Hieronder alle reacties van Achmea, Delta Lloyd, ING, Obvion en Volksbank (SNS).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hieronder alle reacties van Achmea, Delta Lloyd, ING, Obvion en Volksbank (SNS)."

Transcriptie

1 Hieronder alle reacties van Achmea, Delta Lloyd, ING, Obvion en Volksbank (SNS). Reactie Achmea dat hypotheken aanbiedt onder de labels Centraal Beheer en Woonfonds: Centraal Beheer en Woonfonds beraden zich op dit moment hoe we met dit vraagstuk over de spaarhypotheek om willen gaan, het is een complex vraagstuk. Centraal Beheer en Woonfonds zullen hierin volgend zijn aan de Nederlandse Vereniging van Banken. Wat we hier bedoelen is dat we aansluiten bij de uitspraken die NVB hier eerder over heeft gedaan. Zie ook: waarin het volgende staat: "Het verlagen of schrappen van de risico-opslag is niet in alle gevallen gunstig. Dit geldt vooral voor spaarhypotheken. Bij een spaarhypotheek is de rente waarmee u spaart voor aflossing gekoppeld aan uw hypotheekrente. Als de bank uw risico-opslag verlaagt of schrapt, gaat u weliswaar minder rente betalen maar moet u meer inleggen om een hetzelfde bedrag voor aflossing te sparen. Bovendien berekenen banken geen risico-opslag voor hypotheken die zijn afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie. Dit betekent dus ook dat banken de rente op een NHGhypotheek niet verlagen als de verhouding tussen de hoogte van de hypotheek en de woningwaarde gunstiger wordt." Korte achtergrond toelichting: een spaarhypotheek is een hypotheekproduct dat is ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van de hypotheekrente-aftrek. Dit kan gunstig zijn voor de netto maandlast. Naast de hypothecaire lening spaart de klant het hypotheekbedrag op een spaarrekening. Het opbouwen van het spaarbedrag gebeurt belastingvrij terwijl, indien aan de fiscale voorwaarden wordt voldaan, de rente op de lening aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Deze spaarrekening kent dezelfde rentevergoeding als de hypotheekrente die de klant betaalt. Een hogere hypotheekrente betekent daarmee een hogere rentevergoeding op de spaarrekening. Een lagere hypotheekrente resulteert in een lagere renteaftrek en een lagere rentevergoeding op de spaarrekening, en een hogere periodieke inleg op de spaarrekening om het hypotheekbedrag op de spaarrekening te kunnen bereiken. Een lagere hypotheekrente is dus niet in alle gevallen gunstig voor de klant. En kan zelfs leiden tot een hogere netto maandlast.

2 Reactie Delta Lloyd Delta Lloyd houdt bij het berekenen van de rente van een spaarhypotheek geen rekening met de opgebouwde waarde van de spaarverzekering of spaarrekening, omdat dit niet voor alle klanten gunstig is. De rente van de opbouwproducten is namelijk gekoppeld aan de hypotheekrente, waardoor ook de rentevergoeding op de opgebouwde waarde lager wordt bij een lagere hypotheekrente. Dit kan in sommige gevallen leiden tot hogere maandlasten.

3 Hypotheken van SNS zijn ondergebracht bij de Volksbank Reactie de Volksbank op uitzending Kassa 13 mei 2017 Klopt het dat de Volksbank bij het bepalen van de risico-opslag geen rekening hield met de waarde van het spaardepot? De risico-opslag is afhankelijke van de schuld-marktwaarde verhouding en is gelijk voor alle producten. Ook het tussentijds aanpassen van de rente-opslag is bij alle producten gelijk. Bij renteherziening gebeurt dit automatisch en tussentijds op verzoek van de klant. Hierbij houden we niet automatisch rekening met de opgebouwde waarde in het spaardepot (op verzoek van de klant is dat wel mogelijk). Het is van belang om op te merken dat een lagere rente niet voor iedere klant per definitie gunstig is. Denk aan een SEW of een spaarhypotheek, waarbij de hypotheekrente gekoppeld is aan de spaarrente. Hebben klanten daardoor te veel rente betaald? Dat wij bij het tussentijds aanpassen van de rente-opslag niet automatisch rekening houden met de opgebouwde waarde in het spaardepot, leidt niet automatisch tot een ongunstige situatie voor de klant. Een lagere rente betekent ook een lagere vergoeding op het gekoppelde spaarvermogen en een stijging van de te betalen spaarpremie. Zeker als de spaarhypotheek al langer loopt is een lagere rente niet automatisch voordelig voor de klant. Afhankelijk van de hoogte van het inkomen kan het gunstiger zijn om meer rente te betalen en minder spaarpremie. Daar komt bij dat de opgebouwde waarde in het spaardepot op verzoek van de klant wordt meegenomen. Zouden klanten de te veel betaalde rente terug moeten krijgen? Vanuit het verleden hebben we afspraken met onze klanten gemaakt dat we op hun initiatief de risico-opslag aanpassen als hij een hogere marktwaarde aantoont. We zien nu dat men van ons verlangt dat we hierin een andere, meer proactieve rol aannemen. Daar staan we zeker voor open. Wel denken we dat het niet houdbaar is om telkens de spelregels aan te passen als er veranderingen in de samenleving zijn die van invloed zijn op onze dienstverlening. Zeker als dit ook meteen betekent dat deze nieuwe spelregels een-op-een en met terugwerkende kracht toegepast moeten worden op het verleden. Zou dit wel het geval zijn, dan is het onvermijdelijk dat nieuwe klanten gaan betalen voor de herziening van de oude afspraken. En bovendien wordt het investeren (bijvoorbeeld door pensioenfondsen) in hypotheken veel minder voorspelbaar en dus minder aantrekkelijk. Dat zou leiden tot prijsverhogingen voor alle consumenten. Is de Volksbank van plan om zich aan de rente-opslag leidraad van de consumentenbond te houden?

