Beeldkwaliteitsplan Op e Golfbaan:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beeldkwaliteitsplan Op e Golfbaan:"

Transcriptie

1 Beeldkwaliteitsplan Op e Golfbaan: Inleiding: In dit beeldkwaliteitsplan worden handreikingen gedaan waarmee de opdrachtgever/architect /ontwikkelaar een passende invulling kan geven aan het bouwen op de voormalige golfbaan. Daarnaast worden principes gegeven voor de invulling van de openbare ruimte. Dit beeldkwaliteitsplan geeft hiermee aan hoe de beoogde kwaliteit en de nagestreefde sfeer vertaald dienen te worden in de architectuur en vormgeving van de gebouwen en in de inrichting van de (openbare) ruimten. Uitgangspunt is dat Op e Golfbaan vraagt om een op de kavel afgestemd ontwerp. Er dient op de kavels onder architectuur te worden ontworpen. Aan het toepassen van zgn. ladeplannen zal niet worden meegewerkt. Er is voor een deel van dit gebied gekozen om de architectonische uitwerking niet als een keurslijf strak vast te leggen maar veel meer om een inspirerend kader te bieden voor passende, samenhangende architectuur op deze plek. Voor de beeldbepalende rand langs de provinciale weg gelden echter wel strakkere randvoorwaarden. Op e Golfbaan zal op één kavel na volledig door middel van particulier opdrachtgeverschap ontwikkeld worden. Het terrein valt daarbij uiteen in twee deelgebieden waarin het gebied met bebouwing gericht op de provinciale weg met forsere bouwvolumes wordt gevuld (de Buitenrand) dan de meer dieper in het gebied gelegen terreinen (het Binnengebied). In totaliteit wordt gestreefd naar een samenhangend bebouwingsbeeld. Status en proces: Het beeldkwaliteisplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Omdat het plan rechtsgevolgen heeft wordt een openbare voorbereidingsprocedure gevolgd overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene Wet Bestuursrecht. Het conceptplan zal met de Welstandscommissie worden besproken. Vervolgens wordt het plan 6 weken ter inzage gelegd. In deze periode kan een ieder een inspraakreactie op het plan geven. De reacties en het gemeentelijk commentaar daarop zullen met het Beeldkwalieitsplan Op e Golfbaan aan de gemeenteraad ter vaststelling worden aangeboden. Na vaststelling heeft het beeldskwaleitsplan de status van een beleidsdocument waarin de regels voor de kwaliteit van dit woongebied zijn vastgelegd. Het plan wordt na het doorlopen van de procedure opgenomen in de Welstandsnota van de gemeente Gaasterlân-Sleat en zal daarmee ook gebruikt worden als toetsingskader door de Welstandscommissie. Het beeldkwaliteitsplan zal daarnaast een directe relatie krijgen met het bestemmingsplan. In de voorschriften van het bestemmingsplan wordt aangegeven dat burgemeester en wethouders bevoegd zijn nadere eisen te stellen aan (de

2 situering en vormgeving) van gebouwen indien dit naar hun oordeel noodzakelijk is voor het waarborgen van een goede ruimtelijke kwaliteit. Als het beeldkwaliteitsplan is vastgesteld kan het als toetsingskader ter waarborg van die ruimtelijke kwaliteit worden toegepast. Toekomstige bouwers en de gemeente voor de inrichting van het openbaar gebied zullen zowel met het bestemmingsplan als met het beeldkwaliteitsplan rekening moeten houden. Stedenbouwkundige randvoorwaarden: In dit hoofdstuk wordt ingegaan op het stedenbouwkundig plan. Verwezen wordt ook naar het bestemmingsplan waarin een meer uitgebreidere toelichting is opgenomen. Voor het project Bouwen aan Balk is voor geheel de kern Balk een ruimtelijk raamwerk opgesteld waarin de beoogde ontwikkeling van Balk voor de middellange termijn is aangegeven. De eerste jaren (tot ca. 2010) wordt op verschillende locaties nieuwbouw van woningen gepleegd. Een van die locaties is Op e Golfbaan. Een nieuwe woonwijk met een capaciteit van ca 34 woningen. Het plan betreft globaal het terrein van de, wegens verplaatsing, in onbruik geraakte golfbaan. Aan de noordoost-zijde sluit het plangebied aan op bestaande woongebied met een relatief grote diversiteit in uitstraling. Aan de zuidoost-zijde wordt aangesloten op een bedrijventerrein. Aan de zuidwestzijde vinden we sportvoorzieningen in de vorm van enkele tennisbanen en een kaatsveld. Vanaf de Wilhelminastraat zal tegenover de Lorbuorren een weg worden aangelegd die min of meer centraal door het plangebied loopt ter ontsluiting van de nieuwe kavels. Op termijn, als de sportvoorzieningen zijn uitgeplaatst, kan de weg een aftakking krijgen om dat terrein ook te ontsluiten. De openbare ruimte krijgt een breed profiel waarin de weg als een smalle strook verharding zal worden aangelegd. De bermen blijven groen (gras) met daarin los verspreide bomen. Het groene karakter dient in de voortuin te worden voortgezet. (p.m. per kavel zal de gemeente hiertoe twee bomen ter beschikking stellen). De aan de centrale weg gelegen ruime kavels dienen te worden ingericht met vrijstaande woningen die door de toekomstige bewoners zelf zullen worden ontwikkeld. Langs de buitenrand wordt een beeld nagestreefd vergelijkbaar met de Lorbuorren. Het realiseren van woningen in de karakteristieke boerderijvorm is het uitgangspunt. Behoudens de kavel het dichtst bij de waterpartij geldt dat de woning d.m.v. particulier opdrachtgeverschap tot stand moet komen. De kavel aan het water krijgt een projectmatige invulling met verschillende wooneenheden gehuisvest in één karakteristieke boerderijvorm. De Buitenrand:

3 Voor de bebouwing en de terreininrichting van de buitenrand staat het klassieke Friese boerderijerf met de daarop geplaatste bebouwing model. De bebouwing vindt plaats binnen de stelp-vorm al dan niet gekoppeld aan een voorhuis (kop-hals-romp). Het silhouet van dergelijke boerderijen past onmiskenbaar in het Friese landschap. Dit silhouet en de onderlinge verhoudingen daarin staat centraal bij de planontwikkeling. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om deze krachtige vormen en stijlkenmerken letterlijk te kopiëren of er een meer of minder geslaagd aftreksel van te maken. Andere ontwerptechnieken en wensen voor het gebruik dan in het verleden vragen als het ware om uit die oude vormen inspiratie en kenmerken te ontlenen en deze toe te passen in een nieuwe eigentijdse ontwerp. Het consequent hanteren van deze principes is noodzakelijk. Vermenging met andere, sterk afwijkende architectuurstijlen is niet wenselijk. Aandachtspunten: De bebouwing dient geclusterd te worden tot één hoofdvorm. Losse bijgebouwen worden niet toegestaan. De bebouwing heeft in hoofdvorm een rechthoekige plattegrond. In de verschijningsvorm tekenen de lijnen van grote dakvlakken zich scherp af tegen de horizon maar ook waar het dakvlak in een goot eindigt. Deze lijn, al dan niet voorzien van een goot, of een waterlijst dient zoveel mogelijk ononderbroken door te lopen. Met het toepassen van dakkapellen dient terughoudend te worden omgesprongen. Daar waar kapellen (in de voorgevel) worden toegepast mogen ze niet over het dakvlak zweven maar dienen ze in de goot te staan. De gevels, met name die naar de straat gericht is heeft een regelmatige, vaak symmetrische opbouw. Kleurstelling: De gevels worden opgetrokken uit donker rode baksteen. Het schilddak wordt gedekt met zwarte, gebakken pannen. Elementen: In de nokpunten wordt een uilenbord aangebracht.

4 Het Binnengebied: Plaatsing bebouwing: Voor de situering van de woning op de kavel gelden de begrenzingen van de bouwvlakken zoals aangegeven in het bestemmingsplan. De plaatsing van de woning in de bouwstrook is min of meer vrij. Er geldt geen verplichting om in een strakke rooilijn te bouwen. Wel zal de woning vrij moeten blijven van de zijdelingse perceelgrens. In het bestemmingsplan zijn hiervoor minimale afstanden vastgelegd. Met deze bepaling kan een landelijk en open bebouwingsbeeld worden gecreëerd. Oriëntatie woningen: Voor een optimaal woonmilieu is het noodzakelijk dat er een relatie tussen de openbare ruimte en de woning wordt gerealiseerd. De woning moet daartoe straatgericht worden ontworpen. Dat wil zeggen dat er minimaal één verblijfsfunctie aan de straatzijde moet worden gesitueerd. Op die plekken waar de kavel niet alleen aan de voorzijde (straatzijde) grenst aan het openbaar gebied geldt een tweezijdige oriëntatie Een volledig gesloten zijgevel moet hier worden voorkomen. Op deze plekken wordt een extra inspanningsverplichting verwacht om een duidelijke relatie tussen de woning en de openbare ruimte te creëren. Positie hoofd- en bijgebouwen: Voor bijgebouwen zoals garages, bijkeukens e.d. geldt dat zij niet aan de openbare zijde van de woning gesitueerd mogen worden. Aan de openbare zijde van de woning mag uitsluitend een aanbouw worden gerealiseerd als aangetoond wordt dat de woning met die aanbouw aan die zijde een representatieve uitstraling zal krijgen. Aangebouwde garages dienen ten minste 5 meter terugliggend ten opzichte van de voorgevel van de woningen gesitueerd te blijven (de auto kan daarmee uit het straatbeeld verdwijnen om dat deze binnen de rooilijnen geparkeerd worden). Eventuele bergingen en opstelruimtes voor containers dienen verzorgd te worden vormgegeven en afgestemd te zijn op de architectuur van de woning. Waar carports worden geplaatst mogen deze het onderscheid tussen hoofd- en bijgebouwen niet vertroebelen. Carports dienen terugliggend ten opzichte van de voorgevel te blijven en zij mogen geen grotere breedte hebben dan 3 meter. Erfafscheidingen: Perceelafscheidingen tussen de particuliere kavels en het openbare gebied worden uitgevoerd als groenen erfafscheiding door middel van erfbeplanting. Aan de voorzijde kan dat een laagblijvende haag zijn. Omwille van de privacy kan de hoogte aan de achterzijde oplopen tot 2 meter. Het groene karakter wordt versterkt door de brede grasbermen en de daarin aanwezige bomen. En de openbare groensingels die door de gemeente worden aangelegd en onderhouden.

