Inschrijven en aanmelden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inschrijven en aanmelden"

Transcriptie

1 Inschrijven en aanmelden Heb ik het recht om me in te schrijven in een school naar keuze? Iedereen heeft recht op inschrijving in een school naar keuze. Als je jonger bent dan 12 jaar bepalen je ouders of voogd naar welke school je gaat. Als je 12 jaar bent of ouder, dan mag je ook mee bepalen naar welke school je gaat. Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en als je ouders of voogd het pedagogisch project en school- of centrumreglement hebben ondertekend, word je chronologisch ingeschreven. De regel is dat wie zich eerst komt aandienen voor een inschrijving in een school ook eerst wordt ingeschreven maar sommige leerlingen hebben voorrang (zie verder). Wanneer kan ik me inschrijven? Algemene regel: In het gewoon of buitengewoon basisonderwijs en in het 1 ste leerjaar van de 1 ste graad gewoon en buitengewoon secundair onderwijs: ten vroegste op de 1 ste schooldag van maart van het voorafgaande schooljaar. In het 2 de leerjaar van de 1 ste graad, in de 2 de en 3 de graad van het voltijds gewoon secundair onderwijs, DBSO en in de leertijd: ten vroegste op de 1 ste schooldag na de paasvakantie van het voorafgaande schooljaar. Let op!: Een school kan er ook voor kiezen om de inschrijvingen later te laten starten. Uitzonderingen : Als je behoort tot een voorrangsgroep* in het basisonderwijs, dan kan een school ook beslissen om jou in te schrijven vanaf de 1 ste schooldag van september van het voorafgaande schooljaar. In dat geval mag de school geen enkele leerling uit de voorrangsgroepen weigeren. Als je behoort tot een voorrangsgroep* in het secundair onderwijs, dan kan een school ook beslissen om jou in te schrijven vanaf de 1 ste schooldag na de kerstvakantie van het voorafgaande schooljaar. In dat geval mag de school geen enkele leerling die voorrang heeft weigeren. Als de school waar je je wenst in te schrijven buiten een LOP-gebied ligt, dan kan die school je inschrijven vanaf de 1 ste schooldag van september van het voorafgaande schooljaar. In dat geval mag de school geen enkele leerling weigeren.

2 *behalve de indicator- en niet-indicatorleerlingen (zie verder) Als je te weten wil komen wanneer de inschrijvingen starten in de school van jouw keuze, dan neem je best contact op met de school zelf of met het LOP. Wie krijgt voorrang bij het inschrijven? In het basisonderwijs, in het 1 ste leerjaar van de 1 ste graad secundair onderwijs en in het buitengewoon onderwijs (uitgezonderd in scholen type 5) hebben sommige leerlingen voorrang bij het inschrijven. Men spreekt dan over voorrangsgroepen: 1. Broers en zussen* van leerlingen die al ingeschreven zijn 2. Kinderen van personeelsleden 3. Nederlandstaligen in Brussel** 4. Leerlingen van de campusschool bij overgang van het basisonderwijs naar het 1 e leerjaar van de 1 ste graad SO (mits voldaan aan de voorwaarden) 5. Indicator- en niet-indicatorleerlingen***. Je wordt beschouwd als indicatorleerling als je minstens aan één van de volgende indicatoren voldoet: o Je ontving vorig schooljaar een schooltoelage o Je verblijft niet in je gezin o o Je ouders ontvangen een uitkering Je moeder is niet in het bezit van een diploma secundair onderwijs of studiegetuigschrift 2 de leerjaar 3 de graad SO *ook halfbroers, halfzussen, kinderen die onder hetzelfde dak wonen maar niet dezelfde ouders hebben **In Brussel geldt de voorrang voor Nederlandstaligen ook voor het 2 de leerjaar van de 1 ste graad, de 2 de en 3 de graad secundair onderwijs, DBSO en de leertijd ***Scholen voor buitengewoon onderwijs en scholen buiten een LOP-gebied zijn niet verplicht voorrang te geven aan indicator- en niet-indicatorleerlingen. De periode waarin je je kan inschrijven in een school vóór de andere leerlingen duurt ten minste 2 weken (behalve voor kinderen van personeelsleden). Binnen elke periode gebeuren de inschrijvingen chronologisch. Als je je niet hebt ingeschreven in de periode die op jou van toepassing is, dan ben je jouw voorrang kwijt. Je kan je dan nog wel inschrijven in de vrije inschrijvingsperiode. De vrije inschrijvingsperiode start nadat alle voorrangsperiodes zijn afgesloten. Kan een school mijn inschrijving weigeren? Iedereen heeft recht op inschrijving in een school naar keuze maar aan dit recht zijn enkele grenzen gesteld. Het kan zijn dat een school je inschrijving weigert. Een school MOET je weigeren als: er geen plaats meer is (het maximum aantal leerlingen moet wel vastgelegd zijn door de school vóór de start van de inschrijvingsperiode) je bij de instap niet voldoet aan de toelatings-, overgangs- of instapvoorwaarden (enkel in het basisonderwijs)

3 jouw inschrijving tot doel heeft voortdurend naar verschillende scholen te gaan binnen eenzelfde schooljaar Een school KAN je weigeren als: je bij de instap niet voldoet aan de toelatings-, overgangs- of instapvoorwaarden (enkel in het secundair onderwijs) als je omwille van tucht definitief bent uitgesloten in die school (in het lopende, het vorige of het daaraan voorafgaande schooljaar) als je in een andere school werd uitgeschreven als gevolg van definitieve uitsluiting als tuchtmaatregel*(enkel in het secundair onderwijs in LOP-gebied) als je een inschrijvingsverslag hebt voor het buitengewoon onderwijs (type 8 uitgezonderd) en als de school voor gewoon onderwijs aantoont dat zij onvoldoende draagkracht heeft om tegemoet te komen aan jouw noden als je een anderstalige nieuwkomer bent en als het maximum aantal anderstalige nieuwkomers is bereikt (enkel in het basisonderwijs) Als er geen plaats meer is op de school van je keuze, dan laat de school jou/je ouders weten op welke plaats onder de geweigerde leerlingen je staat in het inschrijvingsregister. Als de school jouw inschrijving weigert, zal de school jou/je ouders binnen een termijn van 4 kalenderdagen laten weten waarom je werd geweigerd. Kan de school me inschrijven ook als er geen plaats meer is? Voor een aantal leerlingen kan een school een leerling toch nog inschrijven ook al zijn er voordien leerlingen geweigerd omwille van een gebrek aan plaats. De school KAN je dus inschrijven ook als het maximum aantal leerlingen is bereikt als: je een anderstalige nieuwkomer bent in het gewoon basisonderwijs je in het basisonderwijs of secundair onderwijs: o geplaatst bent door de jeugdrechter of door een comité voor bijzondere jeugdzorg o als je verblijft in een (semi-)internaat o als je opgenomen bent in een residentiële voorziening je terugkeert naar het buitengewoon onderwijs waar je in het lopende of het voorafgaande schooljaar ingeschreven was, maar je je daarna in het kader van GON in een school voor gewoon basis of secundair onderwijs inschreef je terugkeert naar het gewoon basisonderwijs waar je in het lopende of het voorafgaande schooljaar ingeschreven was maar je daarna inschreef in een school voor buitengewoon onderwijs je verblijft in een Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning (CKG) je een broer of zus* bent van een leerling die al is ingeschreven** *ook halfbroers, halfzussen, kinderen die onder hetzelfde dak wonen maar niet dezelfde ouders hebben ** Dit geldt als slechts 1 van de 2 kinderen (bvb. meerlingen) kan ingeschreven worden in hetzelfde capaciteitsniveau

4 Wat moet ik doen wanneer ik niet akkoord ga als de school mijn inschrijving weigert? Wanneer je ouders of andere belanghebbenden (CLB, andere scholen, intermediairs ) niet akkoord gaan met de weigering van je inschrijving, dan kunnen zij: 1. Beroep doen op bemiddeling. Het LOP of de provinciale bemiddelingscel bemiddelt dan binnen een termijn van 10 kalenderdagen tussen de leerling en zijn ouders en de scholen met het oog op de inschrijving van de leerling in de school. En/of 2. Een klacht indienen bij de Commissie Leerlingenrechten. De klacht moet schriftelijk worden ingediend binnen de 30 kalenderdagen na de vaststelling van de betwiste feiten. De contactgegevens van de CLR vind je hier Bij een weigering op basis van draagkracht voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften of op basis van een definitieve uitsluiting in een andere school start automatisch een bemiddeling. Indien de bemiddeling niet leidt tot een definitieve inschrijving in de weigerende school, dan wordt het dossier automatisch overgemaakt aan de CLR. De CLR kan wanneer ze vaststelt dat een weigering niet rechtsgeldig is de Vlaamse Regering adviseren de betrokken school te sanctioneren door een deel van de werkingsmiddelen van het schooljaar waarop de inschrijving betrekking had in te houden of terug te vorderen. Hoe moet ik me aanmelden in een school? Een aanmelding betekent dat je bijvoorbeeld via PC of via telefoon aangeeft in welke school of scholen je je wenst in te schrijven voor een bepaald schooljaar. Als je je aanmeldt in verschillende scholen, moet je een volgorde in keuze aangegeven. Aanmelden kan voor het gewoon en buitengewoon basisonderwijs. In het secundair onderwijs kan aanmelden enkel voor het 1 ste jaar van de 1 ste graad van het gewoon secundair onderwijs en voor het buitengewoon secundair onderwijs. Een aanmeldingsprocedure komt tot stand op basis van vrijwilligheid en lokale consensus. Momenteel is enkel in het gewoon basisonderwijs (binnen LOP-gebied) in Antwerpen, Brussel en Gent een aanmeldingsprocedure verplicht. Het kan ook zijn dat dit elders ook verplicht wordt. Wanneer kan ik me aanmelden in een school? Algemene regel: De aanmeldingsperiode kan ten vroegste starten op de 1 ste schooldag na de kerstvakantie van het voorafgaande schooljaar en kan bestaan uit meerdere periodes voor de voorrangsgroepen. Uitzonderingen : In het basisonderwijs kan de school, voorafgaand aan een aanmeldingsperiode, broers en zussen* en kinderen van personeelsleden inschrijven vanaf de 1 ste schooldag van september van het voorafgaande schooljaar op voorwaarde dat de school dan geen enkele leerling uit die voorrangsgroepen weigert omwille van plaatsgebrek.

5 De school kan ook, voorafgaand aan een aanmeldingsperiode, broers en zussen* en kinderen van personeelsleden aanmelden vanaf de 1 ste schooldag van september van het voorafgaande schooljaar. In het secundair onderwijs kan de school, voorafgaand aan een aanmeldingsprocedure, broers en zussen*, kinderen van personeelsleden en, behalve in Brussel, leerlingen van de campusschool in LOP-gebied inschrijven vanaf de 1 ste schooldag na de kerstvakantie van het voorafgaande schooljaar op voorwaarde dat de school dan geen enkele leerling uit die voorrangsgroepen weigert omwille van plaatsgebrek. Hoe ordent een school de aangemelde leerlingen? De school houdt bij het ordenen en toewijzen van de leerlingen bij aanmelden rekening met de evenredige verdeling van indicator- en niet-indicatorleerlingen en met volgende criteria: Voorrangsgroepen krijgen voorrang in de rangorde. Dus: 1. Broers en zussen* van leerlingen die al ingeschreven zijn ** 2. Kinderen van personeelsleden ** 3. Nederlandstaligen in Brussel 4. Leerlingen van de campusschool bij overgang van het basisonderwijs naar 1 e leerjaar van de 1 ste graad SO (mits voldaan aan de voorwaarden) Bij de overige leerlingen wordt de rangorde bepaald op basis van: Voor het gewoon en buitengewoon basisonderwijs: a) afstand van het domicilieadres van de leerling tot de school b) afstand van het werk van één van beide ouders tot de school c) toeval (enkel in combinatie met het ordeningscriterium a, b of d) d) plaats van de school in keuze gemaakt door de ouders of de leerling (enkel in combinatie met ordeningscriterium a, b of c) Voor het 1 ste leerjaar van de 1 ste graad van het gewoon secundair onderwijs en buitengewoon secundair onderwijs: a) de chronologie van aanmelding (geen fysieke aanmelding) b) toeval (enkel in combinatie met het ordeningscriterium a of c) c) de plaats van de school in keuze gemaakt door de ouders of de leerling (enkel in combinatie met a of b) *ook halfbroers, halfzussen, kinderen die onder hetzelfde dak wonen maar niet dezelfde ouders hebben **Een school die broers en zussen of kinderen van personeelsleden vooraf inschrijft kan ervoor kiezen om de ordening van deze voorrangsgroepen niet te weerhouden

6 Als je gunstig gerangschikt wordt, dan word je aan een school toegewezen. Na de definitieve toewijzing, ontvangen je ouders een bericht van de school dat je je mag komen inschrijven. Jij/je ouders krijgen dan een bepaalde tijd om je in te schrijven. Wanneer meerdere scholen in aanmerking komen, dan word je toegewezen aan die school die het hoogste in de voorkeurorde van je ouders stond. Zo komen er plaatsen vrij in de rangordening en kunnen leerlingen die eerst niet aan een school werden toegewezen, toch nog toegewezen worden. Als je niet gunstig gerangschikt wordt, dan word je niet aan een school toegewezen en ontvangen je ouders hierover een bericht van de school met daarin ook de mededeling van de plaats die je inneemt in het inschrijvingsregister. Na een periode van aanmelding komt een periode van inschrijving. De volgorde van de aanmeldingen wordt overgenomen in het inschrijvingsregister.

Inschrijven en aanmelden

Inschrijven en aanmelden Inschrijven en aanmelden Heb ik het recht om me in te schrijven in de school die ik het liefst wil? De vrije schoolkeuze is een heel belangrijk recht. Iedereen mag zich inschrijven in een school of vestigingsplaats

Nadere informatie

HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs

HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs Bijlage bij omzendbrief BaO/2012/01 HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs In enkele overzichtelijke schema s krijgt u zicht op het inschrijvingsrecht. Bij elk schema leest u ook de basisprincipes

Nadere informatie

Het inschrijvingsrecht in een notendop. 1. Voor de start van de inschrijvingen scholen bepalen capaciteit

Het inschrijvingsrecht in een notendop. 1. Voor de start van de inschrijvingen scholen bepalen capaciteit Het inschrijvingsrecht in een notendop 1. Voor de start van de inschrijvingen scholen bepalen capaciteit Capaciteit is het totaal aantal leerlingen dat een schoolbestuur als maximaal aantal leerlingen

Nadere informatie

Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied

Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied Bijlage 1 bij omzendbrief BaO/2012/01 Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied Deze samenvatting is specifiek voor scholen uit het gewoon basisonderwijs die

Nadere informatie

DEEL I: CAPACITEITENBLAD BIEST Datum opmaak capaciteitenblad.

DEEL I: CAPACITEITENBLAD BIEST Datum opmaak capaciteitenblad. Capaciteitsbepaling en voorrangsregeling inschrijvingen 2019-2020 1. Capaciteitsbepaling Capaciteit is het totaal aantal leerlingen dat een schoolbestuur per niveau ziet als maximaal aantal leerlingen.

Nadere informatie

DEEL I: CAPACITEITENBLAD Keukeldam Datum opmaak capaciteitenblad.

DEEL I: CAPACITEITENBLAD Keukeldam Datum opmaak capaciteitenblad. Capaciteitsbepaling en voorrangsregeling inschrijvingen 2019-2020 1. Capaciteitsbepaling Capaciteit is het totaalaantal leerlingen dat een schoolbestuur per niveau ziet als maximaal aantal leerlingen.

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Secundair onderwijs

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Secundair onderwijs Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor 2020-2021 Secundair onderwijs Inhoud Terugblik Gewoon secundair onderwijs: 1A en 1B Gewoon secundair onderwijs: hogere jaren Buitengewoon

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het secundair onderwijs

Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het secundair onderwijs Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het secundair onderwijs 1. Recht op inschrijving 1.1. Basisprincipes 1.1.1. Toelatings-, overgangs- of instapvoorwaarden Een inschrijving vindt plaats onder

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten

Opleiding voor schoolsecretariaten Opleiding voor schoolsecretariaten 2018-2019 Agenda Deel 1: Toelichting nieuw kader inschrijvingsrecht Deel 2: 10 veelgestelde vragen over inschrijvingsrecht => Gewoon basisonderwijs 1 Deel 1: Nieuw kader

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Basisonderwijs

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Basisonderwijs Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor 2020-2021 Basisonderwijs Inhoud Terugblik Gewoon basisonderwijs Buitengewoon basisonderwijs Ondersteuning Terugblik Terugblik 7/09/2018:

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten

Opleiding voor schoolsecretariaten Opleiding voor schoolsecretariaten 2016-2017 Inschrijvingsrecht 1. Uitgangspunten 2. VOOR: Hoe de inschrijvingen organiseren? 3. TIJDENS de inschrijvingsperiode 4. NA de start van de inschrijvingsperiode

Nadere informatie

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? 2019-2020 Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP 1. Inschrijven... wat en hoe? We willen iedereen een eerlijke kans geven om school te lopen in Wijnegem

Nadere informatie

INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL. in 15 vragen

INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL. in 15 vragen INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL in 15 vragen 3 COLOFON Verantwoordelijke uitgever Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Jo De Ro Agentschap voor Onderwijscommunicatie Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel

Nadere informatie

INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL. in 15 vragen

INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL. in 15 vragen INSCHRIJVEN IN EEN SCHOOL in 15 vragen 3 COLOFON Verantwoordelijke uitgever Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Jo De Ro Agentschap voor Onderwijscommunicatie Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel

Nadere informatie

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP

Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? 2018-2019 Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP 1. Inschrijven... wat en hoe? We willen iedereen een eerlijke kans geven om school te lopen in Wijnegem

Nadere informatie

Stappenplan. je kind inschrijven op een basisschool

Stappenplan. je kind inschrijven op een basisschool Stappenplan je kind inschrijven op een basisschool Inhoudsopgave Stappenplan... 4 Wie moet ingeschreven worden?... 5 Volgende kinderen moet je inschrijven voor het schooljaar 2013-2014:... 5 Is je kleuter

Nadere informatie

Het inschrijvingsrecht in een notendop

Het inschrijvingsrecht in een notendop COC Trierstraat 33 1040 Brussel Het inschrijvingsrecht in een notendop Dat alle leerlingen op school gelijke kansen moeten krijgen, is onbetwistbaar. Het Gelijke Onderwijskansendecreet(GOK-decreet) wil

Nadere informatie

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school?

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? Aanmelden en inschrijven: STAP VOOR STAP 1. Kies een school Maak voor jezelf een keuze: welke school kies je? Kleuteronderwijs Het Notendopje (GO!

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem Aanmelden en inschrijven: STAP VOOR STAP 1. Kies een school Maak voor uzelf een keuze: welke school kiest u? KleuterOnderwijs

Nadere informatie

HET GOK-DECREET HET INSCHRIJVINGSRECHT

HET GOK-DECREET HET INSCHRIJVINGSRECHT HET GOK-DECREET HET INSCHRIJVINGSRECHT 14/11/2008 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Het inschrijvingsrecht... 4 1.1 Praktisch... 4 1.2 Het inschrijvingsregister... 4 1.3 De inschrijving van 2,5 jarigen...

Nadere informatie

Hiermee willen we de belangrijkste regels omtrent het inschrijven als leerling bij de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt (= PIKOH) bundelen.

Hiermee willen we de belangrijkste regels omtrent het inschrijven als leerling bij de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt (= PIKOH) bundelen. Inschrijvingen Hiermee willen we de belangrijkste regels omtrent het inschrijven als leerling bij de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt (= PIKOH) bundelen. Het is raadzaam dit overzicht door te lezen.

Nadere informatie

Aanmelden in regio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem. Infosessie ouders start schooljaar

Aanmelden in regio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem.   Infosessie ouders start schooljaar Aanmelden in regio Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem https://aanmelden.school Infosessie ouders start schooljaar 2019-2020 1 DE GROTE LIJNEN VOLGENS HET DECREET Een woordje uitleg 2 TERUGBLIK

Nadere informatie

Formele inschrijving

Formele inschrijving Welkom Alle leerlingen waarvan de ouders kiezen voor het pedagogisch project van de steinerscholen en voor de manier waarop de middelbare school de belangrijkste basisprincipes van deze pedagogie in vult,

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het basisonderwijs

Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het basisonderwijs Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het basisonderwijs 1. Recht op inschrijving a. Basisprincipe Elke leerling heeft recht op inschrijving in de school of vestigingsplaats gekozen door zijn

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem: 2014-2015

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem: 2014-2015 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem: 2014-2015 1. INLEIDING Drie Wijnegemse kleuter- en lagere scholen werken met een aanmeldingsen inschrijvingsprocedure:

Nadere informatie

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school?

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? 2017-2018 Aanmelden en inschrijven STAP VOOR STAP 1. Kies een school Maak voor jezelf een keuze. Welke school kies je? KLEUTERSCHOLEN Het Notendopje

Nadere informatie

Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Sint-Niklaas

Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Sint-Niklaas Datum: 23 mei 2013 Doelgroep: Leden van de werkgroep inschrijvingsbeleid 1. Inleiding Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid 2013-2014 Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid 2014-2015 Basisonderwijs

Nadere informatie

Richtlijnen voor aanmelding en inschrijving

Richtlijnen voor aanmelding en inschrijving Richtlijnen voor aanmelding en inschrijving schooljaar 2018-2019 1. Inleiding Cade kleuter- en lagere school werkt voor het schooljaar 2018-2019 met een aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor het

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden Initiatiefnemer 1. Algemene voorwaarden 2. Aanmelden 3. Bekendmaking

Gebruiksvoorwaarden Initiatiefnemer 1. Algemene voorwaarden 2. Aanmelden 3. Bekendmaking Gebruiksvoorwaarden Initiatiefnemer - Het Lokaal overlegplatform voor het basisonderwijs in Roeselare (afgekort: ) is de initiatiefnemer van de aanmeldingsprocedure. - De initiatiefnemer is door de schoolbesturen

Nadere informatie

Draaiboek inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse

Draaiboek inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse Draaiboek inschrijvingsbeleid 2015-2016 Basisonderwijs regio Temse Datum: 5 juni 2014 Doelgroep: Leden van de algemene vergadering 1. Inleiding De uitgangspunten van het huidige GOK-decreet en het vernieuwde

Nadere informatie

Alle Edegemse kleuterscholen en lagere scholen doen mee. Je vindt het overzicht van alle scholen op de website

Alle Edegemse kleuterscholen en lagere scholen doen mee. Je vindt het overzicht van alle scholen op de website Veel gestelde vragen Moet ik mijn kind aanmelden? Als je je kind niet aanmeldt, kan je het pas vanaf 28 mei inschrijven voor het schooljaar 2019-2020 in een Edegemse kleuterschool of lagere school. De

Nadere informatie

HET GOK-DECREET HET INSCHRIJVINGSRECHT

HET GOK-DECREET HET INSCHRIJVINGSRECHT HET GOK-DECREET HET INSCHRIJVINGSRECHT september 2009 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Het inschrijvingsrecht... 4 1.1 Toelatingsvoorwaarden basisonderwijs... 4 1.2 Toelatingsvoorwaarden secundair onderwijs...

Nadere informatie

Afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse

Afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse Afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse Datum: 10 mei 2012 Doelgroep: Leden van de werkgroep inschrijvingsbeleid Leden van het dagelijks bestuur Leden van de algemene vergadering 1.

Nadere informatie

De adressen van onze scholen vindt u op de laatste pagina van deze folder.

De adressen van onze scholen vindt u op de laatste pagina van deze folder. Scholengroep 20 Zuid-Oost-Vlaanderen is de inrichtende macht van 15 GO!-scholen in een regio die zich uitstrekt van Geraardsbergen tot Zottegem, over Brakel, Herzele, Zwalm, Zandbergen en Sint-Lievens-Houtem.

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het basisonderwijs

Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het basisonderwijs Inschrijvingsrecht en aanmeldingsprocedures in het basisonderwijs 1. Recht op inschrijving a. Basisprincipe Elke leerling heeft recht op inschrijving in de school of vestigingsplaats gekozen door zijn

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2016-2017

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2016-2017 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2016-2017 della Faillelaan: 03/887 62 49 Carillolei: 03/887 49 88 1. Inleiding

Nadere informatie

Chronologisch inschrijven 30 Aanmelden 1

Chronologisch inschrijven 30 Aanmelden 1 NOTA TIJDSLIJNEN 1. Inleiding Begin maart werden de tijdslijnen geïnventariseerd die alle LOP s hanteren voor de inschrijvingen voor schooljaar 2018-2019. Deze inventaris omvat: De tijdslijnen voor chronologisch

Nadere informatie

Er zijn twee voorwaarden om als regelmatige leerling ingeschreven te kunnen worden:

Er zijn twee voorwaarden om als regelmatige leerling ingeschreven te kunnen worden: vzw Katholiek Secundair Onderwijs van de Zusters van de Voorzienigheid Ondernemingsnummer 0409-977428 INSTITUUT MARIA KONINGIN INSCHRIJVINGEN 1. Het inschrijvingsdecreet Wettelijke voorwaarden voor inschrijving

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2016 of vroeger? Kies NU al een school! 1 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven kinderen hebben voorrang bij de inschrijvingen

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2018-2019 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Inhoud Beste ouder Welke mogelijkheden hebt u om uw kind in te schrijven

Nadere informatie

Formele inschrijving

Formele inschrijving Welkom Alle leerlingen waarvan de ouders kiezen voor het pedagogisch project van de steinerscholen en voor de manier waarop de middelbare school de belangrijkste basisprincipes van deze pedagogie in vult,

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016 1. Inleiding Cade kleuter- en lagere school werkt voor schooljaar

Nadere informatie

Inschrijvingsdecreet. Vlaams Parlement, Commissie Onderwijs, hoorzitting 24 maart 2015

Inschrijvingsdecreet. Vlaams Parlement, Commissie Onderwijs, hoorzitting 24 maart 2015 Inschrijvingsdecreet Vlaams Parlement, Commissie Onderwijs, hoorzitting 24 maart 2015 Inschrijvingsbeleid in Mechelen Regie inschrijvingsbeleid = LOP BASISONDERWIJS Mechelen Zemst Sint-Katelijne-Waver

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2013 of vroeger? Kies NU al een school! 1 LOP103_Brochure A5.indd 1 9/12/14 15:09 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven

Nadere informatie

Het inschrijvingsrecht in het basisonderwijs

Het inschrijvingsrecht in het basisonderwijs Het inschrijvingsrecht in het basisonderwijs Vanaf 01/09/2012 november 2012 Inhoud Inleiding... 4 1. Redenen tot wijziging van het inschrijvingsrecht... 4 2. Wat wordt er gewijzigd?... 5 3. Uitgangspunten...

Nadere informatie

Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar 2015-2016

Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar 2015-2016 Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar 2015-2016 Alle basisscholen in Asse doen mee! Waarom een nieuw inschrijvingssysteem? Tekort aan plaatsen in sommige scholen Kampeertoestanden voorkomen Beter zicht

Nadere informatie

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht Schooljaar LOP SO Genk

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht Schooljaar LOP SO Genk Afsprakennota Inschrijvingsrecht Schooljaar 2019-2020 LOP SO Genk Januari 2019 1 INHOUD Algemene principes en opmerkingen... 3 1 Capaciteit en volzetverklaring... 4 1.1 Capaciteit niveaus bepalen... 4

Nadere informatie

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN BASISSCHOOL BEERSEL, HALLE EN SINT-PIETERS-LEEUW SCHOOLJAAR 2014-2015 Ontwerp: luc@vissenaken.be WOON ONDERWIJS BUITENGEBeste ouder,

Nadere informatie

Inschrijvingsbeleid Daltonatheneum Het Leerlabo Schooljaar

Inschrijvingsbeleid Daltonatheneum Het Leerlabo Schooljaar Inschrijvingsbeleid Daltonatheneum Het Leerlabo Schooljaar 2016-2017 Daltonathenheum Het Leerlabo Spikdorenveld 22 2260 Westerlo 1 Toelatingsvoorwaarden Om in onze school ingeschreven te worden, dien je

Nadere informatie

Het decreet betreffende het inschrijvingsrecht

Het decreet betreffende het inschrijvingsrecht Het decreet betreffende het inschrijvingsrecht Vragen en antwoorden Studiedag Vlor-AgODi 16/12/11 Thema s inschrijvingsrecht Algemeen Capaciteit (Verworven) inschrijving Start inschrijvingen Voorrang Dubbele

Nadere informatie

Deze brochure vertelt wat je moet doen om je kind geboren in 2012 in te schrijven in een kleuterschool van Leopoldsburg en Heppen.

Deze brochure vertelt wat je moet doen om je kind geboren in 2012 in te schrijven in een kleuterschool van Leopoldsburg en Heppen. BESTE OUDER, In Leopoldsburg wordt dit jaar gewerkt met een systeem van elektronische aanmeldingen. Meer en meer stellen we vast dat sommige scholen of sommige klasgroepen in bepaalde scholen snel vol

Nadere informatie

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder. Je kind inschrijven. in een basisschool. Voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder.

Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder. Je kind inschrijven. in een basisschool. Voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder. Voor alle kinderen geboren in 2012 en ouder Je kind inschrijven in een basisschool Voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw Schooljaar 2016-2017 Beste ouder 3 0U

Nadere informatie

Brussel, 28 september 2012 PERSMEDEDELING. Met betrekking tot het LOP SO Brussel (Lokaal Overlegplatform van het Secundair Onderwijs te Brussel)

Brussel, 28 september 2012 PERSMEDEDELING. Met betrekking tot het LOP SO Brussel (Lokaal Overlegplatform van het Secundair Onderwijs te Brussel) Brussel, 28 september 2012 Aan de Redacties van de kranten en weekbladen PERSMEDEDELING Met betrekking tot het LOP SO Brussel (Lokaal Overlegplatform van het Secundair Onderwijs te Brussel) ONDERWERP:

Nadere informatie

Je kind inschrijven in een school in Zele. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen.

Je kind inschrijven in een school in Zele. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen. Je kind inschrijven in een school in Zele. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen. Voor het eerst naar school Je kindje inschrijven in een school: vroeger dan

Nadere informatie

Inschrijven in een secundaire school? Vilvoorde Machelen Grimbergen

Inschrijven in een secundaire school? Vilvoorde Machelen Grimbergen Inschrijven in een secundaire school? Vilvoorde Machelen Grimbergen 2019-2020 EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN Aanmelden vanaf 01/03/2019 Beste ouder In deze brochure vind je alle informatie die nodig

Nadere informatie

Schooljaar Je kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen

Schooljaar Je kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen Schooljaar 2019-2020 Je kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen Vlaanderen is onderwijs & vorming Voorwoord Beste ouder Een schoolkeuze is belangrijk voor de toekomst van je

Nadere informatie

Je kindininschrijven. een basisschool. Beersel, Halle en. Voor. alle kinderen geboren in 2013. en ouder

Je kindininschrijven. een basisschool. Beersel, Halle en. Voor. alle kinderen geboren in 2013. en ouder n in 2012 re o eb g en er d in k e ll a Voor en ouder Je kindininschrijven een basisschool Voor alle kinderen geboren in 2013 en ouder Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw Schooljaar 2015-2016 Beste ouder,

Nadere informatie

Commissie inzake Leerlingenrechten. Beslissing

Commissie inzake Leerlingenrechten. Beslissing Commissie inzake Leerlingenrechten Beslissing Nr. 2017/27 van 9 mei 2017 Inzake optredend als wettige vertegenwoordiger van , wonende Verzoekende partij, Tegen ,

Nadere informatie

EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN!

EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN! Inschrijven in het eerste jaar secundair onderwijs? Beersel Halle Lennik St.-Genesius-Rode EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN! Beste ouder, In deze brochure vind je alle informatie die nodig is om jouw kind

Nadere informatie

Uw kind inschrijven in een Antwerpse secundaire school*

Uw kind inschrijven in een Antwerpse secundaire school* Uw kind inschrijven in een Antwerpse secundaire school* *presentatie van een operationele werkwijze voor MJA Antwerpen secundair, ontwikkeld door de Technische werkgroep LOP secundair gebaseerd op MJA

Nadere informatie

Afsprakennota inschrijvingsrecht LOP Basisonderwijs Genk: Afsprakennota: inschrijvingsrecht

Afsprakennota inschrijvingsrecht LOP Basisonderwijs Genk: Afsprakennota: inschrijvingsrecht Afsprakennota: inschrijvingsrecht LOP BaO Genk 9 december 2013 1 INHOUD Inleidende bepalingen 3 1 Capaciteit... 3 1.1 Decretaal kader... 3 1.2 Uitgangspunten... 4 1.3 Afspraken... 5 Capaciteit niveaus

Nadere informatie

Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar

Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar Inschrijven basisscholen Asse Schooljaar 2017-2018 Alle basisscholen in Asse doen nog steeds mee! Waarom een digitaal aanmeldingssysteem? Tekort aan plaatsen in sommige scholen Kampeertoestanden voorkomen

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2019-2020 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Beste ouder De overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap.

Nadere informatie

Jackie Denis en Lieselot Vantuyckom

Jackie Denis en Lieselot Vantuyckom 2 Het inschrijvingsrecht vanaf 1 september 2012 Jackie Denis en Lieselot Vantuyckom Wat vooraf ging 3 Decreet Inschrijvingsrecht van 25 november 2011 Bijzondere vormingssessies (jan-feb 2012) Wijzigingen

Nadere informatie

Janseniusstraat 2-3000 Leuven - 016 24 05 10 - www.ksleuven.be. Aanmelden en inschrijven in het eerste leerjaar A of B

Janseniusstraat 2-3000 Leuven - 016 24 05 10 - www.ksleuven.be. Aanmelden en inschrijven in het eerste leerjaar A of B Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Leuven Janseniusstraat 2-3000 Leuven - 016 24 05 10 - www.ksleuven.be Kiezen en inschrijven in KSLeuven op stap naar 2012-2013 Aanmelden en inschrijven

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven op school? KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER

Mijn kind inschrijven op school? KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER Mijn kind inschrijven op school? KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2015 OF VROEGER Inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 1 BESTE OUDER Je kind is geboren in 2015? Of

Nadere informatie

EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN!

EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN! Inschrijven in het eerste jaar secundair onderwijs? Beersel Halle Lennik St.-Genesius-Rode EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN! Beste ouder In deze brochure vind je alle informatie die nodig is om jouw kind

Nadere informatie

KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2016 OF VROEGER

KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2016 OF VROEGER KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS TERVUREN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2016 OF VROEGER Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 BESTE OUDER Je kind is geboren in 2016? Of je wenst vanaf volgend schooljaar een

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2015 of vroeger? Kies NU al een school! 1 LOP105_Brochure A5.indd 1 5/12/16 15:26 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! Is je kind geboren in 2017 of vroeger? Kies NU al een school! 1 Naar dezelfde school als broer of zus? Broers en zussen van ingeschreven kinderen hebben voorrang bij de inschrijvingen

Nadere informatie

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk Afsprakennota Inschrijvingsrecht 2014-2015 LOP SO Genk 2 december 2013 1 INHOUD Algemene principes en opmerkingen... 3 1 Capaciteit... 4 1.1 Capaciteit niveaus bepalen... 4 1.1.1 Eerste jaar voltijds gewoon

Nadere informatie

Beersel Halle Sint- Pieters- Leeuw

Beersel Halle Sint- Pieters- Leeuw Inschrijven in een basisschool Schooljaar 20-202 Beersel Halle Sint- Pieters- Leeuw LOP B e ste ouders, Alle basisscholen van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw werken met dezelfde inschrijvingsperiode

Nadere informatie

Wat is een indicatorleerling?

Wat is een indicatorleerling? INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR VAN HET SINT-ROMBOUTSCOLLEGE (schooljaar 2014 2015) Sinds vorig schooljaar legt de overheid de scholen op om een evenwichtige sociale mix na te streven in hun leerlingenpopulatie.

Nadere informatie

Je kind inschrijven in een school vanaf het schooljaar

Je kind inschrijven in een school vanaf het schooljaar Je kind inschrijven in een school vanaf het schooljaar 2015-2016 > Voor alle kinderen geboren in 2013 en de kinderen die van school willen veranderen. Wie moet zich laten inschrijven? Kinderen geboren

Nadere informatie

Het inschrijvingsrecht in het gewoon secundair onderwijs

Het inschrijvingsrecht in het gewoon secundair onderwijs Het inschrijvingsrecht in het gewoon secundair onderwijs Vanaf 01/09/2012 november 2012 Inhoud Inleiding... 4 1. Redenen tot wijziging van het inschrijvingsrecht... 4 2. Wat wordt er gewijzigd?... 5 3.

Nadere informatie

Doelstellingen aanmeldsysteem

Doelstellingen aanmeldsysteem 1 Doelstellingen aanmeldsysteem Elke ouder moet een evenwaardige kans op bewust inschrijven krijgen o Eerlijk o Ouders stimuleren om bewuste schoolkeuze te maken o Betere sociale mix Aanmelden zorgt voor

Nadere informatie

Kleintjes worden snel groot!

Kleintjes worden snel groot! Kleintjes worden snel groot! oeger? l! o o h c s n e N U al e Is je kind K ie s 1 of v r 1 0 2 in n e or g eb 1 Naar dezelfde school als broer of zus? NIEUW! Vanaf nu hebben broers en zussen van ingeschreven

Nadere informatie

Veelgestelde Vragen over Aanmelden

Veelgestelde Vragen over Aanmelden Veelgestelde Vragen over Aanmelden 1 februari 2018 t.e.m. 23 februari 2018 Inhoud 1. Voor welke kinderen moet ik aanmelden? Voor welke kinderen moet ik niet aanmelden?. 2 2. Is aanmelden verplicht?...

Nadere informatie

De Vlaamse minister van Onderwijs CONCEPTNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

De Vlaamse minister van Onderwijs CONCEPTNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Onderwijs CONCEPTNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Basisprincipes inschrijvingsrecht lager en secundair onderwijs Het basisprincipe van het inschrijvingsrecht is het maximaliseren

Nadere informatie

Je kind inschrijven in een school in Hamme. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen.

Je kind inschrijven in een school in Hamme. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen. Je kind inschrijven in een school in Hamme. > Voor alle kinderen geboren in 2017 en kinderen die van school willen veranderen. Voor het eerst naar school Je kindje inschrijven in een school: vroeger dan

Nadere informatie

Een leerling met een inschrijvingsverslag buitengewoon onderwijs inschrijven in het gewoon onderwijs

Een leerling met een inschrijvingsverslag buitengewoon onderwijs inschrijven in het gewoon onderwijs GOK/commissie Toelating Coördinatie Toelating werksessie Draagkracht 10 september 2008 GOK/COMTOEL/COORTOEL/WSDK/EDB/DOC/001 Een leerling met een inschrijvingsverslag buitengewoon onderwijs inschrijven

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht

Inschrijvingsrecht Inschrijvingsrecht 2002-2015 Een terugblik op de implementatie Een vooruitblik op de uitdagingen Sara De Meerleer Agentschap voor Onderwijsdiensten Inschrijvingsrecht & AgODi Beantwoorden vragen ouders

Nadere informatie

INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR (schooljaar 2016 2017)

INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR (schooljaar 2016 2017) INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR (schooljaar 2016 2017) INSCHRIJVINGSPROCEDURE STAP 1: aanmelding, telefonisch via het callcenter (dinsdag 12 april, 19-21u) STAP 2: registratie van de aanmelding, op school

Nadere informatie

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk Afsprakennota Inschrijvingsrecht 2015-2016 LOP SO Genk 24 november 2014 1 INHOUD Algemene principes en opmerkingen... 3 1 Capaciteit... 4 1.1 Capaciteit niveaus bepalen... 4 1.1.1 Eerste jaar voltijds

Nadere informatie

Eén digitaal aanmeldsysteem voor alle Edegemse kleuterscholen of lagere scholen

Eén digitaal aanmeldsysteem voor alle Edegemse kleuterscholen of lagere scholen 2019-2020 Eén digitaal aanmeldsysteem voor alle Edegemse kleuterscholen of lagere scholen 2 Is jouw kind geboren in 2017 en wil je het in Edegem naar school laten gaan? Of wil je een andere school in Edegem

Nadere informatie

Dubbele contingentering

Dubbele contingentering Dubbele contingentering 1. Wat? Een techniek om sociale mix na te streven. Is een alternatief voor de enkelvoudige voorrangsregeling die sedert 2005 in het GOK-decreet voorzien is. Bij de enkelvoudige

Nadere informatie

Mijn kind inschrijven op school

Mijn kind inschrijven op school Mijn kind inschrijven op school Schooljaar 2019-2020 Kleuter- en lager onderwijs Tervuren en het Heilig-Hartcollege voor kinderen geboren in 2017 of vroeger Is je kind geboren in 2017? Of wens je vanaf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouder(s),

Nieuwsbrief 1. Beste ouder(s), BSGO t Krekeltje Kruiskenslei z/n 2850 Boom Tel: 03/844 20 22 Fax: 03/ 880 64 54 e-mail: dir.bs.krekeltje@g-o.be website: www.hetkrekeltje.be Nieuwsbrief 1 Beste ouder(s), Ik wens jullie, het schoolteam

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 21 februari Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 21 februari Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Voorzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Vakgroep Onderwijskunde Henri Dunantlaan 2 9000 GENT TEL: 09/264.86.60 FAX: 09/264.86.88 jphcv@yahoo.com

Nadere informatie

meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2015-2016 Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school van het gewoon onderwijs in Antwerpen

meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2015-2016 Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school van het gewoon onderwijs in Antwerpen meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2015-2016 Uw kind inschrijven in een kleuterschool of lagere school van het gewoon onderwijs in Antwerpen Voorwoord Beste ouder Op school legt uw kind de basis

Nadere informatie

INSCHRIJVEN IN HET BASISONDERWIJS IN LOKEREN

INSCHRIJVEN IN HET BASISONDERWIJS IN LOKEREN INSCHRIJVEN IN HET BASISONDERWIJS IN LOKEREN Voor kinderen geboren in 2011 of daarvoor Richtlijnen om uw kind in te schrijven Beste ouder, U hebt een kind dat geboren is in 2011 en dat volgend schooljaar

Nadere informatie

1 april 2019, 9.30 uur 3 mei 2019, 16 uur montfortcollege.schrijfjein.be

1 april 2019, 9.30 uur 3 mei 2019, 16 uur montfortcollege.schrijfjein.be aarschotsesteenweg 39 3110 rotselaar www.montfort.be info@montfort.be tel. 016/35 91 20 AANMELDINGSPROCEDURE 1A - SCHOOLJAAR 2019-2020 1 april 2019, 9.30 uur 3 mei 2019, 16 uur montfortcollege.schrijfjein.be

Nadere informatie

Luc Heyerick Voorzitter P.A. EMIEL BOGEMANS - LOP/SO GENT KORTRIJKSESTEENWEG GENT 0473/

Luc Heyerick Voorzitter P.A. EMIEL BOGEMANS - LOP/SO GENT KORTRIJKSESTEENWEG GENT 0473/ GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM SECUNDAIR ONDERWIJS GENT Luc Heyerick Voorzitter P.A. EMIEL BOGEMANS - LOP/SO GENT KORTRIJKSESTEENWEG 753 9000 GENT 0473/938 922 emiel.bogemans@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

VOORSTEL VAN DECREET. van de heren Gilbert Van Baelen, Kris Van Dijck en Robert Voorhamme en mevrouw Cathy Berx

VOORSTEL VAN DECREET. van de heren Gilbert Van Baelen, Kris Van Dijck en Robert Voorhamme en mevrouw Cathy Berx Zitting 2004-2005 18 mei 2005 VOORSTEL VAN DECREET van de heren Gilbert Van Baelen, Kris Van Dijck en Robert Voorhamme en mevrouw Cathy Berx houdende wijziging van het decreet van 28 juni 2002 betreffende

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.4 - Januari 2009-193-

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.4 - Januari 2009-193- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.4 - Januari 2009-193- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FRANK VANDENBROUCKE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN WERK, ONDERWIJS

Nadere informatie

Jackie Denis en Lieselot Vantuyckom

Jackie Denis en Lieselot Vantuyckom 2 Het inschrijvingsrecht vanaf 1 september 2012 Jackie Denis en Lieselot Vantuyckom Wat vooraf ging 3 Decreet Inschrijvingsrecht van 25 november 2011 Bijzondere vormingssessies (jan-feb 2012) Wijzigingen

Nadere informatie

MIJN KIND INSCHRIJVEN OP SCHOOL. Kleuter- en lager onderwijs in Machelen-Diegem. Inschrijvingen voor het schooljaar

MIJN KIND INSCHRIJVEN OP SCHOOL. Kleuter- en lager onderwijs in Machelen-Diegem. Inschrijvingen voor het schooljaar MIJN KIND INSCHRIJVEN OP SCHOOL Kleuter- en lager onderwijs in Machelen-Diegem Inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 Voor alle kinderen geboren in 2017 of vroeger www.machelen.be Beste ouder, Is

Nadere informatie

JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN SECUNDAIRE SCHOOL ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2015-2016 ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2013-2014

JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN SECUNDAIRE SCHOOL ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2015-2016 ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2013-2014 JE KIND INSCHRIJVEN IN EEN SECUNDAIRE SCHOOL ALSEMBERG EN HALLE ALSEMBERG EN HALLE SCHOOLJAAR 2015-2016 SCHOOLJAAR 2013-2014 LOP_brochure_SO.indd 1 19/12/2012 14:49:56 LOP_Halle_SO_nov2014-def.indd 1 13/11/14

Nadere informatie

o 25% van de vrije plaatsen bij voorrang toebedeeld wordt op basis van de rangschikking naar de afstand thuis school,

o 25% van de vrije plaatsen bij voorrang toebedeeld wordt op basis van de rangschikking naar de afstand thuis school, Gent, 25 maart 2014 Aan de heer Raymond Luyckx Schepen van onderwijs van de gemeente Destelbergen Gemeentehuis Destelbergen Dendermondesteenweg 430 9070 Destelbergen Geachte heer, Enige tijd terug nam

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 16 juni 2016 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst is als bijlage toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda

Nadere informatie