren (zie tweedelijns aanbod). Delictscenarioprocedure en risicotaxatie. Ouderbegeleiding (zie tweedelijns aanbod). Gezinsbehandeling (zie tweedelijns aanbod). Groepstraining voor jongeren en ouders. In Control! en Agressie Regulatie op Maat voor jongeren binnen de JJI.

8 ONDERZOEK EN ADVISERING Diagnostisch onderzoek wordt ingezet ten behoeve van beschrijvende en classificerende diagnosestelling en indicatiestelling voor behandeling. Het diagnostisch onderzoek bestaat uit dossierstudie, auto-anamnese, hetero-anamnese, referentenonderzoek, klinische observatie en testpsychologisch onderzoek. Ook biedt Praktische Jeugdzorg consultering en advisering voor jongeren, ouders, schoolpersoneel en zorgverleners. Dit vrijblijvend tijdens ons dagelijkse telefonische, online en inloopspreekuur. Qua onderzoeksvormen valt te denken aan: Intakegesprekken Thuisobservatie, schoolobservatie en vaktherapie- of spelobservatie Gezinstaxatie ADHD onderzoek Autisme onderzoek Psycho-diagnostisch onderzoek Persoonlijkheidsonderzoek Intelligentieonderzoek Neuropsychologisch onderzoek Psychiatrisch onderzoek

9 COACHING EN BEHANDELING PREVENTIEVE COACHING EN PRAKTISCHE ONDERSTEUNING VAN JONGEREN / OUDERS / GEZINNEN (OUDERS EN JONGEREN VAN 4-23 JAAR) Aan jongeren, ouders en gezinnen wordt coaching geboden vanuit cognitief-gedragsmatig referentiekader (evidence based) en aan de hand van de erkende gedragsinterventie Triple P. Via de coaching kunnen zij leren hun vaardigheden te vergroten wat betreft het omgaan met de forse gedragsproblemen van de jongere(n(). Tevens krijgen zij indien nodig praktische ondersteuning toegespitst op meerdere levensgebieden (thuis, school en vrije tijd) en gericht op het verminderen of oplossen van ongunstige omgevingsfactoren (zoals schulden, wonen in een achterstandsbuurt en een te kleine woning hebben gezien de gezinssamenstelling). INDIVIDUELE BEHANDELING VAN DE JONGERE (JONGEREN VAN 4-23 JAAR) Als individuele behandeling meer geïndiceerd is dan groepstraining, dan wordt aan jongeren met forse gedragsproblemen in de leeftijd van 4-23 jaar individuele behandeling geboden. Dit vanuit cognitiefgedragsmatig referentiekader (evidence based), via psychotherapie, MBT en EMDR (evidence based) en middels NLP, speltherapie en vaktherapie PMT, beeldend en muziek (practice based). Ook kan gedacht worden aan psychiatrische consulten en medicamenteuze behandeling ten aanzien van specifieke psychiatrische aandoeningen. OUDERBEGELEIDING (OUDERS VAN JONGEREN VAN 4-23 JAAR) Aan ouders wordt ouderbegeleiding geboden vanuit cognitief-gedragsmatig referentiekader en via MBT (evidence based) en middels NLP en vaktherapie PMT, beeldend en muziek (practice based). Hierin leren zij hun vaardigheden vergroten wat betreft het omgaan met de forse gedragsproblemen van hun kind(eren). GEZINSBEHANDELING (JONGEREN VAN 6-23 JAAR EN GEZINSLEDEN) Als de communicatie- en interactiepatronen tussen jongeren met forse gedragsproblemen in de leeftijd van 6-23 jaar en hun gezinsleden verstoord zijn, wordt gezinsbehandeling vanuit structurerend-systeemgericht referentiekader (evidence based), via psychotherapie, systeemtherapie en MBT (evidence based) en middels NLP en vaktherapie PMT, beeldend en muziek (practice based) geboden.

10 VOORLICHTING EN PSYCHO-EDUCATIE GROEPSGERICHTE PSYCHO-EDUCATIE (OUDERS, DOCENTEN, ZORGVERLENERS) Er zijn vier psycho-educatie cursussen waarin ouders, docenten of zorgverleners basisinformatie krijgen over psychische stoornissen met een verhoogde kans op forse gedragsproblemen. Er is een psycho-educatie cursus over gedragsstoornissen, ADHD, autisme en zwakbegaafdheid.. INDIVIDUELE/GROEPSGERICHTE PSYCHO-EDUCATIE (JONGEREN VAN 6-23 JAAR) Aan jongeren van 6-23 jaar met forse gedragsproblemen wordt individueel of in groepsverband basisinformatie aangeboden over psychische stoornissen zoals ADHD, gedragsstoornissen en zwakbegaafdheid. Ook is het mogelijk individueel psychoeducatie te geven over (bijkomende) klachten als hechtingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek, verslavingsproblematiek, trauma, depressieve klachten, angstklachten, dwangklachten, psychotische klachten, eetproblemen of tics. IK BEN SPECIAAL CURSUS (JONGEREN VAN 6-23 JAAR) Voor jongeren met een autisme spectrum stoornis in de leeftijd van 6-23 jaar biedt Praktische Jeugdzorg de Ik Ben Speciaal cursus aan. Tijdens de cursus krijgen de jongeren uitleg over wat een autisme spectrum stoornis inhoudt en wat hen uniek maakt en worden hun zelfkennis en eigenwaarde vergroot.