5 Beeldkwaliteit en architectuur: Voor Op e Golfbaan geldt een behoorlijke bebouwingsvrijheid. Er wordt geen strak architectonisch thema voorgeschreven. De bebouwing zal in karakter, materiaalgebruik en uitstraling echter wel moeten passen binnen het landschappelijke en dorpse karakter van Balk waar traditionele bouwmaterialen zoals baksteen en hout de samenhang in het beeld bepalen. Binnen de keuzevrijheid in architectuurstijl kan inspiratie gevonden worden uit bestaande bebouwing om te komen tot een passende eigentijdse invulling. Bouwmassa: De kavels bieden ruimte aan robuuste bouwmassa s. De hoofdmassa is enkelvoudig opgebouwd. Met ondergeschikte nevenbouwmassa s kan de hoofdmassa verbijzonderd worden. Als voorbeeld hiervoor gelden; uitbouwen, erkers en serres. Belangrijk hierbij is dat de hoofd- en nevenmassa s een samenhangende totaalcompositie opleveren en dat de hoofdbouwmassa als zodanig herkenbaar blijft. Bouw- en goothoogte: De absolute bouw- en goothoogte in meters wordt geregeld in het bestemmingsplan. In verschijningsvorm wordt één bouwlaag met een kap nagestreefd. Op onderdelen kan bijvoorbeeld bij insnijdingen een grotere goothoogte worden toegestaan. Kapvorm en richting: Als uitgangspunt geld dat voor een zadeldak gekozen dient te worden. De toegestane dakhelling is vastgelegd in het bestemmingsplan. Elke woning heeft een duidelijk herkenbare, dominante kaprichting die de hoofdbouwmassa vorm geeft. Een tweede kaprichting bij een samengestelde kap is mogelijk indien deze duidelijk ondergeschikt is gemaakt aan de dominante kaprichting. Het combineren van verschillende dakhellingen (een asymmetrische kap) is niet wenselijk. Voor eventuele dakkapellen gelden de volgende bepalingen: Zij mogen het dakvlak niet te veel verstoren. Zij vormen een sterk horizontaal element in het dakvlak. Zij dienen plat te worden afgedekt. Gevelcompositie: De positie van de openingen in de gevel dient bij te dragen aan de (horizontale) geleding van de gevels. Door middel van bijvoorbeeld erkers en detaillering kan die gevel een bijzondere uitstraling krijgen. Daar waar perceelgrenzen aan het openbaar gebied liggen worden in de bebouwing geen blinde gevels toegestaan. Materialisatie: Er moeten hoofdzakelijk traditionele materialen zoals baksteen, gebakken pannen en houten kozijnen en beton en natuursteen worden toegepast. De hoofdmaterialisatie van de gevels is baksteen. Andere materialen als hoofdmateriaal is niet toegestaan. Voor puivulling in ondergeschikte, omlijste vlakken zijn houten schroten toegestaan. Voor de dakbedekking van hellende daken dient een keramische- of een betonpan te worden toegepast.

6 Kleurgebruik: De nadruk ligt op een beheerst kleurgebruik, er moet zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van de eigen kleur van de toegepaste materialen. Het gebruik van sterk afwijkende signaalkleuren om accenten aan te brengen is niet wenselijk. Ten aanzien van de kleur van baksteen geldt een ruime bandbreedte van warme aardse tinten met een donkergele basiskleur voor het opgaande werk en een donkerdere (donkerrood tot mangaan) kleur voor de plint. Het toepassen van grote vlakken met sterk contrasterende baksteenkleuren is niet wenselijk. Ten aanzien van de dakpannen geldt een antraciet tot zwarte kleur. Het toegepaste kleurgebruik is met de geboden ontwerpvrijheid een belangrijk verbindend middel om een samenhangend straatbeeld te verkrijgen. De beoordeling van ieder individueel bouwplan zal daarom in samenhang met de naastliggende bouwplannen geschieden. Als die plannen nog niet zover zijn is het eerste plan richtinggevend bij de beoordeling van de andere plannen. Beeldkwaliteit openbare ruimte: Ontsluiting: Ten behoeve van de ontsluiting van deze fase van Op e Golfbaan zal een ontsluitingsweg worden aangelegd. Voorlopig is deze weg doodlopend. Bij realisatie van de volgende fase zal de weg worden doorgetrokken en zal een aftakking gemaakt worden waardoor het mogelijk wordt rond te rijden. Ook zal dan getracht worden om een aantakking op de Tj. de Boerstrjitte te realiseren. Het profiel van de ontsluitingsweg is ruim en heeft een sterk groene inrichting. Een beperkt deel van dit profiel wordt maar verhard. De bermen zijn breed en ingezaaid met gras. In de bermen komen bomen voor. Specifieke parkeerplaatsen worden niet aangelegd. Uitgangspunt is parkeren op eigen terrein. Het is echter mogelijk om in de bermen een auto te stallen. Voor langzaam verkeer wordt vanuit het plangebied naar de Wilhelminastraat en naar de Tj. de Boerstrjitte een pad aangelegd. De Buitenrand: Voor de aantakking van de ontsluitingsweg op de Wilhelminastraat zal een deel van het bosje van Staatsbosbeheer moeten verdwijnen. Ter compensatie van dit bos zal elders in Balk maar ook op de gronden tussen de ontsluitingsweg en de provinciale weg nieuwe bomen geplant worden. Dit laatste gebied waar ook de directe omgeving van de vijver toe behoort zal verder een open parkachtige inrichting krijgen. Waterbeheer: De relatief lage ligging van het gebied maakt een goede wateropvang en -afvoer noodzakelijk. De bestaande greppel tussen het plangebied en de bebouwing aan de Wilhelminastraat en de Tj. de Boerstrjitte zal worden verbreed en verdiept. Het

