De Pensioenwet. Zwitserleven zet de belangrijkste onderdelen voor u op een rij.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Pensioenwet. Zwitserleven zet de belangrijkste onderdelen voor u op een rij."

Transcriptie

1 De Pensioenwet. Zwitserleven zet de belangrijkste onderdelen voor u op een rij Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.1 LET OP!!! Lage resolutie!

2 Inhoudsopgave. De overeenkomst 03 Algemene onderwerpen 05 Directeur-grootaandeelhouder 09 Definities 11 De inhoud van deze brochure is opgesteld door FiZie (Fiscaal juridische zaken en beleid Zwitserleven) en is bijgewerkt tot 25 oktober Voor meer informatie over de Pensioenwet kunt u terecht op Uiteraard is het mogelijk contact op te nemen met FiZie, telefoonnummer (020) FiZie is elke werkdag bereikbaar van uur uur en van uur uur Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.2 LET OP!!! Lage resolutie!

3 De overeenkomst. De pensioendriehoek. De driehoeksverhouding tussen werkgever, werknemer en pensioenuitvoerder is het uitgangspunt van de Pensioenwet (PW). De afzonderlijke rechtsrelaties tussen de drie partijen krijgen vorm door de volgende overeenkomsten c.q documenten: van personen aan wie de werkgever een aanbod voor een pensioenovereenkomst heeft gedaan. Aanvaarding. Na aanvaarding door de werknemer is er een pensioenovereenkomst tot stand gekomen. 1 Pensioenovereenkomst Werkgever Werknemer 2 Uitvoeringsovereenkomst 3 Startbrief 4 Pensioenreglement Verzekeraar 1 Pensioenovereenkomst. Aanbod. Bij indiensttreding informeert de werkgever de werknemer schriftelijk binnen 1 maand of hij hem een pensioenaanbod doet. In de PW wordt dit een pensioenovereenkomst genoemd. Niet informeren heeft tot gevolg dat de werk nemer mag aannemen dat hij behoort tot de groep Verplichte onderdelen van de pensioenovereenkomst: - soort overeenkomst: uitkeringsovereenkomst, kapitaalovereenkomst of premieovereenkomst; - eventueel betalingsvoorbehoud; - eventuele toeslagen met de voorwaarden en het ambitieniveau hiervan. Vaak bestaat er geen onderhandelingsruimte voor werk nemers. Toch heeft de overheid gemeend dat het begrip pensioenovereenkomst beter aansluit dan het oude begrip pensioentoezegging. 2 Uitvoeringsovereenkomst. De werkgever brengt de pensioenovereenkomst onder bij een pensioenuitvoerder. Hierdoor ontstaat een rechtsverhouding tussen de pensioenuitvoerder en de werkgever. Dit wordt vastgelegd in de uitvoeringsovereenkomst (voorheen pensioencontract) Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.3 LET OP!!! Lage resolutie!

4 Verplichte onderdelen van de uitvoeringsovereenkomst: - de wijze waarop de verschuldigde premie wordt vastgesteld; - de wijze waarop en termijnen waarin de verschuldigde premie moet worden voldaan; - de informatie die door de werkgever aan de pensioenuitvoerder wordt verstrekt; - de procedures die gelden bij het niet nakomen van premiebetalingsverplichtingen door de werkgever; - de procedures die gelden bij het opstellen en wijzigen van het pensioenreglement in verband met het sluiten en wijzigen van een pensioenovereenkomst; - de voorwaarden waaronder toeslagverlening plaatsvindt. Bepalingen die moeten worden opgenomen voor zover overeengekomen: - het betalingsvoorbehoud door de werkgever; - de mogelijkheid tot vrijwillige voortzetting van de pensioenregeling na beëindiging van het dienstverband. Als een werknemer na zijn deelname winst uit onderneming gaat genieten heeft hij het wettelijke recht zijn pensioenregeling gedurende 10 jaar voort te zetten. 3 Startbrief. Binnen 3 maanden na het verwerven van pensioen verstrekt de pensioenuitvoerder een startbrief aan de werknemer. Dit is een schriftelijk document dat in heldere en begrijpelijke bewoordingen informeert over rechten, verplichtingen en de risico s voor de werknemer. De werkgever moet ervoor zorgen dat de werknemer de informatie krijgt en delegeert deze informatieverstrekking aan de pensioenuitvoerder. 4 Pensioenreglement. De pensioenuitvoerder is verplicht een pensioenreglement vast te stellen in overeenstemming met de pensioenovereenkomst en de uitvoeringsovereenkomst. Hierin worden de rechten en plichten tot in detail geregeld. De werknemer heeft het recht om rechtstreeks bij de pensioenuitvoerder het voor hem geldende pensioenreglement kosteloos op te vragen Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.4 LET OP!!! Lage resolutie!

5 Algemene onderwerpen. Territoriale werking PW - Pensioenovereenkomst. Als een werknemer in Nederland werkt, geniet hij altijd beschermende werking van de PW. Een werknemer die tijdelijk (korter dan 5 jaar) in het buitenland werkt of naar het buitenland gedetacheerd wordt, valt ook onder de PW. Een buitenlander die tijdelijk in Nederland werkt of gedetacheerd wordt valt in beginsel niet onder de PW. Toetreden tot de regeling. Toetredingsleeftijd: mag maximaal gesteld worden op 21 jaar. Wachttijd: een deelnemer bouwt dan gedurende een bepaalde periode in het begin van het arbeidscontract geen pensioen op. Drempelperiode: een deelnemer bouwt pensioen op dat pas definitief wordt toegekend na een bepaalde periode. De maximale wachttijd of drempelperiode voor ouderdomspen sioen mag nog maar 2 maanden bedragen. Een wachttijd of drempelperiode voor arbeidsongeschiktheids- en nabestaandenpensioendekkingen is niet meer toegestaan. Let op de gelijke behandeling tussen werknemers met een tijdelijk contract en werknemers met een contract voor onbepaalde tijd. Het hanteren van wachttijd en drempelperiode zal naar verhouding vaker werknemers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst treffen. Zorgplicht pensioenuitvoerder bij premieovereenkomsten met beleggingsvrijheid. In het gewijzigde wetsvoorstel zijn er de volgende mogelijkheden: de pensioenuitvoerder neemt alle beleggingsbeslissingen ter bescherming van de deelnemers die niet kunnen of willen beslissen over de gewenste beleggingsmix. De pensioenuitvoerder stelt grenzen op ten aanzien van de spreiding van de beleggingen over verschillende regio s en sectoren in relatie tot de duur van de periode tot de pensioendatum. Het beleggingsrisico moet kleiner worden naarmate de pensioendatum nadert. wanneer een deelnemer dat aangeeft kan hij zelf beleggen. De pensioenuitvoerder is dan wel gehouden de deelnemer te begeleiden d.m.v. advies en informatie. Daarvoor mogen kosten worden gevraagd. Het advies moet worden gegeven conform de adviesverplichtingen volgens de WFD (art. 30 t/m 38 WFD worden van toepassing op deze premieovereenkomsten) Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.5 LET OP!!! Lage resolutie!