4 We gaan dat zeker zorgvuldig overwegen. Maar we zien nog een aantal consequenties met mogelijk grote onbedoelde gevolgen waar we graag met de Consumentenbond en de samenleving over van gedachten willen wisselen. Bijvoorbeeld: - We vragen ons af of de Consumentenbond zich ervan bewust is dat dit systeem twee kanten op zou moeten werken. Ook in perioden van prijsdalingen zouden we dan ook rekening moeten houden met een lagere woningwaarde met als gevolg een hogere risico-opslag. Juist in periode van prijsdalingen (en vaak daarmee gepaard gaande werkloosheid / inkomensterugval) wil men wellicht niet geconfronteerd worden met een hogere rente(opslag). Gaat rentevast dan niet behoorlijk aan waarde inboeten? - In de laatste jaren dat de huizenprijzen daalden hebben we juist om onverwachte lastenstijgingen van klanten te voorkomen de risico-opslagen van tijdens de rentevaste periode niet verhoogd. - Klanten in populaire regio s (overwegend de Randstad) hebben snel voordeel van deze werking, dat op zijn beurt mogelijk nadelige gevolgen heeft voor de andere regio s.

5 Reactie Obvion De leidraad van de Consumentenbond is bij ons bekend en heeft onze aandacht. We reageren nu niet. Zodra we meer informatie hebben over dit thema nemen wij contact met u op.

6 Reactie ING Onze reactie op uw vraag of het klopt dat er bij de berekening van de risicoklasse bij ING geen rekening gehouden wordt met de opgebouwde spaarwaarde en of ING van plan is dit te gaan herberekenen is als volgt: Het klopt dat bij ING bankspaarhypotheken de opgebouwde spaarwaarde niet wordt meegenomen bij de bepaling van de risicoklasse van de hypotheek. Dit beleid is nog steeds van toepassing, zoals ook opgenomen in onze productvoorwaarden. Van herberekening is dan ook geen sprake. We weten dat deze vraag leeft bij klanten, daarom is ING voornemens om het beleid voor het berekenen van de risicoklasse te heroverwegen. ING sluit zich aan bij de eerder gegeven reactie van de Nederlandse Vereniging van Banken: Verder herhaal ik graag ons antwoord van gisteren voor wat betreft het meenemen van de opgebouwde spaarwaarde bij de bepaling van de risicoklasse bij INGbankspaarhypotheken: Het huidige beleid is van toepassing, zoals ook opgenomen in onze productvoorwaarden. Van herberekening is dan ook geen sprake. We weten dat de vraag over het meenemen van de opgebouwde spaarwaarde leeft bij klanten. Daarom is ING voornemens om het beleid voor het berekenen van de risicoklasse te heroverwegen. Graag geef ik onderstaand wat meer informatie over de mogelijkheden die ING biedt bij het (opnieuw) bepalen van de risicoklasse. ING hanteert een opslag of korting op hypotheken zónder Nationale Hypotheek Garantie. Bij elke schuld-marktwaardeverhouding hoort een bepaald opslag- of kortingspercentage. De schuld-marktwaardeverhouding is de verhouding tussen de hypotheekschuld en de marktwaarde van de woning. Hierbij geldt: hoe hoger de schuld-marktwaardeverhouding, hoe hoger de opslag in het rentepercentage. Andersom betekent een lagere schuldmarktwaardeverhouding een lagere opslag of een korting. ING hanteert voor alle hypotheekvormen dezelfde risico-opslagen. ING informeert klanten op verschillende manieren actief over de mogelijkheden van het aanpassen van de risico-opslagen. Klanten die tussentijds (gedurende een lopende rentevaste periode) voor een lagere risicoklasse in aanmerking komen, kunnen altijd een verzoek doen voor aanpassing van de bijbehorende rente. Wij gaan onze klanten de komende maanden nog actiever informeren door het gericht aanbieden van alerts. ING wijst haar klanten op deze mogelijkheid bij extra aflossingen en/of waardestijging van de woning via de website en in persoonlijke contact. Daarnaast staat dit uitgelegd in de Basisinformatie Hypotheken (hypotheekvoorwaarden die klanten bij aanvang van hun hypotheek hebben ontvangen).