11 TRAINING EN GROEPSTHERAPIE VAARDIGHEIDSTRAINING (OUDERS, DOCENTEN, ZORGVERLENERS) Praktische Jeugdzorg heeft een training ontwikkeld voor ouders, docenten en zorgverleners om hun vaardigheden te vergroten in het omgaan met jongeren met forse gedragsproblemen. Binnen de training zijn cognitief-gedragsmatige en non-verbale/ervaringsgerichte elementen vanuit de vaktherapie PMT (psychomotorische therapie) met elkaar verweven. De training bestaat uit 8 sessies van 90 minuten. De training wordt in groepsverband aangeboden aan ouders (minimaal 4 en maximaal 7 ouderparen) en aan docenten of zorgverleners (minimaal 4 en maximaal 14 deelnemers). ZELFREGULATIE TRAINING (JONGEREN VAN 9-23 JAAR) Praktische Jeugdzorg heeft een training ontwikkeld voor jongeren met externaliserende gedragsproblemen in de leeftijd van 9-12, en jaar. In de training zijn cognitief-gedragsmatige en non-verbale/ervaringsgerichte elementen uit de vaktherapie PMT (psychomotorische therapie) met elkaar verweven. De training bestaat uit 12 sessies van 90 minuten. De training wordt in groepsverband aangeboden (minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers). GROEPSGERICHTE VAKTHERAPIE (JONGEREN VAN 9-23 JAAR) Als een non-verbaal/ervaringsgericht behandelaanbod geïndiceerd is, kunnen jongeren met forse gedragsproblemen in groepsverband via vaktherapie PMT (psychomotorische therapie), beeldend en muziek (practice based) werken aan hun zelfbeeld, emoties, cognities en sociale interactiepatronen. Bij de groepsvorming wordt rekening gehouden met de leeftijd van de deelnemers (9-12, 12-15, en jaar). De training bestaat uit 12 sessies van 90 minuten. De training wordt in groepsverband aangeboden (minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers). Met de jongere en ouders/docenten/groepsleiding vindt een kennismakingsgesprek, een tussentijds terugkoppelingsgesprek (na sessie 6) en een eindgesprek plaats. Deze gesprekken duren 60 minuten. ROTS & WATER TRAINING (JONGEREN VAN 4-23 JAAR) Rots & Water is een erkende interventie. Het betreft een psycho-fysieke, sociale competentietraining voor jongeren met assertiviteitsproblemen (moeite gepast en sociaal vaardig om te gaan met en weerbaar te zijn tegen leeftijdsgenoten). De training vindt plaats onder begeleiding van gecertificeerde Rots & Water trainers en bestaat uit 10 sessies van 60 minuten. De training wordt in groepsverband aangeboden (minimaal 4 en maximaal 16 deelnemers). Tenzij een individueel aanbod meer geïndiceerd is. Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met de leeftijd van de deelnemers. IN CONTROL! (JONGEREN VAN JAAR) Aan JJI s en gesloten jeugdzorginstellingen wordt In Control! aangeboden. Deze training betreft een erkende interventie en is gericht op jongens van en jaar die agressieve delicten hebben gepleegd. De interventie wordt gegeven in de gymnastiekzaal en is gestoeld op agressieregulatie- en ontspanningstechnieken, sociale vaardigheidstraining en cognitieve gedragstherapie. De training heeft tot doel het bereiken van een afname van delictrecidive. De training bestaat uit 21 sessie en wordt in groepsverband aangeboden, tenzij een individueel aanbod meer geïndiceerd is. AGRESSIE REGULATIE (AR) OP MAAT (JONGEREN VAN JAAR) Aan JJI s en gesloten jeugdzorginstellingen wordt Agressie Regulatie (AR) op Maat aangeboden. Het betreft een erkende gedragsinterventie die is gericht op het beter leren omgaan met agressie en is bedoeld voor jongeren (zowel jongens als meisjes) in de leeftijd van jaar die verblijven in een residentiële omgeving en die te kampen hebben met zware agressieproblematiek. De inhoud van de gedragsinterventie wordt op maat aangepast aan de behoeften van de jongeren. De training wordt in groepsverband aangeboden, tenzij een individueel aanbod meer geïndiceerd is.

12 ONDERWIJSZORG IS OOK ONZE ZORG De zorgtaak in het onderwijs groeit. Met de bezuinigingen groeit deze taak met het jaar. De klassen worden groter. De zorgdruk neemt toe. Een veelgestelde vraag luidt dan ook: hoe verdeel ik de aandacht over kinderen met en zonder een bijzondere leerbehoefte? De zorgen van de leerkrachten in het basis en voortgezet onderwijs zijn terecht. Kinderen met een bijzondere leerbehoefte kunnen ons voor grote pedagogische uitdagingen stellen. Met de juiste kennis en praktische vaardigheden kunnen leerkrachten het zichzelf en de kinderen een stuk gemakkelijker maken. Hoe? Bijvoorbeeld door voorlichting te bieden aan docenten zodat hun impliciete, bestaande kennis wordt geactiveerd en geactualiseerd. Of door het aanleren van praktische en direct toepasbare vaardigheden op uw werkvloer. Praktische Jeugdzorg onderscheidt zich met een breed en divers practice en evidence based zorgaanbod. Geheel modulair op te bouwen en passend te maken naar de specifieke behoefte(n) binnen uw school. Wilt u weten wat Praktische Jeugdzorg voor uw dagelijkse onderwijspraktijk in het algemeen en uw docenten en schoolkinderen in het bijzonder kan betekenen? Dat verkennen wij graag samen met u.

