SOCIAL MEDIA AGENDA 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOCIAL MEDIA AGENDA 2013"

Transcriptie

1 SOCIAL MEDIA AGENDA 2013 WAT ZIEN SOCIAL MEDIA VERANTWOORDELIJKEN VAN TOPMERKEN ALS DE GROOTSTE UITDAGINGEN VOOR 2013? december 2012

2 WAT ZIEN TOP MERKEN ALS DE SOCIAL MEDIA UITDAGINGEN VOOR 2013? Voor het tweede jaar op rij hebben wij de social media verantwoordelijken van merken gevraagd wat zij zien als de grootste uitdagingen voor De agenda voor 2013 is bepaald op basis van dertien thema s. In totaal hebben 45 personen deelgenomen aan het onderzoek. Hun verwachtingen voor 2013 lees je in dit rapport.

3 TOETSING OP BASIS VAN DERTIEN STELLINGEN In hoeverre denkt men dat de stelling een uitdaging is voor 2013: (op een schaal van 1 5): 1 Het vergroten van de communities / het aantal fans en volgers en het vergroten van het bereik van de social media inspanningen. 2 Het onderhouden van een structurele dialoog met fans / klanten en het vergroten van (inter)activiteit binnen de communities. 3 Het uitvoeren van succesvolle social media campagnes. 4 Het activeren van medewerkers op social media namens het merk. 5 Het verkrijgen van strategische (bv marketing en service) inzichten uit social media. 6 Het verkrijgen van interne acceptatie op en adoptie van social media inzichten in de interne organisatie. 7 Het houden van een authentieke en oprechte uitstraling naar fans / klanten en het creëren van een closed feedback loop (teruggeven). 8 Het logisch integreren van verschillende social media kanalen (en de corporate website bij voor beeld in content- en activatiestrategie). 9 Interne governance: het op één lijn krijgen van verschillende initiatieven en afdelingen en het doorbreken van traditionele structuren. 10 Het integreren van social media inspanningen in de (bestaande) mediastrategie. 11 Het aansturen van het ecosysteem van bureaus dat betrokken is bij de social media inspanningen. 12 Het verkrijgen van (voldoende) budget voor het uitvoeren van mijn programma. 13 Het koppelen van social media resultaten aan bedrijfsdoelstellingen en het meten van de effectiviteit / ROI

4 CONCLUSIES WAT STAAT ER OP DE AGENDA VOOR 2013? DE REALISATIE VAN EEN DOORLOPENDE DIALOOG De inzet van social media verschilt sterk van traditionele communicatie. De ontwikkeling van een doorlopende dialoog tussen mens en merk de essentie van social media - wordt door brand leaders gezien als de grootste uitdaging voor VERKRIJGEN VAN STRATEGISCHE INZICHTEN EN ROI Na een periode van proberen, enthousiasme en nieuwsgierigheid neemt de focus op waarde creatie sterk toe. Het verkrijgen van strategische inzichten en de realisatie van rendement op social media staan hoog op de agenda. VERGROTING VAN BEREIK EN INVLOED Brand leaders die hun business case hebben gebaseerd op bereik / earned media waarde zien een uitdaging in het steeds veranderende speelveld. Schaalvergroting wordt mede daarom door veel merken als uitdaging aangemerkt. Een belangrijke stap in 2013, integratie in de totale mediastrategie, lijkt vooralsnog als een minder grote uitdaging gezien te worden. BUDGET GEEN UITDAGING MEER? Budget is in 2013 een minder grote uitdaging voor brand leaders. Het is duidelijk dat social media haar plekje heeft verworven in de budgetten. INTEGRATIE VAN SOCIAL AGENCIES BINNEN HET PARTNERNETWERK OOK GEEN ISSUE Ook de toenemende complexiteit van social media lijken brand leaders niet te deren. Het aansturen van het toenemend aantal bureaus dat binnen het speelveld betrokken is, wordt niet als uitdaging gezien.

5 WAT BETEKENT DIT? ONZE VISIE VOOR 2013 De uitkomsten van de Social Media Agenda geven een duidelijk inzicht in de prioriteitstelling van merken voor Als wij deze combineren met de kwalitatieve feedback van het onderzoek en de resultaten van 2012 dan zien wij de volgende drie trends: HET GAAT GEBEUREN DE TRANSITIE NAAR SOCIAL BUSINESS De aandacht voor ROI en de behoefte aan acceptatie van social media inzichten in de organisatie zijn indicatoren dat in 2013 een volgende stap gezet wordt. Nauwere integratie van social elementen in de bedrijfsvoering met een focus op rendement: social business. ACCEPTATIE VAN HET PAID MEDIA MODEL INVESTEREN IN EXTRA BEREIK Enkele brand leaders gaven de recente wijzigingen van Facebook ten aanzien van bereik als reden om te kijken naar schaalvergroting. Niet onverstandig. We zijn inmiddels gewend aan de kosten voor fan / follower recruitment en campagnes. In 2013 komt daarbij dat het ok is om bereik binnen opgebouwde communities te kopen. Om op te vallen in de social media stream. VAN BINNEN NAAR BUITEN - MEDEWERKERS WORDEN MERKWERKERS In opkomst lijkt de rol die medewerkers krijgen in de social media inzet van top merken. Meer dan de helft ziet activatie van medewerkers al als uitdaging voor 2013.

6 VERWACHTINGEN VOOR

7 STELLING 1 3% oneens 97% eens HET VOEREN VAN EEN STRUC TURELE DIALOOG TUSSEN MENS EN MERK VORMT VERREWEG DE GROOTSTE UITDAGING 2013 HET VOEREN VAN EEN STRUCTURELE DIALOOG VORMT DE ESSENTIE VAN SOCIAL MEDIA. 97% VAN DE BRAND LEADERS ZIET HET ONDERHOUDEN DEZE DIALOOG MET FANS / KLANTEN NOG STEEDS ALS GROOTSTE UITDAGING VOOR Ten opzichte van de social media agenda 2012 is het percentage dat deze taak als uitdaging ziet bijna verdubbeld. EENS NEUTRAAL ONEENS Het onderhouden van een structurele dialoog met fans / klanten en het vergroten van (inter) activiteit binnen de communities Het is opvallend, dat dit nog steeds als grootste uitdaging wordt gezien. Merken zijn inmiddels als een meer ervaren in het aangaan van die dialoog.

