Uw kind is opgenomen op kinderafdeling Willem-Alexander

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw kind is opgenomen op kinderafdeling Willem-Alexander"

Transcriptie

1 Uw kind is opgenomen op kinderafdeling Willem-Alexander

2 Een kort of langer verblijf in het ziekenhuis is voor uw kind en voor u als ouder of verzorger een ingrijpende gebeurtenis. Op de kinderafdeling Willem-Alexander in HMC Bronovo doen wij er alles aan om uw kind een vertrouwd en veilig gevoel te geven. Wij vinden het belangrijk om u, als ouder of verzorger, te betrekken bij de verzorging. U bent dan ook de hele dag welkom op de afdeling van tot uur. In een aantal situaties is het mogelijk om bij uw kind op de kamer te blijven slapen. Het team van de kinderafdeling Willem-Alexander streeft ernaar om zoveel mogelijk te voldoen aan uw wensen en verwachtingen. Onze zorgverleners staan voor u klaar en stemmen samen met u af welke aanpak het beste past bij u, uw kind en uw gezin. Uw gezinssituatie staat bij ons centraal en u mag mede bepalen hoe de dagindeling rondom de verzorging van uw kind eruit ziet. Ons team bestaat uit kinderartsen, arts-assistenten, gespecialiseerd kinderverpleegkundigen of verpleegkundigen in opleiding hiervoor, een pedagogisch medewerker, hotelmedewerkers en secretaresses. Op onze kinderafdeling verblijven kinderen van 0 tot en met 17 jaar. De algemene informatie geldt voor alle leeftijdsgroepen. Aangezien pasgeborenen een andere verzorging nodig hebben dan oudere kinderen, hebben we deze brochure verder afgestemd op twee leeftijdsgroepen: kinderen tot vier weken en kinderen vanaf vier weken tot en met 17 jaar.

3 Algemene informatie Prettige kamers en suites Wij beschikken over zowel eenpersoons- als meerpersoonskamers die als volgt zijn onderverdeeld: Een couveuse/wiegenkamer voor zeven baby s. Drie couveusesuites (twee x éénpersoons- en één x tweepersoonskamer) voor vier baby s. De suites hebben een bedbank waar de ouder op kan slapen. Zes kamers voor in totaal acht kinderen met een bedbank voor de ouder of verzorger. Een vierpersoonskamer voor dagbehandeling. Overnachten Het is mogelijk dat u als ouder of verzorger op dezelfde kamer blijft overnachten als uw kind. Voor het overnachten van een ouder worden geen kosten in rekening gebracht; alleen voor de maaltijden. U kunt op de afdeling informeren naar de mogelijkheden. De andere ouder of verzorger is welkom van tot uur. Het is niet mogelijk om bij uw kind te blijven slapen als uw kind opgenomen is op de couveuse/wiegenkamer. De kinderverpleegkundige beoordeelt (in samenspraak met de arts) welke moeder met baby( s) in aanmerking komt voor een verblijf in één van de couveusesuites. Dit oordeel is afhankelijk van de benodigde verzorging en de beschikbaarheid. Wanneer u niet kunt verblijven op een couveusesuite en zelf een medische indicatie heeft waarbij opname in het ziekenhuis nodig is, verblijft u op de kraamafdeling. Wanneer u zelf geen medische indicatie heeft, is opname op de kraamafdeling tot 24 uur na de bevalling mogelijk. Speelkamer De kinderafdeling heeft een ruime speelkamer met speelgoed voor alle leeftijden waar uw kind op ieder moment kan spelen in uw bijzijn.

4 Pedagogisch medewerker De pedagogisch medewerker begeleidt de kinderen tijdens de ziekenhuisopname en probeert ervoor te zorgen dat het verblijf zo prettig mogelijk verloopt. Voor een kind is een opname vaak een ingrijpende gebeurtenis. De pedagogisch medewerker bereidt de kinderen voor op een operatie, onderzoek of behandeling en legt uit wat er gaat gebeuren. Daar worden ook de ouders of verzorgende bij betrokken. Onder begeleiding van de pedagogisch medewerker kan er tijdens spel of andere activiteiten ruimte worden geboden aan de gevoelens en eventuele hulpvragen van het kind. Visite Dagelijks loopt de kinderarts(-assistent) met de verpleegkundige visite. Indien nodig wordt uw kind nagekeken. Eten en drinken Tijdens het verblijf van uw kind kunt u gebruikmaken van de maaltijden van het ziekenhuis. Zo kunt u samen met uw kind eten. Voor het gebruik van de maaltijden wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht. Voor vragen hierover kunt u terecht bij de hotelmedewerker of de verpleging op de kinderafdeling. Roken In ons ziekenhuis geldt een rookverbod. Roken is alleen toegestaan in de rookabri aan de achterzijde van het ziekenhuis. Deze is te bereiken via het terras van de Orangerie. Televisie radio - internet Bijna elk bed op de afdeling heeft een multimediascherm voor televisie en radio. Daarnaast beschikken we over een gratis Wifi-verbinding.

5 Bezoekers welkom Bezoekers zijn uiteraard van harte welkom. In het belang van de kinderen gelden de volgende regels: In verband met de rust op de afdeling mogen maximaal twee bezoekers bij uw kind. Het is niet de bedoeling dat bezoekers wisselen met andere bezoekers op de gang. Wij ontvangen liever geen bezoekers die in aanraking zijn geweest met anderen met een besmettelijke (kinder)ziekte. Bij twijfel kunt u contact opnemen met de verpleging op de kinderafdeling. Alleen broers en zussen mogen mee naar binnen op de couveusekamer/ couveusesuite, mits zij waterpokken hebben gehad en niet verkouden zijn. Andere kinderen kunnen door het raam kijken, maar mogen niet mee naar binnen. In verband met de rust tijdens het voeden van de baby liever geen bezoek. Uw kind live via de Babywebcam Als ouder of verzorger kunt u, in de meeste gevallen, uw kind in HMC Bronovo 24 uur per dag bekijken via de Babywebcam. Als u hiervan gebruik wilt maken, ontvangt u van de verpleegkundige een persoonlijke inlogcode. Bezoektijden Ouders en verzorgers zijn de hele dag en s avonds welkom. Voor overige bezoekers gelden de volgende tijden: Dagelijks van tot uur en van tot uur. Op zaterdag en zondag ook van tot uur. Foto s U mag altijd zelf video- of foto-opnames maken van uw kind. Het is mogelijk om opnames van medewerkers van het ziekenhuis te maken als zij hiermee instemmen.

6 Post Kinderen vinden het fijn om post te krijgen, ook als ze nog niet kunnen lezen. Post kan worden gestuurd naar: HMC Bronovo, kinderafdeling Willem-Alexander, Bronovolaan 5, 2597 AX Den Haag. Vermeld hierbij de volledige naam en het kamernummer. Betaald parkeren U kunt tegen betaling parkeren op ons parkeerterrein. Hiervoor geldt een vast uurtarief. Als u een hele dag blijft, kunt u bij de receptie in de Ontvangsthal een dagkaart kopen. De receptie is 24 uur per dag bereikbaar om u verder te helpen. Afscheid Afscheid nemen na een bezoek kan voor u en uw kind een moeilijk en verdrietig moment zijn. Graag geven wij u tips die mogelijk helpen om het afscheid makkelijker te maken: Vertrek niet te plotseling; het is beter een paar minuten van tevoren te vertellen dat u weggaat. Probeer uw kind ergens mee bezig te laten zijn als u weggaat. U kunt een verpleegkundige vragen uw kind op te vangen als u dat prettig vindt. Meestal vinden kinderen het fijn te weten wanneer u weer terugkomt. Ook voor verpleegkundigen is dit prettig om te weten. Het is beter zonder aarzelen te vertrekken. Naar huis (ontslag) We doen ons best tijdig aan te kondigen wanneer uw kind naar huis mag. De arts of verpleegkundige vertelt u aan welke leefregels uw kind zich eventueel moet houden. Ook krijgt u te horen of en wanneer het nodig is met uw kind voor controle terug te komen. Wij geven informatie over de opname, indien van toepassing, aan het consultatiebureau, de kraamzorg en de verloskundige. Als u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dit melden bij uw behandeld arts en verpleegkundige. Heeft u als u thuis bent nog vragen, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer

7 Baby s tot vier weken Uw baby is opgenomen op de kinderafdeling Willem-Alexander in de couveuse/wiegenkamer of in één van de andere couveusesuites. Wij begeleiden u bij de dagelijkse verzorging van uw baby. Het is belangrijk dat u laat weten wanneer u bij uw baby aanwezig bent en welke voeding u uw baby wilt geven. Daarnaast adviseren wij u over (borst)voeding en geven wij u hierbij ondersteuning en begeleiding. Uw gezinssituatie staat bij ons centraal en u mag mede bepalen hoe de dagindeling rondom de verzorging van uw baby eruit ziet. Dit betekent dat wij zoveel mogelijk uw thuissituatie nabootsen. Voordat u de couveusekamer of couveusesuite binnengaat, is het volgende van belang: U kunt uw jas aan de kapstok ophangen. In de couveusesuite is er een kapstok in de kamer. De kapstok van de couveusekamer hangt op de gang. Daarnaast vragen wij u van tevoren uw sieraden af te doen en uw mouwen op te stropen, zodat u uw handen kunt desinfecteren met alcohol (aanwezig bij de wastafel). Wij raden u aan uw handtas, fotoapparatuur en andere persoonlijke bezittingen mee naar binnen te nemen. Mobiele telefoons moeten op de couveusekamer zijn uitgeschakeld in verband met rust. Bezoekers (maximaal twee) mogen alleen naar binnen als vader en/of moeder aanwezig zijn. Op de couveusekamer en -suites zijn alleen broers of zussen welkom, mits zij waterpokken hebben gehad en niet verkouden zijn. Voor andere kinderen is er de mogelijkheid om door het raam te kijken. Van couveuse naar een wiegje De kinderarts bepaalt wanneer uw baby van de couveuse overgeplaatst kan worden naar een wiegje of een warmtebed.

8 Wegen, baden en voedingstijden Uw baby wordt indien nodig s morgens bloot gewogen. Baden gebeurt meestal s morgens, liefst voor de voedingstijd. Wanneer u uw baby op een ander tijdstip wilt baden, dan kunt u dit met de verpleegkundige overleggen. Op de afdeling hanteren wij drie verschillende voedingenschema s voor de kinderen (tenzij zij on demand borstvoeding kunnen krijgen). A-tijden: uur uur uur uur uur uur uur uur. B-tijden: uur uur uur uur uur uur uur uur. 12 voedingen: uur uur uur uur uur uur uur uur uur uur uur uur. Tot een gewicht van ongeveer gram krijgt uw baby twaalf voedingen (iedere twee uur), daarna acht voedingen (iedere drie uur). Als uw baby zelf kan/mag drinken, kunt u zelf één of meerdere keren de voeding komen geven. Voor wijzigingen kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen. Borst- en flesvoeding U kunt uw baby altijd borstvoeding komen geven. Bij te vroeg geboren baby s wordt de voeding eventueel (gedeeltelijk) via de maagsonde gegeven. Als u borstvoeding wilt geven, zullen wij u met zoveel mogelijk adviezen terzijde staan. Als u voor flesvoeding kiest of als bijvoeding nodig is, krijgt uw baby Frisolac of Frisolac-prematuur. Lactatiekundige Op dinsdag en donderdag is er een lactatiekundige aanwezig om u te helpen met vragen over of problemen met borstvoeding. U kunt bij de verpleging aangeven als u contact wilt met de lactatiekundige.

9 Speelgoed en eigen kleertjes U kunt zelf speelgoed meenemen en uw baby mag ook eigen kleertjes dragen. Deze kunt u opbergen in de plastic mandjes onder de wieg of in de bak onder de couveuse. Verdere gang van zaken Als uw baby goed groeit, drinkt en de temperatuur stabiel blijft, mag uw baby naar huis. Baby s en kinderen vanaf vier weken tot en met 17 jaar De vertrouwde aanwezigheid van ouders is voor het kind van grote betekenis. Het team van de afdeling beschouwt u dan ook niet als bezoek. U kunt zolang en zoveel als u wilt bij uw kind zijn en helpen met de verzorging en voorbereiding voor onderzoek of operatie. Wij adviseren u tijdens het verblijf zoveel mogelijk op dezelfde manier met uw kind om te gaan als thuis: wassen, verschonen, eten geven, spelletjes doen, liedjes zingen, knutselen enzovoorts. Als u gewend bent om s avonds voor het slapen gaan een verhaaltje voor te lezen of samen naar een programma op televisie te kijken, dan kunt u dat in HMC Bronovo ook doen. Voorbereiding thuis voor een medische ingreep Als uw kind wordt opgenomen in het ziekenhuis,kan dat voor het kind en het gezin een ingrijpende gebeurtenis zijn. Het is daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van wat er gaat gebeuren, zodat u uw kind kunt voorbereiden. Wanneer uw kind wordt voorbereid en weet wat er gaat gebeuren, kan bijvoorbeeld de angst verminderd worden. Het kan ook onrealistische fantasieën wegnemen. Wij geven u een aantal adviezen waar u gebruik van kunt maken tijdens de voorbereiding: Pas uw voorbereiding aan het taalgebruik van uw kind aan en geef eerlijke informatie. Een anesthesioloog (specialist in narcose) kunt u bijvoorbeeld de slaapdokter noemen.

10 Geef uw kind de kans om zijn emoties te uiten. Uw kind mag verdrietig of boos zijn, maar praat ook over de positieve en leuke dingen in het ziekenhuis. Blijf tijdens de voorbereiding altijd naar uw kind kijken. Soms kan te veel informatie ook voor spanning en angst zorgen. Een tip is dan om de voorbereiding te verdelen in stapjes. Zo krijgt uw kind de kans om de voorbereiding te verwerken en vragen te stellen. Controleer of de informatie is aangekomen door samen met uw kind de stapjes nog eens door te nemen of door open vragen stellen. Of laat het kind u eens voorbereiden. U kunt uw andere kinderen ook betrekken bij de voorbereiding. Zo weten ze wat er gaat gebeuren. Zij krijgen dan ook de kans om zich te uiten en emoties te verwerken. Wil uw kind niet worden voorbereid? Accepteer dit dan. Sommige kinderen willen de informatie wel horen, maar vinden het te confronterend. U kunt dan een ander voorbereiden in dezelfde kamer. Het kind zal dan wel (deels) de informatie tot zich nemen. De pedagogisch medewerker kan zowel de ouder als het kind voorbereiden op de medische ingreep. De voorbereiding wordt afgestemd op de aard, behoeften én leeftijd van uw kind. Daarbij wordt er ruimte geboden voor het uiten van emoties en het stellen van vragen.

11 Indien u hier gebruikt van wenst te maken, dan kunt u contact op nemen met de pedagogisch medewerker van kinderafdeling Willem-Alexander. Deze is bereikbaar via telefoonnummer Wanneer u wilt, kunt u van tevoren samen met uw kind kennis komen maken en onze afdeling bekijken. Wat uw kind bij zich moet hebben Voor het verblijf op onze afdeling heeft uw kind nodig: dagelijkse kleding, ondergoed, pyjama, pantoffels of slippers; toiletartikelen zoals tandenborstel, tandpasta, zeep, kam of borstel; speelgoed, vooral de lievelingsknuffel van uw kind; (voor)leesboeken/strips; eventuele dieetvoorschriften; een lijst met namen van medicijnen die uw kind mogelijk gebruikt; de inschrijfkaart en de verzekeringspas. Tip: pak samen met uw kind zijn/haar spullen in. Attentie! Wanneer uw kind onlangs in aanraking is geweest met een besmettelijke ziekte (bijvoorbeeld bof, mazelen of waterpokken), koorts heeft of verkouden is, neem dan contact op met de behandelend arts. Mogelijk wordt dan de opname uitgesteld. Als uw kind allergisch is voor bepaalde stoffen of etenswaren, wilt u dit dan tijdens het opnamegesprek melden aan de verpleegkundige? Narcose Kinderen zijn vaak minder angstig als één van de ouders erbij is op het moment dat zij in slaap worden gebracht. In ons ziekenhuis kan zowel bij het in slaap brengen van uw kind als bij het ontwaken op de verkoeverkamer één van de ouders aanwezig zijn.

12 Opstaan Wanneer uw kind s ochtends wordt gewekt voor het ontbijt, het opnemen van de temperatuur en/of andere controles, verwachten wij dat u ook opstaat en de bedbank inklapt. Wassen/douche De meeste patiëntenkamers zijn voorzien van een toilet en douche waarvan u gebruik kunt maken. De kamers links van de balie hebben géén sanitaire voorzieningen. Schuin tegenover kamer 5.54 treft u een badkamer aan met een aparte douche en toilet. Aanvullende informatie Recht op informatie en toestemming Elk kind heeft het recht zo goed mogelijk geïnformeerd te worden over een behandeling of ingreep. Dit is vastgelegd in de WGBO (Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst). De rechten van een kind verschillen in dit opzicht niet van de rechten van een volwassene. Alleen wat betreft het geven van toestemming voor een behandeling ligt het anders. In grote lijnen is de toestemming voor een behandeling als volgt wettelijk bepaald: Kinderen tot 12 jaar Voor kinderen tot 12 jaar beslist de wettelijk vertegenwoordiger (meestal de ouders) over de behandeling. Kinderen van 12 tot 16 jaar Voor kinderen van 12 tot 16 jaar geldt dat ouders en kind samen beslissen. Dat betekent dat zowel de ouders als het kind met een behandeling moeten instemmen. Kinderen vanaf 16 jaar Vanaf 16 jaar wordt een kind voor de WGBO als volwassene gezien en beslist hij of zij helemaal zelf over een behandeling. De informatievoorziening is in de eerste plaats gericht op de jongere zelf

13 en wordt alleen aan de ouders of verzorgers gegeven als de jongere zelf hiermee instemt. Een behandeling mag nooit plaatsvinden zonder toestemming van de patiënt of diens wettelijk vertegenwoordiger. Uitzonderingen zijn: acute situaties of situaties waarin gevaar voor het kind ontstaat als het niet behandeld wordt. Klachten of problemen In HMC Bronovo wordt veel aandacht geschonken aan de kwaliteit van de zorgverlening. De medewerkers van het ziekenhuis proberen hun werk zo zorgvuldig mogelijk te doen. Menselijke vergissingen en fouten zijn echter niet altijd uit te sluiten. Hierdoor kan ongenoegen ontstaan. Wij adviseren u dit direct en open te bespreken met de betreffende persoon of diens leidinggevende. Vindt u dit niet afdoende, dan is het mogelijk om een klacht in te dienen bij de patiëntenvertrouwenspersoon of de klachtencommissie. De patiëntenvertrouwenspersoon is bereikbaar via telefoonnummer Meer informatie over de manier waarop u uw klacht kenbaar kunt maken, staat in de folder Klachten. Informatie over de klachtenregeling. Deze is verkrijgbaar bij Bureau Patiëntenvoorlichting in de ontvangsthal van HMC Bronovo. Landelijke Vereniging Kind en Ziekenhuis Voor ouders is er de Landelijke Vereniging Kind en Ziekenhuis. Deze vereniging heeft tot doel: het bevorderen van het welzijn van het kind vóór, tijdens en na een opname in het ziekenhuis. Er worden folders uitgegeven en er is een handige website. Landelijke Vereniging Kind en Ziekenhuis Korte Kalkhaven JM Dordrecht Telefoonnummer

14 Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord. U kunt de kinderafdeling Willem-Alexander bereiken via telefoonnummer

15 HMC Antoniushove Burg. Banninglaan BA Leidschendam Postbus CK Den Haag HMC Bronovo Bronovolaan AX Den Haag Postbus CK Den Haag HMC Westeinde Lijnbaan VA Den Haag Postbus CK Den Haag NR. H0261-NL Juni 2012

Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling

Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling Allereerst willen wij u van harte welkom heten in HMC Westeinde. U bevindt zich op afdeling C13B, de kinderafdeling. In deze folder gaan we in op rooming-in

Nadere informatie

De Wilhelmina afdeling

De Wilhelmina afdeling De Wilhelmina afdeling Welkom op de Wilhelmina afdeling van HMC Bronovo. In deze folder vindt u informatie over de afdeling. Meer informatie vindt u in de informatiemap die u op iedere patiëntenkamer kunt

Nadere informatie

Voorlichtingsfolder rooming in en ouderparticipatie

Voorlichtingsfolder rooming in en ouderparticipatie Voorlichtingsfolder rooming in en ouderparticipatie Allereerst willen wij u van harte welkom heten in Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde. U bevindt zich op afdeling C13B, de kinderafdeling. Door

Nadere informatie

Kinderafdeling. Kinderafdeling

Kinderafdeling. Kinderafdeling Algemeen Deze folder bevat informatie over de kinderafdeling van het Diaconessenhuis. Hier worden kinderen opgenomen tussen de 0 en 12 jaar. U vindt de kinderafdeling op de vierde etage van het ziekenhuis:

Nadere informatie

Rooming-in bij volwassen patiënten

Rooming-in bij volwassen patiënten Rooming-in bij volwassen patiënten Uw familielid of vriend(-in) is opgenomen op een van de verpleegafdelingen van HMC. De verpleegkundige heeft met de patiënt en u besproken dat het fijn zou zijn als u

Nadere informatie

Afdeling 13 MCH Westeinde

Afdeling 13 MCH Westeinde Afdeling 13 MCH Westeinde De babyunit Informatie voor ouders / verzorgers F0027-3415 november 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411,

Nadere informatie

H Couveusesuite

H Couveusesuite H.40010.1115 Couveusesuite Doorgaans verloopt een zwangerschap en bevalling voorspoedig. Mocht uw baby na de bevalling toch extra zorg nodig hebben dan kan het zijn dat uw baby opgenomen wordt op de couveusekamer

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

Samen met uw pasgeboren baby op verpleegafdeling B2

Samen met uw pasgeboren baby op verpleegafdeling B2 Gynaecologie / Verloskunde Verpleegafdeling B2 Samen met uw pasgeboren baby op verpleegafdeling B2 i Patiënteninformatie Als uw kindje nog niet naar huis mag Slingeland Ziekenhuis Inleiding Gefeliciteerd

Nadere informatie

Goed voorbereid op de opname van uw kind

Goed voorbereid op de opname van uw kind Goed voorbereid op de opname van uw kind Kinderkliniek mca.nl Inhoudsopgave Contact opnemen 3 Bereid uw kind voor op de opname 3 Filmpjes en fotoverhalen 5 Wat neemt u mee voor uw kind? 5 Dag van Opname

Nadere informatie

Afdeling 5 HMC Westeinde Cardiologie

Afdeling 5 HMC Westeinde Cardiologie Afdeling 5 HMC Westeinde Cardiologie Hartelijk welkom op de afdeling Cardiologie (C5) van HMC Westeinde. In deze folder vindt u informatie over uw verblijf op de afdeling. De verpleegafdeling De afdeling

Nadere informatie

Samen met uw pasgeboren baby op verpleegafdeling B2

Samen met uw pasgeboren baby op verpleegafdeling B2 Gynaecologie / Verloskunde Verpleegafdeling B2 Samen met uw pasgeboren baby op verpleegafdeling B2 i Patiënteninformatie Als uw kindje nog niet naar huis mag Slingeland Ziekenhuis Inleiding Gefeliciteerd

Nadere informatie

Kind en jeugdzorg Informatie boxen- en zalenunit

Kind en jeugdzorg Informatie boxen- en zalenunit Kind en jeugdzorg Informatie boxen- en zalenunit In deze folder willen wij u informeren over de gang van zaken op de boxen- en zalenunit. We proberen op de meest voorkomende vragen antwoord te geven. Mocht

Nadere informatie

Een onrustige baby (huilbaby)

Een onrustige baby (huilbaby) Een onrustige baby (huilbaby) Uw kind is aangemeld voor de polikliniek kindergeneeskunde van HMC Bronovo omdat het onrustig is, veel huilt en mogelijk minder goed drinkt. We spreken in dit geval van een

Nadere informatie

Praktische zaken rondom verzorging en voeding van uw baby

Praktische zaken rondom verzorging en voeding van uw baby Praktische zaken rondom verzorging en voeding van uw baby Tijdens de opname van uw baby hebben wij u zoveel mogelijk betrokken bij de verzorging en het voeden van uw baby. Het kan echter zo zijn dat u

Nadere informatie

Verblijf in een couveusesuite op de afdeling Neonatologie

Verblijf in een couveusesuite op de afdeling Neonatologie Kindergeneeskunde Verpleegafdeling B0 Neonatologie Verblijf in een couveusesuite op de afdeling Neonatologie i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Het Slingeland Ziekenhuis beschikt over

Nadere informatie

Opname voor een operatie in HMC Antoniushove

Opname voor een operatie in HMC Antoniushove Opname voor een operatie in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw opname en uw verblijf op de afdeling. Dag van opname Twee werkdagen voor uw opname

Nadere informatie

Video Interactie Begeleiding (op de kinderafdeling)

Video Interactie Begeleiding (op de kinderafdeling) Video Interactie Begeleiding (op de kinderafdeling) Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u als ouder/ verzorger met uw kind in het ziekenhuis komt. Het is dan belangrijk dat u ondersteuning krijgt

Nadere informatie

ROOMING-IN/ LOW CARE FRANCISCUS VLIETLAND

ROOMING-IN/ LOW CARE FRANCISCUS VLIETLAND ROOMING-IN/ LOW CARE FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Uw baby is kort na de geboorte opgenomen op de afdeling Kindergeneeskunde van het Vlietland Ziekenhuis. U bent als kraamvrouw ontslagen uit het ziekenhuis.

Nadere informatie

Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling

Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Locatie Antoniushove Informatie voor ouders F0076-3415 mei 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde

De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde Hartelijk welkom op afdeling 7 van HMC Westeinde. Deze folder is speciaal voor u gemaakt om u algemene informatie te geven over uw verblijf

Nadere informatie

De opname van u en uw baby bij Rhena. Als er extra zorg voor uw baby nodig is

De opname van u en uw baby bij Rhena. Als er extra zorg voor uw baby nodig is De opname van u en uw baby bij Rhena Als er extra zorg voor uw baby nodig is Inleiding De kinderarts heeft met u en uw partner besproken dat uw baby extra zorg nodig heeft. Daarom wordt u samen met uw

Nadere informatie

Afdeling Moeder en Kind. Neonatologie

Afdeling Moeder en Kind. Neonatologie Afdeling Moeder en Kind Neonatologie U en uw kind worden opgenomen op afdeling Moeder en Kind (2b) in een couveusesuite als uw kind na de geboorte extra zorg nodig heeft. Dit kan komen doordat een kind

Nadere informatie

De zuigelingen-unit. Vrouw Moeder Kind centrum

De zuigelingen-unit. Vrouw Moeder Kind centrum 00 De zuigelingen-unit Vrouw Moeder Kind centrum 1 De geboorte van uw kindje is een speciaal moment. Het zou het fijnste zijn wanneer u de periode hierna samen kunt doorbrengen. Helaas is dit niet altijd

Nadere informatie

Couveuse- en babykamer

Couveuse- en babykamer Couveuseen babykamer Inhoudsopgave Inleiding... 1 Artsen... 1 Hoofdverpleegkundige en teamleider... 1 Verpleegkundigen... 1 Maatschappelijk werk,humanistisch raadsvrouw en geestelijke verzorging.. 2 Fysiotherapeut...

Nadere informatie

Kinderafdeling. Dagopname bij kinderen

Kinderafdeling. Dagopname bij kinderen Kinderafdeling Datum en tijd U wordt met uw kind (dag), (datum) om uur verwacht. Plaats U meldt zich bij de receptie(hoofdingang). Hier wijst men u de weg naar de kinderafdeling op de vierde etage (afdeling

Nadere informatie

Welkom voor een dagopname op de kinderafdeling

Welkom voor een dagopname op de kinderafdeling Welkom voor een dagopname op de kinderafdeling Locatie Westeinde Informatie voor ouders F0262-1011 mei 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

H Het verblijf op de kinderen jongerenafdeling

H Het verblijf op de kinderen jongerenafdeling H.76686.0417 Het verblijf op de kinderen jongerenafdeling 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 4 Indeling van de kinder- en jongerenafdeling... 5 Medewerkers... 5 Contact met de afdeling... 6 Uitstel van opname...

Nadere informatie

Dagopname kinderafdeling (E2)

Dagopname kinderafdeling (E2) KINDERGENEESKUNDE Dagopname kinderafdeling (E2) Een dagje in het ziekenhuis De medewerkers van de kinderafdeling heten u en uw zoon of dochter hartelijk welkom op afdeling E2. De ziekenhuissituatie is

Nadere informatie

KINDERGENEESKUNDE. De medewerkers van de kinderafdeling heten u en uw kind hartelijk welkom op de kinderafdeling (afdeling E2).

KINDERGENEESKUNDE. De medewerkers van de kinderafdeling heten u en uw kind hartelijk welkom op de kinderafdeling (afdeling E2). Couveusesuite KINDERGENEESKUNDE De medewerkers van de kinderafdeling heten u en uw kind hartelijk welkom op de kinderafdeling (afdeling E2). U bent net bevallen. Samen met uw pasgeboren baby bent u opgenomen

Nadere informatie

Welkom op de afdeling neonatologie

Welkom op de afdeling neonatologie Welkom op de afdeling neonatologie Uw kindje is bij ons op de afdeling neonatologie opgenomen. Dit is een kleinschalige afdeling die deel uitmaakt van het geboortecentrum. Door deze kleinschaligheid is

Nadere informatie

Verblijf op de Acute Opname Afdeling (AOA)

Verblijf op de Acute Opname Afdeling (AOA) Verblijf op de Acute Opname Afdeling (AOA) U bent via de spoedeisende hulp opgenomen op de Acute Opname Afdeling (AOA) in het HMC Westeinde. De AOA vindt u door route rood te volgen naar de zevende etage

Nadere informatie

Afdeling Neonatologie

Afdeling Neonatologie Afdeling Neonatologie Geachte ouder(s), verzorger(s) Uw baby is opgenomen op de afdeling Neonatologie. Op deze unit bevinden zich de couveuse- en babykamer. Verschillende medische redenen kunnen hier

Nadere informatie

Maatschap Urologie. Orchidopexie bij kinderen

Maatschap Urologie. Orchidopexie bij kinderen Maatschap Urologie Orchidopexie bij kinderen Datum en tijd U wordt met uw kind (dag), (datum) om uur verwacht. Plaats U meldt zich bij de receptie (hoofdingang). Hier wijst men u de weg naar de kinderafdeling

Nadere informatie

Klinisch bevallen. in het Elkerliek ziekenhuis.

Klinisch bevallen. in het Elkerliek ziekenhuis. Klinisch bevallen in het Elkerliek ziekenhuis www.jijwij.nl Deze brochure is geschreven voor vrouwen en hun partners die in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond gaan bevallen. Wat neem je mee Voor de bevalling

Nadere informatie

Wanneer u niet meer kunt genezen HMC Team Ondersteuning en Palliatieve zorg

Wanneer u niet meer kunt genezen HMC Team Ondersteuning en Palliatieve zorg Wanneer u niet meer kunt genezen HMC Team Ondersteuning en Palliatieve zorg Wanneer u niet meer kunt genezen of ouder en kwetsbaar bent, kunnen er vragen rijzen over het levenseinde. Deze fase van het

Nadere informatie

Over de intensive care Bewakingsapparatuur rondom een intensive care-bed

Over de intensive care Bewakingsapparatuur rondom een intensive care-bed Intensive care (IC) Deze folder is voor patiënten die zijn opgenomen op de intensive care (IC) van HMC (Haaglanden Medisch Centrum), voor hun familieleden en voor hun naasten. U vindt in de folder praktische

Nadere informatie

Opname op de kinderafdeling van MC Zuiderzee

Opname op de kinderafdeling van MC Zuiderzee Opname op de kinderafdeling van MC Zuiderzee Patiënteninformatie 1164640PR/1-2011 - Opname kinderafdeling MC Zuiderzee Inhoud 1 Inleiding 2 Voorbereiding 3 Wat neemt u mee? 4 Algemene punten 5 Opname 6

Nadere informatie

Algemene informatie rond de operatie bij een klinische opname op de kinderafdeling

Algemene informatie rond de operatie bij een klinische opname op de kinderafdeling Algemene informatie rond de operatie bij een klinische opname op de kinderafdeling Inleiding Deze folder geeft u enige algemene informatie wanneer uw kind een operatie moet ondergaan en wordt opgenomen

Nadere informatie

Afdeling C5 MCH Westeinde

Afdeling C5 MCH Westeinde Afdeling C5 MCH Westeinde Informatie voor patiënten Cardiologie F0858-1150 januari 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Moeder&Kind Centrum...5 Gezinsgerichte zorg...6 Medisch team...7 Televisie/ internet/ telefoon...8 Beeldopnames...9

Inhoudsopgave. Moeder&Kind Centrum...5 Gezinsgerichte zorg...6 Medisch team...7 Televisie/ internet/ telefoon...8 Beeldopnames...9 Kraamsuites Inhoudsopgave Welkom...4 Moeder&Kind Centrum...5 Gezinsgerichte zorg...6 Medisch team...7 Televisie/ internet/ telefoon...8 Beeldopnames...9 Bezoek...9 Geboorteaangifte... 10 Parkeren... 10

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. o v e r verpleegafdeling Oost 1

I N F O R M A T I E. o v e r verpleegafdeling Oost 1 I N F O R M A T I E o v e r verpleegafdeling Oost 1 Als u deze folder krijgt bent of wordt u opgenomen op de kraamafdeling. Een onbekende omgeving, onbekende regels en onbekende mensen. Om u wat houvast

Nadere informatie

NEONATOLOGIE. Moeder-en-kindsuite KINDEREN

NEONATOLOGIE. Moeder-en-kindsuite KINDEREN NEONATOLOGIE Moeder-en-kindsuite KINDEREN Moeder-en-kindsuite Beste ouders, Van harte welkom op de moeder-en-kindsuite van de afdeling Neonatologie. Deze unieke voorziening maakt het voor u mogelijk om

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Welkom op onze afdeling. Wij hopen dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn. Met deze folder willen wij u wegwijs maken op

Nadere informatie

Kindergeneeskunde. Opname pasgeborene op de babyafdeling

Kindergeneeskunde. Opname pasgeborene op de babyafdeling Kindergeneeskunde Opname pasgeborene op de babyafdeling Algemeen Gefeliciteerd met de geboorte van uw baby. Hartelijk welkom op de babyafdeling van ons ziekenhuis. Deze folder is bedoeld voor ouders van

Nadere informatie

Klinisch bevallen in het Elkerliek ziekenhuis

Klinisch bevallen in het Elkerliek ziekenhuis Klinisch bevallen in het Elkerliek ziekenhuis Dit document bevat vertrouwelijke informatie van JijWij. Het kopiëren en/of verspreiden van dit document zonder voorgaand schriftelijke toestemming van JijWij

Nadere informatie

Afdeling H2a groen, HMC Antoniushove Oncologie/hematologie

Afdeling H2a groen, HMC Antoniushove Oncologie/hematologie Afdeling H2a groen, HMC Antoniushove Oncologie/hematologie Hartelijk welkom op de afdeling Oncologie/hematologie van HMC Antoniushove. De afdeling bevindt zich op de tweede etage. In deze folder vindt

Nadere informatie

Informatie over de Kinder- en jeugdafdeling (1B) Voor ouders en/of verzorgers

Informatie over de Kinder- en jeugdafdeling (1B) Voor ouders en/of verzorgers Informatie over de Kinder- en jeugdafdeling (1B) Voor ouders en/of verzorgers Inhoudsopgave Inleiding... 1 Afdeling 1B is de Kinder-jeugdafdeling... 1 Medewerkers van de afdeling... 1 Artsen... 2 Hoofdverpleegkundige...

Nadere informatie

Geboren met een infectie

Geboren met een infectie Geboren met een infectie Uw kind is opgenomen vanwege een mogelijke infectie. De behandelend arts en de verpleegkundigen hebben u uitleg gegeven over dit ziektebeeld, de onderzoeken, de behandeling en

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1123-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Klinisch bevallen in het Elkerliek ziekenhuis

Klinisch bevallen in het Elkerliek ziekenhuis Klinisch bevallen in het Elkerliek ziekenhuis Dit document bevat vertrouwelijke informatie van JijWij. Het kopiëren en/of verspreiden van dit document zonder voorgaand schriftelijke toestemming van JijWij

Nadere informatie

Begeleiding thuis. Folder 3. Centrum Vrouw, Moeder & Kind Ziekenhuis Tjongerschans

Begeleiding thuis. Folder 3. Centrum Vrouw, Moeder & Kind Ziekenhuis Tjongerschans Begeleiding thuis Folder 3 Centrum Vrouw, Moeder & Kind Ziekenhuis Tjongerschans Inhoudsopgave 1 Voorwaarden voor vervroegd ontslag... 1 2 Getekende verklaring voor vervroegd ontslag... 1 3 Welke begeleiding

Nadere informatie

Bevallen en verblijven op de suites

Bevallen en verblijven op de suites Bevallen en verblijven op de suites Welkom U bent vanwege uw bevalling opgenomen in het Flevoziekenhuis en verblijft in de kraamsuite van de afdeling verloskunde (G0). Het woord kraamsuite gebruiken we

Nadere informatie

Afdeling 6 MCH Antoniushove

Afdeling 6 MCH Antoniushove Afdeling 6 MCH Antoniushove Informatie voor patiënten Cardiologie F1042-1610 februari 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Afdeling C6B MCH Westeinde

Afdeling C6B MCH Westeinde Afdeling C6B MCH Westeinde Informatie voor patiënten Oncologie F1015-1163 augustus 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK

Nadere informatie

Klinisch Kraambed op de afdeling verloskunde

Klinisch Kraambed op de afdeling verloskunde Klinisch Kraambed op de afdeling verloskunde Door uw behandelend arts is, in samenwerking met de psychiater, afgesproken dat u de eerste dagen van uw kraamtijd op de kraamafdeling doorbrengt. Met deze

Nadere informatie

dagbehandeling bij kinderen

dagbehandeling bij kinderen patiënteninformatie dagbehandeling bij kinderen Binnenkort wordt uw kind voor een behandeling of ingreep opgenomen op afdellng Dagbehandeling, locatie F1. Wat kunt u thuis doen om uw kind voor te bereiden

Nadere informatie

De afdeling Medische Psychologie

De afdeling Medische Psychologie De afdeling Medische Psychologie U bent verwezen naar een psycholoog van de afdeling Medische Psychologie. In deze folder leest u met welke klachten u een verwijzing naar de psycholoog kunt krijgen. In

Nadere informatie

Afdeling Kinderdagbehandeling

Afdeling Kinderdagbehandeling Afdeling Kinderdagbehandeling Locatie Zwijndrecht Albert Schweitzer ziekenhuis colofon februari 2015 pavo 0565 Inleiding Binnenkort wordt uw kind voor een dagbehandeling opgenomen in het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Afdeling 1 MCH Antoniushove

Afdeling 1 MCH Antoniushove Afdeling 1 MCH Antoniushove Neurochirurgie en Orthopedie Informatie voor patiënten F0163-3415 juni 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Couveusesuites en couveusekamer

Couveusesuites en couveusekamer Couveusesuites en couveusekamer Uw kind is opgenomen op een couveusesuite of op de couveusekamer van het Maasziekenhuis Pantein. In deze folder leest u alles over de afdeling dat voor u, als ouder, belangrijk

Nadere informatie

ROOMING-IN FRANCISCUS VLIETLAND

ROOMING-IN FRANCISCUS VLIETLAND ROOMING-IN FRANCISCUS VLIETLAND Ziek zijn en ook nog weg van huis is voor de meeste kinderen een vervelende ervaring. Daarom willen wij op de afdeling Kindergeneeskunde het gewone leven tijdens de opname

Nadere informatie

Bloedafname bij kinderen

Bloedafname bij kinderen Bloedafname bij kinderen U ontvangt deze informatie omdat er door de huisarts, kinderarts of andere hulpverlener is besloten om bloed te laten afnemen bij uw kind. Deze folder is bedoeld om uw kind, maar

Nadere informatie

De afdeling Dagbehandeling

De afdeling Dagbehandeling De afdeling Dagbehandeling MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F0633-3415 april 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Nucleaire Geneeskunde

Nucleaire Geneeskunde Nucleaire Geneeskunde Patiënten die door hun arts naar de afdeling Nucleaire Geneeskunde worden verwezen, stellen ons regelmatig vragen over de onderzoeken die wij verrichten. Hieronder volgt een aantal

Nadere informatie

Ouderparticipatie en rooming-in

Ouderparticipatie en rooming-in Ouderparticipatie en rooming-in Albert Schweitzer ziekenhuis Kinderafdeling december 2011 pavo 0062 Inleiding Tijdens het verblijf van uw kind in het ziekenhuis, bent u als ouder dag en nacht van harte

Nadere informatie

Niet ingedaalde zaadbal bij kinderen

Niet ingedaalde zaadbal bij kinderen Niet ingedaalde zaadbal bij kinderen Tijdens de zwangerschap ontwikkelen de zaadballen (testikels) zich bij jongetjes in de buik. Ongeveer een maand voor de geboorte zijn de zaadballen via de lies in de

Nadere informatie

kwaliteitskeurmerk voor onze Kinderafdeling, in december 2008 door het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontvangen. KINDERAFDELING

kwaliteitskeurmerk voor onze Kinderafdeling, in december 2008 door het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontvangen. KINDERAFDELING kwaliteitskeurmerk voor onze Kinderafdeling, in december 2008 door het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontvangen. KINDERAFDELING In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie

Nadere informatie

Familieparticipatie tijdens de opname

Familieparticipatie tijdens de opname Familieparticipatie tijdens de opname Op de afdeling Chirurgie van HMC Antoniushove kan een familielid, vriend(-in) of kennis van de patiënt intensief bij de zorg betrokken worden. Voorwaarde hierbij is

Nadere informatie

Implanteerbare hartritmemonitor

Implanteerbare hartritmemonitor Implanteerbare hartritmemonitor Uw cardioloog heeft u een hartritmemonitor aangeraden om de oorzaak van uw klachten te kunnen vinden. Deze kleine monitor wordt onder uw huid ingebracht (geïmplanteerd).

Nadere informatie

Geelzien bij baby s Hyperbilirubinemie

Geelzien bij baby s Hyperbilirubinemie Geelzien bij baby s Hyperbilirubinemie Uw baby is opgenomen op de Zuigelingenunit. In deze folder leest u wat geelzien bij baby s betekent en welke behandelmogelijkheden er zijn. Geelzien Een baby wordt

Nadere informatie

Kind en jeugdzorg Informatie boxen- en zalenunit

Kind en jeugdzorg Informatie boxen- en zalenunit Kind en jeugdzorg Informatie boxen- en zalenunit In deze folder willen wij u informeren over de gang van zaken op de boxen- en zalenunit. We proberen op de meest voorkomende vragen antwoord te geven. Mocht

Nadere informatie

Verloskunde Als uw baby extra zorg nodig heeft.

Verloskunde Als uw baby extra zorg nodig heeft. Verloskunde Als uw baby extra zorg nodig heeft www.nwz.nl Inhoud Opname op de afdeling verloskunde 3 Het team van de afdeling verloskunde 4 Hoe draagt u zelf bij aan veilige zorg? 5 Ontwikkelingsgerichte

Nadere informatie

Dagopname kind. De opnamedag Op de dag van behandeling meldt u zich bij de afdeling opname.

Dagopname kind. De opnamedag Op de dag van behandeling meldt u zich bij de afdeling opname. Dagopname kind De medewerkers van de kinderafdeling heten u en uw zoon of dochter hartelijk welkom in het Moeder & Kind Centrum. De ziekenhuissituatie is misschien nieuw voor u. Wees daarom niet bang om

Nadere informatie

Zorgplan Longoperatie

Zorgplan Longoperatie Zorgplan Longoperatie U bent opgenomen voor een longoperatie. In het zorgplan leest u over het verloop van de zorg rondom uw operatie. U vindt hierin een overzicht van wat u per dag kunt verwachten. Dit

Nadere informatie

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling 10, MCH Westeinde Informatie voor patiënten F0541-1011 december 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester

Nadere informatie

Verpleegafdeling B2. Patiënteninformatie. Verpleegafdeling B2 Kraamzorg/Verloskunde. Slingeland Ziekenhuis

Verpleegafdeling B2. Patiënteninformatie. Verpleegafdeling B2 Kraamzorg/Verloskunde. Slingeland Ziekenhuis Verpleegafdeling B2 Verpleegafdeling B2 Kraamzorg/Verloskunde i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Welkom Wij heten u van harte welkom op de kraamafdeling (verpleegafdeling B2). Op deze afdeling

Nadere informatie

Speciale aandacht voor ouderen tijdens een opname

Speciale aandacht voor ouderen tijdens een opname Speciale aandacht voor ouderen tijdens een opname In Haaglanden Medisch Centrum (HMC) zijn op verschillende afdelingen oudere patiënten opgenomen. Het blijkt dat bij een ziekenhuisopname regelmatig een

Nadere informatie

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

Vrijheidsbeperkende interventies Informatie voor patiënten, familie en andere betrokkenen

Vrijheidsbeperkende interventies Informatie voor patiënten, familie en andere betrokkenen Vrijheidsbeperkende interventies Informatie voor patiënten, familie en andere betrokkenen De behandelend arts of de verpleegkundige heeft met u gesproken over het toepassen van vrijheidsbeperkende interventies

Nadere informatie

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Klinische Geriatrie Klinische geriatrie is een medisch specialisme dat zich richt op de oudere mens. In deze brochure leest u meer over de lichamelijke, psychische en sociale problemen die in deze leeftijdsgroep

Nadere informatie

Kromstand van de penis Voorbereiding Medicijnen Preoperatief spreekuur Nuchter zijn De opname

Kromstand van de penis Voorbereiding Medicijnen Preoperatief spreekuur Nuchter zijn De opname Nesbitt Binnenkort wordt u in het ziekenhuis opgenomen voor een operatie van de penis. In deze folder leest u over de voorbereidingen, de operatie en de nazorg. Kromstand van de penis Bij sommige mannen

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker

De pedagogisch medewerker De pedagogisch medewerker Informatie voor ouders/verzorgers F0916-1250 juni 2010 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam

Nadere informatie

neosuite in het Anna Paviljoen

neosuite in het Anna Paviljoen neosuite in het Anna Paviljoen Inhoud Bezoek 4 Bezoek van kinderen tot 6 jaar 4 Bloemen 5 Contact met het Anna Paviljoen 6 Couveusecamera 3 Fotograferen en filmen in het Anna Paviljoen 5 Geld en kostbaarheden

Nadere informatie

Borstvoeding met behulp van een tepelhoedje

Borstvoeding met behulp van een tepelhoedje Borstvoeding met behulp van een tepelhoedje U geeft borstvoeding aan uw baby. Problemen met aanleggen en drinken kunnen vaak verholpen worden met goede instructies en oefening. Soms kan een tepelhoedje

Nadere informatie

Opname voor de oogarts op de Behandelafdeling of Kortverblijfafdeling

Opname voor de oogarts op de Behandelafdeling of Kortverblijfafdeling Opname voor de oogarts op de Behandelafdeling of Kortverblijfafdeling Belangrijk voor als u algehele verdoving krijgt Voor deze behandeling, ingreep of onderzoek dient u nuchter te blijven; dit betekent

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Welkom op onze afdeling. Wij hope dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn. Met deze folder willen wij u wegwijs maken op

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Informatie voor kraamvrouwen

Patiënteninformatie. Informatie voor kraamvrouwen Informatie voor kraamvrouwen De afdeling U bent als kraamvrouw opgenomen op de afdeling 1a, de moeder kind unit. Op deze afdeling worden zowel kinderen in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar verpleegd als ook

Nadere informatie

De couveuseafdeling. Welkom. De afdeling. Het team. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw zoon of dochter.

De couveuseafdeling. Welkom. De afdeling. Het team. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw zoon of dochter. De couveuseafdeling Welkom Van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw zoon of dochter. Uw kind is opgenomen op de couveuseafdeling voor behandeling en/of verzorging. Wij doen ons uiterste best om de

Nadere informatie

Afdeling 11 MCH Antoniushove

Afdeling 11 MCH Antoniushove Afdeling 11 MCH Antoniushove Interne geneeskunde Longgeneeskunde Informatie voor patiënten F1013-1580 juni 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Rooming in kraamvrouw op de kinderafdeling. Patiënteninformatie Kraamvrouw op de kinderafdeling

Rooming in kraamvrouw op de kinderafdeling. Patiënteninformatie Kraamvrouw op de kinderafdeling Rooming in kraamvrouw op de kinderafdeling Patiënteninformatie Kraamvrouw op de kinderafdeling Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Rooming in 2.1 Verblijf 2.2 Toilet en douche gebruik 2.3 Eten 2.4 Koffie en Thee

Nadere informatie

Opname voor een operatie in MCH Antoniushove

Opname voor een operatie in MCH Antoniushove Opname voor een operatie in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1128-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Poliklinische operatiekamer

Poliklinische operatiekamer Poliklinische operatiekamer U heeft een afspraak voor een ingreep op een poliklinische operatiekamer (POK). De poliklinische operatiekamers bevinden zich op de 3e etage van HMC Bronovo, route 98. De arts

Nadere informatie

Groeihormoontest Clonidine-test

Groeihormoontest Clonidine-test Groeihormoontest Clonidine-test Uw kind wordt een dag op de afdeling Kindergeneeskunde opgenomen voor een groeihormoontest (clonidine-test). Tijdens dit onderzoek krijgt uw kind een medicijn toegediend.

Nadere informatie

Afdeling E Kraam/gynaecologie

Afdeling E Kraam/gynaecologie U bent opgenomen op afdeling E, kraam/gynaecologie, van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling E maakt deel uit van het Centrum voor verloskunde en gynaecologie. In deze brochure treft u informatie

Nadere informatie

Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen

Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen U wordt op:... (datum) om... uur verwacht op het Vrouw-Moeder-Kind centrum (2e etage). De behandelend specialist is:... Telefoon polikliniek:...

Nadere informatie

AFDELING SHORT STAY FRANCISCUS VLIETLAND

AFDELING SHORT STAY FRANCISCUS VLIETLAND AFDELING SHORT STAY FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding U wordt opgenomen op de afdeling Short Stay. Een ziekenhuisopname is over het algemeen een ingrijpende gebeurtenis, waar in korte tijd veel op u afkomt.

Nadere informatie

Een hersentumor Symptomen Doel van de operatie

Een hersentumor Symptomen Doel van de operatie Hersenoperatie Uw neuroloog heeft een tumor in uw hersenen geconstateerd. Hiervoor moet u binnenkort een operatie ondergaan (craniotomie genoemd). De ingreep wordt uitgevoerd door de neurochirurg. In deze

Nadere informatie

BRMO Maatregelen tegen verspreiding

BRMO Maatregelen tegen verspreiding BRMO Maatregelen tegen verspreiding Bij u is een Bijzonder Resistente Micro-Organisme gevonden, ook wel BRMO genoemd. Deze bacteriën kunnen een stofje (ESBL) produceren, dat ervoor kan zorgen dat bepaalde

Nadere informatie

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2.

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Welkom Beste ouders Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, geven wij u hierbij graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van

Nadere informatie