Wonen op Loovelden. Algemene informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wonen op Loovelden. Algemene informatie"

Transcriptie

1 Wonen op Loovelden Algemene informatie.

2 Loovelden In Loovelden wonen 24 cliënten. Deze vorm van kleinschalig wonen is gericht op zorgverlening aan cliënten met psychogeriatrische problematiek. Er zijn 4 huiskamers en bij elke huiskamer wonen 6 cliënten. Elke cliënt heeft zijn eigen zit-/slaapkamer. Medewerkers van Loovelden bieden u 24 uur per dag zorg bij alles wat u zelf niet meer kunt. Zorg op maat, afgestemd op uw behoefte. Bij de zorg kunnen verschillende zorgverleners betrokken zijn, zoals de specialist ouderengeneeskunde (verpleeghuisarts), de fysiotherapeut, de maatschappelijk werker, logopedist en/of ergotherapeut. De specialist ouderengeneeskunde is eindverantwoordelijk voor de zorg/behandeling die u geboden wordt. De medewerkers kijken in het bijzonder naar wat u nog kunt en graag zou willen. Zij proberen uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk te behouden. Of het nu gaat om uw dagbesteding, de mensen met wie u omgaat of uw privacy: u houdt zoveel mogelijk zelf de regie over uw eigen leven. Wij besteden veel aandacht aan het woon- en leefklimaat en aan het sociale leven van onze cliënten. Uw welbevinden staat voor ons centraal. Ons motto is: Midden in het leven Bezoek Bezoek is natuurlijk van harte welkom. Tijdens het verblijf is huiselijkheid erg belangrijk. De huiskamer is een centraal rustpunt voor de cliënten. Wij verzoeken u om niet met teveel bezoekers tegelijkertijd op bezoek te komen. Vanwege de beperkte ruimte gaat dit ten koste van het welbevinden van de bewoners. Indien u toch met meerdere bezoekers komt, kunt u gebruik maken van het eigen appartement van de cliënt of van de Doe - ruimte. Bezoek tijdens de maaltijden De momenten waarop de maaltijden worden genuttigd willen we rustig laten verlopen. Wij doen daarom vriendelijk het verzoek hier rekening mee te houden als u op bezoek komt. De lunch is van uur tot uur en de warme maaltijd van tot uur. Indien u een cliënt mee naar buiten neemt (van de etage af) verzoeken wij u dit te melden aan de medewerker van de woning. Loovelden is namelijk een gesloten afdeling waar de wet BOPZ (Bijzondere Opneming Psychiatrische Ziekenhuizen) van toepassing is. De BOPZ arts schrijft voor of de cliënt van de afdeling af kan en aan welke eisen de begeleiding moet voldoen. Er dient te worden toegezien dat deuren te allen tijde worden afgesloten en cliënten niet ongezien de etage kunnen verlaten. Familie Wij vinden het belangrijk dat de leef - en woonomgeving van de cliënten zo goed mogelijk is afgestemd op de wensen en de behoeften. Om de betrokkenheid van de familie te vergroten zullen er regelmatig familiebijeenkomsten plaats gaan vinden. Tevens zullen er gesprekken gehouden gaan worden, met de eerste contactpersoon van de familie, waarin u op de hoogte wordt gehouden over de gezondheidssituatie van de cliënt.

3 Contactverzorgende De contactverzorgende coördineert de zorg vanuit het zorgleefplan. Als er zaken niet duidelijk zijn dan kunt u dit met de contactverzorgende bespreken. Behandeling (medisch/paramedisch) De behandeling wordt geleverd door de Zinzia Zorggroep. Afspraken hierover zijn gemaakt en vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De specialist ouderengeneeskunde (verpleeghuisarts) is verantwoordelijk voor het medische gedeelte en werkt nauw samen met de verzorging. De specialist ouderengeneeskunde kan indien gewenst deskundige hulp inschakelen zoals een psycholoog, fysiotherapeut, maatschappelijk werker, ergotherapeut of logopedist. Cliënten van Loovelden worden regelmatig besproken in een MDO (Multi Disciplinair Overleg). Afspraken worden vastgelegd in het zorgdossier. Inrichting van uw appartement U kunt uw appartement of kamer gedeeltelijk naar eigen inzicht en smaak inrichten. U hebt een eigen zit/slaapkamer en een badkamer/toiletunit. Op deze kamer staat een bed en een kast en hangen gordijnen. Het is toegestaan een koelkast te plaatsen mits u zelf zorgt voor de schoonmaak. In de appartementen bevindt zich een rail waaraan schilderijen foto`s e.d. opgehangen kunnen worden. Het is niet toegestaan in de muren te boren of te spijkeren. De gezamenlijke huiskamers zijn reeds ingericht. Technische dienst Onze medewerker technische dienst is verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie voor voorzieningen in de algemene ruimtes en de woningen. Maaltijdvoorziening Zowel de broodmaaltijden als de warme maaltijd worden in principe in de woning zelf bereid. Alle werkzaamheden rondom de maaltijden zoals de voorbereiding, de bereiding en het afwassen worden gezien als huiselijke activiteiten. Cliënten worden zoveel mogelijk betrokken bij deze activiteiten. Als u een dieet moet volgen kunt u dit bespreekbaar maken met uw contactverzorgende, afspraken die wij met u hierover maken worden opgenomen in uw zorgleefplan. Wasvoorziening kleinschalig wonen Loovelden U kunt via Betuweland gebruik maken van de wasvoorziening. Betuweland besteedt de was uit aan Springendal. U kunt naast het platgoed (linnengoed ed.) ook bovenkleding inleveren. Dit kunt u aangeven bij de contactverzorgende of tijdens de intake bij het klantservicebureau. In de bijlage kunt u zien welke kosten er worden gerekend voor kleding. Voor kleinschalig wonen wordt alleen de bovenkleding doorberekend aan de cliënt. Hiervoor wordt een automatische incasso gemaakt. De was wordt twee keer per week ingeleverd bij de wasserij (op maandag en op donderdag). Alle kleding dient gemerkt te zijn. U kunt via de contactverzorgende merkjes bestellen bij de wasserij, die u zelf in de kleding moet sealen. De patchmachine die u hiervoor nodig heeft, kunt u reserveren via uw contactverzorgende. Bij vragen, klachten of vermissingen kunt u terecht bij de contactverzorgende, die vervolgens contact kan opnemen met de wasserij.