8 HAROLD REUSKEN ING EUNICE KOEKKOEK MC DONALD S Een open deur maar wel een belangrijke zeker voor een organisatie als ING, consumenten serieus nemen is social media serieus nemen en dat betekent dat je continue een goed beeld moeten hebben wat social media zijn, hoe ze werken en wat de inzet voor je kan doen etc. Maar bovenal hoe consumenten er in zitten. Eigenlijk de old school marketing approach, continue bepalen wie is je doelgroep, waar zit deze doelgroep, waar heeft ze het over en hoe kunnen we daar op in spelen. Ik vind het de grootste uitdaging om voor ons merk een juiste balans te vinden tussen een directe commerciële bijdrage en een lange termijn reputatie doelstelling.

9 STELLING 2 18% neutraal 82% eens EENS NEUTRAAL ONEENS Het verkrijgen van strategische inzichten (bv marketing en service) uit social media VERKRIJGEN VAN STRATEGISCHE INZICHTEN OP TWEEDE PLAATS DE BEHOEFTE AAN EEN STRATEGISCHE BENADERING VAN SOCIAL MEDIA NEEMT IN 2013 TOE. Brand leaders zien het verkrijgen van strategische inzichten uit social media dan ook als tweede belangrijke uitdaging voor Geen brand leader is het oneens met deze stelling. Strategische insights uit social media zijn een belangrijk streven voor Ruim 82% is een eens tot zeer eens met deze stelling.

10 JEROEN SITSKOORN BOL.COM Een open deur (I know) tegelijk niet minder belangrijk. Daar inzetten waar het direct en tastbaar bijdraagt aan verbetering van strategie en doelstellingen. Is niet direct een uitdaging, meer een mindset die sleutel is tot succes.

11 STELLING 3 10% neutraal 10% oneens 80% eens ROI STEEDS BELANGRIJKER EFFECTIVITEIT EN METEN VAN DE ROI VAN SOCIAL MEDIA STEEDS BELANGRIJKER Het meten van ROI wordt steeds belangrijker. In 2012 was slechts 36% het eens met deze stelling. 80% van de respondenten is het eens tot zeer eens met de stelling dat het meten van de effectiviteit / ROI van social media als een uitdaging wordt gezien voor Voor 10% van de brand leaders is de ROI van social media nog geen uitdaging / geen uitdaging meer. EENS NEUTRAAL ONEENS Het koppelen van social media resultaten aan bedrijfsdoelstellingen en het meten van de effectiviteit / ROI

12 STEFFANY VAN DER HOUT SAMSUNG Het belangrijkste is voor ons: Het koppelen van social media resultaten aan bedrijfsdoelstellingen en het meten van de effectiviteit / ROI. Social media moet invloed hebben op een groter geheel en dat is om de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Social media is hierbij geen sales gericht kanaal, maar door het creëren van de awareness en engagement, kan het wel zeker een bijdrage leveren aan de bedrijfsdoelstellingen.

13 STELLING 4 8% oneens 76% eens SOCIAL MEDIA CAMPAGNES SUCCESVOL MAKEN BLIJFT EEN UITDAGING 16% neutraal SOCIAL MEDIA CAMPAGNES BLIJVEN IN 2013 EEN BELANGRIJKE ROL SPELEN IN DE GROEI EN ACTIVATIE VAN COMMUNITIES. Voor 2013 is 76% van de respondenten het eens tot zeer eens dat social media campagnes succesvol maken een uitdaging is voor Vorig jaar stond 16% van de brand leaders neutraal en opzichte van deze stelling. EENS NEUTRAAL ONEENS Het uitvoeren van succesvolle social media campagnes

14 FREEK DELISSEN KRAS.NL Hoe kan social media structureel waarde toevoegen aan je producten of diensten! Campagnes en een sterke content strategie is het begin maar ook nog waarde toevoegen aan producten of diensten gaat een stapje verder. TJERKJE FOKKEMA DOUWE EGBERTS Verschillende sub(merk) campagnes een plek geven binnen een consistente social media strategie met mother brand als afzender.

15 STELLING 5 11% neutraal 15% oneens 74% eens DRIE KWART ZIET INTEGRATIE IN MEDIASTRATEGIE ALS UITDAGING 74% VAN DE BRAND LEADERS UIT DIT ONDERZOEK ZIET INTEGRATIE VAN SOCIAL MEDIA IN DE MEDIA STRATEGIE ALS UITDAGING VOOR % van de respondenten is het eens tot zeer eens met de stelling. 15% van de brand leaders ziet integratie in de mediastrategie niet langer / nog niet als uitdaging voor EENS NEUTRAAL ONEENS Het integreren van social media inspanningen in de (bestaande) mediastrategie

16 LISBETH GRUPPEN HOLLAND CASINO Het integreren van SM in de totale media aanpak is nu nog een uitdaging. SM is wel in de media strategie opgenomen, maar wordt als een apart kanaal aangestuurd. In 2013 wordt dit echt in de online presence geïntregreerd. Mijn inziens is het noodzakelijk dit in de planvorming al vast te leggen. Op deze wijze kun je alle betrokken partijen zowel intern als extern beter aan sluiten, maar ook effectiever inzetten om de beoogde doelstellingen te bereiken.

17 STELLING 6 5% oneens 75% eens SCHAALVERGROTING IS EEN UITDAGING IN 2013 SCHAAL IS EEN UITDAGING IN 2013 VOOR 73% VAN DE BRAND LEADERS. HET VERGROTEN VAN COMMUNITIES EN BEREIK LIJKEN AAN BELANG TE WINNEN. 20% neutraal 75% van de respondenten is het eens tot zeer eens met dit onderwerp. De aanpassingen van Facebook in het najaar van 2012 hebben veel brand leaders hoofdbrekens bezorgd. Business cases die gebaseerd waren op bereik / mediawaarde redden het niet altijd meer zonder media inzet. Het speelveld verandert. EENS NEUTRAAL ONEENS Het vergroten van de communities / het aantal fans en volgers en het vergroten van het bereik van de social media inspanningen

18 SABINE ROMKES VOLKSWAGEN Onze business case is / was gebaseerd op bereik en dus earned media. Maar, als gevolg van de aanpassingen door Facebook (algoritmes/ edge rank) mbt bereik en het dus benodigde mediabudget voor 2013, staan we er nu totaal anders voor. Hoe gaan we dat ene draai geven? PASKAL VAN LOMM ESSENT De basics zijn op orde, we zijn klaar voor de volgende stap. Het zetten van deze stap, met meer fans en een goede transparante eerlijke dialoog is daarin een grote uitdaging.

19 STELLING 7 11% oneens 68% eens INTEGRATIE VAN SOCIAL MEDIA KANALEN BELANGRIJKER HET INTEGREREN VAN DE VERSCHILLENDE SOCIAL MEDIA KANALEN WORDT IN 2013 BELANGRIJKER. 68% ZIET DIT NOG STEEDS ALS EEN UITDAGING. 21% neutraal 68% van de respondenten is het eens tot zeer eens met de stelling dat het integreren van verschillende social media kanalen (en de corporate website) een uitdaging is voor Vorig jaar was slechts 39% het eens met de stelling. EENS NEUTRAAL ONEENS Het logisch integreren van verschillende social media kanalen (en de corporate website, bijvoorbeeld in content- en activatiestrategie)

20 WINAND STEGGERDA BIBLIOTHEEK.NL Organisatie dient te leren hoe Social Media werken en dat bundeling van krachten noodzakelijk is om effectief te zijn. de structuur van social media moet embedded zijn in de organisatie. Niet iets dat je er even bij doet.

21 STELLING 8 14% oneens 68% eens AUTHENTICITEIT EN OPRECHTHEID NIET DE GROOTSTE UITDAGING VOOR 2013 AUTHENTICITEIT EN OPRECHTHEID IS EEN UITDAGING VOOR % neutraal In de social media monitor 5 concludeerden we dat oprechte aandacht van merken richting consumenten een onderscheidende rol zou gaan spelen in de social media strategie van merken in Dit uit zich in een strategie die verder gaat dan content en campagnes, maar communities echt betrekt, echt invloed geeft en laat meedenken en -beslissen. EENS NEUTRAAL ONEENS 68% van de brand leaders ziet deze vorm van authenticiteit en oprechtheid als uitdaging in Het houden van een authentieke en oprechte uitstraling naar fans / klanten en het creëren van een closed feedback loop (teruggeven)

22 MARLOU VAN CAMPEN WNF Structureel betrekken / herkennen en erkennen van WNF-promoters. Creeëren van een inside community (soort Raad van Advies van WNF-friends). Van WNF s achterban een voorhoede maken.

23 STELLING 9 13% oneens 59% eens BUDGET IN 2013 KLEINERE UITDAGING DAN IN 2012 SOCIAL MEDIA LIJKT VOOR EEN DEEL VAN DE BRAND LEADERS HAAR PLAATS IN DE BUDGETTEN GEKREGEN TE HEBBEN. MAAR EEN KRAPPE MEERDERHEID ZIET HET VERKRIJGEN VAN BUDGET OOK IN 2013 NOG ALS EEN UITDAGING 59% geeft aan dat het verkrijgen van budget in 2013 nog steeds een uitdaging blijft. 13% van de respondenten ziet geen uitdaging (meer) in het verkrijgen van voldoende budget. 28% neutraal EENS NEUTRAAL ONEENS Het verkrijgen van (voldoende) budget voor het uitvoeren van mijn programma

24 STELLING 10 55% eens INTERNE GOVERNANCE TERUGKERENDE UITDAGING 16% oneens INTERNE GOVERNANCE BLIJFT EEN TERUGKERENDE UITDAGING Meer dan de helft van de brand leaders (55%) ziet interne governance nog steeds als een belangrijke uitdaging. Ten opzichte van vorig jaar is dit een groei van 10%. Een groot deel ook echter heeft dit niet hoog op het lijstje uitdagingen staan voor EENS NEUTRAAL ONEENS 29% neutraal Interne governance: het op één lijn krijgen van verschillende initiatieven en afdelingen en het doorbreken van traditionele structuren

25 SANDRA HOES MOEDERS VOOR MOEDERS De uitdaging is Interne governance; het op één lijn krijgen van verschillende initiatieven en afdelingen en het doorbreken van tradionele paden.

26 STELLING 11 21% oneens 55% eens OVER INTERNE ADOPTIE VAN INSIGHTS ZIJN DE MENINGEN VERDEELD OVER INTERNE ADOPTIE / ACCEPTATIE VAN SOCIAL MEDIA / COMMUNITY INSIGHTS ZIJN DE MENINGEN VERDEELD. Het krappe merendeel van 55% van de brand leaders is het eens tot zeer eens dat acceptatie en adoptie een belangrijk doel is voor % is het oneens tot zeer oneens met deze stelling. Dit is gestegen t.o.v (15%). EENS NEUTRAAL ONEENS 24% neutraal Het verkrijgen van interne acceptatie en adoptie van social media inzichten in de interne organisatie

27 GLENN METSELAAR DURA VERMEER GROEP NV Mobiliseren van de interne organisatie om aan de slag te gaan met social media door het stimuleren van voorbeeldgedrag.