7 Bij het aangaan van een nieuwe rentevaste periode (bijvoorbeeld bij een reguliere renteaanpassing of een tussentijdse rente-aanpassing) wordt bij ING opnieuw de schuldmarktwaardeverhouding vastgesteld. Zijn klanten door aflossingen in een lagere risicoklasse terecht gekomen, dan wordt dit dus meegenomen. De klant heeft daarnaast de mogelijkheid om zelf een stijging van de woningwaarde aan ons door te geven. Bij de offerte voor de reguliere rente-aanpassing stuurt ING een woningwaardeformulier mee, zodat klanten gestimuleerd worden een eventueel gestegen woningwaarde aan ons door te geven. Dit kan laagdrempelig aangetoond worden o.b.v. de WOZ beschikking of een recent taxatierapport. Belangrijk: Een lagere risicoklasse, en daarmee een lagere rente is niet per definitie in alle klantsituaties voordelig. Denk bijvoorbeeld aan (bank)spaarhypotheken waarbij de rente op het leningdeel en het kapitaalopbouwdeel aan elkaar gekoppeld zijn. Daarom is het belangrijk dat dit op individuele basis wordt beoordeeld. Belangrijk is ook dat een waardedaling van de woning bij ING niet leidt tot een verhoging van de risico-opslag. Tenzij de klant gelijktijdig een andere wijziging aanvraagt, die leidt tot het opnieuw beoordelen van de hypotheek, zoals een verhoging van de hypotheeksom. Tijdens de laatste economische crisis hebben veel klanten hier baat van gehad.

Samenvatting. 1. Inleiding

Samenvatting. 1. Inleiding Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-357 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter, mr. W.H.G.A. Filott mpf, mr. dr. drs. R. Knopper, leden en mr. A. Kanhai, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Waarom krijgt u deze informatie U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten over de gevolgen

Nadere informatie

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen.

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen. Welke hypotheekvorm past het beste bij uw specifieke situatie? Het is fijn om van tevoren al te weten welke basis hypotheekvormen er bestaan. Hieronder staan de hypotheekvormen een voor een kort beschreven

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

Bankspaarhypotheek: interessant voor elke klant, bij elke rentestand Advieskaart ING Intermediair

Bankspaarhypotheek: interessant voor elke klant, bij elke rentestand Advieskaart ING Intermediair Bankspaarhypotheek: interessant voor elke klant, bij elke rentestand Advieskaart ING Intermediair De Bankspaarhypotheek vraagt om goed advies. Wijs uw klant ook op de risico s van dit product. Wil uw klant

Nadere informatie

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen Eeckhout & Slegt financieel adviseurs De hypotheekvormen Maandbedrag Lineaire hypotheek Maandlast Restschuld Rente (fiscaal aftrekbaar) Aflossing Lineaire hypotheek Voordelen u bouwt snel en veilig vermogen

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Waarom krijgt u deze informatie U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten over de gevolgen

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen (Plusvoorwaarden) Waarom krijgt u deze informatie? U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Hierbij ontvangt u een beschrijving van een vijftal hypotheekvormen. Wij willen u vragen dit alvast door te nemen zodat u reeds bekend bent met de diverse hypotheeksoorten.

Nadere informatie

Vraag 3: Komt er na waardedaling van de woning weer een topopslag op de rente? Dit is alleen mogelijk bij een aflossingsvrije hypotheek.

Vraag 3: Komt er na waardedaling van de woning weer een topopslag op de rente? Dit is alleen mogelijk bij een aflossingsvrije hypotheek. Onderzoek topopslag Hieronder de uitwerking van het onderzoek over topopslagen van de banken in Nederland. Het betreft hier hypotheken ZONDER NHG. Is een aanpassing van de hypotheekrente mogelijk als de

Nadere informatie

Hypotheek in barre tijden

Hypotheek in barre tijden Regelingen en voorzieningen CODE 4.2.2.52 Hypotheek in barre tijden bronnen www.veh.nl, persbericht d.d. 3.11.2012 Geldgids juni 2012 N.B. Sinds de publicatie van onderstaand artikel is er voor huiseigenaren

Nadere informatie

De Roche. Hypotheek waaier. Een persoonlijke keus voor uw toekomst. Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is

De Roche. Hypotheek waaier. Een persoonlijke keus voor uw toekomst. Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is De Roche Hypotheek waaier Een persoonlijke keus voor uw toekomst Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is zeker niet eenvoudig; er zijn ontzettend veel mogelijkheden en bovendien vormt uw beslissing de

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst V.29-08-2018 In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank

Nadere informatie

Bankspaarhypotheek PAUL SPATZKER HYP O THEEKA D VIES

Bankspaarhypotheek PAUL SPATZKER HYP O THEEKA D VIES Bankspaarhypotheek Sinds 1 januari 2013 is het niet meer mogelijk om een bancaire spaarhypotheek of een bancaire beleggingshypotheek af te sluiten. In bepaalde situaties geldt een overgangsrecht, namelijk

Nadere informatie

Grip op uw Vermogen. Aflossen, waarom goed voor u?