6 Eisen premiebetaling. Werkgever voldoet binnen 1 maand na elk kalenderkwartaal de werkgevers- en werknemerspremie die over dat kwartaal zijn verschuldigd. Wordt de premie over een langere termijn bepaald? Dat mag maximaal 1 jaar zijn. Binnen 1 maand na elk kwartaal voldoet de werkgever ¼ deel van de werkgeversen werknemerspremie zoals ingeschat door de pensioenuitvoerder (de voorlopige nota). De totale jaarpremie (werkgevers- en werknemerspremie), wordt uiterlijk binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar voldaan aan pensioenuitvoerder (de definitieve nota). Betalingsachterstand. De verzekeraar deelt deelnemers en werkgever mee als de opbouw van het pensioen of risicodekking door premieachterstand wordt beëindigd. Deze mededeling mag pas gedaan worden wanneer de verzekeraar zich aantoonbaar heeft ingespannen de achterstallige premie te innen door het versturen van een aanmaning. In deze aanmaning moet de werkgever nog een betalingstermijn van 1 maand worden gegeven. Pas 3 maanden na de mededeling door de pensioenuitvoerder kan tot beëindiging (premievrijmaking) of het laten vervallen van de arbeidsongeschiktheids- en overlijdensdekking worden overgegaan. Premievrijmaking is alleen met terugwerkende kracht mogelijk per de datum die 5 maanden vóór het tijdstip van de mededeling ligt. Afkoop. De pensioenuitvoerder heeft het recht om 2 jaar na beëindiging van de deelneming het pensioen af te kopen, als het ouderdomspensioen op de ingangsdatum minder bedraagt dan 400 per jaar. Voorbeeld 1/1 Premie verschuldigd 1/5 Aanmaning 1/6 Mededeling personeel 1/9 Premievrijmaken per 1/ Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.6 LET OP!!! Lage resolutie!

7 De pensioenuitvoerder informeert de gewezen deelnemer binnen 6 maanden na afloop van de periode van 2 jaar en keert de afkoopwaarde aan de gewezen deelnemer of gepensioneerde uit. De pensioenuitvoerder heeft het recht om partnerpensioen en eventuele andere pensioenrechten voor de nabestaanden van dezelfde (gewezen) deelnemer of gepensioneerde af te kopen, als de uitkering van het partnerpensioen op de ingangsdatum minder bedraagt dan 400 per jaar. De afkoopwaarde wordt aan de gewezen deelnemer of gepensioneerde uitgekeerd. De pensioenuitvoerder heeft tegenover de gewezen partner het recht om een aanspraak op bijzonder partnerpensioen af te kopen als de uitkering van het partnerpensioen op de ingangsdatum minder zal bedragen dan 400 per jaar. De afkoopwaarde wordt aan de gewezen partner uitgekeerd. C-polis. Een pensioenverzekering met de werknemer als verzekeringnemer is niet meer mogelijk. De werkgever gaat de uitvoeringsovereenkomst met de pensioenuitvoerder aan. Bestaande C-polissen kunnen mogelijk in stand blijven, maar alle bepalingen van de Pensioenwet worden wel op de verzekering van toepassing. Verjaring. Pensioenaanspraken kunnen tijdens het leven van de pensioengerechtigde niet meer verjaren. Toeslagen. In de pensioenovereenkomst wordt bepaald of er toeslagen worden verleend en, zo ja, wat het ambitieniveau daarvan is en welke voorwaarden bij de toeslagverlening gelden. Een toeslag is alleen voorwaardelijk als in de pensioenovereenkomst, de uitvoeringsovereenkomst, het pensioenreglement, de startbrief, de pensioenopgaven én in de overige informatieverstrekking van de pensioenuitvoerder een voorwaardelijksheidsverklaring is opgenomen. Uitruil. Het wettelijke recht op uitruil houdt in: - uitruil van NP in OP; - uitruil van OP in NP. Overige vormen van uitruil die mogelijk zijn: - in plaats van een bepaald soort pensioen geheel of gedeeltelijk te kiezen voor een ander soort pensioen; - vervroegen of uitstellen van de pensioendatum; - variatie in hoogte van het pensioen Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.7 LET OP!!! Lage resolutie!

8 De uitruil moet sekseneutraal en collectief actuarieel gelijkwaardig zijn voor het pensioen dat is opgebouwd na Voor beschikbare premieregelingen en streefregelingen geldt uiteraard na Behoud aanspraken. Onder de PSW verkrijgt de gewezen deelnemer bij uitdiensttreding een tijdsevenredig recht. Als in de pensioenregeling een maximering van 40 jaar geldt van het aantal opbouwjaren, dan kan dat betekenen dat ook al is er pensioen opgebouwd, de gewezen deelnemer geen pensioenaanspraken mee krijgt. Onder de Pensioenwet wordt het tijdsevenredige recht anders berekend. Opgebouwde aanspraken blijven hierdoor altijd staan. Voorbeeld. Indiensttredingsleeftijd 20 jaar Pensioenleeftijd 65 jaar Opbouwpercentage 2% eindloon Pensioengrondslag Max. aantal deelnemingsjaren 40 jaren Uitdiensttredingsleeftijd 30 jaar Tijdsevenredige pensioenaanspraken (TEP) onder de PSW. (40 x 2% x ) - (35 x 2% x ) = Tijdsevenredige pensioenaanspraken (TEA) onder de PW. 10 x 2% x = Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.8 LET OP!!! Lage resolutie!

9 Overgangsrecht. Het is de bedoeling dat de Pensioenwet in werking treedt op 1 januari Afhankelijk van het wettelijke voorschrift geldt er een overgangstermijn van 1 jaar. Voor verzekeraars geldt in sommige gevallen een overgangstermijn van 2 jaar. Daar waar pensioenuitvoerders tijd nodig hebben om nieuwe voorschriften te implementeren, geldt over het algemeen een overgangstermijn van 1 of 2 jaar. Denk hierbij aan toetredingsleeftijd, startbrief, zorgplicht beleggingsverzekeringen etc. Directeur-grootaandeelhouder. Heeft de DGA vóór 1/1/2007 een pensioenovereenkomst gesloten met de BV? Ja. Waar is het pensioen ondergebracht? Nee. De DGA kan geen pensioen opbouwen onder de beschermende werking van de Pensioenwet.PW) Verzekeraar (verz) Opties: 1 blijven opbouwen/laten staan PW is van toepassing; 2 overhevelen voor 1/1/08 naar EB, PW is niet van toepassing. Eigen beheer (EB) Opties: 1 blijven opbouwen/laten staan, PW is niet van toepassing; 2 overhevelen voor 1/1/08 naar verz, PW is van toepassing. Eigen beheer en verzekeraar Opties: 1 alles naar EB voor 1/1/08, PW is niet van toepassing; 2 alles naar verz voor 1/1/08, PW is van toepassing; 3 Huidige opbouw handhaven; EB: PW niet van toepassing; verz: PW wel van toepassing Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.9 LET OP!!! Lage resolutie!

10 Waardeoverdracht. De regels over waardeoverdracht zijn in het wetsvoorstel PW grotendeels gelijk aan de regels onder de PSW. De verschillen zijn: - waardeoverdracht wordt niet langer beschouwd als een vorm van afkoop; - de rekenregels over waardeoverdracht worden nog aangepast en deze zullen afwijken van de huidige regels (denk daarbij aan de bepaling van de hoogte van de technische voorzieningen op marktwaarde in plaats van op een vaste rekenrente); - een DGA kan onder de PW zijn in eigen beheer (of pensioen-bv) opgebouwde rechten niet meer overdragen naar een pensioenuitvoerder, ook niet nadat hij een gewone werknemer is geworden (omdat de DGA niet onder de PW valt); - niet alleen pensioenfondsen, maar ook verzekeraars moeten een verzoek tot waardeoverdracht van een groep individuen melden aan de toezichthouder en deze kan een mogelijke waardeoverdracht verbieden; - mogelijkheid tot vrijwaring van verzekeraar/pensioenfonds door werknemers bij waardeoverdracht van al vóór 8 juli 1994 opgebouwde rechten, omdat deze oude pensioenaanspraken niet volledig zijn afgefinancierd; - de overdragende uitvoerder moet in de situatie van waardeoverdracht waarbij de werkgever niet wijzigt of bij waardeoverdracht bij het bereiken van de pensioendatum (shoppen bij kapitaal- en premieovereenkomsten) toetsen of voldaan wordt aan sekseneutraliteit (het te verwerven pensioen is voor mannen en vrouwen gelijk) en aan collectieve actuariële gelijkwaardigheid (de over te dragen waarde moet zodanig berekend worden dat er op het niveau van de pensioenuitvoerder geen geld achterblijft). Hierover zal nieuw beleid moeten worden geformuleerd; Echtscheiding. Voor ex-samenwoners bestaat een recht op bijzonder NP als de pensioenovereenkomst voorziet in een PP voor een samenwonende partner. Onder de PSW is het mogelijk ongehuwde partners uit te sluiten van een bijzonder NP Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.10 LET OP!!! Lage resolutie!

11 Definities. Letterlijk overgenomen uit het wetsvoorstel. aanspraakgerechtigde: persoon die begunstigde is voor een nog niet ingegaan pensioen; deelnemer: de werknemer of gewezen werknemer die op grond van een pensioenovereenkomst pensioenaanspraken verwerft jegens een pensioenuitvoerder; directeur-grootaandeelhouder: a. persoonlijk houder van aandelen welke ten minste een tiende deel van het geplaatste kapitaal van de vennootschap van de werkgever vertegenwoordigen; b. indirect persoonlijk houder van aandelen welke ten minste een tiende deel van het geplaatste kapitaal van de vennootschap van de werkgever vertegenwoordigen; of c. houder van certificaten van aandelen, uitgegeven door tussenkomst van een administratiekantoor waarvan hij voor ten minste een tiende deel in het bestuur vertegenwoordigd is, welke ten minste een tiende deel van het geplaatste kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen; gepensioneerde: pensioengerechtigde voor wie het ouderdomspensioen is ingegaan; gewezen deelnemer: de werknemer of gewezen werknemer door wie op grond van een pensioenovereenkomst geen pensioen meer wordt verworven en die bij beëindiging van de deelneming een pensioenaanspraak heeft behouden jegens een pensioenuitvoerder; kapitaalovereenkomst: een pensioenovereenkomst inzake een vastgesteld kapitaal dat uiterlijk op de pensioendatum wordt omgezet in een pensioenuitkering; partner: echtgenoot, geregistreerde partner of partner in de zin van de pensioenovereenkomst; pensioenaanspraak: het recht op een nog niet ingegaan pensioen, uitgezonderd overeengekomen voorwaardelijke toeslagverlening; pensioengerechtigde: persoon voor wie op grond van een pensioenovereenkomst het pensioen is ingegaan; pensioenovereenkomst: hetgeen tussen een werkgever en een werknemer is overeengekomen betreffende pensioen; pensioenrecht: het recht op een ingegaan pensioen, uitgezonderd overeengekomen voorwaardelijke toeslagverlening; pensioenreglement: de door de pensioenuitvoerder opgestelde regeling met betrekking tot de verhouding tussen pensioenuitvoerder en deelnemer; premieovereenkomst: een pensioenovereenkomst inzake een vastgestelde premie die uiterlijk op de pensioendatum wordt omgezet in een pensioenuitkering; toeslag: een verhoging van: a. een pensioenrecht; b. een pensioenaanspraak van een gewezen deelnemer mits die verhoging bij een kapitaalovereenkomst niet voortvloeit uit rente- of winstdeling of bij een premieovereenkomst niet voorvloeit uit behaald beleggingsrendement; of c. een pensioenaanspraak van een deelnemer op grond van een uitkeringsovereenkomst gebaseerd op het middelloonstelsel of gebaseerd op een vastebedragenregeling, mits de verhoging geen verband houdt met een verhoging van de pensioengrondslag, de toename van het in aanmerking te nemen aantal jaren of een wijziging van de pensioenovereenkomst; uitkeringsovereenkomst: een pensioenovereenkomst inzake een vastgestelde pensioenuitkering; uitvoeringsovereenkomst: de overeenkomst tussen een werkgever en een pensioenuitvoerder over de uitvoering van een of meer pensioenovereenkomsten Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.11 LET OP!!! Lage resolutie!

12 Meer informatie over de Pensioenwet? - Kijk op - Neem contact op met een van de medewerkers van FiZie op , dagelijks bereikbaar van uur uur en van uur Burgemeester Rijnderslaan 7, 1185 MD Amstelveen. Telefoon Broch Pensioenwet_195x195.indd.PDF - pag.12 LET OP!!! Lage resolutie!

Aandachtspuntenlijst reglementen rechtstreekse regeling

Aandachtspuntenlijst reglementen rechtstreekse regeling Aandachtspuntenlijst reglementen rechtstreekse regeling Dit reglement betreft een: (versie augustus 2012) A. Verplichte PW artikelen

Nadere informatie

Belangenvereniging SPD De Pensioenwet vanaf 1 januari 2007

Belangenvereniging SPD De Pensioenwet vanaf 1 januari 2007 Belangenvereniging SPD De Pensioenwet vanaf 1 januari 2007 1 Het pensioenhuis van Nederland Derde verdieping Individuele voorzieningen verzekeraars (lijfrente) Tweede verdieping - pensioen werkgever -

Nadere informatie

Voorstel van wet houdende invoering van de Pensioenwet (Invoerings- en aanpassingswet Pensioenwet)

Voorstel van wet houdende invoering van de Pensioenwet (Invoerings- en aanpassingswet Pensioenwet) Voorstel van wet houdende invoering van de Pensioenwet (Invoerings- en aanpassingswet Pensioenwet) Allen die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: Alzo Wij in overweging genomen hebben,

Nadere informatie

Overzicht Nederlands sociaal en arbeidsrecht en voorschriften van informatieverstrekking

Overzicht Nederlands sociaal en arbeidsrecht en voorschriften van informatieverstrekking Bij de uitvoering van de pensioenregeling van een in Nederland gevestigde werkgever door een pensioeninstelling uit een andere lidstaat blijven, op grond van de Europese Richtlijn EU 2016/2341/EU, het

Nadere informatie

DNB en AFM zijn op grond van de Europese pensioenrichtlijn (2003/31/EG) verplicht om te dit overzicht te publiceren.

DNB en AFM zijn op grond van de Europese pensioenrichtlijn (2003/31/EG) verplicht om te dit overzicht te publiceren. Overzicht van het toepasselijke sociaal en arbeidsrecht, de informatievoorschriften en beleggingsrestricties die van toepassing zijn op Nederlandse pensioenregelingen die worden uitgevoerd door een pensioeninstelling

Nadere informatie

DE NIEUWE PENSIOENWET

DE NIEUWE PENSIOENWET DE NIEUWE PENSIOENWET Invoering nieuwe Pensioenwet In deze brochure hebben wij beschreven wat de gevolgen zijn voor uw pensioenregeling. Aangezien de wet per 1 januari 2007 is ingevoerd en gefaseerd in

Nadere informatie

ADDENDUM BIJ DE PENSIOENOVEREENKOMST

ADDENDUM BIJ DE PENSIOENOVEREENKOMST ADDENDUM BIJ DE PENSIOENOVEREENKOMST In aanvulling op de eerder tussen de werkgever en diens werknemers gesloten pensioenovereenkomst maken met ingang van 1 januari 2008 de hierna vermelde bepalingen deel

Nadere informatie

Startbrief. 1. Algemeen. Waardeoverdracht. Informatie die u geeft. Wanneer bent u deelnemer in de Basisregeling?

Startbrief. 1. Algemeen. Waardeoverdracht. Informatie die u geeft. Wanneer bent u deelnemer in de Basisregeling? Startbrief Deze startbrief bestaat uit 3 delen: Algemeen, Basisregeling en Plusregeling. 1. Algemeen Uw werkgever: Tentoo Collective Freelance & Flex B.V. Uw pensioenuitvoerder: ABN AMRO Pensioenen Soort

Nadere informatie

uit dienstbetrekking voortvloeiende rechtsbetrekking tussen overheidswerkgever

uit dienstbetrekking voortvloeiende rechtsbetrekking tussen overheidswerkgever 2. Pensioenwet (PW) 2.1 Pensioenovereenkomst 1 ¾ Pensioenovereenkomst is ¾ hetgeen tussen werkgever en werknemer over pensioen is overeengekomen ¾ navolgende gelijkgestelde rechtsbetrekkingen uit dienstbetrekking

Nadere informatie

Aandachtspuntenlijst reglementen (Bpf)

Aandachtspuntenlijst reglementen (Bpf) Aandachtspuntenlijst reglementen (Bpf) Dit reglement betreft een: (versie augustus 2012) A. Verplichte PW artikelen Datum in- Nr. Aard

Nadere informatie

Aandachtspuntenlijst reglementen (Brf)

Aandachtspuntenlijst reglementen (Brf) Aandachtspuntenlijst reglementen (Brf) Art 28 WvB. Dit reglement betreft een: (versie augustus 2012) A. Verplichte WvB artikelen Datum

Nadere informatie

Aandachtspuntenlijst reglementen (Opf)

Aandachtspuntenlijst reglementen (Opf) Aandachtspuntenlijst reglementen (Opf) Dit reglement betreft een: (versie augustus 2012) A. Verplichte PW artikelen Datum in- Nr. Aard

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. DEFINITIES EN TOEPASSINGSGEBIED

HOOFDSTUK 1. DEFINITIES EN TOEPASSINGSGEBIED Voorstel van wet houdende regels betreffende pensioenen (Pensioenwet) Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is te komen

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST MET REXEL NEDERLAND B.V.

UITVOERINGSOVEREENKOMST MET REXEL NEDERLAND B.V. UITVOERINGSOVEREENKOMST MET REXEL NEDERLAND B.V. STICHTING PENSIOENFONDS SAGITTARIUS 1 De ondergetekenden: Stichting Pensioenfonds Sagittarius, gevestigd te Bussum aan de Brediusweg 57A, hierna te noemen

Nadere informatie

IORP II De implementatie is nu een feit: Communicatie

IORP II De implementatie is nu een feit: Communicatie Nieuwsbericht Datum: 28 januari 2019 Van: Swalef pensioenjuristen en academie Onderwerp: IORP II De implementatie is nu een feit: Communicatie Nieuwsbericht 2 van 4 In werking! Op 13 januari 2019 is de

Nadere informatie

Communicatieplan Stichting Brocacef Pensioenfonds

Communicatieplan Stichting Brocacef Pensioenfonds Communicatieplan 2015 Stichting Brocacef Pensioenfonds Vastgesteld in de vergadering van het bestuur van 23 november 2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Informatieverplichtingen...

Nadere informatie

Pensioenreglement. van AEGON Levensverzekering N.V. voor de werknemers op wie van toepassing was de pensioenregeling van:

Pensioenreglement. van AEGON Levensverzekering N.V. voor de werknemers op wie van toepassing was de pensioenregeling van: van AEGON Levensverzekering N.V. voor de werknemers op wie van toepassing was de pensioenregeling van: de stichting Beambtenfonds voor het mijnbedrijf. 45283 Inhoudsopgave Algemene Bepalingen Artikel 1.

Nadere informatie

Pensioenreglement. van AEGON Levensverzekering N.V. voor de werknemers op wie van toepassing was de pensioenregeling van:

Pensioenreglement. van AEGON Levensverzekering N.V. voor de werknemers op wie van toepassing was de pensioenregeling van: van AEGON Levensverzekering N.V. voor de werknemers op wie van toepassing was de pensioenregeling van: de stichting Algemeen mijnwerkersfonds van de steenkolenmijnen in Limburg. 45284 Inhoudsopgave Algemene

Nadere informatie

Communicatieplan Stichting Brocacef Pensioenfonds

Communicatieplan Stichting Brocacef Pensioenfonds Communicatieplan 2018 Stichting Brocacef Pensioenfonds Vastgesteld in de vergadering van het bestuur van 14 december 2017 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 1. Informatieverplichtingen...

Nadere informatie

Communicatieplan Stichting Brocacef Pensioenfonds

Communicatieplan Stichting Brocacef Pensioenfonds Communicatieplan 2016 Stichting Brocacef Pensioenfonds Vastgesteld in de vergadering van het bestuur van 21 april 2016 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Informatieverplichtingen... 3

Nadere informatie

Veelgestelde vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen en antwoorden Veelgestelde vragen en antwoorden Algemeen 1. Wat is een UPO? UPO staat voor Uniform Pensioenoverzicht. Het UPO geeft u inzicht in uw huidige en toekomstige financiºle situatie (en de situatie voor uw

Nadere informatie

1. In het eerste en tweede lid wordt schriftelijk vervangen door: schriftelijk of elektronisch.

1. In het eerste en tweede lid wordt schriftelijk vervangen door: schriftelijk of elektronisch. CONCEPT Voorontwerp van het voorstel van wet tot wijziging van de Pensioenwet en de Wet verplichte beroepspensioenregeling in verband met verbetering van de pensioencommunicatie (Wet pensioencommunicatie)

Nadere informatie

1. Pensioenstelsel in Nederland

1. Pensioenstelsel in Nederland PENSIOEN 1. Pensioenstelsel in Nederland 1.1 Pensioengebouw 1 ¾ Pensioen is voorziening waaruit uitkering verstrekt wordt ¾ zodra pensioengerechtigde door ouderdom (ouderdomspensioen) of arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland. Waardeoverdracht uit dienst

Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland. Waardeoverdracht uit dienst Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland Waardeoverdracht uit dienst Inleiding... 3 1. Veranderen van baan en uw pensioen... 4 1.1. U treedt uit dienst... 4 1.2. Recht op waardeoverdracht... 4 1.3. Redenen

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT UNISYS PENSIOENKAPITAALPLAN PENSIOENREGLEMENT UNISYS COMBI PENSIOEN UNISYS PENSIOENREGLEMENT, 12E NOTA VAN WIJZIGING

PENSIOENREGLEMENT UNISYS PENSIOENKAPITAALPLAN PENSIOENREGLEMENT UNISYS COMBI PENSIOEN UNISYS PENSIOENREGLEMENT, 12E NOTA VAN WIJZIGING Stichting Pensioenfonds Unisys Nederland Bijlagen PENSIOENREGLEMENT UNISYS PENSIOENKAPITAALPLAN PENSIOENREGLEMENT UNISYS COMBI PENSIOEN UNISYS PENSIOENREGLEMENT, 12E NOTA VAN WIJZIGING Versie 1 januari

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Buizerdlaan. Waardeoverdracht uit dienst

Stichting Pensioenfonds Buizerdlaan. Waardeoverdracht uit dienst Stichting Pensioenfonds Buizerdlaan Waardeoverdracht uit dienst Inleiding... 3 1. Veranderen van baan en uw pensioen... 4 1.1. U treedt uit dienst... 4 1.2 Vervallen dekking partnerpensioen... 4 1.3 Recht

Nadere informatie

Aanvullend reglement. Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) 2016. 20150622 Reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag)

Aanvullend reglement. Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) 2016. 20150622 Reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) Aanvullend reglement 1 Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) 2016 20150622 Reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) Aanvullend reglement 2 Voorwoord De verplichte pensioenregeling

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Algemeen

Veelgestelde vragen. Algemeen Algemeen 1. Wat is een UPO? UPO staat voor Uniform Pensioenoverzicht. Het UPO geeft u inzicht in uw huidige en toekomstige financiºle situatie (en de situatie voor uw eventuele nabestaanden) bij pensionering,

Nadere informatie

Info over de PENSIOENWET voor Ondernemingspensioenfondsen. Nieuwe verdeling verantwoordelijkheden tussen werkgever, werknemer en pensioenuitvoerder

Info over de PENSIOENWET voor Ondernemingspensioenfondsen. Nieuwe verdeling verantwoordelijkheden tussen werkgever, werknemer en pensioenuitvoerder Info over de PENSIOENWET voor Ondernemingspensioenfondsen Nieuwe verdeling verantwoordelijkheden tussen werkgever, werknemer en pensioenuitvoerder De Pensioenwet Op 26 september is de Pensioenwet na jarenlange

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT D. Pensioenreglement D van Stichting Pensioenfonds Protector per 1 jan 2017 pagina 1 van 47

PENSIOENREGLEMENT D. Pensioenreglement D van Stichting Pensioenfonds Protector per 1 jan 2017 pagina 1 van 47 PENSIOENREGLEMENT D Pensioenreglement D van Stichting Pensioenfonds Protector per 1 jan 2017 pagina 1 van 47 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1. DEELNEMING AAN DE PENSIOENREGELING 4 Artikel 1 Deelnemers... 4 Artikel

Nadere informatie

Bijlagen. Stichting Pensioenfonds Unisys Nederland. Versie 1 januari 2013 PENSIOENREGLEMENT UNISYS PENSIOENKAPITAALPLAN

Bijlagen. Stichting Pensioenfonds Unisys Nederland. Versie 1 januari 2013 PENSIOENREGLEMENT UNISYS PENSIOENKAPITAALPLAN Stichting Pensioenfonds Unisys Nederland Bijlagen PENSIOENREGLEMENT UNISYS PENSIOENKAPITAALPLAN PENSIOENREGLEMENT UNISYS COMBI PENSIOEN UNISYS PENSIOENREGLEMENT, 12 E NOTA VAN WIJZIGING Versie 1 januari

Nadere informatie

Addendum 2 bij het Pensioenreglement Sanoma 2009 pensioenregeling, van Stichting Pensioenfonds Sanoma Nederland, contractnummer

Addendum 2 bij het Pensioenreglement Sanoma 2009 pensioenregeling, van Stichting Pensioenfonds Sanoma Nederland, contractnummer Pagina 1 van het addendum 2 bij het Pensioenreglement Sanoma 2009 pensioenregeling, contractnummer 27339 Addendum 2 bij het Pensioenreglement Sanoma 2009 pensioenregeling, van 27339. Stichting Pensioenfonds

Nadere informatie

Pensioenwet. Ambtelijk Consultatiedocument. Wettekst

Pensioenwet. Ambtelijk Consultatiedocument. Wettekst Pensioenwet Ambtelijk Consultatiedocument en Artikelsgewijs Memorie van Toelichting Algemeen deel 01 Algemene bepalingen 02 Definities en Reikwijdte van de Pensioenwet 02 Toepassingsgebied 02 Definities

Nadere informatie

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming>

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming> STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van gevestigd te Legenda Blauw = invullen

Nadere informatie

Aanvullend reglement Extra Pensioenopbouw Boven de Salarisgrens 2015

Aanvullend reglement Extra Pensioenopbouw Boven de Salarisgrens 2015 Aanvullend reglement 1 Aanvullend reglement Extra Pensioenopbouw Boven de Salarisgrens 2015 20150324 Reglement Pensioenopbouw Extra pensioenopbouw Boven de Salarisgrens 2015 Aanvullend reglement 2 Voorwoord

Nadere informatie

Artikel Pensioenwet Artikel lid Artikel PSW Regelgeving op basis van PSW of Wtv 1993 Hoofdstuk 1 1. definities 1 2. nadere bepalingen definities

Artikel Pensioenwet Artikel lid Artikel PSW Regelgeving op basis van PSW of Wtv 1993 Hoofdstuk 1 1. definities 1 2. nadere bepalingen definities Transponeringstabel van Pensioenwet naar Pensioen en spaarfondsenwet Artikel Pensioenwet Artikel lid Artikel PSW Regelgeving op basis van PSW of Wtv 1993 Hoofdstuk 1 1. definities 1 2. nadere bepalingen

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT D. Pensioenreglement D van Stichting Pensioenfonds Protector per 1 juli 2015 pagina 1 van 47

PENSIOENREGLEMENT D. Pensioenreglement D van Stichting Pensioenfonds Protector per 1 juli 2015 pagina 1 van 47 PENSIOENREGLEMENT D Pensioenreglement D van Stichting Pensioenfonds Protector per 1 juli 2015 pagina 1 van 47 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1. DEELNEMING AAN DE PENSIOENREGELING 4 Artikel 1 Deelnemers...4 Artikel

Nadere informatie

Addendum 2 bij het Pensioenreglement pensioenregeling A, van Stichting Pensioenfonds Sanoma Nederland, contractnummer

Addendum 2 bij het Pensioenreglement pensioenregeling A, van Stichting Pensioenfonds Sanoma Nederland, contractnummer Pagina 1 van het addendum 2 bij het Pensioenreglement Sanoma pensioenregeling A, contractnummer 27339 Addendum 2 bij het Pensioenreglement pensioenregeling A, van Stichting Pensioenfonds Sanoma Nederland,

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Trespa. Brochure Pensioenregeling

Stichting Pensioenfonds Trespa. Brochure Pensioenregeling Brochure Pensioenregeling Wat houdt de brochure Pensioenregeling in? De brochure maakt deel uit van de startbrief. In de brochure wordt de pensioenregeling in begrijpelijke taal toegelicht aan de hand

Nadere informatie

Wet van 7 december 2006 houdende regels betreffende pensioenen (Pensioenwet)

Wet van 7 december 2006 houdende regels betreffende pensioenen (Pensioenwet) (Tekst geldend op: 19-12-2012) Wet van 7 december 2006 houdende regels betreffende pensioenen (Pensioenwet) Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz.

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Trespa. Brochure Pensioenregeling

Stichting Pensioenfonds Trespa. Brochure Pensioenregeling Brochure Pensioenregeling Wat houdt de brochure Pensioenregeling in? De brochure maakt deel uit van de startbrief. In de brochure wordt de pensioenregeling in begrijpelijke taal toegelicht aan de hand

Nadere informatie

Info over de PENSIOENWET voor Bedrijfstakpensioenfondsen. Nieuwe verdeling verantwoordelijkheden tussen werkgever, werknemer en pensioenuitvoerder

Info over de PENSIOENWET voor Bedrijfstakpensioenfondsen. Nieuwe verdeling verantwoordelijkheden tussen werkgever, werknemer en pensioenuitvoerder Info over de PENSIOENWET voor Bedrijfstakpensioenfondsen Nieuwe verdeling verantwoordelijkheden tussen werkgever, werknemer en pensioenuitvoerder De Pensioenwet Na jarenlange discussie is de Pensioenwet

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN. Algemeen

VEELGESTELDE VRAGEN. Algemeen Algemeen 1 Wat is een UPO? UPO staat voor Uniform Pensioenoverzicht. Het UPO geeft u inzicht in uw huidige en toekomstige financiële situatie (en de situatie voor uw eventuele nabestaanden) bij pensionering,

Nadere informatie

6.12 Vrijwillige pensioen bijspaarregeling

6.12 Vrijwillige pensioen bijspaarregeling 6.12 Vrijwillige pensioen bijspaarregeling Van toepassing op: - Medewerkers van 18 ar en ouder. Doel: - De mogelijkheid bieden aan medewerkers met een variabel inkomen, en/of met een opgelopen pensioenhiaat

Nadere informatie

Aanvullend pensioenreglement "Excedent middelloon "

Aanvullend pensioenreglement Excedent middelloon Aanvullend pensioenreglement "Excedent middelloon " STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG voor de werknemers geboren op of na 1 januari 1950 ORSIMA April 2018 1 Voorwoord

Nadere informatie

Artikel Beursbengel: Einde deelname aan de pensioenregeling vóór pensioendatum

Artikel Beursbengel: Einde deelname aan de pensioenregeling vóór pensioendatum Artikel Beursbengel: Einde deelname aan de pensioenregeling vóór pensioendatum Zeker ook in de huidige economische crisis zal het nog meer voor gaan komen, dat werknemers niet tot hun pensioendatum kunnen

Nadere informatie

Bijlage 1 bij de pensioenovereenkomst

Bijlage 1 bij de pensioenovereenkomst Bijlage 1 bij de pensioenovereenkomst van Janssen Biologics B.V. Janssen Cilag B.V. Johnson & Johnson Medical B.V. Johnson & Johnson Consumer B.V. Mentor Medical Systems B.V. Crucell Holland B.V. Versie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 34 008 Wijziging van de Pensioenwet en de Wet verplichte beroepspensioenregeling in verband met verbetering van de pensioencommunicatie (Wet pensioencommunicatie)

Nadere informatie

De arbeidsvoorwaarde pensioen en de verplichtingen van de werkgever

De arbeidsvoorwaarde pensioen en de verplichtingen van de werkgever De arbeidsvoorwaarde pensioen en de verplichtingen van de werkgever Inleiding Een werkgever kan diverse arbeidsvoorwaarden aanbieden aan een werknemer. Een belangrijke arbeidsvoorwaarde is pensioen. Een

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2014 2015 34 008 Wijziging van de Pensioenwet en de Wet verplichte beroepspensioenregeling in verband met verbetering van de pensioencommunicatie (Wet pensioencommunicatie)

Nadere informatie

Pensioenwet in Werking!

Pensioenwet in Werking! Pensioenwet in Werking! Een must voor iedereen die met pensioen werkt 2008 mr Monica Swalef Pensioenwet in Werking! Een must voor iedereen die met pensioen werkt November 2007 Monica Swalef Pensioen Consultancy

Nadere informatie

Aanvullend reglement

Aanvullend reglement Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) 2019 Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van gevestigd te Pensioenopbouw boven de Salarisgrens

Nadere informatie

Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (hoog)

Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (hoog) Aanvullend reglement 2017 Pensioenopbouw boven Salarisgrens (hoog) Aanvullend reglement 2 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. Definities 4 2. Algemeen 5 3. Deelname 5 4. Vaststelling Aanvullende pensioengrondslag

Nadere informatie

PENSIOENOVEREENKOMST (MIDDELLOON) in het kader van de Wet VMO. voor de heer/mevrouw @ DGA van @ opgesteld door LNBB actuarissen + pensioenconsultants

PENSIOENOVEREENKOMST (MIDDELLOON) in het kader van de Wet VMO. voor de heer/mevrouw @ DGA van @ opgesteld door LNBB actuarissen + pensioenconsultants PENSIOENOVEREENKOMST (MIDDELLOON) in het kader van de Wet VMO voor de heer/mevrouw @ DGA van @ opgesteld door LNBB actuarissen + pensioenconsultants Kenmerk LNBB, 014-????,??-??-2014 pagina 1 Modelpensioenovereenkomst

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst

Uitvoeringsovereenkomst Uitvoeringsovereenkomst Stichting Pensioenfonds Ardagh Nederland, gevestigd te Dongen, hierna te noemen het fonds en de dochterondernemingen van Ardagh Group Netherlands B.V., gevestigd te Dongen, te weten:

Nadere informatie

De nieuwe Pensioenwet

De nieuwe Pensioenwet S PECIALE PENSIOENUITGAVE DECEMBER 2006/JANUARI 2007 De nieuwe Pensioenwet Gevolgen voor de werkgever!@# Voorwoord Over de invoering van de Pensioenwet per 1 januari 2007 hebben wij al vele malen geschreven

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2006 2007 30 413 Regels betreffende pensioenen (Pensioenwet) A GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 26 september 2006 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der

Nadere informatie

STICHTING BEDRIJFSPENSIOENFONDS VOOR DE AGRARISCHE EN VOEDSELVOORZIENINGSHANDEL. Postbus 3144 2280 GC Rijswijk

STICHTING BEDRIJFSPENSIOENFONDS VOOR DE AGRARISCHE EN VOEDSELVOORZIENINGSHANDEL. Postbus 3144 2280 GC Rijswijk STICHTING BEDRIJFSPENSIOENFONDS VOOR DE AGRARISCHE EN VOEDSELVOORZIENINGSHANDEL Verrijn Stuartlaan 1E 2288 EK Rijswijk Telefoon: 070-3381020 Fax : 070-3503531 Postbus 3144 2280 GC Rijswijk Website: www.bpfavh.nl

Nadere informatie

Toelichting Uniform pensioenoverzicht einde deelneming

Toelichting Uniform pensioenoverzicht einde deelneming Toelichting Uniform pensioenoverzicht einde deelneming Wat u moet weten over uw pensioen Dit pensioenoverzicht ontvangt u omdat

Nadere informatie

Wet van 7 december 2006 houdende regels betreffende pensioenen (Pensioenwet) Definities en toepassingsgebied

Wet van 7 december 2006 houdende regels betreffende pensioenen (Pensioenwet) Definities en toepassingsgebied Wet van 7 december 2006 houdende regels betreffende pensioenen (Pensioenwet) Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Allen, die deze zullen

Nadere informatie

Aanvullend reglement 2016. Pensioenopbouw boven salarisgrens (laag)

Aanvullend reglement 2016. Pensioenopbouw boven salarisgrens (laag) Aanvullend reglement 2016 Pensioenopbouw boven salarisgrens (laag) Aanvullend reglement 2 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. Definities 4 2. Algemeen 5 3. Deelneming 5 4. Vaststelling Aanvullende pensioengrondslag

Nadere informatie

Informatiemomenten Pensioen

Informatiemomenten Pensioen Informatiemomenten Pensioen Hierbij treft u een checklist aan van verplichte informatiemomenten vóór opname in de pensioenregeling, tijdens het dienstverband en na beëindiging dienstverband. U ziet precies

Nadere informatie

Uit dienst. Bij uitdiensttreding stopt de opbouw van je pensioen bij Pensioenfonds UWV. Wat verandert er? En voor welke keuzes sta je nu?

Uit dienst. Bij uitdiensttreding stopt de opbouw van je pensioen bij Pensioenfonds UWV. Wat verandert er? En voor welke keuzes sta je nu? Uit dienst Bij uitdiensttreding stopt de opbouw van je pensioen bij Pensioenfonds UWV. Wat verandert er? En voor welke keuzes sta je nu? N.B. Op dit moment ligt de officiële pensioenleeftijd bij UWV nog

Nadere informatie

Pensioenwet. Hoofdstuk 1. Definities en toepassingsgebied. 1.1. Begripsbepalingen Artikel 1. Definities

Pensioenwet. Hoofdstuk 1. Definities en toepassingsgebied. 1.1. Begripsbepalingen Artikel 1. Definities In deze uitgave is een markup opgenomen van de wetsartikelen die gewijzigd worden door dit wetsvoorstel. Per wetsartikel worden de (voorgestelde) wijzigingen met een kleur getoond, waarbij de kleur afhankelijk

Nadere informatie

Kemira Rotterdam B.V.

Kemira Rotterdam B.V. Kemira Rotterdam B.V. Collectieve arbeidsovereenkomst over pensioenen 2019-2023 Pagina 1 van 7 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST OVER PENSIOENEN Ondergetekenden: Kemira Rotterdam B.V. te Botlek-Rotterdam

Nadere informatie

Betreft: Startbrief in verband met toetreding tot de pensioenregeling

Betreft: Startbrief in verband met toetreding tot de pensioenregeling Yvonne Bloem Administrateur Stichting Pensioenfonds Syngenta Nederland Westeinde 62 Postbus 2 1600 AA Enkhuizen Tel. 0228-366 435 Fax. 0228-366 445 yvonne.bloem@syngenta.com Betreft: Startbrief in verband

Nadere informatie

VOORBEELD UITVOERINGSOVEREENKOMST. tussen het pensioenfonds en de werkgever. op basis van een uitkeringsovereenkomst met vaste werkgeverspremie

VOORBEELD UITVOERINGSOVEREENKOMST. tussen het pensioenfonds en de werkgever. op basis van een uitkeringsovereenkomst met vaste werkgeverspremie VOORBEELD UITVOERINGSOVEREENKOMST tussen het pensioenfonds en de werkgever op basis van een uitkeringsovereenkomst met vaste werkgeverspremie Leeswijzer voorbeelduitvoeringsovereenkomst Deze voorbeelduitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland. Waardeoverdracht in dienst

Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland. Waardeoverdracht in dienst Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland Waardeoverdracht in dienst Inleiding... 3 1. Wat is waardeoverdracht?... 4 1.1. Recht op waardeoverdracht... 4 1.2. Snelheid is geboden... 4 1.3. Redenen van een

Nadere informatie

Bijlage A2 PENSIOENREGLEMENT a.s.r.

Bijlage A2 PENSIOENREGLEMENT a.s.r. Bijlage A2 PENSIOENREGLEMENT a.s.r. 01-01-2015 / 1 INHOUDSOPGAVE 1. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 2. PENSIOENREGELING BIJ A.S.R.... 5 3. GEWEZEN DEELNEMERSCHAP AAN DE PENSIOENREGELING... 5 4. PENSIOENAANSPRAKEN

Nadere informatie

Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming

Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming Wat heeft u aan het Uniform Pensioenoverzicht? Dit pensioenoverzicht ontvangt u omdat

Nadere informatie

Voorwoord. Wageningen, maart 2018 Dirk-Jan Plate CPC. Wijzer in geldzaken 2016, p. 34.

Voorwoord. Wageningen, maart 2018 Dirk-Jan Plate CPC. Wijzer in geldzaken 2016, p. 34. Voorwoord Het verlies aan inkomen krijgt bij ontslag alle aandacht. De pensioeninteresse is laag en neemt bij ontslag nauwelijks toe. Bijna de helft van de Nederlandse beroepsbevolking is zich niet of

Nadere informatie

Communicatieplan. Stichting Pensioenfonds NEG Nederland. Communicatieplan Pensioenfonds NEG v

Communicatieplan. Stichting Pensioenfonds NEG Nederland. Communicatieplan Pensioenfonds NEG v Communicatieplan Stichting Pensioenfonds NEG Nederland Vastgesteld in de vergadering van het bestuur van 19 januari 2017 Eerste revisie vastgesteld in de bestuursvergadering van 15 januari 2018 Communicatieplan

Nadere informatie

Inleiding. Keuzemogelijkheden

Inleiding. Keuzemogelijkheden In dienst Bij indiensttreding bij UWV ga je ook automatisch pensioen opbouwen bij Pensioenfonds UWV. Waar moet je op letten? Welke keuzes kun je maken? N.B. Op dit moment ligt de officiële pensioenleeftijd

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling 1 bij artikel 10 van het reglement voor pensioenregeling IV van Stichting CRH Pensioenfonds

Uitvoeringsregeling 1 bij artikel 10 van het reglement voor pensioenregeling IV van Stichting CRH Pensioenfonds Uitvoeringsregeling 1 bij artikel 10 van het reglement voor pensioenregeling IV van Stichting CRH Pensioenfonds Met deze uitvoeringsregeling geeft het bestuur van Stichting CRH Pensioenfonds uitvoering

Nadere informatie

De nieuwe pensioenwet

De nieuwe pensioenwet Praktijkwijzer van VNO-NCW/AWVN VNO-NCW Postbus 93002, 2509 aa Den Haag Telefoon 070 349 03 49 Fax 070 349 03 00 Ledennummer 070 349 03 66 (telefonische vraagbaak voor leden) Internet http://www.vno-ncw.nl

Nadere informatie

Pensioen. Waardeoverdracht bij indiensttreding

Pensioen. Waardeoverdracht bij indiensttreding Uw Pensioen Waardeoverdracht bij indiensttreding In deze brochure over waardeoverdracht staat algemene informatie en is bedoeld om deelnemers aan het Stichting Pensioenfonds SNT (STPS) algemene informatie

Nadere informatie

Waardeoverdracht. bij indiensttreding. Wat is waardeoverdracht? Is waardeoverdracht. verstandig? Goed om te weten. Een nieuwe baan.

Waardeoverdracht. bij indiensttreding. Wat is waardeoverdracht? Is waardeoverdracht. verstandig? Goed om te weten. Een nieuwe baan. Waardeoverdracht bij indiensttreding Meer weten? www.kpnpensioen.nl Wat is waardeoverdracht? 4 Zoek en vind 11 Een nieuwe baan 3 Is waardeoverdracht verstandig? Goed om te weten 6 Zo vraagt u aan 10 9

Nadere informatie

Voorbeeld Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming <kapitaalovereenkomst> <premieovereenkomst>

Voorbeeld Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming <kapitaalovereenkomst> <premieovereenkomst> Voorbeeld Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming Wat heeft u aan het Uniform Pensioenoverzicht? Het Uniform Pensioenoverzicht geeft u inzicht

Nadere informatie

Startbrief SBZ 1. Inhoud van de basispensioenregeling.

Startbrief SBZ 1. Inhoud van de basispensioenregeling. Startbrief SBZ Inhoudsopgave: 1. Inhoud van de basispensioenregeling. 2. Flexibele elementen pensioenregeling. 3. De toeslagverlening. 4. Opvragen van informatie. 5. Het functioneren van de pensioenuitvoerder.

Nadere informatie

Inleiding. Keuzemogelijkheden

Inleiding. Keuzemogelijkheden In dienst Bij indiensttreding bij UWV ga je ook automatisch pensioen opbouwen bij Pensioenfonds UWV. Waar moet je op letten? Welke keuzes kun je maken? Inleiding Iedereen die in dienst komt bij UWV start

Nadere informatie

Voorbeeld Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming <kapitaalovereenkomst> <premieovereenkomst>

Voorbeeld Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming <kapitaalovereenkomst> <premieovereenkomst> Voorbeeld Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming Wat heeft u aan het Uniform Pensioenoverzicht? Het Uniform Pensioenoverzicht geeft u inzicht

Nadere informatie

Reglement arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Voorzieningsfonds Getronics

Reglement arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Voorzieningsfonds Getronics Reglement arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Voorzieningsfonds Getronics Inhoud REGLEMENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN STICHTING VOORZIENINGSFONDS GETRONICS Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 1

Nadere informatie

Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming

Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming Toelichting Uniform Pensioenoverzicht einde deelneming Wat u moet weten over uw pensioen Dit pensioenoverzicht ontvangt u omdat

Nadere informatie

Hoe is uw pensioen geregeld?

Hoe is uw pensioen geregeld? Hoe is uw pensioen geregeld? Welkom bij Delta Lloyd. U bouwt via pensioen bij ons op, zolang u in dienst bent bij deze werkgever. Dit geldt wanneer u 21 jaar of ouder bent. In dit Pensioen

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Drankindustrie

Uitvoeringsreglement. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Drankindustrie Uitvoeringsreglement Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Drankindustrie Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 2 Hoofdstuk 2 Wijze van vaststelling van de verschuldigde premie... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

PENSIOENSPAARREGLEMENT

PENSIOENSPAARREGLEMENT PENSIOENSPAARREGLEMENT Pensioenfonds TNO PREMIEOVEREENKOMST Inhoud Artikel Onderwerp blz. 1. Begripsbepalingen 2 2. Aanvang en einde deelneming 2 3. Aanspraken en informatieverstrekking 2 4. Financiering

Nadere informatie

en Ardagh Metal Packaging Netherlands B.V.

en Ardagh Metal Packaging Netherlands B.V. Versie 2017 tussen en Ardagh Metal Packaging Netherlands B.V. Versie 2017 Zutphenseweg 51 Postbus 318 7400 AH Deventer Telefoon : 0570-682116 Fax : 0570-682019 Email : info@sptdv.nl Internet : www.sptdv.nl

Nadere informatie

Uw pensioen bij Stichting Bedrijfstakpensioenfonds. Waterrecreatie en de Kunststoffen en Houten Jachtbouw

Uw pensioen bij Stichting Bedrijfstakpensioenfonds. Waterrecreatie en de Kunststoffen en Houten Jachtbouw Uw pensioen bij Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Waterrecreatie en de Kunststoffen en Houten Jachtbouw 3 Welkom! Informatie over uw pensioenregeling bij Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de sector

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds TrueBlue

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds TrueBlue Stichting Bedrijfstakpensioenfonds TrueBlue Uitvoeringsreglement Dit uitvoeringsreglement is een uitgave van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds TrueBlue administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer N.V.

Nadere informatie

Bewaar deze startbrief zorgvuldig. Pensioen heeft nu misschien niet uw hoogste aandacht, binnenkort kan dat anders zijn.

Bewaar deze startbrief zorgvuldig. Pensioen heeft nu misschien niet uw hoogste aandacht, binnenkort kan dat anders zijn. Bewaar deze startbrief zorgvuldig. Pensioen heeft nu misschien niet uw hoogste aandacht, binnenkort kan dat anders zijn. Geachte heer/mevrouw.., Van harte welkom bij het Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland. Uitvoeringsreglement als bedoeld in artikel 11f van de Pensioenwet ambtenaren BES

Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland. Uitvoeringsreglement als bedoeld in artikel 11f van de Pensioenwet ambtenaren BES Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland Uitvoeringsreglement als bedoeld in artikel 11f van de Pensioenwet ambtenaren BES Juni 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Algemene

Nadere informatie

STICHTING BEDRIJFSPENSIOENFONDS VOOR DE AGRARISCHE EN VOEDSELVOORZIENINGSHANDEL. Postbus GC Rijswijk.

STICHTING BEDRIJFSPENSIOENFONDS VOOR DE AGRARISCHE EN VOEDSELVOORZIENINGSHANDEL. Postbus GC Rijswijk. STICHTING BEDRIJFSPENSIOENFONDS VOOR DE AGRARISCHE EN VOEDSELVOORZIENINGSHANDEL Verrijn Stuartlaan 1e 2288 EK Rijswijk Telefoon: 070-3381020 Fax : 070-3503531 Postbus 3144 2280 GC Rijswijk www.bpfavh.nl

Nadere informatie

Pensioenreglement BETEREXCEDENT. <WERKGEVER> Contract: <LEDNR>/001

Pensioenreglement BETEREXCEDENT. <WERKGEVER> Contract: <LEDNR>/001 Pensioenreglement BETEREXCEDENT Contract: /001 Versie 1 januari 2015 met grondslagen per 1 januari 2015 1 Hoofdstuk I Algemene inleidende bepalingen Artikel 1 Definities 1. In dit Pensioenreglement

Nadere informatie

Uniform Pensioenoverzicht <eejj>

Uniform Pensioenoverzicht <eejj> Uniform Pensioenoverzicht Stand per Pensioenovereenkomst

Nadere informatie

Addendum bij de pensioenreglementen geldig vóór 1 januari 2018 van Stichting Pensioenfonds Lloyd s Register Nederland

Addendum bij de pensioenreglementen geldig vóór 1 januari 2018 van Stichting Pensioenfonds Lloyd s Register Nederland Addendum bij de pensioenreglementen geldig vóór 1 januari 2018 van Stichting Pensioenfonds Lloyd s Register Nederland Per 1 januari 2018 zijn de bepalingen uit dit addendum van toepassing voor alle gewezen

Nadere informatie

Pensioenfonds TNO REGLEMENT EXTRA PENSIOEN NETTO PENSIOEN EN TIJDELIJK OUDERDOMSPENSIOEN (TOP) 1 januari 2015

Pensioenfonds TNO REGLEMENT EXTRA PENSIOEN NETTO PENSIOEN EN TIJDELIJK OUDERDOMSPENSIOEN (TOP) 1 januari 2015 Pensioenfonds TNO REGLEMENT EXTRA PENSIOEN NETTO PENSIOEN EN TIJDELIJK OUDERDOMSPENSIOEN (TOP) 1 januari 2015 1 Pensioenfonds TNO REGLEMENT EXTRA PENSIOEN NETTO PENSIOEN EN TIJDELIJK OUDERDOMSPENSIOEN

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ford Nederland Pensioenreglement

Stichting Pensioenfonds Ford Nederland Pensioenreglement Bijlage B Overzicht maximum pensioengevend salaris, grenssalaris, franchise en maximum uitkeringsloon WIA: Datum Maximum pensioengevend salaris Grenssalaris Franchise Maximum uitkeringsloon WIA 1 januari

Nadere informatie

Reglement Regeling Vervroegd Uittreden voor werknemers die na 30 juni 1937 en voor 1 januari 1950 zijn geboren

Reglement Regeling Vervroegd Uittreden voor werknemers die na 30 juni 1937 en voor 1 januari 1950 zijn geboren Stichting Pensioenfonds Gasunie Reglement Regeling Vervroegd Uittreden voor werknemers die na 30 juni 1937 en voor 1 januari 1950 zijn geboren Vastgesteld: 13 december 1994 Gewijzigd: 14 november 1995

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds van de Grolsche Bierbrouwerij, statutair gevestigd te Enschede, hierna te noemen: "het Fonds"

Stichting Pensioenfonds van de Grolsche Bierbrouwerij, statutair gevestigd te Enschede, hierna te noemen: het Fonds Uitvoeringsovereenkomst 2018 Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V., statutair gevestigd te Enschede, hierna te noemen: "de Werkgever" en Stichting Pensioenfonds van de Grolsche Bierbrouwerij, statutair

Nadere informatie