13 VAN PRAKTISCHE JEUGDZORG VERZEKERD Praktische Jeugdzorg is een erkende AWBZ en medisch specialistische zorginstelling die hulp biedt aan particulieren, scholen en collega zorginstellingen. Aangezien de financiering van de zorg enorm aan verandering onderhevig is, verkennen wij graag voorafgaande aan de start van de hulp vrijblijvend en kosteloos op welke manier de door u gewenste zorg het best gefinancierd kan worden. Voor wat betreft het tweedelijns zorgaanbod hebben wij geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat de zorgverzekeraars een lagere vergoeding kunnen uitkeren. De vergoedingsmogelijkheden variëren van 60% tot 100%, afhankelijk van het restitutietarief dat uw zorgverzekeraar hanteert. Restitutiepolissen bieden in de regel een hogere vergoeding dan naturapolissen. Om te zorgen dat uw eigen bijbetaling minimaal blijft, levert Praktische Jeugdzorg de tweedelijns zorg tegen 85% van het landelijk (NZa) tarief. Wij streven ernaar dat u als cliënt niet hoeft bij te betalen in de kosten. Mocht dit echter wel nodig blijken te gaan zijn, dan informeren wij u hier tijdig over. Met Praktische Jeugdzorg bent u als cliënt verzekerd van praktische jeugdzorg. Samen met u verkennen wij graag op welke manier en tot hoever. Ook dat is praktisch, nietwaar?

DIRECT, DICHTBIJ EN DOELTREFFEND

DIRECT, DICHTBIJ EN DOELTREFFEND DIRECT, DICHTBIJ EN DOELTREFFEND Een no-nonsense benadering vormgegeven door gedreven en erkende professionals DIRECT, DICHTBIJ EN DOELTREFFEND Hoofdlocatie: Oostwaarts 5 E,2711 BA Zoetermeer Telefoonnummer:

Nadere informatie

INTER-PSY Vechtdal Kliniek

INTER-PSY Vechtdal Kliniek Polikliniek en deeltijdbehandeling INTER-PSY Vechtdal Kliniek Polikliniek en deeltijdbehandeling Informatie voor patiënten, familie en naastbetrokkenen INTER-PSY Vechtdal Kliniek Algemene informatie INTER-PSY

Nadere informatie

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ Inhoudsopgave Indigo Brabant 2 Wat is de Basis GGZ? 2 Wat kan Indigo mij bieden? 4 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Specialistische GGZ 7 Heeft u vragen? 7 Contact

Nadere informatie

Onderzoek, behandeling en ondersteuning van kinderen en jongeren tot 18 jaar

Onderzoek, behandeling en ondersteuning van kinderen en jongeren tot 18 jaar Onderzoek, behandeling en ondersteuning van kinderen en jongeren tot 18 jaar De specialisten van De Jeugdpraktijk geven kinderen en jongeren de persoonlijke en professionele aandacht die vereist is. De

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Zeist Oog voor het kind als geheel. Diagnostiek en behandeling Polikliniek Zeist is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. Wij bieden

Nadere informatie

Advanced Therapy. Jeugd- en opvoedhulp. Ibtisam Rizkallah Charlotte Stoop

Advanced Therapy. Jeugd- en opvoedhulp. Ibtisam Rizkallah Charlotte Stoop Advanced Therapy Jeugd- en opvoedhulp Ibtisam Rizkallah Charlotte Stoop 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl Inhoudsopgave 1 1. Jeugdhulp niveau 1... 2 2. Jeugdhulp niveau 2... 5 3. Jeugdhulp

Nadere informatie

INTER-PSY Vechtdal Kliniek

INTER-PSY Vechtdal Kliniek Informatie voor verwijzers INTER-PSY Vechtdal Kliniek Polikliniek, deeltijdbehandeling en kliniek /opname Informatie voor verwijzers INTER-PSY Vechtdal Kliniek Algemene informatie INTER-PSY Vechtdal Kliniek

Nadere informatie

Klinische behandeling

Klinische behandeling Klinische behandeling voor kinderen met ASS informatie voor cliënten, ouders en verwijzers september 2013 centrum voor autisme dr. leo kannerhuis verder met autisme Klinische behandeling voor kinderen

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

volwassenen en ouderen

volwassenen en ouderen volwassenen en ouderen Inhoudsopgave 1. Aanmelding... 1 2. Eerste gesprek... 1 3. De verdere behandeling... 2 4. Privacy en kwaliteit... 2 5. Kosten... 3 6. Eigen risico... 3 7. Tot slot... 4 AmaCura is

Nadere informatie

Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie Inleiding

Nadere informatie

Kind en Jeugd GGZ. Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 21 jaar.

Kind en Jeugd GGZ. Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 21 jaar. Kind en Jeugd GGZ Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 21 jaar. Team Kind en Jeugd heeft ervaring met de specifieke problematiek waarmee kinderen en jongeren kunnen kampen. Vraagt

Nadere informatie

professionals in ontwikkeling

professionals in ontwikkeling www.ambiq.nl professionals in ontwikkeling [ samen werken aan innovatie ] Door onze krachten te bundelen kunnen we de kwaliteit van de zorg verder ontwikkelen, versterken we onze strategische positie en

Nadere informatie

GGzE centrum autisme volwassenen

GGzE centrum autisme volwassenen GGzE centrum autisme volwassenen GGzE centrum autisme volwassenen Centrum voor specialistische zorg, kennis en ontwikkeling op het gebied van autisme Informatie voor verwijzers >> GGzE centrum autisme

Nadere informatie

Al onze behandelvormen voor kinderen met autisme onder één dak!