7 regenwater kan hierin worden opgevangen. De afvoer naar de Luts zal via de bestaande watergangen in en buiten het plangebied plaatsvinden. Naast de watergang zal een doorgaand schouwpad worden aangelegd dat gebruikt kan worden als een informele wandelroute. Het groene binnengebied: Tussen het schouwpad en de achtererven van de nieuwe woningen zal een brede groensingel worden gerealiseerd. Enige jaren na de aanplant moet zo voldoende privacy kunnen worden geboden om de plaatsing van ontsierende schuttingen te voorkomen. Bestaande groensingels en andere landschapselementen zullen zo veel mogelijk gehandhaafd blijven

Beeldkwaliteitsplan Boslust:

Beeldkwaliteitsplan Boslust: Beeldkwaliteitsplan Boslust: Inleiding: In dit beeldkwaliteitsplan worden handreikingen gedaan waarmee de opdrachtgever/architect /ontwikkelaar een passende invulling kan geven aan het bouwen in Boslust.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Groene Wal:

Beeldkwaliteitsplan Groene Wal: Beeldkwaliteitsplan Groene Wal: Inleiding: In dit beeldkwaliteitsplan worden handreikingen gedaan waarmee de opdrachtgever/architect /ontwikkelaar een passende invulling kan geven aan het bouwen op de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Havendijken:

Beeldkwaliteitsplan Havendijken: Beeldkwaliteitsplan Havendijken: Inleiding: In dit beeldkwaliteitsplan worden handreikingen gedaan waarmee de opdrachtgever/architect /ontwikkelaar een passende invulling kan geven aan het bouwen op Havendijken.

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN WATERTOREN UPPEL

BEELDKWALITEITPLAN WATERTOREN UPPEL BEELDKWALITEITPLAN WATERTOREN UPPEL Gorinchem, maart 2012 Drs. J. Beijer en Drs. M. Meerkerk INLEIDING In dit beeldkwaliteitplan voor de watertoren van Uppel worden handreikingen geboden aan de hand waarvan

Nadere informatie

1/6. Toelichtend deel. Inleiding

1/6. Toelichtend deel. Inleiding Toelichtend deel Inleiding In dit hoofdstuk wordt ingegaan op de huidige situatie en omgeving van het plangebied en worden de beeldkwaliteitseisen aangegeven voor de nieuw te bouwen woningen. Met het opstellen

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Doelstelling 1 2 Beeldkwaliteit 3 Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Deelgebied Tesselmansgoed in Stedenbouwkundig plan In Den Bosch, fase

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best BEELDKWALITEITSPLAN Schutboom en omgeving Gemeente Best Croonen Adviseurs b.v. Hoff van Hollantlaan 7 Postbus 435 5240 AK Rosmalen Tel: 073 5233900 Fax: 073 5233999 www.croonen.nl BOE01-BES00006-01f 10

Nadere informatie

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INLEIDING Dit inrichtingsvoorstel - beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de locatie aan de Akkerweg 6 te Riel. Deze locatie is gelegen ten

Nadere informatie

KAVELPASPOORT KAVEL 4

KAVELPASPOORT KAVEL 4 KAVEL 4 Opweg 78a 2871 NE Schoonhoven Kaveloppervlak: 503 m2, Koopsom: 257.500,- v.o.n. Kavel 4 2 Voor u ligt een kavelpaspoort van één van de kavels in het plan De Bol fase 2 in Schoonhoven. Dit kavelpaspoort

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Inhoud 1.0 Aanleiding

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Plek voor ideeën e Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Opweg 76c 2871 NE Schoonhoven Kaveloppervlak: 664 m2, Koopsom: ,- v.o.n.

Opweg 76c 2871 NE Schoonhoven Kaveloppervlak: 664 m2, Koopsom: ,- v.o.n. KAvel 5 Opweg 76c 2871 NE Schoonhoven Kaveloppervlak: 664 m2, Koopsom: 282.500,- v.o.n. kavel 5 2 Voor u ligt een van één van de kavels in het plan De Bol fase 2 in Schoonhoven. Dit bevat de belangrijkste

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael gemeente Maasgouw status: vast te stellen datum: 12 september 2011 projectnummer: 100960R.2012 adviseur: Rob Verkooijen 1 Inhoudsopgave Introductie 1 Inleiding 1 Beschrijving

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp 't Pierik fase 2 Govert Flinckstraat 31 - postbus 1158-8001 BD Zwolle 038-4216800 13 november 2008 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp t Pierik fase 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010 RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE 2 deelgebieden RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Locatie Vingerling, Provincialeweg-West, Haastrecht. Maart 2010

