INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3"

Transcriptie

1 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3 Slagritmes en Fies doen HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Nu begint het werk voor gevorderden! Barré Akkoorden stellen je in staat om alle mogelijke ritmes aan te slaan, van Rock & Roll, Reggae tot en met Disco en Funk. En alles wat daar tussen in zit. Verder ga je heel Fies doen op je gitaar. Wat dat inhoudt, zul je vanzelf merken. Veel plezier en je weet het, hou zo af en toe een pauze! MEGA MEESPEEL HITS! VELE TIPS! HANDIGE SCHEMA S!

2 Diverse slagritmes met Barré Akkoorden Het mooie aan Barré Akkoorden is dat je de akkoorden kunt dempen. Als je dat ritmisch doet, ontstaat er dus iedere keer een nieuw ritme. Het werkt als volgt: 1) pak het akkoord, knijp in MET BARRÉ AKKOORD KUN JE WERKELIJK ALLE MUZIEK MEESPELEN! 2) sla het aan met je slaghand en je vingers omlaag 3) zodra je dat gedaan hebt, knijp je niet meer het akkoord in, maar laat je je vingers ontspannen rusten op de snaren. Daarmee demp je dus de snaren af. Je zult horen dat het dan in één keer muisstil is. Op deze manier kun je veel verschillende ritmes spelen. Ik weet dat het erg lastig is om het onder de knie te krijgen. Onthou één ding goed: altijd met je vingers naar beneden aanslaan en vervolgens met je duim omhoog aanslaan. Daarmee win je gigantisch aan snelheid. Succes ermee!! BARRÉ KNIJP IN KNIJP UIT!

3 Bekijk de video:

4 Basis A akkoord Net zoals het E - akkoord een ontzettend belangrijke basis greep is, is het A akkoord dat ook. Met de A-greep kun je namelijk ontzettend veel akkoorden pakken, die zonder Barré niet te pakken HET A-AKKOORD DOET NIET ONDER VOOR HET E AKKOORD zijn. Kijk met me mee!

5 Basis noten Ook nu moet je weten welke tonen er op de A-snaar zitten. De A-snaar is de één na dikste snaar, van bovenaf gezien. Weet je nog Een Aap Die Geen Banaan Eet? Als je je wijsvinger in de 2e positie als barré legt, heb je B te pakken. In de 3e positie is dat een D en in de 5e positie is dat een D. Je ziet dat er soms 1 vakje en dan weer 2 vakjes (posities) tussen zitten. Als je de noten op de A-snaar volgt, moet je er altijd een A- greep bij pakken. Dus leg je wijsvinger als Barré over al je snaren en pak daar achter de A-greep. In de 2e positie met Barré heb je dan een B-akkoord te pakken. Leg je de Barré in de 3e positie en pak je daarachter een A-greep, dan heb je een... Juist ja! C akkoord te pakken! En leg je je wijsvinger in de 5e positie en pak je er een A- greep bij, dan heb je een akkoord te pakken dat klinkt als een D-akkoord! Dat is misschien verwarrend omdat je het met een A-greep pakt, maar zie hier het verschil tussen Akkoord een Greep. Zo kun je nog verder gaan op de E-snaar, in de 7e positie zit dan het E-akkoord en in de 8e positie het F akkoord. Echt

6 Bekijk de video:

7 Basis E akkoord In voorgaande lessen heb ik het E-akkoord al eens de Moeder Der Open Akkoorden genoemd. Dat is misschien een beetje hoogdravend, maar tegelijkertijd is het niet minder waar. Zonder het E-akkoord zouden we nergens zijn. Blinde in het land der blinden. Eénoog in het land der Eénogigen.. WAAR ZOUDEN WE TOCH ZONDER HET E-AKKOORD ZIJN.. In de hierop volgende les, laat ik je duidelijk zien waarom dat het geval is.

8 Basis noten Het wordt nu belangrijk om te weten welke noten er op de lage (dikke) E snaar zitten. Als je je vinger in de 1e positie legt, heb je F te pakken. In de 3e positie is dat een G en in de 5e positie is dat een A. Je ziet dat er steeds 2 vakjes tussen zitten. Als je de noten op de E-snaar volgt, moet je er altijd een E- greep bij pakken. Dus leg je wijsvinger als Barré over al je snaren en pak daar achter de E-greep. In de 1e positie met Barré heb je dan een F-akkoord te pakken. Leg je de Barré in de 3e positie en pak je daarachter een E-greep, dan heb je een... Juist ja! G akkoord te pakken! En leg je je wijsvinger in de 5e positie en pak je er een E- greep bij, dan heb je een akkoord te pakken dat klinkt als een A-akkoord! Dat is misschien verwarrend omdat je het met een E-greep pakt, maar zie hier het verschil tussen Akkoord een Greep. Zo kun je nog verder gaan op de E-snaar, in de 7e positie zit dan het B-akkoord en in de 8e positie het C akkoord. Met een elektrische gitaar is dat geen probleem maar op een akoestische gitaar begint dat wel een probleem te worden.

9 Bekijk de video:

10 Basis Em (E mineur) akkoord Het E mineur akkoord is een afgeleide, open akkoord van het E akkoord. Het valt onder de E-grepen die je kunt doorschuiven, waarmee je bijvoorbeeld HET E MINEUR AKKOORD WORDT OOK WEL AFGEKORT ALS EM AKKOORD een F mineur (Fm) of een G mineur (Gm) kunt pakken.

11 E mineur als basis greep Naast de E-greep kun je natuurlijk ook de Em (E mineur) greep als basis greep gebruiken. Je moet dan natuurlijk weer stuivertje wisselen met je vingers. Als je vervolgens een Barré legt in de eerste positie en daarachter pak je een E- mineur greep, dan heb je het F-mineur (Fm) akkoord te pakken. Vervolgens leg je je Barré in de derde positie en pak je er een Em greep bij, en dan heb je het Gm akkoord te pakken. Nu loop je enorm op tegen het voordeel van de Barré akkoorden. Het is namelijk ondoenlijk om een Fm en zeker om een Gm akkoord te pakken zonder Barré. Soms zie je in boeken dat er toch een afbeelding staat waarbij je de vier hoogste snaren (dus je dunste) gebruikt. Dan hoef je inderdaad geen Barré te pakken, maar weet dan wel dat je essentiële (lage) tonen in je akkoord mist waardoor het altijd dun zal blijven klinken en voor begeleiding niet volwaardig zal zijn! Succes!

12 Bekijk de video:

13 F# G# A# C# D#/ F#m G#m / etc. We gaan lekker Fies, Gies Cies of Aies doen. Eindelijk! Wellicht heb je dit vreemde tekentje al vaker ergens gezien en wist je absoluut niet wat je er mee aan moest. In dit hoofdstuk ga ik je vertellen wat het MET EEN # PAK JE ALLE AKKOORDEN DIE TUSSEN 2 HELE NOTEN ZITTEN! betekent. Het is namelijk niet zo heel ingewikkeld. Het betekent in het geval van Barré Akkoorden dat je het hele akkoord oppakt en 1 positie verder (hoger dus meer naar je klankkast toe) weer neerzet. Dat kun je met een heel akkoord doen, zoals het F akkoord. Of met een mineur akkoord zoals het F mineur akkoord. Het is niet overal mogelijk om een # te pakken. Zoals ik je eerder vertelde, pak je de F in de eerste positie en de G in de derde positie. Eigenlijk doe je niets met die tweede positie. En daar zit dus de F#! Ps: officieel is het Fis ;-)

14 Basis noten Ook nu is het weer handig om te weten waar de basisnoten zitten. We beginnen met de E snaar. Voor de verandering heb ik daar alle # en prominent afgebeeld en de noten die je al zo goed kent, minder prominent gemaakt. Nu kun je heel snel zien waar je je barré vinger in het geval van een F# neer moet leggen, namelijk in de 2e positie! Als je een G#mineur akkoord moet pakken, leg je je barré vinger dus in de 4e positie en pak je er een Emineur greep bij! Eigenlijk simpel, niet? Ook met een A- greep of een A-mineur greep kun je de # toepassen. Ik heb hiernaast een overzicht gemaakt van de plekken op de A-snaar waar de # en zitten! Experimenteer er maar eens rustig mee!

15 Bekijk de video:

16 Ska en Reggae slagritme Het meest meeslepende ritme leer je al meespelende. Dat is niet alleen een lettergrap maar vooral waar. Eerst even het verschil tussen Reggae en Ska. Ska is veel sneller. De bekendste FF CHILL MET RASTA, MATTIE Ska komt van de Specials en Madness uit de jaren 80. komt het uit Jamaica en ik denk dat wijlen Bob Marley (vergeet zijn zoon Ziggy niet!) de bekendste naam op dit vlak is. In Nederland tekende vooral Doe Maar voor zowel Reggae als Skaachtige muziek. Onder het motto: Waarom zou je je druk maken? ga je je nu eens even heel hard inspannen om het Reggae ritme onder de knie te krijgen. REGGAE SKA RASTA BOB Als je het tempo een tandje lager zet, heb je Reggae te pakken. Oorspronkelijk Relax, neem wat geestverruimende middelen zoals een flesje fris en enjoy! HAREN TUSSEN JE SNAREN SKA MET.. DE SPECIALS!

17

18 Bekijk de video:

19 Chill, Relax, en hou een pauze! Het is wetenschappelijk aangetoond. Een goede slaap zorgt ervoor dat je sneller en beter gitaar leert spelen. Vraag me niet hoe het werkt. Soms oefen ik me te pletter en lijkt het alsof er niets meer wil BIJNA ALLE POPMUZIEK WORDT MET EEN 4 KWARTS MAAT GESPEELD binnendringen in die grijze brij. Of ik oefen op snelheid en coördinatie, maar lijkt er wel een stop op te zitten, hoe meer ik mijn best doe, des te slechter het gaat. Mijn advies? Chill, relax of neem een pauze van een paar minuten, een dag of ga op sabbatical! Je zult zien dat dit echt werkt. Wil je echt niet stoppen? Ga dan iets heel anders oefenen. Of doe een power nap van 5 minuten. Dan word je wakker in een andere wereld.. PAUZE NIET OVERDRIJVEN FANATIEKE GITAAR BUITEN TOEPASBAAR POES IS ER OOK BLIJ MEE

20 Bekijk de video:

21 Meespelen: Jason Mraz - I m Yours Een paar jaar geleden zat ik samen met Sander aan een ontwerp te werken toen ik hem steeds vroeg: Wie is dit toch? Ik kon die achternaam maar niet onthouden. Later werd mijn dochter Luna geboren en kreeg ik een mp3 met Luna van Jason Mraz erop. Ik had het denk ik te druk om er echt op in te gaan. Ik weet niet hoe het kwam maar op een LIVE ON EARTH MOET JE ZEKER EENS AFLUISTEREN, WAT EEN SOUND gegeven moment ontdekte ik de fantastische Live on Earth opnames van zijn Beautiful Mess. Ik heb het werkelijk waar kapot gedraaid. Nu ben ik er wel weer even klaar mee (zo gaat dat bij mij, in tegenstelling tot mijn partner die maandenlang 100x per daag Adéle of Anouk aan heeft staan ;-( Dus... leer ik het je maar meespelen, dit keer niet met open akkoorden (zoals in de basis cursus) maar met Barré Akkoorden! JESSIE J HOED = HANDELSMERK LIVE ON EARHT GEWELDIGE COVER GOEDE KOP, GOEDE STEM

22 Meespelen: Jason Mraz Akkoorden Nu je Barré Akkoorden kunt spelen, hoef je niet meer met een Capo d Astro te rommelen en open akkoorden te pakken. Zegt je dit niets, dan heb je waarschijnlijk niet de basis cursus gedaan. Geeft niets, want je gaat nu keihard met een Barré aan de slag. VOOR HET EERST EEN F# SPELEN, EN HET GEEFT DIRECT EEN KICK! Het (laatste) E akkoord spelen we als een open akkoord, dus zonder barré! Hieronder zie je een overzicht van de akkoorden die je moet pakken, je gebruikt de Ska aanslag er bij die je net geleerd hebt! Veel plezier! Hier komen de tekst en de akkoorden vandaan: im_yours_ver2_crd.htm Het nummer bestaat uit 4 akkoorden, te weten: 1) B 2) F# (daar heb je hem!) 3) G#m (nog een keer!) 4) E

23

24 Jason Mraz - I m Yours (met barré) / B / F# / G#m / E / B Well, you done done me and you bet I felt it F# I tried to be chill but your so hot that i melted G#m E I fell right through the cracks, and i'm tryin to get back B before the cool done run out i'll be givin it my best test F# and nothin's gonna stop me but divine intervention G#m E I reckon it's again my turn to win some or learn some B F# I won't hesitate no more, G#m E no more, it cannot wait i'm yours B F# Well open up your mind and see like me G#m open up your plans and damn you're free E look into your heart and you'll find love love love B F# listen to the music at the moment maybe sing with me G#m Ah, la peaceful melody E It's your god forsaken right to be loved loved loved loved Loved

25 Bekijk de video:

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6 Lekker los! HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Voordat we met Rock & Roll en Funk/Disco verder gaan, gaan we nog één

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4. Overpakken, F# en Ska Reggae

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4. Overpakken, F# en Ska Reggae INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4 Overpakken, F# en Ska Reggae HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Leren is repeteren! Niet alleen veel oefenen dus, maar

Nadere informatie

GITAAR LES 8. Nog een keertje..

GITAAR LES 8. Nog een keertje.. INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 8 GITAAR LES 8 VAN ALLES WAT Nog een keertje.. Je hebt van die zaken, die kosten je relatief weinig extra moeite om te doen, maar leveren je bijzonder veel extra op. En daar

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10 SNIK, ALWEER JE LAATSTE LES Pop Het best verkochte album ooit is The Wall van Pink Floyd. Het bekendste nummer van dat album leer je in dit hoofdstuk meespelen.

Nadere informatie

GITAAR LES 9. Disco en Funk

GITAAR LES 9. Disco en Funk INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 9 GITAAR LES 9 Disco en Funk EN NU BEN JE TOE AAN WAT ANDERS And now: Something Completely Different! Eind jaren 70 kwam de eerste echte disco door: veelal nummers met een

Nadere informatie

Gitaarles 5. Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan veroveren!

Gitaarles 5. Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan veroveren! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 5 G I TA A R L E S 5 MET DE CAPO D ASTRO BREID JE JE MOGELIJKHEDEN ENORM UIT Gitaarles 5 Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan

Nadere informatie

GITAAR LES 7. Rock n Roll here we come!

GITAAR LES 7. Rock n Roll here we come! INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 7 GITAAR LES 7 LATER ALS IK GROOT BEN.. Rock n Roll here we come! Misschien heb je er al eeuwen op zitten wachten. Gitaren = rock & roll. Of dacht je: hij houdt helemaal niet

Nadere informatie

I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N

I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 1 GITAAR LES 1 KUN JE BARRÉ AKKOORDEN SPELEN, DAN KUN JE ECHT ALLE MUZIEK MEESPELEN Barré Akkoorden leren spelen in 10 lessen In

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2. E grepen, A grepen, makkelijk overpakken

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2. E grepen, A grepen, makkelijk overpakken INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2 HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! E grepen, A grepen, makkelijk overpakken In deze les zoemen we in op het verschil

Nadere informatie

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9 GITAARLES.NL - G I TA A R LES 9 G I TA A R L E S 9 VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 9 Nog maar 2 lessen te gaan en je hebt de basis van het gitaarspelen onder

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten!

Alles wat je wilt weten! WELKOM BIJ IN10LESSEN Alles wat je wilt weten! VOORDELEN 1. IN 10 LESSEN KUN JE 80% VAN DE MUZIEK SPELEN! 2. OEFENEN WANNEER HET JOU UITKOMT! 3. GEEN REISTIJD! 4. GEEN DURE LESSEN! 5. DUIDELIJKE UITLEG

Nadere informatie

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN!

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 7 G I TA A R L E S 7 VANDAAG LEER JE OOK HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 7 Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! Ieders hart slaat op hol bij

Nadere informatie

Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar

Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar GITAAR TOKKELEN.NL Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar Tokkelen is voor iedereen weggelegd. Het lijkt een ingewikkelde techniek, maar met het volgen van de juiste methode, is alles aan te

Nadere informatie

Gitaarles 6. Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld van de Rock n Roll!

Gitaarles 6. Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld van de Rock n Roll! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 6 G I TA A R L E S 6 MET EEN PLECTRUM SPELEN KOMT OOK GOED VAN PAS BIJ EEN ELEKTRISCHE GITAAR Gitaarles 6 Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld

Nadere informatie

Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar met een plectrum

Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar met een plectrum G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 2 Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar Tip: met een plectrum Plectrum: de oplossing? Goede greep Er zijn mensen die zweren bij het gitaar spelen met een plectrum.

Nadere informatie

De vele manieren om te tokkelen op je gitaar

De vele manieren om te tokkelen op je gitaar G I TA A R TO K K E L E N. N L P RO E F L E S 1 De vele manieren om te tokkelen op je gitaar Tip: Tokkelen is voor iedereen weggelegd. Het lijkt een ingewikkelde techniek, maar met het volgen van de juiste

Nadere informatie

Hoofdstuk Introductie video. 2. SLIDE Techniek

Hoofdstuk Introductie video. 2. SLIDE Techniek Hoofdstuk 8 1. Introductie video 2. SLIDE Techniek Wat is de Slide techniek? Met deze techniek schuif/ glijd (vandaar de naam Slide) je van de ene toon naar de andere. Deze tonen worden dus NIET afzonderlijk

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video Hoofdstuk 7 1. Introductie video 2.Techniek vinger 4/ pinky! De pink is een best moeilijke vinger om noten/ tonen mee te spelen maar met frequent en structureel oefenen zal het snel makkelijker worden.

Nadere informatie

Gitaarles 10. Heel veel succes bij deze laatste les. Ik hoop dat je de vervolg cursussen Tokkelen en Barré Akkoorden ook gaat volgen. Groeten, Michel!

Gitaarles 10. Heel veel succes bij deze laatste les. Ik hoop dat je de vervolg cursussen Tokkelen en Barré Akkoorden ook gaat volgen. Groeten, Michel! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 1 0 G I TA A R L E S 1 0..EN ALWEER DE LAATSTE Gitaarles 10 Dit is je laatste basis gitaarles. Je gaat kennis maken met tokkelen en barré akkoorden. Dat zal absoluut een verrijking

Nadere informatie

Gitaarakkoorden. Wat zijn gitaarakkoorden

Gitaarakkoorden. Wat zijn gitaarakkoorden Gitaarakkoorden Ben je opzoek naar gitaarakkoorden? Wil je graag gitaarakkoorden leren spelen op de juiste manier? Op deze pagina vind je namelijk alle informatie over gitaarakkoorden. Om gitaar te leren

Nadere informatie

Kun je nog tellen? Tel dan mee!

Kun je nog tellen? Tel dan mee! G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 3 Kun je nog tellen? Tel dan mee! Tip: tweede en derde tel sla je met drie vingers de gitaar spelen? onderste drie gitaarsnaren Als je wilt leren tokkelen op aan. je

Nadere informatie

COPYRIGHT. Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer:

COPYRIGHT. Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer: COPYRIGHT Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer: 66292492 Het is niet toegestaan om iets uit deze uitgave te verveelvoudigen,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek HOOFDSTUK 3 1. Introductie video 2.Noten in muziek Muziek bestaat uit tonen. Een toon is een een geluid wat een bepaalde (klank) hoogte heeft. We hebben lage tonen en hoge tonen. In de westerse muziek,

Nadere informatie

Akkoorden (1) Lesweek 3:

Akkoorden (1) Lesweek 3: Lesweek 3: Akkoorden (1) Inleiding Deze week leert u de basisbeginselen van akkoorden. Wat is een akkoord, hoe wordt dit genoteerd en hoe kan ik het spelen? Bekijk eerst de video: Akkoorden Hoofdstuk 1

Nadere informatie

HOOFDSTUK Introductie video

HOOFDSTUK Introductie video HOOFDSTUK 1 1. Introductie video 2. Houding gitaarspelen/ solo gitaar Het aannemen van een goede houding tijdens het gitaarspelen is erg belangrijk. Gitaarspelen is erg intensief en vraagt veel van de

Nadere informatie

Inleiding In deze lesweek wordt de basis besproken van het gitaarspelen. Hoe zit ziet een gitaar eruit en hoe werkt deze eigenlijk?

Inleiding In deze lesweek wordt de basis besproken van het gitaarspelen. Hoe zit ziet een gitaar eruit en hoe werkt deze eigenlijk? Inleiding In deze lesweek wordt de basis besproken van het gitaarspelen. Hoe zit ziet een gitaar eruit en hoe werkt deze eigenlijk? Bekijk eerst de video: De basis Hoofdstuk 1 De gitaar Een gitaar is een

Nadere informatie

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek!

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek! Deze les kon natuurlijk niet achterblijven met zo n enorme hit van Mariah arey! Hieronder vindt je de akkoorden! Het akkoord Het akkoord Het m akkoord Het Bm akkoord Het B akkoord Het D akkoord Het Em

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. 1. Introductie video. 2. Techniek vinger 3

Hoofdstuk 4. 1. Introductie video. 2. Techniek vinger 3 Hoofdstuk 4 1. Introductie video 2. Techniek vinger 3 We zijn toe aan het leren spelen met onze 3e vinger, de ringvinger. De wijsvinger is nr. 1, de middelvinger krijgt nr. 2 dus de ringvinger nr. 3 :)

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 2: Akkoordendiagram en A-mineur Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document

Nadere informatie

Dingeman Coumou www.coumou.nl

Dingeman Coumou www.coumou.nl Inleidende oefeningen voor klassiek gitaar Methode om in de eerste gitaarlessen de juiste houding van de linker en rechter hand te leren. Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl Ga er maar zo bij

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 4: First Day of the Journey Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag

Nadere informatie

..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he?

..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he? I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 5..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he? Power hords spelen en tokkelen op gitaar Wat is een power chord? itaar akkoorden zijn soms

Nadere informatie

Kortjakje en akkoordvarianten

Kortjakje en akkoordvarianten Lesweek 3: Kortjakje en akkoordvarianten Inleiding Deze week gaat u uw eerste echte liedje leren spelen: Altijd is kortjakje ziek. Dit liedje is makkelijk te spelen als eerste liedje en bovendien is het

Nadere informatie

Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen..

Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 4 Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen.. Langzame start waarmee je snel leert tokkelen Tip: op je gitaar Laag tempo - hoog niveau met je

Nadere informatie

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand HOOFDSTUK 2 1. Introductie video 2.Houding gitaarspelen linker hand Als we kijken naar de houding van de linkerhand kunnen we het beste er even een A4 papiertje bij pakken. Bij de basis houding voor je

Nadere informatie

Inhoudsopgave. onlinemuziekcursus.nl

Inhoudsopgave. onlinemuziekcursus.nl Inhoudsopgave Week 1 Onderdelen van de gitaar 2 Week 2 Speelhouding en speeltechiek: de basis 3 Week 3 Het -akkoord 5 Week 4 Het D-akkoord 6 Week 5 Het E-akkoord 7 Week 6 kkoordwisseling met, D en E 8

Nadere informatie

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran LESBRIEF onderbouw MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House Ed Sheeran Inleiding Lego House is één van de recente hits van singer-songwriter Ed Sheeran. In deze lesbrief ga je met dit nummer aan de

Nadere informatie

6,3. 2.1: Uitgeschreven tekst: Concertverslag door een scholier 1214 woorden 20 februari keer beoordeeld

6,3. 2.1: Uitgeschreven tekst: Concertverslag door een scholier 1214 woorden 20 februari keer beoordeeld Concertverslag door een scholier 1214 woorden 20 februari 2005 6,3 7 keer beoordeeld Vak Muziek T: Greg Camp / M: Greg Camp / A: Eric Valentine 1. Eerste indruk: waarom koos je dit werk? We hadden deze

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 1: Basiskennis over je gitaar Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document

Nadere informatie

Anouk Platenkamp 2015

Anouk Platenkamp 2015 Wat als een sessie overleven niet meer genoeg is? Anouk Platenkamp In het artikel hoe overleef ik een sessie? heb je kunnen lezen over de eerste stappen om mee te spelen met een sessie. We hebben gekeken

Nadere informatie

Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar

Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl E F G 3 Noten op de eerste snaar. Oefening 1: Toonladder Oefening 2 Oefening 3 Oefening 4 Oefening 5 B C D 3 Noten

Nadere informatie

Inhoudstafel DEEL 1: THEORIE EN TECHNIEK

Inhoudstafel DEEL 1: THEORIE EN TECHNIEK Inhoudstafel DEEL 1: THEORIE EN TECHNIEK 1. Wat heb je nodig 2. De onderdelen van de gitaar 3. De houding 4. De vier steunpunten 5. De 6 snaren en hun kleuren 6. De 6 snaren en hun noten 7. Kaartjes knippen:

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

DOWNLOAD OR READ : OP DE SNAREN VAN APOLLO PDF EBOOK EPUB MOBI

DOWNLOAD OR READ : OP DE SNAREN VAN APOLLO PDF EBOOK EPUB MOBI DOWNLOAD OR READ : OP DE SNAREN VAN APOLLO PDF EBOOK EPUB MOBI Page 1 Page 2 op de snaren van apollo op de snaren van pdf op de snaren van apollo Akkoorden op de gitaar. Marvin van Gessel - PDF Free Download

Nadere informatie

Hoofdstuk Introductie video. 2. OCTAVEN Techniek

Hoofdstuk Introductie video. 2. OCTAVEN Techniek Hoofdstuk 9 1. Introductie video 2. OCTAVEN Techniek Wat is de Octaven techniek? Met het spelen van octaven kun je een noot voller laten klinken. Je speelt 2 dezelfde noten maar op een verschillende toonhoogte,

Nadere informatie

Goed les 7, wat gaan we doen nu je de snaren kent, wel akkoorden en tabs leek ons een goed vervolg.

Goed les 7, wat gaan we doen nu je de snaren kent, wel akkoorden en tabs leek ons een goed vervolg. Hallo, Leuk dat je er weer bent. Heb je het allemaal begrepen, de vorige lessen? En zit het goed in je vingers? Zo niet; uitleg over iets kan je altijd vragen op het forum, dat weet je he? Want we helpen

Nadere informatie

..diepe kras in mijn ziel..

..diepe kras in mijn ziel.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 8..diepe kras in mijn ziel.. Basloopjes met je duim tokkelen dat je prima kunt spelen, bijvoorbeeld van het A Soms neemt het leven een loopje met je. Maar nu neem mineur

Nadere informatie

Let op intonatie. Timing van de piano en de zang, beter op elkaar afstemmen. De uitstraling van de band mag meer richting die van de zangeres.

Let op intonatie. Timing van de piano en de zang, beter op elkaar afstemmen. De uitstraling van de band mag meer richting die van de zangeres. Nr. Act Titel 1 ROHS Tremors Zangeres moet letten op de intonatie en mag meer kracht geven. Blijf verstaanbaar. 2e stem beter kleuren/intoneren. Met dynamiek kan meer gespeeld worden. Let op de volumes

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

LES 4. Leuk je weer te zien. Even kijken; les 4 dat betekend 3 snaren en 10 noten. Gaat lekker zo en je kan het nu toch wel lekker mee gaan?

LES 4. Leuk je weer te zien. Even kijken; les 4 dat betekend 3 snaren en 10 noten. Gaat lekker zo en je kan het nu toch wel lekker mee gaan? LES 4 Leuk je weer te zien. Even kijken; les 4 dat betekend 3 snaren en 10 noten. Gaat lekker zo en je kan het nu toch wel lekker mee gaan? Geen hoofdpijn van die halve en hele noten gedoe? Mooi, mooi

Nadere informatie

In Evacuate the dancefloor van Cascada wordt een langer motief gebruikt. Meteen daarna wordt een variatie gespeeld.

In Evacuate the dancefloor van Cascada wordt een langer motief gebruikt. Meteen daarna wordt een variatie gespeeld. Naam:.... Klas:. Herhalen is iets nog een keer spelen zonder er iets aan te veranderen. Als je in een muziekstuk het motief alleen maar herhaalt, wordt het wel een beetje saai. Daarom maakt een componist

Nadere informatie

Piano / Keyboardles deel 1

Piano / Keyboardles deel 1 Piano / Keyboardles deel 1 Les 1 Inleiding Welkom bij deze eerste les en leuk dat je je hebt aangemeld voor de cursus! We zullen in deze les een aantal basisvaardigheden trainen om te zorgen dat je zo

Nadere informatie

Engelen in de nieuwe tijd. Hand-out workshop 30 september Marisa Evelo

Engelen in de nieuwe tijd. Hand-out workshop 30 september Marisa Evelo Engelen in de nieuwe tijd Hand-out workshop 30 september 2017 Marisa Evelo www.asterisa.nl OPENING IN THE ARMS OF AN ANGEL (LYRICS) - SARAH MCLACHLAN Spend all your time waiting For that second chance

Nadere informatie

Gitaarles 4. Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen op je gitaar?

Gitaarles 4. Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen op je gitaar? ITAARLES.NL - I TA A R LES 4 I TA A R L E S 4 WE AAN PATRONEN OP EEN LEUKE MANIER INSLIJPEN. ZOAT JE SNEL ALS EEN HEL SPEELT! itaarles 4 Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen

Nadere informatie

Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 4

Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 4 Het vervolg op deel 3 Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 4 Naar aanleiding van een vraag van een student wordt in dit deel de 3 e maat van het 1

Nadere informatie

Afstudeerproduct Spelen in een band

Afstudeerproduct Spelen in een band Afstudeerproduct Spelenineenband PhilippeThijs DoMuIV 2009 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Les1:Gewenning 6 Les2:Stopsencues 9 Les3:EenstapjeverderI 11 Les4:EenstapjeverderII 15 Les5:Uptempo 17 Les6:Fade

Nadere informatie

Music 4 you tutor voor gitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen

Music 4 you tutor voor gitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen Muc 4 you 21 tutor voor gitaar Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO Rika Joris Francine Drijkoningen Photo-Muc International bvba www.photo-muc.be www.photo-muc.be/muc4you.html www.photo-muc.be/bestelling.html

Nadere informatie

SLAGJES & RITME. Welkom

SLAGJES & RITME. Welkom Welkom 1.0 Introductie van deze cursus» Gefeliciteerd met het kiezen voor deze cursus. Je hebt al een basis, maar wilt deze gaan verbeteren. Dit is een goede zaak en zal jou een nog betere gitarist maken.

Nadere informatie

Theorie op de gitaar. Toonladders. Uitleg en opdrachten. Coen Beijer

Theorie op de gitaar. Toonladders. Uitleg en opdrachten. Coen Beijer Theorie op de gitaar Toonladders Uitleg en opdrachten Coen Beijer Inhoud De majeurtoonladder spelen op de gitaar... 3 De majeurtoonladder in notennamen bedenken... 4 Opdracht majeurtoonladders... 5 Majeur

Nadere informatie

Janne s 4 e engeltjesdag

Janne s 4 e engeltjesdag Janne s 4 e engeltjesdag Filmpje: La Luna - Pixar Tekst: Anoniem verdriet - Marinus van den Berg Er zijn vrouwen die moeder en mannen die vader zijn maar bijna niemand weet het ze verwachten een kind ze

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Dat had je zeker niet gedacht?!?... 3. Anatomie van de gitaar... 5. Accoordentabel... 7. Linkerhand... 20. Rechterhand...

Inhoudsopgave. Dat had je zeker niet gedacht?!?... 3. Anatomie van de gitaar... 5. Accoordentabel... 7. Linkerhand... 20. Rechterhand... INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Dat had je zeker niet gedacht?!?... 3 Begint eer je bezint!...3 Tijd...3 Opstartproblemen...3 Doorzetten...3 Gitaar op zolder? Dacht het niet!...3 Persoonlijke online coaching...3

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Tafeldrummen 2. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Tafeldrummen 2. wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Inleiding stelt zichzelf in les 1 kort voor en vertelt wat de leerlingen

Nadere informatie

binnen handbereik Een kickstart met 15 open akkoorden

binnen handbereik Een kickstart met 15 open akkoorden De gitarist in jou.. binnen handbereik Een kickstart met 15 open akkoorden Copyright 2017 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit handboek mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

De akkoorden worden aangeduid met hoofdletters, eventueel gevolgd door één of meerdere aanduidingen in de vorm van letters of een cijfer.

De akkoorden worden aangeduid met hoofdletters, eventueel gevolgd door één of meerdere aanduidingen in de vorm van letters of een cijfer. 1 GITAAR CURSUS De basis van het gitaar-spel steunt op akkoorden. Verschillende noten (minimum 3) die op een harmonische manier samenklinken vormen een akkoord. Deze akkoorden worden in één beweging met

Nadere informatie

LEERELEKTRISCHEGITAARSPELEN.COM...

LEERELEKTRISCHEGITAARSPELEN.COM... LEERELEKRISCHEGIRSPELEN.COM INHOUDSOPGVE In h o u d s o p g a v e Week... Powerchords... Week 2... Soleertechniek I... Week...7 Licks I...7 Week 4...9 Powerchords II...9 Week... Soleertechniek II... Week

Nadere informatie

www.gitaartabs.nl Stap voor stap gitaarles Leer in een stap voor stap cursus de basis over gitaarspelen.

www.gitaartabs.nl Stap voor stap gitaarles Leer in een stap voor stap cursus de basis over gitaarspelen. Stap voor stap gitaarles Les door Patrick92 Uitsluitend voor Gitaartabs Leer in een stap voor stap cursus de basis over gitaarspelen. 2 Stap voor stap gitaarles Inhoudsopgave Voorwoord In dit stap voor

Nadere informatie

Oefen het lied Simarik

Oefen het lied Simarik Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Oefen het lied Simarik Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5 minuten Voorbereidingstijd: 5 minuten Benodigdheden: karaokeband (hier openen) OF eigen muziekinstrument

Nadere informatie

Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas.

Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas. Groep: ⅞ Thema: Canonzingen Inhoud: Het welbekende Engelstalig liedje, bedoeld als 4-stemmige canon. Daarnaast 4 eenvoudige ritmes om te spelen op instrumenten. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem;

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Tafeldrummen 1. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Tafeldrummen 1. wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen Chris stelt zichzelf in les 1 kort voor en vertelt

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

1. Kies 2 tot 5 klanken die je met je lichaam kan maken. Noteer ze hier:

1. Kies 2 tot 5 klanken die je met je lichaam kan maken. Noteer ze hier: De sonatevorm 1. Kies 2 tot 5 klanken die je met je lichaam kan maken. Noteer ze hier: 2. Kies een maatsoort: Noteer indien nodig de ritmetabel van die maatsoort op een kladblad. 3. Schrijf een thema van

Nadere informatie

Spider. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas.

Spider. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas. Groep: (6) 7 en 8 Thema: Spinnen, Thema boekenweek Vreselijk Eng Inhoud: Een bewerking van een Amerikaans liedje, ritmes lezen en spelen op instrumenten, liedtekst in twee versies. De functie van muziek

Nadere informatie

ERVARINGSDESKUNDIGEN & HERSTELONDERSTEUNING

ERVARINGSDESKUNDIGEN & HERSTELONDERSTEUNING ERVARINGSDESKUNDIGEN & HERSTELONDERSTEUNING Samenstelling & Presentatie Menno van Veen I LL BE YOUR MIRROR I'll be your mirror Reflect what you are, in case you don't know I'll be the wind, the rain and

Nadere informatie

Syllabus PDF van www.snelgitaarles.nl. Introductie

Syllabus PDF van www.snelgitaarles.nl. Introductie Syllabus PDF van www.snelgitaarles.nl Introductie Deze documentatie is bedoeld als naslagwerk voor de online gitaarlessen op www.snelgitaarles.nl. Het is documentatie waarin de lessen nader toegelicht

Nadere informatie

Baspartijen voor gitaar (notenschrift en tabulatuur)

Baspartijen voor gitaar (notenschrift en tabulatuur) Baspartijen voor gitaar (notenschrift en tabulatuur) Wat is tabulatuur? Tabulatuur is een vorm van muzieknotatie waarbij de noten niet op een notenbalk worden voorgesteld, maar op de snaren van b.v. een

Nadere informatie

Coldplay en pedaalgebruik

Coldplay en pedaalgebruik Lesweek 6: Coldplay en pedaalgebruik Inleiding Deze week gaat u weer een nieuw liedje leren spelen. Deze week leert u Clocks van Coldplay. Daarnaast leert u deze week voor het eerst uw pedaal te gebruiken.

Nadere informatie

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Basisschool St. Victor, Benschop Lied: Zingend naar kerst Het wordt weer kerst. Eén kaars gaat branden, de donk re aarde licht weer op. We dromen van een nieuwe

Nadere informatie

Mondharmonica is gemerkt: G (De laagste bluesharp) G# A A# B C C# D D# E F F# (De hoogste Bluesharp)

Mondharmonica is gemerkt: G (De laagste bluesharp) G# A A# B C C# D D# E F F# (De hoogste Bluesharp) Introductie Veel bluesmuzikanten zijn autodidact. Dat past goed in de traditie en de sfeer van de bluesmuziek. Een beetje hulp kan natuurlijk altijd handig zijn. Er zijn bluesharplessen te vinden op het

Nadere informatie

Leergitaarspelen.com Gitaar spelen in 24 uur. Naslagwerk

Leergitaarspelen.com Gitaar spelen in 24 uur. Naslagwerk Leergitaarspelen.com Gitaar spelen in 24 uur Naslagwerk INHOUDSOPGAV Inhoudsopgave 1.1. Dat had je zeker niet gedacht?!?...1 1.2. Begint eer je bezint!...1 1.3. Tijd...1 1.4. Opstartproblemen...1 1.5.

Nadere informatie

Muziek Singer Songwriter 1. Workshop Handleiding. Singer Songwriter 1. wat is jouw talent? 1. Singer Songwriter 1

Muziek Singer Songwriter 1. Workshop Handleiding. Singer Songwriter 1. wat is jouw talent?   1. Singer Songwriter 1 Workshop Handleiding wat is jouw talent? 1 Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Introductie én opzet van de workshop Singer Songwriter Bekijk de introductievideo

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Les 4. Wat ga je leren in deze vierde les?

Les 4. Wat ga je leren in deze vierde les? Les 4 Wat heb je al geleerd? Je kent goed de namen van de toetsen op het klavier. Je kent het C het G en het F-akkoord. Je kunt in je rechterhand de toonladder en drieklank van C spelen. Je kunt spelen:

Nadere informatie

!!!! Wild!Peacock!Omslagdoek!! Vertaling!door!Eerlijke!Wol.!! Het!garen!voor!dit!patroon!is!te!verkrijgen!op! Benodigdheden:!!

!!!! Wild!Peacock!Omslagdoek!! Vertaling!door!Eerlijke!Wol.!! Het!garen!voor!dit!patroon!is!te!verkrijgen!op!  Benodigdheden:!! WildPeacockOmslagdoek VertalingdoorEerlijkeWol. Hetgarenvoorditpatroonisteverkrijgenopwww.eerlijkewol.nl Benodigdheden: 4strengenWildPeacockRecycledSilkYarn rondbreinaaldnr8(jekuntnatuurlijkookgewonebreinaaldengebruiken,maar

Nadere informatie

Fans talking about Martin

Fans talking about Martin Fans about Martin Wat vind jij van Martin Garrix? 1 read Fans talking about Martin Martin Garrix is a world famous DJ from Holland. Yesterday we interviewed two of Martin s fans. This is what they said.

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet 1 Free time! read a Stel je hebt een dag vrij van school. Schrijf op wat je dan gaat doen. b Lees de tekst en schrijf op welke dingen Brian en Brenda voorstellen om te doen op een vrije dag. Free time

Nadere informatie

21ste century skills. Waar ben ik creatief in geweest? Bewijzen

21ste century skills. Waar ben ik creatief in geweest? Bewijzen Jimmy Truyts 21ste century skills Ik heb gekozen voor craetiviteit. Waar ben ik creatief in geweest? Ik heb deze zomer (29 augustus 2016) heel hard gewerkt aan een zomerliedje. Waar ik meer dan 3 maanden

Nadere informatie

AANVULLENDE PROEFLES ACCORDEON

AANVULLENDE PROEFLES ACCORDEON AANVULLENDE PROEFLES ACCORDEON WWW.KLAVARVERENIGING.NL Speel binnen 0 minuten je eerste melodie! Inleiding Aanvulling op de proefles voor de baskant van de accordeon. Deze aanvulling is nodig omdat de

Nadere informatie

Titel: Blues Scales. Professionele Video Gitaar lessen. Door Xander van Dijck

Titel: Blues Scales. Professionele Video Gitaar lessen. Door Xander van Dijck Professionele Video Gitaar lessen Titel: Blues Scales Door Xander van Dijck 27-05- 2013 Deze e- reader maak onderdeel uit van de lessen van GitaartabsPlus http://www.gitaartabs.nl/plus Inhoud Blues scales...3

Nadere informatie

Orka boek. voor gitaar. Samengesteld door. Dingeman Coumou. www.coumou.nl

Orka boek. voor gitaar. Samengesteld door. Dingeman Coumou. www.coumou.nl Orka boek voor gitaar Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl Dit boek is gratis te downloaden: http://www.coumou.nl/edu/orka/orka_boek.pdf Ga er maar zo bij zitten Snaar nummer: 6 5 4 3 2 1 --Bas

Nadere informatie

Copyright 2014 Alle rechten voorbehouden

Copyright 2014 Alle rechten voorbehouden AKOORDENBOEK Inleiding VOORDELEN Na de cursus kun je zonder noten met beiden handen alle bekende popliedjes leren spelen Oefenen wanneer het jou uitkomt! Snel resultaat Geen reistijd! Geen dure lessen!

Nadere informatie

Music 4 you tutor voor basgitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen

Music 4 you tutor voor basgitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen Muc 4 you 21 tutor voor basgitaar Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO Rika Joris Francine Drijkoningen Photo-Muc International bvba www.photo-muc.be www.photo-muc.be/muc4you.html www.photo-muc.be/bestelling.html

Nadere informatie

Partijen voor keyboard

Partijen voor keyboard Partijen voor keyboard Voor wie zijn deze partijen doeld? Voor pianoleerlingen staat er een afzonderlijke bundel met pianogeleidingen. De partijen die je in deze bundel vindt zijn niet zozeer voor pianisten,

Nadere informatie

10 tips om goed te leren typen. Beter leren typen is gemakkelijker dan je denkt, maar het start met de basis!

10 tips om goed te leren typen. Beter leren typen is gemakkelijker dan je denkt, maar het start met de basis! 10 tips om goed te leren typen Beter leren typen is gemakkelijker dan je denkt, maar het start met de basis! De 10 basisregels Om goed te kunnen typen zijn er 10 basisregels die jou daarbij helpen. Het

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 5: Tips voor het samenspelen Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag

Nadere informatie