Grip op uw Vermogen. Aflossen, waarom goed voor u? Aflossen, waarom goed voor u? Agenda 1. Even voorstellen 2. Aanleiding presentatie 3. Hypotheken: hoe zit het ook alweer? 4. Waarom aflossen? - Voor uzelf - Voor uw kinderen - Voor later 5. Hoe werkt aflossen?

Nadere informatie

: ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de bank Datum uitspraak : 15 september 2017

: ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de bank Datum uitspraak : 15 september 2017 Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-614 (mr. B.F. Keulen, voorzitter, mr. J.W.M. Lenting en mr. A.M.T. Wigger, leden en mr. D.M.A. Gerdes, secretaris) Klacht ontvangen op

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank in faillissement

Nadere informatie

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Uw rentevaste periode loopt af Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN De overheid heeft de afgelopen jaren veel gewijzigd op het gebied van hypotheekregels.

Nadere informatie

Welkom bij de HypotheekSpecialist

Welkom bij de HypotheekSpecialist Welkom bij de HypotheekSpecialist Meepraten over hypotheken Als u een huis wilt kopen, hoef u niet alles te weten over hypotheken. Het is wel in uw voordeel als u over de belangrijkste basiskennis beschikt.

Nadere informatie

1 UW HUIDIGE SITUATIE

1 UW HUIDIGE SITUATIE 1 UW HUIDIGE SITUATIE 1.1 UW GEGEVENS FINANCIEEL RAPPORT VOOR DHR. Test PERSONALIA Adres DHR. TEST Burgerlijke staat Alleenstaand Geboortedatum 01-01-1975 Geslacht Man INKOMEN UIT DIENSTVERBAND DHR. TEST

Nadere informatie

Hypotheekvormen samengevat

Hypotheekvormen samengevat Hypotheekvormen samengevat Er bestaan in Nederland enkele honderden hypotheekvarianten. Dat lijkt heel veel, maar de meeste varianten zijn afgeleid van een aantal hoofdvormen. Uw eigen wensen en persoonlijke

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Het lijkt, door de uiteenlopende namen voor hypotheken, alsof er veel verschillende hypotheken zijn. Dit valt heel erg mee. Verreweg de meeste hypotheken die tegenwoordig

Nadere informatie

Starters Renteregeling

Starters Renteregeling Starters Renteregeling De sleutel naar jouw eerste koophuis! Waarom de Starters Renteregeling? De Starters Renteregeling maakt een eigen woning mogelijk voor mensen die met hun huidige inkomen de maandelijkse

Nadere informatie

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013?

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Voor alle op 31 december 2012 bestaande hypotheken blijven de oude hypotheekregels van kracht. Oversluiten van een bestaande schuld

Nadere informatie

Klantbelang Dashboardmodule Risico-opslagen bij hypotheken Normenkader 2018

Klantbelang Dashboardmodule Risico-opslagen bij hypotheken Normenkader 2018 Klantbelang Dashboardmodule Risico-opslagen bij hypotheken Normenkader 2018 Opbouw module Deze module bevat twee onderdelen. Ieder onderdeel weegt even zwaar (50%). Risico-opslagen op basis van de Loan

Nadere informatie

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw rentevaste periode loopt af Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen 2 De overheid heeft de afgelopen jaren veel gewijzigd op het gebied van hypotheekregels.

Nadere informatie

Hypotheek? Wij zijn uw bank.

Hypotheek? Wij zijn uw bank. Hypotheek? Wij zijn uw bank. U wilt een huis kopen? Wij bezorgen u onbezorgd woonplezier. U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige stadswoning in het centrum,

Nadere informatie

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten Hypotheek oversluiten Zijn uw inkomsten gewijzigd, wilt u verbouwen of past uw huidige hypotheekvorm niet meer bij uw wensen? Een goed moment om eens kritisch naar uw hypotheek te kijken. Als blijkt dat

Nadere informatie

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten Hypotheek oversluiten Zijn uw inkomsten gewijzigd, wilt u verbouwen of past uw huidige hypotheekvorm niet meer bij uw wensen? Een goed moment om eens kritisch naar uw hypotheek te kijken. Als blijkt dat