Beeldkwaliteitsplan Locatie Vingerling, Provincialeweg-West, Haastrecht. Maart 2010 Beeldkwaliteitsplan Locatie Vingerling, Provincialeweg-West, Haastrecht Maart 2010 De locatie Vingerling te Haastrecht Wonen langs de Hollandsche IJssel Colofon Opdrachtgever Regionale en stedelijke infrastructuur

Nadere informatie

4.2 BEELDKWALITEIT. Inleiding. Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste

4.2 BEELDKWALITEIT. Inleiding. Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste 4.2 BEELDKWALITEIT Inleiding Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste stedenbouwkundige samenhang en blijft beperkt tot díe elementen en aspecten die het beeld

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray September 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Analyse en aanbeveling... 5 3. Inspiratiebeelden... 6 4. Criteria... 9 1. Inleiding De gemeente Horst aan de Maas heeft

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen 1 Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen Kavelgegevens Kavelnummer 7 Oppervlakte 298 m² Verkoopprijs 73200,-- vrij op naam Plangebied Type woning Goothoogte Nokhoogte tweekapper 2 lagen met kap nvt max 10

Nadere informatie

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen 1 Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen Kavelgegevens Plangebied Kavelnummer 6 Oppervlakte 340 m² Verkoopprijs 83500,-- vrij op naam Type woning Goothoogte Nokhoogte tweekapper 2 lagen met kap nvt max 10

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Inhoudsopgave - Inleiding - Doelstelling o Proces o Bestemmingsplan - Het plan o Beschrijving o Ambitie o Beeld o Gevelopbouw o Detaillering o Materialisering

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Wolfheze - gemeente Renkum 1 februari 2010 Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Het stedenbouwkundig plan Opgesteld door: Van Wanrooij Van Schijndel Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Daalkampen II 030.00.02.45.20.00 3 augustus 2012 32 woningen in groenzone Beeldkwaliteitsplan, Daalkampen II - 32 woningen in groenzone 030.00.02.45.20.00 3 augustus

Nadere informatie

, voorzitter. , griffier

, voorzitter. , griffier Beeldkwaliteitplan Heinkenszand Over de Dijk, fase III, deelgebieden Oostelijk woongebied en Clara s Pad september 2008 Vastgesteld door de raad van de gemeente Borsele bij besluit van 4 september 2008,

Nadere informatie

Landschappelijk Wonen Mussel

Landschappelijk Wonen Mussel gemeente Stadskanaal Landschappelijk Wonen Mussel Verkoopbrochure maart 2014 - kaveltekening en prijzen - bestemmingsplan - beeldkwaliteitsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt u de verkaveling en

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Compendium Gemeente Brummen Engelenburgerlaan 31 Postbus 5 6970 AA Brummen Van Wanrooij Projectontwikkeling BV Broekstraat 2 5386 KD Geffen Rotij Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief definitief Beeldkwaliteitsplan Molehiem in Jirnsum ------------ Buro Appelman ------------------------------------------------------------------------------------------------- tuin- & landschapsarchitectuur

Nadere informatie

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten Welstandsnota 2004 4 e Aanvulling Gemeente Dronten Inleiding In dit beleidsdocument is een nieuw gebied beschreven, bestaande uit drie deelgebieden, dat een aanvulling vormt op de Welstandsnota van de

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit

Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit 5.1 Bebouwing 5.1.1 Noordelijk deelgebied; buitenrand Om een goede afstemming te krijgen tussen de stedenbouwkundige inrichting en de beoogde architectuur worden in deze beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase)

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) GEMEENTE KRIMPENERWAARD nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 internet: email:

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013 In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot de beeldkwaliteit voor de woningbouwlocatie Colenshoek II fase 3, te s-heer Abtskerke. De gemeente Borsele streeft naar een aantrekkelijk

Nadere informatie

De Tuinen II. Beeldkwaliteitsplan juni 2010

De Tuinen II. Beeldkwaliteitsplan juni 2010 De Tuinen II Beeldkwaliteitsplan 267.00.01.40.02 1 juni 2010 Beeldkwaliteitsplan De Tuinen II 267.00.01.40.02 1 juni 2010 Inhoud 1.0 Doel en status 07 2.0 Karakterschets van het gebied 09 3.0 Beeldkwaliteitscriteria

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan "Klazienaveen, De Planeet 13 e wijziging van welstandsnota

Beeldkwaliteitplan Klazienaveen, De Planeet 13 e wijziging van welstandsnota Beeldkwaliteitplan "Klazienaveen, De Planeet 13 e wijziging van welstandsnota dienst beleid afdeling fysiek lijke ontwikkeling april 2009 09.005 1 Beeldkwaliteitplan Klazienaveen, De Planeet 13e wijziging

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan

Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan Afbeelding: luchtfoto met plangebied 1. Architectuur 2. Openbare ruimte 3. Erfafscheidingen Inhoud Naam deelgebied Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan zw/w sfeerfoto pagina

Nadere informatie

BEELDKWALITEITS PLAN DE ERVEN TE ROCKANJE GEMEENTE WESTVOORNE OKTOBER 2017

BEELDKWALITEITS PLAN DE ERVEN TE ROCKANJE GEMEENTE WESTVOORNE OKTOBER 2017 BEELDKWALITEITS PLAN DE ERVEN TE ROCKANJE GEMEENTE WESTVOORNE OKTOBER 2017 2 BEELDKWALITEITSPLAN DE ERVEN ROCKANJE INLEIDING EN DOEL: Dit beeldkwaliteitsplan heeft als doel om de gemeente Westvoorne te