28 STELLING 12 55% eens 55% ZIET ACTIVATIE VAN MEDEWERKERS ALS UITDAGING VOOR 2013 HET ACTIVEREN VAN MEDEWERKERS WORDT INMIDDELS ALS UITDAGING GEZIEN VOOR 2013 Voor 55% van de respondenten geldt dat het activeren van medewerkers op social media gebied als een uitdaging voor 2013 wordt gezien. 29% oneens 29% is het oneens tot zeer oneens met deze stelling. EENS NEUTRAAL ONEENS 16% neutraal Het activeren van mede werkers op social media namens het merk

29 MARLOES VAN DEVENTER VGZ Dat we als organisatie om kunnen gaan met dialoog en interactie met klanten en overige stakeholders en ook echt iets gaan doen met die inzichten als één organisatie. Niet als 200 eilanden binnen diezelfde organisatie, zoals nu vaak nog het geval is.

30 STELLING 13 15% oneens 48% eens SAMENWERKING VERSCHILLENDE BUREAUS GEEN GROTE HOOFDBREKER DE MENING IS VERDEELD OVER DE UITDAGING VAN HET AANSTUREN VAN HET ECOSYSTEEM VAN BUREAUS. 48% van de respondenten is het eens tot zeer eens met de stelling dat het aansturen van bureaus een uitdaging wordt voor Opvallend is dat 37% neutraal staat tegenover deze stelling. 15% van de brand leaders ziet het aansturen van het ecosysteem niet als uitdaging. EENS NEUTRAAL ONEENS Het aansturen van het ecosysteem van bureaus dat betrokken is bij de social media inspanningen 37% neutraal

31 A BIG THANK YOU TO DE VOLGENDE ORGANISATIES HEBBEN MEEGEWERKT AAN DE SOCIAL MEDIA AGENDA 2013: Adobe AEGON Andrélon ANWB ASR Bibliotheek.nl Bol.com C&A Douwe Egberts Dr. Oetker Dura Vermeer Groep NV Eneco Essent Gall & Gall Heineken Holland Casino ING KRAS.NL LG McDonald s Moeders voor Moeders Rabobank Robeco Samsung Unilever UPC VGZ Vodafone Volkswagen wehkamp.nl WNF Ziggo en 13 anonieme brand leaders die hebben gereageerd!

32 JOIN THE CONVERSATION #SMA2013 SOCIAL MEDIA AGENDA 2013 SOCIAL MEDIA AGENDA 2013

33 OVER SOCIAL EMBASSY Social Embassy verbindt merken en mensen via social media. Wij ondersteunen merken bij social media strategie, -implementatie en community management. Met veel trots werken wij voor meer dan 25 topmerken zoals Rabobank, Unilever en Volkswagen. Social Embassy publiceert jaarlijks de Social Media Agenda; het onderzoek naar de social media voorspellingen van brand leaders voor het komende jaar. ( MEER WETEN? Neem voor meer informatie contact op met Steven Jongeneel of Martin Kloos Social Embassy Huys Azie, verdieping 1-a Jollemanhof 8-a 1019 GW Amsterdam

34 #HAPPY2013!

SOCIAL MEDIA AGENDA 2014

SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 Key Opinion Formers onderzoek Martin Kloos & Bram Draaijer SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 Wat kunnen we dit jaar verwachten van de social media inzet door merken? Minder focus op likes,

Nadere informatie

FACEBOOK. HYPE OF HEILIGE GRAAL?

FACEBOOK. HYPE OF HEILIGE GRAAL? FACEBOOK. HYPE OF HEILIGE GRAAL? WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK NAAR DE INVLOED VAN FACEBOOK OP DE RELATIE TUSSEN MERK EN MENS ENGAGEMENT OP FACEBOOK, HEEFT DAT NOU ZIN? Engagement. Als er één term is die

Nadere informatie

IMPACT VAN SOCIAL MEDIA OP HET NIEUWS

IMPACT VAN SOCIAL MEDIA OP HET NIEUWS #SMING14 IMPACT VAN SOCIAL MEDIA OP HET NIEUWS EEN INTERNATIONAAL ONDERZOEK DOOR ING NAAR DE IMPACT VAN SOCIAL MEDIA OP DE WERKZAAMHEDEN VAN PR PROFESSIONALS & JOURNALISTEN, NIEUWS & NIEUWSVERSPREIDING

Nadere informatie

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 49% vindt dat mediabureaus tekort schieten in hun advies over online marketing Wat is de werkelijkheid van

Nadere informatie

DIGITAL MARKETING TRENDS 2014

DIGITAL MARKETING TRENDS 2014 DIGITAL MARKETING TRENDS 2014 1 2 MARKETING TRENDS Bron: Adobe 2013 3 WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE DIGITALE ACTIVITEITEN? Bron: Dave Chaffey 2013 4 SOCIAL MEDIA MEER EN MEER DEEL VAN ZAKELIJK LEVEN Hoe lang

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Onderzoek naar de effectiviteit van Business Control 2016

Onderzoek naar de effectiviteit van Business Control 2016 Onderzoek naar de effectiviteit van Business Control 2016 Eerste inzichten v Rotterdam, december 2016 Inleiding tot deze eerste inzichten Inleiding tot ons onderzoek FinTouch doet 2-jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Aanbieding basisonderzoek 2017

Aanbieding basisonderzoek 2017 10 jaar Aanbieding basisonderzoek 2017 Jaarlijkse monitor naar duurzame perceptie van consumenten sinds 2008 1 Dragen onze MVO-inspanningen bij aan een sterker merk? Vinden consumenten duurzaamheid belangrijk

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

Hoe bedrijven social media gebruiken

Hoe bedrijven social media gebruiken Hoe bedrijven social media gebruiken SMO_214 Powered by Pondres Onderzoek Rob van Bakel Auteurs Milou Vanmulken Sjors Jonkers Beste lezer, Ook in 214 publiceren Pondres en MWM2 het Social Media Onderzoek.

Nadere informatie

De kracht van een sociale organisatie

De kracht van een sociale organisatie De kracht van een sociale organisatie De toegevoegde waarde van zakelijke sociale oplossingen Maarten Verstraeten. www.netvlies.nl Prinsenkade 7 T 076 530 25 25 E mverstraeten@netvlies.nl 4811 VB Breda

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

Hoezo een bank liken!?