Nadere informatie

OMLAAG DIE OPSLAG ONNODIG HOGE HYPOTHEEKRENTE RISICO-OPSLAG OP HYPOTHEKEN

OMLAAG DIE OPSLAG ONNODIG HOGE HYPOTHEEKRENTE RISICO-OPSLAG OP HYPOTHEKEN RISICO-OPSLAG OP HYPOTHEKEN ONNODIG HOGE HYPOTHEEKRENTE OMLAAG DIE OPSLAG TREK AAN DE BEL! Peter van de Kast (niet zijn echte naam) kocht drie jaar geleden een nieuwbouwwoning en nam zijn oude Rabobank

Nadere informatie

LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN

LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN De keuze van de juiste hypotheek is uiteindelijk net zo belangrijk als de keuze

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-532 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Klacht ontvangen op : 19 juli 2018 Ingediend door : Consument Tegen : ING

Nadere informatie

Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen

Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen Inleiding Welkom bij ZO.nl 3 De beste rente 1.1 Kijk verder dan het laagste rentepercentage 5 1.2 De samenstelling van je maandlast 6 1.3 Pas op met

Nadere informatie

Een hypotheek die past bij uw leven. Aegon Hypotheken

Een hypotheek die past bij uw leven. Aegon Hypotheken Een hypotheek die past bij uw leven Aegon Hypotheken Inhoudsopgave Een eigen huis, een eigen hypotheek 4 Aegon Annuiteiten Hypotheek 8 Aegon Lineaire Hypotheek 9 Aegon Bankspaarhypotheek 10 Aegon SpaarHypotheek

Nadere informatie

Klantoordeel over Geldverstrekkers

Klantoordeel over Geldverstrekkers INDEPENDER HYPOTHEEKONDERZOEK Independer Consumenten Monitor (ICM scores) Sinds februari vraagt Independer de ruim 30.0 unieke bezoekers die op haar site een hypotheekvergelijking maken of en waar de bezoeker

Nadere informatie

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten Hypotheek oversluiten Geschreven door Simone Kamberg Bijna alle Nederlanders blijven, nadat ze een hypotheek hebben afgesloten, bij dezelfde hypotheekverstrekker. Op dit moment, met het huidige extreem

Nadere informatie

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Hypotheekvormen Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Onderstaand geven wij u een korte beschrijving van de verschillende hypotheekvormen. Het betreft slechts een opsomming van de

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen (Basisvoorwaarden) Waarom krijgt u deze informatie? U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten

Nadere informatie

het door Consument ingediende klachtformulier met bijlagen, het verweerschrift van de Bank, de repliek van Consument en de dupliek van de Bank.

het door Consument ingediende klachtformulier met bijlagen, het verweerschrift van de Bank, de repliek van Consument en de dupliek van de Bank. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-549 (mr. R.J. Paris, voorzitter, prof. mr. drs. M.L. Hendrikse, mr. A.M.T. Wigger, leden en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Klacht

Nadere informatie

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK optimaal varieren met rente EN rendement Kiezen voor de beste hypotheek betekent het optimaliseren van kansen en risico

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-575 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter, mr. R.J. Paris, mr. A.P. Luitingh, leden en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Hypotheekvormen samengevat

Hypotheekvormen samengevat Er bestaan in Nederland enkele honderden hypotheekvarianten. Dat lijkt veel, maar de meeste varianten zijn afgeleid van een aantal hoofdvormen. Uw eigen wensen en persoonlijke situatie leiden al vaak tot

Nadere informatie

Aflossen. Minimumbedrag: 25,- per leningdeel, maximumbedrag 500,- per maand.

Aflossen. Minimumbedrag: 25,- per leningdeel, maximumbedrag 500,- per maand. Beheerkaart Deze Beheerkaart geeft snel inzicht in de mogelijkheden voor klanten die op dit moment al een hypotheek van Obvion hebben. Op hoofdlijnen lichten we een aantal items toe. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning

Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning Regelingen en voorzieningen CODE 3.2.3.30 verwachte wijzigingen Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning bronnen Informatieblad Woningmarkt 18.9.2012 Vragen en antwoorden over

Nadere informatie

Ledenraadpleging Renteherziening Samenvatting

Ledenraadpleging Renteherziening Samenvatting Ledenraadpleging Renteherziening Samenvatting 1. Verantwoording Wat doen leden eigenlijk bij het verlengingsvoorstel van de hypotheek nu de rente laag staat? Accepteren ze het voorstel of gaan ze op zoek

Nadere informatie

Een hypotheek van Delta Lloyd

Een hypotheek van Delta Lloyd Een hypotheek van Delta Lloyd Inhoud Belangrijk 3 Een hypotheek 4 Stappenplan 4 Lenen 5 De Plus Hypotheek 5 De Budget Hypotheek 5 De DrieSterrenHypotheek 6 De Nieuwbouw Hypotheek 6 Bent u zelfstandig ondernemer?

