maandag FAQ: veel gestelde vragen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "maandag FAQ: veel gestelde vragen"

Transcriptie

1 maandag FAQ: veel gestelde vragen

2 Welkom bij de Maandag FAQ; de veel gestelde vragen. In dit document worden de meest gestelde vragen, inclusief antwoorden, beschreven. Aangeraden wordt dit document eerst te raadplegen alvorens contact op te nemen met je contactpersoon of de Maandag Servicedesk. Urenregistratie V: Wanneer dienen de uren te worden ingeleverd? A: De uren dien je bij voorkeur in op (of aan het eind van) je laatst gewerkte dag van de maand. Op dat moment is de gehele urenregistratie voor die periode bekend. Vergeet de uren na invoer niet in te leveren! V: Wat zijn mijn normuren? Hoe worden ze berekend? A: De normuren zijn de uren die je per maand minimaal dient te verantwoorden in de urenportal, gebaseerd op je contracturen en werkrooster. De normuren kunnen per maand fluctueren, afhankelijk van de werkbare dagen in een maand. Je basissalaris is echter altijd gelijk. Rekenvoorbeeld Je hebt een contract bij Maandag voor 36 uur per week en je werkrooster is als volgt: Ma 8uur Di 8uur Wo 4uur Do 8uur Vrij 8uur Tel in de betreffende maand alle werkbare dagen op en vermenigvuldig dit met de uren die je op die werkdagen staat ingeroosterd. Heeft de maand 4 werkbare maandagen, dan bereken je 4 x 8uur = 32uur. Maak diezelfde berekening voor de overige werkdagen. Al deze uren bij elkaar opgeteld zijn je normuren in die maand. Structurele verandering in je werkrooster, waardoor je in de problemen komt met je normuren, mag je doorgeven aan de Servicedesk via vragen@maandag.nl. Let op: dit kan alleen wanneer jouw contracturen niet veranderen en/of je niet meer of minder dagen in de week gaat werken. In dat geval dien je jouw rooster via jouw contactpersoon op de Maandag vestiging te laten wijzigen. V: Wanneer mag ik welk ORT percentage verantwoorden? A: De ORT percentages die gelden, zijn gebaseerd op de cao waaronder jouw opdrachtgever werkzaam is. Om te vergemakkelijken op welke tijd welk percentage voor jou geldt, vind je op de urensite (uren.maandag.nl) onder professionalportal een Zorgkaart. Hierop staat vermeldt wanneer je welk percentage mag wegschrijven. V: Hoe verantwoord ik de Welkom bij Maandag training? A: Wanneer je de Welkom bij Maandag training hebt gevolgd terwijl je contract bij Maandag al was gestart, mag je deze in de urenportal wegschrijven onder de urenregel Welkom bij Maandag. Deze regel kun je zelf toevoegen. Verantwoord de uren op de dag dat je de training hebt gevolgd. Let op: je mag voor de training maximaal 4 uur wegschrijven. V: Mijn inlogcode blokkeert. Hoe kan ik mijn wachtwoord voor de urenportal wijzigen? A: Het wachtwoord kun je zelf wijzigen. Navigeer naar en volg de stappen.

3 V: In welke gevallen heb ik recht op bijzonder verlof? A: Je hebt als professional recht op bijzonder verlof in de volgende gevallen: Wanneer 1. Bij overlijden van een levenspartner of van één tot het gezin behorend kind: 2. Bij overlijden van een (schoon)ouder: 2 dagen 3. Ter gelegenheid van huwelijk/geregistreerd partnerschap: 2 dagen 4. Bij bevallen van levenspartner: 2 dagen 5. Bij het eigen 40-jarig dienstverband of huwelijksfeest: 2 dagen 6. Bij het 25-jarig dienstverband of huwelijksfeest: 7. Bij het 25/40/ 50-jarig huwelijksfeest van schoon-/groot- /ouders: 8. Bij het huwelijk van kind, broer, zuster of één van de ouders: 9. Bij overlijden van één van de grootouders, van een broer/zwager, (schoon) zuster of kleinkind: Aantal dagen Dag van overlijden t/m de dag van begrafenis/crematie Bij het schrijven van bijzonder verlof is een omschrijving verplicht. Wees zo specifiek mogelijk bij het aangeven van de omschrijving, om afkeur te voorkomen. Bijvoorbeeld: Onjuiste omschrijving Juiste omschrijving - Begrafenis Begrafenis grootvader - Bruiloft Eigen bruiloft V: Moet ik feestdagen verantwoorden in de urenportal? A: Officiële nationale feestdagen (Kerst, tweede paasdag etc.) hoef je niet in te voeren in de urenportal. Deze dagen herken je aan de lichtgrijze kleur en worden standaard doorbetaald. Je norm voor de maand is hierdoor lager, maar je ontvangt wel je volledige salaris. Werk je op een officiële feestdag, bijvoorbeeld in de zorg? Dan kun je op deze dagen de uren invullen zoals je die gewerkt hebt. Vergeet niet de uren in te vullen met het geldende opslagpercentage. V: De opdrachtgever sluit het kantoor met carnaval, is dit een doorbetaalde feestdag? A: Verplichte regionale feestdagen (carnaval, kermis, brugdag, ontzet enz.), waarvan je opdrachtgever bepaalt dat er geen werkzaamheden kunnen plaatsvinden, moeten als verplichte vakantiedagen worden opgenomen. Dit omdat het geen officiële nationale feestdag is, maar een regio gebonden feestdag. Deze uren moeten in het urensysteem worden ingevoerd onder de werksoort verlof of onbetaald verlof. Hetzelfde geldt voor niet nationale feestdagen als bijv. goede vrijdag. Loon en loonstroken V: Wanneer ontvang ik mijn salaris? A: Het (basis)salaris wordt maandelijks op of rond de 23 e van de maand uitbetaald. Let op: dit geldt alleen voor contractanten. Voor ZZP ers gelden andere regels (zie handleiding ZZP voor meer informatie). Houd er rekening mee dat de verwerking van reiskosten, ziekte-, verlofuren e.d. altijd een maand later worden meegenomen met het salaris. De reiskosten uit december ontvang je bijvoorbeeld met het salaris van januari, de reiskosten januari met het salaris februari etc. Dit omdat de urenstaat op het betaalmoment de 23e nog niet volledig verwerkt is. Er is dan nog niet bekend wat de totale vergoedingen/verwerkingen worden die periode. V: Wanneer is de loonstrook beschikbaar? A: De loonstrook is uiterlijk twee werkdagen na de salarisbetaling beschikbaar in de urenportal.