Hoezo een bank liken!? Social Media ING Nederland Hoezo een bank liken!? 15e Docter Lezing Amsterdam Schiphol-Oost 8 april 2013 Frank Jan Risseeuw Manager Social Media Hub ING Nederland 1 Eerst even voorstellen Frank Jan Studie

Nadere informatie

Interactieve 3D Digital Signage

Interactieve 3D Digital Signage Interactieve 3D Digital Signage - De toekomst van Digital Signage - Jean-Pierre van Maasakker Persoonlijke Introductie Naam Jean-Pierre van Maasakker Bedrijf Zero Creative BV Functie CEO & International

Nadere informatie

Are you ready for Social Succes?

Are you ready for Social Succes? Are you ready for Social Succes? Bron: SpencerStuart Webber Shandwick, 2010 Voor interne doelen, Social Strategen focussen oa. op meten van ROI Creating ROI Measurements Internal Education and Training

Nadere informatie

Workshop Your Social Media It s Time for Social Succes! Eenstrategische benadering

Workshop Your Social Media It s Time for Social Succes! Eenstrategische benadering Workshop Your Social Media It s Time for Social Succes! Eenstrategische benadering Agenda Agenda Agenda Ontvangst & Welkom Wat is Social Media nu eigenlijk Waarom start ik met Social Media? Voorbeelden

Nadere informatie

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Roel Willems Consultant, OrangeValley 21 maart 2012 Even voorstellen Wat is Social Media Waarom Social Media marketing Social media web

Nadere informatie

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2014 De laatste trends en ontwikkelingen binnen het communicatievak?

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2014 De laatste trends en ontwikkelingen binnen het communicatievak? Rapportage Communicatiejaaronderzoek 2014 De laatste trends en ontwikkelingen binnen het communicatievak? In opdracht van: DirectResearch en Logeion Datum: 19 februari 2014 Auteur: Marieke Gaus & Marvin

Nadere informatie

Rapportage Communicatiejaaronderzoek 2015

Rapportage Communicatiejaaronderzoek 2015 Rapportage Communicatiejaaronderzoek 2015 Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen binnen het communicatievak? In opdracht van: Logeion Datum: 26 februari 2015 Projectnummer: Auteurs: John Ruiter,

Nadere informatie

DE BROADCASTERS VAN DE TOEKOMST?

DE BROADCASTERS VAN DE TOEKOMST? DE BROADCASTERS VAN DE TOEKOMST? Plaatje wat titel slide visueel kracht bij zet 1 UITDAGING MENTOS Achtergrond CONNECTIE MAKEN MET JONGE DOELGROEP (13-18) 2 OPDRACHT: Doelstelling Vergroten awareness Mentos

Nadere informatie

ONLINE VIDEO MONITOR 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT

ONLINE VIDEO MONITOR 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT 2013 CUSTOMER TOUCHPOINT 1. INLEIDING 2 1A. RESPONDENTEN Distributiematerialen onderzoek Het onderzoek voor de Online Video Monitor is in december 2012 uitgevoerd onder de lezers van Marketingfacts. De

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Sociale media: tools en mogelijkheden

Sociale media: tools en mogelijkheden Inspiratiedag Lokale besturen hebben zorgambitie Workshop sociale media in de ouderenzorg Sociale media tools en mogelijkheden - Nieuwe media of sociale media? Trend - Schets Sociale media: tools en mogelijkheden

Nadere informatie

Post HBO Branded Content Strategie

Post HBO Branded Content Strategie Post HBO Branded Content Strategie De Post HBO opleiding Branded Content Strategie duurt ongeveer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

WNF: Social Media meetbaar maken

WNF: Social Media meetbaar maken WNF: Social Media meetbaar maken... http://www.youtube.com/watch?v=4mxjbip6y04 ... Programma 1. WNF Social Media strategie & uitvoering 2. Social Media meten in 4 dimensies: a. Involvement b. Interesse

Nadere informatie

CRM vanuit organisatorisch perspectief

CRM vanuit organisatorisch perspectief Highlights survey CRM in Nederland 2009/2010 CRM vanuit organisatorisch perspectief MarketCap International BV 13 Januari 2010 AGENDA o over de survey en de populatie o actief met en focus op CRM o hulp

Nadere informatie

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan?

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? Hoe u bereikt dat mobile een strategisch onderdeel van uw bedrijfsvoering wordt INHOUD Wat is een mobile strategy? 3 Aanpak van een mobile strategy

Nadere informatie

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2013

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2013 Rapportage Communicatiejaaronderzoek 2013 In opdracht van: DirectResearch en Logeion Datum: 5 maart 2013 Projectnummer: 2013008 Auteur: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek

Nadere informatie

Onderzoek Digital Transformation

Onderzoek Digital Transformation Onderzoek Digital Transformation September november 2014, Nederland Onderzoek is gedaan door efocus onder digital leaders van 30 top500 bedrijven in Nederland. Onderzoek Digital Transformation Digital

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Preview Performance Customer Interactions 2011

Preview Performance Customer Interactions 2011 Katja van Wel Senior consultant Katjavanwel@tote-m.com Preview Performance Customer Interactions 2011 12 Januari 2011, CRM Inspiration over Onderzoeken Agenda Introductie TOTE-M Customer Experience Preview

Nadere informatie

Onderzoek naar de effectiviteit van Business Control

Onderzoek naar de effectiviteit van Business Control Onderzoek naar de effectiviteit van Business Control Top 10 kenmerken van een effectieve v Rotterdam, februari 2015 vs Final Wat kunt u in deze doorkijk verwachten? Inleiding FinTouch doet onderzoek naar

Nadere informatie

REGELHULP CONTENT ACTIVATIE. Weber Shandwick, 27 oktober 2014, Ministerie van VWS

REGELHULP CONTENT ACTIVATIE. Weber Shandwick, 27 oktober 2014, Ministerie van VWS REGELHULP CONTENT ACTIVATIE Weber Shandwick, 27 oktober 2014, Ministerie van VWS De rol van marketing communicatie is veranderd van het genereren van bewustzijn om waarde te c r e e r e n tot het creeren