Al onze behandelvormen voor kinderen met autisme onder één dak! Al onze behandelvormen voor kinderen met autisme onder één dak! Behandelcentrum Kinderen Verder met autisme Het Behandelcentrum Kinderen In ons Behandelcentrum Kinderen bieden wij een gespecialiseerd en

Nadere informatie

INTER-PSY Vechtdal Kliniek

INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek / opname INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek /opname Informatie voor patiënten, familie en naastbetrokkenen INTER-PSY Vechtdal Kliniek Algemene informatie INTER-PSY Vechtdal Kliniek biedt psychiatrische

Nadere informatie

De BinnensteBuitenTuin

De BinnensteBuitenTuin De BinnensteBuitenTuin Heb je problemen waar je zelf niet meer uitkomt? Zijn er zorgen binnen je relatie of gezin? Hebben jullie ondersteuning bij de opvoeding nodig? Lukt het niet om op een goede manier

Nadere informatie

Divisie Kinderen en Jeugdigen. Orthopsychiatrie & Ambulante forensische zorg

Divisie Kinderen en Jeugdigen. Orthopsychiatrie & Ambulante forensische zorg Divisie Kinderen en Jeugdigen Orthopsychiatrie & Ambulante forensische zorg Mad or Bad? Jongeren met problematiek of problematische jongeren? René Cardynaals 2010 Mikx Sedna (Rita vd Elzen, Odette de Theije)

Nadere informatie

Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie

Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Maelsonstraat 1 1624 NP HOORN 088 65 65 010 www.ggz-nhn.nl/jeugd www.ggz-nhn.nl

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ 3. mirro:

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij 2 Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ 3. mirro:

Nadere informatie

Begeleiding in de thuissituatie

Begeleiding in de thuissituatie Begeleiding in de thuissituatie Wie zijn wij? Profila Zorg is een evangelische zorgorganisatie die naast de mogelijkheid voor wonen en dagbesteding ook begeleiding en ondersteuning biedt in de eigen woonomgeving

Nadere informatie

wijzer centrum voor ambulante behandeling van Amsta

wijzer centrum voor ambulante behandeling van Amsta wijzer centrum voor ambulante behandeling van Amsta Wie zijn we? Wijzer is het centrum voor ambulante behandeling van Amsta (voorheen DkJ). Wijzer biedt expertise op het gebied van ondersteuning en behandeling

Nadere informatie

Maak kennis. met GGZ Friesland

Maak kennis. met GGZ Friesland Maak kennis met GGZ Friesland Psychische klachten hebben veel invloed op het dagelijks leven. Elke dag is een uitdaging en het is moeilijk om een normaal leven te leiden, contacten te onder houden, naar

Nadere informatie

Brijder Verslavingszorg Hoofddorp

Brijder Verslavingszorg Hoofddorp Ons Team Ons team is zeer divers. We bestaan uit het secretariaat, psychologen, maatschappelijk werkers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, cognitief gedragstherapeutisch werkers, ervaringsdeskundigen,

Nadere informatie

Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik Inleiding In deze brochure geven wij u informatie over de

Nadere informatie

De rol van school en samenwerking met hulpverlening. Anne-Freda Brouwer Gz-psycholoog / Systeemtherapeut Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie

De rol van school en samenwerking met hulpverlening. Anne-Freda Brouwer Gz-psycholoog / Systeemtherapeut Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie De rol van school en samenwerking met hulpverlening Anne-Freda Brouwer Gz-psycholoog / Systeemtherapeut Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie Casus Milan 13 jaar woont als enig kind bij zijn ouders Hij

Nadere informatie

VAN A TOT Z DE JUISTE WEG NAAR ZELFREDZAAMHEID

VAN A TOT Z DE JUISTE WEG NAAR ZELFREDZAAMHEID Unalzorg begeleidt en behandelt kwetsbare kinderen en volwassenen met complexe hulpvragen. Wij leren hen vaardigheden die hen weerbaarder en zelfstandiger maken. Wij bieden onze ondersteuning bij hen thuis

Nadere informatie

Bijlage Programma van Eisen

Bijlage Programma van Eisen Bijlage Programma van Eisen Functie: Jeugdzorgplus voor Zeer Intensieve Kortdurende Observatie en Stabilisatie Toegangscriteria 1. Karakteristieken van het kind: De algemene karakteristieken van de cliënten

Nadere informatie

polikliniek doorwerth en nijmegen verder met autisme dr. leo kannerhuis informatie voor cliënten, ouders en verwijzers centrum voor autisme maart 2012

polikliniek doorwerth en nijmegen verder met autisme dr. leo kannerhuis informatie voor cliënten, ouders en verwijzers centrum voor autisme maart 2012 polikliniek doorwerth en nijmegen informatie voor cliënten, ouders en verwijzers maart 2012 centrum voor autisme dr. leo kannerhuis verder met autisme Visie en missie dr leo kannerhuis Het Dr. Leo Kannerhuis

Nadere informatie

Voor kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling, thuis en op school.

Voor kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling, thuis en op school. Voor kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling, thuis en op school. Waarom RIOzorg? Complete zorg: onderzoek en behandeling Wetenschappelijk effectief bewezen behandelmethodes Een zo kort mogelijke wachtlijst

Nadere informatie

GGzE centrum psychotische stoornissen. Algemene informatie >>

GGzE centrum psychotische stoornissen. Algemene informatie >> GGzE centrum psychotische stoornissen GGzE centrum psychotische stoornissen Algemene informatie >> We zijn er zowel voor mensen met een eerste psychose als voor mensen met langer durende psychotische klachten.