Nadere informatie

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Je bijbouwe hypotheek verhogen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring hebben opgedaan

Nadere informatie

Klantoordeel over Geldverstrekkers

Klantoordeel over Geldverstrekkers kwaliteit van hypotheek verstrekkers april 24 () Independer Consumenten Monitor (ICM scores) Sinds februari vraagt Independer de ruim 30.0 unieke bezoekers die op haar site een hypotheekvergelijking maken

Nadere informatie

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013 Oktober 2012 Nieuws hypotheekrenteaftrek Zoals het er nu voorstaat zal er vanaf 2013 alleen aftrek worden genoten voor hypotheekrente bij minimaal een annuïtaire aflossing. Op dit moment mag je nog de

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2015Z14592

Nadere informatie

ook u kunt kopen met de Starters Renteregeling

ook u kunt kopen met de Starters Renteregeling ook u kunt kopen met de 2 3 uw eigen droomhuis dichterbij dé sleutel naar uw eerste koophuis! Droomt u ook van een eigen huis? Van zo n heerlijke woning die je kunt inrichten en vormgeven zoals je dat

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij OHRA

Verantwoord lenen bij OHRA OHRA Hypotheken 2 Verantwoord lenen bij OHRA Inhoud 1. Belastingregels 5 2. Wilt u meer zekerheid over het terugbetalen? 7 2.1 Een deel van uw lening eerder terugbetalen 8 2.2 Een andere aflosvorm kiezen

Nadere informatie

Productinformatie. Aegon Hypotheken

Productinformatie. Aegon Hypotheken Productinformatie Aegon Hypotheken Inhoudsopgave Productkenmerken Aegon Hypotheken 3 Aegon Annuïteiten Hypotheek 7 Aegon Lineaire Hypotheek 8 Aegon Bankspaarhypotheek 9 Aegon SpaarHypotheek 12 Aegon LevenHypotheek

Nadere informatie

Algemeen Geen Gering Globaal Goed. Aankoop woning Geen Gering Globaal Goed. Hypotheek algemeen Geen Gering Globaal Goed

Algemeen Geen Gering Globaal Goed. Aankoop woning Geen Gering Globaal Goed. Hypotheek algemeen Geen Gering Globaal Goed Risicoprofiel Hoe is uw kennis en ervaring met / over: Algemeen Geen Gering Globaal Goed Ontwikkelingen op de financiële markten Financiële producten in het algemeen Fiscale wetgeving Sociale voorzieningen

Nadere informatie

Vraag1: Hoeveel procent van de oorspronkelijke hoofdsom kan per jaar boetevrij worden afgelost?

Vraag1: Hoeveel procent van de oorspronkelijke hoofdsom kan per jaar boetevrij worden afgelost? Voorwaarden boetevrij aflossen Vraag1: Hoeveel procent van de oorspronkelijke hoofdsom kan per jaar boetevrij worden afgelost? Vraag 2: Wordt het boetevrij deel per leningdeel of over de gehele lening

Nadere informatie

Het kopen en financieren van een woning

Het kopen en financieren van een woning Het kopen en financieren van een woning Beste heer/mevrouw, U staat op het punt om een (nieuwe) woning te kopen. Het kan zijn dat u zich als starter op de markt begeeft en dus voor het eerst een woning

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen

Uitleg hypotheekvormen Uitleg hypotheekvormen Een hypotheek, een belangrijke financiële beslissing Als u een huis wilt kopen, dan heeft u een hypotheek nodig. Maar ook als u uw huis gaat verbouwen is het goed om naar uw huidige

Nadere informatie

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten Hypotheekschuld Duur 30 jaar Maandlasten Tijdens de gehele looptijd betaalt u lage maandlasten. U betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd blijft de hypotheekschuld bestaan. U

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-726 (mr. R. J. Paris, voorzitter, mr. R. Knopper, mr. W.H.G.A Filott mpf, leden en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Klacht ontvangen op :

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. P.G. Salvadori, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. P.G. Salvadori, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-002 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. P.G. Salvadori, secretaris) Klacht ontvangen op : 23 mei 2016 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

AEGON Hypotheken. Productinformatie

AEGON Hypotheken. Productinformatie AEGON Hypotheken Productinformatie Inhoudsopgave Productkenmerken AEGON Hypotheken 3 AEGON Annuïteiten Hypotheek 7 AEGON Bankspaarhypotheek 8 AEGON SpaarHypotheek 10 AEGON LevenHypotheek 13 AEGON Aflossingsvrije

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Waarom is deze brochure voor u belangrijk? U heeft binnenkort een hypotheekadviesgesprek met ons. Hiervoor is al een afspraak gemaakt. Het is belangrijk om

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-071 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. A.P. Luitingh en mr. W.F.C. Baars, leden en mr. A.C. Bek, secretaris) Klacht ontvangen op : 27 november

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. DrieSterrenHypotheek Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en

Nadere informatie

Hypotheek? Wij zijn uw bank.