Nadere informatie

AAN DE ACHTERDEUR BEN JE TE LAAT! Restultaten Nationaal Klantretentie Onderzoek

AAN DE ACHTERDEUR BEN JE TE LAAT! Restultaten Nationaal Klantretentie Onderzoek AAN DE ACHTERDEUR BEN JE TE LAAT! Restultaten Nationaal Klantretentie Onderzoek Auteurs: Jill Eekhart, Arjen Krom en Magiel Tak Eurogroup Consulting December 2013 NATIONAAL KLANTRETENTIE ONDERZOEK Loyale

Nadere informatie

Strategic Decisions Monitor Januari 2015 Trends in Customer Service

Strategic Decisions Monitor Januari 2015 Trends in Customer Service Strategic Decisions Monitor Januari 2015 Trends in Customer Service In samenwerking met KIRC 2015 Niets uit deze publicatie mag geheel of gedeeltelijk op enigerlei schriftelijke, elektronische of andere

Nadere informatie

Digital Agencies 2015

Digital Agencies 2015 Websurvey onder 117 respondenten (werkzaam bij 108 Nederlandse digital agencies), waarvan 85% directie. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van cloud- en hostingprovider True, in samenwerking met Emerce.

Nadere informatie

White Paper Content Marketing. In 10 stappen naar een succesvolle contentmarketingstrategie

White Paper Content Marketing. In 10 stappen naar een succesvolle contentmarketingstrategie White Paper Content Marketing In 10 stappen naar een succesvolle contentmarketingstrategie In 10 stappen naar een succesvolle contentmarketingstrategie Contentmarketing is hot. Dit komt omdat je hiermee

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf?

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? Themabijeenkomst Gezond Beleid Employee branding en HRM 10 september 2015 Vraag Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? 1 Employer branding Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

Programma van vanmiddag:

Programma van vanmiddag: Programma van vanmiddag: Hoe worden sociale media in Nederland gebruikt? Wat zijn de ontwikkelingen binnen gemeenten? Case: stad zonder afval via sociale media? Social tips (vanuit de Gemeente Almere als

Nadere informatie

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter 1 Huidig gebruik van social media LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter Huidig gebruik van social media % van respondenten, meerdere antwoorden

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen?

Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen? Online Marketingcommunicatie (post-hbo opleiding) Aangeboden door: Beeckestijn Business School Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen?

Nadere informatie

Co-creatie. en haar toekomst. Tom Zeegers

Co-creatie. en haar toekomst. Tom Zeegers Co-creatie en haar toekomst. Tom Zeegers Tom Zeegers 16-10-2014 Nijmegen Anticiperen heeft de toekomst: weet wat de klant wil, voordat hij dat zelf weet is een artikel wat recentelijk op Frankwatching

Nadere informatie

STAKEHOLDERS. Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 BUSINESS ASSURANCE

STAKEHOLDERS. Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 BUSINESS ASSURANCE BUSINESS ASSURANCE STAKEHOLDERS Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 1 DNV GL 2014 Stakeholders 19 November 2015 SAFER, SMARTER, GREENER

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Marketingtrends 2012. De klant centraal in social media. Onno Ponfoort. Utrecht, 25 april 2012. Courtesy of

Marketingtrends 2012. De klant centraal in social media. Onno Ponfoort. Utrecht, 25 april 2012. Courtesy of Marketingtrends 2012 De klant centraal in social media Onno Ponfoort Utrecht, 25 april 2012 Courtesy of 1 Courtesy of Marketingtrends 2012 Opzet van het onderzoek Uitkomsten 2012 Trends over de jaren Sector

Nadere informatie

Rapportage. De Kracht van Communicatie. DirectResearch in samenwerking met Logeion Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon

Rapportage. De Kracht van Communicatie. DirectResearch in samenwerking met Logeion Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Rapportage De Kracht van Communicatie DirectResearch in samenwerking met Logeion Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies Resultaten van het onderzoek 5 De

Nadere informatie

Het verschíl maken vanuit Inzicht & Systemisch overzicht!

Het verschíl maken vanuit Inzicht & Systemisch overzicht! Thales HR-dag 24 september 2015 Het verschíl maken vanuit Inzicht & Systemisch overzicht! De oplossing vind je nooit op het niveau van het probleem zelf Waar of Niet Waar? De kracht van systemische (organisatie)

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Masterclass - Jouw digitale strategie #4

Masterclass - Jouw digitale strategie #4 Masterclass - Jouw digitale strategie #4 Op weg naar connectie met de eindgebruiker #vananaloognaardigitaal Fanship, Conversie en Waarde (c) 2014 DDMCA/Denis Doeland All rights reserved contact: denis.doeland@ddmca.com

Nadere informatie

#SMO2011. Pondres Social Media Onderzoek 2011. Wat deden we in 2010? En doen we in 2011?

#SMO2011. Pondres Social Media Onderzoek 2011. Wat deden we in 2010? En doen we in 2011? #SMO2011 Pondres Social Media Onderzoek 2011 Wat deden we in 2010? En doen we in 2011? # Onderzoek door: Pondres Social Marketing # Software door: MWM2 # Onderzoeker: Mitchel Schouw # Auteur en contact:

Nadere informatie

Social Media strategieën in relatie tot HR-vraagstukken Employer Branding & Recruitment

Social Media strategieën in relatie tot HR-vraagstukken Employer Branding & Recruitment Social Media strategieën in relatie tot HR-vraagstukken Employer Branding & Recruitment Inhoudsopgave Inleiding 3 Social Media strategie & HR 4 Plan van aanpak 5 Fase 1 Doelstellingen van Social Media

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak Rapportage Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak In opdracht van: DirectResearch & Logeion en d Associatie van hoofden Communicatie Datum: 15 september 2014 Projectnummer: 2013008 Auteur(s): John

Nadere informatie

De wereld van online communicatie anno. 13 augustus 2014

De wereld van online communicatie anno. 13 augustus 2014 ! De wereld van online communicatie anno! 13 augustus 2014 Anne Marie Hazenberg @AMH010 @NewMediaBrains @SoMeMonteur amh@newmediabrains.com www.newmediabrains.com Online brains 15 professionals meer dan