Nadere informatie

Behandeling in de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Behandeling in de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling in de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling in de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie Inleiding In deze brochure geven wij

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ Informatie voor huisartsen Organisatie voor geestelijke gezondheidszorg GGZ Rivierduinen biedt vele vormen van geestelijke gezondheidszorg voor alle leeftijden;

Nadere informatie

Probleemgedrag beter duiden en behandelen. Aanvullende diagnostiek en specialistische behandeling

Probleemgedrag beter duiden en behandelen. Aanvullende diagnostiek en specialistische behandeling Probleemgedrag beter duiden en behandelen. Aanvullende diagnostiek en specialistische behandeling Oorzaken achter complexe problematiek achterhalen. Aanvullende diagnostiek en specialistische behandeling

Nadere informatie

Kinderen & Jeugdigen. Informatie voor ouders

Kinderen & Jeugdigen. Informatie voor ouders Kinderen & Jeugdigen Informatie voor ouders Kinderen & Jeugdigen Het is lang niet altijd gemakkelijk om jong te zijn. En het is ook niet altijd gemakkelijk om ouder / verzorger te zijn. Er zijn veel problemen

Nadere informatie

Centrum Integrale Psychiatrie

Centrum Integrale Psychiatrie Centrum Integrale Psychiatrie Centrum Integrale Psychiatrie Het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) biedt ambulante zorg aan volwassenen met (zeer) complexe psychische en/of psychiatrische problemen.

Nadere informatie

Expertise. Visie op problematiek

Expertise. Visie op problematiek Expertise Visie op problematiek De hulpverlening voor mensen met ASS is vaak langdurig en complex en strekt zich gelijktijdig uit over verschillende levensgebieden. Om mensen met deze complexe problematiek

Nadere informatie

Psychologische en psychiatrische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar

Psychologische en psychiatrische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar Kind en Jeugd GGZ Psychologische en psychiatrische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar Ons team Kind en Jeugd heeft ervaring met de specifieke problematiek waarmee kinderen en jongeren

Nadere informatie

Zorgprogramma Angststoornissen

Zorgprogramma Angststoornissen Zorgprogramma Angststoornissen Doelgroep Het Zorgprogramma Angststoornissen is bedoeld voor volwassenen die een angststoornis hebben. Mensen met een angststoornis hebben last van angsten zonder dat daar

Nadere informatie

Zorgpad Jeugd Intake

Zorgpad Jeugd Intake Zorgpad Jeugd Intake Aanmelding Verwijzing via huisarts, school of jeugdinstelling Bespreking Team Er vindt wekelijks multidisciplinair overleg plaats, waarbij nieuwe aanmeldingen en lopende trajecten

Nadere informatie

EENDAAGSE GROEPSPSYCHOTHERAPEUTISCHE DAGBEHANDELING

EENDAAGSE GROEPSPSYCHOTHERAPEUTISCHE DAGBEHANDELING 1 2 EENDAAGSE GROEPSPSYCHOTHERAPEUTISCHE DAGBEHANDELING 3 INFORMATIE OVER PSYMENS PsyMens is een kleinschalige GGZ instelling met vestigingen in Utrecht, Nieuwegein, Woerden en Amersfoort. Wij bieden een

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Zorgprogramma. Emergis, kinder- en jeugdpsychiatrie. Amares

Zorgprogramma. Emergis, kinder- en jeugdpsychiatrie. Amares Zorgprogramma Amares Emergis, kinder- en jeugdpsychiatrie Deze folder is bedoeld voor kinderen en jongeren die behandeling krijgen bij Amares. De folder is ook bedoeld voor ouder(s)/verzorger(s) die binnenkort

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Gelderland Diagnostiek en behandeling Polikliniek Gelderland is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. Wij bieden diagnostiek en

Nadere informatie

2 Arkin BasisGGz. altijd in de buurt.

2 Arkin BasisGGz. altijd in de buurt. altijd in de buurt 2 Arkin BasisGGz. altijd in de buurt. Aangenaam! Wij zijn Arkin BasisGGz. Altijd in de buurt. Bij Arkin BasisGGz werken jaarlijks 3500 patiënten aan hun herstel. Met de deskundige begeleiding

Nadere informatie

De BinnensteBuitenTuin

De BinnensteBuitenTuin De BinnensteBuitenTuin Heb je problemen waar je zelf niet meer uitkomt? Zijn er zorgen binnen je relatie of gezin? Heb je ondersteuning nodig bij de opvoeding? Lukt het niet om op een goede manier uit

Nadere informatie

Psychologische zorg voor kinderen en jongeren. De Golfbreker Preventie en psychologische zorg voor kinderen en jongeren. Samen werken aan jezelf

Psychologische zorg voor kinderen en jongeren. De Golfbreker Preventie en psychologische zorg voor kinderen en jongeren. Samen werken aan jezelf Psychologische zorg voor kinderen en jongeren De Golfbreker Preventie en psychologische zorg voor kinderen en jongeren Samen werken aan jezelf Inhoud Belang psychologische zorg voor jeugd Psychologische

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Almelo Oog voor het kind als geheel. Diagnostiek en behandeling Polikliniek Almelo is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. Wij

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Hulp voor vluchtelingenkinderen en hun ouders. Wat kan Altra bieden?

