Checklist benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Checklist benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2016"

Transcriptie

1 Checklist benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2016 Met deze lijst krijgt u inzicht in de gegevens die van belang (kunnen) zijn bij het invullen van uw belastingaangifte De meest voorkomende posten zijn hierin opgenomen. Indien u van mening bent dat andere gegevens van belang zijn, neem deze dan voor de zekerheid mee. Deze lijst is uitsluitend geschikt voor particulieren en dus niet voor ondernemers. Altijd meenemen: ü Legitimatiebewijs (Paspoort of identiteitskaart) (Belastingadviseurs zijn op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) verplicht de identiteit van de cliënten vast te leggen) Indien aanwezig: ü De brief van de Belastingdienst dat u aangifte moet doen. ü Sofinummers van uw thuiswonende, minderjarige kinderen. ü Voorlopige aanslag(en)/teruggave(n) 2016 en/of ü Eventuele beschikkingen kinderopvangtoeslag 2016 en/of 2017, huurtoeslag 2016 en/of 2017 of zorgtoeslag 2016 en/of ü Een kopie van uw aangifte inkomstenbelasting over Box 1: Werk en woning Inkomsten uit werk, uitkering, lijfrente-uitkering of pensioen: Alle jaaropgaven over Eigen woning (koopwoning): WOZ-beschikking van uw woning, belastingjaar 2016, waardepeildatum (!). (U heeft deze beschikking begin 2016 ontvangen van BsGW. Het gaat dus niet om de wozbeschikking die u begin 2017 heeft ontvangen/gaat ontvangen. Eventueel kunt u via de benodigde beschikkingen downloaden.) Jaaropgaaf 2016 betaalde hypotheekrente, kosten en saldo hypotheek. Bij koop/verkoop in 2016: Afrekening van de notaris Taxatiekosten voor het aangaan van de lening Betaalde afsluitprovisie Afrekening hypotheekadviseur Kosten Nationale Hypotheek Garantie Lijfrentepremies: De in 2016 betaalde premies. Kopie van uw lijfrentepolis. Pensioenoverzicht 2015 van het opgebouwde pensioen bij uw werkgever. (Het gaat om de 'factor A', o.a. te vinden op uw Uniform Pensioen Overzicht 2015) Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen: De in 2016 betaalde premies. Kopie van uw polis. Ontvangen alimentatie van uw ex-partner: Bedrag ontvangen alimentatie (niet het bedrag ontvangen voor kinderen). Gegevens alimentatiebetaler.

2 Levensloopverlof en ouderschapsverlof: Overzicht opgenomen verlof. Bij ouderschapsverlof: verklaring van uw werkgever. Box 3: Sparen en beleggen Alleen van toepassing indien uw totale vermogen meer bedraagt dan (alleenstaanden) of (gehuwden/partners): Van alle bank- en girorekeningen het saldo per (jaaroverzicht bank), ook van uw minderjarige kinderen. Overzicht saldo beleggingen en effecten per (jaaroverzicht bank). Overzicht ingehouden dividendbelasting. Bij kapitaalverzekeringen: Kopie van de polis én jaaropgave opgebouwde rechten. WOZ-waarde van overige onroerende zaken, niet de eigen woning. Overzicht en waarden van schulden per (niet de schuld van de eigen woning). Bijzondere aftrekposten Ziektekosten: (Zie ook de toegevoegde bijlage!) Let op: Er geldt een inkomensafhankelijke drempel voor de aftrek van ziektekosten. Als u in 2016 een aanzienlijk bedrag aan ziektekosten heeft betaald dat niet ten laste kwam van uw eigen risico en niet werd vergoed door uw verzekering, heeft u mogelijk recht op een aftrek wegens ziektekosten. Onder ziektekosten vallen de niet vergoede kosten van artsen, ziekenhuizen, door een arts voorgeschreven behandelingen en medische hulpmiddelen. Ook dieetkosten en vervoerskosten kunnen onder voorwaarden in aftrek worden gebracht. Overzicht van de betaalde ziektekosten. Bij vervoer: overzicht van de gemaakte kilometers. Scholingskosten: Voor scholingskosten geldt een drempel van 250,-. U kunt alleen kosten aftrekken die niet zijn vergoed door uw werkgever. Scholingskosten kunnen betrekking hebben op een opleiding voor een nieuw beroep of voor een opleiding om uw huidige beroep beter te kunnen uitoefenen. Uitsluitend het lesgeld en de kosten van voorgeschreven leermiddelen komen voor aftrek in aanmerking. Aftrek is niet mogelijk indien u recht heeft op studiefinanciering. Overzicht gemaakte scholingskosten. Betaalde alimentatie aan ex-partner: Het in 2016 betaalde bedrag aan alimentatie (niet alimentatie aan uw kinderen). Gegevens van de alimentatie ontvanger. Giften: (Zie ook de toegevoegde bijlage!) Let op: Voor giften geldt een inkomensafhankelijke drempel en moeten in totaal meer bedragen dan 60,-. Alleen giften aan zogenoemde Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) zijn aftrekbaar. Giften bij collectes aan de deur tellen niet mee voor de giftenaftrek. Overzicht betaalde giften, per instelling. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid als de door u verstrekte gegevens onjuist en/of onvolledig zijn! Bij twijfel adviseren wij u om de gegevens mee te nemen.

3 Bijlage 1: Aftrek specifieke zorgkosten in de aangifte inkomstenbelasting (IB) In de aangifte inkomstenbelasting zijn de zorgkosten vaak een lastig onderwerp. Hieronder worden daarom een aantal algemene regels uitgelegd. En we lichten er een aantal specifieke zorgkosten uit. 1. Belangrijke algemene regels Voor wie mag de belastingplichtige zorgkosten aftrekken? Volgens artikel 6.16 van de Wet IB 2001 zijn voor de volgende personen de zorgkosten aftrekbaar: voor de belastingplichtige zelf en zijn partner voor zijn kinderen jonger dan 27 jaar voor ernstig gehandicapte personen die tot zijn huishouden behoren voor inwonende zorgafhankelijke ouders, broers en zussen Alleen als de zorgkosten drukken op de belastingplichtige, mag hij ze aftrekken. Voor kinderen jonger dan 27 jaar is niet relevant of zij nog thuis wonen. Als de belastingplichtige voor uitwonende kinderen jonger dan 27 jaar de zorgkosten betaalt, dan mag hij deze kosten dus aftrekken. Welke zorgkosten zijn niet aftrekbaar? Als de kosten geen betrekking hebben op een ziekte of handicap, zijn ze niet aftrekbaar. Er moet namelijk een direct verband zijn. Dit zijn voorbeelden uit de jurisprudentie waarin is bepaald dat onvoldoende sprake was van een direct verband: kosten van liposuctie wegens te dikke bovenbenen telefoonkosten die samenhangen met medische adviezen kosten voor verhuizing op medisch advies kosten voor begeleiding van een blinde of invalide Verder zijn ook niet aftrekbaar: premies voor een zorgverzekering, door de zorgverzekeraar vergoede kosten en kosten die de belastingplichtige zelf betaalt als onderdeel van een vrijwillig of verplicht eigen risico. Tot slot zijn de afgelopen jaren een aantal aftrekposten vervallen. Op de website van de Belastingdienst kunt u bekijken welke kosten in een jaar aftrekbaar, deels aftrekbaar of niet aftrekbaar zijn: Aannemelijk maken van zorgkosten De bewijslast voor aftrekbaarheid van de specifieke zorgkosten rust op de belastingplichtige. De kosten zijn alleen aftrekbaar als de belastingplichtige ze aannemelijk maakt. Dat kan met nota s of facturen van de gemaakte kosten en met rekeningafschriften waarop te zien is door wie de kosten betaald zijn. Omdat zorgkosten onder het eigen risico kunnen vallen of vergoed kunnen worden, is voor het aannemelijk maken van de kosten ook bijvoorbeeld een jaaroverzicht van de zorgverzekeraar belangrijk. De particuliere belastingplichtige heeft geen bewaarplicht. Maar het is belangrijk om erbij stil te staan dat de Belastingdienst tot 5 jaar na het belastingjaar nog kan vragen om de kosten aannemelijk te maken. De belastingplichtige is dan verplicht de stukken te overleggen op grond van artikel 47, lid 1 van de AWR.

4 2. Specifieke zorgkosten uitgelicht Genees- en heelkundige hulp Deze uitgaven staan genoemd in artikel 6.17, lid 1, sub a van de Wet IB Het gaat dan om uitgaven die naar hun aard als medische behandeling zijn te kwalificeren. Denk hierbij aan medicijnen, kosten van een huisarts of verpleging en ook tandartskosten. Kosten voor genees- en heelkundige hulp zijn aftrekbaar als de behandeling op voorschrift of onder begeleiding van een huisarts is uitgevoerd. Zo zijn kosten voor hoestdrank of paracetamol niet aftrekbaar als genees- en heelkundige hulp. Deze kosten worden immers niet op voorschrift van een arts gemaakt. Kosten van bijvoorbeeld plastische chirurgie zijn aftrekbaar als deze op voorschrift van een arts en met een medische noodzaak zijn gemaakt. Bepaalde aangewezen paramedische behandelingen zijn zonder voorschrift aftrekbaar. Zoals behandeling door een fysiotherapeut. Op verzoek moet de fysiotherapeut dan wel een verklaring kunnen opstellen waaruit het medische karakter van de behandeling blijkt. Een overzicht van de aangewezen paramedische behandelingen kunt u vinden op de website van de Belastingdienst: Voor genees- en heelkundige hulp zijn kosten van een ooglaserbehandeling nooit aftrekbaar, ook niet wanneer de behandeling wordt uitgevoerd om te voorkomen dat een persoon op een later moment een bril of lenzen moet dragen. Hulpmiddelen en aanpassingen Deze uitgaven staan genoemd in artikel 6.17, lid 1, sub d van de Wet IB Van belang voor aftrek is dat er een directe samenhang bestaat tussen de kostenpost en de medische aandoening. Alleen dan zijn de werkelijke kosten aftrekbaar. Naast aanschafkosten kan het dan gaan om onderhoudskosten, reparatiekosten en eventuele verzekeringskosten, zolang deze in direct verband staan met de hulpmiddelen. Hulpmiddelen zijn voorzieningen, apparaten en andere medische hulpmiddelen die hoofdzakelijk door zieke of invalide personen worden gebruikt. Bijvoorbeeld een prothese, steunzolen of een gehoorapparaat. Deze hulpmiddelen stellen de belastingplichtige in staat om een normale lichaamsfunctie te verrichten. Let op! Het is van belang om de aftrekbaarheid van de specifieke zorgkosten elk jaar opnieuw te beoordelen. De afgelopen jaren zijn een aantal aftrekposten vervallen. Deze staan in artikel 6.17, lid 2 van de Wet IB Het gaat bijvoorbeeld om brillen, contactlenzen, scootmobielen, rolstoelen en aanpassingen aan een woning. Nog wel aftrekbaar zijn: De afschrijving voor een scootmobiel of rolstoel, mits deze gestart is in een jaar waarin de kosten nog aftrekbaar waren. Kosten voor andere aanpassingen, bijvoorbeeld aan een auto. Aftrek is alleen toegestaan als de aanpassingen direct betrekking hebben op de ziekte of handicap en er hoofdzakelijk door de zieke of invalide persoon gebruik van wordt gemaakt. Dieet op voorschrift huisarts of diëtist Deze uitgaven staan genoemd in artikel 6.17, lid 1, sub f van de Wet IB Belastingplichtigen die vanwege hun gezondheid een dieet volgen, kunnen recht op aftrek hebben. De eerste voorwaarde is dat het dieet plaatsvindt op voorschrift van een arts of diëtist. Als tweede voorwaarde geldt dat sprake moet zijn van een dieet dat is opgenomen op de dieetlijst. De dieetlijst kunt u vinden op de website van de Belastingdienst:

5 Hierin staat ook het bedrag aan kostenaftrek. Dit is een vast (forfaitair) bedrag dat afhankelijk is van de dieetvorm die is voorgeschreven. Sinds 2004 is ook aftrek mogelijk voor een voorgeschreven Moermandieet bij het ziektebeeld oncologie. Let op! Of de belastingplichtige daadwerkelijk in aanmerking komt voor aftrek wordt beoordeeld aan de hand van een dieetbevestiging. Deze moet afkomstig zijn van een arts of diëtist. Het komt geregeld voor dat een dieetbevestiging na een verzoek niet wordt overgelegd, of dat deze niet voldoet aan de voorwaarden. Dit kan ertoe leiden dat de aftrek niet wordt toegekend. De belastingplichtige kan discussie voorkomen door gebruik te maken van de officiële dieetverklaring, te vinden op de website van de Belastingdienst: Extra uitgaven voor kleding- en beddengoed Deze uitgaven staan genoemd in artikel 6.17, lid 1, sub g van de Wet IB De belastingplichtige heeft recht op een forfaitair bedrag aan aftrek als hij in verband met ziekte of invaliditeit voor tenminste een kalenderjaar meer geld uitgeeft aan kleding en beddengoed dan een belastingplichtige zonder deze ziekte of invaliditeit. Denk aan een incontinent persoon die meer kosten maakt voor het wassen van zijn kleding, of aan op maat gemaakte kleding voor erg lange personen. De aftrek is 300 per jaar voor iedere persoon binnen het huishouden die aan de voorwaarden voldoet. Zo nodig wordt het vaste bedrag tijdsevenredig vastgesteld. Als een belastingplichtige bijvoorbeeld een half jaar speciale kleding nodig heeft na een revalidatie, dan is de aftrek de helft van 300. Let op! Als de gemaakte kosten hoger zijn dan 750, mag de belastingplichtige onder een aanvullende voorwaarde een forfaitair bedrag van 600 aftrekken. Die voorwaarde is dat de belastingplichtige kan aantonen dat de extra kosten daadwerkelijk gemaakt zijn. Verder gelden ook de andere voorwaarden. Reiskosten ziekenbezoek Deze uitgaven staan genoemd in artikel 6.17, lid 1, sub h van de Wet IB De belastingplichtige kan reiskosten voor ziekenbezoek onder volgende voorwaarden aftrekken: De belastingplichtige en de zieke hadden voorafgaand aan de ziekte samen een huishouden. De zieke wordt langer dan een maand verpleegd. Als de zieke meerdere keren per jaar verpleegd wordt, mag de belastingplichtige de reiskosten alleen aftrekken als de zieke in totaal langer dan 1 maand is verpleegd voor dezelfde ziekte in dat jaar. De tijd tussen de verpleegperioden mag niet langer dan 4 weken zijn. De belastingplichtige bezoekt de zieke regelmatig. Bij een ziekte die korter duurt dan een maand, moet iedere week een bezoek plaatsvinden. Duurt de ziekte langer dan een maand, dan moet iedere maand een bezoek plaatsvinden. De enkele reisafstand tussen de woning of verblijfplaats van de belastingplichtige en de plaats waar de zieke wordt verpleegd, is meer dan 10 kilometer (gemeten langs de meest gebruikelijke weg). De belastingplichtige mag voor de aftrek 0,19 per kilometer rekenen bij gebruik van een auto. Voor reizen per taxi, met het openbaar vervoer of op een andere wijze mogen de werkelijke kosten in aftrek gebracht worden. De werkelijke kosten moeten aan de hand van vervoersbewijzen aannemelijk gemaakt worden.