Hypotheek? Wij zijn uw bank. Hypotheek? Wij zijn uw bank. U wilt een huis kopen? Wij bezorgen u onbezorgd woonplezier. U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige stadswoning in het centrum,

Nadere informatie

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Rabobank. Een bank met ideeën. Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Lees deze brochure zorgvuldig door. U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-717 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Klacht ontvangen op : 12 maart 2018 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken De huizenprijzen zijn in Nederland sinds 2008 flink gedaald. Dat is goed nieuws voor starters die een huis willen kopen.

Nadere informatie

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Bewustzijnstoets Je bijbouwe hypotheek wijzigen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring

Nadere informatie

Klantbelang Dashboardmodule Hypotheekadvies en -beheer Normenkader

Klantbelang Dashboardmodule Hypotheekadvies en -beheer Normenkader Klantbelang Dashboardmodule Hypotheekadvies en -beheer Normenkader 2016-2017 Opbouw module De module bestaat uit de volgende onderdelen: Beheer (weging 50%) I. Informatieverstrekking en activering kwetsbare

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen.

Uitleg hypotheekvormen. Ik wil mijn eerste huis kopen Uitleg hypotheekvormen. Als je graag een huis wilt kopen, dan heb je een hypotheek nodig. Ook als je je huis gaat verbouwen is het goed om naar je huidige hypotheek te kijken.

Nadere informatie

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195.

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195. Casussen fiscaliteit In dit document biedt de AFM u als financiële dienstverleners enkele uitgewerkte praktijkvoorbeelden aan die de AFM heeft aangetroffen bij haar onderzoek. Er zijn voorbeelden die in

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud. Aegon Hypotheken

Inleiding. Inhoud. Aegon Hypotheken Aegon Hypotheken Inleiding Voor u ligt de gebruiksaanwijzing voor uw Aegon Hypotheek. Tijdens uw hypotheekcarrière kunnen uw situatie, uw wensen of uw mogelijkheden wijzigen. De gebruiksaanwijzing geeft

Nadere informatie

Hieronder ziet u een voorbeeld van een toelichting van de berekening vergoeding voor ons renteverlies

Hieronder ziet u een voorbeeld van een toelichting van de berekening vergoeding voor ons renteverlies Hieronder ziet u een voorbeeld van een toelichting van de berekening vergoeding voor ons renteverlies U betaalt een vergoeding voor het renteverlies van de bank, omdat u de rentevaste periode openbreekt.

Nadere informatie

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente De Hypotheek Je gaat een woning kopen en hebt hiervoor een lening nodig van de bank. In deze toelichting proberen wij je inzichtelijk te maken wat een hypotheek is en wat de meest voorkomende vormen zijn.

Nadere informatie

Valkuilen en Tips bij het afsluiten van een hypotheek

Valkuilen en Tips bij het afsluiten van een hypotheek Valkuilen en Tips bij het afsluiten van een hypotheek Versie 1.0 Auteur: H.H. (Rico) Geerling FFP 1 Inhoudsopgave Inleiding:... 3 Valkuilen en tips afsluiten hypotheek:... 4 Hypotheekrente... 4 Tips hypotheekrente:...

Nadere informatie

Hypotheken Sparen/Leven. Uw huis, uw zekerheid

Hypotheken Sparen/Leven. Uw huis, uw zekerheid Hypotheken Sparen/Leven Uw huis, uw zekerheid 2 Kiezen voor zekerheid op lange termijn Inhoudsopgave 1. Kiezen voor zekerheid met een spaar- of bankspaarhypotheek 5 1.1 Wat is een spaarhypotheek? 5 1.2

Nadere informatie

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Algemene informatie Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Hypotheekvormen Er zijn verschillende vormen van hypotheken. Welke hypotheek het beste bij u past, is afhankelijk

Nadere informatie

Annuïtair of lineair aflossen?

Annuïtair of lineair aflossen? 1 Annuïtair of lineair aflossen? Vind de hypotheekvorm voor jouw situatie Een publicatie van 2 Over eyeopen MEEUWENLAAN 98-100 1021 JL AMSTERDAM 020 303 1160 INFO@EYEOPEN.NL eyeopen is je eigen digitale

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procesverloop. De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

Samenvatting. 1. Procesverloop. De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-189 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. W.F.C. Baars, mr. E.C. Ruinaard, leden en mr. D.M.A. Gerdes, secretaris) Klacht ontvangen op : 19

Nadere informatie

Voorwaarden Woonfonds Woongenot Hypotheek 1.0

Voorwaarden Woonfonds Woongenot Hypotheek 1.0 Voorwaarden Woonfonds Woongenot Hypotheek 1.0 2017 Voorwaarden Woonfonds Woongenot Hypotheek Uw rechten en plichten, van de aanvraag van een hypotheek tot en met aflossing. MODELNUMMER WWH17 2 van 42 Wie