Hulp voor vluchtelingenkinderen en hun ouders. Wat kan Altra bieden? Hulp voor vluchtelingenkinderen en hun ouders Wat kan Altra bieden? Problemen & Risico s Beschermende factoren Bouwstenen jeugdhulp van Altra Verlies familie en verlatingsangst Veilige basis, vertrouwen

Nadere informatie

Generalistische basis ggz

Generalistische basis ggz Generalistische basis ggz Informatie voor verwijzers Generalistische basis ggz Met ingang van januari 2014 heeft Mondriaan, naast haar specialistische zorgaanbod, ook een aanbod in de generalistische basis

Nadere informatie

Dr. Leo Kannerhuis Brabant. Polikliniek

Dr. Leo Kannerhuis Brabant. Polikliniek Dr. Leo Kannerhuis Brabant Polikliniek Sterker met autisme Welkom bij het Dr. Leo Kannerhuis Brabant Wij zijn er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met autisme (normaal begaafd) die vastlopen:

Nadere informatie

Centrum Autisme Haaglanden. Uitleg en overzicht zorgaanbod voor cliënten

Centrum Autisme Haaglanden. Uitleg en overzicht zorgaanbod voor cliënten Centrum Autisme Haaglanden Uitleg en overzicht zorgaanbod voor cliënten Voor wie Centrum Autisme Haaglanden doet diagnostisch onderzoek naar autisme en biedt behandeling en ondersteuning als de diagnose

Nadere informatie

uw antwoord op de Basis GGZ

uw antwoord op de Basis GGZ uw antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij 2 Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

Persoonlijkheidsstoornissen Kortdurend Behandelaanbod

Persoonlijkheidsstoornissen Kortdurend Behandelaanbod Persoonlijkheidsstoornissen Kortdurend Behandelaanbod U bent niet de enige Een op de tien Nederlanders heeft te maken met een persoonlijkheidsstoornis of heeft trekken hiervan. De Riagg Maastricht is gespecialiseerd

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling. Barneveld. volwassenen deeltijd

Deeltijdbehandeling. Barneveld. volwassenen deeltijd Deeltijdbehandeling Barneveld volwassenen deeltijd Inhoudsopgave Wat is deeltijdbehandeling? 2 Voor wie is de behandeling bedoeld? 2 De behandeling 3 Doel 3 Behandelplan 3 Inhoud 3 Programma 4 Individuele

Nadere informatie

Probleemgedrag versus psychiatrie. Congres Simea 7 april 2017

Probleemgedrag versus psychiatrie. Congres Simea 7 april 2017 Congres Simea 7 april 2017 voorstellen Pro Persona- de Riethorst; afdeling doven en slechthorenden Alma Gerritsen Maatschappelijk werker en beleidsadviseur afdeling doven en slechthorenden de Riethorst

Nadere informatie

Totaaloverzicht Zorgaanbod. Individueel Relatie Gezin Groepen Zakelijk Volwassenen Jongeren Kinderen

Totaaloverzicht Zorgaanbod. Individueel Relatie Gezin Groepen Zakelijk Volwassenen Jongeren Kinderen Totaaloverzicht Zorgaanbod Individueel Relatie Gezin Groepen Zakelijk Volwassenen Jongeren Kinderen Ons aanbod op een rijtje 1 Titel Pagina Individueel: 3 Individuele coaching Individuele therapie Psychologisch

Nadere informatie

Agressiebehandeling in de forensische kinder- en jeugdpsychiatrie

Agressiebehandeling in de forensische kinder- en jeugdpsychiatrie Agressiebehandeling in de forensische kinder- en jeugdpsychiatrie Prof. dr. Chijs van Nieuwenhuizen GGzE centrum kinder- en jeugd psychiatrie Universiteit van Tilburg, Tranzo http://www.youtube.com/watch?list=pl9efc

Nadere informatie

Tweede Themabijeenkomst Ontwikkeling Basis ggz 24 juni 2013 Ruurd Heise, manager Vicino

Tweede Themabijeenkomst Ontwikkeling Basis ggz 24 juni 2013 Ruurd Heise, manager Vicino Tweede Themabijeenkomst Ontwikkeling Basis ggz 24 juni 2013 Ruurd Heise, manager Vicino Filosofie: Sterkere eerste lijn en ketengerichte aanpak dragen bij aan zorg voor patiënten met (lichte, niet-acute)

Nadere informatie

De Riethorst GGZ-centrum voor doven & slechthorenden. Algemene informatie

De Riethorst GGZ-centrum voor doven & slechthorenden. Algemene informatie De Riethorst GGZ-centrum voor doven & slechthorenden Algemene informatie 2 De Riethorst, GGZ-centrum voor doven & slechthorenden Pro Persona de Riethorst, GGZ-centrum voor doven & slechthorenden, biedt

Nadere informatie

deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS van 12 jaar en ouder verder met autisme dr. leo kannerhuis locatie Nijmegen

deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS van 12 jaar en ouder verder met autisme dr. leo kannerhuis locatie Nijmegen deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS van 12 jaar en ouder locatie Nijmegen informatie voor jongeren, ouders en verwijzers september 2013 centrum voor autisme dr. leo kannerhuis verder met autisme

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Doelgroepanalyse Centrum voor Trauma en Gezin

Doelgroepanalyse Centrum voor Trauma en Gezin Doelgroepanalyse Centrum voor en Gezin Efua Campbell & Inez Berends December 2013 PI Research is gevraagd om voor het Centrum voor en Gezin van de Bascule een doelgroepanalyse uit te voeren. Aan de hand

Nadere informatie

PRODUCTENBOEK JUNIORCARE 2015

PRODUCTENBOEK JUNIORCARE 2015 Systeem Netwerk Systeem(ouder) Netwerk ONS AANBOD VOOR HET OPLOSSEN VAN HULPVRAGEN GERICHT OP LICHTE BEGELEIDING : Voor wie? Wat? Methodiek o.a.: Inzichtelijk maken, bevorderen en onderhouden van het eigen

Nadere informatie

k i n d e r e n e n j o n g e r e n

k i n d e r e n e n j o n g e r e n k i n d e r e n e n j o n g e r e n . Inhoudsopgave 1. Toegang tot onze zorg... 1 2. Eerste gesprek... 2 3. De verdere behandeling... 2 4. Privacy en kwaliteit... 4 5. Behandelaanbod voor kinderen en jongeren...