Nadere informatie

GEMEENTE HELDEN. Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid

GEMEENTE HELDEN. Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid GEMEENTE HELDEN Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid Project: Beeldkwaliteitplan t-höltje-zuid Opdrachtgever: Wonen Limburg Vastgoedontwikkeling Opsteller: Compositie 5 stedenbouw bv Datum: april 2008 Bestandsnummer:

Nadere informatie

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen 1 Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen Kavelgegevens Kavelnummer 1 Oppervlakte 665 m² Verkoopprijs 214200,-- vrij op naam Plangebied Type woning Goothoogte Nokhoogte vrijstaand 1 laag met kap max 4 m1

Nadere informatie

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk beeldkwaliteitplan mei 2013 nieuw erf Nieuw-Dijk colofon SAB bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T

Nadere informatie

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern Concept Fiet sr out e wonen in de kern wonen rondom de kern won en in het lint 16 Door te spelen met de richtingen en de hellingshoeken van de kappen ontstaat er een gevarieerd straatbeeld. Eenheid en

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing en de openbare ruimte in het stedenbouwkundig plan de Hoge Varen. Dit document

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN PLAN WELLINK ZWOLLE GEMEENTE OOST GELRE ROBHL

STEDENBOUWKUNDIGPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN PLAN WELLINK ZWOLLE GEMEENTE OOST GELRE ROBHL STEDENBOUWKUNDIGPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN PLAN WELLINK ZWOLLE GEMEENTE OOST GELRE INLEIDING In het bestemmingsplan Buurtschap Zwolle 2011 is de toekomstige woningbouw op de voormalige locatie van Wellink

Nadere informatie

1. Beeldkwaliteit woning en bijgebouw Oude Postweg 8 Hertme

1. Beeldkwaliteit woning en bijgebouw Oude Postweg 8 Hertme GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Borne. Nr. 22472 25 februari 2016 Beeldkwaliteitplan Particuliere initiatieven bestemmingsplan Buitengebied Borne Inhoud 1. Beeldkwaliteit woning en bijgebouw

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Loerik III te Houten

Beeldkwaliteitplan Loerik III te Houten Beeldkwaliteitplan Loerik III te Houten Compendium Gemeente Houten Onderdoor 25 Postbus 30 3990 DA Houten Rotij Vastgoedontwikkeling BV Jutestraat 8 Postbus 252 7460 AG Rijssen EVE Architecten BV Ernst

Nadere informatie

Individuele woningbouw niveau 3

Individuele woningbouw niveau 3 Gebied 11: Canadalaan Individuele woningbouw niveau 3 Bebouwing De bebouwing in dit gebied dateert uit de jaren 70-80 en de oorspronkelijke functie is gelijk aan de huidige; te weten wonen. De bebouwing

Nadere informatie

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015 Ontwerp beeldkwalititeitplan St.-Annaparochie VOGELVLUCHT Ulbe van Houtenlocatie 2 april 2015 Ulbe van Houtenstraat Schetsontwerp stedenbouwkundig plan 13 november 2014 Inleiding Dit beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

B E E L D K WA L I T E I T P L A N H A R I N X M A L A N D S N E E K N O O R D E L I J K VA N FA F S E 1 E

B E E L D K WA L I T E I T P L A N H A R I N X M A L A N D S N E E K N O O R D E L I J K VA N FA F S E 1 E BEELDKWALITEITPL AN N N E R K A PROJECT Beeldkwaliteitplan Harinxmaland Sneek, noordelijk van fase 1E projectnummer: 20161026.2 OPDR ACHTGEVER Gemeente Súdwest-Fryslân OPS TELLER Rho adviseurs voor leefruimte

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Bosrand industrieterrein Schipsloot Wolvega

Beeldkwaliteit Bosrand industrieterrein Schipsloot Wolvega Beeldkwaliteit Bosrand industrieterrein Schipsloot Wolvega gemeente Weststellingwerf 4 februari 2008 COLOFON opdrachtgever gemeente Weststellingwerf contactpersoon Jan Kracht ontwerp HKB Stedenbouwkundigen

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSASPECTEN

BEELDKWALITEITSASPECTEN TER BEOORDELING BEELDKWALITEITSASPECTEN HERONTWIKKELING MAARSSEVEENSEVAART 90 Februari 2013 (versie 2) Aanleiding De gemeente Stichtse Vecht heeft een concept Beeldkwaliteitsplan Herenweg-Gageldijk en

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

LOCATIE VOORMALIGE RENBAANSCHOOL

LOCATIE VOORMALIGE RENBAANSCHOOL P l e k v o o r i d e e ë n Beeldkwaliteitsplan LOCATIE VOORMALIGE RENBAANSCHOOL RENBAANSTRAAT TE NOORDWOLDE 267.00.02.06.00 18 november 2015 2 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Aanleiding 05 1.2 Stedenbouwkundig

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N B E E L D K W A L I T E I T S P L A N F A L K E N A P A R K H E E R E N V E E N Datum 08-07-2014 Bestand Versie 1.2 Status Ontwerp I N H O U D 1. INLEIDING 2. FALKENA PARK 3. ONTWIKKELINGSVISIE 4. WELSTANDSBELEID