Nadere informatie

Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren

Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren In de media is er op dit moment veel aandacht voor de aflossingsvrije hypotheek. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben de

Nadere informatie

Een hypotheek van Delta Lloyd

Een hypotheek van Delta Lloyd Een hypotheek van Delta Lloyd Inhoud Belangrijk 3 Een hypotheek 4 Stappenplan 4 Lenen 5 De Budget Hypotheek 5 De DrieSterrenHypotheek 6 De Nieuwbouw Hypotheek 6 Bent u zelfstandig ondernemer? 6 Terugbetalen

Nadere informatie

Gebruikersinstructie. 1 Inleiding. 2 Berekening automatische rentedaling. Automatische rentedaling op basis van LTV. Datum 13 oktober Versie 1.

Gebruikersinstructie. 1 Inleiding. 2 Berekening automatische rentedaling. Automatische rentedaling op basis van LTV. Datum 13 oktober Versie 1. Gebruikersinstructie Onderwerp Automatische rentedaling op basis van LTV Datum 13 oktober 2016 Versie 1.3 1 Inleiding Deze gebruikersinstructie beschrijft de onderdelen van Adviesbox waar de automatische

Nadere informatie

Algemene informatie hypotheken (starter)

Algemene informatie hypotheken (starter) Algemene informatie hypotheken (starter) Wij zetten de belangrijkste begrippen voor u op een rijtje: Hypotheekvormen... 2 Annuïteitenhypotheek... 2 Lineaire hypotheek... 2 Leningvormen... 2 Doorlopend

Nadere informatie

Hypotheek? Wij zijn uw bank.

Hypotheek? Wij zijn uw bank. Hypotheek? 9 Wij zijn uw bank. 5 x 5 2 Prettig wonen zoals u dat wilt U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige woning in het centrum, een vrijstaand huis

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 G 01.1.05-0512 Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en tóch een scherpe

Nadere informatie

Vergelijken labeloverzicht

Vergelijken labeloverzicht na verlenging geldigheidsduur verlengingsduur voor onbekende woning ABN-AMRO Woninghypotheek, 1% van totale hypotheekbedrag excl. OBK Geen kosten 6 Maanden 9 Maanden Laagste waarde van koopsom, taxatie

Nadere informatie

Einderentevasteperiode.nl

Einderentevasteperiode.nl Einderentevasteperiode.nl Hypotheekberekening t.n.v. Dhr. R. Jansen en Mevr. T. Schepers 1 berekening Bedankt voor het aanvragen van een hypotheekberekening, u heeft met succes ons inventarisatieformulier

Nadere informatie

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig?

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig? Pag. 1/5 G 01.1.18-0413 Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning In deze brochure staat de volgende informatie In deze brochure de volgende informatie ouwwoning? u uw verbouwen? Of Dangaat is de

Nadere informatie

Hypotheeksparen. Streamers

Hypotheeksparen. Streamers Hypotheeksparen Streamers - Een bankspaarhypotheek is voor veel mensen die nog geen hypotheek hebben de beste oplossing - De kosten van een deel van de spaarhypotheken en beleggingsverzekeringshypotheken

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Beste klant, De huizenprijzen zijn de laatste jaren flink gedaald. Daardoor houden steeds meer mensen na verkoop van de woning een restschuld over. Als de verkoopopbrengst

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-083 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. L.T.A. van Eck als secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-083 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. L.T.A. van Eck als secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-083 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. L.T.A. van Eck als secretaris) Klacht ontvangen op : 25 juni 2015 Ingesteld door : Consument

Nadere informatie

Budget Hypotheek. Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor u.

Budget Hypotheek. Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor u. Budget Hypotheek Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de 1 Lage rente, ook als u uw rente opnieuw voor een bepaalde

Nadere informatie

Rabobank 18 september 2017

Rabobank 18 september 2017 Rabobank 18 september 2017 Vaste rente voor annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek Bij deze hypotheekvormen lost u direct af op de lening. Bij een annuïteitenhypotheek met vaste rente blijven de bruto

Nadere informatie

Aflevering 5 - Advies over oversluiten

Aflevering 5 - Advies over oversluiten Aflevering 5 - Advies over oversluiten Het aangaan van een hypothecair krediet is voor consumenten een belangrijke beslissing. De kosten en aflossing van deze lening hebben voor langere termijn grote invloed

Nadere informatie

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u.

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Nieuwbouw Hypotheek Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de Nieuwbouw Hypotheek? 1 Uw offerte is 7 maanden

Nadere informatie

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u wilt een andere hypotheek. Uitstekend! Maar dat heeft ook gevolgen voor uw uitgavenpatroon.

Nadere informatie