4 Schoonmaakwerkzaamheden Alle dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden binnen het eigen appartement worden aan de hand van een schoonmaakprogramma verricht door medewerkers van de woning zelf. Per appartement is 30 minuten per week beschikbaar. Vanzelfsprekend kunnen mantelzorgers participeren met het schoonmaken van de appartementen van de cliënten. Het schoonhouden van de algemene ruimtes wordt uitgevoerd door de medewerkers van de huishoudelijke dienst. Domotica Binnen de kleinschalige woonvoorziening van Loovelden kan technologie ingezet worden ter ondersteuning van cliënten en medewerkers, ook wel domotica genoemd. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan een webcam of een infrarood systeem. Hiermee kan toezicht op cliënten vergroot worden en daarmee meer veiligheid worden geboden. Er is zowel een bedraad als een draadloos netwerk aangelegd, waarop op een relatief eenvoudige wijze gewenste functionaliteiten kunnen worden toegevoegd. Hiermee worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden gemakkelijker gemaakt. Internet Binnen Loovelden is een draadloos netwerk aanwezig waarvan kosteloos gebruik gemaakt kan worden. Een wachtwoord hiervoor is verkrijgbaar bij de contactverzorgende van de woning. Telefonie en TV Indien u een telefoon wilt op uw eigen appartement kan een nummer aangevraagd worden bij uw contactverzorgende. Voor het bellen worden geen kosten in rekening gebracht. U dient wel zelf een telefoon aan te schaffen. Wij maken gebruik van een VOIP centrale; het toestel moet voorzien zijn van een UTP aansluiting. Eventueel kan, in overleg met uw contactverzorgende, een toestel in bruikleen verstrekt worden. Verzekeringen SZB heeft een collectieve brandverzekering afgesloten. Een inboedel en WA verzekering dient u, indien nodig, zelf af te sluiten Kapster en Pedicure Via de contactverzorgende kunnen wij u in contact brengen met een kapster en een pedicure. Aangezien Loovelden niet over een kapsalon of een ruimte voor een pedicure beschikt, worden deze diensten in uw appartement verricht. Het maken van afspraken en het doen van betalingen regelt u zelf met kapster of pedicure. Indien er sprake is van een medische indicatie worden de kosten voor de pedicurebehandeling, onder bepaalde voorwaarden, vergoed vanuit de AWBZ. De Doe ruimte De Doe - ruimte is een Multi - functionele ruimte die u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een verjaardag, een feestje of een andere gebeurtenis. U dient deze ruimte van te voren te reserveren bij de contactverzorgende. De Doe ruimte dient na gebruik weer netjes achtergelaten te worden. Indien u de Doe ruimte wenst te gebruiken zullen wij hiervoor via het automatische incasso 35,00 euro in rekening brengen.

5 Huisdieren Kleine huisdieren zoals honden en katten kunnen met de familie bij ons op bezoek komen mits deze geen overlast veroorzaken. We willen u vriendelijk verzoeken om dieren binnen Loovelden aan de korte lijn te houden zodat onverwachte situaties voorkomen kunnen worden. Indien u huisdieren op uw appartement wilt houden is dit na overleg mogelijk. Wel blijft u of de mantelzorger verantwoordelijk voor de verzorging. Post Beneden in de hal is per woning een brievenbus. Zorg ervoor dat uw post duidelijk geadresseerd wordt. Adresgegevens: Loovelden Plaza (89, 91, 93, 95) afhankelijk van uw huisnummer 6852 RM Huissen Post met betrekking tot bankzaken e.d. dient geadresseerd te worden aan de familie / mantelzorger van de cliënt. Roken De tabakswet verbiedt roken in openbare ruimtes. Er geldt daarom een algemeen rookverbod binnen Loovelden. In bijzondere gevallen kan roken in het eigen appartement worden toegestaan. Afspraken hierover worden in overleg met de specialist ouderengeneeskunde gemaakt en schriftelijk vastgelegd in het zorgleefplan. Vrijwilligers In de woningen kunnen vrijwilligers ingezet worden voor ondersteunende activiteiten. Ziekenhuisafspraken Wanneer uw arts een consult in het ziekenhuis nodig acht, kunt u of uw familielid zelf een afspraak maken in het ziekenhuis. Vervolgens geeft u deze datum door aan de verzorging. U regelt zelf het taxivervoer. Houdt u hierbij rekening met de vergoedingsmogelijkheden van uw verzekering. Wij stellen het op prijs als de familie zorgt voor de begeleiding naar het ziekenhuis. Indien familie/mantelzorg niet mee kan naar het ziekenhuis zal de zorgaanbieder naar een passende oplossing moeten zoeken. Zorgleefplan Elke cliënt heeft de regie over het eigen leven op basis van een zorgleefplan. Dit wordt samen met de cliënt en diens vertegenwoordiger opgesteld en geeft invulling aan de vier domeinen van verantwoorde zorg, aansluitend bij de persoonlijke mogelijkheden, beperkingen, behoeften en voorkeuren. Het zorgleefplan is gebaseerd op de vier domeinen voor verantwoorde zorg: 1. Woon-/leefomstandigheden 2. Participatie 3. Mentaal welbevinden en autonomie 4. Lichamelijk welbevinden en gezondheid Het zorgleefplan wordt samen met de cliënt of diens vertegenwoordiger geëvalueerd en zo nodig bijgesteld.