4 V: Waar vind ik het verlofsaldo? A: Deze vind je in de urenportal onder het kopje reserveringen of onderaan je loonstrook. De opbouw van verlofuren vindt per kalendermaand plaats. De hoogte is afhankelijk van je contracturen: Contracturen Verlofopbouw per maand 40 uur 16 uur 36 uur 14,4 uur 32 uur 12,8 uur 24 uur 9,6 uur 16 uur 6,4 uur 8 uur 3,2 uur V: Ik werk als docent via Maandag, waarom zie ik geen verlofuren op de loonstrook? A: Wanneer je als docent via Maandag werkzaam bent, heb je geen reguliere verlofopbouw maar heb je tijdens de schoolvakanties en op de momenten dat de school gesloten is, recht op volledig (doorbetaalde) verlofregistratie. De schoolvakanties mogen dan ook volledig op verlofuren weggeschreven worden, tot maximaal de in de overeenkomst vastgestelde contracturen per week. Buiten de schoolvakanties is het niet mogelijk om verlofuren te schrijven. Heb je als docent wel verlof opgenomen buiten de schoolvakanties? Dan dien je deze uren op onbetaald verlof te verantwoorden. Wagenpark V: Kan ik bij Maandag een voorkeur uitspreken voor de auto die ik wil ontvangen? A: Nee. Bij Maandag werken wij met poolauto s. Dit betekent dat je de eerste auto ontvangt die beschikbaar is in de poolklasse waar je recht op hebt. Het is niet mogelijk te wachten op een specifiek type auto. V: Hoeveel ga ik betalen voor mijn Maandag leaseauto? A: Dat ligt aan een aantal factoren en is vooraf niet precies te zeggen. Het bedrag dat je betaalt aan bijtelling en eigen bijdrage is afhankelijk van de poolklasse en de fiscale waarde van de auto die je gaat ontvangen. Poolklasse Eigen bijdrage per maand Bijtellingspercentage Start 25,- 21% A 50.,- 25% B 50,- 25% C 50,- 25% D 50,- 25% Rekenvoorbeeld: Je ontvangt een poolauto in poolklasse Start. De auto heeft een fiscale waarde van ,-. De bijtelling wordt als volgt: 21% x ,- = 2.310,- bijtelling per jaar. Per maand betekent dit 192,50 aan bijtelling. Let op: De bijtelling is niet een bedrag dat simpelweg van je salaris wordt ingehouden. De bijtelling wordt maandelijks opgeteld bij je loon, vandaar het woord bijtelling. Jouw loon en bijtelling samen is het bedrag waarover loonbelasting wordt betaald. Hierdoor betaal je dus enkel de loonbelasting over het bijtellingsbedrag. De eigen bijdrage wordt wel als reguliere inhouding op je loon ingehouden. Echter ontvang je een belastingvoordeel doordat de eigen bijdrage in eerste instantie van de bijtelling wordt ingehouden. Hierdoor betaal je dus minder loonbelasting.

5 Werk & Gezondheid V: Ik ben ziek en wil mij afmelden voor werk. Waar dien ik dit te melden? A: Een ziekmelding dien je op de eerste ziektedag voor 9.00 uur s ochtends telefonisch door te geven bij de afdeling Werk & Gezondheid op telefoonnummer Zij zijn van maandag t/m vrijdag vanaf 8.00 uur bereikbaar. Geef de ziekmelding tevens door aan: 1. Je opdrachtgever; 2. Je accountmanager / contactpersoon bij Maandag. Ga je na 9.00 uur ziek naar huis? Meldt dit dan zodra je naar huis gaat. Let op: je kunt in de urenportal pas ziekte-uren verantwoorden als je jezelf daadwerkelijk hebt ziekgemeld bij de afdeling Werk & Gezondheid. Ziekmelden per sms, Whatsapp of is niet toegestaan. Ook iemand anders je ziekmelding laten doorgeven is niet toegestaan, tenzij de omstandigheden dusdanig ernstig zijn dat je hier zelf niet toe in staat bent (denk aan spoedopname ziekenhuis bijv.) V: Hoe dien ik mij hersteld te melden? A: Een herstelmelding mag je per doorgeven aan gezondaandeslag@maandag.nl Geef in de mail goed aan per welke dag je weer hersteld bent. CAO & Arbeidsvoorwaarden V: Onder welke cao valt Maandag? A: Maandag volgt de ABU-cao. Dit houdt in dat wij deze grotendeels volgen, maar op enkele punten onze eigen voorwaarden hanteren. Deze voorwaarden vind je in jouw arbeidsovereenkomst. V: Waar vind ik de ABU cao? A: Deze vind je op de FAQ pagina op onze website: Contactgegevens Voor vragen kun je altijd terecht bij jouw Maandag contactpersoon. Heb je vragen over de Maandag Urenportal, controleer dan de handleiding. Ook kun je contact opnemen met de Maandag Servicedesk: E: vragen@maandag.nl T: Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.30 uur en uur

Handleiding urenregistratie intern digitaal invoeren

Handleiding urenregistratie intern digitaal invoeren Beste collega, In deze handleiding wordt beschreven hoe je jouw maandstaat met overheaduren (zoals (kort) verlof, ziekte en bijzonder verlofuren) digitaal kunt inleveren bij je manager. Eén keer per maand,

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie Professional digitaal invoeren

Handleiding urenregistratie Professional digitaal invoeren Beste Maandag Professional, In deze handleiding wordt beschreven hoe je jouw maandstaat met gewerkte uren, zakelijke kilometerdeclaraties en eventuele overhead uren (uren die door Maandag zelf worden gecontroleerd,

Nadere informatie

handleiding urenregistratie voor professionals

handleiding urenregistratie voor professionals handleiding urenregistratie voor professionals Beste Maandag Professional, Welkom in de handleiding urenregistratie. De urenregistratie is een belangrijk terugkerend onderdeel van jouw dienstverband bij

Nadere informatie

handleiding urenregistratie voor professionals

handleiding urenregistratie voor professionals handleiding urenregistratie voor professionals Beste Maandag Professional, Welkom in de handleiding urenregistratie. De urenregistratie is een belangrijk terugkerend onderdeel van jouw dienstverband bij

Nadere informatie

handleiding urenregistratie voor zzp ers

handleiding urenregistratie voor zzp ers handleiding urenregistratie voor zzp ers Beste ZZP er, Welkom in de handleiding urenregistratie. De urenregistratie is een belangrijk terugkerend onderdeel tijdens de periode dat je zelfstandig een opdracht

Nadere informatie

het verzuimprotocol voor professionals

het verzuimprotocol voor professionals het verzuimprotocol voor professionals In dit verzuimprotocol lees je wat jouw verantwoordelijkheden en die van Maandag zijn bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ook vind je hier informatie over de verschillende

Nadere informatie

Werkwijzer. Werkwijzer

Werkwijzer. Werkwijzer 1 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Accord 2 2. Persoonlijke gegevens 2 3. De sollicitatieprocedure 2. Urendeclaraties & uitbetaling 3. Vakantiegeld & doorbetaling bij vakantie/kort verzuim 3. Doorbetaling op

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord. Ondernemend in personeel Werkwijzer voor Branch personeelsmedewerkers uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Welkom bij Accord

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie ZZP digitaal invoeren

Handleiding urenregistratie ZZP digitaal invoeren Beste ZZP er, Deze handleiding beschrijft hoe je jouw maandstaat met gewerkte uren en eventuele zakelijke kilometers digitaal kunt inleveren bij je opdrachtgever. Aangeboden uren en zakelijke kilometers

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Maart 2017 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 2 1.2 Contactgegevens 2 H2. Starten

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

Werkwijzer. STC Groep BV

Werkwijzer. STC Groep BV Werkwijzer STC Groep BV Inhoudsopgave 1. Welkom bij STC Groep BV 2. Persoonlijke gegevens 3. De sollicitatieprocedure 4. Urendeclaraties & uitbetaling 5. Vakantiegeld & doorbetalingen bij vakantie / kort

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Versie 21 juli 2017 Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het volledig online aanvragen van uw uitkering. U stuurt ook alle benodigde documenten online naar ons toe. Het makkelijk en overzichtelijk

Nadere informatie

Alles wat je moet weten over verlof.

Alles wat je moet weten over verlof. Alles wat je moet weten over verlof. Voor leerling-werknemers (BBL) 1 januari 2017 Verlof Naast werken en leren is het ook belangrijk soms vrij te nemen. Lekker op vakantie of gewoon een dagje vrij. Je

Nadere informatie

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar.

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar. WERKWIJZER Hoe werkt het? Welkom bij Flexion Uitzendbureau. In dit boekje behandelen we de meest gestelde vragen die voorkomen wanneer je voor het eerst via ons aan het werk gaat. Mocht je na het lezen

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 2 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Personeelshandboek. el&p Payrolling

Personeelshandboek. el&p Payrolling Personeelshandboek el&p Payrolling Maart 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemene Beschrijving Organisatie... 3 3. Indiensttreding:... 3 4. Salaris:... 3 1. Salaris:... 3 2. Onkostenvergoeding:... 3 3.

Nadere informatie

Toelichting. Inhoud. Relevante cao-artikelen : 3, 8, 10,12, 16, 25, 26, 27, 29, 32, 33, 36, 37, 40 en 64

Toelichting. Inhoud. Relevante cao-artikelen : 3, 8, 10,12, 16, 25, 26, 27, 29, 32, 33, 36, 37, 40 en 64 Toelichting In deze toelichting wordt aan de hand van voorbeelden uitleg gegeven over de loonberekening volgens de Cao Beroepsgoederenvervoer over de Weg en de Verhuur van Mobiele Kranen. Het gaat om de

Nadere informatie

verlof en cao Alle in dit document vermelde berekeningen en verwijzingen naar de CAO zijn gebaseerd op de CAO voor het kappersbedrijf 2010-2011.

verlof en cao Alle in dit document vermelde berekeningen en verwijzingen naar de CAO zijn gebaseerd op de CAO voor het kappersbedrijf 2010-2011. verlof en cao Salonhub biedt werkgevers gereedschap om op eenvoudige wijze de verlofkaart van medewerkers bij te werken. Het bijwerken van de verlofkaart gebeurt vrijwel geheel automatisch op basis van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Fasensysteem. Werken bij Ziezzo. Inschrijving. Loonbetaling en Reserveringen. Urendeclaratie. Meer informatie. Arbobeleid.

Inhoudsopgave. Fasensysteem. Werken bij Ziezzo. Inschrijving. Loonbetaling en Reserveringen. Urendeclaratie. Meer informatie. Arbobeleid. Werken bij Ziezzo Inhoudsopgave Werken bij Ziezzo Inschrijving Fasensysteem Loonbetaling en Reserveringen 1.1 Wie zijn wij? 2.1 Op te leveren stukken 3.1 Fase A 4.1 Loon 1.2 De payroll-constructie 2.2

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie ZZP digitaal invoeren

Handleiding urenregistratie ZZP digitaal invoeren Beste ZZP er, Deze handleiding beschrijft hoe je jouw maandstaat met gewerkte uren en eventuele zakelijke kilometers digitaal kunt inleveren bij je opdrachtgever. Aangeboden uren en zakelijke kilometers

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Versie 2.10 augustus 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 2 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

7 : Datum: datum waarop door Van Spronsen & Partners de loonverwerking voor die maand heeft plaatsgevonden.

7 : Datum: datum waarop door Van Spronsen & Partners de loonverwerking voor die maand heeft plaatsgevonden. Wij verzorgen de salarisadministratie van uw werkgever, vragen over uw salarisslip dient u aan de verantwoordelijke persoon voor de salarissen van uw eigen bedrijf te vragen. Hieronder een gedetailleerde

Nadere informatie

Uitleg salarisstrook NAAM

Uitleg salarisstrook NAAM Uitleg salarisstrook NAAM 12345678 9 NAAM Je salarisstrook bestaat uit twee pagina s. Op de eerste tref je een aantal basisgegevens aan en op de tweede pagina vindt de daadwerkelijke loonberekening plaats.

Nadere informatie

Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase B in?...3

Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase B in?...3 Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase A in?...3 Wat houdt fase B in?...3 Wat houdt face C in?...3 Rechtspositie VPO-arbeidsvoorwaardenregeling...4 Wat houdt de VPO-arbeidsvoorwaardenregeling in?...4

Nadere informatie

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7 www.accord.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Welkom bij Accord Payroll Services 3 Inschrijfprocedure 3 Goed voorbereid aan het werk 4 Uitleg fasensysteem 4 De ABU CAO 5 Urendeclaraties

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Support Your People Postbus 2102 5700 DA Helmond T 0492-780899 info@supportyourpeople.nl www.supportyourpeople.

Gebruiksaanwijzing. Support Your People Postbus 2102 5700 DA Helmond T 0492-780899 info@supportyourpeople.nl www.supportyourpeople. Gebruiksaanwijzing Aan de slag met het Online Personeelsdossier van Support Your People Welkom als gebruiker van het Online Personeelsdossier. Deze handleiding is ontwikkeld om je snel wegwijs te maken

Nadere informatie

handleiding digitaal accorderen voor opdrachtgevers

handleiding digitaal accorderen voor opdrachtgevers handleiding digitaal accorderen voor opdrachtgevers Beste digitaal accordeur, Welkom in de handleiding digitaal accorderen. De urenregistratie, en daarmee de uren accordering, is een belangrijk terugkerend

Nadere informatie

Welkom bij Payrollplaats

Welkom bij Payrollplaats Welkom bij Payrollplaats Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Je gaat bij het bedrijf of instelling van één van onze opdrachtgevers aan het werk. Dit kan rechtstreeks via Payrollplaats, maar ook via één van

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Handleiding Aysist Zelfregistratie (Voor medewerkers met een vast rooster)

Handleiding Aysist Zelfregistratie (Voor medewerkers met een vast rooster) Handleiding Aysist Zelfregistratie (Voor medewerkers met een vast rooster) Inleiding Kantoormedewerkers (medewerkers met een vast rooster) kunnen in Aysist zelf hun werk, verlof- en ziekteuren registreren.