Nadere informatie

courses and programms experience others Formal vs informal learning Objective 2013-2016: Eneco Groep medewerkers dragen actief bij aan de onze duurzame strategie doordat ze hier via een intern digitaal

Nadere informatie

10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL

10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL 10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Zo overtuigt u uw doelgroep wél van de toegevoegde waarde Auteur: Wendy Appel Datum: 7 juli 2009 OnlineResults Databankweg 12p 3821 AL Amersfoort T 035

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Branded Content Strategie De cursus Branded Content Strategie duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Strategic Decisions Monitor. Juni 2013 Dilemma s in Klantcontact

Strategic Decisions Monitor. Juni 2013 Dilemma s in Klantcontact Strategic Decisions Monitor Juni 2013 Dilemma s in Klantcontact KIRC 2013 Niets uit deze publicatie mag geheel of gedeeltelijk op enigerlei schriftelijke, elektronische of andere wijze openbaar worden

Nadere informatie

Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop"

Europese aanbesteding Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbesteding Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbestedende

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

Arne Keuning Projectmanager / Adviseur bij Upstream

Arne Keuning Projectmanager / Adviseur bij Upstream Arne Keuning Projectmanager / Adviseur bij Upstream #0 75 % van de gevraagde organisaties zet social media in #0 10 tips voor het effectief meten van social media #0 #0 10 tips voor het effectief meten

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Contentmarketing @ Deli XL

Contentmarketing @ Deli XL Anouk Beeren, manager e commerce & merchandising Contentmarketing @ Deli XL Page 1 Page 2 Anouk Beeren Anouk Beeren Manager e-commerce & merchandising @AnoukOnline Page 3 Onderwerpen Achtergrond van de

Nadere informatie

Wat is de motivatie van een fan om jouw merk te liken op Facebook? 18 INHOUDSOPGAVE. Interbrand 3. Over DailyDialogues 19

Wat is de motivatie van een fan om jouw merk te liken op Facebook? 18 INHOUDSOPGAVE. Interbrand 3. Over DailyDialogues 19 INHOUDSOPGAVE Interbrand 3 Coca-cola als aanvoerder, Apple het grote talent! 4 Wat is de motivatie van een fan om jouw merk te liken op Facebook? 18 Over DailyDialogues 19 Branding helpt bij groei Facebook

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Merkrelaties fundament van duurzame business

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Merkrelaties fundament van duurzame business R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S Merkrelaties fundament van duurzame business Merkrelaties: Brandstof voor moderne organisaties Niet de individuen maar hun relaties maken het verschil

Nadere informatie

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een "Social Business"

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een Social Business Behoeftepiramide van een "" (Naar analogie piramide van Maslow) Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in een hiërarchie. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging

Nadere informatie

Inspirerende trends. Webcare met Voxtron en Engagor

Inspirerende trends. Webcare met Voxtron en Engagor Inspirerende s Webcare met Voxtron en Engagor Webcare met Voxtron en Engagor Facebook, Twitter, blogs en fora: voor de consument zijn het nieuwe kanalen om over een bedrijf te praten en om producten en

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM De tijd dat MVO was voorbehouden aan idealisten ligt achter ons. Inmiddels wordt erkend dat MVO geen hype is, maar van strategisch belang voor ieder

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

merken worden vrienden #smm4

merken worden vrienden #smm4 merken worden vrienden #smm4 4 02 4 Social Embassy VOORWOORD Merken worden vrienden. Niet alleen een conclusie van de vierde editie van de Social Media Monitor, maar ook een ambitie voor het komende jaar.

Nadere informatie

Social Media Strategie Plan

Social Media Strategie Plan Social Media Strategie Plan Creëren van de strategie en planning van de uitvoering Een stappenplan met daarin vastgelegd waar je merk staat, waar je heen wilt en en hoe er te komen. Houd in gedachten dat

Nadere informatie

ippq Organisatierapport voor Octopus BV 2012-12-06

ippq Organisatierapport voor Octopus BV 2012-12-06 ippq Organisatierapport voor Octopus BV 2012-12-06 Rapport - Overzicht 1. Doelstelling 2. Het Performance-Happiness Model 3. Belangrijkste uitkomsten 4. De 5Cs 5. Vertrouwen, trots en erkenning 6. Vergelijking

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Wat is de ROI van sociale media? Dat is misschien wel de meest gestelde vraag in zakelijke media het afgelopen jaar. Er

Nadere informatie

Online Dialogue Donderdag #5 16 juni 2011. Oei, ik groei! Over de groei van Internet Verkoop binnen SNS Bank. 28 januari 2005

Online Dialogue Donderdag #5 16 juni 2011. Oei, ik groei! Over de groei van Internet Verkoop binnen SNS Bank. 28 januari 2005 Oei, ik groei! Over de groei van Internet Verkoop binnen SNS Bank Reinout Wolfert Online Dialogue Donderdag Utrecht, 16 juni 2011 28 januari 2005 Voorstellen Reinout Wolfert SNS Bank Afdelingshoofd Front

Nadere informatie

Presentatie Social Media Content

Presentatie Social Media Content Presentatie Social Media Content 4 februari 2015 Inhoud Workshop Wie zij wij? Wat is content marketing? In 6 stappen naar content strategie Champagne? Cases Vragen Prominent & Molenaar 16 januari 2015

Nadere informatie

Masterclass Best Practices in Social Media voor communicatiemedewerkers t.b.v. Building Business

Masterclass Best Practices in Social Media voor communicatiemedewerkers t.b.v. Building Business Masterclass Best Practices in Social Media voor communicatiemedewerkers t.b.v. Building Business Juni 2012 Ronald Provoost Inzet soort Social Media Anders 7% 7% 7% 7% 7% 7% 2% 4% 56% 41% 56% 50% 59% 72%

Nadere informatie

Staat uw bedrijf online op de kaart?