6 Cliëntenraad In Betuweland is een Cliëntenraad ingesteld om de gemeenschappelijke belangen van onze cliënten te behartigen. De Cliëntenraad denkt mee over onderwerpen die van belang zijn voor de cliënten, brengt adviezen uit en overlegt met het management. Op deze wijze levert de Cliëntenraad een bijdrage aan het behoud van en/of de verbetering van de kwaliteit van de zorg. De bevoegdheden van de Cliëntenraad zijn wettelijk geregeld. Samenstelling Cliëntenraad De samenstelling van de Cliëntenraad moet zoveel mogelijk een goede afspiegeling zijn van alle cliënten die gebruik maken van de zorg- en dienstverlening door het zorgcentrum. Ofschoon wij ernaar streven om zoveel mogelijk de cliënt zelf zitting te laten nemen in de Cliëntenraad, is dit niet altijd mogelijk. Dan kunnen vertegenwoordigers, bijvoorbeeld familieleden, in de raad zitting nemen. Juridische zaken Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) Rechten en plichten De rechten van de cliënt zijn in een aantal wetten geregeld. Sinds april 1995 is de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) van kracht. In deze wet zijn de wederzijdse rechten en plichten van de hulpverlener en de cliënt beschreven. De belangrijkste onderdelen uit deze wet zijn: Recht op informatie: U heeft, wanneer u dit wenst, recht op volledige en begrijpelijke informatie over uw eigen gezondheidstoestand en over de verzorgings- en behandelingsmogelijkheden. Als u vragen heeft, kunt u deze altijd stellen aan de hulpverlener. Ook kunt u informatie schriftelijk ontvangen, zodat u deze later nog eens rustig kunt doorlezen. Het toestemmingsvereiste: In Loovelden wordt een zorgleefplan opgesteld. Dit vormt de spil van de behandeling en verzorging tijdens uw verblijf. Het zorgleefplan komt in overleg met u tot stand. U geeft toestemming voor alle verrichtingen die passen binnen het zorgleefplan. Het zorgleefplan kan alleen gewijzigd en/of aangevuld worden met uw toestemming. Recht op inzage en kopie medisch en verpleegkundig dossier: Voor en tijdens uw verblijf in ons zorgcentrum worden diverse administratieve en medische gegevens over u vastgelegd in een dossier. U hebt het recht als eerste contactpersoon deze gegevens in te zien. Het is eveneens mogelijk een afschrift te vragen van (een gedeelte van) uw dossier. Hiervoor worden administratie- en kopieerkosten in rekening gebracht. Voor meer informatie over de gang van zaken, als u uw dossier wilt inzien of over het opvragen van een afschrift, kunt u zich wenden tot de teamleider/contactverzorgende of de specialist ouderengeneeskunde. Bescherming van de persoonlijke levenssfeer / Recht op privacy: Op de eerste plaats heeft dit onderdeel betrekking op de ruimtelijke bescherming van uw persoonlijke levenssfeer. In uw appartement / kamer, tijdens de verzorging of als de arts een gesprek met u voert, mogen hierbij niet ongevraagd 'derden' aanwezig zijn. Uitsluitend wanneer u toestemming geeft mogen andere personen zich in dezelfde ruimte bevinden. Daarnaast moet vertrouwelijk en zorgvuldig met uw gegevens omgegaan worden. Binnen ons zorgcentrum zijn afspraken gemaakt om te kunnen garanderen dat dit ook gebeurt. Zo hebben bijvoorbeeld alle hulpverleners een geheimhoudingsplicht.

7 Klachtrecht: U heeft het recht om een klacht in te dienen en deze klacht behandeld te zien. Hierover wordt u in de paragraaf 'Klachtenregeling' uitgebreid ingelicht. Wet Bescherming persoonsgegevens (Wbp) De Wet De belangrijkste regels voor het vastleggen en gebruiken van uw persoonsgegevens zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De Wbp kent aan u een aantal rechten toe. Dit zijn het recht op inzage en correctie van uw persoonsgegevens, het recht op vernietiging en afscherming van uw persoonsgegevens en het recht op verzet tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Verwerking binnen Loovelden Binnen Loovelden wordt zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgegaan. De hoofddoelstelling van elke verwerking van uw gegevens is het aanbieden van goede zorgverlening. Deze verwerkingen vinden plaats voor verschillende doeleinden. De administratie gebruikt andere gegevens voor het voeren van de cliëntenadministratie dan de hulpverleners die gegevens nodig hebben om u zo goed mogelijk de gevraagde zorg te kunnen verlenen. Informatieverstrekking aan derden In bepaalde gevallen zullen persoonsgegevens worden verstrekt aan andere instellingen om de zorgverlening mogelijk te maken, bijvoorbeeld het zorgkantoor CIZ, ziekenhuizen en de gemeente. Bewaartermijn persoonsgegevens Uw persoonsgegevens worden in beginsel niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor het doel of de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt. Procedure inzage en afschrift De 1 e contactpersoon heeft recht op inzage van het zorgdossier en informatie over de cliënt. Als 1 e contactpersoon van de cliënt bent u verantwoordelijk om desgewenst overige familie op de hoogte te stellen. Wanneer u uw persoonsgegevens wilt inzien, wijzigen of vernietigen of wanneer u een afschrift wilt ontvangen, kunt u zich wenden tot de bestuurder. Hij is verantwoordelijk voor alle verwerkingen. De instelling vraagt een vergoeding voor het verstrekken van kopieën. Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (Bopz) De wet beschermt de rechten van niet-vrijwillig opgenomen cliënten. De Wet Bopz bepaalt wanneer iemand tegen zijn zin opgenomen mag worden en aan welke regels hulpverleners zich dan moeten houden. Het doel van de Wet Bopz is om bij onvrijwillig verblijf de rechten van de cliënt te beschermen. Het is dus heel belangrijk om zo goed mogelijk aan te geven wat u wel en wat u niet wilt. Maak dit, als u dit kunt, duidelijk aan de behandelaars en de contactverzorgende. Ethische zaken Euthanasie Voor euthanasie gelden wettelijke richtlijnen en zorgvuldigheidseisen waaraan voldaan moet worden. In principe is het beleid van de organisatie niet tegen euthanasie. Het kan toegepast worden mits het binnen de wettelijke richtlijnen valt. De behandelend arts moet bijvoorbeeld vaststellen dat het niet mogelijk is om het lijden te verzachten. Ook moet hij of zij advies vragen aan een andere arts. Vragen hierover kunt u stellen aan de behandelend arts.

8 Alles wat met u, uw hulpverleners en naasten is afgesproken, wordt zorgvuldig opgeschreven en gerespecteerd. Indien u in de situatie terecht komt waarover u afspraken hebt gemaakt met de arts, wordt daarnaar gehandeld. Daarnaast kunt u uw persoonlijke ideeën hierover schriftelijk vastleggen in een euthanasieverklaring. Wilsverklaring Soms kunnen mensen door ziekte, ongeval of welke oorzaak dan ook hun eigen wil niet meer kenbaar maken, terwijl belangrijke beslissingen genomen moeten worden over de medische behandeling, verpleging of verzorging. U kunt door een schriftelijke wilsverklaring af te geven vóór af zorgen voor duidelijke aanwijzingen hoe dan volgens u gehandeld moet worden. Het is belangrijk dit te doen op een moment dat u daar nog toe in staat bent. In een wilsverklaring legt u vast hoe artsen, verzorgend personeel en familie moeten handelen in bepaalde situaties waarin u dit zelf niet meer kenbaar zou kunnen maken. Zo'n wilsverklaring heeft in Nederland rechtsgeldigheid. Als u een schriftelijke wilsverklaring opstelt, doet u er goed aan uw familie of een vertegenwoordiger hiervan op de hoogte te stellen. Bespreek het ook tijdig met de behandelend arts, zodat u samen eventueel over de inhoud van de verklaring kunt praten. Mocht de arts bezwaren hebben tegen de door u gewenste handelingen, dan kunt u samen tijdig naar een goede oplossing zoeken. Reanimatie In overleg met u zal de behandelend arts komen tot een afspraak omtrent reanimeren. Omdat reanimatie van ouderen, die plots in levensgevaar komen te verkeren, zelden succesvol blijkt, wordt op de kleinschalige verpleeghuiszorg woningen in het zorgcentrum in beginsel niet gereanimeerd. Vrijheidsbeperkende maatregelen Loovelden past geen vrijheidsbeperkende maatregelen toe, tenzij de situatie zodanig risicovol is voor de cliënt of anderen, dat er geen enkel alternatief is en uitsluitend binnen de wettelijke kaders. Ontruiming van een kamer/appartement na overlijden of verhuizen Vanaf de dag dat de cliënt komt te overlijden, of is verhuisd zal het appartement binnen 7 dagen ontruimd moeten zijn. Deze regeling is gemaakt op grond van de richtlijnen van Actiz, de organisatie voor zorgondernemers. Klachtenregeling Hoewel iedereen in Loovelden zijn best doet om het verblijf voor u zo prettig mogelijk te maken, kunnen zich situaties voordoen die u niet prettig vindt en waarover u een klacht wilt indienen. Soms zal het om ernstige zaken gaan, soms om zaken die op het eerste gezicht niet zo belangrijk lijken, maar dit voor u wel zijn. Als u een klacht hebt, dan kunt u deze het beste eerst bespreken met degene die er rechtstreeks bij betrokken is of met de leidinggevende van de afdeling waar u verblijft. Is dit, om welke reden dan ook, niet mogelijk of bent u niet tevreden over de manier waarop met uw klacht of opmerkingen wordt omgegaan, dan kunt u zich wenden tot de locatiemanager of een gesprek aanvragen met de Raad van Bestuur. Wanneer een klacht vraagt om een formele afhandeling, kunt u zich ook wenden tot de Externe Klachtencommissie;

9 Externe klachtencommissie regio Arnhem t.a.v. Secretariaat Antwoordnummer VC Arnhem Of per mail:

Dagbehandeling Orbis Lemborgh

Dagbehandeling Orbis Lemborgh Dagbehandeling Orbis Lemborgh Welkom Binnenkort komt u één of meerdere dagen in de week naar de afdeling Dagbehandeling van Orbis Lemborgh. Hoe lang u gebruik gaat maken van deze voorziening is moeilijk

Nadere informatie

Dagverzorging Orbis De Baenje

Dagverzorging Orbis De Baenje Dagverzorging Orbis De Baenje 2 Welkom Binnenkort komt u één of meerdere dagen in de week naar de afdeling Dagverzorging Baenjehöfke in Orbis De Baenje. Hoe lang u gebruik gaat maken van deze voorziening

Nadere informatie

Goed geregeld bij Meriant

Goed geregeld bij Meriant Goed geregeld bij Meriant Voor u als cliënt van Meriant en voor uw familie is het prettig wanneer afspraken over de zorg- en dienstverlening van Meriant goed geregeld en duidelijk zijn. Daarom hebben we

Nadere informatie

PORTIUNCULA, KLEINSCHALIGE WOONVORM MET BOPZ-STATUS

PORTIUNCULA, KLEINSCHALIGE WOONVORM MET BOPZ-STATUS PORTIUNCULA, KLEINSCHALIGE WOONVORM MET BOPZ-STATUS Voor wie? Wonen in de kleinschalige woonvorm Portiuncula is bedoeld voor ouderen die door psychogeriatrische problemen blijvende zorg, begeleiding, verpleging

Nadere informatie

De WGBO is een dwingend recht. Dit betekent dat cliënten en zorgverleners onderling geen afspraken kunnen maken die van deze wet afwijken.

De WGBO is een dwingend recht. Dit betekent dat cliënten en zorgverleners onderling geen afspraken kunnen maken die van deze wet afwijken. Cliëntenrechten Als cliënt van De Zorggroep vraagt u zich misschien af wat uw rechten en plichten zijn. Uw rechten zijn vastgelegd in een wet. Dit is de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

Nadere informatie

PSYCHOGERIATRISCHE ZORG PORTIUNCULA

PSYCHOGERIATRISCHE ZORG PORTIUNCULA PSYCHOGERIATRISCHE ZORG PORTIUNCULA Voor wie? Wonen in de kleinschalige woonvorm Portiuncula is bedoeld voor ouderen die door psychogeriatrische problemen blijvende zorg, begeleiding, verpleging en/of

Nadere informatie

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Klinische Geriatrie Klinische geriatrie is een medisch specialisme dat zich richt op de oudere mens. In deze brochure leest u meer over de lichamelijke, psychische en sociale problemen die in deze leeftijdsgroep

Nadere informatie

LA VERNA: SOMATISCHE ZORG Somatische zorg is zorg die u nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen. De zorg van LuciVer is erop gericht u, ondanks eventuele problemen en beperkingen, alle ruimte

Nadere informatie

Verpleeghuiszorg bij Zorggroep Drenthe

Verpleeghuiszorg bij Zorggroep Drenthe Inhoud Algemeen... 2 1. Inleiding... 2 2. Visie op verpleeghuiszorg... 2 3. Praktische uitwerking van de visie... 2 Inrichting appartementen... 2 Volledige zorgpakket... 3 Behandeldienst... 3 Personele

Nadere informatie

Ken uw rechten Rechten en plichten van cliënten van Dignis Verzorging, Verpleging en Zorg thuis

Ken uw rechten Rechten en plichten van cliënten van Dignis Verzorging, Verpleging en Zorg thuis Ken uw rechten Rechten en plichten van cliënten van Dignis Verzorging, Verpleging en Zorg thuis Ken uw rechten U kunt rekenen op een respectvolle bejegening als u in één van de verzorgingshuizen of verpleeghuizen

Nadere informatie

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Informatie voor bewoners Tijdelijk verblijf ten behoeve van Herstelzorg Respijtzorg Overbruggingszorg > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Hebt

Nadere informatie

Klachten? Welkom. Zorg met aandacht

Klachten? Welkom. Zorg met aandacht Klachten? Welkom Zorg met aandacht Wij hechten bijzonder veel waarde aan de mening van onze cliënten en streven voortdurend naar verbetering van onze dienstverlening. Bent u tevreden over onze dienstverlening

Nadere informatie

Rechten en plichten. Uw rechten

Rechten en plichten. Uw rechten Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van een

Nadere informatie

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom!

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom! Welkom bij Meriant Dienstverlening voor geriatrische revalidatiezorg U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte

Nadere informatie

Informatie voor onze bewoners. Zorgappartementen Daniken

Informatie voor onze bewoners. Zorgappartementen Daniken Informatie voor onze bewoners Zorgappartementen Daniken Welkomstwoord... 4 De zorgappartementen... 5 A... 6 Activiteiten... 6 Appartement... 6 Arts... 6 B... 7 Badge... 7 Beschadiging... 7 Brand... 7 D...

Nadere informatie

Wet Bescherming Persoonsgegevens

Wet Bescherming Persoonsgegevens Wet Bescherming Persoonsgegevens V1_2011 Inleiding Zorgwaard legt, regelmatig en om uiteenlopende redenen, gegevens van u, als cliënt vast, denk daarbij o.a. aan administratieve gegevens, gegevens betreffende

Nadere informatie

A-Z folder Coornhert State

A-Z folder Coornhert State A-Z folder Coornhert State Activiteiten Coornhert State biedt verschillende activiteiten aan zoals: algemene activiteiten (bijv. bustocht, rommelmarkt), structurele activiteiten (sjoelen, muziek luisteren),

Nadere informatie

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk!

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! PrivaZorg PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! 1 Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie, die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is zorg bij mensen

Nadere informatie

Cliëntdossier. Versie 2

Cliëntdossier. Versie 2 Cliëntdossier Versie 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 ZORGLEVERINGSOVEREENKOMST... 3 3 AFSPRAKEN VASTLEGGEN... 3 4 SCHRIFTELIJKE WILSVERKLARING... 5 5 WAT BETEKENT HET CLIËNTDOSSIER IN DE PRAKTIJK?...

Nadere informatie

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders De rechten van kinderen en jongeren die vrijwillig in behandeling zijn bij Accare, zijn vastgelegd in de Wet op

Nadere informatie

Uw persoonsgegevens en uw privacy in het zorgcentrum. (Verzorgings- en verpleeghuiszorg)

Uw persoonsgegevens en uw privacy in het zorgcentrum. (Verzorgings- en verpleeghuiszorg) Uw persoonsgegevens en uw privacy in het zorgcentrum (Verzorgings- en verpleeghuiszorg) Uw persoonsgegevens en uw privacy in het zorgcentrum (Verzorgings- en verpleeghuiszorg) Algemeen Ieder mens heeft

Nadere informatie

Deze informatie is bedoeld voor cliënten met een BOPZ (Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen) indicatie zoals

Deze informatie is bedoeld voor cliënten met een BOPZ (Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen) indicatie zoals Informatie voor BOPZ cliënten en de vertegenwoordigers. Voor wie is deze informatie bedoeld? Deze informatie is bedoeld voor cliënten met een BOPZ (Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen)

Nadere informatie

Privacy. Informatie. www.arienszorgpalet.nl

Privacy. Informatie. www.arienszorgpalet.nl Privacy Informatie www.arienszorgpalet.nl Inleiding Over ons Over AriënsZorgpalet AriënsZorgpalet is een toonaangevende zorginstelling in Enschede. Met 900 medewerkers en 350 vrijwilligers bieden we onze

Nadere informatie

Verpleeghuis t Kompas

Verpleeghuis t Kompas Verpleeghuis t Kompas Kleinschalig, huiselijk en verbonden Inhoud 1 2 3 Wonen in t Kompas 3 Eigen sfeer 4 Woon- en leefruimte 5 4 Zorg en begeleiding 6 4.1 Betrokken zorg 6 4.2 Professionals met hart voor

Nadere informatie

Klachten en inspraak. Recht op informatie. Plicht om alle informatie te verstrekken. De behandelingsovereenkomst

Klachten en inspraak. Recht op informatie. Plicht om alle informatie te verstrekken. De behandelingsovereenkomst Klachten en inspraak Als cliënt van Adelante heeft u rechten en plichten. Ook gelden er specifieke regels voor privacy in de gezondheidszorg. Meer informatie over al deze praktische zaken vindt u in dit

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Uw persoonsgegevens en privacy in onze huisartsenpraktijk. Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter

Nadere informatie

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis...

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis... Thuiszorg Pieter van Foreest Zorg Thuis Zo lang mogelijk Thuis... Welkom bij Pieter van Foreest Wij willen u van harte welkom heten bij Pieter van Foreest. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Informatiefolder voor cliënten en hun vertegenwoordigers die bij Marente wonen met een Bopz toekenning (art.60)

Informatiefolder voor cliënten en hun vertegenwoordigers die bij Marente wonen met een Bopz toekenning (art.60) Informatiefolder voor cliënten en hun vertegenwoordigers die bij Marente wonen met een Bopz toekenning (art.60) 2 Inhoud Persoonsgegevens en privacy... 3 Is er een zorgdossier?... 3 Waarvoor wordt uw zorgdossier

Nadere informatie

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Informatieboekje Privacy - februari 2010 PRIVACY VAN DE CLIËNT De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet Bescherming Persoonsgegevens staan uw rechten en plichten als patiënt beschreven. Het is belangrijk

Nadere informatie

De rechten en plichten van de patiënt

De rechten en plichten van de patiënt 1/6 Algemeen De rechten en plichten van de patiënt Inleiding Als patiënt hebt u een aantal rechten en plichten die zijn vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS De Nationale Trombose Dienst (vanaf hier NTD ) verzamelt uw gegevens voor de volgende specifieke doeleinden: zorg- en

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Afdeling A3 Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Introductie Ouderenpsychiatrie in Mondriaan is gevestigd in Wijerode. Het is een groot gebouw en er zijn veel afdelingen. Om herkenbaarheid van de

Nadere informatie

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen Riwis Thuiszorg gemeente Brummen Thuiszorg Riwis Zorg & Welzijn Zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving is voor ieder mens belangrijk. Een ziekte, thuiskomst vanuit een ziekenhuis of een lichamelijke

Nadere informatie

AxionContinu heeft ten aanzien van het mantelzorgbeleid de volgende uitgangspunten geformuleerd:

AxionContinu heeft ten aanzien van het mantelzorgbeleid de volgende uitgangspunten geformuleerd: Mantelzorgbeleid 1. Wat is mantelzorg Mantelzorg is een overkoepelend begrip voor veel vormen van meer dan gebruikelijke zorg, die partners, ouders, kinderen, familieleden, vrienden en buren elkaar verlenen.

Nadere informatie

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Uw medisch dossier Voor een goede medische behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelend arts een dossier bijhoudt. Dit dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de

Nadere informatie

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst Versie januari 2013 Bewonerscommissie De Gelderhorst beschikt op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) over een eigen bewonerscommissie.