6 Bijlage 2: Aftrekbare giften in de aangifte inkomstenbelasting (IB) 1. Welke giften zijn aftrekbaar? De aftrekbare giften zijn verdeeld in periodieke giften en andere (gewone) giften. Dit onderscheid is van belang omdat voor aftrek van deze giften andere voorwaarden van toepassing zijn. Gewone giften zijn onder voorwaarden aftrekbaar als ze worden gedaan aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI), een culturele ANBI, of een steunstichting sociaal belang behartigende instelling (SBBI). Let erop dat alleen giften aan een steunstichting SBBI aftrekbaar zijn, giften aan een SBBI dus niet. Periodieke giften zijn onder voorwaarden aftrekbaar als ze worden gedaan aan een ANBI, een culturele ANBI of een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid én minimaal 25 leden. Periodieke giften zijn dus niet aftrekbaar als ze worden gedaan aan een steunstichting SBBI of SBBI, maar weer wel als de SBBI kwalificeert als een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid én minimaal 25 leden. Drempel en maximum alleen voor gewone giften Voor periodieke giften geldt geen drempel of maximum. Maar een gewone gift is niet volledig aftrekbaar. Er geldt een drempel van minimaal 1% van het drempelinkomen en minimaal 60. Het drempelinkomen is het verzamelinkomen vóór toepassing van de persoonsgebonden aftrek. De aftrek is beperkt tot maximaal 10% van het drempelinkomen. Voor fiscale partners berekent u de aftrek door de gewone giften en de drempelinkomens van beide partners bij elkaar op te tellen. Aannemelijk maken van de giften Voor alle giften geldt dat u deze met schriftelijke stukken aannemelijk moet kunnen maken, bijvoorbeeld met bankafschriften of kwitanties. De Belastingdienst kan deze stukken tot 5 jaar terug bij u opvragen. 2. Wat gaat er in de praktijk vaak fout? Periodieke giften niet vastgelegd Een veelgemaakte fout bij de aftrek van periodieke giften is dat de gift niet in een akte is vastgelegd. Tot en met belastingjaar 2013 moest dat in een notariële schenkingsakte. Vanaf belastingjaar 2014 mag dat ook met een onderhandse schenkingsakte. Verhoging culturele ANBI onterecht of verkeerd toegepast Giften aan een culturele ANBI krijgen een andere fiscale behandeling dan giften aan een reguliere ANBI. De Belastingdienst ziet regelmatig dat de verhoging voor giften aan een culturele ANBI ten onrechte of verkeerd wordt toegepast. Alleen giften aan een culturele ANBI mogen met 25% worden verhoogd. Deze verhoging is zowel op de gewone gift als de periodieke gift van toepassing. In het programma ANBI opzoeken ziet u of een ANBI een culturele ANBI is. Zie: Staat achter de naam van de instelling een datum in de kolom 'Cultuur begindatum'? Dan gaat het om een culturele ANBI en mag u de verhoging van 25% toepassen. De verhoging bedraagt maximaal Als de gift aan een culturele ANBI een gewone gift is, dan geldt hiervoor het maximum aftrekbare bedrag van 10% van het drempelinkomen. Dit maximum wordt dan ook verhoogd met de verhoging die geldt voor de gift zelf.

7 Voorbeeld Jessica heeft een drempelinkomen van Zij heeft een gewone gift gedaan aan een ANBI van Daarnaast geeft zij aan een culturele ANBI. Het aftrekbare bedrag is dan: Vrijwilligersvergoeding onterecht als gift aangemerkt Neemt u het afzien van een vrijwilligersvergoeding van een (culturele) ANBI als gift in aanmerking? In de praktijk wordt de aftrek nogal eens onterecht toegepast, bijvoorbeeld omdat de vrijwilliger geen reëel recht had op een vergoeding. Dit kan zich voordoen als de ANBI niet over de intentie of middelen beschikt om aan de vrijwilliger een onbelaste vrijwilligersvergoeding te verstrekken. Is dat het geval, dan heeft de vrijwilliger geen reëel recht op de vergoeding en kan hij deze niet als gift in aanmerking nemen. De voorwaarden voor aftrek in deze situatie, vindt u op de website van de Belastingdienst. Krijgt de belastingplichtige geen vrijwilligersvergoeding, maar maakt hij wel kosten voor de (culturele) ANBI? Dan kan hij de werkelijk gemaakte kosten onder voorwaarden ook aftrekken als gift. Daarbij is van belang of de vrijwilliger wel of geen vergoeding kan krijgen voor de gemaakte kosten. Kijk voor de voorwaarden voor aftrek in deze situaties op de website van de Belastingdienst. Ziet de vrijwilliger af van de vrijwilligersvergoeding én maakt hij kosten die niet door de ANBI worden vergoed? En behoren deze kosten naar maatschappelijke opvattingen wel te worden vergoed? In dit geval telt voor de aftrek van de werkelijke kosten alleen het deel mee dat hoger is dan de vrijwilligersvergoeding. Voorbeeld Jan heeft recht op een vrijwilligersvergoeding van 600 van de ANBI. Voor deze ANBI heeft hij daarnaast 760 aan autokosten gemaakt (4.000 km a 0,19). Deze autokosten zijn naar maatschappelijke normen aanvaardbaar. Jan ziet af van zijn vrijwilligersvergoeding. Jan mag daarom 600 als gift in aanmerking nemen. Voor de autokosten mag Jan daarnaast nog 160 ( ) in aftrek brengen.

Aftrek ziektekosten 2009. Inhoud

Aftrek ziektekosten 2009. Inhoud Door alle ophef in de media wordt ten onrechte gedacht dat er geen ziektekosten meer aftrekbaar zijn bij de aangifte Inkomstenbelasting. Hieronder is een overzicht van de aftrekbare ziektekosten 2009.