Nadere informatie

Handleiding Extranet en Flexportal AB Oost CVAB (waaronder de ureninvoer) versie 06/06/2013

Handleiding Extranet en Flexportal AB Oost CVAB (waaronder de ureninvoer) versie 06/06/2013 Handleiding Extranet en Flexportal AB Oost CVAB (waaronder de ureninvoer) versie 06/06/2013 In deze handleiding vind je meer informatie over het Extranet en de Flexportal van AB Oost. Extranet Via het

Nadere informatie

Ouderschapsverlof (module verlof): Info van Rijksoverheid:

Ouderschapsverlof (module verlof): Info van Rijksoverheid: Ouderschapsverlof (module verlof): Info van Rijksoverheid: Met ouderschapsverlof werkt u tijdelijk minder om meer tijd te besteden aan een kind tot 8 jaar. Uw recht op ouderschapsverlof bedraagt 26 keer

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Support Your People Postbus 2102 5700 DA Helmond T 0492-780899 info@supportyourpeople.nl www.supportyourpeople.

Gebruiksaanwijzing. Support Your People Postbus 2102 5700 DA Helmond T 0492-780899 info@supportyourpeople.nl www.supportyourpeople. Gebruiksaanwijzing Aan de slag met het Online Personeelsdossier van Support Your People Welkom als gebruiker van het Online Personeelsdossier. Deze handleiding is ontwikkeld om je snel wegwijs te maken

Nadere informatie

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen ACTIVEREN MANPOWER DESK Wat is Manpower Desk? Voor elke kandidaat maken wij een account aan op Manpower Desk. Hier kun je alle informatie vinden betreft jouw dienstverband

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het volledig online aanvragen van uw uitkering. U stuurt ook alle benodigde documenten online naar ons toe. Het makkelijk en overzichtelijk invullen

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

Handleiding Maandverloningen

Handleiding Maandverloningen Handleiding Maandverloningen Versie: 1.0 Versiedatum: 18-03-2014 Inleiding Deze handleiding omschrijft de wijze waarop u ipv de standaard weekverloningen om kunt zetten naar een maandverloning obv een

Nadere informatie

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer?

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Het bedrijf waar je werkt of gaat werken maakt gebruik van de payrolldiensten van Connexie. Je staat op het punt om een dienstverband aan

Nadere informatie

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq.

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Werkwijzer Innotiq VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Deze werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de bevestiging en de CAO voor Uitzendkrachten de basis van

Nadere informatie

Informatie voor Medewerkers

Informatie voor Medewerkers Informatie voor Medewerkers Wanneer u deze informatie ontvangt, gaat u een contract sluiten met P-services en werken voor één van onze opdrachtgevers. Zodra u de formulieren die u heeft ingevuld en getekend

Nadere informatie

Leerlingen handleiding Intranet /Insite(urenregistratie):

Leerlingen handleiding Intranet /Insite(urenregistratie): Leerlingen handleiding Intranet /Insite(urenregistratie): Ga naar de website www.metalent.nl en klik op Intranet. Log in met de eerder door jezelf aangemaakte gebruikersnaam en het wachtwoord Je krijgt

Nadere informatie

Werken bij Innotiq. Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS

Werken bij Innotiq. Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS Werken bij Innotiq Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS Voorwoord Voorwoord Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq Onderwijs. De werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst,

Nadere informatie

Openstaande verlofaanvragen 6 Aandachtspunten 6

Openstaande verlofaanvragen 6 Aandachtspunten 6 1/6 Handleiding Verlofregistratie (Werkgever) Verlofinstellingen aanmaken (werkgever) 1 Dashlets toevoegen 1 Verlof Groepen toevoegen 2 Verlof Saldo toevoegen 2 Feestdagen toevoegen 2 Verlofinstellingen

Nadere informatie

Welkom bij Payrollplaats

Welkom bij Payrollplaats Welkom bij Payrollplaats Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Je gaat bij het bedrijf of instelling van één van onze opdrachtgevers aan het werk. Dit kan rechtstreeks via Payrollplaats, maar ook via één van

Nadere informatie

Beschrijving: Versie: 1.0 Datum: maandag 11 augustus Inhoud

Beschrijving: Versie: 1.0 Datum: maandag 11 augustus Inhoud Inhoud 1. Inleiding...2 2. Inrichting ziekengeldregeling...3 2.1 Onderhoud uitkerings% ziekengeld...3 2.2 Onderhoud ziekengeld...4 2.3 Onderhoud werknemersgroep...5 3. Bepaling factoren gemiddeld% ziek

Nadere informatie

techniek logistiek productie Informatie

techniek logistiek productie Informatie techniek logistiek productie Informatie www.manschap.nl Welkom Welkom bij Manschap. Wij vinden het fijn om jou als collega te mogen begroeten. Manschap is een uitzendbureau dat zich richt op de technische

Nadere informatie

W E R K W I J Z E R. Van harte welkom als nieuwe medewerker bij The Flying

W E R K W I J Z E R. Van harte welkom als nieuwe medewerker bij The Flying W E R K W I J Z E R Van harte welkom als nieuwe medewerker bij The Flying Dutchman @Work Het is belangrijk dat je als medewerker van TFD@WORK goed wordt geïnformeerd hoe zaken zijn geregeld. Voordat je

Nadere informatie

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq.

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Werkwijzer Innotiq VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. De werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de bevestiging en de CAO voor Uitzendkrachten de basis van onze

Nadere informatie

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt!

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! 1 Flexwerk_brochure-a.indd 1 HWW Zorg Flexwerk Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) afdeling Flexwerk is opgericht om, waar nodig, binnen HWW Zorg extra handen

Nadere informatie

Werkwijzer. Oosta voor personeel dat werkt!! Oosta voor personeel dat werkt! /versie 2 1/7

Werkwijzer. Oosta voor personeel dat werkt!! Oosta voor personeel dat werkt! /versie 2 1/7 Werkwijzer! 1/7 Inhoudsopgave Voordat je aan het werk gaat 3 Aanvang van het werk 4 Registratie van de werkervaring 4 Uitleen kleding 4 Legitimatie op de werkvloer 4 Autogebruik Het werkbriefje 4 Tijden

Nadere informatie

De werkwijze van freek.

De werkwijze van freek. De werkwijze van freek. CF&F Welkom bij freek. Met freek. combineer je de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap met de zekerheid van een dienstverband. Jij bepaalt zelf voor wie je werkt, wanneer

Nadere informatie

Werken bij Djopzz. Werkwijzer medewerkers Djopzz ONDERWIJS

Werken bij Djopzz. Werkwijzer medewerkers Djopzz ONDERWIJS Werken bij Djopzz Werkwijzer medewerkers Djopzz ONDERWIJS Voorwoord Voorwoord Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Djopzz Onderwijs. De werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de

Nadere informatie

Informatie voor Uitzendkrachten Accountemps en Officeteam

Informatie voor Uitzendkrachten Accountemps en Officeteam Informatie voor Uitzendkrachten Accountemps en Officeteam Contact gegevens Amsterdam Accountemps 020-420 32 30 OfficeTeam 020-346 34 82 Accountemps / OfficeTeam Antwoordnummer 46729 1060 VL Amsterdam Rotterdam

Nadere informatie

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Inloggegevens en handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket voor de telefoon, versie 1.2. april 2017 Paragraaf 1: Inleiding Sinds 1 januari 2017 vinden salarisverwerkingen

Nadere informatie

Vragen en Antwoorden over het onderhandelingsakkoord cao Zelfstandige Klinieken Nederland

Vragen en Antwoorden over het onderhandelingsakkoord cao Zelfstandige Klinieken Nederland Pagina 1 van 6 Vragen en Antwoorden over het onderhandelingsakkoord cao Zelfstandige Klinieken Nederland 2019-2020 A. Loonstijgingen 1. In het filmpje zeggen jullie dat deze loonstijgingen echt nodig waren.

Nadere informatie

Handleiding Mijn Timing

Handleiding Mijn Timing Handleiding Mijn Timing Flexkrachten 1 Op timing.nl kun je via het volgende icoontje persoonlijke pagina: Mijn Timing. (rechts bovenin het scherm) inloggen op jouw eigen In Mijn Timing kun je je contactgegevens,

Nadere informatie

Algemene informatie voor gedetacheerden

Algemene informatie voor gedetacheerden Algemene informatie voor gedetacheerden Deze brochure bevat algemene informatie die van belang is tijdens uw contractperiode met FlexPay. Neem deze informatie goed door en bewaar het tijdens de gehele

Nadere informatie

Urenregistratieboekje

Urenregistratieboekje Urenregistratieboekje Een handig werklogboek! Inleiding FNV Horeca is de vakbond voor mensen van alle leeftijden en achtergronden die actief zijn in de horeca. Bij ons kun je terecht met alle vragen over

Nadere informatie

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Inloggegevens en handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket voor de telefoon, versie 1.3 augustus 2017 Paragraaf 1: Inleiding Sinds 1 januari 2017 vinden salarisverwerkingen

Nadere informatie

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Inloggegevens en handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket voor de telefoon, versie 1.4 oktober 2018 Paragraaf 1: Inleiding Sinds 1 januari 2017 vinden salarisverwerkingen

Nadere informatie

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl)

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Particulieren kunnen door de Regeling dienstverlening aan huis gemakkelijk iemand inhuren voor klussen in en om het huis. Zij hoeven voor deze huishoudelijke

Nadere informatie

Werkinstructie registratie tijdens ziekte

Werkinstructie registratie tijdens ziekte Werkinstructie registratie tijdens ziekte Wanneer de werknemer in SDB*salaris is ziekgemeld door m&o wordt in de zorgplanner de balk blauw zoals onderstaand. Indien medewerker is ziekgemeld met reden ziek

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING

TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Payrolling... 2 1.2 Wat is Pay-People?... 2 2. Rechten en plichten... 3 2.1 Opbouw van je rechten... 3 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Informatie voor Flexwerkers

Informatie voor Flexwerkers techniek logistiek productie Informatie voor Flexwerkers www.manschap.nl Welkom Welkom bij Manschap. Wij vinden het fijn om jou als collega te mogen begroeten. Manschap is een uitzendbureau dat zich richt

Nadere informatie

Urenregistratie. Stap 1 Open de website Ga naar:

Urenregistratie. Stap 1 Open de website Ga naar: Urenregistratie Je uren vul je per 4 weken online in, de aanleverdata vind je in het ontvangen document met de perioden. In dit document wordt uitgelegd hoe je dit dient te doen. Volg het onderstaande

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld Een nieuwe baan Je toekomst uitgestippeld Colofon Redactie: Syntrus Achmea Tekst: Syntrus Achmea Vormgeving: Vormplan Design bno, Amsterdam 1e druk januari 2008 Deze brochure is met zorg samengesteld.

Nadere informatie

ADDENDUM NBBU-CAO VOOR UITZENDKRACHTEN 1 JUNI MEI (8e druk: juli 2018) Addendum: januari 2019

ADDENDUM NBBU-CAO VOOR UITZENDKRACHTEN 1 JUNI MEI (8e druk: juli 2018) Addendum: januari 2019 ADDENDUM NBBU-CAO VOOR UITZENDKRACHTEN 1 JUNI 2014 31 MEI 2019 >>> (8e druk: juli 2018) Addendum: januari 2019 Wijziging artikel 22 lid 6 sub b 6. a. In afwijking van lid 2 kan de uitzendonderneming met

Nadere informatie

HCFlex Stageboekje (Reglement)

HCFlex Stageboekje (Reglement) HC Flex HCFlex Stageboekje (Reglement) Inhoud 1. Met wie heb je te maken tijdens jouw opleiding?... 3 Het leerbedrijf... 3 Regionaal opleidingscentrum... 3 HCFlex (Human Capital Flex)... 3 Contactgegevens...

Nadere informatie

Werkgevershandleiding voor:

Werkgevershandleiding voor: voor: Inhoud Dashboard... 3 Berichten... 3 Ziekmeldingen en verzuimrapportage... 4 Ziek melden... 4 Hersteld melden of wijziging AO percentage (deelherstel)... 4 Medewerkers ziek uit dienst... 5 Medewerkers

Nadere informatie

Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto

Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto 1. De Budgethouder Lennie Stappers 03-11-1981 Vrouw Straatstraat 12 1234 AA Hilversum BSN: 123456789 Telefoon: 035-1234567 SMS: 06-12345678 lenniestappersatgmail.com

Nadere informatie

Werkgevershandleiding

Werkgevershandleiding Inhoud Dashboard... 2 Berichten... 2 Ziekmeldingen en verzuimrapportage... 3 Ziek melden... 3 Hersteld melden of wijziging AO percentage (deelherstel)... 3 Verzuimrapportage... 4 Werknemer data... 5 Toevoegen

Nadere informatie

Lid 3 en 4 schrappen; lid 5 handhaven en vernummeren naar lid 3 en in lijn brengen met nieuwe opzet:

Lid 3 en 4 schrappen; lid 5 handhaven en vernummeren naar lid 3 en in lijn brengen met nieuwe opzet: Betreft : Aanpassingen cao 2018-2019 Wijziging met ingang van 5 november 2017 Toevoeging aan artikel 1: Arbeidsvoorwaardenregeling of AVR: bij de opdrachtgever geldende regeling van beloning en/of andere

Nadere informatie

1 Werkwijzer voor medewerkers DjopzZ

1 Werkwijzer voor medewerkers DjopzZ 1 VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van DjopzZ. Deze werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de uitzendbevestiging en de CAO voor Uitzendkrachten de basis van onze samenwerking.

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Werkinstructie Verlof e.v.

Werkinstructie Verlof e.v. SDB*ZORGPLANNER Werkinstructie Verlof e.v. Er zijn verschillende soorten van verlof; 1) Wettelijk verlof 2) PBL 3) Feestdag / FDC 4) Opbouw extra uren en opname hiervan (compensatie verlof) 5) Roostervrij

Nadere informatie

Alles wat je moet weten over ziek zijn.

Alles wat je moet weten over ziek zijn. Alles wat je moet weten over ziek zijn. Voor leerlingen-werknemers (BBL) 1 november 2016 Word snel weer beter! Ziek zijn is heel vervelend. Voor jou, omdat je je niet goed voelt en je daardoor niet kan

Nadere informatie

Uursoorten in UBplus

Uursoorten in UBplus in UBplus Versie: 1.3 Versiedatum: 27-02-2018 Auteur: wk 010014 Elke uursoort in UBplus heeft een bepaalde uurcode, waaraan een berekeningsmethode is gekoppeld die vast ligt in UBplus. Aan deze uurcode

Nadere informatie

Wat staat er allemaal op de loonstrook in 2014?

Wat staat er allemaal op de loonstrook in 2014? Wat staat er allemaal op de loonstrook in 2014? Per januari 2014 ziet uw loonstrook er anders uit dan u gewend bent. Omdat er, met ingang van 1 januari 2014 wettelijke wijzingen van kracht zijn geworden

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook 2014

Uitleg Loonstrook 2014 Uitleg Loonstrook 2014 240 000 customers in Northern Europe. The group has 4 500 employees and its net revenue amounted toeuro 500 million in 2010. Pagina 1 INLEIDING Wat staat er allemaal op loonstrook

Nadere informatie

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden IKB Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden Wat is het IKB? Vanaf 1 januari 2017 krijg je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is afgesproken

Nadere informatie

Roosterinformatie in Mijn Rooster

Roosterinformatie in Mijn Rooster Roosterinformatie in Mijn Rooster Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 a. Mijn Rooster... 2 b. Home... 2 c. Uitloggen... 2 d. Persoonlijk... 3 e. Wijzig contract... 3 2. Rooster... 4 a. Weekrooster... 5 b.

Nadere informatie

Hieronder worden eerst de bepalingen uit de Wet arbeid en zorg behandeld en daarna volgen de aanvullende bepalingen uit de CAO.

Hieronder worden eerst de bepalingen uit de Wet arbeid en zorg behandeld en daarna volgen de aanvullende bepalingen uit de CAO. Ouderschapsverlof Het recht op ouderschapsverlof is in hoofdstuk 6 van de Wet arbeid en zorg geregeld. De CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening kent een aantal aanvullingen op de wet. Deze zijn

Nadere informatie

Nieuw urenregistratiesysteem: het portaal

Nieuw urenregistratiesysteem: het portaal Medewerkershandleiding Nieuw urenregistratiesysteem: het portaal infacilities 13 maart 2012 medewerkershandleiding urenregistratieportaal / DM / AV / JK / MM INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 AFSPRAKEN... 3

Nadere informatie

Uitleg Salarisstrook!

Uitleg Salarisstrook! Uitleg Salarisstrook! 1. Salaris: dit is het brutoloon over de gewerkte periode waarop de belastingen en premies nog niet zijn ingehouden. 2. Brutoloon: dit is het loon voor de afdracht van loonbelasting

Nadere informatie

Werkinstructie Insite 27 september Handleiding Insite

Werkinstructie Insite 27 september Handleiding Insite Handleiding Insite 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 1.1 Startpagina Insite 3 2. Mijn insite 4 2.1 Wijzigen 4 2.2 Bekijken 5 2.2.1 Mijn digitale dossier 5 2.2.2 Alles over mijzelf 7 2.2.3. Wie is wie 7 3.

Nadere informatie

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS)

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS) JUS Jaarurensystematiek een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg JaarUrenSystematiek (JUS) Inleiding In de CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008 (CAO) is opgenomen dat per 1 januari

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook. Pagina 1

Uitleg Loonstrook. Pagina 1 Uitleg Loonstrook 2015 Pagina 1 Wat staat er allemaal op uw loonstrook in 2015? Alhoewel voor veel mensen hun maandelijkse nettoloon toeneemt in 2015, is de stijging minder hoog op jaarbasis. Doordat het

Nadere informatie

Werkwijzer voor uitzendkrachten DjopzZ v2.3

Werkwijzer voor uitzendkrachten DjopzZ v2.3 Werkwijzer voor uitzendkrachten DjopzZ v2.3 DEZE WERKWIJZER IS BEDOELD VOOR MEDEWERKERS VAN DJOPZZ. Deze werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de uitzendbevestiging en de ABU CAO voor Uitzendkrachten

Nadere informatie

Handleiding Aysist Zelfregistratie (Voor medewerkers met een vast rooster)

Handleiding Aysist Zelfregistratie (Voor medewerkers met een vast rooster) Handleiding Aysist Zelfregistratie (Voor medewerkers met een vast rooster) Inleiding Kantoormedewerkers (medewerkers met een vast rooster) kunnen in Aysist zelf hun werk, verlof- en ziekteuren registreren.

Nadere informatie

Aan de slag bij Tempo-Team Payrolling WERK ENZO. uitzenden professionals inhouse services employability payrolling outsourcing

Aan de slag bij Tempo-Team Payrolling WERK ENZO. uitzenden professionals inhouse services employability payrolling outsourcing Aan de slag bij Tempo-Team Payrolling WERK ENZO uitzenden professionals inhouse services employability payrolling outsourcing INHOUD Belangrijk om te weten 4 Arbeidsovereenkomst, financiële regelingen,

Nadere informatie

HelloFlex voor de medewerker

HelloFlex voor de medewerker HelloFlex voor de medewerker Inleiding In deze handleiding wordt beschreven hoe je HelloFlex kunt gebruiken. HelloFlex is het digitale platform waar jij je gegevens, contracten, declaraties, betalingen,

Nadere informatie

Handleiding/werkinstructie personeelsapp

Handleiding/werkinstructie personeelsapp Handleiding/werkinstructie personeelsapp Voor eindgebruikers Aangepaste versie voor Nummereen September 2018 Inhoud Introductie... 3 Inloggen... 4 Agenda... 6 Verlof aanvragen... 9 Diensten accorderen...

Nadere informatie

Vragen en Antwoorden nieuwe cao Wonen

Vragen en Antwoorden nieuwe cao Wonen Vragen en Antwoorden nieuwe cao Wonen 1. Integratie in cao Fashion Wat houdt integratie in de cao Fashion precies in? De cao Wonen als aparte cao houdt op te bestaan. De cao Fashion, Sport en Lifestyle

Nadere informatie

HelloFlex voor de medewerker

HelloFlex voor de medewerker HelloFlex voor de medewerker Inleiding In deze handleiding wordt beschreven hoe je HelloFlex kunt gebruiken. HelloFlex is het digitale platform waar jij je gegevens, contracten, declaraties, betalingen,

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Handleiding Multicraft Online Inhoudsopgave Deel I Handleiding Multicraft Online voor werknemers 1 Handleiding Multicraft

Nadere informatie

Uitleg webportal en handleiding invoeren declaraties diensten

Uitleg webportal en handleiding invoeren declaraties diensten Uitleg webportal en handleiding invoeren declaraties diensten Inloggen Log in met jouw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam is jouw emailadres. Jouw persoonlijke wachtwoord heb

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het makkelijk en overzichtelijk invullen van uw Verslag Werk en Inkomen (VWI) (voorheen Inkomstenformulier) in MijnUitkering. Op onze nieuwe website

Nadere informatie