Programma 120-daagse camperreis van Caïro naar Kaapstad; Trans Afrika

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma 120-daagse camperreis van Caïro naar Kaapstad; Trans Afrika"

Transcriptie

1 1 Programma 120-daagse camperreis van Caïro naar Kaapstad; Trans Afrika Week 1- Egypte: welkom in het land van de Farao s De GlobusOverland Trans Afrikareis start vanuit Italië. Met de boot vaart u in 6 dagen tijd van Venetië naar Egypte. Tijdens de overtocht overnacht u in eenvoudige maar schone kajuiten en kunt u te allen tijde bij uw camper. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw camper op de boot te zetten en zelf vanuit Italië naar Egypte te vliegen. Gezamenlijk halen wij in Alexandrië de campers uit de haven. In de tussentijd heeft u gelegenheid om de plek te bezoeken waar vroeger de indrukwekkende vuurtoren van Alexandrië heeft gestaan, welke behoorde tot 1 van de zeven wereldwonderen. In Caïro bezoeken wij uiteraard het beroemde museum en het nabijgelegen Gizeh. De piramides en de liggende Sphinx alhier zijn bijzonder fotogeniek en tijdens onze doorreis zullen wij elke kilometer blij zijn met de geweldige dieselprijs in dit land. Voor nog geen 13 cent per liter gooien wij de tank met plezier vol! Week 2- Egypte: maanlandschappen in de woestijn Wij rijden tegen de klok in door de White Desert en verbazen ons keer op keer over de geweldige rotsformaties die wij hier tegen komen. Het lijkt wel een maanlandschap, maar dan wél met goede asfaltwegen! Wij bezoeken o.a. de oaseplaats Farafra en genieten van de heerlijke warmwaterbronnen in deze plaats. Wist u trouwens dat wij eerst door de Black Desert rijden, voordat wij in de White Desert uitkomen? Daar waar de zwarte woestijn ontstaat door erosie van gesteente wordt de witte woestijn gevormd door kalk. Beide woestijnen hebben wegen met goed asfalt. Als wij aankomen in de plaats Luxor parkeren wij onze campers veilig op een bewaakte plaats en kunnen wij genieten van een heerlijk ontspannen Nilecruise. Tijdens deze 8-daagse Nilecruise ontdekt u vrijwel alle hoogtepunten welke behoren bij een geschiedenisrijk land als Egypte. Zo bezoeken wij o.a. de tempels van Luxor, Karnak, Edfu en Kom Ombo, de lage en hoge dam van Aswan, de Vallei der Koningen en de kolossen van Memnon. Ook gaan wij naar de botanische tuinen op Lord Kitschner eiland, welke wij via een traditionele Felouka zeilboot bereiken. Deze 8-daagse Nilecruise is op basis van full-pension en in de reissom inbegrepen!

2 2 Week 3-Sudan: vriendelijkheid in een onbemind land Om vanuit Egypte in Sudan te komen moeten wij gebruik maken van de boot. De grenspost waar je met de camper naar toe zou kunnen rijden is namelijk militair gebied en voor ons niet toegankelijk. Gelukkig hebben wij de boot en in 1 dag varen wij over het lake Nasser van Aswan naar Wadi Halfa. Onderweg niet vergeten naar rechts te kijken zodat u vanaf het water de imposante tempels van Abu Simbel ziet. Sinds een aantal maanden is het weer rustig in Sudan. Gelukkig maar, want Sudan is wellicht het mooiste land waar wij doorheen rijden. De bevolking is bijzonder vriendelijk en is blij ons te kunnen verwelkomen. Het is voor hen een eer dat wij hun land bezoeken! Waarschijnlijk wist u niet dat Sudan méér piramides telt dan Egypte. Vanzelfsprekend gaan wij hier dan ook naar op zoek. Niet naar allemaal natuurlijk, maar wel naar de mooiste. Ondanks dat de weg naar deze piramides toe niet geheel is geasfalteerd, is deze prima te berijden met uw camper. In Khartoum kunnen wij voor het eerst genieten van grote glazen vers geperst vruchtensap. Van kiwi s tot aardbeien en van sinaasappels tot mango s. Alles wordt omgetoverd tot heerlijke en kleurrijke vruchtenshakes. Voor één kwartje! Deze overdosis aan vitamines zet zich voort in Ethiopië waar wij in de vierde week van deze Overlandreis zullen aankomen. Week 4- Ethiopië: graslanden en koffieceremonies Ethiopië is groener dan u in eerste instantie zult vermoeden. Via het National Park Dinder in Sudan passeren wij de rustige grensplaats Galabad. s Nachts slapen wij o.a. op een mooie overnachtingsplaats met uitzicht op het beroemde Lake Tana, waar u een boottochtje kunt maken op zoek naar de eerste nijlpaarden en krokodillen van deze reis. Als u liever geniet van een koel biertje naast uw camper kan dat natuurlijk ook. Immers; bij de reizen van GlobusOverland heeft u alle vrijheid en niets is verplicht. In Addis Abeba maken wij ons langzaam op voor de dierenlanden Kenia en Tanzania. Maar niet vóórdat wij een traditionele koffieceremonie hebben bijgewoond. Ethiopiërs drinken graag koffie en zij doen dit doorgaans drie keer per dag. Het is tamelijk onbeleefd als je niet minstens drie koppen koffie drinkt. Immers, men zegt hier dat de geestverruiming pas plaats vindt als de gehele ceremonie van Abol (de eerste ronde), Tona (de tweede ronde) en Baraka (de derde ronde) wordt doorlopen. Als de koffie u wellicht teveel wordt, dan haalt u toch gewoon een biertje met een oerhollandse bitterbal of kroket bij Wim: hij is jaren geleden neergestreken in de hoofdstad van Ethiopië en biedt reizigers zoals wij heerlijke nederlandse versnaperingen aan.

3 3 In de authentieke plaats Yabello bezoeken wij een lokale markt waar u niet alleen levend vee, maar ook allerlei lokale producten en attributen kunt kopen. Als één van de weinige blanken in dit dorp zijn juist wij de attractie voor de bevolking. Omdat campsites hier nauwelijks te vinden zijn, overnachten wij op de parkeerplaats van een eenvoudig hotel en eten het bekende Ethiopische gerecht Injera in een plaatselijk restaurant. Week 5 & 6 Kenia: Wij passeren de evenaar bij Nanyuki In Kenia passeren wij niet alleen de evenaar, maar zien wij ook dieren, dieren en nog eens dieren. Uiteraard gaan wij op zoek naar de Big Five ; Luipaard, Buffel, Leeuw, Olifant en de Neushoorn. In Nairobi overnachten wij op een campsite waar veel Overlanders samenkomen en praten wij s avonds na over de belevenissen die wij hebben meegemaakt. Vanuit Nairobi kunt u een bezoek brengen aan het Maasai Mara National Park, of het National Park van Nairobi. Wat ook zeker niet gemist mag worden is het nationale museum van Nairobi. Wij zullen dit museum dan ook gezamenlijk ontdekken. s Avonds staat er wederom iets moois op ons menu: dineren in een restaurant waar werkelijk alle soorten vlees worden geserveerd. Van struisvogel tot gnoe en van buffel tot krokodil. Dit is dus uw kans om écht game meat te proberen. Uiteraard hebben wij ook gedacht aan de vegetariërs onder ons. Er is keuze genoeg. Week 7 & 8 Tanzania: Big 5, Kilimanjaro en Zanzibar De Britse popgroep Toto had in de jaren tachtig een wereldwijde hit met het lied Africa. In dit lied komt de volgende zin voor:...i know that I must do what's right, as sure as Kilimanjaro rises like Olympus above the Serengeti... Beter kunnen wij het niet verwoorden. Het is werkelijk magistraal om met uw eigen camper langs deze hoogste berg van Afrika te rijden. Met een hoogte van 5895 meter is het zelfs mogelijk om deze berg zonder berguitrusting te beklimmen! U vindt hierover meer informatie op onze website onder pakket A. Voor degenen die het wat rustiger aan willen doen is er gelegenheid om het tropische eiland Zanzibar te bezoeken. Uw camper blijft veilig achter op de campsite terwijl u met een boot in een paar uur tijd naar Stone Town vaart. U verblijft hier 3 nachten o.b.v. logies en ontbijt in een middenklasse hotel in het centrum. Tijdens een citytour ontdekt u o.a. het oude gedeelte van Stone Town, gaat u op zoek naar kruiden en is er ook een dagexcursie inclusief boottocht naar Changuu eiland ingepland. Op onze website vindt u meer over deze excursie onder Pakket B.

4 4 Tijdens ons bezoek aan Tanzania brengen wij ook een bezoek aan het gebied van de Ngorongoro krater. Gezamenlijk maken wij hier opnieuw een geweldige gamedrive en als u geen genoeg kunt krijgen van de vele wilde dieren kunt u nogmaals op safari in de nabijgelegen Serengeti waar jaarlijks de indrukwekkende migratie plaatsvindt van honderdduizenden buffels, gnoes en gazellen. Om dit schouwspel te kunnen aanvaarden heeft u een ander vervoermiddel nodig dan een standaard camper, dus laat u uw camper veilig achter op de beveiligde campsite en kunt u gebruik maken van een speciale 4x4 tour die wij voor u kunnen organiseren. Ook bestaat de mogelijkheid om met een hete luchtballon over het Serengeti park heen te vliegen! Met als klap op de vuurpijl een glas champagne ter afsluiting. Week 10 & 11 Malawi: arm maar rijk! Malawi is voor Afrikaanse begrippen een klein land maar nog altijd 3,5 keer groter dan Nederland. Het land staat bekend om zijn grote meer; het Lake Malawi maakt zo n 20% van het land uit en vanzelfsprekend maken wij een mooie boottocht in de ochtend. U kunt hier ook snorkelen en duiken. s Avonds grillen wij gezamenlijk verse vis uit het meer op het mooie strand waarop onze campers geparkeerd staan. s Nachts valt u in slaap door het geruis van de golfslag, want ook dat is hier aanwezig. De wegen zijn voor een arm land als Malawi over het algemeen in redelijke staat, maar kunnen zoals in heel Afrika, door overstromingen etc. soms een uitdaging vormen. Gelukkig rijden de reisbegeleiders in een sterke 4x4 auto die u altijd kunnen helpen in geval van nood of pechgevallen. De afstanden tussen de grote plaatsen zijn klein en daardoor makkelijk te rijden. Wat zeer populair is in dit land is houtsnijden. Op vele plaatsen langs de weg worden spullen uit hout gesneden en dit zorgt gelijk voor unieke en bijzondere souveniers. Ter afsluiting aan dit mooie land maken wij een gamedrive in het Liwonde N.P.

5 5 Week 12 Mozambique: een parel van rust aan de kust Na een jarenlange burgeroorlog kruipt Mozambique langzaam uit haar isolement. Steeds meer wegen zijn hersteld van de schade terwijl toeristen hun weg weer terugvinden naar de hagelwitte stranden aan de kust. In Mozambique rusten wij verdiend uit van de afgelopen weken en doen energie op voor het laatste stuk van onze Trans Afrika Overlandreis. Ook staat een citytour in Maputo op ons program. Weest u niet verbaasd als u tijdens het rijden op iedere hoek van de straat heerlijkheden kunt kopen zoals verse garnalen, grote cashewnoten en gegrilde maiskolven. Het smaakt allemaal heerlijk en de verkopers zijn blij u als klant te mogen rekenen... Week 13, 14 & 15 Swaziland, Lesotho en Zuid Afrika: wat vlieg de tijd! Swaziland, of beter gezegd het Koninkrijk Swaziland, ligt ingesloten tussen Zuid Afrika en Mozambique. Er zijn twee hoofdsteden: Mbabane en Lobamba. De eerste is de bestuurlijke hoofdstad en de tweede de Koninklijke. Het gebied van Swaziland werd jaar geleden al bewoond, maar de huidige Swazibevolking kwam hier pas aan het einde van de 18e eeuw naar toe. Waarschijnlijk was de eerste bewoner de zoon van Shaka Zoeloe die u wellicht nog kent van de TV serie uit de jaren 80. Via de indrukwekkende bergketen Drakensbergen rijden wij richting Lesotho. Lesotho heette tot aan haar onafhankelijkheid in 1966 Basutoland en is één van de drie landen ter wereld welke volledig omgeven zijn door één ander land. (De andere twee zijn Vaticaanstad en San Marino) Vrijwel het gehele land ligt op een hoogte tussen 1400 en 1800 meter. In Malealea parkeren wij onze campers op een mooie campsite en genieten van de geweldige atmosfeer in dit kleine bergdorpje. U kunt hier wandelen, paardrijden en voor de sportievelingen onder de deelnemers is er mogelijkheid tot bergbeklimmen en abseilen. Als wij in Swaziland en Lesotho zijn geweest heeft de weg ons ook al door het legendarische Krugerpark geleid. Dit prachtige natuurpark staat bekend om zijn diversiteit in dieren en zijn geasfalteerde wegen. Ideaal om met onze eigen camper doorheen te rijden dus. Maar past u wel op voor overstekende olifanten! De weg richting Kaapstad verloopt deels langs de geweldige Tuinroute. Deze route dankt haar naam aan de uitbundige flora die het hele jaar bloeit. Wij rijden door Port Elizabeth, Plettenberg en het gezellige Knysna. Wereldwijd bekend zijn ook de Afrikaanse wijnen. In de plaats Paarl laten wij ons deze wijnen dan ook uitstekend smaken tijdens een uitgebreide wine tasting. Goeie wijn die baie lekker smaak!

6 6 Na 4 maanden overlanden bereiken wij onze voorlopige eindbestemming Kaapstad. Maar voordat het eerste gedeelte van onze camperreis écht ten einde is raken wij onder de indruk van ons bezoek aan Robbeneiland, alwaar Nelson Mandela 27 jaar in de gevangenis vastzat. Deze gevangenis op het eiland is nu een drukbezocht museum. Op weg naar Kaap de Goede Hoop parkeren wij eerst onze campers aan de voet van de bekende Tafelberg en gaan met de gondelbaan naar boven. Bovenop de tafelberg hebben wij een fantastisch uitzicht over de stad en het Waterfront. Eenmaal beneden zullen wij onze weg vervolgen en rijden via Simonstown naar Kaap die Goeie Hoop ; het uiterste puntje van het Afrikaanse continent waar wij deze éénmalige en unieke reis gezamenlijk zullen afsluiten met een uitgebreid Zuid Afrikaans diner. Hier eindigt de georganiseerde 120-daagse camperreis en verzorgen wij de verscheping van uw camper terug naar Nederland. Of kiest u er wellicht voor om met ons de 40-daagse verlenging te maken naar Namibië, Botswana en Zimbabwe? U bent er nu immers toch! Programma 40-daagse verlenging Trans Afrika: Namibië, Botswana en Zimbabwe Week 17 Zuid Afrika: een weekje vakantie om bij te komen Na aankomst in Kaapstad genieten wij eerst van een weekje welverdiende vakantie voordat wij verder gaan met de 40-daagse verlenging van onze Afrikareis. De Tafelberg en Cape Point hebben wij reeds gezien. De andere bezienswaardigheden die Kaapstad te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld het waterfront, zien wij tijdens een uitgebreide citytour aan het einde van deze week. Week 18 & 19 Namibië: Onze Overlandreis gaat verder Na een laatste nacht in het heerlijke Kaapstad wordt het tijd om weer verder te reizen met onze campers. Vanaf hier gaan wij niet meer naar het zuiden, maar sinds lange tijd weer noordwaarts! Via het immer prachtige Namaqualand komen wij aan bij de grens met Namibië. In vergelijking met andere Afrikaanse grensovergangen een verademing, want erg lang wachten hoeven wij hier waarschijnlijk niet. Wij overnachten op een mooie campsite nabij de Fish River canyon. Hier hebben wij een spectaculair uitzicht over de canyon die door veel mensen mooier wordt gevonden dan de Grand Canyon in de USA. Logisch ook: het is hier veel stiller, er is geen neonverlichting in de

7 7 buurt en massatoerisme is hier nog onbekend. Het is mogelijk om hier onder begeleiding van een goede gids af te dalen in deze spectaculaire kloof. Het geweldig grote zandduin Dune 45 vinden wij in het Namib-Naukluft Park op onze weg naar de sossusvlei. De voet van dit 80 meter hoge duin kunnen we met onze campers makkelijk bereiken en degenen die de benen even willen strekken kunnen m zelfs beklimmen! Wij zullen hier in de vroege ochtend zijn, zodat wij de grootste warmte voor zijn. Als u terugkomt van de beklimming zullen de reisbegeleiders u opwachten met verse jus d orange. Twee kilometer verderop ontmoeten wij elkaar weer voor een excursie naar de Deadvlei. Deze vallei was 900 jaar geleden een oase met o.a. acaciabomen, maar toen de waterstroom veranderde, veranderde ook het landschap drastisch. De oude bomen zijn verdroogd, maar niet versteend. Ze zien er zwartgeblakerd uit en dat komt door de intense hitte van de zon. Ter hoogte van de gezellige plaats Swakopmund passeren wij voor de 2 e keer de Kreeftskeerkring. Opnieuw komen wij in het gebied van de wilde dieren. Deze keer bezoeken wij Ethosha National Park en rijden hiervoor een stuk over de Trans Kalahari Highway. Ook hier kunnen wij met onze eigen campers prima rijden en kunnen wij de dieren niet slechts rijdend observeren, maar ook zittend, op de campsite met een biertje in de hand! In Etosha zijn namelijk diverse waterbassins aangelegd waar alle dieren graag op af komen. Het blijft werkelijk uniek om het dierenrijk van zó dichtbij mee te maken. Niet veel later bezoeken wij een traditionele Himbastam. Zij staan er o.a. om bekend zich nooit met water te wassen, simpelweg omdat dit hier bijzonder schaars is. In plaats van water smeren zij zich in met Otjize; een mengsel van kruiden, geitenvet en oker wat ervoor zorgt dat zij een prachtig rode gloed op hun huid krijgen. Week 20 Botswana: Een bijzonder land voor bijzondere momenten

8 8 In Botswana varen wij per uitgeholde boomstam -ook wel Mokoro genoemd- naar de Okavango delta. Dit prachtige natuurgebied is moeilijk te bereiken maar onze inspanningen worden rijkelijk beloond. De oorsprong van deze delta ontstaat ieder jaar tijdens de regentijd in Angola en eindigt 450 kilometer verderop in de Kalahari woestijn van Botswana. Hier zal 95% van het water verder verdampen. Bereid u zich bij deze excursie voor op een spectaculair schouwspel van de natuur welke u niet snel zult vergeten. Wij overnachten midden in de Okavango delta in eenvoudige 2-persoons tenten. Na dit uitstapje zetten wij weer koers richting Zuid Afrika. Week 21 Zimbabwe en Zuid Afrika: met het vliegtuig naar de watervallen van Victoria Vanuit de Okavango delta rijden wij in 5 dagen terug naar Pretoria in Zuid Afrika. Vanuit hier staat een 3-daags bezoek aan de watervallen van Victoria op ons program. Wij laten de campers achter op een beveiligde campsite en nemen het vliegtuig welke ons in twee uur tijd naar de 1,7 kilometer lange watervallen zal brengen. Wist u trouwens dat de Victoria watervallen behoren tot de zeven natuurwonderen van de wereld? Wij slapen hier in een mooi hotel op basis van half pension. Vergeet niet uw regencape mee te nemen, want door het vallende water hangt hier continu een waas van vocht. Dit zorgt voor spectaculaire regenboogfoto s. Voor de echte waaghalzen onder ons bestaat de mogelijkheid om te bungeejumpen vanaf de Vicoria Falls bridge over de Zambezi rivier. Eenmaal terug in Pretoria staat ook nog een bezoek aan het apartheidsmuseum in Johannesburg op het volle program. De verlenging van onze Trans Afrika camperreis eindigt in de havenplaats Port Elizabeth. Vanuit hier verschepen wij onze campers weer terug naar Nederland en zit onze once in a lifetime journey er alweer op. Heeft u er altijd al van gedroomd om door Afrika te reizen én heeft u een eigen camper? Ga dan in 2013 met GlobusOverland mee op reis. Ook úw camper kan dit avontuur aan. De uiterste inschrijvingsdatum eindigt binnenkort en het aantal plaatsen is beperkt. Het is dus nu of nooit! 120-daagse reis 40-daagse verlenging Start van de reis: 5 juli 2013 in Venetië Prijzen vanaf 5.598,00 p.p.

9 9 Trans Afrika: 120 Dagen Cairo - Kaapstad Inclusief: Algemene informatiemap en regelmatige updates ter voorbereiding van uw reis t.b.v. u zelf en uw camper Informatiedag waarbij u tevens kennis kunt maken met uw mede reizigers Uitgebreid welkomstpakket Alle overnachtingen op campsites danwel stelplaatsen (e.e.a. volgens roadbook) 120 dagen reisbegeleiding door professionele en toegewijde reisbegeleiders, 24/7 Vrijwel dagelijks een gezamenlijke bespreking (briefing) waarin de reisroute, eventuele excursies en bezienswaardigheden van de volgende dag worden besproken Zeer gedetailleerd roadbook met POI s en exacte omschrijving van de dagetappes Alle belangrijke GPS coördinaten met deels voorgereden tracks voor het navigatietoestel Beschikbaar stellen van digitale wegenkaarten t.b.v. Garmin navigatietoestellen Duidelijke en actuele gelamineerde land- en wegenkaarten van de te bezoeken landen Minimaal 20 gezamenlijke excursies en bezichtigingen (deels met eigen auto), waaronder: - Bezichtiging Piramides van Gizeh (Egypte) - Bezoek Egyptisch museum Caïro (Egypte) - Bezoek tempels van Karnak en Luxor (Egypte) - Bezoek Horus tempel Edfu (Egypte) - Bezoek lage en hoge dam van Aswan (Egypte) - Traditionele zeiltocht per Felouka (Egypte) - Bezoek Philae tempel (Egypte) - Botanische tuinen van Lord Kitschner eiland (Egypte) - Bezoek tempel van Kom Ombo (Egypte) - Vallei der koningen en kolossen van Memnon (Egypte) - Koffieceremonie Addis Ababa (Ethiopië) - Gamedrive Ngorongoro National Park (Tanzania) - Boottocht met snorkelen Lake Malawi (Malawi) - Bezoek nationaal museum Nairobi (Kenia) - Gamedrive Liwonde National Park (Malawi) - Citytour Maputo (Mozambique) - Winetasting nabij Paarl (Zuid Afrika)

10 10 - Excursie Robbeneiland (Zuid Afrika) - Gondeltocht Tafelberg Capetown (Zuid Afrika) 5 gezamenlijke diners in lokale restaurants; - Welkomstdiner in Caïro (Egypte) - Injera diner in Addis Ababa (Ethiopië) - Afrikaans wilddiner (game meat) in Nairobi (Kenia) - Visbarbecue Lake Malawi (Malawi) - Afscheidsdiner in Kaapstad (Zuid Afrika) Hulp en assistentie bij aanvraag Visa Hulp en assistentie bij aanvraag camperverzekering Lokale gids bij (vrijwel alle) excursies en bezichtigingen Hulp, assistentie en begeleiding bij gezamenlijke grensovergangen en bijbehorende formaliteiten Organisatie van de voertuigverscheping inclusief reiziger(s) van Italië naar Egypte Organisatie van de voertuigverscheping inclusief reiziger(s) van Egypte naar Sudan Organisatie van de voertuigverscheping van Zuid Afrika naar Europa Hulp van de reisleiding bij calamiteiten als ziekte, autopech of ongevallen Aanvraag van het benodigde Carnet de Passage in Duitsland 27 MC zend apparatuur om contact te houden met reisleiding en medereizigers Mogelijkheid voor thuisfront tot het volgen van de reis via Twitter Navigatiecursus ten behoeve van Garmin navigatietoestellen Exclusief: (voor zowel de standaardreis als verlenging) Voertuig en brandstof Verzekeringen en visa Carnet de Passage en borg Vluchten en verscheping Levensonderhoud Bijdrage fooienpot ( 0,95 p.p.p.d), bijdrage SGR ( 2,50 per boeking), toeslagen etc. In- en uitreiskosten, tolgeld en steekpenningen Navigatiesysteem Entreegelden Nationale Parken Luchthavenbelasting (Johannesburg/Pretoria - Victoria Falls) Onverwachte- en overige uitgaven welke niet expliciet vermeld staan

11 11 Verlenging 40 dagen door Namibië, Botswana en Zimbabwe Inclusief: 40 dagen nederlandstalige reisbegeleiding door professionele en toegewijde reisbegeleiders 34 overnachtingen op campsites danwel stelplaatsen (e.e.a. vlgns roadbook) Citytour Kaapstad (Zuid Afrika) Bezoek Fish River Canyon (Namibië) Excursie Deadvlei (Namibië) Gamedrive Etosha Nationaal Park (Namibië) Excursie met 2 tentovernachtingen Okavango delta (Botswana) Gamedrive Kalahari Nationaal Park (Botswana) Vliegreis Johannesburg Victoria watervallen v.v. (Zimbabwe) 3 Overnachtingen in hotel o.b.v. half pension nabij de watervallen Excursie en entreegelden Victoria watervallen 2 Hotelovernachtingen Johannesburg Excursie sloppenwijk van Soweto Transfer en bezoek apartheidsmuseum Johannesburg Diner in Namibië Uitgebreide lunch in Botswana Afscheidsdiner in Zuid Afrika Vrijwel dagelijks een gezamenlijke bespreking (briefing) waarin de reisroute, eventuele excursies en bezienswaardigheden van de volgende dag worden besproken. Gedetailleerd aanvullend roadbook met POI s Alle belangrijke GPS coördinaten met deels voorgereden tracks voor het navigatietoestel. Beschikbaar stellen van digitale wegenkaarten voor Garmin navigatietoestellen Duidelijke en actuele gelamineerde land- en wegenkaarten van de te bezoeken landen Optionele pakketten: Pakket A: Expeditie Kilimanjaro Vanaf 1.450,00 Pakket B: Tropisch eiland Zanzibar Vanaf 549,00 Pakket C: Wildlife safaris Prijs op aanvraag Pakket D: Extended Tour Vanaf 3.998,00 Wijzigingen uitdrukkelijk voorbehouden.

12 12 Verscheping Met de onrust in het Midden Oosten stijgen niet alleen de benzineprijzen aan de pomp, maar ook de prijzen van de verschepingen. Het blijft daarom bijzonder lastig om een jaar voor vertrek- een exacte prijsopgave te maken voor de verscheping van uw camper. Momenteel ligt de basisprijs van het RoRo (Roll on Roll off) verschepen van voertuigen van -en naar Zuid Afrika op 65,00 per m³. Vliegtickets Vliegtickets van bijv. Johannesburg naar Düsseldorf zijn verkrijgbaar vanaf 350,00. ( Visa Houdt u rekening met een gemiddelde prijs van 40 Euro per persoon per visum. Voor Zuid Afrika, Lesotho, Swaziland en Namibië is voor bezitters van een Nederlands paspoort een visum kostenloos. Carnet de Passage Een Carnet de Passage is een internationaal grensdocument welke behoort bij de tijdelijke import van uw camper. Om in bezit te komen van zo n document dient u tijdelijk een borgsom danwel bankgarantie bij de Duitse ADAC achter te laten. Afhankelijk van de dagwaarde van uw camper varieert deze borgsom van 5.000,00 tot ,00. Entreegelden National Parks De overnachtingsgelden voor campsites in de Nationaal Parken die wij bezoeken* zijn in de reissom inbegrepen, de entreeprijzen niet. De hoogte van de entreegelden voor de Nationaal Parken verschillen per park. Voor toeristen wordt altijd een hoger bedrag in rekening gebracht dan voor de lokale bevolking. Momenteel bedraagt de entree voor twee personen en een camper (tot 2000 kg) gemiddeld tussen de 40 en 60 Euro per 24 uur. * indien een overnachting is ingepland volgens reisprogramma

Routeomschrijving. Kaapstad - Caïro

Routeomschrijving. Kaapstad - Caïro Routeomschrijving Kaapstad - Caïro Dag 1: Aankomst Kaapstad. Transfer naar Cape Grace hotel bij V&A Waterfront. Welkom, diner en overnachting in het hotel. Dag 2: Om 08.30 uur wijnproeverij bij Groot Constantia

Nadere informatie

In de sporen van Livingstone

In de sporen van Livingstone In de sporen van Livingstone 40 daagse autoreis door Zuidelijk Afrika Profiel Met uw eigen vervoermiddel (classic, 4x4, motorfiets) of huurauto van Kaapstad naar Nairobi Vooral over verharde wegen en gravel

Nadere informatie

Victoria Watervallen en het beste van Botswana

Victoria Watervallen en het beste van Botswana Victoria Watervallen en het beste van Botswana 7 daagse reis door oogstrelende en waterrijke natuurpracht Profiel Geheel verzorgd Safari in Afrika s mooiste safarigebied: Chobe en Okavango Delta Eén van

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

Cape to Cairo - Afrika

Cape to Cairo - Afrika Cape to Cairo - Afrika Dag 1 - Kaapstad Aankomst op Kaapstad International Airport en transfer naar het Cape Grace Hotel aan de V&A Waterfront. Welkomstdiner en Dag 2 - Kaapstad Vertrek naar Groot Constantia

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN ONTDEK HET PRACHTIGE Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN CAÏRO HURGHADA ESNA LUXOR KOM OMBO ASWAN Beste Blauwe Vogel-vriend, Toen ik 7 jaar jong was, reisde ik voor het

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Austral Delights: Namibië en de Victoria Falls

Austral Delights: Namibië en de Victoria Falls Namibië Groepsreis in kleine groep (max 8 p.) Austral Delights: Namibië en de Victoria Falls Windhoek - Sesriem - Sossusvlei - Swakopmund - Twyfelfontein - Etosha - Rundu - Kongola - Chobe - Victoria Falls

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 13 dagen/10 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Bridge: we spelen minimaal 6/7 avonden bridge onder NBB-gekwalificeerde wedstrijdbegeleiding. Meesterpunten volgens geldende schaal.

Bridge: we spelen minimaal 6/7 avonden bridge onder NBB-gekwalificeerde wedstrijdbegeleiding. Meesterpunten volgens geldende schaal. Dagprogramma 16-daagse Rondreis 'Skitterend' Zuid-Afrika in samenwerking met KRAS Reisroute vertrek 2 oktober 2015 Dag 1: Vliegreis Amsterdam Johannesburg. Dag 2: Aankomst Johannesburg. Johannesburg Pretoria

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Dag 1. Hluhluwe. Accommodatie:

Dag 1. Hluhluwe. Accommodatie: Dag 1. Hluhluwe Aankomst Richardbay Airport waar wij klaar zullen staan met onze Land Rover Defenders en u naar ons verblijf in Hluhluwe zullen brengen. Hier kunt u even bijkomen van de reis. S Avonds

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire PRIVERONDREIS MET ENGELSTALIGE GIDS DOOR KENIA

Nadere informatie

Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe

Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe Kaapstad naar Victoria Falls 20 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen

Nadere informatie

Tanzania en Zanzibar 2017/2018

Tanzania en Zanzibar 2017/2018 1 Tanzania en Zanzibar 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een welkomstdrankje

Nadere informatie

ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP

ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP Vertrek 07 november 2015 Op deze rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we o.a. het indrukwekkende Kaapstad, Oudtshoorn en het bekende Kruger Nationaal

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Botswana-Namibie Noord

Botswana-Namibie Noord Botswana-Namibie Noord Dag 1 Namibie De reis start in Windhoek waar u de 4x4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar een rustig gelegen camping niet ver

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe

Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe Kaapstad via Victoria Falls naar Kruger NP 26 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor

Nadere informatie

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari Tanzania - Kenia Groepssafari The Big Migration Discoverer Arusha - Lake Manyara - Tarangire - Serengeti - Lake Victoria - Masai Mara - Nairobi - Amboseli - Arusha 15 dagen / 14 nachten Safari in internationaal

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U wordt opgehaald van het vliegtuig en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags krijgt u een korte introductie over het kamp waar u de komende

Nadere informatie

6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana. Een groots wildavontuur met luxe waarin u zelf de hoofdrol speelt

6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana. Een groots wildavontuur met luxe waarin u zelf de hoofdrol speelt Okavango Delta Trail 6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana Profiel Wandelen in de sporen van dieren Weg van onze moderne wereld naar de wieg van onze beschaving Het echte

Nadere informatie

Namibië - Botswana. Dag 1 Rehoboth

Namibië - Botswana. Dag 1 Rehoboth Namibië - Botswana Dag 1 Rehoboth De reis start in Windhoek waar u de 4x4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar uw lodge aan het Oanob meer. Dag 2 Sesriem

Nadere informatie

Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia

Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia Oost Afrikaans avontuur 21 dagen, kampeerreis Zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: 20x ontbijt, 17x lunch, 17x diner Startpunt rondreis: Victoria

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe

Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe Kaapstad via Victoria Falls naar Kruger NP 26 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele

Nadere informatie

Rondreis: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia

Rondreis: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia Rondreis: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia Johannesburg naar Nairobi 29 dagen, accommodatiereis Maaltijden: 27x ontbijt, 24x lunch, 23x diner Startpunt rondreis: Johannesburg

Nadere informatie

Namibië en Botswana (noord)

Namibië en Botswana (noord) Namibië en Botswana (noord) Dag 1 Rehoboth De reis start in Windhoek waar u de 4x4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar een rustig gelegen camping met

Nadere informatie

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden Hier wat meer informatie over de reis. Wij bieden u avontuur, samen met een

Nadere informatie

9 Daagse Camp-Safari Budget

9 Daagse Camp-Safari Budget 9 Daagse Camp-Safari Budget Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari reist u naast uw gids

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Zuid-Afrika. Ontdekking van Zuid-Afrika 12 dagen / 9 overnachtingen Verzekerde afreis elke woensdag - volpension. Programma

Zuid-Afrika. Ontdekking van Zuid-Afrika 12 dagen / 9 overnachtingen Verzekerde afreis elke woensdag - volpension. Programma Zuid-Afrika Bergen, woestijn, Nationale Parken, moderne steden en townships, Zuid-Afrika is een kleurrijke natie, dat doet dromen, niet enkel door zijn adembenemende landschappen maar ook door zijn geschiedenis

Nadere informatie

Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia

Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia Oost Afrikaans avontuur 21 dagen, accommodatiereis Maaltijden: 20x ontbijt, 17x lunch, 17x diner Startpunt rondreis: Victoria Falls Eindpunt rondreis: Naïrobi

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

BB: Bed & Breakfast inclusief; FB: vol pension & 2 safaris per dag; DBB: dinner, bed & breakfast inclusief

BB: Bed & Breakfast inclusief; FB: vol pension & 2 safaris per dag; DBB: dinner, bed & breakfast inclusief Accommodatie Bestemming Basis 1 City Lodge OR Tambo OR Tambo BB 2 Dar Amane 3 Dar Amane Blyde River Canyon Blyde River Canyon 4 Elephant Plains Sabi Sands FB 5 Elephant Plains Sabi Sands FB 6 Reilly's

Nadere informatie

Rondreis: Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe

Rondreis: Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe Rondreis: Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe Oost Afrikaans avontuur - ZUID 21 dagen, kampeerreis (Zuid) Zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: 20x ontbijt, 17x lunch, 17x diner Startpunt

Nadere informatie

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique BUSH & BEACH 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique Profiel - Self drive of begeleid - Safari - Tropisch en romantisch strand - Duiken en Snorkelen - Honeymoon bestemming Genieten

Nadere informatie

Rondreis Zuid Afrika & Swaziland

Rondreis Zuid Afrika & Swaziland Rondreis Zuid Afrika & Swaziland Dag 1 Nelspruit Aankomst in Johannesburg. Hier staat een huurauto voor u klaar bij Europcar. Vervolgens rijdt u naar Nelspruit. U verblijft hier in een mooi gelegen lodge

Nadere informatie

9 - daagse privéreis Tanzania & Zanzibar in vogelvlucht!

9 - daagse privéreis Tanzania & Zanzibar in vogelvlucht! Inhoudsopgave 9 - daagse privéreis Tanzania & Zanzibar in vogelvlucht! Adembenemende natuur en tropische stranden die u laten ontsnappen aan de dagelijkse realiteit! de voordelen Het hele jaar door een

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

Kaapstad naar Victoria Falls

Kaapstad naar Victoria Falls Kaapstad naar Victoria Falls 20 dagen, accommodatiereis Prijs: 1750,- Activiteiten pakket: 635,- Eenpersoonstoeslag: 350,- Maaltijden: 19x ontbijt, 18x lunch, 15x diner Startpunt rondreis: Kaapstad Eindpunt

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe

Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe Rondreis: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe Kaapstad naar Victoria Falls 20 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen

Nadere informatie

Botswana Highlights. Dag 1 Maun

Botswana Highlights. Dag 1 Maun Botswana Highlights Dag 1 Maun U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig. Dag 2 Okavango Delta Per safari auto naar

Nadere informatie

Rondreis: Namibië, Botswana, Zimbabwe

Rondreis: Namibië, Botswana, Zimbabwe Rondreis: Namibië, Botswana, Zimbabwe Desert & Delta 14 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden:

Nadere informatie

AFRICACLASSIC.NL HARD WORK, MAGIC MOMENTS

AFRICACLASSIC.NL HARD WORK, MAGIC MOMENTS 6 DAGEN MOUNTAINBIKEN VOOR EEN BETERE GEZONDHEID IN AFRIKA! 6-13 OKTOBER 2018 TANZANIA CLASSIC EDITION 400 KM / 4000 HM 3-10 FEBRUARI 2018 UGANDA CHALLENGE EDITION 600 KM / 6000 HM AFRICACLASSIC.NL HARD

Nadere informatie

Truckexpeditie in kamers Mokoro varen in Okavango Delta Op safari in Chobe natuurpark Krugerpark en Hwange Victoria watervallen

Truckexpeditie in kamers Mokoro varen in Okavango Delta Op safari in Chobe natuurpark Krugerpark en Hwange Victoria watervallen Truckexpeditie in kamers Mokoro varen in Okavango Delta Op safari in Chobe natuurpark Krugerpark en Hwange Victoria watervallen Ben je jong van hart? Hou je van outdoor leven? Maar slaap je toch liever

Nadere informatie

Botswana en Namibië 14 dagen private fly en drive in safari in zeer luxe accommodaties

Botswana en Namibië 14 dagen private fly en drive in safari in zeer luxe accommodaties 1 Reissom: Safari 7.950, per persoon, + Internationale vluchten ca 1.000, p.p. Op basis van 4 personen in gedeelde 2 persoons accommodatie. reisperiode: 01 januari 31 oktober 2006 U kunt eventueel zelf

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN INKOMGELDEN

ACTIVITEITEN EN INKOMGELDEN Truckexpeditie Cape to Vic Falls in accommodatie Trucktoer Kaapstad- Vic Falls Kleine groepjes van 12 personen Twee Engelstalige gidsen Slapen in echte bedden Een truck-expeditie en outdoor leven kan je

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

Dag 1. Hluhluwe. Accommodatie: Maaltijden: Diner en ontbijt. Hluhluwe Game Reserve

Dag 1. Hluhluwe. Accommodatie: Maaltijden: Diner en ontbijt. Hluhluwe Game Reserve Dag 1. Hluhluwe Aankomst Richardbay Airport waar wij klaar zullen staan met onze Land Rover Defenders en u naar ons verblijf in Hluhluwe zullen brengen. Hier kunt u even bijkomen van de reis. S Avonds

Nadere informatie

Zuid-Afrika. Zuid-Afrika4kids. Selfdrive. Johannesburg Hazyview - Sabi Sand Kruger Swaziland Maputaland - Saint Lucia - Drakensbergen - Johannesburg

Zuid-Afrika. Zuid-Afrika4kids. Selfdrive. Johannesburg Hazyview - Sabi Sand Kruger Swaziland Maputaland - Saint Lucia - Drakensbergen - Johannesburg Zuid-Afrika Selfdrive Zuid-Afrika4kids Johannesburg Hazyview - Sabi Sand Kruger Swaziland Maputaland - Saint Lucia - Drakensbergen - Johannesburg Ideale rondreis voor gezinnen met kinderen Verblijf in

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Desert Trail Sudan 9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Profiel Per 4x4 en Soedan kameel Over zandduinen, langs bergmeren en historische plaatsen Sprookjesachtige landschappen

Nadere informatie

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Deze begeleide pakketjes inclusief heen- en terugvlucht naar Johannesburg zijn ideaal om te combineren

Nadere informatie

9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT!

9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT! Lake Victoria 9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT! "Adembenemende natuur en tropische stranden die u laten ontsnappen aan de dagelijkse realiteit" DE VOORDELEN Het hele jaar door een

Nadere informatie

21 dagen. Africa fly, drive & explore. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

21 dagen. Africa fly, drive & explore. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O 21 dagen Africa fly, drive & explore Zelf rijden door veelzijdig Zuidelijk Afrika In 2013 organiseerde de Africa Challenge. Het beste uit deze Challenge hebben we gebruikt om een programma samen te stellen

Nadere informatie

Truckexpeditie in tent Okavango Delta Hwange Victoria watervallen Chobe natuurpark

Truckexpeditie in tent Okavango Delta Hwange Victoria watervallen Chobe natuurpark Truckexpeditie in tent Okavango Delta Hwange Victoria watervallen Chobe natuurpark Ben je jong van hart? Hou je van outdoor leven en tentjes? In Zimbabwe voeg je daar nog een extra dimensie aan toe: de

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Klassiek Zuid-Afrika 22-daagse rondreis Klassiek Zuid-Afrika Vanaf 4.295,- 2 0 s e p t e m b e r t / m 1 1 o k t o b e r 2 0 1 5 Beste reisliefhebber, Wij hebben als zo velen Zuid-Afrika in ons hart gesloten. Al vaker hebben

Nadere informatie

Ontdekking van de Kaap

Ontdekking van de Kaap Ontdekking van de Kaap Individuele rondreis met huurwagen. Programma: Dag 1: Vertrek uit Brussel voor de vlucht Brussel Kaapstad Dag 2 & 3: Kaapstad & Kaapse Schiereiland Aankomst in de luchthaven van

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

tel. : TANZANIA

tel. : TANZANIA jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 TANZANIA 1 Vluchten: KLM 3 KL2970 L 21SEP 3 ANTWERPEN CENTRAAL - AMSTERDAM 07U29 08U24 21SEP 4 KL 569 V 21SEP 3 AMSTERDAM - KILIMANJARO 10U15 19U45 21SEP 6

Nadere informatie

Zuid-Afrika. Zuid-Afrika on a budget. Selfdrive. Johannesburg Panoramaroute Kruger NP Swaziland Saint Lucia Drakensbergen

Zuid-Afrika. Zuid-Afrika on a budget. Selfdrive. Johannesburg Panoramaroute Kruger NP Swaziland Saint Lucia Drakensbergen Zuid-Afrika Selfdrive Zuid-Afrika on a budget Johannesburg Panoramaroute Kruger NP Swaziland Saint Lucia Drakensbergen Verken de Blyde River Canyon, de Rondavels, God's Window en Bourke Luck s Potholes

Nadere informatie

Voorbeeldreis beklimming van Mount Kilimanjaro, safari s en Zanzibar

Voorbeeldreis beklimming van Mount Kilimanjaro, safari s en Zanzibar Voorbeeldreis beklimming van Mount Kilimanjaro, safari s en Zanzibar Kilimanjaro is de naam van een regio in Tanzania én van Afrika s hoogste berg (5895 meter). De Kili (letterlijk: berg die glinstert)

Nadere informatie

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A 2014 Als ik gebeld word dat ik mee mag op studiereis naar Zuid-Afrika spring ik een gat in de lucht, wat een unieke kans is dit! Op 5 februari is het eindelijk

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

De Hoogtepunten van Zuid-Afrika

De Hoogtepunten van Zuid-Afrika Zuid-Afrika Begeleide groepsreis in interntionaal gezelschap De Hoogtepunten van Zuid-Afrika Kaapstad Kaapse Wijnlanden Oudtshoorn Plettenberg Bay Tsitsikama National Park - Johannesburg - Panoramaroute

Nadere informatie

Kaapstad via Victoria Falls naar Kruger NP

Kaapstad via Victoria Falls naar Kruger NP Kaapstad via Victoria Falls naar Kruger NP 26 dagen, accommodatiereis Prijs: 2295,- Activiteiten pakket: 895,- Eenpersoonstoeslag: 390,- Maaltijden: 22x ontbijt, 20x lunch, 18x diner Startpunt rondreis:

Nadere informatie

Fly In Safari - Tanzania Southern Circuit

Fly In Safari - Tanzania Southern Circuit Avontuurlijk reizen door Zimbabwe Zambia Botswana Tanzania Malawi www.zimbasafaris.com / Tel: 020 610 3593 Fly In Safari - Tanzania Southern Circuit Tanzania Southern Circuit - Fly In Safari Individuele

Nadere informatie

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika In welk land je ook komt in zuidelijk Afrika, je wordt overal verwelkomt door zwaaiende kiinderen. De truck We werden opgehaald in Lilongwe in een truck

Nadere informatie

Egypte, Een foto-impresie van een indrukwekkende reis. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Egypte, Een foto-impresie van een indrukwekkende reis. Djoser BV Breestraat CM Leiden Egypte, Een foto-impresie van een indrukwekkende reis. Egypte, een land vol fotomodellen... Het "Egyptian Museum" in Cairo De Citadel van Salah Al-Din in Cairo Weer een fotomodel De Piramides van Gizeh...

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania

Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania Nairobi Masai Mara - Lake Elementaita Amboseli Ngorongoro Karatu Serengeti Ngorongoro - Tarangire Arusha 13 dagen/10 nachten

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

Het mooiste van Kruger en Swaziland

Het mooiste van Kruger en Swaziland Het mooiste van Kruger en Swaziland 8 daagse rondreis van Mpumalanga naar Swaziland Profiel Self drive of begeleid Safari, Natuur, Golf of Spa Blyde River Canyon en authentiek Afrika in Swaziland Authentiek

Nadere informatie

Trias Reis naar Tanzania

Trias Reis naar Tanzania Kort reisschema 06.10.2015 : Brussel - Arusha 07.10.2015 : Arusha 08.10.2015 : Arusha - Tarangire 09.10.2015 : Tarangire 10.10.2015 : Tarangire Ngorongoro 11.10.2015 : Ngorongoro 12.10.2015 : Ngorongoro

Nadere informatie

ZUID-AFRIKA SELF DRIVE

ZUID-AFRIKA SELF DRIVE Ned: v.twickelostr.13, 7411 SC Deventer Tel: 0570-640300 / 06-23261115. Email: info@avtours.nl Kenya: Nr 235 Loresho Ridge Rd, Off lower Kabete Rd, 00100 Nairobi. Website:www.avtours.nl ZUID-AFRIKA SELF

Nadere informatie

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Vanuit Arusha/Moshi (Tanzania) 3-daagse lodge safari full board Tarangire, Ngorongoro en Lake Manyara National Park Lake Natron en Ngorongoro

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

12 - DAAGSE MIDDENKLASSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR!

12 - DAAGSE MIDDENKLASSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR! Lake Victoria 12 - DAAGSE MIDDENKLASSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR! "Een onvergetelijke safari reis, waarin de hoogtepunten van Tanzania op een krachtige manier worden beleefd!" DE VOORDELEN Het hele

Nadere informatie

Kenia & Tanzania. 19 oktober 2007 vertrekken wij naar Afrika voor een reis door Kenia en Tanzania. Dit is de place to be om het wild te aanschouwen.

Kenia & Tanzania. 19 oktober 2007 vertrekken wij naar Afrika voor een reis door Kenia en Tanzania. Dit is de place to be om het wild te aanschouwen. Kenia & Tanzania 19 oktober 2007 vertrekken wij naar Afrika voor een reis door Kenia en Tanzania. Dit is de place to be om het wild te aanschouwen. Kenia & Tanzania oktober 2007 19 oktober vertrekken wij

Nadere informatie

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu!

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu! Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel 24 september - 2 oktober 2011 Karibu! Tour highlights: Gnoe en zebra crossing 4 personen per 4 WD 6 overnachtingen in de Masai

Nadere informatie

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Tanzania Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding Tanzania Explorer Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Verken het Manyara National Parc waar duizenden flamingo s hun habitat hebben

Nadere informatie

Ethiotrail - Running in natural paradise 12 dagen

Ethiotrail - Running in natural paradise 12 dagen Ethiotrail - Running in natural paradise 12 dagen Van 29 juli 8 augustus 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Ethiotrial, een avontuurlijk hardloopevenement midden in een beschermd natuurgebied

Nadere informatie

12-daagse luxe privéreis Hoogtepunten

12-daagse luxe privéreis Hoogtepunten 12-daagse luxe privéreis Hoogtepunten Tanzania & Zanzibar! Een luxe reis waarin naast de parken, ook de accommodaties één grote beleving zijn! de voordelen Het hele jaar door een scherpe prijs Luxe accommodaties

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie