Kavelambitie BINCKHORSTLAAN Januari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kavelambitie BINCKHORSTLAAN Januari 2016"

Transcriptie

1 Kavelambitie BINCKHORSTLAAN Januari 2016

2 Uitdagen De Kavelambitie van de gemeente Den Haag heeft als doel om kaders te scheppen en het proces te faciliteren, als onderdeel van de Gebiedsaanpak Binckhorst. De gemeente Den Haag wil zekerheid geven door eenduidig te communiceren en informatie te verstrekken om zo elke ontwikkelende partij een gelijke kans te geven. Vanuit de aanpak van leegstand en transformatie op stadsniveau biedt het pand aan de Binckhorstlaan veel potentie voor een bijzondere herontwikkeling. De locatie is uniek: dicht bij de snelweg, dicht bij het centrum, aan het water én in het groen. Bovendien ligt het in de Binckhorst: een gebied dat op een organische manier ontwikkeld wordt door marktpartijen met LEF en de gemeente die unieke initiatieven ondersteunt en faciliteert. De gemeente Den Haag daagt marktpartijen dan ook uit om met unieke oplossingen te komen. Oplossingen die recht doen aan de locatie en plek in de Binckhorst.

3 Doelstellingen Het laten zien van een bandbreedte om zo uit te dagen tot een toekomstbestendige herontwikkeling van de Binckhorstlaan Snelle en kwalitatief hoogwaardige transformatie en herontwikkeling stimuleren en faciliteren. Proces volgens Gebiedsaanpak Binckhorst doorzetten in de nieuwe ontwikkelingen op de voormalige SDU locatie. Met de juiste functiemenging van wonen, werken en ontspannen, realiseren van werkgelegenheid en een aantrekkelijk woonklimaat. Het behalen van de gewenste stedelijke dichtheid in de herontwikkeling. De bebouwingsdichtheid drukken we uit in de Floor space Index (FSI). De wenselijke FSI voor deze locatie ligt tussen de 1,2 en 1,7.

4 Kansen Binckhorstlaan biedt, vanwege zijn locatie, veel kansen voor een unieke herontwikkeling. Het water, het groen, de voorzieningen en de ontwikkelingen in de omgeving bieden vele aanknopingspunten. Vooral het verbinden van het -nu toch- afgesloten gebied, is een kans die de gemeente Den Haag wil benutten. De locatie vormt dan ook de nieuwe schakel in de transformatie van dit deel van de Binckhorst.

5 Toekomstige bootverbinding De waterconnectie met het centrum van Den Haag en de aanwezigheid van nieuwe ontwikkelingen, zoals het unieke restaurant Mama Kelly of het verzamel gebouw De Caballero fabriek, maken nieuwe bootverbindingen van en naar de locatie mogelijk. Doorzetten kadeverbinding Toekomstige ontwikkelingen rondom Mama Kelly en De Caballero Fabriek geven een nieuwe wandelroute langs het water vanaf de Binckhorstlaan veel potentie. Door het aanleggen van een verbinding wordt het lopen over de Binkchorst gestimuleerd, hetgeen nu haast onmogelijk is. Groene zone doorzetten Op de locatie bevindt zich een groene zone, op de plek waar de scouting nu is gehuisvest. In de toekomst biedt deze groene zone veel kansen om een mooi park te maken, die de verbinding vormt tussen de woonwijk in Voorburg en de Binckhorstlaan Het aanwezige groen zal een kwaliteitsslag ondergaan. CABALLERO FABRIEK MAMA KELLY A12 & NS STATION VOORBURG DEN HAAG CENTRUM BINCKHORST HAVEN Wonen aan het park Doorzetten Trekvlietzone Op dit moment vindt er bestuurlijke besluitvorming plaats voor de herontwikkeling van de Trekvlietzone 1. In de kaart hieronder is het juridisch kader van de Trekvlietzone aangegeven. De Trekvlietzone wordt een woon/werk omgeving met een aantrekkelijke mix voor wonen, voorzieningen en bedrijvigheid. De Binckhorstlaan vormt de schakel tussen de Trekvlietzone en het Maanplein & Voorburg. TREKVLIETZONE 1 JUNO BLOK TREKVLIET VOORBURG/ RIJSWIJK De unieke locatie biedt naast het water ook een groene groene zone: de kans om appartementen, woonwerk-woningen en voorzieningen te ontwikkelen naast het groen. locatie Wonen aan de kade De potentie van het water kan niet onbenut blijven. Alhoewel het niet is toegestaan om de boot aan te leggen door aanwezigheid van vrachtverkeer, is het wel mogelijk om havens te maken. Herenhuizen aan een gracht, met een eigen boot in het water of wonen aan een levendige kade. TREKVLIET De kop van Binck De kop van de locatie biedt veel kansen om hoogwaardige appartementen te maken, met uitzicht over de skyline van Den Haag en, bij helder weer, die van Rotterdam. Tevens is dit een mooie plek om concept-ondersteunende horeca/ voorzieningen in de plint te maken. Tweede entree Op dit moment is er maar één ontsluiting te vinden aan de Maanweg-zijde. Als dit gebied transformeert naar een woon-werk gebied is het wenselijk om een tweede verbinding te maken naar de woonwijk in Voorburg. Een extra loop & fiets verbinding die bij calamiteiten gebruikt kan worden voor auto s en hulpdiensten.

6 Unieke woonproducten De Binckhorst is een bedrijventerrein in transitie. Een doorsnee VINEX-wijk zou hier dan ook niet passen. Het is de plek voor unieke woonproducten, zoals water-woonwerk-woningen met eigen aanlegplaats of maisonettes met bedrijfsruimte, gekoppeld aan een groot gemeenschappelijk woondek met daaronder parkeren. Een stedelijk woonmilieu met appartementen, sociale woningbouw voor starters & jongeren en middeldure huurwoningen. Functiemenging De Binckhorst transformeert langzaam naar een multifunctioneel gebied waarin wonen en werken hand in hand gaan. De Binckhorstlaan is dan ook geen monofunctionele maar een multifunctionele locatie: wonen, werken en bij voorkeur zelfstandige bedrijfsruimte. De gemeente ziet graag initiatieven met een mix van functies met een substantiële hoeveelheid bedrijfsruimte passend bij de werkgelegenheidsopgave voor de Binckhorst. Wensen De gemeente Den Haag daagt marktpartijen uit om met unieke oplossingen te komen. Het bovenstaande palet aan wensen laat zien wat de gemeente voor ogen heeft voor de Binckhorstlaan : een gebied waar op een unieke wijze gewoond, gerecreëerd en gewerkt kan worden. De wensen geven een richting aan maar hoeven niet leidinggevend te zijn voor het uiteindelijke ontwerp. Duurzaamheid Er liggen diverse kansen om het gebied bij te laten dragen aan een klimaatneutraal Den Haag: gebruik van de juiste energiebronnen of energieneutraal bouwen. Daarnaast zijn er diverse maatregelen denkbaar die bijdragen aan een klimaatbestendige stad, zoals het afvoeren van regenwater direct naar de Trekvliet en/of het toevoegen van groen. Ook het behoud van gebouwen kan gezien worden als een vorm van duurzaamheid.

7 Inspelen op water Eén van de grootste kwaliteiten is de aanwezigheid van het water. Een naar binnen gekeerd bouwblok zou dan ook zonde zijn van deze aanwezige kwaliteit. Het benutten van het water door middel van waterwoningen, steigers, voorzieningen of een levendige kade biedt dan ook een grote kans voor de kwalitatieve beleving van de locatie. Slim hergebruik De gemeente ondersteunt en werkt mee aan slim hergebruik. Of dit nu gaat om de transformatie van het bestaande kantoorgebouw, die met een beukmaat van 7,2 m uitstekend kan worden getransformeerd naar woningen, of het hergebruiken van de bedrijfshal met permanente of tijdelijke functies. Bedrijvigheid De locatie biedt de mogelijkheid om zelfstandige bedrijfsruimte te combineren met wonen. De gemeente ziet graag kleinschalige makers en ambachten op de locatie landen. Wonen en werken De Binckhorstlaan leent zich perfect voor een combinatie van wonen en werken. De nabijheid van andere bedrijvigheid en de aanwezigheid van water en groen zijn kansen om op aan te haken. Wonen boven je werk in een representatieve omgeving die klanten makkelijk kunnen bereiken. Bovendien stimuleert een mix van functies en sferen de levendigheid van het gebied en de locatie. Verbeteren groene zone Naast het water is ook de groene zone een belangrijke kwaliteit van dit deel van de Binckhorst. Deze zone wordt langs de locatie doorgezet tot aan de Trekvliet. Wonen en werken aan een mooie groene zone is dan ook een sterke wens. De scouting blijft op deze locatie gehuisvest. Tijdelijk gebruik Tijdelijke functies kunnen een impuls geven aan het gebied en de locatie doordat ze een gezicht en bekendheid geven aan een plek. Een goed voorbeeld daarvan is het restaurant Mama Kelly in de Binckhorst. Bovendien kunnen ze andere ontwikkelingen uitlokken. Het kunnen waardevolle tussenstations zijn op weg naar een einddoel, of mogelijk toch definitief blijken. Ook buitenruimte kan worden ingezet voor tijdelijke functies.

8 Randvoorwaarden Bij een bestemmingswijziging zal de ontwikkelende marktpartij met de hier genoemde randvoorwaarden rekening moeten houden. Het zijn geen juridisch vastgestelde eisen maar deze zullen wel bepalend zijn voor het juridisch planologisch proces. De gemeente Den Haag adviseert dan ook om de bovenstaande randvoorwaarden zwaar te laten mee wegen in de besluitvorming. Het aantal randvoorwaarden is tot een minimum beperkt om zoveel mogelijk initiatieven de ruimte te bieden. Voor élke planontwikkeling is een aanpassing van het juridisch-planologische kader nodig. Deze aanpassing kan alleen op basis van een goede en geloofwaardige ruimtelijke onderbouwing, gebaseerd op de Gebiedsaanpak Binckhorst. FSI FSI staat voor de Floor Space Index. De FSI is de manier om de dichtheid van een gebied te bepalen. De FSI is de maat die het totale aantal vierkante meters bebouwing, inclusief de verdiepingen, binnen een plangebied vergelijkt met het totale, zowel bebouwde als onbebouwde, oppervlak van datzelfde plangebied. Het plaatje hieronder legt uit hoe de FSI kan worden berekend. Dichtheid FSI 1.2 tot 1.7 V Uit studies naar dichtheid is gebleken dat een Floor Space Index (FSI) tussen de 1,2 en 1,7 het beste is voor deze locatie. In de ideeën op de volgende pagina s is de impact van een bepaalde FSI te zien. In de Trekvlietzone wordt een waarde van 1,5 FSI nagestreefd. Voor deze locatie komt een FSI van 1,5 neer op een totaal van m 2 bruto vloeroppervlak (dit is inclusief parkeren). Erfpacht suppletie is van toepassing. DIT IS DE AFVINKLIJST Nieuwe ontsluiting V Om aan de veiligheidseisen te voldoen is het noodzakelijk om een nieuwe ontsluiting te maken over het water richting de woonwijk in Voorburg. Deze loop & fiets route wordt bij calamiteiten gebruikt voor auto s en hulpdiensten. Indien niet in gebruik wordt de route afgeschermd met verzinkbare palen.

9 Bouwhoogte V In de hoogte van de bebouwing moet respectvol worden omgegaan met de omgeving. Een eventueel zwaartepunt van dichtheid zal beter passen aan de kade dan grenzend aan de scouting en de woonwijk in Voorburg. Een hoogteaccent op de kade is mogelijk. In stand houden groene zone V Aangrenzend aan de wijk in Voorburg ligt een groene zone. Deze zone kenmerkt zich door veel groen en een sloot. Bij herontwikkeling moet deze groene zone in stand worden gehouden in de huidige vorm. Bouwen in de groene zone is niet toegestaan. Parkeren V Het parkeren moet op het eigen kavel worden opgelost. Oplossingen zoals een verhoogd dek zorgen er bovendien voor dat je dubbel de ruimte kan gebruiken. Parkeren onder de grond kan, maar is moeilijk op deze locatie vanwege het grondwater. Om levendige kades te maken wordt er niet geparkeerd aan/op de kade. Levendige kades V Iedereen die de Binckhorstlaan bezoekt moet kunnen genieten van het water. De gemeente Den Haag heeft dan ook de wens om de kades publiek toegankelijk te maken. De verschillende woonvormen met kleinschalige bedrijven in de plint liggen langs de kades. Detailhandel en bedrijvigheid V Op de locatie is detailhandel en een hotel niet toegestaan. Horeca of leisure zal moeten passen binnen het concept. Alleen bedrijvigheid in de milieuhinderlijke categorieën A, B of C zijn hier toegestaan. Parkeernormen Parkeren voor woningen in Stad Eengezinswoningen: per woning < 70 m 2 0, m 2 0, m 2 1,1 > 161 m 2 1,3 Appartementen: < 70 m 2 0, m 2 0, m 2 0,9 > 161 m 2 1,1 Zorgwoningen 0,3 Studenten eenheden 0,1 Bezoek 0,3 Parkeren bedrijven/voorzieningen in Zone 3 Bedrijven/voorzieningen per 100 m 2 BVO Bedrijf 1,45 Kantoren met baliefunctie 2,5 Horeca 5 Restaurant 5 Bron: Parkeernormen met zonering (2011), gemeente Den Haag

10 Ideeën Om de wensen en randvoorwaarden kracht bij te zetten heeft de gemeente Den Haag een aantal studies gemaakt hoe de locatie kan worden herontwikkeld. Deze voorbeelden dienen alleen ter inspiratie en om een gevoel te krijgen bij de maat en schaal van de locatie en bebouwing. Tevens laten de vijf voorbeelden een bandbreedte zien: van gehele transformatie, tot transformatie van de hoogbouw én sloop/nieuwbouw, tot volledige sloop/nieuwbouw. Het aantal vierkante meters is gebaseerd op de bouwenvelop.

11 BEDRIJFS- RUIMTE TRANSFORMATIE BESTAANDE HOOGBOUW GEBOUWHOOGTE 35 M HOOGSTE PUNT NIEUWBOUW 28 M WONEN NAAST JE WERK SCOUTING EXTRA 2 DE ONTSLUITING HORECA OP DE KOP 1] Re-use Locatie oppervlakte m 2 Grondgebonden woningen ( m 2 ) m 2 Appartementen ( m 2 ) m 2 Bedrijfsruimte m 2 Parkeerruimte (nodig volgens norm) m 2 Totaal m 2 FSI 1,41 Grondgebonden woningen ( m 2 ) 16 woningen Appartement* ( m 2 ) 105 woningen *(incl. transformatie hoogbouw) Indicatie bouwhoogte (nieuwbouw) 28 m

12 2] Superdek Locatie oppervlakte m 2 Grondgebonden woningen ( m 2 ) m 2 Appartement ( m 2 ) m 2 Bedrijfsruimte m 2 Parkeerruimte (nodig volgens norm) m 2 Totaal m 2 FSI 1,22 Grondgebonden woningen ( m 2 ) 4 woningen Appartementen* ( m 2 ) 182 woningen *(incl. transformatie hoogbouw) Indicatie bouwhoogte (nieuwbouw) 27 m TRANSFORMATIE BESTAANDE HOOGBOUW VERHOOGD PARKEERDEK GEBOUWHOOGTE 35 M GEVARIEERDE WONINGBLOKKEN HOOGSTE PUNT NIEUWBOUW 27 M SCOUTING EXTRA 2 DE ONTSLUITING PAVILJOEN OP DE KOP

13 TRANSFORMATIE BESTAANDE HOOGBOUW GEBOUWHOOGTE 35 M BINNEN TUIN HORECA AAN HET WATER HOOGSTE PUNT NIEUWBOUW 28 M SCOUTING EXTRA 2 DE ONTSLUITING LUXE WONEN MET UITZICHT 3] Binnentuin Locatie oppervlakte m 2 Grondgebonden woningen ( m 2 ) 400 m 2 Appartement ( m 2 ) m 2 Bedrijfsruimte m 2 Parkeerruimte (nodig volgens norm) m 2 Totaal m 2 FSI 1,46 Grondgebonden woningen ( m 2 ) 4 woningen Appartementen* ( m 2 ) 200 woningen *(incl. transformatie hoogbouw) Indicatie bouwhoogte (nieuwbouw) 28 m

14 BESTAAND GEBOUW UITVULLEN GEBOUWHOOGTE 36 METER GATEN ALS GEMEEN- SCHAPPELIJKE RUIMTE WONEN AAN HET WATER HOOGSTE PUNT NIEUWBOUW 30 M 2 DE ONTSLUITING SCOUTING LUXE WONEN MET UITZICHT 3 DE ONTSLUITING 4] Waterwonen Locatie oppervlakte m 2 Grondgebonden woningen ( m 2 ) m 2 Appartement ( m 2 ) m 2 Bedrijfsruimte m 2 Parkeerruimte (nodig volgens norm) m 2 Totaal m 2 FSI 1,70 Grondgebonden woningen ( m 2 ) 22 woningen Appartementen* ( m 2 ) 237 woningen *(incl. transformatie hoogbouw) Indicatie bouwhoogte (nieuwbouw) 30 m

15 NIEUWBOUW TOREN HOOGSTE PUNT NIEUWBOUW 27 M CENTRALE ENTREE HAVEN GEBOUW SCOUTING HAVEN VOOR PLEZIERVAART EXTRA 2 DE ONTSLUITING LUXE WONEN MET UITZICHT 5] De Binckhaven Locatie oppervlakte m 2 Grondgebonden ( m 2 ) m 2 Appartement ( m 2 ) m 2 Bedrijfsruimte m 2 Parkeerruimte (nodig volgens norm) m 2 Totaal m 2 FSI 1,27 Grondgebonden woningen ( m 2 ) 24 woningen Appartementen ( m 2 ) 134 woningen Indicatie bouwhoogte (nieuwbouw) 27 m

16 Den Haag CS Den Haag A12 centrum Rotterdam A12 Amsterdam Utrecht Den Haag HS Bestaande situatie Het pand aan de Binckhorstlaan is in 2004 speciaal gebouwd voor de uitgeverij SDU. Het pand is in eigendom van MPC Rendite fonds 48. Het kavel is m2 met daarop de hoogbouw van m2 BVO en een bedrijfshal van m2 BVO. Het pand wordt eenzijdig ontsloten vanaf de Binckhorstlaan. Voorburg an tla s r 3 o ckh 1-40 n i B 40 Rotterdamsebaan richting A4

17 Bijlage Zicht vanaf de Binckhorstlaan Bedrijfshal 7e verdieping Eigendomgrens Binckhorstlaan m 2 Zicht vanaf de Trekkade

18 Disclaimer Op alle aan u verstrekte gegevens is het recht van copyright verbonden. De getoonde beelden zijn indicatief en gelden als referentie. Getoond ontwerp is indicatief en dient nader te worden uitgewerkt. Aan deze projectbrochure kunnen geen rechten worden ontleend. Colofon Kavelambitie Binckhorstlaan Den Haag Deze studie is gemaakt door De Mannen van Schuim in opdracht van de gemeente Den Haag: Niels de Vries Humèl Thomas Verbrugh De Mannen van Schuim Burgemeester van Karnebeeklaan BB DEN HAAG info@demannenvanschuim.nl

ARE YOU READY FOR THE NEXT ECONOMY?

ARE YOU READY FOR THE NEXT ECONOMY? ARE YOU READY FOR THE NEXT ECONOMY? DE MANNEN VAN SCHUIM 2] Superdek Locatie oppervlakte 19.750 m2 Grondgebonden woningen (100-160 m2) Appartement (70-100 m2) Bedrijfsruimte Parkeerruimte (nodig volgens

Nadere informatie

Wonen en werken aan de Trekvliet

Wonen en werken aan de Trekvliet JUNOBLOK KLUSKAVELS Wonen en werken aan de Trekvliet GEHEEL NAAR EIGEN WENS EN SMAAK UW EIGEN DROOMHUIS ONTWERPEN. DE KLUSKAVELS IN HET JUNOBLOK BIEDEN DE RUIMTE OM TEGEN EEN AANTREKKELIJKE PRIJS DEZE

Nadere informatie

De Binck Commerciële Plint. Enthousiaste ondernemer gezocht voor horeca & retail op Binck Eiland

De Binck Commerciële Plint. Enthousiaste ondernemer gezocht voor horeca & retail op Binck Eiland De Binck Commerciële Plint Enthousiaste ondernemer gezocht voor horeca & retail op Binck Eiland December 2018 De Binckhorst, nieuwe hotspot in de Randstad De Binckhorst De Binckhorst verandert in rap tempo

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Binckhorst

Gebiedsontwikkeling Binckhorst Gebiedsontwikkeling Binckhorst Henk Harms, directeur Ontwikkeling en Realisatie Project De Zuid 16 mei 2019 Dag van de Projectontwikkeling Ligging Nabij het centrum, stations HS, CS en Voorburg. Water

Nadere informatie

Wonen en werken aan de Trekvliet

Wonen en werken aan de Trekvliet JUNOBLOK KLUSKAVELS Wonen en werken aan de Trekvliet GEHEEL NAAR EIGEN WENS EN SMAAK UW EIGEN DROOMHUIS ONTWERPEN. DE KLUSKAVELS IN HET JUNOBLOK BIEDEN DE RUIMTE OM TEGEN EEN AANTREKKELIJKE PRIJS DEZE

Nadere informatie

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit 82 Uitwerkingsplan wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit Den Helder Stadshart 83 N 3.6.STADSHART WONEN / IN CONTRAST MET DE RUIGHEID VAN DE ZEE EN DE DYNAMIEK VAN DE HAVEN IS HET STADSHART

Nadere informatie

Monitor werklandschappen

Monitor werklandschappen Leiden 2016 Monitor werklandschappen 1 BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl Inleiding In december 2013 is het Beleidskader Van bedrijventerreinen naar werklandschappen

Nadere informatie

Factsheet Wonen. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Wonen. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Wonen 1. Inleiding Bij deze factsheet gaat het om het programmatische thema wonen. Op dit thema is geen specifieke wetgeving van toepassing. Wel geldt het procesvereiste uit het Besluit ruimtelijke

Nadere informatie

Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017

Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017 Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017 Herenstraat is een typisch perifeer centrummilieu ofwel aanloopgebied. Om ingespeeld te blijven op toekomstige

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

ALKMAAR Ontwikkelbeeld

ALKMAAR Ontwikkelbeeld KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld overstad DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERSTAD 1 2 INHOUD Introductie 1. Gastvrij centrum, de nieuwe gebiedsidentiteit van Overstad 2. Overstad aan het kanaal in

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 LIGGING 1. 1 21. IMPRESSIE HUIDIGE SITUATIE ZONERING HUIDIGE FUNCTIES 1. 3 AMBITIE EN UITDAGING DYNAMISCHE EN LEVENDIGE BUURT DIVERSITEIT IN WONINGTYPEN

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

CONCEPT SCHETSONTWERP

CONCEPT SCHETSONTWERP GROENSTAET UDA SORTLAAN 83 14 februari 2018 CONCET SCHETSONTWER Mathenesserdijk 412 G NL- 0031-6-14343663 info@studiodat.nl www.studiodat.nl Groenstaet Ontwikkeling a NL-2806 HC Gouda 0031-6-81389913 info@groenstaet.nl

Nadere informatie

KANAALZONE. ALKMAAR Ontwikkelbeeld. overdie DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERDIE

KANAALZONE. ALKMAAR Ontwikkelbeeld. overdie DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERDIE KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld overdie DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERDIE 1 2 INHOUD Introductie 1. Stoere Havenstad, de nieuwe gebiedsidentiteit van Overdie 2. Overdie aan het kanaal in 2019

Nadere informatie

Corsa: 2012E03280 Herziene versie 2 april 2013 Petra de Goei, afdeling Beleid. Brittenstein kaders en randvoorwaarden

Corsa: 2012E03280 Herziene versie 2 april 2013 Petra de Goei, afdeling Beleid. Brittenstein kaders en randvoorwaarden Corsa: 2012E03280 Herziene versie 2 april 2013 Petra de Goei, afdeling Beleid Brittenstein kaders en randvoorwaarden Inleiding Woningbouwcomplex de Brittenstein, gelegen aan de Brittenstein, betreft een

Nadere informatie

verstande dat wanneer 50% van het programma is gerealiseerd naar verhouding minimaal 20% sociale huur is gerealiseerd; c. Detailhandel tot maximaal

verstande dat wanneer 50% van het programma is gerealiseerd naar verhouding minimaal 20% sociale huur is gerealiseerd; c. Detailhandel tot maximaal Bijlage Categorieaanwijzing Beukenhorst West zoals bedoeld in het raadsbesluit Aanwijzen van projectgebied Beukenhorst West als categorie van gevallen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen nodig

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN

INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN Kavelpaspoorten INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN 01. Engelandlaan 02. Kwadrant A 03. Denemarkenlaan 04. Kop Bredewater 05. Van Aalstlaan 06. Belgiëlaan 07. Nederlandlaan 08. Brusselstraat 09. Frankrijklaan

Nadere informatie

NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN Notitie Grondprijzen Gemeente Gilze en Rijen

NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN Notitie Grondprijzen Gemeente Gilze en Rijen NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN 2019 Notitie Grondprijzen 2019 1 Gemeente Gilze en Rijen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEGRIPSBEPALING 5 3. GRONDPRIJZEN WONINGBOUW 6 3.1 Huurwoningen 6 3.1.1 Bereikbare

Nadere informatie

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36 Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls 30-05-2018 12:36 Delft heeft de ambitie om tot 2040 maar liefst 15.000 woningen, 10.000 banen en bijbehorende voorzieningen aan de stad

Nadere informatie

Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing

Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing P5 presentatie - Femke Introductie van - de Onderzoek Meulengraaf - Ontwerp - 1503103 - Conclusie - 26 juni 2014 Introductie Onderzoek Ontwerp Conclusie Probleem

Nadere informatie

WAT NEMEN WE MEE? RICHTING ONTWIKKELVISIE. 4 april 2019

WAT NEMEN WE MEE? RICHTING ONTWIKKELVISIE. 4 april 2019 WAT NEMEN WE MEE? RICHTING ONTWIKKELVISIE 4 april 2019 LEGMEER WORDT OMARMD VOORZIENINGEN EN GROEN voorzieningen Zaandam restaurant Radio Royaal, Eindhoven IJSSALON GOEDE HORECA VOORZIENINGEN EN GROEN

Nadere informatie

Piet Hein kavel te Goes

Piet Hein kavel te Goes Piet Hein kavel te Goes Stedenbouwkundige randvoorwaarden 151215 BIJLAGE 2 1 Bestaande situatie De Piet Hein kavel ligt aan de zuidrand van de oude binnenstad in een omgeving met deels kleinschalige oudere

Nadere informatie

RUIMTELIJK MOTIVERING

RUIMTELIJK MOTIVERING RUIMTELIJK MOTIVERING Tijdelijke horeca Prinses Irenestraat 31-33 t.b.v. BAUT (Omgevingsvergunning Wabo handelen in strijd met het bestemmingsplan, reguliere procedure) 6 oktober 2015 Pagina 2 van 6 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 77

Den Helder Stadshart 77 76 Uitwerkingsplan Den Helder Stadshart 77 N 3.5.GRACHTENGORDEL / DE BEWONERS VAN DE GRACHTENGORDEL HEBBEN DE MOGELIJKHEID OM EEN BOOTJE VOOR DE DEUR AAN TE LEGGEN. DE SFEER WORDT BEPAALD DOOR DE FRAAIE

Nadere informatie

Grondprijzentabel 2014 Gemeente Leidschendam-Voorburg

Grondprijzentabel 2014 Gemeente Leidschendam-Voorburg Gemeente Leidschendam-Voorburg 2014 Afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid In de Nota Grondprijsbeleid 2011 is het beleid vastgelegd over de te hanteren grondprijzen voor verschillende functies zoals woningbouw,

Nadere informatie

Grondprijzentabel 2013 Gemeente Leidschendam-Voorburg

Grondprijzentabel 2013 Gemeente Leidschendam-Voorburg Gemeente Leidschendam-Voorburg 2013 Afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid In de Nota Grondprijsbeleid 2011 is het beleid vastgelegd over de te hanteren grondprijzen voor verschillende functies zoals woningbouw,

Nadere informatie

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Stationskwartier Zwijndrecht Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Betaalbaar wonen in tuinstad met metropool nabij Zwijndrecht is een groene gemeente met veel potentieel, op een steenworp afstand

Nadere informatie

Ontwikkelingsvisie. Noordereiland & Burgemeester Drijbersingel, Zwolle. DeZwarteHond.

Ontwikkelingsvisie. Noordereiland & Burgemeester Drijbersingel, Zwolle. DeZwarteHond. Ontwikkelingsvisie Noordereiland & Burgemeester Drijbersingel, Zwolle DeZwarteHond. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Huidige situatie 3. Uitgangspunten 4. Ontwikkelingsvisie 4.1 Verbindingen 4.2 Parkeren

Nadere informatie

Voorlopige projectinformatie MULTI-FUNCTIONELE BEDRIJFSRUIMTE. Binckhorstlaan 320-334 2516 BL te Den Haag

Voorlopige projectinformatie MULTI-FUNCTIONELE BEDRIJFSRUIMTE. Binckhorstlaan 320-334 2516 BL te Den Haag Voorlopige projectinformatie MULTI-FUNCTIONELE BEDRIJFSRUIMTE Binckhorstlaan 320-334 2516 BL te Den Haag Algemeen Aan de drukke doorgangsweg Binckhorstlaan gelegen multifunctionele bedrijfsruimte op 1e

Nadere informatie

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp De Wederik Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp Team stedenbouw Versie 10 april 2015 De Wederik Stedenbouwkundig plan (ontwerp) Inhoud 1. Inleiding 2. Bestaande situatie 3. Project

Nadere informatie

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE Gemeente Beverwijk Rho adviseurs voor leefruimte opdrachtnr: 037500.1912500 datum: 15 juli 2016 referte: mw. I.

Nadere informatie

Corsa: 2012E augustus 2012 Petra de Goei, afdeling Beleid. Brittenstein kaders en randvoorwaarden

Corsa: 2012E augustus 2012 Petra de Goei, afdeling Beleid. Brittenstein kaders en randvoorwaarden Corsa: 2012E03280 21 augustus 2012 Petra de Goei, afdeling Beleid Brittenstein kaders en randvoorwaarden Inleiding Woningbouwcomplex de Brittenstein, gelegen aan de Brittenstein, betreft een complex van

Nadere informatie

Uw makelaar Pieter Joep van den Brink Makelaar o.g. T M carlavandenbrink.nl Amsterdam Amsteldijk 280

Uw makelaar Pieter Joep van den Brink Makelaar o.g. T M carlavandenbrink.nl Amsterdam Amsteldijk 280 Uw makelaar Pieter Joep van den Brink Makelaar o.g. T 020 671 72 72 M 06 50 208 207 info@vandenbrink.nl carlavandenbrink.nl Amsterdam Amsteldijk 280 Amsteldijk 280 ABouwkavel aan de Amstel. U heeft altijd

Nadere informatie

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 Visie bedrijventerrein Kranenburg Groningen Dracht kranenburg - 1904-2016 VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 COLOFON Opdrachtgever: VBGW Groningen Door: Donkergroen Ontwerp & Advies Postbus 145 8600 AC Sneek

Nadere informatie

Amsterdam overhoeks. Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam.

Amsterdam overhoeks. Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Amsterdam overhoeks Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Amsterdam overhoeks Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke

Nadere informatie

Overveen Brouwerskolkweg 2 >>>

Overveen Brouwerskolkweg 2 >>> Overveen Brouwerskolkweg 2 >>> Overveen Brouwerskolkweg 2 project stedenbouwkundige visie ten behoeve van herontwikkeling locatie gebouw Publieke Werken gemeente Bloemdaal en naastgelegen perceel ontwerpers

Nadere informatie

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Proces > Analyse (1 e samenspraak) > Ruimtelijke studie (2 e samenspraak) > Nota van uitgangspunten: Hoe worden de inzichten uit de ruimtelijke studie, de samenspraak

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad Page 1 of 9 ontwerpvoorstel aan de raad Rotsoord: Ontwikkeling locatie De Boo - vaststelling Stedenbouwkundig Progrmma van Eisen Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende

Nadere informatie

Kaderstelling marktconsultatie ontwikkeling Raadhuisplein / Haderaplein

Kaderstelling marktconsultatie ontwikkeling Raadhuisplein / Haderaplein Kaderstelling marktconsultatie ontwikkeling Raadhuisplein / Haderaplein 1. Ruimtelijke kaders algemeen Pagina 2 2. Richtlijnen beeldkwaliteit Pagina 4 3a. Kaderstelling model 1 Pagina 6 3b. Kaderstelling

Nadere informatie

Herijking Masterplan, Fase II. concept 2 augustus 2011

Herijking Masterplan, Fase II. concept 2 augustus 2011 Herijking Masterplan, Fase II concept 2 augustus 2011 Inleiding Het masterplan Schieveste zoals het tot nu toe is uitgewerkt, is minder geschikt voor het huisvesten van kleinere volumes. Het starten van

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek De LIER MOLEN SLOOT werkboek Ruimtelijk kader Randvoorwaardenkaart Legenda hoofdontsluiting auto langzame route / bestemmingsverkeer fietsverkeer wandelpaden bestaande sloten hoofdwatergangen ontginningstructuur

Nadere informatie

Huur of koop kantoorruimte op Binckhorstlaan 287 te Den Haag 50 (vanaf) per m² per jaar

Huur of koop kantoorruimte op Binckhorstlaan 287 te Den Haag 50 (vanaf) per m² per jaar Huur of koop kantoorruimte op Binckhorstlaan 287 te Den Haag 50 (vanaf) per m² per jaar Aanbiedende partij: Renpart Vastgoed Email: vastgoed@renpart.nl Telefoon: 070-3180055 Website: www.renpart.nl Omschrijving

Nadere informatie

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Initiatief Driestar BV is sinds 2011 eigenaar van het voormalige Ooglijdersgasthuis met bijbehorende gebouwen. Een deel van de gebouwen is rijksmonument. Het plan

Nadere informatie

GEMEENTE AMSTERDAM STADSDEEL NIEUW-WEST. Nota van beantwoording zienswijzen. behorend bij het. bestemmingsplan Metrostationslocatie Overtoomse Veld

GEMEENTE AMSTERDAM STADSDEEL NIEUW-WEST. Nota van beantwoording zienswijzen. behorend bij het. bestemmingsplan Metrostationslocatie Overtoomse Veld GEMEENTE AMSTERDAM STADSDEEL NIEUW-WEST Nota van beantwoording zienswijzen behorend bij het bestemmingsplan Metrostationslocatie Overtoomse Veld Januari 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Zienswijzen Indieners

Nadere informatie

NOTITIE GRONDPRIJZEN BAARLE-NASSAU Notitie Grondprijzen Gemeente Baarle-Nassau

NOTITIE GRONDPRIJZEN BAARLE-NASSAU Notitie Grondprijzen Gemeente Baarle-Nassau NOTITIE GRONDPRIJZEN BAARLE-NASSAU 2019 Notitie Grondprijzen 2019 1 Gemeente Baarle-Nassau INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEGRIPSBEPALING 4 3. GRONDPRIJZEN WONINGBOUW 5 3.1 Huurwoningen 5 3.1.1 Bereikbare

Nadere informatie

C est n est pas un violon

C est n est pas un violon Architecten aan de Maas C est n est pas un violon Roland van Bussel & Luc Nooijen Kulturhus De Litserborg Den Dungen Wonen en zorg Aldenhof Born Living Lab Limburg Mosae Vita Brightlands Campus Maastricht

Nadere informatie

CONCEPT. Randvoorwaardennotitie Uitermeerlocatie, Lisse

CONCEPT. Randvoorwaardennotitie Uitermeerlocatie, Lisse CONCEPT Randvoorwaardennotitie Uitermeerlocatie, Lisse Rho, 25 juli 2013 De woningcorporatie De Stek heeft een principeverzoek ingediend voor de bouw van 29 sociale appartementen en 11 eengezinswoningen

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Herontwikkeling Campina-terrein

Nota van beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Herontwikkeling Campina-terrein Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Herontwikkeling Campina-terrein September 2013 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. ZIENSWIJZEN... 4 2 1. I N L E I D I N G Het ontwerpbestemmingsplan Campina-terrein

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne

Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne Status: Definitief Gemeente Den Haag Projectmanagement Den Haag Opsteller: Jerry de Vries, projectleider Inleiding De gemeente wenst te beschikken

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving

Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving B R E D A Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving centraal beheerd concept en object, zijn ondernemers in staat geza- voor bedrijven die zich bezig houden met het aanbieden van

Nadere informatie

Factsheet Stedenbouwkundige kwaliteit

Factsheet Stedenbouwkundige kwaliteit Factsheet Stedenbouwkundige kwaliteit 1. Inleiding De Binckhorst is op het moment een bedrijventerrein dat op termijn via organische ontwikkeling moet veranderen in een gemengd stedelijk gebied. Naar een

Nadere informatie

VAN ROOKHUIJZEN VASTGOED & CONSULTANCY! Vrijblijvende projectinformatie Haagse Veste IV Den Haag

VAN ROOKHUIJZEN VASTGOED & CONSULTANCY! Vrijblijvende projectinformatie Haagse Veste IV Den Haag VAN ROOKHUIJZEN VASTGOED & CONSULTANCY! Vrijblijvende projectinformatie Haagse Veste IV Den Haag Algemeen De Haagse Veste is het pand waarin KPN tot aan haar onvermijdelijke inkrimping jarenlang naar tevredenheid

Nadere informatie

Denktankbijeenkomst 2 5 juni 2014

Denktankbijeenkomst 2 5 juni 2014 Denktankbijeenkomst 2 5 juni 2014 Planning Masterplan Begin april bijpraten nieuwe gemeenteraad. 16 april startbijeenkomst omwonenden, marktpartijen en geïnteresseerden. Dinsdag 13 mei eerste denktank.

Nadere informatie

Toelichting verschil oude en nieuwe kaders en randvoorwaarden Brittenstein

Toelichting verschil oude en nieuwe kaders en randvoorwaarden Brittenstein Toelichting verschil oude en nieuwe kaders en randvoorwaarden Brittenstein Inleiding Op 28 augustus 2012 zijn de kaders en randvoorwaarden voor het nieuwbouwproject Brittenstein vastgesteld door het college

Nadere informatie

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 KAVELKOMPAS KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 Adres: Groenedaal 1 te Kloetinge Oppervlakte: 2275 m2 (vastgesteld door het Kadaster) Huidige eigenaar: Gemeente Goes Huidig gebruik: O.B.S. de Kloetingse

Nadere informatie

Ambitiedocument Bensdorp

Ambitiedocument Bensdorp Ambitiedocument Bensdorp september 2013 Voorwoord Bensdorp, verleden en toekomst verbonden De cacao- en chocoladefabriek Bensdorp en Bussum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al bijna 150 jaar maakt

Nadere informatie

KANSENKAART. Kansenkaart 2020 Mogelijkheden voor bouwen in Leiden Inhoudsopgave Meer informatie. Toelichting. Meer info. Voorwoord.

KANSENKAART. Kansenkaart 2020 Mogelijkheden voor bouwen in Leiden Inhoudsopgave Meer informatie. Toelichting. Meer info. Voorwoord. Toelichting Kansenkaart Meer info Toelichting Meer info Voorwoord Toelichting Inhoudsopgave Voorwoord Inhoudsopgave Voorwoord Kansenkaart Meer info Toelichting Voorwoord Kansenkaart 2020 Mogelijkheden

Nadere informatie

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019 Werklocaties Nota Kantoren Rotterdam samengevat 19 juni 2019 2 Ruimtelijkeconomisch beleid voor kantoren in Rotterdam Voor een aantrekkelijke, economisch sterke stad is er evenwicht nodig tussen zowel

Nadere informatie

Noordoevers Zwijndrecht. Rustig wonen in het park aan de rand van een uniek getijdengebied

Noordoevers Zwijndrecht. Rustig wonen in het park aan de rand van een uniek getijdengebied Noordoevers Zwijndrecht Rustig wonen in het park aan de rand van een uniek getijdengebied Wonen aan de rand van een uniek getijdengebied Wilt u eigentijds wonen in het park aan de rand van een uniek getijdengebied?

Nadere informatie

Bedrijvencomplex Bedrijventerrein Kooypunt Den Helder

Bedrijvencomplex Bedrijventerrein Kooypunt Den Helder Bedrijvencomplex Bedrijventerrein Kooypunt Den Helder Hoogwaardig, representatief en duurzaam gebouwde bedrijfshallen en kantoorgebouwen met een vrij in te richten bouwkavel. Het duurzaam en stijlvol gebouwde

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Ruim meer ruimte voor ondernemers op ZKD

Ruim meer ruimte voor ondernemers op ZKD Ruim meer ruimte voor ondernemers op ZKD Den Haag groeit Bevolking is gegroeid met 80.000 inwoners tot 520.000 Bevolking groeit verder met 50.000 tot 80.000 naar 570.000 tot 600.000 Beroepsbevolking groeit

Nadere informatie

09002 Intense Laagbouw. Groningen. Project nummer 24 Oosterhamrikkade Noordzijde. in opdracht van Gemeente Goningen, dienst RO/EZ

09002 Intense Laagbouw. Groningen. Project nummer 24 Oosterhamrikkade Noordzijde. in opdracht van Gemeente Goningen, dienst RO/EZ 09002 Intense Laagbouw Project nummer 24 Oosterhamrikkade Noordzijde Groningen in opdracht van Gemeente Goningen, dienst RO/EZ inhoudsopgave toelichting 3 model 4 17 09002 Intense Laagbouw Groningen 3

Nadere informatie

Vrijblijvende projectinformatie. Te huur. Binckhorstlaan 287-289 te Den Haag

Vrijblijvende projectinformatie. Te huur. Binckhorstlaan 287-289 te Den Haag Vrijblijvende projectinformatie Te huur Binckhorstlaan 287-289 te Den Haag Adres Binckhorstlaan 289 te Den Haag Algemeen Te huur: De bedrijfsunit is onderdeel van het complex De Binck Twins aan de Binckhorstlaan

Nadere informatie

ALKMAAR Ontwikkelbeeld

ALKMAAR Ontwikkelbeeld KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld viaanse molen DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED VIAANSE MOLEN 1 2 INHOUD Introductie 1. Zachte stad, de nieuwe gebiedsidentiteit van Viaanse molen 2. viaanse molen aan

Nadere informatie

HAAGSE VERDICHTING. Onderzoek naar typologieën en strategieën voor binnenstedelijke verdichting, aan de hand van karakteristieke Haagse voorbeelden.

HAAGSE VERDICHTING. Onderzoek naar typologieën en strategieën voor binnenstedelijke verdichting, aan de hand van karakteristieke Haagse voorbeelden. HAAGSE VERDICHTING Onderzoek naar typologieën en strategieën voor binnenstedelijke verdichting, aan de hand van karakteristieke Haagse voorbeelden. HAAGSE VERDICHTING Aansluitend op de Nota Randstad 2040

Nadere informatie

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Memo datum: 23 juli 2018 aan: Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: betreft: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Vraagstelling De locatie Sint Ermelindishof ligt al jaren verlaten en armoedig

Nadere informatie

NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN 2015

NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN 2015 NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN 2015 Ontwerp en samenstelling: Gemeente Gilze en Rijen Ons kenmerk 14int03410 Afdeling Financiºn, Planning & Control/Planeconomie Eric van Mierlo 16 december 2014 Met

Nadere informatie

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 25 maart 2010 Nummer :? Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - Opsteller : M.Fopma Productiedatum

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

BINCKHORSTLAAN DEN HAAG

BINCKHORSTLAAN DEN HAAG KANTOORRUIMTE 7.077 M2 (UNITS V.A. 1.376 M2) HUURPRIJS: # 100 /M2/JR COG MAKELAARS BV - POSTBUS 82033-2508 EA - TELEFOON 070 306 60 50 - INFO@COGMAKELAARS.NL - WWW.COGMAKELAARS.NL Object/Locatie Het gebouw

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

PROJECTINFORMATIE BEDRIJVENPARK HONDERDLAND FASE 2 MAASDIJK

PROJECTINFORMATIE BEDRIJVENPARK HONDERDLAND FASE 2 MAASDIJK PROJECTINFORMATIE BEDRIJVENPARK HONDERDLAND FASE 2 MAASDIJK BETREFT Na de succesvolle uitgave bedrijvenpark Honderdland fase 1, waar in de afgelopen jaren circa 45 hectare tuinbouwgebied is getransformeerd

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

16 april 2007. Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II

16 april 2007. Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II 16 april 2007 Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II ? het stedenbouwkundig model dat integraal antwoord is op WONEN AAN HET ZUIDERPARK op basis van uitgangspunten van KRISTAL !? Ontwerp

Nadere informatie

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO WELKOM IN HET NIEUWE HART VAN ALMELO! Sinds enige tijd werkt de stad Almelo aan een ambitieuze transformatie van de westelijke binnenstad. Met het doortrekken van het Overijssels

Nadere informatie

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen Schijndelseweg 170 Nota van Kaders en kansen Inhoudsopgave Inleiding 2 Bestaande situatie 3 Historie 3 Huidige situatie 5 Geldend bestemmingsplan 6 Kaders, kansen en risico s 8 Kaders 8 Kansen 8 Risico

Nadere informatie

Ruimtelijk kader CBS locatie

Ruimtelijk kader CBS locatie Bijzonder Woongebied De gemeente en ontwikkelaar Schouten willen van de werk - locatie CBS-kantoor een bijzonder woongebied maken. Uitgangspunt is een duurzame, toekomstgerichte, kind - vriendelijke woonwijk.

Nadere informatie

Woningbouwcomplex Loevenhout, Utrecht-Overvecht

Woningbouwcomplex Loevenhout, Utrecht-Overvecht Woningbouwcomplex Loevenhout, Utrecht-Overvecht Programma 184 appartementen, 24 grond gebonden woningen, parkeer-, commerciële en buitenruimte voorzieningen Opdrachtgever Portaal Vastgoed Ontwikkeling,

Nadere informatie

Aantal woningen per entree. Parkeren (inpassing van verkeerstromen in het project) gewenste publieke en commerciële programmering

Aantal woningen per entree. Parkeren (inpassing van verkeerstromen in het project) gewenste publieke en commerciële programmering Verdichting en inpassing in de omgeving Dit document illustreert op schematische wijze de verschillende (stedenbouwkundige) kwaliteiten van drie categorieën verdichting i.r.t. de omgeving. Enkele Haagse

Nadere informatie

DPL-BT project duurzame kwaliteit bedrijventerrein Goudse Poort, Gouda

DPL-BT project duurzame kwaliteit bedrijventerrein Goudse Poort, Gouda DPL-BT project duurzame kwaliteit bedrijventerrein Goudse Poort, Gouda Jaap Kortman (IVAM) in samenwerking met Parkmanager van de Exploitatievereniging Goudse Poort en de Belangenvereniging Goudse Poort,

Nadere informatie

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg In het plangebied zijn diverse typologieën te onderscheiden. In hoofdstuk 2 zijn de volgende typologieën benoemd: Individueel en geschakelde woningen

Nadere informatie

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke Uitgangspunten ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke kenmerken situatie Woongebied jaren 70 Architectuur gevarieerd Vrijstaande huizen, ruime kavels Geschakelde

Nadere informatie

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst In deze bijlage wordt nader ingegaan op het proces dat de afgelopen jaren doorlopen is om te komen tot een stedenbouwkundig

Nadere informatie

KANAALZONE. ALKMAAR Ontwikkelbeeld. oudorp DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OUDORP

KANAALZONE. ALKMAAR Ontwikkelbeeld. oudorp DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OUDORP KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld oudorp DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OUDORP 1 2 INHOUD Introductie 1. Stoere Havenstad, de nieuwe gebiedsidentiteit van Oudorp 2. Oudorp aan het kanaal in 2019 3.

Nadere informatie

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1)

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1) Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSO/2013.1331

Nadere informatie

Raadsstuk. 1. Het college stelt het voorstel aan de raad vast. De raad der gemeente Haarlem besluit:

Raadsstuk. 1. Het college stelt het voorstel aan de raad vast. De raad der gemeente Haarlem besluit: Raadsstuk Onderwerp Vaststellen SPvE ten behoeve van verkoop en ontwikkeling Fietsznfabriek Nummer 2016/500469 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 5.3 Overige beheerstaken Afdeling GOB

Nadere informatie

Ontwikkelingsvisie Klein Plaspoelpolder, beeldenboek 1: analyse

Ontwikkelingsvisie Klein Plaspoelpolder, beeldenboek 1: analyse 1 Ontwikkelingsvisie Klein Plaspoelpolder, beeldenboek 1: analyse Damsigt Oude Trambaan KLEI PLASPOELPOLDER Leidschendam-Centrum Klein Plaspoelpolder In dit beeldenboek wordt de gebiedsanalyse voor Klein

Nadere informatie

van heuven goedhartlaan 15-17 amstelveen Presentatie informatieavond 06.03.2014

van heuven goedhartlaan 15-17 amstelveen Presentatie informatieavond 06.03.2014 van heuven goedhartlaan 15-17 amstelveen Presentatie informatieavond 06.03.2014 inleiding RUIMTELIJKE RANDVOORWAARDEN - SPVE Markering oostkant van het stadshart middels Een spannend gebouw dat van afstand

Nadere informatie