Nadere informatie

Grijzegrubben II. Beeldkwaliteitplan voor 4 woningen. Gemeente Nuth

Grijzegrubben II. Beeldkwaliteitplan voor 4 woningen. Gemeente Nuth Grijzegrubben II Beeldkwaliteitplan voor 4 woningen Gemeente Nuth BRO Boxtel Postbus 4 5280 AA Boxtel Bosscheweg 107 Boxtel T +31 (0)411 85 04 00 F +31 (0)411 85 04 01 E info@bro.nl Opdrachtgever(s):

Nadere informatie

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Inhoud Beeldkwaliteit Kavelpaspoorten Projectnummer : 11008-001 Bestand : 11008-001-19 Datum : 30 september

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan

Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan Afbeelding: luchtfoto met plangebied 1. Architectuur 2. Openbare ruimte 3. Erfafscheidingen Inhoud Naam deelgebied Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan zw/w sfeerfoto pagina

Nadere informatie

Inrichtings- en beeldkwaliteitsplan Logterberge Gemeente Gennep

Inrichtings- en beeldkwaliteitsplan Logterberge Gemeente Gennep Inrichtings- en beeldkwaliteitsplan Logterberge Gemeente Gennep Postbus 68 5260 AB Vught Taalstraat 36 Vught www.bro.nl telefoon 073 658 90 40 Documentatiepagina fax 073 656 16 65 e-mail: info@bro.nl Opdrachtgever(s):

Nadere informatie

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d. 24-11-2016 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlagen); De afstand tussen

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 1 juli 2015 Doel In dit document worden de richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing in het stedenbouwkundig plan voor Drielanden west fase 1.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Inleiding De 8 nieuwe woningen in de Heuvelstraat aan de Vinkenberg worden ingepast in twee losse linten, de Vinkenberg en de Heuvelstraat.

Nadere informatie

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen 26 januari 2015 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan

Nadere informatie

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3.1. Inleiding De bebouwingsregels voor Rietwijk dienen een aantal doelen. In de eerste plaats moeten de regels recht doen aan de uitgangspunten van het Masterplan.

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Plangroep H eggen b.v.

Plangroep H eggen b.v. Plangroep H eggen b.v. bureau voor ruimtelijke planning en infrastructuur Beeldkwaliteitplan Parkplan Emma jw -TC particuliere bouwkavels vlek E10 en E11 stedenbouw verkeerskunde landschapsinrichting cultuurtechniek

Nadere informatie

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase 1 Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Inleiding De Werkgroep Bosakkers Gasteren heeft in samenwerking

Nadere informatie

Fam. van Bergen. Per adres: Leiweg KR GEFFEN. Buitengebied Maasdonk, herziening 8 te Geffen

Fam. van Bergen. Per adres: Leiweg KR GEFFEN. Buitengebied Maasdonk, herziening 8 te Geffen Fam. van Bergen Per adres: Leiweg 6 5386 KR GEFFEN Project: Buitengebied Maasdonk, herziening 8 te Geffen Gemeente Maasdonk Beeldkwaliteitsplan Status: definitief Datum: 10 oktober 2012 Projectnummer:

Nadere informatie

Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS. 8 mei 2018

Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS. 8 mei 2018 Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS 8 mei 2018 Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS 8 mei 2018 opdrachtgever Van Kasteren V.O.F. AWJ van Kasteren BV documentstatus

Nadere informatie

Bijlage 2: Beeldkwaliteitsplan Delfstrahuizen- W e s t

Bijlage 2: Beeldkwaliteitsplan Delfstrahuizen- W e s t Bijlage 2: Beeldkwaliteitsplan Delfstrahuizen- W e s t Beeldkwaliteitsplan Delfstrahuizen-West Inleiding: In dit beeldkwaliteitsplan worden handreikingen gedaan waarmee de opdrachtgever/architect /ontwikkelaar

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Inleiding De 8 nieuwe woningen in de Heuvelstraat aan de Vinkenberg worden ingepast in een bestaand lint. Binnen dit bestaande lint is de

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd Gemeente Oost Gelre Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd De Woerd Februari 2010 Kenmerk 1586-02a-T01 Projectnummer 1586-02 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Beeldkwaliteitseisen per zone 2 2.1. Algemeen

Nadere informatie

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath gemeente T i e l Plan Muggenborch Kapel Avezaath Kavelpaspoort A: Richtershof Uw eigen droomhuis bouwen! Een eigen huis bouwen doet u waarschijnlijk

Nadere informatie

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 HAARZICHT Op goede gronden Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 Voor de 6 vrije kavels fase 3.1 zijn het bestemmingsplan, stedenbouwkundigplan en het beeldregieplan

Nadere informatie

Gemengde bebouwing niveau 3

Gemengde bebouwing niveau 3 Gebied 8: Nederheide Gemengde bebouwing niveau 3 Bebouwing De westkant van de straat Nederheide hoort bij Woensdrecht, terwijl de oostkant bij Hoogerheide hoort. De oorspronkelijke bebouwing dateert uit

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Woon- en werklocatie Hardal

Beeldkwaliteitsplan. Woon- en werklocatie Hardal Beeldkwaliteitsplan Woon- en werklocatie Hardal December 2012 2 INHOUD 1. Intro 4 2. Planomschrijving 6 3. De toetsingscriteria 8 Criteria 9 Criteria 10 Materialisering 11 Referentiebeelden 12 3 1. Intro

Nadere informatie

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN Janssen de Jong Projectontwikkeling inex architecten 11.11.2013 Janssen de Jong Projectontwikkeling - inexarchitecten INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning.