Nadere informatie

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND Aan: Werkgroep kostencomponenten jeugd GGZ (met aanbieders) Van: TWO jeugdhulp Holland Rijnland Datum: 12-07-2017 Onderwerp: Concept omschrijving diensten Jeugd GGZ 2018, behorende

Nadere informatie

De Hondsberg Tijdelijke opname

De Hondsberg Tijdelijke opname De Hondsberg Tijdelijke opname Observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling 1 Samen op eigen kracht 2 Koraal-locatie De Hondsberg in Oisterwijk biedt landelijk specialistische observatie, diagnostiek

Nadere informatie

Psychologische expertise Maarsingh & van Steijn

Psychologische expertise Maarsingh & van Steijn Psychologische expertise Veel verzuim op het werk wordt veroorzaakt door psychische problemen. Maarsingh & van Steijn heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van problemen op het vlak

Nadere informatie

De beste zorg voor psychische en verslavingsproblemen

De beste zorg voor psychische en verslavingsproblemen De beste zorg voor psychische en verslavingsproblemen 3 Parnassia Groep is specialist in geestelijke gezondheid Psychische klachten, een psychische stoornis of ziekte: ze kunnen iedereen treffen en ernstig

Nadere informatie

De Hondsberg. Ons aanbod in vogelvlucht

De Hondsberg. Ons aanbod in vogelvlucht De Hondsberg Ons aanbod in vogelvlucht 1 Samen op eigen kracht 2 Koraal-locatie De Hondsberg in Oisterwijk biedt landelijk specialistische observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling aan kinderen

Nadere informatie

MET ggz biedt als eerste ggz-organisatie Voor wie? in Nederland AMBIT aan. Deze innovatieve behandel- en begeleidingsmethode is

MET ggz biedt als eerste ggz-organisatie Voor wie? in Nederland AMBIT aan. Deze innovatieve behandel- en begeleidingsmethode is AMBIT MET ggz biedt als eerste ggz-organisatie in Nederland AMBIT aan. Deze innovatieve behandel- en begeleidingsmethode is bedoeld om jongeren met ernstige meervoudige (psychische) problemen weer op weg

Nadere informatie

Ambulante. Kop 1, pagina 1 Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie

Ambulante. Kop 1, pagina 1 Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie Ambulante Kop 1, pagina 1 Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische problemen. Als deze problemen langer duren is het heel begrijpelijk dat u

Nadere informatie

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning Kinderen Kinderen Samen op pad Kind zijn betekent de kans krijgen om je te ontwikkelen, te groeien, te ontdekken, te leren, te spelen en te sporten in een veilige omgeving. Sommige kinderen hebben bijzondere

Nadere informatie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie Wier Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen Patiënten & familie 2 Voor wie is Wier? Wier is er voor mensen vanaf achttien jaar (en soms jonger)

Nadere informatie

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND Aan: Werkgroep kostencomponenten jeugd GGZ (met aanbieders) Van: TWO jeugdhulp Holland Rijnland Datum: 12-07-2017 Onderwerp: Concept omschrijving diensten Jeugd GGZ 2018, behorende

Nadere informatie

Aanmelding, intake en diagnostiek. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Aanmelding, intake en diagnostiek. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Aanmelding, intake en diagnostiek Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Aanmelding, intake en diagnostiek Inleiding In deze brochure geven wij u informatie over de aanmelding, de intake

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ De rol van en voor de zorgaanbieder

Generalistische Basis GGZ De rol van en voor de zorgaanbieder Generalistische Basis GGZ De rol van en voor de zorgaanbieder Fennie Zwanepol, directeur Indigo Centraal, 18 maart 2014 / 1 Indigo Nederland: GBGGZ Direct en dichtbij, geen wachttijden, in de wijk KOP

Nadere informatie

Interventies voor jji en jeugdzorgplus. Leonieke Boendermaker

Interventies voor jji en jeugdzorgplus. Leonieke Boendermaker Interventies voor jji en jeugdzorgplus Leonieke Boendermaker 20 mei 2009 Evident? 1. Problemen doelgroep 2. Interventies die leiden tot vermindering problemen 3. Noodzaak goede implementatie 2 Om wat voor

Nadere informatie

Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De zorgbehoefte van jongeren en hun gezin staat centraal. Pluryn onderschrijft deze stelling uit het huidige zorgstelsel.

Nadere informatie

Advanced Therapy. Jeugd- en opvoedhulp. Ibtisam Rizkallah Charlotte Stoop

Advanced Therapy. Jeugd- en opvoedhulp. Ibtisam Rizkallah Charlotte Stoop Advanced Therapy Jeugd- en opvoedhulp Ibtisam Rizkallah Charlotte Stoop 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl Inhoud Jeugd en Opvoedhulp... 2 A. Hulp aan kinderen en jeugdigen... 2 B. Hulp aan

Nadere informatie

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren.

Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Specialistische GGZ-zorg voor kinderen en jongeren. Polikliniek Flevoland Gedrag vertelt veel. Diagnostiek en behandeling Polikliniek Flevoland is een polikliniek voor specialistische GGZ-zorg. We zetten

Nadere informatie

Zorgpad Autisme Spectrum Stoornissen

Zorgpad Autisme Spectrum Stoornissen Zorgpad Autisme Spectrum Stoornissen Wanneer u autisme heeft, ondervindt u problemen in het contact met anderen. Het kan zijn dat u geen contact maakt of juist veel aandacht vraagt. U kunt zich moeilijk

Nadere informatie

Experts in diagnostiek

Experts in diagnostiek Experts in diagnostiek Het beste in een kind naar boven halen Elk kind heeft zijn eigen talenten. Dit betekent niet dat alle kinderen even goed mee kunnen komen op school. Sommige kinderen hebben onvoldoende

Nadere informatie

Tijdig ingrijpen: werkzame ingrediënten voor interventies

Tijdig ingrijpen: werkzame ingrediënten voor interventies Infosheet Tijdig ingrijpen: werkzame ingrediënten voor interventies Tijdig ingrijpen betekent voorkomen dat een de fout ingaat. Wie wil dat niet? Dat is dan ook precies wat deze infosheet beoogt: inzicht

Nadere informatie

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg... 8 Overige informatie... 10

Nadere informatie

Behandeling informatie.

Behandeling informatie. Behandeling informatie. Bij een wachttijd langer dan een maand wordt de mogelijkheid geboden om door te verwijzen naar een andere GBGGZ- aanbieder. Psychologenpraktijk NK heeft nauwe contacten met een

Nadere informatie

Aan de slag. Geestelijk gezond

Aan de slag. Geestelijk gezond Direct aan de slag Geestelijk gezond Iedereen streeft naar een gezond leven. Daarin past de zorg voor lichaam en geest. Niet alleen omdat mensen daar zelf bij gebaat zijn, maar ook omdat onze omgeving

Nadere informatie

TRANSITIE IN DE GGZ Introductie van de basis ggz

TRANSITIE IN DE GGZ Introductie van de basis ggz TRANSITIE IN DE GGZ Introductie van de basis ggz Fennie Zwanepol, directeur Indigo Centraal, 4 november 2013 / 1 2 vragen Wat is in 2020 de ideale situatie in Lelystad op het gebied van de basis-ggz? Waar

Nadere informatie

Samenwerking MOC t Kabouterhuis en basisscholen

Samenwerking MOC t Kabouterhuis en basisscholen Samenwerking MOC t Kabouterhuis en basisscholen Marianne Balfoort & Manon van den Ende - MOC t Kabouterhuis Willemien Duvekot - Ouder kind adviseur Ijburg en Zeeburgereiland Programma - Introductie - Wat

Nadere informatie

Dementiepoli. Ouderen

Dementiepoli. Ouderen Dementiepoli Ouderen Dementiepoli Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Met deze folder willen we u en uw familieleden en/of verzorgers graag informeren over de gang van zaken bij de dementiepoli.

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P Tieners

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P Tieners TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P Tieners Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 4 Groep Tieners biedt deelnemers een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ berkel-b

Generalistische Basis GGZ berkel-b Generalistische Basis GGZ berkel-b Generalistische Basis GGZ Aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, opletten in de klas, omgaan met emoties en opkomen voor jezelf; zomaar een aantal vaardigheden die

Nadere informatie

Informatie voor verwijzers

Informatie voor verwijzers Informatie voor verwijzers INFORMATIEBROCHURE Stichting Centrum '45 Stichting Centrum '45 is hèt landelijk behandel- en expertisecentrum voor psychotrauma. Als TOPGGz instelling richt Stichting Centrum

Nadere informatie

Kind & Adolescent. Informatie voor ouders

Kind & Adolescent. Informatie voor ouders Kind & Adolescent Informatie voor ouders Kind en Adolescent Het is lang niet altijd gemakkelijk om jong te zijn. En het is ook niet altijd gemakkelijk om ouder / verzorger te zijn. Er zijn veel problemen

Nadere informatie

Afdeling Medische psychologie

Afdeling Medische psychologie Afdeling Medische psychologie U bent door uw medisch specialist doorverwezen naar de afdeling Medische psychologie. In deze folder leest u meer over de behandeling door de medisch psycholoog, met welke

Nadere informatie

Een verwijzing naar de polikliniek Kinderen Jeugdpsychiatrie

Een verwijzing naar de polikliniek Kinderen Jeugdpsychiatrie Een verwijzing naar de polikliniek Kinderen Jeugdpsychiatrie Algemene informatie Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Doelgroep 1 Aanmelding 2 Intake 2 Uitslag/advies 3 Aanvullend onderzoek

Nadere informatie

specialistische hulp kleinschalig dichtbij

specialistische hulp kleinschalig dichtbij P R A K T I S C H E I N F O R M A T I E specialistische hulp kleinschalig dichtbij De Hoofdlijn De menselijke maat in hulpverlening Doorverwijzing Als u bent doorverwezen naar De Hoofdlijn, meestal door

Nadere informatie

PREVENTIE VOOR POH-GGZ

PREVENTIE VOOR POH-GGZ PREVENTIE VOOR POH-GGZ ZORG BIEDEN DIRECT EN DICHTBIJ. DAAR STAAT INDIGO VOOR. HET LIEFST IN DE WIJK, LAAGDREMPELIG EN TOEGANKELIJK. VOOR IEDEREEN. MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ INDIGO BIEDT

Nadere informatie