Nadere informatie

Privacyreglement Groenhuysen

Privacyreglement Groenhuysen Privacyreglement Groenhuysen Voorwoord Dit privacyreglement heeft als doel een praktische uitwerking te geven van de relevante bepalingen van Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), de Wet bijzondere opneming

Nadere informatie

Atlant en de Wet BOPZ*

Atlant en de Wet BOPZ* Atlant en de Wet BOPZ* Alleen als het echt niet anders kan visie wanneer wel, wanneer niet stappenplan klachten * Wet BOPZ - Wet Bijzondere Opname in een Psychiatrisch Ziekenhuis Atlant en de wet BOPZ

Nadere informatie

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Verzorgingshuis De Bettekamp in Varsseveld Informatie voor cliënten en familie De zorg waar u zich het beste bij voelt Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg thuis (VPT/MPT) Het CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen die een indicatie hebben voor zorg uit de Wet langdurige

Nadere informatie

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN Recht op informatie Recht om informatie te weigeren Recht op toestemming geven Recht op een second opinion Recht op een medisch dossier Recht op inzage van uw dossier PLICHTEN

Nadere informatie

Omdat afscheid nemen voor alle betrokken zwaar is, vinden wij het belangrijk ook ondersteuning te bieden aan de naasten.

Omdat afscheid nemen voor alle betrokken zwaar is, vinden wij het belangrijk ook ondersteuning te bieden aan de naasten. De Rozenhof van Het Spectrum is een sfeervolle, kleinschalige voorziening voor palliatieve zorg. Hier is ruimte voor cliënten die, naar inschatting van een arts, een beperkte levensverwachting hebben.

Nadere informatie

ABC locatie de Breukelderhof veilig en verzorgd wonen voor mensen met chronisch lichamelijke beperkingen

ABC locatie de Breukelderhof veilig en verzorgd wonen voor mensen met chronisch lichamelijke beperkingen ABC locatie de Breukelderhof veilig en verzorgd wonen voor mensen met chronisch lichamelijke beperkingen Activiteiten Bereikbaarheid Bezoek Brandveiligheid Creativiteit Dieetwensen Drogisterijartikelen

Nadere informatie

Piushove. Verpleeghuis. We zijn er voor u!

Piushove. Verpleeghuis. We zijn er voor u! Piushove Verpleeghuis We zijn er voor u! Het is hier goed toeven Wat ik heel leuk vind, zijn de voorlees- en puzzeluurtjes. Verder zit ik, als het mooi weer is, graag buiten. De tuin ziet er prachtig uit,

Nadere informatie

Privacy Persoonsgegevens

Privacy Persoonsgegevens Privacy Persoonsgegevens Praktijk voor GCK maakt onderdeel uit van Gezondheidscentrum. Dit privacyreglement met betrekking tot persoonsgegevens geldt voor alle instanties binnen het centrum. Deze informatie

Nadere informatie

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden Inhoud 1. Algemeen ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden ARTIKEL 5 - Duidelijke informatie

Nadere informatie

Bopz beleid. Informatie over opname op een psychogeriatrische (pg)afdeling, beleid en klachtenregeling. vit0032_brochure BOPZ-07.indd :22

Bopz beleid. Informatie over opname op een psychogeriatrische (pg)afdeling, beleid en klachtenregeling. vit0032_brochure BOPZ-07.indd :22 Bopz beleid Informatie over opname op een psychogeriatrische (pg)afdeling, beleid en klachtenregeling vit0032_brochure BOPZ-07.indd 1 16-08-12 14:22 In deze brochure informeren wij u over de Wet Bijzondere

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

Rechten plichten RONDOM UW BEHANDELING. Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen. onderdelen van Arkin

Rechten plichten RONDOM UW BEHANDELING. Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen. onderdelen van Arkin Rechten plichten RONDOM UW BEHANDELING Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen onderdelen van Arkin Uw rechten en plichten in het kort Als klant van de gezondheidszorg heeft u bepaalde rechten

Nadere informatie

Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO)

Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) Hieronder vindt u een samenvatting van de inhoud van de WGBO. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar het Burgerlijk Wetboek Boek 7: Bijzondere

Nadere informatie

Verzorgingshuis Zonnewiede

Verzorgingshuis Zonnewiede Verzorgingshuis Zonnewiede Inhoud 1. Wonen in Zonnewiede 3 1.1 Eigen sfeer 3 1.2 Vragen 3 2. Hoe komt u in aanmerking? 4 2.1 Eigen bijdrage 4 2.2 Wachtlijst 4 3. Zorg en begeleiding 5 3.1 Eerstelijns (zorg)diensten

Nadere informatie

Uw patiëntendossier. bescherming van uw persoonsgegevens

Uw patiëntendossier. bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier Als u naar het ziekenhuis komt voor onderzoek of behandeling maken wij een patiëntendossier over u. In de wet is vastgelegd wat

Nadere informatie

Uw persoonsgegevens en uw privacy

Uw persoonsgegevens en uw privacy Uw persoonsgegevens en uw privacy Uw gegevens in veilige handen Algemeen De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) beschermt uw privacy en uw persoonsgegevens. Deze wet verplicht organisaties die met persoonsgegevens

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Rechten. van volwassen patiënten

PATIËNTEN INFORMATIE. Rechten. van volwassen patiënten PATIËNTEN INFORMATIE Rechten van volwassen patiënten De Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) regelt de relatie tussen u en de hulpverlener. Zowel u als de hulpverlener hebben op grond

Nadere informatie

Informatie voor onze bewoners. Zuyderland Hospice Daniken

Informatie voor onze bewoners. Zuyderland Hospice Daniken Informatie voor onze bewoners Zuyderland Hospice Daniken Welkomstwoord... 5 Het hospice... 6 A... 7 Abonnementen... 7 Administratieve gegevens... 7 Appartement... 7 Arts... 7 B... 8 Badge... 8 Beschadiging...

Nadere informatie

Uw opname op de verpleegzorg

Uw opname op de verpleegzorg Uw opname op de verpleegzorg Opname op de verpleegzorg vanwege dementie Uw naaste wordt opgenomen op de verpleegzorg. De reden hiervan is dat het vanwege dementie niet langer verantwoord was om thuis te

Nadere informatie

Stichting Waardeburgh

Stichting Waardeburgh CLIËNTINFORMATIE Informatie over de locaties van Stichting Waardeburgh Verpleeghuis zorg Verzorgingshuis zorg Kortdurend verblijf Versie: 1 december 2015 - 2 WELKOM BIJ STICHTING WAARDEBURGH De verhuizing

Nadere informatie

Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens

Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier Als u naar het ziekenhuis komt voor onderzoek of behandeling maken wij een patiëntendossier over u. In de wet is vastgelegd wat

Nadere informatie

Rechten en plichten. van patiënt en zorgverlener

Rechten en plichten. van patiënt en zorgverlener Rechten en plichten van patiënt en zorgverlener Inhoudsopgave Wet op Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO) 3 Rechten en plichten van patiënten 3 Rechten patiënt 3 Plichten patiënt 6 Rechten en plichten

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender Huisartsenprakijk Bender Overschie, december 2013 Auteur: P.P.M. Bender Versie 1.0 Privacyreglement Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter bescherming

Nadere informatie

Welkom thuis! Alles over uw nieuwe woonvoorziening bij ActiVite

Welkom thuis! Alles over uw nieuwe woonvoorziening bij ActiVite Laat ons weten wat u van onze zorg vindt! ActiVite doet er alles aan om haar zorg continu te verbeteren. Daarom willen we graag weten hoe u als cliënt of mantelzorger denkt over de zorg die ActiVite biedt.

Nadere informatie

Patiëntenrechten (WGBO)

Patiëntenrechten (WGBO) Patiëntenrechten (WGBO) Inleiding In de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) is de relatie tussen u en uw hulpverlener (uw specialist, maar ook uw huisarts, tandarts en apotheker) geregeld.

Nadere informatie

SAMEN IN GESPREK OVER ETHISCHE VRAAGSTUKKEN

SAMEN IN GESPREK OVER ETHISCHE VRAAGSTUKKEN WAT VINDT U BELANGRIJK? SAMEN IN GESPREK OVER ETHISCHE VRAAGSTUKKEN LEVEN OP EEN MANIER DIE BIJ U PAST Wat heeft u nodig om te kunnen leven op een manier die bij u past? Om u te leren kennen, gaan we met

Nadere informatie

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier?

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? ALGEMEEN Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? In deze folder vindt u de volgende informatie: Onderscheid klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Verzoek

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

Wonen in ActiVite Hof van Alkemade (groepswoning)

Wonen in ActiVite Hof van Alkemade (groepswoning) Wonen in ActiVite Hof van Alkemade (groepswoning) Inhoudsopgave Even voorstellen...4 Indicatie en zorgzwaartepakket...5 Verhuizing naar woonservicecentrum...5 Wonen...5 Inrichting...5 Privacy...6 Toegang

Nadere informatie

Overeenkomst voor een zorgarrangement met verblijf

Overeenkomst voor een zorgarrangement met verblijf Overeenkomst voor een zorgarrangement met verblijf in het kader van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten Stichting Zorggroep Tellens Postbus 97 8700 AB BOLSWARD telefoon 0515-570 870 hierna te noemen

Nadere informatie

Wonen met zorg bij CuraMare

Wonen met zorg bij CuraMare Wonen met zorg bij CuraMare Welkom bij CuraMare Leven zoals u gewend bent CuraMare biedt persoonlijke zorg aan iedereen die op zorg of verpleging is aangewezen in de regio Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland

Nadere informatie

Welkom in Heerenhof Locatie Sprenkelaarshof

Welkom in Heerenhof Locatie Sprenkelaarshof Welkom in Heerenhof Locatie Sprenkelaarshof VERSIE 5.0/ januari 2014 2 Welkom in Heerenhof U bent van harte welkom in Heerenhof. Ondanks dat wij nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het

Nadere informatie

Patiëntenrechten. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Patiëntenrechten. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Patiëntenrechten Wanneer er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. Zowel u als de hulpverlener hebben rechten en plichten. Het is belangrijk

Nadere informatie

Basisarrangement 10. Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10)

Basisarrangement 10. Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10) Basisarrangement 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement 10 Dit basisarrangement

Nadere informatie

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Welzijn en kwaliteit van leven in een huiselijke sfeer Mevrouw Ten Have leest graag een boekje met kleindochter Anna en Persoonlijk Woonbegeleider Samira. In de Zonnehoek

Nadere informatie

Interzorg en de wet Bopz

Interzorg en de wet Bopz Interzorg en de wet Bopz dicht bij jezelf Interzorg en de wet Bopz Interzorg Noord-Nederland heeft een aantal locaties met een afdeling voor cliënten met een psychogeriatrische aandoening (meestal dementie).

Nadere informatie

Zorgovereenkomst. 1. Client

Zorgovereenkomst. 1. Client Dit is een zorgovereenkomst die u samen met Stichting Ela invult. U kunt bij het invullen gebruik maken van de informatie die staat op www.achmeazorgkantoor.nl. Ga naar Zorg in Natura. Leest u deze informatie

Nadere informatie

Opknappen van een appartement of kamer De stichting zorgt ervoor dat uw appartement of kamer er netjes uitziet, zodat u er kunt wonen.

Opknappen van een appartement of kamer De stichting zorgt ervoor dat uw appartement of kamer er netjes uitziet, zodat u er kunt wonen. Daar heeft u recht op als u verblijft bij Stichting Elisabeth Waar zorgt Stichting Elisabeth voor en wat betaalt u zelf? Voor wie is deze informatie bedoeld? Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of

Nadere informatie

Zorgovereenkomst (no. 3)

Zorgovereenkomst (no. 3) Zorgovereenkomst (no. 3) voor een zorgarrangement 1 zonder verblijf Stichting Ouderenzorg Wilgaerden, verder te noemen Wilgaerden, gevestigd te Hoorn, bij het aangaan van deze overeenkomst vertegenwoordigd

Nadere informatie

Verpleeghuis Kaailanden. Midden in de samenleving

Verpleeghuis Kaailanden. Midden in de samenleving Verpleeghuis Kaailanden Midden in de samenleving Wonen zoals thuis, aan de gracht in Meppel De Stouwe, Kaailanden, informatiemap 1, september 2014 1 Voorwoord Deze informatiemap geeft informatie over verpleeghuis

Nadere informatie

De wet Bopz voor cliënt en familie

De wet Bopz voor cliënt en familie De wet Bopz voor cliënt en familie Begrippen en toepassingen in verpleeg- en verzorgingshuizen Zorg met aandacht Deze brochure gaat over de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen, de

Nadere informatie

Privacy in Instituut Verbeeten

Privacy in Instituut Verbeeten Privacy Privacy in Instituut Verbeeten Ook uw gegévens behandelen wij met zorg Wij gebruiken privacygevoelige gegevens van u. We vinden het daarom ook belangrijk dat u weet dat uw gegevens bij ons in goede

Nadere informatie

Arrangement Zorgzwaartepakket 6

Arrangement Zorgzwaartepakket 6 Arrangement Zorgzwaartepakket 6 Schakelring biedt arrangementen behorend bij ZZP 1 tot en met ZZP 9. In deze brochure wordt het basisarrangement behorend bij ZZP 6 toegelicht. Zorgzwaartepakket 6 (ZZP

Nadere informatie

Informatie voor onze bewoners. Zorgappartementen Hoogstaete

Informatie voor onze bewoners. Zorgappartementen Hoogstaete Informatie voor onze bewoners Zorgappartementen Hoogstaete Welkomstwoord... 4 De zorgappartementen... 5 A... 6 Activiteiten... 6 Appartement... 6 Arts... 6 B... 7 Badge... 7 Beschadiging... 7 Bibliotheek...

Nadere informatie

Verpleging & Verzorging

Verpleging & Verzorging Verpleging & Verzorging Professionele zorgverlening, gewoon bij u thuis U hebt de komende tijd thuiszorg nodig. U woont zelfstandig, in de omgeving waar u misschien al jaren woont. In deze vertrouwde omgeving

Nadere informatie

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep Rechten en plichten Als patiënt van MC Groep Patiënteninformatie Deze folder is een uitgave van de Klachtenbemiddeling_versie februari 2018 1172998PR/2-2018-Rechten en plichten patiënten MC Groep U vertrouwt

Nadere informatie

Rechten en plichten van de patiënt

Rechten en plichten van de patiënt Rechten en plichten van de patiënt 2 Deze folder geeft een overzicht van de belangrijkste rechten en plichten van u als patiënt en van uw zorgverlener. In de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Archipel Kanidas. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen

Archipel Kanidas. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen Archipel Kanidas Uw wensen, onze zorg en ervaring het gevoel van samen Archipel Kanidas Het leven houdt niet op zodra je ouder bent en in meer of mindere mate afhankelijk wordt van anderen. Ook niet als

Nadere informatie

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Intensieve zorg in huiselijke sfeer Voelt beter Intensieve zorg in huiselijke sfeer Het eigentijdse Madeleine in Boxmeer biedt als expertisecentrum uitgebreide faciliteiten

Nadere informatie

Rechten en plichten van patiënten

Rechten en plichten van patiënten Rechten en plichten van patiënten Het is belangrijk te weten dat u als patiënt een aantal rechten en plichten heeft. Deze rechten en plichten zijn vastgelegd in onder andere de Wet op de Geneeskundige

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS BIJ ZORG EN VERBLIJF voor cliënten met een BOPZ indicatie

ALGEMENE REGELS BIJ ZORG EN VERBLIJF voor cliënten met een BOPZ indicatie ALGEMENE REGELS BIJ ZORG EN VERBLIJF voor cliënten met een BOPZ indicatie December 2018 Algemene Regels Inhoud Toepassing Algemene regels... 1 1 Zorgleefplan... 2 2 Persoonsgegevens en privacy... 3 3 Informatieverstrekking...

Nadere informatie

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN 1 RECHTEN EN PLICHTEN Bij uw bezoek aan Orthodontiepraktijk het Gooi krijgt u (uw kind) met meerdere medewerkers te maken. U (uw kind) mag een deskundige behandeling

Nadere informatie

Zorgcentrum het Bildt Informatiebrochure St.- Annaparochie

Zorgcentrum het Bildt Informatiebrochure St.- Annaparochie Zorgcentrum het Bildt Informatiebrochure 1-1-2017 St.- Annaparochie Inhoud Welkom...2 Visie...2 Zorgcentrum het Bildt...2 Keurmerk...2 Zorg- en dienstverlening...3 Intramurale zorg...3 Thuiszorg...3 Groepsverzorging...3

Nadere informatie

Hospice Zuyderland. Uw persoonlijke folder. Inhoudsopgave. Welkom. Het Hospice. Onderwerpen ABC. Administratieve zaken.

Hospice Zuyderland. Uw persoonlijke folder. Inhoudsopgave. Welkom. Het Hospice. Onderwerpen ABC. Administratieve zaken. Hospice Zuyderland Uw persoonlijke folder Inhoudsopgave Welkom Het Hospice Onderwerpen ABC Administratieve zaken Verzekering Cliëntenbelangen Cliëntenraad Commissie Meldingen Incidenten Cliëntenzorg Zuyderland

Nadere informatie

Hospice Zuyderland. Uw persoonlijke folder. Inhoudsopgave. Welkom. Het Hospice. Onderwerpen ABC. Administratieve zaken.

Hospice Zuyderland. Uw persoonlijke folder. Inhoudsopgave. Welkom. Het Hospice. Onderwerpen ABC. Administratieve zaken. Hospice Zuyderland Uw persoonlijke folder Inhoudsopgave Welkom Het Hospice Onderwerpen ABC Administratieve zaken Verzekering Cliëntenbelangen Cliëntenraad Commissie Meldingen Incidenten Cliëntenzorg Zuyderland

Nadere informatie

Verpleeghuis Talma Hof

Verpleeghuis Talma Hof Verpleeghuis Talma Hof Liefdevolle zorg in beschermde omgeving Inhoud 1 Wonen in Talma Hof 3 2 3 Eigen sfeer 4 Woon- en leefruimte 5 4 Zorg en begeleiding 6 4.1 Betrokken zorg 7 4.2 Professionals met hart

Nadere informatie

Schakelafdeling. Overbrugging Observatie & screening. www.szr.nl/schakelafdeling

Schakelafdeling. Overbrugging Observatie & screening. www.szr.nl/schakelafdeling Schakelafdeling Overbrugging Observatie & screening www.szr.nl/schakelafdeling THUIS OP DE SCHAKELAFDELING VOORWOORD Beste cliënt, Van harte welkom op de Schakelafdeling van SZR (Zorgcentra Rivierenland)!

Nadere informatie

Afspraken met betrekking tot uw medische gegevens

Afspraken met betrekking tot uw medische gegevens Patiënteninformatie Afspraken met betrekking tot uw medische gegevens rkz.nl Voor een goede behandeling leggen behandelaars gegevens over u, als patiënt, vast in een dossier. U kunt daarbij denken aan

Nadere informatie

Algemeen W.G.B.O (Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst)

Algemeen W.G.B.O (Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst) Algemeen W.G.B.O (Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst) Uw rechten en plichten De Wet inzake de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) regelt de relatie tussen u en de hulpverlener. Zowel

Nadere informatie

Ethische kwesties. bij de Zorgboog. Behandeling en zelfbeschikking. Wat betekent dit voor u?

Ethische kwesties. bij de Zorgboog. Behandeling en zelfbeschikking. Wat betekent dit voor u? Ethische kwesties bij de Zorgboog In deze folder leest u over een aantal levensaspecten die een rol kunnen spelen bij uw behandeling, verzorging en verpleging binnen de Zorgboog. Het gaat hierbij om vragen

Nadere informatie