Nadere informatie

Informatieavond aangifte 2016

Informatieavond aangifte 2016 Informatieavond aangifte 2016 Introductie belastingaangifte 2016 Henk Kosterink RB Jesse Olde Monnikhof KosterinkZweerink accountants & adviseurs Even voorstellen Henk Kosterink RB - Partner KosterinkZweerink

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2015 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Voor het opstellen van uw belastingaangifte zijn veel gegevens nodig. Om u te helpen om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens L.S., Om uw aangifte Inkomstenbelasting 2018 zo goed en efficiënt mogelijk in te vullen verzoeken wij u onderstaande checklist na te gaan en de hierin vermelde gegevens (bij voorkeur kopieën daarvan) aan

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte particulieren 2017

Checklist belastingaangifte particulieren 2017 Checklist belastingaangifte particulieren 2017 Hieronder geven wij u een overzicht van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw belastingaangifte 2017. Wat heeft u allemaal nodig en welke

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht :

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht : Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2010

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2010 Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2010 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

PLATFORM VG KANSPLUS- SIEN DONDERDAG 23 MAART. Witlox Van den Boomen VDB

PLATFORM VG KANSPLUS- SIEN DONDERDAG 23 MAART. Witlox Van den Boomen VDB PLATFORM VG KANSPLUS- SIEN DONDERDAG 23 MAART 2017 Witlox Van den Boomen VDB ONZE ADVISEURS Belastingadviseur mr. W.H. (William) Grant Belastingadviseur S. (Sander) Jongerius Belastingadviseur J. (Joris)

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010

Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010 Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010 1) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Naam:.. M / V Straat en huisnummer:. Postcode en woonplaats:. E-mailadres:.. Telefoonnr. overdag:.. Mobiel telefoonnummer:.

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte Particulieren 2013

Checklist belastingaangifte Particulieren 2013 Checklist belastingaangifte Particulieren 2013 Wij hebben voor u een overzicht samengesteld van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting 2013. Wat heeft u allemaal

Nadere informatie

Let op: Indien uw echtgeno(o)t(e) / partner zelf ook inkomsten of aftrekposten heeft, moet hij of zij een eigen formulier invullen.

Let op: Indien uw echtgeno(o)t(e) / partner zelf ook inkomsten of aftrekposten heeft, moet hij of zij een eigen formulier invullen. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (P-biljet)

Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (P-biljet) Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (P-biljet) Voor het invullen van uw belastingaangifte 2018 hebben wij de volgende gegevens nodig. Bijgaand treft u een overzicht aan

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2012 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2014

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2014 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte particulieren 2014

Checklist belastingaangifte particulieren 2014 Checklist belastingaangifte particulieren 2014 Hieronder geven wij u een overzicht van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw belastingaangifte 2014. Wat heeft u allemaal nodig en welke

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht :

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht : Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2015 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte particulieren 2015

Checklist belastingaangifte particulieren 2015 Checklist belastingaangifte particulieren 2015 Hieronder geven wij u een overzicht van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw belastingaangifte 2015. Wat heeft u allemaal nodig en welke

Nadere informatie

Aftrek zorgkosten 2013

Aftrek zorgkosten 2013 Aftrek zorgkosten 2013 U ziet hieronder een overzicht van de zorgkosten die in 2013 nog aftrekbaar zijn. Het is onmogelijk om u een volledig overzicht aan te reiken. Maar wij hebben er alles aan gedaan

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Voor het opstellen van uw belastingaangifte zijn veel gegevens nodig. Om u te helpen om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Aftrek zorgkosten 2012

Aftrek zorgkosten 2012 Aftrek zorgkosten 2012 U ziet hieronder een overzicht van de zorgkosten die in 2012 aftrekbaar zijn. Het is onmogelijk om u een volledig overzicht aan te reiken. Maar wij hebben er alles aan gedaan om

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij u onderstaande

Nadere informatie

Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (C-biljet)

Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (C-biljet) Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (C-biljet) Voor het invullen van uw belastingaangifte 2018 hebben wij de volgende gegevens nodig. Bijgaand treft u een overzicht aan

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016 Voor het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting hebben wij uw gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Aftrek zorgkosten 2014

Aftrek zorgkosten 2014 Aftrek zorgkosten 2014 U ziet hieronder een overzicht van de zorgkosten die in 2014 aftrekbaar zijn. Het is onmogelijk om u een volledig overzicht aan te reiken. Maar wij hebben er alles aan gedaan om

Nadere informatie

IBAN Bank- of Gironummer teruggaaf: Burgerlijke staat: Gehuwd / ongehuwd / samenwonend / 1) ja/nee ja/nee. ja/nee ja/nee ja/nee

IBAN Bank- of Gironummer teruggaaf: Burgerlijke staat: Gehuwd / ongehuwd / samenwonend / 1) ja/nee ja/nee. ja/nee ja/nee ja/nee Algemeen 1. Uw persoonsgegevens Indien u voor de eerste keer de aangifte laat verzorgen door DeFeX, noteer uw voorletters, naam, geboortedatum en BSN nummer (of stuur het belastingformulier mee) en die

Nadere informatie

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2017 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2017 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens (alleen invullen indien anders dan op aangifte)

Persoonlijke gegevens (alleen invullen indien anders dan op aangifte) Checklist aangifte inkomstenbelasting 213 Voor het opstellen van uw belastingaangifte 213 zijn veel gegevens nodig. Om u te helpen om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij

Nadere informatie

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer :

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer : Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 goed in te kunnen vullen heb ik gegevens van u nodig. Ik verzoek u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting volledig

Nadere informatie

CHECKLIST. Aangifte inkomstenbelasting

CHECKLIST. Aangifte inkomstenbelasting CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2016 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2016 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

HRo - Inkomstenbelasting - Persoonsgebonden aftrek -- Deel 1

HRo - Inkomstenbelasting - Persoonsgebonden aftrek -- Deel 1 Inkomstenbelasting PGA 1 programma Persoongebonden aftrek Wat en waarom? Onderhoudsverplichtingen Levensonderhoud kinderen Verliezen uit durfkapitaal Uitgaven specifieke zorgkosten Scholingsuitgaven Monumenten

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2017

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2017 Gegevens aangifte Voor het opstellen van uw aangifte hebben wij uw gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en zo volledig mogelijk aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (M-biljet)

Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (M-biljet) Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (M-biljet) Voor het invullen van uw belastingaangifte 2018 hebben wij de volgende gegevens nodig. Bijgaand treft u een overzicht aan

Nadere informatie

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie.

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie. Checklist aangifte Inkomstenbelasting Zoals u wellicht gemerkt heeft hebben wij voor het invullen van uw aangiften veel gegevens nodig. Om het voor u en ons overzichtelijk te maken hebben wij een lijst

Nadere informatie

Checklist t.b.v. invullen belastingaangifte over 2014. Neem aub de volgende zaken mee naar uw afspraak voor zover van toepassing

Checklist t.b.v. invullen belastingaangifte over 2014. Neem aub de volgende zaken mee naar uw afspraak voor zover van toepassing Checklist t.b.v. invullen belastingaangifte over 2014 Neem aub de volgende zaken mee naar uw afspraak voor zover van toepassing Voor een optimale aangifte hebben we gegevens van u nodig. Onderstaand treft

Nadere informatie

Specifieke zorgkosten

Specifieke zorgkosten Bij voorlopige aanslag inkomstenbelasting 20 IB 292-1T12FD (2500) Specifieke zorgkosten Hebt u in 20 kosten voor ziekte of invaliditeit? Dan hebt u misschien recht op aftrek van uitgaven voor specifieke

Nadere informatie

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2013

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2013 CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Specifieke zorgkosten aftrekbaar Belastingvoordeel, ook over 2009

Specifieke zorgkosten aftrekbaar Belastingvoordeel, ook over 2009 Specifieke zorgkosten aftrekbaar Belastingvoordeel, ook over 2009 Geld terug van de Belastingdienst. Het kan nog steeds. Hebt u een handicap of chronische ziekte, dan is de kans groot dat u gebruik kunt

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Voor de behandeling van uw aangifte inkomstenbelasting 2008 (IB-aangifte 2008) hebben wij informatie nodig. Dit, om uw aangifte goed te kunnen behandelen. Wij

Nadere informatie

Checklist gegevens aangifte inkomstenbelasting 2014

Checklist gegevens aangifte inkomstenbelasting 2014 Checklist gegevens aangifte inkomstenbelasting 2014 Voor het opstellen van de jaarlijkse aangiften zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren,

Nadere informatie

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens: Gegevens Partner: Naam: Adres: Postcode en Woonplaats: Geb. Datum: Sofinummer: Naam: Geb. datum: Sofinummer: Bankrekeningnummer

Nadere informatie

inkomstenbelasting 2012

inkomstenbelasting 2012 1 inkomstenbelasting 2012 checklist aangifte Inkomstenbelasting 2012 Hieronder een lijst om de benodigde gegevens voor het doen van de aangifte Inkomstenbelasting 2012 overzichtelijk en volledig aan te

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Persoonlijke gegevens Naam en voorletters Adres Postcode, woonplaats Telefoon E-mail BSN (sofinummer) Geboortedatum Bankrekening CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Uzelf Partner Kind 1 Kind 2 Kind

Nadere informatie

Checklist IB-aangifte 2014 particulieren (beperkt)

Checklist IB-aangifte 2014 particulieren (beperkt) Algemeen Indien u uw aangifte inkomstenbelasting door ons wilt laten verzorgen, hebben wij veel gegevens en informatie van u nodig. Om u te helpen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te kunnen

Nadere informatie

Blaauw belastingadvies

Blaauw belastingadvies Blaauw belastingadvies Checklist Aangifte Inkomstenbelasting 2014 Voor het opstellen van uw aangifte(n) zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1-

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1- CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2009-1- 1) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Naam Straat en huisnummer Postcode en woonplaats BSN* Geboortedatum Bankrekeningnummer tbv teruggaaf belasting DIGID (indien

Nadere informatie

Introductie. Bij alle documenten (indien bij u van toepassing) waar wij graag een kopie of aanvulling van willen ontvangen, staat (kopie) vermeld.

Introductie. Bij alle documenten (indien bij u van toepassing) waar wij graag een kopie of aanvulling van willen ontvangen, staat (kopie) vermeld. Introductie Om uw aangifte inkomstenbelasting 2018 voor u te verzorgen hebben wij informatie nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij de onderstaande

Nadere informatie

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2014. 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning:

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2014. 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning: Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2014 Aanvinken wat voor u van toepassing is. Graag gewenste specificaties bijvoegen. Zie toelichting. In te leveren uzelf In te leveren partner 1 BOX 1: Inkomen uit

Nadere informatie

Benodigdheden voor het invullen van uw aangiftebiljet 2018 (P-biljet en BNI)

Benodigdheden voor het invullen van uw aangiftebiljet 2018 (P-biljet en BNI) Benodigdheden voor het invullen van uw aangiftebiljet 2018 (P-biljet en BNI) Voor het invullen van uw belastingaangifte 2018 hebben wij de volgende gegevens nodig. Bijgaand treft u een overzicht aan van

Nadere informatie

Gegevens benodigd voor ondersteuning in aangifte inkomstenbelasting 2011:

Gegevens benodigd voor ondersteuning in aangifte inkomstenbelasting 2011: Gegevens benodigd voor ondersteuning in aangifte inkomstenbelasting 2011: Persoonlijke gegevens Deze gegevens vindt u grotendeels op het voorblad van uw aangifteformulier of op de uitnodiging tot het doen

Nadere informatie

Specifieke zorgkosten 2010

Specifieke zorgkosten 2010 Bij voorlopige aanslag inkomstenbelasting 20 IB 292-1T01FD (2380) Hebt u in 20 kosten voor ziekte of invaliditeit? Dan hebt u misschien recht op aftrek van uitgaven voor specifieke zorgkosten. Alleen de

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Persoonlijke gegevens Uw gegevens Naam en voorletters Geslacht Adres Postcode en woonplaats Mobiele telefoonnummer E-mail Sofinummer (BSN) Geboortedatum Bankrekening

Nadere informatie

25.1. AFTREKBARE SPECIFIEKE ZORGKOSTEN

25.1. AFTREKBARE SPECIFIEKE ZORGKOSTEN 25.1. AFTREKBARE SPECIFIEKE ZORGKOSTEN Bepaalde ziektekosten zijn voor de inkomstenbelasting aftrekbaar. Deze ziektekosten zijn alleen aftrekbaar als deze worden aangeduid als specifi eke zorgkosten en

Nadere informatie

Checklist aanlevering gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012

Checklist aanlevering gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012 Checklist aanlevering gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012 Voor het verzamelen van gegevens voor de aangifte inkomstenbelasting 2012, kunt u het volgende overzicht gebruiken. De checklist biedt ruimte

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2018 Om de aangifte inkomstenbelasting van u en/of uw partner te kunnen verzorgen hebben wij diverse privé gegevens van u nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2016

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2016 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2016 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres Vragenformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2015 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. ALGEMEEN

Nadere informatie

Aftrekposten aangifte Inkomstenbelasting. John Hesen

Aftrekposten aangifte Inkomstenbelasting. John Hesen Aftrekposten aangifte Inkomstenbelasting John Hesen Aftrekposten aangifte Inkomstenbelasting Introductie Taak bewindvoerder tegenover budgetbeheer Vooringevulde aangifte Persoonsgebonden aftrek en dan

Nadere informatie

Checklist aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen 2017

Checklist aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen 2017 Checklist aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen 2017 Deze checklist kan u helpen de benodigde informatie te verzamelen voor het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting / Premie Volksverzekeringen

Nadere informatie

Aftrek zorgkosten 2015

Aftrek zorgkosten 2015 Aftrek zorgkosten 2015 U ziet hieronder een overzicht van de zorgkosten die in 2015 aftrekbaar zijn. Het is onmogelijk om u een volledig overzicht aan te reiken. Maar wij hebben er alles aan gedaan om

Nadere informatie

Checklist Belastingaangifte 2017

Checklist Belastingaangifte 2017 Checklist Belastingaangifte 2017 Onderstaand vindt u de benodigde gegevens voor uw aangifte. Correspondentie met de belastingdienst: Verzoek van de Belastingdienst tot het doen van aangifte 2017. Alle

Nadere informatie

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer  adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer CHECKLIST GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2010 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2010 voor u te verzorgen hebben wij informatie nodig. In bijgevoegde checklist treft u een overzicht aan van de benodigde

Nadere informatie

Specifieke zorgkosten

Specifieke zorgkosten Bij voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2012 IB 292-1T22FD (2612) Specifieke zorgkosten Hebt u in 2012 kosten voor ziekte of invaliditeit? Dan hebt u misschien recht op aftrek van uitgaven voor specifieke

Nadere informatie

Aanslagen Indien aanwezig meesturen: Werk en overige inkomsten

Aanslagen Indien aanwezig meesturen: Werk en overige inkomsten Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2009 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012. Persoonlijke informatie. Uw gegevens. Gegevens van uw fiscale partner. Voor gehuwden:

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012. Persoonlijke informatie. Uw gegevens. Gegevens van uw fiscale partner. Voor gehuwden: Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012 Wij kunnen uw belastingaangifte (en eventueel die van uw partner en/of kinderen) alleen invullen als u de onderstaande documenten en gegevens - voor zover van

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2017

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2017 Uw gegevens Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer Telefoonnummer mobiel E-mail adres Burgerservicenummer (BSN) Echtgeno(o)te/partner Telefoonnummer mobiel E-mail adres Burgerservicenummer (BSN) Burgerlijke

Nadere informatie

Checklist gegevens aangifte inkomstenbelasting 2015

Checklist gegevens aangifte inkomstenbelasting 2015 Checklist gegevens aangifte inkomstenbelasting 2015 Voor het opstellen van de jaarlijkse aangiften zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren,

Nadere informatie

Specifieke zorgkosten

Specifieke zorgkosten Bij voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2012 voor buitenlandse belastingplichtigen IB 292-1T22FD BUI (2613) Specifieke zorgkosten Hebt u in 2012 kosten voor ziekte of invaliditeit? Dan hebt u misschien

Nadere informatie

VERKORTE CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING/PREMIE VOLKSVERZEKERINGEN 2006

VERKORTE CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING/PREMIE VOLKSVERZEKERINGEN 2006 VERKORTE CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING/PREMIE VOLKSVERZEKERINGEN 2006 Ja Nee 1. Zijn uw persoonlijke gegevens, gezinssituatie, in 2006 gewijzigd; 2. Heeft u thuiswonende kinderen; 3. Heeft u inkomsten

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2012

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2012 Checklist: 1 van 5 pagina's. CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2012 Voor een aangifte inkomstenbelasting is het verzamelen van gegevens die nodig zijn voor het invullen van de aangifte het startpunt.

Nadere informatie

Telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent: -------------

Telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent: ------------- Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting 2012 Persoonlijke gegevens: Gegevens Partner: Naam: Adres: Postcode en Woonplaats: Geb. Datum: Burgerservice nr: Naam: Geb. datum: Burgerservice

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2011

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2011 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2011 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2008

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2008 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Gegevens Aangifte Inkomstenbelasting Gegevens Aangifte Inkomstenbelasting 2017

Gegevens Aangifte Inkomstenbelasting Gegevens Aangifte Inkomstenbelasting 2017 Gegevens Aangifte Inkomstenbelasting 2017 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Ik verzoek u de checklist uit te printen, de vragen in te vullen en de gevraagde stukken (of kopieën daarvan) mee te sturen. Persoonlijke gegevens..

Ik verzoek u de checklist uit te printen, de vragen in te vullen en de gevraagde stukken (of kopieën daarvan) mee te sturen. Persoonlijke gegevens.. Gegevens aangifte Inkomstenbelasting 2011 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, heeft de onderstaande

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Benodigde gegevens. Persoonlijke gegevens. Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Benodigde gegevens. Persoonlijke gegevens. Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2018 Voor het opstellen van uw aangifte hebben we veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij

Nadere informatie

Uitgaven voor specifieke zorgkosten

Uitgaven voor specifieke zorgkosten Als u in 2010 kosten had voor ziekte of invaliditeit, hebt u misschien recht op aftrek van uitgaven voor specifieke zorgkosten. Alleen de kosten die u niet vergoed krijgt, mag u aftrekken. Aftrekbare specifieke

Nadere informatie

nee nee (sinds 2013) (3)

nee nee (sinds 2013) (3) Ziektekosten 2013: wat kunt u nog aftrekken? kostenpost aftrekbaar in 2013? verhoging 113% of 40% mogelijk? (1) premie basisverzekering premie aanvullende verzekering premie tandartsverzekering door u

Nadere informatie

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland Pleegkinderen en de Belastingaangifte Thema-avon d Pleegouder support Zeeland Onderwerpen Op welke punten komen kinderen voor in uw aangifte? Is er verschil tussen verschillende kind-begrippen? Niet vergeten

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2010

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2010 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2010 Voor de behandeling van uw aangifte inkomstenbelasting 2010 (IB-aangifte 2010) hebben wij informatie nodig. Dit, om uw aangifte goed te kunnen behandelen. Deze

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2014. Persoonlijke gegevens

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2014. Persoonlijke gegevens Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Giften. 2014 Aanvullende toelichting vraag 5g. bij Opgaaf wereldinkomen 2014

Giften. 2014 Aanvullende toelichting vraag 5g. bij Opgaaf wereldinkomen 2014 2014 Aanvullende toelichting vraag 5g Gaf u in 2014 geld aan een goed doel of een kerkelijke of maatschappelijke instelling? Of maakte u kosten voor zo n instelling? Dan mag u deze uitgaven onder bepaalde

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte 2018

Checklist belastingaangifte 2018 Persoonlijke gegevens Checklist Belastingaangifte 2018 Uw burgerservicenummer (BSN) en dat van uw partner en de minderjarige kinderen Uw DigiD en dat van uw partner Aangifte inkomstenbelasting van 2017

Nadere informatie

Checklist gegevens aangifte inkomstenbelasting 2018

Checklist gegevens aangifte inkomstenbelasting 2018 Checklist gegevens aangifte inkomstenbelasting 2018 Voor het opstellen van de jaarlijkse aangiften zijn veel gegevens nodig. Ondanks dat wij, indien u ons hiervoor machtigt, de vooraf ingevulde aangifte

Nadere informatie

1. PERSONALIA Registratienummer Burgerservicenummer. Voornamen Man / Vrouw *

1. PERSONALIA Registratienummer Burgerservicenummer. Voornamen Man / Vrouw * Invulformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2018 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. PERSONALIA

Nadere informatie

Specifieke zorgkosten

Specifieke zorgkosten Specifieke zorgkosten Hebt u in 2014 kosten voor ziekte of invaliditeit? Dan hebt u misschien recht op aftrek van uitgaven voor specifieke zorgkosten. Bij voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2014 voor

Nadere informatie

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting 2015 In te dienen voor 15 maart

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting 2015 In te dienen voor 15 maart Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting 2015 In te dienen voor 15 maart Algemene gegevens Naam en Voorletters Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer Email adres Sofinummer (BSN) Geboortedatum Bankrekening

Nadere informatie

Wilt u de rapportage van de aangifte per mail ontvangen: Wilt u de factuur per mail ontvangen:

Wilt u de rapportage van de aangifte per mail ontvangen: Wilt u de factuur per mail ontvangen: Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Specifieke zorgkosten

Specifieke zorgkosten Bij voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2014 IB 292-1T41FD Specifieke zorgkosten Hebt u in 2014 kosten voor ziekte of invaliditeit? Dan hebt u misschien recht op aftrek van uitgaven voor specifieke zorgkosten.

Nadere informatie

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2015. 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning:

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2015. 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning: Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2015 Aanvinken wat voor u van toepassing is. Graag gewenste specificaties bijvoegen. Zie toelichting. In te uzelf In te partner 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning:

Nadere informatie

CHECKLIST 2009. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2009

CHECKLIST 2009. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2009 CHECKLIST 2009 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2009 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben

Nadere informatie

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2007 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2007 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting (student)

Checklist aangifte inkomstenbelasting (student) Checklist aangifte inkomstenbelasting (student) Voor het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Wij hebben een checklist voor u opgesteld zodat u aan de

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat to stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens: Gegevens Partner: Naam: Adres: Postcode en Woonplaats: Geb. Datum: Sofinummer: Naam: Geb. datum: Sofinummer: Bankrekeningnummer

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens Aangifte 2013 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande vragenlijst opgesteld.

Nadere informatie