Staat uw bedrijf online op de kaart? Staat uw bedrijf online op de kaart? Online geld verdienen is een hele onderneming. Een website alleen is niet meer genoeg; er wordt veel meer van u gevraagd om businesskansen te benutten. Uw bestaande

Nadere informatie

DE IDEALE MARKETINGMIX IS ER NIET! DE SUCCESVOLLE MARKETING-MIX BEGINT BIJ JEZELF! HOE MAAK IK EEN GOED MARKETINGPLAN VOOR VASTGOEDPROPOSITIES

DE IDEALE MARKETINGMIX IS ER NIET! DE SUCCESVOLLE MARKETING-MIX BEGINT BIJ JEZELF! HOE MAAK IK EEN GOED MARKETINGPLAN VOOR VASTGOEDPROPOSITIES DE IDEALE MARKETINGMIX IS ER NIET! DE SUCCESVOLLE MARKETING-MIX BEGINT BIJ JEZELF! HOE MAAK IK EEN GOED MARKETINGPLAN VOOR VASTGOEDPROPOSITIES 5 P S VAN DE MARKETINGMIX (SOMMIGE DINGEN VERANDEREN NIET)

Nadere informatie

Actionable Social CRM & Big Data

Actionable Social CRM & Big Data Actionable Social CRM & Big Data Geef uw klanten een gezicht en stem! Underlined 1 Underlined Co-Creatie Creatie 2013 Samen innoveren! Doel: Leer met elkaar nieuwe technieken om big data analyses te doen

Nadere informatie

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Employer Branding en Merkrelaties fundament van duurzame business

R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S. Employer Branding en Merkrelaties fundament van duurzame business R E N É H E R R E M A N S - C R E D E N T I A L S Employer Branding en Merkrelaties fundament van duurzame business Merkrelaties: Brandstof voor moderne organisaties Niet de individuen maar hun relaties

Nadere informatie

Trendonderzoek Interne Communicatie 2017 Rapportage kwantitatieve resultaten. Involve, specialisten in interne communicatie Vakblad Communicatie

Trendonderzoek Interne Communicatie 2017 Rapportage kwantitatieve resultaten. Involve, specialisten in interne communicatie Vakblad Communicatie Trendonderzoek Interne Communicatie 2017 Rapportage kwantitatieve resultaten Involve, specialisten in interne communicatie Vakblad Communicatie September, 2017 Achtergrond van het onderzoek Doelstelling

Nadere informatie

CONSUMENTEN LETTEN MINDER OP DUURZAAMHEID BIJ AANKOPEN Nederlanders leggen maatschappelijke verantwoordelijkheid vaker bij bedrijven

CONSUMENTEN LETTEN MINDER OP DUURZAAMHEID BIJ AANKOPEN Nederlanders leggen maatschappelijke verantwoordelijkheid vaker bij bedrijven CONSUMENTEN LETTEN MINDER OP DUURZAAMHEID BIJ AANKOPEN Nederlanders leggen maatschappelijke verantwoordelijkheid vaker bij bedrijven 7 april 2016 22% van de Nederlanders zegt bij het kopen van producten

Nadere informatie

GO SOCIAL! Het e-boek en de uitgeverij als sociaal netwerk.

GO SOCIAL! Het e-boek en de uitgeverij als sociaal netwerk. GO SOCIAL! Het e-boek en de uitgeverij als sociaal netwerk. Wie zijn wij? Overcommunicatief Social Media Fanatic Shop-a-holic Boekenwurm Heeft identieke tweelingzus Marketing Manager E- communicatie en

Nadere informatie

Boekverslag The conversation company Steven van Belleghem

Boekverslag The conversation company Steven van Belleghem Boekverslag The conversation company Steven van Belleghem Samenvatting: Dit is het tweede boek van Steven van Belleghem. Het vorige boek waar hij uitlegt waarom het zo belangrijk is om naar de feedback

Nadere informatie

De uitkomsten van het Marketingtrendonderzoek 2014 Onno Ponfoort Rob Lindner

De uitkomsten van het Marketingtrendonderzoek 2014 Onno Ponfoort Rob Lindner De uitkomsten van het Marketingtrendonderzoek 2014 Onno Ponfoort Rob Lindner Utrecht, 24 april 2014 1 Discussie over de marketingtrends www.berenschot.nl/marketingtrends2014 #marketingtrends Marketing

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Contentstrategie & Inbound Marketing De Post HBO opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

Woningcorporatie 2020: Professionalisering Communicatie. Uitkomsten benchmarkonderzoek 2012

Woningcorporatie 2020: Professionalisering Communicatie. Uitkomsten benchmarkonderzoek 2012 Woningcorporatie 2020: Professionalisering Communicatie Uitkomsten benchmarkonderzoek 2012 Between-us, 2012 Voorwoord Met vijftien jaar ervaring in de corporatiebranche heeft Between-us een solide inzicht

Nadere informatie

De financial van de toekomst. saxion.nl. Praktijkonderzoek naar de ontwikkelingen in het werk van de financiële professional

De financial van de toekomst. saxion.nl. Praktijkonderzoek naar de ontwikkelingen in het werk van de financiële professional De financial van de toekomst Praktijkonderzoek naar de ontwikkelingen in het werk van de financiële professional Lectoraat Smart Industry & Human Capital Auteurs: dr. Stephan Corporaal en drs. Peter Sabandar

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

facebook nederland engagement de likes voorbij najaar 2012

facebook nederland engagement de likes voorbij najaar 2012 facebook engagement nederland najaar 2012 de likes voorbij Facebook Engagement binnen Nederland Veel marketeers denken dat het aantal fans dat een Facebook pagina heeft gelijk is aan het bereik van een

Nadere informatie

Is uw klantervaring consistent? CSB voert na zomer cross channel onderzoek uit

Is uw klantervaring consistent? CSB voert na zomer cross channel onderzoek uit Is uw klantervaring consistent? De kanalen waarlangs klanten en organisaties met elkaar in verbinding staan ontwikkelen zich snel en worden steeds diverser. lenen zich in toenemende mate voor gebruik in

Nadere informatie