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning. Oranjehof Langbroek Dorps wonen Wonen aan het lint Referentiebeeld woningen in een rooilijn De woningen aan de Doornseweg (verlengde van de Beatrixlaan) moeten de uitstraling krijgen van de lintbebouwing

Nadere informatie

BEELDKWALITEIT - DE WEEDE HOVEN 20

BEELDKWALITEIT - DE WEEDE HOVEN 20 BEELDKWALITEIT - DE WEEDE HOVEN 20 BEELDKWALITEIT - RUIMTELIJKE EENHEDEN 21 Eenheid in kleur en materiaal Wonen aan een hof De Weede velden Samenhang buurt Om de Weede 1A met 1B zuid. Baksteen in terracotta

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Ter Idzard - Woningbouwlocatie Hamersweg

Beeldkwaliteitsplan Ter Idzard - Woningbouwlocatie Hamersweg Beeldkwaliteitsplan Ter Idzard - Woningbouwlocatie Hamersweg Beeldkwaliteitsplan Ter Idzard - Woningbouwlocatie Hamersweg Projectnummer 267.28.05.01.00.01 23 oktober 2014 Inhoud 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan. 8 september

Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan. 8 september Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan 8 september 2011 277.35.00.00.10.00 Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan 8 september 2011 277.35.00.00.10.00 Inhoud 1.0 Inleiding 1.1 Locatie

Nadere informatie

Plan De Sniep Diemen 19 oktober

Plan De Sniep Diemen 19 oktober Beeldkwaliteitsplan 2 Inleiding en verantwoording Dit beeldkwaliteitsplan heeft als doel om de toekomstige bewoners van de vrije kavels op plan De Sniep te Diemen van een belangrijk gereedschap te voorzien.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 1 juli 2013 232.30.05.35.00 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gemeentewerf maasbommel. beeldkwaliteitplan 3 november west maas en waal

Gemeentewerf maasbommel. beeldkwaliteitplan 3 november west maas en waal Gemeentewerf maasbommel beeldkwaliteitplan 3 november 2009 west maas en waal colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026)

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel status: definitief datum: 17 november 2014 projectnummer: 202630R.2015 adviseurs: Wle / Jke Gemeente Maasdriel Image 2010 2013 GOOGLE

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Dannenkamp IV. fase 2. Harbrinkhoek

Beeldkwaliteitsplan. Dannenkamp IV. fase 2. Harbrinkhoek Beeldkwaliteitsplan Dannenkamp IV fase 2 Harbrinkhoek colofon Opdrachtgever: Ad Fontem Juridisch Bouwadvies BV Hoofdstraat 43, 7625 PB Zenderen T (074) 2557029 M (06) 18206017 I www.ad-fontem.nl E e.rupert@ad-fontem.nl

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

Sonniuspark Bosrand. sonniuspark wonen tussen bos en ven. Kaveluitgifte aanvulling Son en Breugel

Sonniuspark Bosrand. sonniuspark wonen tussen bos en ven. Kaveluitgifte aanvulling Son en Breugel Sonniuspark Bosrand Kaveluitgifte aanvulling Son en Breugel Bouwen in eigen stijl!!! Wie wil er nou niet wonen in een wijk met een stijlvol en groen karakter? En wat is er mooier dan je eigen huis vorm

Nadere informatie

Watergangen en duikers Optimalisatie omliggend watersysteem 4.5 Beeldkwaliteit Algemeen

Watergangen en duikers Optimalisatie omliggend watersysteem 4.5 Beeldkwaliteit Algemeen Langs de watergangen aanwezige bomen bevinden zich aan de wegzijde van de watergangen, en vormen daarom geen belemmering voor de verbreding die aan de kavelzijde plaatsvindt. De te realiseren verbreding

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Biestsestraat Biest-Houtakker

beeldkwaliteitplan Biestsestraat Biest-Houtakker beeldkwaliteitplan Biestsestraat Biest-Houtakker colofon bezoekadres: Meerkollaan 9 5613 BS Eindhoven T 040-212 55 75 F 040-212 71 55 I www.sab.nl E eindhoven@sab.nl projectnummer: 90539 projectteam: Jaap

Nadere informatie

Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005. 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35

Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005. 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35 Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005 1 Loketcriteria - aan- en bijgebouwen - dakkappellen 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35 3

Nadere informatie

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin 1. inleiding In 2003 is een locatieonderzoek verricht voor de toekomstige woningbouwopgave van Manderveen. Uit

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader. 2. Planopzet. 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader. 2. Planopzet. 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan 1 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader 2. Planopzet 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan 3. Inspiratie beeldkwaliteit 3.1 Inspiratiekader bebouwing

Nadere informatie

Zelf en Samen bouwen op maat - Large kavelpaspoort

Zelf en Samen bouwen op maat - Large kavelpaspoort kavelpaspoort Bebouwingsmogelijkheden en inrichting van uw kavel De kavels in deze Large verkaveling bieden u de ruimte om zelf te bouwen aan een comfortabele en mooie vrijstaande woning (kavels 75 en